Sziasztok Lányok!
Először is mindenkinek szeretném megköszönni az Érdeklődést,Aggodalmat,Dícséretet!!!
Gergőnk igazi kis Szívtipró...tiszta apukája és egy kis álomszuszék
Most már minden rendben van.
Az eleje nehéz volt:
18-án délelőtt már fájásaim voltak,de nem akartam ismét nagy dobra verni az egészet...nem szerettem volna potyára bemenni és bent maradni
De éreztem hogy ebből szülés lesz.
Dél környékén kicsit kisütött a nap...és elmúltak a fájások,amik addig 20-25 percenként jelentkeztek-így lefeküdtem pihenni.
Egy órát aludtam és amikor felkeltem már 5-4 percesek voltak.
Főztem Tibinek egy kávét...felébresztettem és lassan elindultunk a kórházba.
15:00 kor fel is vettek a szülészetre,ctg,majd fél óra múlva beöntés.
Bár csak egy ujjnyira voltam kinyílva...bíztunk abban hogy hamar megszületik a mi kis lúrkónk.
Mivel nem igazán akartam tágulni,így elküldtek sétálni,lépcsőzni.
Óránként kerültem fel a ctg gépre...fájások néha szűnni tüntek,néha meg erősödtek.
Ezt így húztuk este 23:20ig,mikor is végre bő 2 ujjnyi voltam és rákötöttek az infúzióra (oxitocin)...de nagyon lassan csöpögött
23:30-kor burokrepesztés...és vártuk a csodát!
Óránkénti méhszáj vizsgálat...
Mivel EDA-t nem kaphattam a sérvem miatt így a "palackot-maszkot" szorongattam rendesen.
Ezzel sem volt semmi baj,amíg meg nem jelentek az IGAZI fájások
Na az már sok volt....
Apa próbált segíteni,mert olyan érzésem volt mintha le akarna szakadni a sérvem...így minden fájás között azt maszírozta...
Folyamatosan emeltem a csípőmet a levegőbe....amit nem szabadott volna
Azt hittem belebolondulok a fájdalomba
nagyon szégyeltem magam,hogy ennyire gyenge vagyok és nem bírom...sokszor fel-fel kiabáltam...
Aztán 03:55 kor éreztem hogy nyomnom kell...
2 szülésznő azt mondta ne nyomjak...mert elreped a méhem...a 3. azt tanácsolta ha érzem hogy nyomnom kell...hát nyomjak.fej felemelve és mindent bele.
2 hatalmas nyomás után éreztem,hogy Gergőm fejecskéje kikukucskál...
...de a sérv fájdalmam arra készetett,hogy ismét megemeljem a csípőmet és a lábamat összezárjam

(sírok)
Ezt nem szabadott volna!!!
Az egyik szülésznő lenyomott az ágyra apa segített neki...
Majd az alkarjával erőteljes nyomással "préselte ki Gergőt"
(persze ez csak 1 nyomás volt) közben nyomtam.
Egy édes pici hang felsírt!!!
04:05-kor napvilágot látott Hotz Gergő Tibor kisfiunk.
De hamar elvitték...meg sem nézhettem,csak apa látta (mivel ő állt)
Nyakára volt tekeredve a köldökzsinór... miután megvizsgálták apa megfoghatta pólyában és nekem megszorította az ujjamat.De hamar elvitték, oxigént kellett neki adni.
24 órás megfigyelésre az intenzívre vitték.
Majd újabb 24 óra,mivel gyomormosása volt (magzatvizet hányt)
2 napig jártam át etetni(cumisüvegből-tápszer)-szopiztatni nem engedték
Szerdán már velem volt.
Próbáltam szopiztatni,de csak10 max 20gr-okat szopizott...de volt olyan is hogy nem látszott a mérésnél semmi
Így pótlásokat kapott
Most küzdünk azzal,hogy szopizzon...ne kelljen tápszer.Bár nagyon sebes a mellem
Bimbóvédővel sem jó
na eggyenlőre ennyi,mert felébredt...megyek etetni...ha tudok még jelentkezek és folytatom...
Persze ha kíváncsiak vagytok.
puszi addig is