A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Sziasztok!

Megint sokáig kellett vérjak a dokimra :roll: .Megvizsgált és még mindig zárt a méhszáj...Ádámka feje még fenn van és nem akar még kibújni...egy kütyüvel meg halgatta a bab szívverését,rendben van.
Uh-n is megnézte és 3200g már jöhetne mondta a doki...a méhlepény egy kicsit csúnya azt mondta hogyha a magzatvíz zöld színű lesz akkor császár lesz.Ádámka jól van.Szerencsére nem utalt be a korházba...annyit mondott még ha nem lesz semmi a héten akkor hétfőn reggel menjek a csomagokkal és be utal a korházba és hogyha szerdáig nem történik semmi akkor el fogja indítani a szülést.
Remélem minden rendben lesz,már izgulok nagyon.

Csipic!Üdv köztünk!Gratulálok a babához!

Yokka!Örülök h Te is érzed a pici mozgását!

Suzy!Sajnálom h megijesztettek...ne aggódj meglátod minden rendben lesz.MEgy a drukk!++++++++++++++++++++
Jó lett az új vonalzód!

Böbe!Én egy sima DM-es testápolót használok,de sajnos ez nem vált be,mert vannak csíkjaim több helyen is :(

Hát Én sem gondoskodtam még mosható pelusról.

Jól el fáradtam,sokat járkáltam a városba.
MOst megyek lepihenek.

Szép estét mindenkinek :!:

Kép
erika12

Erika
Ádámka tényleg jól érzi magát odabent :roll: :wink: szorítok, h minden rendben legyen+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++elhiszem, h izgulsz drága :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Csibic
Anyagilag szerintem nagyon megéri a mosható pelenka, nem olyan macerás mosni őket, mivel a mosógép kimossa!
Én ezen az oldalon informálódtam eddig, meg fórumokban! Itt nincs minden márka!
http://www.tiptopbaba.hu/
Na meg a környezetet is védeném vele! :lol: És például az is előnye,hogy állítólag hamarabb szobatiszták lesznek a gyerekek! Többen is ajánlották! Szóval most gondolkozom. Szerintem párat venni fogok több márkából, kipróbálom, és ha bejön, akkor beruházok. Ha nem jön be, akkor eladom vaterán!

Kesztyű: Hát veszek én is, aztán majd meglátjuk,hogy Babó mennyire fogja karmolni magát!

Nomi
Szúnyogokra én is csak szúnyoghálót tudok ajánlani! Más ötletem nincs!

Erika
Sajnálom,hogy Ádámka nem nagyon akar kijönni! Remélem hamarosan beindul azért a dolog! :lol:

Suzy
Wáó! ez mi akar lenni? :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Suzy
Előbb kriksz-kraksz volt az írásod! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
és most :?: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Evita
megnéztem a mosható pelusokat, nagyon édi színekben, mintákban lehet kapni :wink: hát nem tudom :roll: az ára :shock: egyszerre sok nekem ennyit kiadni :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Igen egyszerre sok kiadni! Én is fokozatosan fogom,hogy,ha beválik! De kb 50000 Ft-ból be tudsz vásárolni! És az elég a szobatisztaságig, sőt a második gyerek is használhatja! Míg,ha eldobható pelust használsz az kb 200000-250000 Ft, mire szobatiszta lesz! És ha már két gyerek, akkor még egyszer ennyi,míg a moshatót használhatod ugyanazt!
XXI. század modern pelenkák címszó alatt is jól leírja,hogy árban hogy jössz ki, de én is utána számolgattam! Szóval megéri nagyon! Kíváncsi vagyok,hogy mennyire fog tetszeni! Nekem a Coolababy szimpatikus! Majd meglátjuk!

Jól látszik már nagyon! Nagyon szép lett!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
igen, sokkal jobban ki lehet így jönni anyagilag hosszú távon :!: meg igazából ki kellene próbálni :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Igen azért fogok csak kb 5 db-ot venni különböző márkából,hogy melyik a legjobb Babónak! És ha nem tetszik, még mindig el tudom adni vaterán!

evita10
Budapest IX. kerület

erika köszi én is viszonzom!kell már ekkora pocinak :D
orsi igen tudom!azért reklamáltam a nappali alvást mert az neked is nagy meló hát akkor egy picikének..de persze én nem értek hozzá...azt imádom hogy egy semmiségtől teljesen lemerevednek és bebambulnak :D cuki
evita azért kell min.2 naponta mert autóimmin beteg vagyok ami okozhat ritmuszavart a babánál....amit viszont ha csak hetente nézzük akkor nem biztos hogy időben észlelünk...a 2 nap még elfogadható intervallum...4 napja csuklik ma csak 1x de volt hogy 3-4x naponta és az eltartott fél órát is...ittam vizet hátha segít neki de nem tudom hogy mit csináljak hogy abba hagyja...nem rossz érzés csak gondolom hogy neki fárasztó meg hát van mikor elkezd erősen mocorogni mikor már sokáig tart és ebből gondolom....nekem olyan mint mikor erősen lüktet egy ér ott lent...ritmikus és 5-30percig kb eltartott...ilyenkor belerándul az egész kicsi teste is ezért érzem fent is szerintem...Lacinak szüléskor is van 5 nap apasági szabi meg még 4 napja maradt rendes szabi így amikor kijövünk a kórházból akkor otthon tud lenni velünk első 1-2héten...a pelus témát majd megnézem mert ez az ár dolog megdöbbentő volt nekem...eddig eszembe se volt sőt direkt nem foglalkoztam ilyennel..köszi a linket!és a számítást!
suzy ezek az aszisztensek mennyi gondot okoznak :( ha nincs bajod akkor tesznek róla hogy idegeskedj valamiért....remélem megnyugodtál a doki után!ahogy nekünk ingadozik úgy a babáké is nyilván nem folyamatos...lényeg hoyg z átlag jó!
szorulás aranyér sajnálom lányok! nekem ma van ezzel gondom most is mentem de semmi és suzy rád hallgattam és nem eröltettem...tegnap voltam 3x ma meg csak hasfájások vannak és nem tudok menni...igaz hogy a Laci "megmérgezett"egy liternyi zsírral :roll: amitől egész du.és most is rosszul vagyok(sajtos tésztára a kisült szalonna összes zsírját ráöntötte)nem hogy egy kanállal nem teszek rá de porrá sütöm a szalonnát is mikor én csinálom...nem tudtam mit eszek csak a végén lettem rosszul de addigra megettem egy nagy tányérral..éreztem hogy nagyon zsíros de azt hittem max.egy kanálnyit tett rá és én meg nem vagyok hozzászokva és ezért érzem zsírosnak :(
nomi mi szunyoghálót tettünk fel a szoba teraszajtójára...nagyon élveztem mert egész nyáron nyitott ajtónál aludtunk...
viszketés a felkészítőn azt mondták lehet attól is hogy az epesav felszaporodik és bőrviszketést okoz...próbáljatok epés diétát hátha segít...rosszat nem okozhattok vele....
erika hát a doki nem egy kapkodó idegbeteg :lol: és hogy lehet azt látni hogy a víz zöld vagy nem? :roll: vagy ez akkor burokrepesztésnél fog kiderülni?és csak akkor dönt császár mellett?vagyis faros szülésre készültök???vagy én nem értem a dolgokat :?:

Kép
menion
Budapest

nekem ebben a hónapban még 5x kell menni dolgozni és ebből 3x a jövőhéten pláne szombaton az a legdurvább nap :!: aztán már csak 22.-én utoljára :!: ...szóval a jövő hétre megpróbálom összeszedni magam és mivel a többi napon is lesz vagy doki járás vagy tanfolyam így kemény hét lesz!
de furi is hogy aztán már totál semmi munka...kicsit rossz is nézni hogy már a karácsonyi beosztást emailezik körbe kinek mi a kívánsága...hol leszek én akkor :roll:

Kép
menion
Budapest

itt még nincs átállítva az idő...nálam most lesz éjfél...

szép álmokat mindenkinek!

Kép
menion
Budapest

Jo reggelt!
Koszi az otletet a szunyoghaloval kapcsolatban.

Erika! En sem igazan ertem... Farfekveses Adamka?

Es a magzatviz tisztasagat hogy lehet megallapitani? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Szép jó reggelt :!:

Tudtam aludni, de természetesen teljesen nyugodt nem vgyok :roll: Cipikémmel kettesben vgyunk a férjem dolgozik, tiszta ideg volt, h nem tud ma 11-re velem jönni, remélem nem lesz semmi gond, Cipikével megbeszéltem a dolgokat :roll: :wink:
kicsit kemény a hasam, de nem görcsöl, csak olyan nagyon nehéz és elég sokszor meg feszesedik, bekeményedik :roll:
nektek nem szokott ilyen lenni :?:

Menion
kitartás, már nem sok van hátra a melóból :!: :wink: milyen jó lesz majd otthon :roll:
Cipike is szokott csuklani szinte minden nap :wink:

Hogy vgytok Kismamik, Anyukák, Kisbabák :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Erika
Magzatvíz mintát fognak venni tőled? Vagy hogy fogják nézni?
Nagyon drukk, h lassan (vagy inkább gyorsan) induljon meg Ádámka kifelé!
Ha farfekvéses, akkor is megpróbálkozol a természetes szüléssel?

Evita
Pelus
Mi úgy számoltuk, h Pampers pelus kb. 56Ft /db. Én nem mernék mosható pelusba belevágni... Rosszabb napokon 2x át kell öltöztetni Barnit, mert hiába böfizik a vállamon, attól még rendre lebukja a rugiját is, és nedvesbe nem maradhat. (Így a ruháit is folyton mosni kell, nekem az is elég, meg vasalgatni...) Nem akarlak lebeszélni, egy próbát mindenképpen megér a dolog.

Nomi
Nálad is milyen jól érzi magát a Picur. (Majdnem azt írtam, h a kislányod... Lehet, h ráhibáznék?
:D :) :? )

Suzy
Nagyon tetszik az új vonid!
Majd írj, h mi volt a mai CTG-n! Biztos nincs semmi gond Cipike szívhangal, ha a doki is azt mondja.

Orsi
Írigy vagyok kicsit! :oops: Barni, ha 20percnél tovább ébren van, akkor még sír. Azt is olvastam, h nekik még a nap nagyrészén aludni kell. (18-20h-t). Dalmus milyen kis fejlett már, ha sírás nélkül nézeget.
Barni a Vuk-ot szereti. :D :)

Böbe
Sajnálom a nagy dolgot. De ha nem erölködsz, akkor nem lesz baj a méhszájjal.
(Látod nálam 3adag oxitocin és 11óra kellett mire kinyílt rendesen. :? )

Menion
Kitartást a melóhoz!
Ez már a célegyenes! :) :D

Yokka
Ha már nödigél rendesen a pocakod, és sokat autózolo, szerintem érdemes beszerezni magzatvédő övet. Akkor nem nyomja a Picurt az öv.

Rólunk
Tegnap voltunk 1hónapos mérésen. (Tudom, h még nem 1hónapos, de előbb kellett menni.)
Ésss: 3120g! :D :D :D :D :D :D :) :) :) (2510g-al hoztuk haza a kórházból! :D :) )
Viszont ismét nyűgös éjszakánk volt. Hajnali fél2-től reggel 6ig nyűglödés, csuklás, sírás.... :( De most alszik szerencsére! :)

Mindenkinek szép napot! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
nagyon szépen fejlődik a kis Barnus :wink: kitartást nektek, biztos nagyon nehéz lehet és fárasztó :roll: :!:
köszi a vonalzó dicsit :!: :wink:
majd igyekszem jönni a csak is jó hírekkel :!: :wink:

Lassan készülődök, mert apósom jön értem, elvisz kocsival, olyan rendes :!: :wink:

Szép napsütéses napot Mindenkinek :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok, jó reggelt Hölgyek és Urak :wink: !

Na gyorsan ehhez a pelus témához, de előtte:
tegnap egész nap nem voltam, mert hirtelen el kellett utaznom, ugyanis a sógornőm riadóztatott, hogy válogassunk babarucikat. Talán már sokat emlegettem, h a férjemék 6an vannak testvérek és már 9 gyerök :P van 3 tesójánál, szóval babaruha annyi van, mint a tenger. No és az ominózus sógornő is éppen babát vár, az 5. gyereket.
A válogatás közben sok minden előjött, azt gondolom ő aztán igazán gyakorlott anyucinak minősül, így hasznos lehet a tanácsa.
Szóval textil pelus. Ő az első két gyereknél csak textilt használt, mivel nem nagyon volt más. Az utolsó kettőnél már volt választási lehetősége és bizony bizony minden erőlködése ellenére az eldobhatónál maradt. Ezt nagyon egyszerűen azzal indokolta, hogy nem éri meg a sok munka. Ugyanis sajnos az nem igaz, h egyszerűen csak bedobod a mosógépbe.

Először is beáztatod bababarát fehérítőbe, mert a kaki bizony jó alaposan megviseli ezeket a textil anyagokat, főleg a 30. kaki után. Szóval fehérítesz. Aztán mosod kézzel, mert annak a fehérítőnek (hipónak) ki kell onnan jönnie maradéktalanul, akármennyire bababarát is. Inkább legyünk kritikusak ezekkel a vegyszerekkel. És végül öblítesz is, mert hát na. Ez ugye 3 lavór víz, fehérítő, mosószer, öblítő. Mindezek után persze még beteszed a mosógépbe is, mert csak úgy nyugszol meg igazán. Ő legalábbis ezt csinálta.

Szóval amellett, hogy rendkívül időigényes ez a dolog, minden maradék erődet felemészti, még az sem biztos, hogy anyagilag annyival jobban megéri a dolog, hiszen nem csak a pelenkát kell megvenni, de a vizet és a mosószereket is bele kell kalkulálni. Akkor viszont már nem biztos, hogy akkora buli a buli. Ezt a MÁR anyukák jobban meg tudják mondani, de a napi teendők mellett nem biztos, hogy a maradék szabadidődben (mikor pelenkát cseréltél, átöltöztettél, etettél, sterilizáltál, elaltattál, főztél és mondjuk rendet is raktál a lakásban, beraktál 2 mosást, vasaltál) még neki állsz és mosod a pelusokat.

Én nem gondolom, h ezt bevállalom, de minden tiszteletem azoké, akik igen. :lol:

Mellesleg sógornőm azt az ötletet adta (ő is így csinálta és fogja is), hogy otthon, amikor nyugisabb napok vannak, azért felteszi a textilt ő is, de ha keményebbek a napok vagy utazás van, éjszaka, akkor bizony eldobható.

Na, azt gondolom, én letettem a voksom az eldobható pelusok mellett.

KépKép

Kép
szandriii

Ilyet...
Azt gondoltam, hogy egy nap kihagyással úgy jövök vissza, hogy lesz egy baba, vagy legalább úton :D
De ezek a csöppségek... Jól elvannak :lol:

Szorítok én is a soron következőknek és a vizsgálatokhoz! Biztosan minden rendben lesz mindenhol. Kitartást! Gondolom ez a legnehezebb, kivárni azt az egy két három napot.

Én meg ma rucikat rendszerezek méret szerint és bepakolok egy ideiglenes szekrénybe. Majd készítek fotót is, ha elkészülök :lol:

KépKép

Kép
szandriii

Suzy
De rendes az apósod! :)
Első unoka lesz? :)

Szandri
Teljesen igazad van szerintem!
Tényleg nem lebeszélés, de ha nem egy Kisangyal a babucid, akkor az első időkbe elég őt ellátni.
Mi egyenlőre ott tartunk, h a Párom főz, vagy délután Ő van a kicsivel és én főzök, mert ha valami ilyennek neki állok, tuti, h sírás van és kaját nem nagyon lehet otthagyni.
Másik:
Én nagyon szerencsés vagyok, mert Barni kizárólag szopizik. De ha valaki nem ilyen mázlista, akkor jön a cumisüveg mosás, fertőtlenítés... stb és éjszaka is a tápszer kikeverős tortúra és társai. Orsi nagyon szerencsés kivétel, h alszik a picur éjszaka. Mert általában ez nem jellemző. Sőt ismerek olyat, akinek a 8hónapos gyereke(!!!!) még enni kér hajnali 2kor.

Tudom, h kevésnek tűnik így, h csak a gyerekkel lenni és háztartást vezetni, de szerintem komoly munka, és elég kimerítő.
(Nagyon sokat számított, h az első időkbe itt volt anyu és segített! Ha lehet szerintem nyugodtan hívjatok ti is segítséget!)

Jaj, így visszaolvasva elég szánalmas vagyok... :( :( :( Bocsi, ez most javarészt a fáradság.
De talán a lényeg átmegy... :? :(

Az anyaság gyönyörű és nehéz feladat.
Minden egyes perce fantasztikus és csodálatos, de rengeteg a nehézség is akad.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek tegnap itt volt anyum, férje, tesóm és a férje, és Babó azalatt az idő alatt meg sem mozdult egyszer sem! Mintha meg lett volna ijedve a sok idegen hangtól! Amint elmentek és csak Apa és anya hangját hallotta újra elkezdett rugdosni. Azt hittem megzabálom, olyan cuki! :lol: :lol:
Este úgy fájt a derekam, azt hitte leszakad! Nagyon durva volt!
Reggel Babó úgy elkezdett rugdosni, amikor oldalt feküdtem, Apa telefonos ébresztője után, azt hittem kirugja az oldalam. Olyan erőseket rúgott, hogy csak ámultam és bámultam! :shock: :shock:

Menion
Tök jó,hogy már nem kell sokat dolgoznod. Mindjárt itt a vége! Szupi!
Akkor már értem a gyakori ctg-ét is! Hát igen, elég nagy árkülönbségek vannak!

Vivi
56Ft/db-ja a pampers! Az nagyon drága! Én tegnap nézegettem a Kaiser's-be nálunk, ami nem egy olcsó hely, és a pelenkák 43-49Ft/db között voltak, és nem a Pampers volt a legdrágább! Ez iszonyú nagy különbség! Ezeket a pelusokat nem kell vasalni sem, csak kimosni mosógépbe, és utána ki rakod száradni! Én sem merek belefektetni egyből, előbb kipróbálom, és majd meglátjuk,hogy bejön-e!

Szandri
Tök jó,hogy ennyi mindent kapsz! Szupi! Megértem a sogórnőd álláspontját, csakhogy elmondás alapján, nem ezeket az új mosható pelusokat használta, amiket lehet kapni,hanem a régi verziót, aminél tényleg volt ám munka! Olyat nem is használnék!
Meg tudod nézni a http://www.tiptopbaba.hu/ , hogy én mire gondolok! Ezeket nem lehet hipózni sem!
Én is beszéltem olyan anyákkal, akik ezt használják, plusz olvastam fórumokat, és a legtöbben nagyon dicsérik, és szeretik. Mindenesetre egy próbát megér, kifogom próbálni. Lehet,hogy nekem se jön, és marad az eldobható pelus!

Ma csinálok tortát Laci húgának, és este megyünk át ünnepelni! Szurkoljatok,hogy jól sikerüljön, bár nem egy nagy ördöngőség megcsinálni! A piskótát nem én sütöm hozzá. :oops: :oops: Azt megvettem. Csak a tölteléket kell beletennem, meg csoki máz rá! Remélem finom lesz! Rebus választotta ezt, mert Epres Viktória torta a neve, és az ő neve Viktória Rebeka, csak mi a Rebust használjuk! :lol: :lol:

Olyan fura,hogy a várandós naptárak szerint, amiket küldenek, már 30 cm körül van a baba, gondolom a feje búbjától a a talpáig! De az már nagyon nagy! :shock: :shock: Hogy fér el bennem, amikor olyan kicsi a hasam! :roll: :roll: Laci teljesen kivan,hogy milyen nagy már Babó. Mondta,hogy ne csodálkozzak,hogy ha annyit rugdos, biztos alig van helye! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Menion!Úgy van hogyha szerdán nem indul meg a szülés,akkor burokrepesztés lesz és így fogja majd megállapítani a dokim h milyen színű lesz a magzatvíz.
Kitartást a munkához!Pihenhetsz majd te is mikor már otthon leszel...megérdemled.

Nomi!Ádámka nem farkfekvéses...meg van fordulva a feje van lenn.
Szerintem azért kell be feküdjek hétfőn h megfigyelhessen a dokim és majd mikor burkot repeszt kiderül milyen színű lesz a magzatvíz.

Suzy!Sajnálom h a férjed dolgozni van és h nem bír el kísérni a dokihoz.Ne aggódj meglátod minden renden lesz.Szorítok!++++++
Örülök h tudtál aludni.Én is olyan jót aludtam az éjjel csak 1x ébredtem fel meg mikor a férjem ment dolgozni akkor keltem még fel. Nekem is feszesedik a pocakom többször is 1 nap és be szokott keményedni,néha meg úgy érzem mintha leszakadna nehéznek érzem ilyenkor a pocakom is...Szerintem a sok járkálástól is lehet...legalábbis nálam ilyenkor van.

Vivi!Magzatvíz mintát szerintem nem fog venni adokim mondta volna tegnap.Köszi a drukkot!
Ádámka ha farkfekvéses lenne akkor nem vállalnám be a természetes szülést...nem akarnám h valami történyen közben...de szerencsére nincs így...aminek nagyon örülök.
Szépen gyarapodik Barnus és fejlődik,ez nagyon jó és örülök neki.
SAjnálom h ne aludt jól Barnus az éjjel,gondolom Te is kimerültél és fáradt is lehetsz...pihenj le míg alszik.

Szandri!Köszi.

Mi felénk szépen süt a nap...küldök napsütést mindenkinek!

Szép napot mindenkinek!

Kép
erika12

Evita!Tényleg zabálni való és h megérzi az idegen hangokat... :lol: a kis drága.
Örülök h aktívabban érzed a babód mozgását.
Sajnálom a derékfájást.

Szorítok hogy sikerüljön a tortád!++++++++++
Kellemes napot kívánok és jó szórakozást!

Kép
erika12

Szandri! Lustik ezek a babak :)
Az moshato pelenkakrol nekem is ez a velemenyem. En arra emlekszem,a noverem mennyit szenvedett veluk.

Vivi! Mert lennel szanalmas? Ez az igazsag,mi is hamarosan tapasztalni fogjuk.

nomi77

Jó reggelt!

Hát megint csak felületesen olvastam vissza :oops:

Az eldobható pelusról nekem is az a véleményem,mint Szandrinak meg Vivinek.Nem tudom,hogy aki kikalkulálja az árát az beleszámolja e a víz és áram költséget,na meg a mosószerek,öblítő.Lehet,hogy még így is megéri,bár én annál lustább vagyok................és attól függően hol veszem 29,33,37 ft a pampers,nekem ez megfelel.

Kipróbálni érdemes,mert akkor jön rá az ember,hogy valójában neki mennyire jön be :wink: (Bár azt azért nehezen hiszem el,hogy a kakis pelust úgy ahogy van berakja valaki a mosógépbe :roll: )

Suzy!
Igen,Zbinyek esküvője volt és szép volt,meg jó is,csak kár,hogy nem tudtam maradni a vacsorán.
Jól megújultál,szuper az új vonid (végre fiús) és a glittered is :wink:

Mi tegnap voltunk vásárolni Rolival meg apával.Roli végig nézelődött,teljes extázisba volt,hogy mennyi mindent lát,nagyon cuki volt,azt néztem pislog e egyáltalán :lol: vagy csak tágra nyílt szemekkel bámul mindent.
Most már beállt a 4 óránkénti evésre.Így 2-3 között kel éjjel és reggel 6-7 között.De utána még én is vissza fekszem és alszunk 9-ig. :? :lol: :oops: Végül is megvár a házimunka.............. :D

November 23-án megyünk hasi-és koponya uh-ra,de biztos nem lesz semmi gond,mert Rolinak már az is volt,még a kórházban :?

Erika-Nomi!
Jó lenne már egy új babuciiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Friss élményeket akarok hallani!

Pusz lányok,szép napot!

Kép
cukigabi
Budapest

Vivi! tenyleg,jol megnott Bari :lol: :wink:

Erika! ja,igy ertem. Csak irtad,fennt van a feje,valoszinuleg meg nem ereszkedett le a szulocsatornaba. Hatha hetfoig a kissrac meggondolja magat,es elobujik :wink:

Evita! probald ki mindenkeppen a pelust,aztan majd eldontod. Huuuu,meghoztad az etvagyam :P Szulinapja van a kislanynak? Lehet irtad,csak elsiklottam felette :oops:
Nekem is nagyon pici volt a pocim,allandoan izgultam,vajon fejlodik-e a bebi. Aztan a 20 hetes meg a 32 hetes uh megnyugtatott. Kozben meg allandoan idegeskedtem.... Ja,aztan mindenki el volt csodalkozva,hogy tenyleg x hetes terhes vagyok? Mozog a baba? Hat allt fel a hajam...

nomi77

Hu Evita, csak rápillantottam ezekre a peluskra, de nagyon kis guszták :). Még a végén meghozod a kedvem a mosáshoz. :D
Majd jobban beleásom magam ebbe a típusúba és sztem azért én is megpróbálom a kettőt együtt használni. Hátha.
De sztem én is olyan Gabi forma leszek, hogy lustább leszek én annál... Hiszen már most is alig szánom rá magam, h kettőnk cuccait bepakoljam a gépbe. És ez a hülye vasalás... Nekem ez a pokol, komolyan mondom. Lehet, h azért, mert elég béna vasalót sikerült választanom tavaly :(

KépKép

Kép
szandriii

Anyukák!
szeretnénk új képeket a Babákról! Biztos fotózzátok Őket! Osszátok meg velünk is légyszi!!! :lol:

Vivi
nem is írtam, hogy tényleg milyen szépet nőtt Barni! Tök ügyi!

Erika
Köszi! Remélem jól sikerül! Muszáj lesz neki! :lol: Igen élvezem én is a mocorgást,de hogy nem fárad el ennyi rugdosástól... :roll:
Neked is legyen szép napod! Hátha ma beindul Ádámka!

Gabi
Amúgy a mosható pelusnál van egy papír betét szerűség, amit lehet mosni is,ha nem kakis, ha meg kakis azt kidobod a wc-ébe! Kíváncsi vagyok amúgy én is! Aztán majd meglátjuk! Aztán lehet,h lustaság győz, és maradok az eldobható pelusnál én is, de nagyon izgat ez a dolog! :lol: :lol: Na a te pampers árad sokkal barátságosabb,mint az 56 Ft. :shock: :shock: :shock: Te hol szoktad venni? Tesco, Auchan ilyesmi? Gondolom ott olcsóbb, mint egy Kaiser's!
Milyen cuki lehetett Roli, ahogy rácsodálkozik mindenre! Megzabálom! :lol: Na tök jó a 4 óránkénti evés! Teljesen barátságos! :lol: Még jó,hogy Te is visszafekszel aludni 9ig! Kell neked is pihenni!

Nomi
Nem írtam! Igen szülinapja volt kedden, csak ma ünnepeljük! 11 éves nagylány már! :lol: :lol: Hát igen, nekem is néha mondogatják,hogy milyen kicsi! Hát ez van! :D

evita10
Budapest IX. kerület

Szandri
Én is utálok vasalni! Fújj! Nem a vasaló hibája! Szörnyű dolog a vasalás!! Ezeket a pelusokat tilos! :lol: :lol: Hát nézelődjél! Olvasgass fórumokon erről! Én is azt csináltam, na meg én inkább olyannal beszéltem, aki használ rendszeresen ilyet! És mondom nálam is lehet,h győz a lustaság, és akkor eladom vaterán, mert ott is lehet venni, mások megveszik. Szóval akkor sem bukok rajta nagyot!

evita10
Budapest IX. kerület

sziasztok!
bocsi, hogy ritkán nézek fel, de nem túl sok erőm van hozzá. főleg azok után, hogy tulajdonképpen már semmi keresnivalóm nincs itt... azért jó olvasni, hogy jól vagytok (:
deann

dean
Ez természetes,hogy ritkán jössz! Ha tudsz jönni, van erőd és kedved, mi bármikor szívesen látunk, de megértjük azt is,ha nem megy!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!
Ezt a betétet nem tudtam,hogy van,azért így már jobban hangzik a dolog. :lol:
Auchan-tesco igen!!!!Ha meg akció van akkor a legolcsóbb,csak figyelni kell. :wink:
Állítólag a dm-ben is jó áron meg lehet kapni,de ahhoz kellenek a kuponok és még nem intéztem el a baba-bónusz kártyát. :?

Baba ruhákat imádom vasalni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Csak részben olvasgattam vissza!

Pelus kérdés
jelenleg nálam a lustaság győzött, és Szandri és Vivi véleményén vagyok, de Evita amit felraktál link nagyon jó, tényleg még kedvet hoz hozzá. Lehet ha már nem kell 5-6 szor cserélni a pelust, akkor ki fogom próbálni, meg amikor már a szobatisztaság közeleg, akkor se rossz. Vagy ha már nem szopizik és kevesebbet kakil.

Vivi, Gabi!
Örülök, hogy jól vagytok és a babók is szépen fejlődnek.

Orsi!
Nagy szerencséd van Dalmussal, hogy ilyen jó éjszaka. Dóri babámmal is szerencsés vagyok eddig, kb 8 hetes kora óta teljesen átalussza az éjszakát és nem kér enni.

Erika, Nomi!
Izgulok ki lesz a következő!

Suzy!
Jó, hogy veled is minden rendben.

Deann!
Megértelek és őszintén sajnálom a történteket, de ha van erőd és kedved gyere nyugodtan.

Menion!
Jó, hogy már nem kell sokat dolgoznod, tudsz pihenni egy kicsit. Bocsi, hogy nem válaszoltam még a privire, de most jutottam gép közelbe. Írok majd.

Akiket nem említettem bocsi, de most ennyire volt időm. Dóri nagyon igényli hogy foglalkozzak vele, sokat beszélgetünk, tornázunk nevetgélünk, nagyon cuki. Teszek fel új képeket a gmailre.

puszi mindenkinek

andicsiga

Halihó :!:

Megjöttem...most egy pár sor Rólunk, de mindjárt olvasok is vissza :!:
Minden ok a CTG-n, Cipike végig fent volt nem kellett "sokkolni", mint egyes kismamák pocaklakóit :roll: még hallgatni is szörnyű volt nekem azt a masinát, amivel felébresztik Őket :shock:
Szépen visszament a szívhang normális tartományba, 140-160 között volt, úgy örültem neki :lol: viszont jelzett a gép nálam 2 fájást is, nem nagy kiugrás volt, de lett egy kis "pukli" :wink:
Megnézte a dokim, azt mondta minden ok, 1 hét múlva következő CTG :!: mondtam neki, nem is látod volt fájásom kettő is :?: azt mondja ez jó, nincs gáz, de még szülni nem fogok ne aggódjak :!: van amikor jelzi a gép a fájást, de érezni nem lehet semmit, na ez olyan volt, mert nem is éreztem, lehet csak keményedés volt :roll:

apósom ebédelni is elvitt utána, tiszta jó nekem, nagyon hálás vgyok érte :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gabi
igen, jókor jut eszembe, hogy lecseréljem fiúsra a vonalzóm :wink: :oops:
köszi a dicsit :!: :wink:
örülök, h kialakult a rendszer nálatok, ügyik vgytok :!: :wink:

Adri
amikor csak van kedved, erőd, gyere közénk :!: :wink: a legjobbakat kívánom, ölellek drága :!:

Vasalás: Én régebben nagyon szerettem vasalni, de mostanában egyszerűen utálom, mert annyi időmet elveszi, meg ott állni, fáj a derekam...felszaporodni meg nem hagyom, mert akkor sose leszek kész vele :!: az egyik ismerősöm mondta, ha lesz majd egyszer annyi pénzem, akkor vegyek gőzállomást vagy mi a fene, mert fantasztikus vele vasalni :roll: hát ez nem mostanában lesz :!:

Evita
jó szülinapozást mára, ügyi legyél a tortával :!: :wink:
a kis cseles pocilakód :lol:

Vivi
hál istennek alapból ilyen rendes, figyelmes apósom van, nagyon szeretnek anyóssal együtt :!: nem szoktam általában szívességet kérni (Én ilyen vgyok), mert próbáljuk a férjemmel megoldani a dolgokat, de most muszáj volt, mert már tényleg nem akarok vezetni és a férjem meg főleg nem akar erről még hallani sem :!: anyumék is rengeteget segítenek, de most Ők nem értek rá :!:
Második unoka lesz, az idén szült a férjem húga, még azt hiszem írtam is róla :!: :wink:
Anyukámnak is 2. unoka, meg anyóséknak is
:!: :wink: mindenki nagyon várja már :!:

Én teljes mértékben megértelek, azért is írtam, hogy nem könnyű ez főleg az elején :!: örülök, h van tejcsid :!: :wink: a férjed is sokat segít szuper :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Hali!
Huhh......termeltetek....
Gyorsan, mert Kisasszony fent van és nem nagyon hagy irkálni......zenézni kell a youtubon neki.....
VUK...............igeeeen!

....sirás van...majd folytatom.... :) :( :wink:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Nah....

Szóval!
Örülök, hogy mindenki rendben van.....

Erika, Suzy, Nomi!
Szoritok nagyon!

Suzy!
CTG....ügyeskedjetek! De még tényleg ráértek durvább fájásokat produkálni, mindenesetre lassan aktivizálódik a méhed....szuper!
:wink: :)

Pelus:
Hát Kismamik......Én megcsókolóm a lábanyomát annak aki a mosható verziót választja!
Én azt mondom sem időben, sem pénzben nem éri meg...és jelzem....a mostani elodobható pelusok, mind természetbarát anyagból vannak igy tökéletesen lebomlanak...

Annyi tennivalód lesz, főleg, ha már Nektek kell majd a teljes háztartást vinni, mert elmegy a segitség és a férjek reggeltől késő délutánig dolgoznak....szóval, nem hogy fehériteni, öblögetni....nem lesz időd, de néha még enni sem.....hajat mosni sem...szóval....

Igy is tortúra...mert az anyatej nagyon hamar romlik, ha összeböfizi a pelusokat....vagy a feje alatti pelust...hogy ne tárold napokig....vagy, amikor pelenkázod és tüsszent kijön a kaki...fürdetésnél detto a kifogóba, azokat fehériteni kell....öbliteni és csak azután kimosni....az anyatejes kaki rettentő makacs, nehezen kiszedhető....

Én több fehéritőt próbáltam, de a Clorox vált be.....

Gabinak igaza van, figyelni kell az akciókat, akár neten akár újságban és ki lehet fogni jó áron a pelust.....és a DMes kuponfüzetet váltsátok ki, tök jó.....
Ki kell tölteni egy nomtatványt és be kell vinni az eredeti anyakönyvi kivonatot, ott másolják le....és már kapod az ajándékcsomagot!

A kórházban is kapni fogtok ajándékcsomikat....abban nekem volt kupon is...van amit már beváltottam.....popsitörlőkendőre...tejci tárolóra...stb.

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Orsi
köszi...igen, ráérek még, nem is szeretném sürgetni a dolgot :!: :wink:
Én biztosan kiváltom a DM-es kupont, mert szeretek ott vásárolni és ez a baba-mama bónusz dolog nagyon jó :!: :wink:
Hogy vgytok :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Képzeljétek kaptunk járókát.....használtan, ajiba! Tök jóóóóó, Anyukámék már felállitották otthon és megvették már a karácsonyra szánt etetőszéket is a Brendonba...az is fel van állitva....otthon a régi szobám most babarezidencia...majd fotózok és felteszem......

Próbálok este feltenni új képeket, de előtte Apa gépéről le kell mentenem a pendriveomra....

Ja és persze Apának haza kell érnie.....
Suliba jár.....meg ez a melóváltás..... :shock:
Kitűztünk egy célt magunk elé......ebben a lakásban max. 2 évig maradunk.....az újabb Baba már új helyre születne...lehetőleg kertes házikóba! :D :wink:
Úgyhogy-------- :idea: :arrow: erősen ezen leszünk.....mármint az új házikón!!!! :P :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Suzy!
Köszönjük, minden rendben....kicsit fáradtan....de boldogan!
Dalma napról napra fejlődik és nagyon sokmindent ad.....egy eldobott mosolyképződmény.....bújás.....
Én még a kakinak is örülök, de nagyoon! :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
szívből kívánom, h a célkitűzésetek minél hamarabb valóra váljon :!: :wink:
elhiszem, h boldog vagy, kitűnik az írásaidból :!: :wink: örülök nektek, csak így tovább :!: :!: :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Egy gyors beköszönés.
Suzy!Örülök hogy minden rendben van Cipikével...ezek a fájások elég érdekes dolgok. Én nem is tudtam hogy olyat is jelez amit valójában nem is érzel..
Ma voltam a centrálban...valamilyen Mariann nevezetű védőnénit kaptunk, sokkal rendesebb mint a körzetim. Kajtárhoz beküldött meglesni babót, meg hallgattunk egy kis szívhangot..amihez hozzá is tette egyből hogy tökéletes. Hétfőn vv. már jeleztem is Apácskának, aztán 26 védőnéni, a normális...de mennem kellene a dilishez is...akkor is nézik babót..meg minden mást, aztán 30-a uh...
Annyit mentem ma hogy már el is álmosodtam.

Minden babónak szép álmokat!

KépKép
yokka03

jó reggelt mindenkinek!!
beindult a tejem.. :shock: gyógyszert meg nem kaptam. mit csináljak? az orvoshoz ma már nem tudnék bejutni =/
mikor észrevettem majdnem elsírtam magam.... :?
segítsetek légyszi!!
deann

Dean!
Elkezdtem neked nézelődni:

1, nagyon kevés folyadékbevitel, első napokban 1-2 korty egész nap

2, a mellek leszorítása, melltartóval, vagy kötözéssel

3, amennyiben nagyon kínzó a mell teltségérzete, csak minimális mennyiség lefejése, ami épp megkönnyebbülést eredményez, mert különben a fejés a tej szaporodását segíti.

4, gyógyszer is segíthet ebben, ehhez orvosi tanács, megfigyelés kell.

5, fontos a lassú türelmes munka, mert különben az emlőben pangó tejmennyiség emlőgyulladáshoz, tályoghoz vezethet.

KépKép
yokka03

De szerintem mivel sok tejed nem lehet még...ezért lehet elég ha feszűl akkor zuhany alatt átmaszírozod egy kicsit. Ha rosszabodna szerintem egy sima háziorvos is tud segíteni benne.

KépKép
yokka03

Sziasztok!
Csak Deann-nek most!
Van gyógyszertárban homeopátiás bogyó tej elapasztására!+ jó amiket Yokka ír,mindenképpen kicsit kikell szívni belőle, a mellgyulladás miatt!

Kép
cukigabi
Budapest

köszönöm szépen :!: :!:
deann

az a homeopátiás bogyó kb. mennyi lehet?
deann

600,- körül van

Kép
cukigabi
Budapest

köszi :!:
deann

urtica urens c15 homeopátiás bogyó ára webáruházban 609 Ft

KépKép
yokka03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: