A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

36 fok van árnyékban :? :x

Nem tudom behozni, még mindig kinn van. Épp a kocsmából jöttünk.

Kép
vindolanda

Bár nem tudom, jó volt-e az a hőmérő, a kocsmában láttuk :roll:

A lényeg, hogy hülye fullasztó idő van.

Behoztam Rugót erőszakkal, most sír, és a szennyeskosarat borogatja kínjában :shock: :roll:

Kép
vindolanda

Neki van keseredve, még mindig nagyon rossz. Bár már nem borogat dolgokat 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vera! :(
Bár ha meghallgatod mit mondanak, attól még rosszabb nem lesz! Egy próbát megér, talán egy véleményt kérni legalább...
De hátha majd enyhül, mind Vindonak!!! ++++++++++

LMóni! Hú, de mennék Hozzátok is! :)
Csak nekem légyszi küldjetek pü-t, ha van valami tali, mert mindig lecsúszok róla... :( Hogy ilyen ritkán jövök. :oops:

Basszus, az arcomról is folyik a víz, és nem klímás az iroda... :(

Tegnap medencézni voltunk egy barátnőmnél, nagyon jól éreztük magunkat! :) Szeli imád náluk lenni.

Kép

Kép
regcsiken14

Megnyugodott. Kapott egy sárgabarackot, és beleült egy lavór vízbe. De előtte belepisilt :roll:

Kép
vindolanda

Fleur!
Szerintem ezt magadban kell végiggondolnod, hogy lenne-e lelkiismeret-furdalásod, ha most visszamennél dolgozni, mert ha igen, akkor csak emésztenéd magad. De ha Dani is olyan ügyes lenne, mint Kolbi Mátéja, akkor tutira nem lenne gond! :roll:
Meg azért most elég nehéz munkát találni, nagyon kevés a lehetőség, és nem biztos, hogy ez változik 1-2 éven belül... :?
Szóval nagy dilemma, de tutira át kell magad rágnod mindkét verzión lépésről lépésre végigfuttatni a fejedben, hogy mi lenne akkor ha... ! :roll:
8)

Kép

Kép
regcsiken14

Fülednek jobbulást!!! ++++++++++++ (ez lemaradt)

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Igen, lesz egy 4 napos tanfolyam, ha megvan az orvosi vizsgálat.

Hú, de melegem van...
Még várok egy ügyfelet az irodába, aztán húzunk Csipettel az élményfürdőbe! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Végre itt! :wink:
Elromlott Apa gépe, úgyhogy az enyém került sorra, és csak akkor tudok jönni, ha épp nem ő dolgozik rajta...

Juba!
Még nem is gratuláltam! Sok boldogságot és türelmet! Nehéz időszak, de túl leszel rajta!!!

Móni!
Le a kalappal előtted! Nagyon ügyesen csinálod! Aranyos lehetett Gréti, amikor sétáltatok és puszilgatott... Teljesen elérzékenyültem, ahogy olvastam...

Irina!
Sajnálom az elszállt emlékeket.
A topik első két évét is. Nekem épp a múltkor jutott eszembe, de nem emlékeztem, h elkészültél-e vele, vagy sem. Ezek szerint kész volt... De legalább ez pótolható...
Eszembe jutott ám az is, hogy ha a Westend körül szoktatok járkálni, akkor akár találkozhatnánk is! Nekünk az metróközeli és a BKVzásban már profik vagyunk!

Vindo!
Rugó ennyire bírja a meleget? Úgy veszem észre, hogy a gyerekeknek meg sem kottyan, de mi legalábbis én, nagyon nem bírom...
Jót nevettem Gábor és a kislány párbeszédén!

Fleur!
Füled miatt nem irigyellek, ezek szerint még mindig küzdesz vele.
Hátadon mi segített most?
Állás... hát dilemma. Én még oviba is nehezen adnám/adom őket. De, tényleg mindenki más és ha az állás egy vissza nem térő...

Viranka!
Sajnálom Báló eredményeit. És miben nyilánul meg az allergia? Kiütés, fulladás, haspuffadás? Tényleg valami természetgyógyászat?

Regi!
Kemény lehet jó melegben odafigyelni a munkádra!
Szelinek már újra bölcsi? Szeptembertől ovi?

Jövő héten mentünk volna Agárdra, de nem ígérnek strandidőt, úgyhogy 1 hetet még itthon leszünk biztosan... Most azt hiszem alszanak, majd belesek...

Kép
gica1

Gica!
Szeli még bölcsizik, majd augusztusban lesz szünet, akkor Anyu is szabin lesz 3 hetet, én meg 2-t, megoldjuk.
Munka miatt meg ne sajnálj ám, mert nem szakadok meg bele! ;)
Kb. 10 perces lesz, aztán indulunk is.
Augusztusban meg nem is tervezem, hogy sűrűn bent leszek az irodában... :roll: ;)

Szeli még egy évet bölcsibe fog járni, és majd jövő ősztől ovi, de még fogalmam sincs, hogy melyik lenne jó, ha menne. Igazából 2 között agyalok már egy ideje... De még a lakcímmel is variálni kell, hogy a körzettel se legyen probléma. Mert ahova tartoznánk, az totál kiesik a házunktól is meg a munkahelytől is... :?

Viszont ősszel szeretném vinni úszásra, 3 éves kortól lehet, két oktatót is ajánlottak, lassan azt is szervezni kell. :)
Ez most csak úgy eszembe jutott... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, Gica, jól bírja, mi meg majd megdöglünk mellette :shock: Ráadásul soha nincs rajta sapka, mert leszedi :twisted:
később mentek akkor Agárdra? A hűvösebb idő után újra meleg lesz, azt írják.

Regina, úszás 8)

Kép
vindolanda

Na amíg kishercegnő aludt dolgoztam kicsit..van még mit..:-( na és a vasalnivaló..még mindig kacsingat rám..de amíg hűvösebb nem lesz...várhat...:-)

Lehet pancsi lesz du-án hamár ilyne meleg van.

Fleur: füled :-( , munka? hm meggondolandó.....amiket Regi is írt....hmnem tudom a te szakmádban mennyire van lehetőség?

KépKép
kaqk
Debrecen

Dani nagyon ügyes önálló kis pasi ebből a szempontból talán nem lenne gond, de mégis csak 8 hónapos és nem tudom nyugodt szívvel azt mondani, h tutira nem lenne lelkiismeret furdalásom. Ugyanakkor már valami felnőttes dologra, meg több pénzre is nagyon vágyom.
1 éves koráig tuti nem tudnak rám várni.
Talán szeptemberig húzhatom, de abban sem vagyok biztos, mert még telefonon is felhívtak (szóval szerintem nagyon kell nekik a jó ember, persze ez jó tárgyalási alap)
Ami a vissza nem térő alkalmat illeti ez már lutri. Lehet ha ezt az ajánlatot nem fogadom el 1 év múlva mikor már szükséges lenne visszamennem semmi nem lesz. A probléma csak annyi, hogy viszonylag magasabb fizetési kategóriában vagyok a cégnél, no és az ennek megfelelő pozíciók már tényleg nem potyognak az égből.
Amúgy ha semmi flexibilitást nem mutatnak akkor biztosan nem fog menni (mármint 8 óra és mindig irodában) szóval ha lesz otthoni dolgozási lehetőség és esetleg 6/4 órás munka akkor talán ok. Leginkább 6, mert 4re esély sincs.
De akkor még mindig kérdéses hova teszem a mazsolákat. 13 kerben lenne a meló. meglehet mi is költöznénk mert p is ott dolgozik. na szóval jó pár dilemma, de jól esik, h nem írtok le és biztattok.

KépKép
KépKép
fleur

Halihó,

Gica, szívesen taliznék Veletek! Főleg a délelőtti órák jók nekünk, mert délután sokáig elalszik Ádi.

Kaqk: sajnálom a füledet, Ádi alapján azt mondom, eléggé el tud húzódni, de antibiotikummal le lehet rövidíteni a dolgot.
Megértem a dilemmáidat teljesen.
Ádi egyéves volt, amikor visszaálltam a munkába, akkor még egy évig meg tudtuk úgy oldani, hogy S vigyázott rá egy napot, egy felet meg a szüleim. A többi melót éjjel csináltam, de ez az én munkámmal lehetséges volt (tehát letanítottam az óraszámomat 1,5-2 nap alatt, minden más otthon, amikor belefért). Mondjuk horror volt, de én 10 évet vártam erre az állásra. Úgyhogy én biztatlak (ha tényleg rugalmasak lesznek és sikerül megoldani a mindennapjaitokat), ha meg a 13. kerbe jönnétek, hát közel leszünk egymáshoz ;-)

Kép
Kép
irina

Irina gondolom nem Kaqk-nak írtad, hanem nekem :lol:
Közelség :D

KépKép
KépKép
fleur

Jaj, Fleur, ne haragudj, Kaqk-nak is akartam írni, de aztán Neked kezdtem el.
Viszont azt meg elfelejtettem, hogy Kaqk-nak mit akartam... :?

Kép
Kép
irina

:lol: amúgy ti a 14ben laktok nem??

KépKép
KépKép
fleur

nem, a 13-ban, újlipótvárosi rész

Kép
Kép
irina

na tessék :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Vera, ez nagyon gáz... De akkor mit eszik a kismanód?

Elfelejtettem írni, felvettek mindkettőnket az egyetemre. :)

Megyek, olvastam mindent, csak 2 dolgo még:

Juba, HELLÓ! Hidd el, jobb lesz... Tudom, most nem könnyű... Gondolunk rátok sokat!

Kaqk, hajrá! :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Na, rájöttem, szóval: Kaqk, minden jót majd a babaprojekthez, és Regi, Neked is azt kívánom, sok jó munkátok legyen, hadd jöjjön majd a második kicsi is! ;-)

Kép
Kép
irina

köszi:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Ma alszunk itt utoljára... Holnap költözünk... Várom is, meg furcsa is.
Ha lesz netünk, jelentkezem! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, jó költözködést, és sok örömöt az új helyhez! :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

A férfiak még alszanak, de lassan felkeltem őket, mert Rugót tízig sem tudjuk este ágyba zavarni :D

Emese, problémamentes költözést és sok boldogságot!!!

Rólunk: tegnap Rugó egész nap kinn volt. Igaz, általában mi is, egy pavilont (vagy mit) kezdtünk el építeni a kertben. Mikor megvettük a házat, akkor a gyümölcsfákon kívül nem volt benne semmi, melléképületek sem, szóval nagy fák sincsenek, így árnyék sem. Tegnap kimértük, lyukat ástunk, abba betont tettünk, meg kampókat (vagy mit), amire majd a faszerkezet épül. Szerintem cserép lesz majd a teteje, az alja térkő, bele meg egy hintát teszünk 8)

Rugó a szomszédoknál is volt sokat. Mivel összenyitottuk a két portát, csak átmegy hozzájuk. Szegények :lol: Elment velük a boltba, főzött velük stb.

Este nyolc körül sikerült berángatni az udvarról, és délben ment ki :shock:

A szobatisztasággal minden rendben, már éjszakára sem kap pelenkát. Baleset egyszer volt éjjel. Ja, éjszaka soha nem kel fel pisilni. Mikor bepisilt, felsírt, és aludt tovább...

Felkeltek a férfiak.

Szakad az eső.

Ma Baumax, faanyagot nézni. Meg talán a kisebbik bátyámék. És Forma 1.

Hülye House, vége lehetne, nem haladunk semmit tőle. Tegnap éjjel néztük az ötödik évad évadzáróját :oops: 8)

Kakaót csinálok a férfiaknak.
:arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Ó, Samu is nagy szomszédjáró... :) Alig lehet időnként hazahozni... :) Szereti nagyon a társaságot... :)

Pavilon jó lesz. :)

Samu is balesetezik a pisivel, mert nem akar szólni... Nem tudom miért.. De ha időben odateszem a wc-re, akkor sosincs semmi gond...

Na, megyek. Üdv!

Kép
Kép
Kép
zdori

Olyan nyomott, álmosító idő van. Tegnap a fülledt meleg taglózott le, ma meg ez az eső.

Vindo, nyugodj már meg, időnként azért rendszeresen megjelenik a soraid között a pesszimizmus. Akkor tisztázzuk. A megkésett beszédfejlődés a teljesen normális, okos gyerekekre is jellemző ám. Van az úgy, hogy minden rendben van, de csak nem akarnak jönni azok a szavak. Értem ez alatt az okos, ügyes gyereket, a megfelelő mennyiségű interakciót, stb. A gyerekek ilyenkor általában 3-4 éves kor körül kezdenek igazán beszélni, de jellemző, hogy iskoláskorra behozzák a "hátrányukat". Na, talán ezek a legfontosabbak. Nyugi van!!!!

Hú, de ügyes Rugó akkor a szobatisztasággal. Bercó is lassan beletanul, legtöbbször már pelenka nélkül nyomulunk.
Látom, nem tudtok nyugodtan ülni a popsitokon. :wink: Biztosan jó lesz a kis építményetek.

Emese, mindent bele!!!

Kaqk, rendben. Jó lesz. A kövi héten talán már nem is lesz olyan rettenetesen meleg. Mehetünk galambokat kergetni.

Fleur, gratulálok nagyon. Szerintem itt mindannyiunknak az a jó, ami Neked lesz jó. De az biztos, hogy manapság nem egyszerű jó állást találni. Jobbulást!

Zdori, szuper. Gratulááááálok!!!! Éljen, éljen! Ahogyan megcsináltad ezt a felkészülést... Le a kalappal előtted. Samu, :lol:
dmaggie

Jaj, Juba, hát Zina gyönyörű 8) :D :P

Szia Dóri:)

Maggie, hát nem bujkál az ott, hanem ott van :(

Kép
vindolanda

Ó, de szépségesek ezek a lányok!!!!! Igazán jól sikerültek. :lol:
Igazán büszke lehetsz rájuk, Juba. :lol: :lol:

Vindo, nem negatívkodni ám itt.
Akkor kellene megijedned, ha a beszédértése nem működne jól Rugónak. De azzal nincs semmi baj. Ráadásul Rugó nagyon is intelligens kis krapek, ez látszik a tekintetén is. Nem lesz vele semmi baj, de később, ha nagyon aggódsz, akkor majd megszakértem. :wink: Meg majd legfeljebb hozzám jön suliba, már ha egyszer sikerülne összehozni azt az iskolát, amit nagyon szeretnénk. :wink: :lol:
dmaggie

Helló, Vindo! :)

Tényleg nagyon szépséges Zina. :) Együtt meg főleg. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Zdori, egy hajszálnyival gyorsabb voltam. :lol: :lol:
dmaggie

Jaj, a héten meg az egyik nap betévedtünk a H&M-be. Lassan átnézegetem az akciós dolgokat. Bercó úgy nő, mintha muszáj lenne, majd kell egy csomó cucc az óvodához is. De nem is ez a lényeg, hanem talált egy Batman-es pólót. "Ez tök jó lesz nekem!" felkiáltással el is dőlt a sorsa. Ki nem engedte a kezéből, aztán meg abban járkált, mert természetesen fel is kellett próbálni. :lol:
dmaggie

Juba: jaj de szépek a csajok!! :-)

Maggie: akkor mindenképpen hozzuk össze ...holnap du-án???

Ma pihi volt.

Tegnap egész nap apóséknál, olyna édesen játszott a fél uncsival..:-)

Este megint tesó téma:
I: Tesóé lesz ez az ágy felszereljük rá a rácsot le ne essen, Te meg kapsz egy újat.
Emma: Nem kell apa új ágy, elfér itt mellettem tesó én meg vigyázok rá hogy le ne essen.

Ma de-t vásároltunk, templom, ebéd, piki Forma 1 ( én közben alszok ) du-án hajat mostam, becsavartam és végre kivasaltam a több hete rám váró ruhákat :-)

A kis család többi tagja akváriumot most, szektívet vitek ell. ( zuhogó esőben :-) )

jó kis pihis nap lett....jó hüsi van..végre alszunk..:-)

Utolsó hét a szünetből...annyira jó volt Emmával lenni egész nap...hoyg fog hiányozni..:-( de dolgozni is kellene...:-(

Bercó nagyon cuki lehet...nálunk ilyen még nincs....:-) csak szeret bolyongani a boltokba..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó. :) Maggie, én is néztem, hogy ugyanabbna a másodpercben írtunk. :) Azt is akartam írni, hogy egyszerre írtunk, csak, gondoltam, te is fogod írni, szóval inkább hagytam. :) Bár lehet, hogy az is egyzserre lett volna... :)

Kaqk, elhiszem, hogy hiányozni fog a kiscsaj... Remélem, azért jó lesz a munkahelyeden is... Nagyon édes a nagylány a kistesós elképzeléseivel. :) Hát, csak vigyázzon is majd rá! Helyeshelyes. :)

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt! :lol:

Gondolom mindenki élvezi a hűvöset. :lol:
Zdori, :lol: Még mindig kis éjjeli bagoly vagy? Még mindig fejsz?

Kaqk, legtöbbször én is elalszom a F1-en. :lol: Hát, nekem sincs már olyan sok időm Bercóval, hamarosan indulhat a bölcsibe.

Hamarosan indulunk vásárolni, kifogyott minden. Bercó is reklamál már a jégkrém miatt.
dmaggie

Itt vagyunk :D

Szegény Rugónak nagyon hiányoznak az unokatesók, akik tegnap itt voltak. Ült szegény a közös játékok maradványai előtt, és szomorkodott :(

Szerdán viszem csanába.

Már néha mindegy neki, hogy hová megyünk, csak menjünk. Beül az autósülésbe, és reklamál :roll:

Ez a nyári szünet betett neki :roll:

Szerdán a fősulin lesz dolgom. Ki kell segítenem statisztikából egy kollégámat, aki most írja a doktoriját. Megpróbálok még egy könyvtárazást meg egy fodrászt is betenni aznapra :roll:

Maggie, akkor Bercó nagy jégkrém-fan :D
Ja, néha nagyon elkettyenek, még a fórumozástól is elmegy a kedvem. Ha nem lennék egyedül ezzel a dologgal itt, biztos könnyebb lenne. De olyan rossz olvasni, hogy ezt mondták, meg azt mondták a gyerekek. Rugó meg max. annyit, hogy gyere, de akkor már örülünk :roll:

Én nem tudok a tévé előtt aludni.

Tegnap a pavilon-készítést elmosta az eső :roll:
Azért a baumaxban néztünk faanyagot, G. meg fatelepekre megy ma este felé.

Azt még nem írtam, hogy Rugó estére megevett egy fél mirelit-pizzát. Azt hittem, rosszul látok :shock:

Emma nagyon kis aranyos lehet :D Sajnálom a szünet végét :( Nem hiányzik neki a társaság?

Rugó tarhonyát eszik.

:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Juba! Gyönyörűek a lányaid! :)

Oké, hogy lehült a levegő... de hogy ennyire??? :shock:

Délelőtt értekezlet volt, aztán hazajöttem, mert semmit nem tudtam bent csinálni. Ilyenkor mindig sokan vagyunk, értekezlet után, és elég nagy a hangzavar.
Itthon meg amúgy is van dolog.

Apa este indul az orvosi vizsgálatra, ketten mennek innen, a másik a kollégenőm férje (ők találták ezt a munkát).

Megyek is pakolni, meg fel kéne mosnom... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó, csajok,

Mesi, remélem, könnyedén zajlik a költözés! ;-) Sok erőt hozzá!!!

Juba, Zinád egyszerűen lenyűgöző, nagyon szépek a csajok!!!

Maggie, drága, örülök, hogy végre van időd egy kicsit rekreálódni, az nem kifejezés, hogy megérdemelted!

Vindo, teljesen megértelek, de hidd el, más problémájával meg más érzi magát egyedül (túl beteges gyerek, allergiás gyerek stb.). Illetve ne érezd magad egyedül, ezért is vagyunk itt. Nem mesélem el akkor újból az ismerősöm történetét, akinek a lánya 3 éves ovis koráig egyetlen szót sem (!) mondott, majd teljesen jólformált mondatban szólalt meg váratlanul oviba menet. Őt megvizsgáltatták ovi előtt, és a beszédértését rendben találták, hallása ép volt, így nem tudtak mit tenni tovább, a gyerek döntése volt, hogy nem beszélt.

Maggie, nekem szobatisztaság dolgában lenne szükségem tanácsra. Nem tűztem ki célul a teljes szobatisztaságot, de mi a 0 kőnél állunk, pár napja elkezdtem Ádinál finoman forszírozni a dolgot, de pár óra után elunta a kisgatyát és közölte velem, hogy nem akar pelus nélkül lenni. Ez oké, csak nekem szeptember elejére egy nagyjából nappali szobatiszta gyereket kéne az oviba vinnem (tudom, hogy nem követelhetik meg, de azért nem szívesen tenném ki a gyereket annak, hogy csúfolják vagy az óvónők ferde szemmel néznek rá, amiért egyáltalán nem szobatiszta). Ha itthon lennék vele egy évig, akkor nem érdekelne a dolog, de így némileg az idő is sürget. Szóval sokat beszél a dologról, szól, ha kakilt, ma már azt is mondta, hogy gyorsan cseréljük ki. Meg néha mondja, hogy pisil épp a pelusba, de ha megkérdezem, hogy van-e kedve bilibe vagy wc-be (vettem szűkítőt, mindent átbeszéltem vele, megmutogattam), akkor elzárkózik. Én abba is hagynám a dolgot itt, ha megtehetném, de ez nem fog menni. Van ötleted, mivel tudnám elősegíteni, hogy legalább üljön rá néha a wc-re vagy a bilire? A Dobd el a pelust, Elmo-t imádja, sokat nézzük, elméletben mindent tud, nem erőltettünk eddig semmit, mindenre rákérdeztünk, de most már kezdek aggódni, hogy ebből nem lesz szeptemberre semmilyen bilizés.

Kép
Kép
irina

Irina! Köszi! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, igen, azt akartam még írni, hogy mikor levettem Szeliről a pelenkát éjszakára (nappal már 1 éve nincs ugyebár), akkor szinte minden éjjel bepisilt, és egyáltalán nem is zavarta, aludt tovább... :roll: Én meg állandóan mostam. Akkor úgy döntöttem, hogy inkább megint ráadom, és megvárom, hogy megérjen rá, erre 1 héten keresztül egy csepp pisi se ment a pelenkába éjszakánként... :shock: Úgyhogy most megint visszahúztam a matracvédőt, aztán újra megpróbáljuk. Bár most folyik az orra, lehet, megvárom, hogy meggyógyuljon, mert az is befolyásolhatja.
Meg rájöttem, amikor minden nap bepisilt, akkor ivott is nagyon sokat esténként, és nem ébred fel rá, hogy pisilnie kell. Volt olyan éjjel, hogy 1 körül felébresztettem és kimentünk pisilni, akkor nem volt gond. Most viszont nem ivott sokat esténként, és nem volt pisi a pelenkában... :roll:
Mindegy, még próbálkozunk, egyszer majd csak szobatiszta lesz éjjel is! 8)

Na, menjek már a dolgomra...

Kép

Kép
regcsiken14

Dóri, szívből gratulálok Nektek a szuper eredményekhez! :-) Nem semmi!

Regi, most már biztos hamar teljesen szobatiszta lesz Szelinád.

Kép
Kép
irina

Ja, hát tudom én, hogy nem vagyok egyedül :wink: :D Meg ezer köszönet is érte:)

Rugó egy másik unokatesója, Hanga, aki két hónappal idősebb a mi gyerekeinknél, szintén hasonlóan áll a szobatisztasággal, és szeptemberben jön az óvoda. De fog az alakulni!!!

R. reggelente szerintem pisil vagy két decit, de éjjel nem szokott. Így aztán ezzel nincsen gond :roll:

R. ügyesen fúj buborékot a szappanbubifújóval :roll: Bár kilocsolgatja, de azért jönnek a bubik.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Regi, éjszakai szobatisztaság nálunk is hasonlóan zajlott.
Nappalra már Zsófi is egy éve szobatiszta, kb két hete közölte, hogy nem kell éjszakára pelenka, csak bugyi. Nem adtam rá, egy hétig mindig bepisilt, és vígan aludt benne tovább reggelig :lol: Így van egy csomü lepedőnk, matracvédőnk, stb, de nem adtuk fel :) Aztán most négy-öt napon keresztül nem volt semmi baleset, most meg másodszor is felébredt éjjel, hogy pisilnie kell. Még az eleje a bugyiba megy, de nagyon kevés, de én már ezt is haladásnak veszem :wink:

Fruzsi meg nagyon belejött mindenbe, egyedül eszik kanállal és villával is, állandóan ücsörög a WC-n, mert ugye Zsófitól is ezt látja, van, hogy nem engedi, hogy levegyem, mert bele akar kakilni, sikerült is már neki, tud szaladni, próbál ugrálni, egyedül bemászik az autóba, onnan a gyerekülésbe, nekem csak be kell kötnöm :)

Rengeteget tanul Zsófitól, én meg csak lesek :shock:
Vendég

Sziasztok,

De szép Zina :D :D :D :D :D :D :D

Irina mi az elsők között voltunk akik itt leszoktak a pelusról :roll: és szerintem nagyon sok múlik a szülői ügyességen és határozottságon is :roll: . Rá kell jönnöd mi az ami motiválni tudja Ádit. Péterkét a rengeteg dicsérés, együtt örvendezés és taps nagyon motiválta. Nem tudott egyáltalán beszélni amikor leszokott, még csak azt se, hogy anya, se hogy pisi. Én voltam az, aki állandóan figyeltem a jeleket és reagáltam le dolgokat. Hol ráült a bilire, hogy csak elé tartottam :roll: :roll:

Én első körben azzal próbálkoznék, hogy leülnék és sorjában elmagyaráznám neki, hogy miért is jó, ha bilibe pisil és kap érte esetleg valamit aminek nagyon örül, ez lesz az ő jutalma. Tuti, hogy tudják ők mikor jön a pisi, elég nagyok már.

HA vissza jön a meleg legyen csak egy pólóban, először majd földre pisil, de pár nap és ráérez. Nagyon nagy munkám volt benne emlékszem,de Kaqk módszerén felbuzdulva én határoztam el, hogy szobatiszta lesz Péterke és az is lett.

Áronnál most úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy fogom erőltetni, nem tudom megbirkózom e mégegyszer ezzel. de lehet egy meleg szeptemberi héten nekiugrok, nem tudom. De beszélni nem tudó gyerekkel nem könnyű azt tutira tudom.

Irina nagyon kis okos fiad van, menni fog!

REgi mi nem adunk már 8 után inni Péterkének és 2 is pisil 8- és f10 között mig elmegy aludni, igy nincs gond, reggel 6 körül kell neki pisilnie amit egyedül megtesz a bilijébe a szobájába :roll:

Heni
KépKép
heni81

Ja igen, Zina tényleg szép :)
Vendég

Heni, ez az, én bepróbálkoznék Fruzsinál, mert nagyon élvezi ezt a WC-n üléses dolgot, de ne beszél még, és így nehéz. Van, hogy megfogja a kezünket, és hőúz a WC-re, hogy szeretne ráülni, és ha ráül, akkor nyom is, aztán vagy jön valami, vagy nem :)
Vendég

Panndi nálunk is ez van, sőt Áron az ügyesebb, le is bunyózza ám Péterkét, szegény minidig ő marad alul
:shock: 2 lábbal löki magát a motoron, sőt muszáj venni neki kintre is, mert ráül a P.ami azért nagy neki. De P ebben a korában nem motorozott igy nincs kicsi motorunk :oops:

Egyedül is eszik, elég ügyesen, és bármit megeszik, ellentétben a bátyjával :evil: Péterke nem akar főtt ételt enni. Tanácstalan is vagyok mit tegyek :? persze anyuék engem hibáztatnak, hogy miért nem adok levest a gyereknek, meg ilyenek.

Heni
KépKép
heni81

Felporszívóztam, felmostam, kifertőtlenítettem a szemetest... 8)

Zdori! Gratulálok! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: