A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi, nagyon szép a kislányod! Látom ám a kádaaaat :) A tutti kényelem babának meg mamának :lol:

maccs01

Szilvi, nagy babának kevesebb a hely. Akár menj minden másnap ctg-re, ha megnyugtat.

maccs01

Óóóó! Hátnem úgy van az! Csak akkor mehetek, amikor időpontom van. Nincsen fizetett dokim, meg szülésznőm.
Most kapja a nápolyit, csípi az édességet, csak felébred rá
:oops:
szilvi35

Nápolyi? Ne kínozz :) Imádom.
Bébid is komázza majd.

maccs01

Bármikor bemehetsz, ha azt mondod, hogy kevesebbet mocorog a megszokottnál, azt mindenhol komolyan veszik ilyenkor - legalábbis, ahogy én láttam eddig.

maccs01

... és az a finom ropogós... kicsit meg van olvadva benne a kakaó... éppen úgy, hogy rétegenként lehet enni és ki lehet belőle nyalogatni. Nagyon fini :) :) :)
szilvi35

Most direkt csinálod, mi? :mrgreen:
Látom, Te is éjjeli bagoly vagy :)

maccs01

Leért a kis Tündérpofikámhoz is, mert 3 mm-rel arrább tolta a kis patácskáját Jáhííííjjj!!! nem is nyüsztetem tovább. Szegény, biztosan nem könnyű neki olyan csöppnyi kis helyen.

Esetleg, ha "vigasztal" -mert most Te nem ehetsz ilyen finom, ropogós, krémes nápolyit, ami éppen jól meg van olvadva- gondolj arra, hogy a tartósítószertől ropog, mert totál természetellenes, hogy valami ilyen ropogós maradjon, miután ki lett bontva.

(ééés mit csinálok én direkt?)
szilvi35

... a direkt?
Olyan szemléletes volt a nápolyid leírása, hogy lassan egy verset is ír6ok róla :)... vagy Hozzá :)

Majd veszek magamnak valami diabetikusat :)

maccs01

BÉvi, jól emlékszem, hogy Lili faros?

Akkor ne várd meg, hogy magától kijöjjön! 38. héten szülessen meg! Már írtam, hogy állati nagy rizikója van a lábi deformitásnak haránt és faros babáknál (meg szerintem még egyéb kockázat is van). Aztán lehet vele szaladgálni műtétről műtétre és sosem lesz az igazi, de megszenveditek mind a ketten, mégis főleg a baba, talán egy életre! Most nem riogatlak - vagy mégis -, de a dokidnak van igaza, egyeztessetek időpontot és vegyék ki a picit! Ezen nem kell gondolkodni, meg várni, ez nagyon komoly dolog. Persze az is lehet, hogy a 40. héten megindul a szülés és gyerekkel nincs semmi gond..., de megéri a kockázatot?

Évi, neked a kórházat javaslom. Elég rossz állapotban vagy, semmi értelme húzni az időt. Az, hogy ki mit gondol majd ott rólad - hisztis vagy, vagy sem -, magasról le kell szarni. Ha jól emlékszem, akkor saját felelősségedre engedtek el, ha nem, az is tök mindegy, 1-2 nap otthon tele aggodalmakkal nem fog javítani az állapotodon. Ha hazaküldenének a kórházból, akkor nyugodtan kérj papírt, amin fel van tüntetve, hogy milyen problémával kerested fel őket, mennyire rosszul érzed magad, ez és az van, ők pedig írják le és alá, hogy semmi bajod és hazaküldtek. Akár csináld meg minden nap. Mivel Tomi sincs pozícióban a szüléshez, ugyanazt ajánlom, mint BÉvinek.

Lehet, hogy ezek után elzavartok a fórumról, de nálam most szakadt el a cérna. 38. hét környékén (sőt, bármelyik terhességi héten) nem értem, hogy miért kell annyit agyalni és gondolkodni, ha probléma van; megvárni, hogy huszan leírják ugyanazt és utána cselekedni. Mit kell azzal foglalkozni, hogy ki mit szól?! Hát nem a Te Gyereked?! Ezért a Te felelősséged és ennek függvényében határozottan K E L L Neked cselekedni! De nem csak most, a későbbiekben is, amikor a magatehetetlen kisbaba jólléte a Te döntéseidtől fog függni. Felmegy a láza hajnalban és a fenének sem fog lemenni bármit teszel az érdekében, akkor majd nem mersz telefonálni az orvosnak, nehogy felébreszd?! Mi lesz a fontosabb, a gyereked v. az, hogy az orvos 12 órát aludjon?

Lehet, hogy túl sok tragédiával végződött szüléstörténetet olvastam és ezért is voltam olyan, amilyen a sajátomnál és reagálok itt most így a fórumon leírtakra..., de én innen egy anyuka "tollából" sem akarok hasonlót olvasni később!!!

Mint már annó írtam, nekem bent sem kellett volna lennem a kórházban, mikor Ricsi veszélybe került a pocakomban, saját magam feküdtem be, saját kérésre, mert éreztem, hogy valami nem kóser annak ellenére, hogy a ctg jó volt, és a gyerekem folyamatosan mozgásban volt nap mint nap. Ha akkor otthon kuksolok, és a 2 nap múlva kötelező ctg-re megyek csak vissza, már egy rohadt szívhang sem biztos, hogy lett volna a kisfiúnktól. A tettek mezejére kell lépni és kész! Nem csak most, az egész életben!

Tudom, hogy nem kötelező nekem ezt a topicot olvasni, de MA nem akarok úgy lefeküdni, hogy megint nem mertem leírni, annak ellenére, hogy már egy ideje érett ez a mondanivaló!

maccs01

Kedves Maccs!
Igazad van ám sok mindenben... fontos, hogy határozottak tudjunk lenni... fontos látni azt is, hogy valakinek meg megerősítésre van szüksége! ... felnőttkorban elég nagy meló helyretenni a dolgokat, persze nem is foglalkoznak vele sokan.

Kórházba nem szívesen megyek én sem, de eddig minden esetben bementem amikor szükségét éreztem és elmondtam nekik, hogy a "biztonság kedvéért jöttem". Soha egy rossz szót nem kaptam senkitől, mindenki megértő volt velem.
Talán annak, aki nem megy a kórházba baj esetén célszerűbb lenne elgondolkodnia azon, hogy vajon "miért is nem megyek VALÓJÁBAN be, ha nincs minden rendben?". Szerintem erre rengeteg válasz létezik, mindenkinek a saját deficitje a megoldás kulcsa. Persze ez közel sem ilyen egyszerű.

Részemről, ha eltévedek a gondolataimban nagyon egyszerűre veszem az egészet és egy újabb körrel kezdem, ami az alapja lehet minden döntésemnek: VÁLLALTAM!
szilvi35

Jó reggelt!
Kérek minenkiet, jelentkezzen be, hogy tudjuk, 2 in 1 vagy nem? Nálam semmi híre annak, hogy a front ezúttal hatással lenne ránk. A kezem, lábam vizes, nagyon. A kezeim nagyon fájnak!! Már hetek óta. Az erek kidagadva, mintha meg lenen erőltetve. Úgy fáj, mint akinek ínhüvelygyulladása van. Ez az egész kb.2 hónapja tart, de egyre fájdalmasabb. A bal kezemen a csuklómnál olyanféle kinövés lett, mint mikor vki írással megerőlteti és kis csomó lesz rajta. Alig tudok fogni vele. Volt valakinek ilyesmi, vagy tudja valaki mit lehet tenni, mert már nagyon elviselhetetlen. HA nem javul, a kislányomat nem fogom tudni megfogni, mert egy csésze kávét sem tudok ébredés után a kezembe fogni. Esetleg Ircsi, mit ajánlasz?

babaimádó
Kép
babaimado

Katus kádas képeitől elolvadok!!! :D

babaimádó
Kép
babaimado

Évi, nem is értem, magas vérnyomi, vizesedés és játszanak....

babaimádó
Kép
babaimado

Szia Babaimi!
Jó reggelt!
Nekem is nagyon fáj már megint a balom.... Ez szörnyű lesz így egész nap... De! A lábam nem vizesedik különösebben.. A bal kezem fáj....
szilvi35

Babaimi! A Doki bá is azt mondta, hogy akkor , ha vizesedek, nem kell annyit inni. Tehát nem iszom napi 4 litert csak kettőt.
szilvi35

Nekem mindkettő kéz és láb, de a bal mindig durvább.
Itt nagyon bolond szél fúj. Furcsállom is, hogy nem görcsölök. Viszont hisztis vagyok ma. Már nem tudom, hányszor kötöttem bele Apába ma reggel. Ingerült vagyok nagyon. :cry: :roll:

babaimádó
Kép
babaimado

Melyik kerületben vagy? A VII-ben még semmi :-(
szilvi35

Jó reggelt
Új baba????

Maccs,dehogy zavarunk el. De én tényleg ott vagyok minden hangyafingásra...nem saját felelősségemre engedtek el,azt nem írtam volna alá.Igazad van azt is tudom,de látjátok,hogy mi megy...
Mai vérnyomásom 146/97 ébredéskor,fél kg-val megint több vagyok és tiszta víz az arcom,én is tudom hogy baj van.Felmegyünk és beszélek orvossal,hogy szülessenek meg...de tudjátok mi lesz a vége...

Egyébként ma nem leszek,anyámhoz megyünk ha nem szülünk,irok sms-t ha van vmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Akkor most indultok is a kórházba?
szilvi35

Szilvi:IV.
Én 3 litert iszom.

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt!

Évi veled leszünk mindannyian, remélem kegyesek lesznek az égiek és nem hagynak téged már tovább a bizonytalanságban!

Barbcsi teljesen igazad van a pályakezdöktöl elvárt több éves gyakorlattal kapcsolatban. Én arra jutottam, hogy ez a zsenik módszere, aki az egyetem alatt elmennek nyaranta valahová melózni és abból profitálnak késöbb, mint tapasztalt pályakezdök. Ha még egy külföldön teljesített éved is van, te vagy a nyerö. Lehetöség szerint legyen legalább két, de inkább 3 nyelvböl minimum középfokúd is.
Nekem nagyon rosszak a tapasztalataim a pályázatokkal kapcsolatban. Annyit írtam és ált. vagy nem volt semmi reakció, vagy jött a kérdés, hogy hogy merek egyáltalán oda pályázni, hiszen nem biológus a végzettségem, hanem csak állattenyésztö. Ilyenkor menetrendszerint elpattant bennem az ideg és kiosztottam a népet a vonal túloldalán, hogy alázatosan bocsánatot kérek, amiért diplomás parasztként arra vetemedek, hogy papírt küldjek feléjük és mit képzelnek egyáltalán? Csak egyszer lett volna állásom Svájcban, a profnak nagyon szimpi voltam, de Ircsihez hasonlóan azért nem kaptam meg, mert duplán külföldi voltam a svájci szemszögböl (ha csak német lettem volna, se lett volna egyszerü, de magyarként!?) és a prof nem tudta a kollégáit meggyözni, hogy én lennék a legalkalmasabb, azok elzárkóztak elöle, mondván saját svájci forrásból kell elöször venni, ha nincsen, akkor lehet külföldire kacsintani. :(

Itt változatlanul esik és hideg van, elmosta az idöjárás a mai programunkat is. :(

Mentem dolgomra.

Barbi
Vendég

9-re kell mennem nst-re,és utána beszélek orvossal. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok, egyben, Különösebb jelet nem érzek még... :-)

Évi. Fogadott dokid van, rosszul vagy, hívd fel, hogy ha ő nem, akkor beszélje meg valakivel, hogy mi legyen, mit tegyen. Ez nevetséges, illetve siralmas.Nehogy életmentő műtét kelljen... :-(

szilvás76

Jó reggelt!

Jól lehűlt az idő, megjött a hidegfront. Gyerekemre egyelőre nincs hatással. Tegnap este már meg kellett fenyegetnem, ha nem marad nyugton megpaskkolom a fenekét. Olyan bulit rendezett nem tudtam elaludni....

Évi jól teszed, hogy bemész. Előtte hívd fel a dokidat, hogy nagyon nem vagy jól, hátha odaszól és várni fognak.

Vanilla épp akartam mondani bagoly mondja verébnek.....neked is hiába mondtuk elengedted a füled mellett, pedig 2 tüneted neked is megvolt....

Katus tünemény, mint mindig....

Maccs nagyon sokmindenben igazad van. és akinek nem inge az majd nem veszi magára....

királylány

Jó reggelt!

Maccs
Szívemből szóltál!!!!
És igenis, tessék jönni, írni!!!!!!

Babaimi
Kézzsibbadás, fájás, dagadás sok dologtól lehet. Amit ajánlok: ORVOS!!!!

Évi
Használj ki minden lehetőséget! Keress összeköttetéseket!!!!!!

Barbi
Zsenik módszere???? Sokszor inkább a kényszer... Én egyetem alatt dolgoztam...aztán kezdő orvosként mentőztem, háziorvosi körzetekben vállaltam helyettesítést... voltam ösztöndíjasként külföldön... és nyelveket is tanultam... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi Kincsőnek boldogat a pocakodban :lol:

királylány

Sziasztok jó reggelt iszonyatos éjszakám volt olyan nem jól aludtam forgolódtam meg minden izé :? most pedig iszonyat éhes vagyok :shock: csak gondoltam meg kukkantom van -e esetleg újabb topik baba de látom ezek a babók immúnisak a frontra :( nekem a hátam csipkelődött kicsit meg rengeteget mozgott azt hittem talán majd valami de semmi sebaj van még kb 9 napunk addig kínlódunk tovább na megyek mert úgy korog a pocim mintha háború dúlna benne további szép napot ja és ÉVI KITARTÁS SZORÍTOK !!!!!
Vendég

Jó reggelt! Megvagyunk mi is!!!! :) Bár engem nagyon megviselt a tegnap du./este :arrow: du. görcsöltem, este annyira fájtak a lábaim, hogy csak hánykolódtam az ágyba. Aztán kb. 11 körül lettem jobban. Ált. a térdeim megérzik a frontot, de most különösen!

Egyetértek maccsal, Ircsivel ha "gond" van irány a doki!!! Ügyelet mindenhol van. Higgyétek el jobb akár hülyének, parásnak, stb... nézetni magatokat, mint utána azon bánkodni miért nem tettem meg.

Én nem dagadok, nem magas a vérnyomásom, mégis hetente bemegyek a védőnőhöz fehérjét nézetni, és ha szükségét érezném sűrűbben is mennék.

Vigyázzatok magatokra!!!!
limo73

Jó reggelt!
Jelentem még én is egyben. De nekem semmi jele, hogy előbb érkezni.....
Éjjel nem aludtam sokat, nagyon meleg volt. Viszont most már nagyon jó idő van.
Tegnap férjemmel elmentünk vacsizni, nagyon jó volt. Lili nagyon tombolt, ízlet neki.

Katus képek nagyon édesek!

Évi, remélem minden oké, lesz bent a kórházban.

Babaimádó, sajnálom ezeket a dagadásokat. Tuti el fog múlvi a szülés után.

Ezek a vérnyomás dolgok nagyon durvák, mindenki nagyon vigyázzon!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Még mi is egyben, és nálam sincs semmi jele, hogy ma szülnénk...
Éjjel jól aludtam, mert megérkezett az erős szél, és felfrissítette a levegőt. De eső, vihar még nem volt. Bence most lustibb, ez általában azt jelenti, hogy a front "java" még csak ezután jön. (vihar, eső)

Ircsi! Katus fürdetős képei nagyon édesek!!! Tomi rögtön meg is jegyezte, hogy neki lett igaza, jó a textilpelus is a baba alá a fürdetőkádban.

Évi! Jobb így, hogy megnézeted magad a kórházban! Már így is nagyon aggódtam/aggódom érted, remélem minden rendben lesz!!! Valahogyan remélem megtudjuk, mi van veletek! És Vanilla! Követhetnéd Évi példáját és bemehetnél te is!!! A magas vérnyomás, fehérje a vizeletben nem vicc!!! Hallgass Ircsire és ránk! (ha drasztikus szeretnék lenni, most azt mondanám, hogy a gyerekeidnek anyára van szüksége, de ha így folytatod és játszol az egészségeddel, abból még nagy baj lehet!!!)

Szamócával vajon mi lehet? Lehet bent fogták a kórházban? Remélem jobban van már!!!

Csillagék??? Jelentkezhetne, értük is kezdek aggódni... :roll:

És egyet értek Ircsivel és Maccsal! Amikor mi is bementünk, mert kevesebb mozgást éreztem, nem néztek hülyének, nem toltak le, hogy mit keresek ott, pedig a végére már szépen mozgott Bence, hanem igenis komolyan vettek, és mondták, jól tettem, hogy bementem. Inkább megyek feleslegesen, mint ne menjek és baj legyen! Ők azért vannak ott a szülészeten ügyeleten, hogy megmondják, hogy baj van vagy nincs!

babaimi! Sajnálom a dagadást :( :(, nekem ilyenem nincs, ezért sajnos nem is tudok tanácsot adni.

Szilvás! Itt is boldog névnapot a Kisasszonynak a pocakban! :wink: Pont azon gondolkodtam reggel, hogy mi lenne, ha ma születne meg... :roll:

Bmaas! Szívemből szóltál!!! A pályakezdőkkel kapcsolatban. De komolyan. Egyazon véleményen vagyunk.

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!!

Maccs teljesen igazad van,ha baj van menni kell és Ircsinek is,én csak azért írtam azt letolnak mert így szoktak,de ennek ellenére még mindig bementem és be is fogok ezután is!
Maccs Lili igen faros volt végig de kb 2 hete megfordult azért mondtam azt a dokinak nem szeretnék császárt mert ha ő megfordult 8 hónap után akkor ő úgy szeretne kijönni,és nem szeretném ebben befolyásolni,de még lesz kedden egy uh,mert kértem,hogy legyen lássuk hogy fekszik a picur,és ha vissza fordult ismét faros lenne akkor kérni fogom császározzon meg 38 hét után,nem szeretném,hogy bent nyomorogjon,ezt így döntöttem el,de most jól feküdt 2 hete,meglátjuk kedden mit változtatott magán!!!

Dia,Szilvás nagyon várom már hogy megszülessen a picurotok,izgulok értetek hisz ti nagyon a végén vagytok,bár az időre nincs mit adni!!!

Örülök,hogy mindenki jól van!!!

Évi neked pedig drukkolok,nagyon remélhetőleg az lesz ami nektek a legjobb mind a kettőtöknek,és végre nem csak küldözgetnek jobbra balra,hanem megértik az aggodalmadat is!!!Szorítok nektek!!

Nekem Lili nagyon keveset mozog,de most kicsit noszogatom és ha nem mozdul nem mozog annyit amennyit szokott akkor mi is megyünk be és megnézetjük magunkat!!!!!

Kép
bévi

Na,megvolt a nagy ellenőrzés.Mindjárt szóltam hogy magas a vérnyomásom,dagadok,nő a súlyom napról napra - a válasz egy szemöldök felhúzás volt kb. Vizelet negatív, vérnyomást meg se mérték,azt mondták az ödéma lehet normális is(mintha én nem tudnám)a vérnyomást meg tutira pszichésnek veszik.Nst rendben,doki csak az nst leletet nézte meg,jöhettem haza.
Hát akkor erről ennyit,nem?
Dokimat nem értem még el,majd du.hívjuk,de mi okosat mondana a Balaton partról.
Most 130/88, indulunk anyukámhoz Komlóra,majd este jövök csak.

Vigyázzon magára mindenki!

evilany

Évi írt sms-t. Jól van. Nst jó, vizelet negatív, elengedték. Sajnos nem ő mondjhatja meg, hogy akkor műtsék meg :? Holnap is mennie kell, szoros felügyelet alatt van.

Bévi bizti kicsit lustább ma az idő miatt is, de ha úgy érzed akkor persze inkább menj be.

Én kihagyom a lagzit. Bár az idő jó, nincs az a dögmeleg, viszont fáradt vagyok, mert mióta nem dolgozom, nem tudok aludni. Na meg ami visszatart az a hangos zene. Nem hinném, hogy szüksége lenne rá a babának. Pasik elmennek, én meg pihenek.

királylány

Na látom közben haza is értetek Évi. :wink:

királylány

Ircsi akkor te is zseni vagy, ha csak kényszer szülte is! :)
Én is dolgoztam az egyetem mellett az egyetemen, du. a párom keze alá az irodában, éjszaka a futószalag mellett hajnalig könyveket csomagoltam. Nyelveket is tanultam, nyelvvizsgáztam is ebböl-abból, sok hasznát mégsem veszem így különösebb angol nyelvtudás nélkül. Sajnos az angol nem fekszik nekem...

A te szakirányodban amit leírtál, ismert fejlödési út, mondhatni tipikus, már anyámék idejében is így ment. Az én szakirányomban a lehetöségek kicsit másképpen vannak, vagy van egy müködö gazdaság a hátad mögött és a szakirányt csak azért vetted fel, mert ahhoz, hogy hivatalosan is átvehessed a gazdaságot kell a képesítés, vagy nincs mögötted ilyen háttér és akkor eleve veszett fejsze nyele az ügy. Én más akartam lenni, mint ami végülis lettem. Nem is helyezkedtem el sose a szakmámban, mert azért, hogy az Isten háta mögött valahol északon éjt nappalá téve 800 Euroért vezessek egy sertéstelepet vagy valami hasonlót, nem volt sok kedvem oda költözni. Itt délen meg körberöhögtek még a munkaügyi hivatalnál is, mondván itt nincsen igény erre a képesítésre! Még jó, hogy kiképeznek ennyi embert. Nekem is mondták mindig az egyetemen a profok, hogy ugye ha végeztem, akkor majd hazamegyek... Másik lehetöség lett volna a világ másik végére 3 országbeli fejlesztési programba beszállni, de arra a párom már végképpen nem volt vevö és gyereket is szerettünk volna egy aránylag civilizált helyen felnevelni.
Más szakmában azért nincsen esélyed agrárosként, mert elvileg te a gyakorlat embere vagy, a laboréletröl fogalmad nincsen (nekem van, de ez nem könnyíti meg a helyzetem), ha valami egyszeri munkát is elvállalnál, csak tudd a betevöt megkeresni, nem kapsz állást, mert túlképzett vagy és sokba kerülnél a munkaadódnad, elvszed a szegény egyszeri ember megélhetését. Ördögi kör ez. A saját berkeidben esély a nulla, más körökben meg nem kapsz lehetöséget, vagy el kell hallgatnod a pályafutásod ezen részét. Orvosként viszont mindig és mindenhol kapnak utánad, ezért is lettem volna nyugodtabb, ha a sorsom úgy alakult volna, ahogy én szerettem volna és én is a szüleim és nagyszüleim után orvos lehettem volna. Még nem késö, lehetek nagyiként is kezdö orvos, nem? :):);)

Barbi
Vendég

Dia jól teszed pihenj is sokat,ha megteheted most használd ki,és igen lehet nem tenne jót a hangos zene nektek,és akkor kocsikázni haza stb,a fiúk meg így jól érzik majd magukat és te is nyugisan pihensz!!!

Évi sajnálom,de sejtettem ez lesz,ezért írta tegnap,azt hogy hülyének néznek úgy mond,mert ne te mond már meg mi a jó,ha még te félsz is félted a gyereked akkor is,nem minden kórházban pontosak az emberek,sajnos engem ez tart sokszor vissza attól hogy bemenjek és azért kérem itt ki a véleményeket sokszor,de persze úgy is bemegy az ember mert fél és félti a gyerekét mert az a legfontosabb dolog az életében,de sajnos nem veszik ezt komolyan!!!

Kép
bévi

Most olvastam egy Nyiregyházi kislányról,aki beteg nem írok le sokat róla mert nem akarok itt történeteket mesélni,gyűjtik neki a kupakot és egy-két forintost,meg a régi 200ft!!A fiókokat felkutattam és előszedtem a régi pénzeket(200ft,1-2ft)elküldöm borítékban,igaz nem nagy összeg,de sok kicsi sokra megy remélem!!!!Úgy szeretnék mindenkin segíteni,de sajnos ez nem adatik most meg,úgy ahogy én azt szeretném!!!Ezt azért írtam le ide mert szíven ütött ez a történet bocsi akit ezzel felzaklattam,ne haragudjon!!!!!!!!

Kép
bévi

Én is mindig félreteszem a kupakokat és leadom az oviban. Innen továbbítják. valakinek mindig jól jön....

Összeszedtem a kórházi cuccot. Pasik elmennek akkor mégegyszer átnézem és bepakolom a táskába is :D
Gábor lelekemre kötötte bármi van azonnal szóljak neki :lol: Mintha kihagynám.... :lol: Ilyen könnyen nem ússza meg :lol:

királylány

Nah elmentem kicsit piehenni és noszogatni Lilit ma még nem nagyon mozgott kezdek aggódni,lepihenek várok kicsit hátha jobb,ha nem akkor irány a kórház,majd jelentkezem ,ha bármi lenne,küldök Dia smst,Már fejem is megfájdult,noszogattam az előbb,de kb fél órája akkor megmocant kicsit most semmi,nem reagál,megyek mjad jövök!

Kép
bévi

Kösz jól vagyok... A baba ki akar esni a hasamból, de oldalt (kellett nekem aggódni). Pihenek, fekszem, most ezt kell. Kézdagadás részemről no para, már neurológus is látta, a víz miatt zsibbad.
Ott az igazság, akinek baja van irány a doki. Neten keresztül Ircsi mami nem gyógyít sajna, csak noszogatni meg ijesztgetni tud.
A fizetett Dokinak az a dolga, hogy felvegye a nyomorult telefonját!!! KI van fizetve a telefonfelvevés is!!!

Na pá, mert már a dobhártyámat nyomja :(
szilvi35

Sziasztok!

Én is egyben :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

sziasztok!

megvagyunk!

Maccs egyetértek nagyonis!!!! :)

Kép
gtunde75

Sziasztok Lányok!

Először is mindenkinek szeretném megköszönni az Érdeklődést,Aggodalmat,Dícséretet!!!

Gergőnk igazi kis Szívtipró...tiszta apukája és egy kis álomszuszék :)

Most már minden rendben van.

Az eleje nehéz volt:
18-án délelőtt már fájásaim voltak,de nem akartam ismét nagy dobra verni az egészet...nem szerettem volna potyára bemenni és bent maradni :(
De éreztem hogy ebből szülés lesz.
Dél környékén kicsit kisütött a nap...és elmúltak a fájások,amik addig 20-25 percenként jelentkeztek-így lefeküdtem pihenni.
Egy órát aludtam és amikor felkeltem már 5-4 percesek voltak.
Főztem Tibinek egy kávét...felébresztettem és lassan elindultunk a kórházba.
15:00 kor fel is vettek a szülészetre,ctg,majd fél óra múlva beöntés.
Bár csak egy ujjnyira voltam kinyílva...bíztunk abban hogy hamar megszületik a mi kis lúrkónk.
Mivel nem igazán akartam tágulni,így elküldtek sétálni,lépcsőzni.
Óránként kerültem fel a ctg gépre...fájások néha szűnni tüntek,néha meg erősödtek.
Ezt így húztuk este 23:20ig,mikor is végre bő 2 ujjnyi voltam és rákötöttek az infúzióra (oxitocin)...de nagyon lassan csöpögött :(
23:30-kor burokrepesztés...és vártuk a csodát! :oops:
Óránkénti méhszáj vizsgálat...
Mivel EDA-t nem kaphattam a sérvem miatt így a "palackot-maszkot" szorongattam rendesen.
Ezzel sem volt semmi baj,amíg meg nem jelentek az IGAZI fájások :(
Na az már sok volt....
Apa próbált segíteni,mert olyan érzésem volt mintha le akarna szakadni a sérvem...így minden fájás között azt maszírozta...
Folyamatosan emeltem a csípőmet a levegőbe....amit nem szabadott volna :(
Azt hittem belebolondulok a fájdalomba :(
nagyon szégyeltem magam,hogy ennyire gyenge vagyok és nem bírom...sokszor fel-fel kiabáltam...
Aztán 03:55 kor éreztem hogy nyomnom kell...
2 szülésznő azt mondta ne nyomjak...mert elreped a méhem...a 3. azt tanácsolta ha érzem hogy nyomnom kell...hát nyomjak.fej felemelve és mindent bele.
2 hatalmas nyomás után éreztem,hogy Gergőm fejecskéje kikukucskál...
...de a sérv fájdalmam arra készetett,hogy ismét megemeljem a csípőmet és a lábamat összezárjam :( :( :( (sírok)
Ezt nem szabadott volna!!!
Az egyik szülésznő lenyomott az ágyra apa segített neki...
Majd az alkarjával erőteljes nyomással "préselte ki Gergőt"
(persze ez csak 1 nyomás volt) közben nyomtam.
Egy édes pici hang felsírt!!! :oops:
04:05-kor napvilágot látott Hotz Gergő Tibor kisfiunk. :)
De hamar elvitték...meg sem nézhettem,csak apa látta (mivel ő állt)
Nyakára volt tekeredve a köldökzsinór... miután megvizsgálták apa megfoghatta pólyában és nekem megszorította az ujjamat.De hamar elvitték, oxigént kellett neki adni.
24 órás megfigyelésre az intenzívre vitték.
Majd újabb 24 óra,mivel gyomormosása volt (magzatvizet hányt) :(
2 napig jártam át etetni(cumisüvegből-tápszer)-szopiztatni nem engedték :(
Szerdán már velem volt.
Próbáltam szopiztatni,de csak10 max 20gr-okat szopizott...de volt olyan is hogy nem látszott a mérésnél semmi :(
Így pótlásokat kapott :(
Most küzdünk azzal,hogy szopizzon...ne kelljen tápszer.Bár nagyon sebes a mellem :(
Bimbóvédővel sem jó :(

na eggyenlőre ennyi,mert felébredt...megyek etetni...ha tudok még jelentkezek és folytatom...
Persze ha kíváncsiak vagytok.

puszi addig is

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok ide ért a hideg front,esik villámlik és dörög!!!

Voltunk bent mert Lili nem nagyon mozog,és szívhang rendben,csináltak egy nst,ott is minden ok,így haza jöttem,kérdezték fájásom stb nincs-e hát nincs,csak lusta a kis asszony,a szülésznőm volt bent ő csinálta az nst és közben megnézte a hasamat azt mondta szerinte megint faros,de majd kedden kiderül,akkor lesz uh is!!!

Szilvi lehet nekem is úgy fog holnap tombolni Lili mint most a te picurod,te is aggódtál tegnap én is ma,még csokit is ettem de nem jött be neki,nem mozgott arra sem,persze mikor meghallotta a saját szívhangját beindult tőle mozgott vagy 4 szer,de azóta is pihi van!!!

Kép
bévi

Csillag gratulálok még egyszer nektek,és biztos nagyon nehéz volt amin keresztül mentettek,de Gergő jól van és te is mostmár ez a lényeg hála az égnek túl vagy a sok rosszan és fájdalman,sok-sok egészséget nektek és remélem sikerül szopiznia!És ha lesz időd igen folytasd majd kiváncsian várjuk!!!

Kép
bévi

SZIASZTOK

hát csillag gratulálok nem semmi szülésed volt végig tiszta libabőr voltam ahogy olvastam és könnyeztem hogy mennyit szenvedtél DE MEGÉRTE !!!!

eszembe jutott nagy fiam szülése a 17 órányi szenvedés abból 9 felesleges volt :( na nem ez a lényeg GRATULÁLOK CSILLAG hogy ennyire erős voltál !!!! kitartást a szopihoz menni fog !
Vendég

Lányok rájött a takaríthatnék nem tudom mi ez talán az idő hozta ki belőlem reggel óta megállás nélkül takarítok a gardrób a háló és a kisfiam szobája kész ablakokat pucoltam törölgettem függönyt mostam vasaltam és tettem vissza közben játszottam párom kisfiával és még nem végeztem mert a nagy fiam szobája a konyha a nappali a fürdő vissza van úgy hogy megyek is csak megkukkantottam mindenki egyben van e még :)

vigyázatok magatokra !!!
Vendég

lányok elfelejtettem a g -mailos jelszót elküldené valaki köszike :)
Vendég

Csillag, nagyon jó, hogy jelentkeztél!

Gergő tényleg egy csodaszép kispasi! :D

Sajnálom, hogy ilyen volt a szülés, de a lényeg, hogy ti ketten jól vagytok. És persze várjuk még a többi beszámolót!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: