A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lányok, szerintem Mírának jön a foga :D

Irina Ádónak jobbulást++++++++++++++

Vindo gyöngyfűző Rugó :D

Nolkának boldog születésnapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bazé, tényleg :lol: :lol: :lol:
De hülye vagyok :roll: :oops:
Csak B. volt a mondat elején, meg ő is ovis.

Kép
vindolanda

Nyugi, Vindo, én is hülye vagyok. :lol:

Köszi a jókívánságokat, csajok!
:arrow:
irina

Halihó!

Már egy egész litániát írtam, de én lüke valahogyan bezártam az ablakot, így jól ki is dobtam.

Vindo, jaj, már megint. Ajánlok egy könyvet, amit olvass el. Faludy György unokájáról szól, a címe: És szertefoszlik a homály. A kisfiú, Alexander anyukája a szerző, a nevére már nem emlékszem. Ez bizotsan segítene. Egy súlyosan diszlexiás kisfiúról szól, aki közben, ha jól emlékszem, olyan kilenc éves kora óta Mensa-tag.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Rugó diszlexiás lesz, vagy az. De van némi párhuzam. Legalábbis annyiban, hogy egy nagyon okos kisfiú hogyan lehet más, mint a kortársai.
Amúgy én azt hittem, hogy fogyókúráztatod Rugót. Annyira nem vettem ezt a lapot. :roll: :oops: :lol:

JObbulást kívánok minden betegeskedőnek!!!! Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Irina, nagyon élveztem. Igaz jól el is fáradtam, de megérte szerintem. Már el is kezdtem a megfigyelést az állandó alanyomnál, lassan hozzá kell kezdenem a dolgozathoz is.

Virankám, jól látom, hogy neked is kevés a 24 óra?

C-vitamint nekünk is mondta a gy.doki. Én most a nagyoknak 1200 mg-osat vettem. Hááát én azt nem tudom, hogy árthat-e a vesének, de most jut eszembe, hogy pl. rákosoknak is bődületes dózisban javasolják egyes orvosok. Ezt mintha többször is láttam volna a Reggeliben. :oops: :roll: B-nak is adok harminc cseppet naponta megelőzésként.

Ó, indulni kellene vásárolni. De esik nagyon. Semmihez sincs kedvem.
dmaggie

http://index.hu/kultur/eletmod/2010/09/ ... as_nyliik/

ide elmehetnénk talizni :) :) gyerekeim meg én is szeretem :) meg Apjukat hagyni kellene hv-én naptár alapot csinálni :)

Míra növeszti fogait :) :) direkt raktam -kötöjelek közé Bálintot :) - bocsi,h. megkavartalak Benneteket :)

Maggie!
S Bercó hogy áll a cici nélküli élethez? 24 óra.... áhhhhhh annyi minden vana fejemben,amit szeretnék megvalósítani :) Robi már kivan,este lefekszik aludni én még min. 1-1 1/2 órát horgolok :)

:arrow: vmi egyszerű töltött paprika receptet keresni :)

KépKép
viranka

Na, meg is jöttem. :lol:

Már el is pakoltam, meg beindítottam a mosogatógépet. Bercóval és apával majdnem egyszerre értünk haza. Dávid meg a függőfolyosóról sasolt, de legalább segített felhozni a csomagokat. :lol:

Bercó azért próbálkozik, én meg igyekszem meggyőzni őt, hogy nem nagyon van rá szüksége. Jól megölelgetem, meg oda is fekszem mellé, úgy altatom. De édes volt, a múlt héten ugye kihagyott néhány napot. Aztán szerdán este kérte a cicit és egyszer csak így szólt. - Anya, hol van a tejcsi? Nem érzem!
Aztán az egyik este meg cici nélkül aludt el, nem kérte. Akkor gondoltam úgy, hogy kitartok. Nyáron alakult úgy, hogy a reggeli cicizéseket elhagyta, régóta már csak az esti alvás előtt bújtunk össze.

Viranka, akkor jól gondoltam. :wink: Mirr-Murrt én is szerettem (szeretem). Hááát sokszor visszasírom a békebeli, kedves meséket.
dmaggie

NOLKÁT ISTEN ÉLTESSE!!!!!
dmaggie

Lányok, ha az orchideák kinőtték az átlátszó cserepeiket, hol lehet újakat venni nekik? Vagy miből csinálhatnék átlátszó üvegcserepeket?

Maggie, én azért remélem, hogy nem lesz baja. Ne legyen kimondottan okos sem, csak ne legyen semmi baja.

Egész nap szakad az eső.

Kép
vindolanda

Szóval műanyag cserepekben voltak, de már a háromból kettőnek össze-vissza lógnak a léggyökerei, kinyomják a "földjüket" is.
Már kilyukasztott cd-tartókban gondolkodom (amiben a cd-hengereket tartják).

Kép
vindolanda

Vindo, szerintem néhány jégkrém műanyag átlátszó vödörkében van. Legfeljebb eszel egy jót is. :wink:
Hidd el, teljesen megértelek. Látom én a szülőket, akik megfordulnak a környezetemben. Az a baj, hogy még eléggé kicsi, de ha nagyon-nagyon meg akarsz nyugodni, akkor keress egy jó pszichológust, aki majd megnézi Rugót. Jut eszembe, a Varga utcán a gyerek neurológián eléggé jók. Ott még ismerősöm is van. De szerintem nem lesz semmi baj, és ezt nem a barátság mondatja velem. Ahogyan már írtam, a megkésett beszédfejlődést esetleg rá tudják húzni, de a többi fejlődési terület eléggé típusos, ahogyan én emlékszem. Meg ahogyan tudom, bár nem nagyon beszél Rugó, de a beszédértése rendben van, jól működik. A státuszon a védőnő kiemelt valamit? Met ha nem, akkor ez is egy + pont.
Bercó is mindent később csinált, mint a bátyjai, de neki ez volt az üteme.
Kérlek szépen, próbálj meg túllépni ezen a csúnya megjegyzésen!
dmaggie

A védőnő szerint be fog indulni a beszédfejlődése. Nem küldött sehová.
Szerintem is rendben van, csak mindig felhúznak.

A jégkrémet nem szeretem, de G. igen. Majd rámozdítom. Kösz a tippet.

Kép
vindolanda

A tortát sem szeretem.

Csak a csokit. De attól meg pattanásos vagyok.

Meg a szotyitól, alkoholtól, mandulától, pisztáciától, diótól stb.

Kép
vindolanda

Mogyorókrémet sem ehetek :roll:

Még az aldi-féle Nutoka :lol: márkájú mogyorókrémtől is tiszta ragya vagyok, pedig abban nem sok mogyoró van.

Kép
vindolanda

befőttesüveg?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nutellásüveg :) kellemest a hasznossal :)
jénaitál :)

:arrow:

KépKép
viranka

:lol: :lol: :lol:

KépKép
viranka

Ezek jók, csak lyukasnak kell lennie az aljának. :lol: :lol:
dmaggie

Vindo, javasolnék ilyenkor némi testmozgást! Nevezetesen vállrándítást!!! :wink: :lol: + a száj mosolyra húzását, majd fejbiccentést némi ÓÓÓÓ, igen kijelentéssel. Aztán gyors memóriatörlés! :lol:
dmaggie

Nálunk a dédi szokott érdekeseket mondani. Az első az volt, hogy amikor még terhes voltam, eldöntötte, hogy B-nak biztosan van valamilyen baja. Ilyeneket mondott: - Hát, ha már idióta is, akkor is a mienk. :shock: :roll:
Valamelyik nap meg: Dávidkám, nem való neked ez a sport, olyan gyenge vagy tőle. Minden betegség téged talál meg először. Já, Dávid Gergő után lett beteg, egy teljesen másik vírustól + másfél nap alatt meggyógyult. Szegény, kis csenevész gyerek.
Én már megtanultam szó nélkül hagyni ezeket. Jobb a békesség, mert egyébként nagyon csúnyán összevesznénk.
dmaggie

Hehe, megyek gondolkodni. :wink:
dmaggie

Vindo, nem vagy egy egyszerű eset. Egyébként meg irigyellek. Én ezek miatt vagyok duci.
dmaggie

Ja, még valamit.

A kocsiban Cohen Hallelulaját hallgattuk, de Bercó azt énekeltette velünk, hogy Jhony ujja. :lol: :lol:
dmaggie

Viranka, az üvegnek nem tudnám kifúrni az alját :roll:
De köszi.

Maggie, igen, de néha nem érdekel a dolog.
Sőt, egész kamasz- és fiatalkoromban pattanásos voltam, leginkább az alkohol miatt :D

A pizzától, a hamburgerektől meg a mekis szalmakrumplitól viszont semmi bajom:)

A fene essen bele, de annyit mondják, hogy kikészülök tőle :roll:

Idióta :shock:

Kép
vindolanda

Tudom, tudom. Majd változik. :lol:

Albert azt szokta mondani erre, hogy könnyű a más f..-val verni a csalánt.
dmaggie

Mindig rácsodálkozok, hogy a magyar nyelv az élet nagy igazságait milyen cizelláltan tudja megragadni :lol:

De igaz amúgy, tökéletesen :wink:

Kép
vindolanda

Figyelmetekbe ajánlom a legjobb barátom fiának versét:
http://www.poet.hu/vers/51672
dmaggie

Most laza délutánom van. Így volt időm megnézni, megkeresni M. verseit. Több is van fenn. Ez egy kiemelt vers. Egyébként egy alig 18 éves emberből jött.
dmaggie

Maggie, nagyon izgalmas a vers!
Bercó de édes ezzel a szopizás-abbahagyással ;-)

Vindo, :-)
én iszonyú pattanásos tini voltam, sőt, keléseim is volta, maceráltam is őket, nyilván az sem segített...
A bőröm az elmúlt fél év óta olyan, mint amilyet úgy el bírok fogadni. sok mogyi, kakaó így is kiveri. Egy átok volt ez a sok pattanás.

Megjártuk a "fülecskés doktornéni"-t, ahogy Ádi hívja a fülészt, savós fülgyulladás csaknem teljesen bedurranva, úgyhogy antibiotikum. Azt mondta, az lenne a legjobb, ha Ádi hazamenve aludna is reggelig. Gondoltam is, hogy nohiszen. Ádi ha beteg, még annyit sem alszik, mint rendesen. De tényleg, miért nem? Bennem mindig az élt, hogy egy beteg gyerek fekszik az ágyban, sokat el-elszundít. Hány éves korig kell erre várni? 8)
irina

Mondanom sem kell, az itthoni nappali szobatisztasággal továbbra sincs semmi gond... :roll:
irina

Irina, nagyon sajnálom. Gyors gyógyulást kívánok, küldöm a gyógypusszancsokat.
Azt hiszem ez sem időhöz kötött, hanem a gyerektől magától függ. Nálunk a nagyok elcsendesedtek, többet aludtak, ha betegek voltak. Bezzeg Bercó. Ő olykor alig 20 percet alszik egy nap. + az éjszaka is borzasztó tud lenni. Ebben biztosan hasonlítanak a fiaink. :wink:
Bőr: na nekem szerencsére nincs nagy gondom vele, bár mostanában az állam eléggé ki szokott ütődni. De legalább ez a jó a kötőszöveti gyengeségben. A rossz meg az, hogy egyszer csak elhagyom a belső szerveimet. :? :lol:
dmaggie

Ez várható volt. :lol:
dmaggie

Most Dávidnak szoktam mindenféle kenceficét venni. Erre nagyon figyel, nem szereti, ha pattanások díszítik az arcát. De mostanában barátkoznia kell vele. :lol:
dmaggie

Kép
vindolanda

Betegség: Rugó 39 fok felett fekszik, amúgy pörög, ahogy szokott.
Éjjel alszik, 39 fok körül kel, és mikor lehúzzuk, visszaalszik.

Ádinak gyors gyógyulást kívánunk!!!

Mi délután egy óta folyamatosan játszunk :roll:
Lassan beteszek egy bagettet a sütőbe 8)

Nekem semmi kence nem használt, csak az étrendre kellett rájönnöm :?

Ha kozmetikushoz mentem, akkor meg egy hétig még borzalmasabb lett.

Kép
vindolanda

Akkor bevallom töredelmesen és férfiasan, hogy életemben egyszer voltam kozmetikusnál arckezelésen.
Az esküvőnk előtt. :wink:
Azóta voltam többször is, de akkor is Vicuskánál. Leginkább szemöldökigazítás, gyantázás, arcmasszázs közül van valami. Igaz, pénzem sincs arra, hogy rendszeressé tegyem ezeket, meg nagy igényem sincs rá. De legalább használok szemránckrémet (ezt is Vicuskától tudom, hogy 25 év után szinte kötelező), meg arckrémet, de azt is csak nappalra, mert este már arra is alig van erőm, hogy fogat mossak.
dmaggie

Ja, a videón Rugó van. El is felejtettem írni.

Kép
vindolanda

Rugó jól nyomja. :lol: :lol: :lol: Csak kicsit sötétecske a felvétel. :cry:
dmaggie

Ma én is szemeztem a bagettel az Aldiban. Aztán nem vettem, pedig most jól megkívántam.
dmaggie

Hát, telefonos :roll:

Én voltam párszor, de nem volt látványos az eredmény.

23 éves voltam, mikor az első ráncom kijött. Azóta használok szemránckrémet. Anacondát. Olyanok az arckrémeim is. A legtöbb márka marja az arcomat, nagyon érzékeny a bőröm.
Csípnek :roll:

Kép
vindolanda

Gábor biztosra ment, hozott vagy hat bagettet.

Kép
vindolanda

Maggie, igen, Bercó és Ádi nagyon sok mindenben hasonlítanak ;-) Nincs szülőkímélő üzemmódjuk :lol:
Köszönöm, már jobban van, nagyon látványosak a különböző állapotai (Vindóhoz hasonlóan pontokba szedve):
hőemelkedés alatt: normál tombolda
hőemelkedés: (vér)hiszti
láz: derűs jókedv
magas láz: cukiaranyos és jókedvű
Ádi is ébred, ha 39 felé megy a láza, a dokink mondta, hogy automatikusan felébreszti őket a magas láz, így azóta nem kell figyelni alváskor, ha lázas is, tényleg mindig ébrednek.

Rugó teljesen apja fia. ;-)

Kozmetikus: az esküvő előtt én is voltam párszor, egy vagyonba került, mondjuk tényleg nagyon klassz volt tőle a bőröm (persze ha az egyhetes rémséges fázist túléltem), mondjuk a fő titok az, hogy nem szabad kézzel arcot macerálni, mert elkoszolódnak a mitesszerek és egyebek és kész a pattanás. Majd ha lányom lesz egyszer, kiokosítom. ;-)
irina

Én nem vagyok ebben nagyon márkahű. De volt már rá példa, hogy beleválasztottam és szinte az egészet el kellett ajándékoznom. Mostanában Q10-eseket veszek.
Mert jó-jó állítólag szép és jó a bőröm, de azért vigyáznom is kellene rá. Meg hogy néznék ki egy pöttöm mellett halál ráncosan. :roll: :P
dmaggie

Nekem egyszer egy orvos, miközben macerálta az arcát, azt mondta, hogy vérzésig kell macerálni. Aztán, hogy így van-e???? Nemtom.
dmaggie

Na, csajok, nekem szemránckrémezni semmi türelmem (tudom, tudom, csak egy mozdulat, de arckrémezni az egy másik mozdulat, sminkelni az több mozdulat, lemosni az megint sok mozdulat, kétnaponta hajat mosni -- muszáj, de másodnap már így is rémes --, az is sok, szóval nekem a szemránckrém már kívül esik a körön).
Márkák: krémekben én sem vagyok hű, ami nem teljesen noname és megfizethető (akciós niveák, helia-d, néha garnier). De most épp ajándék avonos arckrémem van, elég jó. Elég stuffos, de gyorsan felszívódik, utána rögtön ugorhat rá az alapozó. 8)
irina

Én csak azért nem tudom pontokba szedni, mert szerencsére eddig még nem sokszor volt lázas. De akkor biztos, hogy pörgősebb volt, mint általában.
Bezzeg a nagyok, ők kidőlnek egyből.
dmaggie

Maggie, :lol:
Krémezés első vérig? Frankó lehet. :lol:
irina

A szemránckrémnél én is csalok. Nem ütögetem finoman, hanem finoman elkenem és kész. Így gyorsabb. Én most még nem használok alapozót. De, ha így romlik az idő, akkor muszáj lesz. Bár a szem alatti karikákra kenek némi korrektort. :oops:
Az avonos termékek általában eléggé jók szoktak lenni. Egy ideig én is tanácsadónősködtem. :wink: :lol:
dmaggie

Nem a krémezést, a nyomkodást kell vérezésig csinálni. :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Még mindig röhögök. :oops: Bocsi, de ez tök jó lett. Vizuális típus lévén...
dmaggie

Nekem a szemalatti vámpír-karikák a szexepiljeim :lol:

Krémezés első vérig :lol:

Hát, én azért vagyok márkahű, mert minden csíp. Csak ez nem :wink:

Sminkelés - na, ehhez nekem nincs türelmem. Egyszer voltam kifestve, az esküvőmön, de szerintem nem is nagyon leszek többet :roll:

Kép
vindolanda

Maggie, hát ha alapozós tanács kell boltban kapható márkák viszonylatában (a nagyon irtó profi menő alapozókat értelemszerűen nem ismerem), csak szólj, már végigpróbáltam a palettát. Néha olyan borzalmasak voltak, h sárga foltok virítottak rajtam, pedig jó régóta csinálom. Most a csúcs (pozitív értelemben) a MaxFactor Age Renew (nem, nem vagyok érdekelt benne, ez itt nem reklám!!!). Ez valami csoda.

Ja, amiért alapozót használok 18 éves korom óta: tiszta mitesszeres bőr. Most már ugye szebb a bőröm, viszont annyival látványosabban néz ki alapozóval és némi pírral, mint nélküle, hogy hülye lennék nem alapozni. :lol: Mármint így nézek ki emberien szerintem.

Na, talán túlságosan is kiveséztem a témát.
Megyünk vacsizni.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: