A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

sziasztok! :)

cherryke:úgy látom ma jobb a hangulatod!valahogy le jön az írásból!ugye jól látom!? :wink: kata azt írta mikor én kérdeztem az EDA-ról,hogy nem fáj!!

dinuci:látom megint pörögsz :D mikor lesz Attikának a szülinapja?gondolom tudja,hogy szülinapja lesz és biztos várja nagyon az ajándékot!! :D szoktál csináltatni neki marcipán figurás tortát?míg ekkora volt Máté mint Attika felénk volt egy jó kis cukrászda ahol vállaltak ilyen tortát!volt neki forma1-es ,spongyabob,saját autónk formája :lol: meg nem is tudom még milyen!jaa meg mindig vettem rá tüzijátékot.
szerintem nyúlnak a szalagok,készül a szervezeted a szülésre!azt mondja a dokim,hogy terhesen olyan szalagok,izmok is mozgásban vannak amik egyébként nem szoktak lenni!

mares: :D nem baj,hogy palacsintáról írtál :wink: ,de lehet szombaton vagy vasárnap megkérem a páromat,hogy süssön párat! :roll: ,meg valami tartalmas levest csináljunk!jaj én úgy szeretek függönyt mosni utána olyan jó friss illat van a szobába,mert én vizesen rakom fel mindig.kellemetlen ez a doki dolog!!!mert ha meg vagy elégedve vele és bízol benne akkor nehéz átállni másik dokira!nincs olyan aki szimpi lenne??
bár csak nálunk utazna el a doki,de komolyan!!és választhatnék mást!!

lynn:ma voltam NST-n pont a fosi géphez lettem ültetve!rossz a hangszórója!!na meg a csatlakozása is!de ott mellette a falra ki volt rakva egy papír amire rá volt írva,hogy mit kell bevinni a babának!!1cs pelenka,1cs popsitörlő,3-4 textil pelus,popsi krém( sudockrém vagy neogranormon)jaa és 2 cumisüveg!! :shock: ,ezt mondjuk nem értem miért!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kicsit jobb, igen. de csak, mert kezdem megemészteni a dolgot.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kri!
Most már értem amit írtál, én is értetlen vagyok néha, bocsi. :)

Dinuci!
Hajrá ajándékvásárlás!!!!!
Ma rakott kelt főztem. Apa kedvence....

Iceberg!
Én is kifogtam a legszarabb ctg gépet a sote-n. Időnként össze, vissza pittyegett, én meg azt hittem baj van, de az asszisztens mondta, csak szar a gép. Na köszi.... :?

Mares!
Gergő szobájával hogy álltok?????

Rólunk:
Belenyugodtam babó méreteibe, nem mintha tudnék tenni bármit. Hát nagy babánk lesz, és ennyi. Bár tegnap kibőgtem magam apának hogy nekünk nem bébink lesz hanem rögtön bölcsisünk....
De jól tűrte a hisztimet.
:oops:
Állandó nyomást érzek a szeméremcsontomnál, és enyhe mensis fájdalmak egyfolytában. Mondjuk az jutott eszembe hogy megint növekszik. :shock:

Kata1002!
Mióta beszéltem az anesztes dokival, azóta megnyugodtam a szüléssel kapcsolatban. Ennyi a jó hír. :D

Kép
mók

mók:én is azt hittem,hogy baj van,mert nem mutatta a szívverést 3x és hang sem volt!nekünk is utána mondta az aszisztens,h mi a tényállás! :? de viszont élénk volt Balázs nagyon :lol: :lol: lehet jót tett neki a csokis croassan :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares: a 36hetes uh-n voltam tegnap:))
Kicsit kesve kaptam idopontot.
Az nst-n nem mondanak semmit csak hogy rendben a szivhnag es kesz, bar ezt se mondjak csak alafickantja a doki, csak remelni tudom ra is nez....
HAt attol hogy erett a lepeny nem egyertelmu ki is jon, de annyit jelent, mar tul sok pozitivat nem tud nyujtani....

Mok: lehet kibujik mar es nem no tovabb! Amugy en lattam mar jo sok "nagy" babat, es oszinten valahogy sokkal "konnyebb" oket megfogni, oltoztetni..pont mert nem erzed azt hogy mindjart ossze torik:)

Nah a vacak nst gep az itt is adott, kb tobbszor nem fog jelt mint fog, de en mar meg se ijedek ha egyszer csak semmit nem hallok:)

Annyira szep ez az ido...es ha belegondolok hogy mire Flora kinn lesz es mehetnenk setalni mar ujra hideg, esoso borus lesz:(((

Cherryke: eda: szerintem csak a latvany felelmetes, amikor nekem mondtak kerek e en i csak erre tudtam gondolni, Isten ments hogy a gerincemnel matassanak, de mikor beadtak ici pici nyomast lehet erezni, meg ahogy aramlik le a cucc, kis hidegseg, es ennyi, illetve nekem utana par hetig a tu helye fajt, de az a kezembe tett kanulnel is, szoval lehet ez nem vele jaroja.
En meg mindig inkabb azt valasztom mint az altatast( altatas utan annyi a "szabaly" amire ugyelni kell hogy ne legyel rosszul)

KépKép
tavasziszel

tavasziszél:én is pont erre gondoltam!!biztos akkor már esős hűvös idő lesz!most nagyon szép nekem olyan "tavaszias" :wink: az idő és legalább,ha mossuk a baba rucikat szárad is szépen!
engem nagyon idegesített,hogy nem száradnak a ruhák,egy adagot újra kellett mosnom,mert némelyik büdi lett!4 napja akkor még nem száradt meg,csak pangott! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Eltűntem, bocs, de megvagyunk, meg egyben is, csak vendégünk volt, és sokat jöttünk-mentünk.

Cherryke, hát nagyon sajnálom, hogy így alakult. Neked aztán kijutott az aggódásból rendesen. De ne izgulj, mert a 2 kiló feletti babákat már sokszor inkubátorba sem teszik, mert már érettek. Az én környezetemben is sok a korababa (van aki 32., 34, és 35. hétre szült), és mind tökéletes :) Az EDA-tól meg ne tarts szerintem. Egyrészt nem fáj, másrészt olyan jó, hogy ma már a császárokat sem mind altatásban csinálják (csak ha hirtelen kell) és így te is részese lehetsz majd Hunor születésének. Kockázat pedig a mai módszerek mellett nincs is. Ha nálunk most is elhúzódnak a dolgok, én fogok kérni, pedig Julinál még én is tartottam tőle.

Mók, a nagy babák azt mondják nyugisabbak, és nem feltétlenül a kilótól nehezebb megszülni egy babát. A fejecske mérete többet nyom a latba. És (ezt már írtam) nekem 4 kiló fölötti babát jósoltak, aztán 3220 lett :)

Kicsit irigylem az NST-ket. Itt ugye nincs, csak túlhordásnál. Pedig én szerettem járni. Olyan jó volt hallgatni azt a zubogást, dobogást. Meg megnyugtató is volt :)

Szerencsére Andris mostanában nem hagy kétségek között szenvedni :) Irtó élénk lett az utóbbi időben, folyton fészkeődik. Gondolom, kezd neki kicsi lenni a hely.

Betegség fronton nálunk még mindig nem valami fényes a helyzet. Most pár napja úgy tűnt hogy végre kilábalt JUli a betegségből (semmi köhögés, orrfújás kb 3 napig), erre tegnap estére belázasodott. Éjjel is keltem hozzá, és 39,1 volt a láza. DE most meg nincs más tünet. Ma csak hőemelkedése van, de már szépen kúszik felfelé :( Kíváncsi vagyok, hogy fog kelni. Pedig még kb jókedvű is. Gondolom, valami vírus. De hogy miért kell épp most mindent összeszedni szegénynek. Hát holnapig várok, ha holnap is lázasodik, akkor most már megyünk dokihoz.

Én csak jövő hét pénteken megyek UH-ra, de addigra már én is majdnem betöltöm a 37. hetet, pedig asszem én vagyok az egyik sereghajtó :)
Szép napot mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Nah megjöttem sok sikerrel nem jártam igy a neten kellett rendelnem vasutpályát, már csak azt remélem tartozik hozzá mozdony is :roll: Mindegy lényeg hogy megjön a szülinapra, mégha én nem is leszek már itt.

Iceberg:Énis most ilyen tortára gondolta :-D Csak sztem ő mozdony alakunak örülne aminek elég borsos ára van.6-7 körül. De lehet most kivételt teszek és rendelek olyant mert igyis féltékeny lesz a kistesora, érezze hogy picit monden az ő vágyai szerint alakul nem? Vagy tul elfogult lennék?

Tavasziszél: igaz azért az hogy egy nagyobb babát már könnyebben öltöztesz meg ilyenek, de szerintem azzal is ugy bánik az ember mint a himes tojással... De csak az elején.

Mók:rakott kelt még nem ettem de biztosan nagyon fini, legalábbis jol hangzik :-) Ne aggodj a méretek miatt!!! Nem biztos hogy az épp akkora lesz mint aminek mérik. A csont fájhat azért is ez igaz, de nem lesz giga méretű babád ne aggodj :wink:

Cherryke: ne félj semmit veled vagyunk ! :-) Tudom könnyű mondani, de nem lesz baj. De azért látom ma is sokat tevékenykedtél picit ugy gondolom lazits, bár ez sem könnyű. Örülj azért hogy tudod mi lesz, mi itt nem tudjuk mi vár még ránk :-(Pikk pakk kintt lesz a babyd!

Kfmares: Aranyos vagy, hogy velem példálózol :-)De ez jo, mert azért van előttetek olyan is aki már hetek ota veszélybe van (mint én) és mégis itt vagyunk.És ez igy van rendjén. Nincsen tökéletes terhesség!!!
Nézd mi ugy csinálunk mintha nem volnék babás. Egyszerűen védekezünk és igy elkerüljök a fertőzést is. Én Attikával 41hétre mentem korházba beutalással, és még azelőtt este is.Szabályosan már tanácsolta a doki, de csak olyan finoman.

dinuci01

dinuci:nem igazad van sztem!!most én is azt csinálom,hogy próbálok Máté kedvében járni és neki is veszek ruhákat!!azért jó drága torta :roll: ,felénk 4000ft volt azt hiszem a 20 szeletes!én gondoltam,hogy nem kapsz csak úgy vonatos játékot,mert más is interneten talált!Máté nem volt vonatos,hanem autós meg dínós.utána jött a pókember,stb,de most még mindig a Ben10 a kedvenc! :) imád rajzolni és tud is szépen!!lerajzolja a mese figurákat,kivágja és azzal játszik :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke:keresel még mérleget?ugye jól emlékszel te akarsz venni!?
http://baba-mama.vatera.hu/hasznos_baba ... 76236.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: jaj, neharika, babaszoba elvileg kész, de még kapunk hétvégén egy pelenkázót! :)

Jajdefáj a derekam... kész vagyok!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Cherryke
Ha nem akarsz eda-t, spinált a császárnál, mondhatod a doktornak! Anesztes doktorral beszélj!
Vendég

kismamák

Nagyon várom, hogy ki lesz a következő ANYUKA!!!!!!
Vendég

Sziasztok, ismét!

A párom ma meglepett, hamarabb jött haza, és elmentünk a babakocsiért, meg a bébihordót, és egy-két apróságot.
Képet teszek ha kicsomagoljuk,de hétvégén pattintjuk készre a babaszobát, és akkor tudok majd mutatni.
Már csak tényleg néhány apróság hiányzik, és megvagyunk.
Keresem még Lilla hazajövős szerkóját,de esküszöm nehéz szépet találni, aztán kell még pelus, nekem az a tenna betét, még egy hálóing /de azt már majd kínaiba/,orrszívó, mellszívó,mert kell a kórházba. Meg némi dekoráció.
Hát most már jól állunk, nem vitás.
Függönyök kész vannak, csak Lillus sötétítője várat magára,de az már mindegy, mire megszületik remélem meg lesz.

Mares!
Vártam a választ a szobára. :D
Ügyik vagytok.

Dinuci!
Csak adnak mozdonyt is hozzá.
Nálatok lehet egyszerre lesz a két gyermek születésnapja?????

Iceberg!
Legközelebb remélem jó gépre kerülünk, mert azért nem lehet hogy mindíg csak a sz.r jusson. :?

Kép
mók

Mók: igen , alakul, még holnap kimosom a függönyt, mert ma leszakad a derekam úgy fáj... de majd az is meglesz és ti is alakultok!!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Látom, mindenki jól halad a készülődéssel :) hajrá-hajrá :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ma voltunk az első ctg-n.Minden ok,Lili nagyon aktív volt,pedig nem is reggeliztem,mert azt hittem,vért is vesznek,de ráadásul azt nem is éhgyomorra kell,és mivel ma levették a streptot,jövő csütin veszik a vért,és akkor lesz uh,meg doki látogatás.Méhszáj tök zárva,feje lent,minden ok szerencsére.Csak a lábam vizesedik sajna,de soha nagyobb bajt!

Mares:isteni volt a torta!Sajnos eléggé kívánom az édességet,pedig ennyire nem voltam édes-szájú.Vasárnap is sütök,mert Anyuék jönnek köszönteni az Uramat,tegnap meg még muffint is sütöttem :oops:

Egyébként megünnepeltük a 4 éves eljegyzést,meg a szülinapot,a kupi közepén,mert még dolgoznak a héten...Csináltam gordon blue-t (csirkemellből),krumpli pürét,meg paradicsom-salit,gyümi tortával.Fini lett minden.

Dinuci:azért tart a burkolás,meg a hát befejezése ennyi ideig,mert esett az eső,és kb 1 hétig állt a meló,aztán 1 napot jöttek,és megint álltunk.De köszi a felajánlást... :)

Remélem,jövő csüt-re kész lesz minden,takarítással együtt,és végre várhatjuk a Babót!

Mók:látod,mi is haladunk,pedig egy hónapja még sehol nem álltunk....Lemaradtam,mekkora a Baba most,hogy aggódsz?(bocsi)

Kata:mesélj,hogy telnek a napjaitok?Noel alszik azért?Hasfájás?Tejjel mi a helyzet?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok,

Dinuci,
nálunk nem pontoznak nst-n.

Edit,
jobbulást Julinak.

Ma voltam a háziorvosnál a táppénzes papíromért, erre nem volt rendelés, így holnap kell mennem. Remélem a helyettesítő doki is normális lesz.

Amint látom már mindenki a finishre készül.

Én is ezt csinálom Brigivel. Bár igyekszem apróságokat venni neki. Mondjuk vettünk egy csúszdát a névnapjára. :oops: :oops: Meg vettem egy édes bébihordozót 2000 Ft-ért, azt hozza majd neki a kistesó.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sissy!
Nem írom le újra a BPD meg társait, egy a lényeg megnéztem egy táblázatban és úgy 3000-3100 gramm, és 50 centi.
De kezdek túl lenni a kezdeti sokkon.
Örülök hogy nálatok minden ok.

Kép
mók

Sziasztok!

Ma egy megyek nst-re kiváncsi vagyok mit mondanak, ugyanis ma reggel elutazott a dokim és vasárnap este jön csak haza, erre éjszaka fél 2-kor olyan görcs elkappott hogy szó szerint kiugrottam az ágyból és csak azt monmdogattam ne kislányom a héten még nem jöhetsz ki!!!

Képzeljétek el mi történt velünk tegnap, hát ez Mo.!!!
Az apaságit mentünk csináltatni és tökre úgy jártunk mint a fiamnál, a gyámügy legbunkóbb dolgozóját fogtam ki, csak azt nem mondtam a végén hogy így legyen nyugodt az ember ha lenne vele vmi akkor ez az ország hogy íntézi a dolgokat!!Ugye mint tudjátok a párom nem magyar de megvan a tartózkodásija itt a kerületben, nekem az áll. vidéken van mert Bp.-en albiba való bejlentkezés lehetetlen.Tehát Kb. 2 hónapja tel.-on megkérdeztem mindent mi kell, megtudom-e itt csináltatnivagy csak otthon kell-e tolmács stb.Azt mondták ha itt él és érti a magyart nincs rá szükség.Erre tegnap minden papírral odamegyünk. A nő azzal kezdte m,aga nem lakik a kerületben, hol fog szülni?: Mondtam a Bajcsyban, erre ő az se a kerület, én mondom itt a 19. nincs kórház. Oké láttuk ez nem akarja megcsinálni.Utána a páromnak feltett olyan szakszavas összetett mondatott amit szerintem találnék olyan magyart aki szintén nem értené, erre közölte maga nem ért magyarul ide tolmács kell.Majd nézi az orvosi papírokat ahol a doki javított vmit, erre ez sem jó mert nem olvasható. én erre ezt nem én írtam nem tehetek róla ha a doki így ír.Tehát a végén képzeljétek nem csinálta meg menjünk vissza tolmáccsal, mondtam ne haragudjon de akkor 2 hónapja miért mondták mi kell és itt meg lehet csinálni, 3 hónapjas nem voltam otthon ahossú út miatt, a hétvégén 20 éves osztálytalálkozóm lennne, plusz falubúcsu, azt lemondt6am hogy ne onnan kelljen rohannom, ha elindulna a szülés erre most egy szar papír és egy bunkó dolgozó miatt utazgathatok haza!!!
Hát gondoljátok milyen ideg voltam !!!Bocsi hosszú lettem de úgy gondoltam le kell írnom, bocsa ha vkit untattam.

Tünde
btunde

Mók
Mellszívót nem tudsz valakitől kérni? Muszáj megvenni?
nekem nagyon szerencsém volt, hogy egy barátnőmtől tudtam kölcsönkapni... most tépném a hajamat, hogy ha megvettem volna... :oops:
Drukkolok azért, hogy neked legyen rá szükséged!

Tünde
Bürokrácia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mi ott tartunk, hogy MUSZÁJ lesz elutaznunk a pár napos gyerekünkkel sok száz km-re, hogy normálisan rendben legyenek a papírjai. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Istvánba mellszívót nem engednek, de szerintem nem is lesz rá szükségem. Vagy én nem tudom, hogyha ennyivel korábban császárral jön, egyáltalán lesz-e tejem...

A mérleget is ezért nem erőltetem... Láttam valaki felrakott egy jó árban lévőt, köszönöm.
Ha nem lesz tejem, bnőmet megkérem, legalább napi 2 etetésnyit fejjen már nekem cumisüvegbe. Úgyis annyi teje van, hogy a 3 éves lánya is napi fél litert megiszik belóle :D

Jut eszembe... ki kell fúzni a cumikat és az üveget. Orrszívót szerintem majd a neomagnolba beáztatom. Vettem azt is... jó húzós az ára. 10 db majdnem 900 Ft.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok,jó reggelt :)

cherryke:én voltam,szívesen!! :) az anya tej állaga változik ahogyan a baba nő!korának megfelelően,ezért nem hiszem ,hogy jó lenne a barátnőd teje egy csecsemőnek!!

kata:hogy vagytok?hogy telik az éjszakátok?hasfájás??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Btünde!
Ez genyaság, nekem azt mondták bárhol el lehet intézni az apaságit, és nem lakóhely függő. Én spec Érdre vagyok bejelentve, párom a XVII-be, és a XVIII-ba csináltattuk. Nagyon kedvesek voltak, egy percre se kötöttek belénk.
Én esküszöm, a helyedben kihívtam volna a főnökét. :evil:

Kata1002, Cherryke!
Mellszívót mindenképp vinnem kell, mert a szülésznő monta a kórházba kérik hogy legyen. :shock:
Nekem inkább az a bajom hogy például a nővérem nem fej, annyi tej van hogy baba eszik, rendesen,de fejni nem kell, és az előző gyereknél se kellett neki.
Max origi újan tovább fogom adni...... :?

Kép
mók

Iceberg!

Biztos változik a tej összetétele, de akkor miért lehet anyatejet venni csillagászati összegekért??????
Szerinte meg jó hogy kap anyatejet, az amúgy ki fog derülni hamar hogy bírja-e a baba. De tuti egészségesebb mint a tápszer. Az se rossz egy percig se, de az anyatej, az anyatej.
Főleg ha korábban születik egy baba..

Kép
mók

mók:ez jó kérdés,hogy miért ilyen drága!!!!!
nem tudom mennyi idős lehet cherryke barátnőjének a babája,de sztem erősebb lehet valamivel a teje és nem bizti,hogy bírni fogja a pocija!én Máténál próbáltam 2x azt hiszem egy ismerősöm tejét,nem dohányzott igényes és a kajára is oda figyelt még is sírósabb volt tőle Máté és inkább maradtunk a tápszernél!igaz a 3. vált be,de nem volt semmi baj.komoly választ úgy is gyerek orvos tud adni cherrykének erre,hogy lehet e!
hallottam olyat is,hogy amit leadnak az anyukák tejet ,összekeverik,de lehet,hogy csak duma volt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jóreggelt!

Én ma ismét szarul....

Derékfájás talán reggel még nem volt ilyen, most ismét sugárzik, szivem kalimpál... és hozzá kis hányinger... leszakad a derekam!!! :( de függöny mindjárt kész fel kell tennem, utána meg vérvétel+ Nst.... nálatok vm hasonló tünet??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

http://www.forbaby.hu/index.php?show_price=yes

itt van sok jó dolog nézzetek szét :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

mares:mikor feszül-görcsöl a hasam olyankor én is azt érzem,hogy gyorsabban ver a szívem!többet kellene pihenned,hidd el utána ha van dolgod könnyebben megy majd!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: éppen ültem, nővéremmel telóztam, meg itt a gép előtt.. na megyek fürcsizni, aztán vérvétel, kocsiba meg ott ülni talán jobb lesz

pusssssssz

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hali!

Nekünk nem kell bevinni mellszívót a kórházba,sőt,a védő néni is azt mondta,majd akkor vegyük meg,ha szükség van rá.Szóval azzal várunk.Most nekem légzés figyelőt kéne találnom nem túl drágán...

Szilvi

sissy01

Jó reggelt!

Mizu? Hogy aludtatok?Este már nem jöttem vissza, aput már megműtötték akkor, levették a lábát :-( De jó hír hogy nagyon jol viseli és egész jo kedve van :-D Ugyhogy mostmár elszállt minden aggodalmam effelől, télleg csak a babámra fogok koncentrálni :-) És ő is nagyon várja már hogy kinnt legyen a 6.unoka :-D :-D
Ti mit csináltok ma? Megy valaki valamerre?
Én már tul vagyok a zöldségesen,husbolton mert korán szeretnék főzni és Atti is most ért csak rá elvinni. Megy egy adag mosás, konyhát már kitakarítottam ( marha egy világ van reggelre ).
Mit főztök?

Iceberg:én nem tudom keverik e avagy sem a tejet, de én tuti nem adnám a gyerekemnek másét! Nem tudom mért, lehet ez csak az éán hobortom de nem! Ha nincs akkor nem adom másét se :oops:Viszont azis igaz lehet amit mondasz hogy nem jo az a tej ami már ugymond"idősebb" :-)
Hát játékot vonatosat marha nehéz találni :-( Pedig tavaly kapott és nem találok olyant de még a honlapjukon sem... De rendeltem egy hasonlot itt megnézheted ha érdekel:http://www.regiojatek.hu/termek-29214-vonatpalya_hangu_zenevel_fy.html

Kfmares: hát ezek a görcseid remélem semmi olyat nem jelentenek még ... :roll: figyelj oda magadra nagyon, é szerintem picikét pihenj el. Sajnálom hogy rosszul keltél megint :-(Amugy nálam pont anapokban volt hasonlo ha emléxel, a derekam. De azota semmi. Bizzunk benne h elmulik nálad is.

Mók: nem baj az ha nem kell szivot használni. Lehet épp annyi tejed lesz amennyi kell. Nem biztos hogy tejtultengésben leszel :-D

Sissy:akkor értem már mért tartanak ilyen sokáig a burkolómunkák. Hát sajnálom nagyon. Az azért jo hogy rendben az NST-d, de mért nem kérdezted meg előtte hogy lesz e vérvétel :-) Vagy tőlünnk....Mindegy mostmár tudod. Figy, mondtad hogy vizesedsz, neked is belevág a bokádba a zokni??Mert nekem néha már nagyon durva.

Kri:muszáj a nagyobbakat is kicsit elkényeztetni, de csak mértékkel hogy ne az jöjjön le hogy valamiért.....Mert lehet még ezt fogják gondolni. Jajj fene nehéz ez igy :roll: Akkor hogy értékelik ki az Nst-t?

Etus:Julinak jobbulást, reméljük hamara felgyogyul.

Cherryke: Lehet hogy attol hogy előbb jön a baba még lesz tejed. Nekem is csordogál miota. Ez nem mindenkinél van, de több mint valószinű neked is termelnek valamennyit a tejmirigyek.

Kata:mi nincs rendben Noel papirjaival?Látom már várod a kövi topicbabát :-D Hát még én.... :-D

Tünde:nem untattál egyátalán,jo tudni mik vannak.nem semmi ez a hercehurca de azért reméljük megoldodik majd minden hamarosan...Nst-n pedig majd ma kiderül volt e a görcseidnek aköze a babudhoz. Majd gyere ám!

dinuci01

Anyatej: nem szabad a baba koratol eltero ( a pontos hetek szamat nem tudom mennyivel mas) , mas koru csecsemo gyermek altal szopott tejet adni, mert tenyleg mas az osszetetele egy "ket hetes" tejnek, mint egy 2 honapos tejnek.
Errol kerdezzetek meg a vedonot!
De azt lehet csinalni, hogy ha a bartanod fejt le mikor ujjszulott volt az o gyermeke, azt lefagyasztotta es meg nem telt el azota fel ev. Akkor a fagyos tejet atviheti neki es te adagolhatod cumibol, HA elfogadja!
NEkem is adott igy hugom Annanal.
De pl most a masodiknal 2 honappal idosebb az o lanya, szoval frissen fejt tejet nem adhat nekunk, csak fagyosat adhatna, de az meg most nincs, mert leadja.
Ha valakinek egyaltalan nincs teje kervenyezheti hogy kiutaljanak neki tejet, bizonyos idokoznkent, a vedono tud segiteni kiiratni. de hat nagyon sokaknak kene tej es nem sok a leado....

Amugy Cherryke: nincs osszefuggesben a csaszar, koran szules es a tej. A tejelvalasztas a szulessel indul meg( barmelyik heten is szuletik meg a gyermek) valami hormonalis dolog. Es bar mondjak kesobb lovell be a csaszarosoknal, de ez se szentiras.
Akit irtam 26ik hetre szult anyukanak( 45 eves) volt teje mar az elso heten kb, az mas kerdes mikorra lett a baba gyomra akkora hogy kaphatta, de addig is fejt es minden nap vitte a picre, es adogattak belole par cseppet a babanak, es szoptatott majd egy evig.

En meg elvileg term uton szultem 41ik hetre, es tobb mint egy het volt mire belovellt es utana se volt sokaig.
Szoval mindez kiszamithatatlan. Genetika is szerintem, adottsag, meg szerencsere!

Mok: nalunk is irja a korhazi lista vigyunk.
De tiszta hulyeseg vinni.
Ha be is lovell a masodik napon a tej, be tudsz akkor vitetni ha olyan orult fajdalmas feszulos erzes.
En most nem viszek, hatha ez elocsalogatja a tejet:)
Ha meg van is sok, majd sokszor szopik a baba!:)))

De magan velemeny!
A korhaz csak iranyt ad, semmit nem irhat elo, foleg nem aminek anyagi vonzata van!

KépKép
tavasziszel

Dinuci: sajnalom apukadat! De a jokedv, humor, eletszeretet nagyon kell ilyen helyzetben! Tan jo is neki hogy most fog erkezni egy unoka, akire koncentralhat, aki vidamsagot visz az eletebe.

NEkem szornyen rossz ejjelem volt, es igen igen szarul lettem- egeszsegileg:((( KOnkretan nyelni nem birok. Szoval ha most kene szulnom gaz lenne, es csak maszkba foghatnam az en kicsi szuszogomat....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok lányok.
Látom még nincs meg a második babánk, de reméljük hamarosan.
Lenne egy kérdésem azokhoz akiknek magas a vérnyomásuk.
Mit jelent az hogy magas vérnyomás, mennyitöl számit magasnak, ugyértem?
2-3 napja szédülök minden reggel, de eddig is volt ilyen , mert amugy alacsony vérnyomásu vagyok 90/60. De egy pár napja méregetem és nekem magasnak tünik. Ma reggel például 135/80 volt. Nekem ez magas ugy gondolom. Eddig nincs is baj, csak eszembe jutott, hogy van itthon vizelet teszt csik a férjemnek ami fehérjét és glukozt mér. A férjem cukorbeteg és ezért vett a multkor. Na megcsináltam a tesztet és nem a negativ jött ki, hanem hogy fehérje Nyom van a vizeletben.
Pedig hétfön voltam dokinál, ott mindig nézik a vizeletet is , nem volt semmi. MOst mit csináljak szerinetetek?
Gondoltam ez még nem olyan veszélyes, igy várok hétföig, mert akkor kell jelentkezzek a korházban és lesz vizsgálat is. Hát nem tudom mit csináljak, remélem ez nem jelent semmit.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

dinuci:Különben amikor én is próbáltam Máténak az ismim tejét adni a szó szoros értelmében lelkiismeret furdalásom lett!!!Fagyasztott volt amúgy,de nem is tudom,hogy jó e a fagyasztott,mert még is csak a friss a jó na meg a saját.......
most így a terhesség vége felé ugranak be dolgok,de nem minden!
a szomszéd csajszi vett a kisfiának interneten vonatot,most nem ugrik be a mese neve,de azt a vonatot!! :roll: jaaaa tomasz vagy tomas??? :lol: valami ilyen a mese neve!!te bizti tudod!! :wink:
nálunk tejfölös tokány lesz tésztával az ebéd.pár napja nincs most leves,de már nagyon kívánom én leveses vagyok meg a párom is csak Máté nem mindig(sajnos)!

tavasziszél:köszi,hogy megerősítettél :roll: ,akkor csak nem írtam hülyeséget!!nem tudom,hogy miket és hogyan vizsgálják most be a tejet,de van amit ki sem szűrnek belőle!itt van pl a cigi!! :?
nekem ajánlották,hogy vigyek be a kórházba tápszert a cukros víz miatt,nehogy azt adjanak a babának!mitől nehéz a levegő neked meg vagy fázva??

rekus:az én dokim azt mondta 140 az ami magas!de mivel neked alacsony amúgy és gondolom neked a 90 a normális én azt ajánlom hívd fel a dokidat és mond el neki most mennyi és eddig mennyi volt ez a biztos!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szia lányok!

Minden nap olyan izgatottan jövök ide olvasgatni,hátha meg van már a 2. baba is :wink: Nagyon drukkolok mindenkinek.
Mi tegnap voltunk az utolsó laboron és az első NST-n.Izgi volt és vicces is.Nem villogott a kis csajom,már az egyik ápoló odajött és akkorákat tapsolt neki,h mondtam,erre még egy halott is felkelne. :lol: Sőt,utána rázogatta a hasam,de úgy,h szegénynek a pulzusa úgy begyorsult,gondoltam te jó ég,kis csöppöm most rémült halálra. :roll:

De jó volt az eredmény,egy hét múlva ismétlés.

Mi is össze vagyunk pakolva a kórházba,ha hirtelen menni kéne,bár szeretném,ha még pár hetet bent töltene a kis Zsebi babám.

Első babánk lesz,(3éve elvesztettem egyet)és a párommal egyetemben,rettentően várjuk és külön hatalmas öröm volt,amikor kiderült,h kislány,mert apa szerint ők bújósabbak és apásabbak :)
21-re vagyunk kiírva,pont ma töltjük a 36.hetet,és Bora Rebeka lesz a neve a kis királylányunknak. :oops:

Röviden ennyit rólunk ,de ha tényleg nem gond jövök még sűrűbben és megpróbálom felvenni veletek a tempót és reagálni a témáitkora.

Puszi mindenkinek!!!

Hajrá kismamik,hajrá babucik,hátha hamarosan megérkezik az a 2.gólya :wink: :lol:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron

Aranyoska: gyere gyakrabban,hiszen én pl.21-re vagyok kiírva,úgyhogy Te is ide tartozol... :)

Dinuci:sajnálom Apud,de,ha már így kellett lennie,el kell fogadni a helyzetet,szerencsés,ha ő is így próbálja felfogni.Jókor jön a Picúr!Jajj,nagyon várom már én is,hogy szüljön valaki....nem céloztam ám.... :lol: A vérvételre azt mondta a szülésznőm múltkor,hogy lehet,leveszik most.De akkor tényleg nem éhgyomri,ugye?

Cukros víz:azt modnták múltkor a kórházban,hogy nem olyan cukros vizet kap a baba,ami ártana neki.Épp csak annyi cukrot tesznek bele,amennyi akkor kell,amíg nincs normálisan tejcsi,meg bizonyos szinten szüksége van rá a babának.Szóval normálisan elmagyarázta az ottani védőnő,hogy ez hogy is van,mert rákérdeztem.

A mi második nevünk Mandola lesz.Juhász Lilianna Mandola,úgy tűnik... 8)

Tavasziszél:vegyél be c-vitamint!És vigyázz magadra!

Mares:Te meg pihenjél!ne erőltesd magad,ha nem vagy jól!

Szilvi

sissy01

szia,aranyoska!
na erről beszéltem múltkor ez olyan durva!!!tényleg csak megijed nagyon a baba mi van ha ijedős lesz!háát :?
sztem legtöbben dinucinál várjuk a fejleményt az idő miatt,de közben lehet,hogy megint ,meglepetés és minket :D
óóó sajnálom a szomorú hírt amit írtál!!2005-ben én is elvetéltem!!ez a babuci már a 3. lenne!de úgy gondolom oka van,hogy akkor így történt,sőt ha átgondolom a körülményekhez mérten nem is csodálom,hogy így alakult!
nálunk is csoda a jövetele,mert nekem 2008-ban azt mondták többé nem lehet természetes úton gyermekem!2 évig ezzel a tudattal éltem és megviselt,de már minden más :D meglepi volt nagyon :D :D
gyere nyugodtan! :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

sissy01:azt mondják pont azzal a cukros vízzel rontják el a babákat,mert utána azért nem fogadják el a cicit!itt írta valaki és Mátém is azt kapott a kórházba és nem kellett neki a cicim :(

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,sissy:nagyon aranyosak vagytok:)
Az Nst-n pedig tényleg elég drasztikusak tudnak lenni.Nekem mondta a nő,h álljak fel és rázzam meg a hasam.Gondoltam "anyádat"már bocsánat,inkább,ha kell ülök ott még egy órát,de az bőven betette a kaput,h ott tapsikolt,meg pofozgatta szinte a hasam.

Húúú 21.-ére vagyunk mind aketten Sissy,de izgi:)

Iceberg:sajnálom amI veled Történt,Ezek annyira szörnyű dolgok.Azt gondolom,h ezeket a dolgokat egy élet is kevés,h feledtetni tudja,de az az érzés,amit viszont most átélhetünk valamelyest gyógyítja a sebet.Ők tényleg igazi kis csodák...és hálásak lehetünk,h nekünk ez megadatik.Látom köztünk is csak 3 nap van:)A végén majd ,mintha futószalagon jönnének a babák,lesz itt akkora babyáradat :lol:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron

Húú csajok! Nálatok is ilyen meleg van?? Megkukulok. :shock: Aztán lehet csak rolam folyik a víz.... Most végeztem a főzéssel, meg teregetéssel.

Aranyoska:gyere amikor tudsz, és remélem igazad lesz hogy mostmár kezdődik a babaeső :-)Hát nálatok aztán durva egy NST van. Vágtam volna képen a nőt, mit hisztizik idejéből kitelik. De buta :evil:

Iceberg:lehet valami ebben a cukros viz dologban :roll: Nekünk ilyen injekcios kinézetű valamibe hozták a szobába ha nem akart a baba szopizni...Ne gondolj arra ami volt, hanem arra mennyire jo kis meglepi volt Máté :-D Egyik ismim már a káliba meg ide oda járt nem lehetett gyerekük, és most tavasszal meg csak ugy becsuszott, nem hitte el.Jah amugy thomas :-D

Sissy:szerintem nem éhgyomri, de azért kérdezd meg őket max telefonon, megéri hogy ne éhezz feleslegesen.Igazad van, apunak most nagyon jot fog tenni a bébi. Na meg egy korházba leszünk, csak más osztályon igy még ha toloszékkel is de átjöhet hozzám már megbeszéltem a sebészetesekkel :-DA név nagyon szép, hol találtad??

Tavasziszél:reméljük nem most szülsz, tényleg nem lenne jo igy :-( De Flora még marad a helyén szerintem, hidd el. Amugy köszi neked is a biztatást ari vagy.

Rekus:nem magas a vérnyomás. Terhes nőknél amugyis magasabb, meg a pulzus is. Multkor nekem is 140 felett volt, de nem mondtak ráé semmit, nem vészes csak annyit. A fehérje miatt nem kell korházba rohanni de mindenkép hivd fel a védőnőd vagy orvosod.És ne terheld magad !! :-)

Megyek, jön Attila elvisz apuhoz viszem neki az ebédet mert mutter mmár megint estére fog odaesni. :-( Ez a korházi kaja meg...Nemis tudom velem mi lesz remélem énis kapok valakitől kajcsit :-D

dinuci01

aranyoska:ez szörnyű!!nem normi volt az a nő tuti!!!oké,biztos tudja mit csinál,de engem az ilyenek bemérgelnek és rászólok!erről az jutott eszembe amit meséltem már itt,hogy amikor Mátét szültem és este gondoltam gyorsan letusolok mielőtt hozza Mátét a csecsemőgondozó,de hamarább hozta és ott hagyta az ágyamon Mátét és sírt nagyon nagyon utána meg visszajött és bele akarta erőltetni a kis pohárból a vizet,de rászóltam,hogy hagyjuk!!
mikor elment utána meg is nyugodott Máté!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci!Asszem azt mondta,nem éhgyomri,csak meg akartam erősíteni...Nézegettük a neveket a neten,és a Férjem találtam,nagyon tetszett neki,mert dallamos.

Aranyoska:én 20,de ki tudja....Nálatok is,nálunk is nunás,ők meg előbb szoktak jönni...

Szilvi

sissy01

Köszi lányok a válaszokat, most már egy picit lenyugodtam és azt hiszem várok hétföig, akkor ugyis találkám van a dokimmal.

Nálunk is igen nagy meleg van, na de sajnos ugysem tart sokáig állitólag szombattól megint jön a rossz idö. Elötttünk az egész öszi rossz idö, most élvezem ezt a napsütést, persze nem fözni való idö :)

A cukros vizhez nem tudok hozza szólni, nem volt részem benne, de nem is engedném, amugyis a baba születésétöl kezdve nálam marad, sose viszik el még kivizsgálni sem nélkülem. Emlékszem az elsö fiam születésekor én kellett kérjek egy kis tápszert mert ugy sajnáltam szegényt, hogy visit mert éhes. Nekem kellett kérni, mert maguktól nem adhatnak semmit a babáknak.

A CTG-vel kapcsolatosan, nem kellett a babát ébresztgetni, ha a 20 perc alatt volt 1-2 mozgás az már teljesen normális volt, nem kellett lökdösni. A lényeg ugyis a szivhangján volt és a fájásokon, ha volt ilyen.

Dinuci! Sajnálom igazán apukádat, örülök, hogy jó kedve van, de nem tudom mondták-e el nektek az orvosok, hogy ez az elején teljesen normális, hogy jó kedvük van és látszólag ugy néznek ki mint akik elfogadják az egész dolgot, de ez sajnos változni fog , lesznek nagyon mélypontok is, a fantom fájdalomról ne is beszélve. Onnan tudom ezeket, hogy nálunk a családban is történt ilyen. De nem akarlak elkeseriteni, csak készüljetek fel rá, hogy lesznek mélypontjai még apukádnak a jókedve ellenére.
Dinuci! még 5 napod van a kiirt idöpontig, történjen már valami :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

ja,és Dinuci:vizesedés:nem is az,hogy bevág a zokni,bár az is,ha szűkebb,hanem az újjaim dagadtak nagyon reggelre,meg a bokámon látom,hogy dagi,illetve,ha megnyomom,látszik az újjam nyoma.Meg nem szép,hogy duci... :cry:

Szilvi

sissy01

dinuci:ez aranyos,de az én fejemben is átfutott az,hogy pótolni kell majd a kórházi kaját :roll: ,
minket is a káliba irányítottak!!!!nem neem az jár már a fejemben!! :wink: :) ,elfogadtam,mert annak úgy kellett történnie!
óóó nekem is pár nap kellett míg tudatosult bennem,hogy terhes vagyok!!mert először csak az,hogy deee jóóó teherbe tudok esni :D
nekem pont kellemes meleg van most az ilyet szeretem nagyon kellemes!!ki is használom az időt mostam megint!

tudjátok milyen pelust vettem? :D mintás és világoskék!6db 2300ft

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

sissy:hisz a dagadás összefügg a vérnyomással!de te tudod én ilyenkor már telcsizek inkább!lehet,h nem kellene,de én ilyen aggódós vagyok!!só szegény diéta van ilyenkor.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mellszívó, hát képzeljétek, itt azt mondják, ne használjuk, csak akkor ha begyulad a mellünk. Mert különben túl sok termelődik. Otthon meg ugye az volt (doki, védőnő is azt mondta), hogy minden este szívjam ki a maradékot, nehogy begyulladjon. Hát nekem többször is gyulladt be a mellem (mondjuk inkább csak az első fél év után), szóval most kipróbálom az itteni módszert :) DE ha nem jön be, bevetem a mellszívót.

Cukros víz: úgy tudom itt sem adnak. Juli otthon kapott kicsit, de akkor irtó meleg volt, és nekem csak a 4. napra lett tejem. Meg 2x kapott tápszert is, amiatt, amit Réka is írt. Szegény már nagyon éhes volt, és csak sírt és sírt. De nem adták önkényesen (én az ÁEKban szültem), csak ha én is kértem. Nekem aztán nem lett gond a szopival, amint lett tejem, JUli nagyon rákapott :), de ez biztos nagyon gyerekfüggő.

Anyatej: Juli a lefagyasztott anyatejet (saját) nem volt hajlandó meginni pár hónappal később. Megkóstoltam, hogy mgeromlott-e, vagy mi, és tök vasas íze volt. Szóval tényleg minden korban más összetételű tej kell. A tejbankokban szerintem erre odafigyelnek. De tényleg érdemes megkérdezni a védőnőt.

Rékus: hát nemot, én aszzem azért felhívnáma dokimat. Mert a hirtelen magas vérnyomás lehet a toxémia jele is, én úgy tudom. De nem paráztatni akarlak, csak talán jobb, ha inkább a dokid is tud róla.

Dinuci, sajnálom apukádat, de biztos jót fog tenni neki az új unoka.

Aranyoska, persze gyere gyakrabban :)

Olyan sokat írtatok ma, hogy már nem is tudom, még mit akartam.

JUlinak egyébként mára kutya baja, én meg persze lerobbantam (mint valami váltóverseny), de már nekem is unalmas a sok panaszkodásom. Szóval én is mondtam Andrisnak, hogy most semmiképp nem aktuális :)
Szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

etus:de furi dolgok vannak ott! :roll: nekem Máténál azt mondták,hogy mindig ki kell fejni akár kézzel akár géppel,mert akkor tud szaporodni,annál több lesz!mert van olyan akinek szopizik a baba eleget,de utána még is marad sok!akkor mit mondanának?
én is nagy bajban voltam,hogy vennem kell mellszívót,de aztán sikerült kölcsön kapnom 2-t is egy elektromosat és egy kézit majd látom melyik jön be,persze ha szükség lesz rá! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: