A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Cumi/ujjszopás
Vélemények megoszlanak. Mindegyiknek van előnye-hátránya. Egészséges pszichés fejlődésnél a függőség kisgyerekkorban megszűnik...

Egy fontos megismerési folyamat, hogy mindent a szájába vesz... és örömszerzés. (Freud fejlődéselmélete szerint ebben a korban az elsődleges erogén zóna a száj :wink: )

Noel cumizik, szopja az ujját is, sokszor együtt a kettőt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Szopis babáknál azt olvastam, hogy a szopi technikát ronthatja a cumizás... :cry:
Vendég

Az orális szakasz

- Az orális fázisban a legfőbb szerep az erogén szájzónának jut, mivel a csecsemő elsődleges érdeklődési köre kezdetben a táplálékfelvételre irányul, ez fő örömforrása, s ezt az élvezetet hamar megtanulja leválasztani erről a feltételéről.

- E szakasz két alfázisa az orális bekebelezés (1-6 hónap) és az orál-szadisztikus (6 hónap után) szakasz; e két időszak közti minőségi különbséget Freud abban látja, hogy csupán az orál-szadisztikus fázisban jelenik meg az anyamellhez fűződő viszonyban az ambivalencia érzése, mely a következő fejlődési szakaszban teljesedik ki.

- Orális fixációt okoz, ha az anya nem akkor ad enni a gyerekének, amikor az szeretné, vagy ha a gyerek sírását kajával vagy cumizással szünteti meg. Ekkor a gyerek azt fogja megszokni, hogy feszültség esetén azonnal enni kell, és ez megrögződés felnőttkorban is érvényesül az életében. Orális fixáció okozhatja a dohányzásra való hajlamot, de akár a mértéktelen beszédre való igényt, vagy a túlzott hiszékenységet is. Az orál-szadisztikus fázis fixációja a másokat szüntelenül cikiző beszéd, az orál-agresszívé pedig a mások előtt történő folyamatos káromkodás szokása.

http://egyuttbukunk.freeblog.hu/archive ... 091019-en/
Vendég

Az én véleményem: ha a cumi megnyugtatja, mért ne adjuk neki oda? Nem fog cumival iskolába menni. A cumi 5-6 éves korig elfogadható és a fejlődésben nem gátolja.
Hunorka, etetés után fél órával már elfogadja, van, hogy "kéri" a cumit, elalszik és kiköpi. Ha ez kell neki a kis boldogságához este... :)
Amikor éhes, eszi a kezét, ha nem tudott büfizni és lefekvés után érzi, hogy kell, szintén eszi a kezét, de másképp. Ha a cumi kell neki, mindig nézi a cumit és nyafizik :D

Kata: nem tudom, hol olvastad, hogy a cumi rontja a szopis technikát, de hülyeséget írtak. Pont, hogy a reflex benne van és a cumival gyakorolja. Ezt abban a könyvben olvastuk, ami a csomagban volt. Vagyis nekem nem volt csomag, mert szerdán kellett volna kijönnöm a kórházból de vasárnap átmentem a Péterfibe. A bnőm mutatta, hogy ne aggódjak már a cumizás miatt. És igaza van. Én most kezdek minden téren feloldódni a babával kapcsolatban. Úgy érzem Ő is most kezd igazán oldódni. Kezdjük megismerni egymást.

A sírás is. Azt mondják ha kikapkodjuk a kiságyból, vagy egyből megyünk ha sír, elkényeztetjük. Nem. Pont a bizalom kialakulását segítjük neki, ha minél előbb megyünk és megnyugtatjuk.
Engem mindig hagytak sírni. Na és milyen volt a szüleimmel a kapcsolat? hagyjuk... Nem akarok ebbe a hibába beleesni.
Már tudja a babókám, ha sír, megyek. De nem sír állandóan. Sőt remekül el van egyedül is, ha arról van szó. Mostmár hagy enni, tusolni, és csinálni a dolgomat, mert tudja, ha baj van, megy a mami :) És tudja, hogy játszani is fogunk. Most kezd beállni neki a rendszer, ami még egy hosszú folyamat lesz.

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Cherryke:én azért szoktam hagyni sírni,de CSAK AKKOR,amikor hallom,hogy az a fajta sírás van,ami olyankor van,ha nincs is baj.Amúgy én sem hagyom,de pl. azt hagyom,hogy egyedül képes legyen elaludni.Ha valami miatt nem sikerült időn belül (kb.másfél óra az,amit egyben,nyüglődés nélkül tudunk ébren lenni,utána fárad),és már túlpörgött,akkor segítek neki elaludni.Vagy melléfekszem,vagy kendőbe kötöm,ilyesmi.

Mi is most már kezdjük egymást kiismerni.Tegnap én is nyűgösebb voltam,és ő is levette ezt,mert sokkal sírósabb volt.Amikor Apa megjött,nála megnyugodott,de ez meg pont egy alig alvós nap után volt.Meg hát délelőtt borult a rend a Doki miatt.Érdekes,hogy mennyire ki lehet őket zökkenteni a napjukból.Mi dec.10-én megyünk csípő szűrés-uh-ra,aztán 14-én szurik... :(

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Cherryke!
Én nem vagyok cumi ellenes, és most amit írtál, ad egy kis reményt hogy még elfogadhatja később.
Sok helyen azt is írják hogy eleinte normális a sok szopi, és majd beállítja magának az etetést. Csak nem tudom elhiszem-e ezt?!

Kata1002!
Értem amit írtál, és az a baj attól félek hogy tényleg mindenre a cici a megoldás Lillánál. Ha fáradt,ha éhes, ha szeretet kell...stb.
De hogy tudom erről lenevelni?
Azt nem tudom nézni hogy a 3 órás szopi szünetből, 2,5 órát sírjon. Kicsit szoktam ugyan hagyni, hiszen ez is fejleszti, de azt is tudnia kell hogy nem hagytam cserben, és így nem sokáig hagyom hogy sírjon.
Már azon gondolkodtam keresek a neten szoptatási tanácsadót.
Bár hozzáteszem még mindig nem tudom egy ennyi idős gyereknek mennyit kell figyelgetni dolgokat. És ezek szerint az itteni babák a szopi szünetekben, vagy evési szünetekben, boldogan elnézelődnek??? Sírás meg alig...??!!!

Kép
mók

sziasztok!

Mók, nálunk Máténál kb reggel 6-tól 9-ig tart a hiszti minden reggel. eszik aztán szerintem mivel kialudta magát éjszaka nem hajlandó elaludni, akkor kicsit nézeget, játszunk max félorát, és kezd nyüglödni, akkor a cumi sem kell. az egyedüli dolog ami ilyenkor megnyugtatja a cicizés, de én sem akarom hogy ezt szokja meg. mert ő igazából már nem is szopizik :(. nálunk ugye kell potlást adnom neki és megszokta a cumisüveget meg ki is fejtem neki mert ciciből nem tudott annyit enni folyton bealudt., ezért már a ciciből is ugy akarna enni mint üvegből és csak a bimbót kapja be. a tej megfolyik mindenfele :((. tegnap már a sirás kerülgetett hogy képtelen vok megszoptatni a gyereket. dokinéni mondta hogy azért probáljam meg többször mellre tenni nehogy elmenjen a tejci...de komolyan nekem most már kinszevedés :oops: . meg neki is, mert csak felhergeli magát hogy nem jön a tejci, aztán teljesen befesziti magát :(. szval nem tudom mit csináljak vele :((.
aztán napközben viszonylag többet alszik. este viszont 5-től megint fenn van fürdésig- kb 8óra, és akkor megint megy a nyüglödés... és tök bánt hogy ilyenkor nem tudom mit csin vele :(.

tényleg ti használtok vmilyen párásítót a szobában?

[url=http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/12526.jpg[/img
baumdo
Győr

baumdo: párásítót nem használunk, mivel elég sűrűn mosok, és az a lakásba van teregetve.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam.... már amennyire Gergő engedi

Mók: nálunk sem eszik-alszik baba van.....ne aggódj, pedig Gergő már nagyobb!!! Eszik, nehezen böfizik, fáj pocija, ha leteszem sír-nyűglódik és húzza a lábát a hasijához, aminek bukás a z eredménye.... ha betekerem plédbe és a mellkasomra teszem ott jól el tud aludni, ringatni-járkálni nem kelll hála ég, és ha mázlim van akkor ha leteszem tovább alszik...

esték mondjuk jók, de sajna nem kiságyban hanem a francia ágy másik térfelén alszik....én is jobban vissza tudom neki tenni a cumit, de írigylem azokat akiknél szó nélkül alszik a kiságyban...

cumi: nálunk van, megnyugtatja, alvásnál főleg...

nézelődés: ritka hogy kaja után csak úgy nézelődik...

valakinek tanács a fentiekre?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

baumdo: levegőn sem érzi jól magát Máté?

sissy: 1etértek, minden buta vizsgálat megbontja a napjukat... csípőszűrésre mi jövő 7en megyünk félek is, mit csináltak ott vele?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

ma ritka rossz napja van, 2 etetés között szeenved, előbb totál bealudt a cicin, letettem, 5 perc felébredt, üvöltött, semmi se volt jó, most ismét cicin és eszik...ááááááááááááááá mit csinálok rosszul??? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok.

Én sem aggódok a cumi miatt!Nem szeretem annyira,de ha Bazsit megnyugtatja akkor inkább adom neki!Nálunk is inkább csak alvásnál kell neki olyankor látom ,h gyorsabban álomba zuhan! :) De ahogy elaludt ki is köpi!Van olyan is sokszor amikor nem is kéri!

Most fogok még csak lejutni a konyhába főzni! :? Nagyon fáj a fejem már 3 napja és a szemeimet is úgy érzem mint ha húzódnának befelé!nem tudom mitől lehet ez ,de nagyon rossz!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Előszöris bocs a hosszu eltűnésért de sajnos nem sűrün érek rá mostanában :-( Szó szerint saaját magamra a leginkább nem!
Tudjátok apu beteg, nincs lába és anyu helyett én gondozom és igy a picii mellett nem könnyű ...Ráadásul szünet volt oviba is Attika is velem volt ugyhogy a mult hetem kész káosz de a mostani se lesz másképp...
Mindegy nem megyek bele a gondjaimba nem fárasztok senkit, de majd azért próbálok jönni ennél azért sürűbben :oops:

Rólunk annyit hogy Vivike gyönyörűen fejlődik 150-et eszik Kép alkalmankét :-D Este lefekvés után még mindig megvan az 1-1,5órás hiszti piszti de az éjszakát majdnem átalusszuk és ez nagy könnyebbség!Kiságyban nem szeret, mostis a nagyágyon pihizik,de teszek is róla egy képet, zabálnivaló a tündérem :-D

És Ti hogy vagytok? A babák tündéri szépek, látom megeszik a magukét szépen fejlődik minden baba :-)

Cumi:én annyit szolnék hozzá hogy ezt szerintem a babáknak kell eldönteni szükségük e van a cumira. Én láttam már olyan kiscsecsemőt is akinek egyátalán nem kellett sőt bokákolt tőle. Sőt néha Vivikének sem kell olyankor elteszem, és majd ugyis jelez ha kell neki.

Bumdo:üdv közöttünk utólag! Mi nem használunk párásitot, nincs rá szükség de egyébként nagyon jokat kapni már. Bár nem tudom használ e de ugy hallottam nem hülyeség.

Mók:Lilla nagyon édes! :-) Ne aggodj a szopi miatt. Kéne egy kis szigor szerintem, bár nem akarok beleszolni. Tudom furi még ilyen pici babánál ez a szó, de hidd el kéne. Ha sir tütyüld egy picit, de ne tedd cicire mindig. Tudom idegtépő lesz de le fog rola szokni. Nekem is megfordult e fejemben h mikor nyügi adok neki tápszert, na de nem!! Pedig az megnyugtatja.

Sissy:látom megvolt az első baba mama "hiszti" nálatok is. Jomultkor én kint sirtam Vivi meg bennt. Aztán 5 perc után nem virtam bementem hozzá és együtt sirtunk :-D

Cherryke:cumival kapcsolatban igazad van! Énis pont ezen az állásponton vagyok. Ha kell nekik akkor ugymond szolnak ugyis :-)
A felkapkodás...hát mindenki más. Énis megyek azonnal ha hallom nyűglődni, de nem veszem ki hacsak nem olyan nagyon fájdalmas a sirás. Adok cumit, meg benyomom a zenélőt vagy beszélgetek hozzá. Nálunk megvan a játék ideje :-)

Mi amugy Nov.16-án megyünk Uh vizsgálatra meg hallásra. Aznap este megyek nődokihoz is meg plussz jön a gyerekorvos. Szóval szép éesz a keddi napom. Ma meg viszem aput este neurologushoz mert ugy sejtjük perifériás ideggyulladása lett. Szóval szép a lába mellé még :-(

viszont többet nem tudok visszaolvasni, mennem kell Vivike felkelt itt az ideje a kajának :-) És nekem azt még meg kell csinálni :-( Jó lett volna ezért is szoptatni.

Jók legyetek majd benézek majd. Mindenkinek kitartást akinek gondjai vannak. Idővel megoldodnak ugyis. Mindig ezzel vigasztalom magam :-D

dinuci01

Csajok!

Köszi a megnyugtatásokat. Lehet nem is akkor csak tehetetlennek érzem magamat. Akkor a nyűglődés normális...
Most egyébként épp meghazuttoljuk magunkat mert 8.30 óta alszik. :shock:
Lassan letellik a 3 óra, és akkor jöhet a kajci.

Baumdo!
Szinte ugyan ezen időszakok nálunk is a leggázosabbak Nagyon nehéz, pedig próbálom lekötni, nézelődünk, éneklek, mondókázok, próbálom a cumit dugdosni, meg mindent csak ne akarjon szopizni.
Pihiszék is bejön a képbe ilyenkor.

Kfmares!
Akkor az is megnyugtat hogy nem minden baba nézelődik csak boldogan, és nem csak az enyém ilyen nyűglődős. Persze pár perc nézelődés az rendben. Lilla is szeret rajtam aludni,de ezt egy hete nagyjából beszüntettem , mint ahogy azt is hogy velünk aludjon.
Ugyan megnyugtató volt,de apát a végén már kitúrtuk. És hát én féltem nehogy ráfeküdjek, vagy a paplanom megfojtsa...meg ilyesmi. Azóta éjszakánként, és nappal is többször az ágyában alszik. Na ezt sikerült elérnem. Bár ezt megdumáltam magammal hogy neki is így kényelmesebb.

Kép
mók

Dinuci!

Tuti igazad van,de olyan keservesen sír, és olyan nagyon fáj a szívem érte. De szoktam próbálkozni, csak felveszem, ringatom, cicit nem adok.... Rövidebb időkre elhallgat,de aztán folyt, köv.....

Kép
mók

Dinuci!

Vivike is nagyon édes. Ezek szerint minden gyereknek van valami mániája, a tied szeret nagy ágyon aludni. :D

Kép
mók

Ice: főzés... én még ma a tusolásig se jutottam el... :( mai nap nem valami jó eddig

Dinuci: én is próbáltam a szigort hogy este ágyában aldujon, aminek eredménye hogy 3-6ig betesz kivesz játékot játszottunk és reggelre mint a mosott kaka olyan voltam, tejem persze meg a nem pihenéstől nem sok... szóval így maradt este ágyban, uram meg mivel sajna szegényem sokat kel hajnalban kint alszik a nappaliban, de így is mindenre felébred... pedig azt hittem karácsonyra már "kiköltözhetek" a gyerekszobából és urammal alhatok...

bakker, minden baba mennyit eszik.. nálam a 60-70-80 már soknak mondható... nem értem, talán mert még picike??? mi csak most hagytuk el az egy hónapos vizsgálaton a 3kg-ot.... van kis hurkija, meg növekszik, csak hát csontika, dokinő szerint : "anyukára ütött"

lynn: a mérleg nálam is mumus!!! utálom, főleg hogy ha izeg-mozog a baba és kaja előtt mivel éhes persze hogy izeg mozog mert már a tisztába rakásnál kész ideg hogy kaja kell neki, és van hogy simán 20 al kevesebbet mér vagy többet, pedig van hogy 3szor is mérem egymás után hogy lássam mi van aztán szépen valami matematikai átlagot vonok az értékekből és onnan nézem hogy mennyit eszik... pedig hiperszuper digitális mérleg....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mók:én sem akarok beleszólni,de a babák nem csak a akkor sírnak,ha éhesek.Látod,most sem éhes....Ne add fel,és próbáld ne rögtön cicire tenni!!Ha sír,én sem kapkodom fel rögtön,simizem,énekelek neki,és,ha már nagyon keservesen sír,akkor alvás.Most épp Grillus Vilmost hallgatjuk,már a Paff-on túl vagyunk,pihizik,nézelődik.Lassan kaja,aztán megyünk sétálni.

Délután pl a nandu kendőbe kötve rajtam van,és ott bealszik.Próbálom úgy csinálni,hogy inkább délután legyen ölben többet,mert akkor már nyűgösebb.De a kjában tartjuk a 3 órát,ha nagyon nem megy,akkor esetleg 2 óra 40 perc...De inkább több telik el.Vannak rosszabb napjaik,de nekik a sírás a kommunikációjuk.

Dinuci:kitartás!

Mares:mi rögtön a kiságyába tettük,voltak sírós pediódusok,de én akkor is egyetértek a Suttogó azon részével,hogyha elvileg minden ok,evett,tisztában van,nem görcsöl a poci (az azért látszik ugye),akkor igenis pityereghet kicsit.Én is olyankor sajnálom,de nem akarom elrontani.Ha baj van,akkor meg úgyis számíthat rám!!Persze ennek ellenére van,hogy én is feladom,pl tegnap.... :( De menni kell tovább.Próbálom érzésből csinálni,lehet,hogy nem mindig helyes,de mindenki maga tudja.Hátha segíteni tudunk vele egymásnak.

Szilvi

sissy01

Sissy!
Nem azért rakom cicire mert felkelt, és sírt, hanem mert keservesen sír, és ha felveszem végigporszívózza a szájával a pulcsimat, cicit keresve.Akkor szerinted ilyenkor mit akarhat? Pont mint aki be akarja kapni a cicit.
Mérem azt is hogy mennyit eszik, hátha kevés a tej, de 70-80grammot bevág. Tehát nem lehet kevés, a védőnő szerint ez nem kevés kaja.
Szerintem mondjuk elfogadható mennyiség.

Kép
mók

Csajok!Nincs ötletetek,hogy honnan lehet ingyen gyerek zenéket letölteni?

Szilvi

sissy01

Mók:Nekem azt mondta a doki néni,hogy úgy kell kiszámolni,hogy a súlyát megszorzod 150-nel,és osztod a napi kaja számmal:
pl.ha 3.520 g: 3,52*150, és az eredményt (asszem 520) osztod azzal,hogy hányszor eszik egy nap: ha 520 és 7* eszik,520/7,az asszem kb.75,tehát egy étkezés 75 g,ez átlagolódik,ha egyszer 80,egyszer 60.Tehát ekkor nem valószínű,hogy éhes,nekem azt mondták,szopóreflex is van náluk.Lehet az is,nem?

Szilvi

sissy01

Sissy: igen, olvasom bőszen a Suttogót, de most megetettem, elaldut, letettem, felkelt, felvettem, megnyugtattam, adtam neki baba vizet hogy talán szomjas, letettem, simiztem, aludt, majd 5 perc, felriadt, üvöltés, felveszem, átrakom a kiságyból a nagyra hogy talán ott jó, cumi vissza szájba, elhallgat, kimegyek, üvölt, hagyom, a vége az hogy már bukik is és persze könny hegyek, most a végén felvettem, mellkasomra tettem, leültem vele, elaluldt, letettem az ágyra, most alszik... de hogy eddig mi volt a baj nem tudom.... túl fáradt volt már egyedül aludni??? nekünk a levegőn alvás megy, az bejön neki, de hát esik-esett, kivinni nem tudtam... sajna....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Megvolt a tegnapi vizit. 3810 gramm, ami két alatt fél kiló pluszt jelent. Doki néni szerint ideális gyarapodás, de azért szóljak majd ha úgy érzem hogy nem elég a tejci akkor ir majd fel pótlást.
A kicsi lányt meg tegnap lázasan hoztam haza az oviból...........egy kis bacit bekapott szegényem,azóta szabályosan zárlat alá raktam itthol, és nehezen érti meg hogy most miért nem lehet az öcsike közelébe menni.

A cumi témához csak annyit, hogy a nagyobbik lány nem cumizott, a kicsi még most is.....bár nem állandóan, az Ádinak is van, és ha kell akkor adom neki. Főleg görcs rohamok alatt sokat segit.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Mók, nagyon meg tudlak érteni. Nálunk is megy a pásztázás ezerrel. Én ahhoz próbálom magam tartani, hogy 2- 2,5 órán belül nem adok neki enni, kivéve éjszaka mert nem akarom, hogy mindenkit felkeltsen, de olyankor csak ritkán kér többször. Nézgelődés ilyenkor még csak nagyon rövid ideig van, de ha már 15-20 percet elvan néha, akkor az tök jó. Hát ez egy ilyen időszak. Cumit mi is próbálgatjuk, van hogy kéri, van hogy nem. De mi csak elalváshoz, napközbeni nyűglődéshez nem, mert szerintem így könnyebb leszokni majd (Julinál is így volt).

A sírásról meg: Én sem szeretem sírni hagyni, be is megyek hozzá, de általában kicsit azért várok, ha azt szeretném, hogy aludjon (2-3 perc), mert van hogy magától is elalszik. És hát van, hogy egyszerűen nem tudok menni, mert Julival csinálunk valamit. És igazából nem is akarom, hogy JUli azt érezze, hogy ha Andris bármikor megnyikkan övé az elsőbbség, ő ezt még nem értené meg, és nem is lenne fair. Szóval nehéz néha a döntés, pedig most még anyósom is itt van, meg jönnek majd anyuék jövő héten. Aztán gondolom, még nehezebb lesz.

Most mennem kell, de este még megpróbálok jönni.
Dinuci, Mares, örülök, hogy jöttetek.
Edit

Kép
Kép
etus79

Mares:én sem értettem eddig,hogy,ha 3* teszem a mérlegre egymás után,akkor is van,hogy 10-20 grammokkal többet,vagy kevesebbet mér,pedig ez is digitális.És van,hogy én is átlagolok a végén.... :)

Mares:nekem tegnap volt ilyen,hogy semmi sem volt jó.Persze én sem haladtam itthon sem semmit.

Nem tudom,Ti hogy vagytok vele,de én ma i egész nap,amikor alszik csináltam a dolgom,és olyan végeláthatatlannak tűnik az egész háztartás...... :oops:

Szilvi

sissy01

Sziasztok,

mi is vagyunk, most éppen alszanak, bár Bettina ébredezik.

Mók,
Betti baba már lassan 6 hetes lesz és még mindig keveset nézelődik ha leteszem. Ne izgulj, ahogy nőnek kitolódik a sírás nélküli időszak és jobban ellesznek úgyis, hogy nem kell kézben lenniük. Legalábbis Briginél és most Bettinél is ezt tapasztalom. Nálunk kb 10 percig van el egyedül. A cseresznye alakú cumit próbáltad? Nekünk csak ezt fogadta el Brigi, és nehezen sikerült rászoktatni, biztos azért is nem akarja elhagyni. :lol:

Sissy,
letöltéshez nem tudok hozzászólni, Briginek akartam Thomast letölteni nem sok sikerrel. :roll: Néztem a könyvben, hogy melyiket kötöd meg. Nem érzed úgy, mintha félbe lenne hajtva benne a baba? Nekem nagyon furcsa volt mikor beletettem. Bár lehet, hogy nem teljesen jól csináltam. Majd megnézem még a neten is.

Mares, Dinuci
jó, hogy jöttekek végre!

Andinet,
szépen hízik Ádám baba. Mi is kb ilyen ütemben hízunk. Bettina már majdnem 5 kg.

felébredt a kisebb, megyek majd jövök ha tudok

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Etus!
Köszi a hozzászólást, nagyon örülök hogy nem csak nálunk van porszívó üzemmód....Bár tudom nektek se jó,de legalább nem rontottam el a gyereket.

Kri!
Milyen az a cseresznye alakú cumi?
Vettünk egyeneset AVENT, nagyméretűt, és a NUK1-est amiben van egy kis görbület....
Tényleg nem tudom van-e még más fazon.

Andinet!
Örülök hogy minden rendben nálatok. :D

Lányok!
Hangsúlyozom:NEM LENNÉK A CUMI ELLEN!!!

Kép
mók

Mók,

Briginek a hopp-os cumit vettem:

http://www.enpatikam.hu/jatszocum-csere ... opp-0h-1x/

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

[quote="sissy01"]M írta:sissy01ók:Nekem azt mondta a doki néni,hogy úgy kell kiszámolni,hogy a súlyát megszorzod 150-nel,és osztod a napi kaja számmal:
pl.ha 3.520 g: 3,52*150, és az eredményt (asszem 520) osztod azzal,hogy hányszor eszik egy nap: ha 520 és 7* eszik,520/7,az asszem kb.75,tehát egy étkezés 75 g,ez átlagolódik,ha egyszer 80,egyszer 60.Tehát ekkor nem valószínű,hogy éhes,nekem azt mondták,szopóreflex is van náluk.Lehet az is,nem?

Ezt nekem is mondta a dokinéni, amikor közöltem vele, hogy 70et eszik és van, hogy a 90-100at is megeszi. A számolás alapján 60at ehetne. Na ezen már 1-2 hete túl vagyunk :D Most már csak 70eket eszik, este 80-at, és vanhogy éjjel a 100at, ha 4-5 órát alszik.

Dinuci: de rég láttalak :) Mares is de jó, hogy jöttél :) végre tudunk valamit rólatok is :)

Tusolás: beviszem a babát a pihenőszékben a fürdőbe, magyaráz a falnak én meg letusolok valamikor délelőtt. De ha alszik a kiságyába, akkor én sem tudok tusolni. Akkor csak megmosakszom aztán du vagy este amikor a párom otthon van, letusolok. Ha alszik, akkor szoktam a mosással rendrakással takarítással foglalkozni. Ha fent van, akkor megpróbálom lekötni a figyelmét mindenfélével, hogy ne unatkozzon. Már táncoltunk is :D varázsolunk, mesélek és énekelek neki a fa hangommal :D de tetszik neki :D

Kriszta
Kép
cherryke

Köszi Kri!

Utána nézek. Ezek szerin ez gyógyszertárban kapható?

Kép
mók

Baba torna: van valakinek ilyenje? nagyon érdekelne, mert én is tornáznék már. Nagyon jó pilates dvd-im vannak, meg norbi kickbox. Jó lenne már beleférni a nadrágomba rendesen :D

Kriszta
Kép
cherryke

Kri!

Megnézetem gyógyszertárba, ha nem megy elfogadom a segítségedet. Nem akarlak fölöslegesen fárasztani.
Írok amint tudok valamit.

Kép
mók

Mók, mi most kaptunk egy mamm-os cumit ajándékba rokonoktól. Amit mi vettünk nem szerette, ezzel meg néha egész jól elvan. Asszem tetszik neki hogy latex-es, mert formára kb ugyanolyan (lapos "fogszabályozós"). A latex puhább, és sok baba azt jobban szereti. De ha ébren van és keresgél, én inább nem adok neki cumit, csak ha már álmos, és tudom, hogy még igazán nem lehet éhes.

Kri, te hogy alaltatod a csajokat? mert nekünk most még itt van a nagyi, szóval ő segít a délutáni alvásban, de nem nagyon tudom, hogy legyeen, amikor majd már egyedül leszek. Persze, ha Andris alszik, akkor sima ügy, na de ez elég ritka, hogy ponta akkor aludni, amikor kéne :) Most még alszik, pedig most meg már felkelhetne enni, hogy ne csússzon nagyon későre az esti hami, fürdés.

Mares, nem hinném, hogy bármit rosszul csinálsz. Andris is az éjjel csomószor kikönyörögte magát az ágyból, fél5 és 6 között, mire végre elaludt. És szerintem Gergő nem eszik keveset, ez nem kor hanem inkább súlyfüggő.
EDit

Kép
Kép
etus79

Kriszta
Kép
cherryke

Mares: esőbe is vidd ki, vegyetek esővédőt a babakocsira, nekünk bevált. Meg ha buszon utazok vele, akkor is rárakom az esővédőt, hogy nehogy elkapjon valami nyvaját. Ha fúj a szél, akkor is tudod hazsnálni. Jó dolog.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: kösz hogy hiányoltál! :-) Igaz esőbe is ki lehet vinni a babát igy, de sok kedve nincs az embernek. Pl én akkor vinném igy ki ha már minden kötél szakad :-D Amugy Ti jol vagytok?Köszi a hasfájós tippet!

Etus:nem akarok beleszolni de szerintem a nagyi nélkül is tökéletesen meg fogod tudni oldani a dolgokat! Ügyes nőci vagy Te, és ahogy "ismerlek" nem vagy egy elveszett ember :-)

Kri:kösz neked is hogy örülsz nekem :-) Egyébkánt hadd kérdezem meg, Te szoktad egyedül hagyni Brigit a hugival? Ugy értem hogy kicsit hadd foglalkozzon ő vele? Mert mi már egy ideje engedékenyebbek vagyunk de nem tudom jol teszem e :roll:

Sissy:tényleg nem csak Te vagy igy! :-) Nekem pl itt a 46m2es lakás és mégsem érek semmi végére de komolyan :-( ugy eltelnek a délelőttök hogy csak na aztán mindjárt a déltán is. Zenét, filmet amugy strong dc.-n töltök és bármit le tudok tök ingyenes és gyors! Kérdezz utána kinek lehet meg aki fel tudja rakni neked!

Kfmares: majd kialakul nálatok is! Ez van nincs mit tenni, a védőő is mindig azt kattogja hogy majd kialakul, hát reménykedjünk :-) Sajnálom hogy nem tudsz api melett aludni :-( Reméljük hamarosan visszakerül nálatok is minden a régibe ezen téren!

Andinet:gratula, Ádinak szép sulya van igy 3 hetesen! Ügyesek vagytok!

Csajok: szerintetek udvariatlanság meghivni a nőgyógyimat vacsorára valahova? Persze a párjával együtt. Tudjátok nagyon hálásak vagyunk neki hisz a szülés mellett az életem is megmentette. És nincs annyi pénz amivel ezt meg lehet hálálni, gondoltam ez ,megfelelne. Szerintetek nem ciki?

Nos mennem kell, mert én vagyok az első a fürdőben :-) Utána apa és a gyerkőcök egyszerre.
Tényleg nálatok hogy műkszik a fürcsi és altatás? Főleg ahol több gyerkőc is van?

Jóéjt mindenkinek már csak holnap jövök!

dinuci01

Esőbe kivinni: én csak a kertbe rakom ki, meg ha pont esik amikor ebédért kell menni. Akkor van kapucnim. Amúgy énsem vinném ki, legfeljebb beöltöztetném és szellőztetnék egy nagyot a lakásba. Az is ér annyit, mintha ki lenne víve. Szerintem lesz rá példa, ha nagyon gány idő lesz...

Mares: teljesen jól eszik a babád. Az, hogy nem hízik... passz. Mi okt 12.-én 2110gr-al jöttünk ki a kh-ból, és 8.-án 3100gr volt. Amikor csak anyatejet evett, akkor is 1 hét alatt 200grot hízott.
Próbálj meg pihenni, nehogy elmenjen a tejed a nem alvástól, mint nekem :(
A héten már mi is külön alszunk. Párom 4:45kor kel, és bizony egész nap vezet és nehezeket pakol :( és ha úgy ébred a baba, hogy nagyon éhes, hát elég hangos tud lenni :D És ugye van egy éjjeli 0-1-2 óra körüli etetés és egy hajnali 3-4-5 órai etetés.
Most éjjel 1kor kellett volna ennie, de elaludt 2ig, aztán 5kor evett és 8kor fog. kb... de nem tudok előre tervezni, mert van amikor elalszik 4-5 órát, de van, hogy 2 óra múlva Ő már enni akar.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: én kivittem esőbe is, csak én voltam az utcán babakocsival :) fogtam az esernyőt a bal kezembe a jobb meg a kocsit tolta, jó látvány voltunk :) .... hát igen, rossz api nélkül aludni, de ha nálatok is párod korán kel, nagyon megterhelő nekik hogy a kis drágaságok sírását hallgassák, így is párom simán felébred a másik szobában is...

Kri: hát igen, ritkán de jövök :)

Etus: reménykede, hogy minden rendben lesz és beáll egyszer :)

Cumi: nekünk MAM van, a kezdő csomagba az volt, azt adtam neki, nem volt ráírva hogy nem 0-tól van , és most mikor 1 hónap után újat vettem neki a Brendonba, akkor jöttem rá hogy a kis drágám a 6 hónaposoknak valót szopikázza :) így kisebbel már nem is próbálkoztam, most MAM foszforeszkálós van neki, legalább tudom merre van a cumi meg a kis Gergőm feje éjjel :)

Dinuci: sztem nem gáz, legalább próbáld meg... max ha nagyon szerény ember meg minden , és nem akarja hogy nektek ez "gond" legyen meg kiadás, lehet, hogy finoman elutasítja, de nem hinném hogy azért mert nem menne el, csak van benne jóérzés, és tudja hogy amit csinált, azt máskor is megtenné minden utólagos "ajándék" nélkül... vagy rosszul gondolom? nem ismerem, nem tudom milyen ember...csak én így tennék

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dinuci: csak akkor hívd meg, ha amúgy is olyan a kapcsolatotok. Hisz az a dolga, hogy életet mentsen...

Kriszta
Kép
cherryke

Mi NUK cumit és cumisüvegeket vettünk. Árba is jó és minőségben is.

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Megjöttem pár percre. Autót voltunk átíratni még csak most főzök mert a Vivit is meg kellett etetni, most szokás szerint a mi ágyunkon nézeget :-)Szerintem az a gond a sajátjával h nem lát annyi mindent. még szerencse hogy éjjel elalszik a saját helyén.Sütök kolbászt meg hurkát az hamar megvan, uténa megyünk Attikáért persze egy kis sétét beiktatva :-)
Ti mi jot csináltatok ma? Babák? Tetszik a jo idő gondolom mindenkinek.

Cherryke:hogy érted hogy ha olyan a kapcsolatunk? :roll: Nem baráti ha erre célzol, de jo. Nem az a tipikus orvos féle azt tudni kell. Olyan barátságos amugy is, és akkoris az volt mikor nem adtunk neki semmit. A NUK dolgokat mi is szeretjük, csak az van :-D

Kfmares: ebben igazad van, persze mi csak szeretnénk megháláni amit tett. Egyébként annak idején meghivtuk az esküvőnkre de pechre aznap volt az övék is! :-D De most ez komoly. És oda eljött volna. Hát mit mondjak amugy "jo" neked hogy a párod felkel...Én ébreszthetem :-( Mert muszáj ugyanis ha sir a baba amig én kajcsit csinálok akor attika is felkel. Épp ezért addig valakiek ringatnia kell kicsit.

dinuci01

Sziasztok!

Dinuci, az én férjemet is ébreszteni kell, ha van valami. Iszonyú jó alvókája van. Mondjuk neki csak akkor kell menni, ha épp szoptatok és Juli is felkel, de ez nem gyakori, mert Juli most még másik szobában alszik. Vagyis Andris nem alszik még a gyerekszobában, hanem velünk. De ha beáll az éjszakai evése, akkor ő is megy a gyereszobába :)

Hogy meghívjátok-e, nem tudom. Tényleg nagyon azon múlik, hogy milyen típus, és hogy mennyire lettetek jóban. És elmennétek valahova, vagy te főznél?

Hát szerintem mi is azért ki fogunk menni esőben is, minimum a boltig, mert itt elég sokat esik, és ha nem mennénk, akkor jó sokat lennénk bezárva.

Nappal Andris sem mindig az ágyában alszik. Amikor éberebb időszaka van (pl most), de már álmos egy idő után, akkor én sokszor a szopipárnára teszem, és ott szunyókál. De ez nem olyan mély alvás, ezért ébred fel a saját ágyában szerintem. Ha meg ébren van, akkor szóba sem jön a kiságy, olyankor élvezzük egymás társaságát :)

Holnap délután Juli szülinapi zsúrra hivatalos, úgyhogy Andris marad itthon a mamával meg egy adag lefejt tejjel. REmélem nem lesz gond, de nem akarom még elvinni egy csomó 2-3 éves közé, viszon azt sem szeretném, hogy Juli kimaradjon minden jóból.

Fejéssel kapcsolatban úgy döntöttem, hogy alapjáraton nem fejek, de ha este jó sok marad bent, akkor abból egy kicsit lefejek, egyrészt, hogy éjszaka ne legyen kényelmetlen, másrészt nekem megnyugtató, hogy ilyen esetekre van egy kis tartalék.

Azért jó lenne hallani még sokak felől, Rékus, Lina, Tavasziszél és még sorolhatnám. Gondolom mindenki úszik az árral, de azért ha tudtok, gyeretek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Dinuci: nem nem, nem kel fel , és nem simogatja meg, hiszen a másik szobában van, csak másnap szokta mondani hogy hallotta hogy sírt ... akkor jön át hozzánk ha Gergő összepisilta magát és komplett ruhacsere van és ugye éhes is aminek nagy üvöltés az eredménye olyankor jön át megkérdezni hogy baj van??? áááá dehogy... hajam hullik ki azilyen összepisitől... aztán ráteszem ciccc-re és csönd van... :)

Etus: akkor nappal a babák csak ilyen felületesen alszanak???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Edit,
kérdezted az alvást. Általában szopik Bettina mikor Brigi is készülődik du-n aludni. Odaülünk az ágyára és mesélek neki. Ilyenkor többnyire Bettina vagy eszik vagy a kezemben alszik. Ritkán alszik Bettina amikor Brigi is készülődik aludni.
Nálunk most az esték és az éjszakák katasztrófák és nem Betti baba miatt. Az ő hangját nem is lehet éjjel hallani, csak azt hallom, hogy eszi a kezét és fészkalódik. Brigi bezzeg többször sírva ébred, csak engem hív, Apja most éppen nem jó neki. Valószínű a féltékenység jön így ki rajta. :cry:
Julinak jó szórakozást.

Dinuci,
akkor maradnak kettesben, ha éppen kiszaladok - postás, macskákat eteni - vagy wc-re megyek. De ilyenkor Bettina vagy a pihenőszékben van vagy a kiságyában. Brigi a pelusozásnál próbál segíteni, kipatentolni a ruhát, kibontani a pelusból. De Brigit hosszútávon nem érdekli a hugi. Kicsit beszélget vele és megy a dolgára. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mares, szerintem nappal is van felületesebb meg mélyebb alvás, de vannak az éberebb időszakok, amiket most még nem tudnak ébren "végigcsinálni", és én ilyenkor látom azt, hogy jobb, ha inkább ott alszik, ahol én zajolok. (De ez nem tudományos, csak saját megfigylés :))De biztos vanna jobban alvó babák is. Egyelőre én annak örülök, hogy éjszaka általában könnyen visszalaszik. És szerintem az, hogy nappal nem mindig az ágyában alszik, az az éjszakai ágyban alvást nem befolyásolja, vagyis remélem. Juli sokat aludt a nagyágyban nappal, meg babakocsiban, és éjszaka mégis mindig a saját ágyában volt.

Kri, köszi a választ. És JUli pont úgy van Andrissal, mnit Brigi Bettivel. Néha segít ebben abban, egyszer-egyszer megsimizi, de egyébként van neki fontosabb dolga is :) De szerintem ez így a jó! Nem élik meg nagy változásnak az életükben. És hát igen, valahol meg kijön a feszültség. Bár Juli most nem kel sokat, de ha kell mindig én kellek, és ha épp szoptatok és a férjem megy, mindig azt mondja, hogy "Engedd be Anyát!", mintha gonosz apa nem engedné, hogy anya bejöjjön :)
EDit

Kép
Kép
etus79

Kri!

Megvettük a cumit. Be is vetettem, és fáradt volt működött is 10 percre amíg elaludt, aztán éber volt, már nem fogadta el, de még nem adom fel a dolgot!!!!!
Nálunk apa kezdi megszokni a sírást, mert már második éjszaka hogy nem kel fel.
Lillának egyik cicihisztinél adtam Mecsek teát. Azt szívesen megitta, úgy kb.1 decit. Remélem nem lesz tőle gond, előtte amúgy is pocakfájás volt,de nagyon.
Most megint alszik. :roll:
Legközelebb 17h-kor kaphat cicit. Ma szigorú vagyok! :twisted:
És remélem kitartó......... :oops:

Kép
mók

Mók,
nálunk is kellett idő míg elfogadta. De kitartóan dugdostam vissza a szájába egy ideig. És utána szépen rászokott.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

És a latexet talán jobban is szeretik a babák mint a szilikont.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mares: nem tudom milyen pelust használtok, hogy a ruhája is pisis, de amíg liberot használtunk, hát nálunk is sok ruhacsere volt a pisi miatt. Mióta pamperst használunk, max 1 ruhacsere van. Pedig a libero 2-4, a pampers 2-5 ig van, és a pampers mégis kisebb. Árban ugyanannyira jön ki db-ja. Úgyhogy most a liberokat eltettük ha még nagyobb lesz. Akárki jön hozzánk, mindig liberot hoznak :D annyi van már belőle :D

Na most kiszúrt velem a babó. fél2 óta alszik. 3kor kellett volna ennie, akkor fel is sírt, én meg jól felébredtem, hogy melegítem a cuccost neki. Hát csak álmában sírt fel :D ezért csak fél órát aludtam... Azóta is alszik :D Asszem éjjel baba buli lesz nálunk :D

Kriszta
Kép
cherryke

Kri!
Rajta leszek az ügyön. De ma mondtam a páromnak: nem groteszk hogy mindent megteszek hogy a gyerek rászokjon a cumira???? :shock:

Végül ma kétszer adtam neki teácskát. Boldogan itta. Tehát cumisüveg egy pipa! :roll:

Most megint alszik. Hétvégén 20 fok lesz, lehet ezt érzi...

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: