A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!

Én vagyok még, csak vártam a híreket, de látom semmi.

Ma voltam ctg-n, amit meg kellett ismételni, mert őfelsége nem volt hajlandó felébredni. Ultrahang is volt, ha valakit érdekelnek a méretek: BPD 94, THQ 100, FL 75mm. Mondanom sem kell,hogy egész délelőtt a kórházban voltam :-( A dokival beszéltem, most sem vizsgált meg, csak megnézte az eredményeket, aztán csütörtökön kell megint mennem ctg-re + dokival akkor beszéljük meg a túlhordási haditervet..... Gondolom az annyit tesz, hogy ha vasárnapig nem szülök meg, akkor minden nap kell menni. Hát ezt nem szeretném. Ma például kerek egy órát ültünk anyámmal a kocsiban, hogy beérjünk a kórházba, már ebben elfáradtam. Délben, amikor hazaértem 3 órát aludtam egyhuzamban. Hiába jött front, látom a babák is inkább belábultak ahelyett, hogy kibújjanak.

Jó lenne ma éjszakára egy baba, drukkolok a soron következőknek!
Vendég

Jó reggelt!

Ki lesz a következő????
Nem nagyon akarnak kibújni ezek az októberi babák :cry:

Mi jól vagyunk. Noel elég sok törődést igényel. Imádom :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hát még énis itt vagyok :-( Meg itt is leszek, hacsak ma nem fog bennt az orvos ahogy azt mondta.Bár én nem kivánom hogy rossz legyen az NST görbéje a babámnak, inkább akkor inditsák holnap a megbeszéltek szerint.11re megyek lécci szoritsatok értem.
Amugy reggel ota megint vérzek picit, és még mindig jön a dugó ....

Kata:Örülök hogy jol vagytok és minden rendben. Noel biztosan nagyon édi nyugodt kisbaba, ha tudsz hozzánk ennyit jönni :-) Jo hogy nem hanyagolod el a csapatot! :-)

Lina: ezek a babák tényleg bekábultak :-D De azért van valamilyen mocorgás az a lényeg!Hogyhogy nem viszgál meg a dokid ? :roll: Tegnap pont azzal viccelődött a doki hogy még hényszor kell menjek?? :-D Már sajnál sztem.

Tavasziszél:kerek egy hete jön a nyákdugóm :evil: Szóval ez olyan semmitmondó... Pedig mikor mondták kezdtem rülni hogy na még ma meglesz! Persze :-( Jo volna ha legalább Te megusznád ezt a 40.hét utáni rentgeteg torturát.

Sissy:lehet ám a dugód megy el. Eéőször kezdődhet kisebb darabokban is, és már elhiszem eltarthat hetekig! De kitartás, lehet Te jössz :-D ,

Tünde: a keménykedés jo jel azért szoval ne kesegedj el! Nincs sok
! Lusták a babák nincs mit tenni :-)

Megyek kitakaritok hamar hátha már nem jövök vissza, meg főzök tésztát a pörkölthöz. Hátha :roll:
Mostmár viszem a cuccaim mert tegnap le lettem tolva hogy reméli vagyok olyan gondos, mire én persze nemet mondtam :oops:

Egyébként Ti ma mi jot csináltok? Esik arra is?

dinuci01

Sziasztok!

dinuci. nagyon szoritok érted....tudom milyen a túlhordás,meg az inditás is :?

látom mindenhol lustiznak a babócák. én holnap megyek nst-re meg vizsgálatra. utoljára egy hónapja vizsgált,mondjuk nem is bánom ha nem sűrűbben :roll:
amúgy én egyik gyerkőcömmel sem vettem észre hogy mikor távozott a nyákdugó.......

itt nálunk már nem esik inkább csak csöpörög.....kinézve az ablakon kész letargia :cry:

Kép
Kép
Kép
andinet74

hat ez az a tortura miatt akarom megszulni meg MA< nah jo meg a holnap is belefer:)

Dinuci, szoritok az nst ok legyen, a holnap is kimondottan jo lenne. Csak jojjon ki szepen , rendben, gyorsan...
Csak nekem ezzel az a bajom, hogy ha inditjak, hogy az en szervezetem nem igen reagal az oxitocinra ugy hogy jonnek szepen a fajasok es jajj de jo nyiluk a mehszaj, stb...vagyis akkor megint igen igen hosszu menet lesz es a korhazban:(((( Es ezt nem AKAROM!
En lehet bevetem a babakoktelt. Jo nem kellemes a nagy nagy hasmenes, de hatha.....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Dinuci!Nagyon drukkolok!!!!!

Nekem a Baba tegnap este szétrúgta az otthona falát,nyomott idegeket is.Már nagyon erős,de tudjátok Ti is.Mi holnap megyünk ctg-re,meg dokihoz,nagyon kiváncsi leszek.Addig is jövök még,hátha valaki valami hírt hoz... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok,

egy gyors bejelentkezés, a picur még alszik, a nagy elment a mamával ringatóra.

Szóval a szülés,
a nyákdugóval már szerdán délután találkoztam, így indult Briginél is. Majd 1/2 10-kor elfolyott a magzatvizem. Hívtam a szülésznőt, de mivel még nem voltak fájások, mondta, hogy szépen nyugodtan készülődjünk, majd irány a kórház. 1/2 12-re értünk be. A doki megvizsgált, és mondta, hogy maradt még épp burossapka - ha jól emlékszem így hívta - amit még meg kell repeszteni. A szülésznő azt tanácsolta, hogy küldjük haza a férjemet, mert meg akarta várni, hogy meginduljanak a fájások maguktól, nem akart egyből oxitocint. Úgy beszültük meg, hogy telefonálunk ha van valami ha meg nem akkor 8-ra jöjjön vissza. Kb. éjfél 1/4 1 körül beindultak a fájások magukból, egyre sűrűsödtek, majd 3/4 3-kor telefonáltunk a férjemnek, hogy jöhet vissza. Nem volt sok értelme hazamennie mert 1 órányira lakunk a kórháztól, de az előző szülésemből kiindulva, ez is elhúzódhatott volna. Mire a férjem beért már tolófájásaim voltak. Szerencsére nem maradt le semmiről és 3. nyomásra megszületett Bettina baba 3.53-kor. Utána a férjem végig velem maradt, míg a babát rendezték és engem varrtak. Meg volt fázva, így nem is fogta meg a babát. :cry: Vágni azért kellett mert nagyon "jól" begyógyult az előző gátmetszésem, így félő volt, hogy repedek. Pedig megúszhattam volna. Így van pár belső és 4 külső varratom.

Végül is nagyon gyorsan megszületett a baba, de ez a szülés nekem fájdalmasabb volt, vagy csak úgy érzem. Bár már most halványodik az emléke.

Bettina nagyon édes, tejem beindult, vártam hogy majd megint tocsogok, de a védőnő megnyugtatott, hogy most már van elég helye a tejemnek a mellemben is, megnyúltak a szövetek :oops: :oops: :oops:. Bár a hasa szerintem fájni fog, mert esténként olyan fájdalmasan grimaszol és sírdogál is. De ez még nem vészes. Mindenesetre vetettem infacolt.

A mellekre érdemes venni garmastan (ez talán jobb) vagy bepanten kenőcsöt, mert én azt hittem, hogy mivel sokáig szoptattam nem fog fájni az elején, hát tévedtem. :oops: De most már edződnek. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Iceberggel mi újság, átfutottam amiket írtatok és láttam, hogy régen jött.

Ceyla,
nagyon édes Niki baba. :lol: A cicizés miatt ne izgul, nekem a 4. napon indult be, Briginél is és most is, pedig második baba és azt hittem most gyorsabb lesz. Tedd nyugodtan mellre ha nyűgös, felváltva mindkettőre. Bettina csütörtökön hajnalban született és péntek és szombat éjjel szinte egyfolytában cicizett. Akkor még csak előtejem volt. Miért kellett császározni? Erről lemaradtam.

Cherryke,
gondolok rád, nem lehet most könnyű Neked, de örülök, hogy együtt tudsz lenni Hunor babával. Ha már szopizik gyorsan fog nőni és remélem hamar otthon lesztek.

Mók,
a súlybecsléssel kapcsolatban: 35. hetesen a dokim 2500 g-ra becsülte, a 36. héten sztk-ban 3000 g-ra. Erre megszületett 39+5 napra 3210 grammal. Szóval ennyit a súlybecslésről. Bár a dokimé szerintem pontosabb volt. A 35. hetes méretek: BPD:88 mm, FL: 70 mm, AC:301 mm, HC: 306 mm.

Dinuci, Gira, Vikca, Tavasziszél
kitartást. Természetesen a többieknek is nemcsak a rangidős kimamáknak.

Kata1002,
jöhetnek a képek, szeretem őket nézni. :lol:

Brigi nálunk sajnos féltékeny, bár elég furcsán jön ki rajta. Úgy értem a babát szeretgeti, puszilja. Szeretne mindenben segíteni, viszont pont akkor kell valami ha szopik vagy böfizik és éppen attól aki fogja a babát. És olyan hisztirohamaink vannak. :roll: :roll: :roll: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, le tudnám kaparni a falat. Most már talán enyhült és nem olyan sűrű, de kikészít vele. Pedig igyekszünk türelmesek lenni hozzá. Most ott tartunk, hogy nem veszünk róla tudomást ha hisztizik, így hamarabb abbahagyja.A védőnő szerint is ha nincs közönség abbahagyják. A könyörgésnek nem volt értelme, és azzal csak elkapatnánk. Remélem ez is megoldódik lassan. :cry: Próbálunk vele is sokat foglalkozni míg a másik alszik. Tudom, hogy most nem egyszerű neki.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Most mennem kell, mert rotyogtat a csajszi, nemsokára ébred is szerintem és eszik. :lol:

Várom a további babahíreket. Majd még benézek ahogy tudok.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Hát itt sem valami fényes az idő, de azért legalább most ki lehet menni. Megyünk is mindenfele, hogy eltereljük anya gondolatait :)

Kri, köszi a szüléstörténetet. Sokaktól hallottam, hogy a második gyorsabb, de jobban fáj. Mivel én egyelőre nem tudom elképzelni, hogy még annál is jobban fájhat, mint Julival (de valszeg csak naív vagyok :)) én a gyors szülésre szavazok. Azért mázli, hogy visszaért a férjed, biztos nagyon csalódott lett volna, ha lemarad a lényegről :)

Dinuci, nem csodálom, ha már a dokid is sajnál. Ki nem? Szerintem itt már mindenki neked szorít.

Tavasziszé, és már neked is csak 2 nap van. Hihetetlen! Drukkolok, hogy megúszd a túlhordást! Egyébként mi az a babakoktél?

Mi jól vagyunk, eddig elég punnyadt volt Andris, de most, hogy leültem írni ugrál össze-vissza szerencsére. Ma délelőtt barátokkal találkoztunk, és JUli kis orosz barátja (aki egy hónappal kisebb, de 3 kilóval több :) úgy megölelgette JUlit, hogy egy jó nagyot estek végül, és persze JUli került alúlra. Nem lett semmi gond, de azért volt nagy sírás-rívás. De nagyon cuki a kisrác, mostanában teljesen oda van Juliért, folyton ölelgeti, puszilgatja. Az első szerelem :)

Na megyek, mert most épp egész fitt vagyok, és Andris ruháit még mindig nem vasaltam ki, pedig (legalább most az elején) szeretném. Megint bevetem a múltkor kikísérletezett ülve vasalós módszert.

Este majd még jövök, hogy mizujs.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!!!!

Iceberg?????
Hova lettél?????
Jelentkezz!!!!

Nálunk ma jól mindet minden kivételesen, ctg nagyon jó lett, Lilla végre nagyon ügyes volt.
Cukros doki szélnek eresztett!!! :D :D :D
Megfázással voltunk orvosnál, antibiotikumot adott, így remélem a szülésre már jól leszek.... :wink:

Dinuci!
mennek a drukkok.

Tavasziszél!
hozzátok is küldöm a gólyát ezerrel!!!!

Kri!
köszi a súly dolgot, így még nyugodtabb vagyok!!! :)

Kép
mók

Sziasztok!
Magzatvíznézés: Hát nekem nem indította be a szülést, sajnos. Holnap is megnézi a doki,azt mondta, hogy mostantól minden másnap nézi,hát elég kellemetlen, mert zárt a méhszáj, szóval valahogy be kell jutni, megnézni a vizet.
Nem tudom, hogy valaki hisz e a kineziológiába. De nekem ma mondta az egyik nőci, hogy blokkolom a szülést,annyira félek tőle, így nem is nagyon akar kijönni ez a drága gyerkőc, elvileg adott energiát, hát remélem segíteni fog. Ma az első ctg vizsgálat nem sikerült nekem sem. A doki el is vitt magzatvízáramlásra, megnézte, hogy minden rendben van e, és a második ctg-n már elég aktív volt a kis lustaság.
Most főzök, emeletet is másztam, egyenlőre csak 5 emeletet, de a 10-en lakuk szal lehet, hogy mérgembe gyalog fel fogok jönni legközelebb. Nem sokára elviszem a férjemet sétálni, gondolkoztam, hogy elkezdek táncizni, hát ha az segít :D Amúgy cseles a kicsike, mert most már egy jó ideje, meg sem áll, randalírozik a hasimban.
Dinuci drukkolok, hogy magától beinduljon a szülés.
Kri07: Hát nem hangzik rosszul, remélem nálunk is ilyen gyors lesz a szülés, bár nekem ez az első. A fájdalomtóleléggé félek.
Amúgy vicces vagyok, mikor itthon vagyok, várom, hogy meginduljon a szülés, mikor kórházban vagyok, az a vágyam, hogy még 1 napot itthon lehessek. Szegény gyerek, persze, hogy nem tudja, mi van :D
gira06

"Kiss vivien vagyok,megszülettem 2010.10.06 14ora 35kor.3250g és 49cm!mindketten jol vagyunk."
Vendég

Dinuci
Kép
Vendég

Dinuci első hozzászólása:

[quote="dinuci01"]S írta:dinuci01ziasztok!

Segítségre lenne szükségem!
Nem jött meg a menstruációm már kb 1.5hete késik. Csináltam 2 tesztet még a mult héten és mindegyik pozitív lett. Elmentem a nőgyógyászhoz megvizsgált és közölte 6 hetes terhes már biztos vagyok. Ahogy ezt kell elküldött Uh-ra aholis nem láttak semmit, és mondta a hölgy hogy csináltassunk labor HCG vizsgálatot. Visszamentem az orvoshoz beküldött még aznap vizeletmintával labor Hcg-re ami hihetetlen de negatív lett. Mérgemben hazamenet vettem mégegy tesztet ami szintén pozitív lett. Felhivtam az orvost mivel már 3.dszor nem akartam visszamenni ezzel zaklatni és azt mondta e hét pénteken menjek megint laborhcg-re és majd kiderül.Hozzátette: az ő laborhcg-jük biztos pontos. Kérdem én 3 pozititv áll egy negatívval szembe, farkaséhes vagyok, érzékenyek a melleim, elmaradt a menszeszem stb. Terhes vagyok szerintetek? :oops:
Egyébként már van egy 3 éves kisfiunk de nem bánnánk ha lehetne egy pici tesója :)
Várobb mielőbbi válaszotokat és nagyon szépen köszönöm. Dinus

Babáink
Vendég

Dinuci!

Hip-hip hurrá!!!!!! :D :D :D
Csak kibújt Vivike!!!!

és ezek szerint egész gyors volt...... :wink:

Kép
mók

Dinuci: Jaj tök jó, örülök,hogy kibújt Vivien:-) Gratulálok!!!!!
gira06

dinuci: gratulálok :D

Kép
Kép
Kép
andinet74

Dinuci!! Nagy nagy gratuláció, ügyesek vagytok! Sok sok tejcsit nektek és gyere a beszámólóval és fotoval amint tudsz. Ahhoz képest, hogy reggel még itt irogattál nekünk, élég gyorsan ment, aminek nagyon örülök.
Várunk vissza!

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Dinuci, jaj de jó, gratulálok!! Tényleg elég gyorsan ment, remélem, vitted a cuccokat :)

lynnn

Dinuci: Hatalmas gratula! Végre megérkezett Vivike, most már remélem az nelső igazán várt baba is itt van beindul a többi is!!
Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!!

Na csajok épp most mondta az időjárásjelentésben hogy jövő szerdáig jó idő várható, reméljük gyermekeink ezt várták és gyorsan kibújnak.
Nálunk semmi különös még, igaz éjszaka úgy gondoltam lehet hogy kórház lesz a vége, de mégsem.Holnap nst- , meglesz a vérvétel és a kenet erdménye remélem minden oké.Majd jelentkezem de a mai nap egy kicsit hosszú volt.

Tünde
btunde

Dinuci!Hatalmas gratula,gyere gyorsan a beszámolóval majd!

Holnap megyek ctg-re én is,meg doki bácsi.Majd jövök,addig is puszi!

Szilvi

sissy01

Dinuci, óriási gratuláció!!!!! És tényleg gyorsak voltatok! Majd, ha már otthon vagy, írj, hogy hogy is történt a dolog. Meg persze képet is kérünk.

Gira, én részben hiszek ebben az "elengedés" dologban, másrészt viszont, az ember a vége felé sokszor már annyira szeretné, ha megszületne a baba, aztán látod, mégsem jön (persze lehet szó tudat alatti félelmekről is, nem tudom). Mindenesetre az nem árhat, ha az ember megpróbál beszélni a gyereke fejével.

Olyan fura, mert én meg irigyellek titeket néha a vizsgálatok miatt. Na jó, a matatás nem hiányzik, de én a ctg-t úgy szerettem. Szinte hiányzik :) olyan jó volt hallgatni azt a hangot. De mivel itt csak túlhordásnál csinálnak, remélem, nem kerül rá sor.

Iceberg, jelentkezz azért, ha tudsz.
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Dinuci! VÉGRE! Annyira örülök nektek, komolyan mondom szerintem mindenki a leginkább Vivit várta már! Ahhoz képest, hogy így ráhúztál nem lett túl nagy baba szerencsére :-)
Várjuk a képeket, sok tejcsit, a kisfiadnak meg boldog születésnapot kívánok.

Én 11-re megyek ctg-re, meg dokihoz. Majd megírom mi volt.

Többi anyuci, mikor láthatunk már sztárfotókat?!?!?!?!?
Vendég

SZIASZTOK :)
Végre tudok jönni!!!!!!!!!!!Már hiányzott!!!
Először is!
GRATULÁLOK A SOK BABÁHOZ NAGYON GYÖNYÖRŰEK!!!
Olyan jó látni őket és megható!!

Jól esik,hogy kerestetek dinuci,mók,etus79,kri07...ceyla!!!!!!!! :) :)

Én még egyben vagyok :roll: ,de azt mondta a doki jöhet bármikor megint nyíltam!!Már izgulok,de ez az izgalom jó érzéssel tölt el nem félelemmel!!Nagyon várjuk már Balázst!Máté minden nap mondja ,hogy mikor jön már,úgy várja már :) :)
Jövő héten magzat vizet akar nézni a doki!erről semmit sem tudok !nem fáj vagy nem lesz baj???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára iceberg 2010.10.07 13:29-kor.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Iceberg: Ha ki van nyilva a méhszáj, akkor szerintem nem lesz gáz. Nekem zárt, szal fájdalmas. Gondolom segíteni akar a doki, hogy hamar beinduljon a dolog.
Úgy néz ki, ez a gyerek, inkább elviseli a reggeli kínlódást, csak ne kelljen még kijönnie. A ctg vizsgálat sem volt túl jó, mert nem tudtuk felkelteni, kaptam cukrot,megrázogatták a hasam, megrezegtették, etem reggelit, de semmi, csuklani kezdett :) . Milyen lusti ez a kishapsi. Mikor jöttünk haza, szokásához híven, el is kezdett mocorogni :D
gira06

gira06: :) ez jó,de kis rafi!!megviccelt benneteket! :)
én múlt héten nem ehettem mert vért is vettek,de amikor éhes vagyok megfigyeltem Balázs is éhes és mocorog akkor is!Máténál nem emlékszem ilyenre,de arra igen,hogy lusti volt!
Furcsa nekem ez a magzat víz vétel kissé olyan megborzongok tőle!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Iceberg!
Nagyon örülök hogy előkerültél!!!!

Sissy!
CTG????

Rólunk:
Mi legközelebb hétfő megyünk, de két-három napja le akar szakadni az alfelem...
:? :? :?
Ma takarítottam a lakást vagy 3 órát aztán meg főztem, most hulla vagyok, minden mozdulat fáj.
Nagyon várom a következő babát, szerintem fiú jön... :P :P :P

Kép
mók

Sziasztok!

Iceberg, örülök, hogy jöttél. Miért nem tudtál jönni? (remélem, nem volt gond)

Mók, azért csak óvatosan. Én most már csak részletekben takarítok. Egyik nap porszívózás, másik nap portörlés, harmadik nap füri, stb.

Most Andris is kicsit belassult, de azért egylőre még nem ejt kétségbe, időről-időre azért mocorog kicsit anya kedvéért.

Remélem a babások majd hamarosan jönnek mesélni, meg hozzák a képeket is.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziaszotok,

Dinuci, gratulálok Vivien babához. Végre előbújt! Minden jót Nektek és sok tejcsit.

Most akartam ledőlni, de a pici ébred. Mire visszaalszik a nagy fog kelni. :oops: :oops: Na akkor majd éjszaka alszom amennyit tudok.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép Csajaim

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

etus:géppel volt problémánk nem velem hála istennek!!
én is főzök ,takarítok ,de a mosogatás nehezebben megy mert ott hajolni kellene és kényelmetlen nagyon!a porszívózásban a kisfiam segít,fel hozza nekem a porszívót meg le is és a saját szobáját felporszívózza ez pedig nekem nagy segítség!!!a párom ő mindig azt mondja pihenjek,mert most már oda ragaszt az ágyhoz meg "majd" megcsinálja!na az a majd az tényleg majd :lol: én meg nem bírom elviselni a port!ilyenkor mikor szép tisztaság van és minden kész,még főzve is van a fiúknak távollétre akkor arra gondolok most kellene menni szülni! :D
viszont most egyedül vagyok Mátéval és nem is tudom mi lenne vele ,ha most kellene menni!!!!! :? nem vihetem magammal! :?

mók:kíváncsi vagyok ki megy hamarább te vagy én! :wink: :D
amúgy én is úgy érzem leszakad a derekam és Balázsnak is szük már szerintem a hely! :roll: úgy érzed fiú jön!? :D na majd meglátjuk! :)

kri07.Nagyon cuki a kisbabád!!!!!!!!olyan mintha a tesókáját nézné nagyon édi!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri, nagyon szépek a lányok! Én is úgy várom már, hogy JUli végre megfoghassa Andrist.
Éjszakáitok milyenek? A napközbeni pihenésről, én már előre lemondtam (barátnőim tapasztalata alapján). Azt mondják, hogy ha majd a kisebb olyan egy éves lesz, és már együtt alszanak. Hát remélem JUli még fog akkor aludni. Én mindenesetre mindent el fogok követni.

Ja-ja, a férjem nekem is mondja, hogy majd megcsinálja. Na de mikor? ESte 7 után, vagy hétvégén, amikor meg kicsit pihenhetnénk, meg együtt lehetnénk? Szóval én is inkább megcsinálom hétközben.
Na megyek is, mert még van dolgom :(
Edit

Kép
Kép
etus79

Hülyéskedik a vérnyomásom!! :cry: Hívtam a dokimat és szednem kell gyógyszert,mert 150/91 volt a vérnyomim!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Megjöttem dokitól, hát nem vagyok feldobva. Szerinte még jó darabig nem fogok szülni (kivéve, ha a magzatvíz el nem folyik). Fájásom nuku. Megvizsgált ma, tök zárt vagyok, a hasam fenn van. Vasárnapra vagyok ugye kiírva, mondta hogy hétfőn menjek ctg-re meg uh-ra megint. Lesz magzatvíznézegetés, hát ma láttam a "célszerszámot" nem mondom, hogy nem szartam be tőle!
Azt mondta, hogy max 1 hét túlhordást enged, aztán indítunk....

Na ezek a hírek rólam, pedig már reméltem, hogy hétvégén babázhatok brühühü.
Vendég

júúj "célszerszámok" nem hangzik valami túl jól!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Etus
A tudatalattid nagyon sok dolgot befolyásol!
És nem csak a gyerekeddel, hanem a te szervezeteddel is meg kell beszélni a dolgokat... Nem a gyereken, hanem nagyrészt a te testeden múlik a szülés megindulása...

Kri
Gyönyörűek a csajaid :lol: :lol: :lol: :lol:

Kitartást mindenkinek!
Vendég

Kép
Szupermenes beállás...

Kép
Még a cumi is kiesett...

Kép
Álommanó erősebb volt....
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák :)

Ma voltam nst-n,meg dokinál is. Amikor a szülésznő meglátta a fájás görbét rám nézett hogy jól vagyok-e,mert ezt mindenképp látnia kell a dokimnak. Pedig csak a szokásos keményedést éreztem semmi mást. Doki megvizsgált.....változatlan c3110. A vérnyomásom viszont 140/70 volt ezért fél óra múlva újra mérték ekkor már csak 120/90 lett ezért nem fogtak benn. Ha a helyzet nem változik akkor egy hét múlva ismét megyek.
Megkérdeztem az EDA-t. Itt Egerszegen nincs és nem is javasolják :(
Sőt állitólag Veszprémben olyan fonallal varrnak, ami felszívódik és nem kell még a varratszedéssel sem macerálni a kismamákat. Hát tényleg nagy különbségek vannak a kórházak között ezen téren is.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Kri!
Gyönyörűek a lányaid!!!! :D :D :D

Ma mindenki megtalált, hátha van már valami..... remélem ez égi jel és lassan tényleg ki akar bújni Lillánk!!!!! :lol: :lol: :lol:

Lina84!
Én abban hiszek hogy a méhszáj akár pár óra alatt is kinyílik.
Tehát még szerintem lehet hétvégére baba!!!!
nekem mondjuk még van 11 napom, de nálunk is zárt a helyzet durván,pocak meg fenn....
Hétfő vizsgál a doki, majd meglátjuk.

Kata1002!
Noel gyönyörű, de ha nincsenek ezek a mozdulatok, akkor is tudjuk hogy egy superman!!! :lol:

Andinet!
Állítólag a sote-n se jut el sok mindenki az eda-ig.... :?
Meg meggyőződésük hogy elég ha meleg vízzel zuhanyozgatnak a vajúdók. Na majd én megcáfolom.... :oops: :oops: :oops:

Kép
mók

Lina
Fájás bármelyik pillanatban beindulhat... és tágulhat a méhszáj!!!!
Akár már éjszaka is szülhetsz :wink:

Mók :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Akármilyen feszített is az élettempód, biztosan van néhány perced, amikor a babád felé tudsz fordulni. Ha nincs, keresd meg! :-)
Hiszen ő már itt van veled, és néhány hónap múlva még több idődet és odafigyelésedet fogja igényelni. Ne gondold, hogy "ó, majd foglalkozom vele akkor, amikor a sírásával úgyis kiköveteli magának...!"
Az egész kapcsolatanalitikus mozgalom arra a feltevésre épül, hogy a baba és a mama közti kapcsolat már a méhben építhető. Raffai Jenő szerint a születés előtt a babára szánt idő befektetés, és mint ilyen, meg is térül.
1. Találd meg azt a napi rutint, amibe beillesztheted a babával való együttlétedet. Van, akinek ez a reggeli ébredés utáni pár perc, de talán a már megszületett testvér "Anyát" kiált, így marad az este...
2. Ha rá tudsz figyelni, lélegezz tudatosan a hasadba, tudván, hogy ezzel most plusz energiát adsz neki. 3 lélegzetvétel is több, mint a semmi, ha csak ennyire van időd vagy koncentrációs lehetőséged!
3. Napközben is, bármikor, amikor megérzed a mocorgását, tedd a hasadra a kezed. Ha mással foglalkozol is éppen, ebből tudni fogja, hogy érzékelted a jelenlétét és elismered a létezését. A nem-tudomásul-vétel nagy fájdalommal jár, életkortól függetlenül (ugye).
4. Készítsd fel őt is az őt érintő beavatkozásokra, vagy minden olyan élményre, ami nagy hatást fog rád gyakorolni. Hogy ez mit jelent? Mondd el neki! Csak morzsold el - akár magadban - hogy kislányom/kisfiam, most egy doktorbácsi fogja anyát megvizsgálni, de ne aggódj, nem lesz semmi baj... Ez különösen fontos a számodra kellemetlen események esetén, nehogy magára vegye!

(http://babamamakapcsolat.blogspot.com/)
Vendég

Sziasztok!

Hoztam nektek Kovács Gergely első sztár képeit:

Szülőszobán:
Kép

Kaja után:
Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Gyönyörű!!!!

Andinet
Örülj neki, hogy nem felszívódó fonalat használnak!
Nem akkora macera a varratszedés. Pár nap után kiszedik a varratot, és lényegében 2 hét után semmit nem is érzel...
Felszívódó varrat: több hónap kell a teljes felszívódáshoz. Addig ott van... :cry:
Vendég

Mares, nagyon szép kisfiú! Nekem még mindig olyan hihetetlen, hogy ezek a gyönyörű kis babák voltak a pocakotokban, és hogy nekem is nemsokára lesz egy... Egyszerűen felfoghatatlan :)

Kri, nagyon helyesek együtt a testvérek!

Nálam sincsenek még jelek, holnap megyek CTG-re, de a dokimat nem fogom látni, konferencián lesz. Tegnap és ma itt olyan szép idő volt, egész sokat sétáltam, tegnap még bementem az irodába is, utána pedig két kisbabás barátnőmmel játszótereztem. Remélem kitart még a jó idő :)
Szégyellem magam, hogy én nem takarítok ilyen lelkesen, mint ti :oops: A porszívónk elromlott, mindig erre fogom, de persze ettől még rendet rakhatnék.

Edit, én is el tudom képzelni, hogy sokáig bent marad a babánk, mert még mindig erős bennem a félelem a szüléstől, és nem is bánom ezeket az utolsó napokat itthon. Mostanáig dolgoztam, jól esik kicsit lustálkodni.l De lehet, hogy jövő hétre bennem is tombol már a vágy, hogy kézbe foghassam

Megyek kicsit háziasszonykodni, de még benézek, hátha lesz valami izgalmas hír :)

lynnn

Sziasztok!

Csajok,az össze Babánk gyönyörű!!!!!

Mi ma voltunk ctg-n,jó lett szerencsére.Doki bácsi azt mondta,hogy jövő héten már lesz baba.Nincs még nyitva a méhszáj,de nagyon puha,és,ha megpiszkálta volna,azt mondta,nyílna.Aztán délután volt egy nagyon picike barnásom,mint,amikor régen meg akart jönni.De ennyi,lehetett attól is,hogy ma megvizsgált.Meglátjuk,lesz-e még,vagy mi lesz.Ha addig semmi,jövő szerdán megyek megint.Hát,ez van velünk. :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Csajok a babák gyönyörűek, olyan szép látni mikor egy kistestvér ilyen büszkén tartja a babát!!További jó egészséget nektek!

EDit, Etus: A férj dologgal én is így vagyok ha rá várnék mindig akkor szerintem engem őrítene meg a dolog, most is zavar ahogy az udvar kinéz de tudom hogy csak azután lesz megcsinálva több minden ha már megszülök.Szülés után meg nem lehet elpuhulni hiszen itt a másik gyerek akinek nem lehet azt mondani hogy most fekszik anya mert itt a tesó és fáradt vagyok, tehát szülés után újult erővel folytatjuk tovább az életünk.

Én is voltam Nst-n , a dokim engem nem vizsgált , de ismét mondta hogy mint a múlt héten említette előbb jön lehet már a hétvégén, de holnap és nolnapután konferencián van Bécsben, este 11-kor már itthon lesz tehát napközben feküdjek nehogy meginduljon a szülés és szombat estétől szabad a pálya.Remélem így lesz vasárnapban én is kiegyeznék, nekem vhogy tetszik ez a dátum 2010.10.10 nem???

Lina: A kinyílás semmit nem jelent, akár első szülésnél is néhány óra alatt kinyílhatsz, ez a szervezetedtől függ, tehát fel a fejjel lehetsz te még a hétvéggén anyuka!!

Csajok azt mondjátok fiú lesz a következő?!
A kórházban találkoztam egy csajszival mondta hogy hétfőre volt kiírva, kisfiút vár de még mijndig semmi, az ismerősei körében az elmúlt fél mévben 5 kismama volt mindenki fiút várt és mindenki túllépte a 40. hetet a szüléssel, tehát vmi biztos van a levegőben!!!

Tünde
btunde

Mares!

Gergő nagyon szép baba, és szerintem már most hasonlít rád... :D
Szüléstörténet??

Sissy!
Barnázás abszolút lehet vizsgálat miatt is. De ha szeretnéd hogy kibújjon akkor drukkolok!!!!! :lol:

Tünde!
De nézd meg a mi topikunkat, itt a fiúk jöttek hamarabb!!!! :wink:

Gira?????

Kép
mók

Sziasztok!
Még én is egyben. Nekem is van barnás váladékom, nem sok, de nekem szerintem azért, mert a méhszáj zárt,és valahogy meg kellett nézni a magzatvíz állagát. Nem tudom, hogy a nyákdugóval taliztam e, de valami pici váladék is jött.
Nem akarom elkiabálni, de a férjem mióta betöltöttem a 40 hetet, nem mozdul mellőlem,visz-hoz a kórházból. Szabin van, mert ha bármikor rám jönne a szülés szeretne mellettem lenni. Na ja a takarítás, majd szólok neki, hogy jó lenne, takarítani. Van, hogy magától neki áll. Most sütött nekünk palacsintát:D , de majd csak holnap eszem belőle, mert esténként ég a gyomrom az édességtől is.
Jaj nagyon szépek ezek a gyerkőcök:) Remélem, most már mi is nem sokára készíthetünk ilyen szép képeket babócáinkról:)
gira06

Sziasztok!

Mares, nagyon szép baba Gergő! Ha lesz időd és energiád, írj, hogy hogy vagytok, milyen volt a szülés, hogy indult.

Iceberg, sajnálom a vérnyomást :(

Lina, ne aggódj, én tök zárt voltam végig Julival, rendes fájásaim sem voltak, csak keményedés, és mégis a kiírt napon született, mert egyszer csak megindulta dolog. Szerintem nem kéne a dokidnak riogatnia, neki is tunia kell, hogy néha hipp-hopp beindulnak a dolgok.

Kata, Noel képek szuperek! És köszi a tanácsokat, szoktam néha beszélgetni Andrissal, de többnyire én azt mondogaton neki, hogy jöjjön amikor akar, nem akarom sürgetni, de ha lehet azért bújjon ki, amikor már neki is meg nekem is nagyon kényelmetlen :)

Van oylan, hogy valahol nem is lehet EDA-t kérni, mert nincs??? Hát ez szerintem nem túl fair.

Nekem felszívódó varratom volt, de nem zavart. Viszont igaz, hogy kb olyan 2 hónap múlva egyszer fürdésnél még kipottyant egy csomó :roll:

Nekem furi, hogy a dokik így mondogatják, hogy ekkor-meg ekkor lesz baba. Nekem jobb így, hogy az enyém nem jósolgat előre. Így az ember nem parázik, és nem is reménykedik hiába.

Az EDA is, otthon általában minden dokinak /kórháznak megvan az álláspontja (jó biztos van kivétel). Itt meg azt mondták (doki és kórházban is), hogy majd meglátjuk, hogy alakul, ha megy a dolog nem kell, de ha nem akkor miért ne. Szóval az ember nem érzi magát hülyén, mert meg akarják győzni valamiről, amiben nem hisz (vagy esetleg rá akarnak erőlteteni valamit).

Velünk minden ok, csak lefárasztott ez az apa nélküli hét. Ma az egyik barátnőm megjegyezte, hogy milyen más ma valahogy az arcom. Mondtam is neki, hogy na ne szórakozzon, ma még nem aktuális, mert csak éjjel ér haza a férjem. Andris szerncsére mocorog elég rendesen, de UH-ra csak jövő pénteken megyünk (hú, de messze van az még).

Jó éjt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: