A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Katus köszöni a dicséreteket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én elfogult vagyok... imádom... :wink:

Évi
Akkor jó nagy lakásban laktok! Mi 52 négyzetméteresben lakunk.
Olyan másfél év múlva lesz kb. saját házunk...

Bévi
Katus is ézi a tévét is... van, hogy anyájával egész nap a kanapén henteregnek, lazsálnak... :oops:
Neurológiára hova mentek? Debrecenbe vagy Nyíregyházára?
Tápszer: ki kell próbálni a sok közül, hogy melyiket fogadja el Lili... ÉS NO STRESSZ!!!!! (normális körülmények között nem apad el egyik napról a másikra a tej)

Barbcsi
Én se bánom, ha Katus kismajom...
Ádámmal szoktunk nevetni, hogy mennyit imádkoztunk, mennyi mindenen keresztülmentünk, hogy legyen Katus... Én még a világ legrosszabb gyerekét is imádnám :lol: :lol: :lol: :wink:
Katus meg annyira nem is rossz... csak kisbaba... most a mi gondoskodásunkra, szeretetünkre van szüksége... 16 évesen már nem az én karjaimba vágyik majd folyamatosan... de szeretnék vele olyan kapcsolatat, hogy 16 évesen se az ellenségének tartson...
Egyetem: nem hiszem, hogy az anatómia 2-3-4 év alatt olyan sokat változna... vagy az élettan... Azért az informatika az más, ott azért napról-napra hatalmas változások vannak :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.10.29 17:54-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus már majdnem 4 hónapos, de csak szopizik... még legalább egy hónapig ezt akarom húzni... (ha nem lesz elég a tej, akkor tápszert fogok adni....)

Érdekes... amcsi ajánlás... nem gyümölccsel, zöldséggel kezdi az elválasztást, hanem inkább a rízs-, szentjánoskenyérmag-pépet javasolják...
Ha az anyatej, a tápszer már nem ad elég tápanyagot, akkor az ua. térfogatban kisebb energiatartalmú gyümölcs hogyan jön a képbe???? :roll:
100 ml anyatej/tápszer az olyan 70 kcal
100g alma csak 50 kcal...
100g sárgarépa 40 kcal...

És akkor adjak kevesebb kalóriát tartalmazó táplálékot a gyerekemnek, mikor jobban mozog már, mikor több energiát igényel?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi hát igen...ráérünk januártól hozzátáplálni akkor lesznek 6 hónaposak..én várom már,mit szól majd az új ízekhez,de a szoptatás se esik nehezemre,ill.hát tök kényelmes valóban.(most már)

Saját lakás nekünk majd lottónyereményből,de nem bánom,elvagyunk így...(nem kell nagyon belegondolni akkor elviselhető :) )

Gyerekem úgy ordított,semmi se tetszett neki,most apája ment boltba,magával vitte kendőben(ilyen se volt még :) ) a friss levegőn biztos elhallgat. Vagy nem :? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Saját lakás
Ádám 10 évre aláírt az US. Army-hoz... Vállalta, hogy ebben a kórházban dolgozik 2012. februárjáig, utána pedig az USA-ba ott, ahova helyezik...
Normális kórház... azt csinálja az ember, amit tanult, amit szeret... és elég jó a fizetés is...
Ahova helyezik, ott segítenek lakáshoz, házhoz jutni...
Nekem is bármikor lesz munkahelyem. Aneszt.intenzives orvosokat kiemelt bérezéssel foglalkoztatnak!

Ma délelőtt szívtam egy kis műtő levegőt... volt egy helyzet, amihez Ádám beajánlott... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus :lol: :lol: jó húsban van!

Örülök h.ilyen jó helyre kerültetek! Megérdemlitek!
Miki most az Audi gyárat kezdi szemlélgetni Kecskeméten,most fog épülni és sok mérnököt keresnek..próba szerencse :roll: lenne mit a levesbe aprítani :)
Mondtam már h.megvannak a kistesó nevek? :lol: Jázmin vagy Ádám!
(ha fiú lesz mind a 4-ünk névnapja decemberben lesz,Miki szerint kész anyagi csőd lesz)
:lol: :lol:

Tényleg,már akartam kérdezni,mindannyian olvastuk talán a Suttogót,ki hova tartozik?(babák) Tomi egyértelmű Mimóza. (na ez nem lepontozás,ez egy babatípus és punktum :) )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Adjon be Miki minden lehetséges helyre pályázatot... veszteni valója nincsen...

Nevek nagyon jók! Nemzetköziek... manapság már ezt is érdemes nézni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus a mintababa és a talpraesett között ingadozik...

Az anya értékelése is kellene..
Lehet, hogy azonos gyerek, másunknál másképpen viselkedne...
Hatunk a gyerekre... általunk ismeri meg a világot...

leegyszerűsítve...
Én félek pl. a póktól... akkor a gyerek azt tanulja meg, hogy félni kell a póktól...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Huh mennyit termeltetek :shock: :shock:

A hozzátápis vitán csak ámultam, mert ugye a csapból is az folyik hogy anyatejjel etesd a gyermeked ameddig tudod és sok helyen egyenesen madárnak nézik az embert ha a tápszerezi a gyereket, akármilyen okból. És ha nem választás volt a tápi hanem a helyzet adta magát? :roll: :arrow: Költői kérdés volt egyébként....

Korinna ma megkapta a 2 hós védőoltásait plusz beadattam a rotát is neki (asszem ő a legfiatalabb a csapatban), hát tüneményes volt a kiscsaj. Bementünk tanácsadásra, szerencsére nem voltak sokan, de amint beléptünk és elkezdtem vetkőztetni görbült lefelé a szája, de nem sírta el magát. Majdnem megzabáltuk az apjával :lol: Még hogy 1 napos emlékezete van az ilyen csöppségeknek, hah... Szerintem pontosan tudta, hogy hol vagyunk és emlékezett hogy legutbb is ott macerálták.
Eldöntöttük, hogy nem megyünk többet tanácsadásra, mert elegünk lett abból, hogy a köhögő-tüsszögő babákat (és nem csak a hiperpigmentáltak) simán behozzák az egészéges babák közé és minden héten arra megyek be, hogy a védőnő üvöltve irányítja át a betegeket a beteg gyermekrendelőbe. Legutóbb is egy köhögő anyuka odahozta Korinnához a náthás-prüszkölő kisfiát a - nézdmegkisfiammilyenszépezababa - felkiáltással, hát nem sok kellett hozzá hogy jól beolvassak (vagy inkább bepancsoljak) neki. :evil: :evil: :evil:

Korinna nem nagy (dundi) baba, 2 hósan 4300 gr és 59-60 cm hosszú (irtó hosszú lábai vannak, olyan mint az anyja :oops: s mivel az apja is 2 méteres szerintem jó magas nőci lesz ). Délután magukra hagytam őket az apjával, jól be is tojt (legalább az apja is megtapasztalta ismét a jó kis szagokat :lol: ) egyébként meg szinte csak vigyorgott, dumált és aludt (most is szundizik, pedig lassan fürdésidő lesz).

Ircsi: milyen érzés volt ismét a műtőben?
Ma én is bent voltam egykori munkahelyemen, de nem éreztem semmilyen nosztalgiát, tök semleges érzés volt, engem is meglepett. Mindenesetre jó volt hallani, hogy visszavárnának (saját cégben dolgoztam a terhesség előtt) ... Hát nem tudom, lehet hogy egyszer visszamegyek, de így a válságban nem terem sok babér a bankároknak :roll:

bmaas: rátok jár a rúd rendesen, remélem most már hamarosan vége lesz ennek a pech szériának :!:

barbcsi: Korinna is felébred az utóbbi napokban éjszaka és kér is enni

Évi: tescos játékokat én is néztem, de még meggonduljuk. Gyerebaba - vááááááááááááááááááááááááááá :lol:

Ma bevásároltam a DM-ben (kihasználtam a bababónuszt és a 25 %-os kuponjaimat) hát meglepett hogy mennyire kedvezően lehet így babaápolási cuccokhoz és pelushoz jutni.
Jól emlékszem, hogy Tünde írta még régebben, hogy a Pampers Premium Care pelus vált be nekik :?: Hát nekünk is csak az jön be, mert Korinna giga mennyiségeket pisil és a többi pelusból mindig kifolyt a derekánál a cucc. Próbálta már valaki a DM saját márkás pelusait?

Nah szaladok, ébred a gyermekem :)
Vendég

Csibuc
Hozzátáplálás terén teljesen mindegy, hogy alapvetően anyatejet vagy tápszert kap a baba!
Alighanem (ha még az emlékezetem nem csal) akkor én mindig az írtam, hogy a mai, modern tápszerek mellett inkább kapjon a baba tápszert mosólygós anyától, mint anyatejet egy folyamatosan stresszelőtől!

A baba szempontjából nagyon fontos az anya lelkivilága!!!!!

Mi használtunk DM-s pelus... nem volt gondunk vele... nekünk jó a pempi is, a huggis is...

Jó érzés volt műtőben lenni... (azért csak más egy bankár és egy orvos :oops: :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mi most Babylove-t használunk(DM-es)kicsit merev de elégedett vagyok vele.A Tesco szines is ilyen. A Pampers és Huggies is bejön,azok jó puhák is pluszban.

evilany

Nekem is jó érzés bemenni a melóhelyre(bár rengeteg változás van,főorvos,és főnővér csere is volt,sokan elmentek :( ) még a betegek is szoktak hiányozni :shock: :lol:

evilany

Ircsi: persze, gyökeresen más, nem lehet összehasonlítani max. az érzést hogy az ember nosztalgiázik-e vagy sem a régiek láttán...

Hozzátápi: igen, írtad korábban is, most is, csak sajnos nem mindenki osztja ezt a véleményt, örültem is neki, hogy végre valaki, aki nem néz madárnak. Lehet félreérthető volt amit és ahogy írtam :?: :roll:

Futok fürdetni...
Vendég

A kölői kérdésedre reagáltam...

Van olyan helyzet, amikor nem kivitelezhető a szopi... (barátnőmnek a szervezetében olyan alacson a prolaktin szintje, ha megveszekedik se tud a gyerekének tejet termelni... :cry: )... de biztos vagyok benne, hogy az a kisbaba is egészsége sfelnőtt lesz, mert anyuka elfogadja ezt a helyzetet...

Csibuc
Korinnának is az a lényeges, hogy egy szerető, mosolygós anyukája legyen!

(Nekünk is van itthon tápszer... ha úgy veszem észre, hogy Katusnak nem elg az anyatej, akkor azt fog kapni...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csibuc!

Ahogy visszaolvastam, nem csak a te írásod lett félreértelmezve. :)
(úgyhiszem jól használom az írásjeleket)

Ezért nem szoktam másról írni, csak magunkról!
Sorry, de ezután is megtartom "önző" szokásom... :)

Évi
Alig várom már, hogy kész legyen az új Tomi lakosztály, nagyon kiváncsi vagyok! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="clárika"]
írta:
clárika

Ezért nem szoktam másról írni, csak magunkról!
Sorry, de ezután is megtartom "önző" szokásom... :)

:shock: :?

Lakosztályt látni fogjátok :) de még csak január körül kezdjük :( a nappaliban a két fotel előrebb jön mintegy leválasztva a mögötte levő részt,sz.gép hálóba bekerül+a fittness gép,és helyén lesz az étkező.És kint az étkező helyén Tomikámnak egy szép kuckó!

Réka milyen Suttogó baba?

evilany

Évi

Most megcsináltam a tesztet, Kisangyal lett az eredmény.

Egy rossz szavam sincs, nem akadályoz meg semmiben, nagyritkán van egy-egy rosszabb napja - nyűgös.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Duma a teknősnek:
Kép

Figyelt:
Kép

Nagyon örült:
Kép

Elfáradt: :)
Kép

Imádja ezt a zongorát! :)
Hosszú percekig így nézi, dumál és nevetgél :)
Kép

Clárika
Kép
clárika

Csak jelentkezem. Ma sikerült végre idejutnom :D látom volt kis pörgés. Nem tudom én sem mi van de ahogy Barbcsi Bencéje úgy az én Petrám is kivetkőzött önmagából ha néha reggel 7-8öig aludt most 4-5ókor ébred és majdnem 6 óráig fent van, eszik de keveset szerintem inkább a hasa fáj. Végöl kell sétáljak vele, fel fel sír a fájdalomtól és egy ideig csak a karomon fekve jó neki. Nem díjazom de ez van remélem hamar elfelejti. Aztán mondjuk 9-10-ig alszunk. Sajnos nappal nem sokat alszik max 1-szer akkor főzők. Amikor meg fent van ott kell legyek vele. Van mikor elvan de van mikor csak a karomba hallgat. Éjjel meg még nagyokat kacag rám mikor nekem ragad le a szemem :lol: :lol: IMÁDOM! Nem sok időm marad magamra, de nem baj vele lenni kész csoda 8)

Kaka: nálunk is gond, 2-3 naponta van, büdi és azóta jobban fáj a hasa. Egy nap 3x volt és aznap olyan jó kislány volt. És amióta kaka gondok vannak azóta ébred éjjel fel :cry:

Én sem aggódom a tej miatt, volt egy este miután hazajöttem, hogy egész nap nem tudtam rendesen enni Petra síros volt és egész nap rajtam lógót este meg éreztem mintha nincs elég tejem, mondtam az apjának melegítsen vizet és ha nem lakik jól tejjel adok neki tejport (nekünk is van bár lassan kidobhatom, mert 3 hónapig lehet kibontva tartani).

Kép
Kép
melisch

Évi sajnálom, hogy az éjszakád ilyen vészes és nappal sem alszik Tomika? Akkor tudsz pihenni?

Ircsi mi is úgy vagyunk vele, hogy legyen olyan rossz mint a pokol ki bánja hiszen pont egy éve nagyon sokat sírtam, hogy mikor lesz kisbabánk és most itt van. De okom nincs panaszra sajnos csak a hasa miatt sír, ha az nem fáj tiszta mosolygós és játszunk sokat.

Csibuk köszi a vasaló tippet megnézem. Korina meg nagyon ügyes, hogy ágyba kérőzik és hamar elalszik. Petra is szokta jelezni ha álmos, mondjuk neki akkor kell a cumi és elfordítja a fejét a karomon, akkor tudom álmos. Szerintem nagyon jó ha megtanuljuk mikor jelzi, hogy álmos sok gondtól megkíméljük magunkat mivel nagyon nyűgösek tudnak lenni ha nem tudnak aludni.

Kép
Kép
melisch

Bévi ha dolgozni is fogok lassan itthon és szoptatni majd fogok tudni, ha meg nem fejek le neki. Szerintem a tejporral nem lesz gond ő evett tejport is egy hétig míg megjött a tejem.

Barbcsi néha ne csak azt nézd mit írnak a könyvek (bocsi néha ez az érzésem mikor írsz - én is olvasok sokat de nem követem annyira őket) :oops: hiába íród, hogy az anyatejes baba nem szomjas nem tudok veled egyet érteni. Petra kifejezetten követeli a teát, pont úgy sír, mint mikor éhes és megiszik 70-80 ml teát is egy ültében. Mikor még kisebb volt 10-15 perc alatt jó lakot, szerintem azért, mert erős a tejem és nincs sok előtej, hogy kielégítse a szomját. Most már szopizik 20-25 percet de a tea kell. Orvosnő is mondta, hogy ha kéri a teát valószinű erős a tejem, esetleg fejjek ki, hogy ürüljön ki de nem sok marad nem akarom, mert akkor csak több lenne. A tea pedig enyhíti a hasfájását is.

Bocsi de nem tudok mindig mindenkinek reagálni, mindig elolvasom mit irtok ez-az megmarad és reagálok rá mikor van időm (már nem megy, hogy párhuzamosan 2-3 oldalt tartsak nyitva idő miatt)

Kép
Kép
melisch

Clárika
Kép
clárika

Képeket még kérek imádom nézni őket!!!!!!

Teszek én is egyet, első lefényképezett mosoly (én inkább gmailre szoktam tenni képet) Kép

Kép
Kép
melisch

Évi: Korinna Mintababa és Kisangyal mix a Suttogó szerint (vagy az is lehet hogy egyértelműen Kisangyal, csak a balga anyja nem érti elsőre a jelzéseit :lol: )
Korinna kelt és evett megint ma éjszaka de már alszik is. Legújabb őrület a morzsi (pelenka amit a bal kezével morzsolgat, a másikkal a haját babrálja), közben pedig nézi a szent nyulat (nyúlfejes szundikendő, ami trükkös módon a kiságy rácsozatára került) és úgy alszik el.
Sokszor akkora harc megy a kiságyban hogy teljesen a feje alá túrja a morzsiját reggelre, ezért gondolkodom rajta, hogy feláldozok egy pelust és varrok neki valami kisebb méretű, színes patchwork kendőt (unatkozó anyuka ugye eljárt varrótanfolyamra :D és beújított occsóér egy használt varrógépet), amit kedvére morzsolgathat.
Babakocsi mózessel kapcsolatban: lányom annyira nyurga gyerkő, hogy szinte alig fér már el a mózesben (incl. persze a téli göncök), pedig (tekintettel arra, hogy anyapa is hosszúlábú) extra hosszítottat vettünk neki. Reménykedek, hogy esetleg a tél első felét kihúzza Korinna a mostani mózessel, de ha így nyúlik, akkor háááááááááááááát :D (Elvileg all in one kocsink van, tudnám sport részbe is tenni a lánykámat a jó kis meleg bundazsákkal, de a sportkocsi nem dönthető 180 fokban és amíg nem ül stabilan, addig nem merem beletenni hosszabb időre - hordozónál detto ).
Nem tom ki hogy oldja meg vagy hogy egyáltalán másban is felötlött-e már hasonló gondolat :?: :!:
Nah megyek aludni, jócca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.29 08:23-kor.
Vendég

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Babák gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Melisch,Tomi nappal 30-40 perceket alszik...én mire elvégzek és ledőlnék,felkel...na sebaj. Ma éjjel csak 1x kelt enni és utána 1 órával fájt a hasa kicsit de 20 perc alatt lerendezhető volt.Most a pihenőszékben vigyorog.
Remélem Petra is visszatér a régi kerékvágásba!
A mi tápszerünkön az van hogy kibontva 3 HÉTIG tárolható...

A lányok -is- gyönyörűek!(Réka,Petra)

Csibuc,szent nyúl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Végülis Tominál is 2 válasz van gyakran,a C és a D,majdnem egyformán,tehát mimóza ÉS Talpraesett.

Hétvégén óraátállítás!

evilany

Szilvi35?...Tina? :shock: :shock: :shock: :?

http://www.borsonline.hu/news.php?hid=35146
A műszíves Lacikáról... :cry: :cry: :cry: :cry: a hideg kirázott..gyorsan magamhoz is öleltem Tomikámat...

evilany

Évi: szerintem a legtöbb tápin ez van (a mienken is ez áll, sőt volt itthon egy adag Milumil is, azon is detto).

Lánykák tényleg nagyon cukik :D

Műszíves Lacika: tegnap nem bírtuk végignézni a riportot, el is kapcsoltunk az adóról :cry: :cry:
Vendég

[quote="csibuc"] írta:csibucvi: szerintem a legtöbb tápin ez van (a mienken is ez áll, sőt volt itthon egy adag Milumil is, azon is detto).

de eltartható tovább?(van egy bontva,de ha ki kell dobjam,kell egy másikat kiváltani ugye...)

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=14258960
Csomó új játék,bébiknek is

evilany

Sziasztok

évi én is néztem a tévében a mű szíves kisfiút :( a hideg is kirázott nagyon sajnáltam :(

Ircsi én nem le szóltam tudományt valamit nagyon félreértettél engem nem érdekel a tudomány ilyen hozzá táplálás téren a kettő között azért van különbség az hogy az uh -ra mentem és kíváncsi voltam a gyerekemre uram bocsáss meg ki nem ???? amúgy 12 éve is volt uh az is igaz sokat fejlődött azóta mint minden más.

A hozzá táplálás:én nem tudományos dolgokról beszélek sem könyvekből olvasok róla hanem a saját tapasztalatomból beszélek !!!! és mivel ez a 3. gyerekem ugy érzem van benne tapasztalatom 2 -vel végig csináltam már és milyen érdekes hála istennek egyiknek sincs semmi baja ,

úgy hogy Bencének sem kell drukkolni.. .... :) köszönjük szépen .

Az meg hogy megosztom másokkal a gondolataim nem azért teszem mert olyan okosnak képzelem magam .

Tiszteletben tartom mások véleményét mindenki maga dönti el hogy mi jó neki és a babájának .

Ha valaki esetleg meg sértődik és haragszik rám azért amit írok akkor így jártam .Nem kell írni nekem és kész ezzel lezártam részemről a dolgot nem szerethet mindenki mindenkit .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Húúú Anyukák :shock: :shock:

Kép

Oksa,van aki a tudományra,van aki a józan észre hallgat és van aki mindkettőt ötvözi...ennyi...
(én betartom amit javasolnak-nagyjából-de szerintem is hajlam kérdése is az allergia,én is korán lettem hozzátáplálva,2 hetes kortól már gyümölcslé, stb. és hálistennek semmi bajom..vagy vegyétek Szilvás doktornénijét..)És elismerem azt is hogy akinek több gyereke van,jóval tapasztaltabb és gyakorlottabb.
De szerintem vita lezárva - nem is vita,eszmecsere :lol:

evilany

Teljesen egyetértek veled Évi úgy is mindenki azt csinálja ami neki jó.

Csak szíven ütött egy hozzászólás egy mondata . Ezután kiirtam a gondolatom és ennyi !

hallod Évi tegnap találtam a neten egy cikket kitettem iwiw üzi falra olvastad ?

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Nem láttam... :?

evilany

Ha jól kibőgtem magam, majd jövök.....

Addig játszok az én kis törpömmel, az ő mosolya mindig megnyugtat!

Azt hiszem, Ircsi érti, amit írtam, legalábbis a hozzászólásából ez derül ki számomra...

Melisch! Nem azt nézem, amit a könyvek írnak -mivel minden könyv mást ír, de azért lehet olyan is, amivel én egyetértek, mert megegyezik a gondolataimmal-, hanem azt követem, amit a szívem diktál... És ha néha ez nem tetszik valakinek, akkor kénytelen vagyok könyvekre hivatkozni, mintegy megnyugtatva és alátámasztva magam, hogy igenis jól csinálom én is, más is, mert néha már elegem van abból, hogy attól, mert én ilyen fiatal vagyok és első gyerekes anyuka vagyok, nem vesznek komolyan,attól még nekem is lehet igazam, és én is csinálhatom jól. Ez egy átok, hogy sosem hiszem el, hogy elég jól csinálom -így lettem nevelve, csinálj mindig mindent tökéletesen, legyél a legjobb, a jó nem elég...-, és mindig mielőtt mondok valamit, utánanézek, hogy jót mondok-e, mert nem merek hülyeséget mondani, akkor inkább hallgatok, felelésnél is mindig csöndben maradtam, ha nem voltam biztos a válaszban, pedig jó lett volna... Most nem tudom, érthető-e, mit akarok mondani. Egyébként barátnőmmel szoktunk rengeteget beszélgetni, sétálni a babáinkkal, és jónéhányszor a vele folytatott eszmecserém írom le itt.

Azt is már sokszor írtam, hogy mindenki másképp csinálja, mégis jól csinálja. Mindenkit másképp nevelnek, mégis felnő, és ettől lesz szép a világ, hogy különbözünk, és nem mindenki egyforma. DE: én így csinálom és pont. Más máshogy csinálja és pont. És mégis mindketten jól csináljuk.

Csibuc! Költői kérdésedre válaszolván: nekem semmi bajom nincs azzal, ha valakinek tápszeres a babája, attól még ugyanúgy felnő, ugyanúgy szereti az anyukája. És tényleg sokszor nem az anyuka tehet róla, hogy nincs teje, hanem egyszerűen a természet. Nekem csak azzal van gondom, ha valaki tudna szoptatni, de nem akar, mert félti a melleit vagy nem akar rá időt áldozni, szóval aki önző módon választja a tápszert és nem a körülmények miatt. De ha valakinek van elég teje, akkor miért ne szoptasson a baba 6 hónapos koráig, mikor neki az a legegészségesebb? Ha tápszeres lenne a Bence, akkor is 6 hós koráig csak tápszert adnék neki. Azért, amit Ircsi is írt! Sőt, én a kalapom megemelem előtted, hogy mennyit próbálkoztatok a szopival, milyen kitartó voltál, és tényleg mindent megtettél!

Bévi! Azért egyik napról a másikra csak úgy nem apad el a tej, az egy hosszabb folyamat, lehet, hogy neki már előtte is kevesebb volt, csökkent a mennyisége, csak nem vette észre. HA nekem is hirtelen kevesebb lenne a tejem, és már nem elégítené ki a Bence igényeit, akkor először mindent megpróbálnék, hogy újra legyen (hiszen tudok szoptatni, ez az elmúlt majdnem 3 hónapból is látszik), s ha nem sikerülne, én meg csak egyre stresszesebb lennék, hát simán vennék tápszert és adnám Bencének, majd félévesen kezdeném a hozzátápit.

Barátnőmet nagyon tisztelem és végig ő volt előttem a példa, 5 és fél hónapig szenvedtek a szopival, fájt neki stb, ez egy hosszú történet, és most végre élvezik mindketten, már 8 hónapos a kislánya, és hozzátápi mellett még most is szoptatja naponta többször... :roll: :wink:

Évi! Nem nézegetem az órát, ő tudja, mikor éhes, nem az óra, most az a 10 perc... Tiszta ideg voltam tőle csak, együtt sírtunk a Bencével. És lám, magától beállt a 3-3,5 órára! Meghallgatok mindenkit mit mond (de még a gyerekorvos és védőnő is ellentmond egymásnak... :?), aztán eldöntöm, hogy ÉN hogyan szeretném, kire hallgatok. Igazad van, mindenkinek szíve joga. Tényleg senkire nem akarom ráerőltetni a véleményem, csak elmondom. Na, nincs ezen mit magyarázni, szerintem értitek. :wink:

Melisch! Bence nem kap vizet, teát, csak szopizik. Én nem vettem észre, hogy reklamálna azért, hogy szomjas... :oops: :roll: Lehet, elrontom, nem tudom... De szerintem ha szomjas lenne, akkor sírna. Amikor az a nagy meleg volt, akkor gyakrabban szopizott, kielégítette szerintem a szomjúságát is. Barátnőmmel erről is beszéltünk, ő se ad a babájának. Sírna, ha szomjas lenne, nem :?:

Így könnyekkel harcolva mégis írtam, talán még értelmes mondatok is, nem tudom... Bocsi Évi, írtad, hogy stop, de ezt még le kellett írnom, tisztázni magam...

Kép

Kép
barbcsi

Cicc! Engem is szíven ütött egy hozzászólás egy mondata, idézném is, ha nem gond (pirossal kiemeltem), Ircsi is erre írta, amit írt és én is, lehet csak félreértettük,ennyi... :roll: És tényleg nem vitatkozni akartam, bocsánat, sajnálom! :cry: :(

[quote="cicc01"][ írta:cicc01b]Hozzá táplálás: Nekem az a véleményem hogy a babákat már 3 hónapos kortól lehet hozzá táplálni a mai tudomány egy nagy rakás ..... már elnézést , a régi időkben nem volt tápszer ha nem volt az anyának teje feles tejet ,pirított lisztet ,tejbe darát adtak olyan 3 hónapos korig és utána gyümölcsöket zöldség féléket főztek nekik nem volt az mint most hogy eddig ne add meg addig és ezt ne meg azt ne .Én is már adom Bencének a levesből a sárga répát és szereti és eszi és semmi baja tőle pedig van tejem bőven és még csak most leszünk 3 hónaposak.

Kép

Kép
barbcsi

Hééé...eszmecsere volt és nem személyes ellentét,egy anyuka se sírjon hanem mosolyogjon a kisdedére!!
Én azért adom a teát hogy a hasának is jobb legyen,de napi max 1.2 dl (egy cumisüvegnyi)
De itt minden baba gyönyörű jól fejlődik és ez a lényeg.
Mások vagyunk,más életkorban,más foglalkozással,.más tapasztalatokkal...de egymást segít(het)jük.

evilany

Ezt a témát én már lezártam részemről !!!

Mindenkinek van véleménye szó szót követ és vitának szerintem ezen a forUmon helye nincs !

Szeretni kell a gyerekeinket tisztelni a másikat és segíteni egymásnak akár virtuálisan vagy személyesen úgy ahogy tudunk .

mindannyian mások vagyunk és ettől szép a világ ettől jó ez az oldal is :wink:ahogy évi is írta .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Melisch!
Bence tegnap is az új szokását csinálta, már 5. napja ilyen az alvási szokása, és egyenlőre nem találom okát. Na de ez van, ezt kell szeretni, most ehhez alkalmazkodom. :) :) :wink:

Ircsi!
Még a kémia, fizika, matek is változik ám nálunk! Igazából úgy változtatnak ezeken, hogy kivesznek a tananyagból, vagy hozzátesznek, szóval bővítik vagy csökkentik a megtanulandó ismereteket, és így néha már nincs 70%-os egyezés a kettő közt. Hát 3 éve mutatta a tanár, milyen matekot tanítottak, mennyire mélyen belementek dolgokba... :shock:

Réka, Katus, Petra és minden baba gyönyörűséges! :wink:

Clárika! Én is néztem az újságban! Hmmm télifagyi meg zizi, piros mogyorós imádtam őket mindig!!! :wink: :P

Hasfájás Nálunk nagyon úgy tűnik, hogy elmúlóban van! (kopp kopp kopp) :roll: :wink: Most már elég egy kis torna vagy beleteszem a hordozóba és már rotyogtat is hatalmasakat! :D :lol: Most már nincs nagy sírás, hasontartás, erőlködés, semmi se! 8) (Egyébként én lány létemre hasfájós voltam babaként)
Már csak a szemünk váladékos, mióta a szemcseppet használtuk, még jobban. :( Ircsi, valami ötlet? Néha úgy összeragad tőle a kis szemecskéje, hogy kinyitni is alig tudja. :cry:

Mindjárt megcsinálom a Suttogót, aztán írom, milyen Bence.

Közben talán a jókedvem is visszatér. Legalábbis nagyon remélem.

Műszíves kisfiút mi sem tudtuk végignézni. :( De én tegnap is olvastam egy borzalmasat, el is sírtam magam rajta. :( :(

http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20101027-horror-a-szuloszobaban-eletre-szolo-trauma-a-szuleszeti-fogo.html

Megyek, aktuális egy peluscsere. :wink: :)

Kép

Kép
barbcsi

barbcsi nem személyesen neked írtam úgy emlékszem ennek ellenére elnézést kértem :) letisztáztuk

de amiről én beszélek konkrétan nekem szólt és Bencémnek !

na jó nem akarok bele merülni megint mert felpörgetem magam és akkor meggondolatlanul írok azt pedig nem szeretném .:(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

:shock: :shock: :shock: :shock: úr isten ez a cikk borzasztó

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Borostyánlánc -szuper!!!
Szomszédom már használja a babán..és állítólag csúcs...
Én is veszek Gergőnek :) :wink:

Hozzátáplálás....hmmmmmm :) :D
Inkább meg sem szólalok :P :D

Mindenki más és más elveket vall.
Valóban vannak akik a tapasztalatra építenek-mások meg "könyvből" cselekednek.
Mindegyikünk más...
Szerintem senki nem akar rosszat a babájának és nem tekinti kísérleti alanynak a csöppséget!

De befogtam-nehogy valaki félreértse...
Mostanában sokszor esik ez meg :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ez sem semmi ez egy 2004-es cikk .

http://www.szoptatasportal.hu/node/377

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Húúúúúú-komoly :(
Utálok ilyenről olvasni :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

csillag borostyán lánc ??? :shock: lemaradtam valamiről :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Lidl-ben:
Azok a régi szép idők :) :) :)

-macskanyelv
-bocicsoki
-duna kavics
-dianás cukor
-kakas nyalóka
-téli fagyi
:D :D :D
nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

potom pénzekért!!!!!!!!!!!!!!!!!

:P :P :P :P :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

igen azok a régi izek PIROS MOGYORÓS :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Jó reggelt!

Réka merfogta az ujjam,s felhúzta magát :)
Bocs a minőségért, csak a telóm volt kéznél, így apa azzal kapta le :)

Kép

Clárika
Kép
clárika

Mennem lassan kel a fiam .

képzeljétek drágalátos ex férjem nem küldi a gyerektartást ebben a hónapban tegnap felhívta nagy fiam mivel velem nem kommunikál semmit már 1 éve lassan üzen a gyerektől ha akar valamit esetleg , na de a lényeg azt mondta nincs pénze majd a jövő hóban egyszerre küldi azt sem kell elköltenie a gyereknek :( fejenként kapnak 8000ft-ot gondolja az exem egy kis kamasznak nincsenek igényei :x egy nadrág kerül annyiba majdnem neki :shock: szegény fiam most le van törve barlangászni akart menni abból :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: