A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok!

Végre ismét leülthetek egy kicsit, és mazsolázni ki mit írt :)

sajti: én is imádkoztam a 12. hétig, hogy múljon el, de csak a 16. héttől kezdett CSILLAPODNI. Talán egy hónapja hánytam utoljára. Ma már csak tényleg ritkán, és akkor is csak hányinger.

Köszönöm a dicséreteket az 5 kiló miatt, pedig szivesen szednék fel többet is. Eleve vékonyka vagyok, és csak a pocakom nő, épp emiatt voltak fájdalmaim. Állítólag... De szerintem meg azért, mert soha a büdös életben nem mozogtam, még torna órákon is csak kívülállóként figyeltem :)

kat: semmi érdemleges nincs, ami itthon ne lenne. Esetleg a mellszívó, ami szerintem olcsóbb. És talán egy-két bababoltba érdemes beugrani a férjednek, mert olcsóbban lehet megkapni mindent. A nagyobb dolgokban én a magyar árakban nem vagyok otthon. De amit látok, és minőségi, az borzasztó áron van. Nem lenne az vészes, ha az itthoni fizetés legalább duplája lenne, ha nem több.

Én nem emlékszem, hogy álmodtam volna a babával. Éjszaka eleve sokszor felkelek, mert vagy pisilnem kell, vagy a párom horkol mint egy elefánt, nincs időm álmokra :) Viszont így gyakorolom az éjszakai baglyoskodást :D

Egy hét múlva ilyenkor már Skóciából fogok jelentkezni :( :) Egyik szemem sír, a másik nevet.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Tyuntyi: Igen jövő héten már 28. hétben leszek január 3.ra vagyok kíírva, de mindenki azzal jön, hogy biztos meglesz már karácsonykor, de azt nem tudják, hogy én megbeszéltem a kis pocaklakóval, hogy ő nem szeretne idén születni. :)
Nem tudom miért, de én azt szeretném, hogy 2011-es baba legyen.
Ha hétvégén megtudsz többet a sterilizálásról írd le ide is mert én is gondolkodom a sterilizálon.

Evian: nagyon aranyos játékokat vettél, én is akarok egy forgót a kis ágyra és majd egy babaszőnyeget, csörgőt is, de azt mondták az ráér 3 hónapos kora után.
Depresszió: én is most vagyok itthon kiírva, és mindig keresek valami elfoglaltságot mert nekem is furcsa a nagy hajrák után, hogy nincs semmi szoros határidő beosztás.
A barátnöim majd lehet, hogy megunnak mert majd biztos többet zaklatom őket, és megyek szülésfelkészítőre is igaz az csak pár óra két hetente hétfőn.

Kép
hendyala

Lányok, ne csináljátok ezt velem! én még melózom, de három hét van hátra, utána otthon leszek én is. Ne ijesztgessetek, hogy unatkozni fogok. Nagyon várom már, hogy abbahagyjam a munkát, bár azért időnként nekem is megfordul a fejemben, hogy mit fogok csinálni otthon így nagy hirtelen. Hajlamos vagyok magamba zuhanni én is, így pláne félek egy kicsit. :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Kép

[/img]

KépKép

KépKép
csicsi84

Amit írtam meg eltünt :evil: :twisted:

Holnap kezdem újra mam már nincs kedvem.

Jó éjt.

(Ezt a forgót vettem a vaterán,vannak jók érdemes megnézni)

KépKép

KépKép
csicsi84

Lányok tuti a félelmek miatt álmodtok rosszakat, de senkinek nem lesz semmi baj a babával, mindenkinek gyönyörű egészséges pindurkája lesz hamarosan, tessék erre koncentrálni és a pozitív gondolatokat előhozni!!!

A sterilizlás szerintem alap dolgog. Ha szopik a baba, akkor is raksz el tejet, amit csak cumisüvegből tudsz adni. A kifőzős régi módszer meg elég macerás. Egy mikró sterilizáló nem kerül sokba egyáltalán, és egyszerűbb lényegesen. Ráadásul sterilizálás után 3 óráig is steril marad benne a cucc, nem kell azonnal felhasználni, mint a kiforraltnál.

Nekem még megvan Regi forgója, aranyos az is, de most pár hete elkezdtem megtanulni horgolni, csináltam Reginek már egy macit, katicát, és most a kicsinek horgolok forgót :lol:
Kép
Kép

Csicsi én most ez előtt a terhesség előtt beoltattam magam. Regivel lecsúsztam róla, mert már terhes voltam amikor kiderült hogy mivel én nem voltam bárányhimlős, így ajánlott lett volna az oltás még a terhesség előtt. De most már ez a veszély nem fenyeget szerencsére. De úgy tudom hogy csak terhesen veszélyes, a picinek nem. Volt ismeretségi körben pár hónapos baba aki bárányhimlős lett és simán átvészelte. A szopiszékhez gratula :lol: Légzésfigyelőt én az Angelcare 401-et ajánlanám ez bébiőr is egyben. Sajna tudom az egyik legdrágább, de sose riaszt be feleslegesen, teljesen megbízható. Majd két éve megy minden nap és most a pici is megkapja. A 301-es korábbi típusa még megbízhatatlanabb. Sterilizáló, nekem aventes mikrósterilizálóm volt, nem volt rá panaszom sosem. Azért váltottam most, mert most már BPA free-t szeretnék és kifogtam egy akkora akciót hogy az Avent elektromos sterilizálót adták annyiért majdnem mint a mikrósat. Mellszívó előre lehet nem érdemes beruházni, nem biztos hogy fog kelleni. Nekem tuti, mert Regi se akart szopni. Nekem kézi Aventes volt, de nagyon elégedetlen voltam vele. Túl gyenégnek tűnt, ráadásul nekem gyenge a csuklóm, hajlamos vagyok az ízületi gyulladásra és azt nyomogatni, hát totál bedurrant a kezem. Úgyhogy én most elektromosra hajtok, de a Medela szimpatikusabb, a Swinget néztem ki, de még nincs meg. Sajnálom hogy elszállt amit írtál, érdemes mielőtt elküldöd a szöveget nyomni egy Ctrl+c-t és akkor a vágólapon marad a szöveg ha esetleg elvész és elég csak beilleszteni újra Ctrl+V-vel.

Evian ha jön a depi gyere, írd ki, majd felvidítunk!!! Mostanában lesz az esküvőtök??? Tündériek a játékszerzemények!

Tyuntyi nekem meg se kottyan a cukros lötty, de elég édesszájú vagyok :lol: Mikor lesz eredmény? Lehet jobb is hogy nem olvastad a szülésem, de a fórum legelején irogatam le, nem mostanában. Én itt már törzstag vagyok, enyém a második hozzászólás :lol: Csak azért nem én nyitottam mert első fórumozóként nem nyuszi voltam. Három hét és vége a melónak, az nagyon jó! Otthon meg, nincs hobbyd amit tudsz csinálni, kicsit kikapcsolódni, feltöltődni? Mert aztán ha már kint lesz a picúr, egy ideig nem nagyon lesz időd semmire.

Sajti egy trükk, megnyitod két ablakban a babanetet, az egyikben a beíró ablak, a másikon meg olvasod a hozzászólásokat és rögtön be tudod írni. Elég kemény lehetett hetekig az éjszakai hányás!

Kat szerintem semmi nincs itt ami nincs otthon, de sok minden itt olcsóbb, sokszor jelentősen.

Hendyala én meg örülnék a 2010-es baba lenne, valahogy a páros számokat jobban csípem.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt!

Nyufó nagyon-nagyon szépen horgolsz!!!! Mennyi idő egy ilyen macit elkészíteni?

Depirohamokat nem tudom mi váltja ki, mert unatkozni nincs időm, inkább kedvem nincs állandóan tenni-venni itthon - pedig lenne mit...

Esküvőnk tavaly nyáron volt, azután ősszel másoddiploma államvizsga, utána jött a karácsony. Tavasszal vége lett a másodállásomnak. Szeptember óta pedig itthon vagyok. Fokozatosan lassítottam, de még így is úgy érzem mintha hirtelen nem lenne szükség az agyamra :D

Engem szó szerint pofán vág a csend és a nyugalom. :roll:

Ma elzarándokolok a Nagy Lajos király úti Hádába! Kiváncsi leszek mit lehet túrni ott! Állítólag az a legnagyobb most.

Mellszívás - a védőnő nekem azt mondta, hogy mindenkinek megmutatják hogyan kell kézzel fejni, de a "mai anyukák" lusták.
Ezért javasolja, hogy vegyen mindenki mellszívót, ne pici babával kelljen nyűgösen érte rohangászni + állítólag rohadtul fáj ha bedurran a melled.

Csajok vesztek/béreltek babamérleget? Nekem olyan fölöslegesnek tűnik. Úgyis leméri a dokinő/védőnő nem? Vagy rárakom a konyhai mérlegre :D :lol: :D
evian19

Jó reggelt!

evian19: az utolsó sorodon jót mosolyogtam. Lehet lesz olyan pici a baba, hogy ráférjen a mérlegedre :D De szerintem a babamérleg felesleges. Úgyis mikor kell, a védőnő leméri. A súlyát pedig úgysem fogja veszíteni, ha pedig mégis, annak más jele is lenne. De ne legyen így.

Én rettegek a mellszívástól. Egyelőre képtelenségnek tűnik, hogy az én parányi cickóimból majd tej folydogáljon. És hogy majd nagyobb is lesz. Valaki nyugtasson meg, hogy lesz tejem, a mellméretem ellenére. Tegnap viszont vettem Laktoherb teát, felpakoltam magam egy időre. Szerintetek érdemes lesz pár nappal a szülés előtt elkezdeni inni?

Engem megnyugtat ez a semmittevés. Eleve szeretek magányoskodni, és ha ez babavárással és pihenéssel van egybekötve, kész felüdülés. De mindig lekötöm magam valamivel, időm sincs unatkozni.

Nyufó: Kész csoda a horgolt nyuszi-maci párosod. Nagyon ügyi vagy :) Nekem ilyesmihez nem volt soha türelmem, inkább kozmetikázom vagy körmözök 8)

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt

Szerintem érdemes legalább bérelni egy mérleget,nekem a Petrát anno 2-3 naponta kellett hordanom leméretni a dokinőhöz télen mert hiába szopizott nem gyarapodott.Akkor már bánom,hogy nem vettem most lesz.De remélem nem lesz senkinek ilyen gondja.De szerintem csak bérelni fogunk,nekem utánna nincs nagy kedvem egy csecsemő mérleget tárolgatni ha már nem kell.

Volt régen nekem is kézi mellszívóm szerintem nem olyan hatékony, bár az elektromosat nem próbáltam.Barátnőmet is az anyukája tanította meg fejni és simán megvan mellszívó nélkül de neki van is teje rendesen így könnyebb szerintem.Én meg nem vagyok,leszek egy tejcsárda nekem biztos kelleni fog hátha segít beinditani.

Evian

Nagyon aranyosak a játékok,most én is akarok én is...én is :P
Teljesen megértelek én ezzel ugyan így vagyok,amíg sokat dolgoztam nekem fel sem tünt,hogy apa elmegy reggel 7kor és csak este 8-9 re van itthon,ettől megrémültem.Pont ezért kezdtem el most a jogsit,hogy valami értelmes dologgal lekössem magam mert szó szerint befordultam,de még így is vannak üres napjaim pedig nekem a Petra is itthon van de csak 5 óra után.Takarítani meg nem lehet minden nap.

Nyufó

Csak most kezdtél horgólni?Akkor te ebben egy őstehetség vagy :)
Én egy nadrágot se tudok fellvarni rendesen.
A légzés figyelőn gondolkodok én tuti szívrohamot kapnék ha feleslegesen beriasztana,valaki írta hogy sokszor beszokott...

Hendyala

De jó,én karácsonyi babát szeretnék a ciklusom szerint december 26.-ra vagyok kiírva de az elején mondta a doki mikor mentem,hogy nem lehet 12 hetes csak 8.hétben vagyok kb. úgyhogy az ultrahang alapján írt ki amit mutatott a gép.Meglátjuk.

Sajti

Nekem ez a hányos rész valahogy kimaradt én gyomorfájós voltam,nem birtam megenni semmit,mire megfőztem amit akartam addigra meg sem bírtam kóstolni és így szedtem fel az első 12 hétben 4 kilót.Nem tudom mi lett volna ha eszek rendesen.De ez az éjszakai dolog kemény lehetett.Egyszer csak arra keltél hogy menni kell?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok a fórumon,sőt az oldalon is.Tegnap találtam rá hirtelen jött ráérésemben :P (ez a negyedik napja,hogy itthon vagyok) Rólunk annyit,hogy a 27.hétben járunk,a legutolsó álláspont szerint január 4-re vagyunk kiírva.Ez már a 3.variáció....Nekünk a hányinger-hányás dologgal kapcsolatban szerencsénk volt,még csak nem is émelyegtem.A hasi görcsökkel azonban már teljesen más a helyzet,abból eddig kijutott bőven. Megnyugodva olvastam,hogy a vásárlással kapcsolatban nem vagyok egyedül,mert eddig még én sem vettem semmit Picurinak,nem is tudom,talán babonából.Eredetileg azt terveztem,majd csak olyan november magasságában,de így átgondolva a dolgokat,előbb lesz ebből bevásárlás...

Snowball:amennyire én tudom nincsen túl nagy összefüggés a szoptatás és a mell mérete között.Ismerek olyat,akinek pici a melle,és másfél évig szoptatott,és olyat is,akinek a jóval nagyobbakkal csak 3 hónapig sikerült.
dbeus

dbeus: üdv az oldalon. Hasi görcsökről már én is számoltam be, egy alkalommal azt hittem, hogy konkrétan az IKEA parkolóban szülök meg. Ez a 19. hét körül volt, utána még a háziorvosom javasolta, hogy ha fájásokra panaszkodnék, szedjek be 500 mg-os színtiszta paracetamolt, és az majd helyrerak. Azóta szerencsére nem fáj semmim. Én is azóta kezdtem el vásárolni, mióta olvastam, hogy a lányok miket vettek már, én pedig semmit. Azóta számtalan bodyval és társaival lettem gazdagabb :D Köszönöm a cici vigasztalást, majd igyekszem kevesebbet aggódni :)

Lányok! Kaptam jópár (azt a híres nevezetes) tappancsos nadrágot :D

Kép

Kép
snowball

snowball

Szerencsére tényleg nincs összefüggés a méret és a mennyiség között azt mondják pozitívan kell hozzá állni még a sterssz is felelős lehet a kevesebb tejcsiért úgyhogy póbáljunk meg nem aggódni.

dbeus

Üdv köztünk,nem vagy még lemaradva semmiről.Magamon tapasztaltam,hogy egy héttel ezelöttig még nem volt semmi a picinek ma meg már alig kell "egy-két" dolog :D
Tudni már a pici nemét?
Hogy-hogy 3. időpont?

Lányok,szed valaki elevitet?Én mindennap beveszek egyett nincs is tőle semmi bajom nekem bejön,csak úgy érzem így is magnézium és kálcium hiányom van és nem tudom,hogy az elevit mellett,vegyek e még be azt is?

KépKép

KépKép
csicsi84

sziasztok!

dbeus: Üdv. itt én is csak egy hete kezdtem el vásárolgatni azóta viszont majdnem csak ez a napi program nézegetem a dolgokat itthon a neten és az üzleteken is. Most van időm rá és én szeretem volna ha november eleje, közepére meg lesz minden biztos ami biztos, bár lekopogom eddig minden rendben én január 3.ra vagyok kíirva lehet, hogy egyszerre lesz a tied és az enyém.

Csicsi:nekem már évek óta van jogsim, de mindig paráztam a vezetéstől, így most gyakorolom én is, hogy ha késöbb nekem és a babicának kell egyedül menni valamerre ne legyen gond, de még mindig nem vagyok túl magabiztos, neked, hogy megy már?
Én nem Elevitet hanem Hipp natalt szedek ez nem egy túlságosan közismert magzatvédő vitamin. Mindenképpen kérdezd meg az orvosod a magnézium és kalciumról mert csak akkor javasolják ha tényleg kell, amúgy nem.

Kép
hendyala

Nyufó:nagyon szépek a horgolásaid, én is szeretem a kézzel készített dolgokat és általában van is türelmem hozzájuk, de ehhez biztos nem lenne, de lehet, ha megtetszene lenne hozzá kedvem is, én is megprobálok sok mindent magam csinálni, egyrészt lehet, hogy olcsóbb másrészt sokkal jobb érzés, az hogy én készítettem.

Kép
hendyala

Hendyala

Ismerem a Hipp natalt majd szoptatás alatt át szeretnék váltani arra.A fogorvosom mondta,hogy igyak kálciumot nyugodtan de csak azért mert ő mondja nem fogok.A fogaimmal nincs semmi gond az ínyem vérzik nagyon minden fogmosásnál meg érzem is hogy bevan gyulladva.Azt mondták ezzel nem tudok mit csinálni.

Vezetés
Én most még élvezem nagyon de csak max.50km/ó.-val megyek a városba úgyhogy az oktatóm adja folyamatosan az instrukciókat.
Attól félek,hogy egyedül jó darabig nem merek majd menni pláne nem a gyerekekkel,de majd csak lesz valahogy,ezen gondolom mindenki átmegy.

Milyen sterilizálórol beszéltek?

KépKép

KépKép
csicsi84

Vezetés lányok én imádok vezetni, sokat is vezetek, 14 éve van jogsim, de mióta a lányommal közlekedek, azóta nem érzem magam olyan lazának. Sokat javult már, de az elején nagyon rossz volt, annyira elkezdtem félni attól hogy mi van ha valami hülye belém jön... Szóval friss jogsisok nem akarok senkit keseríteni, de vezessetek minnél többet szülés előtt, legyen egy kis rutin, mert friss jogsival önmagában is azért izgul az ember elindulni egyedül, de még ha a gyerek is ott van és te se vagy magadba biztos, hát az elég gáz lehet együtt...

Evian köszi, még csak pár hete kezdtem horgolni tanulni önfejlesztő módon, a maci a második munkám. A youtube-on találtam, a nő nagyon részletesen mutatja, magyarázza, könnyű megcsinálni, pár óra alatt meg lehet.
http://www.youtube.com/watch?v=Z8pphemYMJk
Keress olyan dolgot otthon, amiben örömöd leled, ne csak a kötelező tennivalók, ahhoz sokszor nincs kedve az embernek, de ha mellé beiktatsz olyat amivel szívesen foglalkozol, úgy könnebb. Zuglóban laktam, egyből melegedett a szívem a Nagy Lajos emlegetésétől...
A bedurrant mell meg tényleg brutálisan fáj :( , tapasztalat...
Mérleg, nekem van, de itt nem mérik egyáltalán a babákat. Végül is felesleges otthon, mert otthon méri a védőnő. Nem olcsó újonnan... De aki szoptat, annak nehéz eldönteni hogy eszik-e eleget a gyerek és ha parás fajta annak lehet hogy érdemes beruházni, hogy ne aggódjon állandóan, hogy gyarapszik-e a gyerek, de annak meg meg kell állni hogy minden etetés után a mérlegre dobja a gyereket, mert még jobban be lehet csavarodni.

Snowball szerintem szülés előtt még ne idd a teát, nem biztos hogy jók a hatóanyagok még a szülés előtt... A tej belövellés úgyis szülés után kezdődik.Nem számít a mellméret egyáltalán. Nekem két fejőscsárdám volt, mégse volt hajlandó szopni a gyerek... Nem számít mekkora ha termelődik a tejcsi rendesen. A mellméret és a benne levő tejcsi nem ugyanaz, hisz a mell zsírszövetből áll és azért nagyrészt az a domináns. Különben még biztos hogy fog nőni, de van akinek szülés után a belövellésnél nő meg hirtelen. No para. Az elején úgyis előtej (kolosztrum) van aztán jön a "rendes" tej. Tappancsos gatyóról majd jöhet kép :lol:

Csicsi köszi :lol: A légzésfigyelő tényleg nem mindegy milyet veszel, ha vesz az ember arra érdemes beruházni mert az olcsóbbak sokszor tényleg beriasztgatnak, erről én is sokat hallottam, de ha utána nézel az Angelcare 401-nek, az teljesen megbízható, rosszat nem hallottam róla, de én két éve használom úgyhogy csak megerősíteni tudom hogy nagyon jó. Lehet nem középidőn volt a peteérésed hanem később, azért mutatja az UH későbbinek a babót? Hány napos ciklusaid voltak? Majd négy hét különbség azért elég soknak tűnik... Elevit mellett ne szedj semmi plussz vitamint csak ha a dokid is azt mondja! Én is szedek terhesvitamint minden nap meg Omega 3-at. Terhesen érzékenyebb a fogíny, ez van. Viszont a Corsodil-t nem tudom ismered-e, patikában lehet kapni vény nélkül, fogíny problémákra tökéletes és terhesen is lehet használni. Cumisüveg sterilizálóról volt szó.

Dbeus üdv a fórumon! Írj magadról egy kicsit ha van kedved. Első baba? Hány éves vagy? Miért már a 3. verzió fut? A többi későbbi vagy korábbi időpont volt?

Hendyala én is nagyon szeretem a kézi dolgokat. Többféle dolgot is már kipróbáltam korábban. Még pár éve próbáltam a kötést, na ahhoz nem volt idegem, de a horgolás szimpi volt mindig és mióta rájöttem hogy milyen aranyos dolgokat lehet belőle csinálni azóta meg különösen érdekel.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok lányok.

Csak gyors bekukk, holnap mindenkinek írok.

Csicsi:
Nekem is vérzett az ínyem, s mióta a parodontax nevű fogkrémet használom és lágy sörtés fogkefét, teljesen elmúlt. Elég drága, 1000 ft körül van egy tubus, de szerintem megéri. Kimondottan erre a problémára van. Nekem is kismama ajánlotta, s tényleg bevált. Az íze elég borzalmas, de kibírható. Ha tudod, próbáld ki.

Holnap jövök. :lol:

tyuntyi

Tyuntyi

Azt használtam az elejétől még a fogorvosom ajánlotta de 4 hónap használat után ugyan úgy vérzett,most váltottam a vademekumra 1 fokkal jobb.De azért köszönöm,hogy segíteni akartál.

Nyufó

Nekem március 21.-én jött meg utóljára így a kiírt időpont dec.26. lett volna,de ahogy írtam a dokim azt mondta,hogy majdnem 3 héttel kissebbnek mutatja az ultrahang Ő inkább ahoz igazítaná a szülés várható időpontját.Van egy kismama ismerősöm aki szintén január 13.-ra van kiírva és ma megkérdeztem honnan számolták neki és azt mondta,hogy április 8.-tól.De nekem ez nem lehet mert akkor estem a napokban teherbe az biztos.Úgyhogy már abszolút nem tudom mikor lesz de december vége felé már össze leszek készülve.Nálunk én is 2500g-al születtem a Petra is még Anyukám is,szóval arra gondoltam,hogy lehet esetleg Bibi is csak kisebb lesz az átlag babóknál és azért kisebb most is.

Jó éjszakát lányok és szép álmokat.Holnap folyt.köv. :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Jó reggelt Mindenkinek!

Úgy látom,ma én voltam a legfrissebb :D .Hát magamról:29 éves vagyok,és igen,Ő lesz az első baba.Előző férjemmel szerettünk volna elég sokáig,több mint 1 éven keresztül jártam meddőségi kezelésekre, de valamilyen oknál fogva 4 befecskendezésből egynek sem sikerült megtapadni.Most azonban nem is kifejezetten próbálkoztunk még,elég friss kapcsolat volt ez,amikor teherbe estem.Bár igaz ami igaz,az előzmények ismeretében nem is mondhatnám,hogy védekeztünk volna :oops: ,úgyhogy óriási meglepi volt,amikor rájöttem,hogy Baba úton van :P .A 3 időpontommal kapcsolatban,volt 1 eredeti,azután a 12.heti UHnál közölte a doki,hogy én még nem vagyok ennyi idős,próbáljuk meg másfél hét múlva,majd a 19.héten szintén az UHon egy másik orvos szerint már a 21.héten jártunk...Mindenképpen január első hete lesz szerintem,mert márc.30án jött meg utoljára.Hát,majd kiderül.
Én az elejétől fogva szedem az Elevitet,de hogy mennyire jó-hízni evéstől függetlenül hízok tőle rendesen,(jelenleg 8kg-nál tartok)de az utolsó vérképem ettől függetlenül elég siralmas lett,úgyhogy már Maltofert is írtak fel mellé.Ha így haladunk,Babám olyan lesz,mint 1 vitamingolyó mire megszületik :lol: A neme még nem tisztázott,szégyenlős picit,úgyhogy eddig még nem mutogatott semmit,talán majd a 4D-s UHon másfél hét mulva.
dbeus

Jó reggelt Mindenkinek!

Gyorsan leírok pár gondolatot, amíg kel a best of pogácsám! :) Ma estétől vasárnap estig megy a férjem a haverjaival évadzáró buliba, gondoltam, megtámogatom őket egy kis pogival...

Dbeus: üdvözöllek a Csapatban! :D

Evian: múltkor, amikor egyedül voltam itthon, én is végigálmodtam egy betörős sztorit, és az a rossz, hogy még csak félálomban voltam, és elég élethű volt... :(
Nagyon aranyosak a játékaid! :)
Túlélted a Hádát? Voltam már ott párszor, és megtapasztaltam, hogy az élet: küzdés! Pláne a hónap első napjaiban, amikor kiteszik az új árut...

Csicsi: a Te játékod is nagyon aranyos!! :) Ami a hányást illeti, már konkrétan tudtam, hogy hánytól-hányig fog tartani, ugyanis teljesen "beállt" a rendszer arra a pár hétre. Nem egyfolytában hánytam, hanem kb. 10-12 turnusban hajnalig, és közte próbáltam picit aludni. De azt tudtam, hogy minél hamarabb mindent ki kell hánynom, ami a gyomromban van (még a vizet, savat is), ugyanis majd csak utána tudtam aludni. Gondolhatod, mire végeztem, mint akit agyonvertek.. Minden nap... De szerencsére már vége!!! :)

Elevit, egyebek: nekem azt mondta a dokim, hogy nem kell szednem semmit, csak D3 vitamint...

Nyufó: Ez igen!!! Kezdőként így horgolni??!!! :lol: Egyszer már én is próbáltam, de annyira csúnya lett, hogy inkább hagytam... Viszont felbuzdulva a műveiden, én is elkezdtem nézni pár kreatív oldalt, és láttam, hogy kiságy fölé forgót is lehet készíteni saját kezűleg! Lehet, hogy azt megpróbálom! Sőt, már azon is gondolkodtam, hogy karácsonyra a családomnak pólót/pulóvert fogok venni, és festek rá vmilyen mintát, mandalát, stb. Nem tudom, mennyire fogják értékelni... Már nem igazán akarok forgalmas helyen vásárolgatni, az internetes rendelés nekem nagyon bejött!

Snowball: a tejcsi tényleg nem cickóméret-függő! Van olyan ismerősöm, akinek alig-alig látszott, aztán kiderült, hogy kb. 1 évig szoptatott, probléma nélkül... Tehát ne izgulj, nem lesz ott gáz, csak akarni kell! :D Ugyanis vannak olyan ismerőseim is, akik nem akartak szoptatni, és inkább átszoktatták tápszerre a babót... :x

KépKép
sajti

Csicsi hány napos egy ciklusod???

Dbeus a mostani pároddal mióta vagy ha szabad kérdezni? Mit szól hozzá? Látod mindennek oka van, jó is hogy nem estél korábban teherbe az extől!!! De ezek szerint nála volt a hiba nem nálad! Én is szedek vitamint de én nem attól hízok, és ne félj, nem lesz nagy babád a vitamin miatt, Regi is nekem 3128 g volt, úgy hogy végig szedtem. Vágysz valamilyen neműre vagy mindegy?

Sajti "best of pogácsa" recpet??? Engem érdekel, felrakhatnád a kaja fórumba!!! Légyszi-légyszi-légyszi!!!! Nem lesz rossz apa nélkül, vagy jól megvagy egyedül? Épp forgót horgolok a babónak, félig tartok vele, majd ha kész lesz felrakom :D Reginek volt aranyos, megvan még, úgyhogy a tartóját, meg a zenélőjét fel tudom belőle használni :lol: :lol: Ha majd csinálsz te is valamit, töltsd fel!!!! Én mielőtt belevágtam a maciba meg a katicába, előtte pár napig gyakorolgattam az alap horgolásfajtákat, fel-alá egy anyagon, amíg egyenletes lett, a fonalat is tudtam már jól vezetni, utána vágtam bele. A kézimunkák egyébként szoktak nekem menni ahhoz van érzékem. De pl. rajzolni egyáltalán nem tudok... Jó a karácsonyi ötleted, szerintem az többet ér amikor a saját munkád van az ajándékban!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: mindjárt bepötyögöm a receptet, "természetesen" most is nagyon finom lett... 8) A férjem amúgy nem szereti a pogácsákat, de ezzel nem nagyon tudott leállni.. :D Van amúgy még egy nagyon-nagyon-nagyon tuti receptem, a csokis kalács, ami annyira finom, hogy mindig nyöszörög érte valaki, de elég macerás... Pláne, amilyen nagyra megkel... és eléggé ragad a tésztája, amíg az ember dolgozik vele, de hát így lesz nagyon fini!
A férjemet most én küldtem el bulizni (még italt is csomagoltam nekik.. :lol: Utána már nagyon úgy sem mehet sehová, mert még sok mesterember jön hozzánk, aztán pedig a Babó... Most derült ki, hogy mire mindenki végez nálunk, addigra november vége lesz... Utána kezdhetünk berendezkedni (addig még bútorunk sem nagyon van, ui. asztalos csinálja a szekrényeket..)
Hű, az a forgó biztosan nagyon jó lesz!!! :D Igen, én is többre értékelem a kézzel készített ajándékokat, de nálunk asszem én vagyok az egyetlen ilyen beállítottságú... Pedig egy ilyen munkában az ember szíve-lelke benne van, pont azért olyan jó...
No, most feldobom a receptet, aztán útrakelek..

KépKép
sajti

Feldobtam a pogi receptet! :D

KépKép
sajti

Sziasztok

Nyufó

Kb. 26-28 naponként van.Kiszámolod nekem mikor szülök?? :) :D
Megköszönném :)

Dbeus

Sokszor előfordul,hogy két ember nem passzol nem jön össze a baba,külön-külön meg pik-pak lesz gyerekük.
Vásárólgatsz már a babának?Hogy hívjátok majd?

Sajti

Tök jó,hogy ilyen lazán elengeded a férjed és még pogit is sütsz.
Én ki lennék borulva 3 napig :D
Na jó ki nem borulnék,de pogit meg iszit nem kapna :wink:

Ajándékozásról jutott most eszembe,hogy lassan elkezdhetünk gondolkodni a karácsonyon.Nekem ez mindig egy stressz hogy kinek mit veszek-adok.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sajti köszi!!!!!! Nagyon jól hangzik. Sajna itt nincs juhtúró, de helyette rakok oda is sima túrót, úgy se lehet rossz, ki fogom próbálni. Khmmmmmm..... nem jársz jól ha emlegetsz ilyen fincsi kajákat mint a csokis kalács, mert sajnos újabb receptfeltöltést kérek szépen!!!!!!!!!!!!! Nem baj hogy macerás, rakd fel gyorsan-gyorsan, már csinálom is!!! Akkor nagyon rendes vagy hogy így elengedted apát a piáról nem is beszélve :lol: November végi beköltözés leghamarabb, húúha :roll: Hát te mindenképp akkor már csak dirigálj, nehogy emelgess, hajolgass!!! Lesz segítséged??? Sajnálom hogy a környezeted nem egy ilyen sajátmunka értékelős banda. Pedig tényleg nekem is az az igazi érték...

Csicsi akkor szerintem tuti hogy decemberi baba lesz és akkor csak annyi a nyitja amit írtál, hogy kis súllyal fog születni! és ennyi, szóval én a helyedben december vége felé számolnám a 40. hetet. Még ha későn volt peteérés, egy ilyen rövid ciklusnál nem lehet ennyi eltérés. Ne idegesíts a karácsonnyal, akkor már lassan szülünk :roll: Bár tényleg mi nem tudunk most nagyon előtte már vásárolni ajándékot, most korábban be kell szerezni mindent, ajaj.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Itt vagyok, csak este jutok gép elé, és mostanában nagyon elfáradok.
Fogínyvérzés: nekem is volt, de elmentem orvoshoz, és leszedte a fogkövemet, és lekezelte, és azóta jó, igaz megmutatta mivel, és hogyan mossak fogat. Parodentaxról csak annyit, nekem is ezt ajánlotta, én eddig a terhesség folyamán semmitől nem öklendeztem, csak ettől. Pfffu irtó sós.

A karácsony engem is nyomaszt, mert én szeretem megvenni előre a dolgokat, de az a baj vele, hogy addig vagy megveszi magának, vagy ha nem jó, akkor nem lehet kicserélni. De kénytelen leszek, mert érzem fogy az erőm, és ehhez pedig sok szükséges

KépKép
KépKép
kat78

vonalzó próba

KépKép
Kép
krisztin76

Sziasztok!

Látom megint írtatok jó sokat.
Ami a fogínyvérzést illeti, én írtam erről a rémséges fogkrémről. Kezdetben, mikor ez a hányós, émelygős időszakom volt, nekem is kifordult a számból, de utána újra nekivágtam a használatának,s a mai napig ezzel mosok fogat. Nekem bevált, de az olvasottakat látva nem mindenkinek használ. Már írtam, nekem a fogkefémet is egy sokkal lágyabbra le kellett cserélnem, pedig az előző típussal előtte soha semmi gondom nem volt.

Csicsi:
Te kérdezted az elevitet. Én a gravidát szedtem, de vagy három hete abbahagytam. Székrekedést okozott nálam, s egyértelműen az okozta. Áttértem a Hipp Natalra, azt iszom minden másnap. Ettől semmi bajom.

Szerdán voltam vérvételen, vizeletvizsgálaton, cukorterhelésen- makk egészséges vagyok, semmi bajom. :lol: Nincs hiányom semmiből. Ettől függetlenül egyre többször reggel, mikor nyújtózkodom begörcsöl a vádlim, de nem vészes. Mondjuk én magnéziumot kezdetektől fogva szedek minden nap.
A calciumot is kérdezte vki. Nekem a dokim azt mondta, hogy a calcium sandozt lehet inni akár naponta 4-et is. Rettentően allergiás vagyok, s a főszezonban bizony nekem szükségem volt ennyire. Semmi bajom nem lett tőle, ez úgyis beépül a te és a baba szervezetébe is. Vesekövet csak nagyobb mennyiség okoz.

Voltunk 4D-n. Mit ne mondjak, mennyei érzés volt Csanádot látni. Már most tiszta apja. A vastag szája, az orra. Eszméletlen. Csodás képek készültek.

tyuntyi

Karácsony: mi tavaly, mármint a család, elhatározta, hogy vásárolunk ajándékot egymásnak, csak összeülünk és ünneplünk. Egyedül a gyerekek kapnak meglepit, no meg a férjem. Így nagyon sok felesleges kínlódástól kíméljük meg magunkat.

Dbeus:
Gratulálok a babához. Én nagyon hiszek a pszichológiában, s a történetedet olvasva sem gondolom ezt másképp. :D

Nyufó:
Ezek aztán szép horgolások. Erre én képtelen lennék az tuti.

Sajti:
Elolvastam a receptedet, s szerintem én is meg fogom csinálni. A költözéshez pedig kitartást. Lesz még mit csinálnotok akkor!!! :lol:

tyuntyi

Jóóó reggelt mindenkinek!

Láthatóan én a hajnali kakasok" közé tartozom :)

Tegnap elugrottam anyukámékhoz (kb 40 km-re leknak tőlünk) és segítettem nekik a kerti munkákban. Diólevél sepregetés, karalábé elrakás, répa ásás stb. Annyira jó meleg, napsütéses idő volt, a vizsláik meg ott bohóckodtak körülöttünk.Imádom az őszi hangulatot! Teljesen felpörögtem! Este nem is tudtam 11 előtt elaludni annyira feldobódott voltam, pedig nem is segítettem sokat... Gyönyörű ez az ősz!

Sajti - Hádában csütörtökön voltam. Nem tudtam, hogy ott havonta van ruhacsere, és pont aznap volt. Hááát az az igazság hogy egy picit csalódott voltam a minőséget illetően. :?
Itt Rákoskeresztúron nyílt egy közepes méretű turi, ott hetente van árucsere de olyan még nem volt, hogy valami szakadt, vagy foltos legyen... Itt tele volt ilyennel. Rengeteg babaruha, volt (én szinte csak azokat néztem) de ami megtetszett a 90%-a olajfoltos, vagy olyan helyen szakadt volt, ahol már nem lehet szépen megvarrni. Vagy csak nekem nem menne...
Az itteni picit drágább turi és a babaruha-válaszék sem nagy de messze minőségibb.
Ja és a tömeg durvébb volt, mint a Józsefvárosi piacon Adventkor! És ugyanúgy lökdöstek! :evil:

Csicsi - nekem a doki azt mondta, hogy az Elevit az sima multivitamin, ha esetleg kapok ajándékba, adjama férjemnek! :lol: Nekem a Femibiont javasolta, az első 4 hónapban azt is szedtem, de elég drága, úgyhogy a Ladeevit-re tértem át. Abban ugyanúgy van omega3 amit nagyon-nagyon ajánl minden doki. Ehhez elvileg nem is kellene mást szedni, de a saját megnyugtatásomra még C vitamint is szedek kb két hete, az úgy is kiürül, ha többet szednék be. De be vagyok tojva az influenzától, és elég volt kiszenvednem pár hete egy sima megfázást.
A doki viszont felírt Magnerotot is nekem, mert eléggé keményedik a pocim :(

Csicsi - Kat én nem voltam hányós, de a Paradontaxtól én is rosszul voltam kb 2 hétig. Utána már megszoktam... fogínyvérzésre jó még az Vadenecum, és az egyik Elmex is!

Karácsony - na akkor megnyugodtam, nemcsak nekem jár ilyeneken az agyam... :lol:
Mivel én sok dolgot piacon vásárolok, és oda nem akarok már nagy pocival kimenni, szeretnék minden nagyobb dolgot november elejéig megvenni. Persze ember tervez...

Ma megpróbálok fényképezgetni a babaszobát, rucikat, meg 1-2 szerzeményt aztán ha férjem ideenged jövök! :) :roll: [/i]
evian19

Tyuntyi jó reggelt!

Látom te is kukorékolsz :D :) :D

Fényképet légyszi - légyszi!!!

Vérvétel eredményhez gratula!!!

Mi november 10-én megyünk ultrahangos vizsgálatra addigmég olyan sok idő van!!!
evian19

A korán kelő csapathoz én is csatlakoznék :D
Teljesen mindegy mikor fekszem le, korán kelek, pedig régen nagy lustálkodó voltam

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Evian: cuki játékokat vettél! Nagyon aranyosak!
Snowball: még fogsz ennél jobban is hízni, a 3. trimesztertől, amikor a baba übergyorsan magára szedi a dekákat :wink: De ügyes vagy a hízással! A 20-22. hétig én is alig híztam..
Nyufó: itt is dícsérni tudom a munkáidat! Édesek az állatkák! :wink:
Csicsi: fogínyvérzés gyakori dolog terhesség alatt, mert megduzzad a fogíny, a gyulladás már neccesebb, ajánlott a szájöblögetés, ahogy Nyufó is írta, pl. a Corsodyl. Fogköved nincs? Mert az is okozhatja a vérzést..
Sajti: bokád helyrejött már? Pogid befigyelem én is :wink:
Tyuntyi: a kalciumból nem kéne 4-et meginni egy nap.. :o, a Calcium Sandoz azt hiszem 1000mg-os, az 1g, az napi 4g kalcium. Én úgy tudom/hallottam hogy korai csontosodást okozhat a baba fejénél, és spontán szüléskor elég gáz, ha nem tudnak a koponyacsontok összecsúszni.. Szerintem a magnéziumra értette a dokid, nem?

A kalciumbevitel függ az aznap elfogyasztott ételektől is, ha úgy sincs meg a napi ajánlott beviteli mennyiség, akkor kell pótolni. A napi szükséglet felnőttekben 1gr, a terheseknek kb. 1,2gr.. A túl soktól az arra fogékonyaknál akár vesekő is kialakulhat - de nem vagyok gyógyszerész..

Mérleg: elkelhet az első 1-2 hónapban, főleg elsőszülött gyermeknél, illetve picit kisebb súlyú újszülötteknél. Nekünk mindenképpen lesz, ikrek mellé is kell, de nem akarom örökösen mérni őket, de azt sem, hogy ne vegyem észre, ha nem elég ütemben híznak.. De csakis bérelni fogok!

Karácsony: ajándék terén nekem most nem kell gondolkodnom azt hiszem, haza nem tudok menni, itt Pesten meg 2 rokon van, nyakunkon egy nagy adósság, és jönnek az ikrek. Fáj a szívem miatta, de ez van.. :roll: Minden másnál fontosabbak az ikrek, az adósságunk is miattuk ér az egeik (lombik..)

Multivitamin: minden doki mást mond, mást javasol, de anyáink sem szedtek velünk.. Az Elevit azért jó vitamin ám, de a Gravida annál jobb, most én is a LadeeVitre akarok majd áttérni..
Természetesen az árversenyen sok múlik!

Kép
kis-csillag
Tököl

Mi nem keltünk korán csak fél nyolc körül, viszont az éjszaka kicsit zűrös volt. Hajnali 2.50-kor kivágódott a háló és megjelent Regi a 3 kedvenc macijával a hóna alatt, fél órát pörgött köztünk, de aztán szerencsére bealudt. Viszont állandóan tapadt a hátamba, mindig belenyomta a lapockámba a könyökét vagy fejét, csúsztam-csúsztam odébb, de aztán már félig lelógtam az ágyról, úgyhogy a végén kifliben alá költöztem, reggelre már fájt a hátam, lelógott a lábam, nem csoda hogy azt álmodtam már hogy sátrazunk :wink: Mi lesz ha majd két gyerek túr ki egyszerre????

Kat na erre nem is gondoltam hogy ha korán veszi meg az ember, nem lehet cserélni. Mondjuk szerencsére még sosem kellett ajándékomat cserélni, de egyszer jártam úgy a barátnőmmel hogy olyan albumot vettem neki ami már megvolt neki, szóval benne van a pakliban. Esetleg most kivételesen előre egyeztetni ki mit szeretne?

Tyuntyi a terhesség alatt főleg így a harmadik harmad táján már a zsibbadások, görcsök előfordulnak. Nem töltesz fel képeket a 4D-ről? Ez a ne vegyünk ajándékot dolog ismerős, jó ötletnek is tartom, mi is már csináltuk. Nem tetszik hogy már ennyire elanyagiasodott a világ hogy mindenki az ajándékát lesi és nem az a lényeg hogy együtt legyen a család, pedig az lenne a lényege az egésznek. Köszi a dícséretet, de nem nehéz ám megcsinálni a horgolásokat :lol:

Evian én is szeretem az őszben a színeket, az illatokat, nagyon szép tud lenni az biztos. Ami rossz benne hogy tudom hogy jön a tél, a hideg, a sötét, ez kevésbé jó :cry: Dobd fel te is a fényképeket!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Most éppen birsalmás kacsalevest főzünk Anyummal... :) Mivel a férjem ugyebár bulizik, itt alszom a szüleimnél. Amúgy annyira nem visel meg a helyzet, ugyanis több mint fél évig pár száz km-re dolgozott, és így csak ritkán találkoztunk. Most már jobb, hogy végre itthon van.. Az első harmadban örültem, hogy egyedül hányogattam, most már jó, mert az utolsóban már szeretnék inkább magammal és a Babóval foglalkozni. Egy szavam sem lehet, egyből át is vette a munkák kb. 90%-át! :lol:

Pogi, kalács: sok sikert és jó étvágyat kívánok a pogihoz! :) Nyufó, ha sima túrót teszel bele, akkor mindenképpen intenzívebb ízű sajtot válassz (ui. a juhtúrótól kicsit pikáns lesz), vagy még gyúráskor nyomj bele egy kis sajtkrémet. A kalács receptjét leghamarabb holnap este tudom majd feltenni, ui. otthon van, én pedig nem vagyok ott vele... :)

Ajándékozás: jövő évtől mi sem fogunk, ui. már több gyerkőc van a családban, és inkább ők kapjanak. Annak nincs értelme, hogy "sablonos" ajándékokat vegyünk egymásnak.. Sokszor gondban voltam, kinek mit vegyek, a mai év egyszerűbb lesz, mert tudom, hogy keveset tudok költeni, és ezt már meg is mondtam mindenkinek... :? Amit szeretnék, azt még jövő hét végével bezárólag meg is rendelem a netről...

Fogíny: nekem is vérzett kicsit, de a sima Elmextől elmúlt.. A Paradontaxot én is használtam régen, nagyon jó volt, de most nem szeretném a növényi összetétele miatt. Lehet, hogy a többi krémemmel stb. most nem férne össze, és hát így is van gondom pl. a bőrömmel..

Evian: sajnos az a Háda mindig ilyen.. Én egyszer még babavárás előtt kis híján rosszul lettem, annyira nagy volt a tömeg, és nem kímélnek senkit!!! :evil: Dobálnak bele mindent a zsákokba, és gond nélkül kitépik a kezedből a cuccot! Azóta én sem megyek oda, inkább más, nyugisabb helyekre.

Alvás: megint rosszul aludtam... :cry: Szerintem nap közben is le kellene feküdnöm kicsit, hogy behozzam a lemaradást..

Babó: Képzeljétek, megint itt van a köv. "növekedési turnus", megint beindult a Drága. Feszülök minden felé, ő meg persze tágítja a "teret" a kezecskéivel és a lábacskáival! :D Nem tudom, hogy fogok kinézni szülés után, de most nagy Babónak ígérkezik.. Derékkörméretem reggel kb. 107 cm... Este több..

KépKép
sajti

Jó reggelt lányok!

Vééégre tudok írni. Olyan sok jókat írtok, mindig van mit olvasni.

Köszönöm a biztatásokat, rám fért. De hogy mégis megnyugodjak, tegnap felmértem a helyzetet, hogy mi a pálya a pólómban :D, és észrevettem, hogy cickóék is kezdenek nőni, és most reggelente már szokott fájni is. Most már a hetedik kilómat is szedem fel, szépen zárkózom fel akárki után :) Persze ezen az is segített, hogy most hazajöttem, és anyu az én szám íze szerint főzött és vett kaját, és legtöbbször olyanokat, amiket ott nem kapok meg.

Nyufó: nálatok van lengyel bolt? Vagy orosz? Mert ott általában szoktam találni dolgokat, amiket máshol nem találok. Nem konkrétan a juhtúróra gondolok, mert azt speciel nem kerestem, de pl. múltkor az orosz boltban napraforgómagot vettem, ráadásul olyat, ami magyar, magyar felirattal, magyar zacsiban :D

Én már várom a karácsonyt. Még akkor is, ha akkor már gurulni fogok :) Tavaly is nagy élmény volt, mert hatalmas hó esett, és a párom egyébként is imádja a karácsonyt és az előkészületeit, és a drága mindig meghozta nekem is, annak ellenére, hogy a családunktól távol vagyunk. Idén még különlegesebb lesz, mivel a saját családunkkal mégiscsak együtt fogjuk tölteni, még akkor is, ha a Baba még bent van :)

Én októberi baba voltam, (vagyok :) ), és az első karácsonyt már ugye szüleimmel ünnepeltem odakint, amiinek az lett az eredménye, hogy érthetetlen okból egy fenyőtüske állt a fejembe :D Nem volt baj, mert bajom nem lett, csak mókás, hogy a hangulat már akkor is megtalált :D

Ma megyek vásárba, itt Debrecenben évente 2x szokott lenni nagyvásár, több kilométer hosszúságban. Hátha találok a babunak is valamit, és nem csak magamat fogom tömni a "vásárfia" édességgel :D

Kép

Kép
snowball

Ajándékozás: mi tavaly azt vezettük be, hogy egy ajit veszünk, aminek mindenki örülhet, pl.: színházjegy, szauna törölköző, sushi szett, könyv. Es beszámozzuk és hùzunk, a végén lehet csereberélni. Jó kis móka vacsi után, és nem nagy költség. Persze a gyerekek kapnak ajit, de max egyet, pl egy kirako, konyv, igy oket se kell sokkolni

KépKép
KépKép
kat78

Engem nagyon érdekelne a birsalmás kacsaleves!

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Lányok!

Most jutottam géphez, jó sokat írtatok 1 hét alatt :).

Elevit: én hetente veszek be kb.1-et , lehet, hogy így nem használ, nem tudom, de én azon a napon olyan rosszul vagyok. A védőnő mondta, hogy akkor csepegtessek helyette vigantolt.
Elsőnek amúgy femibionnal kezdtem, de attól is rosszul voltam, mondjuk az elején mindentől rosszul voltam, amit megettem az kijött belőlem. Szerencsére a 13. hét körül ez elmúlt. A vérképeim viszont eddig mind a 2* jó lett.

Mérleg: az egyik barátnőm kölcsönadja az övékét bár mondta, hogy ők alig használták. Azért jó lesz ha lesz.

Már beszereztünk pár dolgot mi is, de azért még van mit. Most a héten vettük meg a kiságyat, múlt hónapban a matracot . Egy csomó ruhát kaptunk már, de azért szeretnénk mi is venni majd.
Már a babakocsi is meg van vaterán vettük, nagyon jó állapotban van örültünk neki, hogy rátaláltunk.

Kérdeznem azoktól, akiknek már gyerekük, hogy eleinte miben aludt a baba? Használtatok hálózsákot?
Minden oldalról kapom az infókat, hogy felesleges venni paplant a gyereknek mert hálózsákban fog úgy is aludni, van aki meg az ellenkezőjét mondja.
Egyáltalán kell a 2 takaró? (ami a kelengye listán van)

[/i]
katogocsy

katogocsy: nekem is ez lesz az első babám, de tapasztalatokból hallottam, és éltem is át, hogy senki sem használt hálózsákot. Szerintem ez csak igény szerinti, hogy ki mit szeret. Ha te úgy gondolod, akkor vegyél nyugodtan a babának. Én inkább egy kis takarót vettem neki, és ugye pizsamában valamint azalatt bodyban fog aludni.

Jut eszembe, a hogy a szomszédom a fiának 8 évig (!) használt hálózsákot. Hogy miért, ne kérdezzétek :D

Kép

Kép
snowball

Katagocsy: még ugyan nincs túl nagy tapasztalatom, de nekünk 3 takaró lesz babánként. Egy vékony, egy vastag és egy amit csak a kocsiba használok. Soknak tűnik, de többektől hallottam, hogy ennyi kell..
Babakocsiról hozol képet? :D
Hálózsák nálunk lesz, és akarom is hogy abban aludjanak. Mert így kiküszöbölhető valóban a takaró használat sok esetben.
A hálózsák azért előnyös, amikor már nagyobb a baba és mocorog, forgolódik magától, akkor a takarót lerúghatja magáról, a hálózsákot viszont nem :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Én vettem hálózsákot, mert jó dolognak tartom. Nem aznelejét, hanem, amikor már sokat mozog éjszaka, és állandóan arra kell figyelni, hogy be van e takarva, így úgy gondolom, hogy ha kicsiként megszokja ez lesz a természetes. De vettem takartót is, mert szeretném valahogy az éjjeli alvát elkülöníteni a nappalitól. gí napközben be lesz takarava, és éjjel megy a hálózsákba. Én a hálózsákokat 1200ft körül vettem használtan, így nagyot nem bukok rajta, ha mégsem jön be

KépKép
KépKép
kat78

Jó reggelt! :)

Remélem, jól aludtatok! Ma éjszaka Malek Miklósról álmodtam, igaz, nem énekeltünk, csak beszélgettünk, de nagyon érdekes volt! Látszik, hogy mostanában csupa hülyeséget álmodok... :shock:

Hálózsák: Tesómnak 2 gyerkőce van, és mindkettőt hálózsákban altatta, és nagyon bevált neki! Nem rúgják le, és adnak némi szabadságot azzal, hogy felül félig nyitottak.

Karácsony: már én is nagyon várom, csomó mindet már beletettem a "kreatív dobozomba", hogy majd tudjak barkácsolgatni, és szóltam a családomnak, hogy ezúttal ők fognak főzni... :wink: Kíváncsi lennék rá, mekkora lesz a hó akkor, ui. tőlünk a kórház kb. 60 km-re van.. Tesóm is télen szült, a legnagyobb hóban-fagyban, szélfúvásban mentek be a szülészetre..

Kat: a birsalmás kacsalevesre még picit várni kell (ui. Anyum ért hozzá, ő pedig most lót-fut), de annyit tudok, hogy végy egy kacsát, és a soványabb részeit (nyak, hát, zúza stb.) tedd fel sima húslevesként főni. A zsírosabb részeit (comb, mell, tepertőnek való) mi kisütöttük. Pucold meg a birsalmát, tedd bele kis ecetes v. citromos vízbe (hogy meg ne barnuljon). A többit majd még leírom. Szerintem már csak valamilyen habarás kell rá.
Viszont addig is felteszem a csokis kalács receptjét a főzős topicba! :)

KépKép
sajti

ÁÁÁÁÁ, hogy mostanában miért nem tud egy nyugodt éjszakánk lenni! Ez most extra kabarésra sikerált. Fél 3-kor a kutyu le akart menni a földszintre, ébresztett hogy engedjük le. Nem tud lemenni a gyerekrács miatt, apa ment kiengedni, közben jól belerugott a beépített szekrénybe, ha még esetleg nem ébredtünk volna fel eléggé. Nem bírtam visszaaludni legalább egy óráig, mert éhes voltam, meg túl éber. Fél 5-kor felsír Regi, majd jött macistúl. Nagy nehezen elalszik apja fején szó szerint, de ez volt kb. 3/4 órás műsor megint. Már érzem hogy szendergek vissza, erre lent a nappaliban fél 6-kor elkezd ugatni a kutyu, persze nem hagyta abba, felkelek hogy szóljak neki.... Most először üzemeltük be a kenyérsütőt időzítőre hogy legyen reggel fél 9-re friss kenyér és fél 6-kor elkezdett dagasztani, a kutyu meg megijedet hogy milyen szörny támadta meg.... Mire visszamentem a hálóba, Regi elfoglalta a helyem, apa kifliben alá kuporodott, átadta a helyét. Mire visszaaludtam szerintem bőven elmúlt 6 óra. A ház egyik oldalán van egy szomszédunk, közösek a szoba falak. Nem szoktuk egymást hallani, jó vastagok a falak, ha a kutya ugat, azt halljuk, de egyébként nem. Néha amikor a kamasz lányuk bömbölteti a zenét, de max ennyi. Na reggel 7-kor a kamaszlány üvöltözött valamiért de vagy 5 percig.... Na valaki???? Ezt felülmúlni nehéz lesz..................

Sajti nagyon jól hangzik a kalács receptje! Nekem itt csak száraz élesztőm van, azzal fogom majd megpróbálni, gondolom akkor két csomag kell, mert egy csomag fél kg liszthez jó. Köszi hogy felraktad! Te már tudod is, kinek mi lesz a karácsonyi ajándéka? A pocak szülés után pár hét alatt visszarendeződik, ne aggódj. Valószínű olyan feszes sose lesz mint volt, lesz egy pici pukli, de annyi :wink: Na reméljük a 60 km-es utat a kórházba majd nem hóban kell akkor megtenned!!!

Snowball nálunk lengyel bolt van, több is, meg az ASDA-ban is van lengyel polc. Virslit, túrót, párizsit, főtt császárt, májkrémet, ropit, zsemlemorzsát és még nem is tudom mit ott szoktunk megvenni :lol: :lol: Orosz bolttal nem találkoztam még. Klassz lehet a nagyvásár, lenne kedvem nekem is, nem mondom, sikeres volt a vadászat? Hálózsákkal te is jobban jársz ám, mert amikor már elkezdenek forgolódni, keresztbe feküdni a kiságyban, hasonlók, akkor nem sokra mész a takaróval, a hálózsák meg rajta marad, nekünk nagyon bevállt és itt kint sok félét lehet kapni.

Kat tetszik a karácsonyi ajándékozós ötlet, jópofa!

Katagocsy dobj fel a babakocsiról, cuccokról fotót! Paplan ááááá dehogy kell újszülöttnek, nem is jó neki, túl vastag, alácsúszik, stb, csak a baj van vele. Hálózsák vagy egy vastagabb filctakaró baba méretéhez összehajtva bőven elég. A paplant akkor vezettük be, amikor tavasszal a lányom megkapta a rendes ágyát, addig hálózsákban aludt. Viszont a filctakaróból, hálózsákból kell kettő, mert azért kell mosni, nem szárad olyan gyorsan ki, érdemes a váltás, ha esetleg koszos lesz. Nekünk amíg nem mocorgott volt a filctakaró, aztán amikor már elkezdett pörögni, forogni, keresztbe fordulni a kiságyba, a takaró esélytelen, akkor jó a hálózsák, mert az rajta marad. A paplan használatát hónapk volt mire megtanulta Regi, úgy hogy 17 hónaposan kapta meg. Most kezdett csak takarózni vele kb. két hónapja addig csak aludt a tetején. Akkor egy pici baba esélytelen hogy magán tartsa.

KépKép

KépKép
nyufó8

Kész lettem a forgóval :lol:
Kép
Kép
Kép Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: ez fantasztikus.
Kedvet kaptam a kézi munkához, úgyis lassan elfáradok az állandó menésbe.
Nagyon belejöttél, gratulálok

KépKép
KépKép
kat78

Úristen, Nyufó, ez a forgó nagyon-nagyon szép!!!!! :shock: Le vagyok nyűgözve!! :D Szerintem nyiss egy webáruházat, ahol ilyeneket adsz el!

Nem semmi így éjszakázni... Nálunk csak a szomszédnak van birkája, de olyan hangosan béget, mintha ölnék!! És mindezt korán reggel, ui. gondolom, még munkába menet kiengedi legelni szerencsétlent! De az nem hogy enne, inkább béget!!! Eddig nem gondolkoztam birkapörkölt főzésen, de most megfordult a fejemben....
:twisted:

Ma este csináltam egy kis bundáskenyeret... Az én gyerekem biztos nagy bundáskenyér-fan lesz, mert én imádom... :)

Nektek nem szokott szúrni az oldalatok? A jobb oldalam néha egészen komolyan szúr! Néhány napja kezdődött. Lehet, hogy nyúlik ott is valami? Ha a szalagok nyúlnak, fájnak. Ha a bőröm nyúlik, viszket. Na de mi nyúlik, amikor szúr????? :?:

Ajánlom figyelmetekbe: Playgro gyerekjátékok akcióban..

http://bookline.hu/sortlist/sortlist.action?id=7163

KépKép
sajti

sziasztok"!

hoztam nektek 4ds képeket :)

Kép

Kép

Kép

26+2 naposan volt 970 gramm.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Elnézést, hogy zavarok, de hátha valaki pont ilyet keres és most olcsón hozzájuthat ;-)
Eladósorba került két, gyerekszobába való mennyzeti függőlámpa.
Budapesten személyesen is átvehető, de ha kell előreutalás után postázom is.
A lámpák teljesen hibátlanok, újszerűek.

1. [size=12]Massive Yumbo repülő formájú gyerek függeszték(mennyezetilámpa)[/size]

(Bolti ára: 7500 ft http://lampaszalon.unas.hu/spl/248453/Fuggesztekek )
de nálam csak 3000 ft
Repülős gyerek függeszték
- 230V E27 1X60W / az izzó nem tartozék
- átmérő: 300mm
- magasság 1100mm a vezeték teljes hosszával együtt
- anyaga:festett fa

Kép

2., Micimackós mennyezeti lámpa -2500 Ft

Ilyet most nem találtam a neten, de 5-6000 ft körül volt az ára.
- 220-240V 1X60 w/az izzó nem tartozék
- Búra magassága 23 cm, szélessége 27 cm
- vezeték hossza 60 cm
-anyaga műanyag

Ez is teljesen hibátlan, újszerű!!
Kép
Kép Kép

rabbe78

Bettike:mennyire szépen látszik a pofija. Nagyon kis fotogén. Gratulálok, nagyon sármos pasi

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: