No csajok.
voltam az Orsiéknál (ő András legjobb barátnőjének a felesége, a szopi tanácsadó-védőnő).
beszélgettünk egy órát, mindenféléről (szopi, szülés, pasik, gyerekek, stb.)
aztán Dávid még mindig nem akart felkelni, merthogy az autóban elaludt, és 3órát nyomott a bébihordóban.
úgyhpgy elmentem Pomázra, ahol Andrásék fát vágtak a kertben, mert már veszélyessé vált az egyik fenyőfa.
abban az udvarban voltak, ahol mi laktunk, mielőtt májusban ide költöztünk volna.
én meg beraktam anyósomat a kocsiba, és elmentünk hozzájuk ebédelni.
közben ébredezett a gyerek, úgyhogy szóltam Orsinak, hogy jöjjön anyósomékhoz (mert megbeszéltük, hogy ha ébred, akkor átjön Szentendréről és megnézi hogy hogy megy a szopi)
Orsi tök gyorsan megjött, basszus Dávid még alig ébredezett akkor
(ja és Orsinak van egy 3éves meg egy 10hónapos kisfia, és hát a 10hónapos az halál cuki

)
no.
elkezdtünk szopizni.
Orsi azt mondta, hogy tök jól fogom, ügyi vagyok. és a mellrehelyezés is jó volt, és akkor elkezdte nézni Dávid száját.
neki néha meg kellett igazítani az alsó ajkát, mert nem kifelé volt biggyedve.
aztán kb 5-10 perc szopi után mondta Orsi, hogy vegyem le ciciről, mert meg akarja nézni. Kérdezte, hogy fáj e, merthogy azt látja, hogy hámsérülés az van rajta. aztán ahogy kivettem a gyerek szájából a cicit, akkor mondta azonnal az Orsi, hogy mi a baj (mellesleg a védőnőm, amikor kihívtam őt, hogy nem megy a szopi, ő azt mondta, hogy tök jól csinál Dávid mindent, semmi gond... ja persze.. úgy látszik csak nem ért hozzá

)
na és a cicimet teljesen félbevágja a gyerek, ezt én eddig is tudtam, a kezdetek kezdete óta így szopizott, a fene gondolta volna, hogy ez baj.
tehát bekapja Dávid az egészet, csak éppen 2szívás után csak nyammog.
tehát nem érte elég inger a cicit, ezért csökkent annyira a tejmennyiségem is.
merthogy nem szívja be hátra a mellbimbót Dávid a puha szájpadláshoz, ahol van elég hely, hanem elől, a kemény szájpadlásnál nyammog rajta, mert a nyelvének az egyik részével meg lökdösi kifeléa cicit, ezáltal a kemény szájpadláshoz dörzsöli, és ez felsebzi a cicimet
ezután megnézte az ujjával is, és tényleg nem jól szopizik Dávid...
úgyhogy most elvileg:
-minden nap 2-3szor be kéne dugni az ujjamat a szájába, és hátul picikét lenyomni a nyelvét, hogy jó legyen a technikája
-ugyanabban az időpontokban kéne fejnem 7-5-3 perceket mindkét ciciből
-csökkenteni kéne folyamatosan a hozzátápot,
-elhagyni a cumisüveget (kaptam ilyen izét, elfelejtettem a nevét, amivel etetni kell, hááát, nem túl egyszerű)
elfelejteni az órát és akkor mellretenni amior csak kéri a Manó
na én ennek tök megörültem, hogy van megoldás és erős vagyok, és menni fog.
amikor Orsi elment, akkor átraktam Dávidot a másik cicire is, na már mellretenni nem tudtam úgy ahogy akartam, jobban fájt mint a másik ciciből való szopi, a száját sem tudtam úgy igazítgatni, és megint éreztem, hogy nem szopizik, nem szívja, csak tolja ki, nekem fáj, ő meg nem lakik jól.
amíg az Orsi ott volt velem, olyan egyszerűnek tűnt az egész, és hiába mondta hogy nagyon kemény meló lesz az egész, éreztem, hogy menni fog, aztán hogy megint nem jött össze, utána meg már nem is kapta be a cicimet, csak nyalogatta, meg sírt... hát basszus, tök elkeseredtem, és ott bőgtem anyósoméknál egyedül, András kisöccsének a szobájában, amíg kint a többiek kajáltak...
aztán hazajöttünk, elmeséltem Andrásnka h mi volt Orsival, és jól megsirattam a szoptatásomat.
ennyi.
amúgy ma egy szó panaszomsem lehet Dávidra.
ennyiből állt a napunk:
evés
fél-egy óra nézelődés
peluscsere
alvás
egy órát játszott magának, amíg én felvettem egy gatyát, meg egy felsőt...
de legalább hagyta anyát a tükör előtt tollászkodni.
Pomázon meg kaja után másfél órát volt fenn, abból az utsó fél órát a nagyapjával töltötte, aki gügyögött neki, tök jó fejek voltak
aztán bealudt a kocsiba, és most már ennie kéne, de még alszik.
na ebből megint éjfélkor lesz elalvás