A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

ice: ez változó, vacsi után kb. fél órával eszek egyet, ha nagyon mar akkor 2-t. meg éjjel ha felébredek akkor egyet. ez az egy ilyen szer van amit nem lehet túl adagolni. amit meg most reklámoznak azt nem ismerem,nem is biztos hogy lehet nekünk szedni

Kép
Kép
Kép
andinet74

andinet:oké,köszi akkor kipróbálom,h egyet veszek be először úgy is felébredek éjjel utána majd látom kell e még!nekem a dokim csak ezt ajánlotta!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

megnéztem a tájékoztatót.......1 nap max.11 db-ot lehet enni :shock:
ennyire asszem nincs szükség :)

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!

Jól vagyunk, itthon, békében...

Dobok fel gyorsan képet, aztán ma még megpróbálom leírni a csodát (szülés).

Kép
Kép már itthon
Vendég

Sziasztok CSajok!

Bocsika hogy nem jöttem, de néha kész a fejem...

Most az hogy úgy érzem nincs elég tej a ciciben, de főleg az egyikben... most eszek rántott levest, egy napig nemittam Lakhoterb vagy milyen teát... talán attól? De arra a dokinő azt mondta hogy ne sokat igyak mert attól is fájhat babó hasija, de tegnap megnézte hasiját és szerinte nem fáj, hanem éhes... mérem, de el vagyok keseredve , ma reggel mérleg szerint 20g-ot evett ami kiba kevés, de úgy alszik tőle mint a tök... akkor most eleget evett vagy sem??? De tény, a cicik nem annyira nagyok.... :(

na azért nem sírok, csak ma reggel és tegnap délután törött el a mécses... amint tudok visszaolvasok, elnézést hogy csak a bajomat mondtam el... :(

Kép - ezt meg azért mert azért jól vagyunk és imádom a kicsikét!

Lina: babóka csodaszép!

MÁs babóról is tessék képet tenni!!!

KIsmamik: lassan de biztosan ti is oda juttok hogy babázni fogtok!!! Kitartás!

Kriszta: húúúú nekem Infacolt úgy utálja hogy csak na bezzek a gyógynövényes Mecsek Baby teát meg issza... ki érti ezt??? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

meg vissza nem olvastam
hetfo ota itthon vagyunk, nem mondom hogy hu de ok minden, mert bitang nehez.
Flora nem az az eszem alszom tipus, es hat meg ugye Anna is.
tegnap estere asszem ramtort a veg erzet, teljesen ki vagyok merulve, semmit nem alszunk ket ejjszakaja:(
Asszem o is hasfajos....

Nehez nehez, de lesz ez meg sokkal JOBB:))

KépKép
tavasziszel

Nagyon szépek a babák, csajok! Sok kitartást a nehéz éjszakákhoz.

Mares, remélem beindul a tej. Állítólag a mellméretnek nincs sok köze hozzá.

Lina, várom a szuper szülés történetet! (Hátha kicsit meghozza a kedvem :wink: )

lynnn

Tej meg nalunk sincs:(
Nem is tudom bizzak e meg benne. Egyik csecsemos biztatott lesz, nyugi, a masik mondta lehet csak annyi a mukodo mirigyem emiatt nem volt Annanal se...
Flora sokat szeret rajta csungeni az teny, de tobb mint valoszinu jol nem lakik vele, azert nyig allandoan...
Nem hiszme hogy sokaig birom hogy ne adjak neki potlast tobbszor.
Most csak estere kapott eddig, de tan napkozben is jo lenne akkor nem ebbol allna a napom hogy orankent szoptatok fel orat....

KépKép
tavasziszel

sziasztok

Van végre fejlemény :roll: távozgat a nyákdugóm éjjel óta és fájásaim is voltak,Balázs is érezhet valamit mert elég eleven most! :D
Azt mondta a terhes gondozóban a csajszi,hogy a nyákdugó lehet több színű pl átlátszó,de nyálkás is!nekem ilyen is volt,de most barnás rózsaszínes,még picike darabka is volt a wc-ben pipi után reggel!végre valami jel és olyan öröm érzés jár át már tegnap óta! :)
Persze hajnalban megint volt sav feljövetel fuldoklással,háát nagyon rossz utána meg gyomor fájás!miért pont a végén!?
:? bevettem 2 renit és nehezen vissza aludtam!

mók:merre jársz?? :D nem ám beelőzől! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

TAvasziszél: kitartás, néha én is azt hiszem két szopi között nem is múlik az idő szinte egybe folyik.... éhes vagy hasija fáj tényleg hogy nem alszotok?

Ice: hajrá, akkor hamarosan ott a baba :)

evett, alszik... nekem is kéne talán :??? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Icberg! Igazán örülök a fejleménynek, remélem nem kell már sokáig várni és ma éjszaka kibujik a pici.
Nekem is van két napja átlátszó és kocsonyás valami elég nagy darabok, akkor ez´is a nyákdugó kezdete lehet vajon ? Nekem eddig egyiknél sem volt ilyen, ezért nem tudom.

Mares! Csak nyugalom, minden anyukánál ugyanezek a kérdések tevödnek fel, még a többgyerekeseknél is, hogy biztosan nem szopizott eleget, vagy fáj a hasa és hasonlók.
Ha olyan érzésed van, hogy nem szopik eleget, akkor gyözödj is meg róla, ilyenkor jó a mérleg, csak nem szabad túlzásba vinni a mérlegelést sem. Arról bár´hol kapsz adatot, hogy kb. egy ekkora sulyu baba mennyit kell szopizzon egyszerre, ha túl keveset szopizik, akkor a pótlástól sem szabad visszariadni, de amelett mindenféle módszerrel a tejtermelést segiteni. Ha ez sem megy egy idö után mert ugy érzed nem termelödik elég, akkor sem szabad lelkibetegnek lenni, mert tápszert kell adni a gyereknek.

Tudom, hogy most azt mondod könnyü, erröl csak beszélni, de hidd el én is már kétszer ezt végig csináltam, és tudom, hogy nem könnyü, különösen elsö gyereknél.
Nagyon szoritok, hogy sikerüljön.

Tavasziszél!

Te már azért tapasztaltabb anyuka vagy, te is igazolhatod, hogy nem könnyü az elején. Neked is csak azt tudom mondani, hogy tudom, hogy nagyon fontos az anyatej a babának, de az még fontosabb, hogy egy kiegyensulyozott anyuka legyen mellette, mint egy "tele idegekkel" anyuka. Ha több pótlás kell adj neki, de mellette persze amennyicske anyatej van azt is add neki. Remélem menni fog ugy ahogy te szeretnéd. Még valami: Ha az elsö gyerekedet sem sikerült szoptatni, azért sem szabad elkönyvelni , hogy na akkor a másodikat sem fogom tudni, hátha ez is segit.

Edit!
Ma még nem jöttél, benned van minden reménységem, hogy bevársz :) Minden rendben van ?

A fórumon kezd már látszani, hogy nem sokan vagyunk még szülésre várók, mert nagyon ritkán tudnak a már babások jelentkezni.

Csajok, várom az ujabb babát, Icberg remélem te leszel a következö.
Tényleg , Mók merre vagy?

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Na még egyszer. Elfelejtettem, irni, hogy gyönyörüek a babáitok Lina és MAres. Még kérünk fotot, olyan jó nézegetni ezeket a "friss" babákat. :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Most jöttem meg az nst-ről,meg a dokitól. Vannak jósló fájások a görbén,és a belső méhszáj is kinyilt 1 cm-re.
És a párom pont ma ment el vidékre 3 napra melózni,meg egy nap 7 végén a dokim sem lesz :o Bele sem merek gondolni,hogy pont akkor aznap mikor végre kibújna a kisfiam.

Csoda szépek a babák...várjuk a többi képet és a beszámolókat.
Tényleg.....mók? igen nagy a hallgatás :shock:

iceberg: elöttem vagy még, ugyhogy hajrá........ :)

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok.
Ne haragudjatok hogy bepofátlankodom ide csak látom sok a bánatos anyuka akiknek csökkenőben van a tejcijük. Van egy nagyon okos szerkezet aminek a neve medela szoptanít. Én ezzel szoptattam és adtam pótlást pluszba a gyerekeimnek mikor nem volt annyi anyatej de ezzel a szerkezettel csak szoptathatsz. Igaz egy kicsit macerás míg hozzá nem szoksz de nagyon bevált nekem.

Bocsi még egyszer és gratulálok minden gyönyörű babához és gyors szülést a kismamáknak.
Üdv Verus

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Van egy kis időm, Frici alszik nagynéni karjaiban :lol:

Megpróbálom villámgyorsan leírni, de részletesen. Remélem a végére érek:

Szóval péntek délután 4-kor, pont mikor hazajött a férjem munkából, felültem a kanapén neki puszit adni, ahol addig feküdtem és hirtelen olyan volt, mintha bepisiltem volna. Nem volt sok, de fura volt. Gondoltam, ez biztos a magzatvíz. Aztán tébláboltam picit,mászkáltam, de csak néha szivárgott pár csepp, enyhén véres volt. 5-kor felhívtam a dokit, hogy mit csináljak, lehet-e a vérzés oka az, hogy tegnap megvizsgált (ahol nagyon gyengéd volt, tényleg nem nyomkodott feleslegesen és full zárt voltam) Azt mondta, hogy ha úgy érzem, hogy magzatvíz, menjek be a kórházba, ahol ph csíkkal meg tudják nézni mi volt az. Jól van, gondoltam várok még egy kicsit. Összepakoltam a kórházas cuccot biztos ami biztos alapon, férj meg füvet nyírta kertben. 7-kor mondtam, hogy menjünk be, mert az megnyugtatna. A szivárgás bár elállt, de attól féltem, hogy ha magzatvíz volt, akkor lehet hogy a baba feje elzárta és azért maradt abba. Szóval bementünk a kórházba, jó nagy dugó, több mint félórás volt az út és 10 percenként éreztem, hogy fáj a hasam. De nagyon enyhén (nekem eddig semmilyen jóslófájásom nem volt). Lefürödtem, majd bementünk a szülészetre, ahol egy lélek nem volt, mondták is, hogy előző éjjel volt front, 13-an jöttek be szüni a 8 szobára. Ctg-re raktak, majd dokinéni megvizsgált, na abba majd beszartam. A ctg eredménye: keményedéseim vannak (ahá, szóval akkor ezt hívják keményedésnek!), ujjkúpnyira voltam nyitva, szerintem az is azért, mert úgy erőltette... Aztán hazaküldtek, hogy még nemszülök egy darabig. Hazafelé a kocsiban ezek a keményedések már határozottabban erősebbek voltak. 10-re értünk haza, akkor már a falat kapartam a fájásoktól. Ha ezek a keményedések, gondoltam akkor nem is kérdéses, hogy majd szüléskor kérek Edát... Megpróbáltam lefeküdni, de nagyon fájt. Elkezdtem mérni, 5 percenként fájt. Beültem a kádba, nem lett jobb. Akkor iszonyat el kezdett menni a hasam, ültem a vécén fájásokkal és azt hittem ez a vég. Éjfélkor mondtam apának, hogy menjünk be még egyszer, nem érdekel ha hazaküldenek megint, nem hiszem el, hogy ezek csak keményedések. Oké, vissza a kórházba, már görnyedve mentem be. 10 perc ctg után leszedtek, mondták, hogy ezek bitang erős 3-4 perces fájások, itt reggelre baba lesz. Mondtam, hogy otthon szétfo*tam a budit, azt mondták akkor nem is lesz beöntés. Pedig mindig is ki akartam próbálni :-) Doki már meg sem vizsgált, elkezdtünk papírozni, adatok felvétele, kérek-e edát (IGEN!!!), stb. Kb fél 2-re lett kész a papírmunka, hálóing, szülőszoba elfoglalása. 2-kor jött az anesztes, bekötötte az edát, ami egyátalán nem fájt. A fájások elég hamar enyhültek tőle, sőt tiszta gyengék lettek, bár éreztem őket. Kb fél 4-ig aludtunk a férjemmel, tiszta jó volt. Közben emelték az oxitocint és csökkentették az edát, mert látták, hogy túl jól érezzük magunkat :lol: Na akkor már jobban éreztem a fájásokat, amik mindvégig nagyon rövidek voltak, kevesebb mint fél percesek.
Dokim is megérkezett 4 körül és mondta, na akkor kezdjük! Jobb, majd bal oldalon fekve egyik láb felhúzva kellett 3-at nyomnom, mintha kakilnék. Na ez szerintem nem nagyon ment, nem bírtam tartani a lábam a levegőben, férj segített. Ezt megismételtük kb 6-szor. Aztán hanyatt fekvés, felhúzott térdek, nagy levegő és így nyomás 3-szor szemet szájat becsukva teljes erővel. Ez nagyon jól ment, baromi sokáig bírtam egy szusszal, jó ha az embernek van egy kis búvárúszó múltja... Kb 8-at nyomtam, amikor monták, hogy a következőnél meglesz. Nem is éreztem, hogy már kijött a feje. Aztán 4.52-kor hipp-hopp kicsúszott a baba, még most is könnybe lábad a szemem tőle. Szóval gyorsan végeztünk.
Hát ennyi volt, férjem elvágta a köldökzsinórt, babát elvitték megmérni, nekem pilanatok alatt kijött a méhlepény szépen egyben. Doki megvizsgált, hüvelyem nem sérült. Elkezdte összevarrni a gátat, na abba majd' beszartam. Amúgy az fel sem tűnt, hogy vágott. Bár azt mondta nem kellett sokat vágni. Mindegy, ezt is túléltük, aztán két órát együtt maradtunk még a szülőszobán, utána pedig a szokásos kórházi rutin.

Most mennem kell, majd még írok.
Vendég

Lina! Köszönjük, hogy leirtad Frici baba születését, egész ügyesen ment. Ezt kibirnám én is. :)

Andinet, na akkor vajon ki lesz az elsö, te vagy Icberg ? :)
Lehet , ha még egy picit várhatott volna, hogy apa is hazaérjen, de ha jönni akar akkor jöjjön. Ha jól emlékszem te irtad, hogy nem a férjed lesz veled a kórházban. Akkor legfeljebb 2 naposan látja meg a gyerekét. Az se nagy tragédia, csak minden rendben menjen. Fö az egészség !! Nagyon szoritok.
Azt reméltem, hogy mi harmadik babások, egy -két héttel hamarabb szülünk, de igy is jó lesz.
Jelentkezz még, hogy mi van.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Rékus, no para, itt vagyok :)

Lina, Mares, jaj de gyönyörűek ezek a babák!

És Lina, köszi a szüléstörténetet, olyan jó volt olvasni, hogy ha fájt is,ilyen jól élted meg az egészet. Én is emlékszem az utolsó nyomásra, amikor kicsusszant Juli, és én még most két év múltán is elérzékenyülök :)

Mares, csak azt tudnám ismételni, amit Réka írt. A lényeg, hogy ne parázz. A mérleg jó dolog, de nekem volt, hogy még minuszt is mutatott szopi után, szóval azért az a 20 lehet hogy épp 50 vagy 60. Amíg Gergő elégedett, és hízogat, addig jó, És ha kell a pótlás, hát akkor kell. Ja és a cicimérettől nem függ, hogy mennyi tej van. Néha én is megijedtem, hogy jaj milyen laposak, aztán meg több, mint 100-at bepuszilt Juli csak az egyikből.

Tavasziszél. Sajnálom a rossz éjszakákat (meg nappalokat), de biztos hamarosan rendeződik a dolog. És ha kell a pótlás, akkor kell. Attól még szopiztathatod is. Van barátnőm, aki egyéves korig szopiztatott és tápszerezett egyszerre (persze ez azért babafüggő).

Iceberg, hát nagyon drukkolok neked!!!! Végülis te már nagyon a végén jársz.

Andinet, most nem is tudom, hogy miért szorítsak, hogy jöjjön az a gyerek, vagy még várjon 3 napot. Legyen úgy, ahogy te szeretnéd.

Velünk minden ok. Fájások sehol, kis keményedgetés estére. Andriskám mocorog, szóval legalább ezen nem kell izgulni. Meg holnap megyek dokihoz is. Már két hete nem voltam, ami így a vége felé már olyan hosszú időnek tűnik.

Na megyek, mert estére jönnek hozzánk vendégek (tudom, bolond vagyok :)), és még meg kell főznöm a gulyáslevest (ők A svájci barátaink,és ezt rendelték). Meg még talán összedobok egy káposztástésztát is.

Este még mindenképp jövök, mert én is látom ám, hogy MÓk nagyon eltűnt...
Edit

Kép
Kép
etus79

Kedves Iceberg, és Rékus!

Megmaradok utolsó mohikánnak... Ma voltunk ctg-n, minden ok, dokinéni megvizsgált 1 ujjnyi, mint eddig, jó puha..stb.
De a baba még fenn van nagyon. :cry:
És egyfolytában a túlhordásról beszélgetünk. Tök jó nem???!!!
Ja és a múlt heti antibiotikum kúra hatására, valami enyhe fertőzés is, kaptam kúpot. Ba...beg!!!!! :( :( :(
Most is fájogatok, már tegnap este 7 óta, de ez csak állítólag méhtevékenység, közel se fájásnak mondható. :shock:

Szóval szar ügy,de én leszek itt az utolsó......

Iceberg!
Drukkok mennek, legalább te legyél már túl ezen, és mindenki másnak is szorítok ezerrel.

Ha minden így megy tovább, akkor szerdához egy hétre indítják a szülést. És végül azért még marad a remény hogy Lilla baba ügyes lesz és kibújik magától időben. :lol:

Mares, Lina!
Babák gyönyörűek!!!!!!

Kép
mók

Sziasztok,

Mares, Lina
nagyon édesek a pasik.

Lina,
tényleg jó, hogy így élted meg a szülést. Én közben már mondta a szülésznőnek, hogy egyszerűbb lenne ha császárral kivennék. :oops: :oops: Jó persze nem gondoltam komolyan, de én utána elgondolkoztam, hogy legyen-e 3. baba. Mondtam is a férjemnek, hogy ezt előbb el kellene felejtenem.

Mares,
én is azt tudom írni, mint a többiek. Nem a cicimérettől függ a tejcsi. Szopizás alatt folyamatosan termelődik a tej. Azt hittem, hogy második babánál már előbb be fog lövellni a tej, de kb 1 héttel a szülés után volt csak. Brigivel már kb a 4-5 napon. Minél többet van cicin a baba, annál több lesz a tej. Majd meglátod.

Tünde nagyon eltűnt!

Tavasziszél,
jó, hogy jelentkeztél. Anna nem féltékeny? Képet kapunk?

Pocakosoknak kitartást!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

rekus: köszi az aggódást,de ice elöbbre van irva :) . Nálunk tényleg nem jön be a párom......nem is akarom eröltetni hátha úgy járna mint a nicsak ki beszélben...... :D
én is azt hittem,hogy mivel a harmadik ez már rutinból megy meg egy kicsit elöbb......

etus: mindegy mikor jön, jó lenne túl esni rajt,
bár a vizsgálat óta egyfolytában fáj a derekam és sűrűbben keményedek is,pedig nagyon lazán vizsgált
majd apának küldök egy mms-t :D

mók: már hiányoltunk, azt hittük te leszel a következő anyuka :)

lina: köszi a beszámolót, egy kicsit irigykedek akinél lehetőség van az EDA-ra. mindkettőt fájdalom csillapitó nélkül szültem és kiváncsi lettem volna hogy mennyivel gyengédebb igy.....de hát sajna itt az nincs

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!

Köszi kriszta a keresést de sajnos még mindig egybe, olvaslak én minden nap titeket de erőm nem sok.

Lina, Mares csodaszépek a babócák, köszi a szüléstörténetet is.

Tegnap előtt hajnal fél 2 -kor olyan görcs elkapott, hogy ami cuccaim összevoltak egybe pakolva 10 perc alatt mindent bepakoltam a bőröndbe hogy indulás , erre a fájások elmúltak, viszont tegnap egész nap görcseim voltak nagyon rosszul voltam, este befeküdtem egy forró kád vízbe talán lesz vmi, de ehelyett egész éjszaka 2x pisiltem és hetek óta végig aludtam az éjszakát.

Ma voltam nst-n , doki mondta, hogy minden oké.Panaszkodtam a dokimnak hogy lehet -e UH-t csinálni , mert óránként járok pisilni és félek nehogy elcsöpögjön a magzatvíz.Erre azt mondta oké megnyugtatásként megvizsgál.Ez a doki akinél úgymond kellemes volt a vizsgálat most azt hittem összetojom magam.És megnyugtatott eddig azt mondta minden órás vagyok, most azt minden perces 1 újjnyira végig nyitva vagyok , érzi a babfejét és a "burokkupakot", tehát ha itt elindul a magzatvíz tuti észreveszem mert nincs már semmi az útjában.Azóta leszakad a derekam fáj mindenem tehát lehet hogy kellett ez a bolygatás , de meglehet hogy a kisasszony csak kivárja még ezt az 1 hetet.Azt mindenképp mondta hogy először neki szóljak és ne a kórházba menjek és onnan értesítsék mert meg lehet hogy nem érne be időbe pedig ő is erre lakik, de abba reménykedik ha minden oké akkor gyorsan kinn lesz, ezt én is remélem.

Örülök hogy végre hallunk azok az anyukák felől is akik már megszültek mert tényleg elég kevés Hsz volt a napokban, jó lenne ha továbbra is fennmaradna ez a fórum miután mindenki megszült mert tuti utánna is lesz bőven még megbeszélnivalónk.Én személy szerint nagyon örülök hogy itt vagyok mert sok molyan dolog kiderült amire nem is figyeltem volna mert nem velem történt.
Na most jó kibeszéltem magam!!!

Látom azért még vagytok előttem is egy páran, na de csajok pénteken jön a hidegfront kitartás talán meghozza a babákat!!

Ha fejlemény van vkiknél mindenképp jelentkezem!!!

Tünde
btunde

Köszi LÁNYOK,de jó lenne ma este menni szülni :roll:
Egész nap fáradtnak és álmosnak érzem magamat,fekve a legjobb!Amikor állok fájdogál a hasam és feszülget,na meg ha ülök akkor is!Azt mondta a dokim ez már jó jel.Nem megy hétvégén sehová rám vár! :)

mares:ha úgy érzed pihenned kell sztem nyugodtan dőlj le napközben amikor alszik a baba úgy is felébredsz ösztönösen rá ha már csak megmozdul :wink: ,de jó kicsit pihenni,hogy nyugodt maradj!

Kíváncsi lennék ceylára hogyan alakulnak a szopizással,mert írta,hogy fáj már szegénynek a bimbója!Biztos nagyon rossz lehet!

Mind nagyon ott vagyunk már időben a finishben
:D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én magamra fogadnék, hogy utolsónak maradok, mert se fájás, se keményedés, se semmi. Felhívtam a dokit, holnap megnéz, de emiatt mehetek be fél 7-re a kórházba :x De legalább megbeszéljük, hogyan tovább.

Iceberg, te talán már a szülőszobán leszel akkor? :)

lynnn

Babák gyönyörűek!

Mares, Tavasziszel
Tudjátok, a ti lelkibékétek nagyon fontos! Ha nincs elég anyatej, akkor a folyamatos stressz helyett adjatok tápszert! (Nem én vagyok a most divatos, szoptatni mindenáron propagandálója :oops: )
Tápszeres baba is szépen fejlődik! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lina
Ügyesek voltatok! Frici meg egy komoly férfiember :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na picit tudok jönni.

Visszaolvasni nem tudok, de gratula, ha van új babó :)

mares: kedden engedtek haza minket, és kedden egész éjjel fejtem, és alig volt tejem. a stressz, és elfelejtettem a teát inni. szerdán elmentünk a gyerekorvoshoz, hogy írjon tápszert. nagy nehezen írt, és a tudat, hogy lesz mit adni neki, beindította újra a tejet. ma reggel kapásból 200at lefejtem.

Azért kell fejnem, mert a korházba én hiába szoptattam kezdetektől, éjszakára 2 adagot le kellett adni és cumisüvegből kapták a babák a tejet. Az a cumi meg olyan, hogy nem kell szívnia csak nyelnie. És ellustult. De minden etetés előtt negyedóra cicizés van és ma végre elkapta a gépszíj és egyszer szopizott :)

Szóval jól vagyunk. Eszik rendesen, ami az Ő koraszülött mennyisége. Este 8 előtt fürdés, evés, "játszás", alvás. 10-11 körül evés, fél 2-2 evés, reggel 5-kor evés. A fürdés simán megy. Nem sír. Türelmes baba. Nyöszörög, kivár, nyöszörög :D

Azért nincs időm jönni netezni, mert élvezem, hogy csinálgathatom a dolgokat ennyi idő után :)

Jó éjt mindenkinek és sok puszi :)

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, örülök, hogy jöttél, és hogy végre együtt tudjátok élvezni az otthonlétet. Jó volt olvasni, amiket írtál :)

Lynn, dehogy maradsz te utolsónak. Ne feledd még én is itt vagyok :)

Tünde, hát akkor talán most már csak beindul valami.

VEndégség nálunk jól sikerült (mondjuk majdnem elfelejtettek jönni, mert azt hitték pénteke kell, de aztán valamiért mégis gyanút fogtak,és végül 7-re még ideértek :))

Holnap doki!! Úgy várom. 2 hete mondta 3 kilósnak, kíváncsi vagyok most mekkorának tippeli. Fura lehet a már babásoknak még ezekről a vizsgálatokról olvasni. Hol van az már, ugye? :)
Na majd holnap jövök.
Jó éjt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,jó reggelt

Még egyben!!!Hétfőre vagyok kiírva még a végén be kell feküdnöm!Semmi fájás nem volt az éjjel csak sav :? Pedig reménykedtem!! :roll: Én mindig a napokat figyelem úgy értve,ha pl ma szülnék akkor sztem szerdán jöhetnénk haza :roll: ez olyan hosszú így!
Letöltöttük és kinyomtattuk a papírokat amit kell majd intézni!Van bőven mit kitölteni,de már ki is töltöttem!Bírom azért,mert néha elég hülye kérdéseket tudnak feltenni!! :roll: Először a tb kártyát kell megigényelni és amikor az megérkezik utána lehet menni a többi helyre,mert mindenhová azt is kérik!

etus:akkor már majdnem kb 4kg a babád!? :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jó reggelt! Megvolt a hajnali vizit a kórházban, végre látott az orvosom. Méhszáj teljesen zárt és megtartott, azt mondta, legyek türelmes... Most még az vagyok, bár elvileg ugye mára lennék kiírva, de sejtettem én, hogy lesz még időm.

Cherryke, nagyon örülök, hogy jól vagytok! Biztos fáradt vagy az éjszakai etetésektől, de legalább van tej!

Iceberg, melyik hivatalos papírokat lehet előre kitölteni? Nem kellenek hozzá a baba születési adatai meg ilyenek?

Tényleg furcsa most, hogy a csapat nagy része már babázik, mi páran pedig még a szülés előtt állunk :?

lynnn

lynnn:gyorsan megszabadultál a kórházból!nem mondta,hogy feküdj be?nézett uh is?ctg mit mutat?mit mondott a dokid mikor kell menned újra?

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/1 ... 2e46cc5cd9

erről az oldalról lehet letölteni!én a babára vonatkozó részeket még nem töltöttem ki a többit is csak azért mert most vagyok nyugodt :roll: és tudok rá koncentrálni!legalább csak vinni kell majd a páromnak nem kell időznöm vele mikor már itt lesz Balázs!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Előszöris Gratulálok az ujabb babákhoz!!!! :-D
Gyönyörűek!

Nagyon nem olvastam vissza de biztosan megértitek ha elmondom a történteket :-( Napok ota nem eludtunk ez volt az első nyugis éjszaka. Vivike tulette magát, ezért nem aludt éjjelekig velünk együtt :-( Azt mondta a doki ha megeszi a 100ml-t adhatok neki, ha nem köpi vissza és nem jön ki belőle. Hát kiderült hogy joizűen megeszi de mindezt a hasa sinyli meg bélgörcsökkel. Na azot kevesebbet( 75ml) eszik és jol alszunk tegnap ota. :-9 Igaz ehhez kell az Infacol is de mindegy annyi baj legyen állitolag nincs semmi mellékhatása. :roll:

Ezen kivül valószinű nem leszek egy hétig mert visszaköltözünk a régi lakásba (tudjátok az az egy szobás :-( ) Tegnap megkaptuk a kulcsokat. Nem tudom hogy fog minden alakulni de bizok benne jol. Egy darabig nem lesz netem nem tudok hozzátok jönni. Ezért bocsi. Na meg ismételten a pakolás, de azért lesz segitségem.

Kri: Attika egyre nehezebben viseli a tesot, nyugi nem csak nálatok van ez ... Sajna igy jártunk :-( De mindenki azt mondja majd lemennek ezek a kényes napok és jönnek jobban. Gondolom téged is mindenki ezzel traktál.

Etus:Attika örült a szülinapnak köszi, majd pihenek igérem :-) Valahogy mert vannak ujabb fejlemények.

Iceberg,Mók és a többiek:huzzatok bele, meglegyenek még Oktoberben azok a babák :-) Szörnyű ez a várakozás én már csak tudom és együttérzek veletek.

Kata: Mi meg Beba Ha prot hazsnálunk, Vivioke nagyon szereti! Bár jobb lett volna ha nem marad tápszeres de ez van Inkább mint éheztessem.

Bocs akiknek nem irok de gyorsan irok egy rövid szüléstörténetet mert ugy égek hogy alig jövök :oops:

zóval kezdem az elején:-)

Október 6-án felhivott a doki hogy mit csinálok. Mondtam neki van két 10 perces fájásom ami abba is maradt. Kérdezte hogy nem e inditsuk meg a szülést inkább ma. Egy nap ide vagy oda minegy. Én meg mivel már nagyon tele volt tudjátok a hocipőm, szoltam Attinak jöjjön haza, és menjünk. Beértünk, egy ujjnyival( bő) nem volt még 11 se rámkötötték az oxitocint, majd jöttek kettó 10 perces fájás utána meg végig 5 percesek!Állitolag nagyon hamar tul voltam a felén és mondták legkésőbb 3 ra baba lesz :-D Na itt azért megrémültem, de hál égnek Attila bennt volot velem. Aztán 14:40 kor megszületett Vivi baba :-D :-D Atti elvágta a köldökzsinort, ( pedig nem akarta csak mondta a doki nála muszáj :-) ) Egyébként az orvos és a szülésznő végig nagyon segitőkész volt, és nagyon hálás vagyok nekik!!
A műtétről annyit hogy nem jött ki a méhlepényből valami és nagyon soakt véreztem. Visszahivták a dokit ( én még az őrzőben voltem) És valami bumm kanalas modszerrel altatás mellett eltávolitotta azt a valamit. De ne tudjátok meg olyan voltam mint aki berugott :-) Aztán beengedték a kisfiamat is meg a páromat is.Csajok én olyan boldog voltam hogy ott láthattam őke, még akkoris ha még akkor nem voltam teljesen magamnál.

Nah röviden ennyi, kivánok mindenkinek aki még soros ilyen szép gyors nyugodt szülést!! :-D

Majd jelentkezem ha másnem valakinél sms.-ben!!
Pusz nektek!!

dinuci01

Sziasztok lányok!

Ugy látszik a papirozást senki nem szereti a végére hagyni,mert már nálam is kitöltve vannak a mappában, természetesen a babóca adatait kihagyva

Észre lehet venni hogy már sokan babáznak,mert újabban csak mi vagyunk aktívak......na de majd mindenki belejön a napi rutinba és pezsegni fog az élet itt is.....szerintem ez az állapot csak átmeneti

Ma hajnali negyed 5-kor éhes lettem,arra ébredtem hogy korog a gyomrom,pedig aztán jól bevacsiztam. még jó hogy az este sütöttem bögrés tésztát......magamhoz is öleltem gyorsan a tányérat :lol:
Ilyen még nem fordult elő velem..... :shock:

Kép
Kép
Kép
andinet74

dinuci: akkor szerencséd volt hogy elaltattak, mert nekem a 2. baba után csinálták ezt,pedig egészben jött ki a méhlepény, láttam is hogy milyen meszes...aztán csak ugy megnéztek ezzel a bumm kanállal......hát mit is mondjak örzök róla egy emléket. de inkább igy nézzenek meg sem hogy kivérezzen az ember

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!

Dinuci, de jó, hogy jöttél, és nagyon rendi vagy hogy ilyen sokat írtál, és még szüléstörténetet is.
Miért kell visszaköltözni? Ez nem hangzik valami túl jól. Nem fizette ki a tulaj a hátralélkolat?

Iceberg, na azért remélem még 4 kg nincs... Két hét alatt csak nem hízott egy egész kilót. De majd délután meglátjuk.

Lynn, tudom, hogy nehéz már ilyenkor türelmesnek lenni, mert már én is néha türelmetlen vagyok pedig én még nem is vagyok a végén. De szerintem jobb, hogy a dokid is türelmes fajta, és hagyja a babát jönni, amikor akar (na persze azért nem a végtelenségig :))

Mi jól. Mocorog szerncsére rendesen, de más semmi. Ma nyugis délelőttöt tartottunk Julival, olvasgattunk, faleveleket ragasztottunk meg végre skypeoltam egyet az otthoni barátnőimmel. Még főznöm sem kellett, mert maradt a vendégségből. Olyan jó volt.

Rékus, na most akkor mi van a megállapodásunkkal?

Mók, te sem jelentkeztél még: Én drukkolok, hogy jó okod legyen.

Szerintem is beindul majd megint a fórum ( vagy legalábbis remélem), mert most lesz ám majd csak igazán mit megbeszélni.
Még este jövök.
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit!

A megállapodást tartom, még én is egyben vagyok, habár ma egész nap görcsöl a hasam és jönnek a keményedések, de ezt ugy-e már megszoktam, már nem is szólok róla senkinek, ne izguljanak fölöslegesen. :)

Dinuci!

Köszönjük, hogy leirtad Vivike születését, hát neked sem tartott nagyon hosszasan, örülök is neki.

A költözést nagyon sajnálom, de miért is kell visszaköltözni?

A féltékenységröl még nem tudok irni, majd meglátom, hogyan reagálnak a fiuk. A nagyobbikkal nem lesz gond, mert amikor a testvére született sem volt féltékeny, a kicsivel biztosan lesznek gondok, mert ö még mindig nagyon igényli a közelségünket, de neki is azért könnyebb lesz mert ott van neki a nagyobbik testvére és már elég jól játszanak együtt. Na, de majd kiderül.

De, ne izgulj, mert a gyerekek nagyrészénél ez természetes reakció, csak persze sok türelmet és odafigyelést igényel a dolog. Tudom, hogy most még a kezdeti nehézségeknél elég nehéz türelmesnek lenni, de az idö mindent megold.

Linnn! Látod nem mosn semmit, hogy teljesen zárt a méhszáj, mert Linanál is ugyanez volt és mégsem kellett tul sokáig várni a babára. De ne izgulj mert az utólsók a táblázatban én vagyok meg Etus. :)

Mók, veled minden rendben? A rendbent ugy értem, hogy már megszültél ? :)

Icberg, te is igyekezz, mert akkor mi lesz az utólsókkal, mennyit kell még várjunk :)

Edit , este azért még jelentkezz mi volt a dokinál, nagyon kiváncsi vagyok.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok Csajok!Mi tegnap jöttünk haza,sajnos visszaolvasni még nem tudtam.Teszek fel képet,és én is jövök a szüléssel,amint tudok.Amúgy tejcsi rendben,ma 70 és 90 grammot szopizott,Haspók!!!Mindenkinek gratulálok,aki közben megbabásodott!!Lina,asszem,mi egy napon....
Gira még maradt bent tegnap,mert azt hiszem,ők is besárgultak.Mi is azért időztünk még.

Kép

Kép

Kép

Majd jövök!Puszi
Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

bocsi de nincs idom:(
Pedig ugy olvasnek, irnek.
Ferjem lebetegedett igy mindent en csinalok a ket gyerekkel, plussz haztartas:)
De menni fog ez csak meg ki kell talalnom mikor mire hogy jut ido.
Most Flora kap potlast minden eves utan, mert arra igazan nem maradna mar ido es energia hogy fel orankent rajtam csungjon...
De ra is fert mar, igen igen ehes lehetett, mert minden szopi utan lemegy meg a 30 ml tap.

MIndenkinek szep napokat!
Es remelem egyszer meg utol erem magam!
Akkor lesz kep is, meg szuletes tortenet, meg minden fele rulunk, meg reagalasok is.

KépKép
tavasziszel

Csak a vonalzót próbálom... : )

Szilvi

sissy01

nem akarja módosítani a vonalzóm... : (

Szilvi

sissy01

Kedves Etus, és Rékus!

Sajna m ég mindig egy az egyben,nem akarok azért jönni hogy csak panaszkodjak, jó hír meg nem igen van.
Elvagyunk, fájogatok, mocorgás van, de semmi fájás.
Környezet is kezd idegesíteni a folytonos érdeklődéssel... Sose gondoltam hogy ez zavaró lehet,de az!!! :oops:
És ettől is én érzem magam rosszul.
Hát így vagyunk, bár próbálom vígasztalni magam hogy így vagy úgy de ebben a hónapban már ringathatom... :lol:

Kép
mók

mók:én is ezzel nyugtatom magam,hogy "ebben a hónapban már úgy is itt lesz!"
engem is zavar néha amikor kérdezgetik,hogy mikor akar már kibújni ez a gyerek!?ilyenkor mindig azt mondom,hogy én nem tudom Balázs tudja mikor akar kibújni :roll:

etus:tudod mit mondott nekem a dokim legutóbb!?rákérdeztem a baba súlyára,de most nem nézte erre azt mondta viccesen 2,5kg-tól 6kg-ig!nekem annyira nem volt vicces,mert tényleg érdekelt volna ,hogy mennyi kb a súlya!

rekus:nem is gondoltam,hogy ennyi ideig hordom én azt hittem olyan 38 hetesen kibújik majd,de látod a második gyerek más :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Hát én is még egyben, pedig a tegnapi vizsgálat után reménykedtem hogy talán ma kibújik, de nem!!!Komolyan néha megkérdezem hogy tényleg bennem van még ez a baba, ált. tök nyugis ,alszik a gerincem már nem fáj mert annyira lennt van, igy néha csak a derékfájás a keményedések és a görcsök maradtak.

Írtátok hogy papírokat kell tölteni, ezt nekünk kell intézni? Mikor a fiam született a kórház intézett mindent , még benn voltunk mikor megjött a lakcímigazolványas, és utána csak a TB-be kellett bemenni.Akkor még ennek is utána kell néznem most hogy megy!

Csajok már csak 7-en maradtunk? Mók, Lynn, Iceberg, Andinet, Rekus, Edit és én, nincs előttem a táblázat!!

Síssy nagyon szép a kislányod, a fülbevalót a kórházban tették a fülébe?
Dinuci: Köszi a szüléstörténetet, akkor ismét költözés te szegény, de azért vigyázz magadra!! 2 gyerek , friss szülés, műtét, költözés!!

Cherryke: Csak nyugodtan minden megoldódik, az a lényeg hogy a kislegény szeret szopizni utána meg majd beindul minden, örülök hogy otthon vagytok ilyen gyorsan és már csak fejlődni kell!!!

A kérdezésekről hogy egybe vagy még én teljesen megszoktam.Reggel és du-án mikor megyek a gyerekér az oviba min. 15-en megkérdezik még mindig??? + a barátnők hívogatnak, pedig mondtam mindenki kap egy sms-t ha van baba!!!De mindenki türelmetlen és én így legyek türelmes.
A kisfiam is kérdezi mindig anya mikor lesz már itt a hugi, én ilyenkor mindig mondom neki remélem ha itt lesz akkor is így fogod szeretni és nem leszel féltékeny!!!
Tavasziszél: Jobbulást a férjednek, és így te is szülés után vigyázzz magadra csak lassacskán más úgy sem csinálja meg, vigyázz te is magadra nagyon!!
Megpróbálok még este is jönni addig mindenkinek kitartást vagy jó babázást!!
39+1 napos

Tünde
btunde

De beindultatok, csajok!

Iceberg: igen, hamar végeztünk, csak CTG volt, ami teljesen jól sikerült, fájásokat nem mutatott, és méhszájat nézett az orvosom. UH nem volt, majd hétfőn lesz flowmetria is. Azt mondta, legyek türelmes, és a legjobb az, ha kivárjuk, amíg beindul. Egy hetet gond nélkül hagy, ha minden oké.

Köszi a linket, én is megpróbálok előre kitölteni akkor mindent.
Tünde, én úgy tudom, bizonyos dolgokat elindít a kórház, pl. a János kórházban a TAJ kártyát is, csak ki tudja, mikor készül el. Állítólag gyorsabb beküldeni apukát érte.

Dinuci, miért költöztök vissza? Ez nem hangzik túl jól...

Sissy, Lilianna nagyon hasonlít rád szerintem!! Nagyon édes :)

Edit, mit mondott a doki?

lynnn

A szomszédom mesélte,h túlhordásos volt a második gyermekkel és be kellett feküdnie a kórházba!
Ott megismerkedett egy csajszival,aki azt ajánlotta neki,mert nála bejött az elsőnél,hogy 2 szelet csoki torta,2 nagy pohár colával beindul a szülés!
Le is mentek a büfébe,be is kajáltak és estére mind ketten megszültek!
Hogy ez bejön e mindenkinél vagy csak véletlen volt nem tudom! :roll:
De már arra gondoltam kipróbálom! :roll:
Én azt érzem a hétvégén sem lesz semmi! :cry: Hétfőn ugyan úgy megyünk megint a dokihoz!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

lynnn:nekem is azt mondta a dokim!az alma is úgy jó amikor megérik!
hétfőn nekem is lesz uh+ctg! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke
Ügyesek vagytok!

Dinuci
Miért kell visszaköltözni? :roll: :roll: :roll: :roll:

Sissy
Gyönyörű! :lol:

Tavasziszél
Ha kell a pótlás akkor adjad. Inkább, mintsem Flóra éhezzen és te meg folyamatosan stresszelj emiatt!
Apának jobbulást!
Vendég

Igyekszem visszaolvasgatni,de csak azt szeretném mondani,hogy nagyon drukkolok mindenkinek,aki még egyben van!Ne adjátok fel,nem sokára babáztok Ti is!!!
Én is megpróbálom röviden leírni,hogy volt.

Múlt szombat éjjel (péntekről szombatra) negyed 1-kor keltem,hogy valami folyik,kimentem a wc-re,hát egyfolytában folyt.Szóltam Apának,hogy asszem szülünk,és egyből 5 perces fájásokat mértem,bár nem volt könnyű pakolás és indulás közben mérni.Elég izgatott voltam,a dossziémért,amiben a kiskönyv is volt,jöhettünk vissza... :) Felhívtam még otthonról a szülésznőt,mire beértünk,már várt.Aztán felvétel,ügyeletes dokis vizsgálat (na ekkortól tudtam,hogy az egész fájdalmas lesz),beöntést kértem (Lina:nagyon nem volt finom....).Aztán,mivel nem hosszabbodtak és nem erősödtek a fájások,4-kor kaptam oxytocint.Na ezután már beindult...Megjött a Doki n5 felé,mondta,hogy akkor ad Eda-t,ha már neki is tetsző fájásaim lesznek.Ez 5 körül jött el,azt hittem,megőrülök.Azzal együtt,hogy Eda előtt,meg fájások között nagyon jó hangulat volt,csipegettem kaját,meg vigyorogtunk,mondta is a doki,amikor megjött,hogy ez most piknik,vagy szülés... :) Na,az Eda segített kb másfél két órát,közben a fájások alatt Lili szívhangja szórakozott,majdnem műtő lett,de magamba szálltam és beszéltem vele,hogy meg tudjuk csinálni.Aztán jött a durva rész,mert ugye az Eda csak fent kapcsolja ki a fájásokat,a tolókat mindet érezem,nagyon kemény volt.Nyomtam labdán ülve,aztán lefeküdtem,aztán én egy másik dimenzióba kerültem,volt,amire nem is emlékeztem,csak férjem mesélte később.Nyomtam,kb a 4.nagyobb etapra kijött.Hasamra tették,majd elvitték,a lepény simán jött,de a varrás nekem is iszonyú volt,és a gátmetszést én sem éreztem.Azzal együtt nekem az egész szülés egy pozitív élményként él bennem,az összes fájás ellenére is.

Szóval másfél év múlva talán újra csinálom,ha a minden úgy sikerül.... :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Na család fürdik :), addig gyorsan írok.

Dokinál minden OK volt. Andris még eléggé fent van, de van vize elég, és mindent rendben talált. itt ugye lent nem vizsgálnak, szóval, hogy nyíltam-e, nem tudom, de nem hinném, mert max csak keményedgetek, de semmi egyéb. 25-ére kaptam időpontot ctg-re, az egy nappal van a kiírt időpont után. Hát remélem, oda már nem kell mennem. Itt ha minden ok, akkor 10-12 napot hagyják túhordani az embert. Mikor kérdeztem, hogy ugye nem kell befeküdni, úgy nézett rám, mint aki a marsról jött :) Ha nincs baj, miért kéne? Na szóval ennyi. Én azért bízom benne, hogy nem lesz túlhordás, még ha nincs is semmi jel eddig.

Mók, azért gyere irogatni, nekem mindig jól esik egy kicsit írni, meg olvasni, hogy mi van a többiekkel. És ha csak panaszkodni tudsz, azt is szívesen meghallgatjuk.

Sissy, Lilianna nagyon szép, és szerintem is hasonlít rád. Köszi a szüléstörténetet.

Tünde, hát én is úgy számolom, hogy már csak heten vagyunk.

Lynn, nyugi, ahogy Rékus is mondta, mi vagyunk a sereghajtók. De legalább nálatok biztos nem lesz novemberi baba, amíg én még ebben sem lehetek biztos (sajnos).

Tavasziszél, hát remélem férjed hamar meggyógyul. Addig is kitartás!
Na megyek, mert szólítanak!
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Mikor elkezdtek születni a szeptemberi babák, néha nézegettem azt a topikot is, hogy hány baba van már, és ott az volt a babona, hogy ha valakinek laptető jutott, akkor az ment legközelebb szülni :) Bár nem akarok szemtelenül előzni, DE: De jó is lenne! :)

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,jó reggelt

Le jelentkezem :) még egyben vagyok :roll:
Tegnap elmentünk vásárolni vagy 2 órát tuti sétáltam,de semmit nem ért,pedig azt hittem elő hoz valamit!Csak elfáradtam meg a derekam is :? de hányan megnéztek és volt egy srác akit hallottam,hogy mondta "mekkora hasa van"hm nekem mondja!én érzem :roll:

sissy:nagyon hasonló a szüléstörténeted mint az enyém volt Mátéval,csak az eda maradt el nekem!de így van a fájdalom nem maradt meg emlékként csak a többi szép dolog!
csak a magzatvíz folyás nem úgy történt nekem,de jó hogy leírtad mert gondoltam már rá vajon megérezném,ha alvás közben folyna!

etus:én nem szeretnék még plussz 2 hetet várni már így is nagyon rossz érzés!de a dokik szeretik megvárni,hogy magától induljon be!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok! Mi is egyben, semmi változás. Megyünk anyósékhoz ebédre, utána még benézek.

Edit, szerintem nagyon jó hozzáállás az, hogy nem macerálnak, ha nincs baj. De drukkolok, hogy októberben megszülessen minden baba.

Iceberg, a séta mindenképpen jó, legalább a közérzetednek jót tesz. Én is minden nap megyek valahová, és a liftet soha nem használom. De egyelőre nem számít semmi. A csokitortás tipp se rossz, bár én bevallom, eddig is ettem édességet :oops: Talán ezért is érzi olyan jól magát bent a kisasszony :)

lynnn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: