Sziasztok!
Szilvás, jó, hogy jelentkeztél! Enikő nem semmi, de az már jó jel, hogy alakul a drágám!
Csibuc
Ez nagyon gáz, ilyenkor az ember elgondolkozik, hogy megéri-e kedvesnek lenni. Persze, aztán úgyis arra jutsz, hogy igen... De hát ez elég elkeserítő.
Dia
Holnap ügyes légy! De úgyis az leszel
Dia, ez a szomszéd....nem unatkozol...
Mares
De jó torta! Februárban párom 30 lesz, már előre agyalok, milyen ötletekkel rukkolhatok elő...
Sucer
Többek között ezért sem szeretem, amikor azt mondják, hogy az anyukák "lepasszolják a gyereket az oviba", mert ez nem minden esetben igaz. Neked is milyen rohangálós az élet így a két gyerkőccel! És Diának, Szilvásnak se lehet sétagalopp... Csak oda kell érni kell az oviba, délután el kell hozni, anyagilag is plussz kiadás, arról nem is beszélve, hogy egy csomó betegséget haza is hoznak...
Clárika
Ez az orvos igen érdekesen gondolkozhat. Az nem fogja zavarni, hogy a betegrendelésén szintén tolongani fognak a gyerekek, mert ő fázítja meg őket a hideg váróteremben öltözködéssel?
Ircsi
Anyatejes baba nem hízhat el? Nekem a nagyobbrészt tápszeres babám hossz-súly arányban alulmarad a kizárólagos anyatejes babámmal szemben. Persze, nem azt mondom, hogy el van hízva Bálint, de a különbség látványos.
Napsugár
Olyanról hallottam, hogy más az íze az anyatejnek ilyenkor, ez esetleg a baba nemtetszését válthatja ki. És lehet az is, hogy kevesebb, a hormonok miatt... úgy emlékszem...
Mares
Mit kell tudni a babának? Talán a két hós leírásnál a kiskönyvben már van pár dolog. De ha nem tudja, nem feltétlenül esnék kétségbe. Van valami, ami miatt aggódsz? Doktorotokat kérdezted?
Tünde
Bálint egyik este-reggel a következőképp evett: 21h, 23h, 02h, 05h, 07h... Akkor már egy hete minden éjjel kelt legalább egyszer, pedig ugye 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Gondoltam, növekedési ugrás, aztán, hogy a foga. De napközben meg simán nagyokat aludt... Aztán rájöttem, hogy éjjel a bölcsőben alszik, napközben meg a mi franciaágyunkon, hogy Kristóf tudjon tőle "élni".
Vanilla
Klassz, hogy lett tejtesótok!
Spirál...egyszer olvastam egy részletesebb leírást, hogy működik...
Fogzás
Kristófnál mindenki nézett rám, hogy ugyan, 3 hónaposan nem jöhet a foga a gyereknek... Most Bálintnál ugyanez a tendencia, de már nem érdekel, ki mit mond. Egyszerűen jön a foga, és kész. Az olyan magyarázatokat nem tudom elfogadni, hogy "hisztis a gyerek". A másik érdekes kérdés: "Jó baba?" Hát, ugyan milyen lenne? Van rossz baba?
Bébikomp
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nemhogy nem segíti elő a fejlődést, hanem be is kavar az egyensúlyérzékbe...
TV-zés (és minden más)
Claire-rel nagyon egyet értek, meg mindenki mással, hogy
rettentően káros ilyen kis korban. És a későbbiekben se kultiválom túlságosan. Kristóf a Tűzoltó Sam-re kapott rá, ami elvileg egy értelmes, 10 perces mese, nincs villódzás, nincs gyors képkockaváltás, nincs idióta szöveg (bár helyenként igen fura a fordítás) stb. stb. De sajnos, nem tudunk mértéket tartani. Ha egyszer elkezdjük nézni, akkor tiszta macera kikapcsolni, az egyébként szívesen végzett tevékenységei sem vonzzák. Személy szerint engem zavar, amikor az üveges tekintetét látom. Igyekszem magyarázni, mi történik, utána kérdezgetni, mit látott a mesében, mondja el. Ezt a mesét tavaly kapta karácsonyra, azaz majdnem két éves volt, addig nem volt olyan, hogy na nézzünk TV-t, persze, nem mondom, hogy sikerült mindig hű maradni az elveimhez...

De mivel gyanús volt az is, hogy Kristóf szemével lesznek gondok (szemtengelyferdülés), ezért még inkább kerültük a kifejezett TV-zést.
TV-zés helyett van mindenféle más most Bálinttal: meseolvasás (ezt már pocakban is nagyon szerette), zenehallgatás: Gryllus, Halász Judit, Alma együttes, és amit Vanilla írt egyszer: Szabó Gyula mese CD-je stb. stb. Van mondókázás (Kerekítő c. könyvecskéből tudtam megszerettetni Kristóffal, bár igen sokára). Bálint már most szereti, veszi az adást
Arcüreggyuszim
Köszi a tippeket, tényleg, meg a jobbulásos üzeneteket is. Alakul a dolog, de így a két gyerkőccel, szoptatás mellett kicsit lassú a gyógyulás. Már a köhögős fázisban vagyok (ez legalább nem fáj már, de rég köhögtem ilyen csúnyán), Bálint összerezzen rá, Kristóf meg marha rendes, ő kapcsolja be-ki a porszívót orrszívásnál. És utána megkérdezi: "Na, anya, jó volt?"
(A jó azért kissé erős jelző ebben a helyzetben

de bírom, ahogy ott fontoskodik körülöttem...)
Szép hétvégét nektek! És vigyázzatok magatokra!