A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok.

Nálunk még vendégek, úgyhogy csak gyorsan tudok írni.

A vajúdási pozíciók között biztos, hogy a fekvő a legkényelmetlenebb, én például egy csomót ültem labdán, meg mászkáltam, de sajna, szülni a legtöbb helyen csak fekve engednek. És hát nem nagyon lehet vitatkozni... Itt Svájcban lehet kádban is szülni (otthon, ha van csak vajúdni, és a szülésre ki kell szállni, legalábbis az AEK-ban így volt).

Szerintem a nagy babától nem kell annyira félni, mert nem csak a súlyán múlik, hogy könnyen kifér-e. Az is számít mennyire akar jönni, meg egy kisebb babának is lehet nagyobb feje :)

A szoptatás meg menni fog :) (reméljük)Anyukáink azért szoptattak rövidebb ideig, mert akkor az volt a trend. A harmadik hónap vége felé általáben van egy nehezebb időszak, amikor a tej mennyisége meg minősége is megváltozik 8Hormonális helyett ilyenkor áll át igény szerintire, én úgy tudom), és olyankor küzdősebb a dolog, de ha az ember azt átvészeli, utána megint megy.

Mi jól, csak tegnap előtt esteére irtóra megfájdult az oldalam. Se ülni se állni nem ment, és a fekvés is csak az egyik oldalon. Aztán kialudtam, pedig éjszaka már az ügyeleten gondolkodtam. Nem tudom, mi volt ez, de remélem, nem ismétlődik meg.
Szép napot mindenkinek. Itt mára lehült :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Ha valakit érdekel, most találtam:

http://baba-mama.vatera.hu/bababutor_ba ... 78162.html

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kata1002!

Te a kisbabáddal mész majd dolgozni????? Ilyet még nem is hallottam itt nálunk.

Ceyla!

Szerdán megyünk Zergényi doktornőhöz, én azért rákérdezek a baba súlyára. Beszéltetek már a szülésznővel?
Érdekelne....
Nálunk a családban mindenki kis súlyal született aránylag. Párom 3300 grammal, de 3-4 héttel korábban, ezért egy kicsit félek,de hát lesz ami lesz. Fogyasztani nme tudom a kicsit. :)

Mi eléggé el voltunk múlt héten mert párom itthon volt, és mindíg mentünk valahová, meg szeptember 1 költözés, arra is készülődünk, meg bútort kerestünk. Olyan sarokülőt ami kihúzható.
Mondanom sem kell nem egyszerű feladat.
A babágyat el sem hozzuk amíg nem mentünk át az új helyre,persze hormonjaim meg raknák a fészket..... :lol:
És a babaruhákat sem kaptuk még meg amit ígértek.
Én már úgy vagyok ezzel hogy a szept.18-i bababörzén megveszek mindent ami hiányozni fog addig, és persze amit kapunk is.
És onnantól kezdve meg már ctg, nst meg ilyesmik. Hát épp hogy kész leszünk.....Babakocsiért elmentünk,de most nincs raktáron, az is csak szeptember elején lesz. Tehát nálunk minden akkor történik majd.
Ja holnap védőnő, kéne valami csomagot vinnem neki köszönetképpen. Mert arrébb költözünk és azt se tudom vállal-e,illetve ugye arról volt szó hogy többet nem kell mennem,majd jön ha a baba megszületett.

Már türelmetlenül várom a kicsit!!!!! :D

Kép
mók

Szia Mók!
Szerdán mi UH-ra megyünk Mátyásföldre, már alig várom! Súlyt tippelt nálam Erika, amikor külön megkértem rá, de legutóbb elfelejtettem kérdezni, ő meg nem mondta, a gép meg tuti nem írja ki mert a párom minden részletre sassolt. Nálunk sem született senki nagy súllyal, ha jól emlékszem a párom 3 kg fölött picivel és pont időben született én pedig 2,7-el 10 nappal előbb. Nálad viszont ha jól emlékszem kell valamilyen diétát tartani, így biztosan nem lesz óriás babád.
A szülésznővel már beszéltünk. Beültünk az egyik szülőszobába beszélgetni, így már a 4 szülőszobából 2-t láthattunk. :) Elmondott egy csomó dolgot amit már a szülésfelkészítőn is elmondtak. Meg, hogy mit érdemes vinni hogyan érdemes csomagolni. Mondta, hogy a dokit majd Ő fogja értesíteni. Kérdeztem, hogy mi van ha valamiért lehetetlen, hogy Ő jöjjön, azt mondta, hogy erre az esetre van egy helyetesítője akivel párban dolgoznak, neki is megadja a számát. Biztatott ha bármilyen kérdésem van hívjam telefonon és mondta, hogyha megyek be CTG-re is összefuthatunk, vagy ha úgy adódik Ő is meg tudja nekem csinálni, ha egyébként is be kell mennem valamiért akkor már a CTG miatt ne kelljen külön. Ha bármi kérdésed van még ezzel kapcsolatban csak tedd fel bátran, mert nem tudom, hogy mi a nyílvánvaló számodra és mi az amit esetleg még tudni szeretnél és a szülésznő elmondhatta.
Nem írigyellek a költözés és vásárlás miatt. Mi is nagyon nehezen választottuk ki a mostnai kanapénkat, annyi mindent figyelembe kellett venni. Bezzeg az ágyunkat! Szerelem volt az első látásra és teljesen véletlenül találtunk rá. :D Elhiszem, hogy már készen szeretnéd látni a babaszobát! Én anyóssal megyek nagykerbe bevásárolni valószínű 6-án mert akkor már nem dolgozok, de már alig győzöm kivárni. Parancsba adta, hogy most már nem vehetünk gyerekruhát. Na persze tegnap akkor is vettünk egy overált annyira álomszép volt, na persze kiderült, hogy abba a nagykerbe is bejáratos, így megbeszéltük a párommal, hogy majd azt mondjuk, hogy kaptuk nem pedig vettük :D
A bababörzére én is gondoltam, már voltam hasonlón, de igazából a párommal nem volt nagy élmény. Csak azért vettem valamit, hogy azért elmondhassam, hogy vásároltam is. Igazából a szomszédasszonnyal kellett volna mennem, Ő a nagy turis és gyerekruhában is már két gyerek után nagyon jártas. Ha te teheted és nincsenek nagyon konkrét elképzeléseid, szerintem te is inkább válaszd egy anya társaságát, mert náluk még frissek az emlékek, hogy milyen anyag, milyen gombolás, milyen nyakszélesség a jó és mi az ami kell és mi az ami nélkülözhető. Mindentől függetlenül, ha még járóképesnek érzem magam a betöltött 37. hét után lehet én is kinézek (ezúttal a szomszédasszonnyal).

Szilvi
KépKép
ceyla

Hogy én mennyit pofázok! Hihetetlen…
Eszembe jutott még pár dolog a hétvégén és a már anyukákat kérdezném.
Kisbabát kitolni a mózeskosárban levegőzni:
a. Pléd a kocsi aljára, overállban a baba, fölé takaró
b. kocsiba való bundazsákban a baba, vastagabban felöltöztetve.
Illetve altatás:
a. rugdalózó + takaró
b. vékonyabb rugi vagy csak body + hálózsák
c: vastagabb rugi, hosszúújjú (tehát normál cucc vastagabban felöltöztetve)
Ti melyiket részesítettétek előnyben?

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,

bocsi a zavarásért. Én is júliusban szültem.
Lenne egy eladó medela mellszívóm, 1 hetet használtam. Ha valakit érdekel, írjon nekem egy emailt: mercedes79@freemail.hu-ra.

Jó babázást!!!

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

kocsi: a + attól függ milyen idő lesz
altatás: b

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Jó sokat írtatok! Fantasztikus hosszú hétvégénk volt, Pécsre mentünk, voltunk színházban, kiállításokon, koncerteken, étteremben, este jó kis kiülős helyeken, szóval nagyon feltöltött! A meleg vacak volt, főleg, ha felfelé kellett gyalogolni. Azt nagyon rosszul bírom.

Kata, totyogás ismerős, és a hasleevés is. Állandóan barackfoltos a pólóm :oops:

Festők persze nem kezdték el ma a munkát, csak holnap jönnnek, de remélem, hamar túlleszünk rajta. Ma éjjel nem tudtam aludni, teljesen éber voltam, olvastam hajnalig, meg agyaltamazon, mi mindent kell még a munkahelyen meg a lakásban megcsinálni.

Az én barátaimnál is megszületett szombaton a kisbaba, olyan fura, együtt jártunk szülésfelkészítőre, de úgy tőnik, ők már nem járnak tovább :)

Jánosban is fekve kell szülni, vajódni lehet, ahogy akarsz, kivéve persze, ha a CTG akadályoz ebben.

Mók, én az IKEAban lattam egy sarokkanapét, és nagyon kényelmes, már aludtam olyanon. Sajnos csak 140 cm széles, de a legtöbb kinyithatós ekkora.

lynnn

sziasztok!

Ismét itt vagyok én is .Minden nap olvaslak titeket de néha olyan rosszul vagyok, hogy az már elképzelhetetlen.
Mindig mondom is a fiammal az utolsó pillanatig hetente utaztam anyukámékhoz buszal ami 100 km-re van most meg nehéz az oviig is elmenni.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem kikészít ez az időjárás, eddig a gerincem miatt nem tudtam aludni , tegnap este óta pedig a jobb kezem el van zsibbadva.A dokim még a héten szabin van igy próbálok csak pihenni nehogy valami gáz legyen, hiszen van még 9 hét hátra.

Tud valaki segiteni?, ez miatt nem akarom a dokit vagy a védőnőt zaklatni.: A magne B6 ivófolyadékban ugyanolyan hatásos mint a tabletta?

Készülődésben én is le vagyok maradva, de már most a sok fáradtságtól úgy vagyok vele majd meglesz minden, csak legyen felállítva a kiságy a nagyon szükséges dolgok legyenek meg utána meg a többi meglesz, ill.reménykedem jönnek még jobb könnyebb napok amikor több mindent tudok csinálni.

Cherryke szép pocid van!!!

Kérdésem valamikor írtátok, az eldobható bugyikról hol tudok olyat venni?, mert a fiamnál én ezt még nem hallottam!

Ceyla: Én a kérdésedhez annyit tudok hozzátenni, hogy hidd el meg fogod látni mit adj rá a babára, mert függ az időtől és a babától is van amelyik nagyon fázós, másik pedig rögtön leizzad ha nagyon felöltözteted és az sem jó! Bízz magadban te fogod tudni mi kell, mi jó a gyerekednek!!!

Pestiek volt már valaki a keletinél lévő háda gyerek használt boltban?Én vmikor nagyon sok jó dolgot vettem ott a kicsimnek, de most messzebb lakunk és csak nagyon nehezen indulok el.
A környékünkön több használt boltban voltam és teljesen kiakadtam az árakon , egy kis body 500Ft, a kínaiakról ne is beszéljünk.Hozzászoktam már a gyerekáruk drágaságához, hiszen van egy 5 éves fiam, de nála már az a fontos mi van rajta: verda , pókember, ben10, tehát ált. csak ilyen ruhákat keresek.Aki benne van ismeri ezt a szitut.

Tünde
btunde

Szia Tünde,
Én úgy tudom a folyékony vitaminok jobban szívódnak, mint tabletta formátumban.
Én babás boltban vettem eldobhatós bugyit, már nem tudom, hogy a Brendonban, vagy az Elefániban, de nem volt drága. Egyenlőre vettem 1 csomaggal 5 db-os, majd ha nem lesz elég akkor szalasztom a páromat mégegy csomagért.
Leginkább a vásárlás miatt kezdeményeztem ezt a közvélemény kutatást, mert minek vegyek meg valamit, ha nem fogom használni, de már nagyon úgy fest, hogy megveszünk mindent, legfeljebb megbánom…

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok :)

Húú volt ám mit vissza olvasgatni! :)
ceyla:a kérdésedre a válaszom!
1,b(ha hidegebb van akkor az a válasz!)
2,b

Sztem általában fekve "kell" szülni a kórházakban,úgy látják közben a történéseket!!Az nagy segítség ha a párotok megtartja a fejeteket!
Ha valaki 3-4D uh-ra megy még ajánlják is,hogy egyen az anyuka csokit előtte vagy egy péksütit vagy igyon egy kávét.

lynnn:egy "ismim" a Jánosban szült és azt mondta csak neked kell ,hogy kéznél legyen pelus amikor kint van veled a baba meg popsitörlő meg krém és mindig mindig megmondják mikor vidd vissza a babát,ha éppen orvosi vizsgálat van,este pedig lefürdetik és megkérdik kéred e ,hogy estére bent maradjon veled.van bent egy mellszívó gép is a kórházba.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla. Vannak babák, akik nem tűrik a hálózsákot. Nekem is van hálózsák is pléd is. Jó nekem könnyű, mert kaptam néhány plédet és hálózsákot is. Angolpólyára pályázom még. Ami az enyém volt pléd, az is megvan még és beraktam a többihez :D

Igen a bnőm is a Jánosban szült. Ezért szakadt :(

Tegnap este párom azt mondta: jaj de jó mindjárt szülünk. Mindezt olyan boldogan, mintha már vitt volna :D Mondtam neki, még ne akarjon.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

mi is megvagyunk, de most már kezdem érezni, hogy a vége felé járunk, mert egyre jobban fáradok. Az éjszakák borzalmasak, kb 2 óránként járok pisilni. A kézzsibbadás nálam is előjött már, de inkább ha elalszom. Bár már a fülemet is elaludtam múltkor. :lol: :lol: Ez a sok oldalt fekvés hatása. :oops: :oops: Nekem az oldalam is szokott szúrni alvás közben. Egyre több a nyavalyám. :? :? :roll: :cry:
Brigi is extra rosszul alszik mostában, többször fent van éjjel, mondjuk jön 2 rágófoga. Ha ezek kint lesznek már csak 1 lesz hátra. 8)
A héten tervezem, hogy a gyógyszertárban mindent megveszek ami kell a babának a kórházba és otthonra.

Szülés,
nálunk is fekve lehet, ill. van szülőszék is, de csak az egyik szülőszobában. A fejtartás nagyon jó dolog, főleg ha már jön a babó. A férjem mondta is utólag, hogy azt hitte letöri a fejem. Pedig nem is. :lol: :lol:

Ceyla,
öltöztetés. Én kivagyok attól, hogy azt látom, hogy pár napos babákat sima bodykban hucolásznak az anyukák. Szerintem nem árt odafigyelni, hogy eddig a baba kb 37 fokos melegben volt, amiből kicsöppen a kb 10 fokkal hidegebbe. A Brigi mivel téli baba overallban és takaróval vittem ki. Mi használtunk sima pólyát is mert szépen támasztotta a babát ha valaki felvette és melegítette is.
A hálózsákot tényleg nem minden baba bírja, de amíg kicsik nem nagyon forgolódnak, így ki sem takaróznak. De abban biztosan lehet tudni, hogy jó melegben van.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke
Lehet, hogy Noel nem szereti az édességet, mert én nagyon ritkán eszem édes dolgokat :wink:

Nukada
Károk :cry: :cry: :cry: :cry:
Te híztál a diéta/inzulin mellett? :roll:
Igaz, én nem inzulinozom magam, de szigorúan diétázom... és nem híztam jelentősen (pedig nem is éhezem)

Ceyla
Az állatok sokkal ösztönösebbek, tudják, hogy mi a jó a fajuk kihalása ellen :lol: :lol: :lol: :wink:

Mók
Dehogy akarok babával dolgozni menni! Mehetnék, ha akarnék... de inkább csak babázni szeretnék...
Munkahelyi babaszoba csak poén volt :lol: :wink:
A baba súlyát nem nagyon tudod befolyásolni...
Költözéssel csak óvatosan!!!!

Én nem lennék nyugodt, ha nem lenne már minden összekészítve Noel érkezésére. Hiszen, most már bármikor megszülethetnek a babáink...
Vendég

Ceyla
1. kérdésnél mindkettő jó... attól függően, mid van :wink:
2. gyereke válogatja :wink:
Ki kell tapasztalni, hogy a TE gyereked melyiket fogja szeretni :wink:

Tünde
Eldobható bugyi: láttam olyan hálósat is, és azt a DM-ben kapható eldobhatósat... én inkább vettem pár olcsó kínait :wink:

Szülési pozicíó
Orvossal lehet egyezkedni!!!! :wink:
Nekem orvosválasztásnál szempont volt, hogy ő alkalmazkodjon az én igényeimhez, ne nekem legyen kényelmetlen az ő kényelme miatt...
Vendég

Kata, én se vagyok nyugodt ám :roll: Nekem még ez csak a 32. hét, még túl korai lenne szülni, és szerencsére nincsenek is jelek. Még 2 hét, és elkezdjük beszerezni a cuccokat. Nagyon a végére hagytam, tudom, de így jött ki.

Ice, most volt szülni a barátnőd? Mert két hete azt mondtűk a felkészítőn, hogy a Jánosban az összes mellszívó épp szervizben van. Ezek szerint azóta visszakapták? Jó lenne...

A Jánosban a fekve szülés szülőszékben történik, tehát félig-meddig ülve.

Tünde, a melegtől én is kifáradok, szerencsére a munkahelyen van légkondi. Elkezdtem rendszeresen vasat szedni, mert az volt az érzésem, olyankor nem fulladok. Pezsgőtablettát én is szoktam, hamarabb felszívódik.

lynnn

Kri,
Nekem a komplett bal kézfejem lezsibbad éjszaka, de az ki is áll belőle ha megmozgatom, viszont a jobb kezem újbegyeibe egész nap benne marad bármit csinálok.
A füled aranyos lehetett, hogy el tudtad aludni. :)
És pontosan mit veszel a gyógyszertárba? Segíts egy kezdő anyukának!

Kata,
Az tuti, hogy az állatok ösztönösebbek. De szerintem az emberből sem halt ki 100%-ig, csak sokkal egyszerűbb elnyomni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ezt éremes megnézni.
http://www.nlcafe.hu/kismama/20020601/szuloszobaban/
itt van egy kép, illetve nekem csak ez az egyetlen kép jön be, kb az oldal közepén. A csaj az olalán fekszik vajúdik. Nos a hasméret alapján én olyan 6 hónapra tippelnék nem pedig 9-re. Ezek után nem csoda, ha nagynak találják a pocakunkat.

Szilvi
KépKép
ceyla

Kata: a szénhidrát jut el csak hozzá. Attól mindenki pörög, így a baba is. De tetszik nekik, legalábbis ezt írták.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: az oldalt fekvés sem annyira jó, mert itt is ugye lefelé húzza a súlyt... nehezebben jön ki a baba.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="ceyla"]E írta:ceylazt éremes megnézni.
http://www.nlcafe.hu/kismama/20020601/szuloszobaban/
itt van egy kép, illetve nekem csak ez az egyetlen kép jön be, kb az oldal közepén. A csaj az olalán fekszik vajúdik. Nos a hasméret alapján én olyan 6 hónapra tippelnék nem pedig 9-re. Ezek után nem csoda, ha nagynak találják a pocakunkat.

Nekem félidősen nagyobb pocakom volt :wink:
Vendég

Cherryke
Vajúdás alatt, amikor még csak 1-2-3 ujjnyi a méhszáj nagy jelentősége még nincs a gravitációnak... inkább a kitolási fázisban...
(normális ember a nagydolgát is könnyebben elvégzi ülve, guggolva, mint fekve :oops: :lol: :wink: )
Vendég

lynnn:óóó nem 14 hónapja volt szülni!nekem 2 hét múlva kell mennem dokihoz majd megkérdem,hogy kész van e!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Jaj ismerős ez a helyzet, nekem is van, hogy neki megyek valaminek, vagy leöntöm, szegény gyerek, majd biztos visszakapom :)
Mi pénteken megyünk 4D Uh-ra, azt mondták, hogy 36. hétig lehet menni.
Nekem is sokat keményedik a hasam, ma főleg nagyon sokat keményedett,remélem normális, pedig napi 3x1 magnéziumot szedek.
Nukada: Sajnálom a károkat, én múltkor láttam mikor belecsapott egy villám a szembelévő házba, le is égett a tetőszerkezet. Borzasztó látvány volt. De izé az ortopéd, néha olyan tapintatlanok az emberek.
Eldobható bugyit a cora, auchan-ba láttam. Én még mindíg agyalok, hogy vegyek e, de lehet hogy az lenne a leg célszerűbb.
Az a gyógyszer lista engem is érdekel.
Nekem múltkor a lábfejem zsibbadt.
gira06

Sziasztok :) ,jó reggelt!

Nagyon bele jöttem a vaterázásba,tényleg vannak jó dolgok csak félek kicsit,hogy megbízhatóak e!?Úgy értem a képen szép és remélem élőben is az lesz!Tegnap lecsaptam 4 rugira olyan cukik voltak és 1800ft.Ma kinéztem egy pelenkázótáskát 2000ft-ért.Van baldachin is új sztem saját maga varrhatja!Láttam a 990ft-os szoptatós melltartót, :? nekem nem tetszik inkább veszek síma melltartót,de nagyobbat és megint használok majd tej gyűjtőt itthon!

Én is feledkeztem már meg a hasimról :lol: és szintén rossz a felkelés az ágyból na meg a fordulás is az ágyban!
Jaaj képzeljétek van egy vicces mellszívó tegnap hallottam az ismimtől!Rá kell rakni a cicire és szívni így lesz vákum és beindul a tejcsi!A gyógyszertárban lehet kapni nincs 2000ft,de ez nekem nagyon vicces mellszívó még hülyéskedtem is,hogy majd megkérem a páromat! :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vettem a vaterán egy új kókuszmatracot levehető huzattal és 100% pamut matracvédő lepedővel, aminek az alja vízhatlan. Postával 5890Ft.

A diszkontba 6900 Ft a matrac akciósan.

Bnőm kisfia. Tegnap voltunk odaát és csináltam képeket :)

Kép

Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Szegénykém, a szülésnél eltört a bal kulcs csontja. De nem fáj neki és szépen meg fog gyógyulni, mert még annyira puha a csontijuk ilyenkor.

Kriszta
Kép
cherryke

Valaki eldobható bugyit keresett:

http://babamama.shp.hu/hpc/web.php?a=ba ... k0Z1pMxbZF

meg kell rendelni, 2-3 nap és megérkezik. Bnőmmel is ilyet vettünk. Bnőm már el használta a kórházba.

Kriszta
Kép
cherryke

Kata:
Nem, épp, hogy már több, mint 10 kg MÍNUSZBAN vagyok :lol: :lol: :lol: De semmi logikát nem látok különben az egészben, mert eadom az inzulint 6,1 cukornál, megeszek 1 szelet rozskenyeret és felmegy 8,2-re... de csak reggel... na mindegy, rosszul vagyok kalibrálva :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Eldobható bugyi:
nekem nem jött be, mert nem tartotta úgy a betétet, mint egy jó szoros sima bugyi.

Öltöztetés:
Pont erről beszéltünk tegnap apával, hogy vajon milyen idő lesz?!?!?!?! Vagy egy szál rugi elég lesz, vagy már overall a hazajövetelhez :roll: :roll: :roll: :roll: Én vettem a babakocsihoz gyapjú bundazsákot, mert ha hideg lesz, szeretném kint altatni. Bent mi hálózsákoztunk.

nukada

HU mennyit irtatok az egy het alatt.

Nem tudtam mindent visszaolvasni:(
Remelem mindenki jol van!

A nyaralas nem volt tul jo, marmint az ido nem igy eleg punnyados volt az egesz:( MOndjuk pihenni tudtam az fix.
Most meg lanykam anyukamnal maradt, igy most nagytakaritok, polcot, szekrenyt teszunk fel...En mindennel kesz akarok lenni a 36ik hetig.
Meg a baba ruhak kimosasaval es korhazi pak osszerakasaval is.
Aztan persze lehet edes kislanyom jol megszivat mint a nagyobb is es nem hogy elobb jon de ki se akar bujni....

A frontokat tovabbra is jol megerezzuk, de a legdurvabb hogy vagy a derekam csipodik be, vagy a combomba nyilal bele valami dolog, igy ugy kozlekedek mint egy rokkant:(

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!
Megjöttünk a Balcsiról,szuper volt!Szerencsére jó volt az idő,így minden nap tudtunk strandolni,napozni!CSak gyorsan elrepült...Még nem volt időm visszaolvasni,de lesz mit,remélem,mindenkivel minden ok,próbálok visszakapcsolódni,meg reagálni,meg töltök majd fel képet!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Pingvin-járás: én már kb félidőnél rászoktam erre a terhestipegésre, valahogy kényelmesebb - és azóta is úgy maradtam. A pocim én is állandóan lekajálom, bár néha nagyon hasznos: magától megáll rajta a pohár :D

Az én fiam állandóan mozog napközben, de tényleg nem vettem észre, hogy pl evés után aktívabb lenne, mert folyamatos nyüzsgés van odabenn. Most éppen csuklik a lelkem. Éjszaka viszont hagy aludni, csak pisi miatt kelek fel. Remélem ezt a jó szokását idekint is megtartja :lol: Így én szerintem a terheskönyvbe nem azt fogom beírni, hogy mikor mozgott, hanem azt, hogy mikor nem....

Amúgy már kezdek nyűgösebb lenni, a reggeli egy órás sétát a kutyával már 40 percre rövidítettem, egyszerűen nem esik olyan jól, meg gyakran van, hogy majd bepisilek a végére. Pedig jó, hogy van ez a rendszeres kis séta, mind fizikailag, mind lelkileg feldob.

Apának ma van a születésnapja, a 34. Megpróbálom kicsit rendberakni a lakást a felújítás ellenére és szépen felöltözve, megfésülködve, illatosan hazavárni. Úgy el tud kényelmesedni itthon az ember. Természetes, hogy "játszós nadrágban" vagyok állandóan, mivel más nem jön rám, meg pizsamában. Bele se gondoltam, hogy talán így nem vagyok a legvonzóbb számára. Ez tegnap esett le, amikor véletlenül normálisan voltam felöltözve, meg a hajam is kivasaltam mire hazaért és megjegyezte, hogy csinos vagyok. Tényleg megérdemelne annyit, hogy amikor hazajön egy mosolygós és csini feleség várja!

A lakásfelújítás továbbra is folytatódik, de már felrakták a gyerekszobába a tapétát, imádom! Most burkolják a fürdőt, hátravan még a szeniterek beszerelése, parkettázás a gyerekszobában és egy új átjáró megnyitása, valamint az átjárós fal festése. Hát remélem augusztus 31-re végzünk. Akkor hívok majd takarítókat, egyedül képtelen lennék egy ekkora lakást kitakarítani, főleg így felújítás után. Szóval remélem, hogy szeptember 6-ra kitakarítva, átrendezve kész lesz a lakás és onnantól kezdve a szülésig csak a babára fogok koncentrálni. Ja, meg el kéne kezdeni megvenni a babakelengyét, mert még mindig SEMMIT sem vettem. :?

Képzeljétek, az egyik nagyon jó barát házaspár 1 hete megszültek. A 34. héten voltak ikrekkel, szóval ez nem kifejezetten számít koraszülésnek, szép egészséges babák és korukhoz képest nagyok is: 2,2 kg mindkettő.

Olyan jó lenne már, ha október lenne, nagyon várjuk már a kis csemetét.

Na lelövöm magam, mert megint rámjött a szófosás. Dinuci? Sikerült átköltözni?
Vendég

Lányok itt van szoptatós melltartó akit érdekel meg kismamadivat!
www.bonprix.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára iceberg 2010.08.24 12:12-kor.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bugyival kapcsolatos tanácsokat, akkor felkerekedek és veszek vhol.

Tegnap irtam a magnéziumot, de néhányan félreértettétek, eddig ittam pezsgőtabletta formájában de most már úgy néz ki nem elég, olvastam hogy a magneB6 van ivófolyadékban is 10X10 ml-es kiszerelésben, ezt kezdtem el tegnap.És láss csodát éjszaka remekül aludtam, nem zsibbadt semmim és ma is tök jól vagyok, tehát tuti a magnézium volt a ludas!!

Szerintem az a kép csak mintha, az hihetetlen hogy vki ilyen kis hassal szüljön!!!

Üdv ismét a nyaralásból visszatérőknek!!!

Tünde
btunde

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantok, kaptam kölcsön egy ilyen hordozhato stickes netet.jelzem minden rendben velünk :-) Megtörtént az átköltözés bár még van mit rakodni takarítani. Attika nagyon nehezen viseli a változást, igaz egy kicsit énis de talán majd beleszokunk az uj hejzetbe.Főleg neki még az ovi is meg a kisteso is uj lesz.
Ma kötik a netet meg a tv-t mindjárt jön vissza az ember mert elfogyott a kábelje :-( bár nem hiszem hogy ma még lesz belőle karika. Majd nem igérem, de lehet visszaolvasok ha tudok.

Nagyon remélem hogy mindenki jol van, és a babák is. Amint lecsillapodnak az itthoni dolgok és kész a net is jelentkezem.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a pocakokra :wink:

Dinus

dinuci01

Cherryke! Mennyi idős a babuci a képen , mert olyan szép kisimult a bőre?
Csodaszép baba, mikor kisfiút látok , mindig összeszorul a szívem mert az én kisfiam jut eszembe milyen édes volt és hogy halad az idő vasárnap 5 éves lesz, de most annyiból jobb hogy egy pár hét és ismét picibaba lesz a kezemben!!!!

Tünde
btunde

Sziasztok!

Cherry: a pocak nagyon aranyos :) Barinőd kisfia nagyon édeske :)

Tavasziszél: sajnálom,hogy a nyaralás nem úgy sikerült, és reméem a buta frontok sem kínoznak sokáig!

Lina: én is olvastam neten hogy a gyerek ebben a korban 2 órát van fent, hát szerintem GErgő annyit alszik max :) jó, este azért hagy aludni... MElcsiruha-otthon: hát igen, én is ami feljön rám azt húzom, és ha elmegyünk valahova esetleg és a 3 db csiniből választok, api azonnal nálam is megjegyzi :) de azért ma is csináltattam szép körmöket, ami mondjuk neki nem a szíve-csücske, de ennek ellenére megdícséri :)

Sissy: örülök, hogy balcsi jó volt... majd ha vannak hozzál képeket is :)

Kri: szegény füled :) nekem meg a bicepszem, vagyis a helye szerintem görcsölt be egyik reggel felkelés előtt, még röhögtem is rajta , mi jöhet még???

btünde: én itt Pécsen vettem sima bababoltban eldobható bugyit, s-m-l méretek vannak ha jól tudom, 5 db egyben, és 500-600 ft... de neten is rendelni ahogy Cherry mondta

Lynn: itt jártatok NÁLUNK, Pécsen?? Mit néztetek meg, hol ültetek be? húú, nekem városban van kedvenc fagyisom , olasz-lapátos-170 ft és legalább 2 db gombócot jelent :)

Mók: szépen meglesz nálatok is minden! védőnőhöz neked akkor most majd másikhoz kell menned?

ceyla: kemény szagok lehettek odabent!!!!

séta: szerintem lent-fent takaró, és talán overal... vagy nem tudom
altatás: vékony végig gombos rugi + hálózsák, de van takaró is :)

szülés pozitúrák: hát nem tudom, sztem egyéne válogatja, hogy kinek mi jön be, de azért tuti módok vannak, meg hát nem hiszem, hogy pl.: Afrikában ha egy nőnek beindul ott kint a pusztában, akkor ő lefekszik... jó ez hülye példa volt... :oops:

Nekem tegnap 4D előtt annyira szúr mindkét vesém azt hittem majd megőrülök, majd vizsgálat után elmúlt, talán nyomott valamit a drága??? Anyum néha riogat, hogy derékfájás a szülés előtt van. Ma reggel meg úgy ébredtem, hogy a két lábam között vagy a szemérem csontom vagy mi úgy fáj, mintha izomláz lenne benne, cagy mint amikor sokat bringázik az ember.... na ez mitől lehet??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="btunde"]C írta:btundeherryke! Mennyi idős a babuci a képen , mert olyan szép kisimult a bőre?
Csodaszép baba, mikor kisfiút látok , mindig összeszorul a szívem mert az én kisfiam jut eszembe milyen édes volt és hogy halad az idő vasárnap 5 éves lesz, de most annyiból jobb hogy egy pár hét és ismét picibaba lesz a kezemben!!!!

Aug 20. án szültett. Túl lett hordva, a tenyere szétázott szegénynek.

Kriszta
Kép
cherryke

Mares 4D-s képet rakjál fel, ha tudsz.
Az a csontfájás nekem is van. Állítólag tágulás... Nekem a medencém is szokott. Na de én már vén vagyok :D Derékfájás meg kb 1 hete kezdődött. A szülés azért még messze van :D

Kriszta
Kép
cherryke

hat szulesi pozituraban tuti van nyerobb mint a fekves, de pl Uzsokiban annyira bevett hogy csak fekve...
Nem tudom en ott akkor abban az allapotban nem bantam semmit, azt se tudtam mi van nem hogy meg gondolkozzak azon hogy guggolva, allva jobb lenne.
Kesz mak hogy legalabb vajudni nem kell mar fekve.

En kintre oktoberre egy vekonyabb levegozteteo overalt kertem kolcson meg pokroc, babakocsi aljaba is, takarokent is.
telre meg vastag zsak. Bentre napkozben rugi ejjelre rugi es zsak.

KépKép
tavasziszel

Ceyla,
a védőnőtől kaptam egy listát:

- gyógyszertári fürdető (azt hiszem naturland, de nem biztos, tubusos és alig akar felolvadni a vízben), de tudják a gyógyszerészek
- babaolaj ( napraforgó vagy paraffin)

és a köldökápoláshoz:
- 1 dl 70 %-os alkohol
- steril gézlap
- hexachlorofphen hintőpor

a többit be lehet szerezni máshol is,
-popsikenőcs
- törlőkendő
- hintőpor
- vatta

Betétet vettem még annó gyógyszertárban, de most kaptam is meg azt már vettem is (tenát) úgyhogy már csak a babáé van hátra. Ezt mindet kell majd vinni a kórházba is, mert már semmit nem adnak csak ruhát a babának.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Miért ragaszkodtok az eldobható bugyihoz?Persze célszerűbb lesz a tundra bugyi nem a tanga :),de sztem nincs szükség eldobható bugyira!
Ugyan olyan vérzés lesz mint a menszinél az erősebb napokon,annyi hogy napközben is jobb lesz használni always night betétet.A varrat száradása okoz kellemetlenséget majd,olyankor ajánlatos letusolni.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla!

Igen szénhidrát diétán vagyok, és én is abban reménykedem hogy így nem lesz túl nagy a baba.

Nukada!
Hát nem semmi - 10 kiló még mindíg, én csak azt bánom hogy az elején sokat linkeskedtem, na annak azért megvan az eredménye.
Ha tartottam volna a diétát, biztos nem is híztam volna.

Dinuci!

Örülök hogy jól vagytok, pont tegnap gondoltam rátok, hogy mi lehet?

Mares!
Sajna igen, úgy tűnik a kicsi születésére másik védőnénihez ketülünk. Ennek mondjuk én nem örülök!! :?

Kép
mók

Ceyla: engem rémísztgetnek azzal, hogy úgy fogok vérezni, hogy csak na... na ezért gondoltam az eldobható bugyira, mert ha a kórházban összevérzem a nagy tundrát, azt én már haza úgysem hozom, és akkor jobb eldobni az eldbhatót :) Persze itthonra a család már válogatja nekem a sexibbnél sexibb nagymami darabokat :)

Cherry: dehogy vagy vén!!! A nővérem 40 múlt és jobban néz ki mint valaha és a pasik is teljesen meg vannak tőle őrülve, persze normális az nincs :(

Kép - Gergő ásít és ahogy Ana egy másik topikban mondta : "Maresz! Nagyon édi! Nem csak a nyelve látszik, lehet még a heréjét is látni, tényleg akkorát ásított! :lol: :lol: :lol: :lol: "

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

Bugyi téma :) Nekünk anno szüléselőkészítőn ajánlották, hogy vegyünk a gyógyszertárban szött anyagú bugyit (asszem tenalady, de már rég volt). Én kettőt vettem, és az egyiket mindig kiöblítettem, és pár perc alatt meszárad. Nekem nagyon jól jött, meg én szülés utáni betétet tettem bele, ami még az éjszakainál is nagyobb, de az elején nekem kellett is, mert nagyon véreztem. És nekünk azt is javasolták, hogy minden egyes WC-zés utás zuhanyozzuk le a sebet (pisi után is), mert akkor hamarabb gyógyul. És nekem tényleg nagyon hamar gyógyult, hogy ettől-e, nem tudom.

Az öltöztetéseel én mindig bajban voltam JUlinál is, mert oylan nehéz eldönteni. Azt szokták mondani, hogy úgy kell öltöztetni, mint magunkat + egy réteg, amíg még csak fekszenek a babakocsiban.

Dinuci, LIna, jó hogy most már látszik a költözés /felújítás vége.

Nekünk elmentek a vendégek (15 perce:), úgyhogy most kicsit nyugisabb időszak jön, bár nagyon jó volt, hogy itt voltak, mert velük nagyon könnyű kijönni. Jókat dumáltunk meg társasoztunk.

Már tökre várom a jövő pénteket (UH), de hol van az még... Kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt. Érzésre jó nagyot :)
Szép napot mindenkinek!
EDit

Kép
Kép
etus79

Mares: nagyon édes :)

A vérzés: bnőm adott nekem megmaradt betéteket. 3 méretet. Mondta, másnap még a vastagot rakjam, utána elég lesz a közepes méret. Itthon meg a sima is.

Elmondta a szülését. Meg jó tanácsokat, de szerintem, ha odakerülök egysem fog eszembe jutni. :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:az tuti!!! :) olyan gyorsan fognak zajlani az események,hogy fel sem tűnik mennyi ideig szülünk! :) sztem ami fontos meg kell probálni nyugodtnak maradni és a dokira figyelni meg a szülésznőre!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke; hat akkor ott az adott szituban nehez "esznel maradni" es utolag visszaemlekezni is mik tortentek az orak alatt amit benn toltottel, en pl a burokrepesztesik emlekszem dolgokra utana fogalmam sincs, csak ugy tortenetk velem a dolgok:(

Nekem is az a tena necces bugyim volt es igen jol jott, elso nap nekem a tena is lazan atazott, a 3ik napon valtottam at alwaysre addig azert kellett...Nekem az nem is szempont hogy eldobhato legyen csak tartson, ezert mar elore latom amit vettem eldobhatot nem fogom komalni mert olyan kis konnyu tartas nelkuli de elvileg tenam is lesz.

Mi a korhazban mindent kapunk ami az ellatashoz kell, majd elso latogataskor adja a vedono a recepteket a koldok apolasi dolgokhoz, furdetohoz( bar az van itthon most is, meg lehet dm-ben is kapni...)nekunk csak torlokendo kell de ha veletlen nem viszunk sincs baj, mert vatta ugye van a korterembe...es nalunk nem alkohol van a korhazban hanem betadin.
Lehet itthonra is azt fogok hasznalni mert az utana is kellhet barmikor( bar igaz az meg fog)

En hulla vagyok egesz nap takaritottam a gozgeppel, fuggonyt mostam konyvesszekrenyt poroltam...es meg nincs kesz....
Mindegy annyi amennyi

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Voltunk védőnéninél, és minden rendben, azt mondja babókának nagyon erős szíve van... :D
Súly a legutóbbi méréshez képest -1! :D
Vizelet ok.

Holnap nőgyógyász, megkapjuk a beutalókat az utolsó laborra, az anesztes dokihoz, meg ilyesmik.....
Nagyon várjuk a költözést, és most hatalmas a kupi itthon, mert hát minek rendbe tenni?! Persze nem vagyunk ilyenek,de hát ma-holnap kezdjük a bepakolást.

Bugyi ügyében szerintem a c&a-ben veszek egy csomag nagymamisat, mert nálam is szempont hogy jól tartsa majd a betétet, akkor kisebb az esélye a kifolyásnak is....
:oops:

Kép
mók

Iceberg!

Most nézem mi egy napra vagyunk kiírva szűlni... :)

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: