A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Én babám sem mozog, nagyon lustizik, és én is keményedek eléggé. Szerintem a babáink kifejezetten érzik, hogy jön a front. Lehet, hogy azért ilyen lusták a babáink, mert készülnek vmire... Ki tudja... Lehet, rápihennek a szülésre. :wink: :roll: Már nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ezen a hétvégén. :D :lol: 8)

Szilvás! Nem, nem az én szülési tervem. :wink: Bocsánat, ha félreérthető volt. :oops: Tudom, hogy adódhat úgy, és akkor kérni is fogom. Tudom, hogy az élet kiszámíthatatlan, de bizakodunk a legjobbakban. :wink: Belekalkuláltuk. De ha nincs orvosi indoka, mert mindketten jól vagyunk, akkor nem kérek semmit. És remélem, ezt tiszteletben fogják tartani. Hallom!!! Ígérem, nem bőgök többet! :roll: Csak én ilyen kis érzékeny kis izé vagyok... :oops: Na ezt jól megmondtam. :D

Dia! Hát a protokoll az, hogy ha magzatvíz elfolyt, de méhszáj éretlen, akkor méhszáj érlelő zselé, ha érett, akkor meg oxitocin infúzió... Bár az is elvileg csak 6-7 óra múlva, tehát ha este érkeztem, akkor reggel. 2 óránként nézik a méhszájat, apukát 3-4 cm-nél engedik be. De ha nem korán érkezünk, tehát 3-4 centivel, akkor előkészítik a kismamát: ha szükséges borotválás, beöntés csak akkor, ha otthon nem volt hasmenés. Aztán zuhany, hálóing, szülőszoba. Ha fájásokkal mentünk be, és közben elfolyik a víz, akkor minden ok, ha nem folyt el, akkor burokrepesztés. Vajúdás közben lehet állni, ülni, labdázni, sétálni, ami jólesik, ha minden ok a babával. Nst-vel figyelik a baba szívhangját. Csak azt javasolták, hogy magzatvízzel és vérzéssel mindenképpen menjünk be, nyákdugóval ne, fájásoknál pedig az 5-10 percesekkel még pihenjünk otthon, meleg víz, hátha elmúlik. Ha nem múlik, és sűrűsödik, akkor 4-5 percesekkel tessék indulni. Ezt mondták szülésfelkészítőn is, a szülésznők is, védőnő is, dokim is.
Egyébként nekem vegyes érzéseim vannak. Akarok is szülni, hogy végre a karunkban tarthassuk a babánkat, láthassuk, megölelhessük, megpuszilhassuk, meg nem is akarok, mert olyan jó érezni, ahogy a pocimban mocorog, nézni, ahogy bohóckodik és hullámzik a pocakom és simogatni, olyan jó nézni, ahogy a Tomi hozzábújik és beszélget vele és puszilgatja a pocim... Lehet, hogy önző vagyok... :oops: Olyan hamar elmúlt ez a 9 hónap. Csak én érzem? :roll:

Na megnyugodtam. És ígérem, többet tényleg nem sírok. :wink: :roll: Nálunk is dög meleg van, megy a ventillátor, valamivel jobb. Bízom abban a hidegfrontban... :wink: :D :lol:

Babaimi, Ilus! Sajnálom a lábatokat! :( :( :cry: :cry:

Kép

Kép
barbcsi

Látom, más is csinál hülyeségeket. Én csészéket török, leejtek mindent, kidöntök, stb..A hét legfrankóbb dolga: hét elején főztem egyszerre főzeléket, pörköltet, lecsót. A lecsó már kész volt, az edénybe öntöttem vizet, mert eléggé le is kapattam!!!!, majd belenyomtam habot a mosogató szivacsról, hogy ázzon ki az edény. a hab mosogatószerből állt, pici Domestos maradvánnyal, mert előtte épp valamit fertőtlenítettem. Beletettem a fakanalat is. A tűzhelyre visszatettem, mert másutt útban volt. Közben meg kellett keverni a pörit. Hát mivel kevertem? A beáztatott fakanállal. :oops:

babaimádó
Kép
babaimado

Barbcsi, a vegyes érzésekben osztozunk. Alig várom, hogy kézbe vehessem, főképp, hogy 14 évet vártam rá és alig várom, hogy megöleljem, megpusziljam, de annyira fog hiányozni a nagy pociban az ugrándozás, hullámzás, stb...de úgy imádom őt....egyre türelmetlenebb vagyok. Ma kellett vennem papucsokat, merta kórházi csomiban lévő 2 papucs egyike sem jött rám...

babaimádó
Kép
babaimado

Jaj Babaimi nagyon csúnya a lábad :( :(
Enyém elmegy,főleg ehhez képest...
Főzésed :) :)

Voltunk a tescoban jó nagy leárazások vannak ruha-téren, vettem 2 kis baseball satyit a Tökinek :) oroszlánost :) kemény 165 ft volt db-ja.

Tündi teeeeeeeeeeeee
De,hadd mondjam el,itt se repedt :P bár elég vicces volt,ekkora pocakkal :lol: :lol: :roll:

Híradó:
jön a vihar estére :wink:
11 fürdőző fulladt meg már idén :? őrület :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!!

Csillag jó,hogy jöttél és minden rendben veletek!!!!Örülök neki pihenj sokat!!!

Évi,Tündi burok repesztés nem semmi,hát nekem nem lenne hozzá se kedvem se erőm, :oops: mi van velem nem tudom!!

Dia jól tetted,hogy pihentél rád fér hisz egész héten dolgozol,kell egy kis lazsa főleg,hogy e vége felé vagy rendesen!!!

Szilvás jó volt láttni,hogy ma sokat voltál ez azt jelenti,hogy pihengetsz is örülök!!

Szilvi sajnálom,hogy ennyire kinlódol a meleg miatt!!!

Ilus Babaimi vigyázatok a lábatokkal én is megirigyeltem két napja nekünk is dagad,de nem vészes!!Az én papucsom meg eltünt a házban ilyet még nem láttam,hmm elnyelte a föld!

Ircsi???Melisch???Többiek??

Barbcsi nem szabad sírni,mondjuk én is érzékeny vagyok nagyon,de nem szabad,ha eltervezel valamit teljesüljön,de nem minden egyszerű mégis csak szülni megyünk és a babádat nézed majd te is neki mi a jó,császár én volt úgy azt gondoltam örülök neki az lesz,de mivel megfordult,mondták kérhetem nyugodtan megcsinálja a doki,de nemet mondtam,és azt mondtam úgy jöjjön ahogy ő szeretne,félek tőle hazudnék ha azt mondanám nem,de a leges leg fontosabb,hogy egészséges legyen,én inkább ezen parázok,és ezért várom,hogy lássam,de nem lesz semmi baj senkivel ÁMEN!

Mindenki várja a szülést,majdnem :lol: én még szeretném ha bent maradna 2 hétig 38 hetet érjük el,és nappal szüljünk ne éjszaka és ne folyon el a víz hanem fájások,legyenek,bemegyünk mire a párom haza ér lezuhanyzom,megyünk a szülésznővel,minden rendben lesz és szoptatom Lilit :lol: :lol: hát igen ez így van leírva de tuti szét fogom aggódni az agyam már tudom előre és lesz több tíz ezer kérdésem,mire vége lesz!!!!Mindenkinek jó pihenést és remélem ti nem vagytok ilyen aggódósak egészség terén én folyton nézem a 4D képeket meg van mindene egészséges rajta,csak ne legyen beteg,hülye vagyok,vagy túl aggódós!

Kép
bévi

Bévi :) jól eltervezted! Én is szívesebben szülnék nappal különben. Dehát...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na, megint kicsit ideültem...
Már nem forró a lábam...amúgy csak a jobb volt, és csak az fáj, de majd figyelem...most jó neki, hogy ázik egy kicsit a hűvös vízben, aztán polcolom, csak ahogy elkezdek mászkálni, megint elkezd feszülni, csak kicsit dagadni, aztán kezdhetem előröl...
Remélem rendbejön, vagy nem durvul be...némelyikőtökhöz képest nekem nem is látszik...inkább csak mi látjuk, meg érzem...

Barbi, egyetértek a vegyes érzésekkel...alig várom már, hogy kint legyen (főleg a hasonalvás miatt, alig várom, hogy megint kicsot hasrafeküdhessek), de olyan nagyon fura lesz, hogy nem motoszkál bennem már senki...na meg Gábor is...úgy odavan a pocakért...ma előadta, hogy azért kell sütit sütnöm, mert már a gyerek is kéri...erre elkezdte a hasamat simogatni, mondta, hogy ugye te is akarsz, persze baba rugdosni kezdett, mondtam is, ez nem ér, hogy már most ellenem fordulnak mindketten...:P

Szüléses "balhét" még nem olvastam el, de úgyis mindenkinek más és mindenkinek mást mondanak...én direkt nem készülök semmilyenre...számítok a legrosszabbra, de alapvetően nyugisan indulok neki...néha nézek is, hogy milyen degenerált lehetek...a fogorvosnál összecsinálnám magam, de a szülástől meg nem tartok...mondjuk majd ha már ott leszek, majd lehet megváltozik...de szerintem minden rendben lesz...ha meg nem, majd a dokim tudja a dolgát, és megoldja...

Ja, olyan nagy meglepetés ért minket, nem elé, hogy szerdán megtörték a kocsit, ma eláztatták a lakást...nem baj, jól jön az a biztosítópénz...:P (öröm az ürömben)

Na, megyek vissza megint feküdni...holnap lesz az évfordulónk, ki kell pihennie magát a lábamnak, mert tropicariumba megyünk (éttermet kilőttük, nem bírok annyit megenni, hogy megérje), a többit meg meglátjuk...

Ja, magnéziumot nagyon régóta nem szedek, de a napi egy-két keményedésen kívül nincs semmi bajom...iszom már a málnalevélteát is...meglátjuk...

Szép estét mindenkinek...

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus,lábadra figyelj,nehogy ne szimpla dagadás legyen..főleg ha csak a jobb... :?
Hason fekvés:nem akarlak elkeseríteni,de nem biztos h.szülés után hason fogsz feküdni még...tejtermelés,duzzadó fájdalmas cicik...
Autó,leázás: de gáz,mindenkinél történik valami???

evilany

Évi nappal szülés nem mi tervezzük el,hanem babó,de én is jobban örülnék neki nem tudom miért,mert párom nappal nincs itthon,de ismerem a vezetését hamar haza ér ha arról van szó!Nah de elég fura lesz ez,én mentőt sem tudok hívni mivel nem itt szülök ebben a városban,vagy én kiegyezek egy reggel 5 körüli dologban is :lol: :lol: :lol: Lili úgy ficánkol most eddig alig mozgott,attól tartok meg fog fordulni vissza érzek valami keményet és kereket itt a gyomrom alatt,de lehet a kis feneke,még szerdán kérek egy uh-ot!Kifogja nyomni a köldököm ha így halad!

llus pihenj és vigyázz magatokra,jó évfordulót!!!

Érdekes Lili nagyon fél a hangos beszédtől és hangoktól,kivéve a zene :lol: tegnap lementünk a tisza partra semmi reakció nem volt,csendben volt,most megy a ventillátor és hangosabb a tévé és annyi mocorog,és a hasam reped és reped még jobban nagyon fájdalmas alul nagyon kirepedt! :cry:

Kép
bévi

Évi sajnálom a pocakod :(( a végére reped ki,milyen igazságtalanság.

Enyém még nem reped,pedig napok óta nem is kenem,megőrülnék a krémtől most..

evilany

Én bikiniben vagyok csináltam pár képet bocsi az alul öltözötségért,csak erős idegzetüeknek ajánlom,a szép látányt folyok szét rendesen már!!

Kép

Kép

Kép

Nagyon szexi :lol: a folt az égés,hozzáért a tepsi mikor húst sütötte! :cry:

Kép
bévi

Évi krémezem de ne is mond halál ragadni tőle,de olyan vékony a bőr ott ahol szétrepedt,hogy ha a ruha hozzáér attól is fáj!Igen sajnos a végére eddig semmi nem volt!Másfél hete kezdődött!!És egyre több helyen reppen szét!!!

Kép
bévi

Nah megyek főzni kicsit hűlt a levegő holnapra csinálok kaját,mert megyünk anyukáméknál!!!Már nem hiszem,hogy hamarosan fogunk menni a szomszéd szerint minden perces vagyok,ez nekem olyan fura,ne menjek magam már kocsival sehova,belegondolva lehet igazuk van,persze most párommal megyek,de szerintem ő aludni fog mert 4 kor végez ma de ha fáradt vagyok átt veszi,nem szoktam hagyni,eddig birtam mindig!Jó éjt mindenkinek szerintem már nem jövök ma,holnap meg majd délután vagy korán reggel!!!Vigyázzatok magatokra és jó turbékolást!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
bévi

Nem viccelek, tegnap 40 fok volt nálunk, éjjel esö, ma egész nap több-kevesebb megállással szakadt az esö, így a belvárosban párszor eláztunk játék közben és fázni kezdtünk, így hazajöttünk, mert acélos 21 fok volt napközben. Holnap 24 lesz, de esömentesen. Erröl van szó, tud az idöjárás, ha akar, csak hát ez is átmeneti állapot, melegszik vissza a 30 fokra, de nem tovább. :)

Micsoda felüdülés volt nekem a mai nap már a hüs nedves levegö miatt is! Reggel 10-kor indultam neki a gyerekekkel, este fél hétre értem velük haza. Az elsö kiadós zuhany a lego sátorban ért utol bennünket. Mivel ez olyan jellegü volt, mint a légvárak, a kompresszor kiesésekor egyszerüen összesett, de akik bent voltak velünk együtt tartották ill. szemböl a rögbis fiúk a hálóikkal széken állva tartották az evakuálás alatt. Csináltam képeket is róla. :)

Nagyon érzödik a gazdasági válság, egyre kevesebb ajánlat, playmobil, milka, toy r'us és társai már ki sem jöttek, pedig azok voltak a highlight-ok. :( Holnap megint kinézünk, mert még így se értünk a végére, de lehangoló valahogy.

Mentem visszaolvasni!

Barbi
Vendég

Barbcsi
Az orvosnak kötelessége elmondani minden beavatkozás előtt a lehetőségeket! És minden beavatkozáshoz a TE hozzájárulásod kell!!!!!Létezik egy Egészségügyi Törvény!!!!!!! (ez azt is leírja, hogy szülés alatt FOLYAMATOSAN melletted lehet egy általad választott személy!!!!!)
A DOTE-n mégy egy egyszerű infúziós branül bekötéséhez is irásbeli hozzájárulást kértünk a betegtől!!!!!
A 2-3 perces fájások, már a toló fájások!!!!!!
Nem bántani akarunk, inkább segíteni, hogy érvényesítsed azt, amit TE szeretnél!!!!

Ilus
Ha nem egyformán dagad a két lábad, ha az egyik fáj, főleg járáskor, érdemes orvosnak megmutatni, nehogy egy trombózisod legyen!!!!!

Babaimi
Majd a pocakodon kívül lesz a baba! Mi nagyon szeretünk úgy sziesztázni, hogy rajtam, vagy a férjemen fekszik Katus :lol: :lol: :lol: :lol:
(a kiságyban nem sokat volt még :oops: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus, tuti mi is jól elkényeztetjük majd a Picúrt!

babaimádó
Kép
babaimado

. § (1) A betegnek joga van az állapota által szakmailag indokolt szintű egészségügyi szolgáltató és - ha jogszabály kivételt nem tesz - a választott orvos egyetértésével az ellátását végző orvos megválasztásához, amennyiben azt az egészségi állapota által indokolt ellátás szakmai tartalma, az ellátás sürgőssége vagy az ellátás igénybevételének alapjául szolgáló jogviszony nem zárja ki.

(2) Az (1) bekezdés szerinti orvosválasztás joga az egészségügyi szolgáltató működési rendjének megfelelően gyakorolható.

..
15. § (1) A beteget megilleti az önrendelkezéshez való jog, amely kizárólag törvényben meghatározott esetekben és módon korlátozható.

(2) Az önrendelkezési jog gyakorlása keretében a beteg szabadon döntheti el, hogy kíván-e egészségügyi ellátást igénybe venni, illetve annak során mely beavatkozások elvégzésébe egyezik bele, illetve melyeket utasít vissza, figyelembe véve a 20. §-ban előírt korlátozásokat.

(3) A betegnek joga van arra, hogy a kivizsgálását és kezelését érintő döntésekben részt vegyen. Az e törvényben foglalt kivételektől eltekintve bármely egészségügyi beavatkozás elvégzésének feltétele, hogy ahhoz a beteg megtévesztéstől, fenyegetéstől és kényszertől mentes, megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezését (a továbbiakban: beleegyezését) adja.

(4) A beteg a (3) bekezdésben foglalt beleegyezését szóban, írásban vagy ráutaló magatartással megadhatja, kivéve, ha e törvény eltérően nem rendelkezik.

(5) Az invazív beavatkozásokhoz a beteg írásbeli vagy - amennyiben erre nem képes - két tanú együttes jelenlétében, szóban vagy más módon megtett nyilatkozata szükséges
--

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

(1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="babaimado"]K írta:babaimadoatus, tuti mi is jól elkényeztetjük majd a Picúrt!

Ez szerintem, nem elkényztetés...
Gondolj arra, hogy az állatkölykök sokkal fejlettebben jönnek a világra... és az első időben a kicsinyeiket az anyák maguk mellett tartják... :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ezt a meleget...és annyi a szúnyog anyuéknál :(
reggelre megeszik Fannit :(
nincs ennyi fásli a világon :( (párakötéshez)

Mindenkinek jó éjt!!!

Kitartás...van egy érzésem...nemsokára babák "potyognak" a jó időnek köszönhetően... :wink: :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi!
Igazad van....
...de én így rontottam el Lacámat :(
Nem is aludt a kiságyában .... :oops: :oops: :oops:
Persze minden baba más és más személyiség...
Legyen szerencsétek :wink: :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi...sajnálom a csütörtöki talit...nem voltam toppon...és az idő sem volt a legkedvezőbb számomra :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
És most is veled alszik Laca? :wink:
Amikor elég érett volt rá, biztosan különaludt :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ó, Csillag, nekem meg pont az az érzésem, hogy jöhet bármilyen hidegfront, nem fogunk szülni. :shock: Talán kicsit kiábrándult vagyok... Azt hiszem, ez a meleg teljesen betett nekem... Alig élek... DE NEKED LEGYEN IGAZAD! Amelyik baba jönni szeretne, az jöjjön :D

Barbcsi, nyugi, vedd lazán a fórumot, a netet, másképp nem lehet... Mondom ezt én éppen :lol: Én nem gondoltalak felelőtlennek. Több ismerősöm szült otthon, meg olyanok is akadnak, akik éppcsak beértek a kórházba.

bekri

Főleg, hogy a kórház ilyen közel van!

bekri

csillag, üdv újra itt :D

bekri

Ja, Évilány, én nagyon erős tudok lenni. Csak arra nem gondoltam, hogy a 220 ott lebeg a fejem felett, meg a földön a mobilom mellett... Megrázó élmény lett volna... :? :? :? Tomi meg hajnalban villanyszereléssel kezdte a napot...

bekri

Mégiscsak mindenki elment szülni, igaza lett Csillagnak!

bekri

sziasztok lányok!

először is Ircsi, gratulálok Katushoz! nagyon édes kisleánykátok van! annyira szép baba!

szoktam még néha benézegetni hozzátok, de sajna reagálni egyáltalán nincs időm, még szinte a saját topikjaimba sem! :( kitartást nektek, ebben a rekkenő hőségben! lábdagadást nem irigylem, a vége felé nekem is mindennapos volt, a felpolcolás segített, na meg az enyülés, már, ami az időjárást illeti! nem kedvez ez az idő nektek, meg a sok víznek sem! :(

kíváncsi leszek, hogy ki/kik lesznek a következő babusok! én csak a 39. héten szültem 2008ban, szóval én még ráértem ilyenkor! :)

mindenkinek könnyű, problémamentes szülést, és csupa csupa egészséges kisbabát kívánok!

annyira durva, hogy lassan én is szülök már, persze azért az még odébb van, de tényleg elrepül az idő nagyon!

amúgy velünk úgy néz ki, hogy most már minden okés lesz, korban megfelelő méretű a kicsikénk, akiről azt tippelték eddig, hogy kislányka, de persze, hiszem majd, ha látom! :) sajnos az uh-n még ez nem látszott egyértelműen! nagyon örülnénk, ha tényleg így lenne, de azért még megpróbáljuk nem beleélni magunkat!

na szóval, csak gyorsban szerettem volna mindenkinek egy nagy kalappal kívánni az elköventkezendőkre! lassan jön a babazápor! :)

sophie27

Mosolygós, szép napot kívánok mindenkinek!!! :) :) :)

Remélem igaza lesz az időjósoknak és vége a rekkenő hőségnek...

4 és 6 óra között van a legjobb idő, ajtó, ablak nyitva várom, hogy legalább valamennyire kiszellőzzön.
Most éjjel 3-szor zuhanyoztam... isteni érzésem van utána, lélegzik a bőröm legalább 30 percig.

Bévi! Sajna nekem is jöttek ki az elmúlt 1-2 hétben pont ilyen szépséges lila striák a pocakom éppen azon a felén. Nem is láttam csak éppen-éppen a tükörben. A Kedvesem mondta, hogy repedezik a poci. Ez van, nem tudunk mit tenni azon kívül, hogy kenegetjük.

Vizes lábúak! Sajnállak Titeket nagyon, iszonyat rosszul néznek ki!!! Nekem fele ennyire sem vizesedik és elég kellemetlen fájdalommal jár...., hogy milyen lehet nektek ? No, persze ez csak költői kérdés.... Jobbulás mindenkinek!

A hülyeséges listámat le sem merem írni.... eszem, mint a tyúké....
szilvi35

Sophie, aranyos tőled, hogy benéztél és örülök a jó híreidnek is!

Benéztem, hozott-e a front babákat, de úgy látom még nem. :D

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok mindenkinek kitartást már nem sok van hátra lábam nekem is picit dagadt de a sör és a dinnye megtette hatását teljesen leapadt . Tegnap 2 óránként volt 1 fájásom azt 1,5 re csökkent és elmúlt azóta semmi ez a baba nem akar még kijönni úgy érzem majd jól megtréfál hirtelen fog és gyorsan ( remélem ) .Tegnap mindenki megörült hogy hu megyünk nemsokára szupii én hiába mondtam még nem de a banda bele élte magát kinek lett igaza nekem most hányingerem van és iszonyat álmos vagyok megfőzöm az ebédet és azt hiszem alszok ha lányok esetleg valami lenne ugy is jelentkezünk ha más nem valakinek írok sms-ben :) de nyugi nálam még nem lesz baba :) pedig jó lenne már . Sziasztok !!!
Vendég

Jó reggelt
Hát az én babám is be van ide betonozva,hidegfront ide vagy oda,nem jön ki :) Viszont jó nagyot aludtam! 10-től kisebb fentlétekkel hajnalig,amikor is meg akartam fulladni de mégse,utána jött a nagy szél és aludtam még vagy fél 8-ig...reggeli ágyba majd alvás fél 10-ig :oops: :oops: :lol:
Most meg csak pihegek itt.

Bévi,pocakod :( Súlyoddal hogy állsz?
Bakker én hízok,már alig merek mérlegre állni!!!!
Más ilyenkor már fogy!!

Szamócamóca,Sucer,Melisch...?

Ircsi,mai Katus-kép? :wink:

Csillag,Tündi felajánlotta h.fuvaroz :) értem is jött a klímás autóval :wink: igaz a végén már az Árkádban is izzadtunk,pont odatűz a nap :(

Baba biztos velem is fog aludni... 8) meg apáján...

Sophie de jó hogy írtál,remélem jól vagytok!

evilany

Satyik

Kép

evilany

Sziasztok!

Még mi is egyben vagyunk. :roll: :oops: :wink: Bár az éjjel voltak fájásaim 10, 10, 40, 10, 15 percenként, már kezdtem is örülni, de elmúltak. :( Úgyhogy ránk eddig nem hatott ez a hideg front. Itt csak dörgés, villámlás volt meg azt hiszem eső is és jó nagy szél, ami teljesen átszellőztette a szobánkat így nagyon jól aludtam, bár hajnalban megvolt a szokásos pisi és kajajárat. :D Aztán fél 10-ig aludtam, most még mindig fúj a szél, ablakok tárva nyitva, kintről jön be a jó hűvös levegő, végre! 8) :roll:

Többiekkel vajon mi lehet? Kíváncsi vagyok! :)

ircsi! Köszi, hogy leírtad nekem a törvényt. Nem is tudtam, hogy olyan része is van, ami leírja, hogy folyamatosan velem lehet egy általam választott személy. Jó tudni! :roll: :wink:

Bekri! Igyekszem lazán venni, ígérem! :)

Sophie! Jó, hogy írtál, és örülök, hogy minden rendben van veletek!!! :wink:

Bévi! Nekem is van egy csíkom a köldököm felett.

Na pihengetek én is, közben várom, hogy a többiekkel mi van. :wink: Bence most éppen fészkelődösen mocorog, mintha keresné a helyét szegényem.

Kép

Kép
barbcsi

Évi! Nagyon aranyosak a kis satyik!!! :roll: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

:D Reméltem arra jövök, hogy van újabb baba :D de ez a hidgfront nem akar működni!!!
Az éjjel 1,5 órán keresztül voltak görcsök, de csak amolyan jóslók, mert bele is aludtam. pedig reménykedtem!!!!!

Évi jók a satyik, és lehet tényleg együtt megyünk szülni is. Olyan hamar eltűntetek az Árkádban!

Alvás-kiságy: a múltkorában Anyukám nézegette a kiságyat, mondta jajj, de szép...és majd mennyit fogja Bercibó is innen kivülről nézegetni :) mert majd mindig nálunk akar lenni.

Felőlünk jöhet, lehet elrontom, de nem pár hetes-hónapos korában akarom nevelni. Ilyenkor talán még nem annyira rafináltak, hogy tudatosan kicseszésből sírnak, hanem tényleg van valami bajuk, még ha csak unatkoznak is. :wink: vagy éppen itt kezdődik az elrontás???
limo73

Nem,biztos hogy nem. Amíg olyan picik épp hogy kijöttek a pocakból,szükségük van ránk,a közelségre,stb... és a mi dolgunk pedig az lesz h.őket ellássuk,ha kell,dajkáljuk hisz ezért leszünk itthon...nevelni szerintem ráér még...barátnőm kislánya is ölbebaba volt,nem lehetett letenni,volt h.egész nap :arrow: mióta a világot fedezi fel,fel se lehet venni :lol:

Árkád:siettünk mert lejárt a parkolójegy :)

evilany

sziasztok!

jöttem én is hírekért... de úgy látom egyenlőre semmi... bár még sokan nem jelentkeztek ma... még az is lehet, hogy pont most dugja ki a buksiját valaki a világra... :wink: :lol:

mi tegnap este grilleztünk a szomszédokkal! a 3 lépcsőházból kb 30-an gyűltünk össze... tök jó volt! igaz a szúnyogok szanaszét csíptek... éjfélkor még elmentünk kutyát sétáltatni is... így ma fél 11-kor keltünk ki az ágyból... :oops: :lol:
jó volt ez a kis szél és lehűlés, de most már ugyanolyan dög meleg van... :?

azért még jövök.. hátha lesznek itt még hírek ma!!!! :)

Kép
gtunde75

Sziasztok!!!!!

Olyan 3 napja sikerül olvasnom benneteket, de egyszerűen csak este, és már senki nincs fenn. Ülni sokáig meg nem birok a méhem nagyon nyomja a bordám :cry: állandóan fáj szinte még ha fekszem is. Nekem ezen kívül kutya bajom még, nem is keményedik a pocim, nem görcsölök semmi.

Írni nem írtam, mert a manapság felmerülő témához nem volt mi újat írják, tapasztalatom 0, a szülésről szóló részeket én is átugrom :oops: egyenlőre jobb nem tudni semmit róla. Vagyis én nem akarok ilyesmiről olvasni, ahogy lesz úgy lesz.

Évi ne félj nem lesz Tomika kicsi, mert még kibírja. A méretek sem mindig 100% pontosak, nekem nem is mondanak méretet. Pihenj sokat, próbálj meg bal oldalon pihenni, akkor kapja a legjobban a táplálékot a pici. Szívverése jó volt így tuti ő is jól van.

Bévi sajnálom a csíkokat, gondoltam ennyi idősen már nem jönnek ki :cry: Dokim nekem még mindig felhívta a figyelmem, hogy az evéssel csak óvatosan, mert a hízás által lerakott zsír könnyebben elpattan és lesz stira belőle.

Akinek dagad a lába nagyon sajnálom, nem is láttam még ekkorára bedagadt lábakat :shock:

Sophie akkor reméljük kislány marad.

Mindenkinek kellemes vasárnapot és szép hetet!!!

Kép
Kép
melisch

Szerintem az van hogy elmérték a bpd-t(mert hát hogy menne össze...) ha a baba feje másképp áll,vagy benyomódik vmi szervembe,vagy összenyomódnak a kutacsai kicsit,máris más az eredmény,és mivel BPD-ből és AC-ból számolnak súlyt,ezért mértek ilyent. Majd holnap meglátom a dokim mennyit mér és utána tudok számolni.

Melisch örülök h.jól vagy,remélem a férjeddel is sikerült találkozni.

Ebéd megvolt,fasírtot csináltam fokhagymás krumplival,ubisalival...meg is dagadt a lábam míg ott ugráltam :( nemsokára lesz a Nagy Ő azt nézem :lol: :lol: bugyuta valóságshow de kikapcsol :)

evilany

Évi! A viasat3-on? Azt én is meg szoktam nézni néha. :P :D :lol: Biztos minden rendben van Tomikával! Kíváncsi vagyok, holnap a dokid mennyit mér.

Mi is fasírtot eszünk, csak mi rizibizivel, meg májgombóc levest. Most megyek is ebédelni. 8)

Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor még jön hidegfront és lehűlés július végéig... Reménykedhetünk... :roll: :wink:

http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/orszagos/index.html

Mi holnap megyünk vérvételre 10-re. Aztán kedden védőnő, szerdán nst.

Tényleg sokan nem jelentkeztek még, kíváncsi vagyok nagyon, hogy a hidegfront tényleg ennyire nem hat az augusztusi babákra... :roll: :wink: (Bár én megkértem a Bencét, hogy ne frontkor szüljünk, mert akkor általában teltház van a szülészeten és apukája nem lehet velünk... Úgy látszik, hallgatott rám. :wink: De most már jöhet nyugodtan! Kérlelem, de úgyis ő dönt. :roll: :wink:)

Kép

Kép
barbcsi

Évi, nekem Benivel a szülés napján 3,1kg-ot jósoltak... rá pár órával megszületett Beni 4120grammal! :D ennyit az uh-s súlybecslésről! :)

sophie27

Barbcsi,aha,a viasatos :) tiszta gáz,de elnézegetem :)

Sophie,hát igen,ennyire lehet rá adni.

Most nagyon keményedik a pocim,huhh de gáz... na majd meglássuk,de ez még biztos nem az. :?

evilany

Évi, nekem is nagyon fájogat a pocim. Görcsölök, ahogy fúj a szél és néha alulról olyan szúrás is volt ma, mintha kést döftek volna belém.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Benéztem, hátha a hidegfront meghozta a babaesőt, de látom egyelőre nincs újabb megszületett topik-babánk.

Pocaklakóm nagyon feszeng, persze mi még ráérünk. :wink: :P

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok,

jöttem életjelet adni. Iszonyat pörgésben-jövés-menésben vagyunk, szobák átrendezése, pakolás, festés, mosás-vasalás, szóval nagyon ritkán kerülök gép elé.

A héten voltunk dokinál alig 1 hét alatt a méhszájam 3110-ről 2100-ra változott, puhul rendesen és rövidül a méhnyak, bár a méhszáj még zárt. A múlt szombaton 3-4 órán át tartó nagyon erős összehúzódásaim voltak, majdnem szegedi klinika lett belőle.... :roll: :roll: . Szerencsére leálltak, még nem szerettem volna a 35. hétben szülni. A doki szerint amúgy nagy a baba, elég érett már, ne aggódjak. Aggódik a fene, max azon, hogy a babavacok még nincs kész, még van egy halom vasalanivalóm, szóval rengeteg még a tennivaló, nyugodtabb lennék, ha ezek meglennének.

Tegnap voltunk a kórházban, megismerkedtem a szülésznővel, láttam a szülőszobát is, tudom hova kell menni, szóval efelől is nyugodt vagyok már :D .

Bocsánat, hogy csak önzőzök, de csak ennyire futja.

Vigyázzatok magatokra és igyekszem, jönni benézni, kivel mi a helyzet!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Babaimi,ezt éreztem én is pár órán át,hüvelyi erős szúrások,aztán fél 6-tól kb negyed 8-ig görcsök,de rendszertelen,4,2,6,15 perces,stb...és most elmúlt :? francba.

Sucer de izgalmas,akkor nálad is hamar lesz baba! reméljük! Ilang várja már? Munkálatokkal óvatosan!

Tényleg,azt lehetne,hogy ha bárki elmegy szülni,azért egy sms-t dob valakinek?...ugye a g-n az elérhetőség... :roll:

evilany

Kép

Esetleg be lehet írni hogy ki kit kíván értesíteni,feldobom g-re a táblát a dokumentumokhoz,a fényképeknél pedig a babanet albumnál van.Ott olvashatóbb.

evilany

Kép
munkára!!!! :lol: :lol:

evilany

Azért ez a gólyaraj sok (sokk) :lol: lesz ám!
Jó reggelt!
Én jobban vagyok. Évilány?

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: