A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, én itt vagyok :D

Még reggelizek, Rugó meg alszik. Maratoni alvásokat rendezünk három napja 8) 8) 8)
Ma el kell mennünk az orvoshoz, megírja majd a beutalót az urológiára. Meg sétálunk egyet délután.
G. egész nap nem lesz, este citerázik :roll:

Hajrá Panndi! Hajrá Panndi! Hajrá Panndi!
Nagyon kíváncsi leszek a nemére is :P Minden rendben lesz, ez biztos. A sok rossz dolog után már csak a valószínűségszámítás szabályai szerint is (amit fél évig tanultam az egyetemen, máig nem értem, hogy kaptam jegyet belőle) jobb dolgok jönnek. Vannak neveitek? Vagy ez még korai?

Heni, biztos jó lesz a koncert, és Péterke élvezni fogja :D Meg a buszozást is, azért R. odavan 8)

Szia Móni. Én itt vagyok, gyere nyugodtan.
Általában akkor nem jutok a géphez, ha G. is itthon dekkol :roll:

Irina, képzeld, elküldték a levelezős beosztást, és nincs benne új tárgyam (a településszociológia csak nappalin lesz vsz.). Ezt a megkönnyebbülést. Igaz, A felnőttoktatás hazai és nemzetközi intézményrendszere I-II. nálam maradt...

Eszem a reggeli joghurtomat :arrow:

Kép
vindolanda

Na, megreggeliztem. Megrakom a tüzet, meg hozok be fát. Rugó még alszik :shock:
Tegnap fél tízkor dőlt ki, szóval jól nyomja.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo Áron is nem rég ébredt fel :roll: ő egyszerűen szeret aludni,Péterke pedig már 6kor ébredt. Pedig f10 is volt mire elaludt :roll:

Nektek hánykor járnak a gyerekek aludni este?

Panndi jaj de izgi:-)

Móni ők vegyes csoport, igy ha kisebbeknek is való, akkor azok is mennek, de a múltkor csak a nagyobbak voltak a szinházban.

Heni
KépKép
heni81

Szia Heni,
....

felébredt, majd jövök
fél kilenc körül

Kép
vindolanda

Fél kilenc körül szokott feküdni, nem akkor jövök.

Kép
vindolanda

Gondolkodni :arrow:

Kép
vindolanda

Nálunk az van este, hogy annyira élvezik a társaságunkat, hogy nem akarnak aludni menni, ülünk együtt a nappaliban és beszélgetünk, Péterke minden este mindent elkövet, hogy ő még nem álmos, még hagy legyen velünk, de azért sikerül meggyőznöm, hogy ágyba bújjunk:-) nagyon szereti ha énekeljük a éppen aktuális énekeket, most a kiskarácsony, meg a mennyből az angyal a menő, sőt most már imádkozunk is, tudja végig a miatyánkot és a most segits meg máriát.

Én mindig csak lesek, hogy milyen hirtelen eltudja sajátitani a verseket/dalokat. Párszor elmondom és pár nap után ő áll elő vele és végig tudja :shock:

Heni
KépKép
heni81

Hát, nekem ilyen memorizálós élményeim nincsenek :(

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!
Én is itt. :) Minden nap bekukkantottam, de valahogy csak nagyon kutyafuttában olvastam.

Vindo!
Ne aggódj, Rugóval semmi gond! Okos és értelmes! Bár engem is tuti nyomasztana, ha állandóan csak negatív dolgokat mondogatnának a gyerekekkel kapcsolatban...
Hajrá konyhatündérkedés!

Panndi!
Szorítok!

Heni!
Hát igen, a Te fiaid nem apró termetűek az biztos! Péterke 20 kg? Akkor már nem sokat emelgeted, ugye? :wink:
Biztos jó lesz a koncert!

Irina!
Ti jól vagytok?
Tényleg, már itt a vizsgaidőszak... Brrr........

Móni!
Ezek szerint Gréti meggyógyult?
Jaj, szeretném megkérdezni, hogy milyen mézeskalácsreceptet használsz, és mennyi süti jön ki belőle kb.?
Androidos telefon jól hangzik!

Mi viszonylag jól, köhécselünk, orrunk folyik, de lázunk nincs, így még ovizunk. A gyerekek betlehemes játékkal készülnek a karácsonyra az oviban. Mi angyalkák leszünk legalábbis elmondásuk szerint.

Kép
gica1

Sziasztok!

Nagyon el vagyok havazva (szokas szerint) irok par mondatot, aztan kesobb vissza is olvasok, ha tudok. Gyerekeim megoritenek ma, mar tiszta idegbeteg vagyok, meg Alex is, pedig o egy kisangyal... :?

tegnap ugyved jol alakult (koszonom a drukkokat, hatottak megint :) ), allitolag a munkanelkuli segelyt kellett volna kapnom folytatolagosan, csak masik jogcimen, ezt elmulasztottak kozolni velem tavaly decemberben, most ujra kell igenyelnem, igy a tobbi segely is rendben lesz (allitolag - hiszem, ha latom) masfel orat voltam ott, egy 2x2 meteres szoba a ket gyerekkel - gondolhatjatok...meg az ugyved szamitogepet is kikapcsoltak.... :?

Sok-sok megrendeles van a polar babakocsi-zsakra, latszik, hogy hideg van :) en meg teljesen kimerult vagyok mar - karacsony utan Ranianak mar tenyleg mennie kell - el kell hagynia a Big Brother hazat :D szoval megy oviba, most mar tenyleg, vagy kikeszulnek az idegeim teljesen :)

Alex elso mondata: Wake up Jeff! ezt az egyik kedvenc dvd-jukbol vette, Ranianak meg Hello Doggy, de ez nem volt olyan regen, ugyebar o keson kezdett beszelni :D

Vindo, szuper, hogy Rugo is ilyen szepen halad! :D Jaj, kepzeld, veled almodtam, ugye irtatok Irinaval a dolgozatokrol, aztan azt almodtam, hogy kikuldtel egy mintadolgozatot minden szeptemberi topikosnak levelben, hogy milyennek kell lenni egy dolgozatnak :lol:

most mennem kell, remelem, tudok meg jonni..
Vendég

Heni Grétike este 9-kor fekszik le, pötikével együtt.
gergi most nagyon nyugtalanul aludt éjszaka :( gyakorlatilag hajnal 1-től csak úgy szuszizott, hogy fogta a kezem. Ha elengedtem rögtön ébren volt. Mintha nem tudott volna átl
épni a mélyalvásos szakaszba :roll:
éneklés, verelés nálunk is nagyon megy. És az imát is ügyesen elmondja velünk de indig megkérdezi, hogy kinek mondjuk :)

Gica mézes receptjét megkeresem neked még ma igérem :)
de nekem nagy adagban van meg, általában 2 alkalommal készítek kari előtt. Mondjuk én ajándéknak is adom :roll:

Niki micsoda álmod volt :lol:

Vindo mára is megvan a programotok :)

Én ma voltam egy kis vásárló körúton. Vettem volna fenyőt is de nem kaptam szépet :? tavaly olyan kis csinosak voltak a bauhausba most meg :roll: vagy csak én vagyok túl igényes :D
Na mindegy, még ma megpróbálom azt is elintézni és aztán már csak a kaja miatt kell vásárolni menni :D

Gergőcim éhen akar halni :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Itt vagyok, hátha hagy írni.

Szia Gica! Jobbulást a gyerekeknek.
Lesz angyal-ruhájuk is?

Niki, éppen két napja készítettem egy szemináriumi dolgozat írási követelményrendszert, körbe is küldtem az elsős andragógusoknak :wink:
KÖrbeküldöm a topikban is akkor 8)
Nálatok hány fok van?

Mi Rugónak mesét szoktunk mondani, de néha hisztizik, ha nem akar lefeküdni. Akkor megvárjuk, míg abbahagyja.
G. elég furcsa meséket mond. A főszereplő természetesen majomkapitány, de néha megspékeli egyéb információkkal. Pl. űrhajóban utaznak, és közelednek egy fekete lyukhoz. Itt egy ötperces beszámoló arról, hogy görbíti a teret és miért a fekete lyuk :roll: Ez még számomra is sok új információt tartalmaz általában. Aztán folytatódnak a kalandok.

Jön.

Kép
vindolanda

Most kaptunk az önkormányzattól egy tíz kilós karácsonyi csomagot: tészta, liszt, snack, multivitamin stb. Alig bírtam behozni :shock:

Kép
vindolanda

Móni!
Köszi ha utánnanézel! Nem gond, ha nagy adag, sokat szeretnék csinálni én is! :) Egyébként odaát találtam egy te féle mézekalácsot vagy sütit, most elbizonytalanodtam, az lenne az?

Sajnálom, a nyugtalan éjszakát. Majd talán ma! :)

Niki!
Hűha nem semmi lehetett az ügyvédnél!
És Rania vágyik oviba? Elhiszem, hogy már sok a jóból otthon két gyerkőccel!
Ügyes vagy az üzlettel!

Vindo!
Nem tudom, lesz e angyal ruha, nem szóltak az óvónénik, hogy gyártanunk kellene...

Az a lényeg, hogy Rugó szeresse Gábor meséit!

Mi fél 10 előtt nem tudunk elaludni, ha van napközbeni alvás. Sőt inkább azt mondanám, hogy fél 10 és 10 között van elalvás. Persze 8 után már lefekvési szertartás van, meseolvasás, Bóbita éneklés, aztán még beszélgetés a sötétben. Egy időben mondtam nekik fejből mesét, de mostanában inkább saját ovis élményeimről kell beszámolnom, amihez hozzáfűzik az ő kis élményeiket. Ilyenkor szoktam megtudni, mi minden történik az oviban. Amúgy is szoktak be-beszámolni, de lefekvés előtt többmindent megtudok...

Kép
gica1

Vindo!
Ti ilyeneket kaptok az önkormitól? De jó! :)

Kép
gica1

Azt akartam még írni, hogy volt egy számunkra ismeretlen doktornő tegnap a védőnőnél, és Gábortól háromszor kérdezte meg, hogy egyedül vannak-e a gyerekkel. Ő mindig mondta, hogy igen, itt van Rugó meg ő a rendelőben. Aztán esett le neki, hogy a doktornő arra célzott, hogy nincsen anyja a gyereknek :shock: Mert egy apa már nem is viheti a gyerekét a védőnőhöz meg az orvoshoz. Aztán tisztázták :D

Otthonról már meg is kaptam a heti jó tanácsokat. Ugye tudom, hogy sokat kell beszélgetnem a gyerekkel, hogy fejlődjön?
Nem, eszembe sem jutott, még jó, hogy felhívták rá a figyelmemet.

A multivitaminnal eteti a műanyagkrokodilt :arrow:

Kép
vindolanda

Hát, néha kinyilvánítja akaratát, hogy inkább én meséljek :lol:

Majd dobsz a vállukra egy-egy fehér lepedőt, aztán annyi, hogyha kell valami rájuk :wink:

Én is így betlehemeztem anno, meg volt karácsonyi boából egy koszorúm. De nagy sár volt, és az első ház előtt belecsúsztam egy árokba, és inkább barna voltam, mint fehér azon az estén :wink:

Ebédelünk :arrow:

Minden évben kapunk ilyen csomagot. Csak kisebbeket szoktunk.

Kép
vindolanda

hu, akkor valami para(nem)normalis kapcsolat van koztunk, Vindo :D
Krokodil egeszseges lesz akkor :D
rendes ez az onkormanyzat!

Moni, jobb ejszakat kivanok mara! SZegeny nyugtalan Potike..

Engem is erdekelne a suti-recept..

Nalunk 6 orakor van fekves, fel 7-ig alszanak altalaban. (Kiveve, mikor nem.. :lol: ) Alex aludna tovabb is, de Rania felkelti. O tipikus pasi. Imad enni es aludni :D
Vendég

Mézes kalács (Limara receptje)

* 40 dkg méz
* 30 dkg margarin

Mikróban összemelegítem, míg a vaj elolvad. ( Én nagy edényben tűz fölött szoktam, abban is keverem össze)

* 50 dkg porcukor
* 6 egész tojás
* 2 tk. szódabikarbóna
* 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék

Ezeket összeturmixolom.

* 1,5 kg liszt

A mézet és a turmixot alaposan elkeverem, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény aljától.
Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten.
160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig. Ha nem sütitek ki mid a hűtőben 2 hétig símán eláll :lol:

Isteni finom és puha, igaz Irina :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helló!

Niki ti 6kor meg fektettek? Azt hittem,hogy csak mi vagyunk így,vagyis mi 7.30ágy és alvás 8,így kelnek ált. f7 7 körül.. :)

Nálunk is nagy a készülődés oviban,lesz előadás Beniéknél.. :)

Fa mi tavaly sem vettünk,van mű.Én szeretnék élőt de fiúk ragaszkodnak hozzá,sajnálják az élőt.. :)

Még mindig nem vettem ajit fiúknak 8) Jövő7en apa szabin talán eljön.habár muszáj lesz neki :D
varga tünde

vindo jó önk.! :)
varga tünde

http://www.youtube.com/watch?v=3griAGZLlYQ

4 éves vajon tudja mi az az okostelefon?

85 éves bácsi tudja mire lehet jó egy okostelefon?

http://www.youtube.com/watch?v=drfCMcup ... re=related
varga tünde

varga tünde

Látom mindenféle alvási szokás van :)

Nálunk most nyolckor mennek aludni (Fruzsi kb 10-15 perccel hamarab, mint Zsófi), hat körül kelnek, és ebéd után egytől fél négyig, de inkább négyig alszanak. Próbáltuk később fektetni őket, de akkor is hatkor keltek. Ami nem is baj, mert nem tudom, mit csinálunk reggel, de így is alig érünk oda a csanába :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hali

Na ha minden igaz ebben az évben vége a munkának. Ma voltam utoljára! De milyen úton, csupa hó, jég.áááááááá

Alvás: 8 kor fürcsi, mese, ének, alvás ált 9-f10 re. 7 kor ébred...vagyis csak hétvégén..hétköznap f 8 kor felkeltem mert elkésünk..apát visszük dolgozni..:-)

Jaj már nagyon várom a karit. olyan jó hogy van hó....kitarthatna..így nagyon jó karácsonyi hangulatom van.

Ajándékok...hát van ami megvan....de majd most a héten beszerzem a maradékot. jöv hét takarítás!

Jól vagyunk...csupa mosoly és jó kedv.......:-) a nap is süt, hó is van...és lassan vége az évnek!

KépKép
kaqk
Debrecen

halihó,

Panndi, nagy drukk csütörtökre Nektek!!!!!!!!!!

Vindo, még a végén akkor csak heti 2 éjszakát kell átdolgoznod, ha nem kapsz új órát, el fox kényelmesedni :lol:

Ádi éjjel fájlalta torkát, de természetesen kelt a szokott időben fél 7-kor, így mindenki (ő is) kóválygott az álmosságtól. Aludt aztán kemény 50 percet délután, éjjel meg úgy 7 órát. Ezt nagyon bírom, ha beteg, akkor össz-vissz alszik vagy 8 órát, és ez alatt kéne nekünk mindent abszolválnunk. Mindig elképedek, amikor mondja az aktuális orvos, h aludjon a gyerek jó nagyokat. Aha, persze, akkor még nem ismeri Ádit.
Ettől persze rossz a kedvem, mert S-val váltófutásban közlekedünk, hogy a mhelyi dolgokat is megoldjuk, meg Ádival is legyen itthon valaki.
irina

Ui: Igazából vicces ez a nulla segítség nélküli lét, ha nem lenne mellette a gyerek minimum havonta beteg és ettől még nem kéne minden munkával ugyanúgy ugyanakkorra meglenni. Asszem, idén ebbe nagyon belefáradtam, mert Ádi az évből összesen kb. 5 hónapot beteg volt (tavaszi 4 hónap, most őszi-téli 1 hó). Meg mi is S-val heteket. Tudom, ezek örök problémák (beteg gyerek, mhely), de az alig alvás, betegségek, munkahegyek együtt nagyon sok.
irina

Most csak ennyit. Az orvos után boltban voltunk, és R. kiválasztott egy békás játékot kis cukorkákkal (nem szokta amúgy megenni benne a cukrokat). A szöveg a cukorhoz: összetevők: E 101, E... Ezek közül ez és ez károsan befolyásolhatja a gyermek mozgékonyságát és figyelmét :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

Bazé, akkor minek csinálnak belőle cukorkát a gyerekeknek????

Irina, hátha csak egy kisebb torokfájás komolyabb komplikációk nélkül :roll: :!:
Van rá esély.
Rugó is teljesen K.O. lett az orrfolyós időszaka végére, aztán most alszik három napja, mint a mormota, 12 órákat. Elviselhetetlen volt már a végén.

Ja, csak lógatom majd a lábamat 8)

A váltóműszak sajna ilyen, mi is így nyomjuk, csak nálunk a betegségek ritkábbak. Azzal vigasztalom magamat, hogy igen, ez sz.., de ha anyósom itt lakna és segítene, az még súlyosabb lenne.

A gyanús cukrot elcsakliztam tőle, most gabonapelyhet rágcsál.

Kép
vindolanda

Irina, elindítottam letöltésre a The Brothers Bloom-ot 8)
Kíváncsi vagyok, mikor nézem meg :roll: El kéne kezdeni dolgozni már lassan. Három napja alszok :roll:

Kép
vindolanda

CSajok nincs valakinek szüksége 38as bőr BATA csizmára normális áron? Természetesen új. Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni: mennyi?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk 35 Eur.

Vindo tényleg mi is kaptunk 10+10 kg száraz élelmiszert a gyerekekre. :roll: ezt már 2x ebben az évben :roll:

Heni
KépKép
heni81

Csajok jó, puha mézeskalács recept?

Heni
KépKép
heni81

Heni az előző oldalon írtam egyet

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Móni, betettem a receptjeink közé, ott könnyen megtaláljuk:-)

Az ovisoknak akarok sütni névre szóló mézeskalácsokat. Lesz jöv szerdán az ünnepség, akkora szánom.

CSajok az óvónőknek illik venni valamit karácsonyra???

Heni
KépKép
heni81

Móni!
Köszi szépen!
Ebből mennyi mézeskalács lesz? Én is az ovisoknak szánom...

Heni!
Én úgy gondoltam a gyerekek az itthon együtt készített mézeskalácsot adnák az óvónéniknek is.

Irina!
Ádinak jobbulást!

Vindo!
Cukorka.. :shock:

Jóéjt

Kép
gica1

Sziasztok!

Élünk, betegek vagyunk, de nagyon halad az idő, így már csak 3 vizsgám van hátra, jövő hétfőn 1 és jan. 6án 2. A mai elég gyatra lett, de megvan, a tegnapi sztem 5ös.

Gyerekek nálunk viszonylag későtől viszonylag későig alszanak, de Dani mindig korábban kel, mint Samu. Ebéd után pedig egyszerre alszanak kb 2 órát.

Bocs, ennyi, de már kezdem látni a félév végét, és a pihenés idejét... :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt :P

Kép
vindolanda

Reggeli szieszta:
Kép

A csodálatos akvárium, benne gömbiszerű növények, amiket állítólag egy ukrán tóból szednek ki a búvárok. Néha ezek lebegnek, mikor kinyomkodom belőlük a koszt, és G. szerint olyanok ilyenkor, mint a sziklák az Avatarban. Jobb oldalon a csigaevő hal, de szerencsére csigák már nincsenek.

Kép

Megyek, odateszek egy adag mosnivalót.

Kép
vindolanda

Jobb alsó sarokban az alganyaló, az már vagy 20 cm :shock:

Megint fáj a torkom és taknyos vagyok :?

Dóri, jobbulást :!: Ügyes csaj vagy, így abszolválni egy vizsgaidőszakot 8)

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Micsoda sziesztázó fiúcska:-)

Jaj olyan kedven volna nekem is akváriumhoz, amikor igy látok halacskákat, de az nekem plusz munka:-( igy nem lesz:-(

Péterkéék már a buszon ülnek, jaj de kiváncsi vagyok, alig várom , hogy délután legyen és hallgassam a beszámolót:-)

Áron kakaózik 8)

Heni
KépKép
heni81

Megyek, elmélkedek az élet nagy kérdésein :arrow:

Móni, Heni??? Többiek?

Kép
vindolanda

Mire jutottál ????

Heni
KépKép
heni81

Panndi mi volt az orvosnál???

Heni
KépKép
heni81

Semmire :roll: A nagy válaszok egyelőre rejtve maradtak :roll:

Viszont Rugónak jó napja van, könyveket nézegetünk meg fényképeket a szobájában, gumiállatokkal játszunk 8)
Holnap viszont munkanap, ráadásul hajnali keléssel, hétkor már indulnunk kell itthonról. Pénteken este meg karácsonyi vacsora az oktatóknak :shock:

Az akvárium idegnyugtató amúgy, már G. nem nagyon csinál vele semmit, én kezelem.

Rángat.

Kép
vindolanda

Vindo idegnyugtató????? :roll:

Heni
KépKép
heni81

Ha ideges vagyok, vagy Rugó hisztis (általában azért vagyok ideges, mert Rugó hisztis), leteszek mellé egy széket, és bámulom öt percet. Teljesen lenyugtat. Olyan békések ezek a halak :roll:

Teregetni :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Hú jól le vagyok maradva, de azért szoktam olvasgatni.
Kicsit összejöttek a dolgok
Remélem mindenki jól van, bár ahogy olvasom igen:)
Panndi, sokat gondoltam Rátok:)

Rólunk,
Robesznak januárban ki kell venni az orrmanduláját, ezzel szenvedtünk háromhetente, és sajnos most már muszáj, január 10-én megyünk, kicsit félek, egy napos, de hát akkor is, amúgy jól van, csak most nem jár Csanába, nehogy összeszedjen, egy újabb náthát, a mikulás ünnepségen sikerült begyűjteni egyet, mert jó páran behozták az ünnepségre a beteg gyerköcöket, így az egész család beteg lett, de már túlvagyunk rajta.
Ja Móni eszembe is jutottál, kötöhártya gyulladást is kaptunk, Anya, és a gyerekek.

Kristóf jól van, de három hete, nem hajlandó szopizni, a tej kell neki, így fejek, újból megjött a mensim, azóta nem kell a cici, csak álmában :shock:
Így hát fejem, remélem még kitart, már 10 h óanpos, de azért jó lenne, eddig cicifüggő volt, és hirtelen úgy döntött sztrjákol, mindent kipróbáltunk, de csak álmában hajlandó, így maradt a fejés.
Tegnap meg az egyik metszőfoga hirtelen lilás lett, ma megmutatjuk a fogorvos néninknek, remélem csak beverte és belilult, bár ilyet én még nem láttam, hallottam, de mást nem tudok elképzelni, hiszem most nőtt.

Na hát ennyi, amúgy minden rendben van, készülünk a karácsonyra, az ajándékok már megvannak, a lakást feldíszítettük a mézest megsütöttük és mág pár keksz félét Robesszal, nagyon sokat segített, és persze jó sokat eszik belőle, jövő héten takarítás - bár az folyamatos - és főzés sütés.
Ha éppen nincs semmi baj, akkor hirtelen megáll az autó, szerelő, most jó, hála istennek semmi komoly.
Járok heti 3x spinningre, az nagyon jó, Anyum vigyázz a csimókra, jó kis banda jött össze, olyan jól esik kimozogni magam, már csak a kajára kéne odafigyelni és akkor minden jó, ha abbamarad a szopi, neki is látok, muszáj. De most jön a karácson:) :D
Úgy szeretnék mindennap írni, de hát egyszerűen nem tudok.

Hát rólunk dióhéjban ennyi bár jó sok mindent nem meséltem, de elmondani is sok.

Reméle még jövök karácsony előtt.
Puszi mindenkinek

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Akvárium nálunk:

Én csinálom - sajnálom meg idegesít mikor pusztulás van.
Aki nézi- az imádja és nyugtatja.. :)

Betegeknek jobbulást!
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: