A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi 3 fok :?: :?: :?: Brrrrrrrr.....

Katus kép: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

királylány

Most már melegszik az idő... 11 fok van... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Micsoda rajongója van apának!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Van fülbevalója is már?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi!.....Katus :D :D nagyon édi!

Hát igen! Dia! Minket már nem ünnepelnek... :? :wink: Csak Bercike így, meg Bercik úgy.... :D

Évi!....Ma mi is akartunk kicsit csavarogni...Sétatér, fesztivál, megnéztük volna a "hordozósokat" de ebbe a trutyiba nincs kedvem kimenni.

Klári!....Megértelek...itt mi vagyunk a "nemalvós, 3 óránként evős" vonalat képviselők. Bár alvás téren javulunk!
Pénteken megnézte a védőnő ahogy ébredt, azt mondta, amit produkált az nem hasfájás, hanem "csak" szélgörcsök. Mondjuk ezt már sejtettem.
Kezdettől fogva próbálom teáztatni (Mecsek Baby), de kb. 1-2 kortyot sikerült leküldeni csak. Kb. 1 hete iszik belőle rendesen, azóta abbahagytuk az Infacolt (amit utált), és pár napja használjuk szükség szerint a cseresznyemag párnát. Nem tudom mi használt, de 1 hete sokkal nyugisabb éjszakánként. Lehet kezdi kinőni :D

A kaja miatt ébred ő is 3-4 óránként, még éjszaka is, így tudom, hogy érzed magad.
limo73

Sziasztok!

Klári üdv a csapatban :D

Évi-találkozunk holnap :D

Ircsi-Katus...haláli!!!Szuper jó képek! :D

Vanilla-Mi nem bírjuk a Johnson & Johnson termékeket :(
Mindent a fürdetőkrémmel oldokmeg,illetve kipróbáltuk a Nivea-t és eddig nincs negatív jel,hogy nem lenne jó.

Babák gyönyörűek!!! :D

Gergőm tegnap este benyomott 240-et :shock: ...és csak reggel fél 5-kor kért újra enni.
Bár azóta is csak a 170-et eszi :D
MA 2 Hónapos :) a drágám :)

Na megyek...lassan indulok pécsre...hogy holnap ne kelljen korán menni a busszal a dokihoz :)

Puszi mindenkinek!Kedden jelentkezek..Éviékkel meg találkozunk :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
Nem fülbevaló az, csak olyan öntapadós.

Tegnap így mentünk le megnézni apáékat :lol: :lol: :lol: :lol:
Pihent anyuka felöltöztette a gyereket... :oops: :wink:

Klári
Katus se alussza át az éjszakát. Eszik 10-11 körül, aztán 2 körül, és olyan 6 felé ébred reggel...
Éjszaka nem szoktam megvárni, hogy teljesen felébredjen, már az erőteljesebb mocorgásra ugrom...szinte félálomban eszik...
Nappal olyan 2,5-3 óránként eszik... egyszer alszik hosszabban (olyan 2,5 órát)... és 2-szer olyan 45-60 percet...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag: boldog hófordulót Gergőnek :D
És itt is köszi :wink:

királylány

Angliaban elunk...sajnos. :( Mondjuk,amig dolgoztam,egesz jol elvoltam, de most hogy itt van Boti, nagyon mennek haza. (Esztergom)
De egyenlore nincs ra esely hogy mejunk,kene valahogy egy kicsit sporolni...ezt mondjuk mar 3 eve, de itt sem konnyu,orulunk ha kijovunk a penzbol. :shock:
Hasznaljuk az infacolt,nem minden etetes elott,mert sokszor mar nincs ra ido,iszonyan tud sirni,amikor ugy ebred hogy ehes, meg a konnye is kicsordul... :( De azert sokat segit, az elso 2 hetben egesz ejjel sirt szegenykem,annyira fajt a hasa,mostmar max fel ora alkalmankent.
Kb egy hete adom neki a Baby mecsek teat ill inkabb mondjuk ugy hogy probalom adni neki,mert altalaban kikopi. :D De azert nem adjuk fel. :wink:
Rendeltem en is cseresznyemag parnat otthonrol (itt olvastam azt is :) ), jovoheten jon a csomag. Szerintem biztos jo lesz,mert mikor simogatom-masszirozom a kis pocijat,akkor is megnyugszik, csak hat azt nem nagyon tudom csinalni kajcsi utan,amikor tele van.
nklari80

Kép [/img]
nklari80

Klári nagyon szép a kisfiad!!!
Infacol:annyi idő kell legyen hogy becseppents...neki lesz jobb...inkább várjon pár mp-el többet a cicire...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép
nklari80

Sziasztok!

Klári!
Látom te is névnapodra kaptad a gyermeket! :)

Majd este írok, most teregetek, aztán megyünk kicsit kimozdulunk valami bevásárlóközpontba, hogy ne üljünk itthon, na meg a gyermek szeret kocsikázni! ;)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Benazok itt ezzel a kepfeltoltessel...nem vagyok valami nagy szamitogepes guru :oops:
nklari80

Evi, multkor irtad,hogy felrakod a Suttogot a g-re. Segits nekem, legyszi, hol tudom megnezni?
Nagyon erdekelne a konyv,mar tobb helyrol is hallottam hogy milyen jo. :)
nklari80

Sziasztok!!

Dia nagyon boldogat neked!!!!

Bocsi de nem nagyon tudok reagálni,tanácsért jöttem,nem tudom mi a baj velünk Lili nem alszik rendesen,és enni minden órában akar szerintem kevés neki a 60 ml de többet nem hajlandó szipákolni csak cumizik a cicin,ordít ha fent van mint akit ölnek,alig alszom este mert folyton rágja az öklét és ordít,infacol már nem adom neki mert én nem tapasztaltam jobbat tőle,nem tudom mi tévő legyek,ma még elég jó nap volt mert elmentünk anyukáméknál és a kocsiban aludt mert elrázta,de ha fent van sír folyton és folyton szopizna,tápszert ugy kiköpi ahogy van nem kell neki a mellemben még mindig ott a görcs elég nagy abból max 20ml tud kiszívni,nagy átlagban mostanság 60-80 eszik egy evésre és eszik utánna 2-1,5 óra múlva!!!

Baba képek csoda szépek nagyon aranyos mindegyik!!
Katus nagyon menő csaj!!!

Kép
bévi

Jah és ha ölben rázuk fogjuk alszik ha leteszem kb 10 perc még annyi sem és fent van,ha fogom és rázom és énekelek neki alszik de ha abba hagyom üvölt!!!!

Kép
bévi

Kép
nklari80

Bévi
Lehet, hogy éppen egy fejlődési ugrás van Lilinél...
Ha folyton szopizna, akkor hagyjad! Szopizzon!

Klári
Nagyon szép a kisfiad!
Mi a nem jó Londonban? Mit dolgoztál? Apuka dolgozik?
Amíg meg nem kapod a cseresznyemagos párnát, melegíts meg egy vastag törölközőt (pl.: vasalóval), tedd Boti pocakjára, és azon keresztül masszírozzad!
Én nem szoktam megvárni, hogy a lányom agyon sírjon, már mikor kezd fintorogni, rakom cicire.
Sírás közben sok levegőt nyelnek... az is bánthatja a pocakot!
Ha adsz egy emil-címet, elküldöm a Suttogót!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Klari üdv itt jó,hogy jöttél aranyos a picurka én is megyek most alszom mert tegnap 24 volt a drágával és este ki tudja mi lesz,nekem meg szerintem kevés a tejem,de hiába akartam pótolni tápszerrel esze ággába sincs megenni a mellem meg már az egyik szét viccsanva a bimbóm egy ideje úgy szivja kb 2 hete mindig szét nyíllik az etetésnél,a másik meg most kezd fájni,mert hajlamos cumizni is rajta!!!

Kép
bévi

Bévi
Cicire Lanolin!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szia Bevi,
en uj vagyok itt, segiteni sajnos nem tudok, csak azt szeretnem mondani (bar tudom ez most teged nem vigasztal) nalunk is ez van. Boti max 2-2es fel orat bir ki cici nelkul. Kajcsi utan sir,mert faj a pocija. Ringatjuk, enekelunk stb megnyugszik, neha el is alszik a karunkba (pl most, azert tudok irni), letennem, azonnal felebredne es sirna. :( Szoval,turelem es sok sok dajkalas, en ennyit tudok mondani! Remenykedjunk hogy elmulik hamarosan.
Klari
nklari80

Klári
Biztosan a pocakja fáj?
Nem csak anyahiánya van?
Ezek még kismajmok :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Klari és Ircsi neked is a tanácsokat,sokszor azt érzem érzi,hogy türelmetlen vagyok,rajtam a türelmelenségem oka mert anyukám szerint én meg akarom váltani a világot,rendet akarok tartani főzni akarok,meg még a gyerekkel is foglalkozni nah szerinte ezt nem lehet csak Lilivel legyek most,hát igen mondani könnyű mikor rohan a ház a szennyes tele kaja az van ha főzök,anya már két hetet volt itt nagyon jó volt nem is tudtam volna megcsinálni a penészes falat ő csinálta és Lilit senki nem tudja most megnyugtatni csak én még a párom sem,neki sem hallgat el!!

Kép
bévi

Evi, tojasleves, husleves, rantottleves... csodakat muvelnek!!!! Probald ki. En is ITT olvastam, gyorsan meg is csinaltam, finom es annyi tejed lesz tole hogy Lili kidol tole... :D
Ja, es tudom nehez kivitelezni, de probalj pihenni. Ha en nem alszok napkozben, meg ha csak egy oracskat is, estere nagyon elfaradok es keves lesz a tejcsi!!!
nklari80

Nah de megyek jó lenne itt lenni de félek este megint kibukok,és már mocorog is szóval nem is fogok szerintem aludni semmit!Nah de majd csak nőnek egyszer,én nagyon szeretem nézni ahogy szopikál nagyon cuki és jó érzés látni meg minden,de iszonyat fájdalommal jár nekem,néha még a könny is kicsordul,a görcs meg nagyon fáj a mellemben maszirozom meg meleg ruha stb de hiába,őszinte leszek én ahogy lehet pótolni bébi ételel fogom rögtön,mert nekünk e a szopi nagyon nagy gond,bárcsak lenne bőven tejcsi akkor könnyebb lenne!!!

Kép
bévi

Bévi
Az eszik-alszik gyerek csak a mesében létezik leginkább :wink:
Az ember előbb-utóbb megtanul sok dolgot egy kézzel megcsinálni. Közben fejleszted a fantáziádat, hogyan szórakoztassad a dedet... Volt, hogy főzés közben a mosogatóba tettem be Katust, amíg a mosógépet pakoltam, addig a szennyes közé... porszívózni is lehet egy kézzel... felmosni is...
Főzni: a legegyszerűbb kajákat...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,
lehet hogy az is benne van, tenyleg nagyon szeret testkozelbe lenni, (most is igy alszik, a hasamon) de amikor nagyon sir, labat felhuzza, feje is vorosodik, akkor az biztos valami szel vagy hasfajas, nem?
Ugy szokott lenni, hogy amikor elalszik vegre, sokszor csak fel orara, arra ebred hogy ehes es minden atmenet nelkul, de tenyleg minden atmenet nelkul, kinyitja a szemet es elkezd torka szakadtabol sirni, kb ugy mint akit napok ota eheztetnek... :D
Amikor ebren van,akkor nezem az idot,figyelem, ha mar tatog vagy fintorog es keszulok...akkor nincs is siras.
Na,de megyek,mert igy elso nap sok lesz belolem. :wink:
Nahat,nahat,mar tobb mint egy oraja alszik a dragam... :D
nklari80

használ a net :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

hasfájás
Akár már az első héten is jelentkezhet, ennek egyértelműen emésztési okai vannak és lehet rajtuk javítani!

1.ok Túl sokat evett a baba
A túl sokat nem úgy kell érteni, mint ahogyan sokan félreértik, hogy nem háromóránként szopizott a csecsemő, hanem kétóránként vagy gyakrabban, ezért egymásra került a megemésztett és emésztetlen tej. Ez az elmélet teljesen hülyeség, semmi baja nem lesz a babának, ha “keveredik” a hasában a többféle tej. A gond inkább az szokott lenni, hogy bőven van tej, a baba csak nyeli-nyeli, de nem fér el. Vagy túl gyorsan eszi és megüli a gyomrát. Ilyenkor egy alapos büfi segíthet, amikor ki tudja bukizni a pici a felesleget. És a következő szopi előtt egy kicsit lefejhetünk, hogy ne jöjjön olyan gyorsan a tej, ne tudja pár perc alatt teletömni a hasát a kis mohó.

2. ok Bennszorult levegő
A kicsi a tejjel vagy tápszerrel együtt levegőt is nyel. Ez a gyomrában légbuborékot képez és nyom. Alapos büfiztetéssel, pocakmasszázzsal (a köldök körül körbe körbe az óramutató irányával ellentétesen) vagy a térdek óvatos felhúzásával, tornásztatásával segíthetünk a dolgon.

3. ok Nehezen jön ki a kaki
Hiába normális állagú a széklet, előfordul, hogy nehezen jön ki, a baba nyom-nyom, de nem sikerül, ilyenkor a már említett térdfelhúzás segíthet a picinek.

4. ok “Valamit” evett az anya
Sok anyuka azt hiszi, vannak tiltólistás ételek, amiktől biztosan fáj a baba hasa, és még a védőnők egy része is lelkesen hangoztatja ezt a nézetet. Nos, a helyzet ezzel szemben az, hogy nincsenek tiltólistás ételek, azaz olyan ételek, amiket biztosan nem lehet enni, mert belekerülnek a tejbe és hasfájást okoznak a csecsemőnél. Sokat számít a személyes tapasztalat, hogy milyen ételek lehetnek azok, amik a saját gyerekünknél gondot okoznak, amit érdemes elkerülni. És létezik táplálékallergia is, pl. jellemzően a tejtermékekkel kapcsolatban szokott ilyesmi előfordulni, de egyáltalán nem olyan gyakran, mint azt sokan hiszik. Ennek azonban a síráson kívül más jelei is vannak, pl. kiütések, ekcéma stb. Ezzel kapcsolatban az LLL oldalán van egy jó kis összefoglaló

5. ok Gyógyszerek
Ha az anyuka gyógyszert szed, pl. a szülés után hashajtót vagy kamillateát iszik hashajtásra az a babánál is gondokat okozhat.

6. ok Szoptatós teák, bogyók
A szoptatós teák az édesköménytartalmuk miatt okozhatnak hasfájást a babánál. Ha erre gyanakszunk, érdemes átváltani más teára. Hasonlóképpen a homeopátiás tejszaporító bogyók is okozhatnak hascsikarást, főleg az urticára jellemző ez.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi enyém eszik-alszik gyerek :wink: no jó, fent is szokott lenni akkor vele foglalkozom :D

királylány

sziasztok!

Klári üdv itt!
hasfájás: mi is túl vagyunk mindenen... Espumisan, Infacol, cseresznyemag párna... most a Grip Water van soron, ezt teszteljük... szerintem jó, legalább is annak tűnik...
a kisfiad nagyon helyeske!!! :lol:

ooops, hogy elment az idő az olvasással... megyek etetni! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Lányok erre jó a kendő,ha az egykezezés nem megy(nekem nem mindig)csodásan megnyugszanak,elalszanak benne!

evilany

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Ircsi enyém eszik-alszik gyerek :wink: no jó, fent is szokott lenni akkor vele foglalkozom :D [/color]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi látod még anyukád is ezt mondja,ne váltsd meg a világot :? igaza van! Szopihoz próbáltad a bimbóvédőt? Az nem jó ha mindig kinyílik a seb,sose gyógyul meg...én jó vastagon kentem Gabi lanolinos krémmel,az jót tett,nyugtatta a bőrt,szopi előtt le kell mosni.Vagy próbált a körömvirág balzsamot,csodákra képes,vagy a Garmastant is dicsérik.Persze mindet le kell mosni.
Eleinte nekem is annyira fájt majdnem sírtam,de most már napok óta azt veszem észre hogy simán megy,figyelek hogy teszem mellre,mert biztos azzal volt gond.Jobb lesz hidd el.Én is imádom nézni közben,olyan édesen nézeget,meg erőlködik,nyökög,dolgozik nagyon:) gyömöszköli a mellem,meg emelgeti a szemöldökét :)

Na etettem a dedet,most alszik :wink: apja porszívózik de Tomit nem zavarja semmi-ha egyszer elalszik-megyek vasalni...

evilany

:D :D Nekem Anyukám még jóval szülés előtt "felvilágosított" hogy ne is képzeljem, hogy megváltom a világot...és adjam jóval lejjebb a rendről alkotott elképzelésem. Mert ugyan a felfogásom az, hogy a házimunka megvár, valahogy mindig sikerült rendet tartanom....eddig!

Tündi!....de jó, hogy használjátok a gripe vattert...nemrég olvastam róla, ezt még kipróbálnám, de azt is olvastam, hogy nagyon szar ízű. Zoé hogy fogadja?

Megyek ébredés van.
limo73

sziasztok!
Üdv Klári drusza! Milyen fura, nem is olyan gyakori név, itt meg milyen szépen összegyűltünk! Nagyon helyes a kisfiad!
enyéim is kelnek éjjel, ráadásul gyakran felváltva. Én már nem is mindig nézem meg, h mennyi idő telt el, meg előtte mikor evett melyik, na ez éjjel meghaladja a képességeimet! :lol: Amíg nem volt meggymagpárnám, addig én olyan kis kéz(fül)melegítő párnácskát tettem a hasukra, tuti lehet nálatok kapni benzin kutaknál, háztartási boltban, stb. Csak nem olyan jó puha, mint a meggymagpárna!
Ilyen só szerű izé van benne. egyéábként a meleg só is jól tartja a meleget!

Lakás állapot...azt hiszem nem nyilatkozom. Próbálok úrrá lenni rajta! Ráadásul a mormál tennivalókon kívül még mindig nincs teljesen bepakolva az új beépített szekrény :arrow: dobozok a nappaliban. És van +4 kölyköm, aki amortizálja a lakást.....
ehhez képest szinte büszke vagyok, hogy lehet még főzni, tiszták az edények, van elég tiszta ruha, stb. :oops:

Claire
claire

Na elolvastam mindent! :)

Kislányomnak már napok óta nem fáj a pocakja. :arrow: amióta a Baby mecsek teát kapja, aztán lehet nem attól, de nagyon úgy néz ki.
(Nagyon nem akartam teáztatni, de így alakult....)

Ha ébren van, nagyon igényli, hogy foglalkozzunk vele... :)
Általában valami csörgőt rázunk neki, vagy repülőzik vele az apja, vagy a grimaszolást, ringatást nagyon szereti, de ha van mit nézegetni, azzal is elvan.

Ma úgy főztem, hogy letettem a földre a bébihordozót, s a lábammal ringattam... :) :arrow: sütöttem halat, rántottam ki gombát, főztem rizst, meg az uramnak holnapra gombapörit.
És még mostam is....

Kezdem kiismerni Rékát :)

Már most taktikázik, nem szabad alulbecsülni a képességeiket :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Dia boldogat! ;)

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!
Követlek Titeket én is (általában), hozzászólni nincs enerdzsi.

Tiva szépen fejlődik, mai mérés 5760g. Úgy tűnik túl vagyunk egy fejlődési ugráson, pontosabban ma jó napunk volt és volt elég tejcsi is. Bízom benne, hogy így marad. Tiva baba sokat beszél, gőgicsél, mosolyog, jól érzi magát a bűríben. Néha fáj a poci, persze, hogy a szél. Kipróbálom majd a Mecsek teát (látom többen is és nektek bejött).

Doktornénis fürdetőt és púdert használunk és semmi illatosat. Megjártam a mosószerrel és nem szeretnék több csúnya piros pöttyöt. Így a mi babánk jelenleg nem illatozik, pontosabban illatozik, de nem a kozmetikumoktól. Egyébként meg illatos Ő így is :).

Úgy vettem észre mindegy milyen pelusunk van, a lényeg, hogy gyakran kell cseréli. Úgy tutkó nem folyik ki. Mondjuk Tiva is termel rendesen. Talán még nem folyt ki egyszer sem sehol, bár mondom, Tiva egy nap legalább négyszer telerakja,ezért cserélem.

Több témára nem emlékszem, tanácsot meg nem osztogatok, mert első gyerekes, tapasztalatlan, most tapasztaló, édesanya vagyok (fűűű, de komoly ezt leírni. Édesanya vagyok.). És! Most kezdjük kiismeri Tiva jelzéseit és kezd rafkózni... pontosabban kezdene, ha nem lennénk észnél :).

A napokban elkezdett kapaszkodni, ezt eddig mén nem csinálta. Az apja ruhájába fürcsi közben és a karomba szopi közben. Mondanom sem kell, elolvadtam :)
szilvi35

Jó reggelt
Egész jó éjszaka volt,igaz csak fél 11kor aludt el,de aludt 1-ig,evett,aztán aludt 5-ig..evett..és apa mellkasán még aludt 1 órát,vele mi is. Bénázott szopinál,leugrál a mellről aztán keresi,de a szájában van még mindig keres,nem értem,most nem kap cumit,hátha az...
Ma megyünk UH-ra vele.

Nálunk 5-6 peluscsere van,minden étkezés után cserélem,ill.fürdésnél,és szükség szerint,ha érzem hogy bekakilt vagy valami.Mégis kifolyik néha. :(

evilany

Jó reggelt!

Kívánni se lehet jobb éjszakát a mostaninál! :)
9kor letettem, kelt fél6kor (15perc szop), s még mindig alszik :)
Szerintem 8kor kelni fog, s kéri majd a jussát ;)

Ma megyünk a Dr.-nénihez, megméri meg ilyenek.... kiváncsi vagyok mit mondd! Szemmel láthatóan nagy már Réka :)

Clárika
Kép
clárika

Pelus:
2 napja néha kifolyik a remekmű, szerintem megpróbálok egy mérettel nagyobbat, lehet már kevés a befogadóképessége :D

(még mindig az újszülött pelust használjuk /2-5kg/)

Clárika
Kép
clárika

Mi is a legkisebbet használjuk de már utolsó csomaggal.
Clarika,örülök hogy nem fáj már a pocak,Tündi,szintén :wink:

evilany

Sziasztok lányok !

Köszön a pm-eket jókat NEVETTEM RAJTA .
Egyet értek veletek 100%-an ,SZÁNALOMRA MÉLTÓ AMIT MŰVEL és hogy még neki áll feljebb akinek nem inge nem veszi magára!!!!

FÁJÓ DOLOG AZ IGAZSÁG ERRŐL TI IS MEG BIZONYOSODHATTATOK !!!

AMÚGY MEG EGY MEGKESEREDETT KISLÁNNYAL MEG NEM ÁLLOK LE VITÁZNI ANNÁL KÜLÖNB NŐNEK ÉRZEM MAGAM !!!!!!
Vendég

Lányok ti kértétek a baba kötvényt ?

Mi most rendezzük vagy csak én ha a munkám engedi mert 3 gyerek + háztartás vezetése és + a munka amit mellékesen végzek minden idöm lefoglalja
Vendég

nklari80 elnézést nem is köszöntöttelek :) SZIA KÖZÖTTÜNK REMÉLEM JÓL FOGOD ÉREZNI ITT MAGAD.

Boldog szülinapot a szülinaposoknak névnapot a névnaposoknak :) juj ezt leírtam ámmmmmmm. :shock: :)
Vendég

:evil: :x fúúúúú megint feltörték az emailom és az msn-em hogy törne le a keze aki azzal szórakozik 1 éve az én dolgaimat feltöri de kíváncsi lennék mihez kezd vele .
Vendég

Szép napot!

Clarika köszönöm :)

Évi akkor az lehet a gond, hogy még mindig a legkisebb pelust használjátok. Áron most a 3 méretűt kapja a feneke alá. (ilyet kaptunk ajándékba). Ez 4 kg-tól van. Nem is folyik ki semmi belőle.

Éjszaka nyugis volt, este 23 órakkor még kapott enni, akkor vigyorgott bőven meg 2x cseréltem pelust :lol: és aludt reggel 6.30-ig. Akkor még elnézelődött 15 percet a kiságyban és reggelizett.

Bencét már elvittük az oviba, közben letudtuk az egyik sétát, du mikor megyünk érte meglesz a másik. Itt most süt a nap bár a levegő még hűvös.

Bedobok egy mosást, lehet felporszívózok és pihenek na meg szervezek buszt csütörtökre az ovisoknak a kiránduláshoz. Szülős kirándulás lesz még Apának szólnom kell, hogy idén neki kell mennie. Pénteken megy különjáratba 3 napra a németekhez (Ircsi beugrjon? :lol: ) így vasárnapig egyedül leszek a gyerekekkel. Szombaton temetésre kellene mennem, illetve megyek is, anyósom fog a 2 gyerkőccel küzdeni....

No most önző voltam..... :oops:

királylány

Sziasztok!

Klári, üdv közöttünk! Nagyon édes Boti.
Sajnos tanácsot nem tudok adni, mivel nálunk szerencsére Lilinek nem fáj a pocakja.

Ircsi, Katus annyira édes! :lol:

Bévi, szerintem Lilid megérzi, hogy minden tökéletesen szeretnél csinálni (háztartás és babázás), de ez nem lehet mindig.
Gondolom a párod nem bánja, ha néha szendvicset kell enni, vagy valami gyors kaját (pl spagetti stb) ő is azt fogja mondani, hogy most első a gyerek. Pihenjél aludjál amikor csak lehet, ez a kulcsa szerintem.

Végre kimozdultunk egy kicsit pénteken, férjem korábban jött haza és elmentünk a Premier outletbe vásárolni. Lecsaptam szoptatós melltartókra, mivel amit a tesómtól kaptam abból csak 2 volt rám jó, a többi nagy.:)) Lili végig aludta az egészet.
Szombaton délelőtt meg megleptük anyósékat. Nagyon örültek!

Nekünk is jó éjszakánk volt, pedig azt hittem, hogy nem fog aludni. Tegnap csak este volt fent kb. 2 órát. Persze pont akkor akartam megnézni egy filmet, de nagyon rendes volt, mivel engedte. Egy ideig az ágyban volt és nézegette a kiságyra rakott játékokat utána meg a kezemben nézelődött. Általában nálunk délután van fent, de most pont akkor mentünk el sétálni, mivel olyan szépen sütött a nap, így azonnal bealudt. 11-kor ágyban volt és 4:40-kor ébredt, akkor jól bekajált, azonnal elaludt és utána 8-kor ébredt, öltöztetés ja és szegénynek orrszívózás utána kaja és ismét alszik. (még most is)

Nekem nagy szerencsém van Lilivel csak egy-két nap amikor nagyon nyafis, de azt vettem észre, hogy ez akkor van, amikor időváltozás (front) van.

Mi is a newborn pelust használjuk még, mivel 3900g még csak, így nem is gondoltam nagyobbat venni. Vagy már kellene?

Tényleg mi az a Babakötvény?
Ja most kaptam egy SMS-t és a családipótélkot is megkaptam, az kb. 8 nap volt, a beadástól.

Ma megyek este a nődokihoz kontrollra, szerintem Lili is jön. :D

Kép
Kép
Kép
Szopi utáni vigyor. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody édes nagyon!

Babakötvény: az állam minden kisbabának biztosítja, összege kb 40.000ft. Ha szeretnéd akkor nyitsz egy számlát és ráutalják a pénzt, te tehetsz hozzá ha akarsz. Ha nem nyitsz számlát, akkor a gyermek 18 éves korában kapja meg. Saját számláról sem vehető fel előbb asszem.....de erről kapnod kellett volna papírt a kórházban..... Kép

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: