A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Atyaég :( :( remélem nem lesz semmi komoly baj most már a kicsi lánnyal. Azonnal kivenném innen, ha van rá mód. Hát nem tudnak mit kezdeni vele. Legalábbis abból amit írsz....:(mikor fog szegény meggyógyulni, meg eleve egy náthából hogy lett ilyen ronda betegség sorozat....felfogni nem tudom :( :(

KépKép
KépKép
fleur

Kaqk gondoltam egyébként, hogy nemcsak Emma ágyba be és alvás :D :wink: csak gondoltam leirom, hogy mi hogyan csináljuk. NEünk sem volt egyszerű, pláne, hogy most már ketten alszanak egymás mellett ( L alakban van az ágyuk)
Egyébként amikor elmegyek Áron az estek 70% ban alszik , Péterke nem és mindig megkérdezi, hogy anya hova mész? Én meg mindig elmondom, hogy pancsizok én is és megyek aludni. Ettől megyugszik és nyugodtan alszik el. Hát nálunk ez vált be. Meg túl korán nem is tudjuk őket letenni, de tudom Emma is kilenc körül jár.

Jaj édes kis Zina , nagyon sokat gondolunk rád++++++++

Mesiék varrtak nekünk egy gyönyörű favédőt:-) köszönjük szépen, majd fotózom, ha felszereltük:-)Áronnak nagyon teccettek az állatok:-)

EMese én nagyon szeretnék elmenni, jöv héten megmondjuk pontosan, hogy tudunk e menni. Mi 4en vagyunk:-)

Heni
KépKép
heni81

Meli van valami abban amit irsz, nem értem miért nem küldik tovább, ha nem tudnak vele mit kezdeni :evil:

Heni
KépKép
heni81

Elvitte a jó billentyűetet :x
Lóg rajtam egés nap :roll:

Emese, kösönjük a megvást.
inának jobbulást, most már gyógyuljon meg.

Rugó nem alsik egyedül, mesét mondunk neki a ágyban, és a elalsik, kisökünk.

Lépcső :shock:
Rugó régen bátran lejött a galériából, de már nem mer egy pár ónapja, at isem, térisonya alakult ki.

Orcideák:
A lila Kép

A feér. Itt még látsik a karácsonyfa, itt dobtuk ki a ablakon, és aóta ott feksik oldalt. Kép

A rósasn, tegnap bomlott ki a első virága. E armadjára fog nylni, két éves. Kép

Kép
vindolanda

Skype-angol 8)

Kép
vindolanda

Vindo szépek 8)

Heni
KépKép
heni81

Köszi 8)

Irina, mi újság veletek?

Kép
vindolanda

Ekkora talajviz van nálunk:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Az a baj, hogy nem tudnak máshová menni. Zircen csak járóbeteg ellátás van. A másik kórház még messzebb van. Így marad ez. Most azt várja Juba, hogy egyen kicsit többet a kicsi lány (50-ek eszik/alkalom) és ne kelljen neki az infúzió. Rögtön mennek haza, ott biztos gyorsabban gyógyul. Az orvosok nem csinálnak semmit, de azt magabiztosan. Teljes a fejetlenség bent az osztályon. Rengeteg a beteg gyermek és nem győzik. Csak felhúztam magam most, hogy beszéltem Jubával.

KépKép
Kép Kép
l.móni

:shock:

MOst vissajöttem a rossabb gépe.
Engem is vtak ottontól, ogy a rekben bemondták, ogy pár á össedőlt a faluban a belv miatt. De serencsére nem een a résen. A új sort pl. oda úták fel, ami régen maraitató volt.

Kép
vindolanda

Móni! Beszélj vele, hogy vigyék át másik kórházba!!!! Oldja meg valahogy!
Hugomnak kiskorában marhára fájt a hasa. Anyukámék kórházba vitték, a Bethesdába. Ott infúzióra rakták, és ennyi. Anyukámnak nem tetszett, Réka szenvedett, hát átvitték a Madarászba! Ott azonnal megműtötték vakbéllel. Még időben!

Kép
Kép
Kép
gremese

Segény ina és Juba :(
Megáll a esem. Magyr egésségügy :x

Kép
vindolanda

Ez az , nem Zircben kellene gondolkodni, de tovább vinni, én tudom, hogy ennek magasabb az anyagi vonzata, mi is megjártuk ezt az utat,rengeteg pénzbe került, de a gyerek egészsége az első!
És igen Heim Pálban kezdtük és a Bethesdában kötöttünk ki végül :roll: minden beutaló nélkül. Vittem mig nem tudták megmondani mi baja van!

Heni
KépKép
heni81

Most beszéltem vele pár perce. Nem Zircben gondolkoznak, hanem a környező kórházakban de sehol se jobb a helyzet. Most kaptak egy sokkal erősebb antibiotikumot, várják a hatását. A kislányt megvizsgálták, fülészt is külön hívtak hozzá, mikor látták, hogy be van gyulladva a füle és mielőtt megkapta az új AB-t még a vizeletét is megnézték, nehogy rontson a helyzeten. De szerintük túl kell ezen lenniük. Említettem neki, hogy itt pesten jobb ellátást kapnának, de most kivár Juba, szerinte, ha hat az új AB, akkor pár nap és hazamennek, majd otthon ápolgatja Zinust.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Én most nézetek utána, hová tudná vinni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi szerintem ha nagyon akarná akkor lépne másik kórház felé :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bizzunk akkor a legjobbakban, annyi sok szörnyűséget hallani most, remélem hatni fog a AB, jaj de ha nem, mindenképp vinni kellene máshová, Pestre.

Heni
KépKép
heni81

Hahó!

Szegény Jubáék... :cry: a legjobbakat kívánom Nekik! ++++

Vindo: nagyon jók a képek, a játszóágyas rugós kép tetszik különösen

Mesi, én is a 22-t csak jövő héten tudom megmondani, attól függően, hogy lesz Ádi.

Ádi belázasodott, a kakija vége hasmenéses, nem eszik. Amúgy jó hangulata van, most megint próbál aludni (egyszer már kicsit aludt napközben, de a láztól felébredt). Vagy sokáig lappangott, amíg kijött rajta valami, vagy tegnap a rendelőben benyaltunk még az ötszáz gyerek között egy betegséget. :evil: (pedig elsőnek mentem, de közben folyamatosan jöttek mások is, mire kész lettünk, tele volt a rendelő).
Akárhogy is, ezt most egyedül kell zömmel megoldanom, csak ha nagyon súlyosbodna, akkor kell segítség mástól (anyáméktól pl.). Meglátom, holnapra javul-e, ha nem, felhívom a dokit. Igazából a hasfájása és a nem evése aggaszt, a köhögésen-taknyosságon túlleszünk, de az előbbi sokkal idegesítőbb.
irina

mi a befagyott belvízen csúszkáltunk jan.1én sógoréknál :) az egész területen állt/fagyotta víz :( iszonyat :(

Jubáéknak sok+++++++++++++++++++

Ádinak is ++++++++++++++++++++++

KépKép
viranka

Irina a sok lerakódott váladéktól esetleg fájhat a gyomra :roll: ez jutott hirtelen eszembe. Jobbulást nektek++++++esetleg valami probiotikum??? mert a gyógyszerektől is fájhat.....jaj nem tudom, olyan nehéz okosnak lenni:-(

Heni
KépKép
heni81

Mielőbbi gyógyulást kvánunk Ádinak is :!:

Akkor most otton lesel, Irina?

S. ová is ment? Repülővel vagy bussal/kocsival?

Én is mondtam már Gábornak a talit, ogy ő addig vásárolat a kedvenc boltjában Bp-en, nem tiltakoott nagyon, át majd meglátjuk :roll:
Függ a visgáktól meg a konultációktól is.

Nekünk olnap munkanap.

Kép
vindolanda

Gergő hadjáratot indított a pandapapucsom ellen :lol: ő nyert 8) :lol:

Ádónak jobbulást+++++++++

na el Grétiért

KépKép
Kép Kép
l.móni

Pandapapucs :shock: :lol:

Rugó egyik első állós képe, itt volt vagy 9 ónapos :roll:
Kép

Kép
vindolanda

Köszi, lányok!

Heni, köszi, nem tudom, mi ez nála, de a rosszabb étvággyal és hasfájással kezdődött, akkor még nátha nem is volt, az melléjött. Az egy szem Rectodelten kívül nem kapott semmilyen gyógyszert, attól nem fájhat a hasa. A lecsurgó váladéktól biztos, de nem ennyire. Egyfolytában pukizik (azt sem tudom, mit kakil ki, mert napok óta alig eszik, ma konkrétan egy kitkat egyötödén kívül semmit). :cry:
irina

Nem is gratuláltam még az álldigáló Pötihez! :lol: :lol: :lol:
Nemrég még háromgyerekes medencepartyn voltunk, forródróton Z-vel, és vártuk a Nagyfiút. :D

Irina! Mielőbbi jobbulást kívánok a kis betegnek, neked pedig kitartást. +++ Valóban nehéz okosnak lenni, orvosnak kéne látnia Ádót. Ha nem nagyon eszik, az nem tragédia, mert a szervezet ilyenkor mindent a gyógyulásra használ, nincs energia még az emésztésre. Ez ilyen jól van kitalálva. Inkább itasd, az sokkal fontosabb. Fájhat a pocija a lenyelt váladéktól is persze, Zsozsi azt egy idő után kihányja. :?
Egy kis probiotikum biztosan nem árt. Geginek hosszabb ideig csúnya hasmenése volt, Normaflore-t adtam neki, de egyszerűen nem használt. A gyerekorvosunk mondta utána a Lactive Baby-t - na az marha jó volt! :) Többféle probiotikum van benne, csak ajánlani tudom. Felnőtteknek is van kapszulában.

Zsozsi is beteg most, krupp-szerűen köhög. Erre van a rectodel-t? Jól láttam?
Mellette taknyos is, oviba most nem megy. Gegi is taknyi, hurutosan köhög. Olyan nehezen másznak ki ebből.

Móni!
Tegyél fel Pötiről álldigálós képet! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Krupposok! Ezt találtam - egy fórum hozzászólás:

"Reflexológusként dolgozom és szeretnék megosztani egy gyors és hatékony segítséget a kruppos gyermekek szüleivel! Légszomj, fulladás esetén egyszerűen nyomják meg jobb kezük nyitott ujjbegyeivel gyermekük nyitott tenyerén az ujjak közét 3-5 percig, közepes erővel, úgy, hogy hatásos legyen , de nem túl fájdalmas. A gyermek légzése rögtön reagál erre, csökken a kapkodó légzésszám és a fulladás, rekedtség. A pontok nyomása a légzőrendszert beidegző pályákra hat nyugtatólag. A módszert Dr.Palágyi Jolandától tanultam.Próbálják ki, nekünk bevált! Dr. Sándor Ferencné."

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesikém, látta orvos tegnap estefelé. Nem tudott sok okosságot mondani, lehet, hogy csak várni kellene, nem tudom. Meglátjuk, mi lesz a lázzal, visszajön-e, mert most gyorsan lement.

Zsozsikának is jobbulást. Igen, a Rectodelt erre jó (a Spiropent nem, mint az ügyeletes orvos mondta, bár ő mondott olyan érdekeset is, hogy a Rectodelt ártalmatlan, hiába szteroidos, mire a mi orvosunk azt mondta, hogy a R. felér egy ügyelettel, erős gyógyszer -- na most legyek okos.)
irina

Hm, nekem most csak Normaflore van itthon, azt adom....
Ez a reflexológia érdekesnek tűnik...
irina

Sziasztok!

Juba gondolok rátok! ++++++++++

Irina nektek is mielőbbi gyógyulást! ++++++++++++

Talán a sok lenyelt váladéktól volt hígabb a kakusa.. Nem lesz baj! Nem szabad! :) Vagy talán összeszedte azt a hasfájós,hasmenéses vírust.. De NEM!Minden rendben lesz.. :) Ne húzd magad így le energiával.Próbáld meg másképpen nézni a dolgokat.. Tudom nehéz én is ilyen vagyok,de ne tedd magad tropára. :)
varga tünde

Kis Zinanak jobbulast mar tenyleg!!!! :( +++++++++++++

De eeeeedes ez a Rugo-baby :D :D :D megzabalom :D Vindo, eloszor azt hittem, valami idegen nyelven irtal!! :D

Jobbulast Adinak es Zsozsinak is, meg Geginek... :(

Mennem is kell, haladnom kell a szakdolimmal... :x
Vendég

Irina! Ma mikor mentem edzésre, beszélgettem a szomszédasszonyommal, aki ügyeletet is megjárt már a kruppos fiával. Nekik Ventolin van otthon (az a belélegzős izé), és Rectodelt kúp. Azt mondja, a Rectodelt a legerősebb, az inhaláló előtte van.
Tegnap este csúnya ébredései voltak Zsozsinak, úgyhogy holnap megyünk dokihoz délután.
Gondolom ezt is kinövi... Mint a könnycsatorna szűkületet, az ekcémás bőrt... áhhh.

A gyerekorvosunk a Normaflore-ra lazán azt mondta, hogy nem ér semmit. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Ma egy hülye nap van :evil: Péterke is sirt reggel az oviban, hogy haza akar menni, pedig tegnap úgy fel volt pörögve, amikor hazajött, remélem azért megnyugodott.

Szegényemnek rossz, hogy ő az első, de nem tudjuk másképp megoldani :?viszont reggel mindig extra feladatokat kap, hol fénymásol, hogy a reggelit késziti elő, hogy engedik, hogy papirt nyirjon. A 3 nap simán ment, lehet besokalt a 4re :?

Rectodelt egy elég erős szteroidos gyógyszer, mi is szedtük, amikor gyógyszer allergiája volt Péterkének.

MEsi mandulaműtéttel mi újság?? biztos nem lesz semmi komoly, csak most felső léguti virusok tombolnak, nagyon sok a beteg, a tv is mondta.

Én is köhögök, majd megfulladok :evil: este mikor már totál száraz a levegő KO vagyok.

GYerekek szerencsére kikezelve!

Vindo annyira édes Rugó baba:-)Jó munkát!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Emma ügyes továbbra is az alvással..kopp kopp...reggel kérdezte hogy megyünk e megint Lillafüredre a mikuláshoz,..meg majd ha jövőre eljön hozzánk a lakásunkba akkor majd megmutatja neki milyen szépen alszik. :-)

Este láttam Emmán, hogy fárad az ovitól, meg a koránkeléstől....biztos megszokja.

Mesi: 22-e?? oh.:-( az nap van egyházi bál...hát nem tudom bele fér e pedig annyira mennénk! ( ja és apósom erre a napra disznóvágást is betervezett..:-( amin ott kell lennünk - ha szeretnénk kapni belőle.:-( )
Zoszsinak gyógypuszik

Zina hogy van? hat már az AB??? izgulok érte!

Irina: Ádi hogy van? megy a gyógyi puszi neki is!

Zdori: vizsgák?

huh mi is volt még eszembe?
nem tudom.

Mi dolgozunk, most I-al dolgozok, amíg a másik nem indul el. Emma élvezi hogy együtt visszük, hozzuk és én is élvezem hogy egész nap együtt vagyunk. Bár beszélni nem sokat tudunk, de a tudat, meg hogy látom...:-) ez már jó!

most ezen: www.inkstudio.hu meg még sok mindenen..

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt, csajok!

Köszi mindenkinek a lelki támogatást! :-)

Mesi, köszi az ötleteket, Rectodelt mindig lesz itthon :-)
Mi volt Zsozsival éjjel, megint a füle? (Bocs, ha már írtad, csak elkerülte a figyelmemet.) Tényleg, mi lett a műtét tervével?
Krupp: Ádinak igazából ez volt a 2. rohama, nem jellemző rá. Annál ijesztőbb. Pedig az új lakásban tök más a klíma, mint a régiben volt (a régiben gombás, párás rettenet volt, amivel nem tudtunk mit kezdeni, ez egy száraz lakás).
Hát jó tudni ezt a Normaflore-ról, csak még az ugye a legolcsóbb a probiotikumok közül... ezek szerint nem véletlenül.

Heni, biztos csak a nagy oviszerelem csap át időnként utálatba Petikénél. Ádi is szeret járni, de sokszor kiborul, hogy mégsem. Állítólag ezt az első év után abba szokták hagyni. Reméljük.

Éjjel: láz volt, de 38,3 és nem csillapítottam, reggelre lement 37,6-ra. Már jobban aludtunk.
irina

Nálunk nem is ovi szerelem van, hanem Dávid szerelem.

"Nekem csak Dávid a barátom senki más, és nem is lesz!"

Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, irtó édesek! :-)
irina

De édes kis szerelmesek:-)

Áron alszik, új ágyneműt húztam neki, annyira sietett benne aludni és olyan gyorsan le is aludt benne :D Annyira tudnak még örülni ilyen apróságnak is:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni: de édes lehet. Bizony és reméljük, rajtunk múlik hogy ez megmarad e. ha nem rontjuk el..ilyen kis édesek maradnak.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Juba, Zinának továbbra is jobbulást!

Kaqk, nagyon édesek :)

Betegeknek jobbulást!

Mesi, csatos meitai, vagy hpgy hívják, mikortól lesz kapható? Nagyon szemezek vele :)

Fruzsi harmadik napja van bugyi nélkül. Első nap este egyszer bepisilt, második nap nem volt baleset, ma sem votl még, sőt fél órája alvás közben is felébredt, és szólt, hogy pisilnie kell. Alakul a kiscsaj :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi: de ügyes a kiscsaj!!! de pelus nincs rajta csak bugyi van, ugye? :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, bugyiban van :)
Állandóan felveszi Zsófi bugyijait, muszáj volt kipróbálni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát igen , így megy ez! Örülök! Nagyon ügyes kicsi csajszi!!!Fog az menni!!! Nálunk is a bugyi kérdés volt ami hozta azt hogy nem kell pelus! :-) Megmutattam neki és akkor mondta hogy neki már csak bugyi kell!!!
Mi most Dora-s bugyikban nyomulunk!!! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

PAnndi menni fog, Áron is már csak bugyis 2 hónapja:-) de éjszaka nem, sőt pelus nem birja tartani a pisimennyiségét :roll: 3 cumisüveg tea :roll:

Hármaska hogy van??? Tudni már , hogy kislány e vagy kisfiú?

Hogy viseled a terhességet? különbözik az előzőektől? hiztál - e már?

Heni
KépKép
heni81

Na tessék, itt dicsérgetem, közben bepisilt :) Nem baj, alakul ez :)

Kistesóval 25-én megyünk genetikai UH-ra, ott talán kiderül a neme :)

Már egész jól vagyok, bár délután és este nem nagyon tudok enni. Amúgy meg az eleje óta fogytam három kilót, és talán egy jött vissza eddig, majd egy hét múlva megmondja a védőnő, hogy mennyi pontosan, mert a mérlegünkben lemerült az elem :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Mi jól ketten maradtunk Bercóval, a többiek meccseken vannak. Bercónak nem volt kedve sehova sem menni, így az ovi után itthon maradtunk. Ő most Ben10-t néz, mindjárt nekem is oda kell feküdnöm mellé az ágyra.

Irina, nálunk egy kicsit másabb. Én csak sejtegetem, de ezt találtam:
Habiitáció: beillesztést elősegítő fejlesztés
A habilitáció irányulhat: a sérült funkció korrekciójára, kompenzálására; új funkció kialakítására; a funkciók egyensúlyára; speciális eszközök használatára; társadalmi együttéléshez szükséges képességekre.
Nyilván itt is számot kell adni bizonyos tudásról, csak itt az is előfordulhat, hogy az emberke még beszélni sem igazán tud.
Szegény Ádi! Az a baj, hogy szerintem ilyenkor legtöbbször az időjárás okolható a rohamokért. Sokszor nincs is fertőzés a háttérben. Érdekes az, hogy semmit sem kapott. Szerintem ilyenkor a calcium szinte kötelező. Én még ilyenkor jó nagy dózisban adom a c-vitamint is.
Ma végre válaszoltak nekem, miután írtam egy újabb levelet. Nem kell nyelvvizsgáznom. Az alkalmazott nyelvészeti tanszéken pedig megtaláltam azt is, hogy milyen a felvételi elbezsélgetés. Megadtak néhány nyelvvel kapcsolatos szakirodalmat is.

Nagyon izgulok a kicsi Zináért!!!! Hááát én is kiakadtam volna már. Nagyon hosszú ideje tart már.

Kaqk, de cukkancsok. Tényleg nagy az összhang. :lol:

Húúúúú, de ügyesek a kis ketteskék. Nagy-nagy elismerés, gratula nekik. Tényleg Panndi. AFP-n voltál? Bár annak mire eredménye lesz... Egyáltalán csinálnak még AFP-t?

Elfogyott a pelus, Bercó meg már éjszakára nem kap. Mondjuk én már csak azért adtam rá, mert állandóan kitakarózik, hálózsákban nem hajlandó aludni, legalább az is melegítette egy kicsit. Apropó, Vindo láttad az Aldi-katalógusban, hogy van most pizsi? Meg nagyon jó árban van harisnya is. Vettem azt is párat, majd jó lesz később is. Meg én nagyon szeretem az ott kapható könnyű, kis pamut nadrágokat is. Abból is vettem.
Ha minden igaz, akkor kell majd rendesen a nyáron is. A Dávid-naptár szerint esős nyarunk lesz megint. Néztük, szinte nincs egy hét, amikor nem várható csapadék. :?
dmaggie

Vindo,boldog névnapot :)

KépKép
viranka

Viranka, Istennő vagy!

Ma volt is eszemben, de aztán elfelejtette. :oops: :oops:

Vidno, Drága!!!!! Isten éltessen!!!!
dmaggie

Maggie , ha jól emlékszem nektek volt valami gond a mosogatógéppel, jól emlékszem? Mintha kifolyt volna a viz? :roll:

Vindo boldog névnapot!!!!!!

Péterke végül jól érezte ma magát az oviban:-)
olyan érdekeses, hogy az ebédet meg tudja mondani mi volt és az uzsit is, de reggelit nem :roll: lehet már régen volt :roll:

Heni
KépKép
heni81

Pelus most a tescoban ( zöld csomagos) lesz akciós, 54 darab 1999 Ft ért.

Heni
KépKép
heni81

vindo, boldog névnapot :)

maggie, ma voltam AFP-n, két nap múlva lesz eredmény, de majd csak a genetikai UH előtt megyek be érte :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: