A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Menion!
Persze, átvészelhető....csak a jó magyar szokás szerint....mindenre órákat kell várnunk! És nincsenek tekintettel semmire, senkire, max ha vannak kapcsolataid....amiket ki kell használni! Mert ilyen világot élünk.... :?
Én itt senkit nem ismerek....Sopronban más...ott igen, de mindegy, mert megoldottuk magánban és igy időbe is belefér és az anyagi összeghatárba is.... :wink: :)

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

na igen a kapcsolatok :?
nekem sincs amikor kellene valahova egy kis protekció...lásd az orvos választással se boldogultam...pedig ugye a szakmában dolgozom...talán pont ezért...így megtudom azokat az infókat is amiket jobb lenne ha nem tudok és akkor nem pánikolok...

én még a kórház aulájában is szívesen vajúdnék csak tudjam hogy akkor mi lesz...nekem a bizonytalanság a legrosszabb...ha tudnám hogyan fogok szülni akkor semmi gondom már nem lenne...de az hogy lehet hogy császár lehet hogy nem lehet hogy hirtelen beindul lehet hogy a doki mondja meg hogy akkor "most!"....
ez olyan ijesztő...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Hat nem konnyu a "napi termest" visszaolvasni :P :P :P :P

Lanyok! Sajnalom a kellemetlensegeket :(

Orsi! Gratulalok a baratnodnek! Ugyes csajszi,es Apor is jo kisbaba,rendes gyerek :wink:

Vivi! Aranyos Barni :) Jo csaladlatogatast!

Suzy! Mi mar csak ilyenek vagyunk,szeretunk aggodni

Na megvolt a NAGY UH,amit mar ugy vartam,es a csalad es a baratok... Es a kis ordogfioka most sem mutatta meg magat :( :roll: :( :roll: Amig kinnt ultem a varoban,tancikalt,bennt a dokibacsinal szerintem meg sem mukkant. Szegenykemet alaposan osszenyomkodta,razogatta a doktor,sot meg ki is nevette.....
Na mindegy......a lenyeg,hogy minden ok,1716 gramm,a tobbi adatot meg nem fejtettem meg. A magzatviz is rendben van.
A papirokat is elrendeztem,voltam a szakszervezetnel,az emberke felhivta a nagyfonokot es beszelt vele 10-15 percet,sajna nem ertettem,mert gorogul folyt a duma. De aztan mondta,menjek,mert most alairja.Ugyhogy minden ok :lol: :lol: :lol:

Puszi Nektek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

nomi azért egy nagy szemét lehet a főnököd...ha most aláírja akkor miért nem tette eddig és miért szivatott???
te nem tudsz görögül beszélnoi? különben mit csinálsz te ott?milyen szakszervezet ez?

Kép
menion
Budapest

cipruson jártam 1x és nagyon szép bár nekem az összes görög sziget és part nagyon szép...nyilván turistaként minden más mint ott dolgozni...

Kép
menion
Budapest

Hat igen....a turistaknak mas.....de azert nem panaszkodhatom. Az igazsag,hogy ez a meleg most nagyon megvisel.
Egy etteremben dolgoztam.Elveztem csinalni,hiszen szep a kornyezet,erdekes emberek,stb. Es a fonokseggel sem volt baj,nagyon aranyosak a kisfonokok,de a tulaj......o egy kicsit idegbeteg. Arra gondolt szerintem,hogy mert fizesse utanam a biztositast,ha mar nem robotolok. De a torvenyek ra is vonatkoznak.
Ez a szakszervezet meg....nem is tudom pontosan :oops: A mr. Michalis a vendeglatas teruleten mozog. Rengeteg a kulfoldi munkas,es persze kevesen ismerik a torvenyeket. Mindenki orvend,hogy itt dolgozhat. Ez a Michalis meg ellatogat az ettermekbe,kerdezgeti a munkasokat,Nok Napjara ajandekot hozott,stb
Sajna a gorog nem ragad ram sehogysem,de az angollal is lehet boldogulni itt. Sot :)

nomi77

akkor szerencse hogy van ilyen szakszervezet aki megvéd az "idegbetegtől" :lol:
én mint turista azért nem sok idegbeteg görögöt láttam...valahogy más ott minden...itt mindenki olyan negatív ott meg azért megvan az a tempó ami itt nincs...bár minket magyarokat is másképp látnak az idejövő turisták...

én ciprusról egy 3 napos hajóútra mentem egyiptom és izraelbe...na az is feledhetetlen volt...
főleg az volt benne a számomra a legjobb hogy egycsapásra 2 ilyen nevezetes helyet láthattam...szeretem ha praktikus valami

bár gondolom kérdezték ezt már de hogy tervezted ott szülsz vagy hazajössz :?: direkt így esett vagy váratlanul lettél terhes külföldön?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Kismamik :!:

Hazaértem, ettem és most már visszaolvasok, van mi, mert termeltetek :!: :wink:

Addig is pusszantás...nagyon fáradt vagyok, lehet, hogy nem jutok a végére :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés! Velünk minden oké! Laci ma itthon volt és írja a szakdogát, úgyhogy nem jutok géphez! Most épp borotválkozik és idejöttem gyorsan. Aztán megyünk Auchan-ba,meg Tesco-ba! Hétvégén sem tudok majd írni, de olvasni azért fogok. Néha majd elzavarom innen!

Nomi
Sajnálom, hogy Babó nem mutatta magát! ez már úgy tűnik meglepi lesz! :lol: És örülök, hogy a főnököd meg aláírta. Végre megnyugodhatsz!

Suzy
Szupi, hogy minden oké. Már aggódtunk! De azért ne dolgozz sokat! Pihenj!

Orsi
Nem semmi most már bármikor szülhetsz! Nagyon izgi! Hát én ilyen gyors szülést szeretnék, mint a barátnődnek volt! Tesóm 5 óra alatt szült meg. Az még belefér! Többet nagyon nem szeretnék! :lol: Persze nem kívánságműsor, de azért inni fogom majd a málnalevél teát!

Na most már megyek! Készülődök én is! Szép hétvégét Mindenkinek!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
Sztem nyugodtam vegyél, vásárolj a Vaterán, Én vettem a múltkor egy Avent sterilizálót és egyáltalán nincs rossz állapotban,sőt…
Hogy halad a férjed szakdogája :?: Nagyon szép kis pocakod van már :wink: azért lehet ám látni sztem, hogy készülődik odabent egy új élet :roll: :wink:
Valóban nem szoktam eltűnni, de majd lesz ez még másképp is, ha már végleg itthon leszek…majd leírom a végén, hogy miért nem tudtam jönni :!:
Nekem minden melltartóm merevítős, vettem már szoptatósakat is, de azt még nem hordom :!:
Lehet, hogy csak szimplán ki van a bőröd száradva, nekem volt, hogy a hátam nagyon viszketett és a férjem kenegette, mert nagyon ki volt száradva :!: :roll:
Jó vásárlást mára és szép hétvégét :!: :wink:
A vasalással Én is így vagyok, mint Te

Gabi
Köszi, rendes vagy, hogy bírtad az üzimet, de látom nem volt rá reagálás :roll: :wink: :!:
Akkor szinte mindenetek meg van ami kell a babónak :?: :!: :roll:
A vasalással Én is így vagyok, mint Te :!: :roll:
Örülök, hogy jól aludtál, Én kevésbé jól, ideért az egész napos eső, engem és Cipikét is megviselte :!: :roll:
22 fok az nagyon jó, nálunk 20 fok van bent a házban, de nekem pont elég :!: :wink:

Noémi
Hát elég szemét egy főnököd van, nevetséges az összeg…azért drukkolok, hogy minden rendeződjön :!: :roll:
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy egy nagy meglepetést akar szerezni nektek ez a gyerkőc :roll: :lol:
Pocak :?: :wink:
Na végre, hogy meg jött a főnököd esze :!: :roll: :wink:

Orsi
Először is gratulálok a Barátnődnek, atya világ mekkora gyerek
:!: :shock: :wink:
Örülök, hogy az NST-n minden rendben volt :!:
A vvt-re mit mondtak :?:
Reméljük nem kamerázták le a párodat :roll: szokott a férjem benneteket olvasni, de most ezt nem látta...még :lol:

Vivi
Ügyesen vásárolgattok, akkor gondolom már nem sok minden hiányzik nektek sem :?: :roll: :wink:
Már minden „fosatós” dolgot beavattam, de semmi… :roll: :oops: :wink:
Biztos majd nekem is furi lesz itthon lenni…
Én mostanában sztem azért sem tudok este kipihenten aludni, mert állandóan agyalok, hogy mit kell venni, mit hova fogok rakni, stb.
Tökéletesen leírtad a vércsoport, RH-s dolgokat :!:
Sajnálom, hogy nem sikerült a profiljáról képet készíteni a dokinak, de a lényeg, hogy minden ok vele és szépen alakul a súlya a „mérnők bébinek” :!: :wink:
Nem szeded rendszeresen a magnéziumot :?:

Menion
Én nagyon küzdök a vas tabletta mellékhatásával,de most már nem is szedem, elegem van, hogy csak a glicerines kúppal tudok „nagy dolgozni” :roll: :oops:
Ritka az, akinek rendben van a hgb és htk eredménye a 9 hónap alatt :!: :roll:
Gondoltam majd beadatom a ferlaciete, de azt tanácsolták, hogy ne, így is rossz a vénám, állítólag az anaemia miatt :!: :roll:
Tetszik a baba kocsi, szép ajándékot kaptatok, nem semmi az eredeti ára :shock: :wink:
A horkolást borzasztó nehéz elviselni…nálunk mind a ketten horkolunk nem is kicsit, a férjemnek is meg nekem is orrsövény ferdülésünk van…hiába nem háton alszunk még is barna medvék vagyunk és egymás horkolására mindig felébredünk :!: :roll: :wink:

Hencsi
Vivi már megírta a kérdésre a választ, Én nem tudok újabbat hozzá fűzni, csatlakozom :!:
Várom a Te pocakos képedet :!: :wink:
Hangulatod alakulóban :?:

Erika
Tőled mindig tanulok valami új receptet…jól hangzik ez a zakuszka, tök jó neve van :!: :wink:

Böbe
Jobbulást a fejednek, nagyon rossz lehet a fejfájás, ha lehet többet legyél friss levegőn, esetleg segíthet vagy gyógyszer, esetleg fej masszázs :?: :roll:

Remélem senkit nem hagytam ki, ha még is ezer bocs érte...mindjárt folytatom, mert magamról nem írtam, de megyek teregetni :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Itt is vagyok...
Szóval a melóhelyen egy kicsit össze szaporodott a meló, nem akartam, hogy a Nővérem csináljon mindent, elég sok minden megváltozott ameddig Ő GYED-en volt otthon a kisfiával...így nem volt időm napközben veletek csevegni, hiányozattoknagyon :!: :roll: :wink: ksözönöm mindenkinek, hogy hiányolaótatok, jól esik nagyon :!: :wink:
Eygébként nagyon jól vagyunk, Cipike minden nap annyit mozog, hogy már nem is csak fészkelődik a kis drágám, hanem rugdos is :lol: és azt hiszem éreztem, érzem, ahogy frodul...ez egy teljesen már érzés, egészen olyan mély és mintha tényleg érezném a fordulást, ja és egyértelműen látszik mikor merre van, a férjem is teljesen oda van :roll: :lol:
Fáradt vagyok, de nem is a munka és az utazás miatt, hanem sztem azért, mert nem szedem a vasat, elegem lett a szenvedésből...most várok csütörtökig mit konzultálok a doki nénimmel :roll: lesz injekció vagy nem :?: :roll:

Szép hétvégét kívánok Mindekinek :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

További szép estét Csajszik, várom a férjecském, hogy megjöjjön a melóból és a kis havi partiról, megyek vízszintesbe teszem magam :!: :wink:

Pusszantás

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion!

Hat amikor kijottem,nem terveztem sem eskuvot,sem babat,csak dolgozni akartam :) Regota szerettem volna babat,de nem jott ossze sehogysem,pedig jobb lett volna otthon :roll: :roll: Persze,most mikor a pocimban van,elegedetlen vagyok :oops:
Sokat gondolkodtam,hol lenne jobb szulni.....Romaniaban 2005-tol nincs biztositasom,Magyarorszagon pedig tavaly mar nem volt munkahelyem. Lehet,hogy valahogy meg tudtam volna oldani ezzel az euro-carddal,de aztan arra is gondoltam,ha hazamegyek a ferjem nem tud utanam jonni (nem kap vizumot). Igy maradt a nicosiai korhaz :wink:
Gyonyoru lehetett az a hajout.....Egyiptomrol nem is beszelve.... Nekem a legnagyobb elmeny a Foldkozi-tenger.....az a tudat,hogy benne furodhetek....

Suzy! Jo,hogy minden rendben Veletek.
Az a zakuszka tenyleg nagyon finom.....erdemes kiprobalni,mind a 10 ujjadat lenyalod utana :) Igaz,eleg maceras elkesziteni

Szep hetveget Nektek!

nomi77

Jó reggelt!!!

Nagyon-nagyon csúnya idő van!Ezt nem szeretem. :twisted: :cry: Tegnap előtt mostam és még tegnap este is nyirkosak voltak a ruhák. :shock: :twisted: Milyen jó,hogy a baba ruhákkal már végeztem.

ja és olyan sötét van a szobában,hogy lámpát kellett kapcsolnom,mert az elsőn lakunk és ami bejönne kevéske fény azt a ház előtt lévő fák nem engedik. :?

Suzy!
Jó ,hogy jöttél este!
Hát igen,nem volt válasz :?
Most már tényleg csak a gyógyszertári dolgok hiányoznak.
A lazsálásnak is meg van az ára!Nálunk is így volt,egyszer laza másnap kemény meló volt.

Orsi!
Jó rövid szülése volt a barátnődnek,jó lenne valami hasonló,még a szülőszoba hiány se zavarna.

Nomi!
Akkor meglepi baba lesz! :lol: :wink: A lényeg,hogy minden oké vele!
Papírokat aláírhatta volna elsőre is,de hát tudjuk,hogy ilyenek a köcsögebb főnökök. :twisted:

Én ma lemegyek a cukiba a szokásos szombati traccsparti a pultoslánnyal,akitől a rengeteg babaruhát kaptam.Ilyenkor mindíg megbeszéljük a hét eseményeit.

Mindenkinek szép hétvégét!!!!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Szép jó reggelt :!:

Elég rosszul aludtam éjszaka, Cipike állandóan fent volt, ha Én nem alszom ezek szerint most már akkor Ő mindig ébren lesz :roll: :?: :wink: akkorákat rúg komolyan :roll: de nagyon élvezem és persze a férjem is :lol:

Noémi
Ja tényleg Te is tudsz nekünk finomabbnál finomabb román étel recepteket írni :!: :wink: a töltött káposztát Ti is csomborral csináljátok :?: :wink:

Gabi
Jó traccspartizást mára :!: :wink:
Akkor tényleg nagyon ügyesek vagytok a vásárlással :!: :wink:
Nekem még rengeteg mindent be kell szereznem, ma is megyek a Nővéremékhez egy nagy adag ruhákért meg egyéb dolgokért, hogy lássam, hogy mi minden kell még vagy egyáltalán kell-e valami :!: :roll:
Sokat agyalok, hogy mi minden kell, Te milyen lista alapján csináltad a vásárlást :?:

Nektek a Védő nő adott kelengye listát :?:

Szép, nyugodt hétvégét :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Az idő röviden mondva...SZARRR!!! :( :?

Suzy!
Jó, hogy jelentkeztél! Happy..happy! :wink: :lol:
Nekem a védőnő nem adott semmi kelengye leirást, hanem megbeszéltük szóban....lejegyzeteltem.....egy ismerősőm adott...de abban sok felesleges dolog volt, amit ő is elismert......
Babaszoba párásitó...amit abban az esetben ajánlanak, ha száraz otthon a levegő vagy befulladós a baba....egyébkébt megoldható egy pohár vizzel... :wink:

Nomi!
Porontyotok bújkálós....de nem probléma, fő, hogy minden rendben van Vele! :P
Örülök, hogy rendeződik a tbs dolog is! :wink: :D

Gabi!
Pihizz, pletyózz......! Szakad ez a rohadt eső... :( :?...Mást nem is lehet csinálni ilyen időben!
:P :wink:
Vaaagy????!!!hihihihi!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Suzy! Csombor nelkul el sem tudom kepzelni a totottkaposztat..... :wink:
Szerintem az ejszakak egyre kemenyebbek lesznek..en is csak forgolodom-forgolodom.

Gabi! Jo traccspartit! :wink: Es melle lesz valami finom suti is,gondolom...
Hat igen..ez a bebi tiszta meglepetes :roll: :roll: :roll:

nomi77

Sziasztok!

Sajnos most nem érek rá,de majd igyekszem és vissza fogok olvasni és reagálok.Azt szeretném meg kérdezni,hogy fahéjas sütit lehet-e enni a terhesség alatt?Meg néztem a neten és nem ajánlják igaz nagy mennyiségbe.Eszembe sem jutott mikor készítettem csak már akkor mikor 2 darabot meg ettem és még ennék :roll: .

Ma én voltam a házi gazda 8-kor kelltem és el kezdtem főzni(csirke paprikást)-mellé salátát.Még a mosógépbe szeretnék rakni ruhákat.
Már kezdek fáradni a hátam is fáj :( ...gyors be fejezem amit kell és lepihenek.

Yokka! Üdv kösztünk és gratulálok a babához!

Még jelentkezem.

Addig is szép napot és pihenjetek :!:

Kép
erika12

Találtam még egy baba kelengye listát, ha esetleg valakit érdekel beteszem, itt is vannak számomra felesleges dolgok, de nem töröltem ki egyenlőre :!:

Babakelengye lista:

Poci lakónk első ruhatára:

1) 4-6 body, ami 56-os, a többi már lehet 62-es
2) 4-6 rugdalózó
3) 2-3 napozó (nyári babáknál)
4) 2-6 kardigán vagy pulcsi
5) 2-3 kis sapka
6) 4 pár kiszokni
7) 2 pár tipegő
8) 2 hálózsák

Kellékek a babaszobába:
1) Kiságy
2) Matrac a kiságyba
3) Zenélő forgó a kiságyra
4) Baldachin
5) Fejvédő
6) Pelenkázó asztal
7) Matrac az asztalra
8) Szekrény
9) Szennyes tartó
10) Pelenkasemlegesítő
11) Légzésfigyelő
12) Babaőr
13) Szobai hőmérő
14) Babamérleg ( nem vettünk és nem is kellett)
15) Párásító (vettünk de nem kellett)
16) Éjjeli fény (vettünk de nem kellett)
17) Ágynemű
18) 2-3 garnitúra ágyneműhuzat
19) 3 gumis lepedő
20) Vastag takaró
21) Vékony takaró

Amire még szükséged lesz:
1) Babakocsi
2) Levegőztető zsák (nem vettünk de utólag kellett)
3) Lábzsák
4) Autósülés
5) Kenguru
6) Napellenző az autóba
7) Nyakpárna az autóba

Babatáska:
1) 20 textil pelenka
2) Eldobható pelenkázó alátét
3) Zacskó a pelenkasemlegesítőbe
4) Vízlágyító a párásítóba
5) Cumi
6) Cumisüveg
7) Cumisüveg-mosókefe
8) Cumisüveg melegítő
9) Cumisüveg termosz
10) Fertőtlenítő folyadék
11) Előke
12) Műanyag kiskanál

Tisztálkodó eszközök:
1) Kiskád
2) Fürdető kesztyű
3) 2-3 frotír törülköző
4) Fürdővíz hőmérő(vettünk de nem kellett)
5) Kisolló
6) Hajkefe
7) Orrszívó porszívó

Babaápolási szerek:
1) Fürdető krém(gyógyszertári)
2) Popsikenőcs(gyógyszertári)
3) Babaolaj
4) Babahintőpor
5) Babasampon
6) Babatej
7) Popsitörlő
8) Eldobható pelenka
9) Alkohol (gyógyszertári)
10) Fültisztító
11) Lázmérő
12) Steril vatta
14) Műanyag szemcseppentő(gyógyszerek beadásához)
15) Neogranormon vagy Bepanthen kenőcs(hámosító)
16) Sudocrem kenőcs

Amire anyának szüksége van/lesz:
1) Melltartóbetét
2) Bimbóvédő krém (neogranormon vagy garmastan)
3) Bimbóvédő szilikon
4) Anyatejgyűjtő kagyló
5) Mellszívó
6) Tejtároló zacskó
7) Szoptatós melltartó
8) Szoptatós tea
9) Terhességi csíkok elleni krém

Gyógyszerek, amire a babának szüksége lehet:
1) Sab-simplex (hasfájásra)
2) Cebion cseppek (c vitamin, napi 8 csepp)
3) Nasivin csecsemőknek (orrcsepp)
4) Betadine
5) Stérimar orrspray
6) Dentinox-N-gél (fogzásra)
7) D-vitamin(napi egy csepp)
8) K-vitamin(heti egy ampulla amíg a baba szopizik)
9) Germicid kúp (lázcsillapító)
10) Germicid-C kúp (lázcsillapító nyugatóval)
11) Mucopront szirup (köptető)

Csomag összeállítási javaslat kórházba induló kismamáknak:

A kismamának:

- személyi igazolvány
- házassági anyakönyvi kiv.
- kiskönyv
- leletek
- TB-kártya
- tusfürdő
- sampon
- fogkefe
- fogkrém
- fésű
- hajszárító
- 1pár papucs zuhanyzáshoz és 1pár ált. használatra
- 2db törülköző
- 1db kéztörlő törülköző
- köntös
- 2-3 hálóing
- 4-5 fehérnemű
- 2-3 pár zokni
- szabadidő ruha
- 1-2 felső rész
- nadrág
- szoptatós melltartó
- bimbóvédő krém
- bimbóvédő szilikon
- papír zsebkendő
- melltartóbetét
- eübetét (5 csomag tena lady)
- Wc papír ( 2 tekercs zewa soft)
- vatta
- szoptatós párna
- evőeszköz
- pohár
- bögre
- kistányér
- szalvéta

Az újszülöttnek:
- pelenka (+1 textilpelenka)
- 1 kising+ 1 rékli vagy 1 body
- 1 rugdalódzó
- 1 pamut sapka
- 1 kardigán
- 1 gyerekpléd
- mózeskosár vagy hordozó
- cumi igény szerint

Egyéb:
- rostos üdítő
- ásványvíz (3 liter)
- szőlőcukor
- fényképezőgép
- kamera
- telefon
- könyv

Szülőszobára kell:
- Wc papír
- papucs
- ásványvíz
- fényképezőgép
- kamera

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy nagyon rossz volt mikor kaptam 3 ampullával...rossz beadni mivel olyan a színe mint a vér és így nem tudni a visszaszívásnál hogy jó helyen vagy-e plána olyan szar vénánál mint az enyém :cry: ...nekem is sikerült kicsit mellément és akkor nagyon fájt napokig...szóval ha lehet spórold meg magadnak a dolgot! :?
nomi rossz lehet és megértem hogy elégedetlenkedsz mivel még a saját országomban is tele vagyok kétségekkel hát akkor te egy idegen országban...
de vannak akik évekig hiába próbálkoznak és nem sikerül...gondolj rájuk...neked szerencséd van és lesz egy szép babád :D
azon kívül van rosszabb hely is cyprusnál! ...és még szakszervezet is segít...szóval nem olyan rossz a helyzet! a gyereked szerencsés lesz!megtanulhat nyelveket és melegebb helyen is van mint mi...most is majd meg fagy itt mindenki :?
a dolgok megoldódnak! milyen nemzetiségű a párod ha vízum kell neki?

Kép
menion
Budapest

SZERINTETEK MEGÉRI 12000-ÉRT :?: :?:

Eladó egy hatalmas Avent csomag ami tartalmaz:

-1 db kézi mellszívót + csere dolgok
-1 db mikrós sterilizálót
-2 db 260 ml-s cumisüveg (használat miatt kopás és karcolások vannak rajta)
-2 db 125 ml-s cumisüveg (használat miatt kopás és karcolások vannak rajta)
-1 db 250 ml-s Nuk cumisüveg + cumi hozzá (nem használt)+ üveglezáró szelep
-1 db 125 ml-s Nuk cumisüveg + cumi hozzá (nem használt)+ üveglezáró szelep
-2 db tejfelfogó kagyló
-2 db bimbókiemelő kagyló
-2 db kis bimbóvédő
-2 db nagy bimbóvédő
-1 db játszós cumi (nem használt)
-3 db csatlakozó, hogy avent via pohárba is lehessen közvetlenül fejni
-3 db cumisüveg lezáró kupak
- és még sok apróság amit sosem használtam

Kép
menion
Budapest

látom mindenki otthon tesz-vesz....

bejöttem 7-re dolgozni azóta meg se áltunk most kaja nélkül vagyok itt és lassan magamnak is kérek egy mentő kocsit...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok :!:

Hogy telt a hétvégétek :?:

Nálunk elég rossz volt az idő, egész hétvégén esett az eső, tegnap Búcsúban voltunk, este már nagyon rossz hangulatom volt, kezd egy kicsit fárasztó lenni úgy egészében minden :!: :roll: :?
Várom, hogy ne keljen jönnöm dolgozni :!:
A Nővéremtől az összes újszülött kis ruhát és mindent ideadott, nem kell mennem turizni, IKEA-ba megyünk az tuti :!: :wink: örültem neki, mert fél éves korig meg vannak a ruhácskák, ha otthon leszek elkezdem mosni, vasalni és bepakolni az új szekrénybe, ha sikerül venni, már ki is néztem :!: :wink:

Menion
Sztem megéri a csomag :!:
Na ezt mondta a kolléganőm is, hogy nagyon fáj és nehéz is beadni és teljesen szétcseszi a rossz vénát még jobban :?

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jó reggelt Lányok!

Hencsi
Nekem is volt hátfájós időszakom az elején, de szerencsére sokat csillapodott! (Próbáld megkérni a Párod egy kis hát-maszírozásra! :D :) Hátha!) És ahogy Orsi írja, ha beszerzel egy szopipárnát, a eléggé megtámaszt mindenhol és kényelmesebben alszol. Nekem az is segített.

Orsi
Gratulálok a barátnődnek! :D :D :D Az egyéb izgalmakat leszámítva, de jó, h ilyen gyors szülés volt! Irigylésre méltó! :) :D :D
Hogy érzed magad? Tapasztalsz valami előjelet, h Dalmus lassan szeretné megkukkantani a világot?

Menion
Azt hiszem "kötelező" táppénz csak az utolsó 4hétbe van. Akkor már tényleg nem szabad dolgozni! :?
Szerintem megéri az árát a csomag! :)

Nomi
Sajnálom! :( :? :roll: Úgy tűnik a Picur tényleg meglepetés szeretne lenni! :) :D
Örülök neki, h sikerült aláíratnod a papírt!

Suzy
Drukkolok nagyon, h ne kelljen vénás vasat beadni! :? :shock: Csütörtökön beszélsz a dokival, h mit mond erre?
Kicsit sikerült azért pihenned? Elhiszem, h fáradt vagy! Nekem is folyton kattog az agyam, h mit kellene, hogy kellene még megcsinálni...
A munka vége felé nekem sem feltétlenül az volt a baj, h nem bírtam, hanem csak az, h a 8órát végig nem bírtam... :? Kitartást!!!!

Köszönjük a listát, át fogom nézni és jól összevetem az eddigivel. (Nagyon jó, h a gyógyszerek neve fel van tüntetve! Ezekkel én nem nagyon voltam tisztába! Köszi!)

Jó IKEA-s vásárlást!!! :D :D :D :D

Erika
Szerintem pár szelet fahéjas süti nem fog megártani! Egyél nyugodtan! :)
A fűszeres ételeket nem ajánlják, de nem is tiltják csak mértékkel kell fogyasztani. :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok, jó reggelt, szép napot!

Igen...szar idő...volt a hétvégén! De nem baj, léegalább picit pihiztünk, magunkkal foglalkoztunk, szülinapoztunk! Kisvasutaztunk....! :wink: :lol:

Suzy!
Huhhu, babakelengye lista....elég részletes és szerintem is van benne felesleges dolog! Én úgy vagyok mást már vele, hogy megvettem mindent, ami szükséges...és ahogy telik az idő és mégis kell valami olyasmi, ami nem volt benne az előremegvásárolandók listájában, azt megvesszük akkor!
:)
Na, akkor lesz feladatod ismét,mosás,vasalás,pakolás! Ez olyan jó!!!

Menion!
A szett amit irtál, szerintem is megéri! Jó kis csomag!
:!:

Ma megyünk az utolsó nagy UHra, 13 órára, délután jövök majd az aktuális hireimmel és adataimmal! Tegnap este elég durva görcseim voltak, nálunk volt egy baráti párunk, sokat beszélgettünk....igy egy kicsit elterelődött a figyelmem erről, de ennek ellenére jötek a görcsök, full rendszertelenül!
Az éjjelt pedig csodák csodájára végigaludtam....semmi zavaró tényező!
Apa reggel mondta, minden fordulásomnál fent volt...szegénykém, már nagyon kész van! Izgul! Persze, mint Én, de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire "megviseli" a vége....ugrásra kész!!!!Nagyon Édes! :wink: :oops: :)
Hát igazából ennyi történt.
Kicsit ilyen nyominak érzem magamat....be kellene állnom a tusi alá...és leborotválni magamat, de már érdekesen zajlik a művelet....!! :shock: :roll:
Ma este teszek fel Nektek még pocak és Dalma képeket...ki tudja, lehet utoljára fényképezünk..... :P
Na most megyek!
Puszi Nektek!!! :wink: :D

KépKép
Kép Kép
schorsi

Hétvége:
Hát, alapvetően nem volt rossz! Nagyon jókat ettem, viszont az utazás dolgot azt hiszem kicsit túlzásba vittem.
Pénteken kicsit több mint 3óra egyhúzamba nagyon kimerített.
Arra keltem éjjel, h felkeményedett az egész pocim és majdhogynem görcsszerű volt. Kicsit sétálgattam, és szerencsére elmúlt, de jól megijedtem! :shock: :? :(
Aztán szombaton mentünk még kicsit körülnézni anyuval. Próbáltunk nekem valami sötét színű nadrágot beszerezni, ami rám jön. (Anyu elég ügyesen varr, átalakít, úgyhogy most lesz nadrágom.) De az volt a baj, h Barni nem nagyon csipte ezt a hajolgatás, nadrág-próba dolgot! Este már mozdulni se, mert mindig belenyilalt a pocakom. Az éjszakai program megint hasonló, mint a pénteki...
De vasárnap már sikerült pihenni. (Szinte egésznap!)
Olyan rendesek voltak szüleim! :)
És tegnap este 6ra megint itthon voltunk, csak picit kipurcantam azért nem tudtam nektek írni! :(
De most már nem volt keményedés és görcs éjszaka! Úgyhogy reménykedem a legjobbakba! :) :D

Nálatok mi újság?
Látom a fórum is alig pörgött a hétvégén! Mindenki el volt foglalva! :wink: :D :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Orsi
Ez tényleg nagyon izgi!!!!! :) :D
Olyan aranyos a Párod, h így aggódik értetek! :D :D

Drukk az utolsó UH-hoz! :) Várunk majd a hírekkel!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Hát, minden rendben van.....nyákdugó nem távozott a hétvégén....görcsök voltak, de minden úgy zajlott, ahogy eddig! Dalma mocorog, azaz inkább azt mondanám, hogy fészkalódik....mert nincs helye. Hasviszketésem kezd elmúlni, minden nap fújom aloe verával....
Hm, ennyit tudok mondani!

Köszben a hétvégén, megszült a másik barátom felesége is! Most már csak Mi vagyunk hátra. Gréti 5.45 kor látta meg a napvilágot,vasárnap reggel......vasárnap reggel óta fájdogált a hasa Emesének, aztán estére lettek 5 percesei, bementek a kórházba, burkot repesztettek. De sajnos, nem tudta megszülni Grétit, rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór....igy megcsászározták. és 2850 grammal, 54 cmel megszületett a picilány! :wink: :oops:

És körbeszültek....! :roll: :wink: Dalmának jó sok játszótársa lesz..... :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Vivi!
Hát igen, sajna egy idő után tiltakozik a pocakod a fárasztó és megerőltető dolgok ellen! Erre figyelni kell! De nyugodj meg, ez nem lehetett más mint szimpla keményedés...! Nagyon meg tudja ilyeszteni az embert! :roll: :shock: :)

Nem hiába nem ajánlják egy bizonyos idő után a hosszú utakat... :wink:

Pihenj! :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Köszi a megnyugtatást! :) Már több hosszú utat nem tervezünk. Apu úgy búcsúzott el, h "mikor legközelebb jöttök, akkor már 3an külön lesztek!" :D :D :D Most már ők fognak jönni.

Gratula a másik barátnődnek is!!!! :D :D :D Nagyon durva, h ennyire egyszerre vagytok! :) Ők is mind a ketten Pestiek? Vagy Soproni barátnők?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Gyorsan elugrom a boltba kenyérért, meg egy pici sétára. Remélem nem lesz nagyon hideg!
Aztán jövök vissza! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Az egyikük: Apor Anyukája pesti,őt Apán keresztül ismertem meg, Gréti Anyukája soproni, ő az Én egyik barátom felesége!

Igy van, az Én szüleim is folyton mondogatják....legközelebb már 3an leszünk.....Édesek!
:oops: :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok Csajok!

Nekem a hétvége jól telt! Végül szombaton délelőtt csináltuk a nagy bevásárlást! Apósom is eljött velünk, aztán átjött hozzánk, leméregette a lakást. Ű fogja majd felújítani, már nagyon izgatott. Annyi terve van! :lol: Nagyon édi! :lol:
Szombatra virradó éjszakám borzasztó volt. Egész éjszaka feszült a hasam, alig aludtam! :cry: Vasárnap barátnőimmel voltam. Tök jó volt. Gulyáslevest ettünk, és palacsintát sütöttünk. Társasoztunk. Jól elvoltunk. :D Viszont égett a gyomrom borzasztóan! Szörnyű volt!
Mai éjszakám is rossz volt! :? Csak hason tudok aludni, viszont most már kényelmetlen, fáj a hasam. Így állandóan felébredtem! :? olyan fáradt vagyok! Reggel megint rosszul is voltam, és hánytam, úgyhogy jól indul a hét! :shock: :? :cry:
Viszont 1 hét múlva megyek Uh-ra. Már nagyon várom!!!!! Remélem megtudjuk, hogy kislány v. kisfiú!
CSütörtök óta szerintem érzem a Babót! Csütörtökön 100%, hogy ő volt. Néztem a Tv-t este, és egyszer csak rezgés éreztem a pocakomban, majd még egyszer, akkor figyeltem fel, hogy hohóóóó ez mi volt? Elkezdtem ott simogatni a pocakom, ahol éreztem és mondtam, hogy hé még egyszer hagy érezzem és újra éreztem! Tök jó volt! Nagyon kis gyengécske volt még! Azóta is érezgetem néha. Csak még nehéz megkülönböztetni a bélmozgástól! De csütörtökön 100%, hogy ő volt!

Orsi
Hát most már te jössz! Nagyon izgi! Délután várjuk a híreket! De legfőképp már a szülésről várjuk a híreket! Biztos már készülődik Dalmus, ha már ilyen fájásaid voltak. Aranyos a párod, hogy ilyen izgatott.

Suzy
Mikortól nem mész dolgozni? Már ne hajtsál nagyon! Jó vásárlást! Biztos sikerül valami jó szekrényt találni!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok csajok!

Milyen volt a hétvégétek?

Holnap megyek a vérellátóba,ki is vettem egy nap szabit.Úgyhogy holnap pihi van!

Puszi

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

nem tudom megvenni a mellszívót mert regisztrálni kell és annak a jóváírása azt mondja 3-4munkanap....ez a hirdetés pedig lejár fél óra múlva... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
menion
Budapest

Szép napot csajok!

Suzy!
Én minden féle listát össze hasonlítva szedtem össze dolgokat.
Hol néztél ki szekrényt?

Menion!
Megéri a csomag,még akkor is ,ha a használt cumisüvegeket nem használod.(Én azt nem vennék használtan :roll: )

Erika!
Fahéj? :roll: én nem tudom,de szoktam enni fahéjas porcukrot palacsintába,tejberizsen.

Orsi!
Hát Dalmus már egyre jobban kíváncsi a kinti világra!Jaj olyan izgi! :lol: :lol: :lol: Üzenj egyből,ha beindul valami!
Emese barátnődnek is gratula!

Vivi!
A 3 óra utazás akkor sok volt neked. :? Egyhelyben ücsörögni én se nagyon bírok,őleg nem kocsiba. :roll:

Evita!
És milyen tervek vannak a felújításra?

Kép
cukigabi
Budapest

Menion!
Sajnálom!Hol nézted ki?

Az én hétvégém nem telt valami jól.Alig alszom éjjel.Vagy óránként felébredek,ha nem akkor olyan 3 óra körül ébredek és vagy 2 órát forgolódok :twisted: Már nagyon utálom az éjszakákat. :cry:

Roli nagyon sokat feszeng,mindíg kinyomja valamijét.Tegnap reggel szerintem az egész gyerek a bal oldalamba volt,tiszta alien volt a hasam.És lehet,hogy megfordult?De jó lenne!!!!
És néha vannak nagyon enyhe görcseim,de tényleg nagyon gyengék,biztos gyakorol a méhem.

Tegnap megszületett az októberi topikban az első baba :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Hát a mi házunk elég régi! Az egész lakásban elektromos vezeték kicserélése. Festés! A babaszobában új ablak lesz! Új padlószőnyeg, valami gyerekes. :lol: Fürdőszobát újítjuk még fel! És a kamrát megszüntetjük, hogy külön legyen a wc. Kb ezek a tervek, hogy ebből mi valósul meg... Nem tudom! Remélem mind! :D

evita10
Budapest IX. kerület

Októberi topikban szeptemberben közepén?? Akkor kicsit korán jött! Nem?

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!
Én nagyon szeretem a felújítást,na nem a munkát meg takarítást,hanem a végeredményt :lol:
Október 2-re volt kiírva a lány.Szerintem belefér és nem is kicsi a baba.

Kép
cukigabi
Budapest

cukigabi a teszveszen :cry: majd megnézem hátha máshol is hirdeti de ha nem hát akkor így kellett lennie...

Kép
menion
Budapest

Szép jó napot lányok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!:)
Nekem szintúgy fejfájósan , de megpróbálok nem törődni vele...
Mikortól lehet biztosan tudni , hogy a pocaklakó kukis vagy punis???:):D :oops: :oops:

Puszika

Kép
böbe baba

Böbe
Szerintem 16 hetes kortól már megtudják mondani! Én jövő hét hétfőn megyek! Még a 16 hetet nem töltöm be addig ra, de remélem megtudom! Neked, ha épp úgy fordul a Babód, tuti megtudják mondani! Te mikor mész Uh-ra?

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!

én voltam mhéten a 16 hetes uh-on de elég bunkó votl az orvos azt mondta h ilyenkor még nem lehet tudni , bár én is úgy tudtam , h ilyenkor már lehet...most váltottam orvost magánról a SOTE II-es nőire mondván , h én is SOTE-s dolgozó vagyok biztos figyelnek majd rám , kedvesek lesznek...hát sajnos össze se tudtam hasonlítani az előzővel...bár aki az uh-ot csinálta az nem az orvosom akinél majd szeretnék szülni , hála istennek:)na akkor majd jelezz , h mit tudtál meg!!!!!:)

Kép
böbe baba

cukigabi engem is a szívó érdekel meg a sterilező mert azt egy ismerősöm nagyon dicsérte a szívót meg a nővérem használta csak sajnos kölcsön adta vkinek aki meg eladta így nincs meg
de azt legalább ismerem (mert sajnos volt hogy nekem kellett leszívni a tesóm tejét nehogy elapadjon amikor intenzíven volt egy agyműtét után és magának nem tudta csinálni)
és van 3db tejtartó hozzá nekem ami megmaradt végül így ahoz passzol...

mégis sikerült megvenni a szívót!!!valaki innen segített és a saját nevében megvette nekem....olyan rendes volt hogy el se hiszem
ma este megyek érte

felújjítás brrrr...iszonyú ...remélem evita te nem jársz úgy mint én hogy 1-2hét helyett hónapokig húzodott a dolog...bár nekem csak festés volt mert 5 éve építettük a házat de a srác aki igérte hogy kifest végül volt hogy hetekig nem jött végül mi csináltuk kínunkban és persze nem úgy mint egy profi...de hála istennek hogy akkor nem voltam terhes mert akkor nem is tudom hogy bírtam volna...

böbebaba a sote II-n dolgozol? vagy dolgoztál?

Kép
menion
Budapest

jaj fejfájás az nekem is volt hét végén...én is megpróbáltam nem törődni vele de aztán hajnali 3 kor arra ébredtem hogy nem elviselhetetlen...bevettem egy algót és aztán aludtam rá 3 órát addigra teljesen megszünt szerencsére mert dolgozni kellett menni és az most fejfájás nélkül is nehezebb

baba neme nekem 18 és 20 héten mondták de nagyon bizonytalanra mert nekem nagyon rosszul látható...minden leletemen ott van hogy "rossz szonográfiás viszonyok"
ha vékony alkat vagy akkor biztos meg tudja mondani 16 hetesen ha ért hozzá kivéve ha a baba nem engedi
én 4D-re is mentem ott addig piszkálják amíg meg nem mutatja
bár már láttam olyan nagyon makacs babát akit hiába löködtek azért se mutizta meg magát :lol:

Kép
menion
Budapest

ja suzy bizony nagyon szuper hogy a gyógyszereket így összeírtad nagyon hasznos és sehol nem láttam ilyet...
max.csak annyit hogy popsi kenőcs amit az orvos receptre ír...de hogy mit csináljak ha lázas vagy mittudomén arról nincs sehol egy sor se hogy mi kell egy csecsemőnek otthonra...
én is kimásoltam magamnak a listát és szép készenléti csomagot csinálok a babának...mert ugye a felnőtt gysz-ekből patikám van itthon mint minden eügyisnek :oops: de baba ügyben kezdő vagyok

Kép
menion
Budapest

Basszus...irok egy kisregényt, erre eltűnik minden...most már nem előszőr csinálja Velem ezt! :twisted: :P 8) :!: :twisted: :shock:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Akkor elkezdem előről...!Pfff... :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Hát, mint látjátok ez a csúcsmodern gép ezt hozta ki.....
A régi időpontunkat.....de mindegy!
Na leirom mi volt:

Dalmával minden a legnagyobb rendben, nem fordult meg, nagyon lent van már a feje!Mivel elég vékonyka voltam, és nem hiztam túl sokat ezért nem sok helye van szegénykémnek, szóval a pockom és a bőröm is elérkezik lassan a tűrőképességem, limitáltságom határára!
Áramlás rendeben, több helyen is megnézte a köldökzsinórt, méhlepény a mellső falon, magasan a méhszáj felett, érettsége:G2-es, ami szupi. Agyszerkezet teljesen normális, vesék épek és jól működnek. Ép koponyaq, szabályos arc,gerinc végig követhető,zárt csigolyaivek,zárt hasfal és mellkas, zárt rekeszizom,négy végtag jól ábrázolódik,magzati anomália nem látható.
38 hét 2 nap, ez az eredeti számitásoknak megfelelő.
A. umbilicalis és A. cerebri media áramlásmérés: eltérés nélkül.
Becsült magzati súly: 3100 g
Nem lesz egy nagy Baba és az ultrahangon látni, hogy Apa keskeny fejformáját örökli, amit műár a múltkor is mondott. Még ha bent marad akkor hetente 100-120 got hizhat, szóval max: 3250 g súllyal születik majd.
De mondta a doki, hogy ez szuper méret, olyan kislányos....
Hát nagyjából ennyi. Vannak képek, mindjárt felteszem. De nagyon nem tetszett neki az uh, ahogy már az utolsó 2-3 alkalommal sem!
Viszont van rendes puncifotónk!!!!!Nekiállok feltöltögetni a képeket és lekicsinyiteni!

Vonit lecseréltem....a mostani időpont szerint!
Vivi! Majd átjavitod, ha minden igaz igy Nnoncsi következik! :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: