A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bols jó mozgalmas hetetek volt :roll: Naptár :lol: :lol: jó ötlet volt nálunk is az lesz bár szeretném nyomdába előhívatni ha nem lesz drága :oops:

Kép
Kép
melisch

Melisch, nekünk van itthon fotónyomtatónk azzal készült. Így sem olcsó (fotópapír, festékpatronok), de mi sokat fotózunk és amikor kedvünk van nyomtatunk a mamáknak albumba néhányat.

Petra tényleg szép hosszú baba, manökenalkat a drága!

Anyagiak: mi is szűkösen, bár most van a férjemnek munkahelye, de februártól szeptemberig nem volt :? . Az én táppénzemből éltünk, más bevételünk nem lévén, nem volt egyszerű a babavárás. Nálunk sincs ajándékozás felnőttek között. Mivel csak két idős nagymamája van Petinek, nekik készült a jelképes ajándékként a naptár. Voltunk már jobb helyzetben mi is, de ez van (nem panaszként).
A lényeg, h itt van a kisfiúnk akiért sokat küzdöttünk. Nekünk nem is kell más ajándék!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

[quote="bmaass"]C írta:bmaasssillag lenne Pécsváradon dolgom a két ünnep között, ha neked jó akkor valamikor, benéznénk. Vélemény?

Barbi

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Örülnék!!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
De csak ha nem gond és elfér...persze cuccos nélkül is SZÍVESEN LÁTUNK BENNETEKET!!!! :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bols-én is ilyen csíkos rucit (utolsó babaképed) néztem Gergőnek teszveszen (74-80) nagyon tetszik :D Jól áll neki :D
Képek????????
hááááááááááááááááát

kicsinyítem és teszem-.....nem nagy eresztés :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="bols70"]A írta:bols70 lényeg, h itt van a kisfiúnk akiért sokat küzdöttünk. Nekünk nem is kell más ajándék!

ezzel mi is pont így vagyunk, bár Petra tuti kap ajándékot tőlünk, nagyijától, dédi szerintem pénzt küld, tesómék, sógornőm ágyneműt varr neki.Szóval kapni fog sok ajándékot...és mi is bár nekünk mindenünk meglesz csak egészségünk legyen

anyagiak :cry: :cry: :cry: :cry: l is dugulok, mindenhol car a helyzet tudom remélni kell az add majd erőt!

Kép
Kép
melisch

ilyen volt:

Kép

Kép

Zoéval :)-még a régi variáció :)

Kép

............és ilyen lett :)

Kép

Kép

Kép

ikremnek is ilyen az ágyneműje :P

Kép

bírtokba is vettem :)

Kép

szal...a kisszekrény helyére mehetne a "gardrob"
ennyi +falvédőt raktam még fel az ablak felöli falra :) :wink:
melegebb :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Melisch ezek szerint már kezdtél hozzátápit? (nem figyeltem eddig fel rá) Mi barackot eszünk,érdekes arcokat vág Tomi de ízlik neki :) de csak 2-3 kis kanálnyi,azaz csak lenyalogatja a végéről.

Tünde,tényleg? (fürdés) hát a mait még megpróbálom,aztán lehet szünetelünk...de a bőrének meg viszont jót tesz,tenne...
Zoé gyönyörű!

Csillag nekem a régi jobban tetszett :oops: :? de biztos helytakarékosabb így...

Bols a kisfiatok is nagyon szép,szépen fejlődik,naptár:szuper :lol:
Tűz:már egyszer mi is voltunk itt tűz közeli helyzetben,még akkor nem volt Tomi,nagyon rossz volt.Múltkor megint füstszag volt,néztem honnan jön,és gondolkodtam hogy fogom kimenteni Tomit,a 2cicát,meg még ami kellhet...

Bmaas,átugorhattam,mindjárt nézem.

Cicc nincs kilátásban munkahely?
Képeket hozzál,mást nem,g-re!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sajnálom, hogy szinte mindenkinél gond van :cry:

Évi
Igen, Katus felül, de pár perc múlva eldöl...
FP, Little Tikes játékokat, Baby Einstein DVD-ket vettem...
Vannak nálunk is olyan napok, hogy Katus szinte letehetetlen... én úgy vagyok ezzel, hogy ilyenkor biztosan rám van szüksége...16 évesen már nem az én ölembe fog kívánkozni :wink:

Melisch
Karácsonyi együttlét a szeretteiddel :lol: :lol: :lol:

Bévi
Lili egy angyalka :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Szép nagy baba Zoé :lol: :lol: :lol: :lol:

Bols
Ti sem unatkoztok :?
Peti baba nagyon édes :lol: :lol: :lol:
Nekünk is Katus a legnagyobb ajándék... beszéltük is Ádámmal, hogy majd odatesszük a karácsonyfa alá :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ff ... directlink

Kipróbáltuk a sinlacot... Katus nem értékelte... maradunk egyenlőre továbbra is a tejecske-menűnél... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]h írta:lombikbabattp://picasaweb.google.com/lh/photo/ffPNdGnXgNQorEtnWHOj-ohAkZkxf9-_qKpeAOGiKjg?feat=directlink

Kipróbáltuk a sinlacot... Katus nem értékelte... maradunk egyenlőre továbbra is a tejecske-menűnél... :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: húú de nem tetszett neki :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Édes Katus a videón :D
Gergő a sárgarépára vágott ilyen arcot :)

Évi-nem csak jobban elférünk-ahogy mászkáltunk az előszobából folyamat jött a fejére a hideg :(
Hiába a baldachin...
Így meg ott a radiátorcső...és közelebb toltam a kanapét az ágyához...mellette a fotel és a tv állvány előtt most nincs semmi :) :P (csak mert ti láttátok az "eredeti felállást"

Olyan jó amikor apa dédelget :D
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

.....és nem utolsó szempontból :) :
-Így jobban látja a festést a falon :D Dumál nekik ezerrel...már nem csak a pelenkázóról érdekes neki a dolog :)
Megzabálom-bár ma igen nyűgös :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, ne haragudjatok, ígérem holnap pótolom! Időhiányban szenvedek, köszönhetően a közelgő ünnepeknek, egyfolytában van valami dolgunk, intézzük az ajándékokat.

Ma voltunk a doktornéninél 4 hós oltáson. 3 szurit kapott a combijaiba. :( :cry: Kötelező+ prevenar+ meningitec. De legalább jövő novemberig elfelejtjük az oltásokat, azt hiszem, akkor kap legközelebb. :wink: Nagyon ügyes volt! Vizsgálatot jól bírta, a szurinál sírt, kis vörös lett a buksija, de ahogy felvettem, meg is nyugodott. Egyenlőre láztalan, 3 óránként mérjük, remélem így is marad! Oltás hatására délelőtt aludt egy jót, olyan kis édes volt, minimálisan nyűgös, ha játszunk, akkor semmi gond. :)

Megkérdeztem a doktornőt, hogy ilyen nagy hidegben (délelőtt -6,5 fok volt! :shock: ) szabad-e, mennyi időre és hogyan kivinni. Azt mondta, -5 fok alatt ne menjünk ki vele, afölött is bundazsákban és szélvédett helyen és ne órákig. Plusz nem szabad sálat kötni a szája elé, hanem olyan sapit kell felvenni, ami olyan tudjátok, mint a símaszk, hogy csak az arca közepe (szeme, orra, szája) van kint belőle. Csak nem tudom hol lehet ilyet kapni, gyerekkorunkban nekünk is volt ilyen, de az még nagy lenne neki, meg nem is tudom, hová tettük. :?

Karácsonyi ajándék nálunk nagyszülőknek, dédszülőknek Bencéről naptár (találtunk interneten egy oldalt, ahol ha 5 db-ot rendelsz, akkor 2790 Ft darabja, ingyen házhoz szállítják és még hűtőmágnest is kapsz ajándékba! :wink:) Nagynénik csak valami kis apróságot kapnak, azt hiszem csokit. Egymásnak Bence és az első közös karácsonyunk az ajándék, nekünk ez a legszebb ajándék, amit csak kívánhatunk! :roll: És úgy vagyunk vele, hogy mindig arra gondolunk, abból Bence mennyi mindent kaphatna és inkább azt a pénzt is ráköltjük, magunknak meg a legszükségesebbeket vesszük meg. Meg vettünk karácsonyfát és díszeket. Bencének etetőszéket vettünk, mert most volt leárazva az, amelyiket kinéztük és még kapott 4 db bodyt a C&A-ban, meg a játéknagykerben veszünk neki valami kis apróságot :arrow: anyósoméknak van diavetítője, ahhoz veszünk még diafilmeket, meg még nézünk valamit, ott olcsón lehet játékokat venni! Igazából mi karácsonyra direkt félretettünk pénzt már régebben.
Anyuméktól pihenőszéket kap, anyósoméktól járókát (már használja is :wink:), dédiktől pénzt, az egyikből már vettünk is sütifaló kincsesbödönt, a többi kapott pénzből pedig vagy a játéknagykeres játékokat vagy pedig félretesszük későbbre, amikor szükség lesz rá, de lehet bundazsákot veszünk, mert csak téli overálja van, és ebbe kicsit nehezebb beletenni.
Szüleinktől én könyveket kapok (Szülők könyve, A kismama babakonyhája, Éjszakai gondoskodás, Gyerekekre hangolva- a gyerekek öt szeretetnyelve, és majd januárban az Okosan nevelni tudni kell, interneten olcsó helyeken kinéztem, megrendeltem, kuponjaim felhasználtam :D), meg téli cipőt kaptunk, Tomi majd pulcsit és farmert és én, mivel névnapom is volt felsőt (C&A-ban 1500-ért :wink:) és pulcsit kapok.

Igazából majdnem mindent interneten rendeltünk, így nem kellett tömegben vásárolni, az etetőszékért bementünk meg a ruhákért.

Eldugulok, mert velem lesz tele az oldal. :( Bocsi. :oops:

Holnap ígérem reagálok mindenre, de most vár a kisfiam, csak gondoltam életjelet adok. És még 1-2 kép, hogy milyen nagyok vagyunk! :wink: 7290 g és kb. 68 cm. :roll: :roll:

Járókában
Kép

Megeszem a Mikulás zacskót! :lol:
Kép

Anya, már megint fényképezel? :)
Kép

Jaj, de süt a nap...
Kép

Helló!
Kép

Holnap jövök, ígérem! Ja, a múlt csütörtököt nehezen, de túléltük, annyira látszott a Bencén, mennyire hiányzik neki Tomi, úgy sajnáltam, csak nézte az ajtót, mikor jön. :(

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
barbcsi

Szerintem ha a gyereknevelésről szóló könyvek nem az ideális csecsemőről/gyerekről írnának, rég kihalt volna az emberiség.

(by Molly)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Bence szép férfias méretekkel bír :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag,értelek,igazad van(festést jobban látja)

Barbcsi,hú de nagy már Bence!!
Én is a -5 fokot tudom mint határ.

evilany

Ircsi Katus cuki Lili is így szokott és addig öklendezik míg vissza nem jön neki azt mondta a dokinő Lili sütőtökön fog felnőni!!

Barbcsi szépek vagytok!!

Évi fürdés milyen lett???

Jó éjt nektek Lili már szunyál követem!!!

Kép
bévi

Bévi nem jött be a közös fürdés se addig vigyorgott míg a vizet meg nem érezte akkor ordít és ha kivesszük töröljük ismét csend van.Tehát a vizzel van gond,de nem tudom mi a bőre nem sebes a hőfok 37 fok.

evilany

Évi, nem is értem mitől lehet Tominak hirtelen ez a víz gondja. :?
Remélem, azért hamar megoldódik. Majd meséld el, hogy mi volt a nagykádban.

Bévi, Lili nagyon édes. :D Nálunk is az van, ha adok neki pépet, akkor kell adnom egy másik kanalat a kezébe, akkor nem akarja kiszedni az enyémből.
Eszi Lili a Sinlacot?

Tünde, nagyon kis cuki Zoé! :D És tényleg szép méretek!

Melisch, Petra jó hosszú baba! De szerintem tökéletes a súlya, tényleg nem kell izgulni!

Bols, nekem is rossz érzés amikor Lili sír a masszázsnál. Sajnos a második fél óránál tuti ez van, de a másik két gyerek is sír.
Ti kihez jártok?
Látom mindenkinél lesz naptár ajándékba. Nekünk már elkészült, tuti nagyon fognak örülni a nagyszülők!
Peti igazi kis pasi! :D

Csillag, szerintem nagyon szuper lett a szoba! :)

Barbcsi, szegény Bence 3 szúri. Puszi a combira.
Nálunk külön adják 5 hónaposan a Meningitist.
A mikis kép nagyon cuki! :D

Ircsi, Katusnak nagyon nem tetszett a kaja!
Inkább anya cicije kell neki! :lol:

Ma nagyon hideg volt. :shock: Elmentünk masszázsra, utána meg vásároltunk apának karácsonyi ajándékot. (ja de mindezt kocsival, de így is hideg volt)
Most meg csak ketten, na jó hárman (kutyával) vagyunk itthon, férjem elment barátokkal találkozni. Így csajos estét tartunk. :lol:

Már nagyon várom a hétvégét (vasárnapot), nővéremék végre megérkeznek. Hétfőn remélem, tudok velük találkozni masszázs után. Ja és keddtől csütörtökig unokahugi itt lesz Budakeszin anyuéknál. Tehát tuti náluk leszek egész nap. :D A pici fiú pedig a másik nagyinál lesz. Nővérkémék meg elmennek pihizni egy szállóba, kihasználják hogy valaki tud vigyázni a gyerkőcökre. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi, közben írtál.
Ezt nem is értem. :?
Szerintem most pár napig maradjon a törölgetés.

woody

Mindenkinek jó éjt!
Holnap Ortopédia-aztán körzetihez oltás-súly mérés...(mázsálás) :D
Majd jelentkezem.
puszi mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
37 fokos vízben én is visítanék :?
Szerintem, az hideg! Csináljál melegebb vizet, esetleg nem tudod a szoba hőmérsékletét is emelni?
Ahogy írtad, hogy Miki levetkőztette, lerakta és utána csinálta a vizet, az ugrott be nekem, hogy fázhatott Tomi.
Nálunk olyan 22-23 fok van általában, de fürdetés előtt a fürdőszobában bekapcsolom a hősugárzót is.

Woody
Jó lesz találkoznod a tesódékkal :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Ircsi,igen,de persze betakarta,mégis valami itt történhetett...próbálok ma melegebb vizet,bár anno ez a 37 fokos jött be neki,igaz azóta hideg az idő is.A szobában 22-23 fok van,megy a hősugárzó...

Woody,de jó,együtt lesz a család!

Dia ha olvasol,nem hiányzik a sok szép ruha? Ki van ott helyetted most?

evilany

Kép

evilany

Jelentem arra ébredtünk, hogy belefagyunk az ágyainkba. Az egész házban elszállt a fütés... Most voltam lent az alsó szomszédokat faggatni, de náluk is jég hideg, csak még nem tünt fel nekik. Nálunk ez azért feltünö, mert mivel az egész szélességben a nagyobbik szoba frontja a tetöcsúcsig ablak, jobban kihül. Nem látunk ki az ablakon, annyira kondenzál a nedvesség. Meleg víz sincsen már, reggel hajat mostam és azon gondolkoztam, hogy hogy lehet ez, amikor pont reggel szokott nagyon meleg lenni a víz, most meg csak éppen hogy kézmeled volt max. kiengedve... Már mindent értek. :( Nagykabát felvéve. :(
Vendég

sziasztok

csak gyorsan bekukk mert doktor nénihez megyünk oltásra ma :( frissítettem g a képeim évi neked meg hova küldjem amit beszéltünk ?
?

esetleg iwiwről le tudod szedni ? bencus 1 albumában van a kép címe szerelmem

rohannom kell kelt a manó puszi mindenkinek

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

jó reggelt!

Évi én is melegebb vízben fürdetek :arrow: 38-39 fokosban.. a 37 nekem hidegnek tűnik, ha annyira lehűl, már veszem ki... és a fürdőben (a fűtés mellé megy a hősugárzó) olyan 26-27 fok van...

lécci linkeld be nekem újra a naptárkészítőt... lusta vagyok visszakeresni! :oops: köszi!

Bmass fűtés :arrow: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: basszus, nem igaz, hogy Nálatok mindig van valami... :shock: :shock: :shock:

Csillag majd írd meg, hogy mit mondott a doki (kutacs) akár priviben...

Woody de jó, hogy jönnek tesódék! Lili biztos rengeteg ajit fog kapni! :wink: :lol: :lol: :lol: meddig kell még járnotok a masszázsra?

Kép
gtunde75

Cicc tedd a megérkeztem albumba(g)

Tündi
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/tk ... -RD12.html

evilany

Bmass, szegénykém a most meg a fűtés! :roll:
Jaj nem is írtam sajnálom, hogy a ház megvétele nem sikerült.
De remélem találtok hamar még annál is jobbat! :)

Tünde, fél éves koráig tuti járni fogunk.
Utána van egy állapot felmérés, és akkor dönti el a lány.
Lilinek le vannak tapadva a hátán az izmai és a kulcscsonttörés miatt is az egyik kezét mindig visszahúzza hason.
Ja és még nem forog, ezért ezt is folyamatosan gyakoroljuk, még itthon is.

Tesóméktól nem hiszem, hogy lesz most sok ajcsi Lilinek, mivel elküldték már a Fisher Price játékállványukat na meg egy kézipoggyász méretű bőröndöt tele játékokkal. :lol:

Lili ezeket kapja tőlünk, nővéreméknél ezek a kedvenc játékok (így nem is tudja odaadni). :wink:
http://www.amazon.com/gp/product/B00188 ... ss_product

http://www.amazon.com/Manhattan-Toy-200 ... gy_t_img_b

http://www.amazon.com/Manhattan-Toy-200 ... pd_sim_t_4

http://www.amazon.com/Baby-Einstein-Tak ... gy_t_img_c

woody

Lent voltam a házmester szomszéddal a fütést megnézni. Még jó, hogy lementem, mert ugyan hivatalosan ö a müszaki zseni, mégis nekem vannak mindig jobb ötleteim. Így megtaláltam a reset gombot is, be is indult a fütés, de pár perc után végképp kiszállt, többet máj resetelni se lehetett. Egy darabig tanakodtunk, aztán csak sikerült meggyöznöm, hogy hívja fel a szerelöt, mert valami nagyon nem kóser a dologgal. Ki is jött és mire hazaértem, ment a fütés. De jó ez így.
Regö szívesen ott maradt a logopédiás hölggyel, én addig gyorsan bevásároltam. Hazafelé egy magyar rendszámos autóra lettem figyelmes, s arra, hogy a postásunk próbálja eredménytelenül bikáztatni a csutkára lemerült akksit. Mivel a postásnak dolga volt, továbbállt és ott maradtak a fiatalok dideregve. Begyüjtöttem öket, elmentünk az én kocsimért, vissza az övékhez, újabb sikertelen kör bikázás. Megint begyüjtöttem öket, elvittem öket a barátunk mühelyébe, de ök - is - teltházasok voltak, nem volt kölcsön akksijuk se, behúzni meg nem lehet dízel autót, ha már jég hideg a motor (azoknak, akiknek erre szükségük lehet: ha dízel nem indul be, de még meled, tedd kettesbe, köss elé egy vontatót és lassan engedd fel a kuplungot gyújtás mellett. Anno én is Bécs mellett így jártam és egyedül be tudtam gurítani az autót, a benzinkutas magyarázata alapján. ). Megint begyüjtöttem öket, elvittem öket akksit venni és visszavittem öket a kocsijukhoz. Mentek volna csórikák haza... Mivel az autó motorhibás, még az se biztos, hogy az akksival sikerük lesz, de nekem mennem kellett haza, mert jöttek haza a gyerekek az iskolából. Megadtam nekik a számom, hogy ha baj van, ne legyenek magukra utalva. Még nem hívtak, talán szerencséjük volt. Azt is mondtam nekik, hogy sürgösen lépjenek be az autó klubba. Még nem is hallottak róla! :shock:
A mai jócselekedetem meg is lenne. Most gyakorolnom kell Enivel, mert holnap matek felmérö, ill. Imivel, neki meg a magyar karácsonyi szokásokról kell elöadást tartania. Még jó, hogy szaloncukrot tudtam szerezni... :)
Ha nem jut más eszébe, legalább enni lehet valamit. :)

Woody jó ki játékok. Én mondjuk semmi beszélö vagy villigó, zörgö, mozgót (elemes cuccokra gondolok) nem engedek be a lakásba, mert az agyamra megy, de van akinek ez bejön.

Évi csak nem reagáltál a postaköltséges történetemre.

Barbi

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ismét csak egy gyors kukucs. Ma elbarátnőztem a délelőttöt. Olyan, mint a pécsieknek a babatali csak mi ketten vagyunk :lol: Így a házimunka délutánra maradt, de annyira átfagytam, hogy még most is hideg a lábam....

Évi mások is kérdezték már, hogy nem hiányzik-e a munka.....hát NEM :lol: Nincs senki helyettem, a varrónő kolléganőim látják el a feladatot meg az anyukám.

Gondokat sajnálom.

Évi pár napig ne fürdesd Tomit csak töröld át vizes pelussal. Hőfokról nem tudok nyilatkozni, mert én nem mérem, kézzel tesztelem.

Barbcsi Bence nagyon aranyos. Te, nem lesz sok ez a könyv a nevelésről? :shock: :)

Olyan jól jártam. Már egy ideje nézegettem a Tescoban Áronnak egy kabátot, de 4700ft-ért fájt. (bár eldöntöttem, hogy megveszem neki) Erre ma beugrottunk a barátnőmmel hazafelé és le volt akciózva 50%-ra :lol: Meg az a nadrág is amit Bencének kinéztem. :lol:

Lehet kezdeni a hozzátáplálást tejpéppel? Fogytán van a tej......

Bocs, hogy nem reagáltam most senkinek....

Cláriékkal mi van, régen írt már.....

királylány

sziasztok!

lányom úgy bealudt séta közben, hogy nem vette észre, hogy kivettem a babakocsiból, felhoztam a harmadikra, kihámoztam a bundazsákból és levetkőztettem... :shock: (igaz az előző alvás csak 10 percre sikeredett, de nem gondoltam, hogy ennyire kiüti majd magát....) már egy órája húzza a lóbőrt...

Dia nah, ha már Neked is fogytán a tej, akkor megnyugodtam... mi már egy hete gyümizünk, de van itthon tejpép is, csak előbb a gyümit vezetem be a tízórai helyett, aztán az ebéd jön főzivel, és az uzsi a tejpéppel... valahol azt olvastam, hogy így kell, és hogy 2 hetente lehet új étkezést bevonni...
szóljatok ám, ha nem így van!!!

Kép
gtunde75

Évi
Nagyon jó a tabló! :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira szépek ezek a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Bmaass
Huhh... nálatok mindig történik valami. Sose unalmas az életetek!
Mekkora hóembert építettek a csemetéid :lol: :wink:

Woody
Jók ezek a játékok!

Dia
Nekem a tesóm is, az itteni gyerekorvos is javasolta, hogy péppel kezdjük a hozzátáplálást. És majd ahhoz adjuk a gyümölcsöt...

Katus kezd egyre mozgékonyabb lenni. Letettem a játszószőnyegre, közben pakoltam a konyhában... pár perc múlva a szoba másik felében találtam a gyerekemet... gurul...kúszik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://www.lll.hu/node/223
http://www.lll.hu/node/184
http://babafalva.hu/hozzataplalas-menet ... -tanacsai/

Aztán az egyes ételféleségek bevezetésének sorrendje mindenkinek nézete szerinti lehet...
Érettségi bankettem minden gyerek megeszi már a pörköltet, a steak-ot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ritka pillanat... Katus a kiságyban :wink:
Kép

És mivel Katus nagyon mozgékony, a kiságyat teljesen leeresztettük...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia,örülök h.jól sikerült a de.!
Bencével meddig volt tejed?
Kabát:szuper :wink:

Tündi,tízóraira csak gyümi?
Szerintem én majd rakok bele Sinlacot,táplálóbb legyen.(Csillagtól láttam)

Bmaas,huhh,pedig már elolvastam :) én már sokszor jártam így..egyrészt,pécsi,de nem adja át személyesen :shock: sőt,nem is postáz simán,csak ajánlva..köszi..(és ez nemegyszer utólag derül ki)
Anno meg meséltem a ét kismamaruhával hogy jártam,a pasi 2 ezer ft-t kért a postáért,holott a csomag is csak 990...mikor ezt szóvá tettem neki,mondta,h.csomagolás,meg el elmenni a postára :evil: :evil: :evil: vannak szarrágók ott is.
Remélem nem fáztatok meg :( itt (is) marha hideg van,-4 fok,apa most vitte el fiát egy rövid sétára.Én meg tűzök a zuhany alá.

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTündi,tízóraira csak gyümi?
Szerintem én majd rakok bele Sinlacot,táplálóbb legyen.(Csillagtól láttam)

lehet, hogy elkerülte a figyelmed, hogy Zoé 6800 gramm... megjegyzem a Hipp-es gyümölcspépek kalóriatartalma pont ugyanannyi, mint a tápszeré, szóval szerintem nem kell feljavítani... és a doki se mondott olyasmit, hogy a gyümölcsbe bármilyen plusz kalóriát kéne keverni... (egyébként meg a pép után kap még tápit... a mai tízórai :arrow: 70 gramm barackpép és 60 ml tápszer)

Kép
gtunde75

kismamablog- Vida Ágnes:
"Reggeli Utolsó előtti étkezésként ezt váltjuk ki, ha 6 hónaposan
kezdtük a hozzátáplálást és nagyjából 2 hetente váltottunk ki 1-1
szopizást, akkor valamikor 8 hónapos kor után kerül sor a reggeli
kiváltására. Ebben a korban már meglehetősen változatos reggeliket
adhatunk, kaphat a pici gabonapelyhet, tejpépet, ha már tud rágni,
vajaskenyeret, sajtot, joghurtot, tejfeles kenyeret, vagy tejfeles-túrót
is ehet reggelire. 10-11 hónapos kor körül már tojásfélékkel, lekváros
kenyérrel, tejbegrízzel gazdagíthatjuk a választékot.
Tízórai Itt valamilyen gyümölcsöt érdemes adni életkornak
megfelelően.
Ebéd Kezdetben az életkornak megfelelő főzelékek, aztán
fokozatosan azt is eheti a baba, amit mi eszünk
Uzsonna Ismét lehet gyümölcsöt enni.
Vacsora Hasonló, mint a reggeli, de lehet főzelék vagy tejpép is,
ízléstől függően."

Kép
gtunde75

Jójójó én csak kérdeztem :) (meg voltam róla győződve hogy a gyümiben kevesebb a kalória,főleg ha házi készítésű,mint az anyatej v.tápszer,hiszen gyümivel lehet fogyózni is...)

Mondtam már h.annyira bejött nekünk a tetra kifogó,hogy mi is azt használunk már törülköző helyett? :)a legjobb nedvszívó,míg egy csomó törülköző nem szívja a vizet,nem jó szagú,stb. Van egy eladó a vaterán,tőle rendeltem,és 700 ft-ért adja a130x140-est - megadom az email címet ha kell.

evilany

Sziasztok!

Babák szépek-imádnivalóak!

Sinlac-én beleteszem 1-1 alkalommal a baby dessertbe is...de leginkább csak a sió rostos üdítőbe(nincs tartósítószer benne és a heyho-ba sem)

De sima vízzel is komázza a kiscsávó.

AKI:
A MAI mérések alapján (21 hetesen)
7400gr és 65.5 cm magas férfiú lett :)
Ahhoz képest hogy 3000gr-al és 48cm-el született
Megkaptuk az oltásokat is-ez egy kicsit most sírással járt-nem úgy mint a múltkori :)

Kutacsra nem mondtak semmit-változatlan-ne aggódjak!:D

Ortopédia:
80fokban hajlik csak a lába(nem elég a tornáztatás itthon) most gyógycsípőmasszőrhöz kell menjünk :(
Ilyenről sem hallottam még :(
Ez van
Péntek délelőtt 10:00 a Gyerekklinikán.

Kíváncsi leszek.

Clárika jól eltűnt!Minden ok vele?

Megkaptuk barinőmtől a Rugós hintát Gergőnek :D
Édes benne :D
4 hónapos kortól lehet használni (16.000,-helyett 8000-ért vette [persze 3 darabot,a lányainak is :) ] )
Blogba rakok fel egy 40 mp-s videót is majd :D róla

Szédülök egész nap-rossz a közérzetem és nem tudom mi van velem :(

Barbim-fűtés :( :twisted: car dolog :(

Kép Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tünde ez a gyerek annyit eszik, nem győzöm termelni a tejet. Jól írtad a kaja bevezetését, anno én is így csináltam. A tejpépet tápszer helyett gondoltam majd. Enyém nagyobbik gyerek sokáig banános krumplit vacsizott :)

Évi 8 hónapos koráig kapott anyatejet. 6 hós korig csak azt, neki akkor kezdtem bevezetni a kajákat. Áron szerintem egy kicsit előbb kapja majd a gyümölcsöt. Lehet holnap megpróbálom az almát neki.

Katus aranyos, kis huncut szemű. A videón haláli volt :lol:

királylány

Tünde
Mi az összetétele a HIPP-es gyümölcspépnek?
(Bizosan van benne valami adalékanyag, mert a gyümölcsök kalóriatartalma önmagában kisebb, mint az anyatejé, tápszeré)
100g anyatej-100g tápszer: kb. 70 kcal
100g alma: 30 kcal
100g őszibarack: 40 kcal

http://www.fogyas.info/tapanyag-kaloria ... gyumolcsok

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag
Jó nagy baba Gergő is :roll: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

igen, a sima gyüminek alacsonyabb a kalóriatartalma, ez tény, és nem is vitatom...
de most nem lehet minden gyümit beszerezni, ezért pl a barackot (ezen a héten) bébipapiban kapja...múlt héten almáztunk, igazi almát reszeltem neki, de nem vettem észre, hogy éhezne, vagy kevesebbet hízott volna... sztem jövő héten meg kap almát meggyel... nem tudom... azt össze lehet rakni? mert fagyasztott meggy van, almát meg mindig lehet kapni...

Kép
gtunde75

Szerintem, a gyári gyümölcsölben eleve benne van valami pép (pl.rizs)

Elvileg összerakható az alma és a meggy... A meggy héját is adod?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://babafalva.hu/download/Hozzataplalas.pdf

Én még ezt a táblázatot néztem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.12.15 18:42-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag szólj, ha felkerült a videó!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

látom újabb eszmecsere kezdődik :lol: :lol: :lol:

Évi igen mi is 2-3 hete eszünk napközben almalevet de nem hozzátáplálás céljából :oops: inkább csak kóstolja az ízeket 4-6 kiskanállal/nap kapott eddig. Petra napirendje nem engedi annyira meg ő van, hogy 10 körül ébred tehát akkor szopi.
Ha éppen van időm (nem kell tüzet raknom) és Petra nem kezd álmos lenni akkor kicsivel evés után kap almát - estek 90%.
Azonban ha látom álmos nem etettem, mert csak sír, miután aludt, evet utána kapott almát. Ha meg nem voltunk éppen itthon aznap nem adtam neki.

Írtátok a sárgarépát és a sütőtököt. A sárgarépát nekünk is a doki néni azt mondta naponta CSAK 1-szer adjak neki levet, mert nem tudja lebontani a benne levő beta-caritint (lehet nem így mondják a piros anyagot) és ha többször eszik a bőre pirosas lehet.

Doki néni nekünk is ajánlotta, hogy kezdjem lassan a hozzátáplálást mivel ilyen korban még jobban és könnyebben elfogadja az új ízeket, de majd olyan 5 hónapos kor körül kezdjem pépekkel, főleg ha akkora sem nő a súlya jobban.

Régebben, mikor nagyon hízott, 6 hetes korába a gyerekorvosnő is a pépet ajánlotta, mondtam, hogy de én nem akarom, hogy elhízzon - gének - erre azt mondta akkor kezdjem csak gyümölccsel. Így is fogom csinálni, ha nem gyarapodik a súlya kap pépet másképp gyümölcsöt, főzeléket és kevés pépet, mert az is kell.

Petra imádja az almalevet, kacag neki és nyitja a száját, hogy adjak még, van, hogy cuppogtatja.
A muroklevet nem szereti így doki néni javasolta keverjem almalével - jaj de fincsi volt ma keverve :lol: Utána én megeszem az almát ami visszamarad, akartam neki is adni de az nem kellett neki kiköpte :lol:

Kép
Kép
melisch

Ircsi én nem értek hozzá csak mint buta kis laikus úgy gondolom a tízórainak nem az a szerepe, hogy agyonegye magát. Mi is gyümölcsöt, valami könnyű ételt kéne együnk tízóraira ezzel pedig arra kezdjük a gyereket is felkészíteni, hogy naponta 3x kell enni közbe pedig csak uzsonnázni. Na ez lehet butaság de én ezt tapasztalom: mindenhol a gyümit ajánlják az orvosok és szerintem azt is tudják, hogy nem olyan tápláló elvégre orvosok, nem?

Katus ennivaló a videón. Szerintem azért nem tetszett neki, mert túl sűrű volt számára.
Nekem a doktornő azt mondta a pépet jó folyékonyra csináljam, hogy folyón a kiskanálban és majd cumisüvegből itassam (nagyobb lyukon) - de gondolom olyan spéci kis bababögrébe is lehet tenni (tán már 6 hónapos kortól tudnak belőle inni a babák).

Dia tej :cry: nekem is de csak néha múltkor volt gond, most mintha megint olyan hullámzó. De szerencsére nem sír Petra max többször kér enni. Reggel van tej több de akkor inkább mesél, meg kacag alig tudom rávenni, hogy még egyen kicsit :x

Bamass fűtés :evil: :evil: mai jó cselekedet, le a kalappal, hogy másra is tudsz figyelni a sok apróság mellett.
Elemes játékok zavarók, de pl nekünk ami drágább volt nem hangos, sőt nagyon kellemes a hangzása Petra meg imádja. Ami olcsó volt úgy ordít, hogy néha Petra megijed tőle (hátul a csomagolási kartont le sem vettem azzal zárom el a hang útját, legyen csendesebb). Na de annyi gyerek között tuti én is megőszülnek ha mindegyik más elemes játékkal játszana éppen :lol: Később lehet én sem fogom már élvezni, most még mi is élvezzük :oops: :lol:

Na most ennyire jutott megyek leváltom apát mert itt sétál a lányával és idegesít, hogy nem tudja (nem akarja) lekötni mert akkor nem látja a marha sci-fi sorozatait :twisted: :twisted: :x

Kép
Kép
melisch

Már teszem is fel...kb 1-2 perc és készen van :D
Nem egy nagy eresztés...de aranyos :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: