A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni, micsoda kiruccanás! :-)

Ádi új mániái a robotok (nézni őket), de nagyon válogatós, tehát pl. Wall-e nem jó, csak a fehér robot, akibe Wall-e szerelmes. Gondolom azért, mert az humanoidszerű. :lol:
irina

Irina most láttam akciós robotokat a tescoba 8) volt fehér is

Heni
KépKép
heni81

Heni, nagyon köszi, meg fogom nézni (de már karácsonyra már nem kap mást, mint amit eddig kértünk a Jézuskától: Kippkopp és Tipptopp babát és mesekönyveket).
irina

Egy elveszett barika! :lol:

Köszönöm Verának a hiányolást és a telefont! :) Szegényt 5 perc után le kellett ráznom, mert kerestek... Nagy most a hajtás így karácsony előtt, úgy néz ki a budapesti megrendeléseket a Papa viszi ki 23-án...
Mamáék ideköltöztek Felsőpakonyra. :)
Oviban lézengenek a gyerekek, Zsozsi jár, ő még nem kehes. (Kop-kop-kop). Nagyon szereti az ovit, van már 1-2 barátnője, a dadusokat/óvónéniket is szereti és vica-verza! :)
Gegi pedig januártól bölcsibe fog menni. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert "nem akarom adni", csak így én is könnyebben elvégzem a lóti-futi munkáimat. Apára meg nem tudom sokszor bízni, mert dolgozik. Kell már Geginek a társaság, ha Zsozsi itt van folyamatosan hancúroznak - olyan jó őket nézni! :)
Úgy tervezem, hogy két fél napot fog járni egy héten. Reggel 8-fél 1-ig, hazahozom, és itthon alszik. Két délelőttre meg beosztom az elmenős ügyeimet.

Mindjárt keresek is képet.
Vindo ezt (nem) csak neked :D :

Kép
Kép

És egy "generációs különbség" című kép. Amíg Zsozsi próbál valamit formálni a gyurmából, addig Gegi inkább nyalogatja. :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

jó reggelt!

Emese drága, hát számomra ez volt a legszebb ajándék, hogy végre irtál, tudod, hányszor akartam irni már a chaten a FBn, de nem akartalak zavarni, gondoltam csak szánsz ránk is itt a babaneten 5percet a drága idődből:-)

Gyerekeid továbbra is álom szépek, ZSozsi egyre csajosabb:-) Gegi meg igazi pasi!!!!

Érdekes a generációs különbség képed:-) Áron nálunk profi gyurmázó, ő az aki kéri a gyurmát, és máris alkot, kigyót, csigát, formákat nyom bele, nagyon kis ügyi. Péterke gyurmázgat, de nem egy nagy rajongója :roll:

Jaj ez a gyöngyfűző de jó, én is szeretnék, csak még mindig tartok tőle, hogy Áron bekapna belőle, bár nem az a szájba szedős :roll:

Örülök, hogy jól megy a bót:-)

Eladták mamáék a lakást és vettek ott nálatok? AMi egyébként nagyon szuper! Anyukád merre van? Megszoktatok már az új helyen? Budai ház hiányzik?

Heni
KépKép
heni81

HAhó!

Panndi: nagyon izgulok érted! De minden rendben lesz! Gyere mesélj!!!

Emmáéknál ma van a karácsonyi ünnepség...kicsit megzavarja őket, azt hiszik most van karácsony..nehéz nekik hogy most csak elő ünnepelnek...mindegy ..nagyon izgatott!

Tegnap nagyon megdicsérték hogy milyen szuper a finom motorikája, korosztályánál sokkal ügyesebb,.mondjuk 10 hónapos volt mikor először fogott ceruzát a kezében , azonnal jól..:-) csak lestünk..azóta is nagyon ügyes a rajzolással, minden finom mozgással..:-)

olyan édes dolgokat készítenek az oviban..már van egy cipős doboz amiben gyűjtjük a képeket alkotásokat...majd a legszebbeket bekeretezzük és kirakjuk!

Óvónéniknek ajándék??? kell, nem? ha igen mit???????

Fura hogy nem dolgozok..vagyis telefonálok..de már nem sok sikerrel! :-(

na utalok, letöltöm a képeket videókat, pakolok kicsit

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk igen emlékszem, hogy Emma az elsők között volt aki szinezett, Péterke most sem tud, de ezt én sem tudtam, meg most se tudok, tesóm volt jó rajzból :roll: ez örökletes lesz, Áron már most ügyeskedik :D

hát ezt az ajándék témát én is kérdeztem az óvónőknek, de úgy gondolom megoszlik, ha valaki akar ad, ha nem nem ad. Mi is legyen az? szerintem csak valami apró disztárgy, vagy karácsinyi gyertya.
ANyu pedgaógusként ugye mindig kap ajábdékot, általában porcelás kis disztárgyak...van belőle bőven neki :roll:

Heni
KépKép
heni81

KAkq beválni látszik a munka??? mkst már akkor csak ezzel foglalkozol ugye? Kiszállitás már nincsen ( kajás) .

Heni
KépKép
heni81

Heni: igen május óta csak ezt csinálom..kaja már nincs, nem fért bele.

Dísztárgyak...írtad hogy anyudnak is sok van..olyat nem akarok......szerintem egy kis fém dobozba mézes kalács lesz amit Emmával díszítünk fel...
tényleg mézes díszítéséhez cukormázat hogy ?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Nektarin sajnálom a műtétet :(
de minden rendben lesz :D
tejcsivel nem lesz gond, zavarja őt a menszi.
Ha elmúlt szerintem gond nélkül újra elfogadja.
De jó neked, hogy csak most jött meg, én 28 nappal a szülés után már mensistem :twisted:

Szia elveszett bárányka :D Tényleg nagyon elhanyagolod a barátaidat drága Mesi. Mindig csak az a fránya munka :wink: :lol: Pihenés, szórakozás nuku?
A meitaiomhoz létezik alvós csukja?
Ha igen akkor januárban vevő vagyok egyre :roll: Szegényt úgy sajnálom ahogy nem tartja semmi a buksiját.

Kaqk kérdezd meg az szmk-t, lehet vettek valamit a csoportpénzen. Szerintem elég lesz év végén adni valamit amúgy az ovónéniknek.
Ne csodálkozz, hogy nem vesznek semmit, mindenki már hazagondol, majd januárban újra beindul :D

Íróka a mézeshez (szintén limara): 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem, mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlét teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. Egy vastagabb zacskóba töltöm, egyik sarkán pici lyukat vágok.

Irina na hogy van Ádó?
Vitted orvoshoz?
Kommuna :lol: :lol: Az én hajamat lenne a legkönnyebb befonni :lol: :lol:
Ha sorozatokat néznénk akkor én állandóan aludnék, pavlovi rflex nálam, ha leülök filmet nézni 8) :lol:

csajok, ajándékba még süthettek ám fincsi házi kekszet. Hipp-hopp kész és garantáltan finom. Szerintem :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gica hát 8 tepsi biztos de lehet több is.
Én részletekben sütöttem ki, nem emlékszem pontosan

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: házi keksz recept??? meg adod??

SZMK: hát olyan nincs vagy csak senki nem tud róla.

Nektarin: műtét..:-( tejcsi..:-( hátha amikor lemúlik akkor újra vevő lesz rá..ha nem akkor marad a fejés..de eddig is szupi hogy szopcsizott! Emma 3 hónapos koráig volt elég a tej..akkor jött meg előszőr..lehet nincs összefüggés..de a tej is akkor kezdett apadni...

Mesi: elveszett bárányka..:-) pihi lesz vmikor? csak kari után?

Na lassan megyek apát fuvarozni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kicsi babánk 62 mm-es, egészséges, tökéletes kisbaba :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi szuper!!!!!! JAj de jó:-)

Heni
KépKép
heni81

Panndi: hurráááááá

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi, nagyon örülök!!!

Sziasztok!

Már csak 3 vizsga... :) már van 2 3asom (ez ciki...), 1 2esem (ez nem ciki, mert Munka- és túzvédelemől van, sztem vicces, mert a néni ehelyett gombákról beszélt, amikből remekül tudtam volna vizsgázni...), a többi 4-5. Anatómia, pszichológia és személyiség ée hivatásból van még hátra. Anatómia jövő hétfő, a másik 2 jan. 6.

Na, Doktor Úr elszólta magát... Folytatódik nálunk a családi hagyomány... :) Értitek, ugye? ;)

Mindenkinek szép napokat!

Kép
Kép
Kép
zdori

Dóri! LEgalább nem kell új ruhákat venni! ;)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma megkaptam az ovis mikulás képeket, gyorsan fel is töltöttem:-)

http://picasaweb.google.com/bertokhenri ... viban2010#

Dóri gondolom azért egy ici picit a szived mélyén csalódott vagy, Emesének igaza van, legalább rucikból nem kell egy új garnitúra. Egyébként én ettől tartok , Áront is annyira lánynak szerettem volna, de most már nem cserélném el kettő lányért sem. :-)

Én imádok fiús anyuka lenni:-)

Heni
KépKép
heni81

Dóri :)

Én picit sem leszek csalódott, ha lányunk lesz. Tudom, hogy általában mindenkinek van elvárása, de nekünk már csak az volt az elvárásunk, hogy egészséges legyen :) A neme tök mindegy.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Dóri! Amit írtam, azt pozitív értelemben írtam!!! :D Szerintem nem vagy Te csalódott! :D

Ami a pihenést illeti - ez nálam valami családi vonás, hogy hamar kimerül a szervezetem (ionok terén), mert most a lábam vacakolt. Kicsit töltöm magam.

Próbálok én pihenni, de mikor ilyen napjaim is vannak:

Reggel Zsozsival autóba be, indít. Autó megadta magát, aksi kampec. Kint -7 fok. Apának mondom, szánkóval megyünk oviba. Oké, szánkóra fel, Zsozsit elhúzom 10-15 perc gyalog. Majd elmegyek immár az üres szánkóval pénzt felvenni, onnan át a Mamáékhoz. Mei tai-okat, meg a többi cuccot felkötöm a szánkóra, és húzom haza magam után a megrendeléseket, amiket már csomagolok is be, mert várom a futárt, hogy átadjam neki. :lol:

Hazaérek, folyamatos Gegizés - már amennyire megy -, takarítás a felső szinten, közben email-ekre válaszolok, és állandóan csörög a telefonom.

Ebéd, Gegi alszik, dolgozok, majd felkel, szánkó magamhoz kap, Zsozsiért el, boltba be, majd haza. Fürdetésig egyedül a gyerekekkel, mert Apa aksiért ment.

És persze előző éjjel aludtam megszakításokkal 5 órát, Gegi mellettem aludt a végén, Zsozsi meg forgolódott, pisilnie kellett....

És még sehol nem tartok a karácsonyi ajikkal.
20-án lesz az oviban zártkörű karácsonyi rendezvény - szülők nem mehetnek. Még egy esély, hogy Zsozsi pöttyös legyen. :?

Az alsó szinten lévő csoportban elindult a bárányhimlő. Mikuláskor együtt volt az egész ovi, mikor jött a télapó. Még nem telt el a két hét lappangási idő, nem tudom, hogy megkaptuk-e vagy sem.

Jaj, ma láttam egy új babahordozási módot! :) Baba pihenőszékben, az rajta egy szánkón, és úgy húzták a szülők. Suhanó "fiserprájsz". :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Azért ne ilyen nyíltan, csajok! :) Én itt még mindig csendben szeretnék lenni, ha esetleg az az illető, aki rosszat tett velünk, olvasná a soraimat azóta is... Ezért titkolom...

Kép
Kép
Kép
zdori

Mesi örülök, hogy jól megy a bolt és ugye bár addig kell ütni a vasat még forró:-)

Újéveben remélem sikerül kicsit üzletelnünk 8)

Dóri bocsi :oops: nem tudtam :(

PAnndi persze , hogy nem leszel csalódott :D sőt!

Heni
KépKép
heni81

Dóri! Tudjuk! :)

Heni! Persze, nem felejtettelek el! :oops: :D

Panndi! Gratulálok!

Most megyek, nagyon fáradt vagyok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt! :)

Na mi van, ide már senki nem ír? :twisted:

Én fél7 óta dolgozom... :? :lol: (Mint minden reggel. De csak hétig, és nem vészes!)
Nemsokára ébresztem Zsozsit és viszem kocsival oviba, mert Apa meggyógyította az autót, kapott új aksit. Így 6 év után már nem csoda, hogy cserélni kellett.
Ja, és van egy kifizetett autónk! :lol: 2004-től perkáltuk a CHF alapú ( :evil: :x :? :roll: :lol: ) részleteket.

Azt tervezem, hogy január 13-a körül lenne nálunk egy "4évesatopikunkéseztjólmegünnepeljük" buli! Na :?: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Mesi remélem is, hogy nem felejtettél el:-) most még párnák vannak a fal mellett az ágyon, de nagyon szeretnénk egy falvédőt felszerelni és láttam, hogy szivaccsal csináljátok a fejvédőket, hú az annyira tökétes volna:-) és a FBn be is jelöltem ami teccene anyag, hogy még csak külön se kelljen válogatni.

TAlira mennénk:-)

Péterke már elment az oviba, ma diszitik a mézeskalácsokat, tegnap megsütötték:-)
Most nagyon szivesen jár, egy szóval se emliti, hogy nem menne, remélem ez igy is marad.

Vindo ma otthon vagy ugye? várunk:-)

Heni
KépKép
heni81

Itt vagyok.

Sok minden történt velem tegnap óta, de azért jövök :roll:

Panndi, ugye :wink: :lol:

Emese, ez igen... Francia fiú rózsaszín zokniban 8) Elfogott a nosztalgia :P
Nagyon szépek a gyerekek.

Dóri, 8) 8) 8) 8)

Jön Rugó, most ennyi.

Este karácsonyi vacsorán leszek.

Kép
vindolanda

Struccot akart nézni a youtube-on. Megkereste az állatos könyvében a struccot, odavitte a notebookhoz, és mondogatta, hogy ucc, ucc :roll:

Hajnalban keltünk, fél hat körül megriadt arra, hogy egy telefon lemerült, és este tíz után aludt el :roll: Azóta fenn vagyunk. Gáborral jól összekaptunk tegnap, engem meg átcsoportosítottak a tanszéki szinttől feljebb lévők utasítására egy újonnan létrehozandó tanszékre.

Megint jön.

Kép
vindolanda

R., ha meg akar keresni egy állatot a nagy állatlexikonban, először a tárgymutatóban néz utána :lol:

Kép
vindolanda

Vindo 8)
na ez a Rugó:-)kis figyelmes, valószinű igy csináltad és megfigyelte. Péterke is megtörli a dvdt a pulcsijába mielőtt betenné, mert én igy szoktam :oops:

Átcsoportositás 8) de ugye nem ez miatt vesztetek össze G-vel?

Heni
KépKép
heni81

míg tölt a rendszer :)

Panndi!
de jó :) sokat gondoltam Rátok :)

Dóri !
nagyon ügyes vagy :) görbül az a lényeg :) :wink: :wink:

Csilla!
én nem is tudnálak elképzelni szoknyásan :) Neked jól áll a nadrág a pantalló az meg annyira tetszik nekem :)

Heni!
küldtem mélt

szokás szerint úszok mindennel,gyöngyözünk Mírával, majd csinálok pár képet s majd oda felteszem,mert ajándék is van közte Huginak :) + meló

vasárnap megvolt Apa búcsúztatója, megható volt nagyon,a visszajelzések szerint ez méltó volt Apuhoz :)

:arrow:

KépKép
viranka

Halihó!

Idepattanok, amíg Ádi nézi a Wall-e-t. Ma én vagyok vele itthon és szerintem idén már nem is visszük oviba, még összeszedne valamit karácsonyra. Már jobban van, doki látta, nem túl vészes torokgyulladás (gondolom, mert diagnózist orvosok a legritkábban mondanak, tudjátok, "jó orvos-beteg kommunikáció", ha külön rákérdezek, akkor sem mindig jobb a helyzet).

Mesi, szépséges Zsozsi és Gegi! Talira vevők vagyunk, jól hangzik!

Vindo, ez az új tanszékre kerülés Neked jobb lenne szakmailag? Remélem!

Verus, áá, nemcsak Te úszol ám a dolgokkal! :-)
A pantalló nagyon jól áll a férfiaknak, szerencsére most megint divat (azzal vagyok gondban, hogy nőknek most nem igazán gyártanak ilyet, csak a ceruzalábú fazont, hát azért meg én kérek elnézést minden átlagnő nevében).

Dóri, ez igen! Szerintem ezek tök jó eredmények, ne légy szigorú magaddal!

Szépen elterveztem, mi minden intézek még el karácsonyig, ez most meghiúsult Ádi betegsége miatt. Azért remélem, sikerül szép karácsonyt összehozni.
irina

Irina biztosan tökéletes karácsonyotok lesz, hármasban az új lakásban 8) a körités meg nem olyan lényeges még, fa legyen és ajándék:-)

Verus előre is köszönöm szépen a képeket:-)

Heni
KépKép
heni81

Új frizura, ami mindenhol ferde egy kicsit. De ma éjjel majd kiigazítom.

Kép

Az elektromos haját tőlem örökölte.
Kép

Cogito ergo sum - a dóra és a robot c. rész filozofikus mélységeket ér el. A képen látszik, hogy minden igyekezetem ellenére a taknyos orrát szereti a pulóvere ujjába törölni.
Kép

Kép
vindolanda

Heni, hát csak megtörli a dvd-t, mielőtt beteszi, nem??? Úgy logikus :lol:
Nem a szokásos dolgok. Megkérem valamire, és nem csinálja. Pakolja el a konyhát, ha velem fürdik R., és G. 10 perc múlva is ül a gépnél. Minden alkalommal úgy viszi neki a kakaót, hogy csurig megtölti a poharat, R. meg jól végiglocsol vele mindent. Hatvanadjára mondom neki, hogy hagyjon egy 3 cm üres helyet kb. Aztán öltöztethetem, húzhatom az ágyat stb. Ja, és kifejtette, hogy nekem jó dolgom van, mert többet tudok netezgetni egy nap, mint ő, hiszen mennyit ülök a gép előtt. Ilyen hülyeségek :roll:

Viranka, aztán nem túlhajtani magadat.

Irina, szakmai szempontból itt minden tanszék egyforma :shock: Szakmai dolgokban a benti egyetemi karokhoz meg az országos szervekhez kapcsolódom, Bösz. ehhez nem sokat tud hozzá tenni, szóval én fél lábbal Db-ben vagyok. Az embereket sajnálom meg a hangulatot. Mindig kimondhattam, amit gondolok, és soha nem kérdezték, hogy kire szavazok, milyen felekezethez tartozok, ami komoly dolog egy egyetemi tanszéken. Két olyan emberke is volt ott, aki, mondhatni, a barátom volt (az egyik pont a tanszék is intézetvezető). És ismerem azokat, akikkel most kerülök össze (még az egyetemről). Nincs velük semmi gondom, de mégis...

Éhes vagyok, mert korán keltünk.

Kép
vindolanda

Vindo sajnos ezek a férfiak ilyenek :evil: ezekből a dolgokból nálunk is szokott probléma lenni:-(

Heni
KépKép
heni81

Heni, nagyon aranyos vagy, köszönöm! :-)

Vindo, nekem bejön Rugó frizója (látnád, én hogy vágok hajat, vmi rettenetes).
irina

Ja, épp Niki vetette fel tegnap, hogy váltani kellene a preferált nemet :roll: :lol:

Irina, Ádinak jobbulást.

Rugó sem megy már idén csanába. Én 23-án még dolgozom, de G. már itthon lesz. Ezzel a vizsgaidőszakkal sok pénzt meg lehet spórolni, mert mi napidíjasak vagyunk a csanában. Jól is jön, mert épp ilyenkor van a fűtési szezon.

R. elég fáradtka, ásítozik, és jelenleg Dórát néz. Hátha elalszik délután :roll:

Kép
vindolanda

Emese, köszönjük a meghívást.
Bár biztosat nem tudok mondani.
De célozzátok meg a névnapomat nyugodtan :wink:

Autó 8)

Karácsony - mi még mindig nem vettünk semmit. Majd talán hétvégén veszünk pár cuccot :roll:

Kép
vindolanda

Oviban is már csak 3 nap lesz és utána már csak januárban kezdenek valamikor, de majd ráér menni Péterke úgy gondolom, hosszú most az iskolai szünet is SK , valamikor csak január 10. kezdenek, tervezem, hogy majd Péterke tölt kint pár napot.

Rugó frizurája nagyon egyedi 8) na én csak géppel végignyomom és kész. most ez a praktikus, a későbbiekben picit hosszabb haja lesz szerintem, mert az jobban áll neki.

Heni
KépKép
heni81

Ja, a haja a védjegye :roll: :lol:
Az igazság az, hogy nem is tudom, hogy más fazont tudnék-e vágni.

Jön.

Kép
vindolanda

Vindo, és miért raknak át? (Azt meg sem kérdem, muszáj-e átmenned, hát nyilván.) Sajnálom, megértelek, ahol jól érezte magát az ember, ott maradna mindig. :-(
(Na nálunk szabadon a véleményét ugyan elmondhatja az ember, de valójában mégsem, mert aztán esetleg meg is nézheti magát. Úgyhogy én a politikai-emberi véleményemet nem mondom el (nem félelemből, ésszerűségből, meg értelmetlen is), a szakmait igen.
Bár most nálunk elég rossz a helyzet, mert sok ellenérzés alakult ki emberekben ebben a félévben (de erről ide többet nem írnék).
G: ha esetleg mindig neki kellene a kakaós maradványokat feltakarítani és kimosni...
:roll:
irina

Vindo, drukk, h Rugó elaludjon!!! Tudnál egyet ejtőzni ;-)
Köszi, Ádi már sokkal van, láza sincs már.
irina

Hm, Ádi szétdobált egy marék száraztésztát a szobában. De legalább elvan. :lol:
irina

Áron épp a Mikulást zenélteti :roll:
hú -10 fok van kint, semmiképp nem megyünk ki :? nagyon hideg az már :evil:

Heni
KépKép
heni81

:arrow:

Kép
vindolanda

Heni, hú, itt csak -3/-4, de az is elég.
irina

A hőmérő a garázsban van, az meg 20-30 méterre, így nem tudom, milyen hideg van :roll:

Már megebédeltünk, én szabályosan éheztem.

Kép
vindolanda

Este viszont átszállással fogok buszozni hazafelé :?

Kép
vindolanda

Helló-helló!

Szép séró :wink:

Panndi gratula!!!!!! :)

Nálunk is ma mennek fiúk oviba,utcsó nap aztán szünet :)

Viranka miújs bőrügyileg??? Ne ám agyon dolgozod magad..
varga tünde

Egyedül utazol haza, Vindo?

Meg akarnám dézsmálni a szaloncukros dobozt, de a lelkiismeret visszatart. Rámjött a csokiéhség, ami elég borzasztó tud lenni.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: