A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Ceyla: Munka: 21 év ezen a helyen és 3 év a kereskedelemben.

A babaruha mosást védőnőtől kérdeztem meg. Egyszer átmostam folyékony mosószerrel 50-60 fokon, ahogy rá volt írva a ruhára, és sensitiv öblítővel. Egyszer pedig csak vízzel rövid programmal. Így illatos is meg nem is, a babák nem szeretik az erős illatokat erre figyeljetek első babások.( Ha babanézőbe jönnek hozzátok, erős parfüm és deo nélkül jöjjenek.) Aztán majd vasalom a ruhákat.

Tegnap csináltam káposztástésztát. Párom ma elutazott majd csak pénteken jön haza, úgyhogy el leszek a tésztával :D Hétvégére pöri lesz nokedlivel és bácskai rizseshús. Savanyúnak meg csinálok egy vegyes: ubi és paprikasalátát.

Tünde: páromnak volt egy ilyen műtétje 5 évesen. Szerintem higiénikusabb...

Dinuci: Nekem mindent kell a kórházba vinni. Babaruha, szülőszobára is saját cucc. De enni inni is kell, mert nem lehet, hogy órákig, jó esetben is 6 órán keresztül ne együnk. Azzal a különbséggel, hogy páromnak szendvics, nekem meg valami nasi. Meg szőlőcukor, az energiát ad. Pelenkát csak 2-est adnak, úgyhogy viszünk legkisebbet. Popsitörlőt krémet köldök leápolót nem kell vinni.

Kriszta
Kép
cherryke

Fitymaszükület téma:
Nekem is van két fiam, de szerencsére nem éltük ezt meg ugy mint valami szörnyüséget. Megbeszéltük a doktornönkkel, hogy 3 éves koráig nem huzzuk hátra, hanem majd 3 éves kora után, bekeni ezzel a zsibbasztó krémmel és ö hátra huzza neki. Ez igy is történt, persze utána egy picit begyulladt és csipte amikor pisilni kellett, de adott valami antibiotikumos krémet azzal szépen kenegettük és a lényeg az volt, hogy minden este fürdéskor hátra kellett huzzuk. Persze nem durván, minden nap egy picit hátrább és mára már nagyon jól müködik.
A kissebbiket, pedig már nem is kell vigyük a doktornöhöz, mert ö látja a nagyobbiktól, hogy kell és már nagyon ügyesen müködik neki is, mert addig próbálgatta este fürdéskor.
Igaz minden gyermeknek más, és másképp viselik a fájdalmat is.

Ma sikerélményünk volt az ovodában , mert kitaláltuk az ovonökkel, hogy a nagyobbikat hozzák át a kicsi csoportba egy fél órára, igy elengedett a fiam haza. Persze csak egy órát voltam távól, de nagyon jól sikerült. Gergöt egy 10 perc után visszaküldték a csoprtjába, mert a kicsi folyton piszkálta meg veszekedett vele, és azután hogy a nagy visszament semmi gond nem volt Mátéval, ügyesen játszott, rajzolt és egyszer sem sirt.
Azért egy ilyen picinél a harmadik nap ez már egész jó.

A babruhák mosásához is szolnék röviden. Tapasztalatom, hogy az Ariel, ha folyékony ha por, nagyon durva mososzer és allergiát okozhat. A fiuknál és nálam is állandóan kijött valami a kezünkre lábunkra, amig a gyerekorvosunk tanácsára áttértünk a folyékony Persilre és az öblitö nélküli mosásra. Nekünk ez nagyon bevált. Senkinek semmi kiütése nincs azóta. Börgyogyásznál is voltunk ezzel a problémával, majdnem 2 évig kenegettük magunkat valami kenöccsel. Nekünk a persil az egyetlen ami bevált, és öblitö nélkül kell mosni.
Ezért tudom ajánlani, hogy a piciknek azért ne éppen ezzel az agressziv Ariellel mossatok, és mellékeljétek egy darabig az öblitöt is, mert amugy is az elején meg különösen nagyon érzékeny a börük.
Na nem éppen sikerült rövidre, de hátha segitettem valakinek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

sziasztok!

Kata, kicsit tényleg ijesztö a cikk, amit a streptorol belinkeltél, de köszi. én is kérdeztem, hogy mi van, ha csak a burokrepedés utàn pàr oràval érünk be, de azt mondta a dokim, hogy akkor is csk én kapom az antibibyot,és hogy az elég. Hät remélem. De Tönyleg durva, hogy nem is mindenhol szürik,és ugye korababàknäl meg mi van? Mert ugye csak 36 hetesen van szürés, nem? Na nem is értem.

én a szülöszobàra szerintem most nemviszek ennivalot, max egy kis szölöcukrot, mert JUlinàl vittünk, de hiäba tartott 12 oràig én egy falatot nem tudtam enni. Mondjuk utàna jol jön, talàn akka éeredmes vinni valami önnyüt. Inni viszont kell, azt modjàk, mondjuk én azt sme kivantam, de azért probàltam.

Réka, klassz, hogy most Mär jobban ment Màténak az ovi, biztos belejéN.

Dinuci, nagyon sajnàlom apukàdat.

Nekem seni sem akarja elhinni,hogy oktoberben szülök. Pedig mindig mondom, ha hiszik, ha nem, màr egy két kilos baba van bent :)

Suttogo szerintem is jo, nekünk bejött az altatàsos modszere, amikor levàlasztotam JUlit (felvesz-letesz) de persze türelem kell hozzà

Sajna férjem nem nagyon tud hazajönni, vagyis hàt biztosan elindulna, de hogy Angliàbol mikorra érne ide... Szovalinkàbb ne legyen semmi.
Ma én asszem ràszànommgam egy kis palacsinta sütésre, mert Juli Mär tegnapis kérte, és most még le is robbant kicsit (valami nàtha).
Még egy kicsit lazsàlok, és nekilàtok-
EDit

Kép
Kép
etus79

A csudaba, most lataom, hogy hanyagolnom kell az ekezeteket, mert amit en ekezetnek lattam, mikozben iratm, az valami tok mas. Bocs igy nem valami konnyu olvasni, mait irtam. à = ekezetes a/e. Bocs. Legkozelebb ekezetek nelkul irok. Asszem mar irtam, hogy ferejem elvitte magaval a mi gepunket, szoval most ez a "bena" svajci kolcsongep van szombatig.

Kép
Kép
etus79

Na jo, most hogy megneztem, szornyu amit irtam, tele mas hibakkal is,szoval utolag mindenkit felmenetk az olvasasa alol :)

Kép
Kép
etus79

btunde:Mi is így jártunk a fütyivel!!SAJNOS!8 éves Máté és a mai napig csak ő nyúlhat hozzá,pedig 2008-ban csinálták meg neki,nagyon sírt és neki is utána bedagadt,piros volt!Az nap az oviban nem is pisil csak délután mikor hazajött addig tartogatta,mert fájt neki!Úgy sajnáltam!Valahogy jó lenne ezt elkerülni,mert ez így nagyon brutális ahogy csinálják!
Sztem nem gáz,hogy így érzel a szüléssel kapcsolatban!Én is mondtam,hogy 38 hetesen szeretnék szülni és nekem is azt mondta egy ismerősöm,hogy "miért!?" azért van a 40 hét".A védőnőm is azt mondta amikor mondtam neki,hogy feszülgetek,hogy a 38. hétig várjak legalább!

dinuci:Sajnálom apukádat,nagyon szörnyű amit írtál!Sok erőt kívánok neki is neked is!!!
Még nem tudom mit vigyek a kórházba,de cappyt biztos az most jól esik :roll: meg mentes ásványvizet!Hálóinget most keresgélek,de szeretnék papucsot is újat! :roll: Jaaa a szülőszobába sztem tusfürdőt,törölközőt,fogkrémet.....,enni semmit,de sztem a párom sem kér tuti,max inni mentes ásványvizet.

ceyla:tényleg nem olcsó a folyékony mosószer!én most ezekre szoktam rá,mert valahogy jobban tudok vele spórolni,meg a por állagú mosószert nem szereti a mosógépem morog tőle a folyékonynál meg semmi hangja :? !!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ruhamosas: en Annanal is most is folyekony dreftet hasznalok, sensitivet, mert illatos es a moshato pelusokhoz is jo:)
Kulon mostam oket de sima progin.

Dinuci: szuloszbara nalunk se enni se inni nem lehet benn:( Igy csak ferjemnek lesz benn mindez, nekem csak egy rongy amit be tudok nedvesiteni, hogy torolgessem a szam szelet( bar leeht nem leszek most enyire jo kislany es inni fogok par kortyot, mert kegyetlen volt annyi ideig nem inni) meg szolo cukor lehet benn.
Amugy tusfurdo, torolkozo, wc papir, zokni, kontos, meg en tettem be bikinit hatha vajudhatok vizbe:)
Amugy lehet igazad van es a turelmetlensegem miatt nem iparkodnak a gyermekeim.

Kata: nekem is ez a praktikus ervem hogy agyereknek van meleg ruhaja de nekem nincs:)

Ctg miatt en is volt hogy orakat ultem azert a szoert, jo:) Fura rendszer.

Tunde: nem gaz ha 37tol jon. ha ki akar jonni ki is jon. Angliaban pl semmi extra megkulonboztetes nincs meg ha 36ra szuletett se, ha egyszer minden ok.
Ez szerintem nalunk meg egy berogzodes a koraszulott= beteg, veszelyes, stb....pedig a mai orvostudomany mellett mikor 26ik hetre szuletett gyerekek kozt is van makk egeszseges...
Nem ezen mulik.
Sot en sokszor ugy vagyok vele, inkabb jojjon ki elobb minthogy valami baj legyen odabenn( sajan nem egy esetet ismerek, mikor 34 ik het utan halt meg a magzat:((( ( bocsanat ne remisztgetesnek szanom, csak en sokszor gondolok erre)

en ma csak halas tesztat foztem holnapra , mara meg csulok volt az uramnak lila kaposztaval, nekunk meg husleves

KépKép
tavasziszel

Na kivasaltam a legkisebb ruhákat. A derekam leszakad. Holnap a plédeket és a lepedőket vasalom. Most azt hiszem lefekszem, mert a pocakom sem jó. Állandóan úgy érzem, hogy ki akar esni alul a babuci :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ha 36-ra jön ki és teljesen egészséges, semmi baja, eszik meg minden, és még a súlya is megvan, hazaengedik itthon is.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci: nagyon sajnálom apudat, de azért jó szülinapozást! Kajáról meg annyit, hogy még soha ilyen rossz muffin-t nem csinálta mint ma amikor jön a családom látogatóba : ) remélem nem haragszanak majd rám :)

Rékus: grat hogy jól alakulnak a dolgok a gyerekekkel!

Cherry: a bácskai rizses hús az milyen hogy készül??

Btünde: már előre félek mert erről a kuki dologról annyi de annyi hír van....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lányok!

Mindenkinek köszönöm a osáshoz a segítségét. Így már tiszta az ügy számomra is.
Ma voltunk a cukros dokinál.... Olyan jó a cukrom hogy legközelebb két hét múlva vár csak.

Ceyla!
Ha ma már a sote-n voltam, kértem mindenhova időpontokat, és sikerült egy napra mindenhova. Így a párom csak egy napot hiányzik majd a melóból. :)
Tehát elintéztem ezt a problémát.

Én még mindíg nem tudom viszont hogy a kórházba ha találkozok a nőgyógyászommal, és megvizsgál, akkor adjak-e neki pénzt, vagy kérdezzek rá tőle hogy mennyivel tartozom???? Vagy a szülésért így is, úgy is adunk pénzt, és ne erőltessem a témát a kórházban, a viszgálatok alkalmával??!!!
Várom a tanácsokat lányok. Nekem ötletem sincs.
Éddig ugye a magánrendelésen 10.000-er volt alkalmanként. Na igen, de a 36. héttől hetente 10.000 + szülés az azért kicsit sok....
Vagy csak én gondolom.....

Kép
mók

Bocsi, az osás, az mosás... :D

Kép
mók

Szebb napot mindenkinek!
Olyan jó lenne, ha még egy kicsit nyár lenne!
Akartunk még menni Erdélybe is, de ott már igazi tél van, hóeséssel, így nem indulunk el...

Mares
Nem hiszem, hogy gáz lenne, hogy pár nappal hamarabb mész UH-ra!
CTG: kérdezz rá azért, hogy nálatok mikortól van!

Dinuci
Szülőszobára én csomagoltam vizet+csokit magamnak...apuka meg majd leszalad a büfébe, ha kell neki valami... :wink:
Nálunk adnak szüléshez hálóinget... papucs, köntös, zokni, ami kell ott...
Doktorhoz majd hétfőn megyek megint :wink:

Tünde
Én úgy vagyok vele, hogy most már jöhet Noel, ha akar... a 35. héttől nagy gond nem szokott lenni.
(barátnőim közül többen is szültek 35. hétre... és pár naposan haza tudták vinni a babát)
37. héttól már papírforma szerint se koraszülött a gyerek!!!!

Mók
Mi megbeszéltük a doktorral, hogy mos még a magánrendelésére megyünk hétfőn. (ott egyértelmű, hogy fizetünk, arról kapunk is számlát). Utána majd a klinikára fogok járni ctg-re, meg akkor is tudunk beszélni... megyek mindig majd reggel olyan 1/2 8 körül, akkor még nincs műtőben, és akkor tudunk találkozni...
Ha meg úgy érzem, hogy szülök, akkor felhívom telefonon, és mire mi beérünk, jön ő is...
Vendég

mók:ugye bár nem kellene kórházban adni,de mivel fizetős doki én azt mondom kérdezz rá,ha akarja a pénzt úgy is elfogadja,ha rendes akkor azt mondja itt nem! :roll:

tavasziszél:én is attól félek volna is mit mesélnem de inkább nem akarok pánik helyzetet csinálni!!
te már nem elsőre szülsz ezért kérdem tőled mert állítólag mi nekünk van csak ez,hogy a hüvelynél a csont fájás!!!!???nekem őrülten fáj,alig bírok menni is,ahogy rálépek a lábamra még jobban fáj!de azt mondják azért mert nem elsőre szülök és a "korom".dreft is jó mosógél!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares: Pataki tálba. De leírom a receptet holnap. Jobban szeretjük mint a sima rizses húst.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:én is kiwi leszek a kajcsira,hátha ezt megenné a párom,mert a rizses húst nem szereti![/b]

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Elsőször is magunkról:ma voltunk dokinál,volt meglepetés uh,mert már 6 hete voltam,gondolom,meg akarta nézni. 2371 gramm… Úgyhogy ennek örülök.A szülésznővel is találkoztuni,meg szülőszobát is néztünk,amúgy meg szerencsére minden ok.Zárva vagyok.Azt mondta a szülésznő,36. héttől bármikor jöhet.Be is van fordulva,de még elforoghat,úgyhogy Ice!Ne izgulj,mesélte,hogy volt,akit megcsászároztak,mert még előtte való nap is azt mondták,faros,és befordult,úgyhogy ciki volt!Szóval ne izgulj még!!!!

A csípésem szerencsére már nem érzem,fürsénél éreztem kicsit este,de nem lett semmi,köszi a drukkot!

Gira:mi ma 9-re mentünk,lehet ám,hogy láttuk egymást!:) Megnéztük a szülőszobát is!Ti?

Mók:Örülök,hogy jó lett a cukrod!

Etus:azt hittem az én gépem hülyült meg….

Én Dreft folyékonnyal mostam ki 60 fokon.

Streptococus:Nálunk szűrik,és,ha pozitív,a szülés előtt küldik be az antibiotikumot,mert nagyon veszélyes lehet a babára,ha meg előbb kezeli,lehet,hogy szülésig visszajön.

Mares:eszembe sem jutott a calcium,sajnos,de szerencsére nem lett baj…

Dinuci:valami dalacinosat írtak fel.Sajnálom Apudat nagyon.

A név valószínűleg:Lilianna Mandola lesz,de még nem 100%....

Szülőszobán mi csipegethetünk piciket.

2 hét múlva ctg nekünk is!!!Bocsi a litániáért.
Mai képek:
Kép

Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy, örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Nagyon csinos kismama vagy. Nekem már lassan nagyobb a fenekem mint a hasam :)

Dinuci, öszintén sajnálom apukádat, tudom mivel jár, mert kb. két hete vágták le a férjem nagybátyjának egész combközéptöl a lábát. Nem csak neki, hanem a körülötte élöknek is fájdalmas, lelkileg.

Most már azért én is vágyom egy kicsit jobb idöre, remélem jön. Itt egész nap esett az esö, de holnapra már egy picivel jobbat igértek, talán a napot is meglátjuk.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sissy: nagyon csinike vagy és babóca szép nagy már!! :) Előbbre mondták hogy fog neked jönni?vagy csak jöhet, mármint hogy onnantól nem baj ha jön?

Ice: mit jelent a kor??? én 32 voltam... az már kornak számít??, Nekem 2 hete volt ilyen nagyon fáj a csontom lent, most csak sokat mozog, fáj is nekem a kis drádga feszítése meg a köldökömet szinte kinyomja az se kellemes.... fekve jobbb....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dinuci.
Akkor egyik véglet sem jó a csecsemősöknél, az sem ha nem mondanak semmit és az sem a folyamatosan zaklatnak. A SOTE-n ha jól hallottam akkor inkább az előzőre lehet számítani...
Nagyon sajnálom, apukádat! Szörnyű lehet egy ilyen dolgot megélni!

Btünde,
Neked nincs bejárónőd??? :shock: Nem értem! Nekem van takarítónő, babysitter (már előre), sofőr (a rolls-royce -t mégsem vezethetem én!), szakács, kertész és a kutyák mellé is van valaki. Szörnyú nap mint nap ennyi ember munkáját összehangolni. Már gondolkodtam, hogy fölveszek valakit aki koordinálja őket. :D :lol:
Ijesztő amit a kisfiúkról írtál... Pedig azért csak megoldják valahogy a fiús anyukák. Na majd ha úgy adódik valamikor akkor a szomszédasszonytól kérek tanácsot, végülis neki van két fia, de most szerencsére nem akutális, mert előrejelzés szerint lány lesz. :D

Cherryke,
OKÉ! Melóval te nyertél! :D

Etus,
Én tök jól tudtam olvasni az írásod. A rutin! :D Valószínűleg a kódolással lehet a gond, pl te UTF-ben írsz az oldal meg közép-európaiként jeleníŧi meg. :D

Iceberg,
Én csak a kímélő programhoz használtam eddig folyékony mosószert. Na de most majd a babaruhákohoz is azt használok. A gép hangjában nem vettem észre különbséget, a párom ugyanolyan jól tud rá aludni. :D

Tavasziszél,
Ez rohadt kegyetlenség, hogy nem hagytak inni sem a szülőszobán! Azért nem mindegy, hogy valakinek egy óra alatt kipottyan vagy 12-20 órát szomjazik!!! Egyébként sem lesz mindig ott valaki... és a férjecsékédnek meg ugye vihetsz inni...
Bikini??? Furcsa ötlet. Vagy csak nekem? Ha úgyis csak a férjed lesz bent és az orvos meg a szülésznő akkor minek?? Persze te tudod!
A CTG értékelés miatti várakozás már azért is érdekes, mert aki csinálja is ugyanúgy látja, hogy van-e probléma vagy nincs. Kicsit olyan mint amikor a genetikai UH-n voltam. A szonográfus miközben megnézte mondott mindent amit látott és hogy mi-mit jelent, ráírta a papírra, majd bejött a doki megnézte a papírt meg pár képernyőképet amit a szonográfus csinált neki, elmondta ugyanazt mint a szonográfus és aláírta a papírt.
34 hét után.... Ilyeneket ne írj!!! Én csak eddig max 24 hét környékit hallottam!

Kfmares,
Rá se ránts! Én múltkor a túrógombócot szúrtam el, pedig mindig jól szokott sikerülni! Most is finom lett, de az állaga!

Mók,
Ügyi vagy! A bejelentkezéssel és a cukorral is. És most jutott eszembe, hogy én meg elfelejtettem az aneszteshez bejelentkezni! ÁÁÁÁ!
Nem te gondolod, hogy sok. Tényleg sok!!!! Szerintem nyugodtan kérdezz rá. Minden alkalommal aligha vizsgál meg... vagy mégis? És ott különben is fizeti a SOTE.

Sissy,
Nagyon csini kismami vagy!

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!
Hát én sajna nem beszéltem szülésznővel, pedig jó lenne beszélni valamelyikkel. Sissy ti felfogadtok szülésznőt? Amúgy tökre figyeltem, hát ha talizunk, aztán elerelték a figylememet:-). Találtatok valamit az Ázsia centerben? Örülök, hogy jobb a lábad. Ha csak ctg-re mész, akkor 10 után mennjél, mert a terhesgondozós csajszi jól lebaltázott, hogy hogy képzelem, hogy reggel fél 8-kor megjelenek a vizsgálatra, mondtam, hogy nem lettem felvilágosítva, a doki mondta mikorra mennjek, erre mondta, hogy az orvosok is tudják, hogy csak 10 után vállalják a ctg-s vizsgálatra érkező kismamákat. Amúgy érdekes jött egy csaj, az egész pereputtyával, és egy szót nem szóltak neki. Na mindegy. Amúgy a ctg-m jó lett, nekem is ennyit mondott a dokim, és a férjem megdumálta a terhesgondozósokkal, hogy csinálják meg a vizsgálatokat, ha nem lett volna ott én nem szóltam volna. Mi is ott voltunk 9 körül a 3. emeleten,és néztünk szülőszobát, éppen egy nőci vajúdot, na én még jobban be is tojtam. Nagyon gáz, tudom, de egyre jobban félek a szüléstől, pedig nem szabadna. Nem tudom, hogy tudom ezt levetkőzni.
Mók: Én is örülök a jó cukorvizsgálatnak. Juj volt egy csajszi, aki cukorterhelésre jött, na meg is itta a trutyit, szegénykém, ki is pakolta (én meg éppen reggeliztem, aztán elég is volt a kajcsiból). A párja tiszta pánikban volt, hívta a terhesgondozós nőcit, hogy csináljanak valamit, mert rosszul lett a párja. Amúgy mi mindíg rákérdezünk, hogy mennyivel tartozunk, szerintem nyugottan rákérdezhetsz.
Dinuci: Sajnálom Apukádat, hát várhattak volna legalább 1 napot a hírrel.
Folyékony mosógél: Mi is arielt használunk,és piacon vesszük, vagy az Ázsiában, ott ki lehet fogni jó áron mosógélt.
Rekus: Tök jó, hogy kezdi jólérezni magát a kisfiad az oviban :-)
Fitymaszűkület: A sógornőm azt mondta, hogy ő víz alatt húzta fel az unoköcsinek a fitymát, és így nem tapadt le neki. Védőnőnek kezdtem tanulni a fősulin (sanos nem voltam kitartó :-( ), és mint ha úgy emlékeznék, hogy a kisbaba fitymáját fel kellett húzni, meg kellett nézni, hogy le van e tapadva. Annyira bennem van, mondta az anyukája, hogy tipikus pasika, mert nagyon élvezte a dolgot :-) . Amúgy 3 sógornőm van és 5 unokaöcsim, szóval, mindenkit kikérdezek, és megonsztom, hogy ki mit mondott.
gira06

A kórházi pakolás:
Hát nekünk azt tanácsolták két csomagot csináljunk. Az egyik maradhat a kocsi csomagtartójában ha nem látni a másik mehet a szülőszobára.
A szülőszobára: valamit inni (apának és nekem), valamit enni (apának, bár aligha fog enni, de hátha utána), ruha amiben szülök mert azt nem adnak. Papucs apának mert cipőben nem jó ha sok időt kell lenni. Nekem tusfürdő meg másik bugyi meg betét, meg töri. Esetleg valami figyelem elterelő még ha nagyon elhúzódna a dolog. Gátmasszázs olaj, homeós bogyók ha addig még beszerzem, vizsgálati és egyéb papírok.
A másik csomag: a többi hálóing, köntös, melltartó, zoknik, a többi betét, wc papír, fésű, fogkrém és egyéb hasonlók, a babónak pelus, biztos ami tuti, olvasni való, fényképező (bár ez lehet inkább az előző csomagban), telefontöltő és egyebek.
A harmadik otthon hagyott csomagba kerülnek bele a hazajövős cuccok.

Ennyi jutott eszembe, de valahol van egy listám.

Ja és még nem pakoltam be, pedig a párom minden nap nyúz vele.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Kfmares: Ne félj tőle azért irtam le hogy sajnos ilyen is van, de mindenképp kérdezz meg több embert mielőtt léptek, igaz nálunk az egyik doki azt mondta jobb amíg pelusban van mert nincs visszatartó reflexe, és néhányan attól görcsölnek be hogy az első pisi után nem mernek pisilni, másik doki szerint pedig jobb 2 éves kor után miután egyedül is tudja húzogatni.

Köszi a biztatást, de akkopr sem értem miért olyan nagy probléma ha én úgy érzem előbb jön a baba.A fiam is vasárnap volt 36.hetes, és hétfőn amikor megszületett akkor meg 37. és semmi probléma nem volt .

Szülés: Nálam a Nyírőben annó semmit nem engedtek se enni, se inni és az nagyon rossz volt, mert vas. hajnal 2 kor kerültem be utána nem engedtek inni sem és mikor de. 10-kor közölték szülés indítás na utána végképp semmit.18.40-kor mikor meglett Ari már olyan gyenge voltam hogy amikor kitoltak anyumékhoz a folyosóra rezegtem mint a kocsonya, na akkor mondták most hozzanak valami cukrosat gyorsan inni mert ennyire legyengültem. Most a Bajcsyban azt írják lehet enni és innivalót is bevinni.Vmi mindenképp kell szerintem mert ha nem engednek semmit akkor totál legyengül a szervezet és a kitolásnál, nem igen lesz már erőd pedig ott kell a legtöbb.

Dinuci: Sajnálom nagyon apukádat, de lassan majd minden jobb lesz és azt mondják ezt is meg lehet szokni.Fel a fejjel, drukkolunk!!

Síssy: nagyon csini kismami vagy szép a pocid!

Etus : nehezen de le lehetett olvasni, először én is figyeltem mi az de gondoltam hogy vmi avan a géppel!

CSajok én jelenleg olyan de olyan fáradt vagyok hogy igazán semmihez sincs kedvem csak aludnék, de azt meg a hátam miatt nem tudok, mi lehet ez? vmi előjel vagy csak idő??

Amúgy a szülési időpontról, ha a gyermekem be akar állni a sorba:
párom :jún. 28
én : júl.25
fiam: aug. 29
anyukám :szept.30
tehát szabad a szept. 26 és 27, lehet hogy babona de vmiért én úgy érzem akkor jön, 26-án este jön a dokim haza tehát ezért is érzem nagyon!!!

Tünde
btunde

sissy01:aranyos vagy,hogy rám gondoltál!hátha tényleg nekem is szerencsém lesz!! :) még időben! :) milyen aranyos hasad van :)

mares:tudom 32-34 még nem kor,ezért is raktam """"ebbe a jelbe :) ,de nem 25 mint amikor én Mátét szültem sztem az a legjobb idő szülésre,de sokan mondták már ezt!igen fekve jobb,ülni most a halálom,mert utána felállni nagyon rossz alig bírok elindulni úgy fáj! azt mondják nyomja a babuci és tágul a csont,meg megy lejjebb a méh!lehet nem tudi! :roll:

ceyla:akkor hasonló a párod mint az én párom :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Csajok!!

Itt mindenki azt hiszi szeptember végén megszűl???!!! :shock: :shock: :shock:

Ne már, akkor egyedül maradok októberre... :)

Kép
mók

Mók én októberbe szülök mindenképp. Ha kihúzunk még 6 hetet a babával, akkor is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Jó reggelt!

Utálom ezt az esős időt :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

Iceberg
Kortól függetlenül fájhat. Nekem azt mondta a doktor, hogy ilyenkor a szervezet már készül a szülésre, lazulnak az izületek is...

Sissy
Nagyon csinos vagy!

Dinuci
Ha zavar a nővérek viselkedése, udvariasan meg lehet őket kérni, hogy hagyjanak kicsit magatokra!!! :wink:
Apukád :cry: (Ettől azért még megy tovább az élet! Nézd meg, ott az a hegymászó... most éppen műlábbal mássza meg a Himaláját)

Ceyla
Én is csak elkezdtem összepakolni a kórházi csomagot. A végére nem jutottam :oops:
Nem akarom siettetni a dolgokat. :wink:

Mók
A lista elején levők simán szülhetnek akár szeptemberben is :wink:
Vendég

Sziasztok,jó reggelt! :)

kata1002.nem tudom,mert Máténál nem nyavalyogtam ennyit,hogy hol fáj hol ott fáj!nem is fájt semmim,pedig veszélyeztetett terhes voltam!viszont ez végett mivel többet kellett pihennem,ezért nem voltak ilyenek talán!!

Én úgy érzem okt eleje felé fogok szülni! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Először is: Sissy, nagyon csinos vagy!

Másodszor: Tegnap voltunk a kórházban szülésfelkészítőn és nagyon jó volt, egyátalán nem volt ciki "hülyeségeket" kérdezni és szimpatikus volt a szülész főorvos nagyon. Férjem is volt, neki is nagyon tetszett.
Volt egy rész az őssejtmegőrzésről, ezt nem az orvos tartotta, őszintén szólva engem nem nagyon győztek meg, ráadásul k**va drága. Ti gondolkodtatok ilyesmin?
Aztán meg az aneszteziológus főmufti tartott előadást az epidurálról. Jó volt hallani, mert megnyugtató volt, viszont én még mindig vacillálok, inkább arra hajlok, hogy nem kérem. Ti hogy álltok vele?
Aztán szülőszoba látogatás volt, bár azt már egyszer megnéztük, de jobb többször, így már tuti nem fogunk eltévedni.
Nekünk szülőszobára mondták, hogy vigyünk szénsavmentes ásványvizet és ízesített szőlőcukrot mindenképp. A szülésznő mondta, hogy a natúrtól sokaknak hányingere van. Apának lehet szendvicset csomagolni, de magadnak is rakhatsz be kekszet, gyümit ha kívánod.

Lakásfelújítás: jelentem, van remény és látom az alagút végén a fényt :-) Vasárnap pakolás!!!!!!!!!!! Már 3 napja az üres hallban alszom a kanapén a kutyával, mert megőrülök, hogy a hálónk tele van dobozokkal. Férj megértő, megígérte hogy vasárnap az új hálóban illatos ágyneműben együt alvás és összebújás várható :lol:

Ja, képzeljétek a múltkor nem is írtam, hogy mentem bőrgyógyászhoz, mert volt az ujjamon egy tyúkszem és az istennek nem akart elmúlni. Erre közölte a doki, hogy az nem tyúkszem, hanem vírusos szemölcs és baromira le kell venni, mert pelenkázáskor a babára is át tudom ragasztani, plusz a kezemen is terjedhet. Hát majdnem ottmaradtam az ágyon, képzeljétek péntek délután mentem és 1 órát várnom kellett és előtte egész héten pörögtem, észre sem vettem hogy kimerültem. De ott amíg vártam, elkezdtem rosszul lenni, melegem volt, kényelmetlen volt ülni, aztán meg a rendelőben hanyattfekvés (!) két érzéstelenítő injekció, aztán leégette a szemölcsöt, tök hányingerem volt már, ugye nem szoktam hanyatt feküdni, nyomott a gyerek, minden bajom volt, a doki szerint jól el is szürkültem. Szóval pohár víz, aztán még ott feküdtem 10 percig. Szerencsére nem ájultam el. Viszont így ami a sarkamon van (és már ott szétterjedt) csak jövő héten veszi le, arról nem is beszélve, hogy a combomon is van, de az nem olyan csúnya, szóval az valszeg marad szülés utánra.

Na jó hosszú voltam megint. Csajok! Én egyre jobban szeretnék már szülni, ha álmodok róla mindig pozitív élményeim vannak, sosem szorongok. Remélem akaratlanul is beprogramozom ezt magamba és így lesz élesben is. Különben a szülésznő is azt mondta, hogy ne úgy menjünk kórházba, hogy jaj istenem, most mi fog történni (egyébként ők folyamatosan mondják majd, hogy mi mikor és miért történik), hanem úgy, hogy jöttünk megszülni a kisbabánkat, akit már nagyon várunk! Szóval mindenki erre gondoljon!

Ne mostmár tényleg végeztem, megyek kutyázni amíg még nem esik az eső.
Vendég

Cherryke: 36 hetre tudom hogy hazaengedik, tan meg ra se irjak a papirjara hogy koraszulott, de egy 35+ 4re rairjak, ami csomo plussz vizsgalattal jar, meg kontrollok....
BAr mar kezd elterjedni hogy inkabb a suly a mervado, ha 2500gr folott van mehet haza.

iceberg: nekem most nem faj a csont, de doki szerint fenn is van meg a baba. De szerintem fog fajni, illetve ismerek tobbetszer szulo anyakat akinek fajt.
de alairom sokkal kevesebb ilyes faja fajdalmam volt most mint az elsonel( viszont van helyette eros gatfajdalom:( )

Sissy: basszus rettento karcsu maradtal! Es nagyon kis helyes pocakod van! Szuper hogy minden ok!

Ceyla: ez igy igaz, brutalis volt, vasarnap 12 korul kerultem szuloszobara, es hetfo hajnal 5.15kor szuletett meg a lanyom es infuziot is csak akkor kaptam, addig semmi:( Se etel se ital, sot etel mar elozo delutan ugy 5tol nem, mert mi van ha csaszar lesz a vege alapon:(( Azota ezt is tudom hogy egy plussz "kinzas" az uzsoki reszerol, fgolos ovatossag ami meg gatolja is a szules normalis menetet....De hat sok ilyen "protokoll" van ott ami hot folosleges, es meg negativ elmeny is.
Ezert most amig szohoz tudok jutni itthon akarok aradni:)))
Aztan ha idejeben erek be ugyis adnak beontest, szoval oly mindegy.
Jah es nem eleg hogy 5.15kos is csak infuziot kaptam, mivel komlikaziok voltak szules utan, igy aznap a vacsi volt az elso etkezesem:)) Egy elmeny, es meg csodalkoztam hogy nincs tej???
Mindegy azon mar ugyse lehet valtoztatni, szar volt, de hiszek abban ettol meg jo anyukaja vagyok Annanak.
Es hatha most mashogy lesz( idilli szulesrol nem almodok, mert nem hiszek benne hogy van olyan de embeririol igen).

HAt en ugy lattam kepeken hogy bikini felsoben "szokas" vizben vajudni....De ismerve a korhaz "lazasagat" nem is fognak engedni vizben vajudni igy hogy nincs szulesznom se orvosom.

Mara ismet nincs konkret progink es annyira ba van borulva, hogy kedvem sincs semmihez.
de muszaly kimennunk boltba.
tegnap ujra atneztem a ruhacskakat es ra kellett jonnom, nem eleg vastagok:( asszem sokszor lesz ket rugiban ...BAr addigra elvileg beindul a futes is.
Hazahozosnak is probaltam mindenbol a legvastagabbat, de megse vesszen el bennuk:)

KépKép
tavasziszel

Jóreggelt!

Én egy szót sem szólok, mert itt Pécs környékén éppen szépen süt a nap :) -> bár lehet pár óra múlva már nem lesz belőle semmi sem :)

TAvasziszél: hát igen, brutál, hogy se kaja se semmi te meg ott azért igen kemény munkát végzel... de itt Pécsen is lehet mentes víz meg szőlőcukor ha jól tudom.... Azért az igazán vastag ruhák még nincsenek a boltokban nem? Jó, Brendon-ban láttam overált, adták 10ezerért, ezért ott is hagytam :)

Mók: ne aggódj, azért mert én is szeretném ha szeptemberben jönne, vagyis pontosan a betöltött 37. héten lévő hétvégén, ez csak egy kérés a drágaságtól, hogy teljesíti-e azt már nem tudom :)

Lina: szegényem, még jó hogy nem lettél tényleg rosszul... azért jobban figyelhettek volna rád! Grat hogy alakul a lakás és kicsit "irígy" mert összebújhattok apival :) :oops:

btünde: nálunk is zsufi van szeptemberben, 16.-uram kislányának szülinapja, 21.-Máté névnapja ( unokatesó), 24. - Mercédesz névnap ( sógornőm meg kislánya), október 7.- sogornő kislányának szülinapja......szeptember 25-26 hétvége nekem megfelel,ha GErgőnek is :) :lol:

Ceyla: persze család megértő volt és ettek a muffin-ból, de gáz hogy ennyire brutálisan rossz lett... ilyen soha nem volt még :( talán sok volt benne a cukor??? na mindegy....

Gira: ez a cukros trutyi egy kínzás, főleg aki nem kívánja az édeset, mert előtte , Gergő előtt én imádtam, azon éltem, de most a sós kell... én a cukorterhelésen simán rosszul lettem, egy órát ültem a kocsiban, összeszorított szájjal hogy ki ne jöjjön mert azt hallottam hogy ha kijön mégegyszer kell innom.... hát valahogy benet maradt.... szóval sztem ez nem humánus főleg nem kismamáknál...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares:én életemben nem vateráztam,de kb 2-3 hete rá vagyok kattanva és nagyon sok overál van fent 1000-4-5 ezer ig kb,kislány,fiúknak és van újszerű is alig használt!nézz szét :wink:
én ma ezt veszem meg,2 overált veszek ez lesz az 1ik!
http://www.vatera.hu/62_es_overal_179619135.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok szép napsütéses reggelt! :-)

Hogy vagytok? Mit csináltok ma? Én 11:30ra megyek védőnénihez mert holnap orvos meg Nst. Jo korán kell kelnem mert 7:00re megyek. Szülinap jol sikerült, csak szegény aput sajnálom ott ült szegény kényszeredett mosollyal, pedig ő volt az ünnepelt :-(
Na mindegy nem beszélünk szomorű dolgokról, hiszen hamarosan potyognak a mi bébieink is :-D

Tavasziszél:sajnálom hogy rossz az idő nálatok, de elvileg délután sokfele kisüt a napocska. Ruhaproblémám van nekem is, énsem vettem olyan igazán vastagokat a picinek, talűn kettő ha van. Mindegy nem fognak megfagyni azért.

Lina:örülök hogy haladtok, és drukkolok a vasárnapi összebujáshoz.... Nincs is jobb mikor elégedetten nézel körül hogy minden oké körülötted a lakásban :-) Tényleg nem lehet kényelmes igy aludni de vasárnapig már nincs sok.- :wink:

Iceberg: legyen igaz a megérzés, tényleg maradjon bennt még a picurod :-) Ne aggodj nekem is ezerszer több nyűgöm van amit a körülöttem lévők el sem tudnak képzelni. Minden terhesség más, és hamarosan ezen is tullszel.

Kata:nálatok is esik? :-( Enyje bele! Jah igazad van a nővérekkel kapcsolatban csak akkor meg van amelyik előveszi a mogorvább arckifejezését, és azt mondják oldja meg. Nagyon remélem hogy ebben a pár évben változott a felállás. Az élet megy tovább az igaz, le a kalappal a hegymászó előtt, énis halltttam az esetről,de még nem mennék hegyet mászni.

Mók:nem fogsz egyedül maradni :-D Más is átcsusszan az Októberbe hidd el. Lehet még énis aztán mi mindennel riogattak...

Ceyla:köszi hogy leirtad, máér akkor nagyjábo tudom mi kell képbe leszek énis :-( Apunka tényleg nem lesz könnyű megszookni, csak az a baj ha meglesz a pici nem fogok tudni sokat segiteni. Igy minden nap kétszer átmegyek meg viszek kaját is ha anyu nincs. De hogy tovább hogy....

Sissy:nagyo csini vagy szép kis gömbölyű a pocid :-) Dalacin az jo volt a páromnak abban is van fertőtlenítő is azthiszem. Jó sulyba van baba már most, gratula jol tartod te is :-)

Cherryke: tényleg nem lenne már baj ha 36.-ba kijönne. Szülőszobára énis fogok ilyeneket vinni, én csak azt nem tudtam hogy oda konkrét mit kell majd, de kösz hogy igy felvilágositottatok!

Mennem kell készülődök, meg még védőnéni előtt meglátogatom aout is. További szép napot!!

dinuci01

Icberg, én harmadszor szülök és nekem minden terhességnél fájt és most is már egy jó ideje fáj ott lent a csontom. Es nem hiszem, hogy a kortól, vagy a szülések számától függ.

Nekem se szabadott semmit enni, vagy inni a szülöszobán, azért, ha mégis az ember a mütöben végezné altatással akkor ne legyenek problémák. Az elsö fiamat én is tizen órák alatt szültem és a végén altatással kellett kiszedni belölem a méhlepényt, annyira oda volt tapadva. De az igazság az, hogy nem is kivántam semmit, a viz az viszont jól jött volna.

Lányok, tényleg ne akarjon mindenki már a 37-ik hétben megszülni, maradjanak ügyesen még 1-2 hetet. Tulhordani nem kell, de a 39-40 hét ideális nekik. Tudom, hogy ha azelött jönnek se lesz semmi bajuk, de mégis, jobb még ott bent nekik :)

Itt ma egy picit kisütött a nap, de már megint jönnek a felhök.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Édik vagytok!

Mares:csak azt mondta,onnatól nem baj,ha jön.De tartjuk az okt.20-at elvileg.

Gir:igen,összehozott a doki az egyikkel,akivel ő dolgozik,Andrea,egy kicsi duvibb csaj,de szimpi.Ő vette fel az adataimat is,meg mondta,hogy miket kell vinni majd.Akkor is vajúdott,amikor mi mentünk,de én nem láttam...Ázsia centerben semmi nem volt,és egyáltalán nem olcsó az a hely!!!!

Lina:sose legyen rá szükség,de én inkább biznisznek gondolom,ráadásul úgy tudom,egyelőre csak 20 évig tárolják...

Hát,itt bizony nem süt a nap... :cry:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

rekus80:akkor ez sem törvény szerű :wink: :) innen látszik,hogy minden terhesség más hiába első baba vagy második mindig hoz új élményeket és aggodalmakat!

Én is amúgy úgy tudom,hogy csak vizes ruhával lehet a szájat áttörölni szülés közben előtt,vagy citromot nyalni,mert ha másra fordul a kocka és sajnos előfordulhat akkor vissza köszön az amit ettünk ittunk!

dinuci:majd csak a végére érünk lassan,de te hamarább:))
hozzám ma jött volna pedikűrös,de áttettem okt elejére inkább.
nemsoká haza ér Máté a suliból utána ebédel és csináljuk a lecót,vagyis ő,mert nagyon ügyi már egyedül csak le kell ellenőriznem!:))

:wink: :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Mejöttem a védőnőtől. +2kg :shock: kereken egy hét alatt és nagyon vizesedem. Vérnyomi 140/80 :shock: Azt mondta holnap ugyis doki reggel majd meglátjuk mi lesz. Ezt nem értem mire mondta de már nem is kérdeztem ijedtembe :-( Megvettem a gyogyszertárba a babának szükséges cuccokat is, jol elfáradtam a gyaloglásba....Képzeljétek olyan már a digit.lázmérő hogy hajlik :roll: olyan undorito. Mindegy a babunak ez kényelmes.

Ti mivel töltöttétek a délelőtött? Menü?
Itt a tegnapi paprikás csirke + petrezselymes krumpli. Nem passzol nagyon de erre maradt energiám.

Iceberg:remélem hamar eglesz a bébim nekem is :-) Bár a védőnő könnyű szülést josol és az orvos is. majd elválik.
Lecsó remekül hangzik!! :-D

Sissy: majd kisüt a napőpocska ne aggodj!! De addig küldök innen :wink: jo, mert még sok is. Melegem van.

Rekus:abban igazad van h nem baj ha maradnak és nőnek még, csak én attol parázok megint tulhordom. És az sem veszélytelen :-(

dinuci01

dinuci:neeeem lecsó :lol: :lol: ,hanem lecó(lecke) :lol:
vérnyomás!!!!az nem jó a 140/80!!!!!!!!!engem is mindig kérdez a dokim és azt mondta a 140 már nem jó!nem tudom,hogy akkor mi van,de reméljük nem kell befeküdnöd!!pihenjél le jó,ne rohangálj jobbra -balra,mert a pihenés segít!észrevettem magamon is!
2kg lehet,hogy csak a babuci végett :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hali!

En nagyon remelem,hogy oktoberre maradunk :) jovo heten meg jon hozzank latogatoba ferjem egyik baratja, meg nem is tudom, szeretnem, ha kb idoben jonne. De persze a 37.hettol mar tok termesztes,ha megszuletik, de nekunk mar az is oktober :)

Ossejt: nekunk is volt rola anno tajekoztato, itt szo sem esett rola. Mi Julinal nem tetettunk el. Kicsit gondolkodtunk rajta, mert pesrze az ember semmi jotol nem akarja megfosztani agyereket, de hat tenyleg marha sokba kerul, de ami afo erv volt, hogy ferjem baratai kozott csomo orvos van, es kozuluk egyik sem javasolta.

Epidural: en most rakerdeztem a dokimnal, es nagyon tetszett a hozzaallasa. O azt mondat, hogy kezdjuk anelkul, de ha nagyon elhuzodna a vajudas, akkor ugyis javasoni fogjak, de akkor is en dontok. Szerintem elore eleg azt eldonteni, hogy egyaltalan szoba johet-e a dolog, mert ha gyorsan mennek a dolgok, akkor meg ido sincs ra.

Ez a nem eves-ivas... Jo az eves reszet megertem, de az ivast azt nem. De ahogy hallom, most mar azert sok helyen engedik a vizet.

Mi jol, csak valahogy marha faradt vagyok en is. Mondjuk tegnap sokaig fent voltam, mert fuggonyt vartam. Illetve csa az akasztokat, de azokat mindegyiken ki kell cserelni, mert ebben a lakasban masfajta sin van. Eddig nem birtam raszanni magam,de most hogy nincs itthon a frejem,meg hogy mar 2 honapja itt lakunk...

Kicsi lanyom meg kohog, taknyos, aferjem szintugy, de ugy nez ki, hogy neki mar valami komolyabb, mert mar alig hall, szoval, ha hazajott a konferenciarol, irany a doki. Csak en vagyok egeszseges, de remelem ez igy is marad.
Na megyek kicsit meg pihizek, amig Juli alszik.
Szep napot!
EDit

Kép
Kép
etus79

dinuci:miket vettél a babának a gyógyszertárba????

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Engem nagyon nyom ez az idő! :oops:
Ma konkrétan nem csináltam semmit, csak heverésztem a kanapén, romantikus filmeket néztem... :oops: :lol: :wink:
Bevásárlást is elintéztem nagyon ügyesen! SMS-ben megírtam a bevásárló listát a páromnak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lina
Nagyon jó a pozitív gondolkodás!!!!!!
Szemölcs :cry:
Őssejt: orvos ismerőseim se vetették le...

Tavasziszél
Ma már sokszor 2 kiló feletti babákat is hazaadnak, ha szépen eszik, ha olyanok az otthoni körülmények!
(Ismerős ikrei 32+5-re születtek, nem volt velük gond... mikor már 2 napja emelkedett a súlyuk, mehettek haza... olyan 10 naposan)
Azt, hogy milyen anya vagy, nem a táplálás módja határozza meg!!!!!!!!

Iceberg
Nekem nincs türelmem a vaterához, tesz-veszhez... és szeretem a valóságban látni, megtapogatni, amit megveszek :oops: :wink:

Dinuci
Nővéreket udvariasan kell megkérni! Pl: most szeretnéd te nyugalomban próbálni, ha nem megy, fogsz szólni! (barátságosan, mosolyogva... szépen körítve :wink: )
Ha ezen durcizik, akkor meg az az ő baja!
Vérnyomás+vizesedés :cry: :cry: :cry: nagyon nem jó, mert ez a toxémia tünete lehet!)

Etus
Jobbulást a családodnak!
Vendég

A magas vérnyomásra vérnyomás csökkentőt adnak. Én is szedem, de már csak akkor, ha 130 felett van. Egyébként meg szépen beállt tőle.

A receptet ígértem mára... Majd holnap, mert ma elmentem itthonról 8kor, délre hazaértem, jött a fodrász festeni, megfőztem és teregettem, most végeztem mindennel.
DM-be kaptam adatlapot, ki kell tölteni és a születési anyakönyvi kivonattal majd le kell adni. Vagyis a másolattal. Postán küldenek majd akcióra feljogosító valamit, meg csomagot. Vettem egy pampers 42db-os 2-5kg pelenkát, amit a kórházba a maradék meg itthon 1-2 napig elég lesz. A bnőm adott eldobható melltartóbetétet, meg a wc ülökére valami papírt. Nagyon elfáradtam mára, de még agyilag is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Hát a fene tudja csak nem leszek toxémiás... :roll: De olyankor meginditják a szülést? Mert hallottam már olyat is. Az a baj annyi mindent hall az ember!!Na de majd holnap eldőlik mi lesz.És CTG után remélem megynugszom. Veszek reggel kolát, meg süteményt :-DTudom kolát csak nagyon keveset, de arra indul be a babum eddig mindig bevált. Csak akkor iszom ha UH van meg most CTG-nél.

Iceberg: steril vatta, alkohol, paraffinolaj,sudocrem,lázmérő és orrszivó. Na nem takarta be 5000 :-( Látod már annyira rohangálok hogy félreolvasok. Nagyon kapkodos vagyok mostanában :oops: Talán már az izgalom.

Kata:filmnézés jo progi, akkor nyugis napod volt. Párod előtt le a kalappal :-) Maj d meglátjuk mi lesz ezekkel a korházba, amig normálisak énis az leszek de ha nem..... :twisted:

Cherryke:az anyagiakat ne is mondjuk mára :evil: Te is jelentkezel a bababónusz progira? Nekem is megvan már az adatlap :-D Muszáj egy kis sporolás majd.

Etus:ügyes vagy hogy van türelmed függönyt varrni :-) Családot sajnálom hogy betegek :-( Majd csak kikecmeregnek! Jó kis kurát szervezz be náluk!

Megyek majd holnap jelentkezem, remélem :roll: csak nem talál ki nekem a doki valamit...
Jóéjt mindenkinek!

dinuci01

en is vatera es teszvesz fuggo lettem mostanaban, bar en Annanak nezek kabatot, overallt, ugy erzem erre kesobbiekben se idom se enrgiam nem lesz:)

Kicsinek majd eloveszem ami Annae volt, max igen igen nagy lesz:)

Dinuci: a hizas is , a viz is es a magasabb vernyomas is a toxemia jele, emiatt mondta hogy a doki majd mondja mi legyen. bAr szerintem ha nem megy feljebb a vernyomid es nincs a vizeletben fehrje nem fektetnek be a korhazba.Drukkolok!
Nekem nem inditottak meg a toxemia miatt, beallitottak a vernyomasom, somentes dietat kellett tartanom es elvileg benn akartak tartani akorhazban szulesig, de en leleptem:))

En is nyomi voltam ma nagyon es bitang rosszul is, pedig en se csinaltam semmit, bolton kivul.
KOnkretan onnan azt hittem haza se erunk.
HAt ha ezek a joslok se segitenek a mehszaj puhulasaban tagulasaban en nem is tudom mi kene meg....

Kata: tudom hogy nem a taplalas formaj tesz anyava, de bitnag nehez volt megelni. Kb a 2ik kerdese minden embernek: es szopik? Es mikor mondtam hogy hat nem, illetve nincs mit....nah olyankor aztan kapja az ember az "aldast"
De most mar tudom hogy nem kell emiatt padlora kerulni, es ha arra kerul a sor megint hogy nics tejem, akkor nem is fogok:) Vettem is cumisuveget, sot tap is van itthon:) Es rogton elso korbe fel is fogok iratni a dokival hogy barmikor tudjak venni ha kell "olcsobban" nem mintha hu de sokkal olcsobb lenne....
Irigyellek a romcsi filmek miatt, en is arra vagytam volna, helyette Bogyot es BAbocat olvashattam:))

KépKép
tavasziszel

cherryke:nem tudom,mert nekem is szednem kellett volna a vérnyomásomra gyógyszert,de most terhesség alatt "idáig" jó,de azt mondta a kardiológus,hogy csak a 36. hétig szedhetem!!még a papirr
a is ráírta ezeket!

dinuci:a cola nyomja fel a vérnyomit,plusz a szénsav is!nem lenne jobb egy tábla milka? :wink: Reméljük tényleg nem lesz semmi baj!!!!!!!!!!!én kívánom neked!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Képzeljétek, vasárnap este, kedd este meg ma is már, volt kb 10 perces görcsölésem... Csak így szép lassan jön, van, és lassan elmúlik. Vasárnap még nem néztem az időt, de kedden már igen. Ez ugye normális?

Holnap reggel megyek védőnőhöz.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="cherryke"]K írta:cherrykeépzeljétek, vasárnap este, kedd este meg ma is már, volt kb 10 perces görcsölésem... Csak így szép lassan jön, van, és lassan elmúlik. Vasárnap még nem néztem az időt, de kedden már igen. Ez ugye normális?

Holnap reggel megyek védőnőhöz.

Ezek lehetnek a jósló fájások! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: