A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

MacsKép,
Köszi! A rendes férj megvan. Hanyagság: na, itt a gond. Ha nincs rend otthon, és tudom, hogy még mi mindent meg kell csinálnom, akkor nem tudok leülni és tanulni. Akaraterő: sajnos annak is híjján vagyok (így kell ezt írni?). Energia: nappal ezzel nincs gond, de este!!!

Na, mindegy, neki kell esnem. Te hogy tanulsz: Halkan, magadban olvasol? Vagy hangosan olvasod? Jegyzetelsz közben? Magolsz? Csak kíváncsi vagyok a módszerre.

Andi
Vendég

Én már tanulokKépJövő héten vizsgaKép
Én nappal tanulok amikor a kicsi alszik, most épp gazd. matekot.Más tantárgykakat, magamban olvasok, aztán hangosan elismétlem, magolni nincs érteleme, ha nem értem nem tudom megtanulni.

Este nyugi volt, szépen aludt (kettőig) aztán 6-ig, most megint alszik, reggelre nyakig kakásak lettünkKép
Most van az elektroworldbe akciós párásító, mi veszünk egyet, mert nagyon száraz a fűtés miatt a levegő.

Ki jön a bababörzére?
Noémi
fantikbaba

Lányok, mit tanultok? Már ha szabad megkérdezni. Kép

Kép

Kép
liv

Liv,
Én műszaki menedzser leszek, ha összejön, de még csak 1 féléven vagyok túl, mert a munka miatt halasztanom kellett. Úgy gondoltam, majd itthon tanulok, de elég nehéz. Vagy csak elkezdeni nehéz?

Noémi, én is gondolkodtam a párásítón. Mennyibe kerül akciósan?
Vendég

Sziasztok!

Noémi: úgy néz ki, hogy mi megyünk a bababörzére. Még úgyis van egy-két cucc, amit be kell szerezni, és ott állítólag egész olcsón lehet kapni minden babás dolgot. (még a nővéremék is jönnek - az ő fia 2 éves)

Suli-téma: én most idén halasztok egy évet. Pont úgyis a vizsgaidőszakban fogok szüli, és nagyon pici babát meg úgysem lenne szívem otthon hagyni, még ha lenne is, aki vigyáz rá... (meg bevallom, nincs is nagy kedvem most hozzá - azt a kb. 6 beadandó dolgozatot nem szívesen írnám most meg...)

Timi

Kép
Kép
timóca

Liv!Timi!Andi!
Azt hiszem olyan 8000 ezer Ft körüli a hideg párásító bionair márkájú.
Én utolsó éves vagyok a Szent Istvánon gazdálkodás szakon.
Én overált szeretnék venni és babazsákotKép
fantikbaba

Andi,

Éjszaka: bavallom és eddig is éjjeli bagoly voltam, tehát ez most sem okoz nehézséget! Kép

Én úgy tanlok, hogy megirom a saját tételeimet kidolgozva, mire idáig eljutok, addigra valami halvány fogalmam van a dologról a jegyzetek alapján, aztán a tételeket egyesével halkan többször átolvasom, és a végén megpróbálom egyszer-kétszer átvenni.
Fontos tudni, hogy nem szabad az agyat túlterhelni. Akkor lesz igazán hosszútávú a tanulás, ha többször "rádolgozol", mint a testedzésnél. Azt irják az okos pszichológia könyvek, hogy úgy kell tanulni, hogy amit egyik este megtanulsz másnap megint előveszed, majd egy hét múlva ismét egymás után 2 napig, és akkor az elég frankón rögzülni fog. Nálam ez egész jól bevált.
Van még egy módszer amit a pszichósok ajánlanak: olvas-kérdez-válaszol-ellenőriz. Elolvasod a témakört, felteszel magadnak kérdéseket a végén, meg tudod-e válaszolni, aztán visszaolvasod, hogy jól jegyezted-e meg a krédéseket. Sok tankönyv ma már igy is készül, hogy a végén vannak "ellenőrző" kérdések...

Én "közgazdász idegenforgalmi és szálloda szakon" minősítést kapok majd egyszer, a 4 éves képzés felénél vagyok, most kezdem a III. évet.. Kép Remélem sikerülni fog.. Kép

Más: Kérdés!
Irtam, hogy nagyon fáj a babus hasa, és nyüglődünk. Anyukám állandóan azzal nyüstöl, hogy adjak neki valami szilárdat az anyatej mellé, mert én már ilyen idős koromban kaptam, és hogy semmi baja nem lesz a bébinek tőle /persze ő összevissza 3 hetete szoptatott mert nem volt teje, aztán tápszeres voltam/, sőt segít neki az emésztésben. Beszéltem a védőnőnkkel (akinek viszont nem nagyon adok a szavára) és ő azt mondja, hogy ne, mert a rostok még jobban meg fogják fájdítani a pocakját. Tudom, hogy az anyatej a legjobb, de lehet hogy tényleg segítene, ha adnék beki egy kis főtt sárgarépát, vagy sült tököt? Természetesen csak a szopi mellé kiegészítésként.

Nektek van ebben valami véleményetek, vagy tapasztalatotok?

Attól tartok laktózérzékeny a babus. Azt mondják minden 10 gyerekből 5 az. Halottam, hogy van valami vizsgálat is rá, és valami speckó tápszert adnak kiegészítésként. Erről tudtuk valamit? Hol lehet ezt a vizsgálatot elvégeztetni? Kell beutaló a dokitól?

Macs
maccs

Macs!

Az én véleményem az, hogy 6 hónapos kor előtt teljesen felesleges bármit is adni neki, éretlen az emésztőrendszere. A hasfájásra kaphatóak mindenféle szerek (görcsoldók is). Bármi más adása csak megterheli az emésztőrendszerét, ill. növeli az allergiahajlamot. Az anyatej mindent tartalmaz, amire szüksége van, ennek hiányában pedig tápszert kell adni.
Anyukád idejében még egész más volt, azóta fejlődött a tudomány.
Sajnos a laktózérzékenységgel kapcsolatban nincsen 100%-os információim, nem szeretnék butaságot írni, viszont a szoptatási tanácsadók ezzel kapcsolatban is tudnak szeritem infót. Nekem az rémlik, hogy nem az anyatejjel van gond, hanem a tehéntejjel, ill. azzal, hogy ez hogyan megy át a tejbe (a szopis táplálkozással van kapcsolatban)...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Macs!
Szerintem korai lenne még bármit adni a babádnak az anyatejen kívül. Nekem a nagyfiaim fél éves korukig kizárólag anyatejet kaptak, és elég volt nekik. Igaz, hogy a nagyfiam és az ikrek közül az egyik hasfájós volt, de ezen nem segített volna a szilárd étel sem. Inkább az számít, hogy Te mit eszel, mi megy át a tejbe. Most találtam egy cikket, amiben Földes Judit színésznő írta, hogy ő Németországban szült, és ott kapott szülés után egy listát, hogy miket kell kerülnie, hogy a babának ne legyen hasfájása. Megpróbálom beszedni és elküldeni mailben, talán érdemes egy próbát tenni, mielőtt orvoshoz cipeled. Talán érdemes azzal is megpróbálkoznod, hogy néhány napig Te nem eszel tejterméket, tejet, talán kiderül, hogy valóban a tej a bűnös.

Gabi
efgabi

Kép

Kép
liv

Macs!
Én teljesen tehéntej(és készítményei) mentesen étkezem, talán emiatt mult el Heléna hasfájása is.Majd fél éves korban meglátom hogy reagál majd rá.Ne egyél egy hétig tejterméket, és ha kevesebb a hasfájás akkor a tej a bűnös.
A masszázs is sokat segít a pociján.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Hasfájás: Én mára feladtam a kínlódást, mert három napja az én kis manócskám nappal egyáltalán nem alszik, csak sír nagyon keservesen. Már mindent kipróbáltunk, de minden csak pár percig használ. Szegényke annyira ki volt már merülve a sok sírástól, hogy a szívem szakadt meg. Éjjel 2-3 órákat tudott aludni, de azt is úgy, hogy álmába is kínlódik és nagyon gyakran felsír. Én persze ugrálok ki az ágyból, mert azt hiszem, hogy felkelt, de alszik tovább. Annyira elfáradtam mára, hogy elmentem a doki nénihez, hogy adjon valamit. Írt fel nekünk egy görcsoldót amiben egy kis nyugtató is van és úgy állítják össze a gyógyszertárba. Remélem használni fog. Ma még egész jó napunk volt. Most is sikerült elaludnia, de szerintem ez már a kimerültségtől van.

Györesz

Kép
Kép
györesz

Macs,
Én sem adnék semmit még a babának, bár én úgy tervezem, 4 hónapos korában már fogok neki adni ezt-azt szépen fokozatosan.

A tanulással kapcsolatos 5leteket köszönöm, ki fogom próbálni. Én hangosan szoktam olvasni, meg jegyzetelek, de ez nem tanulás...
Vendég

Macs!
Azt, hogy a szélcsönél mi a sok nem tudom, de amint olvastam a többiek adtak némi tanácsot.
Hasfájásra én sem adnék még semmi szilárdat, viszont kipróbálhatod, amit én csinálok: forralsz egy kis vizet, amibe pár szem köményt szórsz, majd leszüröd és ezt adod a picinek. Nálam bevált.

Erka
szekera

Sziasztok lányok, kösz a sok hozzászólást, de lassan már semmit sem eszem, csak csirke/pulykamellet natur, + rizs. Baromi egyhangu tud lenni... Inni sem iszom, tej-tejtermékek kizárva.
Kipróbáltunk mindenféle görcsoldót, kezdve az infacollal, aztán a sab simplex, jött az espumisan, aztán a dokinő ajánlotta, hogy 3 étkezéshez sab simplex, majd 3hoz espumisan, most már a dokinő által felirt kevert papaverines görcsoldónál tartunk, és ez is kevésnek bizonyul..

Utána néztem a neten az anyatej 6% fölött, mig a tehéntej csupánm 5% fölött tartalmaz laktózt. Ez nem attól függ, hogy eszel-e plusz laktózt, az csak növeli a menniységet esetleg..

Azért is gondolok a laktóz érézkenységre, mert minél nagyobb, annál rosszabb lesz a hasfájás, és közben ugye egyre több anyatejet szopzik egy étkezés közben..

Mindenesetre kész vagyok eléggé, szegényt jó lenne nyugodtnak, békésnek látni, mint korábban... Kép

Macs
maccs

Macs
Használsz szélcsövet? Az is sokat segít.

Erka
szekera

Macs
Bocs, látszik, hogy fáradt vagyok!
Tudom, hogy használod a szélcsövet, inkább kérdezni akartam, hogy az használ-e nálatok?

Erka
szekera

Maccs!

Viszont az anyatejnek az első része laktózban gazdag. Próbáltad már, hogy egy kicsit lefejsz az elstejből, hogy ne kapjon annyit??
Egyébként nekem volt olyan szomszédom, aki hasonló okok miatt pár kanál gyümölcslevet adott a babának, és aznap, amikor kipróbálta, a baba egész nap sírt, olyan görcsöket csinált neki. Szóval én ezért is idegenkedek attól, hogy mást kapjon a baba.

Ezt olvastátok már?
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=7079

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs!
Nagyon meg tudlak érteni! Én három nap alatt teljesen kikészültem, de szerencsére ma jobb napunk volt! Nekem is papverines keveréket írt fel a doki, amibe egy kis nyugtató is van. Még nem használtam, mert közbe vettem infacolt, talán az is segíteni fog!
Tejserkentő teát iszol? Mert valakinél az is görcsöket okoz a babának!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Erka!

Igen használjuk, de sajnos csak nagyon rövid ideig javít az állapotán,és minden szopi után kellene használni, ahhoz, hogy jól legyen a gyerkőc. Ezért is kérdeztem, hogy mi a túl gyakori.
A helyzet az, hogy nekiállunk szopizni, eszik a gyerkőc egy 15-20 percet, aztán nemhogy "beájulna" a jóllakottságtól, hanem isznyatosan el kezd görcsölni. Ekkor jön először a masszázs, aztán a torna, aztán a hőmérőzés és/vagy szélcsővezés. Ez kb. 20 perc megint. Akkor kicsit megkönnyebbül, tisztába teszem, majd csendes kinlódásra visszakönyörgi magát a cickóra megint vagy 20 percere, ha előbb akoarom letenni, akkor iszonyatos keservesen sír, mint a kitett kutya az országúton. Aztán nagy nehezen álomba ringatom, még álmában is nyögdécsel, rángatozik, felsír, és utána jön az újabb szopi. Délelőtt 4 óránként alig birom felkelteni, hogy kajálni kéne, este viszont 7-12, 1/2 1-ig szinte megállás nélkül rajta lógna a cicin. CSak úgy tudok sovány 2 (néha inkább csak 1 és1/2) óra szüneteket tartani, ha folymatosan ringatom, járkálunk, masszírozom, etc. és még így is sirdogál elég sokat közben! ... Elég kimerítő ez igy.. Ja és a széklete hol teljesen normális "krémes" , hol sárga de fölyékony és "habosan" fröcsög ki a popijából, hol pedig kicsit zöldes, és folyékony. Persze ez mind tök normális lenne talán, ha nem lennének ezek a görcsök, és maguktól kijönnének.

Végre megtanulta a rendes szopitechnikát, most meg ezek az állandó hasfájások... Már ultrahangon is voltunk, ott sem találtak semmi szervi elváltozást. ( A pocakjában. Az ovariumban van egy 11*7*9 mmm-es ciszta, ami remélhetőleg a szoptatás befejezésével elmúlik!).

Szerintem valamelyik éjjel valamelyik kobold akit kitakarítottam a zugából itt jártk és elcserélte az én kedves alvóbabámat egy bőgőmasinára bosszúból.
KÉREM VISSZA AZ ÉN KIS ARANYOS MANÓMAT!!!

Különben én is mindenütt azt halottam, olvastam, hogy ne, de anyám annyira mondta, hogy már kezdtem teljesen elbizonytalanodni..

Azért mindenkinek köszi, és bocsi, hogy ennyit "rinyálok".

Macs
maccs

Györesz!
A tejserkentő teát réges rég abbahagytam, csak kamilla és csipkebogyó-hibiszkusz teát iszom, azt is már csak cukorral, mert halottam, hgoy valakinek a babája a méztől sirt heteken át, és az az édesítő amit én használtam, az meg laktóz alapú.

Beszti!
Az előfejés is megvan...Kép

Macs
maccs

Macs!
Nálunk ugyan ez a helyzet.Kép Lorena és Ruben is iszonyú hasfájós. Ha nem egyszerre ordítanak akkor felváltva. Az éjszakáink rémesek.
5 hét alatt még nem aludtam összefüggően másfél óránál többet. Azt is úgy, hogy rajtam aludt valamelyik babám. Most is éppen Lolitával bírkózom, mert 40 perce visít.
Korina 5 napja lázas, én szintén már 3 napja,
Miléna meg három hete ugatva köhög.

Mi van a pocakosokkal? Mindenki úgy döntött a babáknak jobb odabent???
Persze csak azok bújjanak ki akiknek itt az idejük.Kép
linato

Jo reggelt,
pocakosnak itt vagyok en, de remelem mar nem sokaig. Remelem ezzel nem szoltam el magam es maradnak abba a görcsök. Reggel ötkor ebredtem fel, hogy faj. Azota fajogat, de meg eleg rendszerteleneül, ezert nem is szoltam apanak, csak elküldtem meloba. Ha lesz valami ugyis ugrasztom. Olyan jo lenne, ha ez mar tenyleg AZ lenne es hamarosan babazhatnek. De az is lehet, hogy csak josolgatok?
Majd meg jelentkezem kesöbb.
Mindenkinek puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

MacsKép
Rettenetesen sajnálom ezt a kegyetlen hasfájást. Sajnos teljesen át tudom érezni, mert nálunk az ikreknél Olivér hasfájós. Ennyire még nem durván, de éjszakánként mi sem alszunk. Először a Laktoherb teától visított mindkét gyerek, így azt elhagytuk. Utánna az Infacolt is elhagytam, mert nem volt jó az sem neki. Most a technikánk bevált. Szopi közben 5 percenként büfiztetem őket, és a kajcsi után Espumisan cseppeket kapnak. Így jó hosszúra nyúlik a szoptatás, de legalább alszunk a szopik között 1-1 órákat. Ma éjjel már Olivér is aludt, igaz a karomban a nappaliban, és cicivel a szájában aludt el, mert a görcsök kínozták. Samu rendesen durmol a saját ágyában.

LinatoKép
Együttérzek a hasfájás miatt.

MotiotKép
Drukkolok, hogy ma már 2-ben legyetek!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mára voltam kiírva Dáviddal. Most pedig 6 hetesen és 3 naposan itt szunyál mellettem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Macs,

Most olyat kérdezek, ami lehet, hogy furcsának tűnik és sokan megorrolnak rám: nem eszik túl sokat a baba? Ahogy olvasom, 15-20 percig eszik, aztán masszázs meg szélcső meg miegymás (ez sem hiszem, hogy jót tesz neki, mármint a gyakori szélcsövezés), aztán megint visszamegy cicire. Tudom, sokak szerint a ciciből sosem elégKép, de gondoljatok bele, Ti mit szólnátok, ha állandóan a szátokba dugnának valamitKép. Lehet, hogy csak álmos, és nem tud elaludni, egy kis nyugira lenne szüksége. Nem próbáltad még, hogy kicsit (miután természetesen minden igényét kielégítetted) beteszed a kiságyába és hagyod, hogy elaludjon magától? Ezt mondjuk én nappal szoktam csinálni, mikor senkit nem zavar a sírásával. Pár perc az egész, abba fogja hagyni a sírást és elalszik. Lehet, hogy kegyetlennek tűnök, de nekem az a véleményem, hogy a babáknak is kell a nyugalom. Hiába a MI pocinkban voltak 9 hónapig, az nem jelenti azt, hogy most is méltányolják az állandó "piszkálást". Hiszen a pociban nem dugdostak nekik semmit sehova, csend volt, nem mászkált körülöttük senki.
Szerintem egy próbát megér. De ha idegenkedsz ettől a "kemény" módszertől, akkor természetesen ne csináld, kitartás kell hozzá és kemény szívKép. Nekem sem volt könnyű, de szerencsére segített.

Andi
Vendég

Ha nem is teljesen, de témába vág:

Kérdés:
Március 2-án lesz négy hónapos a kisfiunk, kb. 2 hónapja kap vasat és 1 hónapja kap kiegészítésként tápszert, mert nem volt megfelelő a súlygyarapodása. Akkor kb. 70-80 ml anyatejet evett, napi hétszeri, de volt, hogy nyolc-kilencszeri étkezéssel. Nagyobb tejmennyiség esetén a "felesleget" visszabukta. Megállapították, hogy valószínűleg túletetjük a babát. Eleinte minden rendben is ment. Rá két hétre ismét problémák jelentkeztek, két nap alatt visszafogyott 40-50 g (5920 g-ról 5870 g-ra) székelési problémái voltak, kb. 2-3 mm-es csomók jelentkeztek az amúgy is sűrű székletben. Étkezés után, a büfiztetés alatt ismétlődően nyomott a gyerek, nagyokat erőlködött, kb. 4-5 percig. Ezt követően a két étkezés között több, teát (kamilla, édeskömény) kapott. Ekkor hirtelen hízásnak indult és négy nap alatt a dupláját hízta vissza. Körülbelül négy napja ismét hasonló tünetek jelentkeztek (kevés súlygyarapodás 20g/hét), eleinte csak a késő esti etetés után (nyomásinger, erőlködés), a székelésen csak hőmérős megoldás segített (ekkor a gyerek megkönnyebbült, láthatóan jól érezte magát). Ekkor elhagytuk a vas bevitelét. Később ezen tünetek egyre korábban, mindig az etetést követően, a délelőtti órákban is jelentkeztek. Közben a négy héttel korábbi tünetek miatt elrendelt vérvizsgálat (bélhurut, egyéb bélbetegség kizárása miatt) megérkezett. Láthatóan több helyen is eltértek az értékek a szokásostól. Válaszként annyit kaptunk, etetés előtt itassunk cukros kamillateát, továbbra is adjuk neki a vasat, módjával bébiételeket kiegészítésként. Négy hét múlva ismételjük meg a vérvizsgálatot mert egy bizonyos fehérjeszint túl alacsony és ha akkor sem mutat más eredményt a vérkép, megpróbálnak kideríteni valamit. A kérdésem, hogy mit lehet tenni az állandó nyomásinger, erőlködés mértékének csökkentése, megszüntetése érdekében?
Válasz:
A naponta 7-8x 70-80 ml anyatej bizony sok egy 2 hónapos babának, főleg, ha ehhez még tápszert is kapott/milyet?/. Nem csoda hogy emésztési zavarai keletkeztek: bukni kezdett és a székletében megjelentek a csomók-emésztetlen tej. Valamint azt is tudni kell, hogy szinte minden tápszer székletfogó hatású, nehezebb ürülést eredményez. Nem szabad naponta, kétnaponta súlyt mérni. A csecsemő élőlény, nem úgy működik mint egy zsák, hogy amit beletöltünk némi veszteséggel visszamérhetjük. Fejlődése, súlygyarapodása ingadozó lehet. Vannak babák akiknél ez folyamatosan megfigyelhető, sokszor az étvágy ingadozásával együtt. Pl egyik héten alig 10 dkg-ot gyarapszik a következőn pedig 30 dkg-ot. Én mindig azt tanácsolom a szülőknek, ne éljenek a mérleg bűvöletében. Hetente 1x mérjék a csecsemőt és ha az élet első 3 hónapjában 15-25 dkg között gyarapszik másodlagos szempont a bevitt mennyiség a székletek, bukások száma. De! A 3. hónap után a gyarapodás lelassul 3 –5 –8-15dkg lehet, vagy néha súlyállást is észlelünk 1-1-héten. Ez ekkor már normális. Számolják ki mekkora súlya lenne egy 1 éves gyereknek, ha végig hetente 20 dkg-ot gyarapodna. Nem tudom a kicsi születési és jelenlegi súlyát sem. Egyébként fél éves korra éri el a csecsemő a születési súly kétszeresét. Ő 4 hónaposan majdnem 6 kg-os! Minek ez a nagy sietség? Miért kell elegendő anyatej mellett tápszert, ,bébiételt ilyen hamar bevezetni? Nem csodálom, hogy emésztési zavarai vannak a csecsemőnek. Ez természetesen hasfájással, székleteltérésekkel járhat. Minden babánál 2-4 hónapos kor körül alacsony a vérben a vas szintje a megnövekedett vasigény miatt. Ezzel szemben nem adunk rutinszerűen vasat, csak tünetek és laborban igazolt alacsony szint esetén. A laborleletekről látatlanban nyilatkozni nem lehet. Szerintem át kellene gondolni a baba táplálását, és ha lehet csak anyatejet adni esetleg némi gyümölcslé kiegészítéssel. Ez lehetőleg ne legyen alma, répa, mert ezek fognak. Ha nincs spontán széklete a kisfiúnak lehet a hőmérőt használni, ez nem ártalmas.
Dr. Gömöri Ágnes
Vendég

SziasztokKép

akit érdekel kicsi gellérte születése:

<!--attachment: Gell_rt_sz_let_se-121763.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*29.2*Gell%e9rt+sz%fclet%e9se*Gell%e9rt+sz%fclet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépGellért születése
Gellért születése.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SZiasztok!

Linato, Cat! Az ikrekkel aztán abszolut minden elismerésem a Tiétek!!! És együttérek.

Györesz! Remélem Nálatok segít majd valamit az infacol.

Andi! A túletetésre is gondoltam már, de eddig minden "forrás" holtbiztosan állította, hogy márpedig anyatejjel nem lehet a babát túletetni. Szerintem lehet, de nem tudom hogy oldajam meg.
Egy prászor már prübálkoztam vele, hogy csak max. kb. 30 perc összesen a szopi, aztán irány a kiságyba. De olyan keservesen üvöltött, hogy nem birtam. Lehet, hogy tovább kell hallgatni az üvöltést. Megpróbálom. Azért köszi a tanácsot, és a cikket is.
Az a baj, hogy nem mérlegelünk, de azt hiszem mostmár tényleg bérelek egyet, és megnézem mennyit nyom magába a kicsike egy szopi alatt, mert lehet, hogy tényleg ez a gond.

Juti! Kép
Köszönjük a születéstörténetet, én biztos elolvasom! Kép

Macs
maccs

Macs,

Szerintem nem kell mindig szó szerint elfogadni, ami le van írva és amit mások mondanak! A saját tapasztalataid sokkal többet mondanak mindennél. Nem biztos, hogy az a gond, amit írtam, csak egy tipp volt, de lehet, hogy jó tipp. Az meg, hogy nem mérlegelsz, nem hiszem, hogy gond lenne, legalább nem idegesíted magad. Ha szépen fejlődik a baba, van elég kakis pelus, nem lehet gond. Az én lányom pl. csak 5-7 perceket szopik, mégis hatalmas baba! Igaz, mérni nem mértük, mióta hazajöttünk a kórházból (pénteken lesz 4 hetes), de látom, hogy jól érzi magát és ez a lényeg.
Visszatérve a ciciztetésre és arra, hogy hasfájós a bébi: szerintem ilyen fiatal babakorban mindent rá lehet fogni a hasfájásra, mert ugyebár a babusz nem tudja elmondani, mi a baja. Tegyük fel, hogy tényleg a hasa fáj: ha így van, nem hiszem, hogy a további szopi jót tenne. Ha nekünk fáj a hasunk/gyomrunk, nem eszünk többet, ugye? Akkor hogyan várhatjuk el a babától, hogy ő még tovább egyen? Hiszen picike még a gyomra, lehet, hogy nem bír többet enni már. Szopi helyett lehet dajkálni, masszírozni, simizni, stb... Szerencsére úgy tűnik, Lili nem hasfájós, így ehhez nem igazán tudok hozzászólni. Jókat rotyogtat, meg sokat bukik a mohó evéstől, de nem görcsöl, úgy látom.
De mi van, ha nem is a hasa fáj, hanem másért sír? Elég nehéz kitalálni, mi lehet a baj. Szerintem ha sír, és felveszem, és ilyenkor elhallgat, akkor elég egyszerű az anya dolga: a baba csak az ölelésre vágyott, meg a melegségre, meg a ringatásra, anya hangjára... De ha tovább sír, és tudod, hogy nem kakis, most evett, nem görcsöl, nem fázik és melege sincs, akkor talán lehet arra következtetni, hogy álmos, de nem tud aludni. Na, ilyenkor igenis, hogy hagyni kell (szerintem), mert meg kell tanulnia elaludni. Pár alkalom után pedig megtanulja.

Kicsit dőreségnek tartom, amit mostanában hirdetnek (és már itt is megjelent egy cikk erről), hogy "ne hagyd sírni a babát, mindig vedd fel, mert akkor érzi, hogy számíthat rád". Anyáink még igenis hagytak minket sírni, és kérdem én, ki az, aki nem számíthat az anyjára???
Itt két elv áll egymással szemben és mindenkinek el kell döntenie, melyik mellett tart ki. Meg persze a baba is dönt ebben a kérdésben.

Most lehet, hogy úgy tűnik, én a babámat állandóan a kiságyban ríkatom, és fel nem veszem, de ez nem így van. Igenis vannak alkalmak, amikor beteszem a kiságyba, mert dolgom van, vagy tudom, hogy aludnia kellene már, de mégsem teszi. Ha picit sírdogál, kicsit várok, hátha abbahagyja magától, majd bemegyek hozzá, megsimogatom, halkan beszélek hozzá, felhúzom a zenélő elefántját (azt nagyon szereti). Ha kell, háromszor-négyszer is megteszem ezt - és el is alszik végül. Nem hiszem, hogy ezzel a kis lelkébe taposnék. Mindig ott vagyok neki elérhető közelségben, mindent megkap, amire szüksége van, persze mindezt nem ő állítja, hanem csak én, aki csak sejthetem, hogy tényleg minden rendben van így...Kép.

Nem akarom én ezt túllihegni, nálunk ez működik (lassan szerintem elkezdjük éjszakára is a kiságyában altatni, mert erre még nem volt energiánkKép, mert vissza szeretném kapni a férjemet, aki a nappaliban alszik a kanapén, mert fél, hogy éjszaka ráfekszik a dedre...

Na, be is fejezem az okoskodást, akinek nem ízlik ez a módszer, ne éljen vele, aki meg tanácstalan, próbálja ki, baj nem lehet belőle!Kép

Andi
Vendég

Andi, egy idézet abból, amit írtál (kérdés-válasz): "A naponta 7-8x 70-80 ml anyatej bizony sok egy 2 hónapos babának." Ez, ugye, nem komoly? Ez 490-640 ml-t jelent, ami egy 3,5-4 kg-os baba átlagos napi adagja! Dávid már most 530-550 ml körül eszik naponta, és 3 kg. Az ő napi adagja "hivatalosan" 450-500 gramm. Szóval ez a mondat szerintem nem helytálló.

A cikket én vágtam be a "ne hagyd sírni, mert akkor úgy érzi, nem számíthat rád" témában, és én nem tartom dőreségnek. De az is igaz, hogy - nem akarom elkiabálni - én nagyon szerencsés vagyok ilyen szempontból, Dávid nagyon keveset sír. Kép

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Az idézetet, amit idéztél, én is csak idéztemKép. Igazából fogalmam sincs az adagok mennyiségéről, nekem nincs mérlegem...
Ne hagyd sírni: jó-jó, nem dőreség, talán rosszul fejeztem ki magam, de mindig nem lehet ölben. Vagyis lehet, de nem biztos, hogy így a jó. Mert attól, hogy nem veszem fel minden nyiszi-nyöszire, még nagyon szeretem és számíthat rám jóban-rosszban. Persze ő ezt még nem tudja, de majd megtudja élete folyamán.

De nem akarok vitázni erről, különböző emberek vagyunk, különböző véleménnyel, és ez így van jól. És a nevelési elveink miatt gyermekeink is különbözni fognak egymástól és mégis, barátaik lehet, hogy épp a máshogy gondolkodó, más véleményen lévő emberek lesznekKép.

Andi

U.i.: Lemegyünk tanácsadásra, megmérjük Pipikét. Majd jövök a súllyal.
Vendég

Andi idézete kiegészítő anyatejes táplálásról szól, tehát a tápszer mellett kapott még ennyi teje a babaKép Tápszer mellett tényleg sok.

Heléna és max 10 percet szopizik, egyre többet aktív nappal, nézelődik játszik, mostmár nem csak mosolyog nevet is.Kép

Noémi
fantikbaba

"Örömmel tudatjuk,hogy 12-kor megszületett Máté 2290g,majd 12.03-kor Levente 2300 g. babák jól vannak,valószínűleg inkubátor sem kell majd"

Hatalmas gratula OrsinakKép Az ikresben találtam.
linato

Ezt az sms-t kaptam, így gyarapodnak az ikresek :

"Örömmel tudatjuk, hogy 12-kor megszületett Máté 2290 gr, majd 12.03-kor Levente 2300 gr. Babák jól vannak, valószínűleg inkubátor sem kell majd. Orsi"

Cat

Gratulálunk a kis családnak!

Cat
Kép
cateye

Cat! Kép

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.18 Csengo 44 4 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.21 Bea 44 1 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.24 Kata 43 5 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.10.04 Krisztinke 42 2 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 42 0 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.14 Bibi 40 6 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 40 4 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.22 L.Bori 39 5 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 39 4 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.24 H.Kata 39 3 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Szila 38 6 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.31 Iboly 38 3 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 37 1 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 37 0 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 35 4 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.25 Timi 34 6 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 32 0 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm</pre>
linato

Sziasztok!

Szerintem alapvetően szét kell választani a "ne hagyd sírni"-t és a "mindenre szopi"-t.
Azt senki nem állítja, hogy az igény szerinti szopi egyenlő azzal, hogy mindenre szopit kell adni. Igaz ugyan, hogy az szerintem elfogadható, hogy a szopás nem egyenlő az étkezéssel, a babának igénye lehet a szopizásra anélkül, hogy éhes lenne. Ilyenkor szokták azt ajánlani, hogy az "üresebb" mellet kapja meg.
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy kinél mi válik be. Nekem nem tetszik az, hogy hagyom bármennyi időt is sírni (mint korábban írtam, vannak kivételek), nem hiszem, hogy ettől tanulna meg elaludni, én engedem, hogy a szopiba aludjon bele. Igaz, hogy van két gyerekem, akiknél látom, hogy ha így csinálom, akkor is "megtanulnak" elaludni szopi nélkül a későbbiekben (és nem ébrednek éjszaka).
Persze, jó kérdés, hogy "mi mit szólnánk, ha állandóan a szájunkba dugnának valamit". Nem vagyunk újszülöttek, nekem pl. nincs igényem szopizni se, nem pisilek be stb. Szvsz ez így nem helyes kérdés, mert a csecsemőknek elemi igényük a szopizás (elég csak arra gondolni, hogy nagyon sok baba cumizik vagy szopja az ujját, pedig a felnőttek nem teszik). Ha pedig neki igénye, akkor nem fogja úgy fogadni, hogy "piszkálják" vele, nem hagyják aludni, sőt! Még egyszer mondom, természetesen nem mindenre ez a válasz, sokszor nem a szopi az igénye, csak az anyaközelség, ringatás.
Andi szerencsés, ha attól megnyugszik a babája, aha simogatja, beszél hozzá. De nem minden baba ilyen. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia és eldöntenie, hogy ő hogy szeretné csinálni.
Nagyon jó ötlet, amiket Andi tanácsol, de akkor sincsen semmi gond, ha ez nem válik be, és esetleg cicin szeretne aludni (hosszabb időt tölteni), ringatva lenni. Számomra csak egy fontos alapelv van: soha semmit nem szabad bevezetni, amiről tudom, hogy a későbbiek során biztosan nem lesz hosszabb távon tartható, és akkor meg majd le akarom róla szoktatni...

Egyébként csak hogy a vélemények egyezőségét illusztrálljam:

<font color="119911">Kérdés:
Babyhordozós gyermekkocsit vásároltunk, melyet egyaránt lehet az autóban is használni-/biztonsági ülésként/, vagy a kiskocsira illeszteni, bevizsgált, 0-10 kg-ig használható, a kérdésem az, mennyi ideig jó, ha a baba benne van, és tényleg használható-e korlátozás nélkül újszülöttkortól?
Válasz:
Sajnos a babyhordozó pontos típusát kellene pontosan ismerni ahhoz, hogy utánanézhessek és pontos választ adhassak, ez valóban megfelel-e egészen kicsi csecsemőnek is. A legtöbb hordozó nem igazán ideális 2-3 hónapos babáknak. A kicsi csecsemő gyakran elfárad , elhajlik a számára még túl széles hordozóban még akkor is ha a gerinckiképzése annak megfelelő. Általában azt tanácsoljuk, /típustól függetlenül/ ha a csecsemő kicsi csak akkor tegyék bele, ha feltétlenül szükséges és akkor is csak rövid ideig. Természetesen jobban megfelelnek a célnak a csak kicsi csecsemőknek készített hordozók. Sokkal kényelmesebb és egészségesebb nekik a kiságyban vagy a babakocsiban fekvés, főleg a nyári melegben.
Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés:
Egy hónapos a babánk. Utaztathatjuk-e már autós ülésben, tekintve, hogy a mózeskosár autóban nem rögzíthető?
Válasz:
Egy hónapos baba még nem utaztatható autós ülésben. Az ülések ugyanis nem dönthetők annyira hátra, hogy a pici baba ne görnyedjen benne össze, ne hajoljon el oldalra. Ez a helyzet számukra is kényelmetlen, fárasztó, természetellenes és egészségtelen. Ilyen pici babát, csak ha nagyon muszáj akkor utaztassanak és az lehetőleg minél rövidebb idejű legyen. Ilyen esetben próbálják meg hevederekkel rögzíteni a mózeskosarat. Igaz, hogy ilyenkor a baba nincs rögzítve. Talán biztonságosabb az anyának hátra ülnie, magát gondosan bekötve a csecsemőt babahordozó vászonban ill kenguruban magára erősíteni. Az autó vezetője pedig hajtson lényegesen óvatosabban mint ahogy egyébként autózik, lehetőleg kerülje még az erős fékezést is.
Dr. Gömöri Ágnes</font>

<font color="0000ff">Kérdés:
8 hetes csecsemőt nyugodt szívvel szállíthatunk-e Bébéconfort Elios Safe side (0-13 kg) autósülésben Budapestről Szegedig (2 óra), vagy Debrecenig (3 óra)? Vagy várjuk meg míg nagyobb lesz a baba?
Válasz:
Nyugodt szívvel szállíthatjátok a babát, ezeket az üléseket a szakemberek úgy tervezik és alakítják ki, hogy azok tökéletesen megfeleljenek a baba igényeinek. Természetesen maximálisan alkalmazkodnak a csecsemő anatómiai sajátságaihoz is, magyarul, nem okoznak gerincferdülést, nem fárasztják a picit, sőt a legtöbb gyerek kiválóan érzi magát ezekben a kényelmes "fotelekben"
Úgyhogy vigyétek nyugodtan! Ami sokkal veszélyesebb, az a tél és a fagyos, jeges utak, és a karban, esetleg a hátsó ülésen fekve szállított gyerek! Ha időben beleszoktatjátok az ülésbe, akkor később is nyugodt útjaitok lesznek, úgyhogy csak ezt a megoldást tudom javasolni.
Jó utat és csak óvatosan!
Makai Kinga</font>

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép,

Na, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy mennyiféle vélemény van egy dologról, ld. a babahordozós dolgot (pont olvastam a múltkor is kiakadtam, 2 orvos v.védőnő mennyire ellenkező dolgot mond). Én sem mondtam, hogy az én szavam szentírás, írtam is, hogy csak egy tipp, amit ki lehet próbálni, ha vkinek tetszik. Csak abból indultam ki Maccs esetében, hogy talán azért hasfájós a baba, mert sok kajcsit kap. Innen vezettem le az egész dolgot, jó hosszanKép. Kissé grafomán vagyok.
És igazad van, mindenki maga döntse el, hogyan is csinálja, mindezt pedig a babájához mérten kell tenni.

Na, befejezem az írást. Voltunk méretkőzni, 5110 gramm Lili. Aztán sétáltunk egy 1,5 órát, mert én is elég jó súlyban vagyokKép, nem ártana kicsit fogynom...

Andi
Vendég

ORSI NAGYON NAGY GRATULA AZ IKREKHEZ!!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Andi!

A túletetésben egyetértettük. Nekem is volt olyan tapasztalatom Hannával, hogy félreértelmeztem a jelzését, azt hittem, hogy éhes (csak cicizett volna), és odaadtam neki a másik mellet 1 óra elteltével, és bizony sok volt. Legközelebb ilyenkor az eredetit kapta vissza, és az úgy jó lett. Most már ő is kicsit árnyaltabban tud jelezni (pl. szopizik, de ha nagyon megy a tejcsi a szájába, de csak cumizni szeretne, akkor kiköpi).
Az én értelemzésem szerint a "nem lehet túletetni" arra vonatkozik, hogy yolan nncs, hogy túl sokat hízik, nem lehet fogyókúráztatni, nem szabad megvonni tőle, ha igényli.
A hasfájásnál nem vagyok teljesen biztos benne, hogy jót tesz-e a szoptatás (nem emlékszem rá, hogy "hivatalosan" egy szoptatási tanácsadó mit mondana rá). Az biztos, hogy maga a szopómozgás megnyugtatja. Én valószínű inkább egyéb módon próbálnám megnyugtatni, masszíroznám, függőleges helyzetben tartanám, hordózkendőztetném.
A babaülés: mondjuk jelen esetben a doktornő véleménye számomra hihetetlen. A hátsó ülésen kenguruban, kendőben vegye magára az anyuka, az jobb, mintha ülésben lenne??? Lehet, hogy az ülés hosszú távon egészségtelen, de mi van egy balesetnél? Mi történne a babával, ha az anya a teljes súlyával ráesne a babára plusz még nekiesnének az első ülésnek??? Nem a biztonsága az elsődleges dolog és az utazás idejére bent töltött idő az egészségkárosodás szempontjából elhanyagolható?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép, alapvetően egyetértünk, én is szoptatás-párti vagyok, csak én a "konzervatívabb" elveket tartom magam számára követendőnek. De ezt már megvitattuk szerintem régebben, pocakos korunkban (mármint a szopit).
Babaülés: direkt úgy vannak kialakítva, hogy egy pici babának is kényelmes, biztonságos legyen, ezt a funkciót szolgálja, így szerintem autóban ezt kell használni. Így valóban fura a doktornő véleménye...
Na, megyek vacsit csinálni.
Vendég

Andi!

KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok,lányok és fiuk vagyis szulök.trompipi lánya, vagyok neiskérdezétek hogyvan a hugom, hát
pityereg nacsok,majd irok, ha anya, megengedi.
puszi.

... Ezt tényleg a lányom írta, és megkért, hogy engedjem meg, hogy el is küldje. Szóval itt van...Kép Helyesírás: na jó, még csak másodikba jár, nem akartam kijavítani...
Vendég

Zsuzsa,
Nem semmi a menstruálós dolog, amiről írtál. Olvastam ilyenről, de olyan furcsa... De
biztos nem fájt Lucának. És a dokid nagyon rendes lehet, hogy a lelked is érdekli. Lényeg, hogy már otthon vagytok és minden rendben!
Andi
Vendég

Zsuzsa!

Ciciduzzanat nálunk is volt, de menstruáció nem.
Olvastam a szüléstörténeted, sajnálom, hogy másodszorra is császár lett, pedig a tágulás alapján nem gondoltam volna. Azt persze te is tudod, hogy a lányod a legfontosabb, és ő viszont nagyon aranyos!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok!
Talán már el is felejtettetek, olyan régen jártam erre! Látom, már nagyon sokan babázunk, gratulálok mindenkinek.
Hat hétig voltam kórházban, 36 hetesen születtek a fiaink, az utolsó két hét nagyon húzós volt, mindenféle problémák miatt már 34 hetesen meg akartak császározni, de szerencsére kihúztuk még két hétig. Ha valakit érdekel, egyszer leírom majd részletesen, hogy mi történt.

A babáink nagyon kis ügyesek, pedig hivatalosan korababák. 5 nappal császár után hazajöhettünk, pedig mnég 2400 gr-osak sem voltak, de teljesen egészségesek és ügyesek voltak. Most már úgy 2800 gr-nál tartanak, már az 500 gr-ot is megeszik naponta. Nagy szerencse, hogy mindkettőt tudom szoptatni. Nem sírnak sokat, csak ha éhesek.

Üdvözlök mindenkit, majd jövök gyakrabban, csak eddig egy vírus miatt nem volt netünk.
eszter28

Sziasztok!

elég sokat írtatok, időm szinte csak arra van, hogy végigolvassam, hozzászólni már nem sok. Judy, Zsuzsa: köszönjük a szüléstörténetet, olyan jó olvasni ezeket az élményeketKép nagyon meghatóak!Kép

Orsi: hatalmas gratula a babókhoz!!KépKépKép

Maccs: szegénykémKép most nekünk is második napja elég sírós napunk van, már én sem tudom, mit csináljunk vele. Szélcsövünk még nincs, lázmérővel próbáltam óvatosan a popóját, elég sok puki kijött, de utána is csak sír. Ilyenkor én is azt hiszem, hogy éhes, de a cicit már nem szívja, csak elalszik rajta. Talán a hasa fáj? Már apával mi sem tudjuk, hogy mi a probléma.

Ha sír, mi is általában felvesszük, de nem rögtön rohanunk oda, főleg, ha közben esetleg épp mást csinálunk. A legjobb persze az lenne, ha a gyerkőc enne, utána eljátszana magában, de hát azért ez nem így működikKép néha úgy veszem észre, állandóan a cicin lógna, de akkor meg félek, hogy azért fáj a pocakja. Van olyan nap, mikor szinte nem is fejek, mert óránként cicizik. Ma 4 hetes, azért várom már azt, mikor múlik el ez a sírós időszak.
Ma pl. több mint 1 órát sétálgattunk lent a napsütésben, végig aludt. De délután elég nyűgös volt.

Tudom, hogy az első 2-3 hónap húzósabb, erre még emlékszem a fiam után, mégis nehéz, mikor tehetetlen az ember.
Valamennyire azért megnyugtató, hogy nemcsak mi küszködünk ilyen gondokkal, hanem más is hasonló cipőben jár.

Megyek lassan, mert picikénk elég nyűgös, nem úgy tűnik, mint aki aludni akarKép

Lau
lau

Sziasztok,

mi még mindig egyben. Tegnap nagyon nyűgös voltam, talán a melegtől, nem is volt kedvem írni. Ma meg mint egy terminátor: sütöttem kétféle sütit (banános-kakaós torta + fahéjas keksz), meg rántott husit (sosem szokatm, mert utálok panírozni), meg tejbegrízt (ezer éve nem ettünk...), ágyat húztam (hónapok óta a férjem csinálta), mostam 2 adagot, teregettem, és nem aludtam (!!!) délután. Nem ismerek magamra. Mondjuk, most már kicsit fájdogál a derekam, de az sem olyan vészes. Ja, és közben 3 napja kézműves műhely van a nappaliban, üvegfestés és szalvétázás. Kép. Ja, és az éjszakát is végigaludtam, csak a csípőm fájt.
Tegnap vizsgált a dokibácsi, még mindig nem nyílogatunk, csak puhulgatunk Kép, de a hétvégén már lehet, hogy szülünk. A Babóca feje még eléggé fönt van, remélem, most a napokban szépen beilleszkedik.
Amikor jól elfoglalom magam, akkor tök jó, de mikor nincs kedvem semmihez, akkor csak folyton eszem, és olyan kilátástalannak érzem ezt az egészet. Talán sokáig nem akar kijönni még a Kistündér Kép, pedig már olyan jó lenne, olyan megkönnyebbülés... pedig tudom, hogy csak aztán jön a neheze, hiszen olvaslak titeket, és látom, mennyi a probléma - persze nem törvényszerű, hogy nekünk is sok lesz belőle Kép

Na, most jól elmondtam.

Bori
39+5
lbori

Sziasztok!
Persela jelentkezik, bár mostanában az olvasó üzemmód is ritkább lett:-(, mivel október 9-én megszületett Márk, 3600g-mal és 56 cm-rel!:-))) A szüléstörténetemet az Uzsokis topikba is ígértem már, ha egyszer hosszabb időre le tudok majd ülni a gép elé, hosszú szülés volt, voltak utána a kisfiammal is kisebb problémák, de egy hét után hazajöttünk és most itt gyúrjuk egymást. A nappalaink tök jók, az éjszakáink rémesek, felváltva alszunk a párommal, mert Márk szerint éjjel foglalkoztatni kell a szülőket:-) Állítom, az Uzsokis csecsemőosztály (ott éjjel minden babát ott tartanak) hangzavara és fényözöne hiányzik neki, mindenesetre nem éhes, nem kakis, nem fáj semmije, egyszerűen csak foglalkozni kell vele, mert különben lilára ordítja magát, és ha kell, órákon keresztül. Még csak találgatjuk a megfejtést, mit csináljunk, addig nappal próbálok aludni, amikor hagy.
Na megyek, mert úgy hallom, kezdődik az esti fesztivál...

Üdv mindenkinek!
Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Bori: épp ma gondoltam rád, hogy lehet, már babázol, mert nem jelentkeztél. Ezek szerint még nem, de már alakul a dologKép
Ma este extra nyűgös Balázs, most épp apa kezében nézelődik, ilyenkor máskor már aludni szokottKép azért remélem, nem egész éjszaka lesz fent.

Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: