A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Olyan édes Julcsika! :D

Dalma,
Berci se éri fel a kilincset szerintem. :roll:
Én pár napja mértem őket. Berci: 10,69kg és 85cm (Beni: 19,46kg és 113cm)

Kép
Kép
Kép
ilba

Katica
Még nem küldtem képeket, mert hatalmas nagyok és nem tudom lekicsinyíteni őket. Ne hari!! A Facebook-on nem vagy fent? Oda töltöttem fel. Léna egy tünemény továbbra is. ;) Elküldöd Nekem is a receptet?

Ilba

Falatonként rohanok utána az ismerős. :) Sőt Mi van , hogy így öltözünk is, hogy Ő rohan Én meg futás közben adom rá a ruhadarabokat. :)

Honey
Nagyon édesek, szépek a gyerekek!! Gyere gyakrabban!!

dalma

Szerintem nem kevés a 81 cm. Mi holnap megyünk barika oltásra, ha lemérik Kincsőt megmondom mekkora. :) Lábujjhegyen már eléri a kertkapu kilincset, úgyhogy azt zárni kell. Mi az az annapetigergő??? :shock:

csuri

Julcsika nagyon édes! :) Melyik Nagymamával vannak a képen?

kata
Majd meglátod egyik-napról a másikra elkezd majd beszélni Kevined is! Képzeld Kincső is olyan édes, már annyi mindent mond, nem is tudom össze írni! Hihetetlen milyen gyorsan fejlődnek!! :)

Évi

Merre jársz???

Kép
Kép
anya1118

1 év :)

2009.07.hó

Kép

2010.07.hó

Kép

Kép
Kép
anya1118

Anya
Kincső kész NŐ lett egy év alatt babácskából! :lol:
Annapetig..aranyos gyermekkönyv sorozat.Csomó része van.
Receptet átküldöm.
Képeket megpróbálom ott megnézni akkor.

Dalma
hogy ízlett?:)
A tészta nálunk is nagyon megy.Tegnap spenótos tönköly tészta volt avokádóval,parival meg sajttal.(Szerencsére apa is nyitott a kutyulásaimra)
Kornél székéről majd tennél valamikor képet?-ráér.

Léna is jön megy a házban, volt h. az udvarra is kiment a bejárati ajtót is nyitja. :roll: 86cm.

Kép
katica_75

Katica, nekem nagyon ízlett!!! Kornél és Panna zöld nélkül ette. Pannának néha csempésztem a kanalára (mikor nem nézett oda) egy-egy darab sárga színű levelet. Kornél meg azért evett, mert tegnap ilyent evett Léna is.Ezt többször is elmondta. Én is csináltam már 2x ilyen spenótos tejszínes sajtos tésztát foghagymásan, nagyon fini,l még a fintorgók is megették. Avokádót még sosem ettem. Kornél székét láthatod két oldallal vissza a strandolós képeink alatt van egy evős is.

Judit, nagyon nagyot nőtt a leányzó! Anya meg ugyanúgy imádja... :)

Pannának van, aki kinyisson neki minden ajtót. (mindig kisurran Kornél után). Sokszor már zárom kulcsra az ajtót, mert meglépnek mindig. Benn meg minden ajtó nyitva mindig.

CSuri, tegnap itt is akadt a vonal, nem tudtam elköszönni!

Kép
Kép
dalminha

Halihó!

Kincsőanya!
Nagyon édes Kincső a krokin :D ! Melyik B.J. vagy a facebook-on :oops: ? Úgy megnézném a képeket én is :roll: ! (bár nekem sincs profilképem, de Dalmának van :wink: )
Ja, és ő a férjem anyukája :) !

Dalma!
Nem haragudtam meg, hogy nem köszöntünk el :) .
Katus magas csaj (némelyik 86-os ruha már nem jó rá :roll: )

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Katica, Dalma, Csuri
Köszönjük! :)

Katica
Privi ment!!! Juuj kiment az ajtón? Én ettől úgy félek, mert Nekünk meg lépcsős a ház, elől a teraszról lépcső vezet az udvarra. Úgy félek mindig, hogy leesik. :shock:

Dalma
Épp a minap mondta egyik ismerősöm, hogy az Ő gyerek színre válogatta a kajákat. Amit írtál arról jutott eszembe. Pl. a zöldet meg a pirosat nem ette meg. :) Te is ilyesmit írtál. Voltunk szurin, de "csak" mázsálták Kincsemet. Ti hogy méritek meg a gyerekeket? :)

Csuri

Nagyon helyes és fiatalos a nagymami. :) Mi már 92-es ruhákat hordunk, na jó van még pár 86-osunk is. :) De pl. őszre már a 98-asokat nézem. Szerintetek fog ennyit nőni??

Kép
Kép
anya1118

Jaj Csuri
Neked is küldök privit. ;)

Kép
Kép
anya1118

Anya, nekiállítom a falnak, odateszem a kezem, vagy valamit ameddig ér, és mérőszalaggal lemérem. Panna még vígan 80-ast hord, sőt, a 80-as hosszúnacik még fel vannak hajtva. Rövidben meg simán jó a 74-es is. :oops: Tavaly kapott egy cuki farmert és farmerdzseki együttest 86-ost, hogy majd ősszel jó lesz, de esély sincs rá, megeszi. Talán tavasszal.
Engem is érdekelnek a képek, bejelöltelek facebook-on.

Katica, K vacsinál is megemlegette Lénát, hogy az aranyos göndörhajú Léna is ilyent evett. :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Jó régen írtam, és köszönöm a hiányolást!
Három napja jöttünk haza Erdélyből, háát, most próbálom itthon kipihenni a nyaralást….:O
Az az igazság, hogy imádunk ide járni, de így 3 gyerkőccel még nem voltunk…Hát kemény….Az utazás nagyon lefárasztó, főleg Ágoston volt nyűgi, nem bírta már a vége felé a 12 órás kocsiutat! Ati összeszedett valamit, mert végighányta a hazafelé vezető utat, és a másik család, akivel voltunk, ott is, mindkét kislány hányt! :? Még jó, hogy ez már csak az utolsó napon jött elő! Az idő szerencsére jó volt, csak a hazaúton kezdett el esni.
Majd mutatok néhány képet.

Ilba, Csuri, Dalma!
Annyira jók ezek a bébi-beszólások!! Néha nekem is notesszel kéne járkálnom, hogy jegyzeteljek! :D
Dalma, Panna már komplett mondatokat is mond?? Nagyon ügyes!
Kisbabák: hát én is azt mondom, hogy nincs több bébi, és mégis ellágyulok, ha bébit látok, ha meg kismamát, akkor is arra gondolok, hogy de jó neki! Milyen szép feladat előtt áll! Ja, és én sem vágyok vissza egyáltalán dolgozni, én nem „depizek” be az itthonléttől! Úgy vagyok vele, ez egy megismételhetetlen korszak, ki akarom használni! Egyenlőre nem is fogok dolgozni, mert főállású anya leszek. Ha majd nagyon kiürül a családi kassza, akkor keresek valamit. De addig fontos, hogy én legyek itthon, Ati is ősszel elsős lesz, mindkét naggyal tudok majd délutánonként tanulni, mindig lesz itthon meleg kaja, stb….

Annáknak nagyon boldog névnapot kívánunk utólag is!
Kép

Csuri!
Fogamzásgátlás: mivel én is a „egy lágyabb pillantástól teherbe esek” kategória vagyok, ezért meguntam a hónapról hónapra parázást (Á. születése óta nem védekeztünk semmivel, ill. a párom igen, de az nem tuti….), és jún. 16-án tetettem fel spirált. Ez nem a régi, fém ötvözetű, hanem minimális hormont is kibocsát, és kifejezetten jó azoknak, akik már nem terveznek több babát. 5 évig van fent, semmi gond vele, csak évente kell ellenőriztetni.

Képek szuperek a 3 csajsziról!! Annyira szépek! :) :) :)

Honey
Te is jó rég adtál életjelet! Tényleg nagyon csini a nagylányod! Hát tudom, hogy hiányzott neked Bettike a nyaraláskor, de hidd el, jól döntöttetek! Mi vittük magunkkal, hát nem is nagyon pihentem!

Most megyek, majd délután jövök pár képpel, csak még le kell kicsinyíteni!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Vagyok én is, néha olvasni benézek, de írni nem igen marad időm :(

Anna, Panna, Kincső...utólag is Isten éltessen benneteket !

Csuri, gyönyörű kislány Julcsika, hihetetlen mennyi haja van ( Lillának még most is alig-alig másfél év előnnyel :D )

Kata, Kevin nagyon helyes kis pasi :lol:

Anya, Kincső kész nő :D

Ilba, Berci fotoit látva mindig eszembe jut a tali, olyan kis nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú. Nagyon jó a tesós kép :)

Katica, rakott kel nálunk is kedvenc, de nem Lillának, nagyon ügyes Léna. Majd megmutatom neki is, kíváncsi vagyok a reakcióra.

Reni, sajnálom a zöldségest :(

Honey, nagyon szép a nagylányod, persze Bettike is. Összehozhatnánk már a csajokat egy játszó erejéig.
Örülök, hogy összejött a nyaralás és jól sikerült.

Dalma, mindig olyan jókat mosolygok Pannán, hihetetlen mennyire hasonló a viselkedése Lillához.
"Annapeti" :lol:
Nálunk most a Bilikönyv a menő ( nekem nem tetszik, kaptuk )

Ditta, ilyen picikkel más a nyaralás, de ha nem viszed magaddal végig azon agyalsz, milyen jó lenne ha itt lenne.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kicsit írok rólunk is.

Érdekesen telik a nyarunk, a találkozó után még 2 napot ment Lilla bölcsibe és durván belázasodott, nem volt más tünet "csak" a magas láz.
Természetesen hétvége volt és a dokink egyébként is külföldön nyaralt. Hétfőn megmutattam a helyettesnek, aki szívzörejt hallott :shock: és antibiotikumot írt fel. Ki sem váltottam, elvittem kedd reggel egy cardiológushoz, megvizsgálta, csinált UH-t és hála mindent rendben talált.
Azt mondta lehet pici zörej lázas állapot után, de az nem probléma, magától gyógyul.

Most megint beteg volt, ma jöttem először dolgozni. Valószínű a klíma nem tett jót neki ( örök vita marad nálunk apával, nem szeretem a klímát Ő pedig nem bírja a meleget)
durva orrfolyás, köhögés és láz, szóval egy jó kis megfázást sikerült összeszednünk.

Nyaralni nem valószínű, hogy megyünk, a Papa május elejétől kórházban van, a mami szinte naponta megy hozzá.
Lilla velem van ( ma kivétel, mert mami itthon van) kicsit nehéz így, de legalább együtt vagyunk.

Martin hétfőtől elment dolgozni, reggel 6-kor megy és este 6-kor ér haza, kemény meló, követ pakol Budán egy villában ( csak a telek volt 70 millió) viszont napi 5 ezerért neki megéri.Első este mikor hazaért elsírtam magam, pedig Ő buliként kezeli ( pár osztálytársával van együtt)
Hétvégén megy a F1-re, van 2 jegy nem tudom kit visz magával, de autóval szeretne menni és én már most hülyére aggódom a fejem.

Lilla egy vidám, mosolygós, örökmozgó dumagép. Folyamatosan beszél, tesz-vesz, intézkedik. Nálunk már régen kell zárni a kaput, sőt a kulcsot is ki kell venni...ha jön valaki mondja: - gyere be, anya oda tette a kulcsot
Van egy kiscicánk ( csak úgy jött és nagyon éhes volt, megetettük, természetesen itt maradt a nyakunkon, most keresek neki gazdit ) Lilla felemelte és dorombolt a cica, erre Ő: - anya a cica morog :)

Nagyon sokat nőtt a nyáron, mérni nem mértem és tanácsadásra sem járunk ( a 18 hós oltást még nem kapta meg a betegségek miatt ) de a nyár elején hordott nadrág rövid neki.
Nálunk az etetőszék szinte csak dísz, a teraszon van egy pad ( régi lóca) jó magas, azt toltam az asztalhoz és úgy eszik velünk Lilla, ha rosszabb az idő és bent vagyunk 3 percnél tovább nem marad az etetőszékben, inkább állva "eszik" székről. Ügyesen használja a kanalat villát, de gyakran kézzel is besegít :D
Inni már csak pohárból iszik, nem kell neki a kupakos víz, max. ha lecsavarjuk a kupakot :roll:

Babázni nagyon szeret, van egy Gabi nevezetű baba, mindenhová vinni kell magunkkal, mintha 2 gyerekem lenne ( mármint kicsi) de a Gabika olyan súlyú majdnem, mint Lilla. Húzzuk vonjuk, de már olyan koszos, hogy szégyenlem, de nem lehet kimosni, mert akkor nem sír/nevet...ha ráadom a tiszta ruhát, Lilla rögtön levetkőzteti.
Párszor már kísértést éreztem, lesz ami lesz alapon beledobom a mosógépbe.

Dalma, főzeléket Lilla sem eszi meg, párizsi esetleg, de csak kenyér nélkül, spagetti jöhet, de csak mértékkel...gyümölcs pedig változó, mikor milyen kedve van, de inkább az sem.

Csajok még 1 tali augusztusban, hátha többen is eltudnának jönni :?: Csuri is ígérte :D

Bocsi, kicsit hosszú és zavaros, próbálok gyakrabban jönni.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi!!
Igen, mi sem bírjuk a klímát, én is, Ágoston is náthásan jöttünk haza... :? Viszont muszály volt, meg lehetett volna fulladni, annyira meleg volt odafelé....még így is tiszta víz volt a háta, amikor kivettem az ülésből!
Hát igen, beszélgettük is az ismerősökkel, hogy ha nem vittünk volna gyerekeket, akkor meg azon búsultunk volna, meg hogy ugyan mit csinálnak, jól vannak -e otthon!
Gabi baba.....jót nevettem rajta! :lol:
Nekünk vagy egy sárga teletubbies-ünk ( a Lala, Á. -nak csak Teteta :lol: ) mi is azzal járunk-kelünk!
Mi is elboldogulunk az evőeszközzel, de inkább csak a darabosabb dolgokkal, ha folyósabb az étel, inkább a nyakba landol.....ő is nagyon jól iszik már sima pohárból!

Pár kép a nagyfiúról:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

Most látom a vonalzón, hogy 100 nap múlva már 2 éves!
Úristen, még most született! :shock:

Kép

Kép
ditta76

Ditta, Ágostonnak ezek a szemek :lol: jó nagyfiú már Ő is!

Autóban én is használom, kifejezetten szélvédőre és lábra, Lilla elől utazik és az Ő oldalán mindig elzárom.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Anya,
nagyon jó ez az összehasonlítós kép. :D Én a 2 fiúval szoktam csinálni, ha vannak hasonló helyzetben elkapott pillanatok.
APG-re keress rá (Bartos Erika), mi is nagyon szeretjük, már Berci is hallgatja. Nemrég a verseskönyvet is megvettem, nagyobb gyerekeknek nagyon ajánlom!

Valamiről lemaradtam? :shock: Képek, privik, telefonok ... :D

Ditta,
merre voltatok?
Annyira jófej Ágoston! Milyen jó húsban van! :)

Évi,
annyira örülök, hogy végre jelentkeztél :!:
Sajnálom a betegséget, a klíma nálunk is örök vitatárgy. :evil: Én nem is használom a kocsiban, inkább izzadok. 2x10 percet használtam idén és mindkétszer torokfájás volt a jutalmam. :evil:
Martinra (is) nagyon büszke lehetsz! Nem semmi mennyit dolgozik! És én is szétizgulnám az agyam, ha egyedül mennea fiam kocsival a F1-re. :roll:

Lányok! Talira augusztus 24????

Kép
Kép
Kép
ilba

Hali!

Most csak gyorsan, mert hulla vagyok :roll: (mitől :shock: :lol: :shock: :lol: )

Ilba!
Csak a facebook-os beazonosítás miatt kellett a sok privi :wink: !
Aug.24 milyen napra esik? Szerintem olyan messze van, hogy addig tuti rábeszélem a férjem egy el- és hazaszállításra :wink: .

Jó éjt! Holnap jövök és írok sokat :D !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri,
nincs naptárad? :lol:
Kedd. De csak böktem. Szerintem ez a 23-ai hét legyen. Mert az előtte héten biztos sokan elutaznak a hosszú hétvége és ünnep miatt. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:)
Erdélyen belül konkrétan Székelyföld, Csíkszereda környéke, Gyergyó, Gyimes stb....

Kép

Kép
ditta76

Ditta,
Apósom gyergyószentmiklósi. :)

Anya,
nagyon boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
ilba

Évi, de jó, végre jelentkeztél. Jót mosolyogtam Lillán, ahogy betessékeli a vendéget. :) Nekem mindig megy a kocsiban a klíma, nem bírnánk amúgy az 50 fokot benn. Eddig nem voltak tőle betegek, de a múlt héten 4 napig anyuéknál ment a légkondi, K még mindig náthás és köhög. Aztán lehet ám, hogy a strandon fázott meg. A fiad egy hős, hogy követ pakol. Az baromi kemény munka lehet. F1 egyedül? Hm. Bár emlékszem, amikor ennyi idős voltam, mi is mennyit mentünk mindenfelé. :)

Ditta, talán család lakik arra, hogy ennyit mentek Erdélybe? Mert jó hosszúnak tűnik a 12 óra autózás, plána, hogy Ágoston ennyit hányt szegénykém. A spirál mennyibe kerül? Én is gondolkodtam benne. Nem zavaró?
Mi azelőtt sokat mentünk Miskolcra, mert anyu családja ott lakik, csak mióta elváltak a tesójáék 3 éve, keresztapám keresi a boldogságot és évente más nő lakik a házában a gyerekeivel. Hát így nem megyek oda 2 gyerekkel. Pannát még nem is látták. :cry: Pedig szívesen mennénk hozzájuk, aztán mi is találkozhatnánk. Ágoston jó húsban van, nem egy éhezőművész! :) Szopi van még?

Tali, hát, asszem nélkülünk kerül megrendezésre, mert messze van, benzin drága, két gyerek nyafka. Mert akkor még nem megy oviba K. Talán egy gyerekkel ok, de kettővel inkább nem. De ide eljöhetnétek! :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalma!
Nemááááá, hogy nem jönnétek! Bár még én sem tudom, hogy jó lesz-e nekünk, de nemáááááá!
Ha jó idő lesz, találkozhatnánk félúton is (mondjuk valahol a Balaton parton :wink: )!

Kincsőanya!
Boldog Névnapot Kívánunk!!!

Ilba (drága :wink: )!
De van naptáram, sőt! :lol: :lol:
Cs-t még puhítom :D !

Ditta!
Ágoston nagyon jó kis pasi :wink: !
Erről a spirálról (a nővéremnek volt ilyen is és a sima is) eddig csak rosszat hallottam. A nővérem 2x is teherbe esett mellette :roll: !
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nekem (is) valami nagyon brutál cucc kell, vagy lehet light-os is, de azt Kalmopyrinnel kipótoljuk :wink: :D !

Évi!
Jaj, de jó, hogy jöttél!!!
Lilla babázása emlékeztet Katuséra :) ! Ő is hurcol mindenhová egy kutyát ("Mimó"-t), amit eddig egyszer sikerült kimosnom :oops: :roll: .
A fiadat pedig nagyon becsülöm!!!!!
Az én első munkám (16 évesen) egy balatoni üdülő takarítása volt.
A fizetésemből vettem meg életem első bakancsát, és nagyon büszke voltam magamra.

Velünk semmi különös nem történt mostanában. Vagyis de, mert Katus ma először adott puszit Julcsinak!!!!! Eddig semmivel nem tudtuk rávenni.......megsimította, vagy megnyomkodta a hasát kedvesen, de puszit még sosem adott!
A hétvégén talán elkészül a kerti mászóka-csúszda-kuckó teteje is végre.

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma,
neee. :( Megértem, de nagyon-nagyon sajnálnám, ha nem jönnétek. Beni is jönne, Kornélnak mégiscsak jobb társaság, mint a picik. :roll:
De Csurinak igaza van! Nincsen kedvetek augusztusban a Balatonon strandolni egy napot? Mi most is itt vagyunk, de hétfőn hazamegyünk pár napra, de utána??? És esetleg még becsatlakoznának Csuriék és akinek kedve van???? Na? Itt Kenesén nem annyira, de Fűzfőn van egy nagyon tuti strand, kicsi, de szép játszó és a vízpart fel van töltve, olyasmi ugye, mint a tengerpart. Nekem ott lógtak tavaly is egész nyáron mindketten.

Csuri,
nagyon egyforma dolgok töltik ki az életünk :lol: , A. is szabadnapos most 3 napig és elvileg hétfőre ő is a játszót teszi össze. Nagy meglepi lenne, május óta a garázsban. :?
Tesómnak is ilyen spirál van, de ő most még semmiképp nem akarna gyereket, csak ha letellik az 5 év. (Anyuval lakik még ...)

Nekem első munkám reklámújság kihordása volt. :lol: Minden héten másfél napot megállás nélkül mentünk. Marha nagy meló volt. 14 éves voltam és egy barátommal csináltam. Diákszövetkezeten keresztül.

Na adok reggelit Beninek, remélem lesz strandidő a hétvégén ... :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Dalma!
Neem, nem Ágoston hányt, ő "csak" nyűgi volt a vége felémár! Ati volt az szegény.....
Igen, egy ismerős családhoz járunk, 2005-ben voltunk először, akkor jöttünk össze velük, azóta már ők is többször jártak nálunk!

DAlma, Csuri!
Hát a hagyományos sprirálról én is hallottam, hogy teherbe estek, meg töbször okozott gyulladást, meg rengeteg vérzést, de erről szinte csak jókat hallottam! A dokim is a hagyományost mondta veszélyesebbnek! És nem mellékesen 44 ezerért legyen már megbízható! A dokim azt mondta, hogy ő még nem találkozott olyannal, aki terhes lett mellette! Vagy ha van is ilyen, az helytelen felhelyezés miatt lehetséges....Olyan hatásfoka van, mint a tablettának! És állítólag a vérzést is lecsökkenti havi 1-2 napra, szóval elég egy t. betét! Szóval én bízom benne!!

Kép

Kép
ditta76

Talira biztos, hogy nem megyünk, mivel 120 km-t nem kocsizok hárommal! :?

Ja, Dalma, még azt elfeljtettem, hogy nem zavaró! Semmit nem érzek, és a párom se! :oops:
És ha kiszámolom, a gyógyszer 5 évi adagja kb. 120-130 ezer ft-ba kerülne, ez meg 44 ezer. (van olyan patika, ahol kicsit több) És mégiscsak nem viszek be a szervezetembe annyi hormont, mint tablettával, meg nem kell örökké észben tartani, hogy bevettem -e.

Ilba!
Akkor ti is szoktatok járni a távoli rokonokhoz??

Kép

Kép
ditta76

Ditta,
nem, ők "szoktak" (nagyon ritkán) jönni, én még nem is jártam Erdélyben. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:)
Tényleg?? Pedig nem tudod, mit hagysz ki......

Kép

Kép
ditta76

Ilba :)
Például ezeket:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

Ditta,
csodálatos!

Na most adódott egy hasonló beállítás :D

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba
egyik szebb mint a másik!!! Nem tudom eldönteni melyik,de mind a kettőt elfogadnám! :wink: :lol:

Ditta
gyönyörűek a képek!

Évi
jó olvasni újra rólatok, na meg továbbra sem unatkoztok akkor! :) Martin, meló, F1... :)mi lett végül?

Nekem mindegy merre utazom 1, másfél órát, de akkor már én is a Balcsira szavazok! :) Ja és Dalama nélkületek nem is igazi tali!!!!

Kép
katica_75

Sziasztok!

Köszi lányok a hiányolást, jól esett.
Nagyon kevés időm van, járok angolra, elkezdték, azt az építkezést, amit még tavasszal kellett volna, a napomat 20 adag kávé főzéssel kezdem (nincsenek ilyen sokan, csak sok kávét isznak)…….
Érdekes módon, nemhogy több időm lenne, ahogy nő a lányom, hanem egyre kevesebb, nagyon igényli a figyelmet, foglakozni kell vele.
Ő is beszél már, de szinte minden szót máshogy mond, csak én értem, mit akar.
Akarata sem hagyott alább, valamelyik nap belémharapott egy akkorát, hogy tiszta kék lett a karom, csak mert, nem mentünk át este 7-kor a szomszédba játszani(meglátta a szomszéd kislányt) és szemét anya hazavonszolta a félúton járó kislányát.
Kaptam aztán jó tanácsokat, hogy vágjam szájon ilyenkor,(hmmm….hát én nem hiszem, hogy meg tudnám tenni) ti hogy kezelnétek egy ilyen helyzetet, egyáltalán hogy szoktassam le erről a harapás, marás, csípés, hajhúzás (attól függ, milyen kedvében van) dologról.

Nagyon édes minden gyerkőc a képeken!!

Most csak ennyire futja, de megpróbálok jönni sűrűbben és szép lassan reagálni mindenre.

Tali sajnos most sem jön össze, szinte minden napra van valami, kell a kocsi a páromnak…..

Móni

Kép
ission

Lányok, annyira jól esett, hogy vártok minket is ennyire a talira, hát, még meggondolom! Most csak gyors vagyok, mert filmet néznénk, csak előtte gyorsan bekukk.
Majd holnap írok, most csak Móninak!
Örülök, hogy jelentkeztél! :)
Hát én szájba csaptam a lányom, nem is egyszer. Már nem harap. Persze nem erősen, csak jelzésértékkel, de így tudta, hogy fájt nekem, vagy Kornélnak. Most ha harapni támad kedve, csak finoman teszi, és ritkán. A verekedésről is leszokott. A kezére is rácsaptam... huh, meg lehet kövezni. :oops:
Benézegető anyukák, nem vagyok ám terrormutter! :)

Ilba, cukorfalatok! :)

Kép
Kép
dalminha

Ilba, Csuri
Köszönöm szépen!!! :)

Évi
De jó, hogy írtál!!! :) Betegséget sajnálom. :( Nekünk is volt 3 napos láz pont nyaralás alatt fogtuk ki. :( Martinod nagyon vagány, hogy így nyomja. :) De van benne erő az látszik is!

Móni
Nehogy megüsd!! Én nagyon verés ellenes vagyok!! Az Én lányom is harapott már úgy, hogy bekékültem, de hajhúzás is ismerős. Na meg fejelget! :shock: Én a barátnőmtől láttam (amikor itt voltak), hogy fiát a sarokba küldte. Elkezdtem Én is ezt, eddig bevállt (kop-kop-kop). És olyan édes egyből megy ha rosszat csinált, csak egyszer mondom, hogy menj a sarokba és megy, aztán jön és mondja bocsánat és ad puszit. Most már Ő se harap, sőt alig hisztizik, mert tudja, hogy menni kell akkor a sarokba. Ami persze nem sarok, hanem az ágy végéhez áll. Ma volt egy jó, elkezdett akaratoskodni mondom Neki, hogy sarokba, erre Ő baba is jön sarokba. :) El akarta vinni a babát, hogy majd ott játszik. :) Persze elmagyaráztam Neki, hogy az nem játszó sarok. :) Olyan okosak, bántani nem kell Őket, mert megértik!! Ja és sarok mindenhol van. Akárhol ki lehet jelölni. Próbáld meg ezt!

Ilba

Nagyon jó a Te képed is. Fiúk nagyon édesek és hogy hasonlítanak! :) Készül a játszó???

Tali Nekünk jó lenne, de kicsit közelebb a Balaton nagyon kiesik. :( Esetleg Margit-sziget. Ha marad a balcsi majd innen irigykedünk. :)

Nem is tudom mondjam -e. :oops:
Képzeljétek Kincső elszámol (kis segítséggel) 10-ig. Mondja a nevét ha kérdezzük és mondókákat mond. Egész nap beszél szinte folyamatosan. Nagyon beindult. :)

Kép
Kép
anya1118

Sarok nálunk is van... a tükör előtt a bejárat mellett van a hely, ahová mehetnek ha olyant tesznek. bevált itt is. Namost a pofont ne úgy képzeljétek el, hogy verés. Suhintás, ami alig éri el. Most már magyarázkodhatok, mi?

Csütörtökön megyünk Balcsira, hurrá, jön a hideg. Tavalyi és a tavaly előtti nyaralásunk is a vihar jegyében telt. jupiii.

Kép
Kép
dalminha

Dalma,
hová mentek?

Most ennyi, nem hagynak ...

Kép
Kép
Kép
ilba

Ezt már nem mosod le magadról. :D :D :D :D Terrormutter. :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Szebb időt és jó pihenést kívánok!!!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

A terrormutter-témához hozzászólnék én is :lol: !

Nos nálunk tök más a két csaj (nagyok értelemszerűen :wink: ).
Annának elég azt mondani, hogy üljön le a kis sámlira, és amíg nem szólok, addig ott ül, közben pedig elgondolkodik azon, amit csinált.
Kicsinek is ilyen volt: értette és betartotta a szabályokat!
Egyszer kellett a fenekére csapnom, amikor már Katussal voltam terhes, és ő elszaladt előlem :roll: . Soha többé nem csinált ilyet.
Katus viszont egy igazi "rontom-bontom" :evil: !
Szegény olyan kis ügyetlen, de van amikor kimondottan rombol. (az összes Annapeti-t már ragasztanom kellett :? )
Szóval neki már csaptam a kezére, de volt, hogy ő jött és mondta, hogy "Csap anya" és mutatta a kezét, én meg kérdeztem, hogy miért és mutatta, hogy eltörte Anna vonalzóját :? .
Szerencsére durvulni nem szoktak, de Ission, gondolom, ha csinálnák, akkor is ilyen határozottan lépnék fel ellene!!!!!!

Tudom semmi köze a mi gyerekeinkhez, de nekem a munkahelyemen volt egy kis(nagy) fiú, akire néha rá kellett feküdnöm (szó szerint), hogy ne csapkolódjon, püfölje a körülötte állókat.
Szóval mindenképpen meg kell tanulniuk, hogy hol van a határ.......persze én sem vagyok verés-párti (talán, mert kaptam eleget gyerekkoromban), de van olyan, maikor minden "eszköz"-öm elfogy!

Na most megyek, mert a legkisebb bömbölődik :)

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, detto. Kornél is ilyen, szót fogad, mostanában mondjuk, hogy nincs ovi, kicsit kezelhetetlen, szerintem hiányzik az ovibeli rend. Panna viszont, aszem nem kell bemutatnom, ha beindul nála a vezérhangya, nehezen lehet kimozdítani az állapotából. Ismerek én is olyan gyereket, aki ha hisztis, már viszi az anyjának a pohár vizet, hogy leöntesse magát.
Magam előtt látom pontosan Katus, ahogy ront-bont. :)

Ilba, Siófokra megyünk. Előtte Bobozunk egyet Füzfőn. Te vitted már oda Bercit? Nem tudom Panna csúszhat-e már velünk. Kornél tavaly marhán élvezte.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Terrormutti téma: én sem vagyok híve a verésnek, de egy megfelelő időben eleresztett pofon, vagy kézrecsapás nagyon hatásos tud lenni. Berci eddig 2x kapott a kezére. Az elsőt akkor, mikor a konektorban turkált. Nálam itt nincs szépszó, meg ejnyebejnye, odamentem, rácsaptam a kezére és nagyon komolyan, határozottan mondtam, hogy nem ... és ez 1 éve volt lassan, és azóta meg sem próbált a konektor közelébe menni.
És tényleg gyerekfüggő (is és szülői habitusfüggő is) a bűntetés, van akinél ez, van akinél az jön be. Nekem mindkettő hajlamos a túlpörgésre és a szép szóból egyszerűen nem értenek. Beni abban a korban van, mikor a hallás nagyon szelektívvé válik :twisted:, 3x elmondom szépen halkan és mikor a füle botját sem mozdítja, akkor közlöm szépen, csendben, hogy ha mégegyszer el kell, hogy mondjam, üvölteni fogok és általában még ilyenkor sem történik semmi és akkor üvöltök és rámnéz csodálkozva, hogy de miért kiabálok és rögtön meghallja a mondandóm. :twisted:
De beszéltem ovistárs szülőkkel és ez máshol is van így.
Beni egyáltalán nem volt hisztis, az a földön fetrengős, nagyon durvaidőszak kimaradt, de mostanában azért sokszor nyávog valamin, soha semmi nem jó, vagy nem úgy jó, ahogy van. És mióta itthon van, próbálom ebéd után altatni, mert fáradt.
Na jó kis off voltam. :D

Anya,
játszó mondhatni kész :D , még festeni kell majd, meg a csúszda alatt kialakítani a homokozót. Fiúk élvezik.
Aranyos vagy, de szerintem sokkal jobban hasonlítanak, mint ezen a két képen, mert itt az autón kívül semmi hasonlóságot nem látok. :lol: :lol: :lol: Pedig majdnem napra pontosan egyidősek a képen. Benin látszik a +2,5kg.
Kincső nagyon ügyes, hogy ennyi mindent tud, sok ilyen korú gyerek "számol", úgy mondják a számokat, mintha egy mondóka lenne. :wink:

Dalma,
mi szinte törzsvendégnek számítunk a bobpályán. :lol: Beni nagyon élvezi, egyfolytában hajt, hogy gyorsabban. Már majdnem félek, mikor jövünk le. :lol: :lol: :lol:
Berci idén még nem tud lejönni, de persze nem miatta, hanem mert olyan picike valahogy még és az ülés olyan "messze" van előttem, hogy nem tudnám rendesen fogni. A múltkor már majdnem felvittem, de nem vállaltam be.
Ha rossz időtök lenne (remélem nem, mert mi is lent leszünk), akkor nálunk van egy ilyen, ez Siófoktól 20 perc: http://www.tatorjan.hu/
De ha Kenese felé jártok, és van kedvetek talizni, akkor szóljál!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba
Majd raksz képet a játszótérről?? Pedig hasonlítanak Én látom. ;) Igen Kincső úgy mondja, de mondom, hogy számold meg ezt vagy azt és számolja rendesen 1-től 10-ig. :) Olyan édes! És van, hogy napok múlva kezd el teljesen magától mondani egy mondókát. :shock: Számomra ez nagyon meglepő 20 hós babától.

Kép
Kép
anya1118

katica
Neked akartam még írni. Etetőszékkel kapcsolatban. A barátnőm most vett ilyet. Ezt ismered?
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/23803?storetype=store&store=25
De amúgy miért akarsz újat venni??

Kép
Kép
anya1118

Anya,
ilyen, még a csúszda is pont kék. :)
A blogon van kép használatban is :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Köszönöm szépen a tippeket. Most az a taktika, hogy figyelem és ha látom rajta a jeleket, próbálom megnyugtatni, hogy nagyon ne durranjon be az agya, eddig bejött, csak nem biztos hogy mindig sikerül. Meg hát ha hirtelen kell cselekedni, akkor sem jó, de egyenlőre nem kap pofont, ha végkép nem segít semmi, csak akkor.

Anya
Te ha mondod Kincsőnek, hogy álljon a sarokba, akkor ottmarad, vagy lefogod valahogy? Mert az én lányom tuti nem maradna ott, hanem rohanna utánnam órditva.

Ilba
Szuper ez a "játszótér"
Szerintem nem nagyon hasonlítanak a fiúk a képeken, de nagyon helyes mindkettő.

Dalma
Egyáltalán nem ítéllek el a suhintás miatt, főleg, mivel hatásos is volt, úgy látszik Pannának ez kell.

Na megyek is, ébredezik, az előbb, már nyöszörgött.

Móni

Kép
ission

ilba
Ez szuper!! Majd bekönyvjelzőzlek már! ;)

Móni

Persze, hogy ott marad! Oda megy magától és ott marad, jó nem addig ameddig Én akarom, van, hogy kb. fél perc múlva jön és mondja bocsánat. (Én meg persze rögtön megbocsátok és össze vissza puszilgatom :) ) És már el is felejtettük miért került oda, tehát nem folytatja amit elkezdett és ez a lényeg!! Szerintem próbáld meg nem biztos, hogy utánad szalad. Meg kell értenie, hogy az büntetés!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Most csak képekkel jövök, nehogy elfejtsetek bennünket :wink: :D !

Sosem lehet elég korán kezdeni:
Kép

Katus "nyufi"mosoly:
Kép

Készül apa tortája:
Kép
Kép
Kép

És ajándéka:
Kép
Kép

Julcsi eközben:
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok ne haragudjatok hogy nem jötttem csak nem volt netem most kaptam egy nedbookot :lol: Mi jól vagyunk,minden változatlan.Ha jó idö van kint vagyunk,amugy bent nézzük az alvin és a mókusokat most ez a kedvenc :lol: beszélni még mindig nem nagyon akarunk csak egy két szót.Még mindig cicizünk.Pár hete a fogammal szenvedek nagyon fáj pedig már 1 hónapja a fogászatra járok és gyükérkezelték is,ma is voltam és fáj.Most már elég inkább kihuzatom.Na megyek aludni

csuri nagyon édesek a lányok :lol:

Most csak ennyi majd jövök és kapcsolodok.Sok puszi mindenkinek

000kata

csuri
Nagyon jók a képek! A csajok milyen ügyesek!! :) Anna egyedül csinálta a díszítést? Katus meg milyen szépet rajzolt! ;) És Julcsika... :) Édesek!! :)

kata

De jó, hogy jöttél! Már nagyon hiányoztatok!!! Valamikor egy Margit-sziget????

Reni
Kép

Többiek hol vagytok??? Nehogy megszűnjünk!!!!!!!

Kép
Kép
anya1118

Csuri, a csajok nagyon helyesek! Katusnak mekkora copfja van már! Pannának tán sosem lesz, mindig tépi, én meg csak vágom neki. Már vannak sebek is a fejbőrén... :?
Julcsika mekkorát nőtt már! Tiszta értelmes kis feje van, mint egy félévesnek! :) Nagyon szép lány lesz ő is. Bár nem is várhatnánk mást ilyen referenciákkal! :)

Mi megjöttünk a nagy nyaralásból, nem is mi lennénk, ha nem zuhogott volna az eső, míg a Balcsin voltunk. Csütörtökön mentünk, péntektől zuhogott, szombaton néha kisütött a nap, vasárnap, mikor mentünk anyósékhoz, már szebb idő volt, dea víz baromi hideg. Többet nem megyünk nyaralni, ezt megbeszéltük. az elmúlt 4 évben mindig rossz időnk volt. :evil:
Most itthon vagyunk, már nagyon várjuk a szeptembert, Kornél menjen már oviba, mert már totál kezelhetetlen. Nagyon hosszú ez a 3 hónap szünet. Most kezdjük venni az ovis cuccokat, kabátokat, cipőket, melegítőket mindkét gyereknek. Kész anyagi csőd. Ha feltöltöttem dobok majd "nyaralós" képeket!

Ilba, ti voltatok Kenesén múlt hétvégén?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Kincsőanya!
Köszönjük a dicséreteket! :)
A tortát közösen díszítettük, mert ebből a cukor tubusból nehezen jön ki a "cucc"... de végül nagyon jó lett :wink: !

Dalma!
Sajnálom a nyaralásotokat! :(
A képeket azért nagyon várom :) !

Mi ma elmentünk megnézni a macikat Veresegyházán. Hát, mint mondjak, iszonyatosan elfáradtam (a férjemmel meg is állapítottuk, hogy nekünk elmenni egy ilyen helyre, kemény fizikai és szellemi munka :roll: ).
A csajok élvezték, bár Katust látszólag nem nyűgözték le sem a medvék, sem a többi állat :? .
Aztán mikor jöttünk haza, kérdeztük tőlük, hogy mi tetszett a legjobban. Annának az étteremben kiállított kipreparált medve :D :roll: .
Ja, és volt pár vicces mondása is:
Megyünk a farkasok helye mellett, ami tele van gödörrel. Anna bölcsen megjegyezte: "Látod Katus, ezekbe a lyukakba rakja a tojását a farkas!" :lol:
Haladunk tovább, 4 gólya áll egy helyen. Anna: "Odanézzetek pelikánok!"
A bejáratnál, a játszó részen van egy faragott cápa szerű izé, amire fel lehet ülni. Anna: "Anya, visszafelé felülhetek az iguánára?"

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Anya: jó lenne talizni,aranyos vagy hogy hiányoztunk

:lol:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: