A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

ja azt nem is meséltem,h Kiara punija nem akart elmúlni és a doki irt
fel rá egy elég drága kikevertetett krémet,amitől már egy kenés után
jobb lett...

Kép
Kép
csibe83

Nyuszi,

bölcsi - ötlethez egy-két gondolat:

Amíg nem volt Nimród, én elhatároztam hogy három éves koráig itthon leszek vele, mert igenis az anyja mellett a helye. Most is legszívesebben ezt tenném, mert még mindíg így gondolom, de:

egyre inkább látom Nimródon és más gyerekeken is, hogy mennyire élvezik a többi picur társaságát, a közös dolgokat. Persze még nem játszanak együtt, de "beszélgetnek", nézegetik egymást, stb.
Most hogy mi is nézegettük a családi napköziket, ahol kisebb közösség volt (5-7 gyerek) Nimród kapásból haverkodott (és ezalatt kb 2-5 perces ott létet kell érteni. Ahol 20 gyerek volt, ott kb 15 perc kellett hogy felálljon az ölemből és elkezdje pakolni a játékokat), és két helyen is egy-egy kisfiúval bújócskáztak a kisházban, és nyitogatták-csukogatták az ajtót, ablakokat. És még másfél évesek sincsenek!
Hiszem, hogy két éves korukra Anya uncsi lesz, és teljesen normális hogy nem tudja lekötni a gyerek energiáit, tudásvágyát, mindent.
(unokatesóm kisfia pont egy évvel idősebb Nimródnál, és nemrég mesélte hogy már nem tud mit kitalálni hogy lekösse, és látja a gyereken hogy szüksége van másra mint ő)

Most úgy gondolom, hogy a legjobb egy egészséges középút a bölcsi vagy más közösség és az Anyával való lét között, persze figyelembe véve a gyerek egyéni habitusát és természetét.

Szóval szerintem ebben semmi gáz nincs, hogy két éves korában szeretnétek hogy bölcsibe járjon! Lili egy nyitott, szocializált kiscsaj aki tutira élvezné a dolgot és szüksége is van rá :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy,

január :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
nekem ezt irja ki,ha a szállitásra megyek:Item has no shipping option.
viszont hiszek neekd és igy nagyon elgondolkozom ezen a babakocsin,
m itthon 77ezer forint és amúgyis tetszik.a súlya meg akkor le vn tojva...

Kép
Kép
csibe83

most olvasom csak, Katy kb azt írta amit én :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Csibe,

várj, újra nézem...

KépKép

KépKép
kispocok13

nekem megint kiadta... nem értem :roll: :roll: :roll: :roll:
csak nem tudom hogy tudnám ide bemásolni :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

bölcsi...
hát én úgy voltam vele,h 2éves korátol heti 3szor elvinném,m
én is
úgy gondolom,h jó ha közösségbe szoktatjuk már és jobban is érzi
magát,
viszont most kistesó érkezésével nagyon tanácstalan vagyok mit tegyek...
mert ha bölcsi,akkor jóvala tesó érkezése előtt elkéne kezdeni a
beszoktatást,
viszont én félek attól,h ezért féltékeny lesz kistesóra,de majd még meglássuk...

Kép
Kép
csibe83

ja, rájöttem :arrow: te az oldal tetején nézed, én meg a legalján!
Görgess teljesen le az oldal aljára, és ott kiadja. (képek és az angol-német leírás után még)

Furi, szerintem írj az eladónak, kérdezd meg hogy akkor most szállít ide vagy nem.

KépKép

KépKép
kispocok13

én sem értem...de ha neked megnyitja és kidobja akkor ok.
mit használsz?
én explorert...

Kép
Kép
csibe83

pocok!
tényleg...köszi,köszi...
akkor mindenképpen irok neki sztem...

Kép
Kép
csibe83

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szólj ha segítsek bármit még!

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi!
Bassz :? :? Amúgy dettó nálam is ez van, már tökterhesnek éreztem magam, csak sunnyogtam :roll: , erre ma megjött :? Pedig azt hittem engem már nem tudnak megvezetni a terhestünetetek, tudom hogy hat rám az emelkedő HCG ( a korábbi sok HCG szuri miatt is), meg a két terhességnél is egyformán működtem e téren.
Kövileg rendesebben bekapjuk a legyet, rendicsek? :wink:
A"szem vigasztalásban nem vagyok valami király :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ööö, oké talán nem is olyan kicsi dolog, köszönjük a villás dicséreteket. Csak gondoltam, itt olyan sok gyerkőc eszeget már egyedül, de látom a villával sikerült nagyot ugranunk. Kanalas videót amúgy nem véletlenül nem mutattam, mert olyanunk nem van, mert az én Kölköm nem nagyon önállóskodott eddig, így hirtelen felindulásból a halúdakkormárlegyenkövér ideológiát követtük a villával. Azért magára én sem hagynám vele :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Beszéltem ma rólatok egy eü-s barátnőmmel, mesélte, hogy az otthoni hospice is tök jól bejáratott gyakorlat, és sokféle verzióban működnek ők is együtt a családdal.

Tike!

Pötyikutya :arrow: Jujdejó, nagyon örvendezem, hogy helyrejött a kis mosómedvéd :D

Szonibaba!
Igen, tudatosan püföl, teljesen odavan érte. Ez a tesóméknál van, tátott szájjal nézi a zenélést mindig, a dob meg totál lázba hozza :) Csörgőzni is szokott, egyelőre más hangszer nincs megengedve, a gitárokat csak messziről csodáljuk :roll:
Leveskanalazás :arrow: Azta :shock: :shock: Bodzi nagyon ügyes :)

Csibe!
Sokszor nem dobja fel Mo-t a ptk számláló, de ez nem szokta azt jelenteni, hogy ide nem postáznak. Inkább csak adathiány szerintem. Európában nem szokott ilyen ellenvetés lenni, inkább a tengerentúlnál fordul elő. Mármint hogy nem vállalják az idepostázást. Le kell levelezni.

Katy!

Egyedül ivás az nem semmi :) :) Mi azt még nem csináljuk, most a szelep nélküli csőrös a legmerészebb, amit a kezébe adok e téren. Most szerványoltunk egy olyan keljfeljancsis poharat, az tökre tetszik :)

Pocok!

Elevenparkozásban mi is benne lennénk :D
Örülök, hogy jobban vagy :)
Nimród kajálása :arrow: Gondoltam, hogy ő már spécin nyomja, aki kérlekszépen repülőt utánoz 1 évesen, az simán válogatja a kaját 15 hónaposan :D :D :D

Bölcsitémához nem tudok okosat hozzászólni, én fiam egyelőre alkalmatlan lenne rá, az tuti. 2 évesen? Lövésem sincs, az még annyira soká lesz. De bölcsi akkor is kilőve, az biztos.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe!
Nem akarok kotnyeleskedni, csak magamból kiindulva, nem korai még a babakocsi vásárlás? Aztán lehet, h x hónap múlva vmi egész más fog megtetszeni v. olcsóbb lesz amit most kinéztél :?

Bölcsi téma: tudjátok, alapvetően én nem pártolom, de azért gyerek függő is. Mi Marci születésénél direkt nem adtuk be Szonjit az oviba (pont akkor kezdte volna a kiscsoportot), nehogy tesóféltékenység legyen. Aztán novemberben már azt láttam rajta, hogy igényli a közösséget, így mégis ment. De pl. az egyik rokonunk uilyen korkülönbségű gyerekekkel beadta a nagyobbat az oviba és nagyon sokat szenvedtek és sokszor a fejükhöz vágta a gyerek, h elküldik otthonról. Lehet, ha ők is inkább vártak volna pár hónapot, akkor már a gyerek akart volna menni.
Amúgy én egyik gyerekemnél sem láttam (látom), h kevés lennék nekik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

De hülye vagyok: a fél hsz-em lemaradt:

Boo!
Sztem is az lenne a legjobb, ha a saját otthonában tudna maradni és vki akit elfogad, menne oda hozzá :(

Pocok!
Ez marha jó...hogy lehet má' 22-én, 22.22-kor születni? :)
És hogy sikerült a buli? (nyilván nem a tejmennyiségre gondolok :) )

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi

Sajnálom....nem tudok erre mit mondani...rossz dolgok ezek de vhogy még is jó, ha érted.... :cry: gondolom kivagy...

Bölcsiről már kifejtettem a véleményem, Katyal értek egyet...

Mi már egy ideje egyedül iszunk pohárból.. és tök büszke magára. Bár nekem célom hogy minél önállóbb legyen, ne szakadjak meg márciustól..

Roló januártól heti 4x délelőtt egy játszóházba fog járni, ahol ott is tudom hagyni...most heti 2x járunk, két órára. Ebből a múltkor már fél órát egyedül maradt, nem egy pánikolós fajta, ezért is mentem ki a teremből.
Most az oltás miatt 3 napig lázas volt, de csak estére ment fel. Ő inkább bágyadtka a láztól nem hisztizik, este aludt rendesen.
Most apró pöttyei vannak, de nem vészes, ez is az oltási tünet...szal lekopp, de egész jól megúsztuk... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok! Nem rossz ez a családi napközi sem,de én nem akarom őt alapítványiba adni,nem mintha nem tudnánk kifizetni,de szerintem az állami ugyanilyen jó(lehet). Tudom,hogy neked most nincs más választásod,nem is azért írtam. Nekünk szerencsére az önkormányzatnál nagyon jó kapcsolataink vannak,így bármelyikbe el tudjuk intézni a kerületbe,hogy felvegyék. De addig is ki kellene valamit találnom,mert fáradhatatlan a kisasszony :lol:Most úgy néz ki a napunk - legalábbis mostanában ez a leggyakoribb - ,hogy reggel 8 körül kel és csak 2 - fél 3 felé alszik egy másfél órát,aztán fél 9-kor megy este alukálni. Ezt a délutáni alvást szeretném előrébb hozni mondjuk 1 -fél 2 körülre,főleg ha majd bölcsibe megy,szeretném azt a rendet kialakítani nagyjából neki,de ez egyelőre nem nagyon megy :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lois,

kis sunnyogós... sajnálom...

Bölcsi miért semmiképpen sem?
Mondjuk én sem egy hagyományos bölcsit találtam (állami kilőve a túljelentkezés miatt, nem vették fel, még várólistára sem került), hanem családi napközit. Egy családi házban két nő van max 7 gyerekkel. Most 5en vannak, a legkisebb 12 hónapos, a legnagyobbak két évesek. Általában helyben főznek nekik bio-cuccokat, a napirend ugyanaz mint a magánbölcsikben amiket végigjártam a környéken. Azért szimpi ez a megoldás, mert valamiféle átmenetnek látom az itthonlét és a bölcsi között- családias a légkör, kevés a baba. A bölcsikben nem egyszer 3-4 csoportnyi gyerek is együtt van egyszerre, az még nekem is sok, nem hogy Nimródnak

Szonibaba,

buli nem lehetett nagy szám, fél 2kor már itthon volt Apa.

Ronmay,

egyedül ivás :shock: :shock: :shock: :shock: tuti Roló viszi a pálmát a Manók között ügyességben.
(pedig Enyémfiam ma két kanállal ette a vacsi tejpépet szimultán, azt hittem vagizhatok vele :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: )

jáztszóházazás - szuper, annyira jó hogy ilyen laza a Fiad! :lol: :lol:

Ééééééééééééééééééééééééés, ma debütáltam pörköltfőzésből - ciki, nem ciki, még nem csináltam sosem, de ez isteni lett!!!!!! Apa mind a 10 ujját megnyalta, most megy a harc hogy meghagyja nekem a maradékot holnap ebédre :lol: :lol: :lol: :lol:

NImród ma délutánra megkattant, az Árkádban volt nyűgös-hisztis, az ölemben akart lenni de hát ugye nem tudom a plázán keresztül cígölni, így jött a befeszülős hiszti.... szép volt... Apa még nem látott tőle ilyet, nézett is kb így :shock: :shock: :shock: :shock: nem tudta mire vélni, én meg somolyogtam a bajuszom alatt... (ja, és most már fél órája nem tudja letenni aludni) Lehet hogy a hasa fáj, a pörköltöt ebédelte...

Vettem Huggies-t pár napja, mára tiszta piros és pötty a popsija... lehet hogy van összefüggés, lehet hogy nincs, nem tudom.

Ma kapott édes-cuki sapit: macis, a H&Mben vettük, kicsit bolyhos-macibundás az anyaga és van rajta két macifül, az állánál meg tépőzárral záródik. A kesztyűn meg macikarmok... nagyon cuki benne :lol: :lol: :lol: :lol: (nem akarok hülyét csinálni belőle, szerintem ez még épp belefér :roll: :roll: :roll: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi,

de jó hogy van kapcsolatotok!!!!!! a mi kerületünkben nincs valaki pajtitok? (ha nem muszáj, én sem fizetnék vagyonokat) :lol: :lol:
Eredetileg mi is az államit terveztük ám...

Aztaaa, tényleg jól bírja Lili a fennt létet! Mondjuk nálunk is vannak ilyen napok, de ha 8 körül kel, akkor azért délben már elég fáradtka...
Biztos megpróbáltál mindent hogy lefáraszd... ilyenkor általában a szabad levegő, séta, játszótér a nyerő, attól tuti lefáradnak. Vagy Lilinek ez sem kottyan meg? (ez milyen hülyén hangzik így...)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

nem akarok kötözködni, de K nem tud valakit maga helyett átmenetileg a műhelybe?????
Azért ez most elég kivételes helyzet...

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Dodi, nagyon sajnalom... :(

Boo, draga, tovabbra is sok erot...

Louis, megneztem Zetenyt, hat nagyon-nagyon aranyos, meg kell zabalni :D ez a dobolas hihetetlen! :D

Nyuszi, addig meg nagyon sokat valtozik am egy ekkora gyerek rutinja!

En azt mondom, hogy nem az a lenyeg, hogy bolcsi, vagy csaladi napkozi, hanem, hogy kik lesznek a gondozonok! :wink:
Tegnap volt egy magyar vendegunk (a baratnom nagynenije itt vendegeskedik) aki nyugdijas ovono, raadasul 25 evig ovodavezeto volt. Amikor meghallotta, hogy Rania meg nem szobatiszta ( :oops: ) hangosan szornyulkodott a gyerek elott, es megdorgalta Raniat, hogy mekkora szegyen ez.... No comment.....Szerencsere, Rania nem tudja, mit jelent magyarul, hogy szegyen, de szerintem angolul sem, mert meg sosem mondtuk neki ezt a szot. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Niki,

gondozónő: abszolúte egyetértek!

KépKép

KépKép
kispocok13

Rapid!

Boo!
Nagyon-nagyon sajnálom, ami veletek történik :( .
Tudom, hogy Miron nem marad meg mással, de ha gondolod, én szívesen bevállalom őt pár órára/nap, hogy anyuddal lehess. Akár nálatok is, otthon hátha jobban elvan. Ha van ott pajti, meg viszünk egy zsák ismeretlen játékot, csak ellenne velünk, nem? :roll:
Gondolod meg, tényleg segíteni szeretnék, ha tudok! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,

Miron cuki lehet ahogy kergeti az autót!
Van már róla videó? :D :D :D :D

Nekünk nem elemes volt, csak sima (apa eltörte :twisted: :twisted: ) olyan közepes méretű - na azt fél napig képes volt hangos berregés mellett tologatni a lakásban :arrow: tényleg, szerválnom kell egy olyat újra!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

csak néhány kép erejéig...

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Bölcsihez: Én sokáig gondolkodtam a családi napközin, ami most indult, oda járunk csiri-birire is. Kezdetben nagyon szimpi volt, Hédi már ismeri a helyet, embereket stbstb. Apa néhány logikus érvvel rögtön ellene volt, és mostanra, ahogyí kicsit jobban belelátok, a csiri előtt -után már nekem sem annyira szimpi. Ráadásul most kaptak egy antsz ellenőrzést amin bebuktak :roll: Szóval Hédi az állami bölcsibe megy, augusztusban beirattam biztos ami biztos alapon és áprilisban kezd. Kicsit később akartam ,de májustól új helyen lesz a bölcsi felújítás miatt augusztusig ( ha időben elkészülnek) A vezetőnő javasolta,hgy még előtte szoktassam be, július bölcsi szünet, augusztus 8-al meg meló :twisted:

tike

Tike,

Hédi micsoda Nő lett!!!!!!!

Mik voltak Teapa érvei a családi ellen? Mi kedden megyünk Apával, mert ő még nem látta - csak hátha van valami amire nem gondoltam, és érdemes rákérdezni, megnézni.

Senki ellen sem irányul, amit most írok, csak az Önkormányzatokat nem értem: én ezen olyan szinten ki vagyok akadva - van, ahol csak az ember simán beiratja a gyerekét bölcsibe/oviba, van ahol meg esélytelen... rám is mindenki néz hogy miről beszélek, mikor mondom hogy nem vették fel.

Dodi,

ez mekkora ötlet! Én is szívesen besegítek!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

szonibaba!
nem fogk változtatni a babakocsi igényemen.ami 2 szempontot figyelek annak
megfelel és csak most tudom megvenni ilyen olcsón,m itthon 77ezer
forint ebay-en meg durván 40ezer.attól függ mennyi az euró amikor megrendelem...

Boo!
a hospice tényleg jó ötlet és sztem az a pár óra is sokat segíthet nektek...
nekünk is amikor fiatalabb koromba nagyim beteg volt és ő is otthon
szeretett volna lenni a hospice-osok anyum és a nővére úgymond
3 műszakban vigyáztak rá...
anyum és a hospice napközben,amíg anyum tesója melózott,majd
ő meg vele lakott ezért a nap többi részét bevállalta...

Kép
Kép
csibe83

Pocok!

ááá, Roló nem a legügyesebb, csak ezt tudja. :lol: DE halandzsa nyelven beszél, már azokat a szavakat se mondja amit eddig mondott. Nem tud önállóan enni, de még sokszor akkor is hisztirohamot kap ha én etetem. Mostanában válogatós lett,nem is hajlandó megkóstolni a finomabbnál finomabb ételeket, amiket csináltam, és ha már csinálok, bazi ideges tudok lenni mikor nem kell. Szal besokalltam és több gyermekes anyukák tanácsát megfogadva, nincs más kajcsi. Nem eszik nem eszik...és ha hiszitek ha nem, haladunk...de lassan. Persze ha Apa nem vágja keresztbe a nevelést :twisted:
Szal itt már írjátok hogy ezt tudja meg azt tudja...nekünk nincs sok mutatványunk. Pl, Bodza olyan édesen kacsint hogy meg lehet zabálni, vagy tátog mint a halacska. Roló ezeket leszarja, hiába mutatjuk neki, viszont szépen labdázik, sokszor már rúgja is..annyira de annyira mások :lol:

Bölcsi:
Ha itthon vagyok egy porontyal esély sincs hogy felvegyék...de sokat gondolkoztam, mert annyira nem is lenne már pofám beadni, hisz mástól veszem el a helyet aki esetleg dolgozni szeretne visszamenni.
Meg ez a fél nap ez barátibb, hazahozom, aztán alszik 2-3 órát délután, aztán már nem sok van hogy Apa hazajöjjön. Jó esetben.
Így a kicsivel tudok lenni, délelőtt csak vele, meg míg alszik Roló. Utána meg nem sok az a pár óra két gyerekkel...
Összegben sem sok 350/óra. Én úgy tervezem, hogy oviig ide fog járni, nyáron persze nem, mert szüni is van, meg akkor ott a nyár!
Na lépek, kiviszem az ebet meg a gyereket ebbe a szép időbe!

Boo

Én nem tudnám mit tennék a helyedbe...bele gondolni se tudok :oops:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok:Apa érvei:
1. Most induló dologról van szó, közel sem biztos, hogy megéri nekik csinálni 1 év múlva is, ha fél év után azt mondják,hogy bocsi bezárunk hova teszem a gyereket? Igaz, hogy az állami bölcsibe 1 évvel előbb be kellett iratni,de ha felvették akkor tuti nem rakják ki.

2. Az árat ami pesti viszonylatban nem sok ( havi 18000), mi viszont éppen ki tudjuk szorítani bármikor emelhetik. Simán mondhatja azt, hogy ezentúl pl. 22.000 egy hó. Mit csinálsz akkor? Az állami bölcsi olcsóbb is,mert csak a kaját kell fizetni ( 8000/hó) és nem nagyon szoktak emelni.Ezenkívül a családi napköziben úgy jön ki az összeg, hogy 10.000 + kaja. HA beteg a gyerek mondjuk 2 hetet, a 10.000-et akkor is ki kell fizetni, csak a kaját nem. Az állami bölcsiben napra van lebontva az összeg, ha nem megy a gyerek nem is kell fizetni.

3. Egy családi házból alakították ki a családi napközit, apának nem nagyon tetszett. Hiába festették ki barátságosra, meg van külön játszószoba stb. Apa szerint nincs elég meleg, nem tetszik neki, hogy a kaját egy üzemi konyháról hozatják ( megegyezés alapján bababarát kaja), nincs külön mosdó a gyerekeknek és gondozóknak ( ebbe bele is kötött az antsz).

Most hirtelen ennyi jutott eszembe....

Ronmay: Nálunk sem veszik fel a gyereket, ha az anyuka otthon van kistesóval vagy mert nincs munkája. Ezt megértem bizonyos szempontból, bár úgy meg nem nagyon lehet munkát keresni, hogy otthon vagy a gyerekkel, mert ha azt mondják, hogy ok fel van véve, holnap kezdhet, akkor hogy oldja meg ezt az ember? Nekem kellett vinnem mukáltatói igazolást is. Egyébként ha én lennék hasonló helyzetben én is valami hasonló megoldást keresnék, mert a délelőtti játszóház neked nagy segítség, Rolónak is jó.

Egyébként én is bölcsiellenes voltam ( bár nincs más választásom), de látom, hogy Hédinek tényleg igénye van a kortársaira. Mondjuk a félnapos megoldás lenne az igazi szerintem neki, de a szükség nagy úr.

Képzeljétek az éjszaka egyszer hallom nyöszörög Hédi, gondoltam talán visszaalszik. erre a következő percben keserves kiabálás nem megy,nem megy,nem megy. Átrohanok :arrow: beszorult a keze a rácsok közé :roll: Egyre többet beszél, annyira édes :lol: Most már mondja a szavak elejét, egy két kifejezést is használ. ( nem megy - ha valami nem sikerül neki, nem megy - ha nem akar valahová menni, te - tessék)

Fokhagymamártást csináltam, főtt husival - nem vett ebédet :roll: :twisted: :roll:

[quote]N írta:a lépek, kiviszem az ebet meg a gyereket ebbe a szép időbe!
- nálunk szakad az eső :twisted: :twisted: :twisted:

tike

Pocok! Minden délelőtt kint vagyunk levegőn minimum 1 órát,pont azért,hogy fárasszam,motorozik,csúszdázik,szóval nem tudom miért nem fárad el. Ma például lehet valami a levegőben,mert fél 8kor kelt és 11 óta alszik :lol:

Ronmay,Pocok! Ez a családi napközi jól hangzik,a bölcsiig én is szeretnék egy ilyet keresni Lilinek,heti 2-3 alkalomra,főleg,hogy most jön a tél,kimenni nem nagyon tudunk.

Ronmay!Lili is elég válogatós lett,de én is azt csinálom,hogyha nem eszik,akkor nem kap mást. Állandóan mutogat a hűtő felé és reklamál :lol: Lili már képzeljétek,hogy mondja,hogy narancs,úgy,hogy nancs!! Annyira cuki!!!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo: Én úgy csinálom, hogy előtte már mondogatom Hédinek, hogy anya elmegy, te meg ezzel meg azzal maradsz itthon, hű milyen jó lesz. Mindig mondok egy időpontot is, hogy mikor érek haza és ezt tartom is. ( ebédre any a is itthon lesz pl). Nálunk ez bevált. Én nem vagyok annak híve, hogy sokan úgy szöknek meg a gyerek elől, mert ha nem veszi észre hogy elment a szülő akkor nincs vele gond. Eleinte volt sírás, de mivel sosem csaptam be, mindig akkor mentem érte amikor megbeszéltük, mára elég jól működik a dolog. Persze ha csak kiviszem a szemetet nálunk is ordít, de ha komolyabb dologról van szó, nincs sírás. Ja és az időtartamot fokozatosan növeltük. Ha valaki másnál hagytam akkor előtte mindig mentünk pár alkalommal közösen is.

tike

Pocok!
Bölcsi :arrow: Önkormányzati még ha akarnám sem menne, itt 1 bölcsi van csak ( viszonyításképp van 8 óvoda), szóval oda nem lehet bejutni, meg nem is lenne pofám foglalni a helyet más elől, akinek tényleg kellene munka miatt.
Magánbölcsi :arrow: Ahova el szoktunk járni csiribirire ott van napközi, voltunk nyílt napon is, de nem hasaltam el tőle. Mondjuk csilivili, meg olyan pont ahogy egy ilyen hely elképzelsz, de voltak apróságok, ami engem tuti elriasztana attól, hogy otthagyjam a gyerekemet.
De nálunk egyáltalán a gondolata sem merül fel, mert tényleg nincs rá szükségünk.
Nimród még megeszi a tejpépet??Zétény már bele se szagol :?
Pörköltfőzés :arrow: Éljenéljen!! :D
Macis sapit én is néztem :wink:

Boo!
Olyan autót én is akarooooook!! Honnan lőtted?
Ja az lemaradt a csacsigolós videó besz@rás édes, a lufikat illetően én azt hittem csak szívatsz :oops: :oops: :oops:
Képek is cukik nagyon :D
Az a lieblinges krémtúró melyik nektek?? Már többet vettem, de egyik se volt valami finom egyikőnknek sem :roll:
Az otthoni hospice persze, nem old meg mindent, de elvégzik a szakápolási feladatokat (infúziót kötnek be, fürdetnek, stb), meg segítenek lelkileg is. Én elvittem anyut anno onkopszichológushoz is, szerintem jót tett neki.

Niki!
Köszi :roll:
Magyar óvónénire inkább nem mondok semmit sem :shock:
Én szerencsére tudok jó példákat is, unokahugim is úgy kezdte az ovit, hogy nem volt teljesen szobatiszta, és tündéri óvónénijei és dadusa volt, sosem csináltak belőle ügyet, tudták hogy Petrának vannak "kakagondjai", tesóm csak abból vette észre, hogy volt valami, hogy másik bugyi volt a gyereken mikor hazament. És másnapra ott volt a tiszta bugyi a szekrényében, mert még azt is kimosták neki.

Tike!
Hédi aztademennyire csinos :shock: :shock: Tiszta kis nőci, szépséges nagyon :D :D :D

Nyuszi!

Narancs :D :D :D :D
Mi délelőtt nem is megyünk ki :oops: :oops: Nekem az nem fér bele, valahogy az olyan rövid :roll: Mikor megyünk Ringatóra (az délőtt van), nekem az is kész rohanás.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a vígasztalásotokat, eléggé megviseltek a történtek (tudom butaság :oops: ), de nem is igazán volt időm nyalogatni a sebeimet, mert anyu nálunk volt hétvégén, és szegénynek csak azon járt az agya, hogy pajzsmirigydaganata van, és alig győztem vígasztalni :( . Nem volt vmi happy hétvégém :cry: .
De ma beszélt egy endokrinológus ismerősével, aki megnyugtatta, hogy "csak" göbös strúmája van, és legrosszabb esetben kiveszik a pajzsmirigyét, és élete végéig gyógyszerrel kell pótolni a hormonokat, de ezzel 100 évig is élhet, szóval megnyugodott :wink: . És persze én is, mert pozitív szemlélet ide, vagy oda, azért én is megijedtem :roll: :? .

Lois!

Nekem is volt már pár hónapja is, hogy tudtam, hogy megfogant, mégis megjött. Ez állítólag gyakori, csak így még carabb, ha tudomást is szerzel róla :( . Most pláne megfogadtam, hogy egy hetes késésnél korábban nem tesztelek. Hiába nem teszteltem korán, mégis megszívtam :( .
De sebaj, nyomulunk tovább 8) :lol: . Addig meg összehozhatjuk az ivós bulit :lol: :lol: :lol: .

Tike!

A vérvétel azóta is tervben, de nincs rá időm :? . De most ez méginkább ok rá, szóval igazad van, megnézetem :wink: . Többször nem akarok így járni...

Igyekszem visszaolvasni, de reagálni nem igazán tudok, mert az én gépem még mindig car, szakdogám még mindig (már megint) darabokban...stb.

De igyekszem nem elveszteni a fonalat :wink: .

Boo!

Azért beszéljünk még erről. Fontos napok ezek! És én jól bírom a gyereksírást :twisted: :lol: . Arról nem is beszélve, hogy valahol el kell kezdenie az önállósodást...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

Hédi igazi kislány, tökre nem baba már :shock: :D :D :D . NAggyon csini :wink: .

Lois!

Videók kúlok :lol: . Főleg a Pizsis, becartam rajta :lol: . A fiad asszongya, a kutyára, hogy "Izsi, izsi"?! Olyan cuki! :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Én most rendelek magamnak occsóért teszteket (ovu és hcg) te nem kérsz? 80-90.- körül lesz darabja. Szívesen veszek neked is ha kérsz, és kövi babás talin (péntek??) odaadom.
Izsi?????? NA most jól visszanéztük C.-vel, és tényleg, valamit ilyesmit kiabál..... :shock: :shock: :shock: Eddig fel sem tűnt :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

akkor a Kaméleon-t felvetetem Apával legközelebb!

A Kontroll nekem is bejövős volt ám :wink: :wink: :wink: :wink: (mondjuk engem hangulatban nagyon a Meteo-ra emlékeztet - ha valakinek ez a film mond valamit)

Kiffiam nevére az ihletadó a film rendezője, Antal Nimród volt amúgy... Anno dolgoztam vele, egy reklámfilmemnek volt a rendezője, és nagyon bírtam. Vicces, mert anno mesélte hogy dolgozik egy nagy király filmen, aminek az lesz a címe hogy Kontroll, és végre olyan filmet csinál, ami igazán jó - emlékszem, teljesen más világban élt, rá volt kattanva a filmjére teljesen.

Ronmay,

most meg jól lehúztad Rolót :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor is bírom a kis tökös legényedet! ( amúgy tudja ő a kunsztokat, csak nem akarja mutogatni :-))

Válogatósság :roll: :roll: :roll: nálunk pont az ellenkezője van, szinte mindent megeszik... látszik is rajta, két bölcsiben is megjegyezték hogy "látszik, szereti a hasát" , meg "milyen kis pocakja van"... tényleg Dum-dum golyó lett az én kis "alultáplált " gyerekemből. Ma meg a kardiológián mondta a dokibácsi hogy "milyen jó erőben van" - mondjuk végigüvöltötte szegényem az EKG-t, a sztetoszkópos mókát meg az ultrahangot is :x :x :x

Tike,

Hédi cuki lehet ahogy dumál! Ez a "nem megy" csúúúúúúúúúúúúúúúúúúúcs!

Elmenést én is így szoktam tálalni, nem slisszolok el, az nem fair! Megmondom kivel lesz, és mikor jövök - "mire felébredsz, itthon leszek". Kb fél percig sír mikor elmegyek, de megállok az ajtó előtt és hallom hogy abba is hagyja szinte mikor kilépek az ajtón. Nagy színész ám, nem hiába hívta a gyógytornász anno "Művészúr"-nak!

Lois,

a rövid délelőtt problémádon úúúúúúúúúúúúúgy röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hja kkérem, ha valaki 10kor kel!

Amúgy nekem is ez volt a parám, míg Nimród 10.30kor aludt el - mostanában valamikor 12 és 2 között teszem le, így már hasznosíthatóbb a délelőtt, bár még mindíg határeset. Viszont ha későn alszik el és alszik 2-3 órát akkor a délután is rövid már... így most két rövid időszak van :twisted: :twisted: :twisted:

Dodi,

Anyuddal minden okés lesz! Fiatal, erős nőci :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek köszi a bölcsis gondolatokat, nagyon hasznosak voltak!!!!
Amúgy Apa is a profibb, de kicsit nagyobb intézmény mellett van (alapítvány 12éve üzemeltet bölcsit-ovit, kemény vezetőnő, képzett gondozónők), és ma a játszóházban pajtiztam anyukával aki csak jót hallott róla, ill van egy másik, akinek a decemberbenleszkétévese oda jár. Vele csütörtökön fogok beszélni.

Angyalarcú ma megint hisztizett egy nagyot itthon... húúúúúúúúúúú, mi lesz itt két éves korában :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

(RTL klub, pandabébik - naaaaaaaaaaaaagyon édeseeeeeeeeeeeeeek)

Akkor péntek tali? Foglaljam Apánál a vasparipát?
(na, a melónak ez egy jó oldala, hogy újra lesz céges autóm :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi: Tényleg érdemes időt szakítani a vérvételre, mert egy aprócska hiba fájdalmas napokat tud okozni. Nekem a 2. vetélés után a lelkemre kötötték, hogy 1 napos késésnél tesztelek és azonnal megyek dokihoz utrogestanért és lámlám Hédi megszületett :wink:

Anyuddal nem lesz semmi baj, nagymamám is átesett ilyen műtéten, azóta szedi a gyógyszert és évente megnézeti magát, de ennyi.

Pocok: én a mirefelébredszitthonleszeket nem merem bevállalni, az nekem nem elég konkrét és nem én szabályzom...

tike

Pocok!
Kontroll sztem elmúlt 30 év legjobb magyar filmje... nekem nagyon tetszett :D Antal Nimródnak ezt az új Predátoros filmjét nagyon dicsérik, már ha valaki kedveli a dzsungelszörnyes izmozást :wink:
Kaméleont nem láttam, én 8-kor még nem tudok tv-zni, akkor fürdünk ált. Ami ma elég mókásra sikeredet, mivel a Dedem körbe kakálta a fürdőszobát :oops: :oops: :oops:
Nem is 10-kor kelünk :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: MA korábban már 3/4 10-kor 8) De ez kivételes volt, azért 8-9 között fel szoktunk ám kelni. Kicsit előrébb toltam a délelőttünket, korábban kelünk és már 1/2 12-kor lefektetem, hogy még értelmes időben ébredjen, és legyen pár óránk világosban, főleg, hogy jövő héten átállítják az órát.

Ja, céges autód az lesz, de időd ránk az nem :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ja igen, nekem is ahogy Tikének, csekkolnom kell rögtön, hogy van e két csík, mert rögtön kell a progiszuri. Meg a véralvadásgátló. Meg az emelt folsav a MTHFR génhiba miatt.
Ej de kripli is vagyok :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ugyanmá Lois sok szarságon átmentünk, de van egy csodálatos szobacirkálónk ( apa hívja így Hédit) :wink: :lol: :lol: :lol:

tike

Én is szedtem külön is folsavat az elevit mellett :wink:

tike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: