A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok!

Ma voltam a védőnőnél. Nem sokat csinált, csak a szokásos.

Nektek már befordult a babátok? Mert az enyém olyan vidáman van el keresztbe bennem, és a védő néni kérdezte, hogy befordult-e.

Nyufo te jársz át a másik csapathoz irogatni is? Olyan rég jött írni Bettike, meg Kiscsillag. Tudsz valamit róluk?

KépKép
KépKép
kat78

Szép estét.

Reggel 10-kor mentem el itthonról és most értem haza,ki vagyok.
De megérte,végre vége,sikerült:)De csak felügyelet mellett vezetek:)Mindenkinek köszi a drukkot,hát nem sokon múlott!!!

Snowball

Nem kérdeztem semmi különöset az ultrahangon,mert ez nem egy orvos volt,ráadásul tök beteg volt a nő aki csinálta ott szipogott a zsepibe végig,alig vártam,hogy vége legyen már mert tiszta para vagyok mostanába,hogy jön a rossz idő.
Jó,hogy vettél kabit én még filózok rajta mit csináljak mert terhesség után úgysem venném fel amit most vennék,ismerem magam.Viszont jót tenne a lelkivilágomnak.
Jó,hogy végre aludtál,nekem is a has alá kis párna jött be.

Sajti

Jó,hogy megnyugtatott a doki,kép nincs? :) Amúgy én is olyan lehetek kb.mint Te,annyi minden megfordul néha a fejembe,hogy akkor most ezért meg azért tuti van vele valami,apa itthon már nagyon ki van emiatt akadva.de nem tehetek róla ennyire féltem és kész.Irigy-irigy,én hátulról úgy nézek ki mint egy zsák,pedig nem vagyok egy husos alkat amúgy,engem ez zavar a legjobban,remélem fogom még látni a derekam az életben :?

Kat

Nekem tegnap még be volt fordulva,remélem már így is marad,de még bőven van ideje akár az utolsó hetekben is befordulhat,bár a dokik azt mondják,hogy a 32.hétig szokott,de ez hülyeség,van rá egy csomó ellenpélda.

Nyufó

Jó,hogy nyáron ennyit itt vagytok,gondolom ilyenkor szét szednek a rokonok.25 fok párti vagyok én is de szerintem ez az idei nyár nem volt olyan húzós,legalább is számomra.Amúgy a férjed miatt mentél ki,vagy már kint voltál mikor találkoztatok?Mesélj :)
Tényleg,és mi van a régi babanetes csapattal,mindenki jól van?

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!! Mindenki jól van a régi csapatból, másfél hónap alatt már 2300 bejegyzésnél tartunk, még jobban pörög zártan a topik mint itt, pedig itt is termeltünk rendesen. Én nem értem hogy hogy engedhetnek betegen kismamákkal foglalkozni valakit :twisted: Remélem nem kaptál el semmit! Az idei nyár tényleg egész jó volt, de azért volt pár túl meleg nap is. A férjemmel még otthon találkoztam, együtt jöttünk ki, ő is magyar :D

Kat ne aggódj még befordulhat bőven, hallottam már olyat hogy szülés előtt fordult be. Nagyon drukkolok! Kis-Csillag jól van, Bettike meg remélem mert pár napja hozzánk se írt, de írta előtte hogy sok dolga lesz, biztos ő is jelentkezik majd.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Vegre nem otthon ulok, hanem a parom szalonjaba ucsorgok :D Legalabb lefoglalom magam, mar ketszer festettem at a kormeimet egy oran belul.

csicsi: gratulalok a vizsgadhoz. Ha jol sejtem, akkor mar ennyi is volt, meg van a jogsi, igaz? Nekem sajnos nincsen, majd jovore valamikor muszaj leszek elkezdeni.

Mit gondoltok, fog meg forgolodni a babam odabent? Mar jo ideje lent van a buksija es meg se mozdul. Marmint hogy iranyt valtana :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Bocsi,hogy megint bepofátlankodok, de egy ismerősöm megkért,hogy segítsek eladni neki egy nagyon klassz babakocsit.Mindennel fel van szerelve!

Nézzétek, meg kihagyhatatlan!Köszi és még egyszer bocs!

Kifogástalan állapotban van!Mintha új lenne,pici karcok a vázon a használatból eredően,de azon kívül semmi!Ezek is csak akkor vehetőek észre, ha nagyon odakoncentrálsz.

PEG PEREGO SKATE

Ára: 125.000 Ft

Színe: zöld (green buble)
Mi van benne az árban?

-babakocsi váz
- mózeskosár,ami átalakítható sport ülésnek
-4 db kerék,amiből 2 pumpálható
- 1 db mózeskosár fogantyú
- isofix talp a hordozóhoz
- hordozó
- 2 db adapter
- pelenkázó táska
- lábszák, esővédő, palack tartó, cumisüvegtartó, pumpa

Újan mindez: min. 264.870 Ft!
Megspórolsz: 144.870 Ft-ot, több mint felét.

Akit komolyan érdekel e-mailbe tudok egy csomó gyönyörű képet küldeni róla.

Kisfilm a babakocsi használatáról:

http: //www.youtube.com/watch? v= LxtK-FQdEjY

Írj a : timcike81@yahoo.com

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Köszi a válaszokat, nem aggòdom, hogy keresztbe fekszik, igy is úgyis császár lesz, csak érdekelt. Igaz azt állítják minél később fordul meg, annál kellemetlenebb.
Hétfőn megyek én is a30.heti UHra, ott majd rákérdezek. A hasam megnyugodott, igy azzal semmi. Párom sokkal jobban van, csak pasi és szenved, én meg talán Köszi a válaszokat, nem aggòdom, hogy keresztbe fekszik, igy is úgyis császár lesz, csak érdekelt. Igaz azt állítják minél később fordul meg, annál kellemetlenebb.
Hétfőn megyek én is a30.heti UHra, ott majd rákérdezek. A hasam megnyugodott, igy azzal semmi. Párom sokkal jobban van, csak pasi és szenved, én meg talán kifelé haladok a takonyból

Ma reggel fél7kor született meg a barátnőm első kisfia, Botond 3400g, 54cm. Korábban jött 3 héttel, de már vagy 3 hete ki akart jönni, így sikerül bent tartanai. Elfojt a magzatvize, és nem történt nagyon semmi, majd kapot oxitocint, de végül lejárt a türelmi idő, így császár lett.
A vicc az egészben, hogy 2-3között költöztek be éjjel az új lakásukba, így tegnap mikor beszéltem vele, nagyon bene volt a munkások fogadásában, mndta mennek CTG re pénteken, de semmi, és nem is lesz. Így ő még nem aludt az új, még dobozokkal teli lakásban, mert délutántól a szülőszobán dekkolt.
De a lényeg, hogy eddig minden jól alakult

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!
Elnézést, hogy betolakodok a topikotokba. A 2010. májusi babás fórumról vagyok!Smile
Azért írok, mert a kislányom szekrényét kipakoltam, és találtam egy csomó olyan ruhát amit nem is hordott, vagy éppen nagyon kevésszer volt rajta! Ezeket most szeretném eladni! Ezért gondoltam arra, hogy írok Nektek, hátha valakinek megtetszik valami!

http://picasaweb.google.com/10721864840 ... directlink

Kukkantsatok be. A ruhák mind folt-, szakadás, és dohányfüst mentesek! Nagyon jó állapotban vannak, szinte újak! Akinek tetszik valami írjon, biztos meg tudunk egyezni! Ezen kívül van még egy kismama nadrágom, és egy csomag 2-es Libero pelenkám (46 db-os)! Ha érdekel valami keress bátran.

További boldog babavárást, és még egyszer elnézést kérek! Smile

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Csicsi: Gratulálok a vizsgádhoz!!! :D Nagyon ügyes vagy! Látod, megy ez, még pocakkal is! :lol: Hú, de utálom, ha egy egészségügyi dolgozó náthásan megy be dolgozni, pláne kismamák közé!!!!! Annyira bosszantó, hogy nem bírják felfogni, mi most könnyebben kaphatunk el minden taknyot, viszont nehezebben lábalunk ki belőle! :evil:
Megkérdezem a férjemet, visszahozta-e a képet anyósoméktól, akkor megpróbálom felrakni. A Babó egész végig mocorgott, tehát nem lett túl éles kép róla.. Tényleg, látszik, hogy érzékeny az elektromos dolgokra, ui. hatalmasat rúgott a vizsgálófejbe, bezengte az egész szobát! Büszke is voltam rá! 8)

Nyufó: azért tanultam oroszt középsuliban, mert általánosban végig csak ezt a nyelvet lehetett, aztán középben fel kellett venni a németet (tehát teljesen 0-ról kezdtem..) és az oroszt, vagy a franciát. Mivel a francia is teljesen 0-ról lett volna, inkább az oroszt választottam. Viszont németből 4. év végén le is vizsgáztam középfokra, oroszból meg semmi nem lett... Fel kellene frissíteni, ui. sok volt a 9 év ahhoz, hogy kárba menjen...

Snowball: ma vettek vért tőlem vénából, alig éreztem... (toxoplasmát vizsgáltak..) Gondoltam is Rád közben... A férjem továbbküldte a linket pár ismerősének, azóta egyfolytában "eleven"-ezik... :D

Kat: a dokim azt mondta, az én Babám már lefelé van egy ideje, viszont a másik doki (3d-4d UH-s) szerint kicsit harántban fekszik, tehát pont békén hagyja a húgyhólyagomat, viszont mégsem teljesen haránt, mert akkor szélesebb lennék. viszont nem tudom, így marad-e végig, ui. mostanában elég komoly tornamutatványokat hajt végre bent... :shock: Szerintem ne aggódj, meg tudnak ezek a Babák fordulni a legkisebb helyen is! :wink:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Bocsika, hogy bepofátlankodok de

Eladó egy Viktor Kombi Lux gyerekágy (Faktumban vásárolt) kókuszmatraccal, zenélős forgóval, pelenkázóbetéttel. Irányár: 60 000.-forint. Szegeden található. Megkímélt állapotban, mivel a gyerek inkább köztünk aludt. Most helyhiány miatt szeretnénk eladni.

Érdeklődni priviben vagy a 20/429-4196-os telefonszámon!!!

Stella
stella2007

Sziasztok!

Ma elég nyugis napom van,Petrát elviszik nemsokára egy játszóházba ugrálni én meg benézek az Árkádba,lehet veszek valamit a Bibinek,meg kaját hétvégére.Üresek lettek a napjaim a vezetés nélkül.Tegnap este 7kor felhívott apa,hogy öltözzünk mert elmegyünk vacsizni,mondanom sem kell,pont megfürdött a Pepi is meg én is már pisziben és túl voltunk egy rántott húsos törtkrumplis vacsin,de nem mertem mondani hogy ne,annyira jól esett meg amúgy sose jön haza 9-nél elöbb.Nem nagyon birtam enni,de még az is sok volt,egész éjszaka forgolódtam,reggel meg arra ébredtem hogy majd éhen halok :? Haza fele én vezettem,2x lefulladtam és majdnem nekimentem a beállásnál a póstaládáknak :) Mindig a Bibi szokott ébreszteni,de ma nem.Valamivel nekem is nyugisabb ma,mint szokott.

Snowball

Igen vége,de velem igen rendesek voltak én is tudom,hogy gyakorolnom kell meg egyedül még nem mehetek.
Jó,hogy lefoglaltad magad az üzletbe,nekem már lassan semmihez nincs türelmem,lakkozni meg amúgy sem:)
Szerintem egyre kisebb az esélye annak,hogy forgolódnának,egyre kisebb a helyük,dehát van aki még pördül egyett 39.hetesen is.

Kat

Akkor lassan te tudni fogod már az időpontot is mikor születik a baba,vagy már tudod is?
Ritka,ha császárnál megvárják míg magától beindul.
Jó,hogy jobban vagytok,nekem mostanában a gyomrom nem az igazi,nem mindegy mikor mennyit és mit eszek.
Barátnődnek gartula,szegénynek nem lesz könnyű így haza menni,de gondolom mire haza mennek addig azért valaki vág egy kis rendet,a lényeg hogy a babaával minden rendben.

Nyufó

Azért az jó,hogy Te legalább itt is vagy nem semmi hogy pörögtök odaát,na mindegy ha megunnátok,gyertek vissza :)
Itt is az elején még többen írtak,hogy ők is írnának de remélem ők is jól vannak és majd jelentkeznek.
Hál égnek semmi bajom,még mióta elkezdődött az ovi,(szeptember) Pepi sem hozott haza semmit.Nem akarom elszólni,de meg is vagyok lepődve.De még legalább két hónapot ki kéne így bírni.

Sajti

Ilyenkor még tényleg nem számít hogy fekszik bár én egy kicsit félek hogy néha olyan mozdulatokat levág,hogy a jó kis pozíciójából megfordul.
Mire van ez a toxoplazmás vérvétel?Ez az ellenanyag szűrés?

Lányok,észrevettem,hogy néha kissé lila lesz a szám,de nem fázok vagy ilyesmi.Mitől lehet?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Hat, a mai napra ismet egyedul maradtam itthon. Na de sebaj, mert legalabb a kormeimet rendbe vagtam meg apaval megmosattam tegnap a hajam :D Sooot...este meg vacsit is fozott, es reggel el is mosogatta a koszos edenyeket, amig en aludtam. Tegnap vegre megkaptam a levelet is, amivel visszaigazoltak, hogy mennyi penzt fogok kapni a gyesre, vagy anyasagira, vagy akarminek is hivjak magyarul. Szoval ma olbetett kezzel ulhetek, minden el van intezve. Plusz jol is aludtam.

sajti: Orulok, hogy ennyire tetszik az "eleven"-es video, mikor irsz rola, vagy most hogy vissza olvastam, en is mosolyogtam azon a 2 szerencsetlenen a liftben. Sokszor viszont bosszant, hogy ha a begyepesedett agyu kockas szoknyas skot nem erti az en akcentusomat, pedig nem mondhato hogy magyar akcentusom van, vagy tudomisen hogy milyen, mivel itt tanultam meg fokent a nyelvet. De mostmar ezen is tul leszek lassan, es egyre ritkabban suketelnek :D Csak olyanoknal fordul ez elo, akiknek tenyleg az a tipikus skot nyelvuk van. Fene a szoknyajukat :) Tenyleg, mire valo az a toxoplasma vizsgalat, vagy vervetel? Na igen, en meg mindig latom at atszurt szerencsetlen venamat, ami meg mindig zold szinben virit a kezfejemen. De annyira nem kell sajnalni am, mert en inkabb ezt a modjat "kedvelem", ha vervetelrol van szo. Ha mar simogatjak, tapogatjak a konyokhajlatomat, akkor vilagga tudnek szaladni, mert tudom, ha a szerencsetlen ott megszur, akkor onnan semmi nem fog jonni, ergo meg egy szuras. A minap is ugy elszoritottak a karomat, hogy talaljanak valamit, hogy mar le is zsibbadt, es tiszta lila volt :D

csicsi: az jo, hogy Pepit el tudod valakivel vitetni ugralni egy kicsit, es igy neked is jut egy kis szabadidod. En alapvetoen szeretek egy kicsit egymagamban lenni, viszont igy mar kezd kicsit sok lenni, hogy a parom tenyleg 7 napbol hetet dolgozik, es hianyzik. Mert ugy eddig sokat voltunk egyutt, egy helyen is dolgoztunk. De most, hogy a hotel mellett csinalja a fodraszkodast is ujra, igy nincs szabadnapja. Majd ha megerkezik a baba, akkor csak el fog telni a nap este 6ig :) Egyebkent a lakkozast illetoen: szeretem csinalni a kezemen, es a labamon pedig hianyzik hogy nem tudom megcsinalni magamnak. Mar meg se probalok neki kezdeni, mivel mar a zoknit is eleg fura pozicioban tudom csak felhuzni :D

Az en picikem is eleg csendes ma reggel, de valoszinu azert, mert ejszaka sokat mozgott. Nem aggodom, mert ilyenkor is erzem hogy neha fordul egyet, mikozben almodik :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Kaptam egy aranyosat:

Minden sikeres férfi mögött ott van egy nő

> *Egy este Obama elnök és felesége Michelle elhatározták, hogy valami rendhagyót tesznek, így elmentek egy helyes kis vendéglőbe vacsorázni.
> Miután helyet foglaltak, a vendéglő tulajdonosa megkérte az elnöki titkosszolgálat emberét hadd beszéljen a First Lady-vel egy perc erejéig négyszemközt. Az engedélyt megkapta és egy percig társalgott az elnök feleségével.*
> *Vacsora közben Obama megkérdezte Michelle-t miért akart ennyire beszélgetni vele a tulaj. Az asszony elmondta, hogy tinédzser korukban a fiú őrülten szerelemes volt belé.*
> Obama elgondolkodva megjegyezte: Látod, ha annak idején őt választottad volna, most te lennél ennek a helyes kis vendéglőnek a tulajdonosa"
> Mire Michelle rávágta: Nem, ha annak idején őt választottam volna, most ő lenne az elnök !

Snowball hajrá jogsi, akkor itt fogod csinálni? Legalább nem zavar be az otthoni tapasztalat a másik oldallal. Mikor kijöttünk 8 éve vezettem otthon, azért kellett szokni. Örülj neki hogy jó irányban van a babód, ne is forduljon most már meg!

Kat nem semmi a barátnődnél a helyzet, jó lehet egy újszülöttel dobozokba hazamenni. Most kéne egy baráti összefogás és addig a dobozokból lakást varázsolni amíg a kórházban vannak. Bár a csajszi se semmi, ha már hetek óta ki akart jönni a baba, akkor elég laza ő is, hogy ezt bevállalta.

Sajti én biztos hagynám veszni a 9 évet mint még többet belefeccöljek az oroszba, brr. Nem értem hogy nálad általánosban miért csak az orosz volt amikor csak egy év van köztünk és én talán két évet talnultam oroszt, utána már angolt tanultam, fura :shock:

Csicsi nem semmi hogy neked ilyen későn jár haza apa, akkor mikor találkoztok, hétvégén? Aranyos volt tőle a vacsi, de szólhatott volna előbb is :lol: Viszont ha sokat eszek este én is marha éhes vagyok már reggel egyből. Azért az nagy mák hogy még nem hozott haza semmit a kiscsajszid az oviból, erős kis szervezete van. Drukkolok hogy ne is hozzon, rossz így terhesen betegnek lenni hogy nem nagyon lehet gyógyszert szedni.

Snowball az kemény lehet hogy 7 napból 7 napot dolgozik apa, akkor nem sokat vagytok ti se együtt. A toxoplazmát itt nem nézik, de otthon igen. A lakosság nagy része átesett már rajta, macskától, nyers hústól, földből kaphatod el ha pl. kesztyű nélkül kertészkedsz. Rád veszélytelen de a magzatban komoly károkat tehet, még vetéléshez is vezethet. Ha már átestél rajta (vérvételből tudják kimutatni) nem kapod el újra, de aki nem esett még át rajta annak a terhesség alatt többször szűrik, mert ha elkapod de azonnal kezelik akkor jók az esélyei a babának.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Csicsi: a szád lehet lila attól is, hogy az emésztésed nem megfelelő. A belek állapota szokott tükröződni az ajkakon, tehát ha valami pang bent, az látszik kint is.. Gondolom, nem olyan nagyon erős liláról van szó, hanem csak lila árnyalatról..
A toxoplazmózis: "a Toxoplasma gondii valódi egysejtű, sejten belül élősködő kórokozóval történő fertőzés. Az esetek döntő többsége (80-90%) tünetmentes formában zajlik. Jelentőségét az adja meg, hogy a méhlepényen áthatolva a magzatnál agyvelő-gyulladást okozhat, ezért csak a terhesség alatt bekövetkező friss fertőzés lehet veszélyes. A fertőzés többnyire a macskák székletének szóródásával következik be, ezért macskatartók körében magasabb a védettek aránya. Előfordulhat még fertőzöttség nem kellően sült, főtt birka- vagy disznóhús fogyasztásával, a szennyezett föld szájüregbe kerülésével, vértranszfúzióval vagy szervátültetéssel is. A betegség emberről emberre nem terjed. A macska ürülékével szennyezett talaj akár 1 évig is fertőzésforrást jelenthet."

Ezt mindig szűrik terhesség alatt, de ha már túlestél rajta, az az egész életedre védettséget nyújt. Nem veszélyes, csak babavárási időszakban. Nem vagyok nagyon macskapárti, ezért kell 4 hetente vérvételre járnom...

Snowball: tök jó, hogy megjöttek a papírjaid! :) Egy gonddal kevesebb! Ami a körmözést stb. illeti, én már egyre nehezebben tudok lehajolni.. Amióta nehezebb, azóta természetesen mindent leejtek.. Tehát Apa jön utánam, és szedi fel a cuccokat... :lol:

Nyufó: Ez az Obamás történet tényleg nagyon jó!! :D ... és mennyire igaz! Az oroszt azért tanultam ennyi ideig, mert nem volt más... Vidéki iskolában nem túl sok lehetőség volt.. Így is a középsuliban szembesültem azzal, hogy mennyire hiányos volt az általános sulis tanításunk, ui. ott a legjobbak között voltam, középben pedig a legrosszabbak között... Elég nagy meló volt, mire felhoztam magam addig, hogy egyáltalán el tudjak menni fősuliba... Most látom, hogy amíg ettem a borsólevesemet, már írtál a toxoplazmáról! :) Nem baj, azért én is bemásoltam pár dolgot.

KépKép
sajti

Sziasztok!

Mostanában kicsit el voltam tünve, de minden rendben van. Csak apa feltett egy játékot a gépre és én általában délután, este ülők le a gép elé, de olyankor mostanában nagyon bele merült a játékba. Napközben meg van feladatom tavaly karira kaptam egy 500 db.os puzzle.t és kb. a feléig se jutottam év közben vele, de állandóan mondta apa, hogy soha többet ne vesz ilyet nekem mert biztos nem tetszik, pedig csak időm nem volt rá. Most neki álltam, és mindjárt kész is. A héten még a kis ruhákat amiket kaptunk mostam ki bár még van egy adag így is hátra, jövő héten pedig majd lehet miket vasalni.A héten voltam nődokinál szerencsére minden rendben bár most nem csinált uh.ot mert volt az a 28.héten. Akkor még nem volt befordulva, de nem is izgulok emiatt majd még megnézi a 36. héten és majd meglátjuk. Mostanában olyan jó idő volt, hogy ma végre neki áltunk ablakokat pucolni, végre ezen is túl vagyunk.

CSicsi: gratulálok a jogsidhoz, még én is csak felügyelet mellett vezetek máshogy nem is merek sajna egyedül még mindig nem igazán tudok parkolni.
Nagyon aranyos a kislányod, két lány a barátnőmnek ez a vágya, biztos mindkettő idővel az ujjuk köré csavarja a pasikat.
Nagyon aranyos volt a párodtól, hogy elmentetek ketten vacsizni.
Szép a bordür is ami a picinek lesz.

Nyufó:
nagyon szépek a kari díszek amit csináltál hát lassan el kell kezdeni az ajándék vásárlást is.
Nagyon szép helyen voltatok, itt kár, hogy nincs hasonló sem. Mi jövő héten megyünk Ópusztaszerre

Panni:nagyon jól bírtad az éjszakát a félegy azért nem éppen korai időpont.Azért én már nem vállalom be a magas sarkú csizmát bár eddig sem volt nagyon a kedvencem.

Hát nekem mostanában illetve ezen a héten elégé mozgékony a babikám nagyon sokat mocorog egész nap. Szerencsére éjszakánként hagy aludni, de nappal mint egy kis körhinta forog ide oda.
Toxoplazmát nekem eddig csak az elején néztek akkor minden rendeben volt azóta viszont nem volt ilyen a vérvételes papirjaimon.
Streptococus vizsgálat a következő ami a 35. héten lesz most arra leszek kíváncsi, hogy minden rendben legyen.

Kép
hendyala

Sziasztok!

Igen tudom a császár időpontját 2011.jan.3. Remélem ő is így akarja. Nem várják meg míg ki akar jönni, de nem bűnom.

Barátnőm esetében segítenek neki , mármint a papának kipakolni. A keresztlányom születésekor is így volt,én két napig pakoltam, vezényeltem a takarítókat, mostam, vasaltam, és így tudtak hazajönni a saját otthonukba.

Az én gyomorom sem mindig jó, ma is kikészült, és állandóan ég, és azt gondolom, hogy ki akar jönni minden. De tegnap meg semmi nem volt. Nekem keresztbe fekszik, így nem is rúgdossa nagyon a gyomrom, vagy legalább is így gondolom

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért! A 2009. novemberi topicból vagyok, s el szeretném adni a kb 2 hónapot használt GIRAFFE CLUB babakocsinkat hordozóval együtt. BKV-zás miatt cseréltük le egy kisebbre. Én nagyon szerettem, nagyon könnyen irányítható. S a többi jellemzője:

- Újszülöttkortól használható
- minkét irányból tolható babakocsi
- 5 pontos biztonsági öv
- elől bolygó kereke, melyek fixálhatóak is
- aluvázas szerkezet
- lapra csukható
- alul nagy bevásárló kosár
- kupolatető, rajta ablak és tároló zseb
- vízszintesig dönthető háttámla
- Tartozékai: 0-13kg-ig autósülés is, lábzsák, esővédő

Ár: 30.000Ft

Érd: priviben

Kép Kép

Judit

Kép
petra09

nyufo: hat nem olyan jo, hogy a parom ilyen sokat dolgozik. De mindig probalom magam valamivel lekotni. Mikor a hotelben van, akkor csak 3ig dologzik, viszont ha a szalonban, akkor este 6ig. Meg mindig azt mondom, hogy lehetne ettol rosszabb is. Legalabb van idonk, hogy hianyozzunk egymasnak. Ma egesz jol lefoglaltam magam, egesz nap takaritottam, sutottem, foztem. Plusz meg a garbrobban is rendet raktam. Mire eszbe kaptam, azt vettem eszre, hogy mar majdnem 6 ora, es meg a krumpli puremmel meg sehol nem tartok. Nos, macska nincs a kozelemben. Mar hallottam a macska karos hatasairol mielott kismama lettem, es mikor meglatogattam a haziorvost elso alkalommal kismama ugyben, szinte elso kerdes kozott volt, hogy van-e macskank. Pedig nagy allatbarat vagyok, de most a baba az elso, es a kettonk egeszsege. Egyedul a folyadek bevitelre kell jobban odafigyelnem, mert nem erzem, ha szomjas vagyok, igy kepes vagyok elsunnyogni az ivast. Az Obama sztori aranyos volt :)

sajti: neked is koszonom a kisbeszamolot a toxoplasmarol. Te nem orvosnak keszultel annak idejen? :) Vagy csak szimplan tajekozott vagy?! minden esetre le a kalappal, ugyes vagy es felkeszult. Szerintem tul sok az aggodas a kismamak korul. Edesanyaink meg nagyanyaink idejen sehol nem tartott az orvostudomany a mostanihoz kepest, es megis egeszsegesek lettunk. Amit en latok, az a ket veglet: itt szinte allig foglalkoznak velunk, vagyis en szeretnem, ha egy kicsiket jobban oda lenne rank figyelve. Pl. orvos engem belulrol nem vizsgalt meg, otthon pedig ha jol tudom, az az elso dolog, hogy a nogyogyasz bekukkant. Viszont otthon ilyen-olyen plusz vizsgalatok, es neha tul gyakori vedono es orvos latogatas megy. Valahol a ketto kozott lenne idealis. Na mindegy, nem szabad ezen filizofalni, a lenyeg: ISTENI AZ ALMAS-FAHEJAS MUFFIN!!!! Ma sutottem, es nagyon nyami lett. Koszi a receptet ;)

Azt hiszem mara ennyi, ideje picit ledolni. Az interneten tudom nezni az rtl klub majdnem osszes musorat, ilyenkor azzal szorakoztatom magam 8)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Hendyala: üdv újra a fedélzeten!! :D Látom, Ti sem unatkoztok... A puzzle (1500 db-os..), még nálunk sincs összerakva... :wink:
Az én Babóm most kicsit punnyadt.. Mocorog ugyan, de úgy látszik, ma megint pihenős napot tart. Remélem, minden rendben van Vele! Ablakpucolás?? De jó Nektek! Nekünk még ablakunk sincs, azaz, még nem rakták be az új ablakokat, tehát még a régiek vannak! De szerencsére hétfőn, vagy kedden már kifestik a kisebb szobát, ahol a Babóval fogunk majd aludni! Streptococcus vizsgálat? Erre én is rákérdezek, ui. még nem szólt a védőnő..

Snowball: a toxoplazmás dolgokat őszintén szólva egyszerűen bemásoltam egy másik weboldalról, mert én nem tudtam volna ennyire jól leírni.. :wink: Az orvosos dolgon már mostanában kezdtem el gondolkodni, de szerintem már lekéstem róla.. Ilyen idős korban már csak max. természetgyógyász lehet az emberből..
Igen, Anyum is ezt mondta, hogy az ő idejükben még UH sem volt, mégis itt vagyunk.. Szerintem a túl sok infó, és a túl gyors információáramlás a probléma... Ja, meg persze a net! :lol:
Örülök, hogy ízlett a muffin!! :lol: Próbáld ki a csokisat is, ma este én azt sütöttem + cannellonit. Ja, és Anyum küldött brokkolikrémlevest... és még én csodálkozom, ha ma punnyad a gyerek... :oops:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Szombaton kimostam az összes babaruhát, a héten majd vasalom, szóval most már én is elkezdtem azért a készülődést. Pénteken vettünk újszülött pelenkát meg óriás betétet is. Azért most már közeledünk-közeledünk.

Sajti nem baj hogy bedupláztad a toxoplazma infót, a tied konkrétabb, én csak fejből írtam.

Hendyala most olvasom hogy neked is a vasalás lesz programon a héten :lol: Tuti én több részletben csinálom meg, mert három mosásnyi adag van és a vasalás nem tartozik a kedvenc tevékenységem közé :lol: Az ajándékok vásárlása még gondolatban sincs, pedig nem ártana mert már most is nyűgös mászkálni, mi lesz később. Ópusztaszer is szép, a körkép nagyon jó!

Snowball ez az én szövegem hogy az ideális az angol és a magyar között lenne :lol: Ugyanezt gondolom hogy az itteni túl kevés, az otthoni meg túl sok.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

nagyon el vagyunk csendesedve. De orulok, hogy mindenki talal maganak elfoglaltsagot. Anyu ram azt mondta, hogy tipikus kismama dolgokat szoktam csinalni, pl kepes vagyok egy delelottot eltolteni a gep elott, es nezem az interneten az RTL klub musorait. A hirado, fokusz es baratok kozt azert musorra van nalam tuzve minden nap, plusz hetvegente az x faktor :D Sosem voltam tv fuggo, most sem vagyok az, de muszaj valamit csinalnom.

nyufo: En meg nem mostam ki semmit, mert attol felek, hogy januar kozepeig-vegeig szekreny szaguak lesznek a ruhak. Mivel a komod is uj, uj szagu a belseje, es tuti atvenne a kis ruhai a szagot. A kisagyat is majd szerintem majd apa elintezi, amig a korhazba leszunk, maximum az agynemut mosom ki neki addigra.

Ti haznaltok majd parnat a kisagyban? Persze nem nagy tollparnara gondoltam, hanem kis pici laposra. Nem lenne szivem csak ugy lefektetni a Babat a csupasz agyba.

Egyebkent velunk minden rendben, ejszaka bulizott a pici lanyom odabent, nagyon forgolodott. Nappal eleg csendeske, viszont ejszaka annal inkabb aktivabb. Nem leszunk igy joban :D Az utobbi ket napban nem igazan kapok levegot. Nagyon szorul a mellkasom, mar nyomja valoszinu a mehem rendesen. Plusz ejszakankent (ahogy hallottam a visszajelzest a paromtol...) ciki vagy sem, de horkolok borzasztoan. Reggelre ennek eredmenyekent pedig bedugul az orrom es kiszarad a torkom. A lepcsozest sem birom ugy, mint 1-2 hettel ezelott, feluton meg szoktam allni egy kis pihenore. Tegnap vicces modon inkabb apa olbe kapott el felhozott az utolso emeleten :D

Ki mennyit szedett eddig magara? En az eslo 3-4 honapig szinte nullat, vagy maximum egy kilot, viszont az utobbi harom honap alatt felszedtem osszesen 8-9 kg-t :shock: . Januarig mar jo lenne, ha max meg vagy 5-ot szednek fel, mert ugyan mashol nem latszik a suly valtozas, a fenekem lett nagyobb, es meg a bor is megszakadt rajta. Annyira koncentraltam a pocakomra, azt kremeztem, hogy ott ne legyen csik, hogy kiment a fejembol a fenekemet kremezni. Es tessek, meg lett az eredmenye. Nem veszes, most mar kenem ejjel nappal, remelem hasznal majd valamit. :cry:

sajti: sosem keso elkezdeni tanulni!!! Megannyi peldat hallottam mar, hogy az ember idos fejjel vegezte el az egyetemet. Ha tenlyeg erdekel az ilyesmi, akkor erdemes lenne tanulni. Majd kiprobalom a csokis meggyes muffint is, viszont ahhoz szerintem igencsak vadasznom kell meggyet valahonnan. Nyufo esetleg tud ebben segiteni, hogy hol es milyen kiszerelesben lehet kapni. Eddig nem volt meggyre szuksegem, es meg se fordult a fejemben, hogy itt nincs, vagy lehet van. De ahogy igy vegigmentem a sorok kozott, eszrevettem hogy egy arva befottet sem lehet latni, max konzervet :D Tegnap lencsefozeleket foztem. Olyan jol esett, pedig otthon soha meg nem ettem volna, vagy kipattant volna a fejembol, hogy ezt egyek ebedre. Eleg fiatal haziasszony vagyok, meg csak most bontogatom a szarnyaimat, de buszke vagyok magamra, mert latom, hogy sok itteni magyar lany csak vegez munkaban, hazamegy es nem foz, nem csinal semmit. Inkabb esznek valami kesz vagy gors kajat. Nekem lesulne a kepemrol a bor, ha a paromnak nem tudnek fozni, vagy meg az indittatas sem lenne bennem :?

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Elég pörgősre sikerült a hétvége amikor nekiálltam írni,mindig akkor indultunk valahova.Voltam az ex munkahelyemen,beszereztük a Brendonból a párologtatót és a fürdőkád állványt,amit nem is akartam de olyan mély a kádunk,hogy szerintem sérvet kapnánk mire m,egfürdetnénk a picit.
Már tényleg nem kell sok minden és ezt sajnálom nagyom,mert legalább ez lefoglalt és úgy élveztem a nézelődést meg a vásárólgatást :)
Voltam ma védőnőnél,odaadte az anyaságihoz az igazolást a kelengye listákat és bejelentette,hogy jövőhét kedden akkor jönne hozzánk :? Mondta,hogy megnézi mi van meg a babónak és hova érkezik,marha jó mert pont jövőhéten festünk de szinte éreztem,hogy kispécizi azt a hetet,de nem is érdekel.
Mi jól vagyunk,Bibi nagyon elvan,pörög egész nap a pocakban.
És jelentem VAN BAL SZALLAGOM is,tegnap éjszaka megfordulás közben begörcsölt minde két oldalán a méhemnek egyszerre azt hittem elüvöltöm magam.Éreztem pénteken enyhe méhösszehúzódást is,hétfőn megyek orvoshoz kivi vagyok mit mond.

Snowball

Most mért a védőnő és 10kg-nál tartok ami remélem már nem lesz sokkal több,de én az első 12 hétben egyből felkaptam 4-5 kilót,pont fordítva mint nálad.
Ne aggódj a csík miatt,ahogy vissza mész az eredeti súlyodra és kened,szinte láthatatlan lesz.Legalább is én ezzel kábítom magam.Nekem sem megy úgy már semmi mint eddig ha sokat beszélek,kapkodom közben a levegőt :) És én is megkaptam,hogy szuszogok éjjel,dehát ez van.Jó,hogy így állsz a főzéshez szerintem egy babának is fontos,hogy inkább otthoni főzelékeket egyen majd késöbb.

Nyufó

Hát igen mostmár tényleg hamarosan itt a mi időnk,jövő hónapban lehet sokunk már meg is szül.Már úgy várom :)
Jó,hogy szinte kész vagy mindennel,így tényleg a végén már csak pihenned kell majd és a Regivel foglalkozhatsz.Amíg nincs kifesteve a baba szoba addig nem kezdek el mosni,de utánna minden a helyére kerül nálunk is.
Hát sajnos a sok munka miatt sokat szomorkodom,nehéz hozzászokni,hogy egyedül vagyok itthon,de nemsokára remélem lesz aki lefoglal :)

Sajti

Kössz az infót,nincs macskánk meg nagyon nem is találkozuk velük,pláne nem az almukkal de jó tudni,sógornőméknek van macskájuk 2 is,de mi nem bírjuk a cicákat annyira és alergiám van ráadásul,állandóan folyik mindenem és viszket a szájpadlásom ha ott vagyunk.Most lesz 34 hetesen az utolsó vérvételem,kiváncsi leszek nézik e.

Hendyala

Jó,hogy jól vagytok és mozgékony a pici.Te hányadik hétben vagy?
Tök jó,hogy így lefoglalod magad bár lenne ennyi türelmem valamihez.
Az ablak pucolásról eszembe judtattad,hogy nekem is kéne :?
Látom te is mosod már a babarucikat,lassan meg pakoljuk a korházi cuccokat.

Kat

Jó,hogy segítesz a barátnődnek rendes tőled.Sajnos ez a gyomor brobléma már szerintem a végéig kitart,bár egész jó napjaim voltak mostanában.Akkor már neked is csak max.8 hét.Beszereztetek már mindent?

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: nekem meg van mit beszerezni, de a legfontosabbak mar megvannak ;) De ahogy ez eddig is volt, majd ha latom hogy mar mindenki ruhakat mos es vasal, meg korhazi cuccot pakol ossze, akkor majd en is eszbe kapok, hogy nekem is lassan kellene. Januar 23 a datumunk, es nekem ez meg olyam hihetetlen messzinek tunik, es mikor irtad hogy lehet nehanyonk mar meg fog szulni decemberben, igencsak osszeszorult a gyomrom :shock: En is kerulom a macskakakat, pedig nagy allatbarat vagyok. Ha nem lennek kismama, akkor lehet lenne is valami bundas allatunk, de apa megvigasztalt 5 hallal... aranyos volt tole minden esetre :D Valamelyik este en is felkeltem hogy valami szalag nyulik, de mar szinte fel se figyelek ra (eros tulzas...). Probalok felveni egy jo pozt es visszaalszom. En akkor sikitoztam mikor az elso ilyet ereztem, mert ugye nulla tapasztalattal az ikea parkoloban be is szartam tole... Te mikorra vagy kiirva? Remelem azert te sem szulsz meg decemberben. Ugy erzem hogy en leszek itt az utolso, akinek kibujik majd a Baba :) :roll:

Kép

Kép
snowball

Hahó!

Ma voltam dokinál, de kicsit csalódott voltam. Reggel csörögtek, hbogy műtét miatt inkább 10 helyett 11re menjünk. Időben elindultunk a Váci úton van a Klinika, de baleset volt az Árpád hídon, így az elsp közlekedésre alkalmas híd az Erzsébet híd, de azért odaértünk időben. De akkor még tartott a műtét, így 30perc csúszás volt.
Felfeküdtem az Uh hoz, és boldog voltam, hogy újra látom őt, de sajna én már nem tudok a hátamon feküdni huzamosabb ideig, így rosszul lettem. A doki meg is jegyezte, hogy végre van valami terhes tünetem, mert eddig semmi panaszom nem volt.:)

Így csak a fontos méretek vannak meg, még a súlyát sem sikerült belőni, de az arcát sem láttuk, mert azt hittem elájulok.

De azt mondta a doki, hogy innentől 2hetente kell menni, így egy kicsit könnyebb

A refluxra semmi okosat nem mondott, csak annyit, ha nagyon gáz, van rá gyógyszer, de azt folyamatosan kell szedni. Én még ezt nem akarom. Most a hideg tej segített, csak én nem rajongok a tejért.

A január 3 biztos, ha addig nem akar ő kibújni.

Mi beszereztünk mindent, de egy halomban áll az egyik sarokba, lassan ki kellene alakítani neki a helyét, és mosni, vasalni, de a pakoláshoz apa kell, és ő kicsit Pató Pál úr. Pár dolog nincs meg, de arra van idő. Szombaton megyünk Bécsbe megnézem, hátha ott olcsóbb,vagy több a választék: kiságy , gyerekülés, utazóágy kell még.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Most jöttem haza a szülés felkészítöről. Nagyon jó volt csecsemő gondozás volt a téma. Volt egy csecsemő gondozó Bajcsys és egy védőnő is. Nagyon jó és hasznos dolgokat mondtak. Ha más is szül a Bajcsyban annak mondom, hogy azt mondták a csecsemösőktöl ne várjuk, hogy ők mondanak mindent hanem kérdezni kell mindent.
Viszont megtudtam, hogy a z én védőnőm a leghanyagabb ezt eddig is tudtam, de most már 100%. Kérdezte az aki tartotta az előadást ki az enyém és mikor mondtam, mindent le lehetett olvasni az arcáról.

Sajti:streptococcus a 35. héten kell, hogy legyen ez egy hüvelyi vizsgálat, az orvosod végzi el. Szerencsére kész a puzzle már csak egy megfelelő képkeret kell hozzá és valahogy össze kéne ragasztanom, de még nem tudom mivel.

Nyufó:
vasalni sajna én sem szeretek, de rá kell vennem magam, aztán ki talákni minek hol legyen a helye, lassan kész a kis ágy is bár az sem volt egyszerű, mert kaptuk viszont ebbe nem jó a szabvány matrac és nagy nehezen találtunk helyet ahol nem egy vagyonért vágnak vagy készítenek bele matracot.

Csicsi
most vagyok a 32. héten és én is elviekben jan. 3.ra vagyok kiírva, hát igen kezd egyre közelebbi lenni az időpont, jövő héten én is mindent beszerzek ami a kórházi csomaghoz kell.Én csütörtökön megyek a védőnőhöz, de remélem nem is hozza szóba, hogy kiakar jönni mert csak itt vendégeskedne és magáról meg a családjáról beszélne.Lassan mi is készülünk a Brendonba egy két dolgót venni, bár igaz ma beszaladtam az Árkádban lévőbe mert vettem Hipp Natalt ott a legolcsóbb, de még hiányzik néhány dolog, csak meg akarom várni a jövő heti Baba-mama expot hát ha ott is ki lehet valamit fogni jó áron.
Valaki készül oda ki?

Kép
hendyala

Snowball

Most ráébresztettél,hogy halakat akarok,apa ürölni fog :) Ma este elkezdek vinnyogni érte már kitaláltam hova lehetne tenni :) Tökre hangulatos egy szép kis akvárium,és attól tuti nem kapunk el még egy náthát sem.
Pedig nincs már messze,legalább is én így érzek,hihetetlenül rohan az idő,23.-a nemsokára itt vaqn és utánna már csak 8 hét.Én a menstruáció szerint dec.26 de az ultrahang szerint jan.13 kb.mindig ilyen január eleje időpontokat dob ki,de majd meglátjuk.
Nem hiszem,hogy te lennél az utolsó,pont azt néztem,hogy a dec topikból is már meg van két baba. :)

Kat

Sajnálom,hogy rosszúl lettél,de legalább a babával minden rendben.Meg ha két hetente mész akkor úgyis sűrűbben láthatod.
Ultrahang is lesz mindíg?
Szerintem az én dokim,ugyan úgy 4 hétre hív majd vissza,és lehet majd 36 hetesen veszi le a sreptococcust.Én is gondolkoztam bécsen ugye Győrtől nincs messze mert nekünk meg babakocsi kéne,majd írd meg milyen árak vannak.

Hendyala

Jó lehetett ez a szülésfelkészítő hétfőn megkérdezem itt van e valami ilyesmire még lehetőség.Én nem akarok rosszat mondani senkire de egyetlen negatívum volt számomra a Bajcsyba és az sajnos a csecsemősök voltak.Állandóan morogtak,bár lehet hogy azért mert 20 éves voltam és kérdezni kellett volna tényleg de nekem ezt senki nem mondta.
Miért hanyag a védőnőd?
Én is a kórházi motyót kezdem beszerezni ahogy elnéztem ma a listát abból is kell pár dolog.

Petra vasárnap lesz 7 éves úgyhogy szombaton szülinapozunk,de ha vasárnap nem leszek nyűgös akkor lehet felmegyünk az expora.Vajon ott is vannak kismama hálóingek meg szoptatós melltertó?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Jelentem, kifestettük a szobát, ahol majd a Babóval fogunk aludni! :D Végre történt valami! Már pont kiakadtam ma reggel, hogy még az ablakok sincsenek kicserélve, szekrényeink sincsenek, és már lassan a kórházi cuccokat készítjük össze, erre kaptam a telefont, hogy jönnek a festők... El is intézték, nagyon szép lett a szoba! :D Mialatt festettek, gyorsan összeütöttem egy burgonyakrémlevest és még most este egy kis tejbegrízt... :) Már nagyon régen ettem..

Snowball: én nem fogok semmilyen párnát tenni a kiságyba, max. egy textilpelenkát kissé összehajtva, ui. ilyenkor az a legjobb, ha a baba gerince egyenes, és nem töri meg semmi..
Jaj, de jó, ezek szerint nem csak én horkolok! :D Apa mondta, pedig én meg pont az ő horkolásától nem tudok néha aludni! Kitágultak az erek az orrunkban is! Nekem is ki szokott száradni a torkom! ...és napközben is hangosabban szuszogok! :)
Szerintem kb. eddig 10 kilót szedtem fel, de egyre nehezebben bírom magam.. Észrevettem, hogy több súly nehezedik a "legalsóbb részekre" is, ami néha egy-egy erősebb szúrás formájában jelentkezik.. Nektek nincs ilyen problémátok? Vagy ez lenne a jóslófájás? Gőzöm sincs, milyen az, mert még nem volt...
Főzés: a lányok nálunk is inkább gyors kajákat esznek,viszont én imádok főzni! :) Régebben felvételiztem is egy fősulira, cukrász szakirányra, fel is vettek, csak nem mentem el... Kedvencem a "kreatív főzés", tehát amikor abból főzök, ami itthon van... Na jó, nekem nincs "maradék fürjtojás" a hűtőmben, mint pár nevesebb tévés szakácsnak, de igazán jó kajákat szoktam összeütni maradék "ez+az"-ból...

Krémezés: képzeljétek, az állandó vendégeim: a pöttyök elmúltak!!! De nem ám az orvosi cuccoktól (vagyonba kerültek..), hanem az egyszerű DM-es shea vajas Babylove márkás testápolótól!! Ledöbbentem, ui. kb. 4 nap alatt eltűntek a pöttyök! Az összes! Lehet valami ebben a shea vajban...

Csicsi: ÉLJEN A BAL SZALAG! :lol: Ezek szerint csak meg volt az valahol! :wink: Jól fog jönni a kis fürdőkád, láttam, Tesómnál is milyen sokat jelentett! Meg aztán nagy kádban pici babát fürdetni nem éppen biztonságos dolog.. Legalábbis gondolom...

Kat: most kicsit bekakkantottam, ui. én még most szeretnék elmenni kozmetikushoz, ahol ugyebár minimum 1 órát kell feküdni.. De a lényeg a lényeg, hogy rendben vagytok mindketten! :wink:
Reflux: azt szokták javasolni, hogy 2-3 órával lefekvés előtt már ne egyél-igyál, és tedd magasra a párnát. Sajnos mást nem nagyon tudnak, mert van ugyan rá teakeverék is, de az most felejtős..

Hendyala: köszi az streptococcus infót! Puzzlehoz van speciális ragasztó is, bár én még nem használtam.

Képzeljétek, az én Babóm mostanában nem egyfolytában mocorog, hanem vannak hosszabb alvós időszakai, és rövidebb ébrenlétesek, viszont amikor simogatom a hasam, akkor kitolja a fenekét és a kis hátát (fejjel lefelé, enyhén harántirányban fekszik) úgy, hogy a hasam hirtelen ferde tojás alakú lesz! Nagyon jót szoktunk nevetni az Apjával, nagyon cuki, hogy ennyire igényli a simogatást! Néha persze van egy kis tombolás odabent, de szerintem többet alszik, mint régebben. Vagy csak sokat nőtt, és kevesebb a helye?? Sőt, olyat is szoktam érezni, hogy "lent" kaparászik.. Nagyon érdekes.. és naponta kb. 1x csuklik is..és hajnalban (kb. fél5kor) lesz éhes... Szerintetek ezek normális dolgok? Bízom benne, hogy igen...

KépKép
sajti

Sajti

Nagyon aranyos lehet a babád,szerintem tök jól érzi magát :) Ezek mind normális dolgok :) Nekem is többett alszik már ez a normális,mehát lassan 2 kilósak lesznek.
Nem a mi kádunkba akartam fürdetni :D :D :D
Kádat vettünk csak nem volt hozzá állvány,gondoltam bele rakom a nagy kádba a kis kádat és akkor úgy lett volna,de túl mély a kádunk éa nagyot kéne hajolni,szét menne a derekunk,marha kényelmetlen.
De elkébzeltem a szitut ahogy berakjuk a kis csöpséget a kádba :lol:
Egyébként van aki a csap alá rakja,láttam már olyat is az iwiwen.

Nekünk járt az ágyneműhöz a "kispárna"de nem biztos hogy használni fogom,pedig huzatot is vettem rá :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Snowball a picinek nem kell párna, neki is jobb ha nem gyűrődik semmi a feje alatt. Nekem volt lapos párna de nem használtam, semmi értelme, az nem puha, puhát meg úgyse lehet még. Ne aggódj, olvastam már több helyen hogy a pici nem tartja a pocakban lévő ritmust, szóval attól hogy most éjszaka tombol kint még nem törvényszerű :D Én sokkal többet híztam eddig, először is és most is, lesz mit leadnom. Meggyet sajnos én se találtam még sehol, még konzervben sem, max. cseresznyét árulnak itt. De a lengyel boltban árulnak befőtteket, lehet ott meg lehetne nézni. De pl. Asda-ban lehet kapni cukros cseresznyét ami a sütős dolgoknál van, dekoráció, marcipántömb, ilyesminél, csak az meg elég édes. Sok magyart ismersz arra fele? Az jó, akkor azért van társaság? Gratulálok a lencsefőzelékhez, ügyes vagy :D Én is nagy állatbarát vagyok, van is kutyink itt. Sosem lehet ám tudni hogy ki mikor szül, egy ismerősöm most a 37+2-re szült, három héttel korábban. Ha te is előbb szülsz én meg túlhordom egy héttel már be is előztél. De én remélem hogy decemberben szülök :lol:

Csicsi nem mondtad a védőnőnek hogy festés lesz és később jöjjön? Biztos lehetett volna vele egyeztetni nem? Nekem is mostanában éjszaka forduláskor néha úgy tud fájni, majd bepisilek, ami azért is furcsa mert először nem volt. Neked volt Petrával? Nekem is légszomjam van, ha beszélek. Elhiszem hogy rossz egyedül otthon, de élvezd ki, mert hamarosan majd néha kívánsz egy kis csöndet és nyugit, de hát te tudod ezt :lol: Jót nevettem ezen a "ma este elkezdek vinnyogni érte" Petrának boldog szülinapot, akkor neked is novemberi a csemete.

Kat nem semmi hogy ennyire nem megy már a háton fekvés. Nekem annyira jól esik, hogy rendszeresen arra ébredek éjszaka hogy a hátamon fekszem és azért fordulok csak oldalra, mert tudom hogy most már nem annyira jó a babának. Nem írtad a méreteket!

Hendyala ezt a pechet hogy nem jó bele szabvány matrac, de jó hogy azért sikerült megoldani.

Sajti szuper hogy ki lett festve a szoba, nagy haladás, akkor lehet berendezni! Milyen színű lett a fal? Én is nagyon szeretek főzni, a környezetem szerint jól is csinálom. De ez gondolom abból ered, hogy nagyon szeretek enni is. Tök jó hogy eltűntek a pöttyök! Szerintem teljesen normális a babód, egyre nagyobbak már, kevesebb a helyük. Valaki írta hogy ilyenkor már egyre többet alszanak.

KépKép

KépKép
nyufó8

kat: szegeny, miben nyilvanult meg ez a rosszullet? Nem kaptal levegot? Vagy...? Nekem most kellett bekapnom egy fel Renneet, mert annyira egett a gyomrom. Valojaban nem sokat segitett egyelore, de meg hiszek a csodakban :D

csicsi: akkor hajra a halakkal :D De ne azert vinnyogj hogy megkapd, hanem inkabb azert, hogy ha takaritani kell, akkor az a ferjed feladata lesz, mert ne nagyon emelgesd most azt az akvariumot. A mi halaink is inkabb a parom "fiai", mert o tisztitja, eteti oket. De egyebkent nem rossz dolog, mert megnyugtato. En is ma beleneztem a decemberi topikba, es lattam hogy mar ott is van baba. De az egyik talan 33. hetre szuletett. Azt viszont nem szeretnem :( Ha pedig esetleg a 37. het korul szulok, akkor meg lehet amilyen szerencses vagyok, ujevi baba lesz :D PEdig mar elterveztem, hogy akkor is lencset fogok majd enni, mert ugye az sok penzt "hoz" az uj evre. Nekem a legutobbi datumom az januar 20 volt, de az a 4D ultrahang volt. Ezutan pedig mar nem nem nekem ultrahang... Mar csak a joisten tudja meg a Babo hogy mikor fog kijonni. Boldog szulinapot a nagylanynak!!! Gondolom orul a kistesonak. Noverem meg koztem 9 ev van, sokan megijednek hogy te jo eg, milyen nagy a korkulonbseg, de nagy hasznunk volt belole, o volt a pot anyukam.

sajti: akkor ezek szerint en sem fogok parnat rakni a feje ala. Csak maximum a textil pelenkat. Szegenyt sajnalnam ha tenyleg olyan pucersag lenne a feje alatt. Amiket irtal tuneteket, azok nekem is mind megvannak, ezeket nem tudom be mint joslofajasokat. Csak annyi, hogy novekszik a baba sulya, meg csak most kezdte magara kapkodni a zsirparnakat :) Gondoltam, hogy szeretsz sutni-fozni, mivel a receptes topikot is te nyitottad. Nalunk anyu, aki ilyen nagy fozos. Mindig is csodaltam hogy ripsz ropsz olyan kajakat ossze tud dobni, hogy az eszmeletlen. Minden masodik nap tudok vele beszelni skype-on, altalaban delelott, es olyankor megkerdezem, hogy mit fozzek aznap :D Tegnapelott mondtam neki, hogy "Csinaltam lencsefozeleket meg egy kis palacsintat sutottem", o meg elmndt ahogy milyen kokuszos sutotokot csinalt meg kokusztejes karamellas banant. Mondtam neki hogy uramisten es elbujhatok a kis bena lencsemmel :D De szerencsere nem fozok rosszul, eddig meg nem kaptam negativ kritikat. Orulok, hogy eltuntek a pottyeid :wink:

csicsi : ahogy te elkepzelted a nagy kadas furdetest, nekem a csapos furdetes jelent meg a fejemben :D Mert az oke, hogy pici a baba, na de ennyire? :D Es hogy valaki ennyire igenytelen legyen a gyerekevel meg sajat magaval?! Na jo, azert neha en is a csap ala fogom logatni a kakis feneket :P Nem lesz az az isten aki leszedi csak popsitorlovel az anyagot :D :D :D

nyufo: akkor jol sejtettem, hogy tescoba asdaba itt ott nem lehet kapni meggyet. Abbol a koktel cseresznye szerubol mar pitet csinaltam parszor, nem lett rossz, de nem is volt koze a meggyes pitehez. Majd megnezem a lengyel vagy az orosz boltban. Nagyon sok magyart ismerek, szinte csak magyarokkal dolgoztam ezelott a tesco raktarban. Viszont ok Livingstonban laknak, ami tolunk, Edinburghtol kb 40 km-re van. Ritkabban talalkozok mar veluk, mindenki dolgozik allandoan. Plusz en se merek bevallalni egy ilyen turat egyedul. Meg igazsag szerint, ahol az unokatesom lakik, ott lakik a volt baratom az uj baratnojevel. A pasival nincs gond, csak a csaj nem bir engem. Nincs kedvem a savanyu pofajat neznem. De na...az unokatestverem az egyetlen rokonom itt, muszaj valahogy talalkoznom vele, szoval leginkabb a tura az, ami visszatart. Inkabb o szokott bejonni hozzank.

Olyan aranyosak a "gyerekeim" korulottem. Apa itt ul mellettem es kerdezget hogy mit irok, mirol szoktunk beszelni, stb. Odabent a Picike pedig nyujtozkodik, az elobb sikerult szerintem a kis labat elkapnom :) Na amig itt potyogtem, jelentem a gyomoreges egy percig sem javult :evil:

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Most sikerült kikelni az ágyból,7 kor felébredtem de álomba erőltettem magam még mert tiszta kóma voltam.
Elfelejtettem vinnyogni a halak miatt de majd ma :) A halak takarítása az egyértelmű nálunk,szerintem ez eszébe se jut,hogy én csinálnám.Én csak mozizok :)
Tegnap este meg ma reggel is állandóan lezsibbad valamim? :? Már nagyon unom.

Nyufó

Az jutott az eszembe,hogy nálatok nst-re se járnak?Lehet,hogy lehetett volna de túl akarok lenni ezen a csevegésen és igazából itt van mindene a picinek csak még dobozokban,majd úgyis jön a dokival ha megszületik,akkor megnézik készen.Izéltem,hogy jaj nem fogja most látni a művemet aztán apa szólt,hogy haló nem neki csináljuk.Igaza van,de ezt a pasik nem értik :)
Nem emlékszem,hogy lett volna ilyen a Petrával de arra sem emlékszem,hogy csukklott volna,most meg a Bibi minden nap.De arra viszont emlékszem,hogy sokkal kevésbé mocorgott a Pepi.
Regi is novemberi?

Snowball

Szerintem ezt nem igénytelenségből csinálják meg nem is szegénységből,hanem mert ez annyival természetesebb.Bár én nem tudom mi abban a természetes,hogy ahol én mosom a fogam meg az arcom ott fürdetem a picit.Dehát mindenki fürdesse ott ahol jól esik.
Ja asszem a 32.-re született de már 2 kiló körüli volt és minden rendben vele.De még én sem szeretnék szülni,igazából úgy vagyok vele,hogy ha 3 kiló fölött leszünk nekem a 37.hét-től jöhet.
Nekem meg Pesten van mindenkim még régen felbuszozgattam de mostmár nincs kedvem.Kocsival meg nem merném még,pláne így.Itt inkább csak ismerősök vannak,szorosabb barátságot nem alakítottunk ki senkivel.
Nekem is megakarta már nézni apa,hogy miket írok,de mondtam neki,hogy ne nézze meg,pláne mikor őt szidom,hogy sosincs itthon :D

KépKép

KépKép
csicsi84

Jaj és köszönöm a szülinapi köszöntéseket,aranyosak vagytok :) !!!

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Csicsi: úristen, van, aki csap alatt fürdeti a gyerkőcöt? Nekem már a fürdető vödör is kissé bizarr találmány...

Nyufó: a szoba színe valahová a világosbarna és a narancssárga közé tehető, de nem is bézs, hanem annál azért vidámabb.. Hozzá kellett igazítanunk a színt egy lovas poszterhez, ami egy régi, már nem használatos ajtót takar. Nagyon szeretjük a lovakat, így egyértelmű, hogy minden szobában van valami lovas dolog... :)
Nagyon megnyugodtam, hogy írtátok, hogy ilyenkor többet alszanak. Valahol olvastam, hogy most kellene a legélénkebbnek lennie, de kb. 2 hete volt nagyon élénk periódusa, így gyanítom, hogy 1-2 héttel idősebb a számított koránál..

Halak: elsütöttem Apának, csak úgy viccből... :D Ilyen szemeket meresztett: :shock: Aztán szóltam neki, hogy csak vicc volt, ui. szegényke most minden kérésemet komolyabban veszi, így azt gondolta, ez is az.. Imádom a halakat, de gyerkőc mellé tutira nem fogom bevállalni. Majd lovakat igen, de csak akkor, ha nagyobb lesz a Babó! Mondjuk akkora, hogy elbírjon egy pónival... 8)

Snowball: a receptes topicot szerintem Nyufó nyitotta, én akkor még "kanyarban sem voltam"... :D Eddig ismerősöket, munkatársakat, családot boldogítottam a főzeményeimmel, és a receptekkel. Szerintem a lencsefőzelék tök jó kaja, jó a Babának is! ...és szerintem nem most kell majd sztárszakácsokká válnunk, arra ráérünk akkor, ha a gyerkőc is beszáll segíteni! :wink: Vagy ha már kirepül a családi fészekből...
Döbbenetes, hogy ott Nálatok nincs meggy! Én még nem voltam ott, de ma már megkérdeztem a férjemet, hogy mit esznek ott az emberek, de ő is csak gyorskaján élt, amíg kint volt (pár hétig). Tehát ez a rejtély sem oldódott meg.. Nekem szerencsére itt vannak a kamrámban a befőttek, mert Anyum, és Anyósomék is sok zöldséget-gyümölcsöt tesznek el télire!

Az én férjem is rá szokott kérdezni, amikor nevetgélek, hogy már megint mit írtatok, el is mondom neki, ami rá tartozik! :)

Boldog szülinapot kívánok az ünnepelteknek! :D

KépKép
sajti

Haliho!

Megint egy borzaszto esos nap..mar unom ezt a nagy szurkeseget, meg kedvem sincs kimozdulni.2-3 ora es mar sotet is lesz, ennyi volt a nap.

csicsi: biztos elnyomod magad alvas kozben, olyan jol alszol, hogy el is zsibbad valamid mire felkelsz :D Nekem a csipom szokott fajni, hol a jobb, hol a bal, mert ugye az oldalamon fekszem. Ejszaka is neha felkelek ra, hogy ideje lenne megfordulni, mert elnyomtam megint. Hat en a kiskad mellett szavazok, egyreszrol mivel zuhanykabinunk van, amiben mar en magam is mutatvanyozok az apro testemmel, masreszrol pedig a kis kadat oda teszem ahova akarom. Mostmar elbizonytalanodtam egy picit, hogy ahh januar 23? Az meg messze van...na ja messze, de ritka az, aki kihordja a babat a kiirt datumig :shock: Mondjuk anyu engem is meg tesomat is 2-2 nappal tovabb hordott, es en meg 3 kilo sem voltam, hanem csak valami 2800 gramm. Ahogy mondtak, meg a bőr is bő volt ram, mikor megszulettem :oops: Allitolag lefogytam az utolso hetekben. Kivancsi vagyok hogy az en babam milyen sullyal fog szuletni. Annak se tapsikolnek, ha orias bebi lenne, mert en sem vagyok egy tul nagy alkat, nem tudom hogy bujna ki.

sajti: akkor rossz volt az infom, hogy te nyitottat a topikot. De szo se rola, te vagy ott a primas :D Haaat...nem panaszkodnek, ha maris egy egesz recept konyv tudomany lenne a fejemben, mert szeretek fozni. Csak a baj az, hogy mivel a parom ne magyar, igy ez a nagy eves kultusz neki ugymond uj, es o nem dobja hanyatt magat hogy ha valami ujat produkalok, nem ugy mint en. Neki az etel az etel, semmi oromot nem okoz. Lettorszagban csak a hust ismerik, a krumplit, a fuszerek kozul meg so, bors. Es ezekbol aztan par fele variacio utan kifujt. Na mindegy is... De nevelheto a draga, mar jobban erdeklodik amikor fozok :) Es hogy itt mit esznek? Az itteni kajakban nem vagyok annyira otthonos, mert nem szeretem. De az ilyen alapveto dolog koze tartozik a konzerves bab (vagy paradicsomos bab), virsli (de az sem a frankfurti..), hal, sultkrumpli, sajtos teszta (!!!), krumplipure, barna szosz es valami egyszeru sult hus. Ja meg reggelire a tojasnak a variacioi. Amit a bltbol veszek hust, legyen az akarmilyen, nincs olyan ize, mint otthon. A tojasnak a sargaja is eleg pasztell szinu, fako. Most, hogy otthon voltam, meglatogattam az egyik baratnomet, es sutottunk palacsintat. En kavartam ki a tesztat es mikor felutottem a tojast, meglepodtem hogy ez miert ennyire sarga :shock: De hat ennek ilyennek kellene lennie elviekben... es az hazi tojas volt...

Az en ferjem hiaba kukucskal, nem sok mindent ert abbol amit irok :wink: De nem is szoktam ot szidni...vagy megis? :D

Kép

Kép
snowball

Snowball: ez igen, ilyeneket esznek ott kint???? :shock: Lehet, hogy el vagyok kényeztetve? :roll: Amikor találkoztam a férjemmel, neki is mindegy volt, mit eszik, és azt is rekordidő alatt belapátolta. Most már rászólok, hogy várjon meg engem is, amíg megeszem (persze jó lassan :D ) és addig beszélgessünk! Már azt is mondtam neki, hogy jó példát kell mutatnia a fiának, tehát jó, változatos kajákat lassan egyen, hogy a gyerkőc is így tanulja meg! A reggeliket is én készítem neki, mert hajlamos először délután enni, így pedig inkább felkelek korábban, ha megy dolgozni, és megcsinálom a bundáskenyeret, rántottát (sötétzöld paprikával, szárított sonkával, vagy sajttal), vagy egyszerűen eléteszek egy hidegtálat, de nem papírban teszem ám elé a sajtot, stb, hanem tányéron szeletelve, stb. Meg persze a kancsónyi forró rooibos tea minden reggel, mert ugyebár nem is iszik eleget... és csodák csodája, azóta már sokat változott, és normálisabban étkezik! :lol: Azért ez rengeteg meló volt ám....
Ha gondolod, feldobom a burgonyakrémlevest és a sütőtökkrémlevest.. Ahhoz nem sok kell, és gondolom, sütőtök van Nálatok. Tényleg, van Nálatok sütőtök?? Az most nagyon jó lenne a Babának! Be is dobok mindjárt egyet a sütőbe... :wink:

KépKép
sajti

Sziasztok!

voltam ma szoptatás felkészítő tanfolyamon dr. Csomai Zitánál, nagyon jó volt, van róla jegyzetem, akit érdekel átküldöm. Sok homeos dologot mondott, ami segít, ha baj van.

A refluxra akácmézet ajátnott

KépKép
KépKép
kat78

Snowball akkor eléggé lemorzsolódtak az ismerősök? És babás ismerős, akivel majd össze tudsz járni? Hogy tervezed majd a munkát, mész vissza az itteni szokások szerint, vagy maradsz hosszabban? Nem ritka az időpontig kihúzás vagy túlhordás, főleg első babánál elég jellemző. A leírásod alapján a lett konyha se egy nagy durranás! Annyira szarok az itteni kaják én nem is főzök angolost, csak magyart! Az itteni virsli szerű szörnyű, de Asda-ban lehet kapni frankfurtit is, az jó, meg a lengyel részen is van virli, az is jó. A tojás, a drága nem rossz, de én is az olcsóbbat veszem, a pasztel színűt... A hús tényleg nem olyan mint otthon, meg túl tiszta, nekem hiányoznak a belsőségek, zsírosabb húsok.

Csicsi nst sincs itt, meg ctg se, semmi. November végi igen, úgyhogy hamarosan én is sütöm a szülinapi tortát. Milyen színűre festetek? Nekem is Regi a végén sokat csuklott, most még a picit nem éreztem csuklani, csak nyomkod. Mennyire vagy Pesttől hogy már nem vállalkozol az útra? Mikor költöztetek? Mert ha nemrég, azért akkor van esély új ismerősöket beszerezni. Baba-mama klubb, stb., érdemes körbenézni milyen lehetőségek vannak.

Sajti jól hangzik a fal színe! Milyen profi vagy, tényleg én nyitottam a receptes topikot, és milyen jól tettem, mennyi jó kis receptet felraktatok azóta! Van itt is sütőtök de nem nem az a finom kicsi magyar, hanem ez az óriási amit faragni lehet és sokkal ízetlenebb.

Kat Egy éves korig a babának mézet adni nem szabad a botulizmus miatt!!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Azt hiszem gyonyoru ejszakanak nekunk ele... A lakasunk az utca fronti, es lattam, hogy bolyakat raaktak le, hogy nem lehet parkolni. Most latom csak, hogy mindenfele markologep meg miegymas van itt es pakolnak elo dolgokat, es azt hiszem hogy dolgozni fognak ejszaka. En errol semmifele tajekoztatast nem olvastam sehol, legalabb lennenk ra felkeszitve?!

sajti: orulnek a leves recepteknek!!! :) Elore is koszi. A sutotokot en is szeretem, de ahogy nyufo irta, ez nem olyan, mint az otthoni. Viszont amit en veszek, az olyan kanadai tok formaju, de sokkal kisebb, es izetlenebb. Utobbi idoben jo parszor vettem, hogy sult tokot csinaljak, mert azt nagyon szeretem, de mar az utolso darabnal uj elkeseredtem, mivel olyat szart vettem, hogy semmi ize sem volt, sot, at sem sult rendesen, hiaba volt mar fekete a teteje, nem puhult meg a husa. Hozzateszem hogy csak egyedul eszem ezt is :roll: En is reggel felkelek, mikor a parom is. Olyan oregemberes modon bevan allva minden reggel, hogy reggelit keszitunk, vagy o vagy en, utana megnezzuk a lett hireket interneten :D Hiaba egy szot sem ertek belole szinte, mar hianyozna ez a resze a reggelnek.

kat: nekem elkuldheted azt a jegyzetet, mert en nagyon ra vagyok keszulve a szoptatasra, es mindel tobb infot szeretek rola olvasni. Plane magyarul :) Ha gondolod, erre az email cimre elkuldheted nekem: milena.bihari@gmail.com

nyufo: babas ismerosom az lesz, mert a ferjem munkatarsa a szalonbol szinten kismama, de o majd csak juniusban fog szulni valamikor. De szerintem majd sokat lesz korulottem miutan megszuletik Molly. De igen, a tobbi ismeros az ugymond lemorzsolodott. Probaljuk tartani a kapcsolatot virtualisan, de nem igazan megy. Majd a munkaval meglatjuk mi lesz, meg inkabb szerintem az anyagiakon mulik majd, de nem hiszem hogy csak a penz miatt kellene majd vissza rohannom munkaba. Annyit nekem senki sem fizet, hogy a pici babamat beadjam a nursery-be. Tervezem, hogy legalabb egy evig itthon leszek vele. En is a frankfurtit szoktam venni, szerintem azt, amit te :D A husokbol nekem a zsiro resze nem hianyzik, mert en joforman csak csirkehust eszem, es ugye annak nem sok zsirja van :) Viszont a csirkenek sincs olyan ize, amilyet en megszoktam otthon... Minden olyan mu. Disznohust eleve nem eszem, mivel a testverem ferje iraki szarmazasu, es a vallasa miatt nem eszik sertest. En pedig nagyon sok idot toltottem veluk, es hosszaszoktam ahhoz, hogy diszno hus nem kerult az asztalra. sosem rajongtam erte igazabol. Persze ez nem azt jelenti hogy bacont vagy kolbaszt nem eszem. En is kenytelen vagyok a csoro tojast venni, mert mi eleg sokat eszunk, minden nap parat, es a gatyam ramenne, ha a 2-3x dragabb tojast vennem. A celnak a fako sargaju is megteszi. Nem falat festeni szoktam vele :P

Kép

Kép
snowball

uramisten, olyan fogalmazasi hiabakat ejtek, hogy kacagok magamon, mikor visszaolvasom amit mar elkuldtem :D Ne haragudjatok, az en hibam, talan nem akkor kellene visszaolvasni mar, mikor elkuldtem. Jo szotarazast. Es szep ejszakat mindenkinek.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Kat: de jó, hogy el tudtál menni, én már nem akarom a megyehatárt elhagyni, márpedig min. 200 km-re vagyok Pesttől.. Át tudod küldeni nekem is priviben az anyagot? Nagyon jó szakember Dr. Csomai Zita, biztosan sok jó dolgot mondott! Köszönöm!!!

Nyufó, Snowball: Feltettem a sütőtök krémlevest a receptes topicba, remélem, sikerül Nektek is megfőzni az ottani tökből!! :wink:

Snowball, hihetetlenül multikulturális családotok van! :shock: Hogy sikerült ezt így összehozni? :lol: Ezek szerint a testvéred is messze szakadt kis hazájától?

KépKép
sajti

Feldobtam a másik levest is a receptek közé! :D

Jó éjszakát Mindenkinek!

KépKép
sajti

kicsit korán keltem:)

Szóval a mézet NYufó nem Bálintnak ajánlotta, hanem most nekem gyomorégésre.
Az anyagot küldöm, remélem sikerül, írjatok ha nem.

Imádom a sütőtök krémlevest, én is sokat csinálok

KépKép
KépKép
kat78

Kedves Kismamak!

Tovabbra is szeretettel ajanlom figyelmetekbe uj webaruhazunkat, melyben sok kulonleges es praktikus termeket talaltok.
Tobbek kozott baba-agynemut, labzsakot, babakocsi-parnat, es a Magyarorszagon eloszor kaphato az USA-ban kifejlesztett uj, biztonsagos kisagy-racsvedot.

www.babymarket.webs.com

Termekeink nevreszoloan is megvasarolhatoak, kerlek, lepj kapcsolatba velunk, amennyiben egyedi elkepzelesed van.

Tovabbi kellemes babazast/babavarast! :D

littlebabymarket
Budapest

Kat jaaaa, akkor jó. Én rögtön a babára asszociáltam, mert egy ismerősöm aki most szült, refluxos a babója. Én is küldök neked priviben e-mail címet, megköszönöm ha megdobsz a jegyzettel.

Snowball mi volt éjszaka végül? Nekem olyan furi hogy itt már 9 hónaposan mennek a babák nursery-be, de biztos csak az otthoni miatt. Nálunk az a terv, hogy sulikezdésig vagyok velük itthon, ami ugye 4 évesen van. Az jó a lesz babás ismerős! Tényleg más milyen ízű minden, még a zöldségek is. Mi is a pasztell színű tojást vesszük. Én sosem olvasom vissza hogy mit írok, így nem is fogom a fejem utólag :lol:

Sajti köszi a receptet, megnézem :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

sajti: koszi a recepteket ;) Nos, valoban eleg sokszinu a csaladunk. A reszemrol is, es a parom reszerol is. A noverem Svedorszagban van az iraki ferjevel, anyu Magyarorszagon, a parom anyukaja Lettorszagban, es az edesapja (aki felig orosz felig nemet), Irorszagban lakik :lol: Csak a szuk csalad szet van szorva 4 orszagba. Sokan mondjak hogy jo nektek, legalabb tudtok ide oda repkedni. Azzal nincs semmi gond, mert ez tenyleg jo dolog, hogy bejarjuk szinte a fel Europat, ha a csaladunkkal szeretnenk lenni, viszont nekem olyan eros a kotelekem anyuval meg a tesommal, hogy inkabb szivszorito a teny, hogy ilyen messze vagyunk egymastol. Iden karacsonykor lesz az elso, hogy mi harman kulon leszunk, kulon orszagokban. Nekem iden a 3. karacsony lesz nelkuluk, viszont annak mindig orultem, hogy legalabb anyu meg tesom tud egyutt lenni valahol. Iden ez sajnos nem jon ossze :cry: No sebaj, mert mindketten februarban jonnek hozzam, es itt lesz ez interkonferencia :lol: A sutotok krem levest majd kiprobalom, de ma mast csinalok :P Valamelyik nap az egyik reklamban lattam, hogy a pici garnela rakokat cshillipaprikas philadelphia sajttal osszefozik, es spagettiveltalaljak. Ennek a recepnek az alapjan kitalalok valami nagyon jot mmmm :)

kat: hogy hogy ilyen koran keltel? :D Nem kaptam emailt, legalabbis toled nem. Kaptam egyet, ismeretlen volt az email cim is, akitol kaptam, es gondoltam hogy az Te vagy. De ahogy olvastam, ez valami tovabbkuldos szerencse korlevel volt, gondoltam is hogy: "Mi a..." :D Talan a doktorno a jo szerencsehez fordul, hogy legyen tejunk?! :lol: De rajottem, hogy kitol kaptam. Tehat toled nem kaptam egyelore semmit. :(

Kép

Kép
snowball

nyufo: nem volt vegulis ejszaka semmi kulons, csak meg 10 utan meg tortek a betont azzal a hangos szarral. De ugyis 11 korul aludtam el, es akkor mar csend volt. Akkor te eleg hosszan vagy otthon, mert ugye mar Regi ota otthon vagy :) Nekem tervben vagy, hogy kozmetikus vegzettseget szerezzek, szoval lehet inkabb majd arra koncentralok munka helyett es a Baba mellett. Ez meg a jovo zeneje :) Egyelore elvezkedem az itthon letben. Egyebkent nem szeretek semmit tenni, szeretek dolgozni, de akkor sem adnam be a picikemet a nurserybe ilyen koran. Anyu is 3 evig volt otthon velunk, ha addig nem is, de egy darabig itthon leszek vele. Na igen, itt minden fura izu, de meg mindig jobb, mint a semmi. De az poen, hogy nincs paprika, legalabbis olyan, ami otthon is :D Tegnap kepzeld, olyan paradicsomot ettem este, aminek rendes paraicsom ize volt. Kicsit meg lehett nyomodva az oldala es ott jobban megerett, es olyan jo eredeti ize volt, meg is lepodtem :lol:

Kép

Kép
snowball

Snowball: minden éjjel van egy 1-1 1/2óra melyet ébren töltök, és ilyenkor sehogy sem tudok visszaaludni, ekkor netezem, olvasok, de utána visszaaludtam 8.30ig.
Reggel küldtem az emíil címedre üzenetet, de ha nem kaptad meg, kérlek jelezz, mert újra elküldöm

Sajti, neked pü-t írtamn, hogy nem engedi a babanet a fájlt, mert rossz a formátuma, én sajna ehhez nem értek, de hapüben megírod az email címed, akkor neked is átküldöm

Nyufó neked most küldtem át, remélem sikreült

KépKép
KépKép
kat78

Halihó.

Pepi sajna tegnap este belázasodott,itthon van velem,most éppen elaludt.Amúgy semmi baja csak egy enyhe megfázás.Hát eddig tartott a szerencsénk.

Sajti

Köszi a receptet,idén még nem is ettünk sütőtököt,de most be lesz pótolva.
Akkor lehet akváriumot kapsz karácsonyra? :) Ennyire szereted a pacikat?Én félek tőlük,de biztos csak azért mert nem úgy nőttem fel,hogy lett volna egy is a közelemben.
Amúgy jelentem,tegnap 2 lázmérés között,megszereztem a halakat :)

Nyufó

És ha valaki túlhordja a babát olyankor mivan?Akkor csak csinálnak valamit?
Te mostanában mész ultrahangra ugye?Ha csaszid lesz akkor most meg is mondják hogy mikor?
Eperhab szinüre gondoltam,de majd addig kevertetem amíg ki nem jön az igazi.Ha kész lesz úgyis rakok fel képet.
123 km. Pest de amúgy egy hónapban 2 hétvégét minimum megyünk,karácsonykor is még menni fogunk de csak ebédre meg vacsira.Egyedül nem mernék az autópályán felvezetni,buszozni meg oda vissza minimum 4 óra lenne,ahoz meg már nincs kedvem.

Kat

Jó,hogy eljutottál egy ilyenre,elküldöm privibe az e.mail címem,küld át nekem is légyszi.
Nem semmi hogy így felébretsz éjszaka,én is sokat fent vagyok de sose kelek ki az ágyból csak forgolódok.Ma szeretnék venni egy könyvet,amit tudok olvasni ha estleg nem alszok.
Én a mézre nem is gondoltam volna,remélem teába is használ mert nálunk most az a sláger.

Snowball

Én is csak 2400g-mal születtem de felcsaltak 2500g-ra mert akkor még addig voltak koraszülöttek.Pepi is kicsi baba volt úgyhogy én most sem számítok óriás csecsemőre.
Az azért jó,hogy ha messze is vagytok egymástól azért meglátogatnak időnként.Nekem akkor lett anno jó kapcsolatom anyuval mikor már nem laktam otthon.Most meg hogy 2 éve lesz hogy nincs már,meg még többett gondolok rá,sajnos ez sosem múlik el.
A kozmetikus az jóóóó,hajrá!
Nálatok 4 évesen kezdik a sulit?Akkor mikor van az ovi?Ha van...

A legújabb tünetem,hogy időnkét elkezd össze vissza verni a szivem.Néha olyanokat bedobog,hogy nagyon megrémülök.
Azért fura lesz szülés után,hogy már nem lesznek ezek a gondok,lapos hassal sem tudom magam elkébzelni :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Kat

Köszönöm szépen.megkaptam.Át is néztem tök hasznos.
Azt nem értem ha télen adok neki pl.teát akkor szerintetek jó a babavízből valamelyik,vagy még azt is forralni kell?

KépKép

KépKép
csicsi84

Szep estet mindenkinek :)

Ma vegre kimozdultunk kicsit, most jutott idom arra, hogy leuljek. Atmentunk egy masik varosba szetnezni, jo hideg volt, mert a tenger mellett voltunk kozvetlenul. Igy teljesen megjott a karacsonyi hangulatom :)

Na, halasok :D Vettunk vadiuj akvariumot. A regiben tonkrement a szuro, azt ugyis ki kellett volna cserelni, de egy olyan jopofa spongyabobos akvariumot talaltunk, hogy nem tudtuk ott hagyni az uzletben :D Mindjart rakok fel kepet rola. A halak majd reggel kerulnek bele, egyelore a vizet stabilizaljuk benne. Nagyon szep kek vilagitas van benne, ugy tetszik :) Majd uj halak is kerulnek bele a regiek melle, de most nem volt eladasra hal az uzeltben, mert volt valami betegseguk :(

Most foztem egy kis vacsit, tegnap lattam a reklamban :lol: Philadelphia sajttal foznek meg garnela rakocskakat es spagettivel talaljak. Tettem meg bele fokhagymat meg petrezselymet is. Egyelore nem tudom, hogy milyen az ize, a "visszhangbol" jonak tunik.

kat: Megkaptam az emailt, koszonom! Nagyon hasznos infokat tartalmaz, legalabbis olyat, ami szamomra is ujnak tunt.

csicsi: na akkor mar meg is vannak a halaid? Kepeket kerek :D Sajnalom hogy Petra beteg lett, remelem hamar meggyogyul, es hogy te nem gabalyodsz bele. El sem tudom kepzelni, hogy milyen lehet az anyukad nelkul, kozhelyes lenne ha azt mondanam, hogy sajnallak. De igy van, jobb szot nem tudok ra mondani. "Csak az hal meg, akit elfelejtenek" Nalunk ovi nincs, hanem a nursery, azaz bolcsi van. A pontos kort nem tudom egyelore, hogy mikor kerulnek be meg ki onnan es hogy van ez a suli dolog. Nyufo szerintem mar jartasabb :) A szivdobogasra magnezium jo, ha gondolod neha beszedhetsz egyet-egyet. En is a minap gondoltam ra, hogy milyen lesz lapos pocival. Nezegettem regebbi kepeket, es milyen "gebe" voltam a mostani allapothoz kepest.

Beletettuk a halakat a vizbe, nem vartunk reggelig :D Elvezik a Spongyabob tarsasagat :D
Kép

Kép

Kép
snowball

csics84: a tea vizértől nem volt szó, de szerintem a babavizet nem kell felforralni, max megmelegíteni egy kicsit. Igaz a barátnőm akkor forralta fel, amikor már pár napja nyitva votl, mert a szavatossága kb 3napig jó, és utána forralta. Nekem van víztisztító gépem, így én abból fogok vizet venni, de valószínű felforralom, de ez egyszerű, ha van vízforraldód, mert kb 3perc, és kell egy kancsó, ami csak az ővé.

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: