A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

gydavid: baba elhelyezésnél külön szobában gondolkodom. remélem Ő is :)

hopihe79
Budapest

már van 2011 szeptemberi fórum is :)

hopihe79
Budapest

gydavid: nálunk külön szobában lesz a baba, és a lányok költöznek össze :)

De szép pocakok :)

Nekem ekkora, ez két héttel ezelőtti kép, de azóta nem nőtt :)

A tükör koszos, azt ne nézzétek, a lányok mindig ott puszilgatják magukat :lol:

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ahhoz képest, hogy 3. baba, meg 15 hetes pocak nem nagy :)

hopihe79
Budapest

Hát, a lányokkal, főleg Fruzsival még kisebb volt :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szerintem mindenkinek nagy a pocakja, igazából Hopihének van "normális", 3 hónapos pocakja... Persze nem baj, hogy legtöbbünknek nagyobb, ez semmit sem jelent, de véleményem szerint 3 hónaposan igazából még nem is kéne látszódnia :)

Elhelyezés: velünk egy szobában. Összesen 3 szobánk van, egy gyerekszoba, ott "lakik" a 3 fiú, legkisebbet kb egy éve sikerült átköltöztetni..az elv az, hogy miután már nem szopik és rendesen alszik éjszaka, tehát egyrészt nem zavarja a többieket, másrészt nekem se kelljen folyton átrohangálnom éjjel, akkor költözhet be a gyerekszobába.. Mondjuk Nimródnál ez nem egészen jött be, mert még mindig többször megébred, de azért úgy gondoltam, most már elég... És azért alapból egy szobában, mert nekem sokkal kényelmesebb a szoptatás meg pelenkázás stb, ha ott van mellettem, nem kell rohangálnom egyik szobából a másikba. Ugyanakkor sokkal nyugodtabb vagyok, ha ott a közelemben, és tapasztalat, hogy az első hónapokban együtt fogunk aludni, mert folyton szopizni akar, olyankor pedig csak közelebb "gurítom" és rácsatlakozik, én pedig aludhatok (félig) :lol:
20140901114303

A fiúk emeletes ágyon alszanak? Vagy olyan nagy az a szoba, hogy mindenkinek van saját ágya?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

A szoba csak 12 nm, van egy kétszemélyes galériaágy, ott alszanak a "nagyok", alatt egy ugyancsak 2 személyes (140 cm) kanapé, azon alszik Nimród, keresztben, hogy ne essen ki....Mindenki poénkodott amióta így van a szoba (pont egy éve vettük a galériaágyat, előtte a nagyok aludtak a kanapén, előtte pedig külön ágyban, Nimród pedig nálunk), hogy oda még kell egy gyerek, mert van egy szabad hely...mi meg mondtuk, hogy köszi nem..na most mindenki röhögni fog, hogy mégis betöltjük a helyet :lol:

Ha találok fotót a szobáról, felteszem. Kép ágy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.10 15:10-kor.
20140901114303

Oké, köszi :)

Hát látod, mégis belakjátok a helyet :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

brunhild: :) köszi
nálunk az egyik szobából nyílik a másik, nem kell sokat rohangálni. Azért úgy akarom berendezni a szobát, hogy a kiságy mellett ott legyen a kisebb kanapé, szükség esetére :)
praktikus a félálomban való szoptatás :)

pihe

hopihe79
Budapest

tök jól néz ki! Ti festettétek? igazi kalózos fiúszoba :)

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Hú, egy kis erős lecsó...hmm... :D
Két napja olyan, de olyan étvágyam van! Mi lesz ebből...:)

Mi úgy tervezzük, hogy velünk egy szobában alszik majd a pici egy darabig. Nincs kedvem éjjel mászkálni, egyszerűbb és kényelmesebb, ha a közelemben van, ráadásul Luca a szülés után nem sokkal kezdi az iskolát, szóval jó lenne, ha ő nyugodtan és zavartalanul tudna aludni.
Aztán majd - ahogy Brunhild is írta - átköltözik a gyerekszobába. Akkor Luca kap emeletes ágyat, kistesó meg alatta lesz.

Panndi
Te is milyen vékony vagy! És szerintem szakavatott szem már látja, hogy az milyen pocak :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Pihe, igen is meg nem is... sógorom tud jól rajzolni, őt kértük meg :) Előtte sosem csinált ilyet, izgultunk is mind, hogy sikerül-e, de jó lett :D A madarakat én festettem fel a falra 8) , Elmot pedig sógorom felrajzolta ceruzával, és én festettem ki éjszaka, miközben a srácok aludtak mellettem (sógornak már nem volt ideje befejezni, haza kellett utaznia...)
20140901114303

De béna vagyok, a képet nem vettem észre :oops: Tök jó kis szoba, igazi fiús :)

Nálunk azért is alszik külön, mert különben én nem alszom :oops: Nem tudok a gyerekekkel egy szobában aludni, mert mindenre felébredek. Meg én nem szeretnék éjjel szoptatni :oops:

addisz, köszi, szerintem is látszik a hasam, legalábbis többen megkérdezték már, hogy babát várok-e :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, nem vagy béna, én akartam helyet spórolni és előbb írtam, utána pedig feltöltöttem a képet, ugyanoda :oops:
20140901114303

és mi lesz, ha jön a kislány? festetek egy-két rózsaszín pilllangót? :)
panndi: de jó Neked! tőlem még senki sem kérdezte meg.
addisz: Lucának milyen izgi! új suli, új tesó :)

mindjárt megyek háziorvoshoz. remélem, nem lesznek olyan sokan, mint a múltkor. Elfogyott a lándzsás útifű szirupom, jó cucc volt, lehet, veszek még, hogy legyen itthon, mindig minden a légcsövemre megy azonnal, szóval ártani nem árt.
Képzeljétek, annyira béna vagyok, teljesen ki vagyok akadva magamra. Még a topik elején írtam, hogy ha antibiotikumot szedek, muszáj mellé probiotikumot is szednem, különben rögtön nőgyógyászati panaszaim lesznek. Erre jól elfelejettem. :( reggel éreztem, hogy vmi nem jó, és akkor ugrott be.

hopihe79
Budapest

Hát ha lány lesz, legalább egy évig velünk lesz, úgyhogy esetleg oda festek 1-2 hello kittyt :lol: A gyerekszobában egy falat meg rózsaszínre festünk :lol: Na de sok van még addig, mármint ameddig a kicsi is beköltözik a nagyokhoz, még van idő gondolkozni... :roll:
De ez legyen a legnagyobb gondom, hogy hova festem a pillangókat vagy a pónikat , felfestem a plafonra is, ha kell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
20140901114303

Sziasztok!

Hat ... en is nagyon el voltam tünve, most ertem vissza Becsbe, es kezdek visszarazodni az eletbe :)

Probaltam az utobbi nehany oldalt atfutni. Huu, milyen szep nagy hasa van a többsegnek :) Nekem nem latszik semmi, pedig igazan vekonynak szoktak mondani. A ferjem estenkent, ha lefekszem, erez neha valami dudort, de azert ezt nem mondanam hasnak.

Nagyon erdekes, amit a gatmetszesröl/gatvedelemröl irtatok. Itt, nalunk annyi minden van maskent. Ha lehet, kerülik a gatmetszest. Majd megprobalok en is utana kerdezni, hogy a mi korhazunkban hogyan van. Ha a gatvedelmet valasztjuk, akkor gondolom sajat szülesznö is kell ...

Elsö babaskent nem igazan tudom, hogy mit kene/nem kene erezni. Alul nekem is kemeny neha a hasam, altalaban huzamosabb ideig, de csak akkor erzem igazan, ha megnyomom. Ezt ertitek kemenyedes alatt?

Különben nalunk nagyon szepen alakult a Karacsony! A csalad nagyon örült a HIR-nek :)) Most mar az egyetemen is mondom ennek-annak. Olyan aranyosak :)
Az egyik kinti baratnöm 3 honappal elöttem fog szülni, pont ugyanott, ahol en ... ö különösen örült, hogy milyen jo lesz majd együtt babazni!

Valamelyikötök meg tudja mondani, hogy kb. hany vizsgalat kötelezö otthon? Ugy meglepödtem, mert itt nagyon keves. kb. 10 hetesen megkaptam a kiskönyvemet (vervetel utan) es marcius 9-ig nem is megyek elvileg. Itt a nyakszirtredö meres sem kötelezö. Szerintetek mennyire fontos arra elmenni? Ha Down-koros lenne, akkor is megtartanank. Van valami mas, ami miatt fontos lenne?

Ajanlanek nektek egy oldalt a taplalkozassal kapcsolatban: http://www.oeti.hu/?m1id=8&m2id=164

Mivel tejerzekeny vagyok, es amiota itt a baba, azota csak felerösödött a dolog (a tejszones levestöl mar hasmenesem van) felhivtam egy dietetikus ismerösömet es ö ajanlotta, hogy olvassam el, mert annyi hülyeseget összeirnak az interneten, hogy erdemes valami hiteleset is olvasni ;) Itt alatalanos dolgok vannak föleg.
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Szia Rokakoma, már hiányoltunk! :D

Hát első babánál hiába a sok jótanács, úgysem tudod a hibákat kiküszöbölni, és a legtöbb dologra is magadtól fogsz rájönni idővel :)

A keményedés nem az, hogy érzed, ha megnyomod, hogy ott a van valami keményebb, vagyis a méhed, hanem egy (kellemetlen) érzés..mintha összehúzódna valami, nekem mintha bizseregne, nem is tudom, a lényeg, hogy kellemetlen :?
20140901114303

A múlt heti síelés után ma nagyon nehezemre esett a munka... :oops:
Nem is vagyok hajlandó semmit sem csinálni....

Linácska
OGTT a kisebb eltéréseket is kiszűri! Utána a mindennapi életben azért csak jobban odafigyel az ember az étkezésre. Szövődmények megelőzése miatt fontos! És nem a babára nézve a veszélyes a magas vércukorszint, hanem RÁD!!!!!

Szépen alakulnak a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol:

Beutaló
Intézem magamnak... :wink:

Brunhild
Magne-B6-ban lóf...nyi magnézium van! Próbálj meg valami nagyobb magnéziumtartalmú szert szedni!

Gydavid
Miért ne lenne szabad lecsót enni? Az erősség miatt????
Síelés közben mi nagyon sok zsíros kenyeret ettünk hagymával... nem hiszem, hogy babyLeo-nak baja lett volna tőle... nem tiltakozott :wink:
Babaelhelyezése: nekem ismerőseim az egy szobában, de külön ágyban altatást javasolják..

Rókakoma
Szerintem, az osztrák terhesgondozásban megvan minden, ami lényeges...

Kép
mrsleo
Debrecen

Gátvédelem
A kitolási szakasz úgy kell irányítani, hogy a fej kigördülése során a gát sérülése elkerülhető legyen. Ma már elég sok "haladó szellemű" nőgyógyász van, aki nem az egyből vágni megoldás híve!
Orvosválasztásnál lényeges szempont!
(Én pl. a programozott császármetszéseket nagyon nem szeretem :oops: )

Kép
mrsleo
Debrecen

Mrsleo :D

Én csak a MagneB6-ot ismerem, mindegyiknél ezt szedették velem... Mit javasolsz és mennyit belőle? Ebből tudom, hogy lehet 3*2, ha kell... Köszi :wink:

Amúgy szerintem sem árt a csípős kaja, ha bírjátok :lol: Én nem szeretem a csípős dolgokat (hagymát, fokhagymát imádom, de terhesség alatt nem esik jól)..

Én hétvégén főztem egy nagy adag hagymás krumplit, rántott pulykamellel és melléje (házi) savanyúkáposztával..egész nap azt zabáltam, engem a krumpli is puffaszt, meg ez ugye hagymás volt, így még jobban + savanyú káposzta és a végén a káposztalevet is megittam :lol: Egyszerűen nem tudtam megállni, annyira jólesett...viszont utána féltem, hogy bajom lesz tőle...hát szerencsére nem lett. Előző terehességemnél székrekedés ellen ittam egyszer káposztalevet, és egész éjjel szörnyen görcsölt a hasam (beleim), olyan rosszul még sosem voltam..na azóta félek kicsit, de szerencsrée most nem volt ilyen gond, csak puffadás :oops: Oda akartam kilyukadni, hogy ami jólesik, azt szabad szerintem :lol:
20140901114303

gydavid,
nekem a szecsuáni csípős csirkétől nem lett bajom, gondolom az erős lecsó is mehet.

mrsleo,
én alapból is diétázom, Lili után derült ki a hashimoto, meg a csökkent glükóz tolerancia is, tehát a mindennapokban is graham kenyeret eszek, odafigyelek az ötszöri étkezésre, még ha nem is mérem állandóan grammra pontosan a kajákat. Így májusban az OGTT is rendben volt, 6,15, csak mellé volt 80-as inzulin. Egyébként amióta nézik a 6,15 volt az első és egyetlen jó eredményem. De persze babásan még jobban odafigyelek.

Húú, az előbb olyan fura érzésem volt, mintha bugyogna a méhem. Olyan, mint mikor korog az ember gyomra, de ez a méhemben. Tisztára megijedtem, hogy ez most mi, többször is jött egymás után. Remélem nem a magzatvíz, vagy ilyesmi, de az már úgyis jelentkezne. Viszont ennek örömére megpróbáltam megkeresni a szívhangot, és végre megtaláltam, és szépen ver :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild
http://magnosolv.hu/magnezium_keszitmen ... asonlitasa
(Nagyon jó a magnézium-citrát... és nem is olyan drága...)

Kép
mrsleo
Debrecen

Köszi, Leo! ha elfogy a MagneB, majd ilyet veszek. Elolvastam a betegtájékoztatót, úgy látom naponta kettőt lehet szedni belőle.

Közben farsangi jelmezeket nézegetek a neten :)
20140901114303

Linácska, nem lehet, hogy a baba fickándozik odabent? :D
20140901114303

brunhild,
nem, ez egészen más volt, tényleg olyan haskorgás szerű.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="brunhild"]K írta:brunhildöszi, Leo! ha elfogy a MagneB, majd ilyet veszek. Elolvastam a betegtájékoztatót, úgy látom naponta kettőt lehet szedni belőle.

Ha szükséges, akár napi 4x1-2 is lehet szedni... akinek nincs veseelégtelensége, azoknál elég nagy az az adag, ami gondot okoz... (általában hasmenést szokták panaszolni...)

Kép
mrsleo
Debrecen

Sziasztok!
voltam dokinál, még nem mehetek dolgozni.

A gyógyszetárban a Béres Mg+B6 tablettát javasolták. 5ször olyan erős mint a Magne B6, és a 30 db-os olcsóbb, mint a MagneB6 30 darabosa.

tök jó, hogy mindketten megjöttetek :)

pihe

hopihe79
Budapest

Brunhild
Szuper a szoba, igazi fiú birodalom, nagyon ötletes és ízléses. De azért jól fog ott mutatni az a néhány pillangó :D

Rokakoma
Itt elég sok kötelező vizsgálat van. A védőnőmtől kapott tájékoztató alapján 4 vérvétel, terheléses cukor, 4 ultrahang, terhesgondozás általában havonta, védőnőhöz szintén 1-1,5 havonta kell járni. A vége felé hetente CTG, később naponta (túlhordásnál). Emellett belgyógyászat, EKG, fogászat és a bónuszok :)
Szerintem a tarkó redő csak a Down-szindróma kiszűrése miatt fontos.

Ma megkaptam a vérvétel eredményét, egy-két csillag van rajta, amiket persze nem értek... Az ápolónő annyit mondott, hogy túl alacsony a cukrom. De hát éhgyomorra milyen legyen?
Holnap végre genetikai UH :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Bkrisztike!

Te akartál a Bajcsyba kombinált tesztre menni. Január 6-án végül ott voltál???Én holnap megyek, és érdeklődnék, hogy mennyit kellett várnod, illetve hogy be kellett-e a földszínten jelentkezned/sorszámot húznod? És ugye ez még hüvelyi uh volt?... Köszi! :)

Sajnos csak most este jutott eszembe, hogy te is oda készültél, különben már rég érdeklődtem volna... :oops: Hátha benézel és elolvasod... :roll:
20140901114303

szia!
Nem voltam a Bajcsyban. Mert még szerencsére időben kiderült, hogy hiába lett volna beutalom nem fogadtak volna. Nem tartozom oda.
Így csak a vérvételt csináltattam meg a Sejtdiagnosztikában, aki szerződésben van a Szent Imrével-így ingyenes volt.
És az SZTK-ban voltam 12hetes UH-on, ja meg a magándokimnál is.
Minden rendben találtak. A vérvétel eredménye péntekre várható.
Vérképen nem túl jó. Vasat kell szednem.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Képzeljétek! Tegnap este sírógörcsöt kaptam anyukám hiánya miatt!
majdnem még hánytam is a sírástól. Borzasztóan hiányzik.
ANYUCIKÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Lányok, a kombinált vizsgálatra éhgyomorra kell menni? Háromnegyed 9-re van időpontom, ami a valóságban legalább fél 10 lesz, ha nem muszáj, akkor nem éhezem addig :oops:

Pihe
Igen, sok új helyzet lesz Luca életében, tavasszal még egy költözés is tervbe van véve, de csak néhány utcányira, úgyhogy a közvetlen környezete nem változik majd. A tesót és a sulit pedig nagyon várja, úgyhogy remélem könnyen megbírkózunk majd a feladatokkal.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Bkrisztike!

Azért köszi, hogy ílyen gyorsan válaszoltál!
Azt láttam, hogy voltál uh-n, csak nem írtad, hogy hol. A lényeg, hogy minden rendben volt/van! :)

Gydavid, sajnálom...ez most biztos a hormonok miatt van. Nem az, hogy hiányzik, hanem hogy most ennyire rádtört ez az érzés :( Vajon nem tudnád felvenni vele a kapcsolatot? ha elmondanád neki, mennyire hiányzik, hátha "megenyhül a szíve"..azt írtad, hogy a gyerekeket szereti, talán a kicsinek is örülne, és a gyerekek kedvéért, meg a te nyugalmadért rendezni tudnátok a kapcsolatotokat....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.10 21:03-kor.
20140901114303

Addisz, jó neked, én fél nyolcra megyek :?
Úgy tudom, hogy lehet enni.
20140901114303

gydavid: :( ez nagyon nem jó hír. Annyira semmi értelme a haragnak. :( ha anyukád elolvasná ezt a fórumot, és látná, hogy milyen szépeket írsz Róla, és mennyire hiányzik Neked, biztos megbocsátana.
és ha beszélnél Vele, és elmondanád, amiket leírsz? Vagy egy levél? Virágcsokor?
gondolom, már sok mindent megpróbáltál, ne haragudj, nem beleszólni akarok, csak olyan jó lenne, ha rendbe jönnétek köztetetk a dolgok!

addisz: Luca már nagylány! :) nagy a dilemmám, hogy mi a jobb, gyorsan, egymásután szülni a gyerekeket, vagy megvárni, míg az első egy picit nagyobb lesz. MIndkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, én szeretem, hogy öcsémmel nincs tól sok év köztünk.

holnap UH nekem is! :) úgy látszik többen is holnap megyünk! :)

hopihe79
Budapest

Pihe, én is 12+3 hetes vagyok csak a vonalzóm valahogy 1 napot rátesz...neked is október 15-n volt az utolsó mensid? :wink:
20140901114303

igen :)

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

De bő termés :-) Imádok visszaolvasni.

Pocakok: ámulok és bámulok. Mindegyik egyértelműen terhespocak. Úgyhogy nyugi, mindenki csini kismamapocakkal. És végre képek és arcok, örülök neki

Brunhild: De jó szoba, tetszik. Én is épp ma néztem jelmezt Zétinek. De hiába sok találó szerzemény, ő Thomas akar lenni 8000ért. (könnyen befolyásolható, már találtunk 3500 öst is, most ezen agyal alvás helyett:-)

Linácska: fő a nyugalom, és nem is lesz baj. Ha ilyen nyugodt leszel végig, hidd el nem is történhet semmi baj.

A holnapi nap mozgalmas lesz doki ügyileg, én is megyek reggel. Beszámolót kérek ám mindenkitől.

Gydavid:muszáj megbeszélni, de ha nincs erőd hozzá, írj levelet. Lényeg, h kiírd magadból a fájdalmadat. Hidd el jobb lesz, megkönnyebbülsz.

Nálunk a kicsi külön szobában lesz, de még nem dőlt el, h én alszom e bent nála egy kanapén, vagy a szomszéd szobába költözünk át. Az első verzió akkor, ha a ház távolabbi sarkában végre elkészül a hálónk. Mert ugye akkor nem hallok (amúgy sem, mert a mély alvásból apa ébreszt, h szoptatni még nem tud :-). A második, ha nem lesz háló, így marad a nappali.

Szerintetek a méhünk milyen magasan van most? Eléri már a köldökünket? Én már néha arra felé is érzek mozgásokat. Illetve a köldököm alatt.

Tegnapi fejfájásom addig fajult, hogy végighánytam az estét. A férjem fél tízkor ment az ügyeletre gyógyszerért, mert Algopyrin természetesen nem volt itthon, és a gyógyszertárban sem kapott, mert vényköteles lett. Panadolt adtak, azt mondták, olyan kell a terhes nőknek amiben paracetamol van. Bevettem egy szemet tízkor, melytől éjfélig bírtam aludni, aztán szenvedtem kettőig, bevettem még egy felet, amitől háromig aludtam. Aztán vártam a reggelt. irtózatos halántéki szurkálás előre a homlokomba. Ha feküdtem még rosszabb volt. A látásom is olyan szemcsés lett, a szemem hátulja is bizsergett. Nappalra mérséklődött, de még mindig érzem, már előre félek a lefekvéstől. Most a tarkómba sugárzik a halántékomból. Mi lehet ez, migrén? Ilyet még sosem éreztem.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty,
húúú, ez nagyon durva! Nekem hányásig még sosem fajult, jártam már közel hozzá, de azt valahogy mindig megúsztam. Nekünk van itthon Panadol, de nem mertem bevenni múltkor, mert rá van írva, hogy terhesen nem szedhető... De most már legalább tudom, hogy mégis.
A legtöbb internetes oldalon a normál terhességi tünetek közé sorolják a gyakori fejfájást. Ez is alkati dolog, mint a hányinger vagy hányás: sokakat hónapokig kínoz, más egyszer sem rókázik. Úgy látszik mi ilyen típusok vagyunk...
A méhünk elvileg akkora mostanra, mint egy megtermett grapefruit - írta a babanet :) Én abból gondolom, hogy nagy, hogy a gyomromat már kifejezetten fent érzem (és látom, miután ettem...)

Pihe
Igen, Luca már tényleg nagylány :) Minden várakozásomat felülmúlja, ahogyan reagált a kistesó hírére és ahogyan azóta viselkedik. Nagyon érdeklődő és figyelmes, mindent tudni akar, állandóan kérdezget (mekkora a kistesó?, mit csinál odabent?, hallja-e a hangom? stb.) és büszkén meséli mindenkinek. Persze ha megszületik, akkor biztos nem megy majd simán minden, de egyelőre nagyon befogadó, csomó játékát félretette már a tesónak, karácsonykor hiányolta, hogy neki miért nem hozott semmit a Jézuska :)
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy a kis és nagy korkülönbségnek is megvan az előnye. Nálunk ez így alakult, de nem bánom :)

Gydavid
Tényleg kellene egy próbát tenned Anyukáddal, mert addig úgysem fog megnyugodni a lelked, amíg nem rendeztétek a kapcsolatotokat. Lehet, hogy ő pont ennyire szenved, mint Te, hiányzol neki, csak nem akarja/meri megtenni az első lépést feléd.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: most belém tetted a parát. Mi van ha Jánosomat "átverte" a gyógyszertáros csaj? Én el sem olvastam a papírját, alig vártam, h bevehessem.....MRS Leo, Jucus SOS!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Hópihe, Panndi
Jó látni hasonló pocakokat is :) Csak én nem vagyok ilyen nádszálvékony, mint Ti, és még némi zsírpárna is bezavar a látványba :)

Netty
Ez szörnyen hangzik, szegény!!! Engem múltkor megszánt a patikus, és adott vény nélkül is, mert mondtam, hogy terhes vagyok, és az Algo-t ajánlották. EGyébként nekem is fájt ma is erősen, meg a nagy meleg érkezésekor is. De ennyire nem volt durva. Legalább otthon maradsz?

Lina
Így már értem az UH-t! Hát már kétszer voltam Temesv. magánjában, de nem kapcsolt át 4D-re, pedig jó lenne! :) Tök jó, hogy a genetika jó lett!!!! Én holnap megyek érte, mert megint vizeletvizsgálat lesz :(, úgyis megyek az Izsákira. Ha csak mintát viszek, akkor szerinted nem kell sorszám a vérvételes helyen? És a genetika eredménye onnan még balra lesz, ugye?

Klarissza
Sajnálom a beutalósdit... ez tényleg bosszantó, illetve tök érthetetlen. Az én védőnénim aranyos, mert ma pl. bedobta a postaládába a beutalót, hogy holnap már mehessek a laborba.

Leo
Te is síeltél? Bátor lány vagy! :) vagy nagyon jól tudsz síelni :)

Bruni
Klassz a szoba! De kívánok Neked sok-sok pillangósat! :)

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

netty: NYUGI!! nekem is Panadol van itthon, ezt ajánlotta a háziorvos, nőgyógyász és két gyógyszerész is! :)

hopihe79
Budapest

Magnézium
Én most a DM-ben vettem... :wink:

Addisz
Ha csak a kombinált teszthez veszik a vért, akkor nem kell éhgyomorra menni.

Gydavid
Beszéljetek!!!!!
Érzésem szerint, mindketten szenvedtek, de a büszkeségetek nem engedi a békülést... :?

Netty
Vérnyomásod?
Lehet szedni a paracetamol tartalmúakat is... én nem szeretem...

Gil
Síeltem :wink:
Annyira nem vagyok jó benne, de nem hiszem, hogy pár csúszkálástól baj lenne....
BabyLeo nagyon jó, védett helyen van... :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Jó reggelt:)

Bababelhelyezés: eleinte tuti köztünk fog aludni...egy pár évig :D Na jó, ez babafüggő is szerintem, úgyhogy majd meglátjuk.
A nagyobbik fiam külön szobában aludt az első 6 hét után, de ez részben annak volt köszönhető, hogy mindenki ezt nyomatta felém, hogy külön szoba..külön ágy...csak így a jó... blabla... :? Első gyerekesként meg persze elhittem:) Aztán abban igazuk lett, hogy Domka tényleg nyugodtabban tudott aludni egyedül, este 8-tól reggel 8-9-ig egyhuzamban nyomta az első 2 hónap után. :shock: Ő a mai napig ilyen, szeretei a saját kis kuckóját, és ha letesszük Őket fél 8 körül szunyálni, el is alszik simán...
Lóci a másik véglet volt, Ő még mindig átjár hozzánk éjszaka:) Az első 1 évben teljesen velünk volt, aztán kapott nagyfiús ágyat, azóta hol abban alszik el, és átjön, de van hogy mellettünk van. Abszolút jó ez így nekünk:) Ki kell tapasztani kinek mi a pihentetőbb.
Hármaska is biztosan kap tőlünk egy bölcsőt (Lóciét eladtuk..), úgyhogy eleinte abban lesz mellettünk, aztán majd meglátjuk..

Leo szia, mi még nem találkoztunk asszem' :) Bár már hónapok óta olvaslak Titeket, úgyhogy nagyjából képben vagyok mindenkiről :)
Mi márc közepén megyünk síelni, lehet hogy én sem tudom megállni, hogy 1-2-t csússzak :oops: Főként a kis lurkókat szeretném tanítgatni.:)

netty, fejfájás :( Én is nagyon fejfájós vagyok/voltam az összes terhességem alatt:( Borzasztó tud lenni. :evil: Én homeos bogyókat szedek rá, ha időben "elcsípem", akkor a Spigelon nagyon jó, és elmulasztja. Ha épp nincs a közelben amikor kezd fájni, és túljutok egy ponton, akkor viszont már kevés.. A múltkor már idekerült elém egy algo, de végül nem vettem be, valahogy elaludtam, és reggelre jobb lett..
Van egy migrénes iserősöm, Ő ilyenkor nagy adag C-vitamint, hozzá nagy adag magnéziumot vesz be, jó fél liter vízzel. Ez is segíthet.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Altatás: Lili mielőtt megszületett csináltunk neki szép gyerekszobát, hogy majd ő ott alszik. Aztán megszületett, és kb. másnap a kórházban mondtam apának, hogy szépen hozzák át a kiságyat a hálóba, mert nem bírom ki, hogy ne ott aludjon, ne halljam... akkor még nem volt légzésfigyelőnk. Az első két hétben anyunál laktunk, mert még nem volt kész egy-két dolog a házban, még a délutáni alvásánál is végig mellette ültem, wc-re is úgy mentem, ha valaki addig melléült. Kb. 1 hónaposan egyszer véletlen hasrafordult, na akkor vettünk légzésfigyelőt, főleg, hogy hason ezerszer jobban aludt. Aztán 6 hetesen kiderült a bibi, gégefejlődési rendellenességgel született, nem is aludhatott volna addig sem háton, szóval nem volt alaptalan az aggódásom. 9 hónaposan került saját szobába, tartott 3 hónapig, aztán egy betegség miatt velem aludt, és ez így maradt 2,5 évig :lol: Mivel én apával nem tudok együtt aludni, így nem volt gond. Levi születése előtt kapott nagyágyat, akkor pár hónapig abban aludt, de azért inkább apával. Most megint apával korszak van.
Levi már eleve velem egy szobában aludt, bár ő kevésbé problémás alvásügyileg, talán 6 hónapos kora óta végig is aludta az éjszakát. Most majd Levi meg Lili összeköltözik a mostani hálóba, én meg megyek a kisebb szobába a kicsivel.
Én mikor a Heim Pálba voltam mindkét gyerekkel SIDS szűrésen, ott az egy szoba külön ágyat javasolták az első időre.

Fejfájás rossz lehet, nekem még életemben nem fájt, nem tudom, milyen az. A fogam is úgy fáj, hogy érzem ugyan, hogy fáj, esetleg nagyon fáj, de mintha nem fognám fel, nem zavar. Injekció nélkül szokták kiidegelni, mert attól jobban félek. Úgyhogy a két legrosszabbat megúsztam :lol:

gydavid,
őszintén sajnálom, hogy így alakul anyukáddal a viszonyod, próbálj meg nyitni. Ha nem sikerül, legalább megpróbáltad. Nem lehet, hogy ez a helyzet befolyásolja a vérnyomásodat is? Ugye te írtad nemrég, hogy terhespatológiára akarnak vele küldeni?

Sielőket irigylem, én még nem mertem rászánni magam, nekem az nagyon gyors. Én pocakosan nem hódolok az én hobbymnak, meg azt hiszem, már 3 gyerek mellett egyébként sem, már kettő mellett sem nagyon. Én barlangászni szoktam, de már nem úgy kockáztat az ember. Majd egy-két "lájtos" gyerektúra, de max. ennyi.

gil,
a vérvételi eredmény a sarkon túl balra a következő sarokban van. Citológiai és andrológiai labor. Csak bekopogsz, és mész, nem kell várni, hogy kiszóljanak. Mikor mész? Én 10-re megyek Levivel a fülészetre a főbejárat mellé, oda, ahol a terhesgondozó is van, nem futunk össze? Ja, várj, ezt még tegnap írtad, hogy holnap mész, vagyis ma kedden, én meg szerdán megyek Levivel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt :)

gil, azért a nádszálvékonytl messze vagyok :)

Netty, fejfájás :( Az kegyetlen tud lenni, én régen kórházban is voltam miatta, nagyon gáz.

Leszedtük ma a fát, Fruzsi egyszer magára rántotta, szerencsére nem lett baj, pedig plafonig ér a fa :roll: Most itt áll csupaszon, mert én nem bírom kivinni :D

Lányok tízóraiznak, aztán megyünk biciklizni, motorozni :)

Éééééés: 16. hét :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Köszönöm szépen mindenkinek a törődést, és a véleményeket.
Az a gond, hogy igazából én beszélek anyával, de bármit mondok annyira ellenséges, hogy az sokkal jobban fáj mintha nem is beszélünk. A nagylányomnak is csak hülye anyádnak nevez, mindenre azt mondja neki, hogy anyádnak meg ne mondd!És én ezelőtt teljesen értetlenül állok.És nagyon szenvedek tőle, mert ő soha nem volt ilyen, a világon a legjobb édesanya volt, és lesz is még remélem. Mi csak arra tudunk gondolni, hogy a sok egyedüllét ártott meg neki, mármint, hogy apám állandóan egyedül hagyja, ő meg vakon imádja, nyalja a fenekét. PL mikor nekünk is azt mondta, hogy majd csak 9 után gyertek, hogy apátok nyugodtan eltudjon menni dolgozni! Nem tudom én miben zavarnám?Na mindegy, csak az a baj, ha a nagylányom sem lesz hajlandó menni hozzá mert neki sem tetszik ez az új stílus, akkor nemtudom milesz vele? Teljesen tehetetlennek érzem magam A BABÁT meg elsemtudjátok képzelni mennyire ellenzi, hallani sem akar róla.Akkor is nagyon szeretm!

Kép
Kép
Kép
gydavid

gydavid,
nem tudom ebben a helyzetben mi a jó? Sokkterápia? Az én nagymamámnál bevált. Egyszerűen megmondtuk neki, hogy sajnáltathatja magát tovább, de erre senki nem kíváncsi, szedje össze magát, mutassa meg, hogy érdemes vele foglalkozni. Tudom, nem szép dolog, de néha hatásos. Akármennyire is az anyánk, olyat nem mondunk, hogy "hülye anyád", és "ezt ne mondd el anyának". Na ez nálam tuti kiverné a biztosítékot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: