A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok!

Segítség!!!....A "tápolásról" semmit nem tudok...a védőnő azt mondta 3 óránként max. 70 ml. Na ez legtöbbször elég, de van, hogy nem ébred, ekkor keltsem fel vagy hagyjam, és akkor elég lesz a 70 ml? Előfordul, hogy eszik és egy bő óra múlva ordít a kajáért.....mert ugye a tápolás más mint az igény szerinti szoptatás.

Kép

Kép
limo73

Limo
Nappal én felkelteném...
És biztos, hogy a kajahiány miatt sír? Cumi?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Tápolás: passz, talán Csillagék mondanak vmi hasznosat!

Napsugár: 36-os fej! Szép, hát az sem kicsi! Csak azért kérdeztem, mert mindenki azon szokott szörnyülködni, h milyen nagy súlyú a gyerek, peidg szerintem szülésnél a fejméret fontosabb!

Ircsi! ebbben is jó nagy különbségek vannak, most nemtom mi lesz, de nekem eddig szülés után kb 1 évig nem volt, és van olyan ismerősöm, aki már a 6 hetes kontrollra úgy ment, h megvolt addigra!

Bévi! ha az sgít, és oldja a fezsültséget, akkor sírjál nyugodtan, nem ciki!!! Alakul az a dolog, addig jó, míg nem sürgetik, kitartás!
Az, h milyen erősnek érzed a fájást, meg az mennyire hatékony, köszönő viszonyban sincs egymással!

És hogy mennyire pszichés, amíg úgy tűnt, h menni fog normál úton, addig hiába erősödött, enm szenvedtem tőle. Amikor eldőlt, h császár, már a következő fájás baromira fájt, pedig közben leállították az oxitocint. Csak már éppen semmi értelme nem volt az összehúzódásnak, és ezt vhogy az egész testem érezte!

Claire
claire

Még mindig tartanak a fájások...és pisilek is rengeteget (kb. minden fájás előtt vagy után)...na meg folyamatosan nedves leszek - na nem kekszelhetnékem van, nehogy félreértsétek (hiába törlöm le), már van bent betétke is...nem mondanám, hogy folyik, inkább csak talán szivárog valami, de ebben nem vagyok biztos, félek, hogy csak odaképzelem a folyadékot...
na mindegy, fél 10-kor felhívom a dokimat, hogy ez van, mi legyen...

Ilus

KépKép
badzsulka

Dokit hívtam, bemegyünk, majd ott megmondják, hogy mivan, de azt mondta, mindenképpen menjünk be már! Drukkoljatok, szülni akaroooook!

Ilus

KépKép
badzsulka

Hajrá Ilus! Névnapi baba lesz? C
claire

Limo tüneményes a picikéd annyira szép és az a mosoly!!!!Tanácsot adni nem tudok!!!!

Ilus nagy drukk neked szüljél jó dolog is az már nem sokan vagyunk aki még egyben van!!!A végén még tényleg én leszek az utolsó!

Claire nem széggyelem a sírást néha jön,és akkor nem bírom abba,hagyni,de kicsit megnyugodtam rossz itt nem mondom,de egy hét nem a világ vége,ha meg meglesz moszat akkor telni fog az idő és anyukámnak igaza van örüljek,hogy nincs otthon egy kicsi aki sír utánam!Szóval erős leszek és kibírom,csak hiányzik a párom meg úgy lapból minden rossz talán itt jobban félek mint otthon,de láttam sok pici főnököt nagyon cukik voltak szoptatás volt nem régen vitték el őket,és éjfélkor hozzák megint a babákat!!!!egyig kb kint vannak és majd reggel ötkor megint,szóval szokom a gyerek sírást!!!Lili jön megy a pocakomba de már alig várom megpuszilgassam ami késik nem múlik!!!!!

Kép
bévi

[quote="lombikbaba"]L írta:lombikbabaimo
Nappal én felkelteném...
És biztos, hogy a kajahiány miatt sír? Cumi?????

Mi is úgy döntöttünk, hogy nappal keltjük, éjfél után pedig eseti megítélés alapján :)
És cumit váltottunk...ma Apuka megvette a legkeményebb cumit ami létezett a boltba, már nem tud munka nélkül kajához jutni, sokkal lassabban eszik, és így ma már mi is tudtunk együtt asztalnál vacsizni.

Cumi?....Két fintor után úgy köpi ki, hogy csuda...és olyan megvetően néz rám mielőtt elkezd üvölteni, mint a sakál.

Muszáj lesz ebbe a formába belejönni, mert tej nem hiszem hogy lesz... egy nap alatt talán egy evőkanálnyit tudok kisajtolni. Ez van...sajnos erről én tehetek, nagyon stresszeltem szülés után, ettől nem tudtam enni, szinte semmit nem is ettem....mindegy...kicsit bonyolultabb, de ez legyen a legnagyobb gondom.

Évi! Ilus!...Hajrá!!!! Drukkkkkkkkk
limo73

Limo, esetleg még visszajöhet a tej. Ricsi nálunk is tápon volt, szigorúan 3óránként, éjjel pedig csak ha felkelt. Ha sokat kelt, tehát nem volt meg a 3 óra, akkor babavizet kapott. Ő már az első héttől cumizott, nagyon megnyugtatta, újszülöttként a NUK jött be, nagyobbként pedig a MAM active, aminek rücskös a két oldala - azt imádta :)

Nagyon szép a "kisbogárkátok" :):):)

maccs01

BÉvi, könyvet vittél be? Mi olyan rossz a kórházban, ahol fekszel? Az unalmon kívül :)

maccs01

Sucer, ezek tök jó hírek, drukk +++++++++++

Ircsi, legalább a piri megkímélhetett volna egy ideig, de lehet, hogy hamarosan kistesó lesz :lol: Én azt olvastam, hogy lombik ide v. oda, a spontán terhesség második babánál már nagyesélyes. Tökre elhiszem.

Ilus, remélem, hogy már a baba és nemsokára megszületik!

Évi, K-vitamint (Konakion) nekünk a 15. naptól kellett adnunk..., lehet, hogy a Vigantollal (D) lett keverve a hszban?

maccs01

Itthon vagyok...nem volt téves riasztás, csak még zárt vagyok...ctg végig 100-as fájásokat mutatott 5 percenként, de azt mondta a szülésznő, még sokáig el fog tartani, úgyhogy jöjjek haza, és próbáljak kicsit pihenni, mert nagyon elfáradok a végére...ja, meg hogy igyak valami töményet...na ezt kihagytam

Egyre jobban fáj...persze aludni nem tudok...úgyhogy most leültem gépezni, legalább Gábor pihenjen egy kicsit...

Szóval elvileg szülök, csak még órákig fog tartani...
Holnap megyek be megint, dokimmal találkozom 10 körül...
Olyan izék ott bent, csak néztek rám, hogy mit izgulok itt, első gyereknél honnan tudjam, meg egyből, hogy van-e szülésznőm, mondom nem, csak dokim, erre meg húzták a szájukat...holnap beszélek is a dokim aszisztensével (szülésznő), hogy mennyiért, vagy hogy jönne be esetleg, lehet akkor mindkettőt behívom, őket legalább ismerem, és normálisak

Most eléggé le vagyok törve...két hete nem alszom, csak 1-2 órákat, most annyit se megy, mert ki se megy már a fájdalom, csak erősödik...fasza lesz ez így...
Esküszöm, ha holnap azt mondja a doki, kiszedi, szedje, nem érdekel, de iszonyúan ki vagyok már merülve...lassan én is attól tartok, nem lesz energiám a végére...

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus, sokat fogunk Rád gondolni!
Elképesztő egyes szülésznők hozzáállása. Ők kapnak fizetést! Mégha alul is vannak fizetve, ami tényleg nem jó, de azt ne a kismamán "bosszulják" meg! Váltsanak melót, hordjanak ki újságot v. akármi. Elhiszem, hogy ijesztő. De reggel valószínűleg váltás van, úgyhogy csak ne izgulj, majd a dokid szétcsap köztük :)
Szurkolok! Azért próbálj relaxálni, ez már tényleg a finish!

maccs01

Most kezdek kikészülni...
Még egy percet sem aludtam...éjfél óta durvulnak a fájások, de az öt perc nem sűrűsödik...az "összecsinálom magam, mert úgy fáj" érzés, már van egy ideje, ehez jött nemrég a már nem bírok közben beszélni se (ja, mert anyukámmal telefonáltunk, mesét olvasott nekem hajnal kettőkor :) ), most már le is izzadok alatta...
Nem tudom, hol van még a vége, de ez nagyon brutál...
Most már több, mint 10 órája tart...hulla fáradt vagyok...tényleg félek, hogy nem marad erőm megszülni..., de abban már biztos vagyok, hogy ma már babázunk, de ki tudja, még hány óráig tart ez...iszonyúan fáj már most is...
Szerintem a dokitól már nem jövünk haza, másnem azért, mert elájulok a fáradtságtól nála, de gyanítom a fájásmérő is kiakad majd...
Drukkoljatok...Évinek majd küldöm az sms-t, ha megvan...
Nem tudom, hogy írok-e még mielőtt indulunk, most is már a harmadik fájásnál tartok, mire ezt leírtam...

Bévi, remélem neked is beindul, és remélem nem tart ilyen sokáig majd...

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!

Dia még nem iszom a teát, de ezt jó tudni:-)))

Vanilla üzenni, egy darabig nem tud jönni, mert tűszös mandulagyulladása van. Jobbulást Vanilla!!

Csillag szépek vagytok!

Badzsulka, Bévi mennek a drukkok!!!

Napsugár! Gratulálok!
Nagyon Sok Boldogságot! Jó egészséget! Sok tejcsit Kívánok Nektek!

Nekünk 1 hétre jött a taj kártya, tegnap minden elintéztünk, Bencére a családit csak 22nap múlva kapjuk, a többiekre folyamatosan és visszamenőleg is megkapjuk. Az anyasági max 2 hét és megkapjuk, a gyest folyamatosan kapjuk Álmos gyesét le kellett mondanom és Bencéjét kérni, lehetett volna úgyis hogy novemberben kérjük Bencéjét, amikor Álmosé lejár, de nem szeretünk volna sorba állni újra.A hölgy is ajánlotta.

A lényeg mindent elintéztünk végre. Már csak a 6 hetes szűrök vannak a picikémnek.:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szép jó reggelt korán keltem hisz 5 kor lázmérés!!!És valamit lapátolnak itt lent vicces kicsit de minden zajra,kelek!És most vitték a főnököket szoptatni volt nagy hangzavar éhesek voltak,mikor már majd nem kicsordult az első könnyem,hogy hol ébredtem akkor meg halottam a babasírást és eszembe jutott nem nem sírok mi is nem sokára így fogunk rikácsolni :wink: :wink: :wink:

Maccs mi a rossz az unalmon kívül soha nem szoktam távol lenni otthonról,ez rossz nem tudom megmagyarázni,hiányzik a párom aki igaz nem sokat van otthon,de mégis mellette kelek mi mióta együtt vagyunk még anyuméknál sem aludtam magam mert nem tudok,nah de most erős leszek mert egy gyönyörű baba miatt fekszem itt és neki ne legyen semmi baja ez a lényeg!!!Elég nomád a körülmény most gyorsan letusoltam a szülőszobán,mert a többi zuhanyzó hát inkább nem írom hogy néz ki!!!A szülésznőm megengedte bemenjek oda lezuhanyozni,remélem este is rendes lesz aki lesz és megengedi!!!

Ilus nagyon sajnállak nem semmi milyen fájásaid vannak és zárt vagy!!Nekem nincs fájás és zárt vagyok,semmi felpuhulás semmi,jól ki fogtuk mi ezt a szülés dolgot,nekem azt mondta a szülésznőm kell elég intezíven fájon legalább 3 napig hogy ebből szülés legyen,vagy elfolyik a víz!!!Tegnap mióta elment a nyákdugó mert azt mondta az az volt azóta erősebb a folyásom ennyi de semmi fájás!!Itt meg kell várni a 42 hetet éretlen méhszájjal és zárt méhszájal nem csinálnak semmit majd csak 42 hét után,azt mondta neki a rokona feküdt bent ugyan így,de vele sem tudott mit csinálni,lehet nem fog sehova érni van ilyen és teljesen zárt maradok de akkor majd csak 42 hét után csinálnak valamit!!!Remélem te ma már babázol és nem fogsz szenvedni,elhiszem milyen rossz,én se tudok amúgy aludni csak engem ne merít le a fájdalom mint téged,sajnállak nagyon,az adjon erőt megszülsz és vége és azt mondják a szülésre mindig van ereje az embernek!!!Nyugtatlak de nem tudom még rám mi vár!!!Puszi neked és kítartás!!!!

Kép
bévi

Brik az jó ha haladtok a papírokkal,nekünk az sem lesz egyszerű a főnököm tuti majd kereszbe tesz T-gyás ügyben,hisz a táppénznél is ez volt!!!!

Vanilla jobbulást neked!!!

Tündéről nem tud valaki valamit már olyan régen írt jelentkezett haza mentek már!!???

Kép
bévi

Bévi, nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben menjen, próbálj meg majd napközben kicsit beszélgetni valakivel, hátha azzal is telik az idő. Dzsuvás fürdőt ki ne takarítsd! :lol: Még elkapsz valami fertőzést!!! :cry: Vigyázz magadra, csajszi...! Mert különben elmegyek és kiporolom a fenekedet!!!! :lol: :lol: (Csak messze vagy...)

Kép
xtina75

Tina vigyázzok köszi csak azt tudnám mit csináljak,hogy ne jöjjön rám a sírás miért sírok,Lili nem sokára itt lesz velem mit sírok folyton,ha valaki hozzám szól akit ismerek akkor elkap a sírás,most ment el a szülésznőm beköszönt,hogy ha nem kell addig jönnie,akkor holnap találkozunk mert jön be!!!Nah beszélgetés inkább erről nem írok egy normális ember nincs itt most nem azért mert nagyképü vagyok vagy ilyesmi,bár remélem csak este mikor már bejöttem a rendes anyukák bent voltak a szobájukban és ezért nem találkoztam velük!!Vagy olyan volt aki barna,vagy olyan aki fehér és épp cigizni tartott le szoptatás után!!!!!De majd nappal körül sasolok hátha van valaki aki értelmes!!!Sírnak a főnökök ezen mindig elmosolyodok olyan cukik!!!

Kép
bévi

Bévi én sokat gondolkozom rajtad, hogy miért nem császároznak meg vagy hogy nem e számoltak el. Szorítok nektek! Most ne foglalkozz a fönökkel, csak azzal, hogy nemsokára bébizel:-)

Jujj mennem kell fejni, mert a mellem totál kemény ezerrel feszít, mintha szét akarna durranni:-)

Jövök még:-)))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok!

gratula minden új anyucinak! olyan jó, alig vagytok már, akik egyben vannak! mennek a drukkok, hogy mihamarabb mindenki babázzon!!!

Napsugár, szép méretek :shock: :D az Ica, akiről írsz a Szt. Imrében, nem egy szülésznő? és konkrétan csak a Barnával, az időssel szül? mert, ha ő, akkor ő nagy sztárszülésznőnek számít ám... amúgy nekem a csecsemősökkel voltak gondjaim! sajnos egyik másik olyan stílust engedett meg magának! :( én attól éreztem magam nagyon szarul, valamiért mindig lecsesztek! :(

remélem, hogy most, 2. gyerkőccel már sokkal okosabb és önállóbb leszek! ;)

Évi, szerintem a K vitamint eddig heti rendszerességgel kellett adni, most meg egy új szabály, szabvány szerint már csak havonta!

a Vigantolt mi mindig a cicire csöppentettük, vagy a cumisüveg tetejére, és az első kortynál máris benyelte! :)

Tina, a gólya útbaigazítva! tesztelsz, vagy teszteltél ma?

Barbcsi, a két helyre a baba születési dátumát írd, ne csak az évet! :) amúgy Te sulis voltál, ezért igényled a GYESt rögtön? TGYÁS, vagy GYED nem is jár? :(

még egy kérdés, hogy a TAJ kártyáért nem lehet most bemenni személyesen az OEPhez? annó a férjem ott kezdte a napot, kikérte a gyerek TAJ kártyáját, és ment tovább a MÁKhoz, meg mindenhova, ahova kellett! 1 nap alatt mindent megigényelt, amit kellett!!!

jaaa, és nézzetek utána, hátha az a helyi önkormányzat egy kis pénzt a babára! mármint az az önkori, ahova be vagytok jelentkezve... (a XI. kerületben úgy 80e Ft jár :oops: )

nem tudok aludni, ma megyünk a 4Dre, annyira izgatott vagyok...

a babák fotói nagyon szépek! annyira várom már én is, minden nyűgjével együtt, hogy ismét ilyen picike babánk legyen! :)

Ircsi, sajnálom a Mikit! :( de a szervezet gondolnám, hogy tudja, hogy mit, miért tesz! az jó viszont, hogy Katus nem fordult el ennek ellenére sem a cicitől! mondják, hogy ilyenkor megváltozik a tejcsi íze!

na. megyek, hajmosás, készülődés! jók legyetek!!!

sophie27

Sziasztok!

Tegnap itt járt a (sz)ámítógépszerelő, semmit sem talált a laptopon (csak virtuális szemetet), de cserébe megrövidített pár ezerrel :evil: Továbbra is rejtély, hogy mitől carakodott a gépem :roll:

Napsugár, szamoca: gratulálok a babákhoz :D

bévi: ha maratoni ciklusaid voltak, akkor tényleg simán elképzelhető, hogy nem annyi idős a terhesség amennyinek számítják. Elvileg mi is ebben a cipőben járunk, 1 héttel simán lehet fiatalabb Korinna mint a számított kora... Mindenesetre ++++++++++ Nektek :)

sucer: de jó hírek, drukk Nektek is, már nincsen sok hátra :)

Tina: ha a gólya letette a csomagot nálunk irányítom is tovább Hozzátok :D

Dia: köszi a híradást :D Szugizom én is Korinnát, hogy legalább olyan jó baba legyen, mint Áron :)

Limo: nagyon édes a mosolygós kép :D

Rólunk: ma este megint NST és elvileg UH is lesz, meglátjuk. Allergiám masszívan tombol, de nem szedhetek semmilyen antihisztamint. Vettem hát egy valag homeobogyót, remélem lesz hatásuk :roll: Ha valakinek van jó tippje makacs szénanátha ellen (Coryzalia, Histaminum, Pollens, Luffeel, Salvus víz van itthon) szóljon legyen szíves, mert kezd egyre keményebb lenni a makacs orrfolyás és orrdugulás :(
Közelgő szülésnek se híre se hamva nálunk, jóslók-keményedések vannak, múltkori NST 45-ös fájásokat mutatott, de alig éreztem némi kis összehúzódást. Egyébként - az allergiát leszámítva - teljesen jól vagyok. Este már okosabbak leszünk (vagy nem :roll: ).

Még egy gyakorlati kérdés: szerintetek érdemes hintát venni a porontynak? Tegnap egy ismerős teljesen UFO-nak nézett, mert eddig egyetlen darab játékot nem vettem még manónknak (ágy fölé pörgő-forgót pl. nem is szeretnék). Játszószőnyeget nézegetjük, pihenőszéket csipogókkal kapunk, de hintára nem gondoltam. Ismerős szerint imádják a picúrok, no de tényleg annyira tuti a bébihinta? Esetleg valakinek tapasztalat?
Vendég

Jó reggelt
Ilus sms: 8 cm-re van nyiva,1.5 óra múlva szülni fog!!
Drukk!

Limo,nagyon édes a Bercibó!
tejci:nem próbálod a homeos bogyót,vagy a teát?
De ha nincs,nincs,ezen nem kell aggódni tényleg.Én se fogom tenni,ha elepad is,nekem épp annyi van ami elég...

Tündi babájára is már kiváncsi vagyok!
Clarikáék vajon rendeződtek?

Maccs,nekünk a gyerekdoki a D vitaminra is 2 hetet mondott(jövő héten)

Babám tegnap már 380 ml-t evett,egyre többet és már ezzel elérte a "kívánatost" :) éjjel se volt nagyon rossz bár visszakéretőzött cicire,de kibírtam...éjféltől 3-ig kellett szopiztatni,dajkálni,előtte,utána aludt.
A szeme nagyon váladékozik :( mit tegyek vele?

Bévi,ne aggódj,szülés után is fogsz sírni :? én majdnem minden nap pityergek,hol ezen,hol azon.
És kitartás!!! gyere sokat,az feldob majd.

Csibuc,allergia.jobbulást.
Hinta:szerintem jó ötlet,én is fogok venni,a pihenőszéket is bírja nagyon,és a hintát is dicsérik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, forralt és lehűtött vízzel letörölheted a váladékot. Ha piros, vagy esetleg gyulladás áll a háttérben - hívd fel dokit -, akkor lehet, hogy kapsz szemcseppet és szemkrémet. Nekünk a Tobbrex nagyon helyretette Eni szemét: Napközben cseppentés (1csepp), este meg belenyomni a szembe egy kis csíkot.
Eninek pár napos korában is kellett ilyet használnia, hasonlóan váladékozott, mint Tomikáé.

Csibuc, csak pihenőszékünk volt, de én is úgy tudom, hogy imádják a hintát a kismókusok :) Nekünk csak a "játszótéren volt hintánk", a mai napig imádnak hintázni.

BÉvi, remélem, hogy azért jófejek is vannak nálatok! Ha nem jó a társaság, akkor foglald le magad máshogy, tölts le filmeket a laptopodra :) és azokat nézd! :):):)

maccs01

Maccs,nem piros,csak csipás vagy mi és ragad...én sima vízzel töröltem :oops: :?

Tomi szopizott fél 7kor,majd elnézelődött,így

Kép

apája ringatja,ne tudjátok meg még táncol is vele,de a manó élvezi
Fél 9kor megint evett,és most alszik és megyünk mi is pihenni ;)

Kép

Más,vagy én vagyok tök béna vagy a pelusok nem túl jók,vagy mi,de minden 2 pelusból kifolyik a pisi...szegény mindig ruhacsere,stb...pedig lefelé igazítom a fütyit is benne,mégis kifolyik. Ehhh.
Vicces mert az 56-os hálózsákok és némelyik rugi épp hogy jó rá a hosszú lábai miatt :)

Fűtés elszámoló számla: nem hiába tekergettük télen a csapokat,77 ezer pénzt ad vissza a Pétáv :wink: :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi, biztos pelusa is válogatja, de mindenesetre bele fogsz jönni, ha rajtad múlna :) Tomi cuki! Jó, ha apukája így foglalkozik Vele.
Biztos lesz helye a zsetonnak... Manapság... majd megy a többi számlára... minket elárasztanak a csekkek...

maccs01

Évi nekünk Tobbrex szemcseppet írtak fel, de még egy picit így is váladékozik. Csöpögtetjük neki, lassan szerintem elmúlik. Szerintem is hívd fel a dokitokat.
Évi ügyes vagy, Tomika is ügyes hogy ennyit eszik:-))

Ilus mennek a drukkok:-)))

Én is hintán gondolkozom pár napja, pihenőszékünk van de azt csak akkor használjuk ha megyünk valahova:-))) Hintázni viszont szeret Bence nagyon.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi nagyon édes Tomika:-)) Nekünk nem jön ki a pelusból semmi, nekem csak amikor tisztába teszem akkor kell figyelnem és vigyáznom, mert háromszor szoba közepéig sugárba volt kaki:-)

Pénz az mindig jól jön, ez is egy ajándék nektek:-)) Biztos lesz helye:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ilus letelt a másfél óra, gratulálhatok? Csórikám annyira sajnálom, hogy így megkínzott a vajúdás! Remélem az endorfin kompenzál és felejtet...

Évi a használt ruháknál nem mindig a bevarrt méret a helyes, mert mosástól megváltozik a formájuk adott esetben, vagy gyárilag is vannak eltérések, pl. H&M cuccok eleve legalább egy mérettel nagyobbak, mint ami bele van írva.

Napsugár szívböl gratulálok az óriásbébidhez, sok boldogságot!

Mi is szenvedünk már egy hete a kötöhártyagyulladással. Jobb lett, de nem múlt el, váltanom kéne szemcseppet, hátha.

Nekem meg az a kínom, hogy két napja nem megy le egy gramm se rólam, pedig nem eszek sokat, nem is jutok szinte evéshez. :( Már csak nem maradok elefánti mivoltomban, vagy?

A dedem egész nap cicin lóg. Most is ez megy, megint tápot kell kevernem, mert fáj már a gondolattól is... Már jobban bírják a megpróbáltatásokat, de több óra vákuum után kell egy kis pihi a páncélozott melleknek is.

Mentem dolgomra. Végre kisütött a nap, ki kell mennünk kiélvezni.

Barbi
Vendég

Sziasztok!
Limo,babád nem húzza nagyon össze magát?(pocakfájás)
...mi 90ml-vel kezdtük a tápszert :( a tápos dobozt követtem...de kellett is Gergőmnek :)
Évi-pelussal én is vagyok így :( pedig nekünk libero és pampers van :(
Tomika cuki :)
Sucer-drukkkkkkkkk
Barbim-kitartáááááááááááááááááás!-veled vagyok :wink:
Clárika?Tünde?Vanilla?
Csibuc-jobbulást!
Bévi-sírás/hormonokkal még én is így állok! :( majd elmúlik :oops:

Mindenkinek nagyon szép napot!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Halihó!

Napsugár: GRATULÁLOK! Sok boldogságot kívánok nektek!

Ilus kezem-lábam csuriban.....remélem már dajkálod a legkisebbet. És gyorsan-gyorsan híreket..... :lol:

Bévi drága ha megkönnyebbülsz akkor sírjál. Egyébként meg gyere írkálni, jobban megy az idő. Ha meglesz Lili kapsz a kórházban Felicitas csomagot. Lesz benne (enyémben legalábbis volt) egy kisebb méretű flakon Domestos :lol: Na lehet ez célzás a kismamáknak, hogy saját maguk takarítsák a wc-t, fürdőt :lol: De nem ám rendet teszel magad után a szülőszobán :lol:

Limo én nem ébreszteném, ha nem sárga és békésen alszik. Éjjel semmiképpen sem. Én most sem ébrezstem a gyereket, pedig van, hogy 4-5 óra eltelik két evés között. Attól függ, mennyire alszik be. Az adagját így is megszi. :wink:
Bercibó nagyon aranyos. Tegnap mutattam a férjuramnak is. 8)

Évi haláli Tomi azokon a képeken :lol:

Csibuc jó, hogy jöttél. Remélem hamarosan Korinna is megérkezik. Konkrétan milyen hintára gondoltál? Képet tudsz róla dobni?

Nekem még papírok közül semmi nincs intézve. Ma jönnek anyukámék, úgyhogy majd a jövő héten lesz beadva minden( ő kell hozzá, nála vannak a munkálatói papírok, stb) , de 1x fel kell menni St-be, mert a MÁK-os dolgokat ott tudjuk intézni, a Tgyást pedig itt.

Barbcsi én is úgy tudom, hogy a baba születési dátumát kell bevésni.

Tündét én is hiányolom és Clárika is régen jelentkezett. Remélem jól vannak csak idejük nincs....

királylány

Ma vagyunk egy hónaposak :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag gartula az 1 hónaphoz! Hát igen, öregszik a kislegény :lol:

Pelenka: én eddig Pampers-et, Liberot is használtam, nem volt gond....

királylány

Dia az én csomagomban kézfertőtlenítő gél volt,jól is jött mert a látogatóknak nem a kézmosás volt az első :evil: :evil:

Csillag,mi próbáltunk Huggiest és Babydreamet is,de nem meghatározható miből folyik ki.De a legjobb a Pampers eddig.Megy is apája venni még ma.
Lehet vékonyka kis babáink vannak,és ezért.

Bmaas,majdcsak mennek azok a kg-k...eddig hamarabb ment?
Hosszas vákuum,ismerős
:? már igencsak fájnak a cicik.

Kötőhártyagyulladásnál piros is lenne a szeme,nem? Neki csak csipás lesz,zöldes,sárga...

Ilus nem írt még.

evilany

Nekünk a Pampers vált be, és most kipróbáltuk a Tescos sárgát kicsi méret az is bevált meglepődtünk, egyik se csapta ki a popsiját és nem pisilt ki eddig.

Ti minden étkezéskor cseréltek bugyit, én igen, mert nekem mindegyikben van egy pici kaki, eddig talán 2-ben nem volt amióta haza jöttünk.

Nekünk is csak csipás a szeme, meg néha folyik a könnye. Nekünk Bence pár napja nézegeti a kezét. Kétszer bebandzsított.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Mi is cserélünk minden étkezés előtt,kivéve éjjel csak ha nagyon nyűgi...itt is szinte mindben van kaki :wink:

evilany

A tescos pelusban állítólag pampers betét van. Ugyanott gyártják mind a kettőt..... :roll: Szomszéd srác a gyárban dolgozik, valami karbantartó, ő mondta....

Brik csak akkor cserélem ha kaki van vagy nagyon pisis. Éjjel nem mindig kell cserélni és van, hogy napközben sem. De van amikor a tiszta pelusba azonnal beletrotyizik :lol:

Áron szeme is csipás - ma reggelre nem annyira - zöldes-sárgás, szeme nem piros. El akartam vinni ma a drnőhöz tanácsadásra, de a védőnő bejelentkezett 10 körülre. Szerintetek ideért??? Következő evés után be kell mennünk a városba, holnap főznöm kell ehhez meg vásárolni :?

Anyukámék elindultak hazafelé Bencussal. Már úgy hiányzik. Pedig tudom lényegesen nehezebb lesz 2 gyerekkel itthon......de majd apát jól befogom..... :lol:

Papírokat, számlákat rendezgetek, közben megy a mosógép...

királylány

Dia hát persze hogy hiányzik!!

Lányok holnap aug.20 nem lesz nyitva bolt,el ne felejtsétek!

evilany

Váááááó

Ilus:
10:10 perckor megszületett PETRA 3610 gr és 56 cm!!

Kép
Gratulálok!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.08.19 10:27-kor.

evilany

Aztaaaaaaaaaaa!

Ilus GRATULÁLOK ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!

Kép

Évi igen, nagyon hiányzik. És érdekes, mert nem hittem volna, hogy ugyanúgy fogom szeretni a két gyerekemet. Tényleg nem megoszlik, hanem megduplázódik a szeretet.

királylány

Áron egyedül maradt Áron..... :lol:

királylány

Igen,pedig tutira vettem h.fiú.Igaz nálad meg h.lány :)

evilany

Sziasztok!

Vagyok, csak van dolgom, meg az elmúlt napokban kimerültem kicsit....
Voltunk levetetni a PKU-t, majd elmentünk a városba vettünk a Rékának fülcsit:) ma jön a korházból egy csecsemős nővér átszúrja neki. Nagyon izgulok....

Tegnap nagyon fájt a pocakunk, este 7től üvöltött éjfélig :( néha néha belealudt pár percet.
Tejcsink beindult, 80akat szopizik :) de sokat bukik :( súlya viszont gyarapszik....
Mikor hazajöttünk volt: 2780 gr
Mikor az ügyeletre mentünk: 2570 gr
Kedden meg 2790 gr.

Így akkor nem kell kétségbeesnem a bukás miatt, nem?

Kakija tegnap kicsit darabos volt, hívtam a gyerekorvost, azt mondta ha nincs mellé más panasz, akkor nincs gond.

Viszont nekem is megy a pocakom, remélem nem lesz belőle baj.... :S

Vettem tejserkentő teát amibe van ánizs és édeskömény, remélem segít a picinek. Ezt találtam praktikusnak, mert nem akarom teáztatni, de azt írja, így átjut a tejbe. Majd meglátjuk....

Tünde??????

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Még 2in1.

Napsugár, gratula a babátokhoz! Nem semmi méretek! :D

Ilus, gratulálok! Sok boldogságot, tejcsit és jó egészséget!
(Utólag BOLDOG NÉVNAPOT!)

Bévi, próbáld elfoglalni magad (gyorsabban telik az idő!), sírás természetes én is el-el pityeredem...

Vanilla, mielőbbi gyógyulást!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Ilus GRATULA! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ilus Gratulálok! Sok Boldogságot és Jó egészséget kívánunk!

Dia hozzátok többször kimegy a védőnő? Nálunk egyszer volt nem jön többet csak ha hívom, nekünk 2 hetente kll menni mérni, de én kivétel vagyok így írom és bediktálom :wink: védőnénink csecsemő korom óta ismer-)))

Nekem sincs itthon Lili hiányzik nagyon:-) Amikor kirándul akkor annyi napot bőgök amíg odavan:-)

Este én is csak egyszer cserélek lefekvés előtt:-)) Hajnalban nem zargatom Picurkát pelussal:-))

Jó tudni, hogy a tescosba milyen betét van, nagyon olcsó és tényleg jó. :-) Most hogy több kell gazdaságosabb, mondjuk szerencsém van hogy Bence bőre bírja:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!!!

Ilus hatalmas gratuláció kislány hát ezek a csajok megszenvedtetik az anyukájukat!!!De megéri szép nagy baba lett!!Sok-sok egészséget nektek!!!

Évi Tomika nagyon cuki azok a grimaszok nem semmi és jó hogy Miki is segíteni tud!!!Pelus remélem rá találtok a megfelelőre!!

Dia elhiszem várod a nagy fiad és hiányzik neked ez természetes,domestos hoztam törlőkendőt és már átt töröltem a szobát jött a takarítónő és mondtam neki már megcsináltam nem kell
:lol: :lol:

Csillag hatamasak vagytok 1 hónap de jó,amúgy mi egy napra voltunk kiírva,mi várunk vele sajnos!!

Maccs hoztam filmeket dvd-n tudom nézni majd később hisz ha 7 napig itt leszünk kell az elfoglaltság,vettem újságot meg keresztrejtvényt!!!

Csibuc neked is mennek a drukkok valamikor csak szülünk!!!

Mi voltunk uh flow rendben,baba rendben egy kérdés ha esetleg bele kakil a vízbe azt valahogy észre lehet venni az anoszkópián kívül,mert ugye nekem azt nem tudnak csinálni,zárt a méhszáj!!!Még mindig 2-3 a lepény doki szerint kezd lassan indulni a dolog,amúgy azért nem császároz mert minden jó és még éretlen a méhszáj meg minden és nem meri válalni a kockázatott,hogy esetleg túl hamar csinálja és a babának valami baja lesz,aztán őt veszik elő miért császározott mikor minden rendben volt,velünk!!!Nem bánom én csak tényleg minden rendben legyen a magzatvíztől félek nehogy bele kakiljon és emiatt baja legyen!!!!!

Kép
bévi

Clárika: jajj de jó, hogy van tejcsi. Az már kevésbé, hogy Rékának fáj a hasa. Infacol cseppek vagy valami mást esetleg nem akarsz kipróbálni? Védőnő/doki tud tanácsot adni vagy a patikában is.
Bukás: nem mohó esetleg Réka a szopinál? Próbáld meg többször büfiztetni közben. Áron akkor bukik ha hamar rátöltök. Megeszi az adagját de még kapkodja a kezét befelé. Ilyenkor várnom kell kicsit, mert ha rögtön adok még neki akkor az visszajön.

Brik igen, többször is kijön. Jövő héten már mennünk kell hozzá, de fog még jönni.
Sírni nem sírok, csak hiányzik a nagyobb. Rossz lesz ám őt oviba vinni. :? Szívem szerint itthon tartanám, de már középsős lesz meg neki is jobb lesz a vele egykorúakkal.

Bévi ne vedd el a takarítónő munkáját :lol: Jól felszerelkeztél, de kell is. :wink:
Na igen, a dokinak igaza van, ha indoktalanul császároz akkor bizony előveszik őt. Engem pl a főorvos is megvizsgált és áldását adta. Kíváncsi vagyok mikor indul be nálad a buli.....Lili biztosan jól érzi magát odabent, ha minden eredményed jó.
Azt viszont nem tudom honnan lehet tudni, hogy belekakil e a vízbe... :roll:

királylány

Ilus: gratulálok!

Dia: nem találtam képet, csak annyit tudok hogy Fischer Price márkájút ajánlottak, csilli-villi hinta, adapterrel működtethető, fényeffektekkel, zenével stb. Az ára elég húzós, de a pasi esküdött rá. Nem tudom, ellenérzéseim vannak a hintával kapcsolatban, mert mi sem diszkófények (kis túlzással persze) között hintáztatva nőttünk fel :roll: Néztem youtube-on, már 4 napos gyerkőt beletették aki kuksolt csendben, de a nagyobbacskák is teli szájjal vihogtak benne.
Aztán az is lehet, hogy első gyerekes hüle szülőként bedőlök minden vacaknak, passsz :? Átküldöm priviben majd a linket.
Vendég

Aha erre a hintára gondoltam én is. Vagyis ilyenre. Szerintem - lehet megkövezni érte - felesleges pénzkidobás.... :roll: De ez csak az én véleményem.

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: