A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Csibuc! Energiát küldöm! Bár nekem is alig van most! :oops:

Sietek segíteni pelenkázni, lázmérés is esedékes, aztán igyekszem jönni. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

[quote="barbcsi"][ írta:barbcsib]Évi! Az előző oldalon! :wink:

nem találom :roll:

Oltáshoz sok gyógypuszi,remélem nem lesz gond..mi 23-án megyünk :(

Simán lehet már a foga.Masszírozod az inyét? Jólesik neki?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Masszírozzuk és jól esik neki, már rágókát is kapott és látható a megkönnyebbülés, akkor nem nyűgös, nyomja nagyon az ínyéhez. Gyógypuszikat átadom! Hogyhogy olyankor? Mi legközelebb majd dec. 14-én megyünk. :wink: Nagyon fehér az ínye ám!!! Majd megpróbálom lefényképezni, ha engedi. :roll:

514. oldalon azt hiszem!

Fogorvoshoz egy kalappal! Végül mit csinál a fogaddal? Én is utálom a fogorvost... :oops: :?

Fél fokot levonva 36,8 kedve is nagyon jó! Remélem nem lázasodik be, múltkor se volt semmi gond! Vigyorog apa ölében! :wink: :D

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!
Én is vagyok, legalábbis olvasok.
Borisz nagyon helyes kis vasgyúró!
Tényleg nagyon lehet szeretni őket!!! Fura, h ez minden gyereknél újra ilyen, nem lehet "megszokni", sőt!!!
Nekünk holnap fülecske kontroll. Jó lenne mostmár kimászni a nyavalyából!

Nálatok mit hoz az angyal a család legkisebbjének? Persze első gyerekeseknél egyszerűbb :D Nálunk már játékbolt van így is....

Claire
claire

Sziasztok!

Nem nagyon tudok jönni én sem, mert arcüreggyulladásom van... Borzalmas... Ircsi, nincs valami más (kíméletesebb) módja az arcüreg kitisztításának? Kipróbáltam az orrporszívót és nekem brutális, mert ugye nem szimplán náthás vagyok... :(

Napsugár, gyönyörűek vagytok! Úgy irigykedem a kis kiruccanásért :D Persze, tudom, ha útra kelnénk, fáradtabban jönnénk haza, mint előtte. Úgy látszik, ezek a legények minimum "kétemberesek"...

Kristófnak sosincs nyugta, sose fárad el. Múltkor a város egyik végéből átsétáltunk anyósomékhoz a másikba. Másfél órán keresztül gyalogolt, pár háznyit kellett vinnem csak... És ott nem pihent, hanem pörgött tovább... Nekem fájtak a lábaim... :oops:

Bols, nagyon rendes gyermeked van :D

Barbcsi, jó, hogy újra jelentkezel :D Szerintem simán lehet a foga Bencének... Bálintnak is... Kenegetem is felváltva Dentinox-szal, Dologellel, hátha ér valamit. Persze, mint a bátyja anno, ő sem hajlandó mutogatni - én meg nem viszem túlzásba az erőszakoskodást. Így megnézni nem tudom rendesen, de mintha egy kis rece lenne már nagyon közel a felszínhez. Majd meglátjuk...

Mosógépünk megint rossz, biztos ismét egy-két snitzer, villáskulcs, pénzérmék meg egyéb hasonló dolgok maradtak a munkásruhában. De múltkor a kis műanyag teknős is a mosógép vendégszeretetét élvezte...

Laptopom meghalt, nem bírta gyűrődést már...

Bende, Bévi boldog szülinapot!

Valaki megkezdte a névsorolvasást, majd folytatom: Szilvi35, Babaimádó, Katka?

bekri

Claire,nálunk a tanuló kutyus lesz a fa alatt!

Barbcsi,jaaaaaa,tudod a mit a g-re írtál.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Claire, lehet illúzióromboló, de Bálint tőlünk ruhát meg valami nemesen egyszerű játékot fog kapni.

Kristófnak annyi játéka van, volt... És biztos most is kap egy csomót... Olyan jó lenne, ha a család minden tagja megkonzultálná velem, mit vesz a gyerekeknek... Talán nem állnának hegyekben az érintetlen játékok, amikkel alig játszik Kristóf... És akkor a szülő idegeit kikészítő játékokról, a könnyen törő játékokról, a nagyobb gyerekeknek való játékokról stb. még nem is beszéltem... Már sok mindenre gondoltam, talán kéne írni egy listát a "Jézuskának"... De lehet, fölösleges, mert tavaly is kértek véleményt, aztán volt, aki kerek-perec kijelentette, hogy márpedig ő mást vesz, és nem is árulja el nekem (nem a gyereknek, nekem!), hogy mit...

Én még a rengeteg Mikulás-csokit fogom majd sajnálni. :roll: Egész évben nem sütök annyit, hogy elfogyjon... Kristóf meg nem szereti a csokit... Persze, az esélyegyenlőség jegyében tuti Bálint is fog majd kapni...

Amivel pedig játszik Kristóf (pl. DUPLO), abból nyugodtan jöhetne több is.

bekri

[quote="evilany"]C írta:evilanylaire,nálunk a tanuló kutyus lesz a fa alatt!

dettó! :lol: :lol: :lol: :lol: már a Brendonban is leárazták 7990-re! :lol:

Kép
gtunde75

Bekri jobbulást!!

evilany

Claire, nagyon szépen fejlődnek az ikrek!

Sucer, remélem Olivérnek hamar visszaáll az alvókája!

Cicc, Gratulálok a keresztelőhöz és nagyon aranyosak a képek!

Évi, mi adtunk Lilinek olyan tápot ami bukás ellen van, nagyon csomós volt. Szegény nem igazán tudta kiszívni a cumisüvegből, aztán folyamatosan visszaköpte. Nem ette meg, így maradtunk a Beba Pro HA 1-nél.

Napsi, nagyon édesek a képek. Az nagyon tetszik, amikor a térdeden van. Akkor csodálod a drágádat.

Bols, nagyon ügyes Peti, hogy nem zavarta az idegen hely.

Ircsi, Katus ügyesen kapaszkodott, tudta hogy jönnie kell hozzátok!

Barbcsi, Bencének puszi a combijára. Remélem nem lesz lázas.

Bekri, te szegény jobbulást neked.

Én is itt vagyok, csak tegnap olyan szép idő volt és elmentünk Lilivel egy nagyobb sétára. Ma meg masszázson voltunk. Szegény nagyon sírt, mikor a kezét, vállát csinálták. Szegénynek a kulcscsont törés miatt fájhat neki ennyire.

Nálunk még nincs meg, hogy mit kap Lili. :? A berndonban néztem egy jó kis csörgőt, de inkább megvárom, hogy anyukámék mit hoznak a nővéreméktől. Holnap érkeznek haza, és mondtam a nővéremnek, hogy küldje el azokat a játékokat, amivel a gyerekei már nem játszanak. Tuti jó lesz Lilinek, és így nem akarok duplán venni bármit is.
Ja és ha minden igaz, elküld egy olyan szerkezetet is amit múltkor Katus próbált ki (játékállvány). Náluk a gyerekek nagyon kedvelték, de már kinőtték. Remélem lánykámnak is tetszeni fog. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Bekri
Ami nekem bejött: Bioparox (helyileg ható antibiotikum), nyálkahártya-duzzanatot csökkentő orrcsepp (novorin, nasivin, otrivin, stb.)
Orrszívás: feküdj az oldaladra, a felső orrlyukba spricceljed be a sós vizet, az alsót szívjad... Nagyon jó még az arc melegítése infralámpával! Felső fogakat érdemes ellenőriztetni, ert azok gyökereinél levő gyulladás, ciszta gyakran oka az arcüreg-gyulladásnak! (és persze, antibiotikumot is érdemes szedni...)

Barbcsi
Ha nektek úgy jó, akkor aludjon veletek Bence! Azt nézd, hogy neked, neki mi a jó!!!!

Claire
Sokat gondolok rátok! Jobbulást!
Karácsonyi ajándék: mindenféle játék :wink:

Csibuc
Hogy van Korinna?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Segítek anyának csomagolni... :wink:
(apa elutazik egy hétre :cry: :cry: :cry: :cry: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

túl vagyunk a védőnőn és egy nagy sétán! sajnos azt mondta a védőnő is (én is ezt érzem), hogy ez a mennyiségű tejcsi kevés a lánynak, és ezért ébred ennyit éjjel... de már csak egy hónapot kell kibírni, szoptassam továbbra is és pótoljak... aztán jöhet a hozzátáplálás 4 hós kora után...

hát nem így terveztem, mert 6 hónapos koráig csak szoptatni szerettem volna, de hát ez van... most meg kell próbálnom elfogadni ezt a helyzetet... :? sajnos ez a betegség betett nekünk...

de legalább nincs kakiprobléma! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Ircsi: köszönjük szépen, sokkal jobban van a kislányom. Ma csupa mosoly volt, egész nap fülig ért a szája :lol: :lol: :lol: Katus nagyon édi a képen :D

Tünde: megértem hogy piszok nehéz, én is így éreztem amikor nem tudtam szoptatni. De ez van sajnos, ha kell a tápi akkor nincsen mit tenni ;)

woody: Korinna is ezt a tápot kapja egy hete, úgy tűnik beválik, jobb mint a Humana amit előtte evett (a Humana-tól bukott néha, igaz nem rendszeresen, de előfordult. Sőt mindennapos volt az öklendezés-visszanyelés -> na ezt az amit nem produkált az elmúlt héten egyszer sem amióta a BEBA-t eszi + megemeltük az ágyát). A játékállványon én is gondolkodom, de bevallom még nem néztem utána. Ti már néztetek valahol?

bekri: nekem gyermekkoromban volt arcüreg-leszívásom. Nem akarlak elkeseríteni, de a mai napig megmaradt bennem valami igazán rossz élményként :( Jobbulást!

claire: aztaaa, Joni milyen szép súlyú lett :shock: :shock: Korinnám a lányodhoz hasonló súlyban van, most 4500 gr

barbcsi: köszi, ari vagy. Örülök, hogy Bence szépen fejlődik, puszi az oltásos combikra!

napsi: Boriszka nagyob helyes és jó husiban van ;)

vanilla: gratu az eljegyzéshez :)
Vendég

Tündi,mi is így vagyunk,ez van,majd eszik bőven a sok finomságot amit főzünk nekik...

Ircsi,utazás: :? biztos nagyon fog hiányozni...Csajos hét lesz...

Woody,igen,Tomi is igen nehezen szívja ki az üvegből ezt a tápit...de lehet ezért nem fájt a hasa tegnap...passz...kiderül...

evilany

Köszi a véleményeket! Én most egy "babatornáztató" nevű állványt néztem ki nekik, ami kivételesen nem műanyag, hanem fa! Csak szívem szerint nem várnám meg vele a karácsonyt! Meg néztem ilyen zenélő izét, van egy régi, azt szeretik, csak már kicsit betegeskedik.

Ajándék választás: tőlünk megkérdezik a nagyszülők, vagy adnak nekünk pénzt, amit erre szánnak, h vegyük meg mi a gyerekeknek, igaz az plusz "melo", de olyat kap, amit jónak látunk. Egyéb rokonoktól változó, de azért így a zöme jó. Sőt a nagyobb gyerekeink írnak, illetve rajzolnak az angyalnak, kiteszik az ablakba.... így tudjuk, mire vágyínának, aztán próbáljuk felkötni a szárnyainkat :?

mikulás csoki: elkerülhetelen. Pedig már a nagyszülőket átállítottuk aszalt gyümire, meg ha mikicsomag, akkor is inkább kevesebb, de vmi minőségi csoki, nem "tejbevonó massza". de van ugye ovi, suli, stb...
Én advventi naptárként egy füzért szoktam gyártani a nagyobbaknak, mindennapra vmi apróság...még nem is tudom, idén hogy szerzem be. Ha járkálok a városban, sokszor év közben veszek már bele dolgokat, de most örülök, ha 1x elrohanok beszerző útra... (kb 80 db apróság a szem cukortól a jópofa radírig mindenféle...)

Köszönjük, tényleg szépen híznak. Mikor hazajöttünk, kicsit aggóddtam, mert a kórházban hiába ettek rendes mennyiségeket, nem híztak. Itthon aztán visszaálltunk az igényszerintire, és szépen megindultak. Eleinte többször szoptak, de hagytam, biztos ez felszaporította a tejcsit, én hagyom őket éjjel is. Noémi így is jó nagyokat alszik már, Joni változó.
sztem az anyatej könnyebben emészthető, így hamarabb megéhezik, de én inkább többször hagyom, amíg szépen híznak így nem kell más.

Ircsi: 1 hét csajbuli??? :lol: Na, vicc volt, bírjátok ki, hamar elmegy az! :)

Még volt vmi, de elfelejtettem ....

claire
claire

Sziasztok!

Sajna tegnap "lemorzsolódtam" :(
Gergő hamar felkelt...és igényelte a törődést :)
Hát igen...meg van az esti alvások böjtje napközben :)
De ez így a jó :)

Ünnepelteknek Boldogat! (Utólag is)

Babák nagyon szépek,aranyosak...és meg lehetne őket zabálni! :)

Írtam tegnap gyorsan a blogba egy keveset :)
Aki gondolja olvassa :)
Gergő megtanult "köpködni".
Mármint direktből csinálja már :)
...és még nevet is rajta a kis bogyó :)

Ma ismét Pécs...(busszal asszem-apa nem visz be :( )
Majd csak vasárnap jövünk haza.
Ha minden igaz akkor szombaton felkerül rám a G betű is....szeretnék egy csillagot a vállamra-aminek a "fénye" látszik...kiderül mi lesz belőle :)

Cicc-Gratula! Sok boldogságot... :) (tudom már megvan) :P

Tünde-Ha mégis kocsival mennék valamely okból kifolyólag akkor beviszem a szőnyeget...de előtte rád csörizek :)
Tápin ne aggódj! Ha muszáj...hát muszáj... :(
Attól még szép érett,egészséges csajszi lesz Zoé :)
Nem kevesebbek semmivel a többieknél (szopizós) a tápos babák!
Ezt remélem nem veszi senki zokon!!!!

Évi-Köszönöm az ajánlatot...lehet élni fogok vele-de ez a körülményektől függ...melyik ismi lesz otthon,illetve ki "szalonképes" :D
Sajnálom ,hogy Tomi nem igen szeresse a tápit :(

Pótlás:
Nekünk nagyon bejön a sárgabarack-alma kombináció :)
Sütőtököt kibukta (bár mindenből visszajön kevéske)-(eleve bukós fajta a drága még mindig)
Sárgarépa se ízlik neki...
Csak a desszertek :)
Van ízlése a csávónak :)

Amiért leginkább nem tudok jönni:
Na megyek penészölni :(
Ezért menekülök be Pécsre.....rengeteg ruhát dobtam ki (maradt 2db nadrágom,3db pulcsim és 5 pólóm)....a szekrény tiszta penész volt belülről...pedig állandóan szellőztetem ,a ruhák nem vizesen (nyirkosan vannak elrakva)...és mégis.
Hála istennek Gergőm cuccai nem a mi szekrényünkben vannak...azoknak nincs bajuk!
Előbb -utóbb feladom!
Nem bírom!
Anyuéknál meleg,biztonság és páramentesség van-na de nem nyavajgok!!!

De van nyugtatóm...kissé ingerlékeny vagyok ezek miatt :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt
Csillag,gondjaitok: :? :( :( mindig jön valami???....
Gergő édes lehet!

Tali akkor ez utáni hétfőn lesz?(asszem 29?)

Clarika?...Dia???

Megvolt a 2.hasfájás nélküli éjszakánk!!!
Kép nem tudom minek köszönhetjük,vagy van e oka,tegnap is kakilt rendesen napközben,meg kapott tápit is este is(20-at ivott kb)szerintem az is segít. Este evett 18:00-kor,elaludt 20:00-kor,kelt enni 1-kor és fél 5-kor.Mint egy Kisangyal!!

Anyám egyik cicája beteg,vesedaganata van,hirtelen lerobbant,úgy néz ki ez a vég már,anyám meg annyira kivan...még apámon sincs túl...erre a cica...hiába ez apám kedvenc macskája volt,nagyon szerették egymást,úgy néz ki utánamegy :cry:

Ma vendégeim lesznek,2 volt munkatárs,holnap meg szerintem elmegyünk a mamához,mert kivan szegény...

evilany

Boldog névnapot a Gergőknek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönjük szépen Gergő nevében is! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Köszi mindenkinek, már sokkal jobban vagyok. Komolyan mondom, az orrporszívó az egyik legklasszabb találmány! Most már nem fáj - gyanítom, hogy csak azért fájt, mert nekem tuti nagyon le volt rakódva és be volt gyulladva :oops: bocsánat...

Ircsi, köszi a tippeket, majd kipróbálom az oldalfekvést is. Fogakkal elvileg minden oké, de amúgy is időszerű lesz egy rutin-látogatás. Meg gondoltam, kellene egy röntgen az arcüregről, homloküregről.

Ircsi, párodnak jó utat - munkaútra megy? Nektek meg szép napokat kettesben, sok programmal!

CSillag, Isten éltesse Gergőt! És együttérzek veled a minibetűkkel írtak miatt...

Olyan hülye vagyok, egyik ismerősöm babájának volt ilyen tejcukor-érzékenysége, de nem gondoltam rá. Pedig eszembe juthatott volna, és nincs ez a sok szenvedés...

Évi, vidítsátok föl anyudat Tomival... Nagyon nehéz lehet neki...

Claire, izgalmasan hangzik ez az állvány és nem csodálom, ha minél előbb szeretnéd bevetni. Ha most kivételesen az ő esetükben cserélne a Mikulás és a Jézuska? :oops:

bekri

sziasztok!

Csillag ok! :wink: :lol:

Bekri igen, a porszívózás alapban nem szabad, hogy fájjon... ha fáj, akkor ott gyulladás van... :( jobbulást!

Gergők, nagyon boldog névnapot!!!

túl vagyunk a 3 hós oltásokon, 6000 gramm és 62 cm a lányzó! :lol:
és a dokinéni mondta, hogy lehet hozzátáplálni (alma, majd őszibarack), szóval miután hazaértünk, rögtön reszeltem is az almát és kapta a levét... :wink: :lol: vicces volt! csak cuppogott.... semmi extra reakció, de ez valószínű a cebion cseppek miatt van, mert annak sokkal intenzívebb az íze... majd kíváncsi vagyok pár nap múlva a magához az almareszelékhez mit szól... már holnap kaphatná, de én várok pár napot...

Kép
gtunde75

Csak kukk, sziasztok!

Még élek, majd jövök ha összeszedtem magam....nincs gond, csak a fejem fáj...

Ünnepelteknek boldogat: Gergő, Bende és a többiek :D

Pussz,

királylány

Sziasztok!

Gergőknek nagyon boldog névnapot kívánok!

Évi, örülök, hogy Tomikával egyre könnyebb dolgotok van! Édesanyád cicáját sajnálom... :cry:

Ircsi, remélem hamar el fog telni az apa nélküli egy hét! Gondolok Rátok! Édes a kis csöppség a bőrönd tetején! Apa nem akarta becsomagolni és magával vinni???!!! :lol:

Csillag sajnálom, hogy ennyi nyavaja előjön nálatok! Fel a fejjel, minden rendeződni fog!

Bekri jobbulást kívánok!

Voltunk védőnőnél, Boriszkám 7300 gramm és 67 cm!!!!!!!!!
A vizsgálat végén közölte a védőnőnk, hogy "Évi, ugye tudod, hogy Borisz nem három hónapos szintjén van? Nem csak testileg, hanem szellemileg is sokkal fejletteb a koránál."
Nem akartam neki mondani, hogy naná, hogy tudom! Hát én foglalkozok vele!!! :-)
Na mindegy egyébként egy tünemény a védőnőnk, nagyon szeretem!
Persze már megint bejöttek vagy hárman megcsodálni! :-)
Jó érzés ez egy anyának... Istenem, miből is maradnék ki, ha nem lenne gyerekem...

Egyébként nálunk a BCG oltás helyén szinte semmit sem lehet sem látni, sem érezni!!!! Abban reménykedek, hogy fél éves korára csak előjön valami, ha addig semmi, akkor újraoltás... Na, az kéne még!!!!!!! Így is 25-én megyünk megint oltásra... Már most sajnálom a kisfiam!

Kép
napsugar1123

Az előző üzenetet kétszer küldte el... :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.11.17 15:29-kor.

Kép
napsugar1123

Gergő babák boldog nevetek napját!!

Küldtem pár érdekeset a g-re ma.

Napsi,bizony,dagad a kebel mikor csodálják a gyermeket.Kivéve mint pl ma kendőben vittem,jött szembe egy látásból ismerős,vicceskedett,"jajj él még a gyerek? Úgy bebugyolálta,nem fulladt meg?"mi lehetne erre a megfelelő válasz,töprengtem,nem,már nem él?????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nálunk a bcg nagy piros búb még mindig.

evilany

Az idiótája!!! A heves vérmérsékletemet ismerve, elküldtem volna a fenébe...

Kép
napsugar1123

Sziasztok!!!

Évi, de jó volt látni!!! Meg persze kis Tomikát! Olyan cukker volt!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Csillag: Gergőnek boldogat!!!

Helyzet nálunk: tejcs nem tudom miért de nemsok, nem is termelődik gyorsan...(óránként ), leginkább este és reggel sok. Eddig 3. napja 2 étkezés volt tápszer, delehet hogy ma 3is lesz.... :(( szomorka vagyok emiatt, én szoptatni akartam

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Nagyon rossz Ádám nélkül :cry:
Alighanem nem lesz egy nyugodt pillanatom sem, amíg haza nem ér :oops: :cry:

Claire
Én is inkább szoptatok gyakrabban, nappal is, éjjel is, így termelődik elegendő... és nem kell mást adnom Katusnak...

Csillag
Nagy puszi a köpködősnek :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Évi
Szegény cica :cry:

Bekri
Ha a trutyi van lerakódva, akkor ACC, vagy valami hasonló szer jó lehet még, mert az segít elfolyósítani, könnyebben kiürül... és bőségesen igyál folyadékot... (jó a nasopax orrspray is)

Napsugár
Apának eszébe sem jutott, hogy mi is menjünk vele... (nem egészen biztonságos helyre ment :? )

Mares
Ha szoptatni akarsz, akkor 24-48 órára zárj ki minden zavaró tényezőt... bújjatok össze Gergővel, szopizzatok nagyon gyakran...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]N írta:lombikbabaagyon rossz Ádám nélkül :cry:
Alighanem nem lesz egy nyugodt pillanatom sem, amíg haza nem ér :oops: :cry:

Napsugár
Apának eszébe sem jutott, hogy mi is menjünk vele... (nem egészen biztonságos helyre ment :? )

Ú, ez nem hangzik valami túl jól! Tőlünk keletebbre ment? De ne aggódj, tudod, Katus érzi! És a tejcsidnek se tenne jót! :wink:

Kép
napsugar1123

Ircsi :( :( együttérzek!!
Azért remélem nincs veszélyben?

evilany

Ircsi: valahogy megéreztem, amit üzentél :) amikor leírtam a bajomat, szépen magamhoz vettem GErgőt, és mint régen ( mert ez kimarad pár napja) összebújtam vele és aludtunk egy jót, most keltem, ő még aluszik, de lassan megetetem, próbálom ciciből először! Tényleg, előző evésnél megevett 40 et ciciből, tudom az kevés, majd a tápszerből 70et, aztán mint a sakál üvöltött és még metolt 40et. NEm sok ez? Persze után akkorát de akkorát kakil, én szerintem a kis drága vagy 4-5 almot letett... még kibontva a pelenkázón is! Aztán nyühögött, de kaját nem adtam, gondoltam fáradt, akkor bújtam vele össze, és igazam lett, alszik.

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Névnaposoknak és szülinaposoknak is nagyon sok boldogságot! Utólag is!

Apa itthon volt 5 napot, és kihasználtuk a szép időt, így sokat csavarogtunk, esténként azért olvasgattam, de be-be aludtam közbe... :oops:

Évi
Jó olvasni, hogy nyugisak az éjszakáitok! :)

Csillag!
Köpködésen jót mosolyogtam. :)

Rékám eddig is tömködte a szájába a pelust, öklét na meg amit ért, de tegnap nagyon brutálra kapcsolt!
Tömi, közben morog, majd üvölt! Nagyon sajnálom szegényt, biztos nagyon fájhat neki.
Holnap megyünk oltásra, majd megemlítem a dr. néninek, hogy olvastam, hogy adható ilyen esetben naponta max 3X fél Germicid C kúp....
Mondjuk csak akkor adnék neki mikor látom, hogy totál kivan.
Éjjel is van, hogy 1-2x felÜVÖLT... :(

Az alvása is nagyon felületes, napközben nagyon nehezen alszik el, egyszer fél órára délelött, majd délután mikor már kidől a fáradtságtól 2-3 órát, de mikor felkel szegényem visít!!!!

10 perceket szopizik, szerintem brutálgyorsan kislukkolja a tejcsit, mert fájhat az evés is.... :cry:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Mares
Tejcsi szempontjából is jó, ha összebújtok, ha összeér a bőrötök... és legalább te is pihensz kicsit... nem stresszelsz...
Elvileg: 150ml/kg a napi adag...
Nem mindig a kajáért sírnak, van, mikor ANYA kell nekik. Majmocskák :lol: :wink:

Clárika
Én megpróbálnám a fájdalomcsillapítót. (kaphatnak már pl. nurofen, panadol szirupot is)

Napsugár
Igen, keletebbre ment.
Az eszem tudja, hogy Katus megérzi, hogy negatív hatással lehet a tejtermelésemre... de akkor is aggódom :oops: :cry:

Évi
Afganisztánban elég veszélyes most... :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Fogad :cry:
Pl. Augmentint szedhetsz rá, ha kell antibiotikum (az nagyon jó a szájüregi fertőzéseknél és szoptatás alatt is lehet szedni)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Köszönjük szépen a gyógypuszikat!!! :wink: Sajnos Bence hője 37,8 lett tegnap, bár neki még így is szuper jókedve volt -eszméletlen, mennyire kemény legény :D- de jobbnak láttuk, ha kap fél kúpot. (egészet is kaphatna, de a doktornő azt mondta, hogy csak 38 fok feletti láznál kapja). Ettől délután aludt egy jó nagyot, estére már le is ment szerencsére.

Ma 8tól délután 4ig áramszünet lesz nálunk, úgyhogy nem tudok jönni, azért is írok most gyorsan, meg délután megyünk a start-számlát intézni Bencének, már csak alá kell írni a papírokat. Ugye akinek a barátnője ott dolgozik, mindent el tud intézni nekünk... :wink: Ráadásul a munkatársa, aki csinálja, az utcánkban lakik :), barátnőm hozta a papírokat, tegnapelőtt vittünk neki mindent, tegnapra már készen is lettek a dolgok, ma már csak alá kell írni, minden elő van készítve. Mivel a bankszámláink is annál a banknál vannak, így egy kalap alatt a névváltozást is be tudom jelenteni!

Ja, most mindent tudok a start számláról, barátnőm mindent elmondott, akinek esetleg kérdése van, nyugodtan írjon priviben, szívesen segítek! :)

Olyan jó volt, babáztunk is, bár Bence végig aludta, de azért a barátosnéjával megint megcsodálták egymást! :D :lol: 8 hónapos a kislánya, már mászik és amin a legjobban meglepődtem: ha kapaszkodik valamibe, valakibe fel tud állni! :shock: :roll: 8) Kicsit dumcsiztunk is, jól esett megint eszmecserézni. :wink: Már hiányoztak. :oops: Hiába, sajnos mostanában mi is, ők is csak gyors sétára megyünk ilyen hülye időben, meg hamar is sötétedik. :(

Gergőknek nagyon boldog névnapot utólag is!

Kép

Kép
barbcsi

Bekri! Jó újra jönni! :wink: Örülök, hogy jobban vagy! Szerintem is a foga, bár a doktornő szerint extrém ritka 3 hónaposan a fogzás, mégis egyre többet hallom, hogy ennyi idősen lesz foga a babáknak... Hát meglátjuk. De tényleg nagyon fehér az ínye, néha szopizni is nehezen akar, ha az ujjam elkapja, és beveszi a szájába, nyomja az ínyéhez, úgy masszírozza, rágókát is elfogadta, alvása is megváltozott, ömlik a nyála, fehér az ínye, de ezeket már írtam, szóval tünetek vannak, meglátjuk, fogacska mikor lesz. :)

Dia! Jó, hogy jelentkeztél! Már írni akartam, mi van veled!

Ircsi! Sajnálom, hogy apa veszélyes helyre megy, de minden rendben lesz, gondolj erre! Katusnak is arra van szüksége, hogy ne aggódj, mert ha megérzi rajtad, megijed! Az 1 hét reméljük hamar elrepül!

Évi! Szegény anyud! :( Tomival vidítsátok tényleg fel! Fogad sajnálom! :( :cry: Hasfájós éjszakához gratulálok! :D

Mares! Egyet értek Ircsivel! Összebújás, gyakori szopi és lesz ott tejcsi! :wink:

Clárika! Szegény Réka! Néha Bence is teljesen ilyen, mint ahogy írtad Rékát, és én úgy sajnálom! :( :(

Kép

Kép
barbcsi

Napsi! Szép méretek! :wink: Nálunk bcg hege pozitív!

Évi! Majd leírom g-re, mi a helyzet, csak mindjárt nem lesz áram. Milyen idióta emberek vannak! :evil: :evil: (kendős beszólás)

Csillag! Minibetűkkel írtak :arrow: sajnálom! :(

Na megyek is, aztán délután igyekszem jelentkezni és reagálni még!

Ja, ajándékok: Most tudtam meg, hogy van Veszprémben egy jó kis játéknagyker, ahol szinte fél áron lehet hozzájutni játékokhoz, a kereskedők is ott veszik, csak ráteszik a hasznot még! Így oda megyünk, és majd valami hasznos játékot kap a Bence és persze sok sok téli ruhát és mindent, ami szükséges! Mármint hogy nem csak tőlünk, hanem a rokonoktól is :arrow: én megmondtam mindenkinek, legyen kedves előbb velünk tárgyalni, mi tudjuk mire van szüksége és így elkerülhető, hogy több ugyanolyat kapjunk, meg olyat, ami felesleges. (eddig betartotta mindenki, amikor ajándékot hozott! :wink: Meg majd február-március környékén úgyis lesz egy nagy beruházásunk: etetőszék meg gyerekülés...

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
barbcsi

Életjel minden ünnepeltnek sok boldogat utólag is!!!
És köszönöm a sok jó kívánságot!!

Ircsi sajnálom,hogy egyedül vagytok nagyon rossz lehet főleg ideges vagy és tudom milyen érzés tudod nem szabad de még is belülről jön,remélem nem árt majd tejcsi ügyben,és Ádám hamar haza jön,Katus csoda szép még mindig!!!

Évi ha nincs a baba net még Lili mindig szenved hisz itt ajánlotta az anyuka a gyógyszert igaz 3 éves kortól ajálják,de csak amiat mert rágótabletta,fogad remélem rendben jön,örülök,hogy Tomi jó baba,és sok sikert továbbra is,macsekot sajnálom nagyon :cry: :cry: :cry:

Berki arcüreg nem semmi dolog tudom nekem is volt,én aloe verat használtam rá mert műár semmi nem volt jó piros krém nagyon csíp mint az őrült,de viszont,felszagatta úgy hogy két nap alatt meggyógyult pedig nagyon brutál volt,ha gondolod megadod priviben a címed és küldök neked jövőhéten egy kicsit próbáld meg tuti segítene most azért ne adj ki 4000 ft-ot nekünk bejött,szívesen segítek!!!

Dia remélem semmi komoly baj nekem is folyton fáj a fejem sajnos!!

Szilvás???

Barbcsi szép nagyok vagytok és sajnálom a kelést biztos nehéz lehet,mi jövőhéten kapjuk a szurit!!!

Mi meg vagyunk Lili kapja a gyógyit nagyon keveset fáj a foga és 3,5 hósan kezdjük izlelni az izeket,muszály tejem is kevesebb van,plussz pótlásnak csak ezt tudom most kipróbálni tápi továbra sem kell neki!!!Elvagyunk imád ölbe lenni,ezt az én csuklóm nem nagyon bírja tévézni is szeret hol ölben hol a hintában,együtt fürdünk viszem magammal mikor én megyek pihenőszékbe be és ő nézelődik míg én zuhanyzok,nagyon bírja így legalább nem sír,és én is nyugodtabb vagyok,együtt járunk minden hova bevásárlás,bank,posta,mindenhova viszem magammal,sokat vagyunk uton,együtt főzünk ő ül a pihenőszékben az asztalon én főzök,még nem tudom mi lesz a karácsonyi ajándék most kapott hintátt,meg vettem neki spirált amin sok-kis csörgő játék van meg zenélő is nem tudom valami majd lesz a fa alatt,amit szeretne..... :lol: :lol:

Akinek nem írta mert gyenge az eszem és elfelejtettem bocsánat,de nagy puszi minden babának és mamának!!!

Kép
bévi

Vanilla sok boldogságosat nektek!!!

Tina mi újság hogy vagy/vagytok???

Maccs még mindig hiányollak :cry: :cry: :cry:

Kép
bévi

Brika remélem olvasod a topikot,és a gondjaid is megoldódnak lassan ha tudsz azért gyere!!!

Én még most megyek vissza a dokihoz amióta szültem :oops: :oops: :oops: szégyen nem szégyen eddig ugy ki voltam merülve alig éltem és még a wcre sem volt időm eljutni,szinte most úgy érzem lassan össze szokunk Lilivel,most jön a fog dolog rág mindent van alvó pelusa anyukám szoktatta rá és a két hüvelyk uját szopizza egyszere nagyon cuki!!!!!

Kép
bévi

Nah a laptető régen egy babát akarunk topikban jót jelentet babát,remélem nálam nem nagyon félek mert ugye volt egy esett de adja az isten annak akinek nincs :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
bévi

Sziasztok

hol is kezdjem annyi mesélni valóm van közben vissza is olvasok habár most tényleg nincs sok :( mindenkit lefoglal a babája :).

napsi :tök jók a képek :)

barbcsi : Nálunk is Bence ujjab műsora sikongat de akkorákat :) ,oltásra puszi

Ircsi . nálunk Bence csak kiságyban hajlandó éjjel aludni , nappal letehetem bár hová csak hason legyen ez a lényeg .Nálunk a baba kocsi a mumus ordít benne :( de bezzeg a kengurut imádja :) , Sajnálom hogy egyedül vagytok és nyugi nem lesz semmi apa hamar haza jön .

Nálunk az éjszakai alvás úgy van ha elalszik fél 8 körül akkor hajnali 5 kor kel eszik egyet és alszik tovább , de ha este fél 9 körül alszik el akkor alszik reggel 8-ig érdekes :shock: de ez van mondjuk nekem kényelmes mind a 2 változat:).

Légzés figyelőnk megy neki nappal bár hol alszik de én mindig a kiságyába teszem és már tudja ha ott fekszik alvás nincs játék :)

tegnap megkaptuk a 3 hó. oltás meg sem mukkant vigyorgott a doktor nénire :) mérték megint és 7 kiló 43 deka :shock: kis sózsák :) de megdicsérték szépen fejlődik és nagyon jó az anya tejem .

jaaaa és képzeljétek felkért a doktor néni hogy adjak anyatejet másik babának ha van a TB fizeti mondom naná tejem annyi van mind a fene hála istennek így jól járunk mind de főleg a kis baba mert mivel kora szülött 35 hétre lett meg most 2 hónapos és csak 3 kilós és a doktor néni felírta neki az anya tejet ,szegénykém nagyon pici de majd én felhizlalom a tejemmel :) és én is jól járok mert kell a pénz mivel az exem nem fizeti a gyerek tart. 2 hónapja már :( amúgy az előbb vitték el a tejemet 600 ml furcsa érzés volt .

Fogacska : nagyon elszélesedett az ínyünk meg is mutattam doktor néninek aki azt mondta kibújhat bár mikor de el is húzódhat :( ettől nem lettem okosabb ezt én is tudtam de nagyon érdes már neki és a nyála csurog a lufiakt fújjuk ezerrel és az öklünket vagy az ujjunkat dugjuk a szánkba úgy hogy hajrá ...:)

evilany nálunk is tanuló kutyus lesz a fa alatt kereszt anyáéktól azt fog kapni :) húgoméktól már megkaptuk itt voltak a hétvégén a keresztelőn:) bébi komp nagyon jól el is van benne a kis piszok de még kicsi ahhoz hogy abban játsszon a gerince miatt.

csillag
: először is nyugi ,nálunk is Benci van amit kiköp annak amit kap pótlásnak de az alma -burgonya a nyerő nálunk azt bezzeg megeszi :) , szerei a sütő tököt de csak anya tejjel és csak amit én sütök de én meg nem szeretem alig lehet kimosni az előkékből :( Gergő manónak boldog névnapot ismét itt is :)

bcg : nálunk meg van a hege nem kell újra oltani azt mondta doktor néni :)

ja megvan Benci baba kötvénye végre megcsináltuk :) :shock:

na jó most már befejezem mert az én írásommal telik meg 1 oldal :oops: :oops:

csak még annyit jövő héten teszik fel a spirálom félek egy picit de muszáj valahogy védekezni inkább egy spirál mint egy abortusz :? :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

És egy pár kép Bencéről :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

írok apának msn-en siessen haza :)
Kép
Így szeretem a kis kacsám :)
Kép
így szoktam nézelődni :)
Kép
befókuszáltam egy picit :)
Kép
ez az amit nekem még nem szabad :( bébi kompozni
Kép
én egy igazai angyal vagyok főleg ezzel a nézéssel :)
Kép
általában így ébredek :)
Kép

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!
Ircsi! Párod hipp-hopp hazarepül kis családjához, kitartást, addig meg pozitív búrát küldünk rá!

TV: már többször előkerült, h szereti nézni a bébi a TV-t, meg a monitort, stb. Nem tudom mennyir tudjátok, azért írom ide, hogy nagyon árt az idegrendszerük fejlődésének!!!! Függetlenül attól, hogy mit néz! Persze tudom, van, hogy az ember TV előtt ülve szoptat, vagy netezik a gyereke feje mögött -mint most én :oops: - , meg ez a korosztály nem tud már képernyők , számítógépek nélkül felnőni, ezzel együtt fontosnak tartom megemlíteni. Ma a szakemberek ezt fontos tényezőnek tartják a figyelem-magatartás-tanulási zavarok kialakulásában.

A másik, ami lassan tudom, h előkerül: bébikomp: nagyon rosszat tesz a gyerek mozgás fejlődésének, ami szoros kapcsolatban áll szintén az idegrendszer fejlődésével. Sokat kell szabadon mozognia, sokat kell őket ringatni, forgatni, hintáztatni, és kivárni, míg önállóan meg tud bizonyos mozdulatokat csinálni. A bébikomp nagyon bekavar ebbe!

Claire
claire

Sziasztok!

Clárika, Barbcsi: szegény babók!!! már most jöhet a foguk???

Csillag: apróbetűs -> ezek után én meg sem szólalok!!!

Ircsi: köszike a tanácsokat!sajna a mai 2. evésnél 2 ciciből evett 50et, majd sírás és még kb 60 tápszert benyomott. Persze a sok kaja eredméye a délutáni NAGY adag kaksika..

Abban tudnátok segíteni h Gergőnek ebben a korban mit kell tudnia???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: