A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

claire . a doktor néni is ezt mondta nem tesz jót a picinek a bébikomp

tv : hu hát az nálunk nagyon nagy kedvenc akár milyen hisztis vagy nyügis legyen a minimax-ra elnyugszik és akár 1 órán át is képes nézni a mesét :)....igen ám de nem jó mert epilepsziát okozhat !!! :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

amúgy meg szerintem a hangokat figyeli és a színeket a tv-ben mert az hogy tudja is mi van benne vagy miről szol hát az furi lenne és nem vagyunk csoda bébik sem :) szerintem :wink:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Életjel! Már egész megszokom, hogy nincs gépem, így még több időm jut kényeztetni a kis lurkómat! :D de azért nagyon hiányoztok!

Csillag! Apuka akar menni hozzád 4. gyereknek vagy 2. férjnek :D :D :D annyira ízlett neki a süti! (sütés téren nem állok a helyzet magaslatán)

Bercibó 3 hónapos adatai: 6710 gr, és 64 cm!!! Tehát beelőztünk Gergő baba! :wink: (mintha lóverseny lenne)
Szépen kajál: alma, sütőtök, répa, őszibarack, tejpép volt már terítéken. Tea: hipp édeskömény, szuper! (azt hiszem Szilvástól jött az ötlet)
Éjszaka: alszik, mint a bunda! Nappal eszik-játszik-alszik. Ritkán sír, ja most még az oltáskor sem sírt.

TV: úúúútálom, Berci felfedezte és nézi.....és ami tetszik neki annak dumerál ezerrel. De pechje van, mert nem nagyon hagyom, neki most az a dolga, hogy mozogjon, nyúljon, tekeregjen....nem apával a tv előtt "punnnyadni" :)

Claire hozzászólásához: bébikomp :arrow: ha rajtam múlik nálunk nem lesz. Egy ismerősömnél a kislány baromi nehezen tanult meg menni, mert úgy akart elindulni, ahogy a komppal ment.

Nálunk most a legszuperebb játék a szappanbuborék. :D még mi is élvezzük, és verseny van ki tud nagyobb buborékot fújni.
limo73

TV, bébikomp
Egy-egy rövid időre még elmegy... de tegyünk róla, hogy ne ez legyen a gyerek fő elfoglaltsága :lol: :wink:
Rajtunk múlik... :wink:

Katussal mi inkább vizszintes irányban játszunk...Katus a földön van, köré teszem a játékokat... forogjon, kússzon, másszon...stb.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limo
Jó látni téged is :lol: :lol: :lol:
Képek Berciboról??????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Clárika, Barbcsi: szegény babók!!! már most jöhet a foguk???

Csillag: apróbetűs -> ezek után én meg sem szólalok!!!

Ircsi: köszike a tanácsokat!sajna a mai 2. evésnél 2 ciciből evett 50et, majd sírás és még kb 60 tápszert benyomott. Persze a sok kaja eredméye a délutáni NAGY adag kaksika..

Abban tudnátok segíteni h Gergőnek ebben a korban mit kell tudnia???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: köszike

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

sziasztok!

még nem tudtam visszaolvasni, mert ma nem voltunk itthon... babyfotózás volt karácsonyra, majd hozok képeket, ha elkészültek...

nekünk pár napja az éjszakák iszonyatosak... nem sír, de dobálja magát és nyög, ettől én se tudok aludni... felveszem, cici, vagy csak ringatom kicsit, megnyugszik, de fél óra múlva kezdődik előröl... remélem nemsokára ahogy jött ez a mizéria úgy el is múlik, mert már nagyon kezdek kibukni... 30 percet nem tudok egyhuzamban aludni...

ötlet valakinek?

megyek etetek, aztán visszaolvasok...

Kép
gtunde75

Pécsiek! át tehetnénk a talit jövő hétre? egy hetet csúszik az utazásom! :oops: Limóval és Csillaggal beszéltem,nekik ok, Csillag még holnap tisztázza, hogy melyik nap, Limó-nak mindegy!
Mares, Clárika, Évi? Ti hogy álltok ezzel?

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Bocsi, nem tudtam visszaolvasni. :?
Anyukámék hazajöttek a nővéreméktől Amerikából és most itt vannak nálunk. Unokáznak egy kicsit. :lol:
Mi meg holnap elutazunk Ausztriába egy kicsit :lol: , már nagyon várom az első igazi kiruccanást Lilivel. Remélem jól fogja magát érezni én tuti.... :lol:
Majd jövő héten csütörtökön jelentkezem, és ha ott lesz net akkor talán már korábban is.

Ellnézést, de még be kell csomagolnom.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok
Tündi,részemről OK! Hétfő?

Bévi,na ezt se tudtam(laptető) nagyon örülök hogy jobban van Lili.Te meg nagyon erős csaj vagy,le a kalappal.

Limo jó hogy jöttél!!

Cicc,Bence nagyon édes! Anyatej:szuper!

Mares,nem semmi adagot nyom Gergő!

Woody,jó utat,ti aztán nem unatkoztok :)

Clari,Réka fogzik?

:? :? Lehet hogy Zoé is...?

Ircsi,Afganisztán :( :( siessen haza!!!
Muszáj volt menni...?

Fogam már nem fáj,Tomi hasa se,remélem ma éjjel se fog,esténként kap kis tápit,szerintem az is jót tesz,ma is 20-at fogadott el,tehát tényleg csak keveset.
Cica anyánál nagyon odavan :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja,hogy a nap nincs tisztázva talira,hétfő jó,kedd oltás,ettől kezdve a szerda kérdéses...(láz,utóhatások...)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tünde
Nekem is jó bármikor :)

Évi
Sajnálom a cicust, meg persze anyukádat is, együtt tudok érezni. :(

Nézegetem Réka ínyét, de nem látok rajta semmit, lehet csak elkezdtek "mozgolódni" de ha így folytatja, nem lesz problémamentes fogzásunk :S

Ircsi
Nem irigyellek most :(

Voltunk ma Dr néninél, kaptunk oltást.
4530 gramm és 61 cm! :)
Mikor végeztünk, még pelusban volt, erre ilyet szól: Jólvan, akkor kint a váróba fel tudja öltöztetni, hogy haladjunk, jöhet a következő baba.... :shock:
Nem kaptam szikrát!
Full hideg volt a váróba!
Eddig is gondolkodtam, hogy dokit váltunk, de most tutifix!!!!!!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Tündi: nekem sztem bármikor jó, elvileg nem sok progim van, kedden dokinéni, meg december 7én oltás.. De mitől lehet ilyen Zoé??? Front? Foga? jó, tudom hülyéket mondok, hiszen én ezeknek még csak előtte vagyok... bakker, de magyartalan voltam

Évi: nekem volt két cic, és sziámimnak is daganata volt, de neki cici daganat szerintem, sokszor műtötték, aztán egyszer már nem tudtak rajta segíteni, sziámi lánykájának meg a veséje adta fel... nagyon sajnálom, főleg az bánt, hogy akkor nem laktam már nagyon otthon, uramnál voltam, és csak felmentem hozzájuk, megnézni őket naponta, bűntudat ezerrel, hogy ha előbb veszem észre megmenthető lett volna. Éjszaka milyen volt???

Clárika: pelust mégegyszer köszike, de nem tudom , ez a gyerek mindenből kipisil... ezért rázósak néha az icakák....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jó reggelt!

Életjel... Megvagyunk, jól vagyunk, Korinna jól/jobban, nagyon "karmolja" az új tápit, tegnapi mázsálás alapján 4630 gr (szóval úgy tűnik beindult).

Tünde: fogzás :?:

clárika: doki :twisted: :twisted: :twisted: Szerintem is válts! Korinnának sem látszik semmi az ínyén, de doki nénink mondta hogy ő látja, hogy elindult valami :?

claire: bébikomp, monitorozás ->egyet értek, bár Korinnám is imádna tévét nézni (más kérdés hogy nem hagyom)

Évi: sajnálom a cicát :(

barbcsi, Limo : aztaaa mekkorák a fiúk :shock:

clárika kapcsán (hogy doktor néni és doktor néni között mekkora különbségek vannak) jutott eszembe: megmaradt tápinkat (ugye váltottunk) doktor néni elkérte (volna) a rászorulóknak... Már adtam K vitamint (tápis babának nem kell külön adni, de a kezdő csomaggal kiváltottam), ruhákat, babaápolási szereket etc. Múltkor látom, hogy nőci sorban áll a tanácsadóban, hogy nem tudják megvenni a tápot a gyereknek, doktor nénink természetesen adott nekik 2 dobozzal. Fél órával később sétálunk haza Korinnával, épp ment a lomtalanítás a lakótelepen. Fent említett nőci ül a kupac tetején és mondja apjuknak: kapott 2 doboz tápot, amit szépen el lehet adni majd jó "píííííííízér" :evil: :shock: :shock: :shock:
Gondoltam ahaaam, akkor majd adom azoknak a megmaradt tápot, akiknek valóban szüksége lehet rá ;)
Vendég

Csibuc: utólagos engedelmeddel elloptam a vonalzódat, uram szülinapi tortájához képnek

Kép -> köszike

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares: egészségetekre! Látom, hogy azért levetted a születési időpontot meg a Korinna nevet :lol: :lol:
Vendég

sziasztok!

Pécsiek! akkor hétfő!!!! :lol: :lol: :lol: beszéltem Csillag-al is, neki is jó... Limót is értesítem még ma... aztán szeretettel várlak Titeket a szokott időpontban... (ahogy ideértek kora délután.... :lol: ) címet és "leírást" küldöm priviben...

Mares Te már tudod, hogy hol lakom! gyere Te is! :lol: uradnak boldogat!!!

Éccaka: este 9-kor elaludt, kelt éjfélkor és 02.00-kor, evett, majd kelt nemsokkal ezután ismét.... na itt elszakadt a cérna :arrow: a hátára fordítottam és kiköltöztem a nappaliba a kanapéra :arrow: reggel 7-ig aludt és bekajált 180-at, majd ismét elaludt!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
ami következtetést levontam: lehet, hogy nem is enni kelne éjjel, hanem kényelmetlen neki hason aludni?!?! csak mert az éjszakai evések sztem minimális mennyiségek, lehet, hogy nem is éhes, csak én hiszem azt, és ha kell- ha nem cicire rakom?!?! :roll: :lol:

na mind1, most próbálkozunk, de az biztos, hogy hétvégén szét kell szedni az ágyunkat, mert nagyon nyikorog, és mielőbb megoldást kell találni arra, hogy a lány egyeduralkodója lehessen a hálónak (onnantól kezdve gyerekszobának... :wink: )

Clárika doki :twisted: :twisted: :twisted: nem kérdés :arrow: "monnyon le"!!!

Ircsi szorítok, hogy minden rendben legyen a férjeddel! pár nap és már otthon is lesz Veletek!

Kép
gtunde75

Sziasztok.

Vagyunk. :-)
A helyzet javulgat, bár az éjszaka még nem az igazi. De egyre többet figyel, játszik, NEM BŐG. Éjjel 1 körül ébredés van, aztán 4 körül, 6 körül... Hhhh, remélem alakul hamarosan.
Az ínyén neki is van pukli, tömi az öklét. nyálaskodik... De lehet, csak bizsereg a foga helye, még hónapok is lehetnek, amíg kibújnak...

Bekri... arcüreggyuszi... Bioparox, tengervizes spray, Otrivin csepp, infralámpa.
...nem irigyellek érte...

Dia... Merre jársz?

Évi,
szegény Anyud... Gondolom milyen nehéz neki... Macskáknál ez sajna pár nap, egy-két hét...

Bévi, örülök, hogy jobban vagytok... Csak túllesztek már az első 3 hónapos "mizérián"

szilvás76

Sziasztok,

Minden babuci csodaszép!!!

Napsugár,
Bercibó hatalmas bébike! A doki nekem is megjegyezte tegnap, hogy Oliver fejlettebb a koránál, mind hosszban, mind súlyban és, hogy egy anyatejes baba is elhízhat....
:roll: :roll: :roll:

Ircsi,
szegény Ti! De peregnek a napok Apa hamarosan hazaér!! Föl a fejjel! Szerinted tényleg elhízhat egy normál időközönként csak anyatejjel táplált baba? Mondjuk én igény szerint etetek, de az igénye úgy alakult, hogy nappal 3, 3,5 óránként cicit kér. Éjjelente eddig 1x evett, a mostani éjszakák bénák, de ez most nem mérvadó szerintem. Hétfőn kiderül hány kiló, de szerintem már közel 6,8 kiló körül van és 65 cm közelében. Ennek ellenére szépen forog, tartja magát, tornázik ezerrel, szóval nem lusta.

Clárika, Tünde,
nálunk ugyanez megy kb. 1 hete mint nálatok.... :( :( . Megértelek titeket!

Clárika,
ez a doki nagyon gáz! Tegye a saját gyerekét ki a hidegre pelenkában... milyen emberek vannak! :evil: :evil:

Woody,
nagyon jó pihit nektek, Austria gyönyörű!

Évi,
de jó, hogy már nem fáj a fogad? Már tudod miért fájt? Ha már írtad korábban bocsi :oops: . Tomi akkor tényleg megjavult, kivárta, hogy 3 hónapos legyen és tessék. Szegény cicus. Nincs remény arra, hogy meggyógyul?

Mares,
boldogot Apának! Szép a torta:D.

Bévi,
de jó, hogy alakulnak a napjaitok Lilivel! Végre bevált a gyógyszer, azért erre hamarabb is rájöhettek volna...

Már kezdek nagyon fáradni, főleg úgy, hogy másnap reggelente 6-kor kelés van a nagylány miatt aki suliba megy. Délelőttönként vásárolok, mosok, ilyesmi, ebéd után, csak egy ébrenlétes pihi fér bele (az se minden nap), mert 3-ra megyek a suliba Ilangomért gyalog. Aztán hazaérünk, lecke, iskolatáska pakolás, pici játék, aztán vacsi, kutyaetetés, fürdés, szoptatás, pillanatok alatt bealvás, majd ébredés 1-2 között, majd 3-4 között, majd 5-6 között..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

Tegnap megkapta Oliver a 3 hós oltást, estére 38,4 lett a hője. Apa nem volt itthon, így adtam neki egy kúpot, de nem hogy nyugodtabban aludt volna, inkább tekergett, lsd. föntebb.
Ilangom ilyenkor már rég átaludta az éjszakát... tudom nincs két egyforma gyerek...

Szilvás, Dia, Melish, többiek?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

A fogzás és a fog áttörése két különböző dolog. 1-1 fogacska áttörése 4-7 napig tarthat, azonban a fogzás gyakorlatilag 5 hónapos kortól 12-14 hónapos korig folyamatosan. 1 éves kor után már valóban csak a fogak áttörése körüli időszak (néhány nap) szokott problémát okozni, addig azonban a baba gyakorlatilag folyamatosan fogzik. Ha megfigyeled, már 3-4-5 hónaposan folyamatosan hátul és a szemfogaknál is rágcsál, az ínyének ez a része is meg van duzzadva, pedig a szemfogak és a hátsó fogak csak 18-20 hónaposan bújnak ki. Ez azért van, mert a fogzás folyamata nem úgy történik, hogy azon a helyen duzzad meg a kicsi ínye, ahol a következő fogacska ki fog jönni, hanem nagyjából 5 hónapos kortól folyamatosan meg van duzzadva az íny, hol egyik hol másik helyen. Általában amikor az egyik helyen jön a fogacska, más helyen is érzékennyé válik az íny, mert azon a részen is készülődik a fog. Ez teszi lehetővé, hogy az őrlőfogak, amiknek méretük folytán sok idő kell az áttöréshez, 1 éves kor után gyorsabban kibújhassanak. A fogzás maga tehát gyakorlatilag 6-8 hónapon át tart, lehetnek benne rövidebb szünetek 1-1 fog áttörése után, de összességében valóban hetekig tartó nyűgösséget, alvászavart okozhat.

http://www.fogzas.hu/?cikk2=2

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás :D
most hiányoltalak :) . Éjszakák dettó.... :?

Ircsi,
köszi :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer
Anyatejes baba, főleg, ha cicizik, nem hízik el. Nem eszik többet, mint amennyi neki kell. Szopás elég nagy munka, csak nem dolgozik potyára :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
gtunde75

A baba elhízásának megakadályozására a legjobb módszer az anyatejes táplálás. A szoptatott babáknál szinte lehetetlen az elhízás. Amennyiben ez mégis előfordul, meg kell nézni, hogy nincs-e felesleges folyadékpótlás, esetleg cukros teával vagy gyümölcslével. Az anyatejjel táplált babáknak nincs szükségük folyadékpótlásra, kivéve, ha lázasak, vagy ha nagyon meleg kánikulai időszak van. Ebben az esetben is inkább tisztított vizet vagy babavizet használjunk a cukros tea és gyümölcslé helyett.

http://www.babaindex.hu/taplalas/elhizas

http://www.ducigyerek.hu/megelozes/az-e ... rmekkorban

http://www.vital.hu/elhizas-kisbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,
köszi, én is így gondolom. Nem kap se teát, se cukros vizet, semmit nem fogad el cicin kívül. Még az anyatejet sem üvegből. Köszi a cikkeket!

Tünde,
na majd én is póbálkozom a modnókákkal. Oliver elég fukar a mosolygással. Szokott nevetni, de nem nevet folyton. Sőt sokszor ráncolja a homlokát. Pedig mindig beszélünk hozzá, dögönyözzük, nevetünk rá, szóval nem értem.... lehet, hogy Ő nem lesz egy mosolyalbum?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

[quote="gtunde75"]Z írta:gtunde75oé hangosan kacag rajtuk:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... 2C+mes%E9k

Mi is nagyon szeretjük az ilyen mondókákat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Ircsi, szinte biztos voltam benne, hogy Afganisztán az úticél... Ne aggódj, minden rendben lesz! Mindjárt itthon lesz Apa! :-)

Sucer, nekem Boriszkám van... :-)
Én is sokszor keverem, hogy melyik Anyukához melyik babóca tartozik... :oops:
Szerintem sem fog egy anyatejes baba elhízni, ha nem ész nélkül tömi az anyuka. Minden baba tudja, hogy mennyi tejcsire van szüksége. Boriszkának én sem adok az anyatejen kívül semmi mást... Igaz, hogy nagy a súlya, de egyáltalán nem kövér, csak szépen fejlődik. Biztos vagyok benne, hogy Nálatok is ugyanez a helyzet...

Én meg tegnap óta "ünnepelek". Fel is tűnt a mensi előtt egy nappal, hogy kevesebb a tejem, először nem is értettem, aztán másnap reggel minden világossá vált... Babácskának így is elég, hála Istennek, de fejnem nem kell. Kíváncsi vagyok, elvileg, ha vége, akkor a prolaktin szintem megint nőni fog és ismét rengeteg tejem lesz. Legalábbis remélem, mert várja a másik bébi! Nálatok ez nem így van???

Kép
napsugar1123

A mondókák, énekek nálunk is nagyon bejönnek, hatalmasakat kacag és sikongat közben, de ami nagyon érdekes, hogy az orosz nyelvűeket még jobban szereti... Furcsa...

Kép
napsugar1123

Tudjátok kit hiányolok? (mert azért végig szoktam olvasni az oldalakat, csak az írásig már nem jutok el) szóval Szilvi35 -öt rég nem láttuk... Drusza, csak egy életjelet küldj... Rendeződött a légzés-probláma?

szilvás76

[quote="napsugar1123"]A írta:napsugar1123 mondókák, énekek nálunk is nagyon bejönnek, hatalmasakat kacag és sikongat közben, de ami nagyon érdekes, hogy az orosz nyelvűeket még jobban szereti... Furcsa...

Napsi, lehet, hogy lágyabb vagy dallamosabb az "apanyelv" :lol:

szilvás76

Sziasztok!

Vagyok, olvasok de írni már nincs erőm. Mindig van valami dolgom itthon. Gábor is szabadnapos volt, filmeket töltött le, nem fértem a géphez.

Sucer én is minden reggel 6-kor kelek, ált. hétvégén is, de legkésőbb fél 8. Esténként nem kell engem sem ringatni, sőt mesélni sem, elalszom pillanatok alatt. És még szerencsém van, mert Áron éjjel alszik. Persze fel-fel ébredek, akkor átmegyek a gyerekekhez ellenőrzésre. Hétközben napppal nem nagyon tudok pihenni, max fél óra, mert menni kell Bencéért.

Tegnap az egyik barátnőmmel mentünk kávézni a cukrászdába gyerekestől :lol:

Hétvégén babanézőben voltak a barátaink. A normálatlan szomszédom pesrze küldött sms-t, hogy hangosak vagyunk este 8-kor. Persze nem voltunk, azok, csak erre fogta, hogy nem aludt el a gyereke. Egyébként már marhára unom az sms-eit, amivel év eleje óta bombáz, előbb-utóbb be is olvasok neki. Most eljutottunk arra a szintre, hogy nem beszélek vele csak köszönök :? :twisted:
Könyvet tudnék írni a hülyeségeiből....

Évi sajnálom a macskuszt, anyukádat is. Szegény egyik tragédia a másik után. Annak örülök, hogy a fogad nem fáj és Tomi is jó gyerek lett :)

Tünde akkor titket is nevel már most Zoé? :lol: Hehehe....
Lhet nyugira van szüksége és azért ébred éjjel. Én nem tudok Áronnal aludni egy ágyban. Ő sem velem, így marad mindenkinek a saját szobája és ágya. Bencével is akkor tudtam már együtt aludni, mikor nagyobb volt. :wink:

Csibuc örülök, hogy Korinna jobban van és remek az új tápi.
Rászoruló: :twisted:

Ircsi el tudom képzelni milyen rossz apa nélkül, rádásul egy hétig, de ott van neked Katus, biztosan hamar eltelik az egy hét.

Bévi örülök, hogy rendben vagytok :wink: Lili nagyon édes!
Szerdán annyira fájt a fejem, hogy 2 órán keresztül nem bírtam megmozdulni...

Clárika szépen fejlődik Réka. DRnő: :shock: :twisted:

Szilvás már annyiszor akartalak hívni, hogy mi van veletek. Bendének utólagosan, de nagyon boldogat! Eninek meg cupp. :D

Bekri remélem már jobban vagy, de azért jobbulást neked! Pasikhoz meg kitartást!
Gábor jegyezte meg valamelyik nap: nahh, ha Áron is nagyobb lesz, neked annyi....kikészítünk :lol:

Cicc: gratula a keresztelőhöz, Bence nem semmi méretekkel rendelkezik. Tök, jó, hogy ennyi tejed van.

Napsi szépek vagytok a képeken :D

Mares párodnak boldogat, torat nagyon tuti lett :wink:

Akit kihagytam annak bocs :oops:

Szilvi35-t én is hiányolom, remélem minden rendben van velük.

Claire egyetértek veled a komp és tv ügyében. Áront igyekszem úgy fordítani, hogy ne lássa a tv-t. Komp volt kölcsönben Bencének, nem sokat használta (csak ha nagyon-nagyon muszáj dolgom volt és ő épp nem maradt el egyedül) és talán már fél éves volt.

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]
Tünde akkor titket is nevel már most Zoé? :lol: Hehehe....
Lhet nyugira van szüksége és azért ébred éjjel. Én nem tudok Áronnal aludni egy ágyban. Ő sem velem, így marad mindenkinek a saját szobája és ágya. Bencével is akkor tudtam már együtt aludni, mikor nagyobb volt. :wink:

[/color]

jó, hogy jöttél Dia! mindig csodálom, hogy képes vagy megjegyezni, hogy ki mit írt és mindenkihez szólsz pár szót! :shock: :D
nem alszunk egy ágyban Zoéval, isten ments!... csak egy szobában, de már nem sokáig... csak némi átrendezés szükséges...
szomszédod :arrow: :twisted: :twisted: :twisted: nekem nem lenne ennyi türelmem hozzá.. én már a második sms után beszóltam volna... sőőőőt, lehet, hogy már rég számot váltottam volna... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Tünde tudom, hogy külön ágya van Zoénak, a szobára gondoltam én is csak nem állok ma a fogalmazás magaslatán. :D

Igyekszem mindenkinek írni, nekem is jól esik ha megemlítenek.... 8)

Én már el akartam küldeni a búsba, de Gábor (és neki van igaza) azt mondta ne alacsonyadjak le hozzá. Egyébként meg tudom őt bosszantani mert dikórekte hangosan húzom-eresztem a redőnyt meg a radiátort is se tudom kikerülni az esetek többségében sajnos. Nem tehetek róla de rossz az egyensúlyom :mrgreen:
Amíg az én gyerekeimet nem zavarja anesz, zsivaj, porszívó, stb, addig nem érdekel az övé, nem fogok lábujjhegyen járkálni a saját (na jó a banké, mert hitel van rajta)lakásomban 8)

királylány

Holnap 3 gyerekem lesz. A sajátjaim mellé megkapom a kerezstgyereket is, másfél éves. És Gábor dolgozni fog.....kipróbálom milyen a háromgyerekes élet egy napja....

királylány

Napsugár,
bocsi, Boriszt akartam írni :oops: :oops: , ne haragudj! Az új babakocsiról a képeket te tetted föl a kismanóval ugye? Mond, hogy igen, vagy ennyire szita az agyam???? Orosz mondókák biztos dallamosabbak, ütemesebbek. Általánosban nagyon szerettem az oroszt, már sajnálom, hogy nem tanultam tovább. :?

Dia,
jó, hogy jöttél! Sejtettem, hogy te is hasonlóképpen nyomod :wink: :wink: . A szomszédotokat nem is kommentálom, rémes emberek vannak. Olivér sokszor alszik el köztünk, mert belealszom a szoptatásba, és úgy csempészem vissza az ágyába, amikor később fölriadok, hogy ottmaradt velünk. Most éppen az a bajom, hogy ha éjjel fölsír, rögtön viszem át hozzánk, nehogy fölébressze Ilangot, pedig lehet, hogy nem is éhes :idea: :?: :!: . Passz...
Nagyon szerencsés vagy Áron babával :wink: :wink:. Jól emlékszem, hogy egy szobában vannak nálatok is a fiúk?

Szilvás,
már én is akartam írni, hogy Isten éltesse Bendédet! Jó, hogy alakul már Eni alvása. Bende milyen alvó volt picinek?

Tünde,
én is csodálom azt aki mindenre tud reagálni, én sem tudok. Mondanom sem kell nem azért mert nem akarok...

Bea,
jobban vagy?

Évi merre van?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Dia,
bevállalós vagy :wink: :wink: . Én 2 hét múlva vállaltam be egy délutánra Ilang egyik osztálytársnőjét. Mondjuk ők már nagyok, bár azért még javában gyerekek.

Enyém gyerek ma nagyon nyügi volt, most éppen alszik. Mindenhogy sírt az étvágya se volt az igazi :( :( :( :( . Remélem nem bújkál benne semmi. Már szívtam az orrát, mert taknyos, meg tegnap este ugye láza is volt. Tegnap kapta az oltást. Lehet annak az utóhatása???

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer igen, egy szobában vannak a fiúk. Bence nagyon mélyen alszik, nem zavarja őt ha Áron felébred. Áron is tud aludni attól, hogy Bence is ott van. Sőt van, hogy Bence a szobában játszik a kicsi meg alszik.

Majd holnap kiderül mire vállalkoztam. :roll: 8)

királylány

Szép jó estét!!

Sucer én is hasonló képen kelek Lili reggel 6 kor kell mindig,és befekszik az én helyemre és nézelődik a tv az nagyon messze van az ágytól,de ő akkor is azt nézi én nem tiltom néha nézheti szerintem nem lesz tőle baja,kakil egyet és utánna eszik náluk minden reggel ilyen!És este is kell 2 szer 7 kor alszik 6 kor kell.

Dia kiváncsi vagyok hogy fogod birni a 3 gyerekkel szerintem jól szívós csaj vagy :lol: :lol: :lol: és tuti a kereszt gyerek is mintagyerek :lol: Fejfájás nekem is szokott sokat állítólag a császárosok nagyon érzékenyek a frontra az altatás miatt!

Szilvás Eni az olyan MINT LILI mi is kelünk de én nem bánom legalább így este is megnézegetem :lol: nem sír eszik büfi alvás van mikor nem emlékszem igaz hogy mikor evett mert én is alszok és volt olyan megetettem hamarabb mint kelelett volna nem elenkezet :lol: :lol:

Évi merre vagy?????

Mares apának boldogat szép a torta!!!

Tünde ez jó Zoé a főnök kimentél és aludt uralkodik a gyerek,Lili is nagy főnök sok esetben!!

Ircsi jobban vagy minden rendben??!!Remélem nem idegeskedsz(sokat)

Nekem olyan mintha kevesebb lenne a tejem nem kemény a cicim van benne tej de Lili tegnap 1,5 óránként kelt este enni,félek mi lesz ha nem lesz tej mit fog enni nem tudom,nem bánom ha sokat szopik csak legyen tejem ,alig várom a hozzátáplálást akkor pár etetést ki tudok váltani és addig is gyülik több,3,5 hósan kezdjük az ismerkedést vagyis mikulás után,hisz Lilinek a mikulás tányért és kanalat hoz,most vettük a hintát neki 25.ért így a mikulás nem hoz nagy ajándékot,nah meg azóta is kapott már játékot tőlem.

Kép
bévi

Sziasztok
Mamáztunk ma is...

Jó sokat írtatok,örülök h.mindenki előkerül!

Clarika,doktornéni:de gáz...nekem is gyakran van az az érzésem hogy a mi dokink is sürgetős...ott toporog míg öltöztetem vetkőztetem..meg közben mond el mindent,nem is tudok figyelni..pff..

Mares,gyönyörű torta!
Kaptunk egy csomag babylove pelust,3-6-ig,elvinném nektek a talira(persze gratis,ha elfogadod)én már nem bontanám fel,Tomi 5600-hoz közeledik...

Tündi,szuper,akkor hétfő!ird meg hogy jutok oda...
Lehet hogy gáz de lehet nem tudok most vinni,max leszaladok ott a boltba(ha van)üditőért,valószínű 2 busszal tudlak csak megközelíteni,rajtam a gyerök,táska,stb...
És akkor már 6 mami és baba lesz?
"nagyon nyikorog az ágy" --- bocsi ezt nem tudtam kihagyni :) :) :)
Tomi is lassan költözik majd nálunk,legkésőbb januárban tervezem.
Szabad már lovagoltatni a dedeket? Én mondjuk szoktam...

Szilvás,lassú haladás is haladás...nálunk is az van..mai nap gáz volt,sokat üvöltött,lehet sok volt neki a mamánál 2 nap egymás után(mármint a kimozdulás...)
Cica kapcsán egyből eszembe jutottál. Most ez a cicc is megkapta a szurikat és zabál,mozog,iszik,stb...de tudom csak átmeneti,pedig szegény anyukám mondja,lehet tévedett a doki,mondom neeeem,tapintsd csak meg az oldalát :( :( két hatalmas tumor.

Dia huhh,elég elfoglalt vagy! A szomszédod meg nem normális,ehhh

:? :? lehet egyszer helyreteszed :)

Bévi,milyen hintát vettetek? Megmutatod? Szereti?
Tejci:nekem is csökken...ez van...

Sucer,Bercibó is nagy az igaz :)
Remélem nem lett újra lázas Olivér. Nem semmi a napirended... :shock:
A fogam egy régi tömött fog volt,tovább romlott,begyulladt...

Ircsi,Ádám jól van? Sikerül tartani a kapcsolatot?

Szilvi35,nem tudom mi lehet velük...

evilany

Évi
Én szívesen elmegyek érted!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Pelust zabáló 1: :D
Kép

Pelust zabáló 2: :D
Kép

Bealudva:
Kép

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Szilvás, jó, hogy jelentkeztél! Enikő nem semmi, de az már jó jel, hogy alakul a drágám!

Csibuc
Ez nagyon gáz, ilyenkor az ember elgondolkozik, hogy megéri-e kedvesnek lenni. Persze, aztán úgyis arra jutsz, hogy igen... De hát ez elég elkeserítő.

Dia
Holnap ügyes légy! De úgyis az leszel :D
Dia, ez a szomszéd....nem unatkozol...

Mares
De jó torta! Februárban párom 30 lesz, már előre agyalok, milyen ötletekkel rukkolhatok elő...

Sucer
Többek között ezért sem szeretem, amikor azt mondják, hogy az anyukák "lepasszolják a gyereket az oviba", mert ez nem minden esetben igaz. Neked is milyen rohangálós az élet így a két gyerkőccel! És Diának, Szilvásnak se lehet sétagalopp... Csak oda kell érni kell az oviba, délután el kell hozni, anyagilag is plussz kiadás, arról nem is beszélve, hogy egy csomó betegséget haza is hoznak...

Clárika
Ez az orvos igen érdekesen gondolkozhat. Az nem fogja zavarni, hogy a betegrendelésén szintén tolongani fognak a gyerekek, mert ő fázítja meg őket a hideg váróteremben öltözködéssel? :?

Ircsi
Anyatejes baba nem hízhat el? Nekem a nagyobbrészt tápszeres babám hossz-súly arányban alulmarad a kizárólagos anyatejes babámmal szemben. Persze, nem azt mondom, hogy el van hízva Bálint, de a különbség látványos. :lol:

Napsugár
Olyanról hallottam, hogy más az íze az anyatejnek ilyenkor, ez esetleg a baba nemtetszését válthatja ki. És lehet az is, hogy kevesebb, a hormonok miatt... úgy emlékszem... :roll:

Mares
Mit kell tudni a babának? Talán a két hós leírásnál a kiskönyvben már van pár dolog. De ha nem tudja, nem feltétlenül esnék kétségbe. Van valami, ami miatt aggódsz? Doktorotokat kérdezted?

Tünde
Bálint egyik este-reggel a következőképp evett: 21h, 23h, 02h, 05h, 07h... Akkor már egy hete minden éjjel kelt legalább egyszer, pedig ugye 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Gondoltam, növekedési ugrás, aztán, hogy a foga. De napközben meg simán nagyokat aludt... Aztán rájöttem, hogy éjjel a bölcsőben alszik, napközben meg a mi franciaágyunkon, hogy Kristóf tudjon tőle "élni".

Vanilla
Klassz, hogy lett tejtesótok!
Spirál...egyszer olvastam egy részletesebb leírást, hogy működik...

Fogzás
Kristófnál mindenki nézett rám, hogy ugyan, 3 hónaposan nem jöhet a foga a gyereknek... Most Bálintnál ugyanez a tendencia, de már nem érdekel, ki mit mond. Egyszerűen jön a foga, és kész. Az olyan magyarázatokat nem tudom elfogadni, hogy "hisztis a gyerek". A másik érdekes kérdés: "Jó baba?" Hát, ugyan milyen lenne? Van rossz baba?

Bébikomp
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nemhogy nem segíti elő a fejlődést, hanem be is kavar az egyensúlyérzékbe...

TV-zés (és minden más)
Claire-rel nagyon egyet értek, meg mindenki mással, hogy
rettentően káros ilyen kis korban. És a későbbiekben se kultiválom túlságosan. Kristóf a Tűzoltó Sam-re kapott rá, ami elvileg egy értelmes, 10 perces mese, nincs villódzás, nincs gyors képkockaváltás, nincs idióta szöveg (bár helyenként igen fura a fordítás) stb. stb. De sajnos, nem tudunk mértéket tartani. Ha egyszer elkezdjük nézni, akkor tiszta macera kikapcsolni, az egyébként szívesen végzett tevékenységei sem vonzzák. Személy szerint engem zavar, amikor az üveges tekintetét látom. Igyekszem magyarázni, mi történik, utána kérdezgetni, mit látott a mesében, mondja el. Ezt a mesét tavaly kapta karácsonyra, azaz majdnem két éves volt, addig nem volt olyan, hogy na nézzünk TV-t, persze, nem mondom, hogy sikerült mindig hű maradni az elveimhez... :oops: De mivel gyanús volt az is, hogy Kristóf szemével lesznek gondok (szemtengelyferdülés), ezért még inkább kerültük a kifejezett TV-zést.
TV-zés helyett van mindenféle más most Bálinttal: meseolvasás (ezt már pocakban is nagyon szerette), zenehallgatás: Gryllus, Halász Judit, Alma együttes, és amit Vanilla írt egyszer: Szabó Gyula mese CD-je stb. stb. Van mondókázás (Kerekítő c. könyvecskéből tudtam megszerettetni Kristóffal, bár igen sokára). Bálint már most szereti, veszi az adást :lol:

Arcüreggyuszim
Köszi a tippeket, tényleg, meg a jobbulásos üzeneteket is. Alakul a dolog, de így a két gyerkőccel, szoptatás mellett kicsit lassú a gyógyulás. Már a köhögős fázisban vagyok (ez legalább nem fáj már, de rég köhögtem ilyen csúnyán), Bálint összerezzen rá, Kristóf meg marha rendes, ő kapcsolja be-ki a porszívót orrszívásnál. És utána megkérdezi: "Na, anya, jó volt?"
(A jó azért kissé erős jelző ebben a helyzetben :lol: de bírom, ahogy ott fontoskodik körülöttem...)

Szép hétvégét nektek! És vigyázzatok magatokra!

bekri

Bévi, köszi a felajánlásodat, nagyon kedves vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bekri

Sziasztok!

Bekri! Látom, nem csak én vagyok fent ilyen későn! :oops: :roll: :wink: Nem tudtam aludni eddig... :( Bence fél 9kor aludt el, fél 11kor felsírt , csukott szemmel, csukott szemmel evett, azóta még nem ébredt.

Pedig fáradt vagyok, lehet próbálkozom az alvással. Blogban pótoltam a lemaradásom és képeket is tettem! :wink:

Holnap ígérem reagálok mindenre, de most megpróbálok én is pihenni, Bencét már úgysem érem utol, de talán így nem leszek mosott kaki...

Jó éjt minden babának, mamának, tesónak és papának! :)

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok
Huhh ugyanolyan éjszakánk volt mint ezelőtt...evett fél 2-kor,hasfájt 4-kor,evett fél 6-kor,onnantól vigyorog...
Mondjuk tegnap nem kapott tápit,lehet kellett volna...Majd ma...

Ma du.elmegyünk barátnőmékhez,az apukák maradnak a babákkal,mi meg elmegyünk egy kávéra valahova... :wink:
Addig meg takarítok,mosok,vasalok...ebédre rendelünk :) minden nem fér bele...

Bekri örülök h.jobban vagy,Kristóf jó fej lehet a porszívóval :) és Csibuc,Korinnának is nagyon!

Barbcsi,nagyon édes a kisfiatok!

Clarika,hát ha nem fáradtság
:oops: :oops: :oops: egyszerűbb lenne... :)

evilany

Szép napot!

Clárika hihihi........Áron is így tömködi a szájába a pelust :lol:

Évi szegény cicus :(
Tomi lehet attól nyűgösebb, hogy 2 nap nem a megszokott környezetében volt. Hiába, hogy mama, akkor is. Áron sem úgy alszik napközben ha a mamánál van. :wink:

Bekri Kristóf nagyon aranyos, hogy így segít neked az orrodat porszívózni :lol: Remélem hamarosan teljesen felépülsz.
Neked sem lehet egyszerű otthon a két picivel.
Ovival kapcsolatban igazad van, sokkal jobb, ha a nagyobb itthon van, mert ugyan két gyereket kell ellátnom (mondjuk erre vállalkoztam) de nem vagyunk időhöz kötve és a kicsit nem kell igazítani a nagyhoz :) de ezt némelyik ovónéni nem tudja. A mieinkkel nincs ilyen gond :)

Barbcsi remélem kipihented magad valamennyire.

Leves készül, a krumplipürét tegnap megcsináltam. Keresztgyerek majd 11 felé jön és csak pár órát marad, remélem nem lesz gond.
Mosógép megy van még némi vasalnivalóm a múlt heti eresztésből, Bence segít: elővasal az ő vasalójával :lol:
Sütit lehet csak holnap dobom össze majd meglátom hogyan haladok. :wink:

Bévi keresztgyerek nem olyan, mint az enyémek. Ő kicsinek is sokat volt karban, elég sokat sír lehet leizzadok majd mire jön az apja :lol:
Mentem a dolgomra

Pussz,

királylány

[quote="királylány"]B írta:királylányence segít: elővasal az ő vasalójával :lol:

Megzabálom! :)

Clárika
Kép
clárika

Dia: TE nagy "mágus" vagy, tudnál nekem segíteni hogy kézi mellszívóba mit érdemes venni? cicimérettől függ vagy hogyan hogy mi a jó ami kiszív mindent??? Gergő lusta, és amíg folyik addig jó, tátja a száját, utána meg cseszik szívni a végét ami a jó zsíros tejcsike, pótlást meg üvegből kiszívja és azt a tejcsit is amit én leszívok.... ötleted esetleg lenne???

vAgy valaki másnak??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Megkerestem Kristóf kiskönyvében, mit csinál a két hónapos baba... Bálintéban ugyanis a két hónapos viselkedés elegánsan ki van hagyva. Szerintem egyébként lazultak is az elvárások. Nem is bánom annyira... Ilyen kis korban is már a követelmények és a követelmények tömege???
Neked még nincs ám két hónapos Gergő, szóval, ne légy szigorú :D

Szóval:
2 hónapos csecsemő
- fejével a hang irányába fordul
- arcot, tárgyat 180 fokban követ
- flexiós tartása csökken
- gőgicsél (síráson kívül más hangokat is hallat: torokhangok)
- hasra fektetve fejét / vállát emeli
- lábával kúszó mozgást végez
- ülésbe húzva fejét emeli
- szociális mosoly (fölébe hajoló arcra mosolyog, egyre figyelmesebbé válik)
- alvás-ébrenlét ritmusa már kialakulóban van, kb. 6 hónapos korra stabilizálódik
- kedves hangra hangadással próbál válaszolni

Lányok, nem találjátok ki, mitől volt rossz a mosógép már hetek óta... EGY MELLTARTÓBETÉT szorult be nagyon alattomos módon :shock: :roll: :oops:

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: