A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lois, Bond!

Rám a csecsemős nővér segített feladni, és még mondta is, hogy milyen jó, hogy felveszem, mert a kismamák ilyenkor még lusták, és nyűgösek felvenni, pedig kellene :roll: . És ő is azt mondta, hogy hordjam ameddig csak bírom.
Meg anyu is mindig szorgalmazta, bár neki nem ez a szakterülete...

Lois!

Belééém :shock: ? Milyen fórumon? Csak ide írok fixen. Máshová csak egyszer-egyszer okoskodtam be :oops: :lol: .
A csajszi egy helyi csaj kislány, aki a bnőmnek szegrőlvégről rokona. De nem fogom támogatni ezt a kapcsolatot :twisted: :lol: .
Az anyuka tipikus s*ggfejmami :evil: . Eddig egyszer találkoztak a gyerekek, Botond 9 hós volt kb. és mikor Vivike megsimizte, ő is utánozni akarta, de hát az nála hajhúzásban fejeződött ki :oops: :lol: . Persze résen voltam, és alig húzta meg neki,a kislány még csak el se fintorodott. Anyuká már akkor is túlráagálta a dolgot, és most is így "köszönt":
- Tudod Vivike, ez az a kisfiú, aki múltkor olyan nagyon meghúzta a hajad.
:shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :evil:
Esküszöm, a kislánynak fel se tűnt!!! De még ha így is ltt volna, hogy lehet vki ilyen?! Egy pár hós gyerekkel?!
Ja,és még a múltkor közölte, hogy:
- jé, milyen kevés kis haja van Botondnak.
- :shock: :?: :shock: :?: Szerintem nem kevés, csak rövid, és talán ezért tűnik úgy ( :shock: :twisted: ).
- Neem, neem, kevés neki, demajd biztos sűrűbb lesz. Látod, Vivikének mennyivel több van!
- :shock: :shock: :shock: Aha, látom.... :roll:
(Mint amellékelt ábra mutatja, Vivikének abszolút nincs sok haja. Botondén viszont mindenki ámul :lol: )
Most mondta is:
- Nahát, hogy besűrűsödött a haja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval anyukát kicsit sokat érte kiskorában a nap, ezért nm adom áldásom frigyre :lol: .

MI tépőzáras az autósülésben???
A cipője. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

ülésünk nekünk is 2 van, de az egyikt kaptuk :wink: 8) .

Csibe!

Botondé sem volt göndör, de vlsz az lett volna, ha hagyjuk megnőni :lol: . Apának is, és nekem is az volt kiscsinek, szóval sanszos :wink: . Sztem tényleg igaz, hogy a legtöbb kisgyereknek göndör/hullámos, de azért közel sem 100%. Amúgy felnőttként sztem szívás a göndör haj, szóval inkább örüljetek, ha nem lesz az :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Most megyek fogorvoshoz. Kicsit kezdek betojni :oops: :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Bakker tépőzáras autósülés :arrow: A'szem inkább meg sem szólalok :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:
Helyi Anyuka :arrow: Idióta :shock: Nekem is van itt ilyen anya-társam :arrow: Türelmem végtelen ha arról van szó, de a társaságát magamtól nem keresem :oops:
Nemtom már milyen fórum volt, PCO-s meg terhes- diabos témán ment a csevely. És igen, osztottad az észt rendesen :twisted:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
hát én sem tartanám nagyon a kapcsolatot azzal az anyukával.
engem még az sem zavar,ha egy nagyobb gyerek kicsit durvábban
nyúl a lányomhoz,mert biztos nem direkt csinálja,max utána kicsit jobban odafigyelek,
na de hogy egy kisebb "bántaná" az nem zavarna egyáltalán,mert az
én ygerekem is volt kicsi és tudom,hogy ilyenkor még nem tudnak
olyan finoman nyúlni a másikhoz.
ráadásul következő alkalommal még anyuka orraalá dörgölni,hát
kinyílna a bicska a zsebemben,már bocsi...

Kép
Kép
csibe83

Ha pipiskedés alatt a lábujjhegyenjárást értitek, akkor valóban nem jó, de a babák többségénél rövid ideig a járás kezdetekor előfordul.Az egyensúlya nem jó és ezért megy így :arrow: ennek elkerülése miatt nem javasolják a vezetgetést :wink: Hédi nem ment soha lábujjhegyen,viszont a nyaralás alatti hajón másfélóra vezetgetés pároskézzel (nem tudtunk mást csinálni vele) ismét előhozta repülősgizi énjét :twisted: :twisted: Bár azóta egyáltalán nem vezetjük ( már nem is kell), néha még előjön, de hétvégén úgyis dévény...

Nekem azt mondta a doki,hogy nem kell haskötő,mert az izmoknak maguknak kell dolgozni...hallgattam rá - lett is jó kis kötényhasam ( bár a reggeli gyanánt elfogyasztott franciakrémes közben gondoltam rá, hogy na persze menőzök itt a hasizmok megnyúlásával :twisted: :twisted: :twisted: ) A sógornőm szintén császáros, néha még ma is hordja ( áprilisban szült), ennek ellenére olyan a hasa,mint egy 4 hónapos terhesnek...szóval inkább alkati kérdés szerintem.Mondjuk nekem brutál nagy hasam maradt utána, pedig kilóban csak 3 + al jöttünk haza...Mikor adták át a gyerek papírjait az egyik doki meg is jegyezte,hogy úgylátom B.doktor hagyott ott bent még egy gyereket :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok! :)

czigka!

Csúúúúúúcs Bende sárdagasztása! :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="czigka"]J írta:czigkaa, és annyi homokot evett (kétpofára gyűrte), hogy ma reggel a pelenkába kaki gyanánt egy nagy adag agyagos föld volt. :oops: :oops: Tartottam egy kicsit, hogy nehogy baja legyen tőle, de ha így kijön egybe, akkor az jó. :roll: :oops: :oops: :D :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kicsidodi!

[quote="kicsidodi"]2 írta:kicsidodi. Botond is folyton rúgja a lábdát :wink: . Meg a papucsot, a flakont, a plüssállatot, a porszívót, a kutyát... :oops: :lol: .

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jó a sérója! :wink: :lol: :lol: :lol:

[quote="kicsidodi"] írta:kicsidodin simán mezitláb teszem ki Botondot a fűre, meg a viacolorra, há' nehogymá a cipőjét koptassa :twisted: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nimród valószínűleg rossz helyre íródott, azért kötött ott ki. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: Bocs, kispocok13! :oops:

Nem vagyok ijedős fajta, de azt hiszem egy ilyen vetődésnél nekem is megemelkedne azért a pulzusszámom. :shock: :roll: :roll: :oops: :oops:

"kismamák ilyenkor még lusták, és nyűgösek felvenni"
Köszi! :evil: :evil: :evil: :evil:

tike!

Naaaaaaaagyon gusztáv az a torta! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Milyen ízű volt?
És mindeféle értelemben nagyon állat! :lol: :lol: :lol: TeApa mikor született, hogy egyszerre tartottátok?

Tök jó az a fotel! :P :P

Én is pont így szoptatok még. :lol: :lol: :lol: :lol:

Részemről nem mernék így utazni. :roll: :oops: Én a jó öreg, megbízható utazási irodás típus vagyok. :roll: :roll: :oops: :oops:

"úgylátom B.doktor hagyott ott bent még egy gyereket "
Ez is édes! :evil: :evil:

csibe83!

Huginak göndörkés volt egy kicsit a haja, de aztán kiegyenesedett. Viszont ott, ahol a leginkább kopott, és később nőtt vissza, ott göndörkés még most is. Sehol máshol. :shock: :lol: :lol: :lol:
Manó viszont az életben nem volt göndör.

Pipiskedés alighanem az egyensúly, illetve a lábboltozat, és ily módon a járás miatt nem szerencsés. :roll:

katy76!

Milyen programjaid vannak neked? :shock: :shock: :shock: :?:

loislane!

Igen, igazad van. :roll: :roll: :oops: :oops: Tudod, én a fehérnemű alatt egyrészt a hagyományosat értettem, az eladó helyett viszont kereskedőt. Azokat a régi vágású, idősebb hölgyeket, akik rád néznek, és már mondják is, hogy mire van szükséged. S valóban! :shock: :P :P :P Apának az esküvői öltönyét vettük így. :wink: :P

Kép
Kép
200907?

Lois!

Ja, tudom. Aztán már gondoltam, hogy az lehet :wink: . Sose írtam más témában még arra fórumra, nemhogy a topicba, de ott felhúzott egy csaj, hogy tudatlanul riogatta a lányokat a hülyeségeivel (pl. a cukorbeteg anyuka babája cukorbetegen születik :shock: :evil: . Hát pont, hogy nem...), ezért ki kellett igazítanom, mert ha én kezdő cukrosként olvastam volna a sorait, 3 hétig bőgtem volna :evil: :( :( . De látod, nem is vitatkozott velem senki :twisted: :lol: .

itt még két anyuka van, akiket kerülök:
Az egyik sztem frankón vizes :roll: . Eddig kb. 6* találkoztunk, és minden alkalomm úgy kezdi, mintha még sose látott volna :shock: . 2-3* oké, de 6* már nem vicces :? :lol: .
A másiknak igazából a gyerekétől bolondulok meg. Eddig többször kinvoltak a játszón, amikor mi nagyritkán kinétzünk. A gyerek egy idióta kis s*ggfej :evil: . kb. 5-6 éves, de olyan szellemi szinten van, mint egy 3 éves, semmilyen kérésnek nem tesz eleget, b@sztatja a kicsiket, ahogy meglát vmi játékot egyből az neki kell, akárkié is, meg pl. ha már látja, hogy kisbaba közelít, belemászik a bébihintáb a 28 kilójával, az anyja meg odasuttog, hogy "Bencuska nem szabad", a gyerek közli, hogy "de akarom", és belemászik :shock: :evil: . Anyuka meg ráhagyja!!! :evil:
Meg rendszeresen lehülyézi az anyját! Reakció: "jaj, bencuska nem szabad ilyet mondani". "De én mondom! Hülye!!!" :shock: :evil: :evil:
Meg ilyenek....
Na, én az ilyen kis takonypócoknak akkora szájast adnék, hogy kifordulna a hintából, és még jól is esne :twisted: :lol: . De tényleg, most itt nem akarom ragozni, életemben nem láttam undorítóbb gyereket :evil: .
Viszont látszik szegényen, hogy egyáltalán nincs nevelve, de az sem tudatosan (mert trendi :? ), hanem mert carik rá az anyja.
Sztem talán egyedül neveli (mert "apa" nem látszik ezen a gyereken), és mindent ráhagy.
Ráadásul mesélte a kisfiú nekem múltkor, hogy éjfélkor fekszik.... Erre nem sokkal később megszólal az anyja, hogy induljanak, ebédelni kell. 4 óra volt!!!! Nesze neked napirend :lol: .
Na, szóval nem csoda hogy ilyen csóri gyerek, de kerülöm őket :roll: :lol: .
Most nem tudtam normálisan leírni, de majd egy talin elmesélem.... :lol:

Csibe!

Ugye, hogy ugye? :lol:
Kiváncsi lennék, az ő gyereke 1 évesen mennyire tudott simikézni...
Ja, most jut eszembe, másfél éve még ő panaszkodott egy kertipartin (én pocakos voltam 8) ), hogy Vivike mennyire erőszakos, és hisztis már most, mi lesz vele később... NEm tudom,kinőtte-e, de ezek után lehetne elnézőbb, nem? :roll:

Tike!

Akkor megállapíthatjuk, hogy ez is alkati kérdés, rajtunk meg meggazdagszanak :twisted: :lol: . De kinek higgyenaz ember lánya? :?
Én tuti másodiknál is használni fogom, ha császár lesz, de akkor csak addig amíg lötyögnek a beleim :? :lol:
Doki jófej volt :twisted: :lol: .

Pagika!

Bnőmnek 11 hetesen elég nagy már a pocakja (mindenki 4-5-6 hónaposnak nézi :shock: ), ő meg eleve tökre parázott az ikrektől, így most pláne zizeg :lol: . De jóól megvígasztaltam: nem baj, ha ikrek, olcsóbb lesz a hasplasztika :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Voltam fogorvosnál. Lesz melója :twisted: :lol: :? :? . Körzeti doki, most jött ide, és nagyon ajánlották, én meg úgy voltam vele, hogy egy töméscserénél csak nincs olyan nagy különbség :roll: . Egyet meg is csinált most, tök szép lett :) . Fehér tömést kértem bele, így 4000 volt (csak az amalgám ingyenes), maszeknál 14000. Fogaknként 10.000 nagyon nem mindegy! Ja, és leszedte a fogkövet, és szurit is kaptam, szóval 4000-et fizettem 29.000 helyett :wink: !
Képzeljétek, azt mondta, hogy egy foghúzásért pl. 220 ft-ot kap az OEP-től :shock: :shock: :shock: . Nagyon durva sztem!

KépKép

KépKép
kicsidodi

ja, most meg már hazaértek apákok, mi? :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Enyémapa nincs itthon.

Képzeljétek, figyeltem magam az utóbbi időben (a Lisztes tali óta) és tévedtem:
k@rva sokszor mondom a gyerekemnek, hogy imádom-szeretem.
Annak, aki nem volt ott:
beszélgettünk az érzelmek kinyilvánításáról és én mondtam, hogy én nem vagyok egy szókimondóm típus, Apának fényévben egyszer mondom, hogy szeretlek, és mondtam, hogy Petrának se nagyon mondom.

De mondom, csak nem vettem eddig észre. :oops: :oops: Apának nem mondom, azt is figyeltem, illetve többes számban mondom egy-kétszer, amikor hármasban vagyunk. :oops: :oops:

Szóval Petra kap szóban is bőven a szeretetből. Dodi! Ne aggódj, nem lesz érzelem-éhes debil gyerek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Képzeljétek, Botond már 3.napja nem akar elaludni este, sír, ha lerakom :shock: :( . Egyszer-egyszer csinált már hasonlót korábban, de olyankor csak nem volt még álmos, és ha kihoztuk még egy fél órára utána szó nélkül elaludt. Tegnap, tegnapelőtt azt hittem ugyanez van, ezért kijöhetett hozzánk, de utána is csak sírva aludt el, úgyhogy sztem csak elkezdte az "alkudozást", nem lehet? :roll: Most hagytam sírni, hullámokban nyomta, de elég kitartó volt, 8-10 percig nyomta (az nála nagyon sok), bár a végén csak dünnyögött.

Lehet hogy már most feszegeti a határokat? Mondjuk kajában is válogatós lett :shock: . Mármint rendesen döntéseket hoz, hogy most nem banánt kér, hanem főtt répát, vagy joghurt helyett korpáskekszet :lol: . Ő eddig ilyet nem csinált, mindig megette, amit adtam. Tegnap pl. kiköpte a tejberizst, és grillhusit kért barnakenyérrel (mi azt ettünk, és kikönyörögte), mondjuk ezt megértem :lol: .
Amúgy sokkal jobban szereti a sós dolgokat :shock: :D . A zöldség, meg a husi sokkal jobban csúszik neki, mint a gyümölcs, vagy a joghurt :shock: . Sőt, még a kekszek közül is a korpovit kell neki inkább, mint a zabfalatok :lol: .
Nem tudom, hogy ez "genetikai" dolog-e vagy azzal függ össze, hogy sose kapott valódi édességet, de azért örülök neki :wink: . (Én nagyon édesszájú vagyok, gyakorlatilag csokifüggő, és nem szeretném, ha ő is az lenne :roll: ).
De sztem tuti "genetika" is, mert már kiskorában se fogadta el a Milupa tápszert, ami édeskésebb, viszont a Beba, meg a Milumil gond nélkül csúszik, pedig undi kesernyés utóízük van :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Megjöttünk a horvát szomszédságból.

Próbálok visszaolvasni, majd kiderül, hogy meddig jutok, egyelőre az aktuális oldalon vagyok túl.

Csibe!
Enyém 3 gyerek közül egyiknek sem volt göndör a haja. Enyém sem volt az kiskoromban, most viszont ahogy öregszem sajnos egyre hullámosabb.

Katy!
Én napjában többször mondom a kölkeknek, hogy mennyire imádom őket, meg ilyenek. És ooolllyan jó, amikor ők is mondják, hogy engem mennyire :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Katy!

Ne aggódj, nem lesz érzelem-éhes debil gyerek!
Én ilyet nem mondtam :shock: :( ! Sose mondanám Petrára, hogy debil (lehetne) :wink: . Mindenesetre örülök a megállapításodnak, mert az biztos, hogy csak előnyei vannak :wink: :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Kaja ügyileg Bodzi is eléggé kinyilvánítja, hogy mit enne és mit nem. Ma pl. ebédre sült csirkecomb volt rizzsel, a húst folyamatosan köpködte kifelé, a rizs viszont nagyon ment neki.
Sírva alvás: ehhez nem tudok hozzászólni, én nem vagyok a "sírni hagyom" típus. Nem lehet, hogy rájött, hogy ha sír, akkor kimehet még hozzátok és ez bejön neki és azért csinálja?
Nálam az a szabály, hogy ha egyszer beraktam az ágyba, akkor onnan már csak reggel van kijövetel. Ha nyafizik, akkor inkább ott vagyok vele, de már nem veszem ki.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonbaba!

Üdv itthon! :D
MEsélj!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Czigka,

ha holnap megyek Auchan-ba, hozzak neked? Mekkora kellene és melyikből? :wink: :wink: :wink:

Iszapos kép tuti jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!

Dodi,

gratula Botondnak az újabb műsorszámhoz :lol: :lol: :lol:
képek cukik, mint mindíg!

Cipő: Ahaaaaaaaaaaa, tehát akkor kísérletezgessem ki magamnak, tépőzár vagy csat vagy fűző....
(mondjuk anno a Converse kocsicipőjét mindíg kikötötte...)

Úristen, de rühellem az ilyen hülye anyukákat!!!!!

Tike,

jó sokáig húztátok az első ágyrólleeséssel :D :D :D :D na jó, viccet félre :arrow: de jó, hogy semmi baja nem lett!

A macis fotelen nekem is megakadt a szemem ám, nagyon aranyos!
Ünnepeltek helyesek nagyon!

Csibe,

ez a takarítószett zseniális! Esküszöm veszek a fiamnak, és akkor tudok tőle majd felmosni meg sörörni :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Csizmákat Óbudán láttál? Mert a között és a csömöri között vaciláltam, de így akkor eldőlt a kérdés.
haj: hullámos vizesen, szárazon szögegyenes. (enyém egyenes, apáé kicsit hullámos ha megnő, tehát ebből bármi lehet még...)

Katy,

elképzelem Petrát ahogy akarja felvenni a szandiját :lol: :lol: :lol: :lol: (ma Nimród próbálta az enyémet felvenni... az is vicces volt)

szeretlek-mondás: ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

Lois,

én is pont ugyanígy vagyok a szopival :oops: :oops: :oops: :oops: korábban fura, most meg full természetes...

Szonibaba,

üdv itthon :lol: :lol: :lol: :lol: képek, beszámoló? :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, nem is mondtam, milyen kemény kis napunk volt :lol: :lol: :lol: :lol:

Reggel Apa elutazott, holnap jön csak, így agyban gyúrtam a szundira Nimróddal (bocs, Katy). Ehhez képest: 10-kor letettem, 10.40kor jött a postás és felébresztette :arrow: nem tudtam sehogysem visszaaltatni, pedig próbáltam cicit, tápszert, ebéd+cicit, semmi nem volt jó, viszont nyüglődött, hullafáradt volt, csimpaszkodott, nem lehetett tőle sehova menni... elég feszült lettem úgy kb du 1-re.

Még szerencse hogy itthon volt az autó, így elmentünk babaerszényt venni, hurráhurrá. Úton visszafelé kb fél3kor bealudt, mondom jó, akkor veszek valami ebédet (!) a behajtós gyorsétteremkajáldában magamnak, megeszem a kocsiban, aztán irány az Auchan, hadd aludjon a Drága addig is. Ahhhhaaaaaaaaa, mire lenyeltem az utsó falatot, felébredt, 30 perc alvás után.... :evil: :evil: :evil: gondoltam, autókázunk kicsit, hátha visszaalszik... persze nem jött be, viszont volt telitorokból üvöltős sírás.

így átmentünk Apukámhoz, ahol tök jól elvolt az újdonságok között (inkább Apu szokott átjönni ide, nem mi megyünk, nem is tudom, miért), én meg szusszantam kicsit.
Itthon tündibündi volt egész este, a fektetés ment kicsit nehezen, mert nem én szoktam lerakni, így biztos furi volt neki...

ja, és amiért felébredt délelőtt: rendeltem egy papucsot Angolhonból (kéretik nem röhögni - tudom, cipőmániákus hülye vagyok), azt hozta a postás :arrow: kicsi lett :evil: :evil: :evil: :evil: :arrow: mindezt úgy, hogy kb akkora kavarodás volt a rendeléssel és hogy hogyan jusson el ide, mint anno a babakocsival....
:evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:47-kor.
Vendég

Kispocok!

Na, ezért írtam, h nem rendelnék sose cipőt :twisted: !
Bocsi :oops: . Már nem emlékszem múltkor is te szívtad meg azzal a két párral :roll: ?

Mekkorák? ÉSmutimeeeg :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Én csak vicceltem! Nehogy komolyan vedd!
Csak ott valamit "dünnyögtél" mellettem, hogy na az olyen gyerekekből lesznek a hülye felnőttek, akik nem kapnak elég szeretetet kiskorukban. Azért neked címeztem, de tényleg csak komolytalankodásból! :D

Szonibaba!
Üdv. itthon!
biztos, hogy jó érzés, amikor már ők is mondják. :wink:

Holnap szabizok, mert úgy volt, hogy holnap vizsgázik a kocsi, én meg nem akartam gyalogtúrázni, így kivettem egy nap szabit. Közben ma vizsgázott a kocsi, de nem kellett Petrát átvinnem gyalog anyukámhoz, mert Apa itthon volt.
Holnap délután megyek masszíroztatni, azóta vágyom rá, hogy megszültem. Szoptatás alatt nem akartam, amióta nem szoptatok, azóta viszont dolgozom, és soha semmire nincs időm.
Így holnap kozmetikázom, masszíroztatok és megpróbálok a fodrászomhoz is menni, bár oda nem vagyok bejelentkezve. :wink:

Csibe!
Az a takarítószett nagyon jó, Petrának fogok ilyet venni! Jövőre már takaríthatunk együtt! :lol:

Kép
katy76

Hali! Hú, nem voltam tegnap és mennyit írtatok...
Azt se tudom, mit is akartam írni...
Hajtéma: Natalinak göndörödik a haja, főleg hátul, a tojásoknak viszont még nem tudom, de úgy tűnik, nekik is. Most kezd el abba a hosszúságba ( :?: :?: :?: :?: inkább rövidség) érni, hogy valamennyire látszik. Szóval Botondnak igenis nagyon sok haja van!!! Én tudom, milyen amikor alig nő a haja a gyereknek és mindenki fiúnak nézi őket! Pedig én is világéletemben hosszúhajú voltam (1-2-szer őrültem meg és vágattam le) és sok is van, meg olyan vastagszálú, hogy hiába csavargatom, az akkor is egyenes lesz 1-2 óra múlva. Apának meg olyan dús és erős a haja, hogy már nem egy fodrásznak a hajnyíróját tette tönkre... Szóval hogy miért nem nő már nekik, nem tudom!!! :( :( :( Március végén, április elején vágathattam le a hajam, azóta nőtt kb 15-20 centit. szóval nem is nő olyan lassan. (viszont mindketten egyenes hajúak vagyunk)
Nálunk a lányok simiznek és puszit adnak egymásnak meg szeretgetik egymást. Nagyon édesek! Volt egy időszak, amikor mindenért püfölték egymást, meg harapták, csípték marták, akkor kezdtem el nekik tanítani. Még ma is van néha harapás, ütés, de akkor csak rájuk szólok, hogy szereti-szereti és már simizi is a másikat. Múltkor viszont Nati szépen bemutatkozott. Valaki fogta a családból a kezébe és egy nő a csárdában odahajolt hozzá, hogy de édes, kis drága utyuli-putyuli ... Nati csak nézte és Koko is megirigyelhetné gyorsasággal behúzott neki egy jobb egyenest (na, jó csak sima pofon volt ) De mekkora, csak úgy csattant. A nő rögtön tovább is állt.... Hát mit megy be a gyerekem intimszférájába, nem??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond: aha, tényleg jó öltet volt nem megkerülni a szökőkutat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pipiskedés: több probléma oka is lehet. Egyik, ha egy baba alapból így tanul meg járni és így is megy, akkor lehet az, hgoy az ín rövidebb, ezért nem is tudja igazán letenni a sarkát. Ezt csak gyógytornász tudja kijavítani. Ha meg közben kezd el lábujjhegyezni vagy akár szintén az elejétől fogva: lehet pl. enyhe fokú oxigénhiány jele is. Ilyenkor tanulási problémák várhatók a későbbiekben. De azért nem vészes, csak pl. nem tudja jól leírni a 4-est, vagy nehezen tud olvasni (követni a sorokat) nem tudja hol a könyv négy sarka stb. Ez is az egyensúlyérzékre vezethető vissza. És még lehet az az ok, hogy egyszűern így akar menni, kipróbálta milyen. (és szerintem inkább erről van szó, ha eddig normálisan ment) Nővérem kisfia is így járt egy jó ideig, ezért tudom. Aztán majd kiderül, ha megy iskolába, hogy van e probléma, mert ők nem jártak gyógytornásznál (akkor még nem is hallottunk erről)

Tike, tényleg szuper az a torta és utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok, akkor mindkettejüknek! EGy napon van a szülinap, vagy csak egybe tartottátok?
Az a doki egy bunkó barom!

Hasszorító: nekem is csecsemősnővérek, a gyermekágyas nővérek és a Pic-en lévő nővérkék is mind azt hajtogatták nap, mint nap, hgoy használjam!

Képzeljétek rendeltem egy (azaz három) gyerekhámot, katicás hátiszákos. Már napok óta agyalok rajta. Erre tegnapelőtt egy oldalon pont azt olvastam, hogy egy anyuka kérdezte, hogy mit csináljon a 2 éves lányával, nem tud közlekedni, állandóan kirángatja kezét az anyja kezéből és szalad az út felé, fél már elindulni vele bárhova is. ERre írta egy ikres anyuka, hogy ő hámot használt, magára csatolta és nagyon bevált nekik. (már ezt is furcsáltam, hogy pont most olvasok ilyet, mikor ezen agyalok) aztán a következő, ma mentem a bölcsibe, mert be kellett fizetni a biztosítási pénzt. Erre mielőtt beértem volna a bölcsibe egy kisfiú megállított, hogy nem .láttam e egy 2,5 éves kisfiút erre. Közben telefonált és a telefonba meg kérdezte, hogy ott van e ott van e??? Azt is hallottam, hgoy egy nővel beszélt, aki meg mondta, hogy ne, de te hol vagy, keresett ám mindenki mindenkit. Én meg bementem a bölcsibe, kb. 10 perc volt az egész jöttem ki, akkor látom ám, hogy az előző kisfiú meg az anyja (nagyanyja?? ) rohannak és kiabálják, hogy Áron, Áron, hol vagy???? Na, mondom fasza. Mentem egy pár kört a kocsival a környéken, hátha látom, de hát óvoda, bölcsi, társasházak bárhova beszaladhatott. Szóval ezt is egy jelnek vettem, ezért inkább rendeltem. Na, és ezen az oldalon láttam pont egy ilyen babafotelt, nagyon édes! Mármint, amit Hédi kapott.
Na, már itt ülök egy órája, kezdem elülni a sejhajom, úgyhogy feladom, majd később, holnap benézek. Jó éjt mindenkinek!

Kép
pagika

Pocok!
Te nagyon kitartó vagy ezekkel Albionból :roll: Milyen papucs, mekkora??
Vettél erszényt?
Ti napközben is szopiztok még?

Szonibaba!

Üdv, képeketképeket!! :D

Dodi!
Enyémgyerek is ragadozó, ha egyszerre eszünk én már nem is kísérletezem más kajával, mert úgyis az enyémből kér.
14 e, az nagyon sok :shock: Vagy az én fogdokim nagyon olcsó.
Ilyen Bencegyereket én is ismerek, csak őt máshogy hívják. 10 évesen és 50 kilósan nem tudtam meggyőzni, hogy Zétény babahintája nem fogja elbírni. Hiperaktív rongálógép. De AnyuApuKistesó normális.

Én nyálgép vagyok, férjemnek és fiamnak is egyfolytában mondogatom.... :roll:

Tike!

A doki aki, ekkora tirpákságot mondott úristendemekkora tahó :shock: Ki találná ezt szellemesnek??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Czigka!

az a jó, mert így erősödnek a talp izmai
Hol a búsban írták ezt :shock: :evil: . Na, nem kezdem el sorolni, kiket vezessenek félre a hülyeségeikkel :twisted: .

Egyelőre az inak feszességét látom a "bűnösnek", de ez elég gyakori az első lépéseknél, hiszen eddig alig-alig nyújtották az achilleszüket. Érdemes alkalomadtán óvatosan kicsit hátranyomkodni, megtekergetni a lábfejüket, ha pedig 1-2 hónapon belül nem változik, szakemberhez fordulni.
De még olvasgatok :wink: ...

NEkem gyűrűgöndör hajam volt 8) . Aztán menstruálni kezdtem, és elmúlt :shock: :? . Azóta csak "semmilyenhullámos", nagyon nem szeretem, de sima szárítás közben ki lehet egyenesítni kézzel, szóval nem panaszkodom :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba, üdv újra itthon!
Várunk képeket is!
MÉg gyorsan a takarítószettről: nálunk tuti nem válna be, mivel mindig mindenből csak az eredeti a jó. Pl. telefon, ha nem villog, nem világít és nem azt használja anya, apa, papa, mama, akkor az már nem is jó. De ugyanígy van a távirányítóval is, a napszemüveggel, stb. stb.
Na, ost már tényleg húzok.

Kép
pagika

Pagika!
Össze ikres ismerősömnek van hámja, és mind esküsznek rá :)
Ez a gyerekeltűnés de gáz, unokahúgom szívódott már így fel, nagyobb korában, nem volt vicces :?
4 hónap alatt 20 centi?? Mi vagy te valami ufó???????? :shock: :shock: Ilyen van?? Én úgy tudtam havi 1-1.5 centit tud nőni a haj.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

El vagyok tűnve,de Lili mellett nem lehet gépezni,ha meg alszik,akkor főzök,mert minket ugyebár már elég régóta elért a nemeszemmegbármit korszak :oops: Nálunk vagy hús van valamilyen formában vagy tészta,zöldséget nem eszik.Úgyhogy örüljetek,hogy nálatok csak most jött el ez az idő :lol:

Képek nagyon jók!!

Pocok!Mai nap :cry: Nem lehetett semmi,ahhoz képest,hogy Nimród 3 órákat alszik... És még a cipő is rossz lett :cry:

Pipiskedés: Lili is csinájla egy csomószor,de ő még nem megy,akkor nem gáz,ugye? Csak amikor áll a szék/ágy mellett,akkor ágaskodik lábujjhegyre.

Na most ennyi,mert most meg apa hiányol,próbálok jönni majd!!

Holnap megyünk vérvételre vissza,remélem már jó lesz a Vas eredmény

Jó éjszakát!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi!
Unokaöcsémnek (11 éves és még mindig pipiskedik időnként, kiskorában egyfolytában, még úgy is futott, bár villámgyorsan) mindig ezt mondták hogy nem gáz, és erősödik a boltozat. Én már ezer éve mondogatom a tesómnak, hogy nem oké :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:47-kor.
Vendég

Czigka!
Itt a tipegés szó a kulcs szerintem, tehát amíg tipeg addig oké a lábujjhegy, de ha járás közben csinálja folyamatosan, akkor már gond. Legalábbis én így értelmezem.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:48-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:49-kor.
Vendég

Katy,

de jóóóóó napod lesz holnap!!!!

Dodi,

igen, én szívtam meg a múltkor is :twisted: :twisted: :twisted: (ezek össze-vissza vannak méretezve, egyikből a W7es, a másikból meg a W8as kell, persze fordítva rendeltem)
Semmi különös, fekete flip-flop, de hulla kényelmes, puhi talpa van, ilyen:
Kép
hehe, 37-38as, nem kéri valaki?

Pagika,

pofon :-)

Lois,

igen, kitartásom hihetetlen, ha valamit kitalálok, hogy nanekemazkell, akkor hajtom, amíg bírom (most Apának küldtem át a bécsi crocs boltok listáját, hozzon már egy megfelelő méretet...)

Erszényt vettem, olyat, amin lehet a méretet állítani. Lemértem magam, az alapján pont az S és M között voltam, ezért mentem be, kipróbálni. De nem volt S-es, az állíthatón próbáltuk belőni... aztán arra gondoltam, hogy nő a Manó, jön az ősz-tél amikor vastagabb ruciban vagyunk, v esetleg kabátra húzom rá, vagy mi van, ha Apa is fel akarja esetleg venni (mondjuk nem valószínű, mert a mei tai-t is csak kétszer vette fel, amikor akkora hó volt hogy nem lehetett tolni a babakocsit) :arrow: na így leegyszerűsítettem és vettem egy olyat, ami XStől XXLig állítható.
Nekem most a legkisebben van, és így tűnik kényelmesnek. Egyetlen hátránya (mondjuk valszeg megszokás kérdése) hogy a csatos részt mindíg a vállamhoz rakom, és így nem lehet visszahajtani :arrow: felül nem tartja annyira Nimródot, kihajol belőle így. Helyesen viszont a csatoknak a hátamnál kellene lennie, majd erre kell figyelnem. De rohangálósnak rövid távra tökéletes lesz. (már gondolkodtam rajta, de amikor írtad, megvilágosodtam, ezért a rohanás)

Nyuszi,

ennyire Nimród is pipiskedik, mint amit Lilinél írsz, szerintem ennyi még nem gázos. Dodi Doki?

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

neked amúgy jó lett a méret?

Pagika,

eltűnéstől én már most parázok...
majd vigyázz, nehogy eless a sok hám-madzagban, amikor keresztbe-kasul rohangálnak körülötted :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

akkor szerintetek azért jár lábújhegyen,mert egyensúlyoz??
pedig már több,mint egy hónapja jár és már 2hete eléggé biztosan
leengedett kézzel és én tökre úgy látom,h direkt megy lábújhegyen.
na akkor szólok a gyerekorvosnak,úgyis megyünk hozzá nemsokára.

kispocok!
az óbudai auchanba láttam a csizmiket.
máris felteszem a linket ahol találtam ezt a szettet,bár 7ezer körül van.

Szonibaba!
üdv itthon.képeket és élménybeszámolót kérünk.

Dodi!
nekünk is ilyen szenvedős volt a délutáni alvás,bár inkább rosszabb,
de nem tudtam mit tenni,szóval szégyenlem,de délután a mi
ágyunkban alszik el.
az esti elalvása viszont tökéletes...

Kép
Kép
csibe83

na mire ezt megirtam,olvashatok jó sokat.

Kép
Kép
csibe83

közérdekű - most olvastam:

Alexandra könyvpalotában nagy leértékelések vannak szeptember végéig - 50-70-80% :!: :!: :!: :!: :!: :!:
[url]http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetTopBooks?TopBooksID=nyari_akcio_gyerek&TabSheet=book&SessionID=1F03122D7DA152C05B80198EFACWYUSEGRSBDBCHOCBGTFVNXRDHCHUCNIZCVTCWKRBDA37A5150BA5380A9CB33D79CA25AB09B022FF81D10E75EBA2C00670A1E4FF8ED2CBF0527&CBStock=CHECKED&SrcOrder=o
[/url]

(errő jut eszembe, vettem Nimródnak két Bartos Erika verseskönyvet :arrow: hát ez valami zseniális! Nagyon aranyos versikék, helyes rajzokkal, amiket már most értékel. Szerintem ovis korában kívülről fújja majd őket)

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy!

Én gondoltam, hogy nem gondolod komolyan, csak nem akartam, hogy valaki azt higgye, tényleg ezt mondtam :oops: :lol: .

Erről jutott eszembe: ma annyit csókolgattam a gyereket, hogy nyálszagú volt a feje :oops: . Asszem le kéne állnom, mert a végén ettől lesz debil :lol: :lol: :lol: :oops: .

Kispocok!

Mindenki nevében mondhatom: neked is kijárt végre egy szar nap :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

elfelejtettem az előbb: napközbeni szopi csak az elalváshoz van, amúgy nem már.
így van napi három összebújásunk még: reggel ébredés után, délelőtt az elalváshoz, este lefekvés előtt. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Már vízszintsben, apa filmet néz, szóval csak olvasok.... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

[quote]M írta:indenki nevében mondhatom: neked is kijárt végre egy szar nap

kabbe' :!: :!: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mondjuk jó, hogy pont te mondod, a másik "mintagyerek"-anya, aki alszik a fiával napközben, stb stb...
(nekem legalább apa nincs itthon napközben, de neked még az is!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :arrow: szóval neked sokkal jobb dolgod van, na :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kispocok13

nyálszagú Botond :lol: :lol: :lol: :lol:

rám Apa mindíg csúnyán néz, amikor sokat ölelgetem-szeretgetem-puszilgatom :evil: :evil: :evil: :evil: szerinte elkényeztetem, és nagyon anyjaszoknyájábabújós lesz...
de kell az érzelmi fejlődéséhez! (meg olyan édes és szép és illatos... :lol: :lol: :lol: :lol: ) :arrow: azért próbálom magam visszafogni én is.
Pl már jobban figyelek, hogy ha elesik vagy gáz van, ne kapjam fel :arrow: már sokkal kevesebbszer sír, egy csomószor fel sem veszi :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

szopi:
nálunk reggel felkelés után és a délutáni felkelés után van.
meg ha valami nagy fájdalma van,akkor meg kap kicsi nyugi cicit,de
ez ritka.
viszont ha lennénk valahol akár egy talin,akkor tuti nem kapnám elő,
h gyere drágám kapd be a cickót.
ja meg akkor kap,ha együtt pancsizunk és meglátja a cicit,de akkor sem
mindig.

na akkor tuti megkérdezem a pipskedést a dokitól.

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
csibe83

kispocok!
akkor idejössz/tök hozzánk az auchanba?

Kép
Kép
csibe83

sehol senki??
csak magamban irogatok?!

Kép
Kép
csibe83

Csibe,

aha, szerintem igen :lol: :lol: :lol:

mini tali?

KépKép

KépKép
kispocok13

kispocok!
én is valami ilyesmire gondoltam :lol: :lol: :lol: :lol:
most láttam,h innen nem messze csináltak egy új játszit.
akár meg is lehetne nézni.
mikor jönnétek auchanba?

Kép
Kép
csibe83

viszont most lépek,mert elalszom a netbookal a kezemben...
kispocok holnap még felnézek,h akkor neked hogy lenne jó.

Kép
Kép
csibe83

:lol: :lol: :lol:

alvás+ebéd után :arrow: ha minden jól megy, 2 körül tudnánk indulni, még csúszással is legkésőbb 3ra ott lennénk. (bár a mai nap után már nem merek semmit sem ígérni) Gyors shopping, aztán mehetünk játszóterezni :wink: :wink:

remélem, az időjárás is így akarja majd!

az jó, ha írok sms-t, amikor elkezdünk ebédelni? abból nagyjából be tudjuk lőni az időt.

Valaki még?

KépKép

KépKép
kispocok13

akkor egyedül maradtam?

na jó :arrow: szundi

KépKép

KépKép
kispocok13

én is remélem,h az időjárás nem kavar be.
akkor holnap még egyeztetünk.

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: