A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Csilla, Léni,
csak így tovább, örülök, hogy javlás van!!!

Vok,
Majd írj, hogy mi volt Alex-szal!!
zuhanni én nem szoktam, én lépcsőről esek le...
a múltkor András megrándult álmában, kérdeztem, hgy na honnan estél le? erreő: megszúrta az ujjamat egy tű... és aludt tovább :P

Szerintetek hoyan vehetném rá a fiamat,hogy este 9-10körül már azért jó lenne ha elaludna, és ne karatyoljon éjfélig... :x

klau,
szerintem ne emészd magad a szülés és a szopi miatt.. tudom könnyű mondani, amikor mi is elkezdtünk tápozni, és úgy döntöttem abbahagyom a szopit, szörnyen rosszul voltam. aztán rájöttem, nem azért agyok rosszul mert a gyerek tápos, hanem mert úgy érzem nem tettem meg eleget a szopiért, annak ellenére, hogy szeretnék szoptatni...
sajnos nagyon kevés segítség van, aki a szopiban segíteni tudna, még egyes szakemberek sem az okos dolgokat mondják...
szóval ne emészd magad :wink:
no én emiatt vagyok gondban a hozzátáplálással... mármit amt írtál, hogy bármennyit töltesz a cumisüvegbe, Vencel megeszi. hát Dávid is. és a múlkor akkorákat bukott...

csajok,
két napja görcsöl a hasam, szerintem napok kérdése és meg fog jönni.

Ja, mondtam Andrásnak hogy ha nem lennénk most ilyen ramaty anyagi helyzetbe, akor tuti csinálnék most Dávidnak egy tesót. Erre András azt mondta, hogy az jó, mert ez azt jelenti, hogy legalább egyet szexelünk még az életben :lol:
na ebből olyan röhögés lett :)

felébredt....
mégsem, csak ébredezik...

amúgy a szopi még mindig fáj... de hogy mi a fenéért...
ma a hajnali tápos kajálás után amikor Dávid visszaaludt, sikerült két ciciből 200at fejnem.. :shock:
szóval tejmennyiség egyre többb... csak ez a gyerek ehetne rendesebben :P

ma amikor kivettem a cicit a szájából, hogy megigazítsam, hátha máshogy em fáj anniyra, a cicim elkezdett spriccelni, a hasam, meg a gyerek arca is tiszta tej lett :oops: :D

Hari,
jó hogy megint jöttél!!! :P
biztosan van azért visszaút, és hamar meg fogod találni!!
nem tudom milyen lehet, mert nekem egy gyerekkel is úsznak a napjaim, de két, vagy több kisivel meg aztán tuti nehéz...

lányok,
hamarosan megyünk nyaralni. szerintetek majd akkor hol aludjon Dávid???
szerezzünk neki valamit, vagy köztünk? habár erre nem szeretném ha rászokna.. reggelente meg a mi lustaságunkbl már amúgy is velünk van 6-8ig, és köztünk szundít...

csajok,
a hintánknak lőttek, András ezt a levelezést váltotta a csajjal:
András ezt írta:
Kedves !

Feleségem jelezte, hogy gondok vannak az alábbi elnyert aukcióval kapcsolatban, így inkább én, mint az aukciót elnyert, regisztrált felhasználó írok Önnek.
A Vatera Általános Felhasználási Feltételei 3/3 és 3/5 pontja alapján, melyet Ön elfogadott az aukció kiírásakor, kérem adja meg az átvétel időpontját és helyét, alkalmazkodunk Önökhöz.

A hivatkozott ÁSZF pontjai:
3. Felhasználói kötelezettségek

3/3. A Felhasználó, mint eladó a termék feltöltésével és az aukció elindításával kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres aukciózárás esetén a terméket a terméklapon megjelölt állapotban és kondíciókkal adja át az aukció nyertesének.

3/5. A Felhasználónak, mint eladónak a Vatera által működtetett online aukciós piactéren tett ajánlatai szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás nem lehetséges.

Üdvözlettel

aztán ezt válaszolta a nőci:
Tisztelt Uram !

Értem amit írt, de sajnos kb. fél órán múlt,hogy levegyem a kiírt aukciót. Azt gondoltam,hogy megérthető a próbléma ami miatt nem adjuk el mégsem a babaholmiainkat,mivel újra kisbabát várunk.
Ha gondolja tegyen nyugodtan negatív értékelést, én is le fogom reagálni, ha ennyire nem tudnak humánusan állni a dologhoz. Sajnálom, hogy esetlegesen megtévesztettem Önöket,nem állt szándékunkban 3 gyermekünk van és most úgy alakult,hogy lesz még egy negyedik is,amikor feltettünk a babadolgokat ezt még nem tudtuk, pénteken derült ki.
Ennél jobban nem tudom megírni,hogy sajnálom azonban én ez mellett borzasztóan örülök annak,hogy újra kisbabát várok.

utolsó reakciója a drága férjemnek, aki küzdött az áhított hintáért, amink végülis nem lesz... de nem baj, majd egyszer... pedig Dávid tuti imádná :lol:
na ezt írta:
Tisztelt xy!

Először is gratulálok a gyermekekhez és az új babához, óriási dolog, talán az élet legnagyobb ajándéka!

Továbbá el kell mondjam, hogy minden sajnálkozásával, bocsánatkérésével, illetve a bekövetkezett változással sajnos nem tudok semmit kezdeni. Ön tett egy ajánlatot, én elfogadtam, így az üzlet megköttetett bármennyire is fáj. Úgy gondolom, ez egy olyan veszteség, amit Önnek, Önöknek vállalniuk kell, mert itt nem az emberségről, az új gyermek okozta örömről és a megértésről, hanem az egyenességről, a felelősségtudatról és a szabályok betartásáról van szó.
Én is írhatnám, hogy az egyhónapos csecsemőnk reggeltől estig valószínűleg ezért a hintáért sír… Valószínűleg nem hatná meg a dolog, mert nem is tűnik túl hitelesnek. A sajnálkozást megteheti, mert Önöknél van a termék, és én meg ennyi pénzért nem biztos, hogy ügyvédhez fogok fordulni. És úgy gondolom, hogy hiába írom le, hogy valójában azért az Önök ajánlatát fogadtuk el, mert a nem túl fényes anyagi helyzetünk miatt nem tudunk újat venni. Ez is közönyös, hiszen nem Önökkel történik. De azt azért gondolja át, hogy milyen érzések járhattak bennünk, mikor megkönnyebbüléssel vettük tudomásul, hogy leütöttük a terméket, és a következő ilyen hinta 5.000 Ft-tal lett volna drágább. Természetesen azóta azt is elvitték, így úgy gondolom, hogy komoly kárt okoznak nekünk a felelőtlen viselkedésükkel.
Én az Önök helyzetében, tanulva a történtekből, de csendesen elszenvedném a fiaskót, és gerincesen és lelkiismeret furdalás nélkül intézném, amit a szabályok elfogadásával vállaltam. Mindenesetre ha ez nem is így megy Önöknél, elvártam volna egy gesztust, egy felajánlást, ami kompenzálná a kárunkat.

Mint érett, felelős szülőknek, akik három gyermeket is nevelnek, kívánom, hogy a kockázatvállalásra, a hitelességre, a felelősségre és a lelkiismeretre vonatkozó nevelés gyermekeiknél sikeresebb legyen, mint az Önök esetében! Jó egészséget és sok boldogságot a gyerkőcökhöz,

Üdvözlettel

na ezt a hsz-t még tegnap írtam, most olvasok tovább :D
Vendég

Geo!
Hát, szerintem sehogy nem tudod egyenlőre rávenni. Majd alakul ez is nála. még kicsike. Mikor fürdetitek?
Tökéletesen igazatok van! és sajna nem sok mindent tudtok csinálni.. :? De én mindenképp jelenteném a Vatera felé is!

Orsi mit mond arra, hogy még mindig fáj? Nyomogatod még lefele a nyelvét? Cuppog szopi közben? (elereszti a vákuumot?)

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna
tulkepp mi anyatejesek vagyunk, amihez hozzajon max napi ket potlas. Ha faradt vagyok, esetleg tul sokat logott rajtam, vagy esetleg elmegyek itthonrol par orara, akkor kap potlast. Ha szopas utan kap potlast ugy, hogy szopas utan elegedetlennek tunt, akkor max 10-30 ml-t bevag, azt annyi. Ha a szopit potolja a tap, akkor max 60-at eszik belole, es annyi. De inkabb jellemzo, hogy naponta max 40 potlast eszik.
Sulya pont egy hete volt 4740, szoval szerintem most tarthat az 5 kilonal. Mazsalas jovo hetfon. Hossza 54cm, 4 centit nott a szuletesehez kepest, o hal'Istennek nem ment ossze, erre nagyon figyelek a mereseknel :roll: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Aprooka!
HOgy álltok a hízással????

Geo!
Csak hogy megnyugtassalak: Alex rosszul szívta meg a jobb mellem és azóta is sebes és fáj... pedig Hannával ilyen nem igen fordult már elő 2 hónapos korában....

Kedves lányok, ill. asszonyok!
Már nagyon nincsen 7vége, szóval tessék csak termelni az oldalakat!!!!!!! :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak oldalak .....

luna6

Sziasztok!

Üdv az újaknak, a babók pedig nagyon édik!!!

Vok, Alex remélem hamarosan megszabadul a betolakodóktól! :wink:

Geo, ügyik vagytok a szopival! A vaterás sztorival meg sztem ne foglalkozzatok ennyire. Nem egy házról van szó. :lol: :wink: Én sem adnám oda, ha egyszer ez a helyzet, akármit is írhatnak. Max. tényleg egy negatív értékelés, ami szintén nem ér semmit. Nem fog azért egy új pihiszéket venni a 4. gyereknek, mert ez "így egyenes". Pihiszék marad, nekik ez a lényeg. És ha pl. egy pólót ütsz le, amire ráfolyik a fehérítő közben? Kénytelen vagy elfogadni a tényt, hogy nem lesz a tiéd. :roll:

Luna, én meg megírhatom a "Hogyan készítsük ki magunkat, ha a gyerekkel nincs semmi gond" c. könyvet a tiéd mellé...

Megint hőemelkedésem van, fáj a cicim. :cry: Nem értem, pedig lefekvés előtt csumára lefejtem, éjszaka sem hagytam. Erre napközben megkörnyékezett megint az a nyavalyás tejpangás vagy mi a szösz! :twisted: Csak feküdni tudtam ismét. Szerintem a szervezetem így parancsol megálljt, mert nagyon elszaladt velem a ló... Kíra alszik, anya ??? takarít; Kíra elvan, anya netezik/takarít... anya patentra takarít mindent, nem tud aludni, mert nem tud...
Párom már röhög, mert mostanában kétx volt olyan, hogy majdnem bőgtem az éhségtől... Az egyik alkalommal éppen vasaltam... a másikra már nem emlékszem. Képes vagyok úgy éhenhalni, hogy tele van a hűtő/kamra!!! Inkább házimunkázok, gyerekkel vagyok, csinálok neki lemezt, stb. És a hetek óta tartó 2*2/3 óra alvás betett sztem... Vok a múltkori sztori, amit bemásoltál pont én vagyok... Gáz. Ma is vasalni kellett volna még meg egy mosást elindítani, de nem tudtam felkelni. Azért megfőztem meg a többi, és aludtam végre egy órát! Szóval csak annyi, hogy tényleg pihenni kellene, nem a szuperháziasszony/szerető/feleség szerepet vinni. Csak annyira nehéz, mert én meg pont a gyerek születése óta lettem rendmániás (tisztára, mint konkri, még a párhuzamosok is fontosak :lol:

Ma 6 hetes Kíra, és még mindig angyal. Luna, lehet, hogy 3 hónap után cserélünk? :lol:
Képzeljétek, megfogja a cumit a szájában, és elhajítja a kiscsaj!!! :lol: És ami jó, hogy akármennyit alszik napközben, fürcsi után rögtön bedobja a szunyát.
foltivspicur

Nanetto, a járóka tényleg 1m*1m? Nem írtad el? Csak mert ennél még a kiságyunk is nagyobb. :roll: Abban hogy mászkál majd Eszti?
foltivspicur

Foltiv!
A vaterával nincsen igazad... az egy szerződés, ha meghirdeted és lecsapják. És nem arról szól, hogy elfogadod-e, vagy sem. Baromira senkit se érdekel,h ogy közben veled mi történt. Ugyan ez van fordítva is, ha lecsapod, köteles vagy megvenni... Ezért ki is zárhatják a vateráról, de ugye nm olyan nehéz újra regisztrálni...

Neked miből van tejed, ha nem eszel?????? :)
És ne készítsd ki magad! Sedativ PC-t próbáld ki inkább. Ez homeópátiás stresszoldó. Csodákat bír tenni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Megint itt vagyok :lol: Apának vendége van, úgyhogy gondoltam most jöhetek.

Voltunk ma is fogorvosnál Lilivel, de most elvittem egy magánorvoshoz. Hát nem is tömte be 5 perc alatt, jó alapos volt. Na meg Lili végig kérdezte az összes berendezést, hogy mi micsoda, mire való stb. És a doki tök türelmes volt, mindent elmondott neki. Szuper jó volt. Na meg 5000 Ft. De megérte. Csütörtökön is megyünk, mert van neki még egy lyukas foga. Meg jönnek a hátsó csontfogai, azért fáj neki az evés.

Aztán elmentünk vettem neki egy profi rollert, azzal átmentünk az Auchanba, ott bevásároltunk pár dolgot. Bence végig tök jól viselkedett. A fogorvosnál az asszisztens ringatta, úgyhogy én "asszisztáltam" helyette.

Bencének meg megérkezett a játszószőnyege. Nálatok a gyerkőcök elérik amik ott lógnak? Mert Bence nem. Rövidebbek a kezei, vagy még nem is kéne neki elérnie? Viszont nagyon tetszik neki, nézegeti, nevet rajtuk. Persze azért gondolom órákig nem fogja lekötni. De erre ott van Lili. Bencével nagyon aranyos és úgy látom nagyon szereti.

Kép
Kép
hari

Vatera: valóban szerződés, úgyhogy szerintem elállni az üzlettől nem szép dolog. Jelezni lehet, hogy ez és ez történt közben, hátha a másik fél megértő és eláll az üzlettől. Akár eladó, akár vevő. De konkrétan nem eladni amit meghirdettél tényleg nem korrekt.
De Geo, hátha egy sokkal jobbat tudsz majd szerválni és akkor még örülsz is majd, hogy így jött ki a lépés. Ki tudja. :wink:

Kép
Kép
hari

Ja és annyira, de annyira hülye vagyok, mint a s.gg. Vettem neki a vaterán egy őszi-téli levegőztető zsákot. 62-est. Ami jó is rá pont. Most. De hol van még az ősz???? :roll: Most mit csináljak, hogy hosszára ne legyen nagyobb a gyerek?? :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, csak hogy lásd az alagút végén a fényt: én úgy veszem észre, hogy nálunk mintha múlna a hasfájás. Azt nem mondom, hogy mintha elvágták volna, mert nem igaz, de reggel és este mintha fájna neki egy negyed órát, aztán ennyi. Pedig a múlt héten azért még szenvedett vele jó sokat. Aztán lehet, hogy csak átmeneti a dolog, de én nagyon örülök neki már így is. Szóval bármikor elmúlhat nálatok is a sírás. És hát igen, azt vissza fogom sírni, amikor még ilyen kicsi volt, de a sírását valószínűleg nem.

Kép
Kép
hari

Foltiv, nektek mekkora ágyatok van????? :roll: Mert hosszra a miénk is nagyobb mint 1m, na de széltére nem.

Nekünk mondjuk Lilivel volt járókánk, amit párszor kipróbáltunk, de nem vált be. Most havernál van, ő sem használja, úgyhogy visszakérhetnénk, de nem hinném, hogy kéne, úgyhogy inkább nem kérem. Ez a játszószőnyeg most nagyon szuper, mert a négy szélén 4 felfújható henger van, úgyhogy nem tud kigurulni róla, ha majd már gurgulászik. Ha meg már mászik, akkor tőlem aztán mászhat amerre tud. A "veszélyes" helyek zárhatóak, úgyhogy egyelőre nem látom értelmét a járókának.

Viszont etetőszéket azt még kell majd szereznem, mert fogalmam sincs azt kinek adtam oda. Így jár, aki túl adakozó és ráadásul feledékeny :lol:

Kép
Kép
hari

[quote="foltivspicur"]N írta:foltivspicuranetto, a járóka tényleg 1m*1m? Nem írtad el? Csak mert ennél még a kiságyunk is nagyobb. :roll: Abban hogy mászkál majd Eszti?

Picur! A kifejezetten naaaagy meretu jarokak 1x1meteresek, van jopar ennel kisebb is :D:D Csaxolok, gondoltam :) Es hat a jarokaban, a nevevel ellentetben a dedek nem jarkalni szoktak, vagyis hat elsosorban nagyon nem azt :) Mig ulni sem szoktak mar benn jatszanak, gurulnak, tesznek-vesznek matatnak... es megtanulnak benne esetleg felallni es nem tudnak szem elol eltunni mikor mar masznak, mert be vannak keritve. Szoval a jaroka nem jarkalasra valo elsosorban, hanem jatszasra es gyerekmegorzesre :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.10 19:57-kor.

luna6

[quote="hari"]L írta:hariuna, csak hogy lásd az alagút végén a fényt: én úgy veszem észre, hogy nálunk mintha múlna a hasfájás. Azt nem mondom, hogy mintha elvágták volna, mert nem igaz, de reggel és este mintha fájna neki egy negyed órát, aztán ennyi. Pedig a múlt héten azért még szenvedett vele jó sokat. Aztán lehet, hogy csak átmeneti a dolog, de én nagyon örülök neki már így is. Szóval bármikor elmúlhat nálatok is a sírás. És hát igen, azt vissza fogom sírni, amikor még ilyen kicsi volt, de a sírását valószínűleg nem.

A doki tegnap is hatarozottan allitotta a 3 honapot! :) ti mar kozelitetek nagyon ugye? :) a vegen igaza lesz :)

luna6

Folti: Luna elmondta mind amit én is akartam! ez a legnagyobb fajta :-) és télnyleg nem mászkálásra kell hanem gyerekmegőrzésre és hogy tudja nem mindig ő van soron szóval megtanulja a "korlátait" én biztonságban tudom tele van a játékaival nézi az ikeás kakaós csillárt kacag megpróbál fogni szóval cuki - és azért most raktam bele (2 hete) mert minél később raknám szerintem annál jobban utálná az ágyba fektetést meg csak estére akarom hogy szét tudja szelektálni hogy ott hosszú időt kell tölteni - egy éjszakát - a járókában meg amennyit akar :-) ...

csajok irtóra fáj az ínhüvelyem! ... :-(

Folti de jó neked - nálunk úszik a ház lassan annyi a vasalnivaló hogy hegyet tudok belőle építeni :-( és ma sem lesz kevesebb nekem ugyanis van egy ostrozóm és a férjem szó szerint letilt ezekről :-) ma sem engedi - azt mondta hogy ma romantikázunk! szóval 21 órakor randizom vele a nagy ágyban! Eszti békésen alszik úgyhogy mienk az iccaka

apropó látta vlakai a Viharsziget cimű filmet? majd beszartam úgy féltem rajta! :-( juj kár volt ezzel nyitni a szabad esténket amire úgy vágytunk ... máskor jobban figyelek a tartalomra bár azért jó volt a film ..
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nem ikeás kakaós csillár - hanem ikeás kakasos csillár
itt röhögök saját hsz-en!

Hari: a lányodnak már hány rollere van??? :-)
volt már valami zenélős is nem???? mindjárt jön az ovi és felszabadulsz egy picit... aztán helyre jön a lelkiegyensúlyod - bár a mostani hsz-ben nem láttalak negativnak!!!! úgyhogy tökre örülök!!!
Vendég

akartam is kerdezni, hogy milyen az ikeas kakaos csillar :D:D speciel a kakasosat sem tudom, de konyebben el tudom kepzelni :)

randi a nagy agyban? en reszemrol igyekeznek minel hamarabb minel melyebbre es pihentetobbre aludni, hogy mire szirenazik az 'utalatos' philips bebior, elfogadhato allapotba legyek, bevetesre keszen :D nekem ez a romantika :D mas nem is igen erdekel momentan :D csak az alvas...

luna6

Luna, nem, mi nem közelítünk a 3 hónaphoz. Illetve természetesen közelítünk, hisz nem távolodunk, de még csak 2 hónaposak leszünk 2 nap múlva. Ez benne a lényeg!!!! Lehet, hogy 3 hónap helyett "csak" 2 hónapig kell a sírást hallgatni. Méghozzá nálatok is, mert miért kéne nektek tovább "szenvednetek" mint nekünk?? Én legalább is ezt kívánom neked! :lol:

Kép
Kép
hari

Nanetto, te tényleg figyelsz! :shock: Valóban ez már a 2. roller, mert az első (a zenélős :lol: ) sajnos "lesérült" elég hamar. Az egyik kereke eltört. Nem komoly, csak használni nem lehet. Mondta a párom, hogy vigyem vissza, de sajnos nekem egyik kínai olyan mint a másik. Nem beszélve arról, hogy 150%, hogy nem vette volna vissza. A kínai piacon nem nagyon van garancia :lol:
Persze a mostani is kínai és klónja a másiknak, de ezt a Decathlon rendelte tőlük, a másikat meg a csóringereknek gyártották. Szóval vicces, hogy milyen végleteket képesek legyártani ezek a kis emberek :lol:

Kép
Kép
hari

Hogy én milyen hülye vagyok :lol: Nem két nap múlva, hanem ma vagyunk 2 hónaposak. Mint azt a vonalzóm mutatja is, de hát én azt hittem "okosabb" vagyok. Végül is a múltkor, mikor kérdezték a fiam nevét, rávágtam, hogy Gergő :shock: Aztán mivel olyan furán hangzott, gondolkoztam, hogy mi lehet a baj, és rájöttem, hogy nem jól mondtam a fiam nevét. Hát ennyit az agyamról.

Megyek vacsorázom, aztán pihi a TV előtt. Holnap is beosonok egy kicsit hozzátok :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, keeeeeeeeeeeeeesz :D:D:D:D:D
en mondjuk csajszikazni szoktam meg neha Aront, illetve portugalul lazan nonemu nevmasokkal utalok ra :D merugye nekem csak lanyaim vannak :D:D nalam a kisbabak mind lanyok (voltak eddig, de egyelore erosebb abevesodesem :))

luna6

Sziasztok!

Itt aztán zajlik az élet. :D

Vok, nem is akarok eltűnni, nem-nem :D olvasni olvasok rendszeresen, de nem akarok olyan "köcsög" lenni, hogy mindenkinek van valami nyűgije én meg azt írjam mindig, hogy nálunk semmi probléma. :D Liza tündér baba, megcsináltam a suttogós tesztet, és kisangyalra, meg mintababára ugyanannyi pont jött ki, a többire egy sem. :)
Na, szóval Ő ilyen: éjjel alszik 8-9 órát, aztán szépen gügyögve kel, eszik, és játszik, vagy visszaalszik. Napközben sokat fent van, de mostanában visszakéredzkedik az ágyába, ott nézegeti a forgót, annak dumál, elvan magában. Néha én veszem ki, hogy babusgassam, általában kajálás előtt, magától nem kéri. Aztán délután 2 óra séta, utána fürdik, eszik, alszik reggelig.
Se hasfájás, se hiszti, semmi. :) Rohadt nagy mázlink van, hogy minket ilyen tündér baba választott. :) (eddig ilyen volt, remélem Ő meg nem a 3-ik hónap után "romlik el" majd.)

Csípőszűrés megvolt, minden a legjobb (nekem volt csípőficamom babakoromban, nem örökölte), tornáztatjuk azért továbbra is, szereti.

Szerintetek masszírozni babaolajjal mikortól lehet? Eddig korainak tartottam, de már lassan két hónapos lesz... és a babaúszás? Azt mikortól lehet?

Vatera téma: Én megértem az eladót is, de valóban nagyon szar, mikor megnyered, és mégsem kapod meg, de kikényszeríteni nem lehet, ez van. Én fordítva jártam, megvettek valamit, de mégsem kellett a csajnak. Nem tudtam rákényszeríteni, csak negatívot adni, később le is tiltották, biztos mással is megjátszotta ezt.

Mindenkinek egyre édesebb a babája,, hozzatok sok-sok képet még-még!! :)

Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi!
Nekem is nyugis törpém van, attól még tudok mesélni, csak épp nem arról, hogy Alex mit csinál. :D Ez majd akkor jön, amikor már mindenkinek nem sírós, hanem mászós babája lesz :D
Alex is alszik néha 8 órát, mint ma is, de nagy átlagban 5-6 az első alvása, 3-4 a második utána. Ő is elvan napközben, csak szól, ha aludni akar. Én szívesen kendőzöm vele :D Nagyon szereti, ha beszélgetünk vele, néha már szól is, hogy jöjjek már vissza, azt beszéljünk még :D a forgót nem szereti bekapcsolva :D Csak ha én forgatom (na, azért erre még nem szerződtem le.. :D)
Meg Foltivnak is nyugis babája van :D Szóval gyere, és beszélj akkor másról, ha nem ezt akarod reklámozni (amit megértek, mert ugye én se szoktam, mert nagyon xar olvasni, hogy a többieknek fáj, nem alszanak stb.)
Szerintem 2 nap és ott a dvd :D mindent ráraktam, ami volt itthon, és még így se lett tele... dvd lejátszón simán le tudod játszani :D

csini a rucija Lizának :D Én nem adtam Hannára ilyen rucikat, mert nem gondoltam praktikusnak. Nagyon nagyon ritkán volt nem bodyban vagy kezes lábasban... :D Később, amikor már ment, akkor persze :D Azóta meg épp nem szereti a ruhát és a szoknyát, így általában nadrágozunk :D

Hari!
Áááá, jót röhögtem :D:D:D Anyám szokta Eriknek hívni Alexet :D:D A barátnőjének az unokáját hívják így :D:D
De azért legergőzni egy Bencét?? :D:D:D
Jövő héten csüt vagy péntek egy randi?

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Köszi, lányok a vigasztalást, rendesek vagytok! Én is tudom, hogy mit nem kéne érezzek, de sajnos az érzések nem olyanok, hogy csak úgy eltűnnek, mert én nem akarom őket érezni. :-) Kezdem meglátni a jó oldalát is a dolgoknak.
Ja, és mi is szeretnénk még babát, csak gőzöm nincs, hol találok olyan dokit, aki bevállal egy rendes szülést császár után. Azt mondják, hogy 2 év teljen el a két szülés között, és akkor van esély talán, de sokan nem merik vállalni a kockázatot. Ahogy az én dokim sem. Ezért is keresek másikat.
És hát én a Róbert Károly klinikán szültem, és az a véleményem, hogy nem adtak annyit, amennyit fizettünk érte, sőt.....pláne, hogy a szobatársam gorilla módjára horkolt, így semmit nem aludtam. És a csecsemősök meggyőztek, hogy adjam be éjszakára a gyereket, hogy pihenjek, és ha most visszamehetnék, akkor átkérném magam az egyágyas szobába, és nem adnám be a gyereket, de már ez is mindegy.......persze akkor még nem tudtam, hogy mit kell vele csinálni. De így az első éjszaka itthon nagyon kemény volt. Ja, és tanácsot sem kaptunk se köldökápolással kapcsolatban, se fürdetéssel kapcsolatban, ráadásul szombaton engedtek haza, védőnő meg a doki pedig csak hétfőn jöttek, úgyhogy senkinek nem kívánom azt amit mi átéltünk azon a hétvégén. Még a férjem is kiborult.
Vok, nincsen sajnos kendőm, pedig mondogattam a férjemnek, meg most is mondogatom, és a bábának is ez vvolt az első kérdése, de egyelőre még nem adta be a derekát. Az a baj, hogy mire meggyőzöm, addigra már nem is fog kelleni, illetve túl nagy lesz Vencel.
Cicmarek, köszi a lötykölős tippet, bevált. Sokkal kevesebbet bukik, tud rendesen büfizni, és este sem kell órákig altatni. Tegnap is bekajált fél 9-kor, kicsit ringattam (öööööö, igen mi így altatjuk, pedig tudjuk, hogy nem jó, érezzük a hátunkon :-) ), aztán beraktam az ágyába és reggel 6-kor kelt enni. Kis tündér!

Volt szó régebben a külön szobában altatásról, nálunk az első pillanattól külön alszik, és soha nem volt gond, mondjuk nem szoptatom, így egy kicsit egyszerűbb.

Szegény Csilla, nagyon sajnálom, de hátha Léni most már rendben lesz, és akkor ő is megnyugszik.
pkklau

Klau!
A férjedet miért kell meggyőzni egy olyan dologról, ami NEKED könnyíti meg az életedet? Nem kell neki hordoznia benne Vencelt.
Engem ilyen szinten nem érdekelt, hogy Ádám mit akarna a gyerekekkel, mert nem ő van velük sokat (most igen, de nem is köti fel magára Alexet) viszont Alex is élvezi :D
A kor meg relatív: egyrészt sokáig lehet használni, mert ha már sétál, de elfárad fel lehet kapni és nem kell cipelni, másrészt 1 éves koráig lazán lehet benne sétálgatni vele :D Utána meg a csípőn ültetés :D Szóval vannak lehetőségek bőven :D
remélem találsz dokit, de megkérdezem a barátnőmet, mert ő császár után simán szült egy babát a másik dokijánál :D
És persze, az érzelmeknek nem lehet parancsolni, nem is hiszem,h ogy azért írtuk, mert ez könnyű, sőt! Nagyon nehéz lehet most neked! De majd ha túl leszel a következő szülésen és látod majd a kettő közötti különbséget, kíváncsi leszek, hogy melyik fog jobban "tetszeni" a végén :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari
:lol:
mi kovetkezetesen Zsofinak hivjuk Lolat, de ami a legjobb, hogy ebbe a hibaba mar Rebeka is beleesett egyszer :lol:
Szegeny Lola, nem tudom mennyi ido kell meg, hogy megszokjuk a nevet. En egyebkent teljesen hulye vagyok, mert ha Lola mondjuk egy kicsit tobb idore bealszik, hajlamos vagyok rola teljesen megfeledkezni, es olyan, mintha csak ket gyerekem lenne.
Maskor viszont, ha elmegyek itthonrol nelkule, egyszeruen megpusztulok, annyira hianyzik. Es ez a kotodes vele az elso pillanattol kezdve megvolt, a masik ket lanynal csak egy kicsit kesobb alakult ki. Hogy ez miert lehet???

Luna
fucsa ez a jaroka tortenet. A paromat megkerdeztem, es azt mondta, hogy Spanyolorszagban sem letezik, illetve ha van,nagyon sznob dolognak szamit. Szerintem ez tok hulyeseg, mert annyira egyszeru es praktikus, hogy szamomra tok egyertelmu, hogy amennyiben van hely egy lakasban a szamara, hat legyen ott. Sajnalom, hogy nincs ismerosom, aki feletek menne, foleg nem kocsival, mert hogy annyira borzasztoan messze vagy! Felhaborit a 110 euros szallitas, szerintem is tisztessegesebb lenne azt irni, hogy ilyen messze nem szallit, mert nem gazdasagos. :wink:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Apa es lanyai
Kép

Off-topic :lol: :lol: :lol: mult heti tanctabor
Kép

A mienk nem rezeg...
Kép

Az en Matricam
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nagyon édik a csöppségek, és nagyon jó látni hogy mennyit nőnek egyfolytában. Tisztában vagyok vele én is hogy nő Dorka is, de mivel vele vagyok non-stop, kevésbé látom.

Akinek még hajas babája van/volt náaltok már hullik a haja? Nálunk ezerrel :( Kezd egy kicsit bohóc frizurája lenni, felül kopasz, oldalt meg a nyaka felett még megvan a hosszú haja. Elég vicces :)

Nanetto
, kéne hogy tartsa már a fejét hason, vagy inkább az a gond hogy ferdén tartja magát? Meséld majd el hogy mi volt a gyógytornásznál, légyszi.

Vatera ügy szerintem meg azért gáz, mert az legelőször egy kölcsönös bizalmon alapuló szerződés, ami ez esetben nem áll fent, másrészt olyan érzése van az embernek, legalábbis nekem ilyen esetben, hogy hülyének néznek, amit nem nagyon szeretek. Hülye vagyok magamtól, az oké, de ezt másnak nem kell tudnia :D

Vok
, képzeld, tegnap este a kendő sem segített, nem akart benne lenni, 20 perc után feladtam, erre bealudt a vállamon... Mondjuk csöndbe volt benne, az tény, cuppogot a mellkasomon.

Normál esetben egyébként nekem sem lehetne nagyon okom panaszra, jobb a hasfájás is, este elalszik egyedül, igaz kicsit nyűglődik, de nem ordít, csak jelzi hogy egyedül van, alszik kb 5-ig, eszik, alvás tovább. Nálunk a nappal a gáz, hogy nincs el egyedül. Van pihiszék, játszószőnyeg, hinta, (nem elektromos) ideig-óráig oké, de aztán nincs mese, jön a sírás. Hiába bújok oda hozzá, teszem le úgy hogy lásson, ének, stb, nem segít csak ha felveszem.
Ötlet hogy ezen hogyan lehetne változtatni?

Luna
, hiányzik a stílusod, írj gyakrabban. Ha esetleg végre tudsz pihenni, akkor rendben a távollét :D

Vok, ma lesznek meg a leletek? És újabb hír Léniről?

KépKép
tatim

Gem, gyögyörűek a lányaid, nagyon gratula hozzájuk!!!!!

KépKép
tatim

Tatim
koszi

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kisruha: van 3 db, és ha megyünk valahová, mint pl. tegnap dokihoz, akkor adom rá, itton Liza is body, meg rugiban nyomja. :) De azok a tündér ruhák...néha muszáj ráadnom :D persze nem praktikus.

Anyukám vette nekünk az összes ruháját, és vett kisnadrág-póló együttest, na hát az az amit nem tudom mikor adok rá...talán ősszel, úgy, h ujjatlan body lesz alatta, hát abból amúgy folyton kint lenne a dereka.

Vatera téma: ma készülök egy fél ruhatárat feltenni, majd ebéd után, vagy délután...elég sok blézer, kosztüm, ami szűk, és amúgy sem fog kelleni vagy 2-3 évig ilyesmi. :)

Ti hogy álltok test ügyileg? Én tartom a plusz 3 kilómat...nem mozdul, még a napi 2 óra séta sem hatja meg...

Gem, három ilyen szép kislányt!!!! Férjed büszke lehet!

Vok, nagyon köszi!! :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csilláék:
Léni tegnap este megint kihányt mindent, és azóta megint nem nagyon eszik. Így megint nem lehet tudni, hogy mikor mehetnek haza. Csilla nagyon ki van, már a bent léttől is.

Tatim!
Igen, ma lesz lelet, már annyira izgulok, hogy mi lesz. Nézem az órát., mert 11kor hívják a labort, mi 11.30körül indulunk....

Néha nálunk is előfordul, hogy nem jó a kendő :D És lesz bőven olyan,h ogy nem alszanak el a kendőben, hanem már ott is nézelődnek :D:D Az is nagyon jó móka :D:D

Nyuszi!
Jjaj, nem azért mondtam, hanem, hogy én kihagytam...
Alexra adtam már kantáros gatyát is, igaz sok olyanja van :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Gem, szepsegesek a csajok!!! :) A szeketek nem rezeg amde allithato a fekvesi szoge, szoval van amiben tobbet tud :)

Kiakaszto ez a jarokas dolog (is) :) Persze akik 5 honapig vannak odahaza a gyerekkel max, azoknak lehet nem olyan letkerdes, bar a nagyszulok meg hova teszik a gyereket napkozben? Nem is tudom anyosom mit meg hogy csinalt a ket unokatesoval, de abba a hazba jaroka be nem fer, ugyhogy az tuti nem volt ott. De gyerekagy meg etetoszek sem fer be, autosulest is igen nehez bevinni :) Naluk meg annyi hely sincsen, hogy egy baba biztonsagban felallhasson es tehessen par lepest ugy, hogy ha borul ne essen neki valaminek. Hogy nottek ott fel az unokatesok, egy rejtely :) (most 5 meg 9 evesek) Ingerszegenyebb kornyezet nehezen hozhato ossze, hisz maszni nem lehet, jarkalni szintugy, lehet olben voltak vegig? ki tudja
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.11 10:00-kor.

luna6

Tatim, itt vagyok... felkomasan :) pihenni, aludni? :) nemigen :) es ma egyelore a muki sem nagyon. tegnap igen jofiu volt, csak este 5-kor jott ra a hasfajas, nade elbajlodtunk azzal vagy este fel tizig kisebb megszakitasokkal, volt nagy ordibalas :)

luna6

Csillanak en is nagyon szoritok, es sok-sok erot kivanok

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára foltivspicur 2010.08.12 10:31-kor.
foltivspicur

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára foltivspicur 2010.08.12 10:32-kor.
foltivspicur

Gyors kérdés a pihiszékesektől:

Melyik jobb? A hintás vagy a rezgős????
Találtam egy FP hintát 8000-t, csak nem működik a zene meg a fény, de javítható:

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/buto ... -21925805/

vagy egy FP rezgős 6000-t, ezt később is tudja használni:

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/buto ... -21942832/

Melyiket vegyem meg???
Luna: neked mind a kétféle van!
Angliából sajna nem éri meg hozatni, mert a postaköltség, 4-5 kiló lévén, legalább 25 font, kb. 8500FT!!! :(:(:( Pedig végre találtam olyat is, amit postáznak. :(

KÖSZIKE

KépKép

Detti

KépKép
bhdetti

Hat ha a ketto kozul kellene valasztanom, a masodikat azonnal lenyulnam :) Sot, akar most is lenyulnam, de ilyenre esely sem volt eddig angoloktol :D Jooo sokaig hasznalhato es bar onmagatol nem hintazik amde igy is rezeg meg zenel, szerintem tok jo darab.
Muki szereti nagyon a hintajat, a pihenoszeke csak tegnap erkezett meg szoval arrol hosszutavu tapasztalatom nincs, de ugytunik a rezeges is bejon (van egy szivdobogas szeru razoka verzio es egy amolyan hajnyiros, ami zummogosen folyamatosan rezeg). Ha valasztanom kene akkor szerintem a masodikat valasztanam a jobb kihasznalhatosaga miatt.

luna6

Második megvéve!!!! :)

Geo: neked ajánlom az elsőt. Ha műszaki beállítottságú András, meg tudja szerintem csinálni.

KépKép

Detti

KépKép
bhdetti

Annyira megörültem a széknek, hogy én hülye kihagytam a bolognaiból a cukrot. :( Most már így marad, mert már összekevertem a tésztával.

Jönnek a fűtésszerelők. :( :(

KépKép

Detti

KépKép
bhdetti

Megjöttünk.
Nem baci... ami nem jó hír, mert tejallergia nem lehet, mivel nem eszem... vírus lehet még, de azt külön most tenyésztik ismét. Kapja tovább a normaflore-t. A lényeg, hogy lövésük sincs, hogy mi lehet a baja. Minden vérképe negatív szerencsére :D szóval szerintem nem lehet akkora baj... Most kipróbálom, hogy nem eszem húst sem 2 napig.... hátha...

Eszter
Kép
Kép
vok

Csókolok mindenkit!
Jöttem termelni az oldalakat!!!.
:lol:
Elromlott a gépünk, ezért nem tudtam ide tévelyedni....
No, látom, HARI, hogy írtál, te hős!!!!
Vok, sajnálom a pisi mizériát....hamar gyógyuljon ki a kis drágád!!!
Csilláék huzavonája nem semmi, én már megvertem volna a dokit, tuti nem normális.
De legalább Lénike javul!!!!
GEOOO:Sajnálom a hintás vaterás sztorit!!!!

GEMINI:Gyönyörűek a lánykáid!!!
A gép elromlása miatt lecsúsztam a táskáról és egy tök jó Gucci óráról.
Ó, a kicsikém felkelt, este még jövök!!!

Kép
rozsa1979

hahó, gyermek egész délután rajtam lógott. kész vagyok.
Vok, igazad van. szeretnék egy kendőt, és ennyi, neki nem kell használnia. melyiket ajánlod? néztem a rugalmas kendőt, de azt 9 kg-ig írja, Vencel meg már most 5,5 kg. Mei tai? vagy a karikás inkább? neked milyen van?
sajnálom, hogy gondok vannak nálatok! remélem, hamarosan minden rendben lesz.
pkklau

Sziasztok!

Úgy tűnik, nálam eddig tartott a felhőtlen és boldog szoptatás korszaka. Már három napja délutánra - estére alig van tejem. Már 3. napja a délutáni - esti szopikat pótolni kell. Persze, addig még megoldható, míg van a fagyóban tej. De a készletem is sajna max. 1 hétre elég még. És aztán mi lesz??????????????????????????

Nem szeretnék tápot adni én SZOPTATNI AKAROOOOOK!!!!!!!

Amilyen jól indult az elején, most olyannyira elromlott minden. Nagyon rosszul érzem magam e miatt. Folyton azon gondolkozom, hogy vajon mi történhetett 3 napja, hogy ennyire nincs tej.

Két napja esténként bevetettem a szaporító fejést. Tegnapelőtt sikerült 150 ml lefejnem ezzel a módszerrel, viszont tegnap csak 35 - 40 ml-t. Óriási különbség. Ja, és mindkét alkalommal este 10 körül fejtem (Gergő utolsó szopija fél 9-kor van).

Iszom a Laktoherbet, amelynek szintén nem érzem különösebb hatását pedig eddig mikor ittam, csodákat művelt, amellett a napi 3 l folyadék is megvan. Az urtica-t még régebben szedtem, de nekem az akkor nem vált be, bár az is igaz, hogy nem kúraszerűen szedtem, csak néha-néha. Na, most hogy így beugrott - a hatás, gondolom ezért maradt el - vagy ki tudja.

Lányok.... mit tegyek??? Mit csinálok rosszul??? Én tényleg szeretném helyreállítani a mennyiséget. Nem kell sokkal több, csak annyi, amennyi a törpémnek elég. Ha egy mód van rá, én nem akarok tápot adni neki - elsősorban egésszégi szempontból, de az anyagi oldala sem mellékes.

Azt hittem Gergővel többre viszem a szopit, de most már látom, hogy még Bogi szopijának idejéig sem jutunk el.

Van még ilyenkor megoldás?????

Egy elkeseredett két gyerkőcös anyuka :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ja, azért a mai napnak van jó híre is. Megkaptam a GYES-t. Hogy ez miért jó hír? - hát a régebbi topikolók emlékezhetnek rá, hogy nem sok esélyem volt rá, de azért minden nap bíztam benne, hogy sikerül. Azért tartott ilyen sokáig, mert nem a Dél-alföldi MÁK bírálta el, hanem a Közép-magyarországi - Budapesten. De sikerült, és ez nekünk nagy segítség.

(Régebben volt egy hozzászóló, aki elmondott mindenféle söpredéknek - bizti emlékeztek rá - na ezt most jól az orra alá dörgölném neki)
Vendég

Heny,mi a jele annak, hogy nincs tej? oke, a nincs az nincs,,, de a fiad enne meg es sir mert nem eleg? egy mellbol ha szoptatsz, kettobol nem lenne eleg inkabb?
lehet, hogy kevesebbszer eszik mar egy nap? tul sokat vallaltal, elfaradsz nagyon, sok a fizikai igenybevetel?

luna6

Heni nyugi!!!!
Próbálj meg ne stresszelni!
Semmi gond sincs, lehet a hormonok szórakoznak veled.
A szaporító fejés nagyon jó de ha van hozzá türelmed akkor délutánonként 1-1,5 óránként fejjél pár percig. Ne baj ha nem jön a tej. Az inger a lényeg. Az UU tényleg nem válik be mindenkinek. Nekem van itthon ricinus communis. Szintén tejserkentő. na nekem az nem vált be. Ha gondolod és írsz egy címet elküldöm neked postán, én már úgysem fogom elhasználni.
Tegyél a tükrökre kis cetliket, elég a tejem, sokáig fogom Gergőt szoptatni felirattal. Ha sokat olvasod akkor el is fogod hinni :wink:
Nyugi, minden rendben lesz!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: