A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

sziasztok!

csak villámgyorsan, mert Frici tegnap óta elég kis hisztimanó, remélem nem beteg. biztos fáj a poci. Lynn, igen én voltam aki seperc alatt kinyílt, a dokim pedig előző nap mondta, hogy ebből egy darabig még nem lesz semmi. drukkolok neked, bár nem csodálom hogy nehezen viseled.

tejcsi kérdéshez akartam hozzászólni: mi eddig alulról-felülről közelítettük a 300 grammot, tegnap volt először, hogy 380-at belepumpáltam, lehet azért volt nyűgös. elvileg 600-at kéne ennie, de ez nem törvényszerű, szerintem neki ennyi is elég, különben nem aludna el a cicimen 80 gr után.... Megpróbálok nem görcsölni a dolgon és bízom benne, hogy mahd kialakul. csak akkor áll égnek a hajam, ha 1 órás nyammogás után 20 grammot mutat a mérleg, sajna ilyen is előfordul, ilyenkor biztos inkább megnyugtatásra van szüksége. Amúgy napi 5-6-szor szopik, védőnőni szerint ez kevés és éjszaka fel kéne keltenem szopni, ugyanis előfordul h 5 órát alszik egyhuzamban. nos egyszer próbáltam felkelteni: 1 órán át ébresztgettem, majd 1 órát szopott: 10 gramm! éés alig bírtam visszaaltatni. azóta ezt még egyszer nem játszom el. nyilván nem éhes.

amúgy a védőnőm továbbra is egy nagy púpnak tartom a hátamon, remélem nem jön többet.A gyerekorvos viszont nagyon szimpatikus.

na megyek, úgy tűnik ealudt itt a karomban. berakom a kiságyba hátha lesz 5 nyugodt percem lezuhizni.
Vendég

Sziasztok!

Mi tegnap becsipásodtunk,a könnycsatorna összeszűkült,de kamilla,szemcsepp,és mára sokkal jobb már.Tegnap nagyon sokat aludtunk,de szerencsére nem lett az éjszaka sem gáz.Azt hiszem,egyelőre szerencsém van,nyugodt a Kismanó.

Nagyon várom a kövi babás hírt!!!Remélem,amúgy mindenkivel minden ok!Olyan furi,hogy lassan lebabázik az egész csapat.Remélem,azért együtt maradunk,nekem jó érzés,hogy tudunk beszélgetni így,meg az egész pocakosság is összeköt minket. :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok :D
NAGYON KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fogok feltenni képet csak ami most van azt írta túl nagy.
Majd jövök még beszámolóval!
SAjnálom mól,hogy még egyben vagy,de sétálj egy jó nagyot lehet nekem még is jót tett akkor!
Van tejcsim,de nem túlzok annyi van amennyi kell!Nagyon sok rostos ücsit iszok és szedek homeo tej serkentőt!
Nagyon nyugodt kisbabánk van!!!!!Annyira édi,cuki!
Most mennem kell vigyázzatok a picikre és magatokra!
majd jövök még amikor tudok!
Mér egyszer köszönöm a gra
tulációkat mindenkinek!!!!!

ceyla:nekem bimbóvédővel vált be a szopi probáld ki!biztos nagyon fájhat neked,mert a második nap indult be a tejem és amikor éjszakára is kint volt Balázs na akkor én is csillagokat láttam még bimbóvédőben is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg, örülök, hogy minden rendben! Ezek szerint váltjuk egymást a Jánosban, engem holnap akarnak befektetni, de azért remélem még el tudom olvasni a beszámolódat!

Csajok, köszönöm a sok biztatást. Kicsit el vagyok keseredve, mert az az érzésem, hogy nem fog könnyen kijönni ez a baba. Állítólag a genetika sokat számít, és anyukámnak is ugyanez volt velem, túlhordás, semmire nem indult be a szülés, végül császár. Na mindegy, igyekszem Lina jó példájára koncentrálni, és szuggerálni a babát.

Mók, drukkolok!

Szoptatás témához nem tudok hozzászólni, de együttérzek. Lina, biztos nagyon okosak a védőnők, de a legjobb talán, ha a saját megérzéseidre hallgatsz. Csomó családban pl. nincs is mérleg, lehet, hogy úgy kevésbé stresszes :wink:

lynnn

Sziasztok lányok!

Még mi is itthon vagyunk sajnos, egyre nehezebben birom már ezt a várakozást.
Andi, Etus, hol vagytok?

Benéztem a novemberiekhez és olvastam, hogy aranyoska szülöszobán van és ma meglesz a baba.

Aranyoska, mi is drukkolunk neked!!

Ugy néz ki a hétvégére csökkenni fog a kismamis táblázatunk :)

Mók és Lynn nektek is mennek a drukkok, ne izguljatok minden rendben fog menni.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Mindenkinek drukkolunk!!!!!

Szilvi

sissy01

Rékus, még itt vagyok én is. Csak elmentünk Julival még a csütörtöki játszóba, mert az nagyon szereti (játszó + éneklés).

Lynn, ne kenődj el. Biztos van hatása a dologra a géneknek, de engem anyukám 2 teljes héttel hordott túl (nem vicc), és Juli meg a kiírt napon születetett, de már előző nap magától elindult, pedig előtte szinte szó szerint semmi jel nem volt. Szóval bármikor beindulhat a dolog.

Mók, te már akkor ma bent vagy, ugye? Akkor ezt most már nem is biztos, hogy tudod olvasni. Mennek a drukkok holnapra!

Iceberg, de jó, hogy ti is jól vagytok. Majd hozzál képet, ha tudsz, nagyon kíváncsi vagyok.

Lina, éjszaka én sem keltettem soha Julcsit. Azért valamikor aludni is kell az ember lányának. Csak a kis súllyal született babókat kell keltegetni, én úgy tudom, vagy ha nem gyarapszik. De ha jól emlékszem, Frici jóval 3 kiló fölött volt, nem? A védőnőmet Julival egyébként én nagyon nem szerettem, de ő link volt, és alig jött. Dokibácsi viszont nálunk is szuper (meg az itteni dokinénik is, mert itt 2 van, meg egy akit nem szeretünk, de azt megpróbáljuk elkerülni :)

Sissy, Juli is volt, hogy sokat aludt napközben, és aztán éjszaka is jól aludt. Azt szokták mondani, hogy az ilyen pici babákat nem is szabad direkt fent tartani napközben, hogy majd jobban aludjanak éjszaka, mert csak rosszabb lesz tőle az este is. Nekünk volt Julinak olyan időszaka, hogy délután aludt tök nagyokat, de az estével nálunk általában nem volt gond.

Na és hogy rólunk is írjak valamit. Hát jól vagyunk. Túl sok jel nincs (sőt szinte semmi), de ez most talán nem is baj, mert képzeljétek, tegnap megadta magát az autónk. Du mikor hazajött a férjem, bevágtuk magunkat a kocsiba, hogy akkor megyünk egy nagyobbat bevásárolni, és nem indult. Csak kattogott. Szóval most a szervízben van. Vicces volt, mert 28-ára akartak adni férjemnek időpontot, de azért sikerült nekik elmagyarázni, hogy az most nekünk lehet, hogy egy kicsit késő lenne. Persze van taxi is, meg barátok, de azért jobb tudni, hogy az embernek van egy működőképes autója. Szóval majd este kiderül (reméljük) hogy mi a baj (remélem nem megy rá a gatyánk, mert itt Svájcban az autóval kapcsolatos dolgok irtó sokba kerülnek...)

Na majd este még jövök. Hátha Andinál tényleg megindulta szülés, és azért nem jön.
Etus

Kép
Kép
etus79

Tünde, Iceberg,
várjuk majd a képeket és a beszámolókat!

Mók,
legalább már látod a végét. Akkor ma már a kórházban vagy.

Lynn,
sajnálom, hogy neked is be kell majd feküdnöd, de tényleg bármikor beindulhat magától még.

Lina,
nem százas a védőnőd. Miért kellene éjjel ébreszteni? Tényleg csak magaddal szúrsz ki. Ha éhes lesz úgyis ébred. A baba tudja mennyit kell ennie. Ha szépen hízik akkor nincs gond. Ha meg túleszi magát esetleg visszabukja vagy a pocija fog fájni tőle.

Edit,
remélem hamar megcsinálják az autótokat.

Aranyoska,
mennek a drukkok! Könnyű és gyors szülést!

Sissy,
szegény Lili baba, örülök, hogy már jól van.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata,
én sem bánnám ha folyton kézben lenne mert imádom mindkettőt. De így nehéz Brigivel is ugyanúgy foglalkozni,mellette főzni, takarítani. :oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Nahát csajok! Most aztán tényleg szokatlanul nagy volt a csend délután. Kriszta levelét olvastam utoljára, és most is ugyanaz az utsó. Kinti babák mind lekötik anyát,a bentiek meg mind most szeretnének kijönni?

Kivéve persze Andrist, mert ő elvan, mint a befőtt :)

Én most valahogy egyébként lenyugodtam. Pár napja kicsit talán kevésbé vagyok türelmetlen. Lehet, hogy csak azért, mert Juli után most abban bízok, hogy majd ő is a napján születik. Aztán majd vasárnap jön a pofáraesés, ha mégsem :)

Na azért később majd még bekukkantok, hátha mégis van valami hír.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sissy: nekünk egy hétig kellett csepegtetni és keddre már jó lett a szeme. De csak az egyik volt olyan...

Etus: szeretek így aludni, hogy rajtam van.

Hasfájósak lettünk, vettem espumisan cseppet. 25 csepp etetés előtt vagy után, és nincs kínlódás. Nem szívódik fel a szervezetbe, kiürül. Orvos ajánlotta. Néhány nap után már elég 3-4 alkalommal naponta, aztán elég reggel és este.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke:nekűnk is csak az egyik szem,de ma már úgy tűnik jobb lett...

Mók:hajrá,és a többieknek is mennek a drukkok.

Ma egy kicsit nehéz volt az este,túlpörögtünk,de talán túl vagyunk rajta.Hát,sokat gondolkozom,hogy hogyan is lesz majd kettővel,de ez ugye még nem a ma gondja.Csak annyira szerettem a pocakos állapotot,meg az egész szülést.Lehet,hülye vagyok....

Olyan hihetetlen az egész,hogy van egy pici lányom.

Etus:köszi

Kri:na,erről beszélek... :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok Csajok!

Mi jól vagyunk minden oké, még most jövök innen a kórházból mert otthon tuti nem lesz időm,itt meg most van. Alina eddig csodálatos kislány úgymond alszik , igaz éjszaka nem aludtunk mert éhes volt de hála hajnal 4-kor beindult a tejem és azóta eszik alszik , remélem otthon is ez lesz! Kisfiam teljesen odavan tőle,mindig puszilgatná és nagyon vár haza minket,Amúgy holnap már megyünk haza!!!!

Szüléstörténet: Hétfőn hajnal2-kor úgy éreztem mintha a fenekembe egy kést szúrtak volna,utána 4 körül enyhe görcsök jöttek és valahogy nem akartakmúlni,na én ekkor gondoltam ma szülés lesz.
Reggel 7 kor hivtam a páromat mikor ér haza mert lassan indulni kell a kórházba,mert erősödnek a görcsök, haza ért gyereket bevittük az oviba és iránya kórházba. Doki már bennt volt épp műtött,rögtön nst-re raktak és mondták tumultus van,4 szobára vagyunk eddig heten.10 körül jött a dokim ,megvizsgált és mondta 3-kor baba a kezemben lesz.Megcsinálták az előkészitést ,görcsök maguktól iszonyatos tempóban sűrűsödtek és erősödtek, majd közölték 1/2 12-kor hogy lassan tolunk,majd 12-től szülés egy pár nyomás és baba kinn. Tehát gyorsvolt de nagyon fájdalmas,igaz most már el is felejtettem és lehet nem tiltakoznák egy újabb baba ellen, főleg hogy gátmetszés nélkül megúsztam.

Lina : Én is kiváncsi vagyok a védőnő,mennyire erőltetimeg magát,holnap megtudom mikor jön ki ,ő is ésa doki is.A Győrimellett maradtatok?
Mók,Lynn reméljük minden oké drukk a holnaphoz. A többieknek pedig kitartás!!
Képet nem tudom sikerül-e feltennem,de próbálkozok!!
Jó éjt mindenkinek, otthonról remálem lesz időm jelentkezni !

Tünde
btunde

Elnézést kérek a zavarásért, csak testvéremnek segítek eladni pár kislány ruhát. ha valakit esetleg érdekel kérem írjon privit.

eladó kislányruhák 0-18 hóig
http://picasaweb.google.com/bonihard/El ... directlink

További szép babavárást a végére és jó babázást aki már a karjában tartja a kicsit :)
Vendég

Na mi itt vagyunk :)
Többiek?
Mók nagyon drukkolok!

Képzeljétek, itt -4 fok van!!!!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,jó reggelt! :)
Látom vannak még kismamik egyben!nagyon szorítok nektek!!!Tudom magamról,hogy már mennyire vártam a végét én is!
De eljött végre!Nagyon boldogok vagyunk!A párom is annyira boldog látom és ahogy fogja Balázst és néz rá nekem annyira megható!
A szülésemet még nem írnám le megvárom míg mindenki megszül inkább!Nem volt egy sétagalopp!
Nagyon jó baba Balázs és nyugodt egy tünemény kisfiú!!!!!Nem sírós,még akkor sem amikor jön a has görcsi,mert látom feszeng utána pukizik.Néha lehet hallani a hangját mikor kicsit türelmetlen,de mihelyt jön a cici csend van :) Úgy jöttünk ki a kórházból,hogy figyelnem kell mert picit sárgának találták,de abszolút határeset,viszont innunk kell folyadékot forralt vizet a vére miatt ,mert kicsit sűrű,piros a kis bőre ,de nem erősen,de látszik.
Most mennem kell!Fogunk feltenni képet Bazsiról csak ami most van a gépen ezt nem engedi ,mert nagy!

lynnn:nem lehet bevinni saját rucit!sztem elég jó rucik vannak bent nem is nagyok(háát nekünk nem volt nagy :roll: :D )
de van sok ruci láttam!cumisüveget kérnek a csecsemőgondozók,meg textilpelust meg napi 2 pelust a kocsiba,popsitörlőt meg a köldökre hintőport,ja meg kenőcs a popsira.mindent megmutatnak amit csak kell és segítenek mindenben!!!reggel 6-7ig lehet kivinni a pici,utána 9-19ig és este 9-10 ha nem alszik veled,ha igen akkor 9-reggel 7ig veled lehet!ha kell éjszakára tápszer vagy napközben mert szükséges akkor adnak neked!kajcsi nem rossz az ebéd.a reggeli vacsi kevés nagyon.a tusoló messze van ha nincs a szobában!van konyha ahol van mikró és tudsz melegíteni magadnak.most ennyi jutott eszembe hírtelen!már sietek!

sziasztok,majd jövök még!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók, Lynn! Megy a drukk nektek.

Iceberg,
Egyenlőre még bimbóvédő nélkül próbálkozunk, hátha már megszokja végre. :( Szerintem túl kicsi részt vesz a szájába, de ha véletlenül rendesen ráharap, akkor is fokozatosan kijebb csúszik. Ha nem javul már 1-2 héten belül jelentősen a helyzet, akkor megkérdezek egy szoptatási tanácsadót, ha Ő sem tud segíteni, akkor nálunk is marad a bimbóvédő.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Mók,Lynn,remélem már nem sokára jönnek a hírek,hogy meg vannak a Babák!És a többieknél is,akik még egyben vannak.

Mi is intézzük a családit,meg a többit,képzeljétek,tegnap be kellett mennie a Férjemnek a kórházba,mert csak Lili zárójelentését kaptuk meg,az enyém ott maradt.De szerencsére az is meg van.Amúgy minden ok,éjjel csak enni keltünk,mondjuk az esti sírás nagyon kifárasztotta.Később megyünk majd picit sétálni az utcában.
Többiek,mizújs?Kicsit tényleg kevesebbet vagyunk fent,mindenki el van a Picúrokkal... :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Mi is vagyunk, természetesen még mindig egyben. Ma reggel voltam a korházban CTG-n, minden rendben, fájások vannak 50-60-asok, hát remélem csak lesz valami a hétvégén. Kaptam még egy idöpontot keddre, mert addig nincs bent az orvosom, mondtam, hogy jó akkor majd addig visszatartom :) Azt igérték kedden irnak valami bábakoktélt fel és elmondják mit lehet tenni, hogy természetes uton induljon be a szülés. Hát kiváncsi vagyok milyen ujdonságot tudnak mondani, mert azért már tudok egyet kettöt, de egy sem jött eddig be.
Alulról itt nem piszkálnak, hogy nyitva vagy-e vagy sem, szerencsére. Fognak piszkálni szülés közben eleget :)
Hát nagyjából ennyi rólunk.

Etus, mit szólsz menjünk a hétvégén szülni, vagy várjunk még egy két napot ?

Andi, remélem már a szülöszobán vagy te is.

Mók , Lynn mennek a drukkok, amint tudtok jelentkezzetek.

Icberg, én is tudom tanácsolni a bimbóvédöt, szerintem felesleges szenvedni , próbálkozni, bátran kipróbálhatnád. Nálam is a kisebbik fiam ezzel szopizott, de nem azért mert nem volt mit befaljon, vagy csuszott ki a szájából, hanem egyszerüen lusta volt szopizni. A védövel sokkal könnyebben ment neki és sajnáltam, hogy nem jutott hamarabb az eszünkbe. Kb. 1 hónapig nagy kinlódással tudtam szoptatni, mire a férjem kitalálta, hogy nem lehet valamit rárakni a mellemre ami olyan mint egy cumisüveg cuclija. Ahogy kipróbáltuk az elsö perctöl kezdve müködött.
Attól meg ne félj, hogy annyira megszokja majd, hogy nem akar anélkül szopizni, mert egy idö után, ha már belejött a szopizásba, fog menni anélkül is. Persze ez nem recept minden babához de nálunk bevált.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Icberg! Bocsi, nem neked akartam irni, hanem Ceyla-nak. :)

Szóval Ceyla neked irtam a bimbóvédövel kapcsolatos dolgot.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Lányok, gyorsan bekukkantottam a novemberiekhez és a tegnap megszült Aranyoska.
Csajok a táblázat, kezd lecsökkenni :)

Aranyoska Gratulálunk a hercegnöhöz, majd gyere hozzánk is ha otthon vagytok már.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Aranyoska!Gratula!!Sok-sok tejcsit!!!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Megint csalódást kell okoznom... Szerintem én még karácsonykor is azt fogom írogatni, hogy mi volt a CTG-n :roll: Na de a lényeg, hogy most örülök, mert nem fektettek be. A főorvos is megvizsgált (jó fájdalmas volt), ő is azt mondja még nagyon fent van és teljesen zárt a méhszáj, szóval várjunk. Hétvégén CTG-k, aztán hétfőn megnéznek újra. Jó lenne, ha hétvégén magától megindulna, de én már nem hiszek benne...

Iceberg, nagyon köszi az infokat!! jó hallani, hogy segítenek! jaj remélem hamarosan már én is ott leszek, babával.

Aranyoska, gratulálok, és lassan Móktól is várható valami hír :)

Rékus, ezek már egész erős fájások! Bábakoktélt ott adják a kórházban? Ha hallasz még jó trükköt a szokásos fűszeres kaja-lépcsőzés-szex-en kívül, oszd meg légyszi :wink:

Tünde, örülök, hogy ilyen gyors és viszonylag könnyű szülésed volt!

Etus, napközben is mínusz van? Itt most gyönyörű az idő, megyek is sétálni egy nagyot, hátha...

lynnn

Hali!

Lynn, szia itt :) Dehogy fogsz te még karácsonykor írkálni :) Vagyis reméljük még fogsz, csak nem a ctg-ről. Egyébként én is nagyon bízok a hétvégében, meg a teliholdban. Ezt már annyiszor írtam, de azóta hiszek benne, amióta voltunk az itten szülőszoba látogatáson, és a bejáratnál megmutattak nekünk egy naptárt. Ebbe kis gombostűkkel minden nap beszúrkálták, hogy hány baba született, és még mondták is, hogy nézzük meg, hogy teliholdkor mindig milyen teltház van, És tényleg, legalább 3X annyi baba volt átlagban teliholdkor és a környékén. Szóval nincs veszve a hétvége.
Most egyébként már 5 fok van, szóval délután azért majd kimegyünk sétálni.

De jó lenne már valami hír Mókról.

Rékus, ha lehet én inkább a hétvégére szavaznék. Ha nem baj, mi inkább nem várjuk meg Andrissal a dokidat :)

Aranyoska, gratulálok!

Andi? Remélem, legalább már te a szülőszobán vagy.

Iceberg, de jó, hogy Balázs ilyen jó fiú! Várjuk ám azt a képet. És nagyfiad hogy fogadta /fogadja az új helyzetet?

Ceyla, sajnálom, hogy még mindig fájdalmas a szopi. Én nekem nem kellett Julival a bimbóvédő, de talán egy próbát tényleg megér. De a szoptatási tanácsadó is jó ötlet. Csak az nem jó ötlet, hogy még hetekig szenvedned kelljen minden szopinál.

Mi ma nem mentünk ki délelőtt a fagyba, inkább itthon szorgoskodtunk, Porszívóztam, meg még fel is mostam (végre). És Julival sütöttünk egy tök jó kis meggyes sütit. Olyan aranyosan segítkezett.

Na majd még benézegetek, mert nagyon kíváncsi vagyok a hírekre.
Edit

Kép
Kép
etus79

Csajok!

Főleg, akinek már elmúlt 2 hetes a csemetéje: ti hogyan adjátok be a Konakion meg a Vigantol vitaminokat? Gondolom nektek is felírták. Mert jó-jó, hogy szájon át, de azért gondolom cumin keresztül. És ha igen, akkor keveritek anyatejjel, vagy simán becuclizza a baba? Mondjuk ez a Vigantol a napi 1 cseppel elég macerásnak tűnik...
Elfelejtettem megkérdezni a dokit és ilyen apróság miatt nem akarom zargatni, segítsetek! Köszike

Ja, amúgy doki megerősített abban, hogy a gyereket éjszaka NEM SZABAD felkelteni, szarjam le amit a védőnéni mondott, örüljek ha egyhuzamban alszik 5-6 órát :-) és hogy sétáljunk sokat. Ilyen doki való nekünk.

Mellékelve egy tegnapi kép. Kisfiam úgy megtömte magát, hogy már a mérlegeléskor bealudt.
Kép

Ja és új elhatározásom: nem méregetem a gyereket minden szoptatáskor, csak ha úgy látom, hogy nem nyűgös. Amíg az esti fürdéskor a pucér súlya nem csökken, addig nem is stresszelem magam azon, hogy eleget eszik-e.

Bimbóvédős "vita": nekem sajna befelé forduló mellbimbóm van, így már a szülőszobán a csecsemős nővér rámrakott egyet és mondta, hogy használjam. Előnye: így nem fáj annyira, nem sebesedett ki. Hátránya: elég macerás állandóan sterilizálni, meg nekem mindig fogni kell, mert őfelsége úgy habzsol, hogy gyakran elcsúszik. Azért én időről időre leveszem, amikor úgy látom, hogy kiszívta a bimbóm és úgy is be tudja kapni, bár látom, hogy meghökken először, gondolom jobban kell küzdenie. Amúgy én az aventes pillangó alakút használom.

Remélem mindenki jól babázik.
Lynn, etus, rekus, remélem nem hagytam ki senkit: KITARTÁS!!!!
Dinuci: mi hír, merre vagy?
Vendég

Lina, nekem már Juli elmúlt 2 hetes :)
Szóval mi a legelejétől kanállal adtuk be a vitaminokat, mert Juli nem cumizott. Egy pár csepp tejet fejtem az esti szopi előtt és általában tök ügyesen megette. És ráadásul nekünk tablettás D-vitamint írt fel a doki, szóval azt törtük fel tejben, de nem ellenkezett az íze miatt. És nem tudom, hogy ezzel függ-e össze, de a mai napig tök ügyesen beveszi az orvosságokat, soha nem kell trükközni. Nem biztos, hogy nálatok is bejön, de szerintem így is meg lehet próbálni, és akkor talán nem kell a cumisüveg. (Ha meg csak egy csepp kell, azt nem lehet simán a szájába csöppenteni?)
És köszi a bíuztatást!
Edit

Kép
Kép
etus79

És nagyon cuki Frici a mérlegen!
Örülök, hogy legalább a dokid normális.

Kép
Kép
etus79

Lina, nagyon aranyos, és milyen nagy már! Lassan kinövi a mérleget :) Jól teszed szerintem is, ha nem stresszeled magad a mérleggel. A többihez meg még nem tudok hozzászólni.

lynnn

Sziasztok,

most ment el a csajok dédije, sajnos már csak ő él. A férjem mamája. Hozott egy csomó sütit. Majd el kell osztogatnom, mert ha itt marad csak én járok rá és annak nem lesz jó vége. Briginél is annó így szúrtam el. Utána meg olyan nehéz fogyózni. Bár most bőven lenne miből, de majd csak ha fél éves lesz a baba akkor kezdek bele.

Lynn,
örülök, hogy hazajöhettél, remélhetőleg hamar beindul a csajszid.

Edit,
nekem is szokott Brigi segíteni sütni. És nyalakodni is.

Mók, Andi,
remélem már babáztok.

Lina,
igazad van a mérlegeléssel. Csak stresszeli az embert. Mondjuk nekem a csajaim nagyon gyorsan nőttek az elején, Betti már 1 kg-ot hízott 3 hét alatt, Brigi pedig már 3 hónaposan 6 kg volt. :roll: Nem hiába az anyjukra ütöttek. :cry:
A vigantolt és a konakiont mi is kiskanállal adjuk be. Egy kicsit tejet fejek hozzá, vagyis nyomok a kanálra. Briginél még cumisüvegből adtuk a konakiont kb 20 ml tejjel, de még olyan töményen is nagyon érződött, hogy keserű. Így inkább Bettinánál csak egy kis tejet adok hozzá, gyorsabban túl van rajta.
Nagyon édes Frici baba.

Csajok nagyon elfogytunk! Tessék írni is nemcsak olvasni. És hozni a babákról képet!

Pocakosoknak kitartást.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Aranyoska,
Gratulálok Rebeka baba születéséhez! Minden jót Nektek és sok tejcsit.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Hú,mi holnap töltjük a két hetet,de asszem nem kell az anyatejes babáknak minden nap a vitamin.De megnézem a zárójelentésen.Két hetesen lehet körmöt vágni,így holnap az is meg lesz,mert nagyon nagy a kisasszony körme.

Kri:küldhetnél egy kis sütit... :oops:

Lina.Frici tündéri!!Engem sajnos megnyugtat a mérleg,ugyanis mi kb 10 precet szopizunk,aztán büfi,aztán még kéb 5-10 perc,és alszunk.Van hogy 8 perc alatt meg volt a 60 g,a negyed óra alatt meg 80-90.Szóval engem megnyugtat,ha tudom,hogy eleget ettünk a szűk 15 perc alatt.

Csajok:mennyit kell hízni két hetesen a születési súlyhoz képest?

Kata,többiek,merre?Jó lenne,ha már jönne hír Andiról,Mókról is!!

Szilvi

sissy01

Sissy,
Ha jól tudom, két hetes korára el kell hogy érje a születési súlyát a baba. Én elmentettem pár oldalt a baba gyarapodásáról. Íme:
http://www.terhesseg.com/ujszulott/sulygyarapodas
http://www.kismamatitkok.hu/website/ind ... odasa.html
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-c ... yarapodasa

Szilvi
KépKép
ceyla

Rékus,
Bimbóvédőm van, még a kórházba hozattam be a férjemmel, jól is ment vele a szopi az egyik cicin, de a másikon mindig elmozdult és szegénykém már annyira éhes volt és nem akartam vele stresszelni, ezért azóta nem is használtam.

Etus,
Köszönöm a jó tanácsot, lehet igazad van és felesleges szenvedni, hétfőn felhívom a szoptatási tanácsadót. Igazából, néha már rettegek szoptatás előtt. :oops: De bármit elviselek csak neki jó legyen.

Lina,
Nagyon aranyos a kicsi fiad a mérlegen.
Nikit általában az apja méri le etetések után, ha éppen itthon van. Olyan aranyos olyankor, amint megfogja az apja, máris elkezd nyújtózkodni és úgy kinyújtja magát mint aki deszkát nyelt. :D
Nekem nem lapos a mellbimbóm tudomásom szerint, de már az első nap kisebezte a kis drágám :cry:
Én is vettem aventes bimbóvédőt is, mert olvastam, hogy az a legjobb, de egyenlőre még a dobozában van. Nem tudom egyáltalán most segítene-e, mert valszeg az a baj, hogy minden szopikor a bimbó oldalán lévő hasadást, ami két szopi között elkezd behegedni, újra feltépi

Szilvi
KépKép
ceyla

A mérlegelésről akartam írni még. Engem megnyugtat.
Ugyanis, ha nyűglődik és úgy csinál mint aki cicit akar, de a cicin meg csak hisztizik és tudom, hogy már evett 100-120-at akkor tudom, hogy valószínű nem éhes, hanem valami más baj van és csak nyugtatásnak szeretné a cicit, ami valamiért mégsem nyugtatja meg.

Szilvi
KépKép
ceyla

Naaaa!
Hol vannak már a babák!

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla:köszönöm!!

Tényleg hol vannak a Babás hírek????

Szilvi

sissy01

Én is azért néztem be, hogy meglessem, hogy megszületett-e már Mókék babája, erre semmi hír. Remélem, nem azért, mert ilyen hosszúra nyúlik a dolog, hanem csak mert örömében elfelejtette az smst.

Julival én is folyton mérlegeltem az első 3 hónapban. Engem megnyugatatott, mert Juli valhogy úgy evett, mint Lili Sissyéknél, gyorsan, de sokat, és jó volt tudni, hogy bement az adag. Itt még nem jártunk utána a mérlegnek. Asszem meglátom.hogy hogy megy a kórházbana szopi, és ha nem olyan jól, akkor szólok a férjemenk, hogy szerezzen valahonnan egyet.

Kri, hát nekem is lesz mit leadni :(, de az első félévben szerintem én sem kezdek majd nagy fogyókúrába. De azért én is jobban odafigyelek majd, mint Julinál, mert vele szerintem sokat nyalánkoskodtam. Mondjuk ő nyári baba volt, és hát a fagyi valahogy szinte minden nap lecsúszott egy ideig.

Mi jól vagyunk, csak az a furi, hogy olyan, mintha Andris megfordult volna. Na nem felntről le, hanem jobbról balra. Mert most a bal oldalon rúgdos... Szerintetek lehet még ilyen ekkora babánál? Dehát már alig van hely odabent.

Na még szerintem egyszer csak benézek lefekvés előtt.
Andi sem volt ma erre...
Edit

Kép
Kép
etus79

Kilókat ne is emlegessétek :evil: A terminustúllépésben még ez is rossz, hogy több időm van hízni. Na meg minden nap CTG előtt betolok egy kakaós csigát, hogy virgonc legyen a gyerek. És néha este is elcsábulunk valami finomságra.

Ma jó csípős thai kaját csináltam vacsorára, hátha használ.

Edit, nekem is mondták, hogy körbe még tud forogni ilyenkor is a baba. Mármint a tengelye körül.

lynnn

Nálunk meg pont fordított a helyzet evés szempontjából. Van, hogy fél óra múlva úgy veszem le ciciről de nem evett csak 20-60 grammot a másik ciciből meg 15 perc alatt betol 90-110-et.

Szilvi
KépKép
ceyla

Hajaj, szóval még mindig semmi hír senkiről. Már izgulok...

Mi jól vagyunk. Apa meg Juli elmentek apa-lánya programra :) Van itt negyed órányira egy vár, és van benne egy gyeremúzeum, azt nézik meg. Én meg főzök, de csak komótosan így egyedül (ilyen sincs gyakran). Aztán du meg még elmehetek egy valszeg utolsó börzézésre. Julinak nagyon kellene téli cipő, dehát abból nehéz jót kapni, mert ha már kicsit elkoptatták nem szívesne veszem meg.

Szerintem Andris skorpió szeretne lenni, mint az apukája :) Jól elvan, mondjuk ma reggel megint elég aktív volt. És most már tuti, hogy megfordult a másik oldalra, mert mindig ott kapom a rúgásokat.

Gondolomhétvégén mindenki családozik, de azért, ha valami hír van, írjatok /üzenjetek ám!
Etus

Kép
Kép
etus79

Mi lehet Mókkal? Remélem, minden rendben.
Nálam semmi változás, esténként mindig fájdogál kicsit, de nem lesz belőle rendes fájás. Ma viszont hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon fáj a belső combom, a combhajlatnál. Ez megint mi lehet? Olyan, mintha meghúztam volna.

Nagyon várom, hogy vége legyen ennek a sok nyavalyának!
Kellemes hétvégét mindenkinek, még benézek, hátha lesz bababhír!

lynnn

Sziasztok!

Sehol senki?Aggódom én is...Majd még jövök.

Szilvi

sissy01

Sziasztok

etus:Máté nagyon örül Balázsnak!!Mindig jön nézi,beszél hozzá símogatja a kis fejét.Első este láttam egy kis féltékenységet azt mondta fáj a hasa és lefeküdt,többször rákérdeztem,hogy van,de azt mondta fáj neki!Viszont mind megette vacsiját,rántott pulykamellet burgipürével! :) Én ebből gondoltam,hogy ha tényleg fájt volna neki akkor nem bírt volna bevacsizni!De nem baj!!Elbeszélgettünk vele mind ketten és úgy látom most már nem lesz gond!

ceyla:félsz,hogy rászokik a bimbóvédőre?nekem is van bimbóm,jóó nem az a kiálló nagyobb fajta de van,de van!viszont amikor a kórházban szoptattam és az ágyban össze-vissza forgolódtunk már majdnem sírtam ,mert láttam,hogy úgy keresi egyem meg a cicit,de kifeszült nagyon a bimbóm és volt amikor sikerült ,de többször volt a nem,ekkor úgy döntöttem használok,mert ez csak szenvedés neki főleg és így nem tud nyugodtan enni!Én úgy vagyok vele inkább egyen bimbóvédővel nyugodtan amennyit akart mint végig szenvedje nyűglődve!Lényeg,h az én tejemet eszi!Pár napig neked is kellene használni sztem míg begyógyul a bimbód csak benne van a pakliban,hogy majd utána az kell neki!de nem vérzik a bimbód ugye!?

mók:kívánom neked,hogy babás hírrel gyere újra meg neked is lynnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem még mindig fáj ott lent és a varratom is,bár picit enyhült már de még akkor is fáj!És amikor állok nyomást érzek lent ami kellemetlen fájdalmas!Ti,hogy vagytok ezekkel??Amúgy nekem kívűl 5 varratom van belül pedig 6!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

óóóó

Senkinek nincs meg mók száma hogy írna neki smst,hogy hogy van??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Aranyoska
Gratulálok!

Kismamik!
Hajrá!!!! Most már letelik az október :wink:

Lina
Konakiont nekünk nem kell adni. Ez a tápszer előnye :lol: :lol: :lol:
(akinek a gyereke legalább napi 1 adag tápszert kap, annak nem kell adnia)
A D-vitamint én beleteszem egy kicsi tápszerbe...
Frici tiszta pasi :lol: :lol: :lol: :lol:

Sissy
Én úgy tudom, hogy az első hónapban olyan 40-50 dkg-t a legkisebb súlyhoz mérten... aztán minden gyerek más :wink:
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Vendég

Kata:Tündéri...!!

Ice:nekem a varratok kiszedése óta sokkal jobb,csak pisilésnél olyan,mintha le akarna szakadni ott lent,nagyon fáj.... :( a seb az már nem fáj viszont.

Megnézem az üzijeimnél,hátha egyszer elküldte a számát Mók,bár akkor benn lenne a telcsimban!

Szilvi

sissy01

Vendég

nincs számom sajnos... : (

Kép

Kép

Szilvi