A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Szép estét!

Gyorsan még bekukkantottam, mert holnap szerintem nem lesz sem testi sem lelki energiám!
Mostmeg rámjött a nagy.... de nem megy. Szerintem babóka olyan hejen mozog ami nem éppen jo a bélrendszeremnek :-) Nem baj mozogjon csak a drágám. Főleg hogy igy beparáztam, amig mozog nyugodt lehetek.

Mók: mire érted a kiméletest? :-) Lehet amugy pihire fogni, de nehezen de azthiszem most majd rászánom magam. ma is elfeküdtem attikával shreket néztünk :-) Köszi tényleg jora sikeredett az enyém is. Gondoltam megváltoztatom,meg hát nem is volt jo a dátum.

Cherryke:nagyon sajnálom :-( De biztosan nem lesz baj!!!! Ha be is kerülsz nagyon jo kezekbe kerülsz és van egy szerető párod is aki biztos melletted lesz. És persze mi is ám!!!! :-D Csak épp gondoltaban. De reméljük nem lesz szükség a órházra. Az volna a legjobb!!

Ceyla: reméljük igazad lesz velem kapcsolatban. Igaz is mi együtt szülünk :-) Remélem bevárjuk egymást tényleg :-D Egyébként nincs 4.fok! Tudtommal. :roll: Pedig az most megvigasztalna ám, de nincs! Mindegy tuléljük,mert tul akarjuk.

tünde:jo lenne ha nem vágnának, és igazad lenne a szépészeti varrásrol is :-D Igazán rendes szülésznő kezei közt voltál akkor.
Jaja amugy igy van: ha megérett a baba körme! És az enyém még tutira nem érett 1.70-nel :-(

Megyek, és majd jelentkezem. Jók legyetek,kitartást nemsokára bébieső :-D

dinuci01

Sziasztok!

Cherryke!Szorítunk nagyon!!Amint tudsz,azért jelentkezz,hogy tudjunk Rólatok!

Vikca:Üdv közöttünk.Az elején úgy volt,én is Szent Imrébe megyek,de aztán a Margit lett.

Gátvédelem:Jó lenne megúszni,de nem nagyon tudom,hogy mennyire függ tőlünk a dolog.A barátnőmnek a szülésznője szerint első osztályú gátja volt,de a doki mindenképp a vágás híve volt.

Ma nyugisabb a Babi,de jobban szeretem,ha ficereg sokat.Ez az idő meg tényleg gáz!!!

Holnap jönnek a kollégáik,akik az esküvőn voltak,csak nem tudtuk a vacsira meghívni őket,szerencsére az egyikük bográcsozik,már,ha az idő nem szól közbe...Ha esik,az nagyon gáz!!!Drukkoljatok!Nem lesz egy egyszerű nap.....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Mint Kata, én is nyaralásról kukkantok be. Uram kislánya 2 hétig van nálunk, most szerdától vasárnapig vagyunk BAlcsin uram tesójáéknál, aztán jövő péntekig Krk sziget, Njivice.

Biztosítás ( lynn vagy lina írta talán? nehari csak sokat olvastam vissza): kötöttem EU kártyát, vagyis csináltattam, és reménykedek, hogy Gergő nagyon bírja bent és nem akar kijönni!!!

Gátvédelem: hallottam az olajat, meg málnalevél meg homeós bogyók már a 35. héttől... De ez is változó, mert van akinek vágnak és semmi baja...

Rácsvédő: még jó hogy mondtátok, mert eddig nem vettünk , de lehet várok is vele

Babacuccok: pár dolgot vettünk IKEA-ban, mert ott jó ár és hasznos dolgok vannak... de azért mi sem vagyunk kész teljesen

Keményedés: nekem inkább feszít, köldök bal oldalon meg jobb oldalon egyidőben, talány nyújtja magát....

Dinuci: pihenj sokat!!! Virág aranyos+

Cherryke: nagyon vigyázz magadra!!!!! Gondolok rád!

Mindenki másnak külön most csodás és békés front mentes napokat kívánok, vigyázzatok magatokra!!!!

Főzés: ma csináltam a nagy 7 fős csapatnak zöldségeleves krumplival meg zöldbabbal meg zölsbabos-pulykahusis - carbonara szószos husika alatta főtt rízs tetején sajt sütőben... :)

Adatok: nekem a 28het 5napon volt a kötelező 32 hetes , ahol csak BPD-t nézett a doki, akkor 7,6 cm volt, azt mondta hgoy 29. hétnek megfelel... de se súly se lepény se semmit nem írt a leletre

Nst, ctg: mikortól vannak??? ( nem tudok erről semmit sem... :( )

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

cherryke: Most olvasom,hogy keményedik a hasad. Nekem naponta 4-5ször bekeményedik,hányingerrel vegyítve:( Mit mondott a keményedésre neked a doki? kedden megyek a dokimhoz,de szívem szerint már ma elmennék,mert kezdek félni,hogy esetleg valami baj van.

Mindenkinek szép napot kívánok!
vikca

Halihó!

Bekukkantok gondoltam elujságolom a jo hirt :-) Bejelentette ennek a lakásnak a tulaja ha gondoljuk ugyanennyi pénzért átköltözhetünk a kétszoba hallos teljesen átujitott lakásukba.Tudom ezen nem kéne gondolkodni de nehéz itt hagyni 25év után ezt a helyet. Nem ismerek ott senkit a város másik vége. Viszont nagyob és ott is van erkély csak panel. Oda csak át kell cuccolni mert még a festés és burkolás is uj. Viszont október elején lehetne csak menni. Picit necces. Addigra már meglesz a baba.Szerintetek?

Látom amugy ma nem sokat irtatok, biztosan mindenki el van foglalva:-) Nekem viszont nem jöttek a vendégek :-D Tudom nem öröm de nekem most az igy tudtam pihenni :-)Ide is csak mostz jövök.
Holnap mit főztök? Nálunk gyümileves meg rakott káposzta lesz. Unom már a husokat hétvégente.

Kfmares: továbi jo nyaralást, és örülök hogy benéztél. Igérem majd pihenek de ha most költözni kell. ... Rendes a páros hogy ilyen helyekre visz nyaralni :-)Kérdezted a ctg,nst. 37.dik héttől van ha jol tudom.De ezek már nem vészes dolgok.

Sissy:remélem összejöttek a terveid mára :-) Itt elég borus volt de csak kicsit esett.

Cherryke???

Megyek elpihenek, fiam boltba párommal ugyhogy addig nyugi :-) Majd benézek. Jok legyetek.

dinuci01

Cherryke: nagyon drukkolok!

Dinuci: lehet normalisan szulni persze! A baratnomnak azert lett csaszar es nem meginditva mert nem fordult be, visoznt mar nem fejlodott odabenn igy nem akartak varni.

De jo a lakas dolog!

KépKép
tavasziszel

Cherryke,
szorítok, jelentkezz amint tudsz!

Vikca
üdv közöttünk!

Dinuci,
a két szoba jól hangzik. A költözés kicsi babával biztos nem lesz egyszerű, de a lakás miatt szerintem megérné bevállalni.

Ceyla,
én is úgy tudom hogy 3 fokozata van a lepény érettségének.

Mares,
nálunk a 36. héttől van nst. De szerencsére csak heti 1-szer a kiírásig. Utána már úgy tudom naponta kell menni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Látom már mindenki a végén gondolkodik..... Én meg azon hogy hosszú legyen a következő 10 hét, sokmindent kell még intéznünk.

Kép
mók

Szép napot, kitartást mindenkinek!!!!!!

Belegondoltatok???? 2 hónap nagyon gyorsan eltelik... és csak úgy fognak potyogni a babák :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Igy igaz, nagyon hama ritt lesz a vege....
De szerintem hetek kerdese es mindenki remsegesen varni fogja, legalabbis en olan nyugos voltam a 38ik hettol, hogy minden nap mentem voln amar csal egyen "vege". Akkor mar olyan nehez varni, nah meg fizikailag is rem terhes es lassu az ember.
Most kell meg kielvezni hogy mobilak, aktivak vagyunk( nah ezt nem erti meg a ferjem miert akarok minden aron valahova menni, valamit csinalni....)

De erzem elore most is mar nagyon be leszek sozva, his zmar most be vagyok:)

KépKép
tavasziszel

Végül is a 37. héttől már potyoghatnak a babák és akkor már nem is lesznek koraszülöttek. :lol: :lol: :lol:És aki október elejére van kiírva annak az már 5-6 hét. :roll: :roll: :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Szerencsére nem esett tegnap,és még a nap is kisütött.Jó volt minden.

Én is belegondoltam,hogy 20-án betöltöm a 7 hónapot,és a nyolcadikba lépek....Alig bírom elhinni,én szerintem még mindig nem fogtam fel igazán,hogy pici baba érkezik.Úgy néz ki,most hajlunk a Lili Anna névre,de még megy a vacilálás.

Amúgy minden ok mindenkinél?

Dinuci!Én szerintem ne vacilálj,ha már ilyen ajánlat jött!!Kemény dolog a költözés,de szerintem megérné!

Szilvi

sissy01

Itt Vagyok.

Köszönöm, hogy aggódtok.
Tegnap bementünk a körházba. Megnézett ctg-n, de csak a baba mozgását jelezte, a keményedést nem. Majd bent tartott, éjszakára kaptam méh összehúzó infúziót. Elindult az infúzió és 20 perc múlva olyan puha lett a pocim. Jót aludtam is. Este 8tól reggel 6ig 3szor voltam fent. Jól kialudtam magam. A baba is sokat mocorgott.
Reggel hazaengedett, és kedd délbe kell visszamennem, megnézi uh-n a magzatvíz mennyiségét. Holnap meg konzultálnak erről, hogy mitől lehet. De mondta, hogy nem kórosan kevés, csak az átlagosnál kevesebb. A babától nem lehet, mert jó életjelenségek, jó szívhang, jó vese működés. Tehát a baba jól van.
Lehet, hogy kedden be is fektet, ez ugye a víz mennyiségétől függ, hogy mit fognak csinálni.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: de jo! Szuper hogy hatott az infuzio!
A magzatviz is biztato, hogy nem korosan keves. Egy ismerososmnek ugyan ez van, az elsonel is ez volt es most is. O is korhaz es nem korhaz kozt all.
Drukkolok hogy a nem korhaz legyen NEked!

KépKép
tavasziszel

Halihó!

Hogy telt a napotok? Nekem olyan átlagosan mint minden vasárnap. Igaz többször keménykedik a pocakom meg erőseket nyom a baba de azért minden ok. Most készülünk kicsit elpihenni, de attika nagyon nyűgös hát igy nem tudom...
Meg még annyi párom apja ugy tűnik haldoklik :-( Én nagyon félek mi lesz velem ha bekövetkezik a baj. ne ugy legyen de félek hogy magarmra maradok., Önzően hangzik de sajnos erre is gondolnom kell, és nem tudom milyen érzelmi hatást fog kiváltani páromból, ez mindenkinél más. Ne tudjuk meg de áttétes rákos és állitolag nem sok remény van, meg az agyából is most szedtél ki a daganatot. :-(

Cherryke: jó hogy jelentkeztél, nagyon jo hogy ennyit használt az infuzio. Remélem nem kell bennt maradnom kedden és meg lehet oldani másképp is. :roll: Lényeg hogy a babus jol van, ennek örüljünk.

Sissy: jaja hamarosan 8.honap neked is! :-) Nem vaciláálok de azeretném elérni hogy akkor ha már ilyen kedvesen felajánlotta ne kelljen 2hetes babával költözködni :-( A nevek szépek ! :-)

Kri: igen nem sok van hátra :-) Lasasn testben lélekben fel kell készülni a picinyek fogadására. Hál'isten a riadalmakkal ellentétben még énis egyben vagyok :-) Brigi hogy van?

Mók: inkább ne legyen hosszú :-) Ez mondjuk csak az én vélemyényem. Meglesz még a nyári forróság és akkor mindannyian szenvedünk eleget a végéig. Egyébként jol vagy?

Kata102: jöhet a bébieső :-D Egy 4-5hét mulva nyugodtan. Ki mennyinél tart :-)

Tavasziszél: lehet nekem befordult.... Mert én annyit megyek pisilni és mintha azt érezném teljesen lennt van a feje. De remélem tévedek.

Na jok legyetek kicsit elpihenek aztán jönnek ugyis a szokásos esti teendők :-) További szép napot majd jövök.

dinuci01

En nagyon gyengusz vagyok meg sajna visszatert a hanyinger:( Eddig azt hittem csak valami nem jo a gyomromnak de most mar annyiszor volt hogy azt kell mondjam ez a terhesseg miatt van:(
Es olyan rossz ehes vagyok de nem birok enni, mert utana olyan rossul vagyok. Melle megitn ramult a nagy faradsag. de szerencsere parom felmentett es Annaval kettesben toltottek a delutant. Kicsit fajt a szivem en is mentem volna de jol esett dogleni.

Dinuci: elhiszme hogy tartasz attol milyen lesz parod ha bekovetkezik a tragedia. MEg ha ilyen betegseg mellett keszulni is lehet ra, megjosolhatatlan mit hoz ki belole agyasz.
Sajna nalunk is eselyes egy kozeli halal, parom nagymamaja kerult korhazba mult heten, 3ik infarktus, ami magaban meg nem is lenne baj de o maga mondta hogy faradt nem akar mar elni.
Es bar a fejem megerti mindezt mar most mondogatja nagyon fog neki hianyozni meg hogy fogja feldolgozni.....
Tudom hogy ilyenko rmeg inkabb szuksege van ram, de en meg annyira keptelen vagyok gyaszolni, marmint ugy egyutterzoen. es nem akarom hogy taplonak hidjen majd.
De remelem azert nem most a szules kornyeken fog mindez bekovetkezni....

KépKép
tavasziszel

Dinuci!

Jól vagyok-e? Most kezdtük az építkezés előkészületeit. Szerinted???
Rettegek!!!!! :cry:
Egyre többször van mensis görcsim alul, és nem tudom,de ezek lehetnek jóslófályások??!!!
Babókám szerintem boldog, mióta hűvösebb van, nagyon sokat mocorog!!!! :)
Tehát leginkább be vagyok sza...va! Ha kész lesz, jó lesz, de már lenne kész!!!!!
Szóval ennyi, és hétfő, azaz holnap reggel endokrinológus + méreckedés.......
De aranyos vagy hogy érdeklődtél.

Cherryke!

Örülök hogy minden ok, legalábbis nagyjából ha jól értem!!!!!
Remélem ennél rosszabb nem jöhet.

Kép
mók

Lepény miatt akkor császároznak, ha nemjó helyen van, vagy leválik.

Nálam, ha nem tudják gyógyszeresen a magzatvíz mennyiségét vissza nyomni, bent tartják ameddig csak lehet, utána császároznak. Annak örülök, hogy mamár az orvostudomány annyira előre haladott ezen a téren, hogy ha a baba egészséges nincs mitől tartani.
Mióta kaptam az infúziót, újra sokkal aktívabb lett a babuci. Gondolom neki sem mindegy milyen közeg veszi körül.
Holnap hívok egy taxit, bemegyek a kórházba egy minimális csomaggal (hálóing, zokni, szappan, türi, wc papír), a többit betesszük párom kocsijába és vizsgálat után hívom, hogy munka után jöjjön haza, vagy hozza be a cuccot. Attól függően, hogy bent kell-e maradni. Sajnos nem tud bevinni, mert dolgoznia kell. Kevés táppénzt kapok, Ő sem keres valami jól... :( A szülésre meg kell a pénz. Főleg, ha nem jutunk el októberig sem...

Kriszta
Kép
cherryke

Mók, azért a dokidnak mond el a görcsöket...
Jósló fájás is csak ritkán van és a nagy könyvben :) Legalábbis a környezetemben senkinek nem volt ilyen.
A sok görcs nem jó a babának... Ugyanúgy mint az én keményedésem sem volt jó neki.

Kriszta
Kép
cherryke

Amit tegnap reggel még megnézett a doki, a baba méretei az elejétől kezdve.
A fej és has állandóan 1-2 héttel nagyobb méretű volt. A combcsont 1-2 héttel kisebb. Mostanra mindene a 27. heti méretet mutatja. Az első uh alapján, ahol egy 5 hetes petezsákot állapított meg, az alapján 27 hetes.
Ez március 5.-én volt. Arra rá 2 hétre kellett mennem, tehát 7 hetes volt. A gép mégis 8hét 6naposra hozta ki. És a 22. hétig ez alapján hozta a gép a kort. Rá egy hétre kerültem kórházba, akkor megint csak 22 hetesre hozta a gép. Pedig nőtt a baba, mert megnéztem. A feje és a pocija kevesebbet, a combcsontja normálisan. Erre 3 hétre mentünk 4D-re, ahol is 25 hét helyett 24 hetesre hozta. A baba növekedése gyanaz volt mint az előzőnél.
Ha csak a combcsontját nézzük, az mm-re akkora minden uh-n, ahány hetes a naptár szerint. Viszont mivel a feje és pocakja nagyobb volt, a gép átlagot számol, így idősebbre hozta a gép.
Na most párommal a naptárat bújtuk tegnap este, és arra jutottunk, hogy tényleg 27 hetes lehet, mert ha idősebb, az természeti csoda lenne. Én ezt szerintem valahol az elején írtam is.
Remélem érthetően írtam le...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: mibol gondolod hogy nincsenek joslo fajasok?
Szerintem vannak es nekem voltak is. Nem ennyi idos terhesen, ezeket meg kemenyedesnek hivjak, de mikor a 36ik hettol az esti orak azzal telnek gondolkodsz mi is lesz meg az ejjel, es masodpercekig levegot is alig kapsz, nah azok szerintem a joslok.
Van akinek nincs, es pl nem is fajasokkal kezdodik a szules hanem burok repedessel, de azert eleg gyakori hogy az ember mar hetekkel a szules elott igen eros gorcsoket el meg vagyis josloi vannak.

Szerintem ha a babad mindig egyenletes utemben fejlodott akkor tenyleg csak a fogantatas idopontjaban lehet a dolgok nyitja.

Mok: kitartas az epitkezeshez! Avegeredmeny jarjon az eszedbe:)

Nekem pokoli ejjelem volt ugy szurt a hasam hogy csak haton tudtam aludni, en nem tudom ez mitol vagy mennyire normalis de nagyon kellemetlen erzes volt , plussz ismet hanyingerem van...
Nah en ezek miatt a "kellemes" dolgok miatt nem akarom vegig kihordani vagy tulhordani a lanykat, ezek szerintem mar elegge nem a hu de gyponyoru dolog a babavaras kategoriaba soroljak ezt az allapotot....

Ma jon a vedono , remelem nem idoz sokat mert nem vagyok hu de tarsalgos kedvemben.

KépKép
tavasziszel

Jó reggelt!

Mók,
2 szülésznő lenne összesen? Kétlem! Legfeljebb egyszerre szolgálatban, azt el tudom képzelni. De mivel 24 órában dolgoznak, még hétvégén is, ezért nem hinném, hogy 2 emberrel ezt meg lehet oldani. Nekem 4 vagy 5 nevet adott meg Erika (akikkel szeret dolgozni és szerinte jók).
Azt elhiszem, hogy félsz az építkezéstől, ez egy nagyon nagy meló, viszont fantasztikus látni, ahogyan szépen alakul az egész és egy szép új dolog születik.

Cherryke,
Sajnálom a kórházat, de tök jó hogy tudtak segíteni és végre jól aludtál. A babóka közérzetének is biztosan jót tett. Remélem már minden egyebet rendben találnak és nem kell további időt bent töltened majd, de persze a pici a legfontosabb.

Kfmares,
A SOTE II. a CTG a 36. héten kezdődik, hetente egyszer és már a 35. héten be kell rá jelentkezni ha jól tudom.

Dinuci,
Jó ha neked be van fordulva már a csöppség, nekem még szinte biztosan nem, mert a bordáimnál érzem néha a fejét (ami szerintem a feje lehet), de majd ma megtudom a nődokinál.

Szomorú dolog, ha egy családban haláleset következik be, vagy gyanúsan az felé mutatnak az események. Furcsamód elég gyakori ha új élet érkezik egy családba akkor egy másik távozok onnan. Amikor én születtem az egyik dédnagyapám halt meg, rövid időn belül.
Nálunk az utóbbi időben már sokan elmentek, úgyhogy én nem vagyok hajlandó már mást elenegedni! :evil:

Érdekes egy hétvégém volt.
Pénteken a párom vágta a dinnyét és közben két tánnyért lelökött a konyhapultról, ami persze összetört. Az egész étkező tele lett vele. Én elhúzogattam a székeket, hogy mindenhol össze tudja söpörni és valószínű nem a szokott sorrendbe tettem vissza őket. Leültünk dinnyét enni és egyszer csak azt éreztem, hogy olyan instabil a szék. Igazából még csak a gyanú sem merűlt fel bennem, hogy valami probléma lehet, mert az egész garnitúra alig 2 éves. Mindezek ellenére egy pillanat alatt a földön találtam magam. A szék egyik lába hosszában elrepedt. Tiszta ideg voltam utána alig tudtam este elaludni, mindenesetre úgy tűnik nagyobb baj nem történt, de ma úgyis megyünk dokihoz.
Tegnap pedig a kutyákat vittük úszni a Velencei tóra. Az egyik kutyánk tök higgadt és olyan mintha mindig a lesz*rom bogyót eszegetné, a másik meg hiperaktív, de már ő is nevelgetve van. Nos azt mindketten tudják, hogy nincsen odabújás meg hasonlók reggel amikor elindulunk dolgozni, mert nem győznék átöltözni. Az ugrálásról a kutyákat már pici korukban leszokattuk. De most, hogy a hiperaktív kutyámnak új volt a helyzet (most volt előszőr úszni), minden neveltetést feledve, egyszer csak az egyik tappancsával oldalról felugrott a hasamhoz. Hát azt hittem lefpofozom! Főleg, hogy a gyerek álltalában azon az oldalon szokott tartózkodni, bár most talán pont nem ott volt.
Úgyhogy eddig ahogy nem történt semmi, most úgy halmozódnak itt nekem a véletlenek, de remélem ezzel már vége a sorozatnak!

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: te jo eg ez eleg rosszul hangizk, hogy eltort a szek! Bar ha mocorog a baba rendesen biztos nem tortent vele semmi csak kis raszkodas.
A kutya meg hat...
Az azert kb olyan mint mikor az en lanyom jon oda utogetni beletenyerelni...tegnap epp egy sargadinnyet dobott ra a hasamra( fekudtem odajott megmutatni es azzal a lendulettel Floranak is meg akarta mutatni mindezt ugy hogy radobta a hasamra, hat felsikitottam rendesen, Flora is felebredt, de szerintem ennyi, mar benn edzodnek:) )
Annanak amugy is maniaja ha fekszem odajon megkerdi mit csinal Flora, mondom alszik, erre paskol kettot harmat a hasamra es erdeklodve kerdezi, most ugral??
Szoval azt hiszem Flora nem sokat tud tole aludni mar most se, mi lesz ha kinn lesz....

KépKép
tavasziszel

Ja, azt nem is írtam, hogy a bababútort persze nem hozták hétvégén, majd csak ma estére ér ide.
Hívott a hétvégén az asztalos felesége és kérdezte, kell-e kölcsönbe bölcső. Nagyon örültem a kérdésnek, mert már régóta gondolkodtam, hogy mégiscsak jó lenne egy szobában az elején a picivel és hozzánk max egy bölcső fér be a hálóba. Így megegyeztünk, hogy napközben a szobájában lesz a kiságyban, este pedig velünk a bölcsőben.

Szilvi
KépKép
ceyla

Tavasziszél,
Ja nagyon gáz ez a szék téma, főleg, hogy tök új. De szerintem sem lett baj, mert továbbra is mozgolódik a kiscsaj. Csak a sejhajom ütöttem meg. :)
A lányod jó fej. Még jó, hogy gondolom nehezebb dolgokat nem bír el, hogy rád dobhassa, pontosabban Flórának megmutathassa. :D Észnél kell majd lenned, ha meglesz a babuci, hogy ne nagyon zaklassa. Hány éves most a lányod?

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Zsúfolt hétvégénk volt, szombaton moziztunk, utána feljött pár barátnőm. Vasárnap pedig főleg pakolással telt. Végre valahára belekezdtünk, de még rengeteg van hátra. El se akartam hinni, hogy miután két autónyi cuccot átvittünk egy másik lakásba, még mindig tele a szekrény meg a lakás :? Túl sok a cucc, de nehezem szánom rá magam, hogy bármit kidobjak. A ruhákkal meg úgy vagyok, hogy hátha egyszer még beleférek :roll: Mindenesetre a következő hetekben ez lesz a program, dobozolás és a felesleges holmik kidobása.
Hétvégén megvettük az első saját ruhákat a kislányunknak, na semmi extra, csak pár bodyt a Tescoban, és egy törülközőt és még pár bodyt a Lidl-ben is (leárazott babaholmik voltak tegnap, egész olcsón).
A bútorokat és nagyobb holmikat csak akkor vesszük meg, ha kész a lakás (remélem a hónap végén...)

Dinuci, sajnálom, hogy ilyen szomorú dolgok vesznek körül. De az új lakás jól hangzik, egy szobához képest a két szoba és hall mindenképpen kényelmesebb lenne. Ha nincs sok cuccotok, és felújítani se kell, akkor talán babástul is megoldható a költözés. Bár nem lesz könnyű!

Cherryke, drukkolok, hogy ne legyen gondj és kiengedjenek.

Ma este megyek koncertre, remélem, bírni fogom az álldogálást. Majd keresek egy nyugis helyet, ahol néha lerogyhatok.

lynnn

Sziasztok!

Ma reggel endokrinológusnál kezdetem, rettegve álltam rá a mérlegre.... És fogytam 2,5 kilót! :shock:
Úgy tűnik a szénhidrát siétának vannak pozitívumai!!! :D

Ceyla!
Most hogy jobban belegondoltam igazad van a szülésznőkkel kapcsolatban. Ti mikor taliztok a tietekkel???
A szék ügyet sajnálom, de a babád biztos jól van, meg állítólag , nagyon védi őket a méh, a magzatburok, meg a magzatvíz.
És csak attól féltem volna az el ne folyon.

Tavasziszél!

Köszi a drukkokat,majd csak vége lesz egyszer az építkezésnek, és akkor csak a babával foglalkozhatok. Nagyon várom!
Kislányod azért nagyaon aranyos, meg hát legalább foglalkoztatja a tesó kérdés, és az ugye csak jó dolog.
Most újra 3x szedem a magnéziumot, és tegnap este óta nincs görcsi. Hát ez a megoldás....

Kép
mók

Tvasziszél: azt még elhiszem, hogy a 36. héten, de nem 30-32. héten...

Kriszta
Kép
cherryke

Lynn,

Eszméletlen mit fel tud halmozni az ember! Mi már kétszer költöztünk és mindig ledöbbenek hogy egy szekrénybe az évek folyamán mennyi mindent tud az ember belezsúfolni, csak pakol-pakol kifelé és még mindig szinte tele van.
Amikor az előző helyről a 3-ad ekkora konyhámból kipakoltam, ide meg be, azt vettem észre, hogy majdnem sikerült teleraknom a 3-szor akkora konyhát a régiből kipakolt dolgokkal.
Nálunk már csak az öregek rosszabbak. Hétvégén voltunk nagymamám házában, a nyújtódeszkát szerettem volna elhozni tőle, de sajnos időközben tönkre ment már. [:(] Pedig gyerekként azon nyújtottam a levestésztát először, úgy hogy a dédimamám fogta a kezem a nyújtófán. Nos náluk olyan mennyiségű ruha, csipke alátét, terítő, soha nem használt zsepkendő, sál, lepedő, meg amit még az ember el sem tud képzelni - van felhalmozva, hogy egy ifa nem is lenne elég rá. Ha azt egyszer kipakoljuk, őrült nagy meló lesz.
Gratla a babaruha szerzeményekhez! Nekem a párom volt hétvégén a tescoba és ő is babaruhákkal tért haza, akkor az akció miatt. Nagyon aranyosakat választott!
Jó szórakozást a koncerthez!

Mók,

Gratula a fogyáshoz!
Jajj nagyon ügyi vagy! Én meg hízom helyetted is. :(
Mi péntek 13-án találkozunk a szülésznővel, ha minden jól megy :)
Magzatvíz az tuti nem folyt! Én a méhlepény miatt aggódtam kicsit, de ha probléma lett volna vele az már kiderült volna és különben is amit kap a kiscsajtól belülről, biztosan edzésben van. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: 2, szerintem erre fog a legtobb energiam elmenni minid gfigyelni nehogy mero szeretetbol etetesse, itatssa, jatekokat adjon be neki...
De bizom benne mivel eleg jol meg lehet dolgokat beszelni tan ez is sikerulni fog:)

MOk: basszus! Te jo eg! Az meg hogy lehet hogy fogytal? Amugy nagyon ugyes vagy vele!En hiaba tartottam az elso terhsegnel nem fogytam sot hiztam de nagyon, jobban mint most.
Nekem a magnezium sajna nem hat, pedig mar van hogy 6ot eszem es ugye nem mgb6-ot...de hat ez van mar csak kihuzom valahogy(bar epp ma brutal rosszul vagyok, nem is gorcs inakbb valami nyomas ott legalul, meg szurkalas)

Cherryke: Szerintem a kemenyedest hivjak tobben jolonka, mint ahogy en gorcsnek hivom a mehosszehuzodasokat:)
Ki mennyit bir fajdalmilag annak fuggvenyeben hivja igy vagy ugy szerintem. De hivatalosan szerintem is csak 36ik het utan hivjuk joslonak.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
2? Jaj de édes lehet!
Mikor megszületik a baba, majd mondja az orovos: "Jé a babának a kezében volt egy pici tű. Nem szurkálta vele véletlenül?" :D
Na jó! Nem hülyülök tovább…

Szilvi
KépKép
ceyla

Szép napot mindenkinek!

Látom megszaporodtak a hozzászólások,meglátszik nagy pocakkal már többet vagyunk itthon. Most végeztem a főzéssel,karalábélevit főztem, meg a takarítással.Attika most alszik egyet mert itt volt a barátnőke együtt ebédeltek :-D Na meg beszéltem a lakás tulajával és azt mondta a lánya akié a lakás még a héten ad választ hogy költözhetünk e előbb mint október.Hát én nagyon nem bánnám.
Szerintetek ha 19.-re hivtak vissza kontroll UH-Ra a lepény miatt, de 16.-án megyek korházba a dokihoz ne kérjem meg csináljon ő is egy UH-t? Csak hogy kétszeresen is megnyugodjak. mert nagyon ideges vagyok miatta, és azt em tudom miből jövök rá ha már nem látja el a lepényem a babát.
Szülés: nagyon azt érzem hogy nemsokára jön a babócám..... a feje teljesen lent nyomja a hasimat, rentgeteget járok pisilni :-( Tudom ez még nem jel , de remélem 4hetet még kibirunk.
Nektek mennyit csuklik a baba? Nekem 2szer is előfordul naponta. :roll:

Tavasziszél: nem semmi ez a sárgadinnye dolog :-) Szegény Flora szerintem azt se tudhatta na most mi ez....derült égből villámcsapás. Dehát az ilyesmiket nem tudjuk sajna kivédeni. A jóslófájások már vannak neked is? Pontosan mit érzel attól? Az éjszakádat sajnálom ugy tűnik eléggé egyforma problémáktól szenvedünk :-(

Ceyla: szeritem sokan igy vannak a költözéssel. És ilyenkor kérdi magátol az ember : mi a fenének nekem ennyi gönc meg hülyeség :-D Biztosan énis igy leszek most a pakolásnál :-(Sajnálom ezt a szék dolgot, meg hogy nem vitték a bababútort. Sebaj az a lényeg nem lett semmi komoly bajod :-) A kölcsönbölcső meg fantasztikus ötlet :-)
Eddig amugy énis sokat éreztem a bordámnál de UH.-n mondták fejvégű és mostmár érzem is. Sokszor nagyon fáj ahogy nyom a buksival.

Cherryke:remélem nem maradsz bennt nagyon drukkolok.Ezek a méret dolgok.... Érdekesek az tuti. Az infuzio biztos nagyon jot tett veletek :-) Jaja a pénz az nagyon kell :-( Vigyázz magadra és gyere a hirekkel.

Mók:gratula a fogyáshoz :-DLátod még ez is jo valamire. A költözésen, épitésen tullsztek meglátod. és majd csak egy székben hátradőlve mosolyogsz ezeken a napokon a pici babádal a kezedbben :-) Sok sok türelmet és kitartást!!!

Linn:cuccaid vannak,és lesznek is :-) Ez ezzel jár. De azért jo hogy a hétvége ilyen pörögsen sikeredett. Legalább hamar telnek ezek a hetek ha ilyen van :-) Hát ja sok a nem jo dolog mostanában de majd talán megbirkozunk vele, mint mindig mindennel. Csak igy most nehezebb ....

Többiek?Kri?Kfmares?Katák?
Nah megyek énis ledőlök picit, de szerintem nem fogok sokat mert attika már nagyon mocorog nemsokára fel is kel talán. Szörnyen fáj a derekam...... :-(
Minden jot majd jelentkezem.

dinuci01

Tavasziszél: a keményedések, már akkor is vannak, amikor már nagyon érzed a baba mozgását és a mocorgások után egy kicsit megkeményedik. Meg ha sokat mész, vagy pl takarítasz. Lehajolsz valamiért.
A mostani keményedéseknél figyelni kell, hogy óránként 5nél többször ne legyen. És ha teheted le kell feküdni, ha jön egy ilyen, pár perc és kimegy.
Ilyen keményedés megmaradt nekem is. De ez természetes.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci: ha hiszed ha nem ma ugyan ezen aggodom szet magam. Annyira nyom ott lenn es annyir amasfajta fajdalmat erzek mint eddig. Derekem amajd leszakd hasam alja szur, Flora ritkabban jelentkezik be. Bedobtam meg egy adag magneziumot es fekudtem amennyit csak hagyott Anna mert nagyon be vagyok sz..rva.
Vedono annyit mondott huzzak meg ki egy honapot minimum, hat kosz, ahogy most erzem magam orulok ha a holnapot megelem:(

KépKép
tavasziszel

hat tul eltem az ejjelt de ha nekem az elkovetkezo ket honap igy fog telni azt hiszem megorulok.
NE mondtam is a ferjemnek meltelan vagyok az anyaszerepre tan, de keptelen vagyok ekkora fajdalomban elni.
Azt mondja akkor most mit fogsz csinalni? mOndom megorulok, nem fogom birni igy a napokat.
Igy is majdnem minden a nayakab zuhan, de ha igy leszek mint tegnap, hogy a wc-ig kijutni percekbe telet, nah az eleg gaz lesz, mert meg elottunk a nagytakaritas, polcok, szekreny felszereles, minden kimosasa...
Meg hat a geyrekem is el kell latnom....

Szoval probaltam nagyon beszelni Floraval hogy barmi miatt is csinalja ezt velem kicsit kegyelmezzen meg nekem mert ez igy iszonyat rossz.
Remelem megertette:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Tavasziszel:sajnálom,hogy nem vagy jól,de majdcsak elmúlik a nyga fájdalom!

Mók:nem gáz terhesség alatt fogyni?

Dinuci:Na,mi lesz az albérlettel?

Hát,mi még a vásárlásban sehol nem vagyunk,bár tegnap nézelődtünk az Ikeában.Találtunk egy pelenkázót,mondjuk nekem kicsit egyszerűnek tűnik,de legalább nem drága,meg volt kiságy is olcsón,csak nem tudom,hogy elég-e,ha csak két magasságig állítható,vagy kell a három.Azt sem tudom,hogy mellszívóból elég-e a kézi,vagy érdemes elektromosat venni?Jajj,csajok,ez olyan nehéz!

Szilvi

sissy01

Sissy: ha a legolcsobb kisagyra gondolsz az ikeabol: tokeletes.
Nekunk is az volt es csak azert esett ki belole Anna kb egy masfel evesen mert nem tettuk idoben lejebb, de az is 3 fokozatban allithato.
Az ahhoz sziben passzolo rem egyszeru pelenkazo is boven jo!
Mondok valamit: Nekunk csak egy pelenkazo feltet volt- most az SE lesz- es kb fel eves koratol Annat soha nem a pelenkazon pelusoztam oltoztettem, mert hot veszelyes volt az o mozgasa melle:)
Ok van ismerosom aki meg a 2 evest is ott pelusozza.
Hidd el ez nem kardinalis kerdes, egy ido utan az meber barhol tud pelust cserelni, olya rutinod lesz mint apintgy. Most mar ferjem is kepes a belvaros barmilyen padjan, parkjaban minden segitseg nelkul a szaros gyereket kitakaritani:)))

Mellszivo: okosak azt tanacsoljak elore semmilyent ne vegyen az emebr hisz lehet nem is fog kelleni, vgay mert teljesen szuper mennyisegu tej van, se sok se keves, vagy mert sajnos nincs, igy minek a szivo.
Nincs valaki akitol tudnal kolcosn kapni ha kene....
En azt tartom jo otletnek hogy nezz ki kettot, egy kezit ha csak arra fog kelleni hogy tul sok a tejed es kicsit az elejen leszivj, vagy a vegen hogy "kiuruljon", es legyen egy gepi is kinezve, (konkretan boltilag) ha nagyon keveske a tej es minden szopi utan fejni akarasz hogy szaporits.
De szerintem megeri hasznaltan is nezni. Nekem az elozom is az volt- kezi avent- es a mostani is az lesz gepi medela.
Hogy most miert gepi? mErt ha az lesz mint Annanal volt- minden szopi utan fejtem- akkor nem akarok sok idot vele tolteni, es inhuvely gyulladst kapni mint 2 eve. Az elektoromos jo mert az ott eldunnyog neked mig fel kezed szabad tehat vagy netezel addig vagy a gyerek a kezedben. A kezi az azert melo. De akinek mondjuk az elso hetekben kell csak hogy bealljon a kereslet kinalat, nah azert meg tok folosleges tizen ezreket kiadni, hisz mar 1000ert is van medela kezi hasznaltan.
Sokan az aventre eskudnek ami akkor praktikus ha avent lesz mondjuk a cumis uveg is, meg tejtarto poharka stb. mert akkor minden mindennel kompatibilis. De mivel en kezdetre tome tippee cumisuveget vettem most, nalam most ez se szempont.
Bar remelem tul sokszor most nem kell cumisuveghez nyulnuk, vagy ha kell nem tap miatt....
De mint multkor is irtam ha ikeas kisagy hasznaltan is erdekel kokouszmatraccal tudk eladot, meg legzesfigyut.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok,

Tavasziszél,

Nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy. Nem kellene felkeresned a dokidat? Azért ez mégsincs így rendben!
Engem légzésfigyelő érdekelne, de csak az és mintha azt mondtad volna csak szett-ben adják el...

Tegnap voltunk dokinál.
Több mint fél órát vártunk úgy, hogy senki nem volt se előttünk sem bent nála!
Az asztalos meg ugyanakkor hozta a gyerekbútort és ott várt ránk a ház előtt majdnem 1 órát ez miatt.
Szóval a dokinál minden renben volt, kivéve, hogy magas vérnyomást mért 140/80, ami nem csoda, mert már a plafonon voltam. Mondta, hogy hetente legalább kétszer méressem meg. Mert ez az egy magas, még nem jelent semmit.
Nézet a vizeletben fehérjét is, azt szerencsére nem talált így nincs egyenlőre terhességi toxémiára utaló jel.
Először kézzel tapizta le a hasamat a dokinő és azt mondta, vagy még nem fordult be, vagy nagyon fent van a méh. Később UH-n kiderült, hogy befordult a kincsem kiszállási iránynak megfelelően, csak a méhem még jó magasan van, ezért is nem csesztet a buksijával még.
A méretek: BPD:84 mm, HC 304 mm, AC 270 mm, FL 62 mm
A magzatvíz átlagos a placenta épp de nem írt rá semmilyen éretségi fokot.
Megnéztem a neten a méreteket és a pocija a legkisebb, a kincsem már most fogyózik, tiszta nő. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Na voltam a dokinál. Nőttünk és gyarapodtunk péntek óta. A magzatvíz nem átlagos, de több van mint volt. Lepényem is rendben. Megnézte a köldökzsinór működését is. Az is rendben. Minden kedden kell mennem, ugyanígy megnéz mindent. Azt mondta, ez a mennyiségű víz nem veszélyezteti a babát. Most 28 hetesre írt a gép. Én már nem is fogom nézni a korát. Csak azt, hogy rendesen nőjön. Kaptam egy teljes alakos képet. Még mindig fejjel lefelé van. Remélem már nem akar megfordulni. Úgyhogy minden oké.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: en is gondoltam ra, de mivel mas kismamatol is hallottam mar hogy szurt a hasa ezert probalom elhinni nincs baj.
A vedono is tegnap azt mondta hogy normalis.
Egy valamiert hajalnek a fele hogy lasson a doki, mert nyaralni megyunk es ott kozelben semmi korhaz.
Ugyanakkor ha meg arra gondolok soha semmin nem parazik ez a doki szerintem mg se vizsgalna, mondvan egy hete vizsgalt.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,

Oké-oké, hogy másnak is szúr a hasa, de a kellemetlen és a fájdalmas között azért van különbség! Lehet csak egy pici probléma amire gyorsan tudna valamit ajánlai és te is megkönnyebbülnél.

Cherryke,

Ezek jó hírek! Csak így tovább. Tök jó hogy ilyen alaposan megnéztek. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok :)

Sajnos látom sok mindenről lemaradtam ez a pár nap alatt!

dinuci:én bevállalnám a helyedben a költözést,elég jól hangzik amiket írtál a lakásról!Biztosan furi nektek a panel meg az új környezet!
Esetleg ott nem lenne közelebb neked pár dolog ami még megfogna téged?

lynnn:köszi az új infót a pelusról!én a hálóingen agyalok sokat még mert itthon még megoldja az ember a szopizást pláne ha sikerülni fog,de a korházban nem szeretnék neki vetkőzni teljesen,oda kell legalább 2 max 3 hálóing!A J.városi piacon láttam gombolós hálóinget és ott vettünk badykat újat 500ft/db volt,rugdalozó meg 1600-2000 között vannak és jók!

Megvettük a kiságyat interneten találtam használt,de jó állapotban van és igényes helyről kiságy plussz kókusz matrac volt 8ezer ft!

Gátvédelem:Én írtózom a vágástól,de nem éreztem annó Máténál semmit csak a varrást amit őszintén megmondok ,hogy fájt!Ettől tartok most is,de ha úgy nézzük kibírtam!

Elérkezett a 30.hét számomra innen jön a visszaszámlálás!
Eléggé izgis!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:megnyugtatlak!nekem is szokott szurkálni a hasam!!
mire megfőzök és kész vagyok mert fáj is és úgy érzem szétrepedek alól!de ha lepihenek,utána jobb sokkal!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tavasziszél:Nem csak két fokozatú a kiságy az Ikeában,igen a legolcsóbbra gondolok.Mert azt írták ki...

Hát,mostmár tényleg nem tudom,hogy mi legyen a mellszívóval.Azt gondoltam,hogy az is alapfelszerelés,mert a kórházba már jó lenne azt vinni,de tényleg az is igaz,hogy ki tudja,kell-e.Nagyon tetszene az Avent-termékcsalád,csakhát nem túl olcsó,és,ha nincs rá esetleg szükség....?Lehet,hogy azt fogom csinálni,amit mondtál,hogy körül nézek,hogy fixen hol,mennyiért és egy kézit,egy gépit kinézek,aztán majd meglátjuk,csak jó lett volna azt is már bevinni...

A pelenkázóval is megnyugtattál,csak még azt nem tudom (sok minden mást sem mondjuk :) ),hogy az a betét,amit ott adnak,2000 Ft,bele való,az jó-e,vagy nézzek merevebbet.Meg egyáltalán,hogy hová menjünk majd bevásásrolni.Egyszerre mindent,mondjuk babadiszkontba,vagy ahogy szembe jön valami.Rengeteg a kérdőjel bennem,egyre több sajnos. :oops:

Szilvi

sissy01

Sissy. A bevásárlás helye valóban probléma... de van elég sok babadiszkont. Neten meg kell nézni hol milyen árak vannak, és ahol olcsóbban megúszod a végét, oda kell menni.
Most vettem kismamabugyit végre, olyan kényelmes. Na az is babadiszkontból van. Bementünk körül is néztünk. Minden volt. Mellszívó is volt elektromos 11ezerért. Vízhőmérő, cumi és minden apróságtól kezdve a babaútorig minden. És még választék is van. Ruhák, kis zoknik.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: de jo hogy megneztek mindent es minden ok!

Sissy: latom a honlapon is azt irja ket fokozat, mapedig nekunk ilyen van es 3ba lehetett allitani. Egy a legfelso majd alatta ketto. De konnyen meg tudjatok nezni, ferjed kicsit benyulkal a labakhoz es megnezi hany lyuk van rajta:) De mi mig nem tudtuk hogy van meg egy, mert az eleg lenn van mar azon voltunk furunk ra egyet, majd mikor szetszedtem hogy furjunk lattam van rajta meg:)
Ha kemeny fa mag a pelenkazo arra boven eleg az a feher puha moshato dolog, a kemeny az arra jo ha nincs szekrenyes hanem csak az agyra , mosogepre stb rakod ra.

Vasarolni: irj listat mi az amit mindekepp akarsz es harja net: hol a legolcsobb a legtobb dolog, mert akkor benzint is sporolsz ha mondjuk max 2-3 helyre mesz el, es penzt is, mert nem egy helyre esel be es veszed meg a dolgokat.
Igazabol ami mindenkepp kell a korhazbol hazajovet az csak par ruhacska, pelenka, a patikai szerek, pokroc es aki ragaszkodik hozza kisagy. Talan a elenkazo, a kiskad. De minden mas megveheto hetekkel a szules utan is. Eleinte ugyse nagyon mozdul ki az ember, szoval hogy milyen a fehernemud, a melltarto beteted, a gyerkoc babakocsija megvan e...ezek akkor olyan lenyegtelennek fognak tunni:)
En nem odzkodom a hasznalt dolgoktol se igy nekem alap hogy mindig nezem az apro hirdeteseket , aukcios oldalakat, es melle lesem a boltok akcioit.
A tescoban ugy tunik mar nem lesz mostanaban baba ruha kiarusitas, a legtobb markas cuccot arulo boltba is vege a nyari sale-nak, de azert hatha egy egy darab meg igy isbeszerezheto.
A mellszivo a legtobb babakelengye listan kerdojellel van fenn pont azert mert lehet nem fog kelleni.
Nekem is benn volt a korhazban aztan minek, szules utan egy hettel volt az elso alkalom hogy ket cseppnel tobb belement, addig meg csak a macera a fertotlenitessel.
De mindenki mashogy erzi mi az ami "kell", meg az elejen kell stb...
Csak sokszor tul befolyasolak a magazinok a boltban latottak....

A legzesfigyut megkerdezem megvan e meg meg mennyi. Nekik azert kellett mert kora baba volt, nagyon nagyon es nekik kotelezo, addig haza se adjak, viszont a korhaz nem tudott biztositani.

KépKép
tavasziszel

Tamadt egy otletem ami lehet nem csak Sissynek lenne segitseg, ha valaki valahol jo aron jot lat belinkelhetne....
Sissy te pedig leirhatnad mondjuk mikre gndoltal mi lenne az amit szeretnel beszerezni es lehetole gminel olcsobban.

KépKép
tavasziszel

www.babadiszkontaruhaz.hu,az kint van a Nagykőrösi úton,jónak tűnnek az árai

Van a Westendnél,meg a Széna térnél is babadiszkont,illetve a Soroksári úton,ezeket nézegettem neten.

Cherryke Ti hol voltatok?

A használttól én sem húzódozom,de én nem merek teszveszen,vagy vaterán látatlanban ilyeneket venni.A ruhák közül van turisom is.

Hát nézzük: babakocsi, kiságy+matrac+ágynemű+huzat, (a hordozó kendőről vélemények?),vastag,ill.vékony takaró,lepedő (az Ikeában az tényleg jó áron van!),2-3 fürdőlepedő,10-15 db pellus,szemetes pellusnak,szekrényke,éjjeli lámpa (?),pelenkázó táska, autósülés,bébiőrző.Ezek a felszerelések.

Etetetéshez pl jó ha van 250 ml-es és 125 ml-es cumisüvegem már az elején,hátha kell?

Gőzsterilizáló?Anyatejtároló "rendszer" (VIA nmárkájú van).Bocsi,ha untatok valakit,dehát a hetek nagyon gyorsan el fognak repülni mostmár....

Orsszívó porszívó?

Szilvi

sissy01

Szióka mindenkinek!

Jó sokat irtatok tegnap ota :-)Nekem meg ezer a dolgom igy megprobálok rövid lenni:
Lehet hogy már őrültnek néztek, de mégiscsak inkább ismerősünk lakását vesszük ki.Jövő héten költözünk és ez már tuti fix. Nem várhatok arra hogy a másikat mikor adnák oda meg ilyenek mikor ittvagyok ekkora hassal. Ez leagább itt van 3 házzal odébb igy attikának sem kell uj barátokat és ovodát keresni. Lehet hogy ez igy jobb is lesz. Igaz picit kisebb csak másfél szoba de legalább külön lesz attika. Ugyhogy most be vagyok sozva, pokolászás,főzés és egy pici takaritás mindennapra :-) El leszek rendesen fáradva, dehát vagyunk igy egy páran itt :-)

Ceyla:örülök hogy minden rendben volt az orvosnál :-)

Cherryke: akkor ezekszerint nem kell befeküdnöd? Ez tök jóóó :-) Vigyázz nagyon magadra. Ha minden rendben egyébként akkor nincs miért aggodnod!Vízhőmérő: jó hogy mondod mert ilyen aproságok meg sincsenek nekem :-(

Tavasziszél:énis kevesebbet érzem a babamozgást :-( Legalábbis ma. Tegnap meg meg sem akart állni sőt még éjjel is...Ne idegeskedj néha azthiszem énis hogy mindjárt megszülök, de csak elmulnak a fájdalmaim. Drukkoljunk egymásnak hogy minden rendben legyen :-) ennél többet nem tehetünk sajnos...

Sissy: köszi a kérdést, amint olvashattad azért már kezdenek megoldodni a lakásgond. Még jo hogy a pindurimnak már majdnem mindene megvan igy azzal kevésbé kell foglalkozni. És ti hogy álltok? Lakás? Jol vagy? Nyugi a cuccaid majd meglesznek a babának.

Iceberg:hát ez a baj: csinál az ember egy két dolgot már kész a baj és a rosszullét. Én ma délelőtt sokszor elszédültem pl és hányingerem volt. És még nincs is az a meleg.

Csajok:hátfájással hogy álltok? Fürdik valaki még vagy csak tus? házasélet? (Már azis elég nehézkes :oops: )

Megyek vacsi lesz nemsokára. Jok legyetek igyekszem többször benézni bár el leszek foglalva.

Minden jot mindenkinek vigyu magatokra!!

dinuci01

Sissy: A Soroksári úton voltunk valahol, az volt kiírva, hogy Disney.
Azért mentünk oda, mert 790 volt a kismama bugyi.

Az a Nagykőrösi úti az jó, mi is azt néztük ki még a kádnak meg a többinek, ami kell még.
Jó hogy nem vettünk több ruhát... Unokahúgom hozott 2 doboz ruhát, a 3. dobozban van pelenkázó alátét, 4 pléd, meg téli overáll 2 db.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: