A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

PAnndi na ez az, nálunk is ez megy, oda húz amit akar csinálni, vicces egyébként, hogy meg tudja értetni magát:-)

Viszont nagyon ügyesen utánozza az állatok hangját, meg pár szót, ami teccik neki, viz, tető, trak, busz, cucu, apa :roll: de ha éhes, megy hoz egy tányért, inni ha kér a konyhában a csap alá áll, édesség meg elérhető, kiszolgálja magát:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni :)
Fruzsi is motorozik, Zsófi nem tudott ennyi idősen :)
Nálunk is mutogat, meg húz :lol:
Vendég

Irina! A szobatisztaság 1 hét alatt is rendeződhet! Egyszercsak eldönti Ádi és úgy lesz! Majd figyeld csak meg! Szelinek is 1 hét leforgása volt az egész! :)

Heni! Próbáltam, hogy nem adok már neki inni lefekvés előtt, de Szeli elég sokat iszik. Nagy hisztit lecsap, ha kér, és nem adok... :roll: De nem mindig olyan szomjas este, inkább csak mikor nincs olyan nagy étvágya és kevesebbet evett.
Nem is akarnám ezt befolyásolni, mert aztán majd könyöröghetek neki, hogy igyon többet, mert leszokik erről a szokásáról... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi, Heni, ez a jutalmazás szuper ötlet, kipróbálom! :D

Kép
Kép
irina

Huh Panndi, Heni...tényleg annyira hihetetlen hogy a kicsik mindent megtanulnak ilyen hamar a nagytesótól! Ennél jobb motiváció nincs! :-)

Nálunk az éjszakai szobatisztaság azonnal működök..persze volt 1-2 baleset.....már elég korán mikor Emma felébredt az esti vagy déli alvásból ráültettük a bilire....kezdetben ruhástól, majd pelusban..majd pucin..és valahogy megszokta ogy ébredés után azonnal pisi....lehet ez segített...:-)

Vindo: Nem vagy egyedül :-) !!!

Irina: hát nem egyszerű de én is valami ösztönzőt adnék neki..mondjuk a wc falára egy nagy papírt és gyüjtse a pecsétet matricát..vmit ha ügyesen belepisil a bilibe wc-be..és bizonyos db szám elérése után vmi " ajándék" ( program, vmi amit szeret..:-) vagy olyan mintás gatyó ami a kedvence ( elmo?? ) hátha az tetszene neki és vigyázna rá..Ha már felveszi akkor nincs gond, mert fél óránként ráülteted, majd tolod az időt, persze fiygelembe veszed hogy mennyit ivott..aztán már csak a jeleket figyeled....aztán majd már mondani is fogja!

több ötletem nincs! :-)

Mesi: hogy megy a költözés? milyen volt az első éjszaka??

Maggie: úgy tünik nem esik..remélem így marad du-án is..és akkor taliiiiiiii:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

REgi hát ez a sokat ivás dolog nagyon érdekes, mert nálunk már P megszokta, hogy nem iszik este, viszont Áron száján mindig ott lóg a cumisüveg, éjszaka meg lehúz néha 1 liter folyadékot is :shock:

Vannak dolgai neki is amikről le kellene szoktatni, de nem akarom őt sürgetni, most hagyta abba a cicit, cumisüvegétől nem akarom megfosztani, mert látom, hogy valamiféle eszköz ami megnyugvást ad neki.

Szeli eszméletlenül vagány kis csaj lett 8) 8) 8)

Heni
KépKép
heni81

Boldog névnapot kívánunk a rég nem látott Anikóinknak!

Hú, Szelina nem semmi leányzó lesz kamaszkorában :lol: 8)

Kép
vindolanda

Irina, Drága tényleg nem egy egyszerű dolog ez. Bercó is sokáig tiltakozott, kérte, hogy had a pelusába nyomja a kakit. Én is engedtem neki. Mert mi mást tehetnénk? :roll: Ugyanakkor mindig elmondtam, hogy rendben, de ha óvodába akar menni, akkor oda csak úgy mehet, ha már megszabadul a pelustól. Szóval, válasszon, hogy marad-e a bölcsiben vagy óvodába akar menni Johannával.
Mondjuk így egyszerűbb, hogy tudja, a keresztlányukkal együtt megy majd, meg már be is néztünk az oviba, ami nagyon tetszett neki. Egy idő óta mondogatja, hogy inkább óvodába szeretne menni.
Minden sikeres kísérlet után elmondtam neki, hogy nagyon büszkék vagyunk rá, hogy úgy viselkedett, mint egy igazi nagyfiú.

Szóval, én az Ádi eszére hatnék. Nyilván elmagyaráztad már neki, hogy miért is fontos az, hogy ne a pelusába végezze a dolgait. Én ezeket ismételgetném.

Esetleg ha ez nem hoz sikert, akkor valahogyan afelé terelném, hogy ő mennyire segítene, ha végre szobatiszta lenne. Szerintem a kicsik imádnak segédkezni mindenben.

Az jutott még eszembe, hogy Dávidnál meg az vált be, hogy azt mondtuk neki, a WC éhes, szomjas és pont az ő termésére vár. :lol:

De Bercó is nehezen válik meg a pelusától, sokat kell várnom arra, hogy az ébredések után levehessem róla. MIndig próbálkozom, egyszer aztán engedi, ma reggel még pelusban közölte, hogy pisilni akar, no akkor aztán rohantam a bilivel. Amúgy azt vettem észre, hogy Bercó jobban szeret gatyó nélkül rohangálni, azt is megpróbálhatod, hátha minden kötöttség nélkül jobban érzi majd magát.

Ennyi ötletem van még a többiekéhez. Én is mindent csak nagyon óvatosan csinálok, sőt a bölcsiben sem erőltetik a dolgot náluk. Mondta is Erika, hogy nem akarnak haladni ezzel, és nagyon megnyugodott, amikor elmondtam, hogy itthon is uez a helyzet. Egyébként még van egy bő hónap, ez sok változást hozhat.

Hááát nem tudom, hogy van-e valami használható, de ezek jutottak az eszembe. Egyébként Bercó is csak az utóbbi egy, másfél hétben haladt nagyot, nem kapkodja ám el. :lol:
dmaggie

Kaqk, remélem így marad és akkor iiiiiigeeeen!!!!! Már mondtam Bercónak is, hogy majd találkozunk veletek. :lol:
dmaggie

Hú, ez a Szelike!!!! Mint egy igazi nőőőő. Nagyon szépséges. :lol:
dmaggie

Hááát, Bercót nem lehet csak úgy ráültetni a bilire. Ha ő nem akar valamit, akkor azt nem is csinálja meg, ha meg akar valamit, akkor senki és semmi nem állhat az útjába.
Én állandóan kérdezgettem tőle, hogy kell-e pisilnie. Mára már ott tart, hogy nem kell, kiabál, ha szükségét érzi. De eleinte sokszor csak akkor szólt, ha már csurgott. Apa mondta is neki, hogy: Zárd már el! :lol:
dmaggie

Zárd már el! :-) :-)

Szeli nagyon vagány kiscsaj!!

Maggie: esélyes..igennnnnn!!!!!!!Én is mondtam már emmának..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi, Szeli tényleg varázslatos!

Maggie, csajok, nagyon köszi az ötleteket, most már van mihez nyúlnom! Az eszére és az érzelmeire is fogok hatni Ádinak. Csak nem akarom elijeszteni vagy túlerőltetni, mert akkor aztán süthetjük a dolgot... Az ovi és nagyfiú témákat már nyomom neki egy ideje, de szerintem mostanában hiányzik neki a bölcsi (sose szokta emlegetni, de pár napja igen), az ovi meg megfoghatatlanul absztrakt, még nem is látta, nincs is, akivel menne oda.
Köszi még egyszer!!! :D

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Csak életjel. Nem sok időm van, mindjárt szopi és addig még ennem is kéne :roll:
Csemeték jól vannak, imádnivalóak :lol:
Grétim extra féltékeny, nem Gergőzhetek ha Ő ébren van :roll:

Irina én az ovival és bizony pár szem gumicukorral motiváltam cicust :oops:
de bevállt.
1 hónap leforgása alatt teljesen szobatiszta lett :lol: 8)

Juba Zina gyönyörű :lol:

Mennem kell ébredezik Pöti én meg csak bekapok pár falatot mert még nem ebédeltem.

Puszi

ui: beszéltem Mesivel, jól vannak, haladnak, jól aludtak
este talán jön képekkel

na el

KépKép
Kép Kép
l.móni

Rugó a baumaxban a szaniter-osztályon kedvet kapott a sok wc között a pisiléshez. Levetkőzött, gatyában volt, úgy üldöztem :roll: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Heni
KépKép
heni81

Vindo: :-) De édes, nagyin belejött!!!!!

Du-án találkoztunk Bercóval És Maggievel. Bercó hatalmas nagylegény, édes nagyon..kergette a galambokat a tesóval..:-) Maggie meg sugárzik ..a moslya mindenkit mosolyra, jókedvre derít..ja és szépen megnőtt a haja is és csini!!!Ja ls Kedvest is megismertük. Nagyon szimpatikus, kedves a Kedves!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Most, nemrégiben aludt el Bercó. Mondjuk nem is csoda, miatta késtünk egy csomót a taliról. Öt után ébredt. :oops:
Olyan nagyon jó volt végre találkozni veletek Kaqk!!! Emma nagyon tetszett Bercónak. :lol: Pedig nem nagyon volt idejük összemelegedni. No, meg a Kedves is megjegyezte, hogy ilyen szép kislányt ritkán lát. :lol: Abban meg teljesen egyetértettünk, hogy nagyon szépséges, tündéri család vagytok.

Emma és Bercó csak szobrot mászott, meg jól megkergette a téren a galambokat. De a Rugó-műsort szívesen megnéztem volna. :wink: :lol:

Jaj, Mónikám, azért próbálj meg nem elsiklani az evés fölött. Most különösen létszükséglet. Az idő meg Neked dolgozik. Egyre jobb lesz majd. Pötike meg hamarosan egy hónapos lesz!
dmaggie

Irina, majd tudósíts, hogy hogyan halad Ádi!
Én éppen az este mondtam Momónak, hogy szerintem még elhasználjuk ezt a közel ötven pelust, aztán nem leszek hajlandó többet venni. Bár lehet, hogy a bölcsibe kell. Inkább beruházunk néhány vízhatlan lepedőre. :roll: Momi szerint nagyon bátrak vagyunk.

Jaj, kérdeztétek, de szegénykémnek nem sikerült, picike angyalkájuk lett. :cry: :cry: :cry:
dmaggie

Ó, még az jutott eszembe, Irina, hogy esetleg meglátogathatnátok ezt a jeles intézményt, akkor hátha motiváltabb lenne Ádi.
dmaggie

csak gyorsban :)

Csilla,vegyetek együtt bugyikat akarom mondani alsógatyákat együtt :)
Nálunk ez bevált :)

Juba tündériek :)

:arrow:

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Érdekes téma egyébként ez a pelusos dolog, régen 20-30 évvel ezelőtt 2 éves korig szinte mindenki leszokott a pelóról ( igaz textil pelók voltak) most meg kitolódik 3 éves korra :roll: Védőnő is azt mondta, hogy elég ha 3 évesen leszokik :shock:

MAggie szerintem elég lesz az az 50 pelus, emlékszem nekünk az utolsó csomag a legolcsóbb tescos volt, jó kis nejlonos, gondoltam hátha nem teccik majd és nem engedi felvenni, igy is volt, kb 3 darabot használtam el annó belőle :roll:

Ez a bugyikák együtt vásárlása jó ötlet, főleg ha ő tudja kiválasztani milyen mintásat kér
8)

Jó lehetett csajok a tali:-) nem fotóztatok?

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Nagyon kreatívak vagyunk, gyurma-napunk van eddig :roll:

:arrow:

De azért vagyok folyamatosan,

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi is ébredezünk. Bercó megint közöttünk kötött ki, de hogy mikor... Fogalmam sincs, egyszer már csak arra ébredtem, hogy ő is az ágyunkban van.

Henikém, a próféta szóljon belőled! :lol: De ugye, bátraké a szerencse. Ahogyan én látom, jól halad Bercó, mondjuk az éjszakai alvások a rázósabbak, de ébredt már abból is száraz pelussal.
A két nagyobbik fiuk ilyen idősen már stabilan szoba- és ágytiszta volt, Gergő meg főleg. De ezt, ahogyan Ti is írjátok Dávidnak köszönhetjük. Az ő mintája sokat segített. Ebben is, meg a beszédben, meg mindenben.

Tényleg érdekes dolog ez a szobatisztaság. Amerikában pl. amennyire tudom, akár még négyévesen is simán hagyják, hogy pelusban járkáljon.

Sajnos nem fotóztunk, így is majdnem két órát vártak ránk Kaqkék. :oops: :oops:
dmaggie

Szia Vindo! :lol: :lol: Én meg indulok a dolgomra kicsikét, de majd időnként igyekszem benézni. :lol:
dmaggie

Szia Maggie!

Most autók tologatására álltunk át. Délelőtt még be akarom vetni a vízfestéket is :roll:

Hülye idő van, bamba vagyok :evil:

Kép
vindolanda

Vindo van egyébként ilyen varázs füzet, amihez csak viz kell meg ecset és festhetünk is, mi azt szoktuk festeni, mert azt bátran merem Áronnal is. Ceruzák hegyét lerágja, festéket is tuti megnyalná, gyurmát meg meg se merem próbálni, de majd télen.

Heni
KépKép
heni81

Heni
KépKép
heni81

Hú, mi a kifestő könyvekkel meg a színezőkkel vallottunk kudarcot. Nem szereti ezeket :roll: Egyszerűen nem akarja csinálni.
A kriksz-krakszokat szereti. Bár már a karika mintha menne neki a pöttyön meg a vonalon kívül.

Megyek, mert egyedül fest :arrow:

De kösz a linket, hátha jobb lesz, ha nagyobb lesz kicsivel.

Kép
vindolanda

Szóval úgy megy ez, hogy ha mondok neki valamit, hogy mit kellene rajzolni, akkor nem nagyon csinálja. Azt szereti a legjobban, ha nézi, ahogy én rajzolok, vagy az elkészült gyurmafigurákkal játszik :roll:

De azért igyekszünk.

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Mónikám, sok erőt a hétköznapokhoz! :-)

Vindo: Ádi se rajzol és nem csinál a gyurmából semmit, hanem az én rajzaimat és gyurmafiguráimat akarja. Ez van.

Hát nálunk egyelőre teljes csőd a bilizés (vagy akárminek hívjuk), Ádi a pelenkától sem hajlandó megválni. Pedig együtt vettünk csodaszép új bilit, raktunk rá együtt matricát, már minden módszert próbáltam, de sír, ha nem kap pelenkát. Remek. Ne erőltessem, persze, csak akkor mit mondok szeptember 1-jén az óvodában... nagyon elegem van abból, hogy értelemszerűen erőltetni nem lehet, de azért legyen szobatiszta. :cry: Ha lesz még gyerekem, annál tuti nem fogok eddig várni, hátha magától rájön a dolog ízére. Még a dackorszak előtt bilire kezdem szoktatni.

Kép
Kép
irina

Gyorsan átfutottam a dolgokat...

Irina!
Nem lehet most egyszerű neked, a lányok sok jó ötletet írtak, de ha Ádi egyenlőre nem akar közreműködni a dologban, akkor nagyon nehéz. Szerintem ő is érzi már, hogy itt valamit teljesítenie kell és begörcsöl. Nem gondolod? Nem jártatok mostanában olyan közel korabeli ismerősnél, akinél láthatta volna mit is kellene csinálnia? Nálunk márciusban járt egy ismerős kisfiú, aki áprilistól járt oviba, és még nem volt szobatiszta. Anyukája felhívta a figyelmét, amikor mi wc-re mentünk, hogy ezt kellene neki is, és vagy ez, vagy nem tudom mi, de hatott, mert 2 héten belül megbízhatóan szobatiszta lett.

Holnap délelőtti Westendezés esetleg? Remélem lesz kedvük...

Heni!
Tök jó ez a kifestő! :)

REgi!
Szeli tiszta nő!!! Nagyon édes!!!! :)

Kaqk, Maggie!
Jó lehetett talizni! :)

Vindo!
Hajrá kreatívkodás!
A rajz nálunk sem igazán megy mostanában. Télen a létráig eljutottak, Zsuzsu egyszer-kétszer rajzolt egy kört, de megunta. Persze mostanában inkább kinn vagyunk, és nem nagyon rajzolunk. GYrumában golyókat készítenek, és azt szeletelik..

A Baumaxos történet nagyon jó lehetett! :)

Móni!
Egyél is azért!!!

Mesiéknek üdvözlet!

Ma Ikeázni voltunk. TEtszett nekik nagyon. Az összes ágyat kipróbálták, alig bírtam elterelni őket. Mondjuk ágyat mentünk nézni.

Lányok!
Van valakinél emeletes, vagy esetleg galériás ágy a gyerekeknél? Helytakarékosság miatt gondolkodom rajta nagyon, csak félek, nehogy leessen a felül alvó.

Kép
gica1

Gica, köszi! Ádival szerintem az a gond, hogy nagyon dacos, makacs (csak ezt nem látszik rajta a bájos mosolya és angyalkatekintete mögött, ezért nem is szokták elhinni róla). Mindenre így reagál, teljesen mindegy, milyen szelíden próbálkozunk. Nem most kezdtem nála a bilizés témát, hónapok óta terítéken van a téma, másfél éve vettem neki egy bilizős mesekönyvet, ezerszer olvastuk, tehát nem most borítottam rá az egészet. Naponta számtalan kisgyereket lát szobatisztát, a legjobb barátnőm fiát is, aki Ádi orra előtt pisilt-kakilt a WC-be, úgyhogy ezeken a körökön is túlvan. Bölcsibe is úgy járt, hogy többen már félig szobatiszták voltak, naponta előtt biliztek, WC-ztek. Eddig semmi nem hatotta meg. Oké, van ilyen, de azért azt gondolom, hogy mivel nagyon értelmes, és pontosan érti, mit akarunk és miért, kicsit lehetne segítőkészebb. Én ezen borultam ki. Nem azt várom tőle, hogy azonnal a bilibe csurrant, de az, hogy még a pelenkát sem vehetem le róla (és igen, vettünk szép alsónacit is közösen, választhatott stb., azóta tojik rá), az már azért túlzás.
Szóval úgy érzem, zenéltem már mindenféle hangszeren, de ő csak a kategorikus nemmel válaszol. Hát ezen most rendesen ki vagyok akadva, ráadásul nem tudom, hogyan tovább. Az altassam a témát javaslat most nem igazán működik, mert van 4 hetem az óvodáig. A barátnőm azt mondta, hogy ő inkább nem vitte volna oviba a gyereket, de ő könnyen mondja, mert két ugrasztható egésznapra befogható nagymama áll mögötte. Hja, úgy én is tudnám hagyni a dolgot.
Westend: szuper ötlet, de nem lehetne inkább csütörtök? Ha nem, megpróbálom megoldani a holnapot.

Kép
Kép
irina

Irina próbálj nagyon gagyi pelust venni és azt ráadni, hátha az kényelmetlen lesz és nem fog ragaszkodni hozzá :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, köszi, megpróbálom, valahogy le kell róla imádkoznom, de az erőszak nyilván nem megoldás, nem leszek vele előrébb, ha ott zokog nekem, hogy de pelust akar...

Kép
Kép
irina

DE NAGYON ÉDESEK VAGYTOK, CSAJOK, HOGY SEGÍTENI PRÓBÁLTOK!!! KÖSZI MINDENKINEK! :D

Kép
Kép
irina

Irina!

A helyzet ilyetén ismeretében végképp nem irigyellek.. És mindennap próbálkozol a dologgal? Még az jutott eszembe, hogy próbáld meg, hogy mondjuk 1 hétig ne foglalkozz vele egyáltalán, aztán hagyd a szeme előtt valamelyik kedvenc mintájú kisgatyáját. Hátha az segít... Persze itt az idővel futod a versenyt...

Csütörtök délelőtt nagypapa jön, azért nem jó, de péntek még jó nekünk, ha nektek is!

Kép
gica1

Sziasztok!

Irina holnap reggelre dugd el ami otthon van pelenka.
Felébred Ádó, leveszed az éjszakait és mondod neki, hogy sajnos nincs a lakásban pelus és majd csak apa hoz este. De semmi gond, ne aggódjon, lehet pucin mert az olyan mókás :wink:

Gica nővérem fiai úgy aludtak évekig.
Nem estek le egyszersem :wink:
Van rajta leesésgátló :)

Heni ez a varázsfüzet nagyon jó :D
szerintem veszek csinikének.
imád festeni :D
párod megkapta már a fizu többi részét?

Vindo Rugón nagyon jót nevettem :lol: :lol:

Mindkét gyermekem alszik. Lassan megyek begyúrom a hókiflit mert cica már nyúz, hogy süssünk valamit :roll:
naná, hogy erre szavazott :roll:
Gergőkém pocakfájós. Ma hajnal 1-től ment a sírás. Szegénykém úgy sajnáltam :( Masszírozgattam, ringattam. Az infacol semmit sem ér sajnos, chamomollából melyiket kell venni nekik? tud valaki segíteni benne?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, ne emészd magad :!:
Lehet, hogy Ádi ugyanúgy tiltakozott volna kiskorában is. Rugó másfél éves korában kapott bilit, és egy évig volt szobadísz - amennyire egy kék műanyag bili betölthet ilyen funkciót.
Próbáltuk állatokkal, nézte a csanában egy évig a többieket - és semmi. Egy este G. mutatta meg neki, és az hatott :roll: :oops:
Amíg nem akarta, addig nem tudtuk volna ráültetni. Vsz. ugyanolyan kis makacs gyerekeink vannak.
Már a dackorszak előtt is teljesen autonóm lélek volt:O

Az óvoda más környezet lesz neki, és az is lehet, hogy hirtelen kedvet kap a dologhoz.

Biztos lesz más gyermek is, aki így fog érkezni. Meg az is lehet, hogy olyan is lesz, aki nem beszél:)

Írtam pár napja, hogy Hanga is ugyan ebben a cipőben jár (R. unokatesója).

Ha lesz változás, az viszont előfordulhat, hogy pár hét vagy nap alatt fog történni :!:

Gica, a létra az nem semmi :D
Golyó-gyártás az van néha, de az én figuráimat szereti.
Agárd lefújva?

Hoztam is pár képet a kreatív gyermekről.

Kép

Az egyik gyurma-figura épp bilin ül itt elől.
Kép

Bevásárlókocsit és autót tologat. Háttérben gyurma-mobil.
Kép

Pink bácsi sportcipőben - Virankának a vidám színe miatt. Kép

Kék bácsi halat vett a piacon.
Kép

Miután a gyurma-emberek sorban álltak a bili előtt, meg is telt. Kép

Itt egész nap esik az eső. Az orrunkat nem tudjuk kidugni.
Mondjuk, most nincs is sok kedvem kimenni.

Kép
vindolanda

Na, amíg szenvedtem itt a képekkel írtatok egy csomót.
Ez a pelenka-elfogyós dolog hátha használ :roll: :wink:

Szegény hasfájós Pötike. Nálunk az Infacol bevált, amit írtál, azt nem ismerem :roll:
A súlya hogy alakul Pötinek?

Rugó simán elvolt a tecos gagyiban is :oops:

Kép
vindolanda

Na, mire ideértem, mindenki eltűnt :(

Kép
vindolanda

Irina:

http://www.huggies.hu/active-baby/which ... s-pullups/

Ezt ismered? Nem olcsó, de hátha segít Ádinak! Bugyipelenka, pisi hatására eltűnik a rajta lévő minta. Mégiscsak pelenka, de hátha ettől kedvet kap :roll:
Vendég

Gica, oké, találkozzunk holnap a Westendben! Hánykor? Megírom priviben a telefonszámomat, jó? :-)

Móni: szegény kicsikéd, remélem, csak átmeneti a pocifájósság! Jobbulást neki! TE hogy bírod a dolgot (csak emléxem, nekem mennyire nehezen ment a hasfájós baba mellett az élet...)?
Nagyon jó a "nincs pelus" ötlet, de a kakilás miatt nem tudom... mert ma is azon sírt, amikor pelust cseréltem, hogy még nem kakilt és ahhoz kell a pelus vissza. És nagyon fifikás, hetente járunk a "pelusos boltba " (=DM), tudja, hogy el tudunk menni... meg látja is a teli csomagot a szobájában most is... Kipróbálnám, de ha hisztérikus lenne, és elővennék pelenkát, akkor meg hazugságon kapna és azt nem szeretném...

Vindo: isteniek a gyurmaemberek és -bili, tök ügyes vagy! Rugó szemlátomást el van ragadtatva!
Igazad van, én már nem is emléxem, hogy lett volna ELEJE a dackorszaknak. Már úgy született. :lol:

Kép
Kép
irina

Móni, a lényeget meg lehagytam: Chamomilla CH15 azt hiszem, ami kell (mi a 9-est vetettük be, volt, aki szerint, az gyenge), de majd jön Vera és elmondja :-)
Ádinál anno semmi nem hatott, csak az orvos felírta spéci papaverines oldat, de azt nyilván sokan nem akarják használni (nálunk 3 hónapig tartott a hasfájás, amint hazamentünk a kórházból kezdődött és hajnal kb. 2-től este 10-ig eltartott, néhány alvást kivéve, és nagyon fájt neki, úgyhogy sok választásom nem volt). A Grape Water pedig csak 1 hós kortól mehet, igaz, Pöti már hamarosan egyhónapos lesz! :-)

Kép
Kép
irina

Panndi, köszönöm, ez izgis, én most mindenre vevő vagyok, megnézem holnap a boltban.

Kép
Kép
irina

Erről a pelenkáról még nem is hallottam :shock: :wink:

Irina, én mindig azzal vigasztalom magamat, hogy felnőtt korában még jól jöhet, ha kitartó lélek, és nem egykönnyen befolyásolható. Kínomban már nem tudom mással vigasztalni magamat :lol:

Panndi, veletek mi újság?

Kép
vindolanda

irina, azt hiszem, csak Brendonban lehet kapni.

Vindo, megvagyunk, köszi, majd írok bővebben is, ha hagynak :wink:
Vendég

Vindo: micsoda figurák!!!

Maggie: köszi olyan aranyosak vagytok..Ti is egy olyan tökéletes összeillő pár vagytok..és a gyerekeitek...mint ti magatok...imádnivalóak!!!

Irina: ne ez hátha rásegít..mármint a bugyi pelenka.....nálunk az indította el a folyamatot hogy meglátta a kis bugyikákat..dehát lány.....:-) azt akaraom felvenni, nem kell a pelus!!!:-)

Vindo: igen ez felnőtt korban jól jöhet...lehet nem kell letörni őket nagyon..:-)

Jó westendezést!!!!!

Pocifájás?? oh szegény Gergő!!! espumizán? GW?

Kép Kép

tegnap eltörtem a fényképezőgépet...na jó csak az elemek ajtajánál amibe beakad..de így nem lehet bezárni..:-( :cry: :cry: csak csúnya nagy ragasztószalaggal :cry:

na megyek felkeltem kis csajszit! :-)

Móni: te meg sütni is tudsz? mikre van energiád!!!!le a kalappal! emailben küldhetnél kóstolót! :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma milyen kis csinos :D

És nyárias - erről jut eszembe, vészesen hűl a lakás :roll:

Fényképezőgép :?

Kaqk, berendezkedtetek már teljesen? Hiányzik még valami nagyobb darab?

Amúgy sem bírnám letörni Rugót :lol: Fene kitartó :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: