A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Laptetöm Macsnak szeretném felajánlani!!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Lányok, azon gondolkodom, hogy 1. lombik után érdemes-e kifizetni fagyishoz a 100e Ft-ot. Párom azon a véleményen van, hogy ez még korai, és ha sikerül tavasszal a fagyis visszaültetéssel, akkor meg kidobtunk 100e-t az ablakon. Viszont én lehet nyugodtabb lennék, ha még maradna sok alkalmunk nem beszélve arról hogy tesót is szeretnénk feltétlen. Ti hogyan vélekedtek erről?
ann74

Az első mondatom után a kérdőjel lemaradt...
ann74

Ann,
mi kifizettük a fagyira a 100ezret és nekünk is az volt a 2. dobásunk.
És a 3. próbálkozás sikeres volt, tehát még van 3 támogatott lehetőségünk. Mivel már most is 39 voltam stimukor, így azt találtuk ki, hogy ha szeretnénk kistesót (egyre inkább hajlunk rá) akkor a 6 db fagyasztott petécskénk épp 3 adagra elegendő. Így nem kell majd pici mellett megint pénzt kiadni, meg én már nem is szeretnék 40 felett stimus lombikot, mégiscsak öregszik mindkettőnk szervezete addig is.
Ha meg esetleg ott nem kellene 3 próbálkozás, akkor a maradék embrióink és a pénz is jó lesz majd valakinek, hiszen annyian várnak még csodára!

Kép
judit0713

Ja, és ha azt számolod hogy a sima lombiknál a gyogyók több mint 100 rugesz, akkor ugyanott vagy anyagilag, csak nem terheli annyira a szervezetet (fagyinál csak tüszőrepit adnak, hogy legyen mihez igazítani a beültit).

És mi ennek a húzásunknak köszönhettük hogy a 2. és 3. lombik mehetett egymás után azonnal mivel a két stimum között már letelt a kötelező 3 hónap. De ha támogatott a fagyis, akkor az után is kell 3 hót várni a kövi támogatott lehetőségig.
Jó, jó, ezzel nem akarom azt mondani hogy nektek is így lesz, mert sikerüljön csak az a fagyis, akkor marad még több lehetőség kistesóra :wink:

Kép
judit0713

Hűű, nagy dilemma. Eddig nem is törtem annyira a fejem rajta. Az most bizti, hogy most fagyis visszaültetés lesz, mert 2+1 fagyis van. Párom nagyon ágáll ellene hogy fizessünk, mert nagyon nincs lóvé, de még mindig jobb talán most ezt kifizetni, mint mondjuk 2. babánál félmillát +gyogyókat. Kb. annyi lehet a nem támogatott, nem?
ann74

Hááát,erről a fagyis témáról inkább nem írok semmit,mert nekem 2 stimuból egyszer sem adatott meg-sajna.

Bár igazából talán a sors direkt rendezte így :D
Hátha a babó után a következő már jönne magától... :roll: :roll:

tudom,hogy az endó mellett nem sok esély van erre,de hátha ;)
Vendég

Ann: támogatás nélkül a lombik kb. 6-700.000 Ft,ezt Sz számolta ki,mikor nekünk tartotta az "előadást" :)

A 100.000 Ft nagyon baráti tud lenni,nekem pl. mindkét stimu 160-170.000-re jött ki,így a 100 jobban hangzik :D

mondjuk nekem elég nagy adagok mentek!
Vendég

Hahó!
Vicky:jogsi már van, remélem lesz járgányod is. A baj csak az, hogy a fenntartása sem olcsó – benzin csak hab a tortán, de hol még a többi!?
Na ilyen lemenő Napocska időt kerülni fogom, ahogy lehet. Hétvégén ismét hajtok a dologra.

Sajtikám: remélem hamar rád talál egy kis „albérlő – főbérlő”, táblát meg dobd messzire, kapja aki marja! Csikocskát csak álmodtad?

Kahnlan, Zsuzska: hajrá-hajrá ill. boldog szülinap!

Estrella: sajnállak a fogorvos miatt. Adnék a bátorságomból, nekem más orvoshoz kellene, sok helyre nincs. Márciusban jelenésem van M dokkernál. Ez inkább kellemetlen, de tulélem, ha már a szülésen tullettem! Azért az nekem nem volt egyszerű, de legalább gyors.

Eszter: ma én is rosszul aludtam, szerintem volt valami a levegőben. Várjuk már a zebrás hireidet!

Mieza! Szóval még nem pakoltál össze?! Hm. Jól mondták hogy tegnap ill. már hetekkel ezelőtt kellett volna. Remélem sikerül pótolni. Hajrá János kh. Franti és leginkább Albert! Huh most küldtem neked a rózsás képeket, és azóta már rögtön születik! Ugye irtam én neked, hogy a 36 hét után lesz csak itt a java, ez igy igaz! Pihi most már ezerrel! Eladó ház rengeteg van, remélem találtok. Sajnálom, de férjednek igaza van, 3 gyereknek ez kicsi lenne.

Beleolvastam a dula honlapjába. Szerintem nagyon profinak tünik. Aki nem fogad szülésznőt, szerintem ez a hölgy nagy segítséget jelent(het) Aki az Örs környékén lakik: kismamatorna a Cserepesházban (Füredi/Vezér sarok) Nekem pár m lenne, csak épp nem kell (sajna!)
Fogaimmal és vezetéssel iparkodok. Előzó febr. 4 a többi rendszeresen.

Eszter hajrá baba, és pontok! Poseidon-t nem csak te utálod!

Woody: mi is kérünk ám képet!!!!

Judit: nem semmi HR csaj, még ilyent. Szerintem nem tudja, hogy lehet ő nem lesz többet HR-s. Esetleg lesz még testvér? Hajrá!

Nekem nem volt jó napom. Vettem egy csomó utat ugye korábban, aki jött volna velem, sorba mondta le mert hogy nincs pénze, én meg örültem, hogy valakit találok magam mellé. Most a londoni tervem miatt kvázi a többi utunkra sem jön el, mert hogy én nem akarok az idén menni vele a tengerre, mert én az megigértem. Mára pontot tettem a végére, megyek én is az utamra, menjem más is ahová akar.

Hurrá hétvége megyek vezetni

üdv kispatak
Vendég

Sziasztok Csajok!

Zsuzska!
Boldog Születésnapot!

Húú Csajok elvállaltam egy másodállást egy szépségszalonban,de ez a 12órázás durva!
vasárnap tesztelek akkor leszek a 30.napon,de még nem jött meg!az utrotól lehet nem jön meg!

Béku!
Úristen milyen összegek....
vikus82

Vikus: hát igen,sajnos nálam nagy adagok mentek,és vedd hozzá,hogy a lányoktól kaptam is megmaradt szurikat,és még így is...!

ráadásul az első lombik volt csak long,a második antagonista volt,az összeg így is kijött annyira!
Vendég

Béku!
Csaj remélni tudom,h nekem nem kell lombik,mert ennyi pénzünk nincs!
vikus82

Húúúúú csajok ez nem kevés pénz!

Nálunk úgy tűnik február közepén kezdődik a lombik, rövid protokoll, az tényleg ennyibe kerül? Van 1 hónapunk spórolni! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Egy hónapja lopták el az autónkat, most készültünk másikat venni (lízingelni), de ezek után a mama az apa és a baba is járjon BKV-val :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Mia: nem lehet általánosítani,valakinek 100 körülre jön ki,valakinek még azalatt :)

én nem vagyok könnyen stimulálható,mindenből ló adagokat kaptam,úgyhogy ezért...

Hát nálunk se rózsás a helyzet,voltak leolvasni a gázórát a minap,utoljára asszem épp 1 éve voltak,és másfél havi pénzzel leszünk elmaradva,ahogy kinéz,ez 47.000 Ft...

nővérem mikor egyedül maradt,lejjebb vette az átalányt,mert úgyis keveset volt itthon,de mikor ide költöztünk nem egész 3 hónapja,nem emelt rajta...

de azért azt nehezen tudom elképzelni,hogy ezalatt ennyi pluszt gyártottunk mi ketten a párommal 3 hónap alatt....
Úgyhogy nem elég,hogy ezt valahogy ki kell fizetni,ha kijön a számla,hanem ezután annyival meg kell emelni az átalányt is,így még többet fizethetünk havonta,mert ugye mindennek a 2/3 részét álljuk...
Vendég

Békus, gázszámlát ne is emlegesd. Én nem mertem bediktálni a valós állást, mert mi is ott tartanánk kb. Sajnos annyira szar a gáz minősége, hogy simán lehet jó sokat fogyasztani, mert csak pörög az óra, de sz..r a hatékonysága a gáznak.

Jókedvre derítésként a cicás lányoknak:

http://www.youtube.com/watch?v=PcXth6Xg ... r_embedded
ann74

Sziasztok,

Elsőször is Macsiéknak a mai naphoz nagyon sok erőt és kitartás kívánok. Embert próbáló időszakon vannak túl, ez a mai nap sem lesz könnyű biztosan!!! :( Macsikám, lélekben mellettetek vagyok és ha hazaértem gyújtok Kittikéért egy újabb gyertyát!!! Ölellek (((((((( O )))))))

Koránkelős napom van ma, bemegyek melóhelyre ügyintézni. Átszervezték a céget, és mi januártól valami új illetményszámfejtési részleghez tartozunk, legalábbis ezt mondják, de még fel se vették rá az embereket!!! :shock: A régi illetményesek a kormányhivatal égiszébe kerültek át (pedig nagyon jó, segítőkész csapat voltak!)...de megbeszéltem velük telón, hogy bár már nem vagyok a "dolguk" de kiszámolják, hogy a tavalyi sok táppénzes időszak hogy fogja az ellátások összegét befolyásolni, pl. tgyást mikortól vegyem igénybe, ilyenek. HOgy anyagilag mire számítsak, hogy járunk a legjobban.
Azt a mai napig nem lehet tudni, hogy tb kifizető hely leszünk-e v. nem.. az meg ugye a tp. kifizetésének az ideje szempontjából nagyon nem mindegy... Ha a MÁK fizeti, több hónapos csúszásra kell számítani, ezt már előre megmondták... Egyelőre most az egyik társszerv számfejtése csinálja állítólag a januári dolgokat, de emiatt nem sok jóra lehet számítani...
Szóval full fejetlenség van odabent. Emiatt most a tp-em megszakítom, valszeg kiíratom az egész éves szabim hétfőtől kezdődően (az nekem 33 nap), mert arra nem lehet blazírozni, hogy majd egyszer valaki számfejti a tp-t és meg is kapom... :shock a szabit meg ugyanúgy utalniuk kell, mint a fizut... remélem amire letellik a szabi, majd kialakul, hogy mi hogyan lesz utána... Eddig ilyen szempontból ezen a mhelyen legalább ezen a téren nagy rend volt, de most egy kib...tt kupleráj az egész.. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Gázszámla.... nos nálunk a lakásokban egyedi mérőórák vannak, és 2 havonta kell fizetni a fűtés és hideg-melegvíz fogyasztást. Na az épp most esedékes januárban.... Tegnap olvastam le de most bennem is felmerült, hogy lejelentsük-e az összeset.... :shock: Rajó azt mondta igen, ne toldjunk még csak véletlen se magunk előtt semmit, ki tudja mire számíthatunk.... és Ő így nyugodtabb.... :? Amúgy új építésű lévén más lakástípusokhoz képest itt nem olyan magas a fűtésdíj, mert jó a szigetelés (annyira jön ki, mint a garzonomban annó, és ez a lakás 2,5-szer nagyobb)...de mivel 2 havit kell egyszerre kiköhögni + a víz fogyasztás egyszerre, én is egy 40 feletti számlára számítok....Nem panaszkodás miatt írom, csak ez is pont most ebben a kaotikus helyzetben :) ::) :) :)

Hétvégén megpróbáljuk megvenni a festékeket, remélem após vasárnap elvisz ezügyben obi-járatra :) Aztán akár a jövő héten már el is tudom valamikor kezdeni.... Rajó persze úgy néz ki pont jövő hét p-sz megy csapatépítésre (annyira jellemző rá, hogy még az időpontot se tudja pontosan!!!!!!!), úgyhogy emiatt lehet csúszik a melódia, mert a pakolás része az rámarad..... Na mindegy 1 héten végülis nem múlik a dolog :)

Ann: fizetős fagyis beültetés: Mi bevállaltuk még 1 fagyissal is.... úgy voltam vele, hogy hormonálisan még fel volt a lombiktól turbózva a szervezetem, és ebben az életkorban nem akartam vesztegetni az időt.. :shock: Utólag azt mondom nem bántam meg így se, hogy az nem sikerült... mert ki tudja, hogy még a fagyis repesztője is mennyit lökött a rendszeren odabent, mi ugye utána hónapban lettünk spontán babások... :wink: És a lehetőség..... igen... nekünk van még 4 így... Bízom benne, hogy tesóügyben nem lesz rá szükség, de soha nem lehet tudni... Engem nagyon nyomasztott végig, ahogy ebbe az egészbe belevágtunk, hogy mi lesz, ha fogynak a lehetőségek és eljutunk az 5 közelébe, vagy az 5-ig és még nem lesz baba... a félmilla feletti összegre esélyünk nincs, max. személyi kölcsönnel majd.... de az meg a legnagyobb kamatozású banki cucc... Szóval mi a fizetős fagyis lehetőség mellett tettük le a voksot...
De azért nyáron egymás után 2 hó alatt kiköhögni mindennel együtt úgy 250-et (stimus és fagyis fizetősre) hát tudom, nem mindenki engedhette volna meg magának.... MOndjuk nyaralásról nem beszéltünk az elmúlt időszakban emiatt... De majd a picivel idén ősszel remélem be fogjuk tudni pótolni!!!! :)

Sajtikám: Te is tudsz aztán hülyeségeket összeálmodni.... Feri a száján a piros rúzzsal....drogosokkal... ahhhhhhhhhh.... :shock: :shock: :shock: Hát mit vétett az a jóember, hogy ilyen helyzetbe hozza az álmod??? :) :) :) :)

Juditkám: örülök, hogy szimpi az új védőnő csajszi... biztosan megtaláljátok a közös hangnemet, ettől egy pillanatra nem féltelek :)... De hallod, az a hülye HR-es p..csa..... menjen a búsba tényleg.... :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Sziasztok!

Én is azzal keltem ma hogy Macsekék voltak a fejemben, meg a rájuk váró mai nap.

Macsikám,
még az ég is siratja a kicsilányt...kívánom Nektek, hogy bírjátok erővel, szívvel ezt a mai napot! Sokat gondolok rátok, hátha ez kicsit levesz a terhetekből amit ma el kell viselnetek!!!

Andikám,
nem semmi fejetlenség van nálatok!
Én bizony csak a szülés napjától veszem ki a tgyást, mert így lehetek utána hosszabb ideig otthon a picurral. Sőt, az idei szabimat is arra tartogatom. Kiszámoltam, hogy ha időben érkezik a baba, akkor dec. 14-ig lehetek tgyáson, plusz a szabik, így jövő januárban kell csak kezdenem újra a melót, onnan igényli apa a gyed-et.

Jajj de jó nektek, hogy már falfestés! Nekem szerintem még kb. egy hónap kell hozzá, de végre megtaláltam a szívem csücske falmatricát hozzá:
http://www.teszvesz.hu/baba_mama/babasz ... 35479.html
Ilyen lesz, alul zöldre festve a fal, mintha fű lenne, dombokkal, stb, felülmeg halványkék, és rajta itt-ott a matricák. Van a gyártónak több hasonló készlet, majd összeválogatjuk a legkedvesebb figurákat.

Breki,
ajjaj, az a gázdíj nem hangzik jól :? De így van ez, mindig beüt valami amire nem számítunk.
Nekünk decemberben a cirkó csere volt ilyen, ahol kiderült hogy a kéményt is újra kell bélelni (nincs 10 éves a házunk :shock: ), így 750ezer pénzbe fájt a vége! Hááát, az összes fürdőszoba felújításra szánt zsét elvitte, így most nyomogathatom itt a billentyűket, hogy a baba előtt valahogy visszapakoljuk a pénzt és elkészülhessen a tetőtérben a fürdő.

Vikus,
nekem pl. csak 100 rugesz volt a lombik stimu.
DE neked nem kell, mert már pocakban lehet a baba :wink:

Kép
judit0713

Na még indulás előtt gyorsan:
Juditkám: Nagyon tetszik ez a típusú falmatricázás is nekem!!!! Ahogy meg leírtad, hogy alul zöld, mint a fű... szeirntem nagyon ízléses lesz!!! Imádni fogjátok!!! :)
Nálunk minden nehézkesen megy, ezért igyekszem a festést, berendezést nem az utolsó pillanatra hagyni, mert nem vált be nálunk soha az a pikk-pakk intézkedjünk forma, az ilyen dolgok mindig is az én reszortjaim voltak, most még tán annyira lomha se vagyok, később ki tudja mi lesz...:)... szóval szépen komótosan elkészülök mindennel tavaszra, aztán a vége fele itt fogok ücsörögni a kész szobájában, olvasgatok majd, meg hangolódok rá erre az egészre... legalábbis ez az elképzelés.
Én biztos hogy a gyed-gyes-t is teljes időtartamában igénybe fogom venni... Sőt ugye ha megadja a sors a második babát is majd, én a kettő között nem mennék vissza dolgozni... Szóval az időtényező az eldöntött, most azt nézzük meg, hogy mennyi lesz a tp-em (idénre), a tgyás és a gyed összege, és hogy éri meg az összegek miatt kivenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Igen, Vikus, sztem is ott van már ap pocakodban. Nekem amúgy pl. simán megjött progikúp mellett, pont amikor amúgy is meg kellett volna már jönnie. És ma már a 31. napon vagy? Mikor kell tesztelned?

Andi, Judit, köszi hogy leírtátok hogy volt nálatok. Az az igazság, hogy a műtét miatt valószínű meg lenne a 3 hónap kivárás, ez majd 02.01én kiderül hogy 02.20-al kezdődő ciklusban mehetne-e a lombik mondjuk a fizetőssel. Viszont ha csak április elejei beültetéssel mehetne gondolom úgy is lehetne fizetni a 100e-t. Nekem inkább az lenne a fontos, hogy nyugodt legyek, hogy nem fogynak a lehetőségek. Mert bízom abban, hogy köv. alkalommal sikerül. Ha meg ne adja ég, hogy esetleg nem, akkor az azt követő hónapban már lehet is kezdeni a köv. stimut, nem? Mert a támogatott után 3 hónapot kéne megint várni, így az azt következő kb. júliusra esne, nyáron amúgy sem szívesen mennék. Szóval ezek is mellette szólnának a fizetős fagyisnak. Tudom, hogy nagyon előreszaladtam az időben, és lehet seggbe rugnátok, hogy ilyeneken agyalok, és pozitív is vagyok, de mégis tudjuk hogy minden benne van a pakliban... Szóval még nem döntöttem el, de talán az szólna mellette, hogy ha esetleg nem sikerülne akkor nem kéne utána újabb 3 hónapot várni. (ja az én stimum összesen a progikúppal együtt 90.000 volt és ebben már 1 doboz femibion is benne volt!!)
ann74

Sziasztok!
Csak gyors bekukk...ezer dolgom van sajna :?

Ann!
Nekünk határozottan azt ajánlották, hogy a fagyist fizessük ki!
az "csak" 100ezer forint.
És így nem vész el egy állami lehetőség.
Egy teljes lombik nem jönne ki ennyiből! Pláne nekünk ez a duplázós long...mindig...

Szóval szerintem érdemes kifizetni! Már csak azért is, mert adja ég, hogy sikerüljön, de a tesóra akkor sem árt tartalékolni az állami lehetőségeket! :D

Később igyekszem jönni!

Puszi

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Mi a második lombik után fizettünk egy fagyit 10.000.--ért. Úgy gondoltuk inkább most 100e mint elvesszen egy támogított lehetőség.

Megnézegettem a receptjimet :-) nem semmi.
Eszter!
Mit szólsz hozzá?
Gonapeptyl, pergoveris,gonal-F, ( ovitrelle a tüszőrepesztő és agolutin ami progi + crinone gél)

Lányok! Agolutin-t használt már valaki?

Más: szerintetek bioptron lámpával lámpázhatom a pocakomat?? stimu alatt+ beültetés után?

szép napot jó munkát!
(holnap dolgozom nyelvvizsga van jajj jajj jajj)

Üdv!
Andi
kisborso

Jó reggelt mindenkinek!

Judit!
köszi,azért durva,h ennyit kell fizetni,de úgy hallottam,h pl. Olaszországban,még drágább,és ha lejár a próbálkozós 1 év,akkor újra kell mindent csinálni és fizetni,ezért a vendégem inkább ide jött a Kaáliba,és sikerült!

Ann!
köszi,nekem nehezen jön meg a Pco végett,vagy az IR végett mindig Norcoluttal jött meg,vasárnap leszek a 30.napon akkor kell tesztelni!
de ilyenkor megjön rendesen a hormonoktól?

Breki!

gázszámla....durva és minden drágább lesz!meddig lehet birni?!
vikus82

Borsó!

Jó kis kombók ezek így együtt!
De ugyebár mindenkinek más és más szurikkal érik el a várt hatást.

Agolutin :D
jó cucc!
Én tavaly a Progi szurit kaptam. Ez ugyanaz, csak a Progi szurit megszüntették. Progesteron inj. osztrák volt, az Agolutint pedig szlovákok gyártják. Ennyi a különbség. Ez utóbbihoz 5 héten át volt szerncsém 2010 nyár-ősz magasságában. Ugyanolyanok, tényleg, csak ez sárgább :D
Jó kis bika adag progeszteron van benne, és derékba kapod majd kb a 12. hétig minden nap. Jó kis olajos cucc! :)
Jó nagy tűvel adják, viszont nem fáj :) max nagyon a vége felé kellemetlen.
És tök normális, hogy Crinont is ad mellé, nekem is ezt adták/adják most is!

eszter82
Budapest

Lányok,ebben a számlában az a durva,hogy a 47.000 Ft az nem a havi fizetendő lesz,hanem a RÁFIZETÉS a havi 30.000 MELLETT!! :? :?

Ja,és úgy,hogy az előző lakásban havi 7500 (!!!!) Ft-ot fizettünk havonta,és elszámoláskor még vissza is kaptunk,most 30.000 a havi átalány télen-nyáron,és még meg is fagyhatok itthon...

mert persze emiatt most feljebb emeli nővérem ennek is a havi díját,plusz a fizetnivalót beépíti a következő nemtom hány haviba,plusz most emelte meg az áram átalányt is....

És azt még nem is mondtam,hogy mindennek tetejébe,megint jön a szomszéd a házeladással,bezzeg mikor tavasszal eladhattuk volna,nem mentek bele,így meg épp a legjobbkor,nagy pocakkal,szülés előtt akarják a lábam alól kihúzni a talajt,no meg a fejünk fölül elvenni a tetőt...

ez a bizonytalanság szörnyű!!!
A rezsi miatt örülnék az eladásnak,de most akkor elkezdjünk tavasszal gyerekszobát gyártani,vagy ne öljük bele a pénzt,ha még szintén tavasszal eladjuk a házat???? :shock: :shock: :shock:

ma is jön majd egy ingatlanos banya,de én nem engedem be,az tuti... nézze meg a másik oldalt,és fejben tükrözze...! :evil: :evil:

bocs lányok,ez nagyon összejött most....

Drága Maccs,gondolok rátok... Gyújtottam tegnap virtuális gyertyát,ma meggyújtom az igazit is...
Vendég

Breki,
én bizony ilyen körülmények mellett belemennék az eladásba.
Aztán majd meglátjátok hogy a pént befektetitek és albi, vagy vesztek egy kicsi lakást.
Mindenképpen előnye lenne, hogy csak ti lennétek, tehát a babával tényleg családban tudnátok élni!
És egy kis lakás rezsije is kevesebb, ami a baba mellett szintén nem mindegy!
Én nem akarok okoskodni, de nem egy ingatla-ügyet zongoráztam már le oda-vissza, és eddig még sosem fizettem rá!

Kép
judit0713

Judit, de ha hitel van, akkor tutkó a ráfizetés nem?? Ahhoz hogy én eladjam amim van, kb. 2 millával kellene többet visszafizetnem, mint amennyit felvettem miután már 2 éve fizetem szorgalmasan a hitelem. Bakker milyen világot élünk már???

Békus, az biztos hogy jobb lenne nektek csak hármasban, még ha
az áldozatokkal is jár. Bár persze nem ismerem a teljes shátteret így könnyű dumálni, mindent meg kell nézni prokontra. Én úgy voltam vele, hogy nekem megéri, hogy önálló legyek és ne a szülői házba költözzek vissza az hogy a nyakamba vegyek több milla hitelt 2047ig. Bár hogy hogyan fogok ebből kimászni?? NNa halvány fogalmam sincs...

A gázszámlátok az naggyon durva tényleg. Próbálj arra gondolni, hogy most nagy nehezen kinyögitek, nálam sem volt soha gond ha csúsztam 1-2 hónapot, max kaptok vmi felszólítót, és ha összegyűlik, kifizetitek. De utána legalább egyenesbe jöttök. Jobb, mintha tolódna még tovább és ez még több lenne. Tudom ez nem nagy vígasz....
ann74

Judit: sajnos nem ilyen egyszerű.....

mivel ikerház,eleve közösen terveznénk eladni a szomszéddal,aki 2-vel lakik arrébb,de övé lett ez a rész is.

Na most nekik nem elég akármennyi pénz,de mivel "válság" van,ezért a befektetők sem fizetnk érte túl sokat.

Egyik pillanatban el akarják adni,másikban közlik,hogy mivel ők nagyon jól élnek,mert ezt is kiadták,sőőőt,még a dohos pincét is kialakították lakásnak,és abból is beszednek nem kevés pénzt,nekik nem sürgős,úgyhogy meg tudják várni,míg feljebb megy az ára.

Tavaly így fejeztük be.

Erre tegnap kapta el nővéremet a szomszéd,hogy megkereste őket az építtető vállalk.-tól a pasi,hogy megvenné még mindig, picit többet is fizetne.

Ja,a lényeget nem írtam!!!!
A banya és párja egy részt a közösből leválasztottak saját (2-vel arrébb levő házuk) részére,ahol szintén építettek valamit.

Na most a nagy telket az engedélyünk nélkül nem is szabdalhatták volna fel,másrészt az építési szabályok megmondják,hogy a társasház építésekor merre hány métert kell kihagyni,minek mitől mennyire kell lenni,nagyon szigorúan betartva...

Ha ők nem bontják le,amit építettek rá,nem építkezhet a pasi,aki erről még nem is tud.......

Ha meg annyit nem építhet rá a manusz,akkor kevesebbet ér a közös nagy telek,így a mi részünk is jóval kevesebb lesz :(
így vagy ideadják a részünket a leválasztott területből is,és utána olcsóbban adjuk el a telket (és így a részesedésünk is nő abban),vagy a teljes nagyot adjuk el,de akkor pár dolgot le kell bontaniuk. A banya kijelentette,hogy ragaszkodik a leválasztott részhez,amiért fel is jelenthetnénk,főleg hogy semmire nem kértek engedélyt (erről tudnék,mint egyik tulajdonos a 3-ból).

Ráadásul ez a nő buta.... :roll: :roll: :roll: :roll: Hiába magyaráztunk neki bármit is,nem érti.
Csak a pénz szót érti :(

Szóval én eladnám szívesen,de ez nem fog ilyen könnyen menni!
Én már most venném a sátorfámat,de ez VELÜK még évekig húzódhat,mert minden pillanatban máshogy állnak hozzá :(

A megtakarításainkból tudnánk venni egy pici lakást már most,de a lakáskölcsönt is fizetni kell onnantól,így ebbe a házba nem tudnánk többet beleadni.
Vendég

Ann: ez a ráfizetés 1 éves leolvasás eredménye,mi meg még nem egész 3 hónapja költöztünk ide!!
Tavasszal még anyósom lakott itt nővéremmel,talán ő is sokat fűthetett,hisz panelból jött,meleghez volt szokva....

szóval ha a mi sarunk lenne,megérteném,amit írsz,de én a saját számláimat mindig időre fizettem,nem tetszik nekem ez az átalány-dolog...
mi az áramot is lejelentettük minden hónapban,így mindig tudtam,hogy mennyi,most az is lutri,mert átalányt fizetünk!!

Ha annyi lenne az eladás,hogy idejön valaki,lerakja a pénzt,és aláírjuk a papírokat,boldog lennék....

De az ő részükről van 2 tulaj,miénken 3,és MINDENKINEK egyet kell érteni... Ha én eladnám,de húgomék ráérnek várni egy jobb ajánlatra,mert nekik már van saját lakásuk,akkor nem biztos,hogy belemennek,és hát az ő beleegyezése nélkül nincs eladás!
Vendég

Hú Békus ez így tényleg nagyon bonyesz. Hát azt tudom mondani hogy alkalmazd a Titkot. Bízom benne, hogy a gondviselés működik és mihamarabb megoldódik vhogy ez a helyzet.

A gázzal kapcsolatban azt kellett volna, hogy amikor odamentek, leolvassátok közösen a gázt, azt tesód rendezi és onnantól kezdve fizettétek volna jogosan a ti részeteket. TUdom ezt már nem lehet visszacsinálni, de azért ha lehet, próbálj meg beszélni tesóddal, hogy ez így nem túl fer.

HÚ csajok ezt nézzétek, annyira guszta. Megcsinálnám 7végén.
Ki kéne számolnom, hogy mennyi lehet benne a ch. IR-es lányok cukor helyett ti mit használtok? Meg sima liszt helyett? Úgy tudom az az édesítő amiben aszpartam van, az kerülendő, de többet nem tudok. Most vettem Gluconont, de utána kiderült, hogy abban is annyi a ch majdnem mint a cukorban, csak talán lassabb a felszívódása, kb. mint a gyümölcssukornak.

http://desszert.eu/tejpite_meggybefottel
ann74

Ann: mivel nővérem elég precíz,én is azt gondoltam,hogy megnézi az addigi fogyasztást,de mivel kiegyeztünk abban,hogy mire mennyit kell fizetni összesen,mindennek a 2/3-át fizetjük,és eddig így jó is volt...
Csak a váratlanul múltból előkerülő hátralékoknak is a 2/3 részét is most ki kell fizetnünk,ami az én táppénzem mellett nem lesz leányálom.
Mindenesetre a tegnapi leolvasott óraálláshoz képest én egy hónap múlva megnézem,mennyit is fogyasztottunk.
Külön nem tudom nézni,mert a ház teljes fogyasztását méri az óra,de az azért kitűnik,hogy az addigi átlaghoz képest mennyi.

főzni nem főzök,mert nem bírok a lábamon megállni,így elég ritkán használjuk a tűzhelyet,tehát tuti nem azt vittük túlzásba...

na mindegy,téma lezárva,tenni nem tudok ellene....

majd drukkoljatok,hogy gyorsan eladjuk a házat a buta szomszéddal,mielőtt az akadékoskodó párja hazatér :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ann: jól hangzik a recept! :)

és a hozzászólók szerint is nagyon finom,úgyhogy vágj bele! :)
Vendég

Sziasztok!Én most készítettem el Andi tejbegríz tortáját!Nyami!Remélem fini lesz! :lol:
Most találtam(neten) egy fotóst aki kismama és babafotókat is készít!Olyan édesek a babafotók!!!Annyira megfogtak!Ha már szép kismamipocakom lesz én is szeretnék pár fotót csináltatni!+majd a pár napos babuciról is!Annyira vagányak a képek!gugliba:Szakál Szilvi
+Találtam kismamajógát is!12 hetes kortól lehet menni! :lol: Megvárom a jövő heti uh-ot és ha minden ok,akkor megyek!!!

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: én is szeretnék majd pocakos fotókat készíttetni,olyan szépeket tudnak :D

A kismama jógát is néztem,de amiket én néztem,azokat csak a 14. héttől ajánlják. :?
Vendég

Eszter: van egy ötletem!
Szerintem hagyd a csudába azt a jogot, és inkább iratkozz be az orvosira, és legyél meddőségi szakember!
Ahhoz nem is kellene már olyan sokat tanulni, jól kiképződünk itt mindannyian a babanet-szemináriumokon! :-)
Viccet félretéve: szerintem is add be a jelentkezést!

Kubu: :-)
Most itthon vagyunk, és újra kezdjük a BMC-zést májusig!

Kép
lujzici

Lujzici!

gondolkodtam az orvosin, de sajna az csak nappalin van...pedig, ha lenne levelező :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az vicces lenne, mikor mondanám a műtőben, hogy bocs, de még csak képen láttam... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De ha még nappalira is tudnék járni... mivel második diploma, csak fizetős lehet....2milla félévente nem fér bele a családi költségvetésbe...és Lacomat nem nagyon tudnám rávenni, hogy toljon "belém" 20-30 milliót azért, hogy ha orvos leszek, még kevesebbet lásson otthon és ennyit se keressek... :?

Komolyan: annó oda készültem, csak a felvételi előtt másfél hónappal megharapott a kutyánk, és a kezemet műteni kellett. Így nem tudtam elmenni a felvételire, és nem is akartam, mert a sebészet - ahova eredetileg készültem - ugrott, ugyanis a mai napig nem tökéletes egy részen az érzékelés a bal kezemben... szóval nem tévedtél sokat :D

Jogra ma megszereztem a "tuti receptet", úgyhogy tuti a siker :D
majd leírom alkalomadtán :D de hihetetlen, hogy taktikázni kell a felvételi sorrenddel ahhoz, hogy 100%-ra menjek :D

eszter82
Budapest

Sziasztok megjöttem,

Macsi,
egész nap rátok gondoltam, rengeteg erőt kívánok Nektek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

köszönöm a drukkokat, sikerült a vezetői számvitel és a nemzetközi kerpolitika vizsgám is :-)))) kezdek neki az eu gazdaságtannak hétfőre :-)

kubuspace

Kubu: de klassz,gratulálok!!!! :D :D

huhh,máris jön a köv. vizsga? akkor drukk ahhoz is! :)
Vendég

Kubu!
gratulálok :D
nagyon ügyi vagy!

Remélem ilyenkor eszedbe jut, hogy igenis milyen szuper vagy!
Aki piszkál bármi miatt (most elsősorban Anyukádra gondolok), az nyugodtan csinálhatja utánad!
jó feleség vagy
harmonikus életetek van
gyönyörű családod
szuper anyuka vagy
és még szuperül teljesítesz a suliban is!

GRATULA!!!!!!

Szusszanj egy picit és töltödj fel Marcus hurrikán és Liza baba mosolyával, mielőtt újra nekiülsz a tételeknek!

puszi

eszter82
Budapest

Csajok köszi, olyan aranyosak vagytok,

most Lizacicázok extra hangja van, sajna nem tudom lekamerázni mert ahogy meglátja a gépet máris elhallgat, aztán egy óra múlva lépek Marcusért is. Rendeltem neki két játékot előbb hozta a futár, alig várom hogy hazaérjen és együtt kibonthassuk a dobozt :-)
aztán fiúkat elküldöm hétvégére anyósékhoz mert hétfő-szerda-csüt-szombat lesz összesen 4 vizsgám :-)

kubuspace

Kubu: húúú,le a kalappal!

Amúgy is,hihetetlen,miket viszel véghez!! :D
Kár,hogy Lizibébit nem tudod kamerával felvenni :D Tündéri lehet :)
Vendég

Hahó!

Én is Macsekra gondoltam, mikor keltem, és annyit van eszemben. Bizony még az ég is beborult és őt siratja. Nyugodj békében pici lány! Macsikám, remélem minél több erőt ad a Jó Isten, hogy feldolgozd ezt. Dajkáld Balucit és szeretettel gondolok rátok!

kispatak
Vendég

Irjátok ezeket a számlákat, huh nehéz téma. Nem panasz tudom nem kell, de nálunk minden duplán. A téli számla meg különösen sok. De én leginkább az állásdijért vagyok mérges, ez nálunk 10 pénz havonta a semmire.
Patika: nektek tényleg sok. Ann majd eldöntöd, mi a legjobb megoldás, csak minél sikeresebb legyen. Amugy én is egy vagyont hagytam minap gyógyszertárban - és még a támogatást most akarják változtatni (gondolom csökkenteni) azaz még többet fizesszünk? Ep-nél is csökkentették a visszaigényelhető összeget, klassz. A fizetéscsökkenésünkről már nem is beszélek, merthogy nekünk az SZJA csökkenés fiz. csökkenést is hozott, nem keveset.

Andi: remélem a Tb kif. hely megmarad. Azért az sokat jelent. Bár most az OEP is jóval gyorsabb, évekkel ezelőtt tényleg hónapok voltak. Ma a tp. hetek alatt megjön. Jó hogy otthon akarsz maradni. De azért időben érdeklődj, hogy a 2. baba előtt mi a teendő. Én tudok olyanról, aki pár hónapos gyereket bölcsödébe adott, mert jön a második gyerek és hogy megfelelő legyen neki ujra TGYÁS GYED stb.

Judit: mi lett ezzel a kazánnal, kéménnyel? A férjem anno majdnem Esztergomig ment, hogy jó béléscsövet vegyen, erre több évtized a garancia. Kazán is 15 év.

KubU: továbbra is csodállak és hajrá!

Eszter: jog, az is jó lesz!

Breki: akkor már le is irtad mire gondoltam korábban, házeladás, csak nem tudtam ennyire bonyolult legyen. De szerintem a maradékból csak tudtok valamit venni, max panel. Nem valami nagy szám, de lehet benne élni. De a rezsi itt se olcsó. Az viszont biztos igaz, hogy egy családi ház fütése horribilis (én tapasztalom mind a kettőt) Teljesüljön a legjobb döntés.

Na futok tovább

este jövök

üdv kispatak
Vendég

Judit, írsz mailcímet? Dobok rá infókat :D
Aranyos vagy, a mieza-képpel.

Estrella, tényleg jó ez a papás felkészítő, mert annyira megnyugodott a párom, azóta mindig sorolja, hogy mi mindent is fog ő ott csinálni.
Már nagyon várja, mindig mondja, hogy tök jó lesz, meg, hogy vicces lesz… A doki is mondta, hogy örül, hogy ilyen kis mosolygós kismamája van. Mondtam neki is, hogy nem biztos, hogy szülés alatt is ilyen kis mosolygós leszek…
Tényleg a babadolgoknál 180 fok kell, csak 3 hónap után szabad picit dőltbe rakni… Szóval, mi is azért vettünk profi mózest (nem anyagot), mert sokat fogjuk hurcolászni, hosszabb utakra is… Nem túl biztonságos, de a miénket be lehet kötni :D Ezt sem javasolják, de én tökre hiszem, hogy azért olyan szar a gerincem, mert anyuék elég korán ültettek, picikoromban pedig nem 180fokban fektettek…

Ma elmentem a postára. Feladtam 7 levelet, meg voltam dm-be. A folyamatos pihenőkkel másfél óra volt. (egyébként kb. fél óra lett volna)… Hát, ennyit bír a gerincem…

Kubu, mennek a drukkok a vizsgára!!! Eddig ügyi voltál, így tovább! Bódis Annának hívják. Jó fejnek tűnik, aranyos, nyitott. De olyan haja van, mint egy legolánynak.

Kisborsó, hajrá!

Sajti, nem köthetünk kompromisszumot. Apu nagyon rossz dátumok megjegyzésében. A béke kedvéért muszáj, hogy egyszerű legyen a dátum. Vagy 2011.02.01 vagy 2011.02.10. vagy 2011.02.11. Szóval, ha választhatok, akkor 1 :D Még jó a február 3 is, mert ugye én márc. 3 vagyok :oops:

Kispatak, ma Magyarországon nem hívhatsz dúlát szülésznő helyett, csak mellé. Dúla nem vezethet szülést, de nem is ezért vannak, hanem lelki támasznak. Nekem már kicsit sok ember lett volna bent, ha szülésznő, dúla és a férjem… Egy jó szülésznő van annyira nyitott, hogy valahol a realitás környékén mozog. Se nem annyira mesterséges, mint egy orvos, se nem annyira alternatív, mint egy dúla. A Jánosban szerencsére elég nyitottak. (Geréb Ágnes más, mert ő évekig szülésznő volt. De normálisan egy dúla nem vezetne le szülés (nem csak törvény szerint), de ő sem akarja, mert nincs hozzá képesítése.
Tudom, hogy sok eladó ház van :D Már csak pénz kéne hozzá (nem véletlen vagyunk albérletben :shock: )

Kisbéka, a gázszámlát ne is említsd. Nagyon fura, hogy itthon vagyok, és ugye hideg van… hát, látszik, hogy régen napi 10 órát dolgoztam és nem voltunk itthon… Éjjel meg nem sokat fűtöttünk… Hát, most jól nézett ki a számla! De sokat spórolok kaján, vízen és bulihoz tartozó dolgokon, vagy pl. lombikra sem költünk :oops: Pont így vagyok most a házzal is. Holnap felfestem a virágokat (befejezem) és megyünk Obiba polcot venni és úgy teszünk, mintha mi sem történt volna… a szülésig tuti. Aztán lehet, hogy 2 hónap múlva új helyet kell keresni… Tényleg elég bonyesz ez a tulajdoni viszony…

Ann, ezen is vacilálok, hogy belemenjük-e egy nyugdíjig tartó hitelbe, vagy maradjunk albiba, mert az annyival kényelmesebb . Nem könnyű…

Csajok, aki akar POCAKOS kismama fotókat, az egyik barátnőm vállal és nagyon jókat és jóval olcsóbb, mint akik a neten hirdetik. (én nem akarok, de én esküvői beállított képeket sem akartam és szülésvideót sem és szülés utáni képeket sem :roll: ))

Kép
mieza

Mieza: tisztára izgatott vagyok már Albert baba érkezése miatt! :D :D

Amúgy le a kalappal a terveid előtt,jól összeszedted!! Nekem ennyi minden eszembe se jutott volna,hogy lehet beleszólásom.. :)

Jujj,a pocakfotósdi érdekelne!

Esküvői fotóink nekünk nem voltak,csak spontán képek,ezeket is barátok csinálták :D
Pocakos fotót is páromnak szeretnék ajándékba,mert neki annyira tetszenek ezek a dolgok,nagyon örülne neki :)
Pár képet csinált ő is,de neki nem megy a művészi kép,de tudom,mennyire szeretne emlékeket róla :)

Mennyiért vállalná a barátnőd?
Az nem tetszik a netes hirdetésekben,hogy egy halom pénzért végül adnak cd-n 20 vagy 30 képet összesen,pedig akkor már kiírhatnák azt az 50-70 képet is....
elvégre nekik csak "kuka" utána :)

Megmondom őszintén,elég sok kismamás fotó nem is tetszik nekem... Nem miattuk,hanem a beállítások miatt.
De láttam ma egy olyat,akinek a képei viszont jók voltak,ott a párt fotózta a fotós :)
Vendég

Mieza: remélem mindenben megtaláljátok a megfelelő megoldást, kivánok hozzá minden jót.
Aranyos a "mosolygós kismami", aki lehet nem fog mosolyogni? Na a végén biztos, és gyorsan elfelejted ami előtte volt.

Breki: ahogy láttam és tegnap irtam, Mieza féle oktató hölgy tart kismami tornát itt a Cserepes házban, közel az Örshöz. Megáll itt 144, 131, 231-es busz, de valami van az Uzs. honlapján is.

üdv kispatak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.14 18:20-kor.
Vendég

sziasztok Lányok,
az utóbbi időben csak zugolvasásig jutottam, íráshoz már nem. :-(

Macs,
sokat gondoltam/gondolok rátok, sok erőt kívánok az elkövetkezendő időszakhoz! Baluci gyönyörű szép kisfiú!

Kubu,
gratulálok a vizsgákhoz, Liza még mindig csoda édes!

Andikám,
örülök hogy jó a vv eredményed, fránya Vuk most már húzzon el. mikor mentek Sz-hez legközelebb? tgyás, gyed, én még nem is foglalkoztam vele... hajrá falfestés! de azért ne vidd túlzásba, közben tessék pihenni!

Mieza,
szerdán én is szívesen csatlakoznék, ha lehet.
infokat nekem is átküldöd mailen?
Albert biztos tekintettel lesz a nagypapa memóriájára időpont választásban. :-)

Eszter,
hajrá jog! szuper hogy találtál megoldást!
álmod teljesüljön. kolléganő álma azért túlzás lenne az oviscsoporttal! :-)

Juditkám,
jól bírod a hosszú utazást! hr-es liba no comment... úgy látszik a hr mindenhol gáz... :evil: szép a faltetkód meg ahogy tervezed feltenni!

Breki,
lakásmizéria nem egyszerű. ha most el lehet adni, én lépnék, később is bonyi lesz ennyi szereplővel, a buta szomszéddal később is gáz lesz.

Sajtikám,
jó kis mizériád volt, remélem a tábla erejével hamarosan te is babásodsz. annyira drukkolok!!!!

velünk: szerdán megyünk majd Sz dokkerhez és cukrosdokihoz is. el vagyok kenődve, mert a cukrom hétfő óta nagyon gáz, többször 8 felettit mértem... :-(
tegnap óta dolgozom, mindenki nagyon rendes, örülnek nekem :-) jót tesz egy kicsit kimozdulni, csak nem tudom mi lesz szerda után...
a baba sokat mozgolódik főleg esténként, apa is szokta érezni, nagyon helyes ahogy örül minden kis mozgásnak. :-)
a héten annyit szédelegtem meg olyan fáradt voltam. ti hogy bírjátok ezt a bolond ídőjárást?

akiknek nem tudtam most személyesen írni, természetesen nekik is drukkolok, kismamiknak jó pocaknövesztést, várakozóknak kitartást!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kispatak: inkább kismama jógára mennék :)
Vendég

Mieza,
van olyan mózes, ami kocsiban rögzíthető és a babát is be lehet csatolni. orvoscsaládtól azt hallottuk, hogy fél évig csak vízszintesen. az utazás miatt (apósom messze) mi is vacillálunk rajta.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

laptetőmből tartanék meg a szerdai dokis napunkra :oops:

a többit meg bedobom a közösbe és Macséknak adjon erőt a folytatáshoz!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: