A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

sziasztok!

életjel :) :) .

Mi is megvagyunk, csak egy iskolakezdő nagylány mellett nem igen jut időm netezésre és akkor még a picúrt nem is vettem számításba...

A képeket visszanézegettem pár oldalra, de visszaolvasni nincs időm, ne haragudjatok! Nagyon szépek a babák, olyan jó nézegetni a képeket és gyönyörködni, a nem olyan régen még pocakban rugkapáló picúrkákat.

Igyekszem jönni, de ígérni nem tudom, hogy gyakrabban jövök.
Ti hogy csináljátok, hogy gyakran írtok?

Amúgy jól vagyunk, Olivér viszonylag jó baba, rendszerünk még nincs, de jól eszik, alszik is, bár vannak zűrösebb napok, éjszakák, de ne legyen az ember telhetetlen, nem igaz? Kislányunk elkezdte a sulit, ami tetszik neki, de iszonyúan elfárad, 7-kor már tudna aludni, de ez kivitelezhetetlen Olivér mellett, aki 6 körül szopizik, és 8 körül fürdik... :) . Ja és egy szobában vannak, ami miatt picit nehéz összehangolni a fektetést. Tegnap is fél 11-kor aludt el a picúr, igaz 5 felé ébredt először, de az este elég horror mostanában.
Megvolt az 1 hós státusz vizsgálat, 4,5 kiló, 55 cm, 38-as a buksija. Hosszban összement :) :) , viszont súlyban majd 1 kilót hízott 4 hét alatt, mióta hazajöttünk.

Mosolyokat én is várom, gügyögés, dünnyögés már most is van, olyankor meg tudnám zabálni :)

Bocsánat mennem kell teregetni, amíg alszik a ded.

Vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Clárika, Réka nagyon aranyos. Azok a nagy szemek és a haja.

Ircsi, akkor Katus is élvezte a bowlingot. :lol:

Dia, kirándulás azt tök jó, legalább kimozdulsz te is egy kicsit és Bence is örül, hogy vele leszel 1 napig.
Majd kérünk Áronról egy mosolygós képet! :D

Évi, nekem Lili hétfőn este volt pont 3920g.
Tominak, szép a baseball-os télizsák és 6 Ft!

Limo, Bercibó ébredése nagyon édes. Kis mosolygós baba.

Klári, nekem is bukik Lili. Igazán nem lehet vele mit csinálni, szerintem. Nálunk akkor van sok, ha kaja után elkezd csuklani, na akkor jön ám rendesen szegénynek a vége felé sír is.

Na megyek mert, Lili belekakilt a kezembe (eddig 1 kézzel írtam). Na jó a pelusba, de most látom ki is folyt. :shock:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sucer,hát nekem csak 1 gyerekem van,aki még azért sokszor alszik(legalábbis leteszem..) nem főzök egyenlőre,a gép be van kapcsolva(készenléti állapot)így két szopi vagy teendő közt idetudok általában ülni...így könnyű... :wink:

Woody,Lili a kis cseles :) nálunk ma még nem folyt ki semmi,de éjjel igen,pedig direkt 2-es pelust adtam rá(Tesco-s)

Aldi akciós újság:10 db-os színes mintás tetra pelus 2000 ft!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi,
én főzök is, heti 1x-2x, vásárolok, mosok vasalok, rendet rakok a család után, megyek a suliba a csmetéért, leckét csinálunk, játszunk, beszélgetünk, szóval nagyon kevés időm marad a gépezésre. Most éppen kettesben vagyunk Olivérrel, Apa vidéken, Ilang suliban, pici alszik. Én meg meló helyett netezek... :roll: :roll:

Woody,
engem legutóbb szó szerint letojt a gyerek, majd lepisilt, majd szopi után rámbukta a kaja felét.... a szagomat ez után nem részletezném :lol: :lol: . A fiúk tudnak ám szép ívben bepisilni anya melltartójába, nekünk már ez is sikerült :lol: :lol:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Nézelődik

Kép

Jóllaktam

Kép

Apa tornáztat de mit akar tőlem? :roll:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.09.22 10:39-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi,
Aldi-s akció mettől-meddig tart?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer,ja hát én is meló helyett,főzhetnék is :roll: majd fogok :wink: még kitart a kajajegy :) kettőnknek egyszerű így...tegnap porszívóztam,letörölgettem,tükröt,tv-t pucoltam,felmostam,mosogattam,anyukám ma kivasalt... :wink:

evilany

[quote="sucer"] írta:sucervi,
Aldi-s akció mettől-meddig tart?

http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... _21302.htm

evilany

Köszi!
Takarításban, vasalásban segítenek a nagyik amikor ráérnek.
Ééééééés a 7végén Apa fölmosott, rendet rakott, amíg mi a nagylánnyal cirkuszban voltunk. Nagyon drága pofa, imádom :D :D :D

Ma füvet fogok nyírni, csak várom párom anyuját, mert a picit nem akarom bent hagyni a házban felügyelet nélkül.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Woody amint meg tudom örökíteni a mosolyt azonnal megmutatom :wink:

A héten valahogy nem megy a házimunka. Főzni most nem kell, van kaja, annyira nagy kosz sincs, de nem ártana felporszívózni, felmosni.
Nagyon elmegy a nap. Reggel elvisszük Bencét, 10 óra körül érünk haza, akkor eszik Áron. Utána van kb 3 órám, hogy egyek, házimunkát végezzek meg hasonlók, mert 14-kor ismét kaja és 15-kor indulunk Bencéért. Mire hazaérünk megint etetés, de ekkor már sorban mindenkinek vacsi, fürdetés meg ilyesmi....És 5.45-kor kelek.... :roll:

Sucer neked sem könnyű. Én nem tudom, hogyan oldanám meg, hogy a suliba odaérjünk :roll: még jó, hogy ovis, mert így ha 8.30-ra érünk akkor sincs baj.

Kirándulás nagyon jó, de pont most a hátam közepére sem hiányzik....

No szaladok mégegy kört a lakásban.....

királylány

Pfúúúú...kivagyok :? Délelőtt voltunk csípőszűrésen és hasi UH-n. Nem volt semmi 1 de. a kettő, és közte még a MÁKhoz is beugrottam.
Csípő: 3 hónaposan kontroll, még elég porcos a combfej, meg a császár terhelő anamnézis, amúgy minden rendben....csontok, szögek, vonalak...minden ott van ahol, lennie kell.
UH: minden ok. Szóval két parával kevesebb.

Minden elég gyorsan ment, na de hoztuk a formánkat. Ugye az UH előtt 2 órával nem ehet, ezért sakkoztam, hogy mikor lehet enni...így a reggeli a 400ágyás előtti parkolóban zajlott....persze úgy bec@rt közben, hogy a kocsiban alig lehetett megmaradni....Apuka azt mondta, ha nem pucoljuk ki ott, ő ilyen büdi gyerekkel be nem jön a váróba :) ....hátsó ülés...peluscsere....ok, kész minden vizsgálat, "Anyuka, felöltöztetheti" biztos ez volt a kulcsszó, Bercibó lepisilt az asztalról :oops: ....ekkor vettem észre, hogy a tea meg belefolyt a táskába...ááááááááá....nem akadtam ki nagyon. Kint a váróban aztán ráncba szedtem magunkat, és innen már viszonylag simán mentek a dolgok. Az UHra ugyan felébredt, picit utána mondta a magáét, már kajaidő volt, de elég volt a maradék tea.

Clárika!....A koponya UH után eszembe jutott Réka....Bercibó sokkal kevesebb hajából alig tudtam kitörölni a zselét :D

Dia!....Élesítsd a fényképezőt, és várjuk a mosolyt! Bercibó sokat mosolyog, nagyon ritkán talán kis hangot is ad hozzá, de ezt nem mondanám hangos nevetésnek. Gőgicsélés :arrow: az első "szó":....heő......és ezt már egyre többször gyakorolja.

Sucer!.....Mi is egykék vagyunk, elismerésem akinél több gyerkőc van...különösen az ikreseknek. Igaz nem panaszkodok, amire akarom arra jut időm. Bercibónak már egész elfogadható napirendje van, tudok hozzá igazodni.
limo73

[quote="limo73"]
írta:
limo73
Ugye az UH előtt 2 órával nem ehet

f*sza, ezt nem tudtam... hogy fogom ezt megoldani??? legalább az időpont szerint be is hívnak???

Kép
gtunde75

sziasztok!

Évi Zoé is rengeteget mosolyog... most is... ül a pihenőben, rúgkapál, vigyorog a csörgőknek és magyaráz... :)

sucer én egy gyerekkel is sokszor úgy érzem, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok... bár nekem meg mondjuk itt a kutya... naponta 2x le kell vinni, ami elég fárasztó mutatvány... egyik kezemmel tolom a babakocsit, másik kezemben a póráz... :shock:

nekünk nagyon érdekes éjszakánk volt... este fél 10-kor evett, olyan 11 körül elaludt... a szokásos fél 3-or felébredt, evett, majd alvás... fél 5-kor újra elkezdett nyekeregni, cicire tettem (oldalfekvésben), de be se kapta a cicit, hanem bealudt... nem baj, gondoltam, kumok én is egyet, egy óra múlva ébred úgyis enni... háááát az lett a vége, hogy így aludtunk összebújva 3/4 8-ig... :shock: persze ezek után sírva ébredt, mert olyan éhes volt és bepofázott 160-at... :shock:

Kép
gtunde75

[quote="nklari80"]N írta:nklari80eha irjatok, hogy tesztek fel kepeket a g-re, az mi? (pl a multkori pecsi talirol)

nyitottunk egy közös gmail fiókot, és oda töltünk fel mindenfélét... :D

Kép
gtunde75

Limo én ezt nem tudtam h.nem ehet...naná h.1 órával előtte evett...rá is kérdeztek,mert az epehólyag nem volt vizsgálható...

Zoé is mosolyog,akkor Tomi rosszkedvű talán....?

Tali: lehet 1-2 óra körül? Mert Miki egyrészt fél 5 körül ér haza ez mondjuk nem gond,etetni is lehet,van pár helyiség,de aznap este kell nődokihoz mennem azt elfelejtettem :oops: :lol:

evilany

Sziasztok!
Ide nem szeretnék, de g-re tettem fel képet múltkor, csak elfelejtettem szólni. :oops:
Megvagyunk, de most kezd élesedni a helyzet, mindenféle tekintetben és téren...
A legjobbakat mindenkinek!

bekri

Évi nem hiszem, hogy Tomi rossz kedvű lenne... mondjuk nem tudom, hogy milyen vagy, amikor foglalkozol vele... én mindig teli szájjal vigyorgok, amikor beszélek Zoéhoz...bármilyen szar napom is van...

tali: nekem ok a korai időpont, így is- úgy is elő kell majd kapnom a cicit! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="limo73"]
írta:
limo73

f*sza, ezt nem tudtam... hogy fogom ezt megoldani??? legalább az időpont szerint be is hívnak???

Most rajtunk kívül egy valaki volt, és be is hívak bennünket. De!!! Ki van írva, hogy az időpont csak tájékoztató jellegű, és elsőbbséget élveznek ezek meg ezek. De nem hiszem, hogy a babákat nagyon megváratnák.

Mázlink volt, pont ebéd előttre kaptunk időpontot, de amúgy is tudok itt-ott kicsit csúsztatni a kajaidőn.
limo73

Időpont nekem is ok.
limo73

Alvás napközben
A nappali alvásnak számos előnye van. A baba idegrendszere pihen egy kicsit – és persze a mamáé is. Utána a csöppség frissen folytathatja a világ felfedezését.
2010-09-22

Az, akinek gyermeke van, tudja, milyen megnyugtató és csodálatos érzés látni és tudni, hogy a kisbaba alszik. Nem könnyű azonban egy gyermeket nappal alvásra bírni. Nem beszélve több csöppségről… A babák alvásigénye nagyon nagy eltéréseket mutat az egyes életkorokban. Az sincs kizárva, hogy valaki egyáltalán nem igényli a nappali alvást, és éjjel piheni ki magát. A mama dolga mindössze annyi, hogy kiismerje gyermekét, és a fáradtság legkisebb jelére megteremse a nyugodt alvás körülményeit.
Alvásigény

Újszülött babánk még 18-20 órát alszik naponta, tulajdonképpen csak az éhség kelti fel, szoptatás után jóllakottan visszaalszik. Ez az alvásmennyiség fokozatosan csökken, az ébrenléti periódusok nőnek, és a babák három, később kettő, majd egy alvással pihenik ki magukat nappal. Hangsúlyozni kell, hogy ez az általános, de vannak babák, akiknek más igényeik vannak. Ha a baba ásít, nyöszörögni kezd, esik és kel, a fülét vagy szemét dörzsöli, valószínű, hogy elfáradt, és igényt tartana egy kis pihenésre. Ha újszülöttkorától figyelünk rá, ő is és mi is hamar megtanuljuk, mikor kell aludni, illetve altatni.
Napirend

Ha már megismertük gyermekünk szokásait, ne féljünk napirendet kialakítani. Azaz látva, hogy a baba hány ébren töltött óra után fárad el, mindennap azonos időpontokban tegyük le. A napirend azért könnyíti meg a mamák dolgát, mert pontosan lehet tudni, mikor fárad el a kicsi, ilyenkor nem érdemes programot szervezni, vagy elindulni bárhová. Az egészen kicsik nyugodtan alhatnak még az esti lefektetés előtt. Nem igaz, hogy ha jól kifárasztjuk a babát, akkor éjjel többet vagy nyugodtabban alszik. Épp ellenkezőleg. Ha nappal nem pihente ki magát, a sok impulzus miatt éjjel is nyugtalanabb lesz az álma.
A környezet

Ha figyelünk gyermekünk jelzéseire, azt is megtanuljuk, hogyan vegyük észre, ha fáradtan ébred. Ha a csemete sír, nyöszörög, ásítozik, vagy túlságosan bújós, felvetődhet a gyanú, hogy nem aludt eleget. Ha valami túl korán megzavarta a baba álmát, és felébredt, próbáljuk meg visszaaltatni. Az alváshoz mindenképpen nyugalom kell: nyugodt mama és nyugodt baba. Nem feltétlenül sötét, de csendes helyiség. A babát lehetőleg mindig a saját ágyába tegyük le aludni. Tegyük le, simogassuk meg, esetleg dúdoljunk neki. Ha sírni kezdene, vegyük fel, és nyugtassuk meg, majd tegyük vissza az ágyába. Nem szabad azt gondolnunk, hogy a babának meg kell szoknia a zajt. Természetesen a síri csend sem garantálható a nap 20 órájában, de a halk, monoton beszélgetésnél több már nem pihentető a babának. A hangzavart alvás közben nem lehet „megszokni”. És ha kisbabánk fáradtan ébred, kimerítő órák várnak ránk…
Cumizás, ujjszopás

Az sem baj, ha a baba szoptatáskor, cumival vagy a vállunkon alszik el, de tartsuk szem előtt, hogy ha hozzászokik, mindig csak így tud majd elaludni. Ha tehát úgy gondoljuk, hogy ez a későbbiekben fárasztó lesz, tanítsuk meg gyermekünket egyedül elaludni. Ismerek olyan babákat, akik az ujjukat szopják, a fülüket morzsolgatják vagy a kiságyat simogatják elalvás közben. Ezek mind az önmegnyugtatás eszközei, hagyjuk, hadd találja ki a baba, mitől tud egyedül álomba szenderülni.
Mózeskosár, babakocsi

Kisbabánkat pedig éberen figyeljük, és ha fáradt, fektessük az ágyába, tegyük lehetővé neki a nyugodt pihenést. Természetesen a nagyon fáradt baba akármilyen körülmények között elalszik, de ha mindig a kiságyában pihenhet, derűs, örömteli órákkal ajándékoz meg bennünket. A mózeskosár szintén alkalmas fekhely, akkor is, ha babakocsira tehető, de ha lehet, kerüljük a rendszeres babaülésben, félig ültetett helyzetben babakocsiban, vállon, ölben altatást.
Kicsi és nagy

Amikor a kistestvér megszületik, eleinte minden rendben van. A pici rengeteget alszik, így időnk nagy részét a nagyobbnak szentelhetjük. Ahogy a kicsi nőni kezd, és már két-három alvás elegendő egy nap, még több fáradt babára kell odafigyelnünk, ráadásul gyakran eltérő napirendjük miatt pihenni sem tudunk. Sokszor születik ezért az a megoldás, hogy a déli altatás együtt történik, addigra azonban a kicsi nagyon elfárad. Ha viszont tízkor, egykor és négykor is altatni kell, elég nehezen jut idő magunkra vagy a háztartásra. Praktikus lehet ezért megpróbálni, hogy a kisebb testvér alszik délelőtt, és a délutáni altatás valóban együtt történjen, csak talán egy picivel később, mondjuk kettőkor vagy háromkor. Így mindenki eleget alszik, és közös nyugovó is van. Más a helyzet, ha a nagyobb testvér ovis, vagy például három gyermekünk van.

És végül: sose feledjük, előbb-utóbb minden baba megtanul könnyen, egyedül elaludni, amíg azonban kicsi, elsődleges cél, hogy kipihent és egészséges legyen.

Forrás: Baba Magazin

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok

Babákok még mindig gyönyörűek :) :) :)

Dia, Máté köszöni szépen a névnapi köszöntést.

Volt pár nehéz napunk, mert megjött, és a fiatalúr szopisztrájkba kezdett, mert 10 g-nál több tejci nem csúszott le a torkán. Szívta a cicit, a tejet meg kicsurgatta oldalt. Fejve üvegből sem kellett neki, így másfél napig tápszereztünk, de kezd visszaállni a rendszer.

Bévi, próbálj pihenni, mert nagyon kimerülsz. Válts tápszert, nekem Kristóf nem ette a HA tápszert, csak nagyon picinek. Akkor írtak neki 1-es tápszert olyat ami nem HA (hipoallergén). Máténak se tetszik, mert a HA keserű.
Mellgyulladás elmúlt? Borogatni kell, masszírozni akkor is ha fáj, és fejni.
Kisebesedésre a garmasten krém csodákra képes, csak szopi előtt le kell mosni. Nekem 1 nap alatt rendbejött a bimbóm, pedig véres, gennyes volt, több helyen szétrepedt.

Enyém baba még nem nevet hangosan, mosolygás is inkább csak álmában van. Pedig már nagyon várom. A játékoknak dumál néha, hogy "heőőő" és "vőőő" :wink:

Réka haja hatalmas :D

Talisok, irigy irigy... :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Kép

Hammmm.... bakaplak :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Háztartás
Általában hamar végzek a takarítással. Gyors felmosás, porszívózás... Törölgetés pár perc, mert nincs sok olyan holmi, amit le kellene törölgetni.
Mosás, mosogatás: gépesített (Mostanában nem az itthoni mosógépet használom, hanem lemegyek az alagsorba a mosókonyhába. Ott nagyteljesítményű mosó-szárítógép van.)
Főzni nem mindig szoktam. Jó program átmenni az étterembe, eszünk ott, közben találkozunk másokkal. Már vannak itt barátaink.

Nekem az a fontos, hogy Katusnak legyen jó!!!! Hű alattvalója vagyok...
Lehet, hogy kicsit el is kényeztetem, de majd alakulunk. Úgy érzem, hogy neki most arra van szüksége, hogy sok-sok testi kontaktus legyen...
Biztos, hogy másabb lesz, ha már jobban fog mozogni, ha elkezd kúszni, mászni...

Nekünk így jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Ircsi ha nektek így jó, akkor így jó!
Én speciel ezt nem tudom kivitelezni. :) Katus nagyon aranyos!(még mindig)

Évi semmi baj Tomival. Sógoromék kisfia is jól meggondolja, hogy mikor és kinek juttasson a mosolyából. Ő olyan. Slussz. Majd változik Tomi is :wink:

Limo örülök, hogy minden rendben van. Érvényesült nálatok is Murphy törvénye :lol:

Nekem az "tetszett" mikor Bencét vittük 6 hónaposan Pestre a Kardiológiai Intézetbe vizsgálatra. Volt időpontunk 11-re majd közölték a doki csak 2-kor jön le, de addig majd megcsinálják az EKG-t. F@sza! 6 hónapos gyerekkel élvezet volt várni.....

No összeszedem a családot, ma kirándulunk ha tetszik, ha nem..... :D

királylány

Sziasztok.egy kézzel írok

El olvastalak titket próbálok reagálni is..

Ircsi jó hogy így kivitelezhető nálatok a napirend,és Katussal tudsz lenni.....

Dia jó kirándulást és irigyellek napirend ügyesek vagytok...

Szamóca pihenés sajnos nehezen megy magam vagyok nincs segítség este a párom,köszi a tanácsot

Limo jó kis program volt ez nem könnyü pici babával...

Évi te is ügyes vagy takarítás nálunk ilyen sincs......sajnos Tominak is jól esik a torna úgy láttom...

Mi nagyon rossz napon vagyunk túl Lili folyamatosan sír doki sem tudja mi lehet a baj,szélgörcse van ordít és nem alszik tegnap max 1 órát egész nap,de este pihent 3 óránként evett így is,és sérve van a sok sírástól alakult ki teljesen ki vagyok a fejem folyamatosan fáj,nagyon sajnálom és nem tudok neki segíteni puszi nektek....

Kép
bévi

Jó reggelt

Ircsi szépek vagytok

Bévi :cry: :cry:
Egyenlőre ennyi,Tomi sír de mi baja nemtom...

evilany

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem volt sok gondunk és még nem jött helyre sajnos:-((

Nagyon édes az összes baba:-)

Üdv az újaknak:-))
Vanilla nem felejtettelek el:))

Gyerekek nálunk jól vannak, Bence is hangosan nevet, magyaráz tárgyaknak a fénynek és a mennyezeti ventilátornak mert fényes:-)
4200gr a nagyfiú, jövő héten uh-k, aztán oltás szerdán:-))) Kiváncsi vagyok lesz e sírás, eddig mindegyik gyerekemnél megúsztam:-))

Nálam újra indult a fogyás, igaz van miből, elkezdtem szobabicajozni először 5 percet aztán a héten 10-et fokozatosan emelem. De jó mert megnyugtat és még fogyok is:-)

Bence napközben cicizik, este viszont elalvás előtt sajnos tápszer van két napja, mert valamiért kifogy addigra a tejcsi, aztán hajnalban már újra cici. Ez van nagyon nem izgat már mindent kipróbáltam. Nem idegeskedem ez miatt is.

Megyek mert mellettem nagy sírás kezdődött:-))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Na evett még 20-at ez kellett a boldogsághoz :shock: panaszkodtam a blogban...:(((

Kép

Kép

evilany

Először is jó reggelt!

Gergő nagyon taknyos :(
Nem akar múlani,hiába szívom neki...van antibiós orrcsepp...de magát a gyógyszert nem adom neki amíg nem muszály(így beszéltük meg a dokival,mert tiszta volt a tüdeje és nem volt piros a mandulája sem)

Én ezáltal kihagyom a hétfői talit :(

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="limo73"]
írta:
limo73

:O Nekünk ezt nem mondták....mi 11:15-re mentünk és 10-kor evett a drágám.
Ez van!

Én is vettem kőkemény 2ft-ért egy Bárányos overált :)

Kép

Babák gyönyörűek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagfeny1976 2010.09.23 08:49-kor.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jo reggelt Mindenkinek!

Ircsi
Nagyon aranyos Katus, latom nalatok is jo hidegek vannak. :(
Evi
Tomi milyen edesen alszik. :D :D

Botikam olyan nehezen alszik el, napkozben szinte lehetetlen elaltatni, pedig latom rajta hogy faradt, ilyenkor elviszem setalni, ha az ido engedi.
Este... :roll: tegnap is fel 8kor pancsi (belepisilt a furdovizbe) :lol: :lol: egy kis torna-masszas,cici es alatatas... Ejfelkor aludt el!!! En csinalok valamit rosszul?
nklari80

Szeretek a levegőn aludni...
Kép
Ez a víziló állandóan engem bámul :)
Kép
Keleti kényelem...
Kép
Olvassatok nyugodtan :D
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vagy már feltettem ezeket a képeket egyszer? :o
Passz...remélem nem :) :oops:
...és nem utolsó sorban:

A lányok szíve kitakarva :D ... a combikámat kell nézni :)
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na megyek...lassan jelenésem van egy fiatal hercegnél :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Klári,a képen fürdés előtt aludt be 5 perccel,1 órás ringatás után :?

Csillag,jó képek,még nem voltak :) Jobbulás a kismanónak,nagy kár h.nem jöttök :( de megértem!

evilany

Hazimunka...nagyon kicsi a lakas,igy aztan gyorsan megvan,meg azt mar en is megtanultam megcsinalni fel kezzel...csak a fozes maceras. Nekem muszaj, az angol kaja ehetetlen. Legalabbis mi nem szeretjuk. De probalok viszonylag gyors es egyszeru dolgokat kesziteni.
Na,most mennem kell, nyuglodik Babom.
nklari80

Kép igy szeretek aludni
nklari80

Klári,de édes!!
Én nem tudok mindent fél kézzel,arról nem is beszélve hogy a babák egyre nehezebbek!!

evilany

Kép 6 hetes nagyfiu vagyok
nklari80

Sziasztok!

De kis tündérek a babák!!! :-) Édesek mind, egytől egyig!!!

Mi egy kicsit eltüntünk, mert most, hogy jobb idő van, kint vagyunk sokat a telkünkön. Boriszkám legalább nem a pesti belvárosi szmogot szívja.
Tegnap voltunk védőnőnél, a Drágám 6230 gramm!!! Azt hittem elájulok! :-) Kis 5 hetes vacak! A jövő héten megyünk csípőszűrésre, mondta a védőnő, hogy kíváncsiságból egy hét múlva is meg szeretné mérni... :-) Hihetetlen, hogy hogyan fejlődik!!!
Lassan már nem bírom felemelni... ;-)

Kép
napsugar1123

[quote="evilany"]
írta:
evilanyÉn nem tudok mindent fél kézzel,arról nem is beszélve hogy a babák egyre nehezebbek!!

Mindent en se, de azert a nagyjat... a tobbit meg, amikor apa hazaer.. Most beletettem kenguruba ugy teregettem, erre bealudt a dragam. Ha leulok, nyoszorog es kinyitja a szemet...ugyhogy most setalgatok a lakasba,allva netezek. :D :D
nklari80

sziasztok!

Csillag sajnálom!

Napsi micsoda méretek!
:lol: :lol: :lol:

Klári az "igy szeretek aludni" kép nagyon édes! látom Téged is párnának használnak!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Évi mingyáááá olvasom a blogot... :wink: :lol:

Rejtőzködök:
Kép

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Szépek vagytok mind! Napsugár! Nem semmi.... :D
MIndenkit elolvastam, de bocs, most mennem kell, jön a délutáni iránytaxi járat :) üzemmód! ezek a szerencsétlen szekrényeink sosem lesznek bepakolva :cry: Megőrülök a nappaliban lévő kupacoktól, dobozoktól, de mire nekilátok, vmelyik felkel, és reklemál....aztán a másik....
Na, nem panasznap, üdv mindenkinek: Claire
claire

Sziasztok!

Bévi!.... :( :wink: fel a fejjel!!!! Ha a doki azt mondta, hogy gond nincs, akkor tényleg nyugodj le.....próbálj meg visszavenni a tempóból....talán tényleg a stressz miatt vagytok kiakadva mindketten....gondold végig mi a legrosszabb ami történhet....max. kicsit kupi lesz a lakásba, szendvics lesz a vacsi, ti meg legyetek egymásnak :arrow: talán mindkettőtöknek erre van szüksége.

Csillag!....Sajnálom, hogy nem tudsz jönni! Manódnak nagy gyógyító puszi!!!

Ircsi!....Ha a szeretgetés, babusgatás stb....elkényeztetést jelent, akkor Bercibó is beáll a sorba :D De szerintem nem "szeretéssel" lehet elkényeztetni egy gyereket!

Tündi!.....Zoé nagyon csini!

Klári!.....Kis lakás előnye :wink: nálunk is így van!

"Egykezezni" lassan nem tudok, tényleg nem bírom el....én a hordozót használom.....délelőtt így együtt teregettünk...igaz így egy körrel több "holmit" kell venni, de én el tudom végezni amit kell, Bercibó nyugodt, mert velem van....és aztán jöhet a játék, csavargás.

Most jöttünk meg, tanácsadás + séta, pletyi, stb...

Méretek: 5140 gr, 59 cm
limo73

Dia
Várjuk ám a kirándulásos beszámolót! :wink:
Élvezte Bence, hogy csak vele voltál? :wink:

Bévi
Amíg te folyamatosan stresszelsz, addig szegény Lili is feszült lesz!!!!
Ha a hasa fáj, adjál neki valamii szert!
Valami rendszerben szoptatsz? Ha előző szopi után Lili 3 órán belül ismét cicizik, melyik melledre teszed vissza? Másik fajta tápszer????
Nem lenne 2-3 napra segítséged? Apuka nem tud otthonmaradni pár napot veletek?
Nagyon egyedül vagy... Barátnő???

Brik
CUPPPPPP :lol: :wink:
Ha kell tápszer, akkor kell! Attól nem vagy rossz anya, hogy azt adsz!!!!

Évi
Tomika nagy praclija :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Babák nehezebbek, anyuka meg egyre edzettebb lesz! :wink:

Csillag
Jobbulást Gergőnek!

Klári
Nálunk is sokszor így telik a nap!
Én már enni is nagyon jól tudok szoptatás közben is, akkor is, ha rajtam alszik Katus... :wink:

Napsugár
Szép nagy fiú Borisz :lol:

Tünde
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönjük lányok!
Átadtam Gergőmnek az üzenetet :D :wink:

Tündériek a gyerekeink!!!

Sajnálom,hogy a hétfői talin nem tudunk ott lenni :(
breheheheeeeeeeee :(

Remélem a következőn már mi is ott leszünk :wink:
De betegen nem szeretném a többi baba közé vinni :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi köszi (hozzászólást is...)

Csillag én is remélem!!

Itthon van már Apa a Nagy és erős Oltalmazó!!!Hip hip hurrá! :wink:

evilany

Sziasztok!
Az ekkora kicsik igénylik a tesi kontaktust (van amelyik később jobban, van aki kevésbé, de ekkorák többnyire mindenképp), az nem elkényeztetés, az sem, h nem hagyod órákat üvölteni!
Nekem még sose mondták, h el lennének kényeztetve a gyerekeim, sőt, pedig mindig felkapkodtuk őket, sokáig szopiztak és úgy aludtak el, volt amelyik egész nagyon is átjárt hajnalba időnként hozzánk aludni. Lehet, h csak senki nem merte mondani, h hülye elkényeztetett hólyagok a gyerekeink, de nem hiszem, hh ez az ok. Viszont ugyanezen gyerekek normálisan létesítenek kapcsolatot felnőttekkel, gyerekekkel, be lehetett szoktatni őket normálisan az oviba, szívesen ott aludtak anyukámnál, 2,5-3 évesen már akár napokig is, el mertek menni táborba, stb. Szerintem ezen is tesztelhető a kapcsolat, a gyerek biztonság érzete.
a ringatás meg kimondottan kell az idegrendszer fejlődéséhez, szóval hajrá!

Vezetés: aki teheti, küzdjele a parát, mert tényleg megkönnyíti a közlekedést, és biztos van, aki olyan helyen lakik, h nem is nagyon lehet máshogy bonyolítani az életet. és persze óvatosan, ha elkésel, hát annyi, a biztonság fontosabb!!

claire
claire

Claire!... :D Örülök, hogy ezt mondod a kényeztetésről, nekem is ez a véleményem, de te legalább tapasztalatok alapján mondod, én meg még csak próbálkozok. :)
limo73

Nekem se a testközellel,kényeztetéssel van bajom,hanem azzal hogy nálam így is visít...
Hazajött Miki,a baba addigra úgy kifáradt az egész napi üvöltésben,(rólam nem is beszélve)evett(60)elaludt,engem is elküldött Miki aludni,mindketten(Tomi meg én)aludtunk fél 7-fél 9-ig(bezzeg ha az apja itthon van!!!)etettem,és alszik. Nekem meg egész nap visított. Mit csinálok rosszul?...Nem szeret a baba velem lenni??? Valamit nem kedvel bennem? Nem értem,de tiszta csődnek érzem magam!!! Mit "követtem el"ellene,ami miatt nálam ilyen nyugtalan? És mit tegyek,hogy ne legyen az? Hiszen én vagyok az anyukája,bennem,belőlem nőtt,született,én is ugyanolyan szeretettel vártam,sőt,simogattam,beszélgettem vele,(mint most is) max.az utolsó hetek nehézségei jutnak eszembe hogy milyen sokat sírtam,vele a pocakban...

Miki rendes,mikor hallotta,mi is volt,megoldást akart keresni egyből,hogy elviszi a babát sétálni a következő etetésig,vagy menjek el én valahova(hát eszembe se volt felöltözni,kimenni...)meg hogy beszéljük meg melyik napokon vigye el hosszabb sétákra délután,hogy tudjak piheni,kikapcsolni...nagyon rendes,de nem akartam hogy elmenjen(ek) Végül aludni küldött,először tiltakoztam hogy fürödni kéne,hajat mosni,de aztán beláttam,jobb ha pihenek.
De hát az se jó hogy a Miki ha hazajön,csak a feladatok,vinni a babát,felügyelni,csak mert ilyen csődtömeg a felesége.
Most evett 100-at,másik cicit meg fejni akartam hát 10 ml se jött(amelyikből nem evett)ezt se nagyon értem.

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: