A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Syl gratulálok a kisfiúhoz, de jó akkor nektek is összejött a vágyott :lol: Az jó ha sok fiú nevetek van, akkor nem lesz nehéz választni. Aranyos az UH kép is! A kórházi szobához nem tudok hozzá szólni, itt kint egy pillanatra se viszik el a babát, végig veled van, nincs olyan újszülött szoba mint otthon. Nehéz szülés után kicsit fárasztó hogy egyből el kell látni a babát, de ha nem bírod, itt segítenek, nem tudom otthon hogy megy.

KépKép

KépKép
nyufó8

syl: gratulálok a kisfiúhoz, annyira jó hogy nektek is összejött az áhított nem :D jók a méretei is meg nagyon cuki a kép is amit feltettél :D kis arányosnak látszik
a szobáról nem tudok nyilatkozni mert ugye nekem első baba lesz és fogalmam sincs hogy mennek majd a dolgok. viszont én nagyon parázok a kórházban töltött pár naptól, jobban mint a szüléstől. annyira tapasztalatlan vagyok csecsemők terén, félek majd nem tudom mit meg hogy kell vele tennem. ettől függetlenül mondjuk már nagyon várom
ja és nekem tetszik a Maxim név. egyik barátnőm most szült, neki is Maxim lett a kisfia :D

nyufó: ez mind csodaszép. nem semmi türelmed van ezekhez. de olyan szép lehet Regi szobájában is felrakva egy-egy ilyen. gondolom amikor ránézel jó érzés hogy ezt saját kezűleg csináltad

kis-csillag: nem hinném hogy baj lenne a szódabikarbóna, de inkább a gyógyszertárakban kaphatót használd, mert amit az üzletben lehet venni az elvileg nem "fogyasztható" ilyen céllal

KépKép
Kép
rebeka85

Nyufó: nagyon szépek a munkáid, biztos hogy sok türelem kell a hímzéshez, én még nem próbáltam, türelmem az sok van, de kézügyességem nem igazán van. Én puzzle mániás vagyok, képes vagyok pár hét alatt kirakni a 3000 darabból álló puzzle-t is :shock:

Syl: gratulálok a kisfiúhoz, jó hogy összejött az 1 lány-1 fiú felállás :D Mi kislányt szeretnénk 1x, de majd ma este az ultrahangon kiderül hogy mi is lesz :) Én is várhatóan jan. 18án fogok szülni, de abban reménykedek hogy túl fogom hordani pár nappal, hogy vízöntő babám legyen :oops:

Kép
adri1984

Syl: gratulálok a kis Maximhoz :) Különleges név, én nem hallottam sürven :) A méretei fantasztikusak, a képe gyönyörű :D

Nyufó: hát igen, aki tud, az tud :wink: nagyon szép alkotásokat csináltál Reginek :) Minden elismerésem.. :)

Rebeka: eszembe se jutott, hogy ilyent a gytárban is lehet kapni :shock: Akkor hétfőn beugrok érte, hétvégén nem lesz nyitva, addig napi 1x kibírom :roll: [főleg, hogy hatásos :lol:]

Újszülött szoba: Zalaegerszegen vannak 3 és 5 ágyas szobák az újszülött osztályon, viszont roming-in rendszer van, DE ha szeretnél kicsit pihenni, vagy pl. lemenni a büfébe, a családdal kicsit az udvarra, nyugodtan beviheted az őrzőbe, és addig figyelnek rá a nővérek. A zalaegerszegi emiatt bababarát kórház. Nálunk ha jól tudom van teáztatás akkor, ha a maminak nincs még teje. Én nekem igazából totál mindegy, hogy hova kerülök, így is-úgy is tapasztalatlan vagyok mindenben :( Leszámítva a pelenkázást :D Vagyis abban reménykedek kicsit, hogy olyan anyukák mellé kerülök, akiknek már van rutinjuk és nem első babák :lol: Esetünkben arra számítok, hogy max. 2-3 hetet bent leszünk, de ez attól függ, mikor akarnak kibújni.
Azonban ha váratlan esemény történik, helyileg illetékes kórházam a Baross utcai I-es számú női klinika, na ott fogalmam sincs mi a helyzet! :lol: Lehet egyszer nem ártana ott körbekukucskálnom, mégis tudjam, hova kell mennem :lol:
Épp ma vizslattam a hasam, ezelőtt is csíkosodtam mint egy zebra [adottság sajnos :(], és bizony azt hiszem a hasam már most nagyobb, mint korábban 25 hetesen :lol: A hegemen viszont semmi változást nem látok egyelőre. Amikor felülről nézek a hasamra [mert a lábaim már nem látom :lol:] olyannak tűnik sokszor mintha "két hasam" lenne, tehát a középen lévő heg a választóvonal. A köldököm bal oldalán azonban van egy nagyon érzékeny terület, régi dolog, lehet hasizomgyengeség, de az feltűnt, hogy ha "megemelem" a hasam, hogy ne nehezedjen lefelé, akkor nem fáj. Szerintetek szabad használni haskötőt? Vagy olyan pocifelkötő valamit? :) :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Adri: drukkok a ma esti uhuhoz :D:D A puzzlekat én is szeretem, no ahhoz is kell türelem :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Adri
Üdv itt! Reggel elfelejtettem köszönni neked. Szorítok az esti uh-hoz!

Nyufó
Nagyon szépek ezek a képek! Nyugodtan vedd el velük a helyet. :) Nekem sajnos semmi időm ilyet csinálni. Köszönöm, jó volt a nyaralás, csak hamar eltelt. Mondjuk kárpótolt a tavalyiért, amikor a férjem az 5. napon vakbélgyulladást kapott, aztán majdnem eltették láb alól a tapolcai kórházban.
A pelenkával kapcsolatban én is el vagyok kényelmesedve.

Rebeka
Sajnálom a hányingert, bár olyan nálam is van, hogy éhgyomorra előjön és muszály azonnal ennem. Köszönöm a kislány drukkot! :) Én meg gratulálok a kislányhoz! A Fruzsina név nekem is tetszik. Ne félj, biztos, hogy fogod tudni mit kell csinálni a babával, ha meg valamiben bizonytalan vagy tuti, hogy fognak segíteni!

Syl
Gratulálok a kisfiúhoz! Nagyon jó a kép! Jó, hogy az lett a neme amit szerettetek volna. Szerintem szép név a Maxim.
Ahol én szülök ott velünk van a baba. Nincs is választási lehetőség, de én nem is szeretnék nélküle lenni.

Kis-csillag
Badacsonytomajon voltunk. Nagyon jó kis hely és ezer felé lehet menni kirándulni. Annyira gyönyörűek az északi part tájai. A kilókkal nem foglálkozom, úgy is le fog menni, meg víz is van rajtam sajnos, esténkét érzem a lábaimon.
Én a Barossban szültem és ott veled van a baba, bár, ha korábban jönnek (de persze nem fognak), akkor az intenzívre csak látogatni lehet bemenni én úgy tudom. Szerencsére ezt még nem kellett kipróbálnom.
Szerintem lehet használni haskötőt.

Mennem kell, mert felkelt a kicsi. Este még benézek.

Kép
illda

Rebeka köszi :lol: hát tényleg jó érzés volt amikor csinálgattam Reginek és még pocakban volt, sokszor közben gondoltam ár, hogy majd ha már kint lesz fogja látni :lol:

Adri köszi neked is :lol: Én is nagyon szeretem a puzzle-t, 1000,2000 db-osakat raktam még három éve ilyenkor bőven, de annak hely kell, meg hogy ott tudd hagyni napokig, hetekig esetleg. Vettem puzzle szőnyeget, de nem tudtam felcsavarni úgy hogy ne jöjjön szét, az nem jött be. Aztán jött Regi és azóta nincs helyem ilyenekre, viszont felfedeztem a hímzést. De majd egyszer Regivel fogom rakni megint az tuti :lol: Már azt is kinéztem régebben hogy van 18.000 darabos, na az izgi lehet :lol: A dokid ilyen munkamániás hogy még ünnepnapon is rendel? Lehet nincs családja? Neked viszont jó hogy tudsz menni hozzá, megy a drukk a kislányhoz és várom a tábliba az adatokat!

Kis-Csillag köszi, örülök hogy tetszik, te is dobhatnál fel képet a gyöngy karkötőről ha van kedved :lol: Azt hiszem azon nincs csodálkoznivaló hogy nagyobb már a pocid mint múltkor, hisz most hárman vagytok :lol: Dobhatnál is fel pociképet ha így domborodsz had gyönyörködjünk. A haskötőkről annyit tudok ahogy belefutottam hogy a mamának nagyon kényelmes tud lenni, ha fáj a pocak alja, meg a derék, sokat segít, de ülni nem nagyon lehet benne, úgy kényelmetlen. Sokan dícsérik, egyszer viszont belefutottam egy olyan kicsit elborultnak tűnő írásba, hogy az milyen dolog hogy az ember akadályozza a babát a fejlődésben ezzel, de ez nem hiszem hogy igaz lenne. Inkább csak jókat olvastam róla, saját tapasztalat nincs, mert nem kellett szerencsére.

KépKép

KépKép
nyufó8

Illda de durva volt akkor a tavalyi nyaralásotok :shock: :shock: Miért tették el majdnem láb alól? Köszi a dícséretet :lol: Nem csodálom hogy nincs időd ilyenekre 3 gyerek mellett, mióta van nekem Regi egyet tudtam megcsinálni összesen és most is szerintem hónapok óta nem jutottam hozzá ahhoz amit elkezdtem még valamikor tavasszal. Na majd nyugdíjas koromban, csak érjem meg :lol:

Gyerkőcös anyukák akik már szoktattak szobatisztaságra kislányt!!! Akinek van tapasztalata és hajlandó velem megosztani, az írjon kérlek privit. Honap veszek egy bilit, mert nyáron most sokat volt pelus nélkül és rájött hogy ott alul bizony időnként jönnek dolgok. Most már ott tartunk hogy amint kaka van, jön oda hozzám, csapkodja a pelust, mondja hogy kaka és megfordul nekem háttal, mert úgy szoktam a pelusába benézni. De sokszor akkor is csinálja amikor nincs kaki, gondolom hogy akkor pisi van. Szóval már szól de még utána. De zavarja már és tegnap délután kb. 4x levette már a gatyóját és próbál belenézni a pelusba, szóval nem tudom nem túl korai-e még de gondoltam lehet kéne kezdeni ismerkedni a bilivel. Az évszak nem túl kedvező mondjuk. Szóval bárkinek van már tapasztalata, hogyan érdemes csinálni, van bevállt módszer, megköszönném!
Ja azt hihagytam hogy ha ülök a wc-n és bejön utánam a fürdőbe, akkor mutogat alám és mondja hogy kaka :oops: Szóval azt is tudja hogy nekünk is van és mi oda rakjuk. Khhmm. Bocsi a naturista leírásért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyufó8 2010.08.20 16:24-kor.

KépKép

KépKép
nyufó8

Kicsit még vissza tudtam jönni.

Nyufó
Kapott a műtét után egy másodlagos sebfertőzést, csak az volt a szerencséje, hogy a fertőzés kifelé tört és nem a hasüreg felé, mert akkor úgy járt volna, mint az a szegény pécsi fiú aki szepszisben meghalt. Mentővel hozattuk fel Pestre, ahol végre kapott antibiotikumot. Ha Tapolcán rendesen ellátják, akkor ez az egész ki sem alakult volna. (A férjem mondta, hogy a műtő minden volt, csak steril nem) Mindegy, az a lényeg, hogy rendbejött.

Na most már tényleg megyek. :)

Kép
illda

Illda akkor tényleg szerencséje volt a párodnak! Nem is értem hogy fordulhatnak elő ma már ilyen dolgok :shock:

KépKép

KépKép
nyufó8

nahát, nyufó, gyönyörűek a képek!!! Én kötni tudok, de az a gond, hogy csak sálat! :D :D :D Köszi a biztatást a mosható bugyorral kapcsolatban!

syl igen, én is 24-én, kedden megyek a 18 hetesre! 10:50-re van időpontom, de ha olyan csúszás lesz, mint a múltkor, akkor könnyen lehet, hogy találkozunk! De jó lenne! :D A kisfiad GYÖNYÖRŰ, nagyon kis cuki, és hát akkor nagy most az öröm!!! :) Remélem, kedden már mi is megtudjuk, nem tudom, kórházi körülmények között lesz-e gondjuk arra, hogy a lába közét figyeljék nekem. :?: Én mindenképp a rooming-in szobába kérem magam, vagyis hogy együtt legyünk a babával. Az alapítványi szoba sosem vonzott, egyébként is drágállom. Meg nem tudom, de azért jó lesz majd más anyukák társaságában lenni, az alapítványiban ott kuksolnék egész nap egyedül?

illda ez nagyon durva!!! Teljesen elképedtem, pedig milyen rutinbeavatkozás a vakbélműtét, erre meg tessék... :evil:

Kép
salsifraga

Sziasztok!

Nyufó, ezek gyönyörűek, nagyon-nagyon ügyes vagy!!! Nekem erre sajnos nincs türelmem, illetve szerintem nem is menne. Még régebben tudtam kötni, most már alig, szóval valszeg elfelejtettem.
Szerintem nem korai elkezdeni, bilink nekünk már van, de még nem értünk el idáig. Nálunk még ráér.
Az én dokim is dolgozik ünnepnapon, illetve rendszeresen szombaton is.
Az ágykimászásnál azért is volt óriási mákunk, mert nem reggel jött ki, hanem éjszaka, amikor hallottunk egy huppanást, de egyikőnk se gondolt rosszra. Valszeg a matracon aludt, és reggel 3/4 7-kor vigyorogva megjelent a hálónkban. Hát mi nem találtuk olyan viccesnek... A másik: nem volt zárva a lécsőnél a rácsos ajtó, mág jó, hogy nem indult meg lefele!

Kis-csillag, sertésragulevest főztem, és megcsináltam a kiflijeid, nem olyan szépek, de finomak lettek, Lexi is tolta befelé. :D

rebeka, ha nem csíp, illetve fáj, akkor nem lehet gond. Szerintem a baba nyomhatja a hólyagod, szegénykém, nem irigyellek...

spumi, így van, jó edzés volt a felkelésekhez, bár mire megszoptattam Lexit, az összes álom kiment a szememből...

syl, örülök, hogy sikerült, amit szerettetek volna. Nekem tetszik a neve. :wink:

Illda, ez durva nagyon!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Jaj, nem akartam borzolni a kedélyeket! Szerencsére azért ez a dolog nem jellemző, szerintem, ha kapott volna rendesen antibiotikumot műtét után akkor ez nem történik meg. Az a lényeg, hogy megúszta!

Most vidámabb téma: gátvédelem. :)
Nekem mind a három fiamnál volt.
Az első szülés elött azt mondta a szülésznő, hogy nem garantálja, majd a szülés közben fog kiderülni mennyire jók a szöveteim. Én bíztam benne, hiszen ő tudja jobban, és reménykedtem, hogy sikerülni fog. Sikerült is. Nem mondom, volt olyan pillanata, ami nem volt kellemes, mert tényleg nagyon csíp, amikor már ott a feje a babának és feszít rendesen, de ez nálam nem volt hosszú idő. A rossz még az benne, hogy el kell "lihegni" 1 vagy két fájást, nem szabad nyomni, na, ezt nem könnyű megállni, de én mindig arra gondoltam, hogy kibírom, mindjárt itt a babám. :) A szülésznő addig tartja a babát, amíg rendesen ki nem tágulsz, aztán zsupsz, kint van. Utána minden elmúlik, ami rossz volt.
Én csak az elsőnél repedtem egy kicsit, szerencsére csak kívül, mert a kisfiam úgy gondolta, hogy ő superman és az egyik karjával előre jött ki. :) (Na, a varrás sem volt túl jó élmény)
A másodiknál és a harmadiknál nem volt semmi repedés. Remélem negyedikre is minden így fog történni.

A hozzátáplálással kapcsolatban: Én a fiúkat 5 és fél, 6 hónapos korukig csak szoptattam, aztán fokozatosan vezettem be az ételeket, de az teljesen gyerekfüggő, hogy mit eszik meg és milyen állagban. Nekem hárman háromfélék. Valószínüleg én is lazultam azért már a harmadiknál. Sokkal több minden kap, mint a bátyái ilyen idősen (persze a nagyon tiltólistásokat azért még nem), és egyébként is egy zabagép. :) Hihetetlen, hogy milyen mennyiségeket eszik, pedig még csak 11 hónapos. Szóval ez is majd a babával alakul szerintem, előre nem lehet nagyon tervezni.

Salsifragia
Szerintem első babával semmi képpen nem jó egyedül egy szobában lenni. A hugomnak nem volt szobatársa az elsőnél amikor szült, és teljesen bedepizett. Nem volt kihez szólnia, nem tudott segítséget kérni senkitől, ha épp a csecsemősök nem értek rá, mindenben nagyon bizonytalan volt. Másodikra viszont már ő kérte az alapítványi szobát (addigra már rutin róka lett) :)

Na látom mindenki a tüzijátékot nézi, mert sehol senki. :)

Kép
illda

Sziasztok!

Álmos bejelentkezés... álomkórban szenvedek, folyton aludnék :lol:

Syl: gondolom te is itt szülsz Nyíregyen. Én is 3ágyasban voltam, ahová 3óránként hozták be a babát. Választási lehetőség nem nagyon volt, mert full tele volt az osztály, ha lehetett volna biztosan olyan helyre megyek ahol velem van a bébi... ez még nem bababarát kórház és sajnos kevés a nővér és sok a probléma :(

Nyufó: hű de szuperek ezek a képek! nekem nem igazán van türelmem ilyenekhez, régebben rengeteget rajzoltam, imádtam a grafit képeket, de amióta Peti meg van ceruzát se fogtam a kezembe)))) Ja és a Tira névhez szájhúzgálás járult :lol:

A pelenkázásban az én fejemben is megfordult a cserélhető pelus, dehát a kényelmet nehezen dobja el az ember, gyarlóak vagyunk :lol: minden tiszteletem az olyan anyáknak akik használják.

Öblítő: az én fiamnak ekcéma hajlama van, így mindent olyanra kellett cserélnem ami nem irritáló. sok félét kipróbáltunk, öblítőben nagyon bejött a BIP sensitive (azt hiszem 1literes) kimondott allergénmentes, és nagyon jó babás az illata. A Gabi is jó, de sokalltam az árát a félliteres kiszereléshez. :( A Silannak is van egy új terméke azt hiszem Aloevera- Almond Milk Sensitive, ez is jó illatú. Mosóporban csak Tide Sensitive-et használok, sosem kellett mellette fehérítő vagy egyéb vegyszer.
Nem mindig a drága márkás termék a jó, pl. Dm Denkmit öblitőt is szeretem. Na ez volt a reklám helye, szerintem megtaláljátok az alkalmas terméket. :D
Mosni külön szoktam a ruháit a miénktől))

A másik téma a fürdetőszerek... érdemes megfogadni hogy fürdetőkrémmel kezdjen az ember, semmi illatos babaolaj és egyéb csalogató babaillatú kencefice... persze mindenki maga döntheti el, amúgy meg a babáknak igazán finom illatuk van kencék nélkül is)))))

Ja és eldobható pelenka... nagyon sok névtelen olcsó pelust használtunk már, de egy idő után rájön az ember a sok kifolyt pisi és kaki után hogy érdemes maradni a régi bevált Liberónál :lol:
Mikor Peti megszületett, Huggies 30db-os pelussal kezdtük... nem érdemes bespájzolni, egyik pelus bő, másik nem jó nedvszívó, a harmadiknak elcsúszik a tépőzárja... Na ennyit a tapasztalataimról :lol: nem zizegek többet, mindenkinek jó éjt és jó hétvégét!!!

Kép

Kép
anka10

Fürdető szereket említette Anka. Itt az a szokás, hogy úgy fél éves korig, vagy ameddig nem kezd el csúszni-mászni (amikor már tényleg piszkos lesz) addig tiszta vízben van csak a fürcsi, nem raknak semmit bele. Így csináltuk Regivel is, hát gyönyörű volt a bőre. Aki használ majd babafürdetőt az elejétől, vigyázni kell mert sok termék szárítja a kis bőrüket az elején, bőrproblémákat okozhat.
A másik a pelus. Aki nem moshatót használ, én is hallottam olyanokat hogy az egyik nagy márka bejött, a másikból meg kifolyt minden és hasonló gondok, minden babapopsi más valahogy. Lehet tényleg nem érdemes bespajzolni sokat ahogy Anka írja, előbb érdemes kitapasztalni, jó-e a babódnak. Mi az elejétől Pampers-et használtunk Regivel, nekünk bevált, nem is próbáltam ki mást.

Salsifraga köszi :lol: Te meg akkor sálat már tuti tudsz kötni a babónak :lol: Megy a drukk hogy lássák a nemét és ha jól látom fiúcskáért kell drukkolni neked :lol:

Beze elhiszem hogy nem voltatok boldogok amikor megjelent reggel Lexi! Viszont ahogy írtad a lépcsőt, húú, mekkora mákotok van azért duplán, nagyon durva lett volna ha legurul a lépcsőn :shock: :shock: Akármyennyire próbálja óvni őket az ember, azért történnek kissebb-nagyobb dolgok, képtelenség mindenre figyelni. Meg most annyira a "töröm-zúzom magam, ön és közveszélyes vagyok" állapotban vannak, legalábbis Regi.

Illda azért akkor is felelőtlenség ilyet csinálni! Nagyon ügyes vagy akkor hogy már háromszor sikerült a gátvédelem, akkor bizti most is fog, azért már be van járatva :lol:

Anka köszi :lol: Hát mióta van Regi nekem se sokat van a tű a kezemben, ilyen ez, majd nyugdíjas korban behozzuk :D Akkor úgy látom nem Tira lesz a nevetek, de gyanítottad előre szerintem a reakciót, ahogy írtad hogy mit fog hozzá szólni apa, gyanús volt már előre hogy nem lesz elragadtatva. Biztos találtok közös nevezőt.

Adri mi volt a dokinál?

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt!

Képzeljétek, tegnap este végre határozott mozgást éreztem a babától, ez már biztos az volt! Szegény férjem előtte sokáig bűvölte, beszélt hozzá, simogatta a hasam, aztán feladta, és rá egy percre egy nagy bugyborékolást éreztem, de sokkal erősebbet, mint eddig! Olyan jó érzés! :D :D :D

illda tényleg nagyon ügyes vagy! Én elbizonytalanodtam a gátvédelemmel kapcsolatban, pedig régebben mindenképp úgy akartam szülni.

Kép
salsifraga

Jó reggelt :)

Kellett nekünk az éjszakai kijárások számáról trécselnünk? :lol:
Ma éjjel azt hittem kint maradok :lol:
10, fél11 körül beájultam, és fél1-1 körül kezdtem a menetelést :lol: Majd 3-kor, és 4-től szinte semmit nem aludtam :(
De aranyos is volt azért az éjszaka, mert 1 körül fent voltak a manók, ez volt az első éjszaka, amire konkrétan emlékszem, hogy ficeregtek :) :roll: :D Imádom őket :roll: :D

Illda: durva ami történet tavaly, de nem lett komolyabb következménye! :o Egyik kolléganőm járt idén hasonlóképpen :(
Badacsonytomaj valóban nagyon szép hely, megannyi ember és táj, a Balaton, a szőlős pincék :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Az idő sajnos nyaraláskor, pihenéskor, szabadságkor mindig olyan gyorsan elmegy :(

Nyufó: ok-ok, még ma sort kerítek rá, és lefotózom :wink: Nem nagy szám, a te képeid nem übereli, de magam előtt mérceként áll, mivel ezek az első komolyabb gyöngyfűzéseim :)

Beze: nem a kinézet a lényeg, nekem is néha totál rondák lesznek, attól is függ, hogy mennyi idpm van rá, mennyit tudok velük pepecselni :lol: örülök, hogy ízlett. Nálunk apának ez a kedvence :roll: Volt korábban egy olyan időszak, amikor mindennap meg kellett sütnöm :? :oops:
A kimászásos mázli nagyon jókor volt mellettetek :o :shock: Lényeg, hogy nem lett baj :wink:

Fürdetőszerben én max. kezdetben azt a kenőcsöset akarom, amit felírnak, vagy ahogy Nyufó te is írtad, semmit. Egy pici baba még nem piszkolódik, kivéve a popsija, de azt meg akár csap alatt is le lehet mosni :roll: A tapasztalatom erről csupán annyi, amennyit látok/láttam. Egy barátnőm a kisfiát a csap alatt szokta alulról lemosni, ha pl. hasmenéses a kaki, a másik pedig törlőkendővel. Személyes véleményem szerint inkább lemosom, és nem törlök el rá sok kendőt, de valószínűleg nagy mértékben befolyásolja ezt majd a helyzet!
Nem akarom elkiabálni, de lehet meg lesz a kocsi hamarosan, apuka nagyon azt szeretné, ha egymás melletti lenne a szekér :roll:
Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Salsifraga: de jóóóó :D:D:D
Nálunk apát kértem meg este, hogy amikor éreztem, hogy mocorog egyik, tegye a kezét oda, de láss csodát - fél :o :D :lol: :(

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt,

Köszi lányok a drukkot. Tegnap voltam uh.on, a babával és velem is minden a legnagyobb rendben van. :D

Nyufó: küldöm az adataimat a táblázathoz:
Év: 27
Terhességi idő: 18+4
Utosló uh szerinti méret: BPD: 42mm, 18+3
Szülés várható ideje: 2011.01.18
Hányadik baba: 1
Neme: Vágyott: rózsaszín cipő :D Valós: ????????? Bent voltunk apával 40 percet, a doki nagyon türelmes volt, de a babánk nagyon szégyenlős volt és végig törökülésben ült :roll: Azon nevettünk hazafelé hogy még csak 235 g :D és már keményfejű, köhögtem is hátha megmozdul, de nem volt hajlandó sehogy se megfordulni. :oops: Kb 1 hónap múlva megyek csak 4dre, addig nem is fogjuk megtudni a baba nemét :cry:
Neve: még nem választottunk nevet

Kép
adri1984

adri gratulálok, örülök, hogy rendben van minden! :)

kiscsillag szép a kocsi, a színe is tetszik! És jó, hogy pumpálhatók a kerekei!

anka sajnálom, hogy nem tetszett a Tira! Én a Milicával voltam így, valahogy beugrott ez a név, és nagyon tetszik, de a férjemnek meg egyáltalán nem!

Kép
salsifraga

Adri: szuper hírek :D Ne sírj amiatt, hogy még nem tudod a nemét! Régi korunk anyái csak a szüléskor szembesülhettek vele! :)
Ha még én sem tudnám, akkor is vásárolnék pl., mert annyira csinos fehér, sárga, zöldes, kékes, mindenféle színes ruhácskák vannak, amit mint két nemű babára rá lehet adni :wink:
Fel a fejjel! A 4 hét pedig tudod mennyi idő alatt röppen el? Pillanatok alatt!!! :wink: 8)

Kép
kis-csillag
Tököl

Illda: 3 fiú, ez azért nem semmi, biztos nagyon határozottnak kell lenned ha ennyi férfi van a házba :) Akkor most jöhetne 1 kislány is. :) Mi is 4en vagyunk testvérek, van 1 hugom, meg 2 öcsém.

Anka: Köszi a mosási tanácsokat és nektek is lányok, utánna fogok nézni hogy milyen öblitőt találok. Én vetettem föl a témát,de a napokba nem volt vm sok időm hogy megköszönjem a válaszokat.
Ami a pelust illeti, én 18 éves voltam amikor az öcsém született, a szüleim is kisérleteztek mindenféle márkával, de tényleg volt hogy minden folyt mindenfelé :shock: , végül maradtak a Pampers.nél, szerintem én is azt fogom használni.

Beze: mi is majdnem sokkot kaptunk amikor az öcsém a délutáni alvás után megjelent a nappali közepén, pedig tudtuk hogy a kiságyba raktuk be aludni :shock: Anyukám visszavitte hogy most mutassa meg hogy hogy mászott ki, és megint kimászott, elképesztő hogy milyen tehnikát fejlesztett ki. :D ( nem tudom pontosan hogy hány hónapos volt, de még nagyon kicsi volt)

Salsi: ugye milyen jó érzés volt :D Én is tegnap jártam ugyanigy,csak én 1 hatalmas rugást éreztem, eddig csak bugyborékolt( pont 2 hete éreztem 1x a bugyborékokat amikor őszibarackot ettem :D). Lefeküdtem egy kicsit 9 körül, rátettem a kezemet a hasamra, becsuktam a szemem, és akkor 1 hatalmasat rugott, kb igy meresztettem ki a szemeimet :shock: , meg is ijedtem 1 kicsit mert egyáltalán nem számitottam rá :roll:

Kép
adri1984

Kis-csillag: köszi a biztatást, nem vagyok nagyon elkesetedve, csak már szerettem volna biztosan tudni hogy mi lesz. Vásárolni biztos fogok unisex babaruhákat, már alig várom :D :D
Tetszik a szekeretek :)

Kép
adri1984

nyufó

nagyon szépek a képek :)

salsi

jaj de jó,annyira jó érzés mikor mocorog :)az én picikém már egyre határozottabban jelez és sűrűn,pár napja nagyon virgonc én meg úgy várom h jelezzen,mozogjon :)

syl

tudtam én h fiúcska lesz,vártalak is a hirrel :)
gratulálok,gyüjtheted a kék rucikat :)

KépKép
bettike83

nyufó

ebben is igazad van,de végülis én is igy gondoltam kb mint kis csillag,ami elöször kell azokat még átmosom előtte és úgy legyenek összekészitve.igy a legjobb talán.ugye a szülést az ember nem tudja kiszámolni,igy mondjuk kimosom 1-2 héttel előtte,de akkor is mire kell már nem is tűnik olyan frisnek,na ezért jó a zsákos megoldás.amit anyutól kaptam rucikat,mindent belehuztam 2-3 táskába,tényleg légmentesen és ha kiveszem,még mindig olyan jó baba illatuk van,ezért is gondoltam ki a zsákos megoldást.

és nemsokára 20 hetes vagyok,hát nem térek magmhoz,annyira tellik az idő h hihetetlen,és lassacskán itt van a vásárlás,gyüjtőgetés ideje,azért nekem is kellenek dolgok a szülés utánra,meg a babucinak is fürdetőszerek,pelusok.textil pelust akarok beszerezni,lepedőt..ágyneművel még várok egy jó lehetőségre,hátha lesz :)
anyukám megveszi a kihozós babarucit decemberben,overált,rugit ilyesmit.mondom neki h mi van ha előbb jön?hát nehogy már,"ti sem születetek előbb,várja ki szépen az idejét a kisunokám :) :) :)nagyon várják már :)

KépKép
bettike83

nyufóóó: szépek a munkáid, jó sokat lehet velük maszatolni :) arra még nem gondoltál hogy saját mintákat tervezz és azokat hímezd?
én is szoktam himezni meg varrni is (mindent géppel), mostnaban kevésbé. lámpákat, meditációs párnákat, takarót... a babámnak is biztos fogok.

Illda: ne haragudj,nem te voltál korházban néhány hete barnázással? ha nem, akkor bocs, bár ugy emlékszem érted aggódtunk, ha igen, el tudod mesélni mi volt?
az I.esben szültél? Most is ott fogsz?
Próbáltalak keresni a privát táblánkban hogy ezeket megtudjam, de nem vagy még benne. Meghívót küldtem már? :D
Olyan kérdéseket teszek fel, mint akinek lukas az agya :D

kis-csillag: szerinttem a bandázs meg a terhes bugyi segithet a pocakon, ezek egész jól tudnak tartani.
ez a szekér tök jól néz ki!!

adri: ezek szerint kis buddhád van hogy végig törökülésben ült :):)

Kép
spumilla

nem tudom ki milyen bugyit hord,én tangát,és még kényelmes,mig lehet azt is hordom,mikor megszülök akkor veszek pár db normál bugyit is akkor ugyis kell.meg hasszoritós bugyit is.hozzá vagyok szokva a tangához és el sem tudom képzelni h mást hordjak,de majd muszáj lesz :)

KépKép
bettike83

Helló csajok

nyufó, beze, biztos van abban valami amit mondtok, nekem a doki javasolta..:) Lehet akkor is 4 kilósak lettek volna de nem is próbáltam. Én egy minden evő fajta vagyok aztán max vasat szedek amennyiben a véreredményem indokolja. Igaz nálunk apa 4100 született, na jöjjön csak haza:) Arra a méretes táblára gondoltam amit küldtél linkben. köszi.
szyl
én magnesi citricit kaptam, mert a magne b6 vivő anyagára allergiás vagyok... hasmenés meg hasfájás volt Abból 2*1 de úgy tudom a magne b6 1-2-3szor1-2 lehet szedni.
spumi
nálunk is volt ilyen amelyiket olvasta nem azon volt, de hogy nyomjam át 2 hét volt mire ki bírtam bányászni a fényképezőből a képeket...:) Én már 1/2 éve mosódióval mosok és jó de kell hozzá még pár kecele de így is sokkal olcsóbb és mindenek előtt echo-bb borax és fehérítő só van fehérítésre meg mosó szódát kell a mosó dió mellé tenni de mind biológiailag lebomlik és kiküszöbölöd az ekcémát, stb.. A mosható pelus... Én megpróbáltam komolyan tiszta textil pelenka hős voltam... Az első napig.. Aztán borult az egész. A kisfiam sokat alaudt mire ébredt mindig tiszta pisi volt és hideg, mert hát kihül.. nah meg a kakis...napi 2-3 kaki szóval akinek ehhez van energiája gratula nekem nem volt. Mentségemre szolgáljon, hogy akkor nem voltak még ilyen védők, de amennyi víz elmegy a mosások alkalmával.. az is káros de két naponta mosni kell addig meg le kell lennie áztatva. Macerás. Aki választja próba szerencse hátha már annyit változott a technika.
krisz

kis csillag
Hát gondolom a gyerekeim miatt is vagyok ilyen kicsit bolond" De nem magamtól :lol: Amikor a fiam sütötte a "moslék palit" kérdezte, hogy eeeezzz meg miiii olyan mint a moslék azóta maradt rajta, de a moslék nálunk még a müzlis joghurt is. Erre egyszer jön a védőnő... A gyerekek anya ehetünk valamit?? Persze! Moslékot ehetünk? A védőnő szeme kicsit nagyobb karikát rajzolt én meg úgy elkezdtem röhögni, pár pillanat múlva na meg amikor meg látta mi is a moslék már ő is nevetett. Azóta szállóige:) Igaza van nyufónak örülj ha nem keményedik abból még baj nincs:) Adok kapok??:) Nagyon jóó Én énekeltem a régieknél is bevállt csendes éjt, erre táncolt a kisasszony erre apa bejött és azt mondta ,hogy inkább liszt-et nyomja neki erre ős is elkezdett énekelni...:) de neki isficánkolt én meg nem győztem kuncogni. Tuti érzések ezek...:)
adri
igazad van! Minden normális ember tudja, hogy mindenek előtt egészséges gyerkekt szeretne mindenki. De szerintem mindenkiben van egy egészésges vonzódás vagy vágy valamelyik nem iránt. Tőlem is megkérdezték uh előtti napon, és ha fiú lesz? Hát akkor is haza hozzuk és szeretni fogjuk de valamiért én most lányra vágytam és ennyi. Semmi gar nincs erre vagy arra 100 %-ban. Nekem a gyerekeimnél nem jött kis semmi allergia. Annyi volt a plussz, hogy 4-6 hóig az övéket külön mostam, de szokványosan. Most már átálltam a mosódióra, és ahhoz lehet illó olajat, de én néha öblítőt teszek igaz abból fele kell. :lol: a táblázattal közösek vagyunk :lol: viszont a nevekkel már nem Kende):) Köszi a drukkot:) A fejmérettől MÉG ne félj:) vannak kiugrásaik. A Kristófnak a 8 hónapban 110 volt a bpd-je és simán kijött. Szóval nyugi. Ha "hozzád" nagy biztos a doki valamit mond! Én a fertőtlenítéstől valahogy tartok. Már gondolok itt a hypora. De volt régen egy florasept áztató, csak mint minden jót kivontak... De most rátaláltam a neten, de 20 kiló. Így kerestem társakat, és azt szétdobjuk vödör és sokáig eláll. Meg mivel mosódiózok, a mosásnál a teafa olaj fertőtlenít. És még ez a legkörnyezetbarátabb.
salsifraga
a mosószódát a fehérnél lehet kiváltani de teljesen lebomlik abban igazad van a színeshez meg a mosódió még és kész. De fehérítésre van még pár cucc azok is természetesek. A pelust már leírtam előbb, mindenki maga tapasztalja ki, és dönt saját belátása szerint. :lol: A hordozás nekem is bejön, a "régieket nem vagy a régi fajta kenguruban brrr vagy háti hordozóban hordoztuk. Viszont egy anyuka barátom a mei tai-t és a sling(nem tudom jó írom-éé) javasolta a slinget tudta legjobban kihasználni , mert nincs kötözés meg egyebek és legkisebb kortól is lehet a tesz vesz-en 4-5 e ft. méretre. készítve. Én is egy ilyenbe beruházok. Viszont amit még én leütöttem... és ügyi voltam de csak mert fix áras volt az egy pelenka tároló plusz betét. nah agy baba látogatás alkalmával rácsodálkoztam pelusozás közben, hogy milyen kukája van.. Semmi szag nem jön ki tök higiénikusan kilehet dobni és Müller vagy rossmanban lehet pótzacsit venni sőt baba boltokban is. Majd küldök képet ha megjött.
sling:
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 38310.html

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 55662.html

http://baba-mama.vatera.hu/hasznos_baba ... 96857.html

Nah linkekből ennyi elég:) nyufó a munkáid csuda szépek. Én goblenezek (tem) de most megint rendeltem egy kamilla virág képet.. HHát nagy reményekkel vagyok sőt Kálában is van szóval a csajoknak lesz. Majd dobok pár képet én is. Cső

KépKép
Kép
krisztin76

krisztin: ez nagyon hasznos hozzászólás volt, köszi.
mosódiós cuccokat ki is másoltam és elkezdek barátkozni vele, hogy akkor most mit mivel. :)

a hordozók is a legszimpatikusabbak amit eddig láttam.!!
mindkét sling baromi jó! eddig a rugalmas hordozókendőben gondolkoztam újszülöttnek, de azt is kötözni kell és bár bele lehet jönni hamar (gondolom és megelőlegezem magamnak hogy ügyes vagyok :D ) de azért ezek a slingek nagyon jónak tűnnek. szerintetek az nem baj hogy ezek nem tartják egyenesen a hátát, hanem ugy összegörnyednek mint a pocakban??

Kép
spumilla

Most sül a sütőben a padlizsánom krémnek, annyit emlegettük meg is kívántam.

Törlőkendő kontra tiszta víz: mi az elejétől Reginek tiszta vízzel tisztítjuk a popóját. Egy kis műanyag edénykében meleg víz, vatta. A törlőkendők úgyszintén száríthatnak, főleg kicsinél, de a nagyobbik baj, hogy ki is ütheti a popsit idővel a sok használattól. Ha elmegyünk valahova akkor használok csak törlőkendőt mind a mai napig. Illetve mióta van hozzátápi bizonyos kajcsik makacsul befogják a popsit, az törlőkendővel szoktam leszedni. De nálunk a törlőkendő inkább kéz és arctörlésre szolgál.

Salsifraga de jó hogy már akkor te is érezed a babót :lol: A gátvédelemben magadra hallgass, vannak pro és kontra érvek, mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, de ha jól sikerül a gátvédelmes szülés akkor ugye nincs hátrány. Ami testi adottság és anélkül nem megy, hogy vagy-e vajon annyira rugalmas, hogy bírják a szöveteid. Mert ha nem, akárhogy is szeretnéd a gátvédelmet, nem fog menni. Ezt viszont nem tudom hogy honnan lehet előre tudni :shock:

Kis-Csillag hát én csak egyszer mentem ki éjszaka, de utána nem tudtam visszaaludni vagy egy órát :evil: Viszont amikor így felkelek éjszaka, mindig beköszön a babó nekem is. Engem nagyon érdelel és köszi ha lefotózod a gyöngyfűzéseket, egy ideig én is csináltam, az is nagyon klassz hobbi. Még otthon a munkahelyem épületében alul nyilt egy gyöngyház, akkor kaptam rá, hiányzik is kicsit. Ennek a kocsinak a színe nagyon bejön, meg a kocsi is jól néz ki! Akkor apa nem is rakta oda a kezét végül? :roll:

Adri örülök hogy a babóval minden rendben, azt sajnálom hogy ilyen kis szégyenlős és még várat titeket egy hónapig. Köszönöm az adatokat, beírtalak, majd feltöltöm valamikor, de előtte nem akarsz küldeni képet is magadról :lol: :lol: ? Gratulálok a rúgáshoz :lol:

Bettike köszi a dícséretet :lol: Aranyos nagyon anyukád nagyon :lol: Na kíváncsi leszek kivárja-e az idejét az unoka :D Nem is az illat miatt gondolnám a frissen mosást hanem a fertőtlenítés miatt, de biztos jó lesz úgy is. Az tény hogy azért szülés előtt már 2-3 héttel ott sorakozik a kórházi pakkban a kezdő ruhaszett, az se olyan friss már. Hát én is tangát hordtam, amíg ki nem jött az aranyoskám a terhesség vége fele, remélem te megúszod.

Spumilla köszi :lol: Hát nem gondoltam, mert egyszer játram úgy, hogy nagyon tetszett egy kép, de egy más márkájú fonalat kellett volna használni mint ami a boltomban van és kitaláltam hogy majd én szemre összeválogatom a másik fajta fonalból. Több féle barnát kellett venni, amik összepasszolnak, a kezemben gyönyörűen illettek egymáshoz a barnák, felhímezve viszont nagyon csúnya lett, mind a mai napig nem értem! A kép is csak 1/3-ig készült el, mert annyira nem tetszett, hogy el is ment a kedvem tőle. A másik hogy egy ilyen nagy kép (amiket szeretek csinálni) mint az erkélyes vagy a házikó az kb. 250x150 kockából áll, ilyet tervezni nagyon nagy munka lehet, hogy a kép is jó legyen, a szinek is összepasszoljanak, ááá, én ilyet nem tudok csinálni. Még sima hímzésben lehet tervezni, az egyszerűbb, azt is csináltam régen, de aztán áttértem erre. Akkor te is szereted a kreatív kézimunkákat :lol:

Krisztin én is kipróbáltam a goblent de nem jutottam vele túl messzire, dobjál képeket te is, érdekel!!! Azért ügyi vagy hogy kipróbáltad a mosható pelenkát, én idáig sem jutottam el, csak gondolatban. A védőnős sztori jó volt, jót röhögtem, elképzeltem a szitut :lol: [/b]

KépKép

KépKép
nyufó8

spumi
A sling ben nem görnyed, mert rajtad egy c alakot vesz de a gerincet nem elölteted természet ellenes pózba. Ameddig nem lesz nagyobb csak a fekvő pózt ajánlják és így titokban bárhol szopizhatunk is. Ez is tök jó. Egyszer én eg lakodalomba elhúzódtam a parkba mert hát hívott a szükség éhes volt a gyerkőc.. pelenka a fején padon ülve tralla tralla. Erre jött egy mami, hogy mondjam már meg mennyi az idő.. Hát mondom megnézheti a karomon, de mivel szoptatok így nem bírom. A mami tök elérzékenyült és oda ült mellénk (megkérdezte megteheti nem zavar-e) És csendben megvárta míg befejezzük, akkor már pelus kicsit feljebb de diszkréten, és olyan jó érzés volt a végén mondta, hogy köszöni, hogy részese lehetett. Hát halljátok azóta életemben ilyet nem tapasztaltam. Inkább az ellenkezőjét..brrr ha kell mosós infó nekem van egy hasznos kicsi füzetem majd bemásolom mit mivel milyen foltra mi jó, szúnyog fertőtlenítő,stb.

Megcsináltam a tuti vonalzót:):) :oops: Azért tovább tartott, de megvan:) A nagyobbacskákét melyiken lehet? Mert hát felháborodtak, hogy ők maguknak szeretnének:)
Ki kér párizsi csirke csíkok paradicsom sali és joghurtos ananász tortát?? nesze neked kilók:)

KépKép
Kép
krisztin76

nah kérem aki egyszer belejön:) phh megyek is pihenek:)

KépKép
Kép
krisztin76

ÉN MONDJUK MEI TAIRA GONDOLTAM HOGY VESZEK MAJD,AZOK MEGTETSZETTEK.DE EZ A SLING IS ELÉG JÓNAK TŰNIK.

KépKép
bettike83

bettike nekem is a mei tai-ok jönnek be, írtam korábban egy linket, a hunbabásat, azok nagyon szépek. De ma láttam egy anyukát, hagyományos kendőben volt a babája, és nem tűnt nagynak és hosszúnak, mármint a kendő, nagyon jól néztek ki ketten! :D Nemrég találtam egy babaklubot neten itt nálunk, és vannak különféle hordozóik is, amit ki lehet próbálni. :wink: Holnap kitelepülnek a bababörzére is, mindenképp megkeresem őket. :lol:

Kép
salsifraga

A mei taiban azt bírom még, hogy háton is lehet hordozni vele a babát, már előre örülök, hogy milyen jól fog festeni az apja hátán, mint egy kis hátizsák! :D

Egyébként van egy "alter" honlap, ahol sok minden van a hordozásról: mamami.hu

Kép
salsifraga

Nyufó: ezek az első komolyabbak, eddig valahogy sosem állt kézre :( Most meg is lepődtem, hogy ezek így sikerülnek :D
Kép Kép

Voltam ma a Camponában, beszereztem új gyöngyöket :D
És 4 hónapos várakozás után ma ettem végre vattacukrot :lol:

Viszont egy kérdés, volt valakinek olyan érzése, hogy bele nyilalt oda le valami? Ma elég sokszor csinálja, és nem tudom, remélem nem gond, ilyen még nem volt. Nem folyamatos, csak néha. Lehet rosszul fekszik valamelyik baba és nyom valamit? :o :shock: :roll: :oops:

Kép
kis-csillag
Tököl

krisztin: jó a szopis történeted, aranyos néni lehetett. néha bele lehet futni ilyen angyalkákba :D
ezt a slinget mindenképp szeretném kipróbálni, szimpatikus!
mosós infó jöhet, megköszönöm!!

a mei tai-t csak akkor lehet használni amikor már nem ujszülött és ültethető.2-3 hó-tól, legalábbis igy tudom. gyerekkori bnőm is készit ilyeneket, belinkelem, hátha találtok vmit
http://gremese.mei-tai.hu/

ma kirándulni voltunk, hoztam nektek egy képet
Kép
21 hetes pocak

meg hoztam a kreativkodásaimról is, nyufó hatására :)
Kép
meditációs párna

Kép
koronacsakrás (ezo :) ) díszpárnák

húú, a vonalzómon lévő maxiruhás nő elhagyta a 20ast :D

Kép
spumilla

kis csillag szépek a gyöngy-munkáid!!
micsoda kreativ sarok lett itt :D
többiek? produkciókat kérünk :wink:

Kép
spumilla

salsi

én is az apjára akarom majd aggatni :D :D büszkélkedhet vele legalább :)

csillag

szépek a karkötőid :)

spumilla

te is ügyi vagy :)

látom elég sokan kreativkodtok,én sajna nem vagyok ügyes kezű,max a gyönyfűzéshez értek,de semmi több.

KépKép
bettike83

:D milyen sokoldalúak vagyunk! :D kiscsillag, spumilla[b] gyönyörűek a munkáitok! Spumilla, nagyon szép a pocakod, csini vagy! :)
Én gyertyát öntöttem régebben, mindenféle színben. :) Nagyon szerettem, de valahogy elmaradt. Karácsonyra megint felelevenítem, utána ki tudja, mikor lesz újra időm! :D Meg a kötést kellene továbbfejleszteni, mégse köthetek annyi sálat! :)
spumilla, a gremesét én is néztem, a hunbaba meg e közt vacillálok. Szépek!

Kép
salsifraga

Spumi: csinos vagy és a pocid, nagyon nagyon helyes :D Igazi babás pocak :D
Szépek ezek a párnák is :wink: :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Kis-csillag, Nyufó, Adri, tényleg hatalmas mákunk volt!

Nyufó, Lexi dettó ilyen, a héten beszerzett egy sebet az orrnyergére, mert elindult lefele a lépcsőn, és persze leesett. :( Még örültünk, hogy ennyivel megúsztuk...

Kis-csillag, nekem gyakran van ilyen, sőt, sokszor fáj is,Lexivel nem volt, de gondolom, normális. :roll:

Adri, szép méretek, gratula! :wink:

spumi, nagyon csinos vagy, szépen gömbölyödsz. :D

Anka, én is bip sensitive-t használok, én nagyon szeretem.
Pelenka eleinte babylove volt, de annak a minősége sajnos romlott, így átálltunk a pampers-re, és olyan jó, hogy a kisöcsi is ezt fogja használni!

krisztin, ez a sling tényleg tök jó, azt hiszem veszek egyet.! :D

Mocorgáshoz, rugdosáshoz mindenkinek gratula! Nálunk már komoly bokszemccsek vannak, sőt tegnap a köldököm hullámzott, ott közlekedett, olyan édes volt! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Ma voltam genetikai uh-n, minden rendben, Marci már majdnem fél kilót nyom, és még mindig 8 nappal idősebb a koránál. Lehet, hogy tényleg karácsonyi baba lesz? Az arca is tökéletesen látszódott, mondta is a dokim, hogy ez ilyenkor nagyon ritka. :D
BPD 55 mm nálunk is. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok Csajok!

Jó sokat termeltetek, nem volt időm feljönni, családi ünnepek,bográcsolás és munkahely miatt.Olyan sokmindent írtatok,nem bizti hogy mindenre tudok reagálni.

Nyufó:nagyon tetszenek az alkotásaid!én is mindent kipróbáltam: keresztszemes, decopas, üvegfestés, gyöngyfűzés. Ami régóta vonzana, az a fával való dolgozás, fafaragás és kerámiák alkotása.
jah jól értetted egyedül leszek hétvégén, és kifoghatok 130kg-s császárost is dehát majd csak akkor keltem fel,ha 95-100% hogy felkel magától is és legfeljebb elugrok előtte ha dőlne felém :lol: .

Spumilla:nah megint vmi alter téma,imádlak! igen engem is érdekel a babahordozás, a legjobban a kendős változata. Mosódióval is eljátszottam gondolatban, mivel kútvíz van, és amíg nincs fagy a mosógép vízét kivezettük az urúdvarra, szóval a saját vízünket,földünket szennyezem a mosószerekkel.
A textilpelenka csak átfutott az agyamon anno, de én ismerem magam, túl kényelmes vagyok ahoz, hogy kakis pelenkákat áztassak és vakargassam őket...Ímádom az OHM jelet, van medálom,fülbevalóm is ebben a motívumban.

Syl: gratulálok a kisfiúhoz! tök jó, egy fiú egy lány :)

Adri: neked is gratulálok a keményfejű babóhoz,kár hogy nem mutatta a nemét meg!

Kis-csill: nagyon szép rucikat kaptál, tök irigy vagyok :o jaj ma láttam egy fantasztikus ikres babakocsit full-full felszereléssel, extrákkal, én is tologattam kicsit apuka büszkélkedett vele rendesen: hát az ára 240 ezer Ft volt!!!! :shock: :shock: :shock:

Ilda: tök jó hogy ilyen ügyes voltál a gátvédelemhez, tuti hogy már a negyediknél is sikerül majd! Nekem is volt egy szülés amit a mami gátvédelemben akart,de nem volt a babó olyan állapotban hozzá és képzeld ő szalutálva született, tehát a keze a homlokánál volt úgy jött ki.

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Kép üvegfestés

jah Spumilla, tetszik a kalapod! honnan szedted?

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Lányok, de örülök hogy ti is töltögetitek fel a kreativitásotok bizonytékait. Kicsit féltem tőle hogy nem gond-e hogy ennyire nem idevaló témában nyomok képeket, de úgy látom hogy sokan hasonlóan kreatívkodok és örülök hogy ti is szívesen megosztjátok :lol:
Képzeljétek ma voltunk a sógornőméknél, már több mint 3 hete találkoztunk velük, ők két héttel korábban jöttek vissza mint mi és mind a ketten amikor megláttak egyszerre ugyanúgy reagáltak, teljesen elhűltek hogy mennyit nőtt 3 hét alatt a pocakom és kb. 5 percig nem is tudtak elszakadni a témától. Én is éreztem hogy nőtt sokat, de nem hogy ennyit, meg Gergő is ugye minden nap lát, mi nem látjuk úgy a változást :lol:

Krisztin olvastam hogy van némi közöd a pék szakmához, jöhetnének a receptek :lol: Jók lettek a vonalzók, ügyi vagy! Viszont tényleg nem a néni a gyakori, hanem inkább pont hogy megnéznek, megszólnak ha utcán csinálsz ilyet :cry: Nagyon jó érzés lehetett tényleg.

Kis-Csillag nagyon szépek!!!! Ügyes vagy! Még jöhet ha van, had gyönyörködjünk! Azt hiszem még én is visszatérek majd a gyöngyhöz, most ébresztettél rá hogy hiányzik :lol: A nyilalás, valamelyik nap úgy keltem, hogy a bal oldalamon egész mélyen nyilalgatott és egész nap megmaradt, nagyon rossz volt. A másik fajta nyilaló-szúró érzés ami szokott időnként nekem lenni, úgy hüvely tájon és elég kellemetlen tud lenni, ez volt Regivel is végig, úgyhogy az gondolom hogy nem gond. Nem tudom neked milyen volt?

Spumilla nagyon csinos vagy és már szépen látszik a pocid :lol: Tetszenek a párnáid, ügyes vagy te is. A varrás lesz a következő falat amit meg szeretnék tanulni, így hogy már van gyerkőc is, de egyenlőre még varrógépem sincs, gondoltam már, hogy kérek apától karácsonyra :lol:

Salsifraga, ha karácsonyra feleleveníted a gyertyaöntést, akkor te is töltsd majd fotót a munkáidról!

Beze hát ez ismerős, Regi is állandóan kék-zöld meg időnként szedünk össze harci sebeket. Főleg most nyáron otthon, hogy pucin rohangált a kertben, a két lábszára ki se látszott térd körül a zöld-lila-kékből :lol: Hány lépcsőt esett Lexi? Mi még csak szigorúan kézenfogva közlekedünk Regivel a lépcsőn és alul-felül rács van mert elég hosszú a lépcső, ha ott legurul, nem hiszem hogy egyben megúszná. Mindig azon parázom, nehogy egyszer véletlenül ne zárjuk be. Gratulálok az UH-hoz! Nem lehet hogy korábban volt a peteérésed? Nem rakják át a szülési időpontot korábbra? Azért ez gyanús hogy korábbi a baba :lol: Beírtam a méretet a tábliba, nem semmi :lol:

Avrenim köszi :lol: Akkor te is kreatív vagy! Igen, a fa és a kerámia is érdekel engem is, igazából minden ami kézi kreatív és nem kell hozzá tudni rajzolni mert az nem megy :lol: Sajnálom hogy jól értettem hogy egyedül leszel, akkor nagyon vigyázz magadra!!!! Le a kalappal hogy bevállalod! Mit főztetek bográcsban? Lógsz még a pogi receptekkel :lol:, felizgattál, nem felejtem :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
nyufó8

Avrenim most látom te is töltöttél fel, de jó. Írtad hogy mi mindent csináltál, még meg is fordult a fejemben hogy nem töltesz-e te is fel valamit, de aztán elfelejtettem írni :lol: Méég!

KépKép

KépKép
nyufó8

csak hamar írok, indulás előtt vagyok. köszönöm a bókokat, bezsebeltem :D
avrenim: a kalap gárdonyból van a szemközti piacról :)

egész napos "ezo" programra megyek, nagyon izgi, sok puszi mindenkinek!

Kép
spumilla

spumilla szép napot!!!

Kép
salsifraga

spumilla szép napot!!!

Kép
salsifraga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: