A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

majga,
azért ennél bonyolultabb a helyzet. Az én lányom egy áldott jó gyerek. Nem hisztizik, nem követelőzik, most sem azt csinálta, csak kétpercenként megkérdezte, hogy mikor van már az, amit én mondtam. Na a lényeg, hogy pont ezért, mert nincs igazán vele gond, amit nagyon szeretne, azt meg igyekszünk is megadni neki. Simán vár dolgokra akár fél évet is. Most pl. törpenyúlra. Mondtuk, hogy a névnapjára már jöhet. Júl. 11-én van, 12-re vagyok kiírva, szóval akkor már nem félünk a toxoplazmától :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

De jó sokat írtatok :)

majga, üd vköztünk :)

gydavid: én elhiszem, hogy fáradt voltál, és nem volt több türelmed, de tényleg a következetesség a kulcsszó. Baromi fárasztó, mi anno két hétig nem aludtunk, míg Zsófit leszoktattuk az éjszakai átjárkálásról, de ha egyszer is engedsz, akkor borul, amit addig felépítettél. Szóval kitartás, válassz ki legalább egy hetet, ami picit nyugisabb, és akkor vedd át a hatalmat! :)

Én ma voltam AFP-n, két nap múlva lesz eredmény :) De nem megyek el érte, majd a genetikai UH előtt elkérem, már csak másfél hét :)

anabique: Kb fél óra alatt érünk be a kórházba, Fruzsival ennyi idő volt élesben anno :lol: Vele az esti fél hetes híradó után nem sokkal indultunk el, már nem volt csúcsforgalom :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, és Fruzsi tegnap egyszer sem pisilt be és kakilt be, és eddig ma sem :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

AFP eredmény 2 nap alatt? Akkor miért jön mindenki azzal, hogy legalább 2 hét...?!

A félóra elég jó. :) Annál hamarabb mi sem érünk be. :)

anabique
Budapest

Nem tudom, direkt rákérdeztem annál is, aki a beutalót adta, meg annál is, aki levette a vért, ő azt mondta, hogy hááát, jó esetben holnap, de legkésőbb hétfőn lesz eredmény :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Lányok!

Valaki anno írta (nem bírom visszakeresni, rég volt), hogy a Mens Mentisbe jár. Talán Linacska?
Nem tudjátok, hogy ott csinálnak még 4d-s ultrahangot? Anno Győrfi Mátyásnál voltunk kétszer meglesni Lucát, a honlap alapján viszont úgy tűnik, hogy már csak sima ultrahanggal foglalkoznak.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Anabique :lol: Exed öccsének..ezen nevetnem kellett...már vártam a folytatást, hogy exem öccsének a szomszédjának a húgának a barátnője :lol: bocsi :lol: Azért remélem minden rendben zajlik náluk.
20140901114303

Exem öccsének a feleségének a... :) 2 kiló körüli babák lettek, azért hármasikreknél az nem kevés!!! Gondoljatok bele, 6 kilónyi baba, meg a méh, méhlepény, plusz vér, miegymás... Nem kevés pluszsúlyt cipelhetett szegény lány!!!!

anabique
Budapest

Brunhild, most változtattad a vonalzóidat? :) Látom, nagyon csajos a pocaklakóé... Tüncibünci szivecskék, rózsaszín masni, meg ami kell... :lol:

anabique
Budapest

4D-re ajánlom a 4D Genesist. Addisz neked is!
Régi Margitosok dolgoznak ott.
Nagyon kedvesek, barátságos hely. Áronról már a 14. héten megmondták hogy fiú, és nem csak a lába közét nézték, hanem az egyéb dolgokat. (vastagabb koponyacsont, széles vállt, stb)

Ma kivételesen meg kellett innom egy ebéd utáni kávét. Egyszerűen alig bírtam nyitva tartani a szemem.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anabique, őszíntén örülök, hogy jól vannak! :) Biztos nem lesz majd könnyű...

Igen, megváltoztattam, mert untam, hogy ha kétszer írok, a 4 vonalzóm miatt betelik az oldal... úgyhogy összesürítettem én is őket, így kevesebb helyet foglalnak :) Igyekeztem ugyanolyanra készíteni, mint az előzőeket, de az utolsóra még rátettem egy lapáttal :lol: Amúgy nem szeretem a rózsaszínt, de most gondoltam, hadd virítson (amíg lehet...) :wink:
20140901114303

sziasztok!

brunhild: jók lettek a vonalzók! és legalább látjuk a fiúk neveit is :)

addisz: ma voltam az integrálthoz vérvételen a Praxis rendelőben, és rémlett Győrfi Mátyás neve. :) ott csinál magánban 4D-t, és dr. Hajdú Krisztina is ott dolgozik.

http://www.ultrahang.com/szolgaltatasok.html

pihe

hopihe79
Budapest

Én 25-én megyek genetikai UH-ra a kórházba Hajdú Krisztinához, hát már nagyon várom... :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hú, Pihe, köszi!!! Ragaszkodom Győrfi Mátyáshoz, szuper szonográfus és nagyon kedves ember.
Ott a helyem :) Na, nem most :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

brunhild, szépek a vonalzók :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

addisz,
én a cukrom meg a pajzsmirigyem miatt járok a MensMentisbe, őszintén szólva fogalmam sincs az UH-jukról :oops:
Viszont amit Noémi említett, a 4DGenesis, az tényleg jó hely, mi is voltunk ott kétszer is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Igen, Linacska, most már emlékszem. Bocsánat, nem voltam biztos benne, hogy ki és miért volt ott :oops:
Megnéztem közbe a 4DGenesis-t, tényleg klassznak tűnik!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

MÁS! Hurrá ! megy lefelé a svájci frank!!!!!!4 :lol: :lol:
érint valakit? Bocs, ha nemide tartozik, de nekem jó hír!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Én örülök neki, ha 15-én nem megy fel, mint általában...akkor veszi le a bank a részletet..
20140901114303

A kíváncsiság nem hagyott nyugodni, és rákerestem a nem-meghatározó tesztekre :roll: egyelőre a legolcsóbb, amit találtam, az 9000-ért van, igazi tavalyi hírdetés..állítólag 90%-ban megbízható.. Az viszont 100 %, hogy a férjem kidobna a teszttel együtt :roll:
20140901114303

Megjöttem a dokitól.Minden rendben van.
CRL:63mm
tarkó redő:1,8mm

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen: nagyszerű! :D
20140901114303

vivcsen! :lol: :P :wink:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Vivcsen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Vivcsen,
gratulálok!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vivcsen gratulálok!

Brunhild a mi részletünket is 15-én veszi le a bank. Én is árgus szemekkel figyelem az árfolyamot. Ha már ennyire lányt szeretnél biztos teljesülni fog.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Nekünk 4.-én úgy hogy már mindegy!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen gratulálok én is! :) :)

hopihe79
Budapest

Köszönöm mindenkinek!! :lol: :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen
Szuper, gratulálok :)

Brunhild
Nem vagy kispályás :) Ez milyen típusú teszt? Mi alapján határozza meg a nemet? Férjeden jót nevettem :D

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Mi is júliusra vagyunk kiírva, úgyhogy üdv mindenkinek:)

Holnap megpróbálom visszaolvasni a fentieket és jövünk.

Jó éjt

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi0509

Addisz, nem mondtam, hogy megveszem :D ...nincs is miből...de azért csak izgatja az ember fantáziáját :lol: (ha lenne mondjuk kis dugi pénzem..talán.... :wink: ) Egyelőre lássuk, mi derül ki 29-én :wink:

Azt nem tudom, hogy pontosan, hogyan mutatja ki a nemet, állítólag a kromoszómák alapján, végülis másképp nem is lehet :roll: Biztos azért ilyen drága...
20140901114303

Üdv Orsi!

Jujj, milyen nevük van a gyerekeidnek? :lol: Először Alizt olvastam :oops: Apuka biztos nem magyar? :)
Majd írd meg hány éves vagy, hol fogsz szülni, és most mit szeretnél :D
20140901114303

Vivcsen: Gratula neked!
Mesélj, mit láttál?

Üdv Orsi. Hatásos belépő :wink: tetszett :lol:
Milyen volt a 12 hetes uh?

Brunhild: ne kísérts ezzel a teszttel. :lol: furdal a kíváncsiság, minden percben az jár a fejemben, vajon kisasszonyunk lesz? Annyira érzem, h igen, de annyira nem akarok csalódni sem. Na nem mintha rosszízű csalódás lenne, de a megérzéseim még nem vezettek félre eddig. És azt hiszem az fájna, h meginogna az eddig ebbe vetett hitem. Amúgy meg semennyire nem lennék csalódott, ha kispasim lenne, olyan jók a fiúk is. :D

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... ar_egyben/

ezt nézzétek meg! Az ára se semmi.....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Hello!

Gydavid kitartás sajna én sem vagyok valami kitartó mivel az álmatlanságot bírom legkevésbé főleg miután gyermekem 5-6 szor is felébred éjszaka! Svájci frank tegnap mégis 223ért számolta az a rohadt bank!!!!!!!!!!!!

Üdv Orsi és Majga! Azta már milyen sokan vagyunk alig bírom követni!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Teszt
Kismamáknak mindent el lehet adni... :? :wink:

Üdv az új csatlakozóknak!

Hitelek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil:

Kép
mrsleo
Debrecen

mrsleo: Sokban egyetértek az előző oldali írásoddal, de azt nem gondolnám, hogy ilyen sok kismama menne táppénzre, ha mondjuk engem vennénk alapul ezt a terhességemet leszámítva 4 hetet voltam összesen táppénzen a három gyerekemmel. Mivel az első kettővel vállalkozó voltam köztudott volt, hogy azoknak nem jár táppénz és sajna amikor születtek gyed sem járt hiába fizettem 16 éves koromtól kezdve a tb-t!
De sajnos nem csak ott folynak el a pénzek mint tudjuk, csak közvetett kapcsolatom van az eüvel, de ami pazarlás ott folyik arról lehetne beszélni.
Szeptemberben kórházban voltunk a legkisebb fiammal az anyukák akik bennt akartak maradni a gyerek mellett reggel 9-ig kellett jelezni, hogy igényt tartanak ebédre. Aki nem jelezte nem kapott volt ott egy anyuka aki teljesen kiakadt ezen mivel majdnem fél kondér kaja maradt ki mégsem adtak neki enni!!!!!!!! Kérdem én miért nem, nem jutott? Dehogynem csak éppen még a portás néni és kutyája is azt eszi amit másnak nem vagy csak kevéssé adnak oda! Fél kondér ez nem pazarlás????
Vagy nézzünk mást tény, hogy nem lehet kiszámolni mennyi gyógyszerre, injekcióra, infúzióra, műtéti fonalra van szükség, de az, hogy évente ezekből több kilónyit dobnak ki azért felháborító!
Vagy pl nálunk hová lettek a leselejtezett RTG- gépek? Simán el lehetett volna adni még állatorvosi rendelőknek (mint ahogy mi is venni akartunk), de nem mondták nem eladhatók Akkor miért tüntek el? Miért nincs az erre kijelölt raktárban? Oké nem folytatom mert csak felmérgelem magam :lol:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

brunhild,
nekem kicsit furi ez a teszt, bár nem vagyok orvos. Én úgy tudom, hogy anya és baba vére nem keveredik, akkor hogy lenne az én véremben a baba kromoszómája???? Mert ugye akkor nem kellene magzatvízvétel sem a rendellenességek kiszűréséhez, hisz ott a vér..., na de mint mondtam, ez nem az én asztalom.

Orsi,
üdv köztünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

MrsLeo: igazad van, mint mindig :lol: ...

Linácska, neked is....ez a teszt nem vérrel, hanem vizelettel működik, de igazad van, hisz nem keveredik az enyém a babáéval....sem a vér, sem a vizelet...ezen nem is gondolkodtam :roll: :oops:

Na mindegy, az biztos, ha 1-2000 Ft lenne, mint egy terhességi teszt, biztos vennék :lol: , de így, ha nem egyértelmű az uh, ebből az árból kijön még egy 4D :wink:
20140901114303

Sziasztok!

Én sem költenék tesztre, jobban bízok a megérzéseimben.
Én mindhárom gyerek nemét éreztem már 12 hetesen. Kérdezte az orvos, hogy szerintem mi, és eltaláltam eddig.

Én a fiammal a 8. hónapban mentem táppénzre. Irodai munkát végeztem, a munkát bírtam volna (1-2 Magne B6-tal mikor felidegesítettek), de akkora hasam volt, hogy már nem bírtam órákat ülni. A billentyűzettartó már nem fért el a hasamtól, kész szenvedés volt. Az orvos szerint azért volt nagy hasam, mert alacsony vagyok és nagy babákat szültem.

Netty én az egész babakelengyére nem szánok ennyi pénzt.

Klarissza az én gyerekeim is felváltva kelnek éjszaka, de ha véletlenül ők aludnának, akkor én tartok pisi járatot és persze nem tudok visszaaludni.
De egész jól elvegetálok már évek óta.

Orsi szia, mesélj magatokról.

lucababa75
Szeged

szép jó reggelt!

Orsi: szia! :) egyidősek vagyunk :)

azt mondta a könyvelő, hogy ha saját cégem van, hiába vagyok bejelentve akármennyire, minimálbérből számolják a gyest. Ez igaz lehet? :(

a babakocsis bicaj ára horror :) tesómék bicaj utánfutót vettek a csajoknak, gyakran használják, élvezik nagyon.

hopihe79
Budapest

én most a tök mindegy, hogy fiú, vagy lány lesz állapotban vagyok, és belenyugodtam, hogy 2 hónapig még tuti nem fog kiderülni :)
és még egy babakocsit sem néztem, vagy kiságyat :)
háát, nem izgulom túl a dolgokat :)

hopihe79
Budapest

Pihe, ezen a linken van a THGYÁS.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... SEGELY.PDF

Ha itt nem kapsz választ a kérdésedre, szerintem hívd fel a TB-t. Szoktak segíteni telefonban is, rendesek.

lucababa75
Szeged

Hopihe: elsőnél még én sem izgultam, bár inkább lányra vágytam, mert "lányos anyukának" tudtam inkább elképzelni magam, de lényegében véve tökmindegy volt :) De most a negyediknél valahogy nem annyira mindegy, illetve az, a lényeg, hogy egészséges legyen, de érted.. :) Eddigi három terhességemnél nem voltam ennyire rákattanva arra, hogy lány legyen, nem is azért lett három, hogy hátha majd a következő..., hanem mert ennyit szerettem volna, nemtől függetlenül... Na de most, ha már így belopózott ezt a tökmag, igenis legyen rózsaszín masni a fején :lol: :wink:

Ja, férjem meg jókat röhög rajtam, mondván, hogy feleslegesen izgatom magam, hiszen úgyis fiú lesz :D
20140901114303

Sziasztok!

Netty
Egy ilyen járgány a vágyam ezer éve :) Nagy bringás vagyok, évek óta nem közlekedem mással (most persze kényszerpihenő van), úgyhogy ez nekem egy ideális kombináció. Más kérdés, hogy ennyi pénzt sosem adnék érte.

Brunhild
Én valamiért egészen biztos vagyok benne, hogy lányod lesz :) Komolyan!

Orsi!
Üdv köztünk!

Nekem az első terhességnél mindegy volt a neme, persze kíváncsi voltam rá, de viszonylag későn tudtam meg (22. héten), mégsem zavart.
Most viszont majd beleőrülök, úúúgy szeretném tudni! Két lánnyal nagyon jól el tudom képzelni magam, persze örülnék egy kukacosnak is, de valahogy fura lenne a gondolat, hogy fiam lesz :) És nálunk a névválasztás is komoly meccs lesz, ezért lenne jó leszűkíteni egy vagy másik nemre.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: fejed?
Miért macerás a névválasztás? Apa konokul ragaszkodik valamihez?
(nálunk az volt, mindenképpen Jánost akart a férjem maga és apósom után, de sikerült Zétény Jánosban kiegyeznünk, amit persze rajta kívül még senki le sem írt így... :? :wink: )
Bicaj tök jó, de ennyiért horror.

Bruhild: nekem is csaj a megérzésem veled kapcsolatban. Pont mert váratlanul jött. Nincsenek véletlenek. Azért jön, mert ő kiscsaj, és neked meg kell tapasztalnod 4.ként, milyen is egy copfos angyal.

Lucababa: hidd el én sem szánok ennyit babakelengyére, jó ami megmaradt, csak a ruhák kellenek majd remélem, na meg egy jó szoptatós szék. Ha megint kölcsönkapnám azt a sok mindent, amit anno, az nagyon jó lenne. De ha nem, akkor is megoldjuk.

Délután megyünk a körzetihez Zétivel oltásra. Már most könnybe lábad a szemem, ha rá gondolok. Szegénykém.......

Tegnap is bőgtem. 8) Az áruházban egy kb két éves kislány lerántott egy hólapátot maga elé, és rettenetesen megijedt. Sírva rohant az anyjához, és mondta, h menjünk haza. De úgy zokogott szegénykém, h csak azt vettem észre, h én is annyira megsajnáltam, h potyogtak a könnyeim. Lassan mindennapos lesz sajna a bőgés, pedig eddig nem éreztem, h annyira érzelmes lennék....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

addisz,
én teljesen kész voltam, mikor Leviről kiderült, hogy fiú, el sem tudtam képzelni, hogy mit fogok vele kezdeni. És ez kitartott mindaddig, még meg nem született. :lol:

Levit otthagytam a családi napköziben, egy 10 perc múlva megyek érte. Kíváncsi vagyok, mit mondanak?????? De eddig még nem telefonáltak, az jó jel, nem? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Netty,
milyen oltásra mentek 4 évesen?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: H1N1-et kapja meg ma.
Remélem kisfiad jól fogja bírni a napközit. Lehet fel sem tűnt neki, h nem vagy ott, úgy belefeledkezett a játékba :wink:
Amúgy úgy van ahogy írod, h amint megszületik a világ legtermészetesebb és a legjobb választása az, aminek született. :lol:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: