A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Tündiék adatait beírtam babanet-Kriszti doksiba.
Megyek...etetés van :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tomika tündéri!!!! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jajj de tusko vagyok :(

Limo-Gratula nektek is!
Sok boldogságot,jó egészséget, sok-sok tejcsit!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagfeny1976 2010.08.14 14:22-kor.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Limo Berci: 55 cm 3960 gr! Jól vannak!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

beírtam

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Claire, a 9-es szobában volt Kubu Lizával. Őket a BMC-s fórumról ismerem. Ez nagyon durva, hogy te vele szemben voltál. Ja én a 0-ás szobában voltam, még az elején.

Bévi, a pocakod nagyon durva. Nagyon sajnálom, remélem elmúlik majd.

Évi, Tomi nagyon édes, olyan kis cuki!

Limo, Tünde Nagyon gratulálok, sok boldogságot és tejcsit kívánok nektek!

Nálunk az éjjel nem volt valami jó, de szerencsére itt volt ma anyukám és ő maradt fent Lilivel 2 etetés között, engem csak szopiztatni ébresztett fel. Megbeszéltük, hogy hetente csinálunk egy ilyen éjjelt, ha nem bírom alvás nélkül.
Férjem ugye dolgozik, így neki aludnia kellene hétköznap, így ő nem tud segíteni. Jövő hétre is ki akart venni 1 nap szabit, de nem engedik el. Tiszta vicc az egész. Múlt héten is 3 napot volt csak otthon. Kicsit mérges vagyok!!! :evil:

Most megyek, mert hív a lány.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Limo, Tünde, Clárika, Babaimádó: nagyon sok szeretettel gratulálok a babákhoz! Nagyon ügyesek voltatok!

Szent Istvános vajúdáshoz csak annyit, hogy utolsó éjszakánkon a kórházban kaptam egy szobatársat, akinek a vajúdásához én is asszisztáltam! Zselét kapott, és nem a szülőszobán vajúdott, hanem a kórteremben, pedig lett volna üres szülőszoba. Na, ezt rakjátok össze! Én masszíroztam a derekát, bíztattam, mértem a fájásokat - már amikor nem épp a gyerekosztályon szoptattam a kicsi fiam :lol:

Egy rövid szülés-történet részünkről:

Dokival megbeszéltük, ha minden ok, mehet a vbac. Szülést nem indít, mert az kockázatos, várunk, amíg minden rendben van. Gátmetszés mindenképp lesz, mert először szülőnek számítok. Oxitocint legfeljebb csak a végén kapok, nehogy a hegem szétnyíljon a terheléstől. Fájdalomcsillapítás nincs, hogy érezzem, ha elkezdene szétválni a hegem.
Ezekhez mind tartotta magát az orvos. És akkor íme:

Július 31-re voltam kiírva. Aznaptól rendszeres keményedéseket éreztem, mutatta a gép is. Méhszáj egy ujjnyi. Másnap szintén ugyanez. Harmadnap, hétfőn hajnali 1-kor kezdődtek a 7 percesek, de reggeli vizsgálat, ctg: még mindig csak egy ujj, méhszáj éretlen, hátrahajló, nem felkészült a szülésre. Doki javasolta a császárt. Gondoltam, rendben, biztos oka van, hogy Bálint még mindig nem akar kibújni, pedig fájásaim is vannak. 30 órán keresztül voltak 6-7 perces fájásaim, amiket szépen átlélegeztem, sétáltam, négykézláb átringattam. Jógáztam, zuhanyoztam, és az utolsó órákban felváltva szedtem a cimicifugát és a caulophyllumot. Kedd reggel tehát bementünk, hogy irány a műtő. Adatok, kikérdezés, vérvétel stb. Dokit megkértem, azért kíváncsiságból vizsgáljon már meg, mert ez hihetetlen, hogy pont az én szervezetem nem működik rendeltetésszerűen: fájásaim vannak, de a méhszájat mégse nyitja ki ez a sok fájás. Doki belement és legnagyobb meglepetésére az egy ujjnyi bő két ujjnyi lett! Így hát burkot repesztett 8 óra körül. Bevonultunk a szülőszobába, ahol a szülésznővel a fájások között nagyon kellemes hangulatban elbeszélgettünk az elején. Rendkívül megnyugtató volt az egész hozzáállása, mindig jött, segített, kérdezte, hogyan lenne jó. Kicsit mekóniumos volt a magzatvíz, mondtam, hogy ha bármi gáz, azonnal műtsenek. De szépen haladtak a dolgok: doki türelmes volt, szülésznő segítőkész továbbra is. Páromnak sem volt ismeretlen a helyzet, én pedig mindig csak az adott fájásra koncentráltam, azt lélegeztem át, sokat mosolyogtam, és minden tudásomat latba vetettem. Szerencsére, mindig határozottan tudtam, mi esik jól, és annyira nem engedtem a fájdalomnak, hogy elveszítsem az uralmat a testem fölött. Előző szülésemnél ez nem így volt. Most mondjuk, tény, hogy nem nyomatták ész nélkül az oxitocint, a szervezetem anélkül is tudta a dolgát. Így lett bő 3 ujjnyi. Innentől labdán ültem, és innentől kezdett jobban fájni. Szülésznő megmutatta a helyes pózt. Mondta, hogy tudja, hogy ez így jobban fáj, de egy órát megspórolhatok, ha jól csinálom. Így hát igyekeztem. Aztán inkább az ágyra feküdtem, de sehogy se volt jó. Nekem a derekam fájt nagyon, párom masszírozta. Aztán egyszercsak a doki megkérdezte, hogy Bea, nyomni kell? Azt hiszem, igen... - feleltem. És akkor jött pár fájás, én a dokit még megkértem, hogy még egyszer magyarázza el, hogyan vegyek levegőt, mert otthon hiába tudja az ember, ott a helyszínen azért más kicsit :lol: Türelmes volt, párom szerint már helyettem lélegzett a doki :wink: Azért én se csinálhattam annyira rosszul, mert 11.55-kor megszületett Bálint. Jópáran bent álltak már a kórházi személyzetből, mindenki mosolygott rám, erre emlékszem. Doki hasbakönyökölt, de nem bántam, fájt, még véraláfutás is lett a hasamon, de elkelt a segítség. Így fekve másképp nemigen tudtam volna kitolni a 4 kilós 59 centis Bálintot. Doki végig kérdezte, császáros hegvonalban nem fáj? De nem fájt. Meg voltam róla győződve, hogy nem nyílik szét a seb vonala. Fantasztikus volt, amikor megszületett Bálint, eufória és boldogság. A köldökzsinór kétszer is a nyakán volt, de semmi problémát nem jelentett! Nyelt magzatvizet is, jól kiszipkázták a csecsemősök. Engem pedig 10 percre elaltattak, hogy megtörténjen a betapintás, hogy ép maradt-e a hegem. És igen!!! A varratokat is altatásban kaptam meg.
Minden nehézségével együtt a legfelejthetetlenebb élménye az életemnek az a 34 óra, ami alatt végül is megszületett Bálint. Mindenféle szempontból olyan plusszt jelentett ez az egész, és erőt, hitet, bizalmat, kitartást tanultam, meg hát önismereti tréninget kaptam ez alatt az idő alatt, hogy az valami elképesztő.
Azt meg csak remélem, hogy talán a kórház álláspontja (miszerint császár után császár) is ezáltal lazulni fog és a külföldi mintáknak megfelelően itt Mo-on is, ha minden klappol, és nincs komplikáció, akkor több esélyt adnak a vbac-ra készülő kismamiknak.

Na, mégsem lett elég rövid :wink: De mennem kell, mert elsőszülöttem felforgatja a lakást, egyedül vagyok a két gyerekkel :D

bekri

Bea...ezt is bekönnyeztem :) :oops:
De a csöppségek mindenért kárpótolnak :) :D :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Limo, Tünde...nagyon gratulálok nektek...Tünde, csak beindult, pedig egy napra voltunk kiírva...na most már aztán énis akarok babázni!!!!!

bekri, tök örülök, hogy leírtad...én is az Istvánban fogok szülni...bár első gyerek, fogalmam sincs mi lesz...legutóbb azt beszéltük, hogy simán szülünk, majd meglátjuk, mi lesz a végén...
Neked volt fogadott dokid/szülésznőd ott? Kinél szültél?

Ilus

KépKép
badzsulka

Bekri örülök hogy így sikerült!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Limo, Tünde
Gratulálok!

Én nappal keltem Katust. Szerintem, olyan 2 óránként érdemes cicire tenni, amíg rendesen be nem áll a tej!

Évi
Milyen Tomi pocakja? Magzatszurok ürítésre figyelni kell!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Badzsulka, kitartás, lélekben veled vagyok! Minden menni fog, a szervezeted tökre készül! Van valami, ami benned maradt pároddal, gyerekkel, szüléssel, szülés utáni életetekkel kapcsolatban? Lehet, elég, ha megfogalmazod és hipp-hopp beindul a szülés! Nagyon drukkolok neked! Szerintem tök ügyi leszel!
Istvánban Sziklai Péter volt az orvosom, szülésznőm nem volt, éjszakára Beatrix keresztnevűt kaptam, reggelre pedig egy nénit, akinek a nevét nem tudom. Az a lényeg, hogy ne érezd feszélyezve magad, mindent mondj, hogy neked mi esne jól, miben segítsenek majd a szülésznő/doki. Kinél fogsz szülni?

Évilány, Tomi nagyon helyes pasi! Azt hiszem, a lányok olvadozni fognak érte :lol:

Csillag, csak örömödben engedlek sírni :wink:

Na, valami nem gömbölyű a maratoni szopi után sem...

bekri

Én nem nagyon keltem Bálintot, jól eszik, sokat, és kell az alvás a fejlődéshez. De minden baba más és más, az anyukának kell mérlegelni.

Még-még szüléstörténetet! Először azt gondoltam, nem is írom ide, mert olyan privátnak tartottam... De valahogy azt éreztem, hogy talán bátorító lehet azoknak, akik még előtte állnak.

Na, apuci megnyugtatta a sírdogálót :) így szabadon garázdálkodhatok még!

Szilvás, engem is frusztrál, hogy keveset tudok Kristóffal lenni - most mégis netezek :oops: viszont nekem is muszáj feküdni, annyira elkezd húzni, feszíteni, nyomni lent, ha sokat ülök, állok... Ma például elindultunk sétálni, de én a kapuig se jutottam, mert vissza kellett jönnöm lefeküdni... De már érzem, hogy kezdem összeszedni magam, mindenféle téren! :D

bekri

Tina, ha hiszed, ha nem, én szoptattam úgy Kristófot, hogy őt letettem az ágyra, én meg fölötte négykézláb (illetve alkaromon) és cici a szájába... Ugye jobban folyik tőle elvileg. De iszonyat fárasztó, elzsibbad mindene az embernek...

Évilány, Ircsi, Bálintnak nehezen ürült az a fránya magzatszurok, rá kellett segíteni. De 3 nap és anyatejes széklete volt.

Na, mégis mennem kell...

bekri

Ircsi,volt itt a gyerekorvos,rendben találta...tegnap reggel már nem szurkos kakija volt a kórházban. (mondjuk azóta se semmi...)

Szülés történet a blogban

evilany

Kuksizok ám! Sajna nincsen több időm, enerdzsim...
Bévi! Sajnálom a pocakod...
szilvi35

Tivadar, Bence is nagyon szépek! És Bence jó nagynak is tűnik, bár szép nagy volt a születési súlya is, ha jól emlékszem... :roll:
Meg Babaimádó manója is helyes! És milyen éber! Bálintom sokáig csak résnyire nyitott szemekkel sasolt...

Claire, nagyon klasszul végigcsináltad a szülést! Hát, mammutgyerekek...így is szép súlya van mindkettőnek. Ha összeadom és beszorzom kettővel, eszméletlen, hogy ekkora súlyt cipeltél, le a kalappal előtted meg a gerinced előtt :wink: :lol:

Vanilla, örülök, hogy nem volt semmi gond a szíveddel szülés alatt!

bekri

Évilány, nem minden bébi viszi túlzásba a kakit. Egyik barátnőm mindkét gyermeke rendszeresen csak több-naponta kakilt. Állítólag nincs ezzel semmi baj. Mindjárt elolvasom a szüléstörténetedet!

bekri

Évilány, hát nagyon megható a szüléstörténetetek! És Tomiról ezek a fotók! Hát, szóhoz sem jutok, ez az okos, intelligens tekintet... még jobban el vagyok ájulva tőle, mint eddig :lol: Hát, hiába, a név kötelez 8) Még egyszer gratulálok nektek!

bekri

Szilvás, a te blogodat is megnéztem, előtte Ilusét, meg még Diáét tervezem, aztán azt hiszem, meglesz a lelki töltöttség, talán még túlcsordulás is. De nem baj, ezekkel nem lehet betelni... Ilus, nagyon igényes a blog! Szilvás, gyönyörű Enikő, nem emlékszem, hogy dicsértem-e a kórházban...

bekri

Dia, Áron úgy néz ki az első fotóján, mintha több hónapos lenne. Főleg ebben a félig ülő helyzetben, amiben a kórházi személyzet tartja... :shock:

Lányok, a fiam porszívózik, mint egy güzü, pisszeg közben és kommentálja is, hogy épp hol tart, gurul-e megfelelően a porszívó vagy elakadt, mit kell elpakolni az útból, hogy tovább tudjon haladni... nézni is fárasztó, de róla is folyik a víz :lol: Inkább elviszem vacsorázni, mert ez kabaré :D

Na, meg belőlem is sok lesz már ... legalábbis ezen az oldalon... :oops: :roll:

bekri

Sziasztok!!

Limo, Tünde,
nagy-nagy gratula nektek! Ügyesek vagytok! Most már tényleg sanszos, hogy utolsó leszek.... :( :( :( :(

Bévi,
mi van veled?

Ilus, Bols,
már csak mi maradtunk?

Bea,
köszi, hogy megosztottad a történetedet, nagyon szép volt.

Ircsi,
Katus nagyon drága még mindig!

A többiekét is megnézem majd, de egyelőre még pörgök, teszek-veszek, gyerekezek!

Dia, Szilvás,
előre félek, hogy lesz időm Ilangomra, aki 2 hét múlva sulit is kezd. Nem lett volna baj, ha Olivér picit korábban jön, de egyre jobban azt érzem, nem siet Ő sehova, pedig 20-án Ilangom szülinapja is lesz... nagyon együttérzek veletek!

Évi,
de jó, hogy otthon vagytok! Ügyesek vagytok a szopival!!! Bimbóvédöm nekem is van 3 féle, remélem lesz ami beválik.

velünk semmi extra, holnap reggel CTG a klinikán.

Képzeljétek a dokim ma felhívott a szabija alatt, hogy mi van velem, hogy vagyok, mert sokat gondol rám! Azonnal hívjam, ha megindul, mert rohan föl a Balcsiról, mert aggódik értem. nagyon jól esett az érdeklődése! :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bekri,porszívózás :lol: :lol: :lol:
Köszönjük a dicséreteket :)
Remélem hamarosan eljutok a többiek képeiig is :oops:
Fürcsiztünk,ééééés fantasztikus túrós anyatejes kakit is találtam :) csupa boldogság az élet,most szopott 30-at és már alszik apja vállán...

evilany

Sziasztok!!!

Bea szüléstörténet megható,nagyon!!!

Évi jó,hogy otthon vagytok és minden rendben veletek láttod mi még egyben :lol: nem siet Lili!!!

Maccs,Szilvi35 csíkok hát nem egyszerű és fáj de próbálom magam kontrolálni!!!

Szilvás jó,hogy jelentkeztél örülök,hogy minden rendben!!!

Tünde Limo hatalmas garatuláció nektek és sok sok tejcsi és egészség!!!

Sucer dokid nem semmi milyen rendes ilyet még nem hallotam azért!!!

Nah sietve írtam mert most tudtam gép elé ülni egész nap apával voltam és erre bekapcsoltam a laptopot és füstölt a kábele nem tudom meddig bírja az aksi szerintem nem sokáig,holnap megpróbálom a szomszéd kislányéról feltölteni ha nem sikerül akkor azért nem leszek mert nincs gépem!!!Szilvás,Dia vagy Évi ha esetleg szülök akkor majd szólok valakinek!!!Párom rengeteget megy most nem lenen jó szülni hétvégén a rendezvény miatt,de nem mi döntjük el,csak szegény nem aludt már 2 napja és még a holnapi nap és este is húzzós neki!!!Remélem Lili megvárja a hétfőt!!!Ha szerdáig nem szülünk akkor be kell feküdjek,még nem tudom mi lesz holnap megyek Nst-re!Mindenkinek sok-sok puszi és sok egészséget és kitartást,remélem tudok majd jönni ha nem akkor a gép miatt,ha szülök akkor azt jelzem!!!!

Kép
bévi

Sziasztok! Üdvözlet a friss érkezőknek, és gratula a mamáknak!

Bea! ez tök jó, és sztem tényleg bíztató másoknak, főként aki csaszi után már nem bízik normál szülésben!
Látod ez hiányzott a mostani szülésemnél, amit írtál, az, amin közben keresztül megy az ember, meg azaz eufória, amikor megvan. De azért ez a műtétesdi is egy tapasztalat, szerencsére azért normál szülésekből is jutott már. :)

Woody! Jaj, de kár, h nem "szólítottál le". Én elég zombi voltam, de az a cserfes valszeg Eszterem volt :D !
Claire
claire

Woody! Az 5 apanapot ki kell adnia a munkáltatónak, amikor aqz apa kéri!!!! C
claire

Sziasztok!

Először is köszönöm a névnapi köszöntéseket és a gratulációkat! :)
Utólag is sok boldog névnapot a Druszámnak is :wink:
Valóban a legszebb ajándék, bár kicsit többet kellett érte szenvednem, mint gondoltam, de már "nem is emlékszek" rá :)

Ma már haza is engedtek a kórházból :)
Valószívű helyszűkében a kórház... bár cseppet sem bánom :)

Imádom a kislányom, nem tudok betelni vele.
Majd megpróbálom minél elöbb leírni a storyt, s feltenni g-re :)

Első képek egyike:
Kép
Büszke APA:
Kép
Már itthon:
Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Nagyon gratulálok LIMONAK és TÜNDÉNEK!
Puszi nektek...
kár, hogy kerültük egymást :(

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok, lányok

Nem tudok aludni... már kettő óta.

Clarika, G R A T U L Á L O K !!!

Limonak és Tündének is!!!

Kép
xtina75

Clárika
Még egyszer Gartulálok!
Tündéri kis hajasbabád van :D :oops:
Nagyon szépike,bár a képen még nem igazán látszik az arcocskája...gyönyörködj benne sokat!!! :wink: :D :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép

Nővérkém karjaiban :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

csajok...ti tartotok "észnél"...veletek lekötöm az agyamat...
ebből biza pszichológus lesz! :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Clari,.már otthon? De jóóó!Nem sokon múlt h.együtt legyen a csapat :? Történetet várom,a kisbaba gyönyörű!!Ekkora haj! Hiába,fodrász lánya...

Csillag,mi a baj?....

Babám eszik alszik lekopogom...20-akat,30-akat...de nem akarok hozzápótolni még. Doki szerint 1 hetes korra kell elérni a napi ts.kg*150-et,ami nálunk ugye kb 450...kórházban 2.nap evett 90-et,3.nap evett 120-at de abból 70 táp(!!) tegnap 130-at tisztán anyatejet...szerintem jól haladunk.És a súlya is nő,tegnap volt 2840 mára 2890...ez elegendő gyarapodás?
(para mami...)

evilany

Évi, nagyon jól haladtok. Még csak 5 napos Tomika, ne várj tejcsárdát magadtól! Szerintem se pótolj! Nekem heti 8dkg növekedést mondott a védőnő. Nagyon örülök nektek!

maccs01

Csillag, miért kellene pszichomókus? Gyere, mesélj!

maccs01

ezt itt nem mesélném el.. :(
összeszedem magam és max felrakom g-re...
de mindenki másnak van elég baja...nem kell még az én nyomorom is :(
csak "kiadtam" magamból :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,írd le!!(g)

evilany

Sziasztok!
Clárika! fantasztikus! ez a hajzat, másnak ilyen 2 éves korában sincs! (Én mindig külön megcsodálom a hajasbabákat, mert nekem minden gyerkőm kopaszka kicsinek :lol: ) Remélem már megtervezted az első frizuráját :lol: !

Csillag! OLyan békés az a kép. Nálunk is imádják a nagyok babusgatni őket, sajna néha túlzottan is!
Nyugaodtan írd meg, ha baj van, befogadó képesek vagyunk!

Évi! Tomi turbó baba, csak szoptasd, és kész. Nem is kell folyton mérni, meg előírásokat nézni, h mennyit kell szopnia, a babák legalább olyan össze-vissza esznek, és különböző étvágyúak, mint mi felnőttek. Ha hetente méred és szépen gyarapodik, akkor elég a tejcsi és kész! Paramami kapcsold ki a para funkciót :lol: !!!
Claire
claire

Claire OK :) mennyi a heti normál súlygyarapodás?...

Manócska

Kép

szopi után

Kép

evilany

Csillag, akkor rakd fel gére, ha akarod. Szerintem mindenki legjobb tudása szerint ad tanácsokat ilyenkor. Persze, tényleg csak ha akarod!

maccs01

Köszi maccs... jó veled beszélgetni :)

felraktam :oops

Évi...Miki jópofa-irigyellek! :oops: 8)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na visszamegyek Gergő mellé az ágyba...hol itt ülök egy kicsit hol fekszek...
majd ha megjöttek a gyerkőcök talán jobb lesz(apjuknál vannak este 7ig)
majd még jövök...

Évi-Tomika szép babóca...vigyázzatok rá!Szeressétek nagyon!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi, Cuki nagyon Tomi. Nálunk is apa fürdette az elsőt pont ilyen kádban :)

Csillag, mindjárt megyek gére, és ott írok majd.

Clarika, nagyon szép a kislányod! Tényleg tuti sérója van :lol: Gratulálok Hozzá!

maccs01

Gergő tele van piros pöttyökkel...az egész kis feje olyan...még a tarkója és a nyaka is.
Ugye nem lesz ő is tejallergiás?
Valakinek valami tippe?

:shock: :? :(

Kép
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csórikám...nem elég hogy bukik(már ekkor gyanakodtam az allergiára)...most még a pöttyök is... :(
Tegnap kezdődött de nagyon halvány volt...mára ennyire bedurrant...(bár a fotó nem lett jó) de eléggé piros...most kicsit behintőporoztam neki :( :?
...és ma is hányt...tegnap szinte semmit...
azt mondta a doki hogy túleszi magát azért hány,inni nem iszik :( most 100-110ml vízhez kap 2 bukós 1 sima adagolókanál tápszert,25csepp espumisant...(hasa nem fáj már)
erre kb 10 perce olyat "bukott" (hányt)...jáááááááááj...már nem bírom
HOLNAP DOKI!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, nem tudom, hogy mennyit szopizik Gergő, de az anyatejtől (hormonok miatt) simán lehet, de elmúlik nyom nélkül. Igazából ezt a doki egyből meg fogja tudni neked mondani, ahogy megnézi, hogy miféle pöttyök. Eni első hónapban emiatt "tök csúnya volt" :)

maccs01

Sziasztok!

Clárika szép baba! És de jó, hogy már otthon vagytok!

Tünde gratulálok!

Csillag csak az arcán vannak pöttyök? Testén?

Ez az idő kikészít. Most esik, dörög. Áron elaludt. Össze-vissza eszik ma. Illetve csak délelőtt. éjjel viszont aludt. Fent volt éjfélkotór meg 4.45-kor.
Nekem ez a gyerek egy zabagép. Van, hogy kevés a 80ml ( mondjuk ez a ritkább) Bukni nem bukja vissza....

Évi nagyon ügyesek vagytok ezzel a szopival! Szerintem is elég heti 1xmérni Tomit. Miki ügyesen fürdet :D Na nálunk apa ilyet nem csinál :D

királylány

Évi! nincs ilyen előírás, illetev nagyon tág határok között mozog. Függ attól, h mekkore súllyal született, mennyit bukik, meg egyéni sajátosságoktól. Nekem a 2. fiam 4kg-os volt, az ilyen nagysúlyúak állítólag lassabban híznak, erre ő helyenként heti 1/2 kg-ot is hízott. Paráztam, dokinéni kérdezte mit eszik. Mondom csak anyatejet. Azt mondja, akkor mit aggódik, anyatejes gyerek nem tud elhízni. fel fog tűnni az is, ha túl keveset hízik, bár ezt is elég hullámzóan csinálják!! a gyerek tök jól néz ki, pelusait teletermeli, nem bukik feltűnően sokat, nem szenved és bőg a szopástól, akkor minden OK.

Csillag! nem akarnék tippelgetni, nem vagyok orvos. Remélem nem allergia (az én drága párom az anyatejre volt allergiás, mióta ezt tudom , semmire nem mondom, h lehetetlen, így aztán felnőtt paprikás krumplin, meg húslevesből ki vett zöldségen, de ez nem szerencsés ), de lehet, h nálatok csak simán melegkiütése van, ebben a frankó kis párás melegben. Vagy le kell cserélni a tápiját másik fajtára. Drukkolok, h vmi egyszerűen megoldható legyen, és mihamarabb megerősödjön a kis gyomra, h bent is maradjon a kajcsi! :) :)
Claire :)
claire

maccs-nem sokat szopizik...kevés a tejcsi de 10-15 perc szopival megy el...lehet csak cumizik rajta...nem tudom :(

köszi a hozzászólást...igyekszem majd...de akkor is baromira FÁJ a dolog...(lelkileg)

Dia-a kis testén nem igazán látok...max 1-2 a fejecskéje van tele pöttyökkel :(

claire köszike abíztató szavakat...most igazán jól esnek :oops:
Ti jól vagytok?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok.
Csillag, ha csak a fején van, kis fehér közepű kiütés, az az anyatejtől van. nem allergia, csak a hormonjaid... ;-)

Clárika
, gratu a hajas-babádhoz. Jó kis cégér :-)

Én is bőgök néha, de most jobb. Viszont ömlik a íz rólam...
születéstörténet a blogomban, végre elkészült... :-)

Bévi, brutális a pocid. Szegénykém, hogy fájhat... :-(
de kijön a kicsilány, és jobb lesz... ;-)
Sajna elmúlni nem fog, csak elhalványul....

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: