A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Halihó!!

Most jöttem csak mert lennt voltunk jáccin meg megnéztem az Árva Angyalt. Tetszik az a sorozat :-)Nem nézi valaki? :-) Meg felhivtam ma a dokim azt mondta nem jön oda NST-re pénteken( 7re kaptam időpontot) hanem ha nem jo akkor őt ugyis értesitik, ha jo akkor menjek a redelőbe megbeszélés szerint.
Hát nem tudom mi lesz mert néha ugy érzem annyira nyom lennt a baba, mintha ki akarna jönni de nagyon. Aztán elmulik. meg feszit a medencémnél is de ez még uj jelenség mai nappal kezdődött.

Mók:nem lehetett semmi az 1 órás szülés! Remélem azért sokunknak része lesz a könnyebbik verzióban :-) Akkor ma mozgalmas napod volt, vérévtel meg miegyebek :-) Költözés? Hogy álltok?

Kri: akkor én nem értem hogy engem mért nem küld :-( Mindegyikőtök irja hogy megy csak én nem. Most nem majmolni akarok vagy mi dehát annyira bennem van hogy kell.

Kata:suttogó....sokat hallottam rola :-) csak mostanában nem vagyok az az olvasgatós tipus :oops: jobb is ha bennt marad még Noel baba :-) Hizzon csak a pici!

Cherryke:irigy vagyok hogy ennyit tudsz pihenni, de persze örülök is hogy legalább nem vagy olyan izgága mint én :oops: igy igenis tudsz magadnak parancsolni hogy pihenés és kész.Én ugyan nem első babaás vagyok, de bátorkodom beleszólni hogy szerintem még hőmérő sem kell mert olyan kézmeleg vizbe kell betenni a babát és ugye a köldökére kelll majd figyelni hogy ne érje viz. Vagyis az első hétben inkább picit csak meglocsálni meg a kis pofijá honalját stb megmosogatni.

Gira:örülök hogy jol vagytok. Az APEH-os dolgot sajnálom, hiába ezek szana szét szivatják az embert :-( Pénz az kell nekik de ha valamiben neked van szükséged engedményre-segitségre....akkor aztán várj csak.

dinuci01

Ígérem gyakrabban jövök.
Én hülye nem vettem észre, hogy a kábel kicsúszott a laptopból, így minden amit írtam el szállt. Szal very boldog vagyok.
Nagyon szeretem, hogy bennem van Bogyika, annyira élvezem, pont a napokban néztem a pocakomat, hogy olyan jó érzés, hogy egy kis élet mocorog a hasamban, próbálok minden pillanatot kiélvezni. Én rettenetesen félek a szüléstől, van, hogy éjszaka felkelek pisijáratra,és rámtör a félelem, hogy hogy csináljuk végig, el sem tudom képzelni. Milyen az a nagy fájdalom stb.
Amúgy a héten hozzuk el a babaágyat, meg nézegetem a babapaplant, olyan cukik, én szerintem teszvesz, vagy vaterán veszek egyet, elég jó áron vannak,és újnak írják.Remélem jó lesz.
Hát igen a fürdetés, na az érdekes lesz,én a védőnőnek szóltam, hogy mutassa meg, de még nem mutatta, hogy kell. Lehet hogy szerzek egy játékbabát én (kopaszbabának hívom) És megkérem a sógornőmet, hogy mutassa meg hogy kell fürdetni egy babát, bár a játékbaba nem jó, mert nem mozog és nem sír. De legalább legyen róla valami fogalmam a dologról. Fe jó neked Kata, hogy van tapasztalatod e téren. Én a szoptatás miatt izgulok. Szeretem mikor azt mondtják, hogy ez jönni fog, és bízzak magamban,tudni fogom, hogy hogy kell majd cicire tenni. Na köszi. Viszont a védőéni aszondta, hogy szülés után közvetlen ha odaadják a gyereket, tegyük a hasunkra, és el kezdi keresni a cicit, nem baj, ha még nincsen tejed, majd az is lesz. Hát majd kiderül.
Amúgy izgatottan jövök fel pár napja, hogy mindenki egybe van e még, vagy már valaki el kezdte a sort.
Juj a suttogó engem is érdekel, majd küldöm az e-mail címem. Hova küldjem a telefonszámom szülésjelzéssel kapcsolatban?( bocsika,mindíg le vagyok maradva) De izgi, holnap mi is belépünk a 36. hétbe.
Apeh: holnap remélem, hogy okosabbak leszünk, és sikerül elintézni a dolgot (remélem nem kell senkire sem ráborítani az asztalt :oops: ). Minden esetre felháborító e az egész dolog. A mi levelünkön kb 2 évig ültek, ugyanakkor pótlékokat számoltak fel, mikor nem a mi hibánkból nem haladt a dolog. Na mindegy.
gira06

Sziasztok!

A fürcsi téynleg nem egyszerű eleinte, mert otthon a kórhátba elviszik a babát, és úgy fürdetik, szóval az ember nem látja ( a legtöbb helyen) hogyan kell. De szerintem is az a fontos, hogy eleinte csak pár centi vízben szabad mosni (nekünk abban kellett feloldani a fürdetőkrémet), hogy a köldökcsonkot ne érje víz. És mire több vízbe teszi az ember, addigra már biztosabban is fogja.

Nálunk egyébként a fürdetés mindig a férjem dolga volt (most már azért nem, de babynek mindig ő fürdette JUlit). Nekünk ez így bevált, és azt mondják azért is jó ez így, mert így apukának is jut valami a babázásból, ami csak az övé :)

Gira, ne félj a szüléstől. Fáj, ez igaz, de ezen majd ráérsz aggódni akkor, amikor már szülsz, és akkor meg úgysem ér rá az ember, hogy aggódjon, szóval nem érdemes parázni :)
Jó éjt mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Dinuci!

Elvileg csütörtökön már az új helyen alszunk. Reggel jön a kábeltévés, este pedig hozzák az új ágyunkat /csütörtökön/. Addig mindent át kell hordanunk, de minden nap haladunk egy kicsit.
Aztán hétvégén mosás a kicsinek, meg ágy összarakása.
Rendeltem rezgős pihanőszéket is Lillának, azt is várom nagyon, aztán szeptember 18 bababörze. Na ott már tényleg csak azt megvenni ami akciós, és szükséges, illetva amit nem kapunk ismerősöktől.
És még egy olyan szett kell ruhából, amibe hazahozzuk a kicsit. És bár azt hittem ez egyszerű, még nem találtam megfelelő szettet. Nem láttam szépet..... :?
Pokrócból van kétféle, takaróból egy vékonyabb, de az ágyneműhöz tartozni fog vastag takaró. Holnap lesz átvive a mosógép, hűtő, maradék edények, ruhák következő része.....
Hát így haladunk....
:)

Kép
mók

Hogyan létesíthetsz kapcsolatot a magzatoddal?
Nem mindenkinek van rá módja, hogy analitikushoz járjon, de annyit már most megtehetsz, hogy minden nap 5-10 percre elvonulsz, esetleg egy kis relaxa zene keretében és csukott szemmel magad elé rajzolod, hogyan is néz ki a babád odabent a pocakodban, mit csinál, mit érez. Beszélgetsz vele, elmondod, milyen csodálatos a világ, mi mindent szeretnél vele megosztani, ha megszületik, megköszönöd neki, amiért ilyen ügyes baba és szépen fejlődik stb.
A szülést is megkönnyítheted, ha a meditáció során minden alkalommal “beszélgetsz” a méhszájjal is. Megköszönöd neki, hogy még zárt és megkéred, hogy amikor szükség lesz rá, nyíljon ki. “Beszélgethetesz” a köldökzsinórral és a méhlepénnyel is, megköszönheted nekik, hogy ilyen jól ellátják a kicsidet.
Használhatsz vizualizálást is, azaz elképzelheted, hogy a méhszáj egy nagy virág és fokozatosan kinyílik.

Az első néhány alkalommal talán furcsának tűnhet ez a fajta magadba nézés, meditáció, de ha rendszeresen gyakorlod, sokban a segítségedre lehet:

•a vajúdás folyamán imár rutinosan tudsz majd “kapcsolatba lépni” a méhszájjal, az egyes fájások alatt elképzelheted, hogyan nyílik szét a méhszáj és csúszik egyre lejjebb és lejjebb a baba
•az utolsó hetekben, a 36. hét után, megkérheted a méhszájat, hogy most már nyíljon ki, kezdjen felpuhulni, így megkezdődhet az ún. rejtett vajúdás és rövidebb lesz a fájásokkal kísért szakasz.
•könnyebben el tudod majd viselni a fájásokat, különösen ha erre előre felkészülsz és megtanulsz néhány olyan mantrát vagy eltervezel előre olyan képeket, amikre a fájások alatt gondolsz majd
•szülésed gyorsabb lesz majd, hiszen lélekben felkészültél rá
•jobban megérted majd gyermekedet, hiszen nem egy “ismeretlen” kisbabát kapsz majd kézbe, hanem egy olyan gyermeket, akit már ismersz “odabentről”
•jobban a babára leszel hangolva, megérted a sírását, magabiztosabban bánsz majd vele és oldod meg a problémákat
•a későbbiek során is szorosabb lesz a kapcsolatoto
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok ismét!
Jujj nagyon izgi hogy néhányan már a 36-37. héten vagyok, d én is sorra kerülök egyszer, most én azon imádkozom hogy 27-ig ne akarjon kibújni, mindig kérlelem hogy maradjon még ott mert apa sincs itt, doki bácsi is elmegy pár napra tehát legyen jó kislány utána már jöhet!

Lina : Nagyon csinik vagytok,majd írok privit.

Cherryke: hidd el rá fogsz jönni, nem tudsz mindenre felkészülni mert úgyis mindig a picitől függ, az én fiam pl. imádta a forró vizet, most meg már a melegebbre is azt mondja forró.A lényeg a könyöködnek ha jó akkor elvileg a babának is de kitapasztalod hogy ha belerakod és nagyon mocorog még hideg vagy meleg vizet kér hozzá.És az első napokban tényleg csak éppen át kell vizezni ,amíg le nem esik a csonk utána jöhet a nagy pancsizás!! Tehát nyugi ügyes leszel!

Gira: Én is azt mondom ne félj a szüléstől mert annál rosszabb lesz és hidd el el fogod felejteni.Néha én is próbálkozok visszaemlékezni milyen volt azt tudom hogy fájt de nem emlékszem igazán rá, hidd el ott úgyis az lesz benned hogy legyen minél előbb vége és mikor meglátod a babucit el is felejted az egészet!!

Kata : Engem érdekel , priviben küldjem az e-mail címet, talán lesz időm olvasni is!!

Én még mindig sehol nemtartok de talán a jövő héten már kezdnek kialakulni a dolgok! Csajok tudja valaki, hogy üdülési csekket a babanagykereskedésekben le tudom vásárolni? Mert mikor januárban kérvényezni kellet még nem tudtam hogy terhes vagyok és most a különbözetet amit eddig nem kaptam meg mert később kértem kifizetik de csak üdülési csekkben és mivel 38000 Ft, ez elég lenne a gyerek hiányzó dolgaira és még talán a fiamra is jutna belőle!!!

Tünde
btunde

"Vízhőfok: ki kell tapasztalni, hogy a TE babád milyen vizet szeret!!!!
Hajlatok olajos tisztogatását még sose láttam
A legújabb iráyelv szerint a fiúk fütyijét nem szabad bántani!!!
A baba fejét simán meg lehet mosni a fürdető kenőccsel"

Na ez az olajozás: babysitter tanfolyamon sem volt róla szó 20 évvel ezelőtt.
A fiúk fütyije kérdés, ahogy leírja, annyira kell bántani, hisz ha nem, begyulladhat.

Tegnap voltunk bankba is. Kivettem apukám örökségének maradékát. Még 100 eurot bent hagytam a múltkor, de 3000Ft kezelési költséget küldtek ki rá... ezért megszüntettem a számlát. Átváltjuk és a maradék cuccnak elég lesz azzal együtt, amit 200-asokban gyűjtünk.
Jó lenne, ha hétvégén már minden egyben lenne...

Kriszta
Kép
cherryke

Kép
Vendég

Dinuci
37. hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Innentől már nem számít koraszülöttnek a kicsi lányod!

Cherryke
A fitymaszűkület az a probléma amivel szinte minden fiús szülő szembesül.
Az élettani szűkület normális jelenség kisgyermekekben. A fityma és a makk közötti finom letapadás gyakori és a kezdődő merevedések illetve a fityma és a makk között termelődő faggyúszerű anyag hatására kb. 5 éves korra magától megoldódik általában. Csecsemő- és kisgyermekkorban a fityma alapos tisztítása szükségtelen.
TILOS a fityma (előbőr) erőteljes hátrahúzása, mert a keletkező berepedések hegesednek és fitymaszűkületet alakítanak ki. A fitymaszűkület enyhébb eseteiben elégséges lehet helyi kenőcsös kezelés. Műtétre csak súlyos heges fitymaszűkület, vizelési nehézség, ismétlődő gyulladás esetén van szükség. Ilyenkor a legbiztosabb, végleges megoldást adó eljárás a körülmetélés, de sokszor elégséges valamilyen fitymaplasztika elvégzése.

https://www.babanet.hu/rendelo.php?group=2829

Ez is olyan kérdés, amiben sok álláspont van... én a fiús anyuka barátnőimre hallgatok... :wink:
Vendég

Sziasztok,jó reggelt!

Voltunk tegnap dokinál és sajnos Balázs nem fordult be(faros),azt mondta a doki,hogy kicsi a valószínűsége már,hogy beforduljon ezért császár lesz szerinte!Nagyon szomorú vagyok és félek!
Párom is aggódik már mondta is ,hogy nagyon ideges lesz,neki is rossz,mert bele élte magát,hogy bent lesz velem!Én meg ismerem őt és tudom mennyire fog aggódni értünk!Ő értünk én érte! :cry: :cry:
Azt sem tudom mi vár rám,így most hogyan kezdődik majd,de ha elkezdődik mi lesz,szóval nagyon rossz! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok, bocsi, hogy betolakodok, a júniusi topikból írok.
Eladnánk Fisher Price akvárium kádunkat 8kissé már kinőtte a gyermek) irányára 7000.-
Kép
Kép
Érdeklődni: efacsen@freemail.hu címen lehet.

Még egyszer elnézést, és mindenkinek boldog babavárást, könnyű, gyors szülést!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Akkor ahogy ígértem, a hírek: Tegnap voltunk dokinál, minden oké, zárt vagyok. Felraktak ctg-re és megdícsértek. Annak ellenére, hogy az asszisztens először elég morci volt, amikor megtudta, hogy nem hoztam magammal édességet, de még cukros üdítőt sem, mert ha nem mozog a baba, akkor értékelhetetlen a ctg és felesleges az egész. És különbenis a fiúk lustábbak, jaj most mi lesz. Na persze az én fiam nem az a lusti fajta, végig "ügyködött" odabenn, szóval elég szép kis diagramot kaptunk a végén :-)

Jövő héten kell mennem vérvételre, ctg-re megint és ultrahangra. Persze mindegyiket más-más időpontban és 2 külön kórházban :twisted:

Dinuci, gratulálok a 37. héthez, modt már minden rendben lesz.

Lakásfelújítás: hétvégére hívtam takarítókat és megmondtam a kivitelezőnek, hogy addig be kell fejeznie, különben nem engedem be őket a lakásba és lesheti, hogy mikor fizetjük ki nekik a teljes összeget. A szerződésben 4-5 hét volt a vállalás, most járunk a 9. hétnél és persze ma sem jöttek. Ami még hiányzik: másfél négyzetméternyi (!) folyosó burkolása, 2 db gipszkarton boltív felhelyezése, 1 szobában 2 fal festése és parketta a gyerekszobában. Szóval b 2*fél napnyi munka.....
Mondtam a férjemnek, hogy én mostmár a babára akarok koncentrálni, elegem van abból, hogy idegenek mászkálnak a lakásban, szükségem van egy kis relaxra. Egyébként férj megértő volt, szóval hétvégén pakolás!!!!!!!!!!!!

Na megyek kutyát sétáltatni, jók legyetek
Vendég

Sziasztok!

Apeh kanossza nálunk is volt,a biztosításra dobott ki állandóan a gép,hogy nincs.Kb 3* voltunk bent,mire engem küldtek át a Tb-be,hogy menjek,adtak egy igazolást,és intézzem magamnak,mert nem ér össze a két rendszer.Most elvileg ok,de mivel férjhez mentem,remélem a név és lakcím változás miatt nem kezdjük előlről az egészet...

Ice:Ne félj,mert az nem tesz jót!Eliszem,hogy nem jó a hír,de,ha mindenféle rosszra gondolsz,akkor behívod!Próbáljátok elfogadni,esetleg még próbálj "hatni" a Babádra,ha van helye,forduljon meg,de,ha nem ne félj,minden rendben lesz!!!!!

Dinuci:gratula,vigyázz magatokra,de izgalmas ez!!

Lina:Nálunk is tart a felfordulás,de csak túléljük..

Szerintem elmegyünk az Ázsia centerhez, állítólag ott van baba bolt,és minden tök jó áron van.Majd elmesélem,ha voltunk,hogy érdemes-e kimenni.Amúgy még mi is le vagyunk maradva...
:oops:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Iceberg: ugyan ettol tartok en is, sajnalom nagyon! En meg nem voltam uh-n de erzesem szerint Flora sincs befordulva es nem tudom van e meg ra lehetosege...
De hatha. Anna is soka fordult be. Vannak mindenfele "praktikak" lehet megeri bevetni, mert en ismerek olyant is akinek a mutet napjan az utolso uh-n lattak hogy jeh befordult.
De ha csaszar is, minden ok lesz!

Furdetes: en se tudtam hogy kell, es most se tudnam hirtelen azonnal mit tegyek, epp ezert nalunk marad a felallas, hogy a ferjem furdet:))) Ugyanis ok kevesbe panikolosak mint mi anyak, es a biztos tartas a legfontosabb. Amugy ha ez a lanykam is olyan viziszonyos lesz mint az elso nem fogok ebbol a furdetes dologbol ennyire hangsulyos dolgot csinalni, furdik 2-3 naponta, amugy csak attorlom.

Elengedes: errrol sokat olvastam,mivel ugye tulhordtam, de hiaba beszeltem vele, kerleltem nem akart kibujni, szoval en ezzel kapcsolatban mar szkeptikus lettem. Most en mar most kesz vagyok arra kibujjon, sot olyan boldog lennek 21-25korul megszuletne....De hat jol tudom nem ezen mulik, hanem azon o mikor kesz az elvalasra! Nah meg a szervezetem mikor kepes "megnyilni".

A lakasfelujitoknak, koltozoknek...kitartas! Ehhez tuti nem lenne mar erom.

Dinuci?????????????????????????

KépKép
tavasziszel

sissy01:Köszönöm,kicsit be vagyok most fordulva ez végett,de meg próbálom elfogadni!Egy ici picit bizakodom is hátha csoda lenne!Beszéltünk Balázsnak mindketten,hátha....

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Fürdetés:én nem félek tőle,sőt már várom nagyon imádom a baba illatot!!a köldökét tényleg először nem szabad,h víz érje!én biztos vagyok benne,ha majd amikor a kórházban lesztek és megkérdezitek a csecsemőgondozót mutassa meg a fürdetést,hogyan kell fogni biztos megmutatja.sztem még akkor is ha ők csap alatt fürdetik a babákat.én is biztos lesz amit majd megkérdezek,mert nem mindenre emlékszem!Mátét mikor szültem ott volt a kórház védőnője és az első szülős anyukáknak tartott egy kis előadást erről és a pelenkázásról!itt nincs ilyen??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

tavasziszél:nekem azt mondta a dokim,ha eddig nem fordult be akkor már nem is fog,főleg,hogy a kis feje a gyomromnál van a popsija egész lent(csücsül) a lábacskái balra!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kata. A cikk nem is írt olyat, hogy erőteljes. Érdemes egy kicsit hátrahúzni.
De eleinte úgyis az apja fürdeti nálunk is, hisz Ő már sokat fürdette a fiát régen, ráadásul a papák valóban nem olyan parásak :D
Meg majd a kórházba a csecsemősök mindent elmondanak, megmutatnak. Meg itt lesz a védőnő is.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!!!

Előszöris köszi mindenkinek aranyosak vagytok. Immár tul a nehezén :-D
Hogy vagytok?Tök jo idő van most ez igy nagyon kellemes.
Ma én eddig tök jol! Pörgök ezerrel, mint aki teli energiával :-DCsak baboka nem mocorog sokat inkább fészkelődik, még mindig rajtam a para ezzel kapcsolatban.
Már felraktam a kaját, emlentem boltba, meg vettem apunak ajándékot! Holnap lesz 68 éves :-) Hál isten má hazajött a kórházból.

Iceberg: nem biztos hogy császárral szülsz. Ha nem olyan nagy a babóka akkor lehet rendesen is, meg hát neked is a második baba. De én ezt nem értem hiszem ugy tudom hogy a 36 .hétig befordulhat.Amugy nálunk is csap alatt fürdetik őket :-D Azé olyan morbid dolog sztem.

Tavasziszél : itt vagyok, és még 2in1 :-D Köszi! Énis örülnék ha kijönne már ma :-D De komolyan. Fürdetést ketten szoktuk a párommal,ők tényleg nem parázosak. Ne félj nincs két egyforma terhesség csak nem hordod tul. Bár már nekem is eszembe jutott... :roll:

Sissy:ázsiába voltunk egyszer kb 4 éeve akkor jo cuccok voltk( pont nem volt pénzem :-( ) Apeh az szeret szarakodni mindenen ha nem nekik kell mehetsz amerre látsz oldd meg magad! Sajnos ez van.

Lina:örülök a jó eredményeknek!! :-) Hát látod ha arra laknánk párom már menne is hozzád, profi kőműves,burkoló! :-) Minden szerénység nélkül mondhatom!

Kata: köszi a táblázatot és persze a gratulációt is. A mai nappal nagy kő esett le a szivemről :-D Elértük a célegyenest! De mindjárt Ti is!!! :-)Amugy Attika kukiját mi is krémel kenegetjük, egyik ismerőstől kaptuk. Szerintem is felesleges a műtét....

Mók:örülök hogy haladtok!! :-) Akkor nemsokára már karba tett kézzel várhatod a babókát is.

Cherryke: ezek a bankok olyan szemetek tudnak lenni, mindenért felszámolna egy vagyok. EWből élnek a mi pénzünkből. :evil:

dinuci01

dinuci:Mivel teljesen lent van (faros)ezért császár tuti mondta a doki,mert amúgy veszélyes lenne(és nagyon szenvednénk!!)!Állítólag 32 hétre fordulnak be a babák!22.-án megyek nst-re meg uh-ra és ha akkor sem lesz akkor kapok időpontot császárra!Még bele gondolni is rossz,hogy vezény szóra megy az egész nem természetesen!!! :cry: Nem nagy a baba és amúgy semmi gond,csak hát ott a popsija pont ahol a fejének kellene lennie!
Sztem is elég vissza taszító kis piciket csak úgy a folyó csap alá rakni,de gondolom úgy gyorsabb,egy kézben fogják őket,de nekik már nagyon rá áll a kezük!!
Sztem ne aggódj,h a babucid nem úgy mozog,nincs már úgy helye és kisebbek a mozgolódások is!Én is észrevettem ezt,olyankor simizem egy darabig utána kapok visszajelzést!! :)
Mit főztél?Nálunk zöldborsó leves lesz meg palacsinta :roll:

Jaaj írni akartam nektek,hogy van valami olaj amivel lehet kenni (ott lent) és segít majd a tágulásba,könnyebben tágul mivel puhább lesz és a hasra is jó,hogy ne repedezzen,de sajnos nem tudom pontosan a nevét,de ha megtudom akkor megírom,ha érdekel benneteket!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice. Ha nagyon összekakálja magát, úgy, hogy még a háta is olyan lesz... hát én is csap alá rakom. Mint a keresztlányomat anno :D
Bnőmnek is kb 35. héten fordult be, pedig aztán 4kg-val szöletett, mégis megfordult.

Dinuci: fészkelődik a tied, mert már nem nagyon van helye. Hol mocorogjon?

Az enyém sem úgy mocorog, hogy vitus táncot jár. Ugyanúgy van, mint pár héttel ezelőtt, időnként kinyomja valamilyét vagy rugdosódik és bokszol picit, de olyan hűde mozgásokat már nem csinál. Lényeg, hogy reggel megint 1 órát ficergett, meg délelőtt is többször jelentkezett. Majd nekem is ritkulni fog, ahogy nől.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg:Halottam egy praktikát, hogy valami csengő szerűséget felkötöttek az övükre, vagy a nadrágra (tudom elég hülyén hangzik) és a baba egy idő után a hanghoz fordult. Hallottam olyat is, hogy mikor a császárhoz készülődtek, még egyszer megnéztk, hogy hol van a baba,és út közben megfordult. Szóval nagyon drukkolok, hogy megforduljon. Én ajánlom azt amit csinálok, hogy babazenét hallgattatsz a picivel, a füllhalgatót az alhasadhoz teszed, hát ha odafordul. Ne foglalkozz a dokival,én is megkaptam, hogy mennyit híztam és nagy a lehetőség ilyen olyan betegséghez, aztán tegnap hallottam, hogy az egyik ismerősöm huszon pár kilónál tart, és neki is van még 3-4 hét hátra.
Kata: Ez a dolog sem rosz, én is gondolkoztam, hogy használom az agykontrollt, mert még annó elvégeztem egy tanfolyamot, csak nem nagyon használtam sajnos. Pedig az is sokat segítene.
Dinuci: Gratulálok :-)
Sissy: Apeh, remélem nem kapsz tőlük levelet. Amúgy hívtam őket és az ügyintéző csaj sem nagyon értette, hogy mi van, szóval most írunk nekik egy levelet, minden papírt csatolunk, aztán majd remélem valaki ki tudja gubancolni az egészet. Én is hallottam az Ázsiáról, hogy ott tök jó áron lehet venni cuccokat, de úgy tudom, hogy a bútoráruház épületében vannak.
Én úgy hallottam,hogy a mi kórházunkban nem olyan rendesek a csecsemősök,és magukra hagyják a kismamákat,és ezt nem egy embertől hallottam. Azért reménykedem, hát ha szerencsénk lesz, vagy max ha összekerülök egy gyakorlott anyukával, ő csak tud segíteni.
gira06

gira06:Aranyos vagy!kipróbálok valami zenét!!Tényleg hátha bejön,nem veszítek semmit vele!!ÓÓ Máténál én 22-23 kg szedtem fel,de semmit nem szólt az akkori dokim!Most is feljött 1 hó alatt 3kg és azt mondta a dokim annyi kell is ilyenkor!Rendes a dokim csak kicsit néha furi és nem tartom megértőnek amikor mondtam neki,hogy írtózom attól,hogy vágjanak azt mondta erre,nem hentesek az orvosok!nem is arra céloztam csak hát senki sem szereti sztem amikor műtik.......nem is forszírozom!Ja és tényleg van abban valami,hogy a második gyereknél nem jön fel annyi kiló!10kg-nál tartok kb

cherryke:ez igaz,ha derékig kakis lesz netán akkor valóban célszerűbb lemosni csap alatt mint elhasználni egy csomag popsitörlőt,de azért a fürdetés más!szegénykék lógnak lefelé és a mellkas körül fogják őket!
Jaj a héten hallottam,hogy valaki 3 napig szült ,mert mindig elfordult a baba és minden este kapott beöntést,de utána meg lett 5 óra alatt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!!!

Ice: nyugi, még lehet bármi, de komolyan, nővérem aerobic-os barinője is faros votl ,mármint a gyerkőc , aztán addig nyomta a tornát hogy szépen beállt a gyerek... persze ez nem törvény, de még bármi lehet!

Lina: nagyon csinik voltatok! Urad - párod büszke lehet, csini -sexy kismami vagy!

Kata: nekem jöhet a suttogó, mert első kötet van meg. ... küldök majd e-mail címet!!!

Rékus: wow, konceret!!!! :) gondolom jó lehetett!!!

Dinuci: nem páromnak, hanem apukámnak vállaltam be a körömpörit, ilyet itthon soha, anyumnál csináltam, azokat a szagokat én nem viselem el itthon :) grat a betöltött 37hez!!!

Sissy: fogad hogy van????

Szombaton este mi a Zrínyit néztük meg Sziegtvári várban, múlt évben is láttuk, Gergő végig tombolta az egészet...

És én mondom, ez a kis drágaság nem alsziik, vagy nem tudom... mindig nyomja, feszíti magát, hol a köldökömnél, hogy a lába jobb oldalon, a feje a hólyagomon, a hüvelyem ugrálásáról ne is beszéljünk meg amikor elkezd a drága csuklani ... a kis mohó!!! :)

Cherryke: simán mérhetnek kicsit ide vagy oda, mert azért géppel dolgoznak, meg egérrel kattintanak, és pár tizedből bármi lehet!!! nem???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

hat az en lanyom hozta a formajat, e smegallas nelkult ugralt, igy max 10 percet ha voltam a ctg gepen. sajna semmi jele, hogy hamarosan ki akarna bujni, ficankol szivhangja jo, mehszaj nem nyilt tovabb, eleg fenn van meg. Doki szerint mar nincs keresztben, de mondta kerjek a korhzaba uh idopontot. Streptot levette, hetfon ujra ctg.

tok jo mert kaptam kolcson hosszu ujju kismama felsoket meg ket vastagabb szoknyat:) NEm banom mert ha nekem meg 4 hetig valamit magamra kell huzni az egyre hidegebb idoben akkor jol jon:)
De nem fogom banni ha nem is jut mindenre ido hogy rajtam legyen:))

Ice: gatmasszazs olaj, de a sima mandula olaj is jo pl, nekem most is van, Annanal is volt de akkor nem tudtam ravenni magam, egy utan hagytam a csudaban mert nem eppen kellemes elmeny a "kenegetes"
De szerintem ez se ezen mulik....

Mar megint jol beborult:( PEdig meg delutanra jatszot terveztem.

KépKép
tavasziszel

mares:Köszi!!!Bízom azért egy kicsit benne,hátha hátha!!Elég eleven a fiacskád pedig a fiúk tényleg lustibbak,Máté is az volt!

tavasziszél:nem eppen kellemes elmeny a "kenegetes" -ezt kicsit kifejtenéd,hogy mire gondolsz!? :roll: nekem ott amúgy nagyon fáj a csontom van,hogy alig bírok menni is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Kislányom kiságyát és babakocsiját szeretném eladni.
Adatok:
2009-ben vásárolt, nagyon keveset használt (kb. 3x aludt benne) Bogi kombi kiságy. 176x68x90. Matracméret: 60x120.
Anyaga: biolakkal kezelt bükkfa a rácsos kiságy része, laminált bútorlap a szekrény és az ágyneműtartó része, cseresznye színű. Fekvőfelülete 3 fokozatban állítható.
Ajtós, fiókos, dupla ágyneműtartós. Heverővé és szekrénnyé átalakítható. A pelenkázó szabadon variálható jobbra vagy balra. Ár: 35.000.- forint.
Bergon babakocsi:
0-6 hónapos korig a baba szemből látható, és egy ötletes megoldás révén, még mózeskosár jelleg is kialakítható. Később a babakocsi hátulról tolható, és sportkocsiként használható. Több fokozatban dönthető a háttámlája. Az esővédő, a lábzsák és a bevásárló háló benne van az árban. A babakocsi alumíniumból készült, súlya 10,5 kg. Könnyen, kicsi esernyő alakúra csukható. Ár: 15.000.- forint.
Érdeklődni e-mailben lehet: s.agnese2009@gmail.com

Kép
Kép
manó201001

Sziasztok!

Aki írt emil-címet, annak ment a küldemény!
Akinek kell, PÜ-ben írjon nekem emil-címet!

Megvan az "Anya, taníts engem" könyv is. Ebben arra adnak ötleteket, hogyan, miket lehet a babával, később a csemetével játszani, úgy hogy közben fejlesszük is!

Csap alatti fürdetés
Pici babánál egyszerű... és a kakis popsit jobb lemosni, mint törlőkendővel maszatolni :wink:

Iceberg
Mindennek oka van! Annak is, hogy Balázs nem fordult be!
Császármetszés...a kettőtök érdeke... a pozitv oldalát nézd!

Lina
Kitartást a felújítás végéhez!
Iparosok :evil:

Tavasziszél
Ki tudod te is tapogatni, hogyan fekszik Flóra :wink:
Én szoktam Noel fenekét simogatni, finoman pöckölgetni... :oops:
Azt nagyon szereti, ha a hátát simogatom :lol: :lol: :lol: :lol:

Gira
Agykotroll--NLP--vizualizáció... nagyon sok helyzetben segíthet!!!!
Érdemes!!!!

Egyébként most én azt mondtam, hogy bújjon már ki Noel... pár hét miatt nem akarok téli kismamaruhákat venni :oops:
Gyereknek meg olyan aranyos ruhácskákat vettünk :wink:
Vendég

Mók,
Szeritem sem gondolnak bele, hogy az október már a következő hónap.
Nekem is tegnap szörnyülködött a szomszédasszony. Fú mekkora ez a gyerek. Mit mértek 4 kg? (Ez hülye???) Mintha Ő nem lett volna terhes!
A másik szomszéd akivel meg nem beszélünk csak köszönünk, tegnap megjegyezte, hogy "De jó! Nem sokára baba lesz nálatok!" Jó reggelt!
Egyébként lehet az egyik munkatársamnak van igaza, aki azt mondta, hogy amikor a munkatársnőm közölte, hogy már torzul a fejem és nem sokára szülni fogok, majdnem képen törölte. hogy lehet ennyire tapintatlan és miért érzi azt, hogy beleszólhat?
Én próbálom leginkább viccel elütni a dolgot, de sokszor engem is idegesíŧ.

Kata,
De szép pocid van! :D
A munkával kapcsolatban szerintem én vezetek. 17 év!!!! Hát tényleg furcsa lesz.
Lehet kellene neked egy bandázs pocak tartásra??? Inkább mintsem fájjon!
A suttogót nekem, küldheted, bár az egyik megvan...

Iceberg,
Gyomorsavtól fuldokolni.... Brrr... Nem lehetett kellemes! :(
Na és mit mondott a doki a savval kapcsoltaban, mi az amit szabad és mit nem?
Ne keseredj el! A második baba később is befordulhat. A barátnőmnek is később forult, igaz neki már a 3.

Etus,
Menü választásos kaja kórházban??? Ezt mi soha nem éljük meg! :(
A SOTE-n sem mossák le a magzatmázat, csak megtörölgetik kicsit. Egy bábás könyvben olvastam, hogy voltak bábák akik a fizetség mellé még kértek egy kis magzatmázat is...

Btünde,
Fáslizd be a lábad, ha még mindig fel lenne dagadva!
Ez az alvás dolog a babánál (90-95%-ban alszik) marhaság. Mindenkitől az ellenkezőjét hallom.
Én úgy tudom a méh leszállása is egyén függő, van akinek előbb van akinek majdnem a szülés előtt száll le.

Dinuci,
Mindig kérdezed a főzést. Na most főztem a hétvégen. Íme: Tárkonyos csirkeragu leves, + boszorkány szelet (hátszín, répa, hagyma, vörösbor és egy kis ribizlilekvár) krokettel. Mára paradicsomos szószos tésztát csináltam.
A fiúk egyébként később nőnek mint a lányok, ezért még fölösleges aggódnod a fiad miatt.
Sikerült vasalót szerezned?? Vagy adjak egyet kölcsön? Márha a "környéken vagy".

Cherryke,
Katának igaza van.
Ne keseredj el! Tudod, repülő fent, gyerek bent, nem marad!

Tavasziszél,
Jó pofa ismerőseid vannak! Látják hogy szendvedsz és még későbbi szülést jósolnak!!

Lina,
Nagyon helyesek vagytok a képen! Rólunk nincs ilyen sajnos, mert amikor egyszer elhatároztam, hogy most csinálok akkor a fényviszonok nem voltak jók ugye, majd csinálunk másokor azóta meg halasdztva... :(
Milyen hülyeség! Honnan tudtad volna, hogy kell vinni bármit is a CTG-re? Én sem vittem, nem is mondtak semmit.
Ez annyra dühítő amit a kivitelezőről írtál. Mindegyik ilyen! Komolyan mondom, mi felépítettünk egy házat és egyik vállalkozó sem volt képes a határidőt tartani. Nem értem! Már egy ideje a szakmában dolgoznak, nem tudják mi meddig tart???

Gira,
Az apeh nem normális. És a tiétek valszeg nem az egyedüli eset. Remélem a tértivevény megvan az összes nekik írt levélről!

Szilvi
KépKép
ceyla

Írok egy pár szót magamról is.
Tegnap voltunk vásárolni az anyóssal nagykerekben. Egy kisebb vagyont sikerült elkölteni és még nincs meg minden! Na jó az igazság az, hogy magamnak is vettem hálóingeket is meg egy köntösbe is beleszerettem pedig már van egy. :oops:
Tőle hallottam, hogy egy ismerőse aki október 5-re volt kiírva megszült. Azt mondta a csaj, hogy olyan furán érzi magát, menjenek be a kórházba. A csaj bement vizsgálatra, apuka leült, majd egy 20 perc múlva kijött a szülésznő kezében a gyerekkel! :shock: :lol:
Ti hogyan, mivel mossátok át a babaruhát először???

Voltam még múlt hétvégén CTG-n. Fél 9-re mentem, és 9-re már be is jutottam. Elég hamar végeztem is, a picur ügyesen mocorgott ahhoz képest különösen, hogy szerintem eredetileg alvást tervezett arra az időszakra. :) . Mondta dokim, ha végeztem hívjam föl, de ne aggódjak, ha nem veszi fel, mert valami meeting volt nekik. Na jó. Végezetem, hívom, föl nem veszi... Már üldögélek ott egy negyed órája amikor arra szédül a dokim, épp egy pici babát tolt a szülőszobák felé, mondta, hogy majd visszafelé odajön.
Na oké, viszafelé oda is jött, megnézte a CTG paprít, azt monda "jó", hát ennyi infót adott a CTG-s csaj is... Amikor rákérdeztem, hogy a kenetet nem akarja levenni, mert azt beszéltük meg, akkor mondta, hogy nem, mert csak kedden viszik legközelebb és addig megromlik, majd magánrendelésen leveszi csütörtökön. Király.
Nos nem tudom, ha nem találkozunk véletlenül ugyan meddig ülök még ott, mert tuti, hogy rá sem nézett a telefonjára. Remélem jövőhéten már tényleg leveszi a kenetet, mert nekem nem fogja antibiotikumokkal szurkálni a gyerekem, azért mert fogalma sem lesz róla, hogy fertőzött vagyok vagy sem! :evil:

Mellesleg érdekes lesz a következő CTG is, mert délutánra megyek, majd a kórházból át a magánrendelésre, hogy a leletet megnézze. Ugyan ez a következő csütörtökön is, de akkor délelőttre vagyok beírva CTG-re, most azért várjak a városban 4-5 órát és jöjjek haza a dugóban, hogy ránézve annyit mondjon hogy "jó"???? Megkérdezem nem-e faxolhatom át.

Szilvi
KépKép
ceyla

Szép estét!

Picit még benézek, bár ma elég elfáradtam mert elvoltunk Árkádban is vettem még babarucit, meg Attikának akartam mellényt végülis a kinaiba kaptunk. Holnap párom meglepem egy magnóval a kocsiba mert nagyon lehangolt.10.-ért láttam garanciálisat beszerelbve. nem márkás de lényeg hogy legyen. Képzueljétek napok ota nem jön akivel szokorr dolgozni :-( Kétésgbe van esve, pedig mondtam neki egyedül is megoldja csak kevesebbett lasabban, nem lesz abbol gond.

Ceyla: nahát ez a kaja nem lehetett semmi :-) csöpög a nyálam :-)Mostmár azért lesz időd hogy otthon vagy, csak kedv is legyen mert az néha nincs meg hozzá nekem se.Ne mérgellődj a CTG-s dolog miatt lényeg hogy jo lett. Hétvégén veszek vasalot, messze vagyok én neked :-D

Iceberg:sajnálom hogy igy alakulnak a dolgok, de a lényeg hogy egészséges legyen és te csak ezzel törődj. Majd legközelebb máshogy alakul :wink: Császárnál ott nem lehet bennt a párod?

Kata:nekem mindig a popsija van egy hejen pár hete és azt tologatja jobbra balra :-D

Tavasziszél:azért még maradjon bennt picit Flóra ok? Ne siettesd szerintem. Lehet az a baj. Énis ugyérzem ha erőltetem gondolatban az isten se tudja mostanában kiimádkozni a pocakból.De komolyan.

Kfmares: akkor bocsi félreolvastam :oops: mindegy büdös és kész. De állitolag a külföldiek meghalnak azért a kajáért. Ezekszerinte neked is kezdi babóka a kotorászást :-D

Gira:köszi neked is :-) Hát hallod remélem hogy engem békén is hagynak az ápolók meg a csecsemősök. Ettől ment el a tejem merem állitani. Nekem ne ugráljanak körülöttem mert mostmár kifogok vágni egy kettőt. Báér kinek mi esik jol, nekem ez a vélemyényem. Nagyon aharagszom rájuk :-(

Cherryke:akkor megprobálok megnyugodni, remélem tényleg igy van, igaz igy feszegeti a pocim....tényleg kevés helye lehet.

Csajok én ugy szeretnék már tulleni, nem menni a sok CTG-re meg hetente orvoshoz... :evil: huu igazi megváltás volna.

Valaki kérdezte( bocs) mit főztem: bolognao és vegyeszöldség leves. Holnapra maradt leves, csinálok paprikáscsirkét nokedlivel. Ezer éve nem volt. Na megyek mert nemsoká vacsi lesz, majd holnap jövök megint.

Jóéjt mindenkinek!

dinuci01

kata1002:nem tudom milyen a pozitív oldala mivel nem volt még benne részem!csak síma spontán szülésben ami egy csodálatos emlék nekem!ezért is nehéz feldolgoznom,hogy mi várhat rám(ránk).

ceyla:rég voltál! :) rafkós sztem a dokid!olyankor is fizetned kell neki?
ez már megint elég rossz,hogy utazgatnod kell,ráadásul egy "jó" szóért!
babarucit én pl ariel folyékony géllel mostam ki,kímélő programon és csak a baba rucik voltak bent.öblítőt is használtam,de majd meglátom mikor meg lesz Balázs hogyan reagál rá a bőre,ha nem jól akkor nem is használok neki majd öblítőt!
jaa gyomorsav!pl csak szénsavmentes ásványvíz,semmi üdítő ami cukros ,mert az is elő hozza.a pék süti is csinál savat,a paprika,pari,hagyma,bors,a friss kenyér,ha valaki ezeket betartja meggyógyul!én azóta úgy rászoktam a szénsavmentes ásványvízre,hogy azt iszom a legtöbbet!a nagyon rostos üdítőt már nem bírom,az almalé az kizárva az savat csinál.ami nem piszkál az a cappy üdítő!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg, Ne izgulj még van idö és hely, hogy beforduljon a baba. En is rákérdeztem a dokimtól, hogy meddig fordul be nekem azt mondta, hogy a 36-ik hétig. Ha addig nem akkor is van esély, én is hallottam egy ismeröstöl, ö nála például akupunkturás kezeléssel forditották meg a babát majdnem az utolsó héten.

Kata nekem is kell a Suttogo, küldöm az e-mail cimemet. Köszi

Nálunk lejárt az elsö 2 nap az ovodában, hát nem valami sikerrel. A kicsi fiam nem nagyon akar ott maradni, mert külön csoportba rakták a nagyobbiktól. Az elsö nap ott ültünk vele 2 órát aztán, elküldtek, hogy majd 1 óra mulva menjünk vissza, de sajnos végig üvöltötte azt az egy órát. Ma pedig már nem hagyta elmenni az apját, igy ültek ketten az ovodában 2 órát aztán hazajöttek.
Remélem lesz jobb is, muszáj lesz neki beleszokni amig megszülök, mert nem tudok egy nap 3-4 szer az ovodába menni. Szerencsére a nagy az marad 1-óráig. Hát most ilyen gondjaim vannak.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

rekus80:köszönöm neked is és így jobban reménykedem,hogy ennyien ilyen hírekkel vagytok!!nagyon látszik,hogy minden doki más,de miért kell a frászt ráhozni idő előtt az emberre nem értem!
nehéz lehet a beszoktatás,bizti sokáig így lesz!azért gondolom,mert a nővérem kisfiát én szoktattam be és amikor bevittem az oviba, sutyiba kellett eljönnöm,mert csak így tudtam ellógni akkor is észre vette és az utca másik oldalán hallottam,hogy ordít és mondja a nevemet,könnybe lábadt a szemem úgy sajnáltam,de tudtam,hogy muszáj beszoknia valahogy!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Fogászat:köszi a kérdést,ma voltam,megröntgenezte,szerencsére úgy tűnik,nincs akkora gáz.Pici gyulladás van,ami elmúlhat akár,macerásabb lenne kibontani,de ha nagyon elkezdi valamikor a fájárst netán,megyek,és neki esik.De remélem,elmúlik....

Ami a szörnyűbb ma:beleléptem egy lódarázsba.A szobában feküdt a földön,én meg nem néztem le,iszonyú fájdalom,akkor láttam,hogy a zoknimon van.Nagyon fáj azóta is,és baromi rossz helyen,mert nem bírok rálépni!!!!Nagyon kellett ez nekem... :cry:

Holnap reggel doki,már várom,remélem,jókat mond!Jajj,Csajok,nem soká bébi-bumm kezdődik,bár én baromira élvezem a pocakosságot!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Brrrr, nincs 22 fok a lakásban, ez azért dúrva...!!!

Kata: köszike az online szülésfelkészítő oldalt, reméem segíteni fog, privi meg mindjárt megy!

Ceyla: de legalább minden rendben van babóval!!! Amit főztél, az meg boszorkányos :) nyámmmm

Rékus: remélem kicsi fiad, azért gyorsan beszokik!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

sissy01:még jó,hogy nem vagy allergiás a csípésre!azért nem vettél be kalciumot?ilyenkor mindig azt adnak be!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: Én is nagyon félek a műtéttől (de ki nem), amúgy sokan inkább a császárra szavaznak, mint természetes szülésre, szorítunk, hogy megforduljon a babód.
Kata: az „Anya taníts engem” könyv is érdekelne, na ma elkezdek agykontrollozni. Így is beszélnem kell Bogyesszal, hogy holnap mocorogjon, mert megyünk mi is ctg-re.
Ceyla: Minden papír meg van, szóval szépen csatolva elküldünk mindent nekik. Én is ariel folyékony géllel mostam a babarucit,és sensitive öblítővel, nekem azt ajánlották.
Én ezért nem szeretek talizni a kórházba a dokimmal, mert mindíg el van varázsolva, és általában éppen ügyelet után van, így hulla fáradt, és nem nagyon tud koncentrálni, szóval inkább a magánrendelőbe szeretek hozzá menni.
Dinuci: Én arra gondoltam, hogy segítsenek a szoptatásba, a fürdetésbe, én sem akarom, hogy állandóan körülöttem legyenek, de jó lenne egy kis segítség, ha látják, mit szerencsétlenkedek.
Beszoktatás: Sajnálom, hogy ilyen nehéz a beszoktatás, remélem hamar megszereti a csoportot. A tesómék is a beszoktatással kínlódnak,az unokaöcsikém, sem nagyon akarta elengedni a sógornőmet.
Sissy: Sajnos ismerem az érzést,én régen atletizáltam, és nyáron lehetett a levezető köröket mezitláb futni,én sem vettem észre a darazsat a földön és beleléptem, úgy hogy a fullánkja még mozgott a talpamba, azt hittem bepipilek. Jegeltem, meg kaptam egy gyógyszert. Hát nem irigyellek, mert nem egy egyszerű dolog, remélem hamar meggyógyul a lábad. Mikor mész a kórházba? Mi is megyünk olyan fél 8-ra a terhesgondozóba, és fél 9-9-re dokihoz a 3. emeletre.
gira06

Ceyla!

Nagyon örülök hogy jelentkeztél, már hiányoltalak nagyon... :)
Én is izgulok egy kicsit, mert ctg után kell megkeresnem a dokinéninket /elég hülye rendszer/, remélem tudja majd ki vagyok, meg hogy hozzá tartozom. Nekem is ígért kentet, de annak függvényében amit írtál, hétfő megyek.
Úgy kérek ctg időpontot.
Hozzáteszem se tegnap, se ma nem volt idegem a sote-t hívni időpontokért. Majd holnap!

Nagyon kivagyok, elfogyott az energiám durván. Ez a költözés, és még hétvégére tartogatom Lilla ruhatárának mosását.
Nekem a hőfok lenne a kérdésem, és a program hossza???!!!......
Én két órás programra gondolok, hogz minden jól átöblítődjön. Sensitive öblítőt vettem, meg folyékony persilt használunk.

Sissy!
Jobbulást!!! Ez tényleg nagyon rosszkor jött, ha lehet rosszkor jönni ilyesminek..... :?

Kép
mók

Sziasztok!

Na mi egyedül. Férjem szombatig Angliàban. Amugy velünk minden ok, csak igy kicsit strapàsabb (bocs nem talàlok minden ékezetet, mert ez egy kölcsön gép).

Iceberg, szerintem is van még ideje a babàdnak befordulni, de ha nem, akkor is csodàs lesz, és oda is fogjà adni szülés utàn. Szerintem még férjed is bent lehet, legalàbbis sok helyen engedik. Persze én sem örülnék, ha erre kerülne a sor, de ha igy biztonsàgosabb a babànak meg neked, akkor legyen. és milyen jo, hogy ma màr erre van lehetöség, és Mär rutinmütötnek szàmit.

Ceyla, nekem sajna màr kiderült, hogy vn egy kis strepom, d enekem azt mondta a doki, hogy én fogom az antibiot kapni a szülés közben é snem Andri, mikor megszületik. Vagy ez is màshogy van otthon. Mert multkor nekem ez szerncsére nem volt.

Rékus, remélem belejön kicsi fiad az oviba. én is szeretném, ha majd jàrna JUli, de csak februàrtol kezdjük, és csak heti két délelött. Itt Svàjcban àllami ovi (vagyis nem fizetös) ugyis csak 5 öves kortol van, ami azért nem semmi. Egyébként nem lehetne Mätét àtkérni a Mäsik csoportba?
Na megyek, mert ez fàraszto nap volt.
Jo éjt mindenkinek.
EDit

Kép
Kép
etus79

Mok, én csak negyven fokos normàl mosàson mostam, vsizon öblitö nélkül. én a babruhàkat ugy szoktam.
és fel a fejjel. Talàn halaszd el egy kicsit a babaruhamosàst, és egy napot télts csak pihenéssel.

Kép
Kép
etus79

Jó reggelt!

A könyveket feltettem a közös oldalra! Onnan is le lehet menteni!!!!

Ice
Császár:
- nem nyomódik meg a baba feje
- kevesebb fájdalommal jár neked (műtét után lehet fájdalomcsillapítót kérni!)
-stb. (továbbiakat kereshetsz te is---érdemes elgondolkozni!)
ÉS azt, hogy milyen anya vagy, cseppet sem befolyásolja! (se ez, se majd az, hogy szoptat, vagy tápszert ad az ember)

Ceyla
Pocakom tartására már talicska kell :wink:
Vagy valami olyan szerkezet, mint egy melltartó :lol: :wink:

Rekus
Kicsi fiad még kicsi! Még nincs 3 éves... Türelmesen kell beszoktatni. (Nálunk az ilyen korú gyerekek még bölcsisek... és hetekig tart a beszoktatás---barátnői infó szerint)

Sissy
Lódarázs :cry: :cry: :cry:

Mók
Pihenjél!
Babaholmikat én sima 40 fokos programmal mostam ki, az itthon egyébként is használt mosószerrel, öblítővel.
Vendég

Sziasztok jó reggelt!
Annyi erősítést kaptam tőletek,hogy a félelmem nagy része elmúlt!!
Ez komoly!
gira06:igen a párom is mondta,hogy megért,mert amikor őt műtötték vakbéllel akkor ő is félt és ez természetes!háát igen van aki kéri is a császárt!

kata1002:köszönöm az infókat!eszembe juttattad mikor Mátém született megnyomódott a kis szeme és pár napig nem tudta kinyitni,vizenyős volt a kis szeme!

etus79:sajnos nem lehet bent a párom,kérdeztük a dokit!azt mondta"műtőbe nem lehet senki más!"

mók:én is kímélő programon mostam 30-40 fok ,nekem ez a program nem hosszú rövid ideig mos,de ugyan úgy öblít meg minden!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Tegnap este mire mindent végig olvastam, persze a mobil internet ledobott, Katának is majd csak most küldöm a privit, bocsika... :oops:

Ruhamosás: én 40 fokon mostam a baba cuccokat, ahogy a ruhákban volt, bár némelyiken 50 fok volt.. néztem is én olyat nem használok, és a Dm-ben vagy Rossmann-ban lehet kapni ilyen illatmentes meg minden 750ml-es Norig baby- babaruha mosószert, én azzal mostam ki, öblítő nélkül, mert még mindig igen kényes vagyok ezekre a szagokra,..... remélem GErgőnek majd tetszik!!

SIssy: anyám, nagyon vigyázz magadra máskor!!! És igen, Calciumusc-ot szoktak ilyenkor adni, de sima kálcium tabletta is jó!!!! ( ezt egy ismerős mondta)

Ice: mindennek van előnye és hátránya is, tehát ennek is!!! És nekünk, itt a vége felé csakis a jókat szabad és kell nézni!!!!

Ctg: én még nem hallottam a dokimtól hogy kell mennem ... még csak azt mondta hogy a 36 hetes uh-ra jelentkezzek be, oda hétfőn megyek 35hetes3naposan, remélem nem lesz gáz....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dinuci,
Hát igen, a kedv az kell a főzéshez, különösen nálam, mert ha nem támad meg az ihlet, akkor tuti nem csinálok semmit. :D
A paprikáscsirke a férjem kedvence... :D
A párod munkatársa igen érdekes. Nem lehet elérni telefonon vagy valahogy, hogy mi vele?
Mit tettek veled a csecsemősök és az ápolók ami ennyire megviselt???

Iceberg,
Valóban rég voltam. Pénteken már a melóból nem akartam jönni az utolsó nap, különben is még volt dolgom elég. Hétvégén meg hol vendégek voltak, hol mi mentünk. Még az utolsó pillanatookat kihasználjuk ;) Hétfőn meg vásároltunk anyóssal.
A másik gond az lesz mostanában, hogy leadtama céges laptopom, így a férjem gépét használom, amikor ide jutok. De ígért nekem egy laptopot, mert úgy érzem magam nélküle, mintha csak fél kezem lenne. Könnyű a jót megszokni!
Ha csak ránéz a doki a CTG-re olyankor nem kell fizetni, de a kenetért, hogy magánba veszi le tuti kell.
Én végül a ruciknak persil sensitive-t vettem. (nem olcsók ezek a folyékony mosószerek...) és egyenlőre nem öblítem, majd megnézem milyen lesz a végeredmény.
Elolvastam amit a savról írtál. Én a melóhelyen csak szénsavmenteset ittam, bár a többi dologra nem figyeletem. A friss kenyérre pedig nem is gondoltam volna. A paradicsomot hallottam, de azt nagyon szeretem! A hagymát pedig észrevettem magamon a különböző gyümölcslevekkel együtt és icetea-val és hasonlókkal. Jó tudni hogy a cappy kevésbé veszélyes! :D

Rékus,
Sajnálom a kicsi fiad. Együtt futok vele érezni, én is üvöltöttem az oviba. :(

Sissy,
Lódarázs! ÁÁÁ te szegény! Én még allergiás is vagyok rá. Brrr.
Igyál egy kis kálciumot, ha még ihatsz!

Kfmares,
Jó tudni, hogy nem csak mi fázunk 22 fok alatt. :D
Az egyik babáskönyben volt: "A baba szobája ne legyen túl hideg, de túl meleg sem. Legyen olyan 16-20 fok." :shock:

Mók,
Biztosan megismer a doki! Képzeld az enyém még a nevemet is tudta, majdnem meglepődtem.
Ha hétfőn mész akkor biztosan le tudja venni a kenetet neked! Mindenképpen hívd a SOTE-t én nem kaptam először csak másfél hétre időpontot!

Etus,
Szülés közben adnak antibiotikumot és az változatja a hüvelyflórán szülés közben??? Vagy a babára nem is veszélyes csak ránk ha minden nyitva van ugye szüléskor? Na ezt lehet megkérdem a dokitól ha már egyszer fizetek neki.
Itthon pedig az ovi utolsó éve kötelező ha jól tudom, (régen így volt), mert az már az iskola előkészítésről szól.

Kata,
Húzentrógeres bandázs kell akkor neked. :D Talicskát most nem tudok kölcsön adni, mert após elvitte. :D
Köszi a linket! Lehet mégis megúszta az orvosom a kérdést??? :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Szióka midenkinek!

Megjöttem a körutamról, hát jo pofára estem a magnóval: röviden annyi hogy nem is cd-s volt hanem stickről,vagy sd-ről lehetett volna zenét hallgatni a kocsiba. Ugyhogy hanyagoltam vettem másikat kicsit drágábbért. ha egyszer már elindultam. Párom még nem tudja remélem örül majd neki :-D
Elraktam a babaruhákat a komodba szépen behajtogattam :-) Már ezzel is megvagyok, ugyhogy már tényleg jöhetne a babó!

Tényleg egy kérdés:Ti mit visztek be a szülőszobára, és miben? Inii? Enni vagy valami?

Ceyla: küldök a férjednek :-) Bár még nem is álltam neki, de ami késik nem mulik.Laptop:ha ennyire megszoktad tényleg be kellegyet szerezned. Mit tettek velem?? Pl őket hibáztatom amiért nem tudtam szoktatni. 10 percenként azzal maceráltak. Nem hagyak kettesben a fiammal, mindig dumáltak. Mondják el egyszer, mutassák meg de ne egész nap azzal traktáljanak. Idegesitő tud lenni komolyan. :-(

Kata:mikor mész legközelebb dokihoz? Mindjárt Te is 37 :-) Noel is hál isten megvárja a meleg időt ugy néz ki nem?

Iceberg:látod énis pont ezt mondtam hogy befordulhat még. nem értem a dokidat még korán vagy van idő. örülök hogy meg tudtunk nyugtatni!! Maradj is az :-)

Etus: akkor most egyedül vagytok egy darabig :-( Biztos nem lehet olyan jo, de hát ez van. Azért ha bármii van a párod haza tud menni ugye?

Rekus:sajnizom az ovit de biztos meg fogja szokni, nincs az a gyerek aki ne szeretne :-D Az eleje nem mindenkinél megy könnyen, de meg fog oldodni.

Sissy: jo hogy a fogadat nem kell megmacerálni...Ilyen gyulladáscsökkentőt kaptál nem ? Ritka azt hallani amugy hogy valaki élvezi a pocakot, akkor te szerencsés vagy :-)

Mók: kitartást, szépen meglesztek mindennel! Nem kell kapkodni az a lényeg. Biztos szeretnél már letudni mindent ez egyértelű, de azért figyelj oda magadra :-) Gondolok rád majd!

Mosás-------énis épp azzal mostam őket amivel minden mást de csak rövid programon. Szeritntem ez igy jo lesz, és majd ugyis meglátom énis ha nem birja a kis bőre akkor majd váltok vagy mellőzöm az öblitőt.

Megyek nekiállok főzni, nem lesz belőlem semmi :-( Délután szerintem nem leszek megyünk aput megköszönteni. Mostmár azt mondták mindenképp levágják a lábát előbb utobb, nagyon nagyon sajnálom.....És épp ma mondták neki mikor szülinapos :-(

dinuci01

Kata,
Elolvastam a cikket. Nem térek magamhoz.
Ugye minden 5. nő fertőzőtt. Ha fertőződik a baba aminek szerencsére kevés az esélye, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy károsodik vagy maghal. Ennek ellenére nem minden kórházban szűrik, van ahol háromszor is és van ahol egyszer sem. Hát kérdem én! Nem ugyanazt a TB-t fizetjük???? Oké-oké, hogy a szűrés sem 100%, de azért csak jobb a semminél!
Mégis csak jó lenne ha levénnék időben azt a kenetet!
Köszönöm a pdf-eket. Ha nem vagyok szemtelen kérhetem a másikat is?
A közös elérhetőségét sajnos nem tudom :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Most jöttem a védőnőtől, képzeljétek azt mondta moist már próbáljak pihengetni feküdni. Nem tudom hogy gondolják ezt hiszen itt van egy gyerek akit oviba kell hordani a magyar rendszernek kötelezően, majdnem mindig menni kell vhová( orvos, védőnő, háziorvos, ctg), intézz el mindent vásárolj a gyereknek.Néha tényleg hihetetlen milyen dolgokat tudnak ajánlani csak azt nem tudom ők hol élnek a mai világban term hogy van házvezetőnőm, babisytterem , magánsofőröm és én csak pihenek, tényleg talán álomvilágban élnek.

Másik: Ugy e én most vagyok 34 hetes , de én modtam hogy érzem a hónap égén meglesz, csak attól tartok előbb ne, erre mindenki lehurrog hogy azért ne. miért olyan hihetetlenez hogy én így érzem?
Tudom nem lenne jó a koraszülött , de szept.27-étől már a 37. héten leszek akkor ez miért baj?Szerintetek ez nagyon gáz?

Fiúknál fitymaszűkölet: Csak saját példát tudok elmesélni, hogy minden a dokitól és tőletek függ.Mivel az én párom muzulmán náluk szokás a körülmetélés, ő szerette volna de én nagyon elleneztem így sajnos én nyertem.Kb. 1 éves volt a fiam amikor azt mondta a doki, hogy letapadása van vigyük be a Betesdába ott megcsinálják.Szegénykém még pelusozott, bevittem megnézték bekenték egy krémmel és azt mondták fél óra múlva menjek vissza, akkor egyszerűen fogták és fellazították, gyereknek nem fájt mert a krém az ilyen zsibbasztó volt.Hanem miután eljött az első pisilés, na azt nem kívánom senkinek, szegénykém úgy ordított, hogy a végén levettem a pelust és mentem utána mikor hol pisil ,mert szabadabban nem fájt annyira.Kezeltük rendesen, mondanom sem kell kb. 1 év múlva mondta hogy fáj, a doki megnézte megint és egy mozdulattal visszarántotta, na erre tisztán emlékszik mert azóta nem engedi hogy hozzányúljak.
Így eljutottunk arra a döntésre hogy altatásban körülmetéltetjük, mert akkor nem kell szenvednie, viszont eldöntöttem hogyha megint fiú lesz ott a kórházban még megcsináltatom.
Bocsi nem akartam senkit megijeszteni, de szerintem fiús anyukák nagyon figyljetek oda és ha lehet több emberrel beszélni erről, mert mindenki mást mond!!!

Tünde
btunde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: