A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Szia Móni!

Köszi. Az a baj, hogy nálunk nem is cumizott cumival. Csak a cicimet szívta. Illetve az a baj, hogy nem szívta, hanem csak nyammogott rajta. Gondolom emiatt kevesebb is lett benne a tej. Most abban bízok, hogy attól, hogy rendszeresen fejem, talán visszajön, és ha a kisasszony nem is fog szopizni, de üvegből oda tudom neki adni. Nem mertem tovább húzni a dolgot, mert a súlya és a pisis pelenkák száma megállt, és látod mi történt Csilláékkal, én nagyon beszartam hogy valami baj lesz, úgyhogy nem kísérletezgettem akkor.
Mostmár persze igen, próbálom rárakni cicire, ha hagyja.
Holnaptól már tényleg írni fogom, hogy mikor mennyit eszik, alszik ... stb, hátha abból látszik majd valami.

Olyan gyönyörű a kislányod...
cicmarek_

Csilla,
nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!

Nikvik,
igen, a csak fejs az nem jó... meg szopi mellett sincs időm fejni, mert nem tudom ti hogy csináljátok, de szopi után Dávid általában ébren van... :roll:

Cicmarek,
amikor én pihentettem a cicijeimet mert nagyon fájtak, egy napig nem szoptattam, hanem csak fejtem, és szerintem akkor csappant meg nagyon a tejállományom... lehet hogy más isközre játszott, de a csak fejés sem tett jót neki.
Vendég

Cic, irjal csaknyugodtan, szerintem ezert senki nem eszi le a fejedet! :) (bar ez Hari blogja :D:D annakidejen neki volt az a kenyszerkepzete, hogy csak o ir ide zsinorban maganak es senki nem reagal, igy teleirja az oldalakat :D:D)

Nem tudom mennyire vagyunk messze a bozottuztol, a neten latott helyszin neve nekem nem ismeros, ugyhogy feltetelezem nem a szomszed utcarol van szo :D Na jo, kulterulet eg most eppen... es mintha jobb lenne a fusthelyzet is.. kicsit fustos lesz a mosasom :)

luna6

Geooo, ez a legnagyobb hatulutoje a fejesnek.. nalam is, nem is akarok fejni de mindig ujra elo kell vegyem :) Eves utan fenn van a gyerek, es ahogy irtam delelott, enyim darab sem az a nezelodos tipus... Mancim mellett lehetett fejni es tejet gyartani, kokuszfeju muki (szegeny gyerek :D) meg nemigen hagyja :)

luna6

na, szopi után 20 percet gyönyörűen elnézelődött

beraktam a hordozójában a fürdőbe, én meg hajat mostam és tusoltam addig

utána kezdődött egy 25perces üvöltés

aminek táppal :twisted: vetettem véget...

120at csináltam neki, 70et evett meg belőle.

szerintetek ilenkor inkább adjak neki másik cicit és ne tápot?
mert egy órával előtte volt szopi

na tehát táp után beszunyált a karomban 10percre, aztán azóta már felébredt, itt fogom, és nézelődés van keverve visítással.
tehát hiába kapott tápot, így sem alszik...
picivel nyugodtabb, de ezek szerint más baja van... még jó hogy akkor tápot adtam neki, amiről le akarom szktatni :twisted:
Vendég

Na akkor a lista arrol, hogy

Mi hianyzik nekem jelenleg Portugaliaban :

- eloszor is kerem a Dunapartomat amim otthon van, hogy igy delutan betegyem a nyugos mukit a babakocsiba es jarjunk egy nagyot. de jo lesz egy park is ahova ki lehet menni, barmi ertelmes vegcel, jardaval keremszepen!! :)
- kerekszepen jatszoteret a kornyekre... odahaza legalabb 5-6bol valaszthatunk 10 perc odajutasi koron belul, itt egy sincs egy oras odajutasi koron belul sem.
- kerek LIFTET!!!! vagy lent TAROLOT a babakocsinak
- kremest is szeretnek
- kolbaszt, nem csiposet, fustlit, sajtlit vagy esetleg zimbo virslit! :)
- 3in 1 nescafet is varok nagyon :) a minap kuldott nekem ket csomaggal svajcbol a baratnom, a csomag nagy kesesekkel ideert, a kaveimnak nyoma veszett :(
- allami bolcsodet es ovodat is szeretnek, magyar jolkepzett ovopedagogusokkal :D es jo oktatast is, normalis altalanos iskolat, es ne kelljen mar minden evben uj tanito, es negyedikben megint iskolavaltas
- booklinet es teszveszt is nagyon szeretnek. a bookline szallit ide, de tobbe kerul a szallitas mint a konyvek, a teszvesz meg hianycikk, itt snassz az embereknek a hasznalt ruha es cucc... tehat minimalis a kinalat es a kereslet is
- na jo, akkor legyen turkalo, kiegyezem teszvesz nelkul a turikkal is
- es kerekszepen DMet...esetleg ha az nem lehet akkor Rossmant, vagy ha az sem, akkor valamifele hasonlo drogeria boltot :)
- ecetet is szeretnek!!! meg nem aranyaron neha egy evben egyszer makot :)
- hasznalhato futest is szeretnek, bar identol mar van futes a lakasban, csak ez olyan aron, hogy nem lehet futeni vele rendesen, mert nem tudjuk kifizetni... tehat van 10-15 fok a lakasba helyenkent
- furdokadat is szeretnek, bar az van csak nem arra terveztek, hogy mukodjon, szoval hasznalhato kadat kerekszepen!!!

na most igy nagyhortelen ennyi :D:D:D de biztosan hozza tudok meg fuzni ezt azt, ha jol atgondolom :)

jahh, szeretnek elo hus-ver embereket neha, akik ramnyitjak az ajtot :D:D A csengonk szinte be van rozsdasodva :D:D na jo, nemis, de szinte, mert ugysem kell semmire... :D

luna6

Sziasztok!
Szerencsére nálunk komoly válságok nincsenek, csak ámulok, hogy Nanetto, hogyan bírod, és hogy tudsz még poénkodni is (amin jót derültem amúgy) mikor én az eddig rekordunk 1 órás egybe sikoltozós síráson is totál kiakadtam. Amúgy nagyon érdekel, hogy most végül a fogzás-gyanú igazolódik be, vagy mi a helyzet a kicsilánnyal, akinek ha jól olvasom, Bobó lett az új beceneve, édi :wink: de tudod Nanetto, az óriási, hogy nem mondtad le a látogatókat, én sík ideg lettem volna, h akkor sír esteleg a baba.

Valahogy olyan látogatókat fogunk mi ki, hogy ha Szende minimálisat nyűglődik, azonnal pánikolnak, hogy miért sír, mi a baja... engem meg tk. frusztrál, hogy hát egy kis nyűglődés még nem a világ, így kommunikálnak ám a kisbabák, de sajnos ideges leszek, és sztem a baba is érzi. Úgyhogy ha vendégeket várunk, szinte mindig előkerül a cumi, ill. megmutatjuk, milyen édesen hintázik (vadállat a kölcsönbe kapott GRACO pihiszék + hinta - nagyon be szokott jönni nyűgösködésre)

Szerencsére nincs mit panaszkodnom. Szende szopik, szeretem is szoptatni, főleg reggel szuper érzés ( :oops: ) mikor már mindneemből csurog a tej...... hát a tej mennyiségem és leadási módszerem nagyjából úgy áll, mint eddig: szopi, és ha a baba a szopi után közvetlenül ingerült, kapja a korábbi lefejt tejet hűtőből. Ezután pedig újra fejek ugye. Lehet, h nem túl ügyes így, de úgy vagyok vele, hogy a gyerekbe jusson be az anyatej, ez a lényeg, és jobb lenne csak szoptatni, fejni nem, meg fejt tejet melengetni, de egyelőre ez van. Ja, nem is írtam jól, azért javult a helyzet, mert már nem fejek midnen szopi után, és Szende sem igényel üvegből mindne szopi után kiegészítést. Hála égnek, táphoz nem nyúltam vagy egy hete, egy morzsát sem. Remélem, nem kiabálom el.
Szerintem elég sokat hízott a gyerkőc, holnap hivatalos mérlegelés is lesz. Jah, és 1,5 hete mérleg nélkül vagyok, azt hittem, nem fogom bírni, és de, sőt, sokkal jobb most nekem így.

Az oltás-seb kb. 3 napja kifolyt, éjjel, és mára nagyon szép a seb, nem tátong nagy lyuk, semmi gond.

Megvolt a 6 hetes kontroll. Zöld lámpát kaptunk... ööö, senki nem írt erről, hogy :oops: működik minden újra azon a téren? Mi ezeréve nem csináltuk, nagyon fura lesz újra. A férjem minap megölelt, mondom, jaj a melleim (tk. érzékenyek) erre közelebb húzza a hasam, én meg "jaj a sebem"-mert még érzem a heget. Szóval nem lesz semmi az első "bujci" újra.
detti_10

Okés, akkor írok... Illetve pontosítok, most írok, mert már két órája alszik az ágyában! Igaz, néha nyekken egyet, de alszik!!!! :lol:

Jó, értem én, hogy szoptassak, de ha nem szívja, max 20-30-akat, akkor mit csináljak? És ez is egy 15-30 perc alatt jön ki neki. És ha éppen gyorskajára vágyik (hihi, babyMcDonalds), akkor meg jön az üvöltés. De ha akkor meg odaadom a másikat, akkor nem szívja ki a zsírosat, és akkor ugye nem is termelődik sokkal több sem, mert a cici azt hiszi az már nem kell. Jaj de rohadt nehéz okosnak lenni, hogy mit is csináljak. Na, majd akkor megpróbálom hogy elsődlegesen szopi, de csak egy ciciből, aztán ha kell még neki, és van lefejt, akkor megkapja azt. És ha sikerült letennem, akkor kifejem a maradékot, meg a másikat is. Na, ehhez mit szóltok? A kérdés csak az, hogy mit csinálok ha nem lesz lefejt... De reméljük ilyen nem lesz.

Luna, azért ha nálatok látszódik az erdőtűz füstje, akkor azért az nem lehet messze! Jó, gondolom hogy nem a szomszédban, de szerintem egy 50 km-es körzeten belül.
A mosás miatt meg ne aggódj! Én 4 napja nem tudok mosni, mert nem száradnának meg a ruhák. Most is zuhog nálunk, kíváncsi vagyok a kutya mikor fog bekéredzkedni, mert kint minden tiszta fekete, biztos jó kis vihar lesz...
cicmarek_

Nalam a ruha kb fel ora ora alatt megszarad jelenleg :) Telen nem szarad semmi... tenyleg a listamra egy szaritogepet is fel kene irni :)
Az szinte biztos, hogy 50 km -en belul van a tuz... de nemcsak latom a futjet, az egesz levego tele van vele, mintha az ember kodben lenne :) Vagy ezaz, mint a napfogyatkozaskor, csak ez nem teljes :D

Lehet ket mellbol szoptatni, en is szoktam am, foleg most, hogy meg (megint) nem eleg ami van....azt hiszem :) Ilyenkor szopi egyikbol majd masikbol...es amelyikkel abbahagytuk azzal kell kezdeni majd a kovetkezo kanyarban. Pont azert, hogy az elozoleg bennmaradt 'veget' kiszivja. Igy olvastam...ezek az elmeletek nekem kicsit homalyosak idonkent, de hat ha igy mondjak az 'okosok' akkor legyen igy :)

luna6

Csillát sajnálom nagyon, megint az idegeskedés, de remélem, Lénával nem komoly annyira a helyzet, csak a korababasága miatt esetleg komolyabbra vették, ami biztos jó is.

jaja, Luna, annyira jó a listád, midnen egyes pontnál ara gondoltam, hogy milyen jó itt nekem, igaz a kádat most használhatom csak x hónapja először - mert a lombik miatt kezdetben a kezelésekkor kvázi tilos volt, aztán úgy maradtam a terhesség alatt (jobb félni, mint megijedni alapon) most meg ugye a 6 hét.... de meg is van a tervem 7Vgre: nagy fürdés, stb :oops:

Rózsa. nagyon jó, hogy megmutattad végre Balázskát, irtó édes kisfiú, és jó nagyon gyarapodott, nem? Valóban nem látszik, h kiabál az esti alváskor. Nem lehet jól kifárasztani, majd nyugtató fürdés, majd jól megtömve elaltatni? biztosan próbáltad már, de ezek így együtt elég altatósak, nem? :roll:
Bár én nem írok inkább semmi tanácsot, mert amint megírtam Foltinak a tuti pelenkázás titkát, a kislányom sugárban lefosott (többb löketben) az esti fürdetéshez készülődve ....
Szóval Szende még tuti jól bealvó esténként, de ezt minibetűkkel merem csak....
detti_10

Luna, nem semmi a listád... Akkor mégiscsak igaz, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon?!

Én a vendégekkel nem úgy vagyok mint ti. Nekünk olyankor mindig kis tündi-bündi, 3 óránként evett, ahogy a nagy könyvben meg van írva! Pedig hogy bevoltam parázva, hogy hogy fogok én eltűnni maratoni szoptatásra, ha itt vannak a vendégek. Ráadásul én a nappaliban szoktam szoptatni, úgyhogy keríthettem másik helyet...
Lehet hogy ez a titok nyitja, mindig kéne valakinek hozzánk jönnie?!

Ja, Geo, én pont mióta fejek, azóta érzem hogy telik a mellem. Legalábbis most este nem tudtam rendesen hason aludni! Nem is értem. Tényleg fordítva vagyok bekötve... Eddig csak vicceltem vele, de már kezd nem az lenni.

Ja, és kérdeznék megint egy okosat: ha folyik ki a cicin a tej, az azt jelenti hogy tele van? Vagy lehet hogy nincs tele, de beindult a leadó reflex?!

Ja, valaki (elnézést, most nemlékszem rá ki) írta a fájdalmat a lábujjban. Hát nekem a térdemben volt pár napig. De aztán ahogy jött, el is múlt egy 3-4 nap múlva. De szerintem ha nem múlik el pár nap alatt, akkor irány a háziorvos. Illetve nekem még a talpam fájt iszonyatosan úgy egy hétig. Meg hát a derekam, de az tudom hogy szar, eléggé leterheli, hogy a gyerkőcök ki kell emelni az ágyból, ez egy elég rossz mozdulat. Pedig nem is mondható nehéznek a kisasszony, mi lesz később...
cicmarek_

Áhhhhhh! Mindjár 3 órája hogy alszik! Ha akkor elmentem volna aludni, mint amikor írtam......... Mostmár késő bánat.
cicmarek_

Oké Luna, de honnan tudni hogy a gyerek végzett egy mellel, és már nincs benne több tej?
cicmarek_

Cic, ha akkor lementel volna aludni, garantaltan 10 perc mulva felkel!! :D Velem ez szokott megesni minden ejjel... leteszem, nezem elnyugodott e... ha ugy tunik igen es en is elvonulok a szobamba lefekudni garantaltan ugy 10perc mulva mikor mar 'merulnek' bekapcsol a bebior :) Ha nem hiszek a szememnek es maradok mert hatha meg nem aludt el... nos akkor eltoltom az idomet alvas nelkul azzal, hogy latom mikor kapcsolja ki az automata a bevasarlokozpont ejjeli kivilagitasat, mikor kezdi a takineni a benzinkuton a muszakot, meg hogy a szomszed haz atjarojanak fenyreleje van es ha atmegy egy kutya ott akkor bekapcsol.... es ilyen hszanos infoknak juthatok birtokaba, ha azt hiszemnem aludt el es ezert nem fekszem le :D

luna6

Cic... sehonnan :D:D En max sejtem... amikor ugy csinal mintha ragozna es nem hallom hogy nyel, vagy csak 70 ragozas utan egyet, akkor ugy gondolom ideje cserelni...
vegulis teljesen ures sosem lesz, majd csak hamar elapadt. ha lenne turleme akkor szivhatna napestig es mindig jonne neki tej csak csordogalva es nem allandoan hanem szakaszosan.
ugy szoktam, hogy az elso mellen hagyon a normal menetidejet (rovid menetideju gyerek, ez nalam most max 15 perc ha egyaltalan) ha akkor meg dolgozik ES ugy tunik nekem, hogy nem sok szivasi eredmennyel, na akkor szoktam masikat adni neki.. de van, hogy hagyom kicsit tovabb ragozni :D:D ha ez ot nem zavarja

luna6

már megint rajtam aludt el...

most nem tudom letegyem e...
akkor tuti felébred... :x :roll:

ez a szopi nem egyszerű... én se tudom mit csináljak.. a mérleg szerint Dávid is csak 20-30at eszik...

csináljam e Luna módszerét, hogy ha látom hogy még éhes, akkor rádugom a másik cicire?
vagy csináljam aiit Vok írt, hogy csak 3óránként mellet váltani, ha addig kérne, akkor arra tenni, amelyikből előtte evett...
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

és azt is írtátok már, hogy ne hagyjam őt sokáig szopizni, mert ellustul.
no így 30perc után leveszem ciciről.
utána elvan 20percet, nézelődik, aztán óbégat.

"régen" szopizott egy ciciből 20percet, majd elégedetten lefordult róla, büfi, aztán alvás.

most meg?
30perc után sem tetszik neki, ha leveszem, ő még maradna...
lehet egyszer kipróbálom mennyi idő múlva jönne le magától a ciciről...

7kor lesz az osztálytalálkozóm.
vagyis ez még csak amolyan ELŐosztálytalálkozó, mert még nem telt le az öt év, mg "csak" 3éve érettségiztünk, de páran kitaláltk, hogy találkozzunk egyet most is.

úgyhogy mi hamarosan útra kelünk.

most meg lerakom a gyereket, és elkezdek a gyerekszobába tartó úton ősi imákat mormolni, hogy ha leteszem, egy órát azért aludjon is az ágyában..

amúgy néha bármit csinálhatok vele, nem kel fel, nha meg elég ha megroppan a kisujjam, már ki is pattantak a szemei... :P
Vendég

Luna,
jó a vonalzód :lol:

Detti,
neked is 8)
Vendég

Geooo, szerintem - de majd Eszter jol kijavit - neki ezt a tuleves miatt javasoltak, en mastol ilyet meg sosem hallottam, hogy 3 oran belul egy azaz csak egy darab mell jatszhat, szerintem enyim emellett mar reg tapos lett volna, mert ekkora hozamom nekem tuti fix, hogy nincsen, vagy csak nagyon ritkan egyszer-egyszer, hogy egy mellbol teljesen jol lakjon... (nem mondok igazat, mostanaban van ejjel, hogy csak egy mellbol eszik es bealszik, de akkor szerintem messze nem eszi magat tele)
arrol nem beszelve, hogy ilyenkor a parkolo mell vagy 6 ora parkolasban van legalabb... pedig minel tobbet urul es telik annal jobban tejel allitolag. Pont ezert is javasoljak - szerintem LLL honalpon is olvashato, biztos onnan szedtem, de a dokim is igy mondta, meg hat sokan szoptatnak kettobol - hogy mindket mellbol etess, hisz igy a legsurubb az inger minden melleden, akarhonnan is nezem.
Vagyis ha azt az elmeletet elfogadjuk, hogy a tej a szoptatasos ingerektol es az urulestol gyarapszik, akkor minden amellett szol szerintem, hogy egyszerre ket mellbol kellene szoptatni, legalabb a szaporitas bealltaig, igy eri a legtobb inger a melleket, aztan ha eljut ember oda, hogy kereslet kinalati egyensuly, vagy eppen van teje boven es ezzel sosem volt gondja, hogy neha apadozik, akkor lehet egy-egy oldalrol es sokat parkoltatva a masikat...
mondom ezt persze en, ez a keves dolgok egyike, amiben Eszterrel nem vagyunk teljesen egy velemenyen, pontosabban mas a tapasztalati helyzetunk :) na de ilyennek is kell lennie ugye :D lehet van harmadik verzio is!:D

luna6

Szépek a vonalzók, meg a bébik :wink:

Geo, tök egy cipóben járunk. Nekem annyival jobb, hogy nincs hasfájás, csak a puki jön ki néha nehezen.
Én sem tudom mi tévő legyek. Mostantól asszem minden evést mérni fogok! Most is itt cicizik, félidőben mértem, és sikerült 40-et ennie úgy, hogy 2 órája lefejtem! :D Remélem nem a mérleg szar! Na, második kanyarban csak cumizott (ugyanarra raktam most vissza), viszont nem sír! Talán mindjárt alszik is. Ki érti ezt? Olyan jó lenne, ha valaki folyton itt lenne nálunk, és megmondaná hogy mit hogy csináljak. Alapesetben utálom ha dirigálnak, de ez most nem alapeset...
Ja Geo, kiscsajom bármeddig elcumizna a cicin. Amikor látom hogy már nagyon bealudt (olyan talán kétszer volt, hogy kiköpte a cicim), akkor finoman kiszoktam venni a szájából, várok még egy kicsit, és utána rakom át a vállamra. Aztán 20 perc múlva az ágyába. Ha ő is így akarja...
Jó szórakozást az osztálytalálkozóhoz. Biztos jó lesz kimozdulni...

Luna, milyen izgalmas az élet felétek éjszaka! 8) Remélem nem sokáig kell ilyen izgalmas dolgokat nézegetned!
cicmarek_

Luna, még jó hogy haradik verzió, és nem harmadik mell :lol:
cicmarek_

Luna, már nem is irigyellek. Sőt, mikor olvaslak úgy érzem, én nagyon el lennék anyátlanodva ott. Bár tudom, te nem vagy olyan szoros kapcsolatba anyukáddal, én eleve már attól kikészülnék, hogy nem találkozhatok vele hetente többször. De valahogy a környezet amit leírsz, az is olyan komor, idegen nekem. Persze biztos meg lehet szokni és vannak jó oldalai is az ottlétnek, de nem kívánkozom oda. Mármint lakni. Kilátogatni biztos tök jó lenne, de nem cserélném el a jól megszokott kis kertesházunkat, ahol tényleg bármikor elmehetek sétálni, max. a kutyaugatás zavar, tele vagyunk játszóterekkel stb. Nem is gondoltam eddig bele, hogy mennyi "jó" dolog van itt. De ahogy leírtad a listádat, kezdem értékelni. Köszi :lol:

Cicmarek, örülök,hogy valaki átvette a helyem a topicban :lol: Persze szeptembertől kérem vissza!! :wink: Vagy legalább is osztozunk.

Vok, a fodrászos hozzászólásomat amúgy Vik-nek szántam, csak hát egy magánhangzó nálam már nem számít :lol: Persze te is elmehetsz fodrászhoz ha gondolod :lol:
Amúgy szerintem marad a péntek, mármint talira, de még holnap csörgök.

Nekem a hátam fáj egyre jobban. Valószínűleg a sok emelgetéstől, mármint Bence emelgetésétől. Pedig nem sokat van kézben, de nekem úgy látszik ennyi is elég. Voltunk már 2x a masszőrnéninél szülés óta, nagyon jó volt. Igaz még mindig nem fekve masszíroz, mert ugye a cicijeim útban vannak, de így is jó. Azért remélem előbb utóbb hason is fogok tudni feküdni, nem csak akkor, ha már nem szoptatok.

Szoptatás: én majdnem mindig csak egy mellből szoptatok, nem elvi dolgok miatt, hanem mert vagy elalszik közben, vagy elengedi a cicit, mint aki nem kér többet. Néha felajánlom neki a másikat, de általában megnyalja, mosolyog egyet és nem kéri. Tök édi :lol: Na mondjuk éjszaka nem nagyon tudom mit alkot, mostanában mindig elalszom szopi közben :roll: Mert hogy mi ugye 99%-ban fekve szopizunk, éjjel-nappal.

Kép
Kép
hari

Lénáról hír?

Nekem most végre alszik.

Holnap doki-nap. Vinnem kell vissza UH-ra a nyakával - tudjátok a biccentőizom-bevérzés. Remélem nem nőt, mert akkor biopszia. :( Utána meg nődokim 6 hetes kontroll. Megmutatom neki, mennyit nőt. Szerencsére Attila kivett szabit és jön velünk. :)

KépKép
bhdetti

Nem akarunk majd vmi találkozót csinálni nyár végén vagy szeptemberben? Addigra talán mindenkinek kevesebb lesz a nyűgje???

KépKép
bhdetti

Geo!
Igen, ebben tényleg nem értünk egyet Lunával :D Rita dolgok egyike. :D Nekem Cory mondta mindig,h ogy mellet 3 óránként cserélünk. És most is gyönyörűen jön belőle a tej. De TE szaporítasz. Ilyenkor olyan, mintha újra kezdenéd elölről, akkor viszont 2 mell kell. És ha mind a kettőn 20-20 percet rajta van, talán nem is lesz olyan éhes :D És vissza jön a megszokott mennyiségű tej.
Most bele olvastam az LLL-be és ott tényleg a váltott mellet írják, de nem 1x, hanem sokszor válts mellet szerintük szopi alatt.
http://www.lll.hu/gyik
De olvasd ela többit is, nagyon hasznos! :D Pl azt is leírják, hogy miből tudod, hogy elég a tej.
Coryt meg megkérdezem miért mondta a 3 óránkénti váltást. :D

Luna,
Neeem, én nem 3 óránként váltottam a túletetésnél, hanem 6! óránként és úgy nem volt zöld a kakija... :D
És olvastam,h ogy idézem:
"A melle hirtelen puhának tűnik. Ez akkor következik be, ha a tejképződés a csecsemő igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítődés alábbhagyott."

Nem bírom ki, bemásolom az egészet :D csajok, szinte az összes kérdésre megadja a választ. :D Még csak agyalnom se kell rajta :D:D

„TÉVES AGGODALMAK”

Sok anya úgy gondolja, teje nem elegendő annak ellenére, hogy nincs problémája a tejképződéssel. Aggódnak azon jelek miatt, melyeknek más az oka, illetve nem ismerik fel azokat a tényezőket, amelyek egy szopós csecsemőre jellemzőek. Semmi gond nem lehet a tejtermeléssel, ha a csecsemő jól fejlődik, sok vizeletes és székletes pelenkája van, sőt még akkor sem, ha Ön a következőket tapasztalja:

* Csecsemője nagyon gyakran szopik. Sok csecsemő gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendő tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele.
* Csecsemője éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztődik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemő éretlen emésztőrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemőket.
* Csecsemője hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemők, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemőkre jellemző, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen időszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelően emelkedjen az anyatej mennyisége.
* Csecsemője hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellből most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban.
* Csecsemője nyűgös. Sok csecsemőnek van minden nap egy nyűgös időszaka, körülbelül a nap ugyanazon időszakában. Néhány csecsemő az idő nagy részében nyűgös. A nyűgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhető fel. Ha úgy tűnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyű takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemő nyűgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik.
* A melléből csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképződéssel. Valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképződés beindult, és a csecsemő igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszűnik.
* A melle hirtelen puhának tűnik. Ez akkor következik be, ha a tejképződés a csecsemő igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítődés alábbhagyott.
* Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erős, mint régebben volt. Ez idővel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemő szopását és nyelését.

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja és üdv CICMAREK a körünkben.

KépKép
bhdetti

Detti!
Én nagyon benne vagyok! :D:D
s már beszéltük, hogy esős időben lehet nálunk, Geoéknál, jó időben nálunk, Hariéknál :D Vagy mehetünk a szabadba :D:D
Szal, én alig várom már!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vki mondja meg, hogy a csípőm valaha vissza fog menni a régi méretére??? Vagy dobhatom ki a gatyáimat, cserélhetem le a ruhatáram?
Rajtam az indulóhoz képest 3 kiló plusz van még, azaz 8(!), mert a hormonok miatt - nekem is menses problémáim voltak - plusz 5-tel indultam magamhoz képest.

KépKép
bhdetti

Timcsinek is ÜDV újra.
Nagyon cuki Noel. :)

KépKép
bhdetti

Vok: akkor értesíts majd, ha lesz tali. Mindenképpen megyek! :) Szívesen látnálak itt is titeket, de egy 67nm-es panelban nem biztos, hogy elférünk ennyien.
Viszont királyul sütök! Meg a férjem is! :)

KépKép
bhdetti

itt vagyok ragyogok! ma szerda ilyenkor anyuékhoz megyün kmár nem ő jön! de így jobb is mert muszáj kimozdulnom! Detti tudja hogy imádom a környéket :-) (gazdagrét) ...

szóval nekem bejött az elektromos fejő de tény nekem nem kivarázsolni kell a tejet tehát én 130 millit fejek 4 perc alatt mert szó szerint ömlik!! nincs vele nagy macera! viszont ha kézzel kéne nyomkorásznom a gépet reggel az gáz addig olvasok vagy alfában meditálok!!! Bobó meg alszik a gépzajára (meditál velem :-))
de nekem nagyon nagyon nagyon bevált! ami hátránya az aventnek hogy millió darabokra kell szedni amit mind sterilizálni kell az meg ugye idő ... meg összeszerelni is mind mind idő! de megéri... mert jó és nem szedi szét a mellett (legalábbis az enyémet!)

Fogzás: hát irtam hogy kint volt a védőnéni és bazi alaposan megvizsgálta! 2 gyöngyzserű gombostűfejhez hasonló valami van a hátsófogak helyén az ÍNYEN amit kiskanállal megkocogtatott! az íny ott kemény ömlik a nyál nagyon durván és tömkörödi be a szájába az öklét! viszont kocogni nem kocogott a kanál de a védőnő szerint ez simán az! révén nem afta nem szájpenész és nagyon látszik szabadszemmel totál jól a fehér valami!!!! ... és az íny is kemény! ma hazamentünk anyám előszedte bátyám babanaplóját amit nála lelkesen vezetett beszarás mekkorákat röhögtem amikor olvastam csúúúúcs!!! :-)
szóval 2,5 hónaposan nőtt a tesóm foga ... :-) na az sem semmi szerintem!!!! mondta anyám emlékezetes ... !
tesóm hizása: figyeljetek! 3400-al született 2. hónap végén 6 kg volt! baszki tényleg annyira kövér volt az összes kiskori képen hogy nem is igaz!!! :-)

Bobóra hallgat a babánk mert a párom elkezdte Bóbitázni meg Bóbisozni és ebből maradt a Bobó :-) ...

energiák: nekem a barátnőm mindig azt mondja: Baszki a te türelmed előtt megemelem a kalapom! ő sokszor van itt (1héten 1x de nálunk ez sok :)) szóval igen én is úgy érzem üvölt üvölt üvölt de valahogy csak az zavar mi a baja nem maga a szitu! érdekes!!! ... de nálunk nagy a harmónia .. és lehet hogy ezért ... mert kiegyensúlyozott vagyok nagyon!!!
:-)

képzeljétek apám elkezdte tologatni le fel a babakocsit hogy megehessem a krumplifőzeléket és addig basztatta apámat Rexike hogy apámnak ott kellett hagynia a kocsit mert a Rexi már ugatott meg harapta a nadrágját! és akkor apám elment vele és odament a Rexi megint a pórázához! ... a végén összeraktam a képet! miután mindig a babakocsival sétálunk és Rexi is jön - azt hitte megyünk hiszen apám fogta a kocsit! de csak tili-tolizta most nem sétálni mentünk ... de a kutya azt hihetette és jelezte a gazdinak hogy INDULJUNK MÁR! annyira édes és olyan oookos!!!! .. FUHHH döbbenet!

hulla vagyok! ... Bobó alszik! persze napközben kegyetlen volt :-) de a mai nap is pipa én is nyugoóva térek még van egy pár órám "talán"...

Luna . - én előtted emelem meg a kalapom! fuuuuh

Geo cicmarek kitartás! a szoptatás a kismamák "szakmája" :-)
mi ezzel "dolgozunk" ... egész nap!!!! :-)

ja amúgy Bobó szépen eszik már nem kellenek az extrémpózok! hálaégnek!!!! ... sírni sír viszont de enni eszik... azért ez a jobbik eset!

CSILLA KITARTÁS NEKTEK TOVÁBBRA IS SOKAT GONDOLOK RÁTOK!!!
Vendég

Sziasztok

Én is itt vagyok, csak nem tudok jönni csak irtó ritkán :oops: De azért nagyon hiányoztok ám :roll:

Csillának kitartást és jó híreket kívánok!! Hamarosan minden rendbe jön!!!

Nagyon szépek a babák, igyekszem nézegetni őket :lol: :lol:
Most már nekem is van kendőm, majd holnap kipróbálom hátha bejön.
Arni pénteken lesz 8 hetes, szépen növöget, hízik is bár nincs mérlegem, de érzem. Már van olyan rugija, amit kinőtt. 5 hetes kora óta mosolyog ránk, gagyog, tök jó :lol: :lol: azóta már az oldalára is fordul és a kiságyban képes 180 fokot elpörögni :lol:

Próbálok azért visszaolvasni, most a 171. oldalnál járok asszem ,majd csak utolérem magam vhogy.
A férjem most is 12 órában dolgozik, szóval ezért nem tudok jönni.

Nekem nem volt még 6 hetes kontrollom, mert csak augusztusra tudtak időpontot adni a rendelőben, de azért már voltunk együtt a férjemmel és minden olyan volt, mint régen :lol: :lol:

Az alvással nálunk is gondok vannak, egyszerűen képtelen magától elaludni, ezért én meg kénytelen vagyok elringatni :roll: remélem majd, amikor nagyobb lesz, akkor ez már nem lesz így, mert most is nehéz tartani. Az éjszakák általában egész jók szoktak lenni, de most 3 napja nem akar visszaaludni, így ma is 3/4 1-től negyed 4-ig altattam, nagyon kivoltam :cry: már sírtam is tehetetlenségemben.

Na meggyütt a férjem, majd még jövök sziasztok!!!

Kép

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nanetto: szólj, ha jöttök ide és összefuthatnánk.

Talinn: Üdv újra. Nagyon ari Arni! :)

KépKép
bhdetti

Hari,
vmelyik nap írtam, h nekem is a hátam fáj nagyon...
masszírozás segít rajta?
hogy a fenébe tudsz fekve szoptatani????
nekem olyan, mintha nem érne a szájához el...
leírhatnád a menetét :lol:

bhdetti,
taliban még mindig benne vagyok, de sztem nekem akkor is ennyi nyűgöm lesz... vagy majd csinálok magamnak :wink:

Talinn,
Arni csodaszéép!!!

no csajok ma egész nap nem aludt Dávid, és most sem...
10kor evett, azóta ringatom...

talán most le tudom tetnni
Vendég

Vok,
tudom én hülye vagyok, elolvastam amit bemásoltál, meg az lll-t is. de mi a konklúzió? hogy egy mellből etesssek, és ha egy óra múlva megint kér, akkor ugyanazt adjam neki, és 3óránként cseréljek csak? vagy mehet neki egy óra múlva a másik ciciből?
tudom, nehéz eset vagyok... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap este az ügyeleten kötöttünk ki, Nati annyira sírt egész délután, hogy inkább megmutattuk egy orvosnak. Sajnos Móron nincs ügyeletes gyerekorvos, a dokinőnk szabin van, így odatelefonáltunk Fehérvárra, és este 9-kor mentünk is. Egy nagyon rendes dokibácsi volt, megvizsgálta a gyereket,kikérdezett, mit és hogyan adtam eddig neki. Végül felírt egy papaverin tartalmú cseppet, amiben van nyugtató és görcsoldó is, a patikában keverték ki nekünk. Meg ajánlott egy homeós bogyót, ami megoldja a székrekedést, bukást és haspuffadást is.
Szegénykém annyira kivolt este, hogy hazáig a cicin lógott, hogy megnyugodjon. Éjjel 1-5-ig szépen aludt is. És éjjel a kiságyában aludt, ami szintén ritkaságszámba megy a hasfájásos korszak óta. Remélem beválik ez a csepp, meg mellette mehet neki minden kajáláskor az Espumisan.

Sajnos nekem sincs időm írni, de mindennap olvaslak titeket.

Csilláékat nagyon sajnálom és drukkolok nekik!

Cic, üdv itt!

Avent elektromos: én 2 hete kaptam, és imádom! 10 perc alatt lejön vele 100-150 ml, eddigi rekord 180. Előtte kézi volt, nagyon szenvedtem vele, nem bírtam a nyomkodást, és kevesebb tej is jött vele.

Natika 5 hetes
Kép Kép

Kép
jenny29
Mór

Cicmarek!
Azt, hogy Noelnek szorulása volt onnét tudtuk, hogy nagyon nehezen jött ki a kaki, mindig felsírt, nagyon keservesen, a végeredmény a pelcsiben pedig totál kemény golyók voltak.
Előtte Milupa Milumill HA1-est tápszert ettünk, most pedig Milupa Komfort 1-est. Tökéletesen bevált. Ja és a tápszeres babák is lehetnek hasfájósak, sajnos.

Ami a házaséletet illeti, nálunk sincs vele gond, bár én császárral szültem. Gondolom ez azért más.

Ma éjszaka Nóci megint nagyon ügyes volt. Fél tízkor tettük le és majdnem fél hét volt, hogy követelte magának a kaját. És most megint alszik. Általában délután vagyunk ébren. Játszószőnyegen beszélgetek neki. Azt nagyon bírja.

Léniről valami hír?

Kép
timcsi81*

Léniékről még nincsen hír, majd nemsokára írok Csillának. :D Nem akarom a vizit előtt feleslegesen nyaggatni...

Geo!
Én még mindig azt mondanám, hogy szopi tanácsadó nő.. Nekem vannak ötleteim, de ők a profik. Én azt mondanám, hogy most akkor csináld azt, amit írtak, hogy egy szopi alatt többször cserélni a mellet, hogy szaporítsál. Tehát 20 perc egyik, 20 perc másik, és utána ha még kér vissza az előzőre. Remélem így nem az előtejed lesz több :D
Én így csinálnám, aztán visszaállnék a 3 óránkénti cserére. Ami azt jelenti,h ogy akár 6x is megszoptathatod addig, de ugyan abból az 1 mellből. Így tuti jó sokat kap a zsíros tejből. :D Alex is attól hízik :D

Timcsi!
Szintn zenész: szopitanácsadónő!!!! Tuti tud segíteni! Én meg se közelítem az ő szintjüket....

Schneiderné Diószegi Eszter
(20) 565-3940
Ő pszichológus. Nagyon ért egy csomó mindenhez.
Tőzsér Berta
(30) 350-1657
reggel 9-11-ig hívható!
Ő meg orvos.
Mind a kettőjüknek 4 gyereke van és nagyon kedvesek. Én a Bertával beszéltem eddig. Az Esztert sajna nem értem el... de van még csomó név a listán. Válasszatok. :D
http://www.lll.hu/telefon

És tényleg ne rám hallgassatok, mert én csak azt tudom mondani, hogy ÉN mit csinálnék egy ilyen helyzetben!!!! És az nem biztos, hogy nektek is jó.....

Eszter
Kép
Kép
vok

Szep napot mindenkinek!

Nos a viszonylag elviselheto ejszakak utan mindig jon egy roszabb, nehogy az ember lanya elbizza magat :D Ez a mai reggelem konkluzioja.
Nem tul hosszu lere eresztve keltunk 10 utan 1-kor, 3-kor, 4.20-kor es vegul a mostani tartos ebrenletem kezdodott 5.50-kor. Minden idoponthoz hozza kell adni atlag 20 percet meg es nem tudom marad e valami alvasra, de azert megiscsak mert remlik, hogy jartam az agyamban tobbszor is :)

anyam tegnap szolt errol a szosszenetrol, hat mindenkinek ajanlom szeretettel :)
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20100728/ ... lvaszavar/

aki nem kattint, annak egy kis izelito:
"Elképesztő módon leegyszerűsíti az ember igényeit a kialvatlanság. Akinek gyermeke van, tudhatja, miről beszélek. Arról az állapotról, amit csak a permanens kimerültség tud okozni. Amikor az ember egy ültő helyében képes elaludni, bárhol, bármikor. Amikor az összes megtakarított pénzét és a maradék családi ékszereket is odaadná egy nyugodt szobáért. Ahol annyit alszik, amennyi csak jól esik. Egyedül. A kialvatlanság kiszívja a világból a színeket. Szűrőt von a szemünk elé, hogy csak körülbelül érzékeljük a zajló életet. Ez az én esetemben nagyjából úgy manifesztálódott, hogy minden kérdésre csupán akkor válaszoltam, ha legalább kétszer föltették nekem. A számítógép képernyőjén homályosan láttam a betűket. Csak nagyjából éltem túl a napokat, és a fél karomat odaadtam volna egy nyugodt éjszakáért."

hat a leirasa igen pontos, en is kb igy erzem magam... en meg egyelore abban a fazisban vagyok, hogy en meg felfogom, hogy hozzam beszelnek, de gyakran visszakerdezek, hogy mit is? :D de 3 honap vegere szerintem odajutok mint D.Toth Kriszta, hogy mar nem kerdezek vissza es mindenki kerdezzen ketszer, kulonben nem jon valasz :D

luna6

Jó reggelt!

Móni, na nem biztos hogy szopási sztrájk. Este azt hittem, mert a jobb cicimre (ami amúgy a rosszabbik) egyáltalán nem akart rámenni, a másikat elfogadta egy darabig, úgyhogy utána tápot kapott. Miután letettem, megint fejtem, de csak 20! jött le.
Hajnalban 2-kor hallottam hogy nyekeg, úgyhogy újrabootoltam az agyam, és gondoltam ha sztrájkol, akkor félálmában megetetem. Hát gyönyörűen evett, jobban mint amikor ébren van. Viszont mikor letettem, akkor felkelt, úgyhogy akkor még ráraktam a másik cicire, és abból is azért eszegetett. És ma reggel is sikerült kb 60-at ennie, igaz hogy 1,5 óra múlva (azaz a szopás végétől 50 perc múlva) már újra sírt, úgyhogy megkapta a maradék lefejtet (55g). És már fél 8 óta alszik! Ilyen sem nagyon volt még reggel. Úgyhogy végre itt vagyok frissen, letusolva, fogat mosva, megreggelizve, megy a mosógép... Helleluja! Szóval nem tudom mi a fene van nála....

Hari, de ari vagy! De nem akarom átvenni a helyed... Tulajdonképpen ezért is tudok ennyit jönni, mert picurka állandóan rajtam lóg. A gép zaja is jól elnyomja, úgyhogy utána mindig próbálom lerakni, addig meg olvasok meg írok. Remélem nem megyek az agyatokra... Jó hírtelen beestem ide a sok nyűgömmel...

És a hátad szerintem azért fáj neked is, meg Geonak is, mint nekem. Pont ez a legrosszabb mozdulat neki, előredőlve felemelni több mint 4 kilót! Nekem a múlt héten annyira fájt, hogy a pelenkázóasztalra is úgy tudtam csak lerakni, hogy nem előredőltem, hanem a térdemet rogyasztottam... Erre gyógymód tényleg a masszírozás, meg nem kéne annyit emelgetni a gyereket
:lol: Na nem úgy értem hogy sokat van ölben, hanem ha már 10-szer kell onnan kiemelni, már a deréknak szerintem az is sok.

Vok, akkor a szaporítást lehet úgy is csinálni, hogy mondjuk 10-10 perc egyik-másik mell, aztán peluscsere és ébresztő, és még 10-10 perc megint mindkét mellből?

Szia bhdetti! Köszi a fogadtatást. Drukkolok a dokikhoz...
A csípőd meg a ruhák miatt ne aggódj! Rám sem jönnek rám, és rajtam még mindig van plusz! Most el is szaladtam lemérni, és csak 3 kiló! :D Pedig amikor utoljára mértem, akkor még volt vagy 7 is! Ez úgylátszik a kellemes meglepetések napja! :lol: :lol: Ettől függetelnűl rám sem jönnek rám a gatyák, nekem combban szűkek, úgyhogy a csípőig el sem jutok. Szóval nem is értem hogyhogy csak 3 kiló pluszt mutat a mérleg!!! Mindegy, nem izgatom magam, majd ha újra elkezdek futni (juj de várom már!!!), akkor majd lemegy pikkpakk.

Nanetto, köszi az elektromos leírását. Akkor szerintem ma el is kérem a barátnőmtől. Hát, kíváncsi vagyok nálam mit fog csinálni. Pláne, hogy akkor szoptatás után próbálok majd vele valamit alkotni. A kézit is sok darabra kell szétszedni, az már nem okoz gondot, inkább az, hogy olyan sokáig kell szivattyúzni magam...
Rexi kutya nagyon édes lehet! Milyen fajta, mert nagyon kis okos! Én is nagy kutyafan vagyok, van is kettő! Szegények, alig látom őket, mert nincs időm kimenni hozzájuk ...
Na, nálunk akkor nem fogzás van, nem nem ömlik a nyál, csak úgy egy kicsit foltos lesz a pólóm, mintha a vizes kezemet beletöröltem volna... Viszont nem semmi, hogy bátyádnál is, és Esztinél is ilyen korán jött...
És amúgy én is úgy látom mint te, a mi munkánk most az, hogy a babával legyünk. Csak az a baj, hogy ez nem egy tanult szakma, amit aztán kisujjból kiráz az ember. Szóval mindent próbálok a lehető legjobban csinálni, türelemmel meg minden, de amikor tanácstalan vagyok hogy mi is legyen, az nagyon szar, és olyankor szoktam egy kicsit ideges is lenni. Persze ha rámvigyorog a kiscsaj, már olvadok is el, csak olyan jó lenne már egy fél évvel öregebbnek lenni... És én még örülhetek, mert az éjszakák viszonylag nyugodtak. KOP-KOP-KOP. Remélem nem most szóltam el magam...

Tallin, Arni is nagyon cuki. Nekem is van kendőm, de eddig egyszer volt benne. Nagyon üvöltött (igaz, akkor pont 35 fok volt, gondolom a kendő melege sem hiányzott még neki). Igaz, amikor kivettem belőle, akkor meg rögtön elaludt!

Vok, tényleg, te melyik megkötést szoktad alkalmazni, és azt próbáltam, ami elöl is keresztben van, meg hátul is, és még a hasamon van egy karika. Nem tudom mi a neve, de a csomót a gyerek lábai között kellett megkötni.

Szia Jenny! Nati is nagyon édes. Szegény, nagyon gáz lehet ez a hasfájás. Ez nála ilyen hírtelen alakult ki, vagy már volt eddig is, csak nem ennyire?

Timcsi, köszi. Nekünk a HA1 van itthon. Eddig nálunk nem volt vele gond, remélem eztán sem lesz. De inkább azt hogy nem is kell használni. Ilyenkor úgy irigylem a tápszeres babák anyukáit, hogy ennyit tudnak aludni... Ja, igen, ti miben tároljátok a tápszert? csak mert amit a múltkor (még amikor hazajöttünk a kórházból) felbontottam zacskó, az tök bekeményedett, úgyhogy használhatatlan lett....

Na, most kezdett el nyekeregni gyerkőcke, megyek felveszem...
cicmarek_

Vok, közben látom írtál. Akkor maradok a 15-15 percnél (tovább nem bírja, bealszik).
Viszont a 3 óránkéntira mikor lehet átállni?
cicmarek_

Cic, az agyam kisse atmosva igy nem tudom irtam e, de Aronnal a 15 perc az mar rekordokat dontoget mostanaban :) Akkor is, ha rendesen elkesd szivni es hasfajas nelkul eszik is... eleinte belecsusztunk egy-egy hoszabb korbe, meg tevedesbol pl asszem 3 napja ejjel is egybe, de ez mint a feher hollo, raadasul annak a masodik feleben megy a cumizas meg kerodzes :)

lehet eros felindulasbol veszek egy avent elektromosat...csak ne lenne olyan veszettul draga... mert ilyenkor szokott az lenni, hogy tobbe soha nincs ra szukseg :) van alternativaban az angoloknak sokkal olcsobbi s, csak ugye ki tudja az milyen?!

luna6

Sziasztok!

Cicmarek, és mások, visszatérők, újak, üdvözlet! :D

Vok, annyira jófej vagy, írtam privit! :)

Luna, Vok, lenne egy kérdésem. :) (mindig tőletek kérdezünk úgyis :D )
Az mitől lehet, hogy ahogy megérkezett a hidegfront felborult minden eddigi rendszer? Kajálásban is (egyedül csak az maradt meg, hogy tartjuk a 3 órákat), meg alvásban (nappal semmit nem alszik, éjjel meg újra 2-szer kel, ahhoz képest, hogy 2 hete már nem kelt fel, vagy csak egyszer), és eddig nem bukott, most meg többször is bukik napjában, mondjuk nem sokat, de eddig semmit nem szokott.
Annyi változás van, hogy 2 hete két lyukú cumiból kapja, de 2-3 nappal ezelőttig nem bukott.
Ja, és többet is kakil, eddig kb. napi egy, vagy 1,5 naponta egy volt, most meg 2-3 napja napi kettő is van, hatalmasak. :D Aztán ruhás balesetünk sem volt 3 nappal ezelőttig, azóta minden nap vagy 4 ruhacsere van.

Ennek lehet valami oka, vagy ez tök normális??

Na, ha már csak kérdezgetek, legalább képet teszek ide. :)
Kép
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Kell nekem egy kiscsaj!!!! :D:D:D (elment az eszem, tudom :D) de ez a lila ruhas kep Lizarol tunderi, nekem is kell ilyen! :D:D:D

Ami meg a kerdesedet illeti: hat ha a dokitol ilyeket kerdezek azt mondja, hogy az elso 3 honapba ez mind boven belefer, szo szerint azt mondana "e normal!!" :D:D
Amugy vigaszkepp, irtam is itt az elejen, hogy nem bufizunk, Aron nem szokott es a csajok sem tettek... ehez kepest tan masfel hete gyerekem egyszercsak elkezdett bufizni, mit bufizni, vadkant megszegyenitoen bufog brutal nagyokat :) Szoval menet kozben szedte magara ezt a tudomanyt.
A masik, hogy allitolag a babak hidegfront erzekenyek, es foleg a szelekre reagalnak erosebben, legalabbis odahaza a szulesznok mondtak, hogy szeles napokon megindulnak a szulesek is es nyugosebbek a bebik is.
Szoval en ammondo vagyok, hogy mindez normalis ez azert van, hogy nehogy nagyon elbizd magad, hogy fuu jol kiismerted a csajt es mostmar minden egyenesben van. Nem ugy van az!! :D:D Anyukakat edzesben kell tartani, nincs tunyulas! :D

luna6

Jött üzi:
Még azóta sincs kaki, visszatért az erőlködés, pöttyös az arc, combja, mégis ragaszkodnak ehhez az új tápszerhez.(mindenféle mentes) Nem értem egyáltalán.
370et evett és van gyarapodás, de 2 napja nem kakilt szegény...

Nagyon remélem,h ogy találnak választ!!!

Nyuszi!
A babák egyik napról a másikra változnak. Szerintem ennek nem sok köze van a hideg fronthoz...
És nincsen mit :D Nagyon szívesen! nem tart semeddig sem. :D

Geo, Cic!
Na, beszéltem Coryval, épp Eszterrel nyaral (inkább akkor ne őt hívjátok) És kiderült, hogy Bertánál meg jött az 5dik baba... szal lehet érdemes lenne mást keresni :D:D

A lényeg!
Alap a 2 mellből való szoptatás 1 szopi alatt. DE! minden anya és baba függő... Nekem annyi tejem van, hogy ihajj, így tökre jóllakik 1 cicivel is Alex. De akinél ez nem így van, annak jó a váltott mell. Szaporításhoz meg mindenképp. Szóval nem írtam hülyeséget :D

Geo!
Fekve nem mindenkinek megy a szopi... Én eleinte csak úgy tudtam, de láttad mekkorák vannak... kisebb mellel szerintem nehezebb. Nem próbáltam még :D igy semmi okosat nem tudok mondani....
Mikor aludt el Dávid???

Cic!
"Vok, tényleg, te melyik megkötést szoktad alkalmazni, és azt próbáltam, ami elöl is keresztben van, meg hátul is, és még a hasamon van egy karika. Nem tudom mi a neve, de a csomót a gyerek lábai között kellett megkötni"
csak a karikát nem értem :D:D ez úgy hangzik, mint az elől keresztezett ülő pozíció. :D Én is azt szoktam. Járni kell a kendővel, az a trükkje... anélkül nem megy :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.07.29 10:13-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Na itt is vagyok. Lemértem. 30-at evet egyik ciciből (a balból, ami amúgy a jobbik :lol: ), 10 perc alatt. Utána még rajtahagytam 10 percet, de a felében csak rágózott, ahogy Luna szokta mondani, a másik felében meg bealudt, csinálhattam akármit. Aztán átraktam másikra, ott is ugyanez a helyzet, de onnan csak 20-at evett. Utána azt próbáltam lefejni, de csak bemaszatoltam a gépet.
Mondjuk az már haladás, hogy összesen most már 50-et megevett. Most az ágyikójában elfoglalja magát, néha jó nagyokat nyikkan :lol: . Kis cuki.
Szóval a 15-15 perc nálunk sem fog működni, még inger színtjén sem, mert nem csinálna az utolsó 5 percben semmit. Majd inkább a géppel próbálom utána lefejni. Jaj, nagyon várom már az elektromosat. Majd Luna beszámolok hogy hogy vált be, úgy tűnik veled is egy cipőben vagyok (a másik fele Geoé).

Szia Nyuszika! Köszi tőled is a kedves fogadtatást. Nagyon aranyos a kiscsajod!!! Hát, mondjuk téged nem, de engem legalább megnyugtat egy kicsit, hogy bármikor bármi változhat, így az én lányomból is egyik pillanatról a másikra lehet egy jól evő, sokat alvó kiscsaj. Neked meg kitartás, egyszer nála is el fog múlni. Gondolom...

Ja, amúgy hallottátok már: "Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond."

Na megyek, mert mégsincs el egyedül, unatkozik és most óbégat...
cicmarek_

Ááá, köszi, tudtam, hogy ti majd megnyugtattok, hogy ez normális. :)
Valahogy nekem is volt egy ilyen érzésem, hogy most "szivat", túl rendes volt eddig. :D
Nem baj, gondolom ez sem tart örökké, majd gondol egyet és megint kistündér lesz. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hát remélem tényleg a szeles idő az oka, de másfél napja extra nyűgösek vagyunk...
Jó, mondjuk én is hülye voltam, anyám csülköt sütött tegnap, volt mellette sült hagyma is, persze ettem belőle, és délután kezdődőtt a műsor. Már egy ideje este fürdés és vacsi után simán le tudtam tenni Dorkát, kicsit nézelődött, majd elaludt. Na ez nem ment tegnap, meg kellett várni a köv. etetést is, és csak utána ájult be, de szó szerint, mert addig végig sírt és nyöszörgött felváltva. Ja, közben adtam neki chamomillát is, nem tudom hogy az volt-e rá ilyen hatással.
Nappal egyre jobban elvagyunk, eszik, aztán nézelődés, majd sírás ha anya nem vesz fel, de rögtön, és jön a hinta vagy a kendő, attól függ mekkora a baj. De néha már az is előfordul, hogy egyáltalán nem nem sír két etetés között, bár ez nagyon ritka.

Tegnap voltunk csípőszűrésen, minden ok, 5 hónaposan kell legközelebb mennünk. Ez másnak is így van?
Közben megvolt a 6 hetes kontroll nekem is, szintén minden rendben, kaptam fogamzásgátlót, lehet mellette szoptatni, kíváncsi leszek rá.

A tekergős-kapálózós evés megvan továbbra is, de egyelőre nem aggódom, Dorka hízik mint egy kisgömböc, szerintem a hét végére, jövő hét elejére elérjük az 5 kilót.

Vok
, melyek azok a megkötések amit lehet még alkalmazi egy ekkora gyereknél? Ja, és hogyan kell alkalmazni helyesen a chamomillát?

Van hír Csilláékról?

Üdv a visszatérő régi/újaknak :D

KépKép
tatim

Sziasztok,

Csak gyors bekukk. Elolvastalak titeket. Eléggé zilált a fejem a tegnapi nap miatt és úgy tűnik a mai sem lesz jobb. :(
Ha hagyja majd jövök és leírom.

Lenne egy kérdésem Vokhoz és Lunához, mint a topic védő és dokinénikhez és főproblémamegoldókhoz :wink: :
Szerintetek most már buszozhatok végre a lánnyal????? Holnap lesz 10 hetes. A kocsit amúgy is letakarnám, mert légkondis a busz, hogy meg ne fázzon a hőmérsékletkülönbség miatt. Az út amit meg kell tennünk az kb. 10 perc, ha dugó van akkor 15-20.
Vendég

Vik, ugye nekem nem volt korababam tehat az erre vonatkozo extrasagokkal nem vagyok kepben, ugy remlik a doki engedte mar... de ha eltekintunk ettol, en mindenkeppen nyugodtan buszoznek, es persze, hogy letakarnam eni s a hideg miatt, itt is allandoan ketfele vastagsaguval grasszalunk ha elmegyunk, mert kiszamithatatlan melyik uzletben milyen hidegre van allitva a klima (no meg a hutopultok, enis kepes vagyok ott szetfagyni) es takargatom ki meg be... szoval en azt mondom, ha doki iz sold utat adott es nem vagyok szobafogsagra itelve akkor hajra!!

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: