Bari: sajnálom, hogy így alakult, az viszont mindenképpen bíztató, hogy már az első beültetésnél is elindult valami. Tekintettel arra, hogy a legjobban stimulálható nőknél is csupán 20% körüli az első program sikerességének az esélye, reményteli, hogy működik a "csomag". Remélem, legközelebb már a szerencse is mellétek szegődik.
Dévisz üzenetével kapcsolatban: vicces, hogy abból a szösszenetből, miszerint "a 2000. terhesség után szívesen visszavonulna" sikerült a történetet az intézet bezárásáig átkölteni.

Az eredeti tervei szerint az emeleten a már meglévő mellett egy 2. rendelő is lett volna, hogy egy kicsit gyorsabban pöröghessenek a dolgok, ehhez képest még az új dokit sem enged önállóan dolgozni, tehát a körülményeknek hála a nyugdíjazása belátható időn belül nyilvánvalóan nem fog megtörténni.
Szivi: mindkét említett andrológus elfogadja a korábbi, dévais "seregszemlék" eredményeit, ha azok természetesen nem túl régiek. Ha 6 hónapnál régebben készültek, akkor kérnek új mintát, de természetesen nem azzal indul a történet, hanem némi meséléssel, majd vizsgálattal.
A most következő sorokat csak makktársak olvashatják!
Kopa általában csak a herékre koncentrál, de ha a minta PH-ja, vagy valamilyen más adat gyulladásra utal, akkor természetesen más is következhet. Én rákérdeztem, hogy prosztatavizsgálat lesz-e és eléggé döbbenten nézett, mert esze ágában sem volt megcsinálni. Erdei doktornő viszont "megnézte", de ellentétben sok primitív urológussal ez nem masszást jelentett (kiegészítve a kőkorszakinak számító "3 pohár próbával") hanem csak tapintást, amit egyáltalán nem éreztem.

Ezen a téren mindkettővel maximálisan meg voltam elégedve. Ezt követően persze kérhetnek újabb vizsgálatokat (UH, mintaadás tenyésztéshez, vérvételek, stb.) de ez nem az első konzultáció programja.
Nem tudom, hogy a helyzet mennyiben változott az elmúlt években, de 2 évvel ezelőtt Dévisz még csak 12 andrológus véleményét fogad(hat)ta el. Erről volt egy listája, amit érdemes átböngésznie azoknak, akik nem Kopát,, vagy Erdei doktornőt választják, nehogy felesleges köröket fusson valaki...