A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Hát,én tegnap előtt először álmodtam,hogy szülök...Ma meg,hogy kőrházban voltam,de nem akartam bent maradni,hogy engedjenek haza már.Rémes,most elkezdek ezzel álmodni??
Nem is tudom,hogy félek-e,szerintem nem tudom,mennyire fog fájni,ezért nem félek annyira,csak,amikor bele gondolok.Meg szoktam arra is gondolni,hogy mennyire változik meg az életünk.

Nekem egy csomó dologról még mindig fogalmam sincs,nemhogy milyen betétet,bugyit vegyek.Babakelengye sincs még sehol.Hát,így állunk mi.

Mók:el fogsz fogyni?? :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy: Nekem sincs fogalmam nagyon sok mindenről. Pl. páromnak most jönnek koncertek októberre. Végig minden hétvégére. Jó, örülök neki, de... Nem akarok mentóvel menni a kórházba. És nem akarok egyedül ott lenni még az elején sem. Mert ki tudja meddig tart...
Én is be vagyok ám tojva és szerintem minden első babás. Amikor bnőm elsó gyerekére vigyáztam, nem voltam betojva. Most nagyon :D

Kriszta
Kép
cherryke

Tagnap patikába voltam. Nem volt piros dobozos magneB6, csak a béres. Nekem ez nagyon nem jó. Napi 288at kéne bevennem, de ez 1 szem 250es. Gondoltam reggel felet este felet. De nem jó. Tegnap csak reggelre volt a másik, utána 2kor kellett volna bevennem, de a béres fele 125, így este vettem be, meg ma reggel. De keményedik a pocim, nem jó nekem ez a béres. Ma felhívom a patikát, hogy jött-e nekik a másik.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt!

mók: :) én már észrevettem!!még el is gondolkodtam rajta,nem semmi ugye :wink: :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

sissy01:nagy betűvel írhatnám le ,hogy meg fog változni az életetek,hogy melyik irányban az rajtatok múlik!nagyon sok férfinak nehéz ezt túl vészelni,mert semmi sem fog úgy működni mint eddig!ezt nem ijesztgetés képen mondom,ez az igazság és sok férfi nem érti meg,mert nem ő hordta ki és nem ők azok akik a legtöbbet töltik a babával.féltékenyek lehetnek,mert a baba ugye az első az anyuka meg elfárad szóval nem egyszerű ez,de türelem és beszélgetés sok-sok és kitartás :wink: :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm a tapasztalatokat és a tanácsokat az öltöztetéssel kapcsolatban. Annyiban nem lettem okosabb, hogy ezek szerint jobb ha mindenből veszek, mert a fene se tudja mi fog bevállni a kiscsajnál.

Kata,
Igazad van. Valóban alkalmazkodjon a doki, végül is neked kell erőkifejtést tenned. Persze más a helyzet, ha komplikáció adódik és tényleg oda kell férjen.

Iceberg,
Szerintem a legtöbb vaterás cucc jó lehet. Meg kell nézni az eladó értékelését. A szomszédasszonyom is tök jó dolgokat tett fel amikor a fiai kinőtték és tök olcsón.
Én tuti akármilyen bugyit is veszek fel utána el fogm dobni, mert egyrészt alapban tangát hordok (nekem az a kényelmes), másrészt meg biztos nem lesz kedvem mosogatni ázatani.
Én inkább attól tartok, hogy én leszek hanyagolva, ha a baba meszületik, mert a férjem csak vele lesz elfoglalva. :D
Valmelyik nap is próbátlam rávenni egy kis ágygyakorlatra és előbb simizte meg a pocimat mint a cicimet. :oops: :oops:

Tavasziszél,
Sajnálom, hogy nem votl jó időtök a nyaralásra, de legalább mint írtad pihenni tudtál.

Lina,
Biztos az én kutyáim is értékelnék a napi 1 óra sétát és nekem sem tenne rosszat, de munka után és miután átvezettem a városon, már semmi kedvem még egy órát sétálgatni is, de majd ha nem dolgozom hátha…
Pont ezért nálam még az öltözködéssel sincsenek gondok, mert a meló miatt muszáj volt vennem munkábajárós ruhákat. Lassan több van mint rendes ruhám. :D
Nagyon jól teszed, hogy nem állsz neki egyedül takarítani a felújítás után. Még babátlanul is eléggé lefárassza az embert. Én múltkor az ablakokat takrítattam le, pontosabban a párom, mert már nem enged létrára állni és pár ablakhoz muszáj. Plusz van összesen 16 db ablakunk….
A 2,2 kg 34. hétre ikreknél az kivánló!
Ezek után kíváncsi vagyok az enyém most mennyi lehet. Ma megyünk UH-ra…

Btunde,
Örülök, hogy bejött a magnézium, akkor tényleg igaz, hogy jobban szívódik folyékony formában. A testépítők sem véletlenül viszik be a vitaminokat egyéb ásványi anyagokat liquid formában.

Kfmares,
Az afrikai nő nem biztos, hogy hülye péda volt, mert ők még biztosan ösztönösebbek mint mi és nem korlátozzák őket holmi prüd társadalmi szabályok.
Amit írtál fájást a szeméremcsontnál már éreztem én is de régebben, lehet tényleg a tágulástól van.

Kri,
Köszi a listát, elmentettem.

Mók,
Két ismerősöm is szénhidrát diétán volt és 2,8 illetve 3,0 kg babáik születtek, tehát valószínű nálad sem lesz nagy.
Gratulálok a -1 kg-hoz. Engem aligha fog érni ilyen meglepetés :(

Ha a babák aktívabbak lesznek kis szénhidrát utánpótlással, lehet CTG előtt érdemes betolni egy csokit vagy valamit, hogy hamarabb végezzen vele az ember :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok lányok!

Képzeljétek már jövő hét pénteken megyek CTG-re.Közeledik a VÉGEEEEEE!

Ami az álmokat illeti,én is álmodok ám mindenfélét.A szüléssel kapcsolatban pár nappal ezelőtt volt egy nagyon szép.Egy nagyon édes pufók kicsi fiút szültem.Ez azért is nagyon jó,mert mindig rosszakat szoktam álmodni (koraszülött,vetélés meg ilyesmi).A hülye álmok más területen azért megmaradtak.Pluszba még hozzájön,hogy a nagy lányom jövő héten kezdi a sulit,első osztályos lesz.Na ezzel is álmodom rendesen,hogy mindent megvettem-e, mikor kell majd érte menni stb.

Még az a szerencse,hogy gyakorlatilag az összes babaholmi meg van.A szoba majdnem kész csak a szekrényeket kell még áthozni bele a szomszéd szobából,de a héten az is meg lesz.Utána mosom a baba holmikat és pakolok a szekrénybe.

Holnap megyek a dokimhoz.Nagyon kíváncsi vagyok ,mi a helyzet a méhszájammal,mert ugye összehúzódások vannak ám sűrűn?!

Mindenkinek szép napot!
Vendég

ceyla:Ez jó ötlet köszi!!Eszembe sem jutott,hogy megnézzem más értékelését...! :) Már várom,hogy megérkezzen a rugi,közben egy pelenkatáskára is rányomtam!
Azért féltenek minket a férfiak :wink: meg a babucit is! :)
A bugyival én is így vagyok dobom majd ki mosogassa a franc, van és lesz másik!A tangában is igazad van nekem is az a kényelmes,inkább vékony csík legyen a fenekmbe mint egy vastag :lol: ,mert úgy is belemegy!Ruci valóban jobb ha felkészülsz mivel nem lehet tudni,hogy fázósabb lesz e vagy nem!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Köszi a válaszokat,gondolom,hogy semmi nem lesz olyan,mint most,bár nehéz ezt elképzelni.Bugyival sem tudom,mi legyen,vegyek-e eldobhatót,vagy a sima jó,úgyis én is tangás vagyok.Mi is pakolászunk,remélem,jönnek jövő héten e burkolók,és a melléépítést mi is befejezzük,aztán vásárolgatás mehet.Most megyek,kicsit takarítok.

Töltök fel két képet,ha sikerül: Kép

Kép

Szilvi

sissy01

Szióka mindenkinek!

Hogy vagytok? Én most tűrhetően bár az éjszaká elég nemjok :-(A hely miatt sem tudok aludni,meg ugye rentgeteget megyek pipilni is.
Bekötötték végre a netet is meg a tv-t is. Most mentek el. Elég gyors de ez sem olyan mint a régi. Olyan honvágyam van lányok :-(

Siss:jok a képek :-) Hát a bugyival én nem tudom mit kezd, én első szülés ota simát hordok. Meg most sem veszek eldobhatot. Nem kell azokat eldobni ha rendeset viszel be. Csak az most ne tanga legyen. Látom már szépen alakulgattok Ti is :-)

Kata16:azért vigyázz magarda te is, pihenj amennyit csak lehet. Még az a jo hogy nagyjábol Te is megvagy mindennel. Énis majd a jövő héten akarom kimosni és visszatenni a helyére a babaruhácskákat. Csak nekem folyton az van a fejemben mi van ha fiu lesz??? :shock: nekem meg egy csomo lány ruha van megvéve.

Ceyla:valóban szokták mondani hogy valami olyant kell enni a CTG előtt és akkor hamarabb szabadulsz :) Kit tudja mondjuk. Majd csak a jövő péntek megyek dokihoz nem tudom hogy mikor kell nekem menni. Te mikor mész CtG-re?

Cherryke: szedd azt a magne b-t ami eddig bevált, már a pocikeményedés nem játék. Igazad van. Mentő??? :shock: ne is mondd. Jo lenne ha senkinek sem azzal kéne menni. Énis a párommal szeretnék. Bizunk benne hogy neked is épp a közeledben lesz :-)

Mók:örülök hogy minden rendbe volt a védőnéninél :-D De azért már ne fogyj le ok ? :-) Még a végén Te leszel a kismami akin meg se láccik a szülés :-) Igaz az csak jo .
Amugy köszi hogy gondoltál rám :-)

Tavasziszél:ugy tűnik neked is rendesen besűrüsödtek a dolgok takarítás terén is :-( Fel a fejjel és pihenj is egy kicsit amint lehet. Anna hogy van? Azért olyan játékosan gondolom ő is besegit a házimunkában :-)

Iceberg: neked legyen igazad a szüléssel kapcsolatban. Ne nagyon gyorsan de azért ne is több ora alatt :-) Ennek tudnék örülni.
Bár mostanéban inkább amitől rettegek az az hogy egészséges lesz e. Nem tudom mi van megint rám jött a para.

Megyek, párom elvitte attikát ugyhogy most van időm egy kicsit takarítani ki is használom. Majd még jövök.

dinuci01

Dinuci: neked tuti lányod lesz. Ilyen gömbölyű pocakkal.. :D

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci!Meg fogod szokni!!Mikor mi kiköltöztünk ide a garzonból,akkor egy pár hétig olyan volt,mintha nem lenne otthonunk.Dobozok,bútrok semmi,és alig tudtunk itthon lenni,szóval az eleje kemény volt.Meg hiányzott az egésznek az "otthon" hangulata.Se idővel úgyis kialakítjátok!

Szilvi

sissy01

Dinuci

A jót (a te esetedben a nagyobbat) könnyű lesz megszokni!Egyébként meg nagyon ügyesek vagytok,ez villám költözés volt.Én most biztos képtelen lennék ekkora hurcolkodásra.Már ez a kis festés is kikészített.
EGÉSZSÉGES LÁNYOD fog születni és kész,ne is gondolj másra!
Vendég

Aranyosak vagytok nagyon ! :-)
Hát jah azt hinné az ember könnyű a jót megszokni. Énis ezt hittem. Nekem még aztis fura volt megszoknom ha egy picit jobban megy anyagilag, nemhogy egy nagyobb lakást ami másé :-( Most ezt nem nagyzolásbol mondom de szerintem ha a lotton megnyerném az 5-öst az se boldogitana. Hianyzik a pici megszokott otthonom :-D
Nah mindegy kár ezen rágodni, mindegy már biztos igazatok van megszokom.

Kata: Bizom benne hogy meglesz az egészség!! És neked is ezt kivánom!!! meg mindenkinek! :-)

Sissy: hát ha hetekig dobozokkal lettünk volna körbevéve.... :roll: na akkor kikattantam volna biztos!! Le a kalappal előtted!! :-)

Cherryke: :-) Hát jah elég gömbölyű.... most meg aztán.... Na de majd rakok fel képet. Na de hallod azért te se panaszkodhatsz :-)

Tényleg majd holnap mit főztök? Én csinálok a a maradék pörkölthöz egy kis krumplifőzeléket. Régen volt főzi nálunk. Igaz marad leves de nembaj azis elfogy...

Na jóéjt mindenkinek!!!

dinuci01

Ceyla!

megjöttünk a nőgyógyásztól, babóka 2000 gramm körül van, és döbbenet amit a doktornő mondott: a sote minden 2 kiló feletti gyereket kiad. Vagyis ha most szülnék, hhazahozhatnám a babát.. :shock:

Méreteink:
BPD 84 mm
FL 64 mm
AC 272 mm
HC 278 mm
Ja és be van fordulva, már állítólag nem fordul rossz helyzetbe.

Megkaptunk minden beutalót a sote-ra, meg kaptunk szülésznő nevet, telefonszámot, és minden ctg után vizsgálat is lesz.
Azt mondta megpróbál mindent hogy ne hordjuk túl a babát.
Nagyon édi volt a dokinéni. :D

Dinuci!
Nálunk szept. 1. start ay új kégli. Nagzon izgatottak vagyunk, már mennénk nagyon.

Iceberg!
Kíváncsi leszek, ki megy elöbb szülni... :lol:

Kép
mók

Sziasztok!
Ma volt az utolsó napom a munkahelyen. Most próbálom mgemeészteni, hogy egy ideig nem fogok menni. Elég furi,de most új dologra kell koncentrálni.
Mi a gardrobszekrénnyel kínlódunk. Holnap megyünk nézelődni. Remélem sikerrel járunk. Én is azon aggódok, hogy a férjemet elhanyagolom, de nem szeretném, remélem majd mindent meg tudunk beszélni.
Azt hiszem, hogy veszek a kínai boltban olcsó bugyit, valahogy nem tudom rávenni magam az 1x használatos bugyira.
Sissy: Jók a képek:) Nagyon csinik vagytok.
Én már beizzítottam a családom, a tesómékkal egy emeleten lakunk, így remélem valaki otthon lesz, és ha itt az idő, akkor tudok valakinek szólni, hogy vigyen be a kórházba,én sem szeretnék mentővel menni. Én azon izgulok, hogy nem ér be időbe a férjem a kórházba. Nem akarok egyedül szülni, így is tökre ba vagyok tojva, na próbálok optimista lenni.
Amúgy Bogyika is sokat ficánkol :)
gira06

Gira: én 3. hónapja nem tuok dolgozni. Úgy megszoktam, mintha sose dolgoztam volna.

Dinuci: belakjátok azt a lakást és jó lesz :)

Mocorog nagyon hétfő óta megint. Éjjel is egyszer felébresztett, pisijárat, aztán elhelyezkedett és már csak mostanában ébresztett, éhesek votunk :)

Hétvégére sajtos tejfölös tésztát csinálunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cherryke 2010.08.26 05:58-kor.

Kriszta
Kép
cherryke

Kép
Vendég

Én még a jövő héten dolgozom a tervek szerint...
Nekem nagyon depis lett volna a terhességem, ha végig itthon kellett volna maradnom. Az más lesz, ha már Noellel leszek itthon... de akkor is fogunk járni társaságba... :wink:
(persze, ha valami gondom lett volna, akkor minden más... akkor maradtam volna itthon...)

Hétfőn megyek az első NST-re... A dokim magánrendelésére... aztán megbeszéljük a továbbiakat. Tisztázunk minden részletet!!!
Várom már! :wink:
Vendég

Kezdek paramami lenni!
Félek attól, hogy szülés közben valami baj éri Noelt!
(olyan sok a szülési sérült gyerek, az enyhe oxigénhiánytól kezdve a nagyon súlyos sérülésig :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )
És naponta tapasztalom, hogy egy beteg baba mennyire tönkreteszi a családokat :cry:
Vendég

sziasztok,jó reggelt!

Látom mindenki elkezdett aggódni!Én is!!!Mindenféle dolog jár a fejemben!Nem is írom,hogy mikre gondolok!

Dinuci:megértelek!Mi is albiban lakunk és most amiben élünk nagyobb lakás és szép udvar is van,de valahogy nem érzem jól magam benne!Máté jól érzi magát és ennek örülök,mert van udvar és ő ezt élvezi!Amúgy azt mondják a gyerekek gyorsan feltalálják magukat!Mi eddig panelban éltünk!Nem maga a panel hiányzik hanem volt olyan lakás ahol szó szerint otthon éreztem magam,de itt nem!Lehetséges az is rá segít nekem ebben,hogy anyósom....(olyan...amilyen meg a sógornőm)!Szóval rásegítettek,hogy nehogy már jól érezzem magam itt!2 utcával laknak arrébb,de közel van sztem!BABA:biztos mivel jön a vége a terhességnek,ezért félünk jobban,hogy minden rendben legyen!

mók:te,hogy érzed ki megy szülni hamarább? :wink: :D túlhordani nem szeretném attól félek!láttam már aggódó kismamát ezért sírni! :cry: De jó lenne,ha az én babucim is szépen befordulna!Mert még nincs az tuti,mert tegnap is nagyon fájt lent a hasam!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kata1002:34 hetes vagy ugye,jól látom!?mész nst-re is én nekem meg nem is mondta a dokim csak azt,hogy vérvétel lesz megint,de majd a jövő héten vagy utána! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Annyira sajnálom hogy nem tudok részt venni a beszélgetésben de nagyon lefoglal az esküvöi teendök és kezdek beparázni hogy minden ugy sikerüljön ahogy terveztük!Remélem már jövöhéten többet tudok jönni!

Szépek a pocik!

Kriszta most 28-án lesz saját!

Dinuci hamar meg fogod szokni az új környezetet!

Mók nem irigyelek a költözés miatt!

Kata1002 ne gondolj ilyenekre mert csak bevonzod öket egészséges babád fog születni!(meg mindenkinek)

Sissy mi sem tartunk sehol a babakelengyével se az én korházi cucosommal sem!

Bocs hogy nem irtam mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Dinuci: Anna most nyaral anyanal, ezert tudok gozgeppel takaritani.Ok meg ezerszer lesz minden piszkos, poros, de ilyen igazi nagytakaritani mar nem fog kelleni( most ablak, fuggony mosas, vizkovezes, meg minden ilyen trutyi munka van soron).

tegnap hogy valami kellemeset is csinaljak osszeraktam a bolcsot, hogy ez mennyire fesegesen gyonyoruseges, es praktikus. MA veszek elemet ha el nem felejtem es a funkciokat is kiprobalom rajta:)
Olyan jo csak ulni es nezegetni.A babakocsi huztaot is kimostam azt is ket napig nezegettem felallitva benne a kis rozsaszin takaroval ami pihe puha es azon fog fekudni....
Ma meg nekialltam a ruhak mosasanak illetve ma a textil pelusok, lepedok lesznek mert nincs sok hely a szarigaton.
Tegnapa kocsis ulest es megkaptuk kolcson szoval osszessegeben azt mondhatom Floranak minden megvan.
BAr Dinuci en is szoktam mostasnag azon gondolkodni mi van ha megis fiu:))

Iceberg: nst nekem is csak a 36ik hettol lesz heti egyszer, a 40ik tan napi egy- nah ezt nem akarom megvarni!

Kata: ettol parazok en is! Erdekes Annanal kicsit sem tartottam ettol( nala sokkal inkabb a mehen beluli fejlodes, betegsegek aggasztottak) de most hogy mar tudom milyen szulni es mennyi mindenen mulik az eletunk nah most mar lever a viz ha belegondolok, raadasul en is annyi oxigenhianyos babarol hallok, meg ismerek is...
Komolyan minden nap ezert imadkozom hogy rendbe jojjon ki!!!!!!!!!!!! Jo persze en is eljem tul de a babanak ne legyen semmi baja!
Amugy en nem is tudom hogy hogy nem lehet nem ilyenekre is gondolni....jo persze ugy ha nem tudja az ember mi minden lehet -brr belegondolni is szornyu!

Sissy: te hihetetlen karcsu vgay! Asszem neked aztan semmi baj nem lesz a regi alakod visszanyeresevel.

Engem kezd nagyon frusztralni a kinezetem, pedig kilokban eleg jol allok, de megis ha meglatom magam egy kirakati uvegben vagy kocsi abalakban az utcan a rosszullet kerulget.
Raadasul mondjak a lehulest es nincs SEMMI amit fel fogok tudni venni( pulcsit meg csak nyulhatok ferjemtol, de nadrag....)marpedig venni nem fogok. MAx akkor csak jatszora jarunk es melegito naciba megyek le:)

tulhordas: en mar megeltem milyen es nagyon de nagyon rossz! A 38ik hettol minden nap szulni keszultem erre 41re bujt ki, hat oszinten en is sokat sirtam mar akkor.

Amugy az en hormonjaim most kezdenek el nagyon rakoncatlankodni az elmult 2 napban tobbet sirtam mint az elmult 34 hetben. Mindegy lesz ez meg igy se:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Api elment ma és holnap Győrbe, én bitorolhatom a gépet :)

Para: naná, hogy mindenkink rajta van szerintem, első vagy második vagy akárhányadik gyerek is... még szüléssel kapcsolatban nem, de minden más baromságot már álmodok!

Mók: aranyos lehetett uh-n babóka és szép nagy, nekem 32het3naposan 1800g volt max :) remélem majd idekint megnő :)

Gira: én , ( most majd nagyon ég a fejem a többiek előtt), február 15 óra itthon vagyok... táppénzen... már megszoktam... persze hiányzik, de egyrészt május közepéig olyan rosszul voltam, hogy még életkedvem sem volt, másrészt féltettem babót nagyon az előző miatt, de most már mindjárt itt lesznek a kismanók, akik majd jól lefárasztanak minket :)

Ceyla, Kata: ma mentek dokihoz? majd mondjátok ám mi volt!!!

Sissy tiszta csinike vagy!!! pont jó a pocakod, legalábbis nekem.. mert kb nekem is ekkora vagy talán már nagyobb??? :roll: na mindegy, cépek vagytok, és majd összeszerzel mindent lassan!

TEgnap uramnak csokis muffin-t sütöttem mert hogy ma nincs itthon, én meg nem vagyok fő kaja párti, sajna, másnak imádok főzni és imádom nézni ha esznek, de nekem nincs az a nagy étvágym ... :(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

tavasziszél.mondják a lehűlést? :shock: jóó múltkor mikor voltak azok a viharok akkor azt mondták,hogy elfog húzódni a nyár októberig!
nekem sincs nadrágom :roll:Nst,nekem elég drága bejárni és haza jönni a kórházból mivel nincs itthon a párom!Úgy szoktuk reggel korán bevisz 6-a a kórházba és taxival jövök haza!Ha busszal jönnék haza ahol le kell szállnom itthon onnan fél órát kellene felfelé gyalogolnom!!:(

Az első szülésnél az a rossz,hogy nem tudja az ember mi vár rá!
A másodiknál az a rossz,hogy már tudod sőt ha jó emlék az első akkor attól félsz nehogy a második jobban fájjon,lassúbb lesz stb..!
Teljesen más ez a második terhességem!

Nyákdugóra volnék kíváncsi!Azt olvastam van aki észre sem veszi mikor eltávozik!

:cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares: 32 hetesen jó az 1800gramm.
Bnóm 30 hetesen volt 4D-n és 1800grammal 32 hetesre rakták.

Nekem van kismamanadrágom, már az elején kellett vennem, mert kényelmetlen volt a sima farmer nadrág.

Nyákdugó, igen én is olvastam, hogy van aki észre sem veszi, hogy kijön. Lehet, csak én csinálom, de amióta volt az első vérzésem, mindig megnézem mit pisilek. A nyákdugó meg valami kis rózsaszín-mályvaszínű ksi valami, ami akár egyben akár többszörre is távozhat. Van akinek már jóval korábban.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci,
Majd a baba otthonossá varázsolja az új lakást. :) Na jó, ha megnyered a lottó 5-t nekem adhatod. ;)
Ha nálunk fiú lenne mi is megszívnánk. Alig van univerzális cuccunk. Na de vagy 4 UH-n eskü alatt vallották, hogy kiscsaj és mindezt 3 különböző doki. Tehát mostmár csak lány lesz :D.
CTG: Nekem azt mondta a doki, hogy 35. betöltött héttől hetente kell menni (pontosabban a leletemre is ráírta). Felhívtam a SOTE-t tegnap és jövőhét péntekre kaptam időpontot. Az már a 36. betöltött hét lesz. Eddig úgy gondoltam majd mindig akkor foglalok következő időpontot amikor megyek CTG-re, de ha másfél hétre tudnak adni akkor nem jön ki a heti 1? Mi a fenét csináljak, foglaljam be előre az összeset??? Hétfőn megyek dokihoz majd megkérdem, vagy lehet felhívom a szülésznőt ha már van fogadott...

Cherryke,
A mentő sajnos nem a leggyorsabb út a kórházba. Remélem el tud majd a párod vinni inkább.

Mók,
Örülök, hogy rendben volt minden! Nagyon szépen fejlődik a baba, tök jó, hogy befordult. 2 kg fölött kiadják??? Anyám akkor én már lassan be sem mehetek szülni?? :D
Szeptember elsején ne felejtsd el megszámolni a sarkokat! Állítólag ezt minden új helyen lefekvés előtt meg kell tenni :D

Gira,
Gratula az utolsó naphoz, nekem még van bő 1 hetem. Na dehát én vállatam, mit panaszkodom. Ne aggódj biztosan odaér a férjed a szülésre. Sajnos a statisztikák szerint nem zajlik olyan pikk-pakk az egész mint ahogyan fent pár példában reménykedve említettük.

Kata,
Jó látni, hogy munka szempontjából nem én vagyok az egyetlen őrült.
Drága Kata, hidd el még több a normálisan világra jött gyerek. Miért lenne pont nálad probláma. Minden rendben lesz!!!!

Szilvi
KépKép
ceyla

Igen azt olvastam,hogy hogyan néz ki,de még nem láttam és remélem nem fogok megijedni!
Én is mindig nézem mit pisiltam meg a wc papira is ránézek,az első terhességem végett csinálom ezt én is!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:úgy is látják mennyi idős vagy és sztem beraknak téged!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tavasziszél,
Ez igen! Már a mosásnál tartasz? Nekem még meg sincs minden és egyébként sem akarok addig mosni amíg az asztalos a szekrényt ki nem javítja, mert oda akarok majd pakolni. Most zuhant le, hogy már pakolhatnék a pelenkázó fiókjába is.... na mindegy. :D
Ruci gondok? Reméljük annyit még nem hül, mert melegítő naciban mégsem mehetsz NST-re. :)
Ami az alakot illeti, én is rosszul vagyok magamtól, de én sajna nem alaptalanul :(

Kfmares,
Nem, dokihoz csak hétfőn megyek, tegnap voltam UH-n. Mindjárt leírom az adatokat. Hát nem kispályás a kiscsaj!

Iceberg,
Van olyan védőnő akinél szintén lehet NST-t csináltatni. Úgy tudom nem muszáj ott ahol szülni fogsz. Persze lehet tévedek...
A nyákdugót anyám sem vette észre, pedig biztos távozott neki, mert elfolyt a magzatvíz.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!
Édik vagytok,de azért van félelem bennem,hogy hogy fog lemenni a felesleg...Mindegy,a Baba a lényeg,hogy neki legyen jó!Aztán a többit megoldjuk!Majd együtt tornázunk.

Mi csak két hét múlva megyünk dokihoz,de sokszor én is tartanék mát előrébb,bár akkor meg hullák leszünk :) .Sosem jó,ami van.Emlékeztek,februárban,amikor még csak elkezdtünk írogatni,hogy jönnek a Babák?És mindjárt szülünk...

Bár visszaolvastam,de néhány dologban lehet,lemaradtam,bocsi:

Mók:Ti most hová költöztök?

Tüncü:Nektek lesz esküvő?

Hogy álltok az apaságikkal?

Én nem tudom azt sem,hogy ugye a Férjeméknek van kis szőlő Badacsonyban,és szept.közepe-vége szokott szüret lenni.Általában megyünk,de most nem tudom,hogy mondjuk,ha még szept.20-ig meg lenne,el merjek-e menni.Nincs semmi (kopp-kopp-kopp),ami miatt ne,de mégis 2,5 óra autóút és nagyonon messze van,ha bármi lenne.Jajj,nem tudom. :oops:

Szilvi

sissy01

Iceberg,
Lehet igazad van, de most meg sem kérdezte az aszisztens, hogy hány hetes vagyok. Csak a nevemet és a kezelőorvos nevét.

Na tegnapi UH eredmények:
Kapaszkodtok???
BPD: 88.5 (koponya haránt átmérő)
HC: 316.1 (fej körfogat)
TTD: 101.8 (mellkasi átmérő)
FL: 70.4 (comb csont)
AC: 320.7 (pocak körfogat)
HUM: 57.6 (felkarcsont)
pulzus: 129
súly: valamivel több mint 2800 gramm (ezt elfelejtettem felírni a lelet meg nincs nálam)

Megnézték az áramlást a méhlepénybe és a köldökzsinórba, teljesen jó volt. Megnézték az agyi vérellátását és az is jó volt. Magzatvíz átlagos. Ja és néztek még valami aourtát a babában, az is rendben van és nincs donga lába sem (az akkor alakulhat ki, ha már nem fér és nagyon maga alá fordíja, de nem nagy baj, mert kis tornáztatással kezelhető)
Tehát minden a legnagyobb rendben. A biometirai adatok alapján 1 hét 1 nappal látszik idősebbnek mint naptár szerint.
Sajnos fotót nem tudtunk róla csináltatni, mert ugye előlfekvő méhlepényem van és a fejecskéjét mindig belefúrja. Néha azért 1-1 részt láttunk belőle. Teljesen megdöbbentett mekkora zsúfoltság van odabent. Szegénykém csoda, hogy elfér. Volt egy kép amint rajta volt a két keze és a két lába is felhúzva egy helyen. Na sebaj, majd kint már tágasabb lesz.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok paramamik!

Csak bejelentkezek, még mindig folyik a felújítás :-(

Én nem bánom már, hogy hűvösebb idő jön, mondjuk olyan mint a mai elfogadnék még egy hónapig. Én nemigen vettem terhesruhákat, jók rám a régi ruháim, annyi van, hogy van egy terhesszoknyám, meg egy bandage-om és ezzel kihúztam a nyarat. Őszre meg szerintem veszek egy olyan fej nélküli harisnyát, leggings-et vagy mi a fenét és hosszabb pólókkal fogom hordani. Bár Apa irtózik a leggingses csajoktól, de erre a pár hétre már igazán nem fogok drágán kismamafarmert venni, amikor egy ezresért kapok harisnyát.

Nekem a dokim még nem beszélt az NST-ről, vagy CTG-ről, a betöltött 35. héten megyek hozzá, gondolom akkor még nem késő, bár a MÁV-ban is kb 1 hetet kell várni egy időpontra. Ja és tudja valaki, hogy ez miben különbözik az uh-tól? Hosszabb ideig csinálják? Vigyek olvasnivalót? :lol: Bocsi a hülye kérdésért, de tényleg nem tudom, a kismama "szakkönyvemet" meg már valahova eldobozoltam a lakásfelújítás miatt :-(

Szép napot mindenkinek.
Vendég

Sissy,
Én tuti nem mennék szüretre. Nem is az út miatt, hanem mert engem mindig megtalál valamyelyik méhecske és megszúr, vagy darázs. Ezt most nem szeretném átélni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Lina,
A CTG/NST inkább az EKG-ra hasonlit mint az UHra.
Még én sem voltam, de mivel EKG szerű papírt ad ki ezért gondolm, hogy valami tappancsokat vagy inkább szalagot teszenek a hasadra és nézik a méhtevékenységet és a magzat mozgást.
De majd a már gyerekes kismamik elmonják pontosabban.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:ez jó kérdés,jövő héten jön a védőnőm mivel nem gyalogolhatok annyit!szívhangot tud nézni a védőbe ezt tudom,de majd rákérdezek hátha van nst is!
csak hát :cry: megint az,hogy ki visz le hozzá :cry:!olyan rossz ez a tehetetlenség!!!
szép súlyban van a babucid :) !én 2750gr születtem!Mátét 3700gr szültem :) a szomszédomnak 5kg volt a babája születéskor, aki most 13 hónapos :)

Én is mosni akarom már a baba rucikat,de még akarok venni is!de nem érdemes sok 56-t venni mert gyorsan kinövik!
magamnak a kórházba még semmi sincs :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Igen egy szalag szerű övet raknak rátok és az méri az összehúzódásokat közben halljátok a szívhangot!nem hosszú az egész egy darabig ott kell ülni vagy feküdni!Máténál nekem úgy volt utána el kellett vinnem a dokimhoz a papírt aki megnézte és aláírta!
volt olyan,hogy azt mondta a dokim,még nem akar megszülni ugye :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:nem lehet,hogy benne vagy a gépben és ott úgy is látja az aszisztens a doki meg a te nevedből,h mennyi idős vagy?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Tudtam, hogy valaki pontosan tudni fogja. :D
Jó annak aki ilyen karcsú. Én rettentően bénán néznék ki egy olyan cuccban amit leírtál. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg,
Nem lehet. Több okból sem. Pl mert a doki magánrendelésére járok a CTG pedig a kórházban lesz, tehát oda jelentkeztem be, de ha benne is lennék ott is a rendszerben akkor is amikor megmondta az időpontot akkor mégegyszer rákérdezett a nevemre. Ha előzőleg már beírta volna valahová akkor tudta volna.

Szilvi
KépKép
ceyla

értem!!a dokid nem is jár abba a körházba ügyelni vagy ilyesmi?
de mind1 is,mond oda az aszisztensnek,h mennyi idős vagy :wink:
ne aggódj rajtam sem fog jól állni az nst,kellemetlen mert többen ott vannak és úgy kint a pocak,én is szégyenlős is vagyok!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Miért vannak az NST-n többen???
Nem tudom, hogy mostanában mennyire sűrűn jár be a dokim, mert pici babája van. Egyébként főállásban ott dolgozik.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: jó nagy a baba :)

Sissy: apasági nekünk megvan :)

Nálunk ctg-n egyszerre 2 nő van bent. Más nem is mehet be. Ülni kell. Én a vajúdóba voltam 2szer is, amikor kellett csinálni, ott egyedül voltam :D 1/2 óra az egész. Ráadásul itt nagyon kényelmes fotel van.

Kriszta
Kép
cherryke

Vicc:

"Mi nők mindannyian tudjuk, mit jelent egy nőgyógyászati vizsgálatra való felkészüles. Testileg és lelkileg is különleges előkeszületeket igényel, beleértve a ruházat megfelelő kiválasztásat és a szokásosnál is alaposabb tisztálkodást, nehogy valami kellemetlenség legyen. Az egyik magazin pályázatot irt ki nőknek a legcikisebb nőgyógyászati elményük megirására. Az 5000 dolláros fődijat ez a pályamű vitte el:

Délre kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, örültem, hogy délelőtt viszonylag stresszmentesen fel tudok készülni majd AZ eseményre.
Reggel azonban telefonhívást kaptam a rendelőböl, hogy jó lenne, ha 9:30-Ra ott tudnék lenni. "Persze, ott leszek" mondtam a legnagyobb nyugalommal, és csak utána estem pánikba. A reggeli kapkodás a szokásos menetben folyt, gyerekek reggeliztetése, öltöztetése, uzsonnák csomagolása, fuvarozás AZ iskolába, óvodába stb. 8:45-re értem haza, nem volt már idő újabb fürdésre, ezért csak gyorsan felkaptam a mosakodó rongyot a kád mellöl, és jól lemostam magam "ott". Autóba vágtam magam és rohantam AZ orvoshoz. Felfeküdtem AZ asztalra, a fejemet a fal felé fordítottam, és azt képzeltem, hogy Párizsban sétálgatok... A doki megszemlelte a terepet, majd így szólt:
- Huha! Látom, ma volt egy kis különleges felkészüles... Nem tudtam miről beszél, nem reagáltam semmit, tovább sétáltam "Párizsban". Hazamentem, a nap további része a szokásos rutin szerint ment, főzés, gyerekek összeszedése, házifeladatok ellenőrzése stb. Délután fele a lányom ijedt hangon kérdezte:
- Anyu, hol van a mosdórongy a fürdőszobából?
- Kidobtam, vegyél elő másikat! - mondtam neki. Mire a lányom:
- De nekem AZ kell, mert benne volt AZ összes csillámporom és flitterem!"

Szilvi
KépKép
ceyla

CHerry: akkor megnyugodtam :) na menek lassan védőnénihez, jó 4-5 hete nem látottt :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

:lol: :lol: :lol: ez jó volt ceyla!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sissy!

Albérletbe megyünk egy időre. Kerület marad,csak kicsit kílyebb megyünk. Ez van!

Ceyla!

Nikinek szép méretei vannak! :D
Nekünk ctg-re van beztalónk, azt hiszem nst-re nincs. De van 36 hetes uh-ra, meg anesztes dokihoz is. Ja meg laborba. És a 36. héten veszi a kenetet, illetve akkor van viszgálat is.

Mares!
Hát én nem tudom mekkora egy ilyen korú magzat,de a dokinéni szerint nem befolyásolja a cukrom egyenlőre, és normál méretekkel bírunk.

Kép
mók

Iceberg!

Látod, már a laptetővel is beelőztél!!! :D

Kép
mók

A János kórházban sajnos nem szimpi az nst!!!ott mászkálnak közben azok a kismamák (terhesgondozóban) akik éppen papírra várnak vagy vérvételre,és ott ültek nagy pocival azok a kismamák itt is ott is akiket nst-re kapcsolták!hát szörnyű volt látni,de nem is néztem őket mert gondoltam épen elég kellemetlen lehet nekik!!!JAA és pont a bejárati ajtó mellet is van nst gép ahol a kint ülők símán látják az anyukát! :cry: A Jánosban a terhesgondozón KÁOSZ van!!!!1 ember csinál ott mindent!!Ez komoly!!!
Máténál ez is más volt más kórház is ugye bár,mert ott a szülőszoba részlegen volt egy elkülönített hely ahol 3 kismama fért be egyszerre,de volt hogy egyedül voltam csak!de ha jól emlékszem sorban hívtak be minket nem egyszerre!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: