Halihó, csajok,
Mesi, remélem, könnyedén zajlik a költözés!

Sok erőt hozzá!!!
Juba, Zinád egyszerűen lenyűgöző, nagyon szépek a csajok!!!
Maggie, drága, örülök, hogy végre van időd egy kicsit rekreálódni, az nem kifejezés, hogy megérdemelted!
Vindo, teljesen megértelek, de hidd el, más problémájával meg más érzi magát egyedül (túl beteges gyerek, allergiás gyerek stb.). Illetve ne érezd magad egyedül, ezért is vagyunk itt. Nem mesélem el akkor újból az ismerősöm történetét, akinek a lánya 3 éves ovis koráig egyetlen szót sem (!) mondott, majd teljesen jólformált mondatban szólalt meg váratlanul oviba menet. Őt megvizsgáltatták ovi előtt, és a beszédértését rendben találták, hallása ép volt, így nem tudtak mit tenni tovább, a gyerek döntése volt, hogy nem beszélt.
Maggie, nekem szobatisztaság dolgában lenne szükségem tanácsra. Nem tűztem ki célul a teljes szobatisztaságot, de mi a 0 kőnél állunk, pár napja elkezdtem Ádinál finoman forszírozni a dolgot, de pár óra után elunta a kisgatyát és közölte velem, hogy nem akar pelus nélkül lenni. Ez oké, csak nekem szeptember elejére egy nagyjából nappali szobatiszta gyereket kéne az oviba vinnem (tudom, hogy nem követelhetik meg, de azért nem szívesen tenném ki a gyereket annak, hogy csúfolják vagy az óvónők ferde szemmel néznek rá, amiért egyáltalán nem szobatiszta). Ha itthon lennék vele egy évig, akkor nem érdekelne a dolog, de így némileg az idő is sürget. Szóval sokat beszél a dologról, szól, ha kakilt, ma már azt is mondta, hogy gyorsan cseréljük ki. Meg néha mondja, hogy pisil épp a pelusba, de ha megkérdezem, hogy van-e kedve bilibe vagy wc-be (vettem szűkítőt, mindent átbeszéltem vele, megmutogattam), akkor elzárkózik. Én abba is hagynám a dolgot itt, ha megtehetném, de ez nem fog menni. Van ötleted, mivel tudnám elősegíteni, hogy legalább üljön rá néha a wc-re vagy a bilire? A Dobd el a pelust, Elmo-t imádja, sokat nézzük, elméletben mindent tud, nem erőltettünk eddig semmit, mindenre rákérdeztünk, de most már kezdek aggódni, hogy ebből nem lesz szeptemberre semmilyen bilizés.