A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Kép
Vendég

Dinuci: köszi, vigyázunk magunkra!

Kata: köszönöm hogy visszatettél :lol: :lol: :lol:

Andi: ha jól emlékszem azt kérdezted kinél fogok szülni, kihez járok. Én a Vörös Zétához, az előzőt is nála szültem meg voltam vele elégedve, bár igaz sokmindent nem kellett csinálnia az én szülésem alatt, mert 3/4 óra alatt meglett a kisfiam. Igazából remélem nehezebb szituban is jó doki :D Én nem vagyok nagyon ismerős különben Egerszegen, mert csak vizsgálatokra járok fel, amúgy mindent Keszthelyen kell csináltatnom. Na meg persze szülni megyek majd oda.

Görcsölőknek kitartás! tudom milyen rossz, a fiamnál én is sokat görcsöltem, de lehet szülésnél meg így könnyebb lesz, legalábbis nálam úgy volt. Amúgy ez az idő engem is kikészít most, olyan vagyok mint a hulla, pedig aludtam is az éjszaka. De alig várom letegyem a hátsóm.

Ki mit főz ma? Állandó dilemmám, hogy nem tudom mit csinálja. Én most épp Brassóit csinálok egy kis rizzsel, meg van még gulyáslevesem, holnapra pedig kelkáposztalevest tervezek, de hogy a második mi legyen arra még fogalmam sincs.

ancsika82

Még eszembe jutott egy kérdés: Nem tud valaki valami jó helyet Horvátországban, ahova kisgyerekkel érdemes menni? Még ott sosem voltunk, fogalmunk sincs hová lenne jó menni, már biztosan volt küzületek valaki aki ott nyaralt. Kicsit félek a hosszú úttól mert addigra már 31 hetes leszek, de ha a dokim is a héten áldását adja rám, akkor nem fogok aggódni. Csak az a kérdés melyik részre menjünk, nagyon messze nem akarunk.

ancsika82

Sziasztok!

Meg vagyunk,csak alig volt időm.Tegnap este fel kellett húznom a nagypárnát,mert én sosem alszom párnával,de ennek vége,mert háton ugye nem jó,oldalt,meg,ha nincs feljebb a fejem,nagyon rúgkapál a pici lány,és nem hagy békén,hogy ne feküdjek a hasam szélére sem,mert az az ő területe...Szóval ez az éjszaka még két és fél hónapig...hát,nem tudom,hogy lesz...

Párom elkezdett beleolvasni a babakelengyébe,persze dobott egy hátast,hogy hú,majd húzunk belőle,pedig semmi extra dolog nincs felírva...Hát,lesznek még "csaták"...

Ma hozzák a kültéri járólapunkat,megrendeltük,építkezhetünk tovább,hú de unom már....

Nekem is nagyokat rúg a Babi,ami tök jó,de néha bizony kellemetlenn.

Mennem kell,ma még jövök,és próbálok reagálgatni.Addig uis szép napot!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Engem is megvisel ez az időjárás... Tegnap este óta egyfolytában keményedett a hasam, most csillapodik.

Tegnap főztem krumplis tésztát ubisalival. Holnap meg lecsót csinálok a változatosság kedvéért :D imádom és a párom is szereti. Na meg egyszerű :D

Dinuci: nagyon édes a fiad :D

Kata jó nyaralást.

Sissy: kitartást a kelengye háborúhoz :D

Jövőhéten átrendezzük a 2 szobát. Nem nagyon... Csak kap Hunorka egy kis szekrényt. Na meg szortíroznom kell, ami nálam azt jelenti, hogy amit jövő nyárig már nem veszek fel, bezsákolom és átvisszük anyuhoz a szomszédba. Ő most fog költözni a pasijához, úgyhogy lesz hely. Párom dobjait már átköltöztettük :D akkora hely lett :D és olyan rend.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy,
Csak keményen! Szerintem mindent meg tudsz indokolni azon a listán. :wink:

Nekünk a gyerekbútor eltolódott hétvégére, pedig úgy volt hogy ma jön. Na azért még ezt a kis időt kibírom.

Szilvi
KépKép
ceyla

Gyors benézek még!
párom megint elment :-( Állitja igyekszik vissza hát nem tudom de mellékelek netek egy rózscsokrot, reggel kaptam :-) Kicsit örüljetek ti is velem,ezért emgosztoma virágomat :-(

Képzeljétek olvasgatom az szeptemberi topicot erre meglátom valaki 32 hétre szült 1750 grammal 8/9 apgarral. Hát csak gyors növekedést jo egészséget tudok nekik kivánni.... Mindenesetre ez nagyon szomi :-( Nem ilyesztegetés képp irtam le de azér nemárt vigyáznunk.

Cherryke:köszi :-) hát rendezgetés: én még mindig nem tudom költözzünk e vagy ne. Párom ugye ennek a tulajnak köszönheti a munkáját, és fél hogy ha elmegyünk ebből az elbérletből nem kap többet. Na de akkor örökre itt?? :roll: hmm krumplistészta :-)nyamnyam

Sissy:kitartást a kelengyevásárláshoz,örülök hogy jelentkeztél! párod is csak férfi persze hogy meglepődik :-) Ez tök jo hogy babóka ennyit mocorog.

Ancsika:tökfőzit csináltam, virslivel :-)egész rákaptam. Jóóó a brassói . Fini dolog. :-)

Alvás:hát nekem is nehezen megy. Meg ez a sok pisijárat..... Párom sem alszik,szerintem már annyit agyal hogyan miképp a munkéi hogy nem tud aludni. Nem az csajok nekünk is kell a pénz de ha valaki magának dolgozik,és nem hatridős a munka nem kéne kapkodni nem?? Már nagyon idegesit. ma is azt mondta itthon lesz erre folyton eszébe jut vmi :-(

dinuci01

Kép Küldöm nektek a virágot :-) egy kis öröm mára nektek is .-)

dinuci01

Dinuci, szép a csokor, és Attika is :) Tegnap pont ezt vacsoráztam, tökfőzeléket virslivel. Nekünk vasárnap volt az első házassági évfordulónk, de nagyon későn értem fel a Balatonról, és csak 10 körül mentünk el vacsorázni egy kisvendéglőbe a környéken. Csoda, hogy még adtak enni :)

Cherryke, jó, hogy túl vagy a pakolás egy részén. Ránk most vár majd hasonló. Ma reggel jött a festő felmérni a lakást, várom az árajánlatot, remélem, nem lesz vészes...

Sissy, nekem a szoptatóspárna nagyon sokat segít az alvásban. De az ellen nem tudom, mit lehet tenni, hogy álmomban hanyatt fordulok. Legtöbbször úgy ébredek.

Tegnap is voltunk a János kórházban felkészítőn, most a hazamenetel, első hetek otthon volt a téma. Férjem is eljött, na neki aztán minden új volt, kókuszmatracról meg köldökcsonkról se hallott még soha :o Jó volt, hogy együtt mentünk, kell neki is néha, hogy átélje, hogy tényleg jön a baba. Egyébként megint nagyon hasznos volt.
Ice, most azt mondták, hogy a pelenka csak azért kell, mert nincs túl sok az osztályon, hátha elfogy.

Ja és pl. a rácsvédőről kicsit lebeszéltek, lehet, hogy csak az ágy egyik felére teszem fel majd, vagy várok addig, amíg már sokat forog és mozog a baba.

lynnn

Sziasztok,

gyors leszek, mert nincs sok időm.

Dinuci,
boldog évfordulót.

Tavasziszél,
jók a képek.

Tündi,
írtam pü-t.

Tegnap voltam dokinál, a csajszi már kb 1800 gramm. Elvileg minden rendben a méhszájam még zárt. Szerencsére.

Mostanában nekem is többet keményedik a hasam, a doki azt mondta emelhetem a mg-ot 2-3 szemre is, most 250 mg-os Béres Mg-ot szedek. Eddig kb napi egyet, ha nem felejtettem el. A csajszi néha nagyon be tud indulni, van hogy elég erősen feszít. :roll: :roll:

Megyek mert felkelt a csajom.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Látom néha nagyon beindultok az írással!

Dinuci, tavasziszél: gyönyörűek a gyerkőcök!Ja és szép a csokor is!!

keményedés néha nekem is van ,de én inkább továbbra ios a gerincfájdalmakkal küzdök. Főleg mikor időjárás van, hihetetlen hogy 2 napig mit összetudok forgolódni és sehol sem jó, de bízom benne hogy gyorsan eltelik már a maradék idő.

Én ma bolognait főztem, ,mertn itthon van a fiam(nem volt kedvem oviba vinni), meg néha nyári ügyeletben úgy vagyok vele neki sem kell mindennap ott lenni, ha már nem muszáj.

Kri,, köszi a privit próbálom újra!

Én most nagytakarítás közepette vagyokmár nagyon unom, de úgy voltam vele , ha már a párom nincs 2 hétig itthon gyerek oviban, akkor megcsinálom, de sajnos még a felénél sem vagyok, pedig a párom hétvégére itthon van, de be kell látnom ,hogy terhesen semmi nem megy olyan gyorsan és pihenni is kell.Ezzel ti is így vagytok? vagy csak én lettem ilyen fáradékony.

Tünde
btunde

Dinuci,
Gartula az évfordulóhoz! Nagyon szép virágod van.
Az asztalosunknak a felesége is 32. hétre szülte meg a babájukat. A kiscsaj egy gyönyörű arab hercegnőre emlékeztet, most 6 éves. Nagyon okos. Az egyedüli hátrány ami érte a koraszülés miatt, hogy tornáztatni kell bizonyos időközönként, mert különben az egyik oldalát hirtelen mozdulatokkor nem úgy mozdítja mint a másikat. Pl. kergetőzéskor az egyik karját lógatja vagy valami hasonló, de ha tornáztatják rendszeresen ez a kis hiba sincs és valószínűleg idővel ki is növi.
Úgyhogy nagy vész már valszeg nem lesz, de azért még tartsátok bent azokat a babákat!

Lynn,
Én tegnap vettem elő először a szoptatóspárnát. Kicsi fura volt az a nagy valami az ágyban, de utána kényelmesen fel tudtam használni és egész jól aludtam (bár a tegnapelőtti éjszakát leszámítva egyébként is jól alszok).
Jó ötlet volt párodat is elvinni a felkészítőre, a SOTE-n már előbb volt és én is vittem a páromat mindig (kötetlen a munkaideje) és szerintem neki is nagyon hasznos volt, bár én szerintem többet jegyeztem meg belőlle mint ő. :) Úgy gondolom, mindenképp hasznos ez a pasiknak,jobban képbe kerülnek és a babázást is már közelebbinek érzik.
Mit mondtak a rácsvédő ellen? Nálunk semmi ilyesmit nem említettek.
Álmomban én is fordulok hanyat, de nem foglalkozok vele, mert úgysem tudok vele mit kezdeni, az anyatermészet szerintem meg nem hülye, nem hiszem, hogy akkor is úgy fordulnék ha az veszélyt jelentene, akár rám, akár a babára.

Tünde,
Én is hamarabb fáradok kicsivel, de a legrosszabb az, amikor nem fáradok, észere sem veszem, csak amikor már pihenek úgy el kezd fájni a hátam, hogy még! Álltalában csak másnapra hagy alább, ezért inkább a hajolgatásokkal már spórolok.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!
Ma voltam 4D-s Uh. 100% kisfiú,rendesen meg mutatta magát.
A fekvéssel sincs gondom,mert már beállt a helyére fejjel............szóval ügyes kisbabócám van. Most már csak hizni kell és kivárni azt az időt amikor már nemcsak képről nézhetem a pici pofiját.

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
andinet74

sziasztok!

gyors leszek, mert egész nap rohangáltunk a férjemmel a lakásfelújítás miatt és nagyon fáradt vagyok.

akartunk menni nyaralni holnap Horvátországba, de lefújtuk, mert nem merjük a melósokat itthagyni egyedül.
Ancsika! mi például KRK szigetére szoktunk menni, mert nayon közel van és szuper biciklizős helyek vannak ez most gondolom nem hoz lázba, hihi. szállást konkrétan nem tudok, mi még eddig mindig találtunk ha bekopogtunk ilyen apartmanházakba. Viszont NAGYON FONTOS DOLOG az utasbiztosítás. Ne aggódj, nem vagyok biztosítós, csak tegnap egész délelőtt biztosítóknak telefonálgattam, hátha van valami apró betűs rész, hogy kismamákat bizonyos terhességi kor után nem biztosítanak. És természetesen van! általában 25 hétig érvényes és egyet találtam, ami a 35. hétig vállal, az pedig az őrangyal nevű mondial biztosítás.

mennem kell, apa is szeretne gépezni, pedig még a keresztszülőségről is szerettem volna írni, meg Tünde neked is válaszolok majd.

jók legyetek.
Vendég

Andi: nem nagyon sikerült felraknod a képeket...

Kri: április óta 3 x 2 magneB6-ot szedek :( Szerintem, ha megszülök, soha többé nem akarok látni magneB6-ot, mert egy életre való adagot beszedek most.

Igen Krk szigete nagyon jó. Mindjárt az elején, nem a legelején, de van néhány apartman. Bnőmmel mentünk ki Horvátba vonattal úgy, hogy nem tudtuk hova megyünk. Busz sofőröknek mondtuk, hogy sok-sok apartman. Megértették :D Majd átmentünk a szigetre, este 8ra voltunk az apartmannál. 15 perc múlva már csomagoltunk ki :D
Mondjuk szeptemberbe mentünk. Voltunk kirándulni is, sok kis városba, strandoltunk, pasiztunk, Krk-be pizzát ettünk. Gondoltuk megkóstoljuk, így 1 db-ot kértünk ketté vágva. Még jó hogy nem 2 db-ot kértünk. Akkora nagy pizza volt :D de nagyon finom. Ott krk-be vásároltunk egy csomó ajándékot, mert egyszerűen nem tudtuk elkölteni a pénzünket. Nem vittünk sokat. 1 hétre fejenként 60 ezer Ft-ot. Egész 2004 januártól erre spóroltunk :D Abba a szállás utazás ennivaló minden benne volt :)

Kriszta
Kép
cherryke

Jaj lejött az UH kép :)

Az előbb nem látszott semmi.

Nagyon édes :)

Kriszta
Kép
cherryke

Elakartam menni szülésfelkészítőre, de végül nem mentem. Párom már "szült" egyszer, és akkor elmentek, ott mindent elmondanak ugyan, de aztán semmi nem úgy történik...
Bnőm ugyanezt mondta.
Amúgy meg 1990-ben én elvégeztem a vöröskeresztnél egy babysitter tanfolyamot. Na ott a csecsemő ápolástól kezdve mindent tanultunk. Még újra élesztést is. Mindent. A vizsga meg úgy zajlott, hogy tisztába tenni, cumisüvegbe készíteni, melegíteni, etetni, bűfiztetni, altatni. Verseket énekeket tanultunk. Hozzátáplálás, főztünk bébiételt :D különböző kommunikációk a babával, játékok... stb.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: de jo hogy megcsinaltad azt a tanfolyamot en is akartam es meg leeht emg is fogom csinalni bar gyakorlo anyakent sok ujat mar nem fogok hallani de a papir miatt. En szivesen lennek ujra sytter.

En is jatam az eslo terhessegenle szules felkeszitore ami csak az infok miatt volt jo amugy amit a szulesrol meg a gyerekrol mondtak nalunk se ugy volt.
Pl a szuleszno igy kezdte a szules elmeseleset: a szules nem faj! HAt az a no most terhes eloszor es mikor meglattam hogy babat var csak annyit kivantam magamaban egy fele annyira fajo szulese legyen mint nekem es utana mondjon ilyen "okossagot".

HAt szerintem 32ik hetre szulni nem akkora tragedia. Jo ok nagyon felnek minden ok lesz e, stb...de ilyen apgarral mint amit Dinuci irt, nagy baj nem lehet. Ha eleri a 2000gr-mot haz is fogjak adni.
En ismerek 26ik hetre szuletett babat, masfel eves, es SEMMI baja. Ok ok is jartak tornara, de az sok idore szuletett babanal is kell labtartas, izomtonus miatt....
A mai PIC mar olyan szinten fejlett hogy a legkisebb karosodas nelkul tudnak tovabb fejlodni addog az inkubatorba mig ki el nem erik azt a kort amit meg benn kellett volna tolteni.
Jo ok csomo plussz vizsgalat, meg aggodalom de tenyleg kicsit megnyugtato tudni hogy mekkora eselyuk van mar ebben a korban az" onallo", egeszseges eletre.

En ma toltott paprikat fogok fozni holnapra, mara meg toltott cukinit csinaltam.
Afozes sokszor nekem is gondot okoz, fole gmivel nem igen kivanok semmit...
De tenyleg ha rendelek vagy kinn aakrok enni is csak allok allok es nem tudok valasztani....

Agyracsvedo: csecsemonek teljesen folosleges, hisz a racsokba nem tud meg belefordulni, beleakadni, megutni magat, meg a rajta levo mintakat se figyeli, viszont igy kevesebb mozgast lat erez magakorul ami miatt esetleg jobban egyedul erzi magat, ergo sirni fog.
Szerintem eleg 3 honapos kora korul valami latnivalot tenni neki oda, kokretan racsvedo szereppel meg onnan bir hogy onalloan helyzetet valtoztat, viszont onnantol kezdve meg szinrintem jo ha van, de addigra ugyis mar leebb megy az agy egy szinttel.

HAtfajas engem is gyotor.
Visoznt aludni en nem fizikai dolgok miatt nem tudok csak ugy egyszeruen nem, pedig faradt vagyok es almos, aztan meg duhos hogy nem tudok.
Azt hsizem muszaly lesz vennem homeost hatha segit....
En most nem hasznalok szopi parnat, amit kaptunk annahoz hasznaltan en kidobtem mert bepeneszedett, egyszerune a takaromat teszem picit a hasam ala, meg a labaim koze.
Es erdekes mert nekem az elso terhessegem ota megmaradt ez az alvasi poz:)

KépKép
tavasziszel

Koraszülött
Nekem sajnos, rosszak a tapasztalataim... :cry: :cry: :cry: :cry:
Én drukkolok, hogy legalább a 34-35. hétig ki tudjam hordani Noelt.
Koraszülött babák nagy része szenved valamilyen maradandó károsodást!!!!!

Andi
Gyönyörű!!!!!

Magne-B6-ban lóf--nyi magnézium van... és k. drága...
Én gyógyszertári magnézium citricum tablettát szedek (500mg Mg van benne és 350Ft/10 db)
Vendég

Én sem magne B6-ot szerdek, mert azt hallottam nem túl sok benne a magnézium és abból is kitudja mennyi szívódik fel...

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Szerintem a legjobb ha legalább a 37. hétig kitartanak a babák a pocakban. De inkább végig!

Ceyla!
Tegnap voltam nőgyógyásznál, és el se hiszed ki rendelt... Zergényi doktornő. Na most meguntam hogy ide-oda dobálva érzem magamat, és mekérdezetm hogy akkor most ez hogy lesz?!
Minden szerdán a Zergényi doktornő rendel, innentől kezdve mindíg!!!
Fogtam magam és megkérdezetm vállalja-e a szülést, mondta hogy persze!!! Innentől kezdve nekem új orvosom van!!!!
Három hét múlva megyek utoljára a magánba, utána már csak sote!
Utolsó magánrendelésen megkapok minden maradék beutalót, vérvétel, aneszteziológus, kenetvétel, ctg....stb.
Tökre jó fej volt. Nem bánom hogy így esett. :D
Ctg-re csak 36.- héttől kell járnom, illetve mint utóbb megtudtam a sote-n egy éve éjjel-nappal van anesztes orvos, így elérhető a fájdalomcsillapítás bármikor szülés közben. Szülésznőt is legközelebb ajánl.

Babóka nagyon jól van, a kora megfelelő annak ahol tartunk, és fejvégű. Mondta is hogy rendes gyerek. Bár tudom még forgolódhat....Ja és megint megnézte, monta teljesen egyértelműen kislány.

Kép
mók

Andinet!

Gyönyörű a kisfiad, és két csaj után nem is rossz egy fiú a családban!!!!! :D :D :D

Én mostanában már nem görcsizek, azért a juvita magnéziumából egyet szedek naponta, meg calciumot saját döntésből fakadóan.

Kép
mók

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért, egy 8 hónapos kislány anyukájaként szeretnék Nektek ajánlani egy terméket: a Lovemoon anionos betétet!
Azon túl, hogy a betét extra nedvszívó képességű, a benne lévő anionos csíknak köszönhetően antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaölő hatása van!
Semlegesíti a kellemetlen szagokat, fenntartja a hüvely megfelelő PH értékét!
Így kifejezetten ajánlott áldott állapotban, szülés után, vizelettartási, aranyeres problémáknál is!

Ha érdekel Benneteket a termék, írjatok privit!!

Üdv mindenkinek!
mbaba82

Sziasztok!

Ternap voltam orvosnál, most csak hasi UH-t csinált, az alapján minden rendben. 1300 és 1500 g közé saccolta a kislányt. Azt mondta, hogy a múltkor annyir jól zárva volt a méhszáj, hogy mivel semmi panaszom, most nem nézi meg, jobb nem piszkálgatni. Hát, remélem igaza van...

Jajj én is nagyon remélem, hogy nem lesz koraszülött, legalábbis nem ennyire. Csodákra képes ma az orvostudomány, de azért nem mindenkinél sajnos.

Ceyla, a felkészítőn is kb. azt mondták a rácsvédő ellen, amit Tavasziszél is írt. Az újszülött ébredés után szeret nézelődni, ezzel esetleg még nyersz 5-10 percet, mielőtt ki kell venni. És a levegőt is lefogja kicsit a rácsvédő. Szóval semmi tragikus, csak épp nincs sok értelme még ebben a korban, a fejét úgyse fogja még beverni. Ezért gondoltam, hogy csak később veszünk, ha kell.

Ancsi, Krk sziget vagy Isztria is jó sztem, ha közeli helyet kerestek. A legtöbb strand köves, de biztos lehet találni olyat, ami kisgyerekkel is jó.
Lina, sajnálom, hogy ne jött össze a nyaralás. Nekünk jövő hétvégén kezdődik a felujítás (bár nem lesz akkora, mint nektek). Már előre félek...

lynnn

Mók,
Na ezzel nem dicsekedett Erika. És csak addig lesz amíg pici az Erika babája, vagy utána is így marad? Én hétfőre írtattam be magam legközelbb, de ezek szerint ha szerdára írattam volna én is meglepődök.
Gratulálok az új dokidhoz. Én azt hiszem nem váltok, legalább majd jól összehasonlítjuk a végén ;). Én szerintem most megyek majd hétfőn utoljára magánba, bár semmi ilyesmit nem mondott Erika, de utána már 36. héttől egyébként is CTG, meg kenet meg stb. Na mindegy, ha nem kapom meg az összes infót még én is válthatok ;)
Én szülésznővel már beszéltem, igaz telefonon csak és jövőhét péntekre beszéltünk meg randit, kíváncsi leszek! Igen, azt én is gondoltam, hogy van anesztes orvos, lehet mondták is, csak akkor gond, ha éppen műtét van vagy egyéb és nem ér rá, de az anesztes vizsgálatot mindenképp meg kell csináltani előtte, de látom neked felírta, kíváncsi vagyok nekem Erika felírja-e.

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók,
Ja nem is kérdeztem! Súlyt nem becsült, vagy valami méretet nem mondott?

Szilvi
KépKép
ceyla

Szióka mindenkinek!

Mizus? Hogy vagytok? Babák mocorognak?
Én pörgök ma de nagyon nem tudom mi van velem.... :-) Reggel bolt,jácci most főzök,mostam és még nincs vége. De még nem vagyok fáradt :-D Az este is jol sikerül hála ég, ahhoz képest hogy veszekedéssel kezdődött.... ( Páromnak akadt egy kis munkája pont mielőtt mentünk volna étterembe)
Mit főztök ma? Nálunk rizseshús, meg krumplileves lesz meg koviubi :-D
Holnap nekem is UH :-)

Ceyla:szeritnem ha nem leszel megelégedve a dolgokkal még bőven nem késő váltani. Mai világban bárki szivesen elvállal gondolom.
Magne B6 helyett egyébként tökéletes a receptre kapható magnesi citrát. Én erre esküszöm :-)

Linn:szép kis sulya v an a babának, és tö jo hogy minden rendben :-)

Mók: jó hogy már nincsenek görcseid, a jo magnézium sokszor csodákra képes :-) Akkor más tuti kislány a kislány. Sajnos igen még forgolodhat. nekem többször is más hejzetben találták :-(

Kata1002: te koraszülöttekkel foglalkozol ugye? Mert akkor jol informált vagy ilyesféle dolgok kockázatában. Énis szoritok hogy csak 35.hét után hulljon a babaeső ha nagyon muszáj. Persze legjobb volna végig. Igaz nekem azt mondta a nődoki hogy 35-.hét után már nem állitják le. :roll:

Andinet:cuki a baba!

Bocs mennem kell most jött valaki majd visszajövök. (ilyenkor délbe esz ide valakit a fene ) :twisted: Addig minden jot mindenkinek! :-)

dinuci01

Sziasztok

En is mindennap benézek hozzátok, csak éppen idöm nincs irni. Vasárnap délután a férjem eltörte a lábát, igy rám szakadt egyszerre minden: Ö és a gyerekek, háztartás, ügyintézés. Estére már nagyon el vagyok fáradva.

Remélem azért itt nálunk mindenki kitart a végéig, addig is jól fejlödnek a babák odabent.

Andi, nagyon szép a kisfiad.
Holnap én is megyek 4 D-re majd teszek fel fotot ha sikerül elkapni az arcocskáját.

Szép napot mindenkinek

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Ceyla!
Most már szerdánként mindíg a Zergényi doktornő lesz!!!!
Hétfővel nincs gond, az Erika napja, de én így biztonságosabbnak érzem.Annyi mindenről beszéltünk hogy a súlybecslés elmaradt, viszont az ottani gép nem is alkalmas rá, mondta. Max táblázatból tudta volna megmondani.
Viszont annyit megkérdeztem hogy nem-e túl nagy a cukor miatt a bébi, és azt mondta egyenlőre semmilyen eltérés nem lát, tehát nincs rá hatással a cukrom.
A többi méretet nézte, és papíron is megvan.

Kép
mók

Ceyla!

Nem bztatásnak szántam az írottakat, még véletlenül se, csak én így biztosabbnak érzem hogy lesz fogadott orvosom a szülésnél, és sokkal jobban elérhető, minden hétköznap benn van a klinikán.
Hát ennyi,de én is kíváncsi leszek ha már össze tudjuk hasonlítani.
Pénzt is kérdeztem, azt mondta ő nem mond összeget, szüljünk meg, aztán majd eldöntöm....
Szülésznőre viszont mondta 30.000-40.000.

Kép
mók

Komolyan van ilyen hogy anesztes vizsgalat, ha nem tervezett csaszarrol van szo???
Ez meglepett, mert bar az UZsokiban nem mindig elerheto , de ennek ellenere en kaptam edat, meg altatva is voltam( veteles) es semmi vizsgalat nem elozte meg. Az altatas ertheto miert nem , az Edanal meg annyi volt, ker eda-t, kerdeztem mennyire faj, nem nagyon, jottek es adtak:)
Es most is akarok!
Es senki nem mondta e maitt kene valami plussz vizsgalat. Ugy latszik ott nem veszik annyira komolyan , igaz nem is adnak szivesen edat:(

Rekus: sajnalom, ez soha nem jon jokor, demost aztan...El tudom kepzelni milyen faradt vagy. NEkem az a 2 ora a megvaltas amit a ferjem tolt Annaval.

Magnezium: nekem egyik se er semmit, de tenyleg de ha mar akkor magnezit citrit.

En ma nagyon nyomi vagyok, bar azert en is csinaltam ezt azt...

KépKép
tavasziszel

Mók,
Értem én, hogy nem biztatásnak szántad! Ne aggódj! :wink:
Kíváncsi lettem volna a méretekre. Ha majd megnézed beírod?
A szülésznőre én is így hallottam. Kíváncsi vagyok neked kiket ajánl majd.

Tavasziszél,
Biztosan kórházni protokoltól függ, hogy vizsgálnak-e előtte, de itt ha jól tudom a vizsgálat nélkül biztosan nem lehet eda-t kapni. Egyébként csak valami különleges vérzékenység esetén veszélyes úgy tudom, de ez csak rémlik, mérget nem vennék rá.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

BPD 80 mm
FL 57 mm
AC 237 mm
HC 275 mm

Hát ennyi van a papíron,meg hogy a biometriai paraméterek 29-30 hetes terhességnek felelnek meg.

Kép
mók

Sziasztok!

Csajok az összes Babás kép,előzőkről,meg pocakban lévőkről is tüneményesek!!! Velünk minden ok,annyira imádom ezeket a rúgásokat,amiket most érzünk,ahogy a tappancsokkal,kezekkel nyomakodnak.Néha ugyan kicsit kellemetlen az ereje,és még mi lesz a kövi két hónapban...? :)

Hát,tényleg tartsuk bent még őket,ha lehet.Én jövő szerdán megyek dokihoz,majd árakról beszélünk...

Úgy néz ki,jövő hét végén talán jönnek a burkolók,és burkolnak.Aztán végre jöhet a babakelengye,köszi a drukkokat! :)

Holnap jövök,jó éjt!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Gyorsan bekukkantottam így késő este, hát jó sokat írtatok nem is bírtam végigolvasni bennetek.
Lina: köszönöm a tippet, és jó hogy emllítetted a biztosítást. Azt tényleg feltétlen kellene kötni, hisz bármi megtörténhet, ha nem velem akkor akár a fiacskámmal is, szóval muszáj lesz én is utánaérdeklődöm majd!

Többieknek is köszi a tippet!

Bocs most többre nem futja, már alig látok! :lol: Elteszem magam holnapra.

ancsika82

[quote="ceyla"] írta:ceylan sem magne B6-ot szerdek, mert azt hallottam nem túl sok benne a magnézium és abból is kitudja mennyi szívódik fel...

A B6 miatt mind felszívódik. Amúgy meg ugye, a magnézium izomlazító. A dokim mondta, az a baj, hogy a méhet is a szívet is lazítja és ezért szabad csak kúra szerűen szedni, ahogy nekünk kell az egyáltalán nem egészséges és nem tesz jót.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Én ez miatt nem aggódok mert sokszor elfelejtem bevenni. :oops:
Egyébként az izom építéséhez is jó ha jól tudom...

Szilvi
KépKép
ceyla

Sehol senki?

Akkor feldobok egy témát!

Gátvédelem.

Szilvi
KépKép
ceyla

Szióka mindenkinek!

Ma voltam UH-n a 32 hetes kötelezőn.BDP:79mm AC:266mm Fl:62mm Hc:284mm Súlya 1697gramm.
Lepény 3.fokban érett :-( Azt mondták minden ok meg jok az áramlások is vagy mi de nagyon aggodom mert tulérett a méhlepény. Kimélő életmodot javasoltak. Most mi lesz velem????? :cry: :cry: :cry: Miből veszem én észre ha már nem látja el a babámat. Nem akarok még megszülni!! Csajok most nagyon be vagyok tojva. :cry: :cry:

Cherryke: vagyis a tulzott magnezium fogyasztás akár hátrányos is lehet? Én napi 4 et szedek a vizben oldodot.

Mók:ezek a méretek szerintem jok ami neked van. Már az enyémhez viszonyitva :-D És az elvileg jo. Neked amugy csak szülésznőd vagy orvosod is lesz? Mert a kettő akkor marha sok. Bocs ha nem figyuztam.

Ancsika:jol vagytok egyébként?

Sissy:akkor hamarosan meglesztek :-) Ügyesek legyetek, bizti nagyon szép lesz minden. Nem is tudom ha mi most vágunk bele a költözésbe nem e szülök meg tőle. Nem birom az ilyesmit.

Menek sütök attikának halrudat, magunknak meg rendelek majd valami kaját. Elment a kedvem a főzéstől teljesen :-(
Majd még benézek.

dinuci01

Sziasztok lányok!

Irigykedem azokra,akik UH-n voltak.Csak a jövő hétre kaptam időpontot 4D-re.Mi jól vagyunk.A lányom éppen most ebédel,rántott hús sült krumpli,ez a kedvence.Ma este mennénk színházba,hármasban.Elég kétséges a dolog,mivel szabadtéri előadás,és már gyűlnek az eső felhők.

GÁTVÉDELEM
Az első terhességemnél végig ezen rágódtam.Amelyik orvossal beszéltem,mindet erről kérdeztem.Hajlandó lettem volna egy távolabbi városban szülni,ha ott gátvédelmet alkalmaznak.Mindenhol azt a választ kaptam,hogy először szülőknél kicsi az esélye,hogy a gátvédelem megoldható.A vége persze gátmetszés lett,de kicsit sem bánom.Még úgy sem,hogy a gátsebem a szülést követő néhány órán belül beödémásodott.Borzasztóan fájt,jegelnem kellett.+egy rosszul megválasztott fonal miatt,a gátseben a lányom 1. születésnapja környékén begyulladt,annyira,hogy ülni alig bírtam.Azóta nyugiban van.
És,hogy miért nem bánom,hogy vágtak?Mert hatalmas feje volt a lányomnak.Tuti,hogy szanaszét szakadtam volna.Csak annyit kértem a dokitól,hogy a vágás és a varrás előtt adjon lidocaint.
A mostani dokimmal is egyeztettem ez ügyben.Szóval engem vágni fognak.
Vendég

Sziasztok,

Tünde,
a tempóm nekem is kb fele a normálisnak. Kész vagyok magamtól. :lol: :lol:

Nekem a Brigivel is volt már szopipárnám most vettem bele golyókat, mert egy kicsit összeesett. Még át kellene mosnom mert már kb 1,5 éve állt, úgyis ki kell bontanom a töltés miatt, így akkor átmosom a huzatot is. Neki kéne állni mert tényleg kényelmes volt vele aludni a vége fele.

Andi,
nagyon édes a kisfiad!

Lina,
megértem, hogy inkább nem mentek. Jobb ha ott az ellenőrzés helyben.

A keresztszülőséggel kapcsolatban én a csalából szeretnék mindenképp. Mivel nekem és a férjemnek is van tesónk és már házasok is, így a BB-nél a húgomékat a babócánál pedig majd a férjem öccsééket kérjük fel. Ha lesz harmadik baba is na akkor már gondban leszünk. :lol: :lol:

Felvetettem a férjemnek a Csilla nevet is, nekem tetszik, de ő nem tud dönteni. Kezd elegem lenni. :evil: :evil: :evil:

Cherryke,
szülésfelkészítőn én sem voltam csak szülőszoba látogatáson. Azért jó volt előre látni, hogy mi fog fogadni. A babysitter tanfolyam jó lehetett.

Tavasziszél,
druva lehetett a szülésznő. Méghogy a szülés nem fáj. :evil: :evil: :evil: Megértem a kívánságod! Az enyémet is felezheti!

Mók,
szerintem jól tetted hogy megfogadtad a másik dokit. Hogy álltok a ház eladással? Pároddal mire jutottatok?

Réka,
jobbulást a férjednek, nem lehet most könnyű neked!

Sissy,
nem vagy még elkésve. Briginél mi is a 7-8. hónapban kezdtünk el vásárolni.

Ceyla,
jó a vonalzód!
A gátvédelemmel hadilábon állok. Szeretni szerettem volna, de Fehérváron szinte minden először szülőnek vágnak. Ezt megmondta a szülésznő az első találkozáskor. Nekem kellett is volna mindenképp, mert így is rá kellett segíteni a kitolásnál. Mármint a doki is rásegített. Így nekem valószínű most is lesz. Bár jó lenne megúszni. Szerencsére a varratszedést megúsztam mert felszívódóval varrnak, de kb 1,5 héttel szülés után pár napig nagyon kellemetlen érzés volt ahogy gyógyult. De azóta semmi panaszom nincs.

Dinuci,
érdekes ez a lepény dolog. Nekem a 26. heti uh-nál a kiskönyve azt írta a doki, hogy II. stádiumban van, most a 31. hetesnél újra I-es. Az biztató, hogy jók az áramlások. Ha nagy gond lenne biztos be akartak volna fektetni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci!

Szülésznőt és orvost is fogadunk. Lehet hogy soknak tűnik,de mivel először szülök,szeretnék mindent renben és biztonságban tudni magam körül. Orvos nélkül nem is ismerek szülésznőt, ha meg csak orvost fogadok akkor is úgyis lesz ott szülésznő, és annak meg kell honorálni.
Illetve a szülés elött 3-4 héttel ő mutatja meg a szülőszbát, és vele beszélek meg minden részletet.
Hát ennyi...

Kri!
A házeladást feladtam, az építkezés, a cukorbetegségem, és a babakelengye beszerzése felőről!!!! :x
Egyszerűen nincs erőm most mindenkinek megfelelni, és úgy szeretném már kicsit élvezni a babavárást....
Ahhoz képest hogy táppénzen vagyok, az idegeim fáradtak, sok volt ez most nekem, ja és plussz a héten meghalt párom papája..
:cry:
Tehát innentől kezdeve a kislányunk a legfontosabb, így döntöttem.

Kép
mók

Sziasztok! Most találtam meg ezt az oldalt és örülök,hogy velem egy idős kismamákat találtam. :) Első babámat várom aki ha minden igaz 2010 október 6-án érkezik és a Benedek nevet kapta. A Szent Imrébe fogok szülni valakinek esetleg van tapasztalata vagy véleménye a kórházról?
vikca

Dinuci: kerlek ne panikoltasd magad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amig az aramlas jo , a magazatviz mennyisege jo addog tuti el tudja latni a szerepet!
MAx surubben fogjak nezni, de nem kell ettol korabban szulnod, max ha ugy latjak benn a baba mar nem tud fejlodni akkor megszulod a 36-36ik heten( ilyen ismerosom van) de amig a doki nem latja aggasztonak az allapotot addig te ne kepzelj bele semmit.
NEm emlekszem pontosan mikor de nalam is ez volt es megis hagytak vegig kihordani( sot tul is hordtam) annyi hogy szinte napotz neztek aramlast( ok korhazban voltam) de nagyon nagyon drukkolok ne fektessenek be es minden ok legyen!

Gatvedelem: en most MINDEN ARON AKAROM!!!!!!!!!!!!!!!!!
JO ok ha nagyon szakadnek nem, de amekkora fajdalmaim voltak nekem 10 hetig a varras miatt, haaaaaaaaaat, lehet annal meg a csaszar is istenesebb.
Ok nagyot kellett vagni a vacuum miatt, a varrast vegig ereztem mert a doki bizonygatta meg hat az eda, de mar reg nem hatott, igy erzestelenites nelkul csinalta.
A 4ik napon mar ulni allni, fekudni semmit nem tudtam. Utana hogy a cerne veget elvagta vagy mi a szosz mikor kiengedtek kicsit jobb lett nem viszketett, de hogy felallni, leuni cask sikitva vagy konnyek kozt tudtam az is biztos.
6 hetes kontrollon persze rendebn talalta es mondta csak hasznalni kell es nem fog fajni. Ahha ha egyszer sorban allni se tudtam a fajdalomtol hogy a turoba jutna eszembe szexelni, elmentem meg egy orvoshoz o is mondta nincs baj, nem erti mi faj minden ok, es ez igy ment meg 10 honapig , minden menszesznel majd besz...rtam, a szexrol nem is beszelve.
Azta jobb lett, csak most a terhesseg elejen szenvedtem kb ugyan ugy mint azokban a honapokban.
Szoval en a mai napig biztosra tudom valamit elszurt a dokika, es ezert en nem akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vettem mar gatmasszazs olajat es akarmennyire nincs merszem hozza megprobalom hasznalni, mert tenyleg el akarom kerulni.
Sot en homeos bogyot is fogok szendi es malnalevel teat is inni. Ha kell a csillagokat is lehozom az egrol csak ne vagjanak:)

Mok : ertheot hogy nem tudsz mindenutt 100%on teljesiteni. Ideje hogy elvezd a baba varast hisz mar alig van belole hatra:)Tudod neha nem art a leszarom tablettat bevenni:)

KépKép
tavasziszel

Halihó!

Köszi a biztatást!

Mók: ne hari el is felejtettem hogy először szülsz :-( Pedig az elején is nemegyszer paráztunk együtt :-) Hát igen szülésznő mindenképp van benn, és talán ha velem nem lett volna anno bunkó biztosan énis honorálom valamivel.

Kri: akkor jo ha igy álltok keresztügyben. Tényleg jobb ha a rokonságból kapsz ki valakit, és főleg meg is érdemli az illető. Lényeg hogy ti ugy lássátok megfelelőek a keresztszülő szerepre.
Hát a lepény tényeg érdekes igy. Egyszer ilyen egyszer olyan...

Vikca: gratula a babádhoz, szépe neve lesz :-) És üdv közöttünk. Sajnos a korházrol nekem semmi infom nincs de remélem minden rendben lesz nálatok!

Tavasziszél: aranyos vagy :-) És azt tudod hogy ilyenkor lehet e rendesen szülni vagy muszáj a császár? Mert semmiképp sem szeretnék ilyent hacsak az egészségi állapotunk meg nem követeli :-(
Egyébként megnéztem attika 32hetes UH-s papirját és ott is 3.fokban érett volt. 41 hétre szültem. Picit meg is nyugodtam. De ott a mellső falon volt a lepény nem a hátsón. Ezt nem igazán értem.
Az a 10hónap nem lehetett semmi hallod....

Gát: az mire jo az a krém? Én ilyenekkel nem élek de ha állitjátok jo beszerzek énis egyet. De nem biztos hogy megvágják az embert nem? Nekünk a korházba akkoriba langyi vizzel öblögették ott lennt napjában azthiszem 2szer :roll:

Megyek mert holnap mindenigaz jönnek páromék öccse 3 gyerekkel. El kell mennem bevásárolni mert nincs annyi hozzávalóm hogy ennyi emberre főzzek :-) Pláne most nem vagyok vendégváró hangulatban dehát rokon az rokon nem?

Jók legyetek szerintem már csak holnap este jövök. Vigyázzatok magatokra!

dinuci01

Sziasztok!

Hogy smint van mindenki ebben a változékony időben.Nekem már nagyon elegem van eldönthetné már az idő hogy hideg vagy meleg akar lenni, mindegy csak egyféle , mert engem teljesen kikészít!!!!!

Gátmetszés: MInt a szüléstörténetben irtam, nekem a szülésznőn múlt ,hogy nem vágtak és csak 2 szépészeti varratom volt, de láttam mit szenvedtek azok akiknek vágtak, tehát én is csak a végső esetben engedném. Edával kapcsolatban szinte igy vagyok, minden ami tű és szúrni vagy vágni akarnak vele, attól rosszul vagyok inkább szenvedek, de term. a szüléskor a gyerek a fontos.Egyik ismerősöm fél éve szült és vmi homeós bogyókat szedett, hogy mennyivel előtte nem tudom, majd meg akarom kérdezni, de állítólag nagyon jól kitágult tőle és vágni sem kellett. HA tudok többet akkor megírom.Állítólag bAJCSYBAN MINDEN ILYET LEHET KÉRNI, DE ERRŐL MÉG ÉN SEM BESZÉLTEM A DOKIMMAL, NA MAJD LEGKÖZELEBB.

Kérdésem: Babamérlegről és árakról tudtok vmit? Mert nekem a fiamnál hagyományos volt exsógornőmtől kaptam ,de most kölcsönözni kell vhonnan.

Dinuci, ne izgulj,minden rendben lesz.Nálunk azt mondják, ha megnőtt a babakörme kinn a helye, remélhetőleg ő is tudja még jobb neki odabenn!!!

Üdv vikca köztünk!

Mók: Egyetértek tavasziszéllel, most már csak a babával törődj, minden más csak utánna jöhet, már nagyon a végén vagyunk igy most semmi sem fontosabb, mint a baba!!!

Tünde
btunde

Csajok,
Ti szerintem figyelitek mikor szakad rám a meló és direkt akkor gyorsan írtok egy oldalt. :D

A lepényt illetően, hány fok van éretségben? Mármint létezik még 4. is?
Az rohadt érekes, hogy visszafelé is tud menni. Azt hinné az ember, mint a gyümölcs ha megérik akkor megérik.

Dinuci, Mók,
Tök jó, hogy leírtátok az adatokat, majd ha hétfőn megyek, lesz összehasonlítási alapom. :)

Mók,
A szülőszobát megmutatták a szülésfelkészítőn is.
Kicsit parázok tőle, hogy csak 4 van, hiába mondták, hogy elég szokott lenni. Remélem nem front baba lesz az enyém és akkor elkerülöm a tumultust.
Nem is mondtam, hogy a szerdára megbeszélt randi végül nem sikerült a szülésznővel, mert annyian születek, hogy este 6-kor, még nem reggelizet szegény, így halasztottuk jövőhét péntekre. Akkor is valami front volt.
Sajnálom a párod papáját. Biztosan szerette volna látni a dédunokát. Jajj az én mamám is mindent odaadott volna érte, de sajnos nem élhette meg. Nincs igazság!

Dinuci,
Az egyik kolléganőm is a jövőhéten költözik, ő is az napra van kiírva mint mi.
Azt kétlem, hogy a méhlepény miatt császároznának. Azt csak akkor szokták, ha már nagyon gáz a helyzet és a pici veszélyben van. Valószínűbb a szülés megindítás, na de nálad ez sem kell majd nyugi.
Egyébként nekem most van a melső falon a placenta. :)
Az hogy vágnak-e sajnos nem csak attól függ, hogy szükséges-e, hanem a dokitól is függ. Mert ha ő vágni szeret, akkor vágni fog és kész. Végülis nem az Ő alfele. Kevésbé macerás és a kitolás is gyorsabb lehet. Remélem azért már egyre kevesebb ilyen orvos lesz.

Kri,
Köszönöm, hogy észrevetted a vonalzóm.
Megirigyeltem a tieiteket és nekem is kellett egyet csinálnom. :)
A többedik gyereknél állítólag könnyebb már a gátvédelem.

Vikca,
Üdv köztünk. Hogy állsz a babakelengyével?

Tavasziszél,
Sajnálom, hogy ilyen negatív tapasztalatod van a gátmetszéssel kapcsolatban. Meg mondom őszintén én is ettől félek, hogy esetleg úgy járok mint te. És rühellem ha késsel közelítenek felém. Tudom kevés az esély első terhességnél a sikeres gátvédelemre, de én is inkább mindent megteszek az ügy érdekében.

Btunde,
Szerintem nézz szét a neten, nem olyan vészes árban már lehet kölcsönözni, mi is azt fogjuk tenni, mert gondolom te is csak az első pár hónapban méregeted majd a picit és akkor valóban nem éri meg megvenni. (Hacsak nem akad rá az ember marha jó áron használtra)

Szilvi
KépKép
ceyla

Nagyon rossz hírem van :(

Már kicsit lenyugodtam...
Megint visszaminősített a doki 1 héttel. Tehát 27 hetes vagyok. Kevesebb a magzat víz és keményedik a hasam. Nem időnként, folyamatosan... Kaptam vérnyomás csökkentőt, ha a hasam nem változik, holnap be kell feküdjek. Ha jobb lesz, kedden délre be kell mennem addigra beszél több orvossal. Valószínű akkor is befektet. Zárt méhszáj, tehát nem fertőzés.

Amit még megnézett, hogy én 18 naponta menstruáltam, és így kiszámolta, azt mondta így rendben van a baba, de a víz kevés. Megnézte az összes leleten a méreteket... Azt mondta most is nőtt a 3 hét alatt, de csak 2 hetet.

Ha nem jövök egy jó darabig, kórházba kerültem. Vigyázzatok magatokra, és kellemes babavárást továbbra is. Puszi mindenkinek.

Kriszta
Kép
cherryke

Köszönöm a válaszokat! Hogy bírjátok ezt az időjárást? Nekem nagyon keményedik a pocim:(

ceyla:a kelengye nagyjából már megvan a babaszoba is berendezve várja a kis Benit:)
vikca

Cherryke!

Nagyon szorítok értetek hogy ne legyen nagyobb baj. Kitartás továbbra is.

Dinuci!
Még jó hogy kímélni kéne magadat!!!! Ez így elég kíméletes...
Úgz látom téged nem lehet pihenésre fogni.Ja és láttam új a vonalzód.
Klassz!!!!

Ceyla!
Zergényi doktornő mintha azt mondta volna hogz 2 szülésznő van az osztályon, és ő is őket fogja ajánlani. Lehet hogy az orvosunk már nem ugyanaz,de a szülésznő még lehet......

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: