A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Csilla
miattad jottem, probalok kepben lenni egy kicsit a torteneskkel, es a ti tortenetetek nagyon mellbe vagott.
En se mennek sehova Lenivel, inkabb csak a korhazba vissza: tenyleg nagy barmok, ha kiengedtek, egyszeruen fel nem foghatom, hogy miert, kenyelembol, vagy mi a fraszert????
Tanacstalan vagyok, de tan megiscsak a korhazban lennetek a legboztosabb kezekben...

Megyek, mert nekem is van egy Lolamatricam...

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csilla!
Örülök, hogy nem mentek! Nagyon aggódtam volna értetek az út miatt.
Viszont most valszeg olyat fogok irni, ami nem fog olyan jól esni:
Ha az én lányom lenne Léna, nem érdekelne hogy úgy döntöttem x hónappal ezelőtt, hogy nem kap anyatejet. Ha nem tud enni, nem gyarapszik, akkor úgy szarnék rá, mert nekem az lenne fontos, hogy hízzon, és nőjön. A gyerekek pont erről szólnak. Te elképzeled valahogy és ők jönnek és felborítanak mindent :D
Én is azt mondom, hogy ha lenne esélyem anyatejet szerezni, persze megbeszélve az orvossal, adnék neki, hogy rendbe jöjjön.
És a dokit meg elhajtanám a picsába, hogy miért engednek haza, ha még nincsen jól a gyerekem!!! Nem vagyok orvos és fingom nincs, hogy neki mi sok és mi kevés. (főleg hányásnál)
Annó, amikor Hanna lenyelte az 5 forintost, azt hittem alig hányt, mire közölte velem a nővérke, amikor szútra neki a vénát, hogy elkezdett kiszáradni... mondom fasza... szóval a nem tapasztalt ember szeme nem lát úgy, mint annak, aki ért hozzá.

Na és most jön a megtorlás :D:D:D:D
Jelentem, kedves Hari, hogy nem szép dolog beárulni az embert :D És egyébként is, ma is sirt már a gyerekem (éhes volt :D) de pont ezért nem szoktam panaszkodni :D:D Nem nagyon van mire. :D Illetve most van. Alexnek is kijött szájpenész. Vihetem dokihoz. Még jó, hogy van szombaton gyerek ügyelet... remélem nem az ex dokink lesz megint. azt úúúgy utálom :D:D

Jól éreztük ám magunkat, csak azt sajnálom, hogy korábban le kellett lépni a Gabiék miatt. A kendő kötést mindenképp küldöm, de jövő héten megmutatom, vagy ha van időtök átugrani, akkor is. Sajna gázolajjal nem állok olyan jól, hogy átugorjak megmutizni...

Na, mennem kell. Kaki volt és itt mondja, hogy szedjem már ki belőle :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

CSILLA,

Nagyon örülök, hogy írtál! Borzasztó, hogy miken mentek keresztül :( :(
Jól döntöttél, hogy nem mentek Szolnokra, egyet értek a lányokkal!
Én egyébként jól seggberúgnám az orvost, hogy úgy haza mert engedni titeket, hogy nem is tudja pontosan mi okozza Léninél, a nem evést, nem kakilást aminek a velejárója a nem alvás és az óbégatás :( . Én borzasztó nagy felelőtlenségnek gondolom ezt!
Hogy tehet rád akkora terhet, hogy megmondja mennyit kellene ennie a lánynak, de ő nem akar enni és neked kéne tömni őt???? Te mint elsőbabás anyuka honnan tudnád, hogy hogy kell azt csinálni? Meg egyáltalán lenne szíved hozzá, még akkor is ha arra gondolsz, hogy muszály neki mert különben súlyt veszít??

Klassz, hogy allergiatesztet nem csinálnak 3 éves korig. Kész röhej (egyébként itt sem csináják 3 éves kor alatt)! Mi van akkor ha nem allergia okozza? Vagy ha allergia akkor honnan a fenéből tudják, hogy jó-e az a tápszer amit adnak. Az rendben van, hogy mindenmentes csúcstápszer, de akkor is. Valami csak van benne amit Léni nem bír ha rögtön pöttyös lett megint. Vagy én gondolom rosszul?

Nem gondolkoztál még azon, hogy esetleg egy másik kórház PIC-jére mentek? Vagy az nem olyan egyszerű?? Talán másik orvost találni???

Csodállak, hogy ennyire erős vagy! Kitartás minden rendbe fog jönni!!!!
Vendég

Picur,
Ha az éjjeli etetéskor nem pelusozod át Kírát, akkor neked is beválna szerintem az az éjszaki P baby dry amit én is most próbáltam ki és baromi jól bevált!!

Detti, tök jó, hogy Arni csomója apad, reméljük nem lesz szükség biopsziára.

Detti, Nanetto és Picur,
Hát a kocsit egyáltalán nem bántam meg! Én is IMÁDOM!!! Mi 650 eurót fizettünk érte (az most kb. 185.000 Ft), baromi drága de megérte! Mi pluszban még megvettük hozzá az autóba való isofix talpat az autósüléshez, mert a következő korosztály ülésének is a PegPeregot akarjuk megvenni (9-18 kg) és az ahhoz is jó. Így nem kell minden egyes alkalommal a biztonsággi övvel szenvedni, hanem csak belekattintuk és kész. Mert nálunk nincs állandóra a kocsiban hagyva a gyerekülés.
Hát nem minden busz alacsonypadlós, de még szerencse, hogy több busznak a vonala is felénk esik és így elég sűrűn járnak, szóval tudok várni, ha nem olyan jön és nincs senki a megállóban vagy a buszon aki segítene fel-levinni a lépcsőn a kocsit.

Móni, köszi neked is a buszos támogatást. De tudod mi 4+1/2 héttel előbb születtünk ezért nem volt ajánlatos rögtön kezdeni az ilyen dolgokat.

Egyébként jelentem tegnap megtettük első buszos utunkat. Alacsonpadlós buszt fogtunk ki :lol: . Feltenni simán feltettem, levenni meg volt ajánlkozó aki segített, de letenni is simán ment volna egyedül is. A lány egyébként egyben, épségben és egészségben megúszta :lol:

Geo,
tök egyszerű a tápszert elkészíteni ha elmentek otthonról.
A steril üvegeket én "zippzáras" zacsiba teszem és lezárom. Azok úgy mennek a tatyóba.
A tápszert kiadagolom, kajánként, tápszeradagolóba. Érdemes mindegyikbe ugyanannyit tenni, hogy ne kelljen filózni melyikbe mennyit tettél.
A vizet felforralom, várok 2-3 percet és termoszba töltöm, lezárom és az is megy a tatyóba.
Kajakor üveg elővesz, a termoszból a megfelelő mennyiség beletölt, tápszer hozzászór, összeráz, ha kell akkor csap alatt kicsit kihűtöm.
Néz ilyen tápszeradagolók vannak:
http://cgi.ebay.co.uk/Amazing-Baby-Milk-Powder-Formula-Dispenser-GREEN-/170513484138?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Food_Formula_LE&hash=item27b365496a
vagy
http://cgi.ebay.co.uk/New-Baby-Milk-Powder-Dispenser-Container-3-Tier-/230427076428?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Food_Formula_LE&hash=item35a686274c (nekem ilyen van)
vagy
http://cgi.ebay.co.uk/Travelling-Milk-Powder-Dispenser-Container-Bowl-Storage-/320540590225?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_BabyFeedingUtensils_EH&hash=item4aa1b54091 (meg van egy ilyenem is)

Vok, lebuktál :lol: ! Szóval Alex egy angyal :lol: Na jó én sem panaszkodhatom nekem meg egy angyallányom van :wink: , mert az a napi 1 óra hiszti bőven belefér.

Luna, Aron naaaagyon nagyot nőtt! És tök szuper a játszószőnyege! Annyi pénzért én se hagytam volna ott, kit érdekel, hogy nem fischer price vagy mit tudom én mi. Nem az a lényeg a gyerke úgyse fogja lecsekkolni a márkáját :wink:
És milyen szép nagy lányod van!

Gem, szóval neked is van egy matricád :wink: :lol:

Rózsa,
Mi először próbáltuk az Aventes cumit, aztán a Mam-ot (az majdnem ugyna olyan), majd bepróbálkoztam egy Chiccoval (physio) na az lett a nyerő.

Tegnap délután azt hittem bepisilek a nevetéstől. Most egy hétig Nikos minden délután jön haza és estére megy vissza a hotelba, mert a hotelbuszsofője enyhe szívinfarktust kapott és most nem dolgozhat egy hétig, így akinek van kocsija az visz magával más ott dolgozót csak a normál dolgozónak ugye 7-15 a munkaideje, nem úgy mint neki így délután vissza kell jönnie azokkal akiket reggel magával vitt. De nem ez a lényeg!
Hát tengnap délután Zoé bealudt apán. Lányok az a póz ahogy bealudt, valami csúcs volt! Szét nevettük magunkat rajta. Csináltunk is fotót, csak nem túl publikus mert a páromon csak egy boxer volt és hát úgy már mégse teszem őt fel az internetre :roll: :oops: Pedig úgy megmutatnám.
Vendég

Hat szep napot az egybegyulteknek... egy minosithetetlen ejszakat koveto hasonloan feledni valo reggelen... igazabol a ketto el sem kulonul :)
hogy nekem mekkora makom volt Mancival, most kezdem csak igazan erteni. pedig anno egyedul voltam a csajokkal es megsem voltak ilyen tartosan kiakaszto idoszakaim. ehh, na sebaj, tulelesre jatszom :D

luna6

bhdetti,
egy év múlva vágtok bele a tesóprojektbe? :shock: :lol:
báátrak vagytok :P

Luna,
marha jó ez a cd amit leírtál (Picurnak)!!! ez nekem is kell!!! nem tudod le lehet e valahonnan tölteni? vagy hogy ennek mi a címe? mármint a cd-nek :roll:

Hari,
nem szoktam nei éjszaka törölgetni, sőőőt amilyen hülye vagyok néha nappal is elfelejtem, csak amior visít akkor veszem észre a fehér párnácskákat a szájában :oops: :D
Szerintem Henibabynek most van ott náluk az anyukája, és gondolom most együtt töltik az időt.. de lehet h hülyeség 8)

Vok,
én is imádom a sellőmeséket :lol:
gáz, mi?
pedig nem 4 éves vagyok :oops: :P

Csilla,
őrület ez a bizonytalanság...
nagyon ügyes vagy, hogy így birod!
kitartás! szorítok!!

Luna,
hát én még mindig el vagyok ájulva a fiad szépségétől :lol:
Vendég

en jelenleg attol vagyok elajulva szinte szo szerint, hogy mekkora fesztivalra kepes kozel 6 hetesen hajnalban, reggelbe nyuloan :D:D

koszonjuk amugy, ha mar maceras meg tobbemberes gyerek (most elso ejszaka volt, hogy apuka is bevetesre kerult a jozan eszunk megorzese erdekeben :D) legalabb szep :D

luna6

Nem lehet hogy várni akar az orvos Csilláék esetében hogy jó-e a tápszer vagy sem? És ezért engedte őket haza 7végére? (bár ha újra pöttyös Léni az nyilván nem jó jel)
Nagyon nehéz lehet ebben a helyzetben okosnak lenni, de szerintem annyira nincs igazán kihez fordulni, hogy el kell fogadni az orvosok véleményét, persze csak ha megbízunk benne, mert másképp nem megy, csak felörli az embert a bizonytalanság.
Nagyon-nagyon drukkolok nektek, és kitartás

Geo, szuper a szülés történeted, nem semmi hogy első baba sikerült gátmetszés nélkül.

Luna, nagyon helyes a lányod, arról nem is beszélve hogy Áron mennyire kis pasi :D

Vik, gratula a buszos sztorihoz, sokkal könnyebb lesz így ha már fogsz többet közlekedni.

KépKép
tatim

Megkértem este a páromat hogy hozza be az erkélyről a kiteregetett ágyneműt, mert hideg lesz és nedves. Be is hozta, ellenben még volt kiterítve két törülköző is, azt kinthagyta, mondván az ágyneműt mondtam :lol:

(persze éjjel esett az eső is)

KépKép
tatim

Luna,
egész pofás kis gyerekeket hoztál össze :lol:

Csilla,
marha nehéz az egész. nem is tudok mit írni, nem akarok okoskodni. nagyon sokat gondolok rátok, és ha úgy érzed, menjetek vissza a kórházba, lehet hogy megnyugtatna, ha tudnád, hogy szakemberek állnak mögötted... :roll: hiába, tudom mennyire rossz az is, hogy bemászkálnak, zargatják Lénit, de sajnos ez a dolguk. te pedig, aki az anyukája vagy, akit a világon a legjobban szeret, te adod neki ezek mellett a nehéz dolgok mellett a nyugalmat.
ezért is küldök hatalmas ölelést, és puszit, és sírj nyugodtan, bármikor, add ki magadból a feszültséget, és pihenj amikor és amennyit csak tudsz!!!

Vok,
üdv a penész klubban :wink:

Nikvik,
örülök nagyon, hogy jó volt a buszos utatok :wink:
amikor a héten én is először vezettem, olyan jó volt kimozdulni, tudni hogy nem vagyok a 4fal közé zárva :P
és köszi a tpszerhurcolós tippet!!!
habár most még összegyűlt pár hülye kérdésem: :lol:
pl hogy mi van akkor ha nem meleg már a víz (mert akkor csap alatt könnyű lehűteni), hanem épp hogy hideg :shock:
akkor hol melegítem meg.. én ilyeneken parázok még...

Luna,
ez egyszerűen hihetetlen, hogy mindig azt olvasom, milyen sz@r éjszakád volt... hát én akkor összeteszem a két kezem, és nem is értem hogy hogy bííírod, főleg energiával, na meg idegekkel :roll:
Vendég

Geooo, oszinten szolva en sem ertem, hogy birom am :D:D hajnalonkent nagyon ki tudok akadni am, ezert kellett menjen apuka is bevetesre :D:D aztan most elaludt veeeegre es ilyenkor toltodom, de en valami total mas dimenzioban tartozkodom egy ideje... pont ugy, ahogy a belinkelt cikkben D.Toth Kriszta is leirta :)

Probalkoztam a gyerekekkel... van 3 gyerek, 3 apatol :D:D aki tobbet probalkozott az hazudik :D:D de jol sikerultek, mar ha csak esztetikailag is, de majd Aronon meg szerelunk kicsit :D:D

luna6

csajok,
asszem pszichésen kezdek rámenni erre a szopi őrületre.

tegnap 2kor nem cicit, hanem tápot adtam Dávidnak. hát olyan jót aludt tőle, tudjátok asszem írtam is.

aztán amikor felébredt, minenféle hiszti nélkül nézelődött 60percet, megint kapott tápot (ja, és egyre többet mosolyog, meg KACAG :D )

aztán fél8kor elmentünk a tescoba (hiba, többet este 7után sehova nem megyünk a gyerekkel, mefrt elalszik a kocsiban, és nem lehet felkelteni, és legközelebb csak éjfélkor alszik el :oops: )

aztán azaértünk, felébredt, evett (tápot), nézelődött egy órát, mert ugye a tesco-s alvástól már jól kiphente magát :)
fürödtünk, akkor már kezdett nyűgi lenni, úgyhogy apja dajkálta amíg én fejtem, meg elkészítettem neki a tápot.

aztán megetettem, ez volt fél éjfélkor, éjfélkor meg már én is András mellé feküdtem, és nyomtuk a szunyát.

utána meg 4:50-kor kelt fel, persze tiszta pisi volt nyakig, úgyhogy volt egy ordítozós pelusozásunk, aztán kapott tápot

és 5:20-7:30-ig aludt

7:30-8:00-ig velünk "beszélgetett" a nagy ágyban, amíg mi ébredeztünk

8kor kapott anyatejet (125-öt benyomott, hát ne tudjátok meg, kb egy egész napos fejésből hoztam össze ezt a mennyiséget)

8:25-9:00-ig nézelődött a pihiszékében amíg én fejtem, aztán azt veszem észre, hogy csukódik le a szeme.. mondom mi????? :D

behoztam a szobájába, redőnyt leengedtem, picit énekeltem neki, leraktam az ágyába,

na 9:00-9:45 ig aludt

ekkor nyöszizett, felhúztam a redőnyét, felvettem Dávidot, elkezdtem hozzá dumálni, aztán azt vettem észre, hogy ez a gyerek még nem is akar felkelni, mert visszaaludt a kezemben, kb 5perc alatt..

úgyhogy 9:50től megint alszik :D

és lányok tegnap délután óta nem szoptattam... :? :cry:

egyszerűen úgy félek tőle, mint a barom. mert az oké hogy fáj, de most már tök olyan érzésem van, hogy a szopitól nyűgi, peig biztisan nem, csak az elmúlt napokban akárhogy küzdöttem, akárhányszor tettem mellre, végigsírta a napokat. most meg látom rajta, hogy olyan jól érzi magát, amikor ébren van, akkor sem sír, hanem játszunk, és el tud aludni, na meg nem ébred fel iszonyú visítások között..
közben meg megőrülök a szomorúságtól, amikor ilyet olvasok, hogy Vok elővette a cicijét és megszoptatta Alexet, meg Hari a játszótéren Bencét.
ez mind olyan szabad és olyan jó, én meg asszem befejeztem a szoptatást.
tök negatív dolgok társulnak már nekem hozzá...
és kezdek belefáradni abba, hogy a ciciből miért nem tud emberi mennyiséget szopizni, miért sír utána, meg ilyen gondolatokba.
és mennyivel egyszerűbb lenne az élet, és mennyiel boldogabb lennék, ha menne a szopi.
és most hívott az Orsi, hogy mikor megyünk. mondtam, hogy ha felébredt Dávid.
de annyira nincs kedvem menni. biztos meg akarja nézni hogy hogy szoptatok, de én meg nem akarom. olyan mintha a gyereket is átkúrnám, hogy na most meg itt a cici, azt se tudja már mi van...
és nem merem neki mondani hogy egy napja már nem szoptatok...csak fejek :oops:
2hete próbálom szaporítani a tejet, és most sem javult a helyzet...
na mindegy, azért majd elmegyek az Orsihoz...
húú lányok tök kész vagyok.
közben meg bújom a szopis füzeteket, hogy hátha találok valami megoldást, erre ilenek vannak benne: az is lehet jó anya, aki nem szoptat. LEHET.. na kössz.. :twisted:

na nézek a Manónak hintát, elektromosat, mert mostanában imája ha a pihiszékében hintáztatjuk, de ha magától működne, akkor közben pl fejni is tudnék, meg enni, meg wc-re menni...
illetve nézek járókát is, Luna, Nanetto, köszi az infokat :wink:

ja és bocsi, hogy ennyit panaszkodom...
Vendég

Jah Geooo es a tobbiek:

Az emlegett zene CD cime TANULJUNK JATSZVA es ez egy sorozat, amibol en kiirtam nehany dalt (de legalabb a duplaja van rajta ha nem meg tobb) az az ERDO MEZO ALLATAI resz.

http://www.zeneker.hu/kiadvanyok/minden.html
ezen az oldalon ott van a kozepso oszlopban, felulrol a 8. CD.

szoval meg tobb van rajta mint dupla, itt a dallista:
01. Beköszöntő
02. A part alatt
03. Katalinka szállj el!
04. Mit mos, mit mos?
05. Mese mese mátka
06. Lepke te kedves
07. Árkot ugrott a szúnyog
Mp3
08. Megfogtam egy szúnyo-
got
09. Tücsök koma gyere ki!
10. Tücsöklakodalom
11. Cini, cini, muzsika
12. Csiga-biga gyere ki!
13. Tekeredik a kígyó
14. Kis, kis kígyó
15. Virágéknál ég a világ
16. Száraz tónak Mp3
17. Nyuszi Gyuszi Mp3
18. Nyuszi, nyuszi, nyulacs-
kám
19. Kerekecske, dombocska 20. Hová mégy te kis
nyulacska?
24. Házasodik a motolla
21. Iglice szívem
22. Jön a kocsi, most érkez-
tünk Mp3
23. Héja, héja
25. Hopp mókuska
26. Mókuska Mp3
27. Rókamese
28. Kiment a ház az ablakon
29. Harkály kopogtat
30. Répa, retek, mogyoró
31. Fütyül a rigó
32. Csip-csip csóka
33. Fülmile
34. Jöttem karikán
35. Kicsi őz
36. Brumm, brumm, Brúnó
37. Mackó, mackó ugorjál!
38. Finálé

innen letolthetoek a CDk a sorozatbol penzert, szoval ez hivatalos utja a letoltesnek:
http://www.songo.hu/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.31 09:50-kor.

luna6

Luna,
amúgy igen, a hajnal a legdurvább, és nekem csak kajálni kel fel Dávid, de mindig reszketek, hogy utána aludjon még vissza :lol:
remélem azért javulni fog ez nálatok! (mindenesetre én szorítok :wink: )
ja, és mit szeretnél Aron-on szerelni még? :lol:
külsőleg tökéletesen rendben van, ha meg a belsőre gondolsz, akkor csak egy kicsit kéne állítani az alvókáján :P

Tatim,
jó a törölközős sztori :D
Vendég

Luna,
amúgy igen, a hajnal a legdurvább, és nekem csak kajálni kel fel Dávid, de mindig reszketek, hogy utána aludjon még vissza :lol:
remélem azért javulni fog ez nálatok! (mindenesetre én szorítok :wink: )
ja, és mit szeretnél Aron-on szerelni még? :lol:
külsőleg tökéletesen rendben van, ha meg a belsőre gondolsz, akkor csak egy kicsit kéne állítani az alvókáján :P

Tatim,
jó a törölközős sztori :D
Vendég

Picur, a gyógyszer neve cerazette, de már volt itt róla szó...

KépKép
tatim

Jaja, pontosan a belso ertekeire gondoltam, hogy szerelunk meg rajta :) Hangtompito kell ra... a kikapcsolo gombot megtalaltuk, de valami orult megosztva a porszivonkra, a vizcsapra es az esocsinalora szerelte tevedebol :D:D es szolni kell neki, hogy ferfiak nem sikitoznak meg visitanak, mert az olyan kiabrandito :D:D

luna6

Geoo, kozben tuti elmentel tanacsodohoz en meg valahogy atugrottam anagy panaszos beirast, csak most leltem meg.
Hat ez az a dontes amit neked kell meghozni.. nekem ugy tunik te tulkepp mar meg is hoztad, csak tartasz a kornyezeted reakciojatol... ez szerintem tulparazas, ennyire eroteljesen nem fog senki leszolni, hogy miert csinalsz valamity ugy ahogy. Es ha eldontotted es tudod, hgy te igy akarod csinalni (nem szoptatni, tapolni) akkor onnak kezdve meg tok mindegy is kivulrol ki mit gondol.
Amig meg kuzdeni akarsz (szerintem nem akarsz, hanem jo lenne ha a te hatarozott dontesed nelkul megis eldonlne, hogy nem kellszoptatni... szerintem tok normalis amit erzel ha igy van, nekemis voltakilyen idoszakaim) addig segitunk meg van egy csomo info, de ha nem es dontesz szerintem senki nem fog ezert 'bantani'.
Az mondjuk teny, hogy a tejszaporitas meg az egesz tejcsinalas egyfelekeppen menne, ha nagyon elszant vagy es ha csak a sajat fejed utan mesz (innen-onnan osszeszedve az infokbol amit magadra nezve alkalmazhatonak talalsz) es nagyon kovetkezetesen csinalod. A kapkodas - ez most egy kicsit az - sajna nem segit, csak ront. Hol szoptatni, hol tapolni, hol akarni hol nem... ez neked sem jo, a termelesnek sem jo es lathatoan Davidnak sem idealis.
Remelem hamar dontesre jutsz, hogy akkor hogy merre tovabb es az szamodra is megnyugtato lesz :)!!

luna6

Végre aludtam normálisan, igaz, csak részletekben, de akkor is. Léna szeme egyre gázosabb, tiszta könny és váladék, az amelyikkel a múltkor is baj volt. A faxom nagyon komolyan kivan ezzel, hogy klímázni kell a csecsemőknél.
0.30 környékén aludt el és 6-kor kelt, hogy ÉHES! Evett is 75-öt, de jött vissza egy igen nagy adag bukta, igaz, legalább nem hányás. 9.15-kor is evett 70-et, igaz végig aludt, így elszöszöltem vele, míg legyűrtük ezt az adagot.
A torkom egyre jobban fáj, most retteghetek attól, hogy elkapja.

Ja, és igen, két hét türelmi időt kér a doki a tápszerrel kapcsolatban, addig kiderül, hogy tetszik-e vagy sem az emésztőrendszerének.

Ami számomra azért megnyugtató, hogy nem látszik egyáltalán betegnek, mert ugye nem is az, "csak" nem eszik. Nézelődik, jár keze is, lába is, vigyorog, jókedvű. Akkor talán nincs olyan nagy baj.

Elnézést, hogy nem reagálok, türelmemből és energiámból most csak arra futja, hogy magunkról írjak.

Rendeltem én is egy tápszeradagolót! :):):) A kórházban most minden adagot frissen csináltam meg, hátha ez a baj. Bár kizártnak tartom, de hátha... Főleg, hogy erre most rá is van írva, ami eddig egy tápszeren sem volt, hogy 24 órán belül fel lehet használni. Mivel ugye nem tejalapú, főleg olajokból áll, meg ebből-abból, nyilván nem is tud két perc alatt megromlani.

Kép

Kép
***csilla***

csilla!
Homeovox vagy homogene9. Ezek torok gyulladásra vannak. A homeovox inkább gégefő és hangszál gyuszi, a homogene9 pedig a "sima" torok fájdalomra van.
Nagyon gyorsan hatnak és a legtöbb gyógyszertárban kapható, mert nem mono szer. Óránként 1 et lehet belőlük elszopogatni, amíg nem érzel javulást és utána növelni az időt, ha már jobban érzed magad.

Örülök, hogy tudtál aludni és hogy éhes volt Léni!!!

Geo!
Csak egyet tudok érteni Lunával. A TE gyereked, a TE lelked és a TE életed. Az égegyadta világon SENKI se kritizálhat azért, hogy a tápszer mellett döntesz, ha úgy gondolod, hogy ez jobb NEKTEK! És nem attól lesz valaki anya, hogy szoptat! Mutatok én neked olyan anyákat, akik szoptatják a gyereket, de később laposra verik, meg nem törődnek vele! Az anyaság az a minden, amit a gyerekedért megteszel, hogy jól érezze magát. :D Nem az, hogy szoptatod!
Én is úgy érzem, hogy kapkodsz, nyugodj meg és tényleg dönts, hogy mit szeretnél és tarts ki mellette! Akkor lesz jó mind 3mótoknak! :D Drukkolok, hogy minél előbb sikerüljön!

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna, köszi a címeket! :wink: Én a szőnyegeteket néztem, nekünk is olyan van a nappaliban. :lol: 8)
Áron is tényleg pasis! A kórházban is meglepődtem már, hogy egyértelműen látszik a babákon, hogy kispasi vagy lány. Előtte nem igazán figyelgettem őket, és olyan egyformának tűntek. :roll:

Heni írta múltkor, hogy jön az anyukája, biztos azért nem tud gépezni.

Nikvik, igen, én is a P pelust használom éjszakára és szuper! Ma nem volt átázás, meg tegnapelőtt sem, mikor az volt rajta. Mikor nem, akkor meg próbálom elcsípni a dolgot, nézegetem kívülről a combikájánál, hogy mi újság. :lol:

Csilla, sajnálom nagyon, ami veletek történik. Remélem nagyon hamar vége lesz már ennek a tortúrának. Brutális, hogy klímázzák a piciket! Lehet, hogy neked is attól fájdult meg a torkod! Én egyáltalán nem bírom a klímát, rögtön megfájdul a fejem tőle.
Azt értem, hogy nem szoptatod Lénit, de mi az oka, hogy nem akartok neki anyatejet adni?
Én meg tápszert nem adnék a picurnak semmi pénzért!!! Főleg ezek után a sztorik után. :cry:

Nanetto, és hogy találtál rá Zsófikára? Védőnőn keresztül? Kellettek vizsgálatok? Kapsz is pénzt a tejért? Bocsi a sok kérdésért, csak múltkor elfelejtette a védőnő a részleteket elmondani, most szabin van, nekem meg már nem fér sehova a tej, napi 3-4dl-t teszek félre...

Képzeljétek, azt olvastam, hogy a lefagyasztott tej ha már semmire sem tudod felhasználni (pürékhez szerintem szuper lesz), akkor jó a fürdővízbe "testápolónak"!!!

Kíra tegnap egész du. nem aludt! :shock: Elvolt a pihenőszékben, apával tv-ztek, ennek eredményeképpen 1 helyett 3-kor kelt éjszaka! Jó volt többet aludni egyszerre! Ma de. meg minden kaja után alszik, én meg itt netezek!!! Meg vasalok-mosok! :twisted:
foltivspicur

Tatim
este mondtam a paromnak, ugyan mar vigye fel Lola pelenkazojan talalhato UJ ruhakat a padlasra, mert azok majd csak jovore vagy kesobb kellenek majd a csajoknak. A pizsamam is felkerult veluk egyutt, "az is a pelenkazon volt" felkialtassal. Mehettem fel ejjel tok sotetben (lampa epp nem mukodott), es keresgelhettem, mint egy denever (apropo denever: Geo, mindig eszembe jutsz, ha egy "denever" szoba kerul...)

Szajpenesz
Lolanak is volt, kezelgettuk jonehany napig. Most lekopodom, ugy nez ki, nincs.

Vok
te mindenkinek beszerzl mindenfelet, talaln nekem is tudnal segiteni. Szeretnek elkezdeni szedni valami homehos cuccot, hogy tobb tejem legyen. Te tudnal nekem ilyet kikuldeni? Kifizetnem elore meg minden ilyesmi, csak jo lenne egy csoppet tobbnyi tejjel rendelkezni.

Geo
hadd kerdezzem mar meg: ki nem szarja le, hogy mit gondol a kornyezeted? Nem az a legjobb, amit te/ti a legjobbnak latsz/lattok? Ha te ugy erzed, konnyebb, jobb stb stb a tappal, es foleg boldogabb babat kapcs cserebe, miert is kene eroltetnek a szoptatast? Mondom ezt en, aki fanatikus szoptatas parti vagy! Szoval fel a fejjel, es csak azt tedd, alit helyesnek es jonak erzel! Es kosz a szuletestortenetet, ugyan tobb felvonasban, de azert mar sikerult vegigiolvasnom.

Luna
Mancinak nagyon helyes a pofija, es mi az, hogy o "off-topic"??? Ezek szerint nekem sem kene a tobbi csajomat reklamoznom???

Megyek, beindult a boges. Ma nagyon rendes volt Lola, egy csomot aludt reggel, szoval csak halat adhatok az egnek8

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csilla,
örülök, hogy Léni és te is tudtatok pihenni és főleg annak, hogy Léni ÉHESEN! ébredt! :lol:
A két hét az nem sok egy kicsit türelmi időnek? :roll: A babák nagyon-nagyon gyorsan veszítenek a súlyukból, ha nem eszik meg a minimumot. (Sajna a saját lányomon tapasztaltam az első napokban a kórházban. Az anyai ösztön mondta, hogy valami nem kóser az evésével, a párom, meg az idióta ottani gyerekorvos meg nem látta :twisted: . Csak akkor amikor már tényleg elkezdett egyáltalán nem enni :cry: )
Mindenesetre kitartás és drukkolok, hogy minden gyorsan rendbe jöjjön!

A tápszeradagoló egy kincs szerintem. Én itthon is használom. Előre kimérem bele a port, evéskor meg csak vizet melegítek és más lehet is beleszórni és kész. Főleg hajnalban tudom értékelni amikor amúgy is félig alszom, hogy nem kell számolni: 120 ml víz akkor ahhoz 4 mérőkanál por. Nem egyszer újra kellett kezdenem, mert félig aludva elfelejtettem, hogy hányadik kanál port öntöm bele :roll: :oops:

Geo,
A víz nem fog kihűlni a termoszban nyugi! Nekem van egy kicsi és egy nagy termoszom. A kicsibe kb. 3,5 dl víz fér. A nagyba 1 liter.
Kipróbáltam ha a nagyot megtöltöttem a forralt és utána 2-3 percig hűlni hagyott vízzel akkor 4 óránkénti etetéssel számolva 3 etetést bírt ki. Az elsőnél forró volt, a másodiknál még mindig eléggé meleg, a harmadiknál, pedig pont olyan meleg mint amilyen melegen issza a tápot.
És egyet értek a többiekkel. Nem attól lesz valaki jó anya, mert szoptat. A TE életed, a TE döntésed. Te látod a legjobban, hogy mitől lesz kiegyensúlyozott és boldog a gyereked!

Én nem érzem magam rossz anyának, mert tápszert kap a lányom. A szopatástól én elve idegenkedtem. Egyszerűen nem bírtam magamat elképzelni amint a ded a cicimen csüng. Azt hiszem az nem elég, hogy van teje az embernek a szoptatás sikeresség az valahol fejben és lélekben dől el igazából. Gondolom én aki soha nem szoptatott...

Luna,
köszi a linket, nézem is rögtön. Én sajan semmilyen gyerekdalra és mondókára nem elmékszem már gyerekkoromból :( , úgyhogy nagyon jól jött ez most nekem :D
Aron meg hidd el meg fog javulni. Pár hét még a hasfájós korszak, aztán reméljük az alvókája is rendbe jön majd és rögtön kapsz egy angyalt :wink:
Vendég

Kép bárhol tudok aludni

Kép birkózás a nyuszival

Kép a tükörben nézegetem magam
foltivspicur

Na, pótlok :D Elment a 3dik gyerek, aki ma itt volt felvigyázáson :D:D

Detti!
A szűkítőt igen, akkor vedd ki, ha már kinövi úgy az ülést :D
Minden fogamzásgátló, amit szoptatás alatt lehet szedni, az progeszteron. Tiszta progeszteron. Így a szuri is az. Ez 3 hónapig hat. Ugyan olyan mellékhatásai vannak, mint a többi progeszteronnak. Csontritkulást erősíti, lehet barnázás. Olyanról nem hallottam, hogy a fiú babáknál gondot okozhatna, mivel a nő szervezete normál állapotban is termeli a progeszteront, ami akkor is kiválasztódik a tejbe... de utána nézek még.

Cic!
Dévény:
Na, az tök sok mindenre jó. Pl erre is. Igaz fáj a babáknak., amikor nyomkodják őket, mert az izmukat így dolgoztatják meg. Viszont iszonyat eredményeket érnek el! Érdemes 1x elmenni megnézetni, mondom az nagy átlagban nem kerül semmibe.

Nem jutok most tovább... ezt is 2 órája írom :D Hannával játszunk, apjukkal veszekszem... jó program....

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,
basszus nagyon jó az a cd-s oldal, amit belinkeltél!!! :D :D köszi!!!

Csilla,
örülök, csak így tovább, annak meg főleg,n hogy Léni drága jó kedélyű :wink:

csajok,
mi az a P pelus??? :shock:
amúgy este mi is eláztunk nagyon.. :?

Luna,Vok,
igen, tudom döntenem kéne, és tényleg kapkodok, mert egyszerűen annyira szeretném már megoldani a helyzetet...
és azért amikor a pozitív szopiélményekről írtok, akkor én is felbátorodok, hogy menni fog, azért nyúlok hol ehhez, hol ahhoz a módszerhez...
meg ilyenkor pl megijedek, hogy Folti is írta, hogy semmi pénzért nem adna tápszert a Picurnak. én is örülnék, ha nem lenne gond a szopival...
amúgy megvan, hgy mi a gond. Orsi azonnal rájött, ahogy ránzett a mellbimbómra.
nade először reagálok, aztán elmesélem mi volt...

Gemini,
a te pizsamás sztorid iskirály :P
ezek a pasik :roll:
Vendég

Vok
en is apjukkal veszekszem, fekete napjaink vannak :( neha mar tenyleg ugy erzem, egyszerubb lenne egyedul :( :( :(

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

No csajok.
voltam az Orsiéknál (ő András legjobb barátnőjének a felesége, a szopi tanácsadó-védőnő).
beszélgettünk egy órát, mindenféléről (szopi, szülés, pasik, gyerekek, stb.)
aztán Dávid még mindig nem akart felkelni, merthogy az autóban elaludt, és 3órát nyomott a bébihordóban.
úgyhpgy elmentem Pomázra, ahol Andrásék fát vágtak a kertben, mert már veszélyessé vált az egyik fenyőfa.
abban az udvarban voltak, ahol mi laktunk, mielőtt májusban ide költöztünk volna.
én meg beraktam anyósomat a kocsiba, és elmentünk hozzájuk ebédelni.
közben ébredezett a gyerek, úgyhogy szóltam Orsinak, hogy jöjjön anyósomékhoz (mert megbeszéltük, hogy ha ébred, akkor átjön Szentendréről és megnézi hogy hogy megy a szopi)
Orsi tök gyorsan megjött, basszus Dávid még alig ébredezett akkor :oops: :)
(ja és Orsinak van egy 3éves meg egy 10hónapos kisfia, és hát a 10hónapos az halál cuki :lol: )
no.
elkezdtünk szopizni.
Orsi azt mondta, hogy tök jól fogom, ügyi vagyok. és a mellrehelyezés is jó volt, és akkor elkezdte nézni Dávid száját.
neki néha meg kellett igazítani az alsó ajkát, mert nem kifelé volt biggyedve.
aztán kb 5-10 perc szopi után mondta Orsi, hogy vegyem le ciciről, mert meg akarja nézni. Kérdezte, hogy fáj e, merthogy azt látja, hogy hámsérülés az van rajta. aztán ahogy kivettem a gyerek szájából a cicit, akkor mondta azonnal az Orsi, hogy mi a baj (mellesleg a védőnőm, amikor kihívtam őt, hogy nem megy a szopi, ő azt mondta, hogy tök jól csinál Dávid mindent, semmi gond... ja persze.. úgy látszik csak nem ért hozzá :x )
na és a cicimet teljesen félbevágja a gyerek, ezt én eddig is tudtam, a kezdetek kezdete óta így szopizott, a fene gondolta volna, hogy ez baj.
tehát bekapja Dávid az egészet, csak éppen 2szívás után csak nyammog.
tehát nem érte elég inger a cicit, ezért csökkent annyira a tejmennyiségem is.
merthogy nem szívja be hátra a mellbimbót Dávid a puha szájpadláshoz, ahol van elég hely, hanem elől, a kemény szájpadlásnál nyammog rajta, mert a nyelvének az egyik részével meg lökdösi kifeléa cicit, ezáltal a kemény szájpadláshoz dörzsöli, és ez felsebzi a cicimet :cry:
ezután megnézte az ujjával is, és tényleg nem jól szopizik Dávid...
úgyhogy most elvileg:
-minden nap 2-3szor be kéne dugni az ujjamat a szájába, és hátul picikét lenyomni a nyelvét, hogy jó legyen a technikája
-ugyanabban az időpontokban kéne fejnem 7-5-3 perceket mindkét ciciből
-csökkenteni kéne folyamatosan a hozzátápot,
-elhagyni a cumisüveget (kaptam ilyen izét, elfelejtettem a nevét, amivel etetni kell, hááát, nem túl egyszerű)
elfelejteni az órát és akkor mellretenni amior csak kéri a Manó
na én ennek tök megörültem, hogy van megoldás és erős vagyok, és menni fog.
amikor Orsi elment, akkor átraktam Dávidot a másik cicire is, na már mellretenni nem tudtam úgy ahogy akartam, jobban fájt mint a másik ciciből való szopi, a száját sem tudtam úgy igazítgatni, és megint éreztem, hogy nem szopizik, nem szívja, csak tolja ki, nekem fáj, ő meg nem lakik jól.
amíg az Orsi ott volt velem, olyan egyszerűnek tűnt az egész, és hiába mondta hogy nagyon kemény meló lesz az egész, éreztem, hogy menni fog, aztán hogy megint nem jött össze, utána meg már nem is kapta be a cicimet, csak nyalogatta, meg sírt... hát basszus, tök elkeseredtem, és ott bőgtem anyósoméknál egyedül, András kisöccsének a szobájában, amíg kint a többiek kajáltak...
aztán hazajöttünk, elmeséltem Andrásnka h mi volt Orsival, és jól megsirattam a szoptatásomat.
ennyi.

amúgy ma egy szó panaszomsem lehet Dávidra.
ennyiből állt a napunk:
evés
fél-egy óra nézelődés
peluscsere
alvás

egy órát játszott magának, amíg én felvettem egy gatyát, meg egy felsőt... :P
de legalább hagyta anyát a tükör előtt tollászkodni.

Pomázon meg kaja után másfél órát volt fenn, abból az utsó fél órát a nagyapjával töltötte, aki gügyögött neki, tök jó fejek voltak 8)
aztán bealudt a kocsiba, és most már ennie kéne, de még alszik.

na ebből megint éjfélkor lesz elalvás :lol: :?
Vendég

Sziasztok!

Fürdés előtti gyors bejelentkezés...

Igen, igen, jól írta Picur, itt van anyukám és nővérem fia. Hadd ne mondjam, hogy természetesen kölök uralja a számítógépet.

Azért nagyjából olvastalak benneteket. Persze nem kis erőfeszítésembe került ennyi mindent végigolvasni.

Geooo:
Szerintem, te már a lelked mélyén régen eldöntötted, hogy mit is szeretnél csinálni. Én azt javaslom, hogy tedd azt, ami mindkettőtöknek a legjobb és ne érdekeljen mások véleménye. A gyerekdoki már tud arról, hogy Dávid néha-néha tápot kap? Szerintem fejni is csak azért tudsz ilyen minimális mennyiségeket, mert nagyon rágörcsölsz a szopira, és őrlödsz, hogy vajon mi lenne a helyes döntés.

Jenny:
Nagyon sajnálom Nati hasfájósságát. Reméljük hamarosan kinövi, és már csak egy rossz emlék marad ez az egész.

Luna:
A te esetedben mélyen fejet hajtok előtted a kitartásodért!!! Eszméletlen, hogy mennyi energia és akarás van benned! Csini a középső gyerkőc!

Csilla:
Sokat gondolok rátok, és szorítok, hogy minél hamarabb kiderüljön, mi lehet valójában Léni baja.

Még visszaolvasok, mert már elfelejtettem, hogy a többieknek még mit akartam írni. Bocs...

Mi jól vagyunk. Szerdán megyünk a 2hónapos szurira és mérlegelésre. Na kíváncsi vagyok, mennyit hízott és nőtt Gergő az utóbbi egy hónapban.
Képzeljétek el, már egy hete átalussza az éjszakát. Este 9-kor alszik el, és reggel fél 6-kor ébred. Ezzel csak az a bajom, hogy ezalatt a hosszú idő alatt úgy megtelnek a cicijeim, hogy szinte fáj, feszít.
Mit lehet tenni ilyen esetben, mikor a gyerkőc éjszaka nem ébred kajálni? Ha lefejem, akkor még több termelődik, ha hagyom, akkor csak pang a tej a ciciben... és ugye az sem jó. Sőt, ha a cici azt a jelzést kapja, hogy ilyen hosszú ideig nincs ürítve, akkor azt gondolja, nappal is ez a tendencia. Ilyenkor mi a teendő??? Help... aki tudja.

Puszilunk mindenkit!!! Amint tudok, jövök!
Vendég

Geo,
A P pelus = pampers pelus.

Tök jò, hogy végre tudod mi a probléma a szopikor! Kitartàs ha ùgy döntesz hogy belevàgsz és harcolsz a szopiért!
Vendég

Henibaby,
nekem most az Orsi azt mondta, hogy fejni csak akkor, ha már tényleg annyi van, hogy szétfeszít, és akkor is csak annyit, hogy picit megkönnyebbüljön a cici.
de amúgy be fog állni erre a rendszer.
mondom én, akinek a gyereke nem tud szívni, így alig van teje... :roll:

Nikvik,
köszi, de szerintem én ehhez gyenge vagyok.
meg mondjuk az elhatározáshoz is, hogy mi legyen.
szóval egy idióta... :shock: :x
Vendég

ja, persze nem csak ebben az egy esetben lehet fejni 8)
meg még ugye szaporításra is.. csak az a másik vglet..
na aludnom kéne, de a gyerek még mindig alszik...
Vendég

Geo!
Alap felállás, hogy a védőnőre nem szabad hallgatni, hacsak nem szopistanácsadó... Nekem mondta most a védőnő, hogy már adhatok neki gyümölcslevet... ja, majd 6 hósan...
Amikor Lunáéknál kezdődött a mizéria, ez volt az első, amit megnézettem vele...
Ez egy igen tipikus baj, és ez ugye nem látható. Én azért nem gondoltam nálad rá, mert azt mondtad, hogy már nem fáj, amikor kijöttél a kórházból.
Amit az Orsi mondott, szerintem tök jók.
Én nagyon nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb egyenesbe kerüljetek :D

Heni!
Nekem is eszembe jutott anyukád :D
Kíváncsi vagyok mekkora a "kicsi" fiad :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti ... nem téged láttalak ma a Gazdagréten a férjeddel? valakit jól megbámultam! olyan babakocsija volt a mienk és baby volt benne :-)

lányok ma otthon voltunk mert apu szülinapja volt! nagyikám is ott volt meg mj apa és Eszti! hááát eszméletlen jól éreztük magunkat! szétröhögtük a napot! ez már nagyon kellett a lelkemnek főleg mert én már tényleg annyira kóma vagyok a nem alvástól!!! hogy ez úgy regenerált! meg az autóba aludtam 30 percet :-)

a kutya megint alakitott! :-) na ő alkotta a nevetés főtárgyát! először is megsértődött és lement a pincébe... 1 óra múlva kinkeservesen kellett felcsalogatnom! :) aztán feljött megbékélt! aztán véletlen apám belerakta a kiásott teknőjébe a műanyag kerti széket... na itt kiborult megint! mert az az ő helye úgyhogy elkezdte kaparni a széket (pont aladtam volt amúgy!!!!) aztán révén egész nap fogtuk a babakocsit egész nap SÉTÁLNI AKRAT MENNI ... szóval teljes kerge volt! :-)

eszti egész nap aludt! már 4 óránként eszik... de rendesen ... úgyhogy nem is erőltetem! ha igy jó neki! ma tiszta súlyoztunk 4,66 kg ... 2790-el született szerintem nagoynjól állunk....

Geo: a tápszernek is megvannak a maga előnyei s úgy csináld ahogy neked jó! emrt akkor a baba is nyugodt kiegyensúlyozott! egyszer nagyon akartam bőgni - tudod a sztrájk alatt ... totál kikészültem... persze én nem adtam fel :-) pornósztárnak álltam inkább!!! (az extrémpózok tényleg nagyon extrémek voltak!) ... de nem sírtam mert mondom biztos akkor azt érzi meg Eszti!!! bár azt a zsizsgést ami akkor volt a testembe! fuhhhh ...
kivi leszek ha megintmegjön mi lesz!!!!

Folti: nekem a védőnő adott papírt amin irjuk mennyi tej megy el mikor és akkor ő azt beadja a tb-nek! a Zsófikának meg a szülei jönnek hetente 1x és akkor elvisz 7-8 zacsi tejet!!!! ...
persze ez itt falu! máshol lehet hogy szigorúbb - bevizsgálják a tejet stb. stb! itt nem szaroznak és igazuk is van az én tejem nagyon szuper - olyan mint a Tied :-) nagyon nagyon édi a babád!!!! ... :-)))

na megyek lányok fekszem! totál kár vagyok! ... szinte már szédülök a fáradtságtól!!!!

Geo - LUna! Luna köszi a cd-t ... Geo én már le is töltöttem :-) gondolom Voknak meg már rég megvan - mert a közös oldalunkon fent volt! ... nekünk halász judit fun a gyerek! iiiiimádja!!!!!!!!!!
de majd ezt is meghallgattassuk vele holnap!
szóval geo meghallgatom és ha gondolod átveszem neked is!és elpostázom szívesen!!!!
na Buona Notte a tutti e quanti!!!! ... baci baci (puszi-puszi)
ÉN!
Vendég

Geo!
Nem idióta vagy! Csak még nem tudod mit szeretnél. És még sok ilyen lesz Dáviddal kapcsolatban.... De tudom, hogy kitalálod :D mert képes vagy rá! És bele jössz az ilyen döntésekbe! Nehéz tudni, hogy egy gyerek sorsa van a kezedben és nehéz lelkiismeretesen jó döntést hozni, de meg lehet tanulni. 1 év múlva már sokkal jobb lesz, és könnyebbnek fogod találni az egészet.

Eszter
Kép
Kép
vok

meg jo, hogy nem hangos az oldal mert semmit nem hallanek. kb negyed oraja eves helyett brutal uvoltes van... szo szerint helyette jott a hasfajas... most varom a soromat, hatha lesz eves is. ha nem, akkor duplan megszivom ha igy elalszik, mert korabban es tobbet fog kelni (lehet mef ezt fokozni? megprobaljuk :D) eleve ataludta a napot elegge, szal sok jora nem szamitok.

luna6

Na most jöttünk haza Ráckevéről!

Délelőtt itthon voltunk és nem aludt, du. kint voltunk és végig aludt! Úgy látszik a friss levegő.
Viszont jól be van gyulladva a szeme. Be van dagadva, meg piros. Most ezerrel nyomatom a dokinéni által felírt szemcseppet.

Nanetto: Lehet. Mikor? Kb. du. 2 körül indultunk ki Ráckevére. Egy metál világoskék Ford Fiestába pakoltunk?

Szia Heni.

KépKép
bhdetti

halihó!
csak gondoltam gyorsan feltöltök egy friss képet :)
és ezzel kívánok jó éjszakát.
mi majd csak kb egy óra múlva alszunk majd...
Kép már nagyon szépen emeli a fejét :-)
Vendég

jaj de cuki Geo! mindenkitirigylek akinek hason van a babuja! a mienk napi1 percet bir azt is kötelező jelleggel és ÜÜÜÜVÖÖÖÖLT!!! utálja ... de azért nem adjuk fel...

mi már fent vagyunk... első pisis éjszakánka mióta babu megvan!!! még a hálózsákját is átpisilte :-) úgyhogy teljes csere baba ÜÜÜÜVÖLTÖTT most beraktam egy mosást megetettem babu meg játszik! szóval sok jóra most nem számíthatok! viszont 6-kor átveszi az uram!

éjszakánk pikáns jellemzője: hogy az ágy amin alszom és szoptatok éjjel leszakadt! baszki nem tudtam nevessek vagy sirjak vagy elgondolkozzam kövér vagyok-e :-)))) aztán hivom páromn aki teljes kokin megkérdi mi az Istent csináltam rajta :-) ... na megszerelte! aztán végülis ez az éjszaka is véget ért hálaég! jobb szeretem a nappalokat ... bár az egyáltalán nem ilyen "rövid" és nyugis ... de valahogy akkor is!!!! :-)

szép napot mindenkinek!!!!
Vendég

Jó reggelt, végre augusztus!! :D De nagyon vártam, egyik kedvenc hónapom.

Visszaolvastam, de mindig olyan sokat írtok, hogy mire végére érek, az elejét elfelejtem. :) Vatta agy, mint D.Tóth Krisztánál, ugye... :)

Geo szerintem (bár már mindenki írta) hallgass a szívedre, ha nem akarod ezt a sok megpróbáltatást vállalni a szopiért, akkor állj át tápszerre, nincsen benne semmi rossz, és semmi elítélendő. Én is megmondom őszintén, hogy mikor végre végetért az a hülye kinylódás a nem létező tejem szaporításával, meg a sok szopi erőltetés, fejés, mérés, pótlás, tsb... sokkal nyugodtabb vagyok, Liza is szépen eszik, gyarapszik, azóta alig sír. Szóval én tudom, hogy a mostani nézetek szerint az anyatej az isten, de azért nem kell minden áron, egy rongyos idegekkel bíró anya rosszabb, mint a nyugodt anya+tápszer. Szerintem. :) (Remélem ezzel egy kicsit tudtam segíteni a döntésben Neked.)
Az tény, hogy nekünk csak a kaja így 14 ezerbe kerül havonta, és az anyatej ugye ingyen lenne, de ha nem megy, nem megy, és én úgy döntöttem, hogy nem fogom magam kicsinálni a szoptatás témakörével. :)

Ja, és hihetetlen, hogy így támaszkodik a fiatalember!!! :D Nem semmi!
Nálunk, mint Nanettónál, továbbra is az utálat tárgya a hasonfekvés, de persze mi gonosz szülők néha erőltetjük, hogy a napi 10-15 perc meglegyen. :)

Tegnap megint kiruccantunk. :D Méghozzá 2 órára, barátokkal vacsizni, meg sétáltunk a Hungaricum fesztiválon...most már kicsit jobb volt, mint az első kimozdulásunk, tudtam beszélgetni, kikapcsolni, persze a fél agyam, meg az egész szívem itthon volt. :) De azért most jólesett, végre normálisan felöltöztem, haj beszárít, enyhe smink, kicsit nőnek éreztem magam végre, Párom is megdicsért :) ...persze anyós semmit nem úgy csinált, ahogy mi szoktuk, és ahogy megbeszéltük, ehhh, de azért nem volt belőle gond, de asszem lefekvési időben még egyszer mostanában nem bízzuk meg felvigyázással. (pl. mi csendben szoktuk letenni Lizát, Ő meg bekapcsolta neki a forgóját, zenélni, és úgy hagyta ott, na, meg kell mondjam, ahogy kikapcsoltuk természetesen felébredt, és újra etetnem kellett, mondjuk 2,5 órája evett előtte, és újra büfiztetni, mert még büfi is maradt benne, aztán utána végre lefeküdt 10-kor)

Nálunk visszatért az éjjeli kelés, most már úgy tűnik, nem csak átmeneti időszak volt, de sebaj, egyet mindig kibírok. :)

Jajj, basszus, elfelejtettem a többit....

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Egy kollázs, hogy milyenek voltunk és mennyit nőttünk:

Kép

Szerintem a két alsó kép között jobban látszik a különbség ahol ugyanaz a body van rajta. A különbség +2 kg és + 7 cm.

Geo,
Dávid nagyon-nagyon ügyi ahogy tartja a fejét! Már én is úgy várom, hogy mikor fogja. Próbálkozik de még nem megy neki.
Vendég

Sziasztok!

Csilla, ne haragudj hogy így ismeretlenként írok, de én is nagyon sokat gondolok rátok, és nagyon izgulok hogy minden gyorsan rendben legyen! Remélem hltvégén sikerül kipihenni magad! Léni is biztos jobban érzi magát otthon, ha éhesen ébredt!

Hát én a tápos dologra azt találtam ki, hogy felforralom és lehűtöm nagyjából a vizet, üvegekbe rakom, és amikor kell, akkor pár másodperc alatt megmelegítem mikróban, és úgy keverem a porhoz. Így a táp sincs előre elkészítve, és a picurnak sem kell várni míg lehűl a víz...

Nikvik, tündéri a kicsilány! Jó sokat nőtt! Csak így tovább!!!

Luna, a te Mancid is tündéri! És ismét le a kalappal előtted. Én a tejmizériát is rosszul viselem, de neked még van hozzá hasfájás meg éjszakai nem alvás!!! TÉNYLEG nem értem hogy bírod!!!

Vok, köszi a Dévényes postot. Most még megpróbálkozom az elektromos fejővel felhozni a tejem, hátha úgy a 8-10 perces szopijai alatt többet tudna szívni, és ha így sem egy, akkor szerintem elmegyek az állapotfelmérésre.
És irígykedem ám rátok is nagyon. Annyira laza mami vagy, hogy tutira azért mennek nálatok ilyen flottul a dolgok. Én hiszek amúgy abban, hogy ezt a picúrok is megérzik. Na, majd remélem a másodiknál már én is ilyen rutinos és laza leszek...

Detti, írígyellek Ráckeve miatt? Rokonotok vannak ott? Férjeméknek van ott nyaralójuk, nagyon szuper lenne oda lemenni egy kicsikét, de még csak most kezdünk ráérezni a kiruccanás ízére, hosszabb időre nem mernék nekivágni. De Ráckeve szuper hely!!!

Nanaettó, nektek is tök szuper lehetett az összejövetel. Az ilyenek tényleg úgy fel tudják tölteni az embert.

Nyuszika, anyóssal ne foglalkozz! Sajna vannak ilyenek. Én is 1000-szer elmondtam anyukámnak, hogy nem fogja tudni a hátán altatni picúrt, mert nem szereti, hát akárhányszor ittvannak, és bealtatja, mindig a hátára rakja le. Persze ő mindig felkel, aztán lehet elölről kezdeni. De ha ő foglalkozik vele ilyenkor, akkor úgy vagyok vele, hogy próbálgassa csak, előbb-utóbb belátja hogy nem megy (tudom, mert én már vagy 100-szor próbáltam). És én is ugrok arra, hogy az altatáshoz ha lehet ne használjunk semmilyen segédeszközt. De ezt sem értik meg. És akkor még azt mondják, hogy mi (én meg az ember) kényeztetjük el a gyereket!!!! Pedig ők az alkalmi süketek amikor mondjuk hogy mit hogy csináljanak!!! Mindegy, mert amúgy imádom őket, olyan sokat meg nincsenek itt hogy ezen vitatkozzunk. Inkább rájuk hagyom, aztán én csinálom úgy ahogy szoktam...

Geo, Dávid nagyon-nagyon édi. És hihetetlen hogy tartja a fejét. Picurkánk is emelgeti, de lefényképezni még nem tudtuk.
A szopi miatt meg ne idegesítsd magad. Nagyon sajnálom hogy Dávidnak rossz a technikája, ezt ha már annó a védőnő észrevehette volna... Mindegy, utálom a mi lett volna ha című dolgokat, úgyhogy ezen nem is érdemes agyalni. A lényeg, hogy nem attól leszel rossz anya, hogy nem tudod szoptatni. És sokkal de sokkal fontosabb, hogy TE nyugodt legyél, mert akkor szerintem hihetlenül bensőbbséges viszony fog kialakulni a kisemberrel. A pár nap alatt, hogy adok tápot minden kaja után a kiscsajnak, sokkal de sokkal nyugodtabb, alszik rendesen, lehet vele tök jól foglalkozni meg minden (kop-kop-kop). Már a kiságyában is elvan a forgó alatt tök sokáig egyedül, szóval minden úgy megy ahogy az a nagy könyvben meg van írva!!! Én is sokkal nyugodtabb vagyok! Persze hogy jó lenne, ha mindezt szoptatva is el lehetne érni, de ha nem megy, akkor nem megy. Én nem fogom hagyni hogy felőrölje az idegeimet, és mindenki másét is a környezetemben. Nem vagyok olyan erős mint Luna...

Pfu, mit is akartam még... nemtom.

Ja, hát nem tudom mi van, de kicsilányunk nem kaksizik. Két napja volt utoljára reggel, és azóta semmi. Néha sírdogál, meg biciklizik, olyankor jön puki vagy büfi, de semmi már. Már meghőmérőztem kétszer is, és semmi. Elképzelhető hogy a táp így megfogja?!?!? Amióta kapja a tápot, azóta ritkábban van neki amúgy is, de azért két nap, nem sok ez?! Jó, tudom, a könyvekben az van, hogy akár még három nap is normális, csak mégis parázok...
cicmarek_

Bakker, mennyit írtam...

Bocsi, azért ne utáljatok ki...
cicmarek_

Cic,
szerintem a tápszer miatt van, hogy nem kakil annyit.
Mi ugye csak azt eszünk és van hogy van napi egy, van hogy másfélnaponta, van, hogy kétnaponta és van hogy két és fél naponta van kaki.
A nagy átlag az a 2 naponta egyszer. De nem székrekedéses. És hát a mennyisége.... Inkább nem részletezném... Egy felnőtt is megírigyelhetné. Simán kinyomja, állagra puha olyan májkrém szerű az állaga (bocsi a hasonlatért :oops: ).
Az orvos azt mondta akkor kell aggódni, ha 3 napig egyáltalán nem alkot semmit.
Vendég

Köszi Nikvik. Most egy kicsit megnyugodtam. Igen, két napja nekünk is nagyon-nagyon sok jött, egymás után 3 tisztába-tételkor teljesen tele volt, sőt még kívülre is jutott, átöltözés is volt. Viszont akkor ma már résen kell lennem, mert holnap reggel letelik a három nap...
cicmarek_

lknyuszika,
tök jó, hogy kimozdultatok!!
én is ettől félek amúgy, hogy ha másra bízzuk a Manót, akkor picit megborulunk.. de ha valaha még valahová menni szeretnék, akkor kényteen lesezk megbízni pl anyában is :roll:

amúgy az éjszakáink tök jók. eszik egyet 4-5körül, aztán 8kor ébred legközelebb.
most már a nappalain is jók, hiába hogy csak fél órákat alszik egyhuzamban, de legalább jól elvan az ébrenléti időben.

képzeljétek!!!
ma kapcsoltam be Dávidnak először a forgó zenélőjét, hát azt azonnal le kellett kamerázni :D
egyfolytában a rózsaszín méhecskét követte a szemével, de a kék is tetszett neki, aztán beszélt is hozzájuk, meg mosolygott, azt hittük megzabáljuk :D

ja, és most már a fejés is nagyon fáj, tegnap egy bőrdarab is leesett a mellbimbómról.
:cry:
és rájöttem, hogy a legnehezebb azt feldolgozni, hogy ha tudna szopizni, akkor lenne tej... csak ne lökné ki a cicit...
belegondoltam, hogy ha már a kórházban megnzte volna Orsi a helyzetet, akkor talán rég megoldódott volna a mizériám... és nem tartana 4hete...
de végülis, most is megoldódott... tápszer...

Nikvik,
ez a kollázs szuper!!! :P

Cicmarek,
tök jól megnyugtattál, köszi :wink:
viszont én most pont azt mondom, hogy mikor megcsappant a tejem, akkor a kaki is kevés lett, 2naponta egy. de amikor most megint visszatértünk a tápra, ma pl még csak tápot kapott, és már 2szer kakilt :roll:
Vendég

Miutan multkor itt keseregtem, hogy a boriteknyaku badik... meg a magyar Scamp (PO) badikat eltettem nagyon, akkor jojjon most egy link hozzajuk...
jo kis akciok az oldalukon es a hazhozszallitas sem olyan brutal ha az ember nem 1-1 darabot vesz. Es irto edik vannak (persze a csajos a gyengem, de a pasisok is jok, es NEM boriteknyakuak szerencsere, es szuper minoseg is mind)

http://www.scamp.hu/index.php

ide a keptarba is erdemes benezni:

http://www.scamp.hu/index.php?action=babakkeptar
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.01 14:23-kor.

luna6

Geoo, nekem kb 4 hetesen (na jo lehet kicsit korabban) ment el a tejem Mancinal, nemhogy akkorra oldodott meg hanem akkorra allt fejre a dolog :)
Nem kell elmeleteket gyartani, hogy mi lett volna ha... semmi ertelme tenyleg. Nekem Aron amugy reszben ugyanezt csinalta az elejen, azert vergodtem (akkor eppen) azon, hogy nem jo atechnikaja es sebesek a boimbok :( Nos szerintem nott a szaja, meg gyakorlottabb lett a muki, na meg a bombok is hozzaszoktak, mert most is kepes beloluk tok lapos barackmagot szivni :D:D
Egy a lenyeg, dontottel es jol van ez igy, megnyugodtok, kiegyensulyozodtok es minden megy a maga utjan :)

Ha valaha valahova menni szertenel??!! el ne temesd mar magad egy darab gyerekkel, ha szabad kerni!! :D:D:D A huszonevesek szabadsaga es korlatlansaga teny, hogy egy eletre elveszett mar, na de hat te akartad a bebit. Azonban ez messze nem a vilagvege meg a barlangba temetkezes es otthonulove valas netovabbja meg, ahol vagy :D:D En a Mancimat az eletben soha nem biztam babakent senkire... (csak mert nem is igen volt kire.. na jo, egyszer a hugomra egy fel ejjel, mert eletemben eloszor es utoljara lementem a Szigetre... nos a gyerek megerezte mint a fene es fel is kelt es hajnali 2-kor lazan ebren vart otthon... akkor mar az exferjem felugyelete alatt :D:D:D) persze oke, en nem jartam vacsorazni meg moziba, de oszinten szolva nem erzem azt, hogy vege lett a vilagnak es a szabadsagomnak a gyerekekkel, csak maskep kell szervezni meg mas programokat esetleg mas idopontokban. Nem lehet fenntartani a fuggetlen meg gyerektelen verziot kesobb, persze lehet a gyereket masra bizni de ha nem tudod mert a szived nem engedi meg attol meg nem fogsz besavanyodni! :)

luna6

Kicsit tudtam aludni végre, de tegnap déltől éjfélig megint nem aludt ez a kicsi Lány. :( Mondjuk közben volt nézelődős, jókedvű, mosolygós időszak is, de a nagyja persze sírdogálós. A kaja nem megy továbbra sem. Most 4 óra van és 220-nál járunk és én keltetettem, mert 5 órája evett. Pöttyök még mindig vannak, egyre több, egyre különfélébb helyeken. De annyira nem látszik amúgy betegnek ez a béjbi. Továbbra is úgy gondolom, nem is az, csak egyszerűen nem eszik.

A szeme egybefüggő zöldes-sárgás-gennyes csipa, ki sem bírja nyitni. Egyszerűen borzalmas. És jó dagadt is.

Úgy dönttötem azt hiszem, ha holnap bent is kellene maradni, akkor sem maradok benn, inkább minden reggel beviszem, hogy nézzék meg. Attól, hogy ott vagyunk, nem vagyunk előrébb, sőt, inkább hátrébb vagyunk, mert sem Ő, sem én nem tudunk pihenni, bár én itt nagyon másodlagos vagyok, nem is magam miatt mondom. Persze sok függ a súlyméréstől is, de tuti híznia kellett, ugyanis semmi nem jön ki abból, ami bemegy, tehát akkor elvileg nem lehet, hogy fogyott. Ami mondjuk még ijesztő, este 8 és reggel 8 között ALIG volt pisi a pelusban... :(

Geo, annyira cukorfalat Dávid.
A mai tápszerektől pedig semmit nem kell félned. Nyilván az anyatejnél nincs jobb ÖSSZETÉTELBEN, de ha a többi dolgot is hozzávesszük, ami nálad most a szopival jár, ne félj váltani. Csak Te vagy fontos és Dávidka. Na!

Luna, el is felejtettem írni (ja, mert mondjuk nem is igen reagáltam senkinek), Manci olyan helyes kishölgy. És nem off, hiszen gyermek Ő is, ugyebár... ;)

Vokimoki, holnap írom az sms-t, de nem muszáj ám költeni rám és válaszolni, csak küdlöm a híreket, és majd légyszi írd meg a Csajoknak. Köszike

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: