A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok! Látom mindenkinek szemet szúrt az időpont! Köszi az aggódást, azért alszom néha Kép! csal van, amikor altatáskor elalszom, és amikor magamhoz térek, akkor vacakolok vmit, mire bebújnék, esetleg fölébreb vmelyik. Ha ilyenkor megy még a gép, van, hogy ott szoptatok! Ma délután is hunytam egyet mellettük, pedig akkor kellett volna vmi értelmeset csinálni, amikor egy rövid ideig mind a 4 aludt!
Doris! A havat nem irigylem!! Ott nincsenek börzék vagy "turkálók"? Mert ha vmit nem strapálnak le a gyerekek, akkor az a kis méretű overál, amiben csak ül a baba kocsiban! De biztos tuti jóra meg csinálod, amit vettetek!
Én beszereztem egy etetőszéket használtan, tök hasonló, minta meglévő, én meg a biztonsági övén fogok alakítani egyet! De azért nem mindegy, hogy 4000 vagy 14000, vagy... határ a csillagos ég! Claire
claire

ClaireKép
Turkálóval, vagy használt ruha kerskedéssel sajnos még sosem találkoztam... Minden hónapban egy napont (szerda vagy csütörtök) van bizonyos városokban "bolha-piac". Nos összesen két alkalommal látogattunk el ilyen helyre, és megmondom őszintén megdöbbentően "gagyi"volt. Biztos, hogy léteznek börzék csak valószinüleg a nyelvtudás hiánya miatt nem hallunk ilyesmiről ill. viszonylag pici községben lakunk, nagyobb városokban biztosan vannak ilyen alkalmakKép Azért most már van elképzelésem, hogy miként tudom tökéletesre alakitani a most megvásárolt darabot. Egyébként többnyire otthon vesszük meg a ruhákat az Emanuel nagykerben és rengeteget igy viszonylag sokat tudok spórolniKép Kb.3 havonta haza kell járni a kontrolokra meg a gyógytornára igy ez nem okoz gondot, sőt a Liberot is otthonról hozzuk mert nekem az vált beKép

Puszi:Doris
doris

SziasztokKép
Írtam tök hosszan és elszállt ... szuperKép

Úgyhogy csak röviden:

Nagyon aranyosak vagytok, hogy aggódtok értünk Kép sokat pihentünk a hétvégén, és sokkal jobb... bár a doki lerázott nov 8.-ig... nagyon nyugis Kép talán túlzottan Kép de lehet, hogy neki van igaza....
Holnaptól munka továbbra, ugyanis pénteken még kirúgta a fônököm az utódomat Kép egy hónapom volt benne...

EriKép
isten éltesse a fiúkatKép

KirriKép
mi van veletek, olyan keveset írsz
ha van idöd számolj be mi a helyzet nálatokKép

bocs ha nagyon szedett vedetten írtam és nincsenek írásjelek, de ez az itthoni macintosh és semmit nem találok rajta

Rita
trus

Sziasztok!

Nem is irtam sokat, csak fenyegetőztem vele... Kép Olyan nagyon mégsem volt nyugis a hétvége. szombaton a férjem segitett a szüleimnek szüretelni, aztán délután a fiúk akkorát aludtak, hogy este 6-kor kelteni kellett őket, aztán persze későn aludtak el. De legalább mi is pihentünk. Viszont a mai nap én elmentem reggel börzézni, addig manók az apjukkal voltak itthon, aztán irány Sződliget, anyósom szülinapja, ott voltunk du. 4-ig, persze gyerekek egy kicsit sem aludtak, hulla fáradt volt mindenki, már alszanak is. Kép
Volt még valaki a börzén? Én találkoztam Marcsival, sikerült venni tőle két kertészgatyót. Kép

Rita! Azért lazits egy kicsit, most mégegyszer be kell tanitanod valakit?

Doris! Még itthon is elég húzós ára van egy jó overállnak újonnan, gondolom, hogy kint csak drágább lehet. Sikerült kifognom a börzén egy helyet, 500 ft-ért kaptam Andrisnak való szuper dzsekit, és 300 ft-ért nadrágokat, úgy örültem neki. Kép

Ildi!
A kéthónapos oltás talán még nem olyan vészes, mondjuk nyűgösek lehetnek tőle, de talán nem lázasodnak be. Én egyszer vittem őket egyedül oltásra, hát... nem volt sima ügy... Kép

Zizi
debyand

RitaKép
Én a helyedben nem eröltetném a munkát ha nem vagy jól...gondold ezt megKép
ZiziKép
Tényleg nem irtál sokatKép Örülök, hogy sikeres voltál a börzénKép Itthon néztem az overálokat mielött visszajöttünk szeptemberben, de sajna még túl korainak bizonyult mert nem volt szinte semmilyen... Nem panaszkodni akartam ám az árakat illetően, mert szerencsére a fizetéseket sem lehet az otthonihoz viszonyitani, csak én annyira megfontolom mikor-mire adjak ki sok pénzt és tudom, hogy ezek az overálok jövőre nem lesznek jók mint ahogyan a múlt évben vett overálok sem jók idén...szerencséreKépKépKépEgy szezonra meg luxus tizen-huszonezer forintokat elkölteni 1 db overálra... Otthon milyen árban vannak a bélelt, vizlepergető tipusok?

doris

Szia Zizi!
Nem tudom mi volt a levegőben szombaton, de az én fiaim is négy órát aludtak du., ilyen kb. féléve nem fordult elő!Kép Csak az volt a baj, hogy közben Pankával kellett foglalkoznom, illetve én is aludtam jó sokat, úgyhogy más hasznosat nem tudtam tenni.

Doris!
Megengedsz egy kis "gyerekszájat" Pankától? (a papa elutazásával kapcsolatos) Reggel, amikor öltözködtem szólt nekem, hogy "Mama, ma ünneplő ruhát vegyél fel!" Kérdeztem, hogy miért. "Azért, mert meg kell ünnepelni, hogy ma hazajön a papa!" (négy napig volt távol a férjem, de már nagyon hiányzott neki.)

Erika!
Sokat gondolok rád mostanában, illetve a korábbi beszámolóidra... (TV lelökés a komódról stb.) Kezdünk mi is itt tartani, ma mérgemben beígértem nekik a bölcsit-persze egy kicsit én is megijedtem a gondolattól, de most hirtelen nagyon nehéz lett velük. Kevesebbet tudunk kint lenni, így a felesleges energiáikat a lakásban vezetik le, amit elég nehéz elviselni. Eddig, ha dolgom volt otthon rájuk csuktam a szobájuk ajtaját és jól elvoltak egymással. MOst sajnos megnőttek annyira, hogy elérik a kilincset és a legváratlanabb pillanatokban megjelennek vigyorogva, diadalordítással és megszállják a lakást, én pedig nem győzőm hajkurászni, és mindenhonnan levadászni őket... A múltkor a déditől örökölt intarziás íróasztalkán találtam őket a laptopon üldögélve, amit kb. 20mp alatt vettek be...Muszáj lesz valamilyen zárat szerkeszteni a szobájukra, hogy legalább időnként biztonságban legyenek ők is, meg a lakás féltettebb részei is! Kép

De most szabad az estém és egy internet-caféból irogatok! KépIlyet se csináltam még! Amúgy ha valakit érdekel ingyenes internetezési lehetőség: a Szilágyi Dezső tér sarkán, a Fő u-ban (Bp.)van egy keresztény kávézó, 5 égtáj a neve, este 9-ig van nyitva és 4 gép van benne.

Nektek is szép estét!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Csak egy percre ugrok be...
Mimóza!
Ha jót akarsz magadnak azzal fenyegesd őket, hogy nem mehetnek bölcsiba, ha rosszalkodnak! Nálunk ez bejött. Teljesen ki vannak bukva ha ilyet mondok nekik és a csillagot is leígérik az égről csak, hogy mehessenek!
Hidd el később jobban jársz, nálunk bevált! Szeretnek oviba járni és büntetés ha nem mehetnek. Kép
Jó éjt! Magyek lassan aludni, mert szegény Pufikat megtámadta valami hányós vírus, és nem fogom bírni az éjszakai műszakot ha sokáig netezek.
Vikics

KépKép
vikics

RitaKép
Mi köszönjük, jól vagyunk.
Egy hete estünk túl a konyha -és fürdőszoba felújításán,emiatt sok időm nem volt pihenni,de most igyekszem pótolni.
A múltkor írtam, hogy a cukorvizsgálat+bacitenyészet rendben volt és a méhszáj is tökéletesen zárt,az UH-n a másik babánk nem mutatja meg,hogy kisfiú vagy leányka lesz-e,szóval ez egyenlőre meglepetés.
Most vasárnap anyukáméknál voltunk Sárváron és egy csomó babacuccot kaptunk már,édesek lettek a takarók.
A párom talán a héten vesz ki szabit és szeretnénk majd felmenni Bp-re körülnézni,ami még hiányzik.
Olyan szépek Cat és Orsi babácskái,de lassan mi is itt fogunk tartaniKép

Remélem Ti is jól vagytok mindhármanKép

Pusz mindenkinek!

KépKép
KépKép
kirri

Ja, és az lemaradt:26+5Kép vagyunk ma

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok lányok!
Jó sokat írtatok,köszi az elismeréseket fűtés ügyben én is büszke vagyok az apára mert hihetetlen ,mikhez ért , tegnap délelőtt a kocsit is megszerelte valami elektromos baja volt az ezeréves sólyomnak.( vicc csak 22 éves).
A héten ha minden igaz megvesszük a gázkazánt amit azért szakemberrel fogunk beköttetni és akkor ha isten is úgy akarja levesszük a konvektorokat.Én is ki akartam válogatni a játékokat , de nem volt rá időm.Gondoltam megszabadulok az üres joghurtos dobozoktól, tikk takkos fioláktól meg egyéb hasznos dolgoktól de hát.....

A srácok hazajöttek.Jól meg is hatódtam, mert itthon vagyunk anya, megjöttünk, anya apa szeretlek és hiányoztam nektek kiabálással sikítozással rontottak be a házba mi meg azt sem tudtuk hogyan szeretgessük őket. Szegény anyukám teljesen ki volt már fárasztva de akart maradni takarítani. Meggyőztem hogy felesleges hiszen lesz még porolós munka is(hála istennek már nem).A szoba nagyon tetszik nekik hát még ha a mauglis kép is elkészült volna de majd talán karácsonyra.

A lovaglás nagyon jól sikerült. Vittünk sárgarépát meg almát a paciknak, de a nyuszik etetésével kezdtük, majd a kecskék és a csacsi következett és végül a lovak, szigorúan nagyságrendben.
A Barbus végig füligmosollyal, egyenes derékkal ült a pacin és hangosan kántálta: Gyí paci pajipa messe van még kanizsa.Otthon a mamiknak újságolta hogy a pacinak is hosszú haja van és neki is olyanra vágjuk.
Ricske ahogy felültették rögtön " hajtani kezdete a lovat ( a fenekével, nem tudom másként megfogalmazni) és persze nem akart róla leszállni.Meg kellett ígérni hogy máskor is megyünk még.
Apa nagy bátran a karámon kívülről videózott( a tyúkoktól és a galamboktól is fél igazi városi gyerek), de a végére azért ő is bemerészkedett lovak közé, bár megsimogatni azért nem akarta őket( mert a ló az harap ám!)

Még a végén regényt fogok írni!

A betegeknek jobbulást kívánok, mi hála istennek nagyon régen voltunk betegek lassan két éve egy kis náthánál nem volt komolyabb, na majd az ovi!?

Ildikó!
Nálunk Barbus volt nagyon hányós(bukós) amíg volt anyatej nem volt mit tenni aztán meg katunk spec. tápszert.
Eri!
volt buli?
Mimóza!
Én most hogy közel az ovi azzal "fenyegetem" őket, hogy nem a nagyok közé mennek az oviba, hanem a picibabák közé ( akik egész nap sírnak meg nem tudnak beszélni, és RÁCSOS ágyban alszanak) a bölcsibe Hatásos :-)
Puszi Csilla
bim_bam

Csilla!
A bölcsiben is csak a csecsemök alszanak rácsos ágybaKép

Mi jol vagyunk,bár reggelre elkezdtek kicsit köhögni.Igazábaol még nem beszélnek,csak egy-egy szot,de azt tökéletes pöszeséggel eléneklik hogy:
hita paita hopp!Kép
Tök édik,imádják a bölcsit,és nem is sírnak.

Ebatta betöltötte a 32-öt,még 4 hetet kívánjunk nekik!Azt írta,hogy ugy érzi magát,mint a gonosz farkas,a hasa meg van töltve nehéz kövekkel.
De azért bírja!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
Ezt én tudom de ők nem!!!!
Ebattának megy a drukk!
CSilla
bim_bam

Sziasztok!

Zizi!
Mi is voltunk a börzén, kár hogy nem taliztunk. Igaz Marcsit sem sikerült megkeresnem, sőt el sem tudtam menni az asztalomtól vásárolni - pedig, sapka, harisnya, stb... kellett volna még.Kép
De láttam Kingát!Kép

Vikics!
Köszi a cuccosokat!Kép
A dzseki ujja sajna valóban rövid lett, de már van rájuk jelentkező.Kép Ma már a csíkos meleg naciban mentek a bölibe - így végre nem kellett harisnya alá!!Kép

Mimóza!
Ajtóra zár - az JÓÓÓ!Kép
Azóta tudok én is mosogatni nyugodtan, mert amikor belejönnek/jövünk a játékba én kimegyek "pisilni" és mivel nincs időérzékük nem tűnik fel nekik, hogy már 20 perce vagyok OTT...Kép Viszont amíg nyitott ajtóknál vagyunk, egy percre nincsenek el nélkülem, csak ha a gyerekszobán kívüli helyiségekben dorbézolhatnak!Kép Annek meg a fregoli, wc pumpa, cd-k, videó, fényképek stb látja kárát...Kép) Szóval a gyerekszoba=dühöngő, ott minden mehet/megy is.KépKép

Doris!
Kérünk képeket a fantasztikus overallokról!Kép
Itt a csillagos ég a határ az overall áraknál (is), de börzén már 4000-től vannak újak. mi is ott vettünk az ősszel.Kép

Ildi!
Bukás ellen (Ricsinél volt ilyen) mi is egy spec. tápszer bukó csecsemőknek - kaptunk, Csillához hasonlóan.Kép

Bea!
De rácsos ágyak (is) vannak a böliben! Igaz alacsonyabb rácsokkal.Kép Olyanok, mint egy fém heverő oldalráccsal, hogy ne guruljanak le a manók...

Ma megkaptuk a bárányhimlő elleni oltást - kiváncsi leszek........

Szép napot!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Erika! Nem tudtam, hogy Ti is börzéztek, felhivtalak volna... Kép Marcsit is csak úgy találtam meg, hogy rácsörögtem, hogy mondja el pontosan, hogy merre van, mert én nem igazodtam ki az asztalszámozáson.

Doris! Én olyan 5-6000-től láttam normálisabb overállokat, de tényleg vannak kétszer ennyiért is.

Mimóza! És nálatok mennyire használ, ha rájuk szólsz? Illetve hányszor kell valamit tiltani, hogy be is tartsák? Mert én hozzászoktam a nyugis lányomhoz, aki (a hisztizésein kivül) elég szófogadó, és most nagyon nehéz a kisfiúkkal, pedig még csak 14 hónaposak, de egyáltalán nem fogadnak szót. Ugyanazt a "hülyeséget" képesek 10-szer egymás után megcsinálni, hiába szólok rájuk, már kézrecsapás is volt, amikor pl. a konnektort piszkálták, de semmit nem használt. Azért remélem idővel kinövik, vagy ne reménykedjek, csak rosszabb lesz? Kép

Marcsi! Hogy sikerült a börze? Sikerült eladni mindent? Rossz tapasztalatok? És jók?

Zizi
debyand

SziasztokKép

Ebattának szorítok és legalább még négy hetet NekiKép bár ami azt illeti, nem lehet könnyűKépKép

Olvasgatom mindíg a babás gondokat, történeteket és rá kell jönnöm még csak most jön a nehezeKép

De ti annyira fifikások és rafináltan felkészültek vagytok mindenből és minden problémára KépKép hogy elég lesz csak az archívot nézegetni, vagy megkérdezni titeket és megvannak a legjobb ötletekKépKép

de viccet félre téve, mostmár egy kicsit - csak ici-picit - elkezdtem nyüglődni...pedig sok van még a végéig... legalább is remélem Kép

de valahogy mégis...főleg lelkileg. de lehet, hogy ez normális.
valahogy aggaszt, hogy mi lesz, ha megszületnek a babák, hogy jó anya lesz-e belőlem.
nem tudom, hogy fog menni a szoptatás sem - ettől különösen tartok. nem tudom miért de most kezdtek jönni a "sötét" gondolatok...na nem fárasztalak titeket hülyeségekkel...

KirriKép

örülök, hogy jól vagytok, azért írj mindíg, ha van vmi újdonság!!

DorisKép

én csak pici méretben néztem anorákot de 6500-tól ( C&A ) a csillagos égig voltak az árak...
Bár a C&A aránylag megfizethető és jó minőségűnek tűnik!!! de tényleg horror mi mennyibe kerül, főleg duplán Kép

Rita
29+6
trus

Sziasztok LányokKép
MimózaKép
Panka irtó édes lehetett, hogy ezt az ünneplős ruhát kitaláltaKépKépNehéz lehet a gyerkőcökkel...kitartásKép
VikicsKép
Hogy van Pufika? Milyen volt az éjszakátok?
KirriKép
Próbálj meg pihenni, a lakásfelújitás elég megterhelő lehet...jó készülődéstKép
CsillaKép
De édesek lehettek a gyerekekKép Jól hangzik ez a lovaglás, ezek szerint bejött a gyerekeknekKép
BeaKép
Remélem megússzátok sima náthávalKép Édesek lehetnek a LányokKépFriss képek nincsenek?
Ebattának drukkolunk, reméljük még minimum 4 hetet kibirnak egyben, kitartás NekikKépKép
ErikaKép
Képek még nincsenek de őszintén megmondom küllemre nem szépek ezek az overállok meg fiús is (khaki-narancs szinösszeállitás) de kénytelen voltam leadni a külsőségekről mert ami tetszett volna az pont háromszoros árban volt ez viszont meleg és vizlepergető a "csúnyasága" meg másodlagosKép Azért ha lesz kép akkor megmutatomKép Remélem az oltást megúsztátok...Kép

doris

Sziasztok!
Képzeljétek, ma mentünk először kismotorral vásárolni! Nagy élmény volt, főleg a fiúknak... Ők nagyon élvezték, én egy kicsit izgultam, de minden rendben ment. Az a jó, hogy forgalommentes kis közökön el lehet jutni a közértig, úgy, hogy csak két nyugis utcát kell keresztezni. Már ezért is megérte Óbudáról ide vidékre költözni!Kép

Zizi!
Fegyelmezés: hát ez nekem nem nagyon megy. MOndjuk engem már megedzett a nagy nővér, ő nagyon ritkán engedelmeskedik sajnos, nem úgy mint Zsófi... A fiúkkal még több sikerélményem van, ma is megálltak a motorral, ha szóltam, illetve előfordul, hogy leülnek a konyhaszékre, ha szólok, hogy ne álljanak, de azért többnyire inkább csak vigyorognak és folytatják, amit nem kéne. Akkor beígérem és be is váltom a kézre ütést, ami akkor hatásos is, de legközelebbre elfelejtik. Bár már olyan is volt többször, hogy elég volt megmondani, hogy mi következik, ha továbbra is azt csinálják, amit nem szabad és erre abbahagyták és eldugták a kezüket! Kép
Elméletben persze tudom, hogy a legfontosabb a határozottság és a következetesség. Mindkettőt gyakorolni kell még...

Vikics, Bimbam!
Igazatok van, inkább fordítva kell fogalmaznom.

Trus!
Együttérzek a sötét gondolatok miatt, nekem nagyon sok volt belőlük sajnos és volt, ami be is jött. De fel a fejjel, én aki soha nem akartam ikreket ma már nagyon örülök nekik és tul. ha esetleg egy következő ikerpár is "beütne" attól már meg sem ijednék! Biztos fog menni a szoptatás, legalább egy pár hónapig, de ha nem, azért az sem a világvége, a lényeg, hogy szeressed őket és az biztos fog sikerülni!!! Kép JÓ anya leszel, ezt már az is bizonyítja, hogy itt vagy és érdeklődsz a többi ikrek felől.

Sziasztok
Mimóza (5 év+2x23 hó)
mimóza

Sziasztok,

Mimóza,Zizi,
Ez nagyon jó!! Szombaton nálunk is 3 ill. 4 óra alvás volt délután. Kép Vikit háromnegyed hatkor ugy kellett felkelteni. Egyre sötétebb lett, féltem, hogy azt hiszi éjszaka van.Kép

Börzézni én is voltam, de most vhogy nagyon sokan voltak és nagyon meleg volt.Kép De én nagyon lelkes vagyok, majdnem végig ott voltam.Kép Vettem egy csomo mindent. Pl. nagyon helyes és jó állapotú overállokat 2 és 3,5 ezerért.Kép

Rita,
nem semmi, hogy kirugták az utódodat! Ennyire nem látta a főnököd, mikor felvette?? És most mi lesz? Maradnod kell még 1-2 hónapot? Kép
A szopival kapcsolatban ne izgasd magad előre, menni fog!! Nem akarok részletekbe menni, korai még, de majd ha itt lesz az ideje!KépKép Nekem a terhesség vége fele nagyon sokan mondták, hogy ugyse lehet két gyereket szoptatni, biztos pótlást kell majd adjak. De nem jött be nekik. Kép
Ha ráérsz olvasgatni, itt nagyon sok infot találsz előre is, vannak ikres történetek is. Kép www.lll.hu

Szilvi
manoca

Sziasztok!
Orsi!
GRATULÁLOK a babákhoz!!! KépKép

Doris!
Köszönjük a jó kívánságot és hogy gondoltál ránk. Kép

Vadvirág
Vendég

SzilviKép

a főnököm tragédia, és most jól megcsinálta, mert kereshetünk embert újra...nekem meg már semmi idegem még valakihez.

MimózaKép

hogy érted, hogy volt ami be is jött?

egyébként nekem eddig nem voltak, csak most kezdődött...de ha felébredek éjszaka, nem tudok aludni többet, mert ezerrel jár az agyam a gyerekek körül...valahogy mégiscsak a szoptatástól félek leginkább - bár beleolvastam amit Szilvi írt, és el is olvasom az egészet - de ez valami mélyről jövő szorongás lehet...
talán még gyerekkorból, vagy ilyesmi...

másrészt tudom, hogy ez hülyén hangzik és nagyon-nagyon vágytunk a babákra, de elkezdtem félni attól is, hogy milyen lesz utána az életünk, hogyan áll vissza a rendes mederbe a kapcsolatunk a párommal - ha visszaáll még valaha...meg ilyenek.
valahogy attól is félek, hogy kirekedek a "vérkeringésből" végleg...

és sajnos tudom, hogy ezek nem szép gondolatok - hiszen mindennél szebb dolog hogy gyerekeink lesznek ezért nem is értem mi ez a sok probléma meg szorongás hirtelen...

lehet, hogy az agyamra ment a terhesség Kép vagy csak a hormonok Kép de néha a béka feneke alatt érzem magam Kép

Bocsi a rinyálásért, csak valahogy kikívánkozott Kép

Szilvi, egyébként tényleg köszi, jó az a honlap...
csak az a baj, hogy így leírva könnyűnek hangzik, de ki tudja életben megy-e így?

Rita
trus

VadvirágKép
Jaj de hiányoztálKép Mesélj, sikerült berendezkednetek? Hogy birták a gyerkőcök a környezetváltozást? Hogy vannak, mekkorák, Te megszoktad már az új helyet???? Egy csomó kérdésem volna még de nem bombázlakKép Most már tudsz jönni újra gyakran?
MimózaKép
Ügyesek vagytok, hogy motorral is tudtok már közlekedniKép Ez nekem még elképzelhetetlen, de ha arra kerül a sor bizonyára megbirkózom veleKépKép
SzilviKép
Hű de jó áron tudtál overálokat venni, ez igenKépIrigykedem isKép
RitaKép
A sötét gondolatok talán mindannyiunkat elérték valamikor, kit elöbb-kit későbbKép Ez normálisKép A szoptatástól tényleg ne félj előre, majd meglátod miként alakul, de ha véletlenül nem jön össze (ugyan miért ne jönne???KépKépKép)akkor maximum úgy nőnek majd fel a Gyermekeid mint az enyémekKép

TiltásKépNálunk is azonnal megértik a nem szabad szó jelentését, csak épp Gergő zokogni kezd és a karjára borulKépAnnyira édes és olyan kis elesett tud ilyenkor lenni...nagyon megbántódik ha rászólokKépLilluska mosolyog és nagyon óvatos mozdulatokkal, de folytatja amit elkezdettKép Hát egyenlőre itt tartunkKép

doris

Rita!
Szerintem is teljesen természetes, hogy a kismamikban ilyen és ehhez hasonló kérdések is felmerülnek. Kép

Az is biztos, hogy valószínűleg tényleg minden téren lesznek majd változások az eddig megszokotthoz képest, ami megintcsak rendjén való.

Viszont szerencsére mindig mindenre létezik valamilyen megfelelő jó kis megoldás. KépKép

Doris!
Nagyon kedves vagy, igazán jó érzés. Kép
Igen, mostmár biztos ugyanúgy tudok majd jönni, mint eddig.

A környék fantasztikusan klassz! Hegyes-völgyes táj, dús növényzet, madarak, virágok, isteni levegő, minden rendezett, tiszta és nagyon nyugalmas.

Időközben már arra is jutott időnk, hogy felfedezzünk néhány a közelünkben lévő szuper jó érdekes játszóteret. KépKépKép

Nagyjából már mindent felújítottunk ízlésünk szerint, most majd még szombaton Dominika szobáját kell rendbehozni és készen is vagyunk. Kép

A babák isteni jól bírták ezt a hercehurcát, ami a költözéssel együtt járt. Tulajdonéppen csak enni keltek fel és rengeteget aludtak.

Lehetséges, hogy a friss hegyi levegő és a borongós esős időjárás is közrejátszott abban, hogy többet aludtak mint máskor... Vagy lehet hogy Őket is kimerítette a költözés? Kép

Bombázz ám nyugodtan! Kép Kép

Tényleg, az jutott eszembe egyik nap, hogy ugye jól emlékszem, a ti fotóitokon láttam annó, hogy a babák születésekor egy gólyát állítottatok fel a kertben? Annyira tetszik, nagyon aranyos szokás! Kép Vannak esetleg még ilyen érdekes hagyományok?

Vadvirág
Vendég

Trus,
Tényleg kiváncsi vagy rá?! Kép
mimóza

Doris!
Lefotózhatnád az urat, amint elbújik a keze mögé szégyenében...Kép

Vadvirág!
Hova költöztetek? Hol van ez a mesés hely?Kép
A belvárostól biztos nagyon messze, mert itt csak bűz, szmog, kutyapiszok, stb....... van.Kép
Házat vettetek??
Sok boldogságot kívánok új otthonotokban!Kép
A babókról is írhatnál!Kép
Más is gondolt ám Rátok...Kép

Erika
(2x32hó)

KépKép
herika

Képzeljétek, sikerült kulcsot szereznem a fiúk szobájához! Végre újra nyugodtan járhatok WC-re! Kép
Ma még egy sikerélményem volt, találtam egy szuper játékot kétéves kisfiúknak! A Corában bukkantam rá egy Megablocks készletre, 3 db színes autó van benne meg egy pár egyéb elem. A kocsik 3 részböl állnak, az aljuk kerekes lego elem és arra lehet ráhelyezni a kocsi elejét és a végét. Nagyon ötletes, mert kombinálja a kocsitologatás és a legozás elönyeit. A piros,kék és fehér részeket variálni is lehet, így kétszínüvé is lehet varázsolni a kocsikat. Marci el volt büvölve, rögtön rávetette magát mindhárom kocsira! Annak is örülök, hogy az egész nagyon strapabírónak néz ki, eddig a legtöbb kisautó kerekét lerágták a fiúk, vagy kitörték. Azt hiszem mindenképpen vadászni fogok még hasonló Megablocs játékokra, a katalógusban láttam, hogy van hasonló elven felépíthetö markoló, betonkeverö és dömper is! Kép Remélem kaphatóak Mo.-n.

Vadvirág!
Örülök, hogy ilyen klasszul alakul az életetek, megérdemlitek! Kép

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

VadvirágKép
Hol ez a klassz hely amiről irtálKépKép Tényleg nagyon jól hangzik az egészKépKép Nálunk sajna nem készült olyan fotó ahol gólya áll a kertben, mert mi tárasas házban lakunk viszont tényleg az a szokás itt Svájcban, hogy amikor baba születik valahol, akkor szines óriási transzparenseken hirdeti eztKép Van, hogy gólya tartja a csőrében, van, hogy cumis csecsemő,mackó, mesefigurák kerülnek az ablakokba, erkélyekre ill. minden esetben feltüntetik a bab születési dátumát isKép Igy ha körbenézünk azonnal látszik hol született gyermek és ezek a képek egy évig kint maradnak a házakonKépKép Nagyon kedves dologKép Ezen kivül itt most a közelgő Halloween alkalmából a kertek, ablakpárkányok,virágládák...stb. apró tökökkel, patiszonokkal, boszorkányokkal vannak diszitveKépKép Vidám az egész városKépKép Az utcákon egész évben szines táblák hivják fel az autósok figyelmét a gyermekekre. Lányok kézilabdával, fiúk focilabdával...stb. vannak kitüzdelve a gyermekek által leginkább kedvelt kerszteződésekben. Az iskolások (főként alsósok)szines vényvisszaverő szalagot hordanak a nyakukban melyek messziről felhivják a figyelmetKépKép MOst dióhéjban ennyi jutott az eszembeKép
A gyerkőcök igazán nagyon tündérek, hogy ilyen jól viselték a költözéstKépKép Mennyit hiztak? Mennyiket esznek? Dévényezni tudtatok? Hogy van Márkocska és a többiekKép A nagyoknak a költözés miatt új közösséget kell keresnetek?
ErikaKép
Majd észben tartom ezt a fotó dolgot bár meggyőződésem, hogy nem szégyenében zokog a karjára borulva, hanem sértődöttségébenKép Ilyenkor ha felemeljük már boldogan gőgicsélve mosolyogKépÓriási lelke van...KépKépLili cica csak akkor sir, ha nyomós oka van Kép(Gergő rátehénkedik, böfi beszorul...stb.)
MimózaKép
Ha gondolod legközelebb (úgy két-három hét múlva)ha a Németekhez megyünk vásárolni megnézhetem, hogy itt létezik-e ennek a játéknak további tipusaKépNagyon jónak tűnik, köszi, hogy leirtad, én is beszerzek mert biztonságosan hangzik, hogy nem tudják lerágni a kerekeitKépKépKép Eddig még nem volt ilyen gondunk, de néhány hónap és gondolom nálunk is előtérbe kerülnek majd ezek a problémák isKép

doris

Sziasztok!
Vadvirág! De jó, hogy megvagy! Gondolom elég sokat dolgoztatok, és még idő, míg belakjátok, de egy ilyet öröm rendezgetni, főként, amikor már csak a szép részek vannak hátra. Hova költöztetek?
Ma az oviból hazafelé mi is jót sétáltunk Dáviddal, meg az ikrekkel, sütöt anap, színes volt minden, alattunk meg "borongott" a város!
Rita!
Szerintem normálisak, azaz természetesek, hogy vannak, mármint sötét gondolatok és álmok. Nekem a terhességeim latt fokozódott, az ikreknél volt a csúcs, ott olyan képtelen rémálmaim voltak, hogy ha nem én álmodom, csak röhögök rajta, így meg szorongtam hajnalonta. Szerencsére nem jött be!
Fogsz tudni szoptatni, annyian tudtak már, és manapság anélkül sem hal éhen a gyerek! Esetleg próbálj meg vicces vagy idétlen ilyen témájú könyvet olvasni, hátha az oldja a feszültséget. Hogyan ne legyünk tökéletes anyák, stb.
Nem lesz könnyű , elsőre ikrek, de te sem vagy rosszabb, és annyian végig csinálták már.
Ha az segít, szerintem nyugodtan "sírd el" itt a bánatodat!
Mimóza! Van Mo-n megabloks, sőt, ma a gyerekeim rá tudték szerelni a duplora4
Doris! Ha jöttök haza, jó lenne találkozni, bár gondolom ilyenkor elég sűrű az életed. Nővérem is úgy van, ha hazajön!
Nekm volt Óbudán egy kedvenc turkélóm, erre megszűnt. Persze én jobb, ha befogom a számat, mert mi rengeteg cuccot örökölünk. Egyébként az én legutóbbi szerzeményme egy etetőszék. Egészen hasonló, mint a meglévő, tálcás, abszolút hibátlan, összecsukható, 4000 ft-ért vettem. És csak Békásmegyerig kellett kimenni! (babaapró.hu-ról van)
Mi a két naggyal az oviba szoktunk motorral menni, szinte végig lefelé kell gurulni, én meg futok mellettük, tök gyors, és nagyon élvezik. Hazafelé meg felhozom a motorokat. Egyszer télen a naggyal meg leszánkóztunk, az autók úgy sem tudtak járni. (nálunk ugyanis nincsnek járdák!)
Na, befejezem a regényt, muszáj vmit vakarásznom a doktorimon! Claire
claire

ClaireKép
Minden tiszteletem és elismerésem a Tiéd, hogy ilyenkor nekiülsz a doktoridnakKépKép Le a kalappal, mi mindenre képes nem vagy ennyi gyerkőc mellettKépKép Békáson laktam gyerekkoromban és Óbudát is szeretemKép Sajna most Karácsonykor biztosan nem tudunk talizni...KépEnnek oka, hogy 22.-én indulunk haza (22.-én este érkezünk)és 27.-én indulunk vissza mert a Férjemnek idén dolgoznia kell a két ünnep között mivel a múlt évben december elején jöhettem haza a babákkal a korházból és Karácsonykor és két ünnep között is otthon volt a Párom igy idén illik visszaadni a kollégáinak a segitségetKép Utána szerintem márciusban megyünk haza akkor biztos, hogy hosszabb időre, de ez még alakulhat. Egyébként meg a Dévényes gyógytornász dönti majd el, hogy mikor menjünk, mert most is lesz olyan kedves, hogy az Ünnepek alatt fogad minket minden nap...nagyon segitőkészKépKépA babaapró-t megnézemKép

doris

Sziasztok!

Erika!
Kár... Pedíg megyőződésem volt, hogy jónak ekll lenni. Azt hittem csak aggodalmaskodsz. Mondjuk így is úgy mentem haza BKV-val, hogyí tömve volt a tátyom dugignál is jobban és én barom a félig betört baimba mentem. A végén már csak csoszogtam úgy feltörte a sarkam. Szóval azért örültem, hogy nem kell hazacipalni őket. Ha szóltál volna keresek pár harisnyát is ajiba...
Bár azokat még nem néztem át. Most egy darabig nem is fogom sajna amíg ilyen vacakul vannak.

overál...
Én tavalya piacon vettem asszem 2.000ft vold, de lehet, hogy pár százzal több. Pontosan olyanokat láttam 4.000ft-t a bőrzén. Kép Én mondom, minden kínai, az is ami nem. Kép Érdemes ilyentájt kimenni, mert ha igazán hideg lesz, ott is felmennek az árak. Kép
Zizi!
Én is kint voltam Orsival, de nem tudtuk végigjárni az egészet. Vettem egy rakat játszós pulcsit olcsón és tök jó gatyókat. Kertészt meg simát is, de ezúttal mindenből sokkal nagyobbat, nehogy pillanatok alatt kinőjék.
Doris!
Sajna ahelyzet nem lett jobb. Pénteken Levi hányt egész éjjel, szombaton, vasárnap és ma Nándi+ma Levi is elkezdte megint. Azóta nem sokat aludtam én sem... tisztára mint a szoptatásos időben, csak ez nem annyira rndszeres időben, viszont sürübb. Szerencsérew azért szépen átjönnek és szólnak, még el tudok velük szaladni is, csak néha seikerül balul, de így is megnövekedett a mosnivaló rendesen. Kép
Azért nem panaszkodhatok,mert szeptember óta semmi bajuk nem volt. Ez meg vírus, szerencsére ritkább mint a megfázásos baci. Az ellen meg már jól védekeznek úgy tűnik. Kép
Nemrég én is vettem egy narancssárga keki mackót a Nándinak. Akkor nem negyon teszett, de nem akrtam ugyanolyat. Mára már kifejezetten szeretem. Sokan meg is dícsérték. Kép Tanulság: Nézegesd sokat az overált és megszokod! Kép Kép Kép
Trus!
Ne aggódj! Később időd sem lesz ilyeneken agyalni. Kép Midíg lesz feladatod, amiket egyre jobban oldasz meg. Észre sem veszed és rutinos ikres anyuci leszel, aki majd furán néz az egy gyerekes anyukákra akik sápítoznak a játszótéren, hogy semmire nincs idejük és mennyire fáradtak. Kép A furcsa az, hogy később tényleg ők lesznek fáradtabbak, mert a Te két csemetéd eljátszik majd egymással. Kép

A bőrzével kapcsolatban eszembe jutott, hogy én mindíg el szoktam menni a vöröskereszt álltal meghírdetett ruhavásrokra, ahol gyerekcuccok is vannak. Nagyon olcsón számolnak 60-200ft kb és ha mást nem, de játszós otthoni lekajálósokból betankolok. A III. kerületben általában a kerületi újságban van, de az oviba is ki volt írva. Nálatok nincs ilyesmi? Itt nagyon soká lesz a következő, ha valaki hall a kerületében szólhatna. Most nagyon sok játszós cuccot kinőttek és nem ártana.
Na megyek, mert ki tudja mikor ébresztenek megint. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Nekem is hányt este a Riki, igaz Ő a köhögéstől...Kép Szegénykémet most is hallom, ahogy köhög.Kép Tegnap este kezdte...
Nem hiszem el, hogy 2 hetente mindig lebetegednek... Mi lesz télen???? Ez a böli minket kicsinál.KépKép
Ok, szólj ha találsz harisnyákat!!!
Jobbulást a fiatalúrnak!Kép

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Köszi, Doris!
Megnézem még a Corában, és talán egy játéküzletben is, ha eljutok. Utána lehet, hogy elfogadom az ajánlatodat! Kép Tényleg nagyon klasszak ezek a kocsik, pont jól kézreállnak nekik, jól össze tudják szerelni. Gergönek is fognak tetszeni! KépMost is itt ülnek mellettem a fiúk a földön és kocsikáznak.

Claire!
A Kolosi téri piacon az emeleten van egy elég jó turkáló, azt tudom ajánlani. Közepes az árfekvés, viszont jó minöségü használt ruhák vannak. Miböl irod a doktoridat?

Rita!
Minden úgy igaz, ahogy Vikics írta, legkésöbb fél év után már biztos nagyon fogod élvezni, hogy ikreid vannak! Tényleg rengeteg elönye van az ikreknek és jóval kevesebb hátránya, föleg már így késöbb. Az eleje lehet, hogy nehéz lesz, de az egyedüli gyereknél is az lehet, egyszerüen a tapasztalat hiánya miatt. Meddig fogsz még dolgozni?

Vikics, Erika!
Jobbulást a fiúknak!

Mimóza
mimóza

SziasztokKép

Nagyon köszönöm a kedvességeteket KépKép és tényleg nem értem mi ez nálam, de remélem igazatok van és elmúlik, mert elég nyomasztó Kép

MimózaKép

tényleg érdekel!!, de természetesen nem akarok a magánügyekben vájkálni Kép

Vadvirág Kép

örülök, hogy visszatértél Kép tele életkedvvel, energiávalKép
tényleg kiváncsi lennék én is hol van ez a szuper hely ahová költöztetek?

ClaireKép

érdekes, hogy nincs sok időm...dolgozok, jövök megyek egész nap, tehát nem ráérő óráimban rágódom...és mégis, valahogy "belengi" a napjaimat egy állandó szorongás...de nyilván igazad van, és csak az lesz a baj, hogy az elsőre kettő szinte felfoghatatlan KépKép
Bár minden tiszteletem a tiéd: négy gyerekkel doktorizni + még megtalálni a legjobb áron a cuccokat stb. Kép utánozhatatlan vagy !!

VikicsKép
ebben biztos igazad van, hogy legalább nem lesznek egyedül...tehát mindíg lesz egykorú társaságKép bizonyos életkor után ez nagyon fontos...amikor szegények már nem csak nekem lesznek kiszolgáltatvaKépKép
Jobbulást a gyerkőcöknek!! Erika a tieidnek is, sajnos kapjátok az "áldást" a bölcsiből rendesen!!

DorisKép

azért Neked sem lehet könnyű idegen országban - főleg svájcban - bármilyen szép is...irígylésre méltó, hogy mindíg vidám és kedves vagy így isKépKép
Nekem ott élt a nagyapám miután disszidált, de nem bírta...
író volt, művészlélek és Svájcban valahogy talán az emberek miatt sosem tudta megszokni. mindíg idegenként kezelték, évtizedek után is.
Neked mi a véleményed az országról?

Rita
30+0
trus

SziasztokKép
VikicsKép
Sajnálom ezt a nyomorúlt hányós bacit...Jobbulást Levinek és NándinakKépAkkor biza keveset tudtál aludni...Itt is menden kinai vagy indiai gyártmány amit megveszünk az üzletben. A H&M-ben amit én szeretek, mert akciósan nagyon jó árakon lehet ruhát kapni szép, igényes holmikat vettem és egytől-egyik mind-mind kinai. Az overálokat meg más üzletben vettük a hétvégén és az indiai. Hiába az olcsó munkaerő verhetetlen...Kép
ErikaKép
Sajnálom a köhögést. Sajnos az első év a böliben szinte kivétel nélkül mindenkinél ilyen pokoli időszak... Egy hét betegség-egy hét böli... Kitartás és jobbulást NektekKép
MimózaKép
Köszi a játéktippet, utána fogok nézni és majd megirom az árátKép
RitaKép
Normális, hogy szorongásos gondolataid vannak. Nekem is első babák az ikrek ráadásul a kiküldetés miatt nem a "legszerencsésebb" időben jött össze minden ill. úgy kéne fogalmaznom, hogy a külföld jött szerncsétlen időpontban. Nagyon be voltam tojva,hogy mikét fogok boldogulni egyedül. Andris hétvégenként repült haza hozzánk aztán hétfőn hajnalonként vissza és a hétköznapokat többnyire egyedül töltöttük. Ez alól az este 6-7-ig időszak ill.esti fürdetés volt kivétel, mert akkorra Anyósomék mindig hazaértek és besegitettek. Mondjuk ez nagyon nagyon sokat segitett de az éjszakai etetéseket is jól meg tudtam oldani pedig rettenetesen féltem tőle.Kép
Köszi kérdésed, hát tényleg nem egyszerű külföldön élni főként úgy, hogy nem beszélem az itteniek nyelvét. A hétköznapi dolgokban nincs semmi problémám, mivel az angolommal jól elbodogulok orvosnál, vásárlásnál...stb. A vásárlásnál sem igen kell használnom, mivel mindent csak le kell vegyek a polcokról. A gond inkább az, hogy a Svájciak (tisztelet a kivételnekKép)nagyon távolságtartóak. Udvariasak, de távolságtartóak ezért nem tudtam még helyi emberekkel összebarátkozni. Ezt kicsit nehezen viselem úgy értem az emberi kapcsolatok hiányát. Mondjuk jórészt ez az én "hibám", mert csak a gyerekekkel vagyok elfoglalva, és a sétákon, vásárláson kivül nem is kerestem programot magunknak. Ikerkocsival nehezen is tudnék közlekedni de ha nagyon akarnék megoldható lenne. A barátok,testvéreim hiányoznak a legjobban de tudom, hogy ez nem véglegesKép Bár csodás ez az ország, hihetetlen életszinvonal van, kultúrátl, ragyogó környezet azért nem tudnék itt élniKépKép Néhány évet meg kiböjtölünk valahogy a cél érdekébenKép Igy talán sikerül külön költöznünk AnyósoméktólKép No nem mintha annyira "rosszak" lennének, csak hát generációs meg nézetbeli különbségek vannak köztünk. Egyébként valóban kicsit idegenként néznek itt az emberre amit azért valamilyen szinten megértek de semmilyen negativ élményünk nem volt ezzel kapcsolatban az elmúlt másfél évbenKép Lakást nagyon nehezen talált a Párom mert nem szivesen adták ki idegennek a tulajdonosok és már sokadik cim volt ez a jelenlegi amit szintén nem Neki akart kiadni a tulajdonos. Ő megigérte, hogy egy évre előre kifizeti a bérleti dijat de még ez sem hatotta meg a tulajdonost mig végül a német irodán keresztül nyugtatták meg a házinénit, hogy fizetőképesek, megbizhatóak vagyunk és a Cég sem fog tönkremenniKép Végül megkapta a lakást (én akkor lombikoltam otthon) és mikor áprilisban kijöttem és a házinéni megismert nagyon megszeretett, megnyugodott és azóta is kedves velünkKép Benne biztosan nincs előitélet az irányunkbanKépEgyébként a kulcsot is Neki szoktuk odaadni, mikor hosszabb időre utazunk haza, hogy üritse a postaládát meg locsolja a virágainkatKépSzerintem megnyugodott, hogy nem vagyunk piszkosak,rendetlenek...stbKép A Nagypapádnak azért nehezebb lehetett, hisz ha jól értem élete nagyobb részét élet le itt. Nos, én erre képtelen lennékKép Jó látni, hogy már a 30. héten vagytokKép Még 6 hét minimumKépAzért jól elrepült az idő nem?

doris

DorisKép

pontosan erre értettem én is, hogy nehéz lehet...a kapcsolatok hiánya. pont ezt hallottam én is, hogy nagyon távolságtartóak az emberek és ettől kicsit "rideg" az ország. bár egyáltalán nem hiszem, hogy a te hibád lenne, nyilván a gyerekekkel vagy elfoglalva és ez természetes...de ha pl. itthon van két gyereked, tologatod a parkban, játszótéren stb. és csak úgy megismerkedhetsz más anyukákkal...tudtok beszélni olyan témákról ami más halandóknak talán nagyon unalmas, de nektek rettentően fontosKépKép

Szóval ennyivel nehezebb Neked...de tényleg vidáman állsz hozzá és ez a lényeg!!!
meg hát itt vagyunk mi isKépKép

Meddíg terveztek maradni?

A bizalmatlanság a magyarokra egyébként fokozattan vonatkozik külföldön...valahogy azt hiszik ez itt Balkán és nem is bíznak bennünk.
A nővérem 11 éve él Németországban két diplomáját szerezte ott, most doktorál és még mindíg hátrányosan különbözteteik meg...munka terén egyszerűen alig bír érvényesülni.

De a házinénivel akkor szerencsétek vanKépKép

A nagyapámnak talán azért volt nehezebb, mert egy bohém művészlélek " haldoklott" abban az országban...nem is értem, miért pont oda ment...

Amúgy megértelek, hogy a külön otthon mindent megér Nektek isKépKép
el sem tudnám képzelni, hogy anyámékkal, vag yanyósomékkal együtt éljünk, pedig anyukám szeretem nyilván...de sajnos annyira nehéz a kapcsolatunk, hogy naponta vérre menő vitákba bonyolódunk, mert elviselhetetlenül nehéz természet...eddig is beleszólt mindenbe, de most a gyerekek miatt ezt ezerszeresen teszi és teljesen kiborít...sajnos arra sincs tekintettel, hogy nem tesz túl jót nekem, ha órákig itatom az egereket egy-egy beszólása, vagy veszekedés miatt...dehát az embert a barátai kárpótolják a családjáért - ahogy mondani szoktákKép

Tényleg nagyon elment az idő, furcsa hogy itt járunk...most épp lassítanám az idő múlását - pedig visszafordíthatatlanul közeledik a nagy nap KépKép

Mindenkitől bocs a regényért!!!

Rita
trus

RitaKép
Csak jótanácsként irom, hogy tanuld meg bátran elengedni a füled mellett édesanyád, anyósod és más rokonok okos tanácsait. Mi 11 éve vagyunk házasok és ebből közel 10-et éltünk otthon AnyósomékkalKép Egész művészien kitanultam ennyi idő alatt, hogy miként szelektáljam a mondandóikat ill. miként mondjak úgy körmondatokat, hogy tartalma az nem sok van, de mégis úgy érezzék választ kaptak a kérdéseikreKépKép Mert hogy hihetetlen kiváncsiak is és ugye nem mindenről akar az ember beszámolni nekik vagy másnakKép Tényleg annyira nem éri meg ilyen kis "butaságokon" bosszankodni, hidd el nekemKép No én sem voltam ám mindig ilyen "bölcs"Kép Őszintén szólva csak akkor eszméltem rá ezekre a dolgokra, mikor a babák megszülettek és az ÉLET és a Halál mindösszesen egyetlen hajszál különbséggel lebekett a fejünk fölött... Akkor ott tényleg tiszta lélekkel, őszinte szeretettel lecsupaszodva szembesültem a legfontosabb dologgal és rájöttem micsoda badarságokon tudtam én azelött keseregni pedig a valóság az, hogy ezek jelentéktelen dolgokKépKépÉn meg olyan sokszor éreztem korábban, hogy bizonyos dolgok megkeseritik az életemet pedig a valóság az, hogy a boldogságot csak magunk lelhetjük meg és drága kincs és örülni kell minden apró részleténekKépKép Most is, ha nekikeserednék a hétköznapoknak - mert azért megesik ez is - akkor azon nyomban felidéződik az az időszak mikor a babák születtek és annyira átértékelődik mindenKép Tul.képpen átértékelődtem én is, a nézeteim no meg persze az Anyaság is kicsit más szemszögből mutatja meg a dolgok lényegétKépKép Mondhatom, hogy tanultam a "leckéből" és most már nem bánomKépKép Drága RitaKép Ne szégyeld megmondani Anyukádnak meg másoknak is, ha úgy érzed olyasmibe szólnak bele ami nem rájuk tartozik, de ha nem szeretnéd megbántani Őket, akkor egyik füleden be, a másikon kiKép

Szegény Nővérednek sem lehet egyszerű, pedig Ő már sokmindent bizonyitott külföldönKép Mondjuk Rólam ezt nem lehet elmondani, meg aztán séták közben, ha meg is állitanak, hogy megnézzék az Ikreket aminek szivesen teszek eleget, sajna azonnal megszakad a beszélgetés az első angol mondatom után. Nem mintha annyira nem beszélnének itt az emberek angolul, inkább nem akarnak beszélni és meg nem vagyok rámenős tipus, nem tapadok rá emberekre pedig igy tanulhatnék egy-két szótKépMásfél év alatt szinte semmi sem ragadt rám...mit csináljunk, talán én is lusta vagyok e térenKép Nagyon jó, hogy Ti itt vagytok NekemKépKép Hihetetlen lelki segitség ezKép
Fogalmam sincs meddig maradunk itt...eredetileg egy-két évet terveztünk, most másfél év telt el, de még biztosan maradunk mert a Férjem szereti a munkáját és elégedettek Vele és a spóroláson kivül ez Neki nagy szakmai kihivás és elismerés is egybenKép Addig amig, nem kell a gyerkőcöknek közösségbe menni én sem különösebban aggódomKép Jó lenne stabil anyagi helyzettel hazamenni, hogy belevágjunk a saját otthonunk megteremtésébeKép

Lányok, mi ma éjszaka Magyarországra utazunk de nem haza, hanem Alsópáhokra kikapcsolódni 5 napotKép Sajnos oly rövid az idő, hogy ezúttal haza nem megyünk, mert akkor a rokonok és a barátok rohama ismét túlzsúfoltá tenné ezt a néhány napot és mindig kitikkadva (no meg érzelmielg feltöltődveKép)jövünk vissza. Igy viszont hozzánk jönnek le látogatóba a férjem szülei meg a testvéreimKépKép Ebből kifolyólag ma még vagyok, de aztán már csakjövő héten kedden jelentkezemKép

doris

Sziasztok!

Jó rég írtam már magunkról! Kép
Röviden:
Kinga ül, 2 foga van
Regina mától már feláll, 6 foga van
Hát ez van velünk! Kép
Krisztina, 2* 7 és fél hó

Krisztina
k78

Hűűű KrisztiKépKép
Ez igenKép!!!! Nagyon ügyesek a LányokKép Regi már áll??? Hát ez fantasztikusKépKépÉs Kinga egyedül ül fel vagy segitséggek? És ha már ül, akkor el tud dölni belőle vagy segitség kell, hogy kimásszon az ülésből? Csak azért kérdem, mert az enyémeknek még nem sikerül egyedül felülni és kijönni sem tudnak belőle... És Te hogy vagy? Hogy birod?

doris

Regi ma reggel óta az ácsorgást gyakorlja az ágyban, járókában! Már egy ideje felkapaszkodik mindenben és térdel!
Mindketten maguktól ülnek fel, eleinte még kitámasztották magukat a kezükkel, de már stabilan, egyenes háttal ülnek. Ők jönnek ki az ülésből! Négykézlábból jött nekik az ülés.
Hú, hát így már egyre nehezebb!!! Esnek elég nagyokat, mert kapaszkodnak a tévéhez, átmásznak mindenen, főleg ugye, mint már mások is írták, egymáson... Kép
De van egy jó hírem is: A férjem vasárnap jön haza és elintézte, hogy ne kelljen visszamennie családi okok miatt, így "csak" 3 hónap lett a fél évből!
Doris! Nektek jó kikapcsolódást!!! Kép
Puszi, Krisztina

Krisztina
k78

KrisztiKép
Épp Tegnap gondoltam arra, milyen rossz lehet egyedül erre tessék!!!! Hőt Ő sem birta nélkületek továbbKépKép De jóKépKép Ügyesek a LányokKép Lilcsike majdnem hátra tud ülni négykézlábazásból de még nem ül hátra. Geri egyáltalán nem ül csak ha felültetem viszont stabilan csücsül márKép Gergő is tagnap állt fel elsőként (egy évesek múltak)de egy-két másodpercnél nem tartott tovább és azóta sem csinálta újraKép
Nektek is kellemes hétvégét és kitartás az elkövetkező "nehéz" időszakhozKép Talán nem egyszerre állnak, járnak majd igy lesz egy kis átmenet, hogy egyikőjükre tudj jobban figyelniKép

doris

Szia Rita!
Nem magánügy és tul. nem is tudok semmi különöset se írni, amit magadtól ne találnál ki, csak nem akarok itt túl negatív lenni. Szóval én nagyon számítottam a koraszülésre és sajnos úgy is lett, de nálam ennek objektív okai voltak. Soha nem akartam ikreket, mert alapvetően meglehetősen lusta és önző ember vagyok és valamit sejtettem abból, hogy egyszerre két babával azért több a teendő... Na, hát ez az ami bejött. (dupla szoptatás, büfiztetés, pelenkázás, hányás után átöltöztetés, fürdetés, elaltatás, felváltva alvás, két gyerek lecipelése a lépcsőn, nehézkes közlekedés, semmi pihenés)- De, abszolút nem bánom már!!! És hidd el én örülök annak a legjobban, hogy ezt már így le tudom neked írni. Egyszerűen úgy érzem, hogy túl vagyok a nehezén(már lassan másfél éve), visszatért az erőm és az életkedvem. (sajnos az is elhagyott egy rövid időre, úgyhogy jártam pszichológushoz) Mondjuk én fiúkat sem akartam soha, úgyhogy ez a három (koraszülés 3 havi kórházzal, ikrek és ráadásul fiúk) egy kicsit túl sok megemésztenivaló volt nekem. Mostanra viszont már abszolút nem okoz gondot, hogy három gyereket kell ellátnom (na jó, azért vannak nehéz pillanatok) és büszke vagyok rá, hogy végig tudtam csinálni az elejét. (Egy kicsit sok volt, hogy hirtelen háromszor annyi gyerekünk lett, mint korábban! Kép )A férjemmel való kapcsolatom nem sínylette meg a fiúkat, ha lehet még jobban összeforrtunk itt a közös tehercipelésben, bár az igaz, hogy sajnos kevesebb időnk jut kettesben beszélgetni, eljárni itthonról meg még kevesebb.Kép Pont most beszéltük meg, hogy ezentúl min. havonta egy szombat du. rábízzuk a gyerekeket a nagyszülőkre mi pedig beülünk valahova csevegni!Kép
A vérkeringésből lehet, hogy (átmenetileg) tényleg kicsit kirekedsz, de helyette bekerül(het)sz egy másikba, nekem is rengeteg új (főleg kismama) barátom lett, amióta itthon vagyok, de azért a régiek közül is sokan megmaradtak. És látod a netes vérkeringésbe máris bekapcsolódtál, ezt is a kicsiknek köszönheted! Kép
Amúgy, ha komolyan szeretnél szoptatni és tényleg úgy érzed, hogy lelki problémáid vannak ezen a területen, akkor esetleg érdemes szakemberrel beszélgetni erről. A Hűvösvölgyi úton van egy rendelő, ahova ingyen el lehet járni (TB fizeti) és terhességgel illetve szüléssel+szoptatással stb. kapcsolatos problémákat lehet megbeszélni. Én is ott voltam és sokat segítettek nekem azok a beszélgetések. Egyik barátnőm is félt a szoptatástól, mert az első gyerekével nem ment és amikor a másodikkal terhes volt járt erre a klinikára és utána sokkal tovább szoptatta a második kisfiát. Ha esetleg érdekel a dolog, akkor megírom a telefonszámot. (Amúgy régebben minden Kismamában benne volt a hasznos infok közt: Hawa munkacsoport címen)
Kriszti!
Jó korán kezdi Regina az álldogálást! Nekem a lányom egyéves is elmúlt, mire először felállt. Jó sok foguk is van.
Doris!
Jó csomagolást, jó utat! Biztos jól tudtok majd pihenni Alsópáhokon. Kocsival jöttök?

Sziasztok:
Mimóza (5év, + 2x23 hó)
mimóza

Sziasztok!

Köszönjük az újabb gratulációkat. KépKép
Még próbáljuk kiheverni a hétvégét. Kép A fiúk sokat játszottak az unokahúgommal, csak nagyon keveset aludtak. Még szombaton is , pedig ahogy olvastam akkor sokan sokáig aludtak. Buli nem volt. Külön-külön jöttek a nagyik, hely sincs bulit rendezni, és anyós após sem jön egyszerre. Majd pár év múlva a gyerekek barátaival lesz buli. Kép
Próbáltam végigolvasni a topikot. Megint jó sokat írtatok. Kép
Anyósról jobb nem is beszélni. Én is laktam vele együtt, nekünk úgy kellett elmenekülni tőle. Még jó, hogy akkor nem voltak gyerekek.

Doris!
Jó utat és pihenjetek sokat! KépKép Alsópáhokon a Kolpingba mentek?
Nemsokára mennek majd ők is. Akkor már nem lesz időd ennyit írni. Kép Amint leülök a gép elé, valamelyik mindig rámmászik. Néha kitörlik amit írtam. Kép

Kriszti!
Nagyon ügyesek a lányok KépKép Nemsokára szaladhatsz utánuk. Kép Szuper, hogy végre hazajön a férjed. Kép

Csilla!
Örülök, hogy jól sikerült a lovaglás. Kép

Pocakosoknak kitartás! Valami biztos lesz. Na nem ugyanaz, mint előtte, annál jobb, hiszen 2 kis manó fog veletek élni. Kép

Eri
2*24 hó
simones

Kriszta!

De jó!! Pont most akartam rákérdezni, hogy sikerül-e a férjednek hazajönnie "félidőben", de ez mégjobb!! Kép Lányaid meg nagyon ügyesek!

Doris!
Ezt annyira szépen leírtad! Fantasztikus! Példát lehet venni Tőled a pozitív gondolkodásból!
Jó pihenést!

Erika, Vikics! Jobbulást a fiúknak!!!

Mimóza!
Panka megy jövőre suliba? Vagy csak egy év múlva? Ezt a megabloks-os autókat majd én is megnézem, felkeltetted az érdeklődésemet. Kép Bár az enyémek egyenlőre csak rombolnak, szétszednek mindent, de azt nagyon profin csinálják. Kép Viszont autózni szeretnek nagyon ők is.

Zizi
debyand

DorisKép
többször is elolvastam, mert tényleg annyira szép amiket írtál...hát igen, nyilván minél nagyobb megróbáltatások jönnek annál jobban eltörpülnek a minden napi civakodások...de Nálatok már megpróbáltatásból volt bôven egy éltere elég, szóval mostmár csak jók következhetnekKépKép
azt a keveset meg segítünk átvészelniKép, ha már ilyen messzire szakadtál Kép
És nagyon jó pihenést Nektek, biztos szuper leszKép

MimózaKép

nagyon köszönöm, hogy leírtad... sajnos nagyon sokban hasonló az esetem a tiédhez...ami azt illeti én is önzô ember vagyok, ráadásul a karrierem abszolut fontos tényezô...
akartunk babát - bár megmondom ôszintén hamarabb jöttek mint gondoltam... de amikor kérdeztek én mindíg egyértelműen azt válaszoltam 1 gyereket - nem többet -szeretnék... csupán azért, mert be kellett ismernem magamról, hogy nem vagyok az a családi tűzhelyet lelkesen ápoló típus, és egy gyerekre éreztem magamban elég erôt, kitartást, hogy mindent megadjak neki... ( anyám sajnos csak 3 gyerek után jóval ismerte be, hogy alkalmatlannak tartja magát a dologra - ezt én nem akartam.)
de a sors valhogy így rendezte. és tényleg sorsszerűnek érzem, hogy most jöttek és ketten...tehát össze kell szednem magam és a legtökéletesebbet nyújtani nekik magamból...
Megköszönném a számot - biztos ami biztos -bár remélem nem lesz rá szükség és egyedül is menni fog minden.
Jó azt olvasni, hogy te már túl vagy a nehezén és örülsz, hogy így alakult KépKép
Tulajdonképpen én is örülök - és boldog leszek ha sikerül helyt állnom ikres mamiként, és le tudom gyôzni saját magam, túl tudok lépni a saját korlátaimon...
Na jó nem lelkizek többet Kép de mégegyszer köszönömKépKép

Rita
30+0
trus

RitaKép
Szerintem is jó anyuka leszel,mert benned van egy csomó aggodalom,vagyis foglalkoztat az anyaság, és amik vele járnak,mind rossz,mind jó dolgok.
Néha meg lelkizni is kell,az mindig olyan jól esikKép
Most kicsit érzékenyebbek vagyunk,de ezzel más is így van-volt..
Egy igen fontos időszak az életben, és azért agyalunk olyan dolgokon,amiken talán azelőtt nem.

De nálad már tényleg közeledik a nagy nap!!!Kép
Bár mi is ott tartanánk...
Sajnos csütörtökön be kell feküdnünk kórházba a vizesedésem miatt..de ma pihiztem és nem is dagadt meg a bokám.Félek,hogy a végéig bentfognak,de ha ez a jó mindhármunknak,üsse kavics!

pusz mindenkinek
k
26+6

KépKép
KépKép
kirri

Zizi!
Pankának még két éve van az oviban, aminek nagyon örülök, egy kicsit tartok a sulitól, attól félek akkor véget ér majd az aranyélet...
Rita!
Nyugodtan lelkizzél, erre szükség van, hozzátartozik a felkészüléshez. Amúgy én mindig azt mondtam, hogy két gyereket szeretnék, aztán majd meglátom, hogy bírom. Na ez az, ami nem jött be!Kép Egy után ugye rögtön három lett! Most meg már a negyediken gondolkozom... (Időnként) Úgyhogy te sem tudhatod hogy alakul majd! Az mondjuk szuper, hogy fiatal vagy, sokkal lazábban és könnyedebben fognak menni a dolgok és szerintem több energiád is lesz a gyerekekhez, mint egy idősebb anyának. (khm, khm, mint mondjuk nekem...Kép )A számot majd megkeresem, de most vendég jön hozzánk, úgyhogy el is köszönök. Ja, még annyi, hogy én nekem abból a szempontból könnyebb elfogadni az anyaságot, hogy abszolút nincsenek karriervágyaim. Amúgy mit dolgozol?

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

EriKép
Igen, a Kolpingba megyünkKép Bizony, ha járnak majd a gyerkőcök nem lesz ilyen jó dolgom...Kép
ZiziKép
Köszi a dicséretetKép
RitaKép
Neked is köszönöm a kedves sorokatKép
FigyuKép Semmi gond nincs azzal, hogy egy gyerkőcöt terveztél és fontos a karrieredKép Ettől még pont olyan jó anya leszel mint bárki itt a barátok, ismerősök közöttKépKépNe törekedj maximalizmusra és nem kell teljesen lemondanod a saját elképzeléseidrőlKép Hát Te majd kicsit más leszel mint azok, akik nem épitettek karriert (pl.én) de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb anya válna belőledKép Én például nagyon családcentrikus vagyok és úgy gondoltam remek feleség, háziasszony, anya leszek egyszemélyben. Nos rájöttem ez mind egyszerre nekem nem megy...Igy a háztartásból, főzésből adtam le. Csak 3-szor főzök egy héten, a többi napon vagy másutt eszik a Párom vagy hideget eszünk és a takaritás, vasalás sem izgat már annyira. Takaritani azért gyakran takaritok, de minden nap kéne viszont nem mindig fér bele az időmbe. Ugyanakkor minden létező percemet a babák mellett töltöm amikor azt igénylik és Lillus most épp nagyon igényli korábban meg Gergő igényelte. Én megcsinálom minden nap az Ő kis ebédjüket meg uzsijukat és ami még égető és a többi időt együtt, játszva töltjük no meg netezem is ha időm engedi vagy épp alszanak. Szóval leadtam az eredeti terveimből de az nem feltétlenül rosszKépKép Ne félj, Te is nagyon jól fogod uralni a helyzetet és amikortól megszületnek a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy ketten vannakKépKép Vigyázz MagadraKép
KirriKép
Nem haragszol, ha megadom a mobilom számát, hogy sms-ben néha tudjuk tartani a kapcsolatot? Gondolok majd Rátok sokat és időnként irnék egy-két szót ha nem bánodKép (Bocsi Lányok, ez itt most nem a reklám helye...)06/30 9 306-577 Ha elküldöd Te is sms-ben a számodat akkor kereshetjük egymást de ha inkább mással tartod a kapcsolatot az sem gond, csak jó lenne tudni Rólatok, hogy hogy vagytokKépKép Szegénykém...sajnálom, ha sokáig bent kell majd maradnod, de ez egyben azt is jelenti majd, hogy sokáig csücsülnek még a Babácskák a pocakodbanKépKép Ne szomorkodjKép Hidd el inkább most feküdj bent néhány hónapot mint a PIC-re kelljen szaladgálnod és az inkubátor mellett kuporognod, ott már tényleg alig tehet az ember bármit is. Most tudsz pihenni, vigyél sok könyvet és ha a Párodat megkéred talán kinyomtatja Neked időnként a topikunkat, hogy legyen mit olvasnodKép Ha kérdésed van nyugodtan küld csak el sms-ben fogok rá válaszolniKép Fel a fejjelKép

ui: ÚÚÚÚÚtálok csomagolni...még van egy csomó pakolászni valóm...
doris

Rita!

Szerintem a többieknek teljesen igazuk van!Bár én most csak felületesen olvastam el a hozzászolásokat,de ök a lényeget írták neked!Ez most természetes,hogy ezen rágodsz,de hidd el,ha meglesznek a babák akkor olyan természetesen jön majd minden,hogy akkor már ilyen gondok nem is jutnak eszedbe.
Érdekes így nekem is visszaemlékezni a terhességemre,mert nekem mindig csak az lebegett a szemem elött,hogy rendben megszülessenek és egészségesek legyenek.
A legelején mikor "csak" kettesikreket vártam(4 hétig),akkor én is beparáztam,hogy én ezt már nem fogom bírni,én ehez már öreg vagyok.
Ez az állapot nagyon gyorsan el fog mulni,mikor majd te is ujdonsült anyuka leszel,és föleg akkor,ha már otthon lesztek és magadra leszel utalva,
Azt is jol írták a lányok,hogy más baba is felnött már szoptatás nélkül (itt vannak az én lányaim),de azért akkor ha minden kötél szakad ajánlanám,hogy hordjátok az anyatejet.Egyrészt teljesen ingyenes,másrészt meg jo a babáknak!Kép

Magunkrol:hát elég szépen köhögnek a lányok,ugyhogy el sem viszem öket bölcsibe.Ebbe a szép öszi idöbe jol bekaptuk a bacikat.Köptetö.kenöcs,orrcsepp megy ezerrel,de hát............

Mindenkinek bacimentes napokat,a betegeknek gyogyulást!

Bea

Kép
beatrix2

DorisKép
Nagyon drága vagy és jól esik, hogy aggódsz miattunk,természetesen küldöm sms-ben a mobilom számát!
Most megyek és összepakolászom,mi mindenre lesz szükségem bent,sajnos ehhez közel 1 nap kell,mert mostanában olyan feledékeny vagyokKép

Mindenkinek puszz
k

KépKép
KépKép
kirri

SziasztokKép

köszönöm a türelnet, meg a bíztatást mindenkitőlKép

MimózaKép
egy multiplex mozis cég központi irodájában dolgozom...elvileg HR-manager poziban, de gyakorlatilag olyan kevesen vagyunk, hogy pár emberre jut 13 mozi 300 emberének és teljes működésének minden feladata...szóval mindenki csinál mindent...én is Kép
jó hely, jó csapat de a fizu háááát az nem veri az egeket a munkamennyiséghez képest...de kiindulásnak mindenképpen jó és ide szeretnék vissza jönni, mert innen sokkal könnyebb lesz tovább lépni, mintha otthonról próbálkoznék két gyerek mellől...
de ezek mellett szeretném elkezdeni amilyen gyorsan csak lehet a másoddiplomát, csak 1 a bökkenő...még az elsőt sem kaptam kézhezKépKép ugyanis megvan, csak amíg be nem muntatom a második középfokú nyelvvizsgámat is, ami a diploma megszerzéséhez kell, addíg nem vehetem kézhez...szóval először is még novemberben nyelvvizsgaKép kíváncsi vagyok mikorra hívnak be, remélem az elejénKépKép
szóval ennyi...

KirriKép
nagyon vigyázzatok magatokraKép
remélem, hogy nem kell bennt maradnod végig, de ha mégis akkor sok kitartást NektekKépKép
és mindenképpen valahogy ha tudsz jelezz - akár Dorison keresztül, hogy mi van veletek...
szorítokKép

BeaKép
jobbulást a lányoknak!!!

végül is minden relatív - hozzád képest nekem könnyű dolgom lesz Kép

Ebattáról van vmi híred?

Rita
30+1
trus

Sziasztok!

Kirri!
Fel a fejjel. Kép Hamar elrepül az idő a kórházban is. Kép Ahogy Rita is írta, nagyon vigyázz magatokra. Várjuk a híreket. Kép Nagyon szorítunk Nektek. Kép

Betegeknek jobbulást!

Eri
2*24 hó
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: