A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Na hat enyim allanodan nyugos volt ugye, ez az olbenalvas nem pihenteto egyikunknek sem. Meg mindig durmol, bar idonkent kinyitja a szemet de nem adja jelet, hogy o kesz lenne. Pedig lassan fel oraja tul van a 3 oras evesidejen.
Mienk is ivelt alul szoval billeg ha mozgatom, de meg sosem probaltam abban altatni. A pihenoszekeben utobbi idoben tuti hagytam volna, de sosem jutott odaig a hasfajasatol.

luna6

Sziasztok,

Heni,
ha Te írigykedsz a babatali miatt, mert Szeged "messze" van akkor én mit szóljak :roll: :?: És Lunáék meg Geminiék??
Én is nagyon-nagyon szívesen mennék!

Eddig úgy volt, hogy decemberben megyünk Magyaroszágra és ott leszünk karácsonykor meg szilveszterkor és csak január elején jövünk vissza. Tehát kb. 3 hétre mentünk volna.
Most meg úgy áll a helyzet, hogy inkább itt országon belül megyünk valahova 4-5 napra, úgy néz ki Rodosz vagy Korfu (illetve még Ciprus esélyes ha kb ugyanaz az ára) lesz a befutó valamikor november közepén, de ha azok sem akkor itt a szigeten megyünk valahova. És ha minden igaz akkor kapok egy kisautót is :lol: , mert babakocsival én teljesen be vagyok zárva a városba és én jövőre nem csinálom végig így a nyarat, hogy nem látjuk Nikost és ő se minket csak késő este. Se strand, se semmi. Még a nagybevásárláshoz is haza kell jönnie a délutáni 2 órás szünetében.
Szóval választanom kellett, vagy 3 hét Magyaroszág, vagy itt pár nap és kisautó. Mert Magyarország és kisautó nem megy együtt.

Hari,
akkor te is a szerencsések között vagy, hogy Bence könnyen és magától elalszik. Nekem is ilyen Zoé. Az esetek 99%-ban magától alszik el! Ez nekem is nagyon fontos volt, hogy így legyen, már a terhesség alatt eldöntöttem, hogy ahogy tudom erre megtanítom őt valahogy.

Geo,
de jó, hogy végre jöttél! :lol: Már aggódtam, hogy tiszta depis lettél, vagy valami más gáz van és amiatt nem jössz!
Dávid egy tündérkirályfi! És NAGYON-NAGYON... ÜGYES ahogy emeli a fejét!

Csilla,
jó nyaralást nektek! Kívánom, hogy ne legyen semmi probléma! Várom a sok Léni nyaral képeket!!!

Vok,
én is tökre be voltam tojva, hogy Zoe még nem tartja-emeli a fejét hason (merthogy Dávid és Léni is olyan szépen csinálja). Egyenlőre még csak átfordítja az egyik oldalról a másikra és az emelést-tartást még csak próbálja, kb 2 cm-re tudja megemelni. Ezek a próvbálkozások meg előbb-utóbb ordításba torkollnak mert begurul, hogy nem megy neki. Ma meg is kérdeztem az orvost, hogy mikor kell neki ezt csinálnia és azt mondta még korai. Szóval most nyugodt vagyok, de azért napi fél óra edzést tartok neki.
Ami az időjárást illeti: ESŐT-ESŐT-ESŐT AKAROK!!!!! DE HA AZT NEM LEHET AKKOR LEGALÁBB HŰLJÖN VISSZA NAPPAL OLYAN 27-28 FOKRA ÉS ÉJJEL 21-22-RE!!!!!!!!!

Tatim,
ma vettem meg a medencét, majd vasárnap próbálom ki, nehogy az legyen, hogy pancsolunk, megfázik, belázasodik aztán kapok a páromtól, hogy megbetegítettem a gyereket! Mert ma voltunk oltáson és megvan az esély lázra, ha meg lesz akkor az oltástól legyen és ne találgassunk, hogy megfázott. Bár nem hinném, hogy 35 fokban megfázna :roll:
ilyet vettem, de majd teszek fel képet:http://www.elc.co.uk/Baby-Activity-Pool-Pink/119442,default,pd.html#pdpTab1
Meg vettem neki egy ilyen bébiknek (3 hónapostól használható) való úszógumit. Tudjátok olyat aminek a közepén ahova a gyerek megy olyan bugyi van. Mert szeptemberben megyünk a tengerbe is fürdeni!!! Az orvos azt mondta 3 hós kortól lehet a tengerben is füdeni, csak kenjük be rendesen naptejjel és kijövetel után zuhanyozzuk őt le a tusolónál, hogy ne csípje őt ki a só, meg csavarjuk őt be jól törcsivel, hogy átmelegedjen a pancsi után.
Csilla, ha még olvasod akkor most már tudod, hogy Léni is pancsolhat a tengerben!!!!

Nanetto,
tök jó, hogy anyukádék tudnak segíteni! Én a helyedben visszamennék dolgozni. Elvégre heti 2×2 óra nem nagy távollét. Meg szerencsés vagy és a férjed lesz vele meg anyukád! Ha anyósra kellene hagyni akkor én inkább éhen halnék, és a gyerekre költenék mindent amit magamra, de nem mennék vissza a világ minden pénzéért sem!

Luna,
hát ha az orvos szerint 3 hósan elszáll Aron minden szoftverhibája akkor legyen úgy. Én azért kipróbálnék minen homeopátiás szert, gripewatert stb, hátha az egyik bejönne neki!
Ja és jó, hogy írja Geo. A macskád fogyásán én olyan jót nevettem! :lol: Reméljük amint Aron 3 hós lesz és megjavul a szoftverje akkor a macsek is visszaszedi a stressz miatt elvesztett dekáit!!!

Rólunk:
Szombaton leszünk 3 hónaposak.
Ma voltunk dokinál:
megkapuk a prevenar 13 nevű oltást
60 cm és 4650 gramm a lány (már majdnem a születési duplája, ami 2420 volt!)
abba lehet hagyni a cumik és cumisüvegek sterilizálását
a sima palackozott vizet nem kell neki forralni ha inni adom neki
a táp elkészítéséhez sem kell a palackozott vizet forralni csak melegíteni
lehet a tengerben fürdeni

Per pillanat ki van dőlve, mert ebben a dög melegben kellett elmásznunk a gyerekorvoshoz, meg amúgy is tegnap dorbézolt és alig aludt napközben.
Bár inkább ne aludjon nap közben és éjjel meg igen mint fordítva!
Vendég

Luna,
Igen van itt a városközpontban. Van egy nagy mothercare és van külön egy nagy ELC üzlet is (én úgy tudom ez a két üzlet egy kalap alá tartozik, mert a pontgyűjtő kártyát mindkét helyen lehet használni)!
Az a kár, hogy itt drágább mindkét üzlet mint az angoloknál :(
Az ELC-t nagyon szeretném, szerintem nagyon klassz játékaik vannak, de azt hiszem egyes kivétlektől eltekintve leárazáson fogok vásárolni, mint ahogy most is.
Most akciósan! volt 22 euró a medence, amúgy 29.
Az elc honlapján meg 16 font eredetileg (19 euro), akciósan meg 12,80 (15,50 euro).
Vendég

Hat ez szupi, na nalunk persze nincsen :)
Hogy erted, hogy be vagy zarva varosba es nincs tengerpart? Akkor nem tengerparti varosban laktok? Es nincs itt ahol vagy hova menned?
mukimnak ilyen van, es nagyon szereti:
http://www.elc.co.uk/Baby-Rainmaker/122 ... lt,pd.html
persze razni, zubogtatni mi szoktuk neki, de teljesen lehiggad a hangjatol :)

enyim gyerek meg mindig alszik.... hat ilyen nincs, az elmult par het nappali nemalvasat most egyben akarja potolni? 11-kor lett volna kaja, 12 is elmult, es nyitott szemmel szunyal...

luna6

De tengerparti város! A bezártságot úgy értem, hogy ebben a pokolban (sajna éjjel sincs 25-26 foknál hidegebb és marha gyorsan melegszik) kész öngyilkosság babakocsival bárhova is menni. Kb másfél hete még a pékségig se merészkedtem el ami 10 perc séta.
Hogy busszal lemenjek a tengerpartra? Lehet, de kész mizéria.
Kb 5 perc a megálló, le a központig ha nincs forgalom akkor 10 perc a buszút. Ott 5-15 perc várakozás amíg jön a másik busz ami a partra megy, aztán ha minden jól megy és nincs dugó akkor 20 perc mire lent vagyok a parton. Ideális, nem foragalmi dugós esetben kb. 45 perc amíg leérek és ugyan ennyi vissza, 90 perc csak az utazás. Ha nem lenne ilyen pici akkor nem érdekelne, de így??? Sajna tőlünk nincs közvetlen busz, mindenképp át kell szállni :(
Autóval a központot kikerülve mindez 10 perc és ugyanennyi vissza is=20 perc.

Az esőcsináló tök jó, majd legközelebb meg is nézem van-e nekik itt!
Vendég

Látod Luna, mondom én, hogy nem hülyeség a hordozó. Lehet, hogy neked is gyakrabban kellene bevetned alvásra is. :D Mondjuk én azért annyira nem szeretem, mert nagyon beleizzad Gergő háta.

Vik:
Nagyon édi a medence! Na, jó, Görögország tényleg messzebb van Pesttől. Mondjuk én első körben Magyarországi viszonylatban gondolkoztam.

Most hozott a postás nekem egy levelet, hogy 2010.július 9-től érvénytelen a Taj számom... :?: :?: :?: :?: És ha nem intézkedem, akkor a 6 hetes kontrollom költségeit nekem számlázzák ki. Ez a nap vicce... mert hogy
1. a taj-kártyám 2015-ig érvényes
2. januártól az önkormányzat fizeti az eü. szolgáltatás hozzájárulásomat
3. júniustól gyesen vagyok, így biztosított is

Hogy honnét találták ki ezt a júliusi dátumot, fingom sincs.... még jó, hogy a szülést nem akarják kiszámlázni...

itt valaki, valamit megint rohadtul elnézett
Vendég

vasalnom kellene, de nagyon nincs kedvem...áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Vendég

Aron is jol bele szokott izzadni, tuti most is ez lesz, mert egy kis kardigan is van rajta. teeenyleg, total jo ra meg az a kardigan amiben szuletesekor volt a korhazban, amibe oltoztettek :) ujszulott meret pedig :)

luna6

Heni!
Ezt a tajszám cuccot nem igen értem hogy gondolták.. ird majd meg, hogy mit mondtak! Ezek tuti benéztek valamit.

Luna!
Hát, csodák mindig vannak :D:D:D

Vik!
Légkondisak a buszok? Igazából nem sülne meg a manó ám. :D Mi több mint 45 perceket sétáltunk Alexal, mondjuk nem délben, de dög melegben és az égadta világon semmi baja nem lett. Szóval azért merészkedj ám ki. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

pedig most aludhatnál te is....

Eszter
Kép
Kép
vok

de man nem tudok, mert elmult ezer ido mig aszittem, hogy ilyen ugysincs, es ez sokaig man nem mehet ugye, mert reggel 8.kor evett es negyed ketto, ugyhogy azert csak felebred nemsokara...
jajj nem nekem valo mar ez a sok izgalom :D hogy lehet ennyit aludni? (persze hogy lehetett ennyit nem aludni az elmult hetekben, de ezt nem egyszerre kene potolni. bar apuka szerint minden ok es ha ehes lesz ugyis felkel)

luna6

Vok,
persze, hogy megyünk sétálni. Csak nem reggel, mert reggel amikor még úgy-ahogy emberi a hőmérséklet akkor még alszunk-eszünk-ébredezünk. Úgyhogy este megyünk ki 7-7.30 után amikor már nem süt olyan erősen és kezd lemenni a nap.
Sajna borzasztó ami most van kb. 2 hete. A ház falai kívülről, a balkon fala még éjjel is tök meleg az egész napi forróság után.
A pékséget meg azért írtam, mert én reggelente úgy ennék fánkot, croissant stb, de este amikor sétálunk nem veszem meg mert ezek csak frissen jók. Másnapra már olyanok mint a szivacs. Pffffuujjjjj!

Luna,
nyugi, ha éhes lesz úgyis felkel!
Amikor Zoe először aludt este 9 és hajnali 5 között tiszta ideg voltam, hogy ez a gyerek tuti beteg és tuti éhen fog halni :lol:
aztán mégse, a párom tartott vissza attól hogy ne keltsem őt fel olyan hajnali 3 körül amikor felébredtem, hogy a gyerek miért nem kér enni????
Vendég

Viki, de az ejszaka volt,.,, mondjuk valoban, ha ejszaka csinalna akkor is en is jool megdobbenenk es nem ertenem, de ez most nappal volt korabbi hetek 0 alvasa utan :)
De mar tul vagyunk rajta, nyusszent, mentem es nem hagytam meg egyszer melyre aludni. Evett, bufizett, betettem a szekebe es kb 2 percig birta morgas nelkul :) Mar ott bog, szoval nincs uj a nap alatt megsem, legalabbis egyelore :)

luna6

Sziasztok!

Itt egy eltévedt bárány- bár nem vagyok eltévedve, csak nagyon nincs kedvem gépezni, még a blogm se írom, pedig lenne mit megörökíteni...
Most valahogy úgy érzem, hogy repül az idő... bár ahogy ovasom Lunáék ez biztos nem így gondolják... :) én szeretném kiélvezni az összes kisbabás percemet, mert az én kisbabám, már nem is kisbaba :( nem volt 3 kiló se mikor születt, most meg már több mint a duplája, több mint 6 kiló két hósan...
most anyunál nyaralunk a prüntyikkel... minden szuper... se has fájás, se nyügi... a kicsi egy szuper gyerek, a nagy meg eleven, de sebaj... nem vagyunk bezárva se... apával is minden szupi... és mindent ezerszer lekopogok... egyedül anyósék a probélma és az anyagi helyzetük :(
kívánom mindenkinek, hogy minden olyan jó legyen, mint nálunk most minden...
puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Geo, babaúszásra 3 hós kortól lehet vinni a gyerekeket. Én csak ajánlani tudom, Andrissal jártunk, imádta. Mivel ő nagysúlyú gyerek volt, ezért én fontosnak tartottam, hogy minél előbb megerősödjön az izomzata, mert sok nagysúlyú baba későn csinál mindent. Nem tudom, hogy az úszásnak köszönhető-e, mindenesetre 10 hónaposan már ment (a többit nem írtam, úgyhogy nem is jegyeztem meg).

Mi a www.babauszas.com -ra jártunk, szerintem naaagyon jó! Benivel is fogunk menni, az tuti.

Nanetto, szerintem is dolgozz nyugodtan, heti 2x2 óra távollét mindenkinek kell, akár fodrász, torna, munka, bármi.

Én anno Andris 6 hónapos korában mentem vissza napi 6 órát, mert muszáj volt. Nem mondom, hogy nem sok, de bármi jó, ami az anyukának jó. És mivel ezt én elfogadtam, így a gyerek is....utána a napi 10-t viszont én is, meg ő is nehezen :-(

Luna, gratula a nagy alváshoz. Nekem egyszer aludt mindkét gyerek egyszerre 5 órát, se a párom, se én nem tudtunk mihez kezdeni, mert egyrészt állandóan azt gondoltuk, hogy mindjárt kelnek, másrészt egy idő után már csak abból állt a nap, hogy néztük őket, hogy tuti jól vannak-e. Na, azóta is erről a napról ábrándozunk :-)

Mennem kell, elnézést, a többiekre nincs idő reagálni.

Kép

KépKép
eszterxx

Na, hát nálunk azért ilyen nagy alvások nincsenek, max. ha autózunk. De akkor is megszakításokkal. Ma reggel elmentünk lovagolni, ami nem sikerült túl jóra, mivel a ló baromira nem arra akart menni, amerre mi. Illetve egészen pontosan semerre sem akart menni, mert éhes volt és legelni támadt kedve. Én próbáltam elhúzni, de úgy látszik kevés vagyok hozzá. Ezek után telefonon segítséget kértem a lovardásoktól, odajött egy 12 év körüli kislány és végigvezette a lovat :roll: Kicsit égett a fejem :oops:

Aztán bevásároltunk, utána elmentünk megint virágokat venni. Kb. 10-től délután 2-ig voltunk, Bencének hangja sem volt. De itthon azért max. 1 órát alszik nap közben az ágyában. És hát éjszaka sem alszik 3-4 óránál többet, de inkább 2 órákat :?

Aztán délután még kiskertet csináltam, meg vacsorát. Most megint megy a "fárasztás". Bence a pihiszékben szopja az ujjait. Mostanában csak néha kell neki cumi, jobban komálja a mutató és középső ujj párosítást. Kinek a pap, kinek a papné :lol:

Heni, Lilivel kapcsolatban sajnos nem nagyon javulnak a dolgok, de most már úgy vagyok vele, hogy oviig kibírom valahogy, utána meg remélem jobb lesz. Ha nem, akkor ráérek filózni a továbbiakon. De véleményem szerint csak jobb lehet, ha csak délután leszünk együtt, addig pedig el tudom végezni a dolgok többségét, délután már tényleg csak rá és Bencére kell szánnom az időmet.

Vok, bocsi, azért nem reagáltam a kérdésre, mert fogalmam sincs még mi legyen. Az biztos, hogy jövő hét lesz a jó, és az Állatkert is jó lenne, de kocsival én nem vállalom az utat, mert a parkolás nekem egy rémálom. BKV-val meg nem tudom mennyire körülményes két gyerekkel, de sejtem, hogy számomra idegösszeroppanás nélkül esélytelen :roll:

Kép
Kép
hari

Csilla, jó nyaralást nektek, drukkolok, hogy minden rendben legyen! És miért ne lenne? Szóval pihenjetek és vigyázzatok magatokra!

Geo, hogy hogy altatom? Hát szégyellem leírni, mert nem nagy tudomány: Fürdés után szopi, utána még kihozom a nappaliba a pihenőszékébe és mikor látom, hogy ásítozik vagy dörzsöli a szemét, beviszem a hálóba és beteszem az ágyába. Ha nyöszörög, akkor nem megyek be, ha sír akkor igen, beteszem a cumit a szájába, megsimizem és szó nélkül kijövök. Általában 5-10 percen belül alszik. 95%-ban be se kell mennem, kb. 4%-ban igen és a maradék 1%-ban tovább tart a dolog. Szóval azt kell hogy mondjam, hogy ezt ő magától tudja, nem az én érdemem. Lilinél ugyan ezt csináltam volna, ha lehetett volna, de őt nem lehetett lerakni még félálomban sem, nem hogy ébren. Őt ringatni kellett, amíg el nem aludt és még akkor sem volt sok esélyem rá, hogy úgy is marad, miután letettem. Őt sokszor szopi közben a nagy ágyban altattam el és ott is maradt. De bevallom, 90%-ban ringatás közben elaludt és ezután kb. fél órával mertem csak letenni. Szóval szerintem ezt inkább a gyerek "dönti el", hogy elalszik-e egyedül. Persze tudom, hogy tanítható rá a gyerkőc, de nekem nem sikerült Lilinél. Most pedig nem volt rá szükség.
Most is bevittem, mert dörzsölte a szemét és már alszik is. 3 perc volt neki és nem kellett bemennem hozzá.
Napközben ugyan ezt csinálom, annyit segítek neki, hogy besötétítek egy picit. Mondjuk nappal azért többször kell hozzá bemenni és megsimizni mire elalszik. De fel nem veszem, max. ha ordít. Olyankor kihozom a nappaliba, kicsit még "fárasztom" és utána ujra vissza az ágyába.
De én erre tényleg nagyon tudatosan készültem, hogy ne kelljen ringatnom egy percig se. Bár jó érzés, mikor az ember kezében alszik el, de egyrészt nem minden nap, másrészt nem a végtelenségig.
Most már csak azt kéne valahogy elérni, hogy éjszaka többet aludjon szopi nélkül. A suttogó erre a megtömést javasolja 10-11 óra felé, de nekem ez nem sikerült eddig még, mert ha én olyankor kiveszem az ágyából, hogy megetessem, akkor azért nagyrészt felébred és nem mindig akar utána rögtön visszaaludni. Szóval lehet, hogy nálunk marad a 2-3 óránkénti ébredés :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, nálunk is csak egyszer volt.....remélem, Lunáéknál többször lesz, megérdemlik :-)

Ne aggódj amúgy Hari, nem vagy egyedül az elúszással és az idegbajjal sem......nálunk Andris azzal szórakoztat, hogy állandóan felkelti Benit. Puszival, odabújással, kiabálással, kisautó odavágásával, szeme kinyomásával, bármivel.....embertelenül résen kell lenni, mert van, hogy nézi a mesét és egyszer csak odapenderül és rátenyerel. Beni kialvatlan, én úszom mindennel, de olyan kevés ideig ilyen picik, próbálok nem foglalkozni vele. Persze nekem könnyebb azért jóval, mint neked.

Vok, milyen eltérés van a Boironos UU és a másik közt? Én Boiront szedtem eddig, de akkor váltok...

Kép

KépKép
eszterxx

Na sziasztok.

Csilláéknak jó utat kívánok. Remélem minden rendbe lesz,

Vok, Heni: most van tej. :) Remélem lesz is.

De most nem értek vmit. Múlt hét csütörtöktől átaludta úgy az éjszakát, hogy este 8-9 körül elaludt és reggel 4-kor kelt. DE: az elmúlt 2 éjszaka evett és kelt este 11-kor, hajnali 2-kor és 5-kor, mint régen! Miért????????? Azt hittem, hogy át fogja most már nagyjából aludni az éjszakát.

Viszont stramp kölyök, mert a hétfői 3 oltást megúszta láz nélkül, viszont azóta nyűgösebb. Gondolom ez normális, nem????
Meg néha visít cici után, de nem lehet amiatt, hogy nincs tejcsi, mert van!!!! Szerintem inkább a pocakja, mert kaja közben szól a gatyája, meg a rota injekciónak lehet ez a mellékhatása. Nálatok is volt ilyen - olyannál, aki beoltatta???

Geo: Dávid imádnivaló!!!!!! Még mindig irigykedek! Hogy csinálod, hogy ennyire emeli a fejét??????

Detti

KépKép
bhdetti

Luna: örülök, hogy végre tudtál pihenni.

Most én irigykedek!!!! Nekem ma aludt 10 és 13 meg 13 és 15 órás alvás között, ja meg 17-18-ig, de ennyi. Most meg megint fent van és nyűgös!!!! Ém ezt nem értem!!!!! Nincs dög meleg, tudtommal nincs front!!!! Mindenttudóink: Luna és Vok???????

Detti

KépKép
bhdetti

Hari, en is azt hittem anno (pontosabban en azt hittem) Mancinal, hogy fuuu de szuperul ertem en ezt a lefektetest. Altatas? Mit szuttyignek ezzel masok, tok felesleges, hagyni kene azt a gyereket beken, lam a Manci is minden alkalommal szepen elaludt mikor almosan agyba tetetem este, nem volt vele gondom. Aztan most meg tessek, mukimanoval probalhatnek ilyet :) Ha en csinaltam jol Mancival akkor feledekeny vagyok nagyon :D:D:D De asszem sokkal inkabb csak makom volt :D:D:D

Detti, fogadd el a gondolatot, hogy soha smemi nem allando :) Felvesznek egy szokast de sose bizz abban, hogy ez mar stabil es igy marad, mert mindig minden valtozik. Megmutatjak, hogy ilyet tudnak aztan tobbet mar nem csinaljak es marad neked a remeny :) Szovalnincs valasz a miertre, hacsak az nem, hogy mert igy mukodnek a bebik :) Enyim hetek ota nem balhezott ejszaka, nem volt hasfajas, most elmult ejjel volt egy orasunk es a het elejen is meg ketszer, szoval nem volt tartos a bekes alvas :) (ezerszer felkelessel eveshez)

Harmat aludt, ez nagyon jo amugy, csak szolok, hogy ez nem keves, plane ha ejszaka is alszik! :) Mar nem kell, hogy sokat aludjanak, ez egy olyan szakasz ami jon amikor kepesek igen keveseket is nappal (pl 3x fel orat mondjuk) es majd akkor kezdenek nagyobbakat es hosszabban aludni (eloszor napi 2-3x) amikor helyzetvaltoztatasba kezdenek es jobban kifaradnak. Ha jol remlik, 6-7 honapos kor korul :) Na persze babaja valogatja, epp ma emlekeztett egy baratnom, hogy az o lanykaja mennyit aludt eleinte, vagy 3 honapos koraig csak enni kelt fel, mar a neurologiara kuldtek oket, mert tul sokat aludt a csajszi, de kivizsgalas utan a dokik azt mondtak, menjenek nyugodtan es oruljenek, hogy ekkora makjuk van, a gyerek full egeszseges csak jo az alvokaja. Hat ilyen is van :D:D De hat ezt a lapot nem nekemosztottak, ugy tunik neked sem :D:D

luna6

Köszi Luna! Hát próbálom visszaszoktatni magam a gondolathoz, hogy "éjszakai többszöri kelés". :)

Ja, meg azt is elfejtettem VOK, hogy újabban tömi a kezét a szájába evés után, de mint említettem, VAN TEJ!!! Vagy kezd változni a minősége?????????????

Detti

KépKép
bhdetti

sziasztok csajok,
nem tudom emlékeztek e, de karácsony környékén kétszer is jól összebalhéztam anyával, mert betegek voltak (influenza), és nem szólt, mi meg így pocakosan lementünk hozzájuk, és csak náluuk szembesültünk azzal, hogy betegek.
aztán a másik eset: hogy szintén betegek voltak, és besértődött, hogy miért nem megyük le hozzájuk, ezért kénytelenek voltunk lemenni, rajtam végig maszk volt.

na ne tudjátok meg milyen szar napom volt. most mértem a lázam (38.2), megy a hasam, illetve sugárba hányok (bocsi), és iszoyatosan fájnak az izmaim, a fejem.
kedden voltunk anyáéknál, és a kisöcsém azt mondta, hogy nem ad puszit, mert beteg. na erre úgy anyára néztem, hogy mi???? nekem meg itt a csecsemőm :twisted:
aztán mondta anya, hogy CSAK napszúrás, semmi baj, de azért tegnap azért nem mentek az első focimeccsére, mert olyan gyenge volt szegény, hogy nem bírt felkelni...

aztán tegnap már éreztem a hasam, na mondom biztos a szőlőtl van hasmenésem.

viszont este amikor szoptattam Dávidot, táppal fejezte be andrás, mert nem tudtam se ülni, se feküdni (négykézláb gubbasztottam a wc-n), mert szopi közben egy akkora rókát nyomtam, egyszerűen nem tudtam szabályozni a testemet...

úgyhogy ma is egész nap andrás volt dáviddal, ő vitte gyerekorvoshoz is.

ja, voltunk 6hetes komtrollon, minden rendben, van cerazette-em, meg most már mindent szabad csinálnom.
meg rákszűrés is volt.

ööö.. na és a gyerekorvos azt mondta, hogy igak sokat, bla bla, és maszkkal menjek csak a gyerek közelébe.
ma csak a szopik alkalmával volt dávid a kezemben, iszonyat parázok, hogy elkapja...

ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

-a lázat elkaphatja?

- a doki szerint ha elkapja a hasmenés-hányást, akkor répapépet adjunk neki, 5-10g-ot, vagy pedig valamilyen cseppet.
én megmondom őszintén qrvára idegenkedek a répától, szerintetek az, vagy a cseppek??? (ha esetleg tényleg baj lesz?)

na kb ennyi, ha van vmi jó tanácsotok szívesen fogadom...

holnap qrva jó napom lesz, andrásnek egész nap reggel 6-este 10-ig győrben kell lennie, én nagyon fosok, hogy mivel egész nap ketten leszünk, elkapja... :cry:

most beszéltem anyával: reggel 9re jön, és vigyáz dávidra.
Vendég

Luna, lehet félreérthető voltam, de pont arra akartam kilukadni Geonak, hogy igazából én nem csinálok semmit, hogy elaludjon Bence, ő egyszerűen ebben "jó". Lilivel meg ha megfeszültem sem jutottam előrébb, mert ő ebben úgy látszik nem volt "jó". Egyik gyerek elalszik magától, a másik nem. És kezdem azt gondolni, hogy ez tőlünk mondhatni független. Persze elrontani lehet egy jól elalvó gyereket, ha mondjuk ringatjuk ahelyett, hogy letennénk, aztán hagynánk, hogy elaludjon magától. De amelyik nem tud elaludni, azt hiába tesszük le magába. Legalább is szerintem. De úgy értelmezem a véleményedet, hogy te is ezt mondod. Szóval gyereke válogatja.

Kép
Kép
hari

Csilla!
Hogyne küldhetsz smst!! :D És beirom ide! :D:D
Nagyon sokat fogok rátok gondolni!

Detti!
Csak Lunával tudok egyet érteni.
Sajna ez nem úgy működik, hogy ha egyszer megcsinálta, akkor onnantól kezdve úgy lesz... Változnak, és egyre kevesebbet alszanak. Én ugyan ennyire rápánikoltam, amikor Hanna nekiállt kevesebbet aludni.. de az 20 perces alvásokat jelentett... :D Épp nekiálltam főzni, amikor már sírt, hogy ő biza fent van és én nem hallottam az Ő nyöszörgését :D:D Szóval kitartás! :D Idővel beáll a rendje, de az is hirtelen változik. Meg kell szokni, hogy ők sokkal rapszodikusabbak, mint a felnőttek :D

Hari!
oksa :D
Ha más nem, elmegyünk értetek és úgy megyünk... Hacsak nem akar anyám velünk jönni, de akkor max leparkolok a kocsiddal :D Nekem az megy :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo: jobbulást!!!! Hááááát, szerintem sanszos, hogy elkapja, de reménykedjünk, hogy nem. :)

Detti

KépKép
bhdetti

Geo, bocs, de ha az öcséd beteg, akkor anyukád nem hozhatja magával ugyan úgy a bacikat?? :roll: Na nem ezt szántam megnyugtatásnak.

Én Lilivel többször is voltam beteg míg kicsi volt és szoptattam, de nem lett beteg. Nem tudom, hogy ez véletlen, vagy a szoptatás miatt volt, de minden esetre én azt tapasztaltam, hogy nem kapja el.

Kép
Kép
hari

Detti, Aron is par napja tomkodi a kezet es cumizza az oklet vagy ha sikerul akkor az ujjat. Engem is megzavar am, na mondom keszul ehenhalni, de nem, szerintem marhara almos es nyugtatni akarja magat illetve a hasfajasnal is keres a szajaval a butaja. Szoval szerintem nem ehseg miatt csinalja, mondom en ezt nagy okosan, de holnap megkerdezem jol a gyerekdokit, illetve a sulyabol kiderul, hogy ehezik e vagy sem :)

luna6

Luna: a súlyával tuti nincs gond. Hétfőn az oltásnál mérték, 4770g volt és azt mondta a doki néni, hogy ez tökéletes egy 2 hónapos csecsemőhöz képest.

Detti

KépKép
bhdetti

Nikvik,
szerintem jól választottál, de azért jó lett volna találkozni veled :)
egyébként nagyon állat a medence :P

Heni,
kemény ez a taj-dolog....

Konkri,
jó hogy benéztél :)

Eszterxx,
köszi a babaúszó infót :)
te is jól el vagy veszve :roll:

Hari,
áááá.. akkor ez az alvás dolog gyerekfüggőő... :( na azért megpróbálom majd. :P

mennem kell
Vendég

A betegséghez nem tudok hozzászólni... mikor Bogi kicsi volt, nem voltam beteg 1x sem. Szóval nem tudom, hogy mennyire kapható el.

Hari:
Én is már nagyon várom, hogy elkezdődjön az ovi. Bízom benne, hogy akkor sokat fog változni Bogi. Meg aztán az oviban jobban ki is fárasztják őket, és talán mire hazaér, addigra alább hagy az energiája. Majd kiderül.

Kép Így emelem a fejem...
Kép
Kép Ujjszopás duoban...
Kép Ujjszopás trioban...
Vendég

Heni: Gerit is irigylem!!!!

Detti

KépKép
bhdetti

[quote="bhdetti"]L írta:bhdettiuna: a súlyával tuti nincs gond. Hétfőn az oltásnál mérték, 4770g volt és azt mondta a doki néni, hogy ez tökéletes egy 2 hónapos csecsemőhöz képest.

ja bocs, az utolso gondolatfoszlanyt a sullyal mar csak Aronra ertettem, hogy holnap a sulyabol talan latszik mennyire jo a teoriam, hogy nem ehsegeben keszul lenyelni az oklet :)

luna6

Sziasztok! Elmaradtam az írással, mert soksok látogatónk volt az elmúlt napokban, most meg sajnos engem is elért a vacakolós tejtermelés probléma. Azért nem kérdeztem semmit, mert jóól megjegyeztem még korábban a tanácsokat Heninek és Dettinek, de most mégis csak kérdem, hoyg ha óránként fejek, akkor hogyan lesz etetési időre Szendének tej a mellemben? Termelődik újra? Mert én pont annak szoktam örülni, hogy már többx is maradt ki 4 óra az etetések között, és olyankor úgy duzzadt a mellem, na, biztosan jó sok idő jutott megtelnie. Eléggé meg vagyok szeppenve, mert kicsi lett a mellem, reggelente még spriccel, stb, de du-ra már gáz van, és ez már a 3. ilyen nap :-( a mélyhűtőből is lassan kifogy a gyűjteményem :( mert pótolgatnom kell rendesen :-( jaj, hát remélem, hogy visszaáll a dolog, mert amúgy úgy szeretek szoptatni, és pont azt élveztem nemrégiben még, hogy végre nem kell állandóan fejnem, és nincs semmi különösebb macera a szopás körül. Hát most van :(

Visszaolvasni még tudtam, reagálni már csak elvétve fog meni. De amik leginkább megragadtak: szuper Heni és Geoo babáinak fejkiemelős fotója, és hát főleg Geoo, nagyon-nagyon szuper fejlett, erős picibabád van bizony, hogy ilyen korán ennyire ügyes. Gergő is csudapofa, jó kis masszív, édes.

Csilla: nagyon örülök, hogy újra itthon, és a nyaraláshoz csak jókat kívánok, de szerintem amint hazajöttök, azért valahogy nézesd meg, hogy valóban szabad-e elhagyni gyógyszereket, és talán érdemes lenne a picit elvinned másik dokihoz is. Azt gondolom, komolyan kell venni ezt a betegséget, amiből remélhetőleg teljes gyógyulás lesz, ha még idejében betartasz egy olyan doki minden utasítását, akiben bízol. A napirendetekhez gratulálok, az nagyon jó dolog, tervezhetővé teszi a napokat és nagyon kiegyensúlyozottá az anyucit, szerintem.
És nagyon aranyos a kis Léna a képen, hála Istennek, nem látszik rajta semmi a viszontagságokból.

Nem tudom, Szende tök jó kislány, persze a du-i és esti nyűgik megvannak, de valahogy nem mosolyog elég sokat vagy nem annyit, mint én szeretném. Szopi után mindig "láncmosolyog" egy jó negyed órát, ha pofikat vágok neki, nyelvkidugóst játszunk, stb, akkor hosszabban is, de aztán a következő szopiig nem sokat kacarászik, hanem elmélyülten nézelődik, és gyakorta morcog is. Hogy lehet őt boldogabbá tenni? Elég hülye kérdés, tudom. Szerintem azért kiegyensúlyozott baba ő, csak nem olyan vigyori. Lehet, hogy majd később? Még a kezét nem nézegeti, lehet, az is szórakoztatná, játszószőnyegen nézelődik, még nem fog, néha belekalimpál valamibe, azt figyeli. Na jó, a felhúzható macijának szokott nevetni, gagyi egyszerű zenélő műanyag maci, de a szemeit forgatja, nna, az tetszik neki. Járókát szeretnék én is venni, nézegetem már a teszveszt
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.08.19 22:58-kor.

detti_10

ezért imádom, ha vidám, mert olyan cuki a pofikája
Kép
Kép
de ezek kb 2 hetes képek
detti_10

Geo!
Én azt mondom készülj fel,h ogy elkaphatja. Isten ments,h ogy répát adj neki!!!!! Én anyukádat már elküldtem volna a jó fenébe és legközelebb, ha bárki azt mondja, amikor lemegyek, hogy nem ad puszit, fogom magam és haza megyek. SENKI se védi meg rajtad kívül a gyerekedet! És ez igen kemény.. mert legtöbbször a családdal szemben kell iszonyatosan erősnek lenni azért, hogy megvédd őt! Anyám is próbálkozott már hót betegen feljönni Hannához, azt megmondtam neki,h ogy NEM. Nem neki kell utána ápolnia...
Dávid meg ha el kezd hányni, irány a kórház. Inkább kapjon infúziót, minthogy kiszáradjon. Náluk már 2-3 hányás is veszélyes lehet! Hanna, amikor 1,5 évesen lenyelte a az 5 Ft-t, összesen 4x hányt és már alig találtak neki vénát, pedig addigra kapott inni is... Egy 2 hónapos babának nem kell ennyi se.

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter!
A boironos szerek tejcukorral vannak körülvonva, azért olyan nagyok. A normál homeós szerek olyan picik, mint az Oscillococcniumban, ha már láttál olyat. A másikfajta Remedia http://www.remedia.at/homeopatia/mittelsuche.html Ezek pici golyósok és sokkal több van bennük. Üvegben vannak. Nekem a chamomilla, amit nagyon sokat használtunk Hannával, az még mindig félig tele van... Náluk a hígítás más. Tehát, ha c15-öst szeretnél, remediában az D30as lesz. Náluk nagyobb a hígítás, mint a boironnál, de vannak "normál" hígítású szereik is. Hatása nem különbözik. Kb 1500 Ftbe kerül.

Detti10!
A tej nem a pihi idő alatt termelődik, hanem szopi közben. Hiába pihensz 8 órát, attól még a tejed nem lesz több, csak a tejmirigyek szétdurrannak. :D Szóval ha úgy érzed, hogy kevesebb a tej, akkor szoptass sűrűbben, és akkor éhes se lesz Szende. :D
A mosolygásra: te sem mosolyogsz mindig. És nekik igen sok fontos dolguk van.,a mit csak koncentráltan lehet csinálni, mint mondjuk a fényt nézni :D Szóval teljesen rendbe van, ha nem mosolyog folyton! Alex is csak akkor vigyorog, ha beszélünk hozzá, de ő extrán sokat... Hanna ennyit tuti nem kommunikált velünk :D Szóval baba is válogatja :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ki adatta be a rotát????????
VOK???
Csak azért, mert Levi napok óta nehezen kakik, hasfájós megint és zöldes a kaki. De a doki néni azt mondta, hogy a rota jó pár napig ürülni fog a kakin keresztül. Gondolom akkor amiatt van, nem?????? Elvégre egy virust kapott szájon át!?!?
Most adjak neki normaflore-t??????

Detti

KépKép
bhdetti

Detti, nalunk a zoldes kaki teljeseggel engedelyezett :) A multkori gyerekdokis talalkozaskor mondta, hogy oke, ha aranysarga de lehet az siman zoldesbe hajlo is, es meg az is jo. De tudom, hogy Eszter dokija szerint meg nem :) Na erre varrjal gombot! :)
A normaflor az nem a belflora helyreallitasara valo? Mert az hanyasos, hasmeneses tortenetek utan hasznos, szorulasra meg zold kakira szerintem felesleges. Mondom ezt en, aki sosem adott ilyet a gyereknek, szoval varjuk meg mit mond pl Eszter :)

luna6

Heni,
Gergő nagyon ügyi! És csúcs ahogy szopja az ujjait! A legjobb amikor hármat töm a szájába egyszerre! :lol:

Detti10,
Szende sapija nagyon aranyos és tök kis csíntalan szemei vannak!
Ne aggódj, nekem sem vigyorog folyamatosan Zoe. Sőt én mondtam az apjának, mert néha amikor hazajön napközben akkor ha ő beszél hozzá folyamatosan nevet, hogy a gyerek engem már tökre un, mert egész nap velem van és már rámunt.

Geo,
nem tudom, hogy jó döntés volt-e :roll: . A papám nagyon beteg, nem is tudtak eljönni a nagyimmal, hogy megnézzék a lányt, pedig úgy volt, hogy most augusztus végén jönnek. De annyira rossz lett a helyzet, hogy vissza kellett mondaniuk az utat. Szóval ők még nem is látták élőben a dédunokát. Az egyik ok amiért akartam menni, hogy a papám találkozhasson vele. Nekik Zoe az eslő dédunoka. A másik meg, hogy 2008 februárjában voltam utoljára Magyarországon. Nem mentünk, mert mindig volt valami ami miatt jöttek anyuék és a nagyiék is, így mi nem mentünk.
Még senki nem tudja, hogy nem megyünk. De ez már eldöntött tény.
Azt nem mondom, hogy Dávid nem kaphatja el tőled a betegséget, de anyukám szoptatott engem, mikor 3 hónapos koromban elkapta a bárányhimlőt. Állítólag annyira tele volt pöttyökkel, hogy szinte nem is látszott a bőre. Na én mégse kaptam el. 3 éves voltam amikor átestem rajta és alig volt rajtam pötty.

Balkonstrand Krétán:
Kép
Vendég

naaagyon tuti a swimingpoolja a nocinek :) egy ilyen meg nalunk is elferne az erkelyek egyiken, de most nincs ennyire gatyarohaszto meleg, csak amolyan lajtos. na meg Aronedu szetuvoltene a szomszedsagot tuti :) egyszeruen nem es nem alszik, ellenben marha almos, mikozben faj a hasa... na delutan csevegek megint egyet a gyerekdokival, bar nagy enyhulest attol nem varok, max a sulya az ami erdekes nagyon, hogy ugye verekedos, nemevos modon hizik e meg jol. ket napja megint nehezebben eszik, de a lefejt tej az nem kell :) lehet ki kene probalni egy masik fajta cumisuveget alkalomadtan, bar korabban megitta ebbol is.

luna6

Luna!
Áááá, a zöldes kaki az én dokimnális rendben, csak én nem szeretem...

Detti!
Zöldes kaki akkor gond, ha hosszú nyálkadarabok vannak benne és sokkkal többször kakil Levi, mint normálban. A zöldes kaki jelenthet hasmenésen kívül túlkajálást is. Meg még tuti ezerféle dolgot! Eszembe is jutott egy: Náthát...
Nem tudom, hogy lehet-e rota után normaflore-t adni. Szerintem érdemes lenne megkérdezni a dokitokat!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.08.20 12:28-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vik, ez haláli!! Nagyon cuki Zoé, olyan mint egy igazi miniatür strandoló! :lol: És látod milyen nagyon hülye vagyok, mikor nagyon meleg volt, úgy kitettem volna Bencét egy kis medencébe, de eszembe nem jutott, hogy a fürdető állványát használhatom kint is. Úgyhogy nem is pancsolt szegény :roll: De ha még lesz nagyon meleg, akkor már eszembe fog jutni. Köszi az ötletet :lol:
Amúgy akartam már kérdezni, csak mindig elfelejtem. Zoé és akinek még ilyen fürdetője van: nektek nem üti be a baba a lábát rugdalózás közben? Mert Bence olyan mint aki vizibiciklizik és fürdés végére tiszta piros a kis sarkánál, ahogy rugdossa ezt a macit. Vagy ez csak nálunk van? :shock:

Kép
Kép
hari

jaaaaaa, aszittem a te dokid nem szeresse :) nekem a hurutokra is azt mondta, hogy az ok. es nalunk tuleves ugye nem jatszik. rejtelyes nekem ez a szoptatas kakilas misztikum tovabbra is :D minel tobb reszem van benne annal kevesbbe igazodok ki :)

luna6

Vik!
Szupi a strandotok! :D
csak azt nem értem miért ruhában van benne a kiscsaj... de ez már csak az én heppem :D:D

Geo!
Én nem mondom azt,h ogy nem kaphatja el Dávid, mert a védelem csak akkor áll fent, ha csak szopiztatsz és még amellett is lazán meg lehet kapni bármit.... Tehát, ha már hozzátáplálás van, akkor se véd már annyira a szopi. Nálatok meg ugye a táp miatt gyengül az ereje. Remélem jól bírod a mai napot!
Ha tudok segíteni, csak csörögj!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari,
nekem is biciklizik, de nem üti bele a lábát. Te hol használod? Mint Vok Eszter, hogy a kiskádba teszed bele, vagy mint én hogy a nagykádba? Ha kiskádba nem lehet, hogy ott kisebb a mozgástere és azért üti bele a lábát?

Eszter,
csak a kép kedvéért volt rajta. Egyébként én nem vagyok híve annak, hogy pici babát, vagy kisgyereket pucéran strandoltassunk. Persze nem az otthoni kertben (balkonon) való strandolásról beszélek, hanem a rendes strandról, tengerpartról.
Ha nem is rendes fürdőruci, de egy kis fürdőbugyi legyen a babán-gyereken.

Luna,
ma mész mérlegelésre Aronnal? Kíváncsi vagyok mi lesz!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: