A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok!

Már csak 2 nap itthon, és megyek vissza. A párom már az őrületbe kerget, hogy mindig kérdezi hogy mikor megyek...mintha nem tudná :) Én pedig mindig csodálkozom, hogy miért akarok még egy gyereket, ha már van egy kamasz nagyfiam :D

nyufó: nagyon szépen horgolsz. Még mindig. Le a kalappal! A hálózsákban még nem vagyok biztos, de a hitemet megrengettétek. A nővéremtől láttam, hogy ő egyik fiánál sem használt hálózsákot. Szerintem kezdem a vastag plédes történettel, és ha lerúgja magáról, akkor még mindig tudok majd neki venni hálózsákot. A vásárban nem jártam nagy sikerrel, igaz nem is voltam kitartó, mert megéheztem, és inkább végigszaladtam a vásár egy részén, hogy kijussak, és valami normális ételhez jussak. Meg hát az a sok töketlen ember... De nem is láttam olyan dolgot, amiért másnap visszamentem volna.
ASDA nálunk is van, és a tesconak is van lengyel sora, de azok úgymod már unalmasak :) Gondolom ez azért lehet, mert a tesco tőlünk 1 percre van gyalog, és sokszor bújom a lengyel polcot, hátha találok valami jót.

sajti: szúrásra az én ötletem az ínszalag lenne, hogy az nyúlik. De hülyeséget nem akarok mondani, mert ez is alkat függő. Az okosok szerint amig nincs vérzés, addig minden okés. Nekem még akkor szokott szúrni, mikor mosdóba kell mennem.

bettike: gratulálok a helyes pasihoz, igazi szívtipró :) És milyen nyugodt a kis arca?! Az én pici lányom megmakacsolta magát, és folyton ráncolta a homlokát meg húzgálta az orrát a 4D-s ultrahangon :D Estefele volt a vizsgálat, lehet nem tetszett neki, hogy olyan későn zavarjuk.

Kép

Kép
snowball

köszi lányok :) :)

Ő tényleg nagyon nyugis volt,végig aludt majdnem,néha felrázta a doki és megmozdult.de a végén már unta a kukucskálást és eltakarta az arcát is :D felejthetettlen élmény volt.

KépKép
bettike83

Köszi lányok a dícséretet, örülök hogy tetszik a forgó!!!

Sajti a birkapöri nem rossz ötlet :wink: Én imádom a bundás kenyeret, de a lányom egyenlőre nem hajlandó megenni...

Bettike gyönyörűek a fotók! Ritka hogy ilyen jól sikerül a 4D, szerencsések vagytok!

Snowball akkor két nap múlva egész közel leszünk egymáshoz. Örülj neki hogy így hiányol appa!!! Sajnálom hogy a vásár nem jött össze, pedig nagyon csábítóan hangzott. Amikor több mint 4 éve kijöttünk, még nem volt a nagyáruházakban lengyel pult, kb. talán 2 éve jöhetett be náluk is, nem is tudom... Én ugyanazokat szoktam venni, nem várok újdonságot. De pl. a cottage cheese nekem nem jön be, szigorúan a lengyel túrót veszem mert az ugyanolyan mint a miénk és azért pl. túrós tésztát abból jó csinálni. Szoktam hozni otthonról házi húsos szalonnát, azt felkockázom mint itt ahogy árulják a bacont összevágva, be a mélyhűtőbe és azt használom alá, mert az itteni baconnak se íze se bűze. És hasonlók, már nagyon kifejlesztettem, hogy azért meg tudjam főzni az otthoni finomságok nagy részét itt is. Mondjuk mi kocsival járunk haza, úgyhogy mindig fel tudok pakolni. Pl utálom az itteni majonézt, olyan ecetes, nem tudom megszokni, még azt is otthonról hozom.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok Lányok!

Jó kis pörgős hétvégém volt voltunk babázni a barátnőméknél 5 hónapos kislány és annyira cuki.Kaptunk babaruhákat,olyan jó volt haza hozni,most kezdtem el érezni ahogy pakolgattam,hogy már nem is olyan sokára ráadhatom a Bibire őket. :D Voltunk az Ikeába is hátha találok valamit,van most 2db lepedő 60x120 as minden féle színben 1290ft.-ért.Viszont sikerült ennünk ott egy savanyú tejszines sütit mondjuk én csak bele kóstoltam,de hála istennek nem lett bajunk.Viszont fel kell hívnom a dokimat,hogy írjon fel valami gyógyszert vagy kúpot mert valami nem oké.Pedig úgy vigyázok magamra sehol nem megyek el mosdóba fogalmam sincs mitől lehet.

Nektek nincs ilyen gondotok?Mit írnak fel ilyenkor terheseknek?

Nyufó

Amit csináltál olyat a boltokban szoktam látni,nem tudom ki írta de tényleg simán csinálhatnál egy webshoppot és árulhatnád.Nem semmi éjszakád lehetett sajnos ezt át tudom érezni,péntek éjszaka azzal kelltett sírva a Petra,hogy fáj a füle,nem volt itthon semmi fájdalom csillapító csak 2 éves kórtol kúp ami nem hatott így apa felkellt és elment az ügyeletes gyógyszertárba nurofenért.Hajnal 3 volt mire vissza keveredtünk az ágyba.Pedig ha meglesz a baba akkor is lesz biztos ilyen,de nem bánom csak mind a kettőjükkel minden rendben legyen.
Azért mindent megtudsz főzni az ottani alap anyagokból?Vagy van olyan amiről le kellett mondanotok?

Bettike

Helyes pasi lesz belőle,büszke anyuka lehetsz :)
Mostmár bizti hogy kisfiú lesz?Nem láttam,hogy írtad volna bocs ha igen,de azt tudni hogy milyen súlyba van most és hány centi a pici?Tényleg,hogy fogják hívni?

Sajti

Azok a birkák kemények lehetnek nem szóltatok még ma szomszédnak,hogy ne olyankor vigye ki őket?Lehet a bébi nem annyira fogja díjazni ha a legszebb álmából bégetik fel meg gondolom Ti sem.
Nekem most a lapockám szúr a jobb oldalon alig birom forgatni a nyakam.Én simán el tudom kébzelni,hogy szúr ahogy nyúlik :)

Lányok,nem tudjátok hol lehet kapni olyan szennyes tartót vagy kis szemetest aminek a teteje állatt figura?Vagy ilyenre csak én emlékszem,hogy régen lehett kapni.Nem látok ilyen mesefigurásokat sehol...???
Most betüket akarok rendelni a gyerekek szobájára,kirakom a nevüket az ajtóra vagy az ágyuk fölé.

KépKép

KépKép
csicsi84

Én ilyen figurás szemetest a vasedénynél láttam, ahol lehet kapni műanyag dolgokat

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok! :)

Bettike: tényleg jó kis pasi a babád! :) Milyen szépen látszik minden a képen! Mi majd október 26-án megyünk 3D-4D-re, kíváncsi vagyok, hogy mutatja meg magát a mi csemeténk!

Snowball, Nyufó: ezek szerint nem lehet egyszerű magyarként külföldön élni.. Picit irigyellek Titeket a sok víz miatt (tudjátok, vízisportok... :) , viszont eddig a külföldi kaják közül csak a görögökét tudtam maximálisan elfogadni, a többiekében (cseh, osztrák, stb.) volt mindig valami, amit nem vett be a gyomrom... Pedig tényleg nem vagyok válogatós, szerintem egyszerűen hozzászoktam a magyar ételekhez. Apropó, ma tejfölös-káposztás húsgombócot ebédeltünk, vacsizni pedig a Kiscsillag-féle sajtlevest tervezem, túrógombóccal, mézes tejföllel! :D

Csicsi: az ikeával már én is megjártam, egyszer ott kaptam el a herpeszt... Azóta az evőeszközt mindig külön elmosom evés előtt...
Ami a birkát illeti, bizonyos szempontból meg tudom érteni a szomszédot, ui. gondolom, munka előtt és munka után tudja kiengedni legelni. Ez azt jelenti, hogy akkor zárja be reggel, amikor én elméletileg felkelnék, ui. rugalmas munkaidőben dolgozom. Szerencsére a hányós időszakom már elmúlt, ui. ez akkor volt igazán rossz, amikor hajnali 2-ig "vezettem a porcelánbuszt", és 6-kor már a fülembe "ordított" a birka.. Szeretem én a birkákat (még a pókokat is inkább befogom és kiviszem a szabadba), de még soha nem hallottam ennyire hangos birkát!

Állatfigurás szemetes: a Curvernek vannak ilyen szemetesei, szerintem is a Vasedényben, vagy akár 100-as boltban is ráakadhatsz!

KépKép
sajti

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek a hétvégén, mi névnapozni voltunk és estére annyira elfáradtam, hogy vonszoltam magam az ágyhoz. Mostanában mindig ez van kilenc körül már majd eltudnék aludni, de mikor ágyban vagyok sokszor csak forgolodom.

Nyufó nagyon profi vagy és milyen gyorsan haladsz.

Bettike: szép kis babaátok van és milyen jó, hogy valóban megmutatta magát.
Mikor mi voltunk 4D az elöttünk lévő párnál 40 percig kellett várjanak mire hajlandó volt oda nézni.
CSicsi: az orvos kifejezeten tud adni erre való krémet, kúpot, de csak akkor ha tényleg úgy gondolja, hogy muszáj. Szerencsére eddig nekem nem volt ilyen gondom a várandóság alatt, de előtte igen.

Én ma voltam a 28. heti UH. minden rendben 1200 gramm és azt mondta a doki, hogy most január 2.ra várható. Hát nagyon fog remegni a léc karácsonykor.

Már nagyon várom a karácsonyi készülődést bár idén nem nálunk lesz a nagy vacsora, de azért egy picit majd én is sürgök-forgok a konyhában.
Mindig szoktam valami sajátkezű ajándékot csinálni, szerintem idén is ilyenek lesznek.

Ma megyünk szülésfelkészítőre és rá akarok kérdezni, hogy majd mit kell vinni a korházba, hogy azt is össze tudjam lassan szedni.

Kép
hendyala

na Sajti... a szúrós mindenit :D Most igencsak sietnem kellett haza a vásárlásból, mert nekem is szúródott a jobb oldalamon. Ráadásul itt busszal közlekedem, és most minden iskolás ment haza suliból, és tömve voltak a buszok, és persze, mint mindig, senki nem adta át nekem a helyet. 2 hét alatt egy alkalommal volt olyan, hogy egy fiatal lányt felállt és átengedte a helyét nekem. És az a borzasztó, hogy nem csak a fiatalokba nincsen ez már belenevelve, hanem a közép korosztály sem állna fel a jól megfizetett DKV-s helyéről. Nem nyafogásként írom, de biztos vagyok benne, hogy tudjátok miről beszélek. Főleg most jól jött volna egy hely a buszon :(
Egyébként nem egy ételről kellett lemondanunk szerintem. A legegyszerűbb dolgok nincsenek nálunk, mint pl a túró, amit nyufó is említett. A lengyel sem az igazi, de na...az a legjobb. Meg nem is az, hogy le kellett mondanunk dolgokról, hanem inkább még ha meg is főzünk akár egy magyar kaját, vagy akármilyet, nem olyan az íze, mint itthon. Ja!!! Amit személy szerint hiányolok, az a paprika...a jó, magyar zöld paprika.

csicsi: én is a 100as boltra tippelek, ott láttam utoljára olyat. A betűket, amiket majd kiraksz, az jó ötlet, el is lopom :) Már csak betűt kell majd szereznem :D

Ma is "csak" 4 bodyval lettem gazdagabb. Ruhákból már csak pár tipegőt kell vennem, és ennyi. Bezzeg mikor hazajöttem 2 hete és regeltem, még semmije nem volt a babunak, most meg már csak ennyi hiányzik a kollekcióból :D De ahogy ismerem magam a tipegőkkel sem sem lesz vége a sornak...

Kép

Kép
snowball

Snowball: át tudom érezni a helyzetet.. Képzeld, nemrég a Tescoban egy középkorú nőci elénkfurakodott a sorban, és amikor azt mondtam a férjemnek (ui. én közben elmentem joghurtért), hogy légy szíves, ne engedj mást magunk elé, a nőci majdhogynem kiabálni kezdett velem, hogy ő volt itt korábban, stb! Próbáltam csitítgatni, de nem sikerült, aztán mondtam neki, hogy mérgelődjön csak, az én napomat úgysem tudja elrontani... Amúgy ő mindenféle italokat vett, én pedig nem... Nekem az a furcsa, hogy a férfiak sokkal előzékenyebbek velem, mint a nők! Amúgy több mint 10 évig laktam Pesten, és ebben az állapotban egyáltalán nem hiányzik..

A szúrás vásárlás közben valóban vacak dolog, nekem mindig le kell ülnöm kb. 10 percre, hogy csituljon..

Hihetetlen, hogy nem csinálnak ott túrót! :( De ha tudtok jó tejet szerezni, akkor csinálhattok otthon! :wink: Mindenesetre magyar darált pirospaprika mindig legyen Nálatok, csak azzal az igazi pl. a krumplis tészta! Imádom!! :D

Na, megyek krémezni, ui jön az este, a "hasbőrnyúlás" ideje...

KépKép
sajti

Sziasztok!

Nagyon fáradt vagyok, de szeretném nektek megmutatni a kicsi fiam. Ő Csanika, aki már tuti, hogy kicsi fiú lesz!!!!

Holnap jövök. Jó sokat írtatok, nem győzök majd holnap írni nektek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

sajti: Elvégre a férfiaknak udvariasoknak kellene lenniük. De sajnos abból sem sok akad. Minthogy a boltos sztoridat írtad, ami szintén szomorú, sajnos mindenhol csak mogorva, bunkó embereket találok. Ugyanúgy fiatal, középkorú, vagy öreg. Na de persze vannak kivételek, nem kell mindenkit egy kalap alá venni. Csak sajnos ők vannak kisebbségben.
Pirospaprikám az mindig van magyar, általában kalocsai :) Még holnap be kell szereznem amit még szeretnék vinni, és ez is ott lesz a sorban, mert kifogyóban vagyok. :roll:

tyuntyi: gratulálok a kicsi fiadhoz! A "golyszlis" kép nagyon tetszett :D Majd én is rakok fel valamikor a babámról képet, mert mostanában mindenki fiúkról rakott fel, ideje a csajos képeket is előszedni :)

Ma kaptam szerintem a lehető legszebb születésnapi ajándékomat édesapáméktól. Kaptam ugyanis egy pár gyönyörű fehérarany, fehér és rózsaszín köves fülbevalót, és hozzá ugyanezt, csak piciben, az én kicsi lányomnak... Nagyon meghatódtam, már alig várom, hogy a kis fülébe tegyem majd :)

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt mindenkinek!

Napok óta fáj a hátam, így rendesen aludni sem tudok. Most is felébredtem, hogy sajog az egész. Remélem azért ez nem fog kitartani még a következő három hónapon keresztül.

Kis-Csillag:
Még írtam a calciumról, hogy 4-et be lehet venni a doki szerint. Az allergia szezonban én bizony napi hármat is megittam, hogy egyáltalán életben tudjak maradni. A baba is elvonta tőlem, meg a sok hülye pollen, így tudtam csak orvos és injekciók nélkül átvészelni a szezont. És erre gondoltam, nem a magnéziumra. Azóta persze már nem iszom a calciumot én sem, de akkor muszáj volt.
A textilpelenka linket köszönöm, a vaterán vettem egy pasitól 15 darabot. Nekem állította össze a csomagot a kérésemre, tegnap át is vettem és mondanom sem kell, hogy igen olcsó volt. Mármint a többihez képest. Köszi a tippet.

Bettike:
Nagyon jók lettek a 4D-es képek. Gratulálok a kicsi fiatokhoz. Vki már kérdezte, de én is feltenném a kérdést, hogy tudjátok-e már, hogy hogyan fogják hívni a kis kukist?

Snowball:
Mindjárt mész vissza? Azért nagyon remélem, hogy onnan is fogsz jelentkezni. Nagyon helyes, hogy a férjed így hiányol!!! Ami a közlekedést illeti, itt Pesten sem jobb a helyzet. A terhesség után én bizony Isten kiadok egy könyvet, ki a bunkóbb címmel? Korosztályra lebontva szoktam figyelni az embereket. A középiskolások és az 50-60 közötti NŐK vezetnek!!! Azért ez felháborító.
Most van/volt a szülinapod? Akkor nagyon sok boldogságot kívánok neked!!! Az ajándék nagyon megható, majdnem sírtam!

Nyufó:
Ami a horgolást illeti, én még az általános iskolában feladtam az ilyen jellegű tevékenységeket. Kötni sem tudtak megtanítani, talán azért mert nem is akartam soha, no meg akkoriban a bal kezesek még ritkaság számba mentek, így nem is foglalkoztak velem igazán. Meg türelmem sincs az ilyen aprólékos munkákhoz. Bezzeg horgászni imádok, ami szintén türelmet igényel. Nehéz ezt összerakni. De te nagyon szépen dolgozol, ez a forgó pedig eszement jól néz ki.
A hétvégi korán kelésetekhez nem tudok mit hozzá fűzni, azt hiszem te nyertél minden tekintetben.

Sajti:
Tök jó, hogy a férjed ilyen segítőkész. Az enyém is kezd rájönni, hogy már nem bírok úgy mozogni, mint eddig és ő is jön és segít. Ami a feszülést illeti, az nálunk is megvan. Most mekkora a babód? Azt írtad, hogy nagy babónak ígérkezik. Bundáskenyér-fan???? Ezen nagyon jót röhögtem!

Katogocsy:
Már sokan írták, de nekem is a hálózsákot ajánlották kezdetben. Egy már van, de még egy vastagabbat be fogok szerezni. Ettől függetlenül két takarót is vettem, egy vékonyabbat, kisebbet, no meg egy nagyobbat és vastagabbat. De úgyis tudni fogod, hogy szükséged van-e a hálózsákra vagy nincs.

Csicsi:
Állítólag a kismamik gyorsabban összeszednek mindenféle fertőzést, ami ilyenkor természetes. Nekem még nem volt a terhesség alatt, de gondolom, hogy kúpot és kencét is felírnak ugyanúgy ilyenkor. Keresd fel a dokid nyugodtan.

Hendyala:
Szép nagy már a babód. 1200 gramm? Ez igen! Túl az első kilón. A karácsonyi sürgést-forgást azért óvatosan tessék véghezvinni!!! A szülésfelkészítő érdekel, hogy mit tudtál meg, s hogy egyáltalán milyen volt.

Evian:
Gratula, hogy túlélted a Hádában való nézelődést. A múltkor én is beugrottam a Keletinél lévőbe, csak babacuccot néztem én is, de senkit nem érdekelt, hogy pocakosan ott nézem a ruhákat. Löktek jobbról, löktek balról. Iszonyat. Azért én egy-két cuccot vettem, de háromszor meggondolom, hogy még egyszer bemenjek-e. Én a vaterán rendeltem egy ruhacsomagot, amiben plüss rugik voltak, 9 darab. Meg is jött és csodaszépek. Ígértél még a múltkor képeket a babaszobáról! Én várom őket!!!

Remélem nem hagytam ki senkit, ha ne adj Isten mégis, ezer bocsi. Ez van, ha nem jön z ember két napig. :?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Sziasztok Anyucik!

Első sorban gratulálni szeretnék a kis pocaklakóitokhoz!!!

Másodsorban szeretném figyelmetekbe ajánlani az általunk kinőtt babakocsi szettet....

Maxi Cosi Mura,Flamingo Slice-1 éves Full, ajándékokkal

Kiknek ajánljuk a MURA babakocsit?

A jövést-menést kedvelőknek, vagy akiknek a lakhelyén az eljutás A-ból B-be sok-sok gyaloglással jár, ezért nagyon stabil és strapabíró babakocsira van szükségük.
A MURA jól megállja a helyét mind a göröngyös utakon, mind a homokban, erdőben, vagy akár a belvárost járva, és a háztömb körüli séta során.
A kerékcsapágyak jól helytállnak a sok strapás használat során is.

Ajánlott kor: újszülött kortól kb 4 éves korig (0-20 kg-ig);

Maxi-Cosi hordozó-gyereküléssel vagy Mura Dreami mózeskosárral travel Systemmé alakítható Travel System rendszerre felkészítve.

Tartozék: kupola-tető, kosár, karfa, 5 pontos biztonsági öv, lábzsák,esővédő
Maxi Cosi Cabriofix(piros)-szúnyogháló,esővédő,lábzsák(fekete)
Quinny Dreami mózeskosár(fekete)-esővédő,szélvédő,szúnnyogháló
Easy Base bázistalp a hordozó biztonságosabb bekötésére szolgál az autóba

Travel system rendszer használatához ,mind hibátlanok,folt és szakadás mentesek.

Ülőrész jellemzői: több fokozatban dönthető, mindkét irányból rögzíthető a vázra

Tető jellemzői: kupolásból nyári tetővé alakítható, ablakos, zsebes

Biztonsági öv jellemzői: 5 pontos

Karfa jellemzői: levehető

Lábtartó jellemzői: több fokozatban állítható

Kosár jellemzői: textil

Huzat anyaga: pamut és poliészter

Huzat kezelése: levehető ,mosható

Váz anyaga: alumínium

Váz jellemzői: teleszkópos rugózás

Kerekek tulajdonságai: nagy méretű, 4db, bolygosítható első kerék, fékezhető, felfújható,kivehető

Összecsukhatóság: ülőrésszel együtt, ülőrész nélkül

Hibátlan állapotban,állat és dohányfüst mentes, lakásban tárolt babakocsi.
Álmaim kocsija.Sajnálom eladni, de sajnos már nincs rá szükségünk,így a helyhiány miatt eladom,fájó szívvel...

Egy kis videó a kocsi használatáról:

http://www.youtube.com/watch?v=baE-9E5VVCk

A kocsit személyesen Nagykőrösről lehet elvinni!

Mi kisfiúnak használtuk,így bátran mondom,hogy ez nem csajos kocsi.Unisex.

Csak a kocsi semmi tartozék nélkül a boltokban: 123.900 Ft

Ajándékként adok a babkocsihoz hozzá,egy lábzsákot és egy esővédőt pluszba,ami nem Maxi Cosi, de mi is vele használtuk és tökéletesen passzol hozzá.

Maclren beköthető bundazsák (31.990 ft az új ára),itt meg lehet nézni...

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... =-1&page...

A 3-dik képen összecsukott állapotban látható a kocsi.A másik egy Quinny Buzz,csak összehasonlítás képen, hogy nem kisebb a Quinny összecsukott állapotban.Minden autó csomagtartójában elfér.Az összes kerekét ki lehet könnyen szedni,így még kevesebb helyet foglal.Nagyon praktikus és szuper kocsi.Én már csak tudom,hiszen ez volt már a 6-dik kocsink, de meg is álltam nála,hiszen minden vágyamat teljesítette.

Kérdésekre szívesen válaszolok. A komplett szett ára: 130.000 Ft...ennyiért sehol se találsz.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Kat

Köszi a tippet,találtam is a Vasedénynél,tudtam én hogy kell lennie ilyennek valahol.

Hendyala

Tényleg szép nagy babó.Mit néznek a 28 hetes ultrahangon?engem el sem küldött a dokim,és 29 hetes leszek mire megyek hozzá.Amúgy hányadikára vagy kiírva?
Írd meg mi volt a szülés felkészítőn :) Mit kell vinni a korházba? :)

Snowball

Én a teszveszen néztem ki a betűket lehet db.-ját 70 ft.-ért meg vannak mesefigurásak 350/db.-ért is.Én most annyira bele jöttem,hogy a háló szobánk ajtajára is venni szeretnék Apa+Anya betüket :)
Sajnos tényleg kihaló félben at udvariasság anno én amikor mentem suliba mindig átadtam a kismamáknak a helyet.Ma meg már tényleg a fiatalok sem állnak fel.Nekem is ugyan így nem volt meg semmi,mostmeg már csak ruhák meg műszaki dolgok kellenek(légzés figyelő bébiőr stb.)

Sajti

Milyen krémet használsz?Most vagyok fogyóba az Aventes olajjal.A hasamra tök jó de comb stb.-re más kéne.

Tyuntyi

Nagyon szép a kisfiad.Irigykedve nézem a képeket ilyenkor rámjön a roham hogy bejelentkezek én is de már 4x voltam 4D-n. legutobb két hete de ilyenkor úgy hiányzik és ilyen szép arcos kép még sose volt nekünk,mindig ott a keze vagy teljesen be van fordulva.Nektek mondták hány grammos a Csanika?
Ma fel akartam hívni a dokit de most nincs semmi bajom ha nem is lesz várok 25.-ig akkor megyek hozzá.

Mindenki megy 28.heti ultrahangra?

KépKép

KépKép
csicsi84

Ja baszuss,meg nincs még babakocsink. :?
Ti megvettétek már?

Egyálltalán egy januári babát mikor lehet kivinni elöszőr? :oops:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Kis-Csillag: Isteni a sajtlevesed, tegnap este, és ma délben is megcsináltam... Tegnap Camping sajtot, ma tömlős Medvét vettem hozzá, és simán belenyomva is tök jól feloldódott! :D

Tyuntyi: nagyon cuki a babód! :lol: Tényleg jó sok fiú fog születni mostanában.. Nem tudom, az én csemetém most mekkora, de 2 héttel ezelőtt volt a fejecskéje 67 mm-es (falcsonti méret). Viszont néha majd kirúgja a "ház falát", de legalábbis olyan érzés, mintha részeges bikinis bulit tartana a pocómban... :wink: Meg is kérdezték az egyik boltban (ahol régen jártam), hogy még nem szültem meg???

Csicsi: a Milupának van terhességi csíkok elleni krémje, én a DM-ben szoktam venni. Asszem ez az egy van, tehát ha bemész, és kéred, csak egy fajtát fognak eléd tenni. Nem olcsó, 1399 Ft, és még csak nem is nagy tubus.. Elméletileg jó, Tesóm 2 terhességet csinált végig vele, és most csíktalan! :D Mondjuk ez szerintem attól is fog függni, hogy mekkora lesz a Babám...
Babakocsi: Tesómtól fogom örökölni, de szerintem én kenguru párti leszek..

KépKép
sajti

tyuntyi: Hivatalosan holnap lesz a szülinapom, de a holnapi nap csak az utazásról fog szólni, és így nem is nagyon figyelek rá annyira. Köszönöm a jókívánságot! :) Otthonról még talán még gyakrabban fogok jelentkezni, mert itt még azért csak-csak mennem kellett egy-két (rengeteg) helyre, és ritkábban ültem ide. Ott viszont csak az otthoni teendőim lesznek, főzés, stb, és a maradék időben muszáj elütnöm valamivel. Legközelebb már csak jövő nyáron jövünk haza.
A könyv nem buta ötlet, csak az a baj, hogy sok ember ha hall ilyet, azt mondja, hááát...igen...milyen bunkók az emberek, pedig saját maga is olyan. Ma is volt szerencsém egy "udvarias" nőhöz, de nagyon meguntam, hogy bunkók, és még be is szól, én meg visszaszóltam, hogy ha nem tetszik, nem kell mögém beállni a sorba. Pedig csak egy automatánál vettem forró csokit. Mire elővettem a pénztárcámat és bedobtam a pénzt, az borzasztó sok időbe telhetett...

Én otthon hagytam a pocak krémemet, és már hiányolom! Amig itthon voltam, 3 centit nőtt a pocakom kerülete. Én ezt a krémet használom, nem tudom hogy itt van-e, de ígéretesnek tűnt : http://www.montpellier-beauty.co.uk/blo ... maternity/ (az oldalon a második kép)

Babakocsi még nincs, de már ki van nézve :D

Nem is tudom, hogy ki említette minap a hálózsákot. Anyu ma világosított fel, hogy én is abban aludtam, és ő nagyon szerette :D Minden nap tanul az ember valamit... én pedig lehurrogtam, hogy már pedig nekem nem kell... :D Viszont mondta, hogy újszülöttnek szerinte felesleges, mivel még nem rúgja le magáról a takarót.

csicsi: én szivesen rendelném teszveszről, de kénytelen leszek a kinti ebay-ről rendelni majd a betűket. De már meg is néztem, hogy mi a felhozatal, és van miből válogatni :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Jó sok hozzászólást termeltetek 1-2 nap alatt!!!

Tyuntyi - képeket nem felejtettem el,csak kell elemet venni bele, és a férjem mindig elfelejti!!! :?
Nagyon szép képek készültek a babóról. Ilyenkor picit irigykedem, de végül mi úgy döntöttünk, hogy nem megyünk 4D-re, mert amilyen szerncsések vagyunk max a fenekét mutatná :wink: :lol:

Sajti - nekem is szúr a hasam, sokszor meg is ijedek,de ha lefekszem és simogatom egy picit akkor elmúlik. Akkor van gáz, ha az utca közepén, vagy a Tescoban jön rám, mert ott leülni sincs hol...

Csicsi a terhességi csíkok ellen nem tudsz védekezni, ha genetikailag hajlamos vagy rá,úgy is előjön, maximum halványítani tudod pl kövirózsa alapú krémekkel. Sima olajos krémet meg mindenkinek ajánlanak, hogy ne száradjon ki a bőrünk terhesség alatt, mivel ilyenkor sokkal több folyadék kell. Erre meg elég pl Johnson's babaolaj...

Babakocsit már vettünk, mi azt néztük, hogy:
- minél kisebbre össze lehessen csukni (Fiat panda hátsó ülésére simán beférjen)
- minél könnyebb legyen (4. emeleten lakunk, és nincs lift)
- legyen autósülés/hordozó benne.
- stabil legyen
Ezek alapján mi egy "no name" Top rider babakocsit vettünk. Képeket rakok fel, amint lesz mivel készítenem...

Babát kivinni először csak pár percre lehet, azután minél hosszabb időre.

Ultrahangra elvileg mindenkinek menni "kell" most néztem meg ami még jön:
28-32. hét között, és 36-38. hét között.
Nekem ezt írta fel a doki a kiskönyvem utolsó oldalára...
evian19

Csicsi ez mindig így van Murphy alapján, mindig akkor történnek a dolgok amikor nem kéne. Hosszú évtizedekig is akár nem szaladsz bele romlott kajába, csak pont a 9 hónap alatt, tipikus :twisted: . Még jó hogy nem lett gond. Örülök hogy tetszik a forgó. Az a baj a kézimunkákkal, hogy annyiért úgysem tudnám eladni amennyi munkaóra van benne, pedig szívesen gyártanék ilyeneket :D Nektek se volt egyszerű éjszakátok. Jobban van már Petra füle? Sok minden van sajna amit azért itt nem lehet kapni. A leggázosabb a húsárú. Semmi belsőség, főleg színhúsok vannak. Csirkéből is max egész csirke, csirkeszárny, comb, mell, ennyi, semmi nyak vagy zuza stb. Ez a legrosszabb része a dolognak. Nincs pl. karalábé, a fehérrépa is tök más mint otthon, a rendes fehér tök sincs itt, tv paprika se, túrórudi, nem is tudom sok minden, de megszokja az ember. Csak amikor otthon vagyunk pár hetet, hízok is pár kg-ot, mert végigeszem a kedvenceimet.

Sajti az angol konyhát én is kerülöm, rettenetesen nem tudnak főzni szerintem, ahhoz képest marha sok főzős műsoruk van... A pirospaprikát mindig hozom ki :D Van túrójuk az angoloknak is, de nem sok köze van a miénkhez.

Hendyala nem semmi, már 1200 gramm! Itt nincs UH, így a súlyt se nézik, de tök jó hogy írjátok az adatokat, mert abból tudom hogy kb. akkor mi is itt tartunk, nekem jan 1 a dátumom. Milyen kézzel készült ajándékokat szoktál csinálni?

Tyuntyi gyönyörűek a 4D-s fotók, gratulálok!!! Sajnálom hogy te is beléptél a nem jól alvók táborába :cry: Én is pár éve próbáltam a kötést megtanulni, hamar feladtam. A horgolás nem is tudom honnan pattant ki a fejemből pár hete, de az meg nagyon bejött. Attól hogy régen nem tetszett, érdemes újra megpróbálni időnként, változik az ember :lol:

Snowball Boldog születésnapot kívánok!!! Nagyon szép lehet a fülbevaló, nem csinálsz róla fotót? Mi is nyáron fogunk menni csak haza a pici miatt, főleg hogy mi kocsival járunk. Jó utazást holnapra, aztán jelentkezz!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Csicsi:ahogy evian is írta Uh.ra a 28-32. hét között kell menni, tehát még nem vagy lekésve róla, itt is méreteket illetve sokkal többet nem mint eddig magzatvíz mennyisége, baba fekvése lepény tapadása, tehát, hogy minden rendben van-e.
Amostani eredmények alapján január 2.re vagyok kíirva.

Babakocsit mi kaptunk nem egy 100 ezres típus, de jó álapotban van és télies. Egy Pierre Carden típus van mózeskosara, viszont autós hordozó nem volt hozzá az külön lesz.

Terhességi csikok ellen én Dm.es babaolajat használtam, de attól valahogy csak jobban viszketet és hámlott a bőröm, most a Nivea Babysoft körömvirágos krémet használom, ez nem kifejezetten csíkokra van, de ez tényleg típus függő a lényeg, hogy megfelelően legyen hidratálva a bőr.

A felkészítőn légzés technika és lazító gyakorlat volt most.
Nem tudom mennyire tudom majd ezt az adott időben alkalmazni, mert lehet, hogy nem is fogok tudni koncentrálni a fájdalmon kívül másra is.Itthon kell elviekben előre gyakorolni és akkor könyebben
fog menni majd a vajúdás alatt.

Vinni majd kell: babának
eldobható pelenka 5-7/nap
textil pelenka 2-3/nap
olajos törlőkendő
popsikrém
kiskanál, kispohár

mamának:
hálóing
papucs
evőeszköz
tisztálkodási szer
Tena lady a legnagyobb méret ( ezt javasolták tegnap)
eldobható bugyi ez is inkább nagyobb méret

Babaruha haza:
kombidressz
rugdalózó
kiskabát vagy pulóver
sapka, kesztyű, zokni
textilpelenka
babatakaró

Ami viszont nagy csalódás volt tegnap, hogy a Bajcsyban csak azt a szülésznőt lehet választani akit a z orvosod mond, legalábbis tegnap akivel akartunk beszélni ő mondta kérdezem meg az orvosom ő kit mond, illetve ha nem akarsz orvost választani szülésznőt sem választhatsz.Én nekem eddig nem nagyon nyerte el a bizalmam a doki és úgy voltam, hogy legalább ha más nem keresek egy szímpatikus szülésznőt és ha más nem a dokit nem kérem fel, de így most át kell gondolnom mi legyen.

Evian19: Van olyan 4D hely ahol addig várnak amig a pici arra fordul ahol mi voltunk azért vártunk plusz 40 percet mert az elöző babó nem akarta mutatni magát.

Kép
hendyala

Nyufó: általában dekopázsolni ( tudom nem így kell írni) szoktam, minden félére kép használati tárgyak ami épp megtetszik.
Illetve gyöngyöt szoktam fűzni és abból karkötőt, nyakláncot, fülbevalót, órát készítek, Pasiknak pedig fűszeres karácsonyi pálinkát csinálok.

Kép
hendyala

Hendyala

Légyszi ozd meg velem,velünk ezt a karácsonyi fűszeres pálinkát :) :D Tök jó ötlet!
Nem értem miért nem mindegy a dokinak,hogy ki lesz a szülésznő mondjuk ha van olyan akivel nem szeret együtt dolgozni,lehet jobb ha nem azt fogadod meg a saját érdekedben,de ez így akkor is durva.
Akkor még tényleg nem leszek lekésve azt hittem hogy ez 28.heti és slussz,de ha a 32.-ig csinálják akkor gondolom megcsinálja 25.-én amikor megyek.

Nyufó

Jobban lett a Petra,köszönöm.Beadtuk neki a nurofent éjjel és reggel úgy ébredt,hogy semmi baja.Azóta se.Jár úszni,arra gondoltam talán bele mehetett a víz vagy nem tom.A lényeg,hogy elmúlt.Milyen kutyusotok van?Én is szeretnék de rajtam kívül a családba mindenki azt mondja,hogy nem szabad :? Mondjuk 2 gyerkőc mellé lehet hogy jobb is,hogy nincs.
Nem is szeretek most étteremben sem enni amit nem látok,hogy miből lett most nem kívánom meg.ritkán eszek máshol pont ezért.

Evian

A csíkokra jó ez az Aventos is mondjuk nem a legolcsóbb de nem is minden nap fújkálom.Valamit narancs bőrre akarok kenni magamra azért a hízás meg utánna majd a fogyás biztos megviseli,szerintem most elkezdem kenegetni,hogy szülés után feszesebb maradjon ha fogyok.

Snowball

Tényleg,bocsi :oops: Kicsit drága lenne a 70 ft.-os betű postaköltsége :)
Sokkal jobb az ebay vagyis csak jókat hallottam és olcsóbb is úgy tudom,de én nem tudok kiigazodni rajta.

Sajti

Mi is kenguru vagy kendő pártik leszünk,legalább is apa azt momndta,hogy ha megyünk vásárólni ó magára köti majd és minden hova úgy megyünk.Mondjuk nem tudom végig gondolta e,hogy egyik gyerek rákötve a másik a nyakába és 8 zacsi a kezébe én meg nézelődök :lol:

Na jó éjszakát kismamik.
Ui:Ma nagyon megkívántam a tatár bifsteket az tuti,hogy azt eszek először ha nem leszek már terhes.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jó reggelt kismamik!

Hendyala úgy örülök, hogy leírtad, mi volt a szülésfelkészítőn, mert én is a Bajcsyban szülök, és nem jutottam el hétfőn... 2 hét múlva viszont mindenképp elmegyek, mert a csecsemő ellátása nagyon érdekel!
Ez durva, hogy nem lehet külön szülésznőt fogadni! Engem, ha a doki nem vállal, én azért bepróbálkozom. A Bányai Nórát nagyon sokan dicsérik...

Mondja meg nekem valaki minek vinni szüléskor a kórházba a picinek, kiskanalat és kispoharat?!?!?! És milyet???? Nem is láttam még kispoharat újszülötteknek... :roll: :roll: :roll:

Csicsi narancsbőr nálam már szüretelni való... :lol: de csak szülés után kezdem majd kenni magam.

Nekem nagyon bejönnek a kenguruk. Kendőt és mei tai-t próbáltam, még játékmacival sem ment, nem hogy egy gyerekkel...
Kengurukat is olyanokat nézegetek, amik egyszerűen kapcsolhatóak.

Mosható pelenka tapasztalat nincs senkinek, vagy lemaradtam? Régebben volt róla szó, de nem írt senki, hogy konkréten milyet vesz/használ.
evian19

Sziasztok!

A karácsonyi fűszeres pálinka receptet a receptes blogba beírom.
Előzetesen annyit, hogy időben el kell kezdeni készíteni, hogy jól össze érjenek az ízek.
Megkóstolni ugye idén nem lehet majd talán jövőre.

Evian: Állítólag a Bajcsyban az osztályvezető főorvos nem engedélyezi csak a szülésznő választást. Nekünk ezt pont a Nóri mondta, de lehet, hogy érdemes még egyszer megpróbálni.Igazából nem akartam a dokit én felkérni hanem csak a szülésznőt, de majd még átgondolom, hogy legyen.
A következő szülésfelkészítő engem is érdekel én is megyek majd.
Az, hogy minek kell a picinek kiskanál és pohár hát azt a kórházban kell megkérdezni az van kíírva, hogy etetéshez.

Mosható pelenka vélemények engem is érdekelnek én a Coolababy és Shinies típusokat néztem ki.

Kép
hendyala

Sziasztok!
Kicsit eltúntem: párom Londonba Gun's and Roses koncerten. Holnap jön. Én meg rákattantam a keresztszemesre. Adventi naptárt csinálk. A zsákokat már rég megvarrtam, most csinálom az alapot, amire fel lehet rakni. Nagyon jól haladok, csak elfárad estére a szemem. De igyekszem követni titeket.
Két napja folyamatosan kuporog a fiatalember a pocimba. Lehet, hogy nem bírja az időt, vagy csak ő se szereti, hogy Apa nincs itthon, de így nem sok mindent tudtam csinálni. Csak fekszem, és dumálok hozzá, hogy ez nekem nem jó

KépKép
KépKép
kat78

Hendyala nagyon jól hangzik ez a karácsonyi italocska, lehet hogy megpróbálom megcsinálni apának. Viszont a kovászos uborkás üveg az mekkora? Hány liter? És akkor amiket felsoroltál, azok töltsenek ki fél litert a rummal együtt, a többi meg pálinka? Írtad hogy október végén berakod és karácsonyra jó. Itt meg írod hogy megkóstolni talán jövőre. Akkor valamelyiket félre értettem? :oops: Én ezt a hülyeséget nem értem, de nem tőled hallom először hogy összekapcsolják a dokit meg a szülésznőt, ha nincs választott dokid, akkor szülésznőd se lehet,de ez azért márt túlzás, hogy a dokihoz kötődjön és ne tudj szabadon választani, ez viszont új :twisted: Gyöngyöt én is szeretek fűzni.

Csicsi akkor lehet tényleg csak a víz ment a fülébe ha ilyen gyors a javulás, szerencse! Egy négy éves yorkshire terrierünk van, de kétszer akkora mint az átlag. Kutyát azt simán szabad gyerek mellé, nevelés kérdése hogy viszonyul a gyerekhez. Csak mondjuk most nem annyira nyerő új kutyát beszerezni nálatok, mert jön a pici, a kutya is kicsi, őt is nevelni kell az elején, törődni vele, szobatisztaságra szoktatni, ezt olyankor érdemes meglépni amikor lesz időd erre, ami nem mostanában lesz... Nekem is már sorakozik a lista hogy mi mindent fogok enni, ha már nem leszek terhes :lol: :lol: :lol:

Evian én nem tudtam magam rászánni a mosható pelusra és most meg tuti hogy nem fogok, mert két gyereket egyszerre pelenkázni, maradok kényelmes.... :oops:

Kat a keresztszemes nagyon jó, én is szoktam, csak most a horgolás kiütötte :lol: Majd dobj képet ha kész leszel vele! Fáj akkor a pocakod úgy kuporog a kiskrapek?

KépKép

KépKép
nyufó8

Mura eladva!

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Nyufó: nincs UH Nálatok? Ez érdekes.. Simán a véreredményekre támaszkodnak? Mondjuk régen, Anyum idejében sem volt semmi, mégis megszülettünk, egészségesen... Pont mondta is tegnap, hogy ez a baj, a rengeteg információ, ui. minél többet tudunk, annál jobban aggódunk.. Tegnap beszereztem a kreatív alapanyagaimat, úgy döntöttem, ajtódíszeket fogok csinálni. :)

Snowball: így utólag is boldog születésnapot kívánok!!! :D Jelentkezz, ha hazaértél!

Hendyala: nagyon jó a pálinka recept!!! A 3 literes üvegbe kb. mennyi pálinka fér? Már úgy értem,a többi hozzávaló mellé.. Próbálom kikalkulálni, ez hány pasira elég... Szaloncukrot szoktál készíteni? Találtam két nagyon jó receptet, és mivel már unom a boltit (meg hát ki tudja mi van bennük..) idén karácsonyra megcsinálom! :D

Hendyala, Evian: mosható pelusból én a Pop-int néztem ki, de szinte semmit nem tudok róla... :(

Kat: mizujs a kis kuporgóval? Mocorog?

Tudtok valamit Kis-Csillagról? Pár napja nem írt ide, remélem, minden rendben van vele..

KépKép
sajti

mocorog, és érezhetően jól van, csak szeret szórakoztatni. Nem fáj, csak fura. anyukám szerint én állandóan ezt csináltam, ő 32éve seduxent kapott rám, amitől olyan bamba volt, mint egy koala:)
Ma nem csinálja, úgyhogy lehet, hogy az idő készíti ki. Nyáron is csinált ilyeneket. Legalább is bízom ebben.Kedden megyek dokihoz, addig nem tornázom, és nyugi van, de csak óvatosságból.

A keresztszemesről rakok majd fel képet

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Nyufó
: az üveg 3 literes, a rum magában fél liter a többi az plusz a narancslé, aszalványok az is nőveli a teret, de nem tudom mennyivel, erre jön a pálinka kb:1-1,5 liter. Mézből én egy macis egészet bele nyomok az nem tudom mennyi grammra, és nálatok van-e.Azért írtam, hogy talán jövőre kóstolom meg mert én nem iszok az idei termésből mert ugyebár van benne rendesen alkohol, ez max. a fiúké lesz. Karácsony előtt érdemes leszürni és ha ajándéknak adod szép üvegekbe tölteni.
Én egyik évbe úgy csináltam, hogy vettem csatos sörös üveget apa megítta a söröket én kimostam és leáztatam a cimkét és szalvétával díszítettem fel.

Sajti:Hát kb: 2 líter lesz belőle lehet picit több. Én fél líter vagy kisebb üvegekben osztottam szét.
Szaloncukrot nem szoktam csínálni bár már sokszor találkoztam vele mert nem vagyunk szaloncukrosok, én csokis sem és az a minimális amit veszünk jelképesen, hogy legyen az sem fogy el.
De biztos sokkal jobb mint a bolti némelyik.
Én mézeskalácsokat gyártok általában.

Kép
hendyala

Szep napot mindenkinek!!! :)

Hazaertem epsegben, apaval nagy a szerelem, mint mindig :) Ugy erzem magam, mintha tel lenne, mert koran sotetedik es keson kel fel a nap :? De megis, nagyon jo erzes vegre itthon lenni. Meg a repulon is kaptam a magyar temperamentumbol, utoljara sikerult megbotrankoznom rajtuk. Inkabb nem is reszletezem, mar engem idegesit, hogy kepes vagyok ezen kiakadni :D

Koszonom a szulinapi koszonteseket, nagyon dragak vagytok :)

Micsoda karacsonyi sutes-fozes-palinka keszites tortenik itt :D En is kitalaltam, hogy mit fogok kesziteni. A parom edesapja latogat el hozzank 24-en, es nekik fogok kesziteni tepsis csirket (vagy toltott kaposztat... de az lehet nagy pocakkal ongyilkossag lenne), huslevest, valami sutit kokuszgolyo szerintem pasiknak tokeletes...mar amennyire edes szajuak :) ), es majd csinalok tojas likort :)

nyufo: neked nem volt ultrahang? Vagy ugy erted, hogy a kelletenel tobb, nekunk nincs?! Mert nekem eddig ketszer volt, viszont lehet, hogy ennyivel le is van tudva januarig. November elsejen viszont mennem kell anti-D injekciora, mert vagyok olyan szerencses, hogy Rh+ verem van, es kenytelen leszek kapni szurit most, es majd miutan megszuletik a pici.

Kepeket majd teszek fel, de tul bamba voltam, es otthon hagytam anyunal a fenykepezo toltojet, es szegeny ma kuldi utanam postan. Addig pedig nem tudok mit kezdeni a fenykepezommel.

Tegnap szerelembe estem 2 vadaszgorennyel. Olyan tunderiek voltak! Valakinek van valamilyen tapasztalata veluk? Artalmatlannak tuntek, mert ahogy visszatettuk oket a ketrecukbe, abban a percben el is aludtak. Mintha tudtak volna, hogy nekik ezt kell tenni. Persze megismeteltuk a folyamatot, mert kivancsiak voltunk, hogy mindig ugy reagalnak-e, de tenyleg :D Kis butak :)

Kép

Kép
snowball

Sajti itt két UH van Angliában, az egyik a 10-14. hét között, a másik a 20. héten és annyi. Én a lepény miatt kaptam egy plussz UH-t a 34. hétre. Kis-Csillag jól van, a másik fóumon pörög, gondolom majd jelentkezik itt is. A túl sok infó sokszor káros, vagy csak idegeskedik az ember, tényleg így van, még Reginél sok mindennek utána néztem neten és mindig csak felidegesítettem magam, most már nem is teszem. Engem érdekelne nagyon a szaloncukor recept!!!

Hendyala köszi a plussz infókat. Itt nincs mackóméz, de ha veszel megírhatnád hány grammos.

Snowball örülök hogy rendben hazaértél. Akkor párod apukája is ott él a közeletekben? Nekem is nagyon tetszenek a vadászgörények, olyan édesek. Fent írtam Sajtinak az UH-t.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat a takaróval hálózsákkal kapcsolatban, úgy látszik veszünk mind a kettőt, vagyis hálózsák már van, aztán majd kiderül Marcika miben szeret aludni.

Nyufó: nagyon szép a forgód, nagyon ügyes vagy!

Snowball: utólag Nagyon Sok Boldog Születésnapot!

4d-s képek nagyon jók, már nagyon jól kivehetőek a babák. Ilyenkor én is mindig elgondolkodom, hogy még egyszer elmenjünk-e.

Sajti: nekem mostanában már nem szúr, de legalább 1 hónapig szúrt szintén a jobb oldalam, néha már meleg vizes kendőt raktam rá, meg izomlazítóval kentem annyira fájt.

Rakok majd fel képet a babkocsiról, de amúgy egy egyszerű 2 funkciós Bergon kocsi. Ami a lényeg volt nálunk, hogy könnyű legyen, téliesíthető, mind a két irányból lehessen tolni,és hogy vízszintesig lehessen lefektetni. Használtan vettük a vaterán, de nagyon jó állapotban van.

A héten vizsgált meg az orvos először hüvelyen keresztül, szerencsére mindent rendben talált. Kicsit izgultam, hogy nem e nyílt ki esetleg a méhszájam mert néha-néha beleülök a kádba, nem bírom ki.
Voltam a védőnőnél is a héten, néztünk vércukrot is az is rendben volt szerencsére.
Rajtam most kezd kijönni a hajnali álmatlanság, meg az, hogy össze-vissza álmodok minden hülyeséget. Az ismerősömnek az orvosa azt ajánlotta, hogy lefekvés előtt igyon meg egy fél deci bort és majd attól alszik. Ma kipróbálom én is, hátha.

Én a hasamat búzacsíra és mandula olajjal kenem, a "Bába válaszol"-t olvasgatom, abban találtam, majd a végén kiderül, hogy használ-e.
Írnak a gátra is olajakat, amit már 34. héttől ajánlott elkezdeni. Ti fogjátok valamivel kenni, hogy rugalmasabb legyen.

Nekem nincs választott orvosom, viszont szülésznőt szeretnék fogadni, bízom benne, hogy itt székesfehérváron lehetséges orvos nélkül. Úgy hallottam legalább is, hogy lehet.

Mára ennyit, Jó éjszakát mindenkinek!
katogocsy

nyufo: igen, vegulis a kozelben van. Voltunk naluk aprilisban, valoszinuleg ott is fogant meg a baba :) Pont azon tanakodtunk az iment, hogy melyikunk szulei mikor jojjon ki hozzank latogatoba, mert vagyunk olyan szerencsesek, hogy mindkettonknek a szuleik elvaltak. A baba pedig csak egyszer volt megszuletni :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Feltettem a receptek közé a szaloncukrot, a link megjelölésével, ugyanis ott még nagyon sok jó dolgot találhattok! :)

Hendyala: köszönöm a választ, feltétlenül kipróbálom! :)

Nyufó: ok, most már értem! Valszeg csak én pörgöm túl a dolgot, mivel első gyerek lesz a kis Drága, de tudod nálam az előzmény sem volt túl rózsás.. Ezért is inkább magánrendelésre járok, így nyugodtabb vagyok.

Katogocsy: most pár napja már nekem sem szúr, viszont képzeld, ahol nyúlik a bőröm (a hasamon) apró pöttyök jelentek meg...

Lányok, nem tud valaki valamilyen gyógymódot apró pöttyökre a hason? Olyan, mintha pici kiütések lennének. Soha semmi bajom nem volt a bőrömmel, bezzeg most!!... :shock: Szerintem megnézetem egy bőrgyógyásszal..

Olaj a gátra: még nem gondolkoztam rajta, de jó ötlet. Körbenézek én is, mit lehet ilyenkor kenni.. Tudom, hogy butaságnak hangzik, de el sem tudom képzelni, hogy hogy fog ott kijönni a gyerkőc... Tudom-tudom, már évezredek óta így megy, és eddig oké is volt, amíg mások szültek, viszont most én fogok, és kicsit parázok... Éppen azon az állásponton vagyok, hogy mindegy, hogy lesz, csak a Baba legyen egészséges...

KépKép
sajti

Sziasztok Lányok.

Sajti

Nekem is volt olyan,hogy este még semmi reggel meg pöttyös volt a hasam.Nagyon megilyedtem azt hittem bárányhimlő vagy valami kiütés.Kb.5x voltam bőrgyógyásznál mióta terhes vagyok :?
Na mindegy,kiderült hogy nem kiütés azt mondta nem tudja mi az is lehet hogy csak pattanás mert ilyenkor ugye bármi megtörténhet.De 3 nap alatt el is mult.Nekem sem voltak soha bőr problémáim ,most meg ...A legdurvább az volt amikor 12 hetesen volt bennem egy kullancs,kiszedettem 4 hétig figyeltem a helyét,hogy mi lesz és 3 hónap alatt múlt el a helye.Azt mondták erre is,hogy nem értik,hogy miért.

Gátra:Nekem sokan ajánlották akik már szültek Aloe Vera First-et,hogy majd azzal fujjam,állítólag arra is nagyon jó.Nekünk van is itthon mindíg úgyhogy azt fogom használni.Árban kb.5-6ezer forint.

Snowball

Először Boldog szülinapot!!!
Én Rh negatív vagyok nekemm is mindig néznek a vérvétenél ellenanyagot de inekciót nem kapok csak a szülés után és csak akkor adnak anti-D-t ha nem lesz azonos a vércsoportunk.
Neked miért adnak elötte is?
Én a Petránál is asszem szülés után kaptam.[/b]

KépKép

KépKép
csicsi84

Katogocsy

Velem is ugyan ez van az alvással,nekem is tanácsolta ezt a doki néha ha veszünk jó minőségü vörösbort szoktam este inni egy pohárral és tényleg jobban alszok,de minden nap nem mernék bár nem hiszem,hogy bármi hatása lenne a terhességre de ha meg bármi baj lenne,magamat hibáztatnám,hogy biztos attól a napi 1 deci bortól van.

Hendyala

Nagyon jó ez a pálinka recept én magamtól ilyet soha nem találtam volna ki,ma elmegyek az aldiba ott lehet kapni mindenféle aszalt gyümölcsöt szeder van is itthon és neki állok a pálinka főzésnek :)

Nyufó

Igazad van nagy macera a kutya is amíg kicsi,elég lesz a lányokkal foglalkozni most ezt a kis időt meg már a készülődéssel töltöm úgy is.Azért az nem valami jó,hogy 2 ultrahang van összesen,bár tényleg annélkül is megszületik a baba de a sterilizáló se létfontosságú mégis álltalában mindenki megveszi.Azért 4D van nálatok?Gondolom arra el lehet menni annak aki nagyon akar.?

Kat

A Seduxen az komoly lehetett :D Én is fura dolgokat érzek már néha odabentről,olyan sokszor mintha pörögne bennem mint egy centri fuga csak lassabban.
Néha már azon is gondolkodok,hogy normális e ha sokat mozog egyfolytában egyszerüen nem tom elkébzelni mit csinálhat olyankor.
De a lényeg hogy érzem,nem szeretnék azon kattogni miért nem mozog rendesen.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jo reggelt!

csicsi: fogalmam sincs, hogy miert adnak ketszer is szurit. Problemam nem volt terhesseg alatt, gondolom elovigyazatossagbol adnak ketszer. Itt minden maskepp mukodik... Egyebkent hulyeseget irtam, mert Rh- a verem :D Koszonom a szulinapi koszontest :)

Nekem az arcom jobb felen jottek ki pici piros kiutesek, meg grizes volt a borom, el is mentem haziorvoshoz, szinte nem tudta hogy mi lehet ez, de adott valami kremet, es elmult. Szerintem csak a hormonok cikaznak bennunk.

Nekem hala a jo egnek egyelore nincs jele terhessegi csikoknak a boromon, pedig igencsak elhanyagoltam a kremezest egy idoben, most kezdtem el ujra kenni mert rohamosan no a pocakom. Remelem igy is fog maradni.

Kép

Kép
snowball

Kislánykám megint átcsörtetett hajnali 3.15-kor hozzánk, de szerencsére hamar bealudt, édes volt. Viszont a gond az, hogy elég hangosan jön át, mert nagyon lelkiismeretesen visszacsukja a szobája ajtaját meg a hálónak is mielőtt berepül az ágyunkba, viszont azt csak hangosan tudja csukni is meg nyitni is, erre tuti fel fog ébredni majd a pici. Hát nem tudom, majd meglátjuk hogy lesz.
Ma kaptam egy levelet a kórházból hogy jövő héten menjek be mert meg kell ismételni a vérvételt, amin voltam hétfőn. Persze indoklás semmi, úgyhogy most azért egy kicsit bennem van a para hogy mi lehet. Remélem hogy csak elkavartak valamit és nem pedig találtak valami bibit :(

Katogocsy köszi a dícséretet, örülök hogy tetszik :lol: Szuper hogy jó lett a cukrod a babakocsiról meg mindenképpen jöhet a fotó!

Snowball a szülőknek vannak új párjaik? Velük milyen a viszony? Az én szüleim is most váltak el, anyósomék viszont minta házasságban élnek.

Sajti köszi a szaloncukros receptet!!!! Meg is nézem mindjárt, nyammm..... A kiütés nem viszket?

Csicsi nem semmi hogy kifogtad a kullancsot, gondolom ideges is voltál miatta, hogy nehogy fertőző legyen. Van 4D, csak kb. 60-70 ezer ft. átszámítva, 2D is van, az meg kb. 30-40 ezer. Nekem is nagyon tetszik ez a pálinka recept :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Köszi a hiányolást és bocsi, hogy nem jöttem :roll: :oops:

Snowball: már gondolom hazaértél, hogy telt az utazás? No, olvasom, hogy minden oké, és hogy szerencsésen hazaértél! Utólagosan is boldog születésnapot! Vadászgörény? Aranyos állatkák, de nem büdösek kicsit? Hosszú távon gondolom.. Egy ismerősömnek van görije, pórázon sétáltatja lent a szabadban (panelban lakik..) és odabent ügyel, ne nagyon legyen szabadon, mert megrágja a kábeleket.. Baba mellé szerintem egy ideig nem kéne, de később miért ne :D
Bettike: nagyon csinos a kispasi :wink: Apa pici fia gondolom! :wink:
Csicsi: alsófertály-problémáddal végül voltál a dokidnál? Írt fel valamit, vagy nem kellett? Nekünk már megvan a szekerünk, még augusztusban sikerült kifognom itt a közelben egy ikres anyukától. Én valószínüleg karácsony előtt meg leszek csaszizva, ha szép méretekkel térünk haza (2000gr felett) és a december nem lesz túl hideg és havas (0 fok felett lesz a hő..) akkor már lehet decemberben kiviszem őket, most ez a terv.
Sajti: köszi a levesdicséretet! Nálunk is imádott étel! Na akkor legközelebb én is csak belenyomom! Egyel kevesebb mosogatnivaló eszköz lenne! :wink: Birkabégetés ciki, bár én szeretem őket, akkor is ha bégetnek :roll: :D Nekem tegnap a tököli tescoban egy idősb néni igyekezett helyet szorítani két szekér között, aranyos volt, de mondtam neki, hogy "még átférek, köszönöm" :lol: :lol:
Tyuntyi: szép képek a kispasiról! Formás arca van :) Az allergiát sajnálom, így érthető a sok calcium.. Textilpelushoz gratula! Szerintem ugyanaz a pasi lesz, mert fut a licit.hu-n és a teszveszen is. Saresz78 a regje.. És még egy női horgászfan :D Hova szoktatok járni?
Evian: végre egy hasonló helyzetben lévő kismama! Én 3.on lakok lift nélkül! Nálunk az a terv, hogy a babakocsit lent hagyjuk a tárolóban és csak mózesban vagy hordozóban fogjuk felvinni őket, meg le.. Hogy bírod a lépcsőzést???
Kat: hozol majd képet a keresztszemesről? Én is benne vagyok egy projektben, csak az ujjzsibbadás miatt a tűvel végzett aprólékos munka már zavaró.. A horgolótűt még elviselem :D

Megyek is, folytatom a horgolást, nehéz kikelnem az ágyból, kezd a duracell elemem kifogyni sajnos.. :( Pedig reggelizni is kéne.. Követelik a harapnivalót a kis cunikáim..

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt!

Snowball

Nekem is van vagy 3 fajta krémem,mindig megfogadom hogy mostantól minden este kenem magam,aztán 3-4 napig becsületesen csinálom utánna meg vagy két hétig eszembe sem jut.Szerintem ha olyan a bőröd akkor akármit kenhetsz rá max.nem szakad annyira,ha meg nem vagy rá hajlamos akkor nem kell semmi vagy csak sima testápoló.

Nyufó

Ezen én is gondolkodtam,hogy mi lesz reggelenként mikor mennek megy Apa dolgozni Petra meg oviba,elég hangosak Pepi nem nagyon szeret reggel felébredni és ennek hangot is ad.De majd csak megérti,hogy kicsit csöndesebbnek kell lenni ha alszik a
Bibi egy darabig.
Nem semmi ára van az ultrahangnak...Jöttök még haza szülésig?Gondolom ha itt vagy úgyis megnézeted ha kivi vagy rá.
Ja az a kullancs elég szörnyű volt annyi hülyeséget összeolvastam róla miket okozhat,hogy hetekig azon izgultam van e benne fertőzés vagy nincs.De egyenlőre nem történt semmi,remélem már nem is fog.Hamar észre is vettem mert a két mellem közé esett, valahogy beesett a pólómba :?

Kis Csillag

Most pár napja elmúlt igazából nem fájt meg semmi,csak néha ilyesztő a mennyiség és nem tom,hogy ez jó e így.
Felhívtam a dokit,elkezdtem mondani hogy miért keresem de mire elmondhattam volna szólt,hogy ne haragudjak de ő most otthon van hívjam fel délután rendelési időben a rendelőben.Mondom oké addig már kibírom.Hívom 4 órától ezerrel a rendelőt 10 percig foglalt,mondtam hogy mennyünk inkább be az aszisztens ad úgy is receptet ha kell vele megbeszélek valamit.Oda megyünk,erre kivan írva,hogy 12.-től-14.-ig a rendelés szünetel. :evil: :twisted: Amit akkor gondoltam-mondtam azt most nem írnám ide le.eddig nem volt semmi gond vele tök kedves volt a rendelésen,de most nagyon eldurrant az agyam hogy 12.000.-ft-ot otthagyok nála minden alkalommal és ezt kapom.Ha lenne még gyerkőc nálunk én nem biztos,hogy fogadnék orvost.De idegen városban vagyunk itt nélküle nem érezném magam "biztonságban" :?

December nemsokára itt van,akkor lehet hogy már együtt karácsonyoztok?Pihenj sokat,biztos a két lurkó duplán kivesz belőled mindent.
Látom te meg horgolsz,majd dobd fel ide is mit csináltál :) A babóknak csinálsz valamit?

Lányok,
Nektek mennyit mozog a babó?Nekem szinte egész nap fent van és már van,hogy éjszaka is.Nagyon keveset aludhat.Ha ez kint is így marad akkor csinálok a kertbe valami bitang erős kávé ültetvényt 8)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Eloszor is: tegnap sutottem hagymas cipot, amit valaki (szegyen szemre nem tudom most melzikotok) rakott fel a topikba. Valamelyik nap buvarkodtam ott,es kapasbol vagy 3 receptet irtam ki. Olyan tipikusan mindenkinek ugyanarra faj a foga, mindent be tudtam volna ott falni. Kesz buntetes, nem gondoljatok kismamik? :D En is dobtam fel egy mandulas sutit cserebe a topikba. A cipo isteni lett, este 9 korul lett kesz, es meg jo melegen falatozgattunk belole...hmm.... no meg a hajnal 5os pisileses kirandulasomon is bekaptam egyet :D :oops:

nyufo: miert vettek most vert? Ezek szerint tolem is fognak legkozelebb, mikor megyek a midwifehoz? Nem szeretnem, mert a dragam olyan pancser, hogy sosem tud venni a karombol vert (onnan nem is lehet, mert nincs mibol...), es mindig hiv valami masik novert, aki tud kezfejbol csapolni. Remelem az anti-D injekcioval a fenekembe csak betalal :D De a szurikbol aznapra eleg lenne, nem szeretnek vervetelt :( Szerintem ne aggodj, mert mikor erdeklodtem az egyik vereredmenyemrol, akkor mondta a midwife hogy irtak volna, hogy mi lett volna az eredmeny, es amitt menjek vissza. De mivel neked csak azt irtak hogy meg kell ismetelni a vervetelt, szerintem csak elcsesztek valamit... Nem csodalkoznek. De majd mindenkepp irj, hogy mi volt. Mikor kell menned? Egyebkent kaptam egy ertesitot, hogy tudok menni ingyenes 4D-re. Nem olvastam at a prospektust, hanem a parom montda, amig otthon voltam, hogy kaptam ilyen lehetoseget. Kicsit elkestek vele, mert mar otthon voltam 8)
Egyebkent a szuloknek...mindegyiknek van uj parja, ebbol csak apu az, aki ujra nosult, a tobbieknek pasi/baratno jutott egyelore :) Minta hazasaggra idaig nincs pelda, epp az ideje hogy megmutassuk nekik...;) AMEN :D

kis-csillag: a gorenyek budosek voltak, mert nem voltak kitakaritva. Baba melle nem szeretnem, meg egyelore panelben lakunk, most fontolgatjuk a koltozest, es talan majd baba utan, kerteshazba en is befogadnek gorenyt :) De ha mar ott tartunk, hogy kertes haz, akkor kutya vagy macska. Mi is a harmadikon lakunk, es ha minden jol megy, akkor baba elott elkoltozunk. Nem bannam, eleg kenyelmes dolgom lenne, nezni ahogy a fiuk pakolnak :D Addig viszont marad a lepcsozes... De ha megis maradni kellene, akkor a babakocsi a foldszinten maradna. Nem divat a tolvajkodas szerencsere. Szegenykem, az ikrekkel jol el lehetsz faradva :) Mikor fognak kibujni varhatoan?

csicsi: tegnap este en is kihagytam a kremezest...valami uj taktikat kellene bevezetni, mert most a haloszobaban van a krem, es mire kijovok a furdobol, elmegy a kedvem a hideg kremet magamra nyomni :D De ha bevinnem a furdobe...talan tobb haszna lenne, mint most...tobbnyire a port fogja a polcon :D Az en picikem is eleg aktiv, reggelente nehezkesen kel fel, viszont este nagy bulit szokott odabent tartani. De egesz nap erzem eleg sokszor, hogy fent van.

Dobok fel egy kepet a kislanyunkrol, Molly-rol :)

Kép

[/img]

Kép

Kép
snowball

Csicsi: a kenegetéssel kiköpött ugyanígy vagyok én is! Bár nekem sajnos genetikai örökségként csíkos a bőröm, mint egy zebrának, de azt megszoktam már. :lol:
Nekem is néha sok a váladék, és ami olykor aggaszt, hogy vízszerű, de nem a magzatvíz, mert azt tudnám milyen :D Így annyira nem aggódok. Legutóbbi kenetem szeptember végén totál negatív, és semmi tünetem nincs mellett azon a tájékon, pisi után érzek néha valami furát, mintha égne a húgycső vége, de a vizelet is most már negatív, így marad a sok folyadék és hogy próbálom nem túlzottan tartogatni.
Mondhatom, ennyi pénz kifizetése után elég "bunkó" az orvosod, én nekem még eddig egyszer sem kellett felhívnom az enyimet, remélem az elkövetkezendő két hétben sem kell :lol: 29-én megyek hozzá..
Abban csak nagyon reménykedek, hogy december előtt nem bújnak ki, mert hivatalos menet szerint december 5-én töltjük be a 35. hetet, ami már szuper lenne! És igen, úgy készülünk, hogy a karácsonyfa alatt fognak pihizni már a bocsok :lol: 8) Kárpótol majd remélem a jó néhány sírással eltöltött karácsonyért.. Most a babáknak horgolok sapkát, ha kész vagyok Csengéével, hozok róla képet. A babák nekem is sokat mociznak, de ez most természetes ám! Nemsokára, azt hiszem a 30-32. héttől már helyhiány miatt kevesebbet fognak mozogni, és inkább majd helyezkednek, de most öklöznek, rúgnak, forgolódnak. Tegnap pl. Csongor olyan csihi-puhit lecsapott odabent, hogy ide-oda himbálózott a bal hasfelem, már-már kezdtem tőle megijedni :lol: :lol: :twisted: Élvezd ki ezt az időszakot! Tudom, rossz hogy éjszakai is ébren vannak, de ez nem azt jelenti, hogy kint is ugyanígy lesz, meglátod! :wink:

Snowball: a hagymás cipó Nyufóé, és nagyon guszta bezony! :lol: 8) A receptek látványától is lehet hízni szinte :wink: Görit én sem mernék tartani, épp ezek miatt a szagos dolgok miatt, érzékeny az orrom rájuk.. Na meg panel.. Ha majd egyszer meg adja az élet, hogy mi is kertes házba költözhessünk akkor kutyánk és macskánk lesz, meg lehet esetleg pár tik :lol:
Molly nagyon szép, olyan kislányos arcocskája van már most! :D
Legkésőbb december 13-án szeretném, ha kibújnának, az már a 36. hét, mindenük fejlett, a tüdejük is, és akkor Karácsonyra hazamehetnénk :wink:
Igazából az a célunk, most hogy a 34. hét előtt ne jöjjenek világra, az még 1 nap híján egészen pontosan HAT HÉT :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Csicsi már nem megyünk haza csak jövő nyáron, mert kocsival járunk és a 2200 km igen megterhelő lenne már, főleg hogy a felét én szoktam levezetni. Repülővel meg úgyszintén lassan már nem lehet, met a légitársaságok se vállalják, de nincs is tervben. Gondoltam hogy sokat idegeskedtél a kullancs miatt, ez mindig így van, Murphy, mindig a legrosszabb időben történnek a dolgok, de örülök hogy nem lett semmi gond. A dokidon nagyon felháborodtam!!! Nekem is naponta többször bejelentkezik, meg éjszaka is a babó, ha édeset eszek akkor mindig, de egyébként is, elég aktív.

Snowball a hagymás cipó az pont az én receptem :lol: Néztem már a mandulás sütidet, az is jól hangzik! Itt a 28. hétben vesznek vért hogy megnézzék a vas szinted, meg hogy milyen vércsoport vagy (mintha változhatna az előző szülés óta :wink: ), meg nem tudom hogy még mit néznek. Hát remélem hogy tényleg csak elcsesztek valamit, azért majd rákérdezünk, hétfő reggel megyek vissza. Nekem is nagyon szarok a vénáim, a bal kezemen szinte esélytelen venni, a jobb oldal még kicsit jobb, de sokszor engem is megkínoznak mire sikerül levenni. Itt nincs ilyen 4D lehetőség. Képzeld amikor itt voltam a 20. hetes UH-n és vittük az otthon leletet a lepény miatt és ott voltak 4D-s képek is, szinte köré gyűltek hogy megnézzék, mert hogy nem láttak még ilyet és hogy milyen jó :shock: Én meg néztem mint Rozi a moziban... Minta házasság, hajrá!!! Különben az új párokkal hogy jössz ki? Nagyon jó a kép, nagyon szép arcocskája van! Ti különben hosszú távban gondolkodtok, itt akarjátok leélni az életetek? Ti béreltek, vagy vesztek sajátot? Hát baba előtt költözésnél akkor tényleg már max csak nézd ahogy a fiúk pakolnak.

Kis-Csillag nekem nagyon tetszenek a görcik, meg a csincsilla is, van egy-két favoritom, majd egyszer szerintem azért lesznek ezek is :lol: Azért a 8 hetet lődd be, a 36. hetet, de így is milyen kevés, 8 hét :shock: Nemrég teszteltünk.... ááááá. Sapi képre kíváncsi vagyok!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziszatok!

Kik küzd meg a lábizadással, és a vele járó gombásodással? ez az én specialitásom, vagy van más is? És ki mit csinál ellenne?
Nektek is vannak hőhullámaitok? Néha úgy érzem, hogy ömlik rólam a víz, és elég lenne egy szál poló. Persze állandóan félek tőle, hogy megfázom

KépKép
KépKép
kat78

Szep napos reggelt mindenkinek! :)

nyufo:a hagymas cipomnak mar se hire, se hamva. MEG TOBB ILYET A TOPIKBA!!! :) Nem tudom, hogy ha repulnel haza, akkor melyik legitarsasaggal repulnel, de nekem is mar kulon figyelmem volt, pedig "csak" 25 hetes kismama vagyok/voltam, es a 28. hetig lehet orvosi igazolas nelkul repulni. A vercsoportot minek nezni, hogy ha mar tudjak hogy AB- vagyok, es amiatt kell mennem szurira?? Jajj...jobb inkabb felkesziteni magam lelkileg a vervetelre :S
Ez a 4D technika borzaszto nagy ujdonsag lehet ezek szerint itt. Az viszont teny es valo, hogy az otthoni orvos technika fejlettebb, mint mashol. Es most nem a beteggondozasra es ellatasra gondolok. Az en 20 hetes ultrahangomon a doki mondta, hogy Magyarorszagrol tudja, hogy jo a szivsebeszetben (is).
Egyelore nem gondolkodunk azon, hogy hazamenjunk, akar Magyarorszagra, akar Lettorszagba, mivel egyikonk se tudja a masik nyelvet, meg a gazdasagi helyzet sem fenyes egyik helyen sem. Egyelore berelunk lakast, de majd meglatjuk, hogy mi lesz ezutan. Ti mit csinaltok itt kint?
Az uj parokkal pedig eleg jol kijovok, mar anyunak is tobb, mint 10 eve van ez a pasi, apu is 14 eve van a novel, es nem is tudom...talan 4 eve hazasok. Volt idom megszokni oket, es egyebkent sem ismertem a szuleimet egyutt, hanem mar kulon-kulon, mert eleg pici voltam mikro elvaltak, es apurol nincs sok emlekem.

kis-csillag:6 het...te jo eg, hogy repul az ido :) mikor mi meg hatalmas pocakkal a fuszeres palinkat fogjuk kinalgatni karacsonykor a vendegeknek, ti mar babazni fogtok (vegre :) )

kat:sajna en nem tudok neked segiteni, mert nekem sosem volt ilyen problemam. Szerintem erdemes lenne elmenned borgyogyaszhoz. Ongyogyitasba bele se kezdj...

Lanyok, ti milyen babaorzot fogtok hasznalni? Legzesfigyelos, mindenes? Olyan tanacstalan vagyok, mert biztos hogy kell ekkora aggodalom a baba korul?!

Kép

Kép
snowball

Sziasztok! :)

Régen voltam már itt, de azért megpróbálok minden tőlem telhetőt.. :)

Nyufó: ez az ultrahangos történet nagyon érdekes, én magánban voltam 4D-n, és itt nálunk hiper-szuper géppel készítve is bruttó 10ezer forint, és ezért kapsz képet, CD-t, és félóráig nézegetheted a babót 3D-4D-ben. Ja, és közben még a doki is ír egy lapot, hogy a gyerkőc melyik részével mi a helyzet..
Kiütés: nem állandóan viszket, de néha elkezdi.. Az a gáz, hogy néha álmomban is vakarom (onnan tudom, hogy felébredek rá..). Mondjuk én kicsi koromban ekcémás voltam, amit ugyan kinőttem, de lehet, hogy ez az állapot ezt is előhozza..
Szuri: szerintem lehet, hogy valamelyik eredményed kicsit eltér. Nem tudom, ott beleírják-e a leletedbe, hogy várandós vagy, mert itt nem (!!) , és így jöttek ki nekem iszonyatos eredmények! Olyan volt a leletes papírom, mint a csillagos égbolt (csillaggal jelzik az eltérést), és oda volt írva csomóhoz, hogy meg kell ismételni! Elvittük az eredményt lóhalálában a dokihoz, aki kiakadt, mert hogy tök jók az eredményeim, csak a várandósságot meg kellene jelölni, mert nem ugyanolyan, mint a "normál" embereké.....

Csicsi: a First-öt a gát előkezelésére, vagy már a metszés utáni regenerálásra ajánlották? Most azzal próbálom kenni a pöttyeimet, de biztonság kedvéért jövő héten elmegyek bőrgyógyihoz, mert nem túl szépek.. :(

Kis-Csillag: Végre! :) Örülök, hogy minden rendben van! Hű, akkor már Babók lesznek a fa alatt! :D A legszebb ajándékok!!

Babó mozgás: Engem reggel ébreszt kis nyújtózással, rugdosással (de valóban nagyon diszkréten csinálja :wink: , aztán ebéd után ismét kezdi, akkor aktívabb, de igazán délután-este van elemében, amikor próbálja kirúgni a ház oldalát! :lol:

Snowball: nagyon aranyos Molly! :D Tetszeni fog a fiúknak... :wink:
Most már annyira fájdítod a szívemet Skóciával és Lettországgal, hogy a viamichelinen meg is terveztem az utunkat mindkét országba.. :lol: Ugyanis már régóta szeretnék kijutni pont erre a két helyre (+Korzika), csak még nem volt rá alkalom, meg hát autóval mennénk, és arra pénz is kell... Mondjuk most meg már várni kell vele kicsit a Babó miatt, ugyanis minket jobbára a víz érdekel... :roll:

Babaőrző: Tesóm egyik gyereknél sem használta, és mindkettő megmaradt... :) Én is gondolkodom rajta (lehet, hogy első gyerekes para? :) , de az elsősegély tanfolyamon azt mondta a dokinő, hogy csak akkor érdekes, ha a Baba külön szobában alszik. Az sem mindegy, hogy milyet vesz az ember, mert van, amelyik használhatatlan, mert sok minden bezavarja, vagy mert magas az elektroszmog-kibocsátása...

KépKép
sajti

A gyereküléses kálváriám:

Édesapámék kaptak egy használt autósülést unokahugom születésekor, ami kb3 éve volt. Nincs hozzá használati utasítás, és az évjáratot sem tujuk, csak annyit, hogy Peg Perego Viaggio Primo Surefix base. Azt gondoltam ennyi elég, hogy egy új huzatot szerezzek rá, mert az eléggé leharcolt. DE NEM!! Ma itthon nincs egy cég, aki ezt be tudja szerezni, és valószínűlrg a PP is 3 típust váltott azóta, így nem lehet már külföldön sem kapni. Nekem ez a márka kompatibilis a babakocsival, de arra sem kaotam választ, hogy a 3 éve gyártott babakocsira kompatibilis e akb 5éves autósülés.
Teljesen belegőzöltem, így ma irány a Brendon az üléssel, és a dokkolóval együtt, ahol már okosabb lettem, és sikerült a neten találnom két nőcit, aki varr új huzatot, vagy a régit hozza rendbe.

Húú teljesen tanácstalan voltam, mert ennek semmi baja,igaz nem IDOFIX-es, de a fene tudja, hogy az mennyire divat, és mennyire fontos. Mert ezt is be lehet dokkolni az övvel, és arra jöb rá az ülés, és ma is lehet ilyet kapni. És persez ebből a márkából ami ma forgalomba van az 49900ft. És ez elég húzós.
Persze Ausztriába sokkal olcsóbb.

Szóval, akinek kell varrónő száma új huzatrva, vagy javításra szóljon, mert igazán profi vagyok a témában :D

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok lányok!

Úgy belemerültem ma a horgolásba, hogy rá se néztem a gépre. Eredményt holnap lefotózom mert kész lett. Reginek nagyon tetszett. Ma hajnali 00.50-kor jelent meg, sajna megbetegedett, köhög, folyik az orra, hőemelkedése van, meg már reked is, remélem fog tudni azért aludni az éjszaka. Persze így ma alig akart enni, egyébként se egy jó evő, remélem hamar kimászik belőle!

Kat nekem még sosem volt lábgombám kopp-kopp. Hőhullámok azok megvannak, gondolom a hormonok miatt, fel-le veszem egy nap a kardigánom szerintem 50x. Nem semmi volt akkor a kálváriád a huzattal, de ügyes vagy hogy megoldottad :lol: :!:

Snowball nem repülök, pont azt írtam Csicsinek hogy csak jövő nyáron megyünk haza mert kocsival járunk. Csak elméletileg írtam hogy ha repülnék se nagyon lehetne már, meg nincs is tervben. A vasat is nézik a vércsoport mellett. Nekem is tudják a vércsoportom, hisz itt szültem már... Én ugye babázok már lassan két éve, a párom programozó, vállalkozóként csinálja, itthon dolgozik. És ti? Ja értem, akkor már ez megszokott felállás neked szülők terén. Nekem fura nagyon, új még és ugye mióta kint vagyunk történt a dolog, így az új párokkal se nagyon tudtunk megismerkedni, hisz évente kb. 3 x megyünk haza, most ki is marad egy év. Mi az Angelcare 401-et használtuk Regivel, teljesen megbízható, sosem riasztott be feleslegesen. Légzésfigyelő és babaörző egyben. A babaörző rész egyébként is kellett mert emeletes házban lakunk, a légzésfigyelőt meg azért mert külön szobában volt a kicsi az elejétől és olvastam hogy sűrübben előfordul a bölcsőhalál a külön szobában lévő babáknál. Szóval nekünk ez alap volt, hogy legyen. Megnyugtató is volt. A korábbi verziói (301) még nem voltak ilyen jók, voltak téves riasztások, olvastam róla, de ezt a 401-et tudom ajánlani mindenkinek.

Sajti tudom hogy otthon így megy, Regivel és most is voltam otthon 4D-n a Magzati Diagnosztikai Központban, úgyhogy nem maradt ki az élmény :lol: Regiről van is mosolygós 4D-s képem, a 21. hétben készült. Itt nem keverik a laborokat, eleve a szülésznőkhöz és a kórház kismama részelgére jársz, ők veszik a vért. Úgyhogy vagy valamit elkavartak, elrontottak, vagy valamelyik értékem tényleg nem jó. Reggel megyünk az ismétlésre, rákérdezünk miért kell, kérdés megmondják-e. Jó hogy megmutadod magad bőrgyógyinak, azért az a biztos!

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!!

Bizony, tegnap egesz csendes volt a forum, este fele ugrottam fel es akkor meg talan senki sem irt. Gondoltam, hogy majd most reggel :)

Tegnap este megforgattuk a szobat, hogy tobb hely legyen a baba agynak. Bizom benne, hogy nem az utolso 3 honapban jut eszebe a paromnak, hogy koltozzunk...foleg ha mar at is rendeztuk a szobat. Molly egy szobaban lesz velunk, igy nem is tudom hogy erdemes-e a babaorzo. Viszont ha elkoltozunk, akkor mar kulon szobaja lenne, es akkor peig jol jonne. Szerintem az lesz a legokosabb,ha majd az ido kozeledtevel ternek erre vissza. Egyebkent ha veszek, akkor majd Angelcare-t veszek en is, eddig azt hallottam igeretesnek mindenkitol.

nyufo: gondolok Rad, mar lehet tul is vagy a vervetelen...szegeny, remelem nem kinoznak meg nagyon. En hotelben dolgoztam, de csak az utobbi fel evben, mert miota kijottem, azota Tesco raktarban tevenykedtem. Borzaszto fizikai munka volt, es ahogy elkezdtuk tervezni a babat, ott is hagytam, es egy lightosabbra valtottam. A parom pedig fodrasz :) Reginek jobbulast!!!

Kép

Kép
snowball

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: